Autor |
Příspěvek |
Kabrňák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 46 Registrován: 1-2007
| Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 01:30:36 |
|
Happy: Mě jsi v celku nic neudělal a já hovořím na velice slušné úrovni. 1.Brejle do rapotičáku traťovkou nejezdí,ale to tu již zmínilo fůra fírů. 1.Nejezdí, ony ani nepotřebují, protože je to tam tak volné, že to stíhají vcelku na lechtající otáčky. Nevím kolik fírů je fůra, protože sem chodí celkem čtyři, co mají zkušenosti s rapálem v rychlíkovém i osobním provedení s brýlovci. 2.lamina dost možná budou všechny carga.Vy jistě při svém širokém rozhledu přesně víte,že budou všechny carga.já tento názor nesdílím,protože umím počítat.A i kdyby,tak tam budou plecháče a pokud se k vám již doneslo,tak řada 242 má totožný pajšl jako lamina,takže to považuji za bezpředmětné vaše námitky. 2.ano budou, takže s tvými počty se vrať na základní školu a popros pana učitele aby ti zopakoval sčítaní, odčítaní, násobení a dělení. Máš v tom bordel. Bohužel je škoda, že si myslíš že podle podle šikmých tyčí a transformátoru je lamina totožná jako plech. Je tam pár rozdílných prvků čím se tyto lokomotivy od sebe odlišují, je přeci mezi nimi víc jak deset let rozdíl. 3.Z Okříšek jezdím natolik často,že si troufnu napsat,že z hlediska dodržování jízdních dob to není nic moc.A jestli vás to uklidní,tak každý den sleduji na babitronu zpoždění a to zejména na tratích Vysočiny.A co se týče konkrétně R668 ,tak ste si trapně naběhl.Mezi 14.8. a 18.8. byl tento vlak zpožděn každý den v průměru o 9 minut.Minimálně 7 minut a maximálně 14 minut!! Takže příště FAKTA a ne vaše dedukce,když už takto ostře píšete. Jízdní doby jsou nic moc, to je pravda. Ale na to už tu upozorňoval někdo jiný. Za všechno mohou liché rychlíky. FAKTA jsou taková, že jsem v pátek byl u příjezdu 668 a měl dvě minuty. Kdy odjel nevím, protože jsem měl starost dostat se co nejdříve Lv do depa a když jsem už odjížděl, tak jsem se nestaral o to zda odjel rychlík hned nebo tam vystupovalo třicet šílenců s kolama. |
Happy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1276 Registrován: 9-2005
| Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 12:31:04 |
|
ad Kabrňák: 1.pokud se vyjede z Brna pozdě,tak se to hodí tam jet rychle,jinak viz co napsal Krysolet a já v reakci na něj. 2.U řady 230 zcela není jasné,že bude celá carga,protože tyto stroje jsou potřeba u osobky.Počítat umím a vím,že snad moc dlouho nebude trvat a plecháče či laminy nahradí nové jednotky,protože situace je již neúnosná.Oddělení Carga je věc krátkodobá a pořízení nových jednotek do regionů je věc podstatně dlouhodobější.Takže si stojím za tím,že i osobka dostane laminy.Dále mně říkáte,že v tom mám bordel.No hlavně,že vy víte všechno na stoprocent.. Bohužel je škoda, že si myslíš že podle podle šikmých tyčí a transformátoru je lamina totožná jako plech. Je tam pár rozdílných prvků čím se tyto lokomotivy od sebe odlišují, je přeci mezi nimi víc jak deset let rozdíl. Tuhle vaší perlu rád rozeberu. a)poslední 240 vyjela v roce 1969 a první 242 v roce 1975.Ale vy jako perfektní matematik si to jistě dopočítáte,kolik je to let rozdílu b)rozdíl mezi řadou 240 a 242 je minimální.lamina má EDB a 242 nemá a to je nejzásadnější rozdíl.Ostatní rozdíly jsou prkotiny a prakticky nemá valný význam se o nich bavit.(jako např. jiné usměrňovače,jiný počet jízdních stupňů atd..).Principiálně je to furt to samé. 3.Za všechno mohou liché rychlíky?? Ale to snad ne..To je stejně hloupé,jak tvrdit,že za všechno může moje matka.. |
Kabrňák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 47 Registrován: 1-2007
| Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 15:43:21 |
|
Happy: bod jedna je tedy vyřešen. Bod 2. všechny lamina 230 DKV Brno budou Carga. Zádné brněnské 230 u osobky nezůstanou. Tímto jsem toto téma uzavřel. Rozdíl mezi laminou a plechem jsem myslel rozdíl mezi 230 a 242 né mezi 240 a 242. Mohl jsem to napsat lépe, protože jsem to myslel v rámci Brna. A rozdíl jsem myslel vývojem a ne výrobou, další věc kterou si většina šotoušů bere tak, že ráno se soudruzi sešli u kafe řekli si tak něco vymyslíme a na fajront už z haly vyjíždí nová lokomotiva. 3. samozřejmě, co jste myslel, že za to může? Sudé rychlíky téměř vždy odjíždí na čas. Naopak lichý jede zase téměř vždy opožděn. sudé osobníky taky jezdí na čas z Brna a liché ty co mají smůlu tak jedou taky seklé. Takže: 1.) Vezu sudý rychlík: Z Brna jedu na čas a do Rapotic mám volnou cestu i liché osobníky jedou na čas, protože nejsou postižené lichým rychlíkem. V Rapálu je zastavení z dopravních důvodů ale bohužel lichý rychlík jede hodně opožděn a tak se v Rapoticích nezastavuje a jede se křižovat dle velikosti zpoždění buď do Kralic a nebo do Náměště. Pokud to vychází rozumě vykřižuji tam či onam bez ztráty zpoždění maximálně mám tak dvě tři minutky, které díky znalostí traťových poměrů stáhnu. Vše je v pohodě a v Třebíči vykřižuji s osobníkem a jedu dál. Přichází na řadu Bransouze. Zde by měl stát rychlík, ale bohužel se tak neděje a vzhledem ke zpoždění druhého rychlíku stojím, nebo jedu a čekám či míjím onen rychlík v Lukách a nepřipíši si nic a nebo tak do 7minut se kterými dojíždím do Jihlavy. 2.) Vezu lichý rychlík. Z jihlavy odjíždím +20 - +45 jak se zadaří. Jedu a rychlík na mě čeká v Lukách protože to tam stihl, ale jak kdy, někdy tam na něj čekám já. Pokud nečekám, což je větší pravděpodobnost projíždím Luka i Bransouze a pobyt 3.5minuty se mě netýká a v reálu mám za Bransouzema o 6minut menší zpoždění. Dle velikosti zpoždění míjím osobník buď ve Studenci nebo v Náměšti, jak se zadaří. Z Bransouz do Náměště je to zase tak o 3minuty veselejší. Za Náměští bývala další potencionální šance něco stáhnout, ale trvale snížená rychlost přes přejezd na 40km/h do kopce, zhatí veškeré plány a do Rapotic to jede přesně podle SJŘ. Křižování s rychlíkem probíhá buď v Rapálu, Kralicích či Náměšti. Další pobyt z dopravních důvodů je v Zastávce. Tam už snad ten rychík dlouho nezastavil a žene si to nach Brno s dalšími 5minutani k dobru. Do Brna už nikde nezastavuje a stáhne ještě zhruba tu minutku dvě. 3.) Vezu sudý osobník (Bohužel jenom do Náměště, příp. jeden ranní do Třebíče a jeden odpolední do Okříšek) Pokud jde o tu Třebíč dojezd je téměř bez vyjímky na čas a Okříšky tak max. +5min. Os do Námětě je taky v pohodě, protože jezdíme v sudou hodinu z Brna a rychlík míjíme na dvojkolejce do Střelic, takže celá cesta je bez ztráty kytičky. Pokud má rychlík minimální zpoždění míjíme se v Heršpicích a ty dvě tři minutky hravě stáhneme na dvojkolejce do Střelic. 4.)lichý osobní vlak: Podle GVD ještě před objetím soupravy v Náměšti na lichý vlak má projet lichý rychlík. Ve skutečnosti objíždím hned a čekám až dojede R do Kralic, kde se vykřižuje se sudým R a ten následně dojede do Náměstě. Z Náměště odjíždím +20. Nezoufám ale, protože v Kralicích je 13minut pobyt. Zde se mám vykřižovat s tím sudým rychlíkem, takže z Kralic odjíždím už jen +7. V Rapoticích mám 4minuty pobyt, protože křižuji s osobníkem. Ten už tam stojí nebo přijíždí v zápětí (je taky opožděn). Cestou už mě nic dalšího nepotká a do Brna dojíždím cca +3 - +6 minut opožděn. Takže kdo za to všechno může? Vaše matka nebo lichý rychlík? |
Happy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1278 Registrován: 9-2005
| Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 17:32:37 |
|
Body 1 a 3 bych uzavřel.Samozřejmě,že pravděpodobnost zpoždění lichého rychlíku je podstatně větší.Vloni se kopala 225,teď se kope 190 v úseku Strakonice-Babiny.toto vždy zaručí zpoždění,či letní návaly turistů na Vysočinu.Příčiny zpoždění lichých jsem tu snad vyjmenoval všechny. Ovšem toto nijak nemění mé ANO elektrizaci tratě 240 za předpokladu zdvojkolejnění do Zastávky a úpravy toho oraniště mezi Zastávkou a Okříškami.A rozhodně nechci,aby tu jezdily na osobácích nějaké lokomotivy(pouze jednotky) a pro rychlíky do budoucna uvažuji 242 či 363 s řídícím vozem.Není nutné čumákovat v Jihlavě a Budějovicích takovou dobu. Stále se ovšem neshodneme na bodě 2.Plecháčů je prostě málo.Plzeň bude patrně dále rozvíjet svojí příměstskou dopravu a tím spotřebuje další lokomotivy.Do 1.4.08 (rozdělení čd) se prostě nestihne koupit nic nového,natožto něco schválit.A spousta vlaků na 225 je vedena stále řadou 230.O nasazení 210 neuvažuji.Takže je mně líto,ale stále trvám na tom,že se osobka bez lamin první roky neobejde.A to se ještě musí prožrat elektriky na Velenickou.Takže buď 230 nebo 240 bude muset jít osobce,nebo si osobka tyto lokomotivy pronajme od Carga. A k tématu rozdílu 230,240,242 se dál vyjadřovat nebudu,protože je to obdobné asi jako srovnávat starou š 120 s mladší emkovou š 120.A o vývoji řady 242 bych pomlčel,protože to snad ani vývojem nelze nazvat.Stará kastle stejnosměrky a použitá výzbroj 240.Vývoj střídavek je od r 59 a šestikola lama vyjela 1964. Takže od 1959 až po 1981 (poslední 242) jde stále o ten samý systém a je to najedno brdo.Další generace jednosystémových střídavek začíná strojem 263 |
Bytls
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 98 Registrován: 5-2007
| Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 20:31:28 |
|
Do tratí na Vysočině jsem dal pár fotek z Horáckého léta, tak se tam podívejte |
Pepík
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 846 Registrován: 4-2005
| Odesláno Neděle, 19. srpna 2007 - 20:50:45 |
|
Bytls: Měl bych pro vás jednu hádanku: Kde se nachází tahle Bai-ka: Čéče tak tohle nevím a docela by mě to zajímalo. Přepokládám podle snímku, že se jedná o nějakou hospůdku či občerstvení
pak ten dlouhej kulatej, to je tuším 851 |
|
Luboš_ct Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4107 Registrován: 9-2002
| Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 10:04:46 |
|
Kabrnák: Ten "šťastný" Happy má svou hlavu a žije v pohádkovém světě, nedohaduj se s nim jak vidíš je to uplně zbytečné...drátizace Jihlavy jsou peníze hozené do luftu to je muj názor ikdyž vim že se to tady nespočetněkrát řešilo, dál to rozebírat nebudu... |
Bytls
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 99 Registrován: 5-2007
| Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 10:51:55 |
|
Pepík: je to v malé vesničce poblíž tratě 240 a 252 a má žel. zastávku, poradím K******! Dříve to sloužilo jako příležitostné kulturní zařízení.Dnes je z toho vozu už jen takový sklad nepořádku. |
Hanz_11
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10 Registrován: 5-2007
| Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 12:09:15 |
|
Nevíte někdo do kdy je odsunut začátek zadrátování? |
Happy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1284 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 16:52:11 |
|
ad Luboš čt: V jakém pohádkovém světě že žiji?? Sem si nějak moc nevšim.To je tak špatné chtít něco zlepšit??Rekonstrukce po desetiletích provozu je špatná??Těch pár miliard se vám zdá moc?? Kraj a stát vyhazuje mnohem více za nesmyslné silnice,kde se akorát zabíjejí lidi a otravuje to všechny okolo hlukem.Kraj Vysočina nad Jihlavou vydlabal zbytečně půlku kopce na silnici do Třebíče a další úžasné náspy přes údolí třeba za Brtnicí budou následovat.Deně valí fůra aut po této silnici.A vlaky ze Třebíče do Jihlavy?? Ano ty vcelku zejí prázdnotou,místo aby dopravovaly stovky lidí ,třeba k Boschovi.Nehledě na to,že dotace na elektrizaci jsou z EU velmi vysoké.Ta ovšem sama osobě nic nevyřeší.Proto doufám,že se sáhne i na samotné kolejiště.Rekonstrukce silnice Jihlava-Třebíč,dálniční přivaděč pro Třebíč,modernizace silnice Třebíč-Brno,tyto stavby můžou vcelku dobře při autobusové konkurenci tuto trať vylidnit.A těch pár lidí z Luk,Přímělkova,Bítovčic,Bransouz,Studence ...to nevytrhne.Romantická lokálka s nezávislou trakcí je hezká věc,ale co do budoucna?? |
Pepík
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 849 Registrován: 4-2005
| Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 19:00:46 |
|
Bytls: je to v malé vesničce poblíž tratě 240 a 252 a má žel. zastávku, poradím K******! Aha, tak to už vím, přes silnici je rybník, že ? Škoda, že to není třeba ta hospůdka, to by se mi líbilo
pak ten dlouhej kulatej, to je tuším 851 |
|
Mcbain Administrátor
Číslo příspěvku: 9908 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 22:28:36 |
|
Dnešní odpolední Pn Znojmo - Brno Mal. To jezdí pravidelně takhle "vytížené"?
|
Mallard
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 763 Registrován: 5-2006
| Odesláno Pondělí, 20. srpna 2007 - 23:01:18 |
|
Mcbain:...To jezdí pravidelně takhle "vytížené"?... Vždy ne.Kolikrát mají i dva Kocouři co dělat,aby se s tím vyškrabali do kopce.Kolega Krysolet jistě potvrdí. (Příspěvek byl editován uživatelem Mallard.) |
Thomas11
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 90 Registrován: 8-2006
| Odesláno Úterý, 21. srpna 2007 - 15:11:58 |
|
Mcbain: To je foceno před Božicema? |
230 Neregistrovaný host Odeslán z: 85.207.12.12
| Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 02:03:35 |
|
Happy : b)rozdíl mezi řadou 240 a 242 je minimální.lamina má EDB a 242 nemá a to je nejzásadnější rozdíl.Ostatní rozdíly jsou prkotiny a prakticky nemá valný význam se o nich bavit.(jako např. jiné usměrňovače,jiný počet jízdních stupňů atd..).Principiálně je to furt to samé. No dořiti tímhle jsi mě dostal...a já si dotěď naivně myslel, že tyhle stroje znám asi budu muset sklonit hlavu, vrátit elektrický papíry a vrátit se k brejlím |
Happy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1291 Registrován: 9-2005
| Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 16:29:19 |
|
Mluvím o principu!!Všechno to jsou lokomotivy 1.generace (230/240/242) pracující na stejném principu regulace jízdních stupňů. A takto mluví odborná literatura: Důležitou změnou v elektrické části oproti řadě 240 je vypuštění elektrodynamické odporové brzdy. Oproti řadě 240 má lokomotiva řady 242 instalovány nové řídicí pulty....Prostě srovnávat řadu 240 a 242 je stejné,jako srovnávat řadu 830 1. a 2. výrobní série.Rozdíly jsou v typech zařízení,ale PRINCIP zůstává stejný.Ještě se to zdá někomu divné??? |
Šari
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1096 Registrován: 11-2005
| Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 23:03:50 |
|
Je mi to hanba to psat. Když mám přes rok trat BV - ZN za a několikrát ji jedu. Ale přesto se oprám, nejbližší mechaniky od Břeclavi jsou v ... ve Valticích ? Kdyžtak, kdyby se někdo hodný našel a poradil ai náké foto fleky, nebudu sa zlobit ! Inu až se budu na intru nudit, at vím kam jít
FEDERACE ZLÍNSKÝCH FOTIČŮ REGIONOVY - NEBRAT 810 271 - 7 Šarinka - perla na Zlínce |
|
Jirka_p
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 579 Registrován: 5-2004
| Odesláno Středa, 22. srpna 2007 - 23:58:41 |
|
Šari: od podzimu 2003 jsou z Břeclavi nejbližší mechaniky ve Valticích. Ráno by byla fotitelná předvěst "Př L", tedy od Břeclavi, přímo na zastávce Valtice město, odpoledne potom vjedové návěstidlo "S". |
Petan363
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20 Registrován: 8-2007
| Odesláno Čtvrtek, 23. srpna 2007 - 18:18:12 |
|
Pěkně nasvícená 954 008 ,,Tonička" u Rapotic směrem na Kralice |
Luboš_ct Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4130 Registrován: 9-2002
| Odesláno Pátek, 24. srpna 2007 - 12:24:23 |
|
Šari: Až se budeš na intru nudit tak máš vyrazit za babama ne?? |
Doktor
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1126 Registrován: 4-2003
| Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 00:16:10 |
|
Těch pár miliard se vám zdá moc?? Kraj a stát vyhazuje mnohem více za nesmyslné silnice,kde se akorát zabíjejí lidi a otravuje to všechny okolo hlukem. Kraj Vysočina nad Jihlavou vydlabal zbytečně půlku kopce na silnici do Třebíče a další úžasné náspy přes údolí třeba za Brtnicí budou následovat. Deně valí fůra aut po této silnici.A vlaky ze Třebíče do Jihlavy?? Ano ty vcelku zejí prázdnotou,místo aby dopravovaly stovky lidí ,třeba k Boschovi. Co slovo, to perla. Miliarda sem miliarda tam, hlavně aby nikdo neubližoval vláčkům. Tak trochu ultrašotouš, viď? Nenapadlo Tě třebas někdy, že cestující lid raději zvolí svobodu v rozhodování kdy, kam, jak, s kým... pojede? Tedy, že zvolí individuální dopravní prostředek? Pro vás bych zřídil rezervace, kde byste si mohli do aleluja praktikovat ten svůj kolektivismus.
|
Happy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1297 Registrován: 9-2005
| Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 17:15:25 |
|
Co slovo, to perla. Miliarda sem miliarda tam, hlavně aby nikdo neubližoval vláčkům. Tak trochu ultrašotouš, viď? Nenapadlo Tě třebas někdy, že cestující lid raději zvolí svobodu v rozhodování kdy, kam, jak, s kým... pojede? Tedy, že zvolí individuální dopravní prostředek? Pro vás bych zřídil rezervace, kde byste si mohli do aleluja praktikovat ten svůj kolektivismus. A kde je moje svoboda se vyspat v klidu,když mně jezdí denně stovky aut u baráku?? Takže svoboda jen pro někoho...A o bezpečnosti a smradu nemluvě.Největší "bordel" dělají zaměstnanci právě jmenované firmy Bosch,kteří povětšinou nerespektují dopravní předpisy.A v době ráno před šestou a večír po šesté není pomalu ani možné přejít silnici.Hlavně,že jim byla vybudována zastávka u fabriky,kterou prakticky využívá minimum lidí (téměř 0),protože vlaky tam nejsou vedeny ve vhodné časové poloze.Ani bus z Třebíče nejezdí nikterak přeplněn,protože ICOM (TRADO) vlivem úspor udělaly tak dlouhé jízdní doby,že tím může jed snad jen blázen.Myslím,že je nejvyšší čas na změnu.železnice má plnit hlavní páteřní přepravu lidí,což na Vysočině neplní (až na vyjímky) a pokud se nezainvestuje,tak ani plnit nebude. Navíc vláda vlivem své úchvatné "reformy",kdy přijde státní kasa na buben,bude nejspíše škudlit na všem možném i nemožném (patrně to odserou jako vždy kraje),tak už moc nevěřím tomu,že se bude nějak investovat do železnice.Po vzoru slavné věty ODS "necháme železnici dojezdit".Ono těch pár miliard investice do rozvoje ekologické přepravy je patrně moc.Ekologie je nazývána ekoterorismem a na vše hledí náš nejvyšší klimatolog šašek Klausů. PS: je 17:15 a doprava zaměstnanců do Bosche roste. A 50tka zrovna nikoho moc netrápí... |
Petad
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 496 Registrován: 8-2006
| Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 19:18:30 |
|
Zdravím a dávám nějaké fotky z trati Znojmo - Šatov - Retz, kde jsem se pohyboval minulý týden.Krásná trať, jen co je pravda ... A jinak, chtěl jsem se otázat na dvě věci: 1.) Je využíván rozsáhlý vlečkový systém ve Znojmě, zaústěný do Hodonického zhlaví? Tipuji že ne, vypadalo to tam hodně mrtvě. 2.) Mezi žst. Znojmo a zastávkou Citonice se v lese nachází bývalý strážní domek a vedle něj torzo mechanického návěstidla vzoru DR.Předpokládám, že šlo o hlásku/hradlo.Můžete mi o tomto objektu někdo sdělit další podrobnosti?
webové stránky: www.petatrains.wz.cz ICQ: 327584807 |
|
Doktor
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1128 Registrován: 4-2003
| Odesláno Sobota, 25. srpna 2007 - 23:20:16 |
|
Happy: Tak dělej něco pro to, abys mohl v klidu spát. Pořiď si nová okna, přestěhuj se, apeluj na své radní, ať zařídí obchvat, spi v době, kdy není takový provoz (pochybuji, že v noci ti pod oknama burácí stovky aut), apeluj na doprvace, ať vypravují spoje s ohledem na zaměstnance BOSCH... Hlavně tady nebul, jak ti ty zlý gumokoly ubližují a vláčky spasí svět. Holt, každý svýho štěstí strojvůdce.
|
Hanz_11
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13 Registrován: 5-2007
| Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 08:24:56 |
|
Happy: Plně tě chápu, jenže úředníci kraje Vysočina patří k nejtupějším na světě takže nevím zda se zadaří dopravní blbákov kterej na vysočině je nějak vyřešit!? Věřím že kdyby na kraji nebyli tupci jako např. Kodet, Navrkal atd. tak je šance na zlepšení. |
Lokofanda
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 669 Registrován: 4-2006
| Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 09:20:13 |
|
Petad:Pěkný foto..Mě by zajímalo kdy ty dráty dotáhnou až do Znojma |
Steamer Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 217 Registrován: 1-2007
| Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 09:27:01 |
|
Lokofanda: Další etapa elektrizace začne zhruba za rok. |
Happy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1298 Registrován: 9-2005
| Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 13:11:22 |
|
Tak dělej něco pro to, abys mohl v klidu spát. Pořiď si nová okna, přestěhuj se, apeluj na své radní, ať zařídí obchvat, spi v době, kdy není takový provoz (pochybuji, že v noci ti pod oknama burácí stovky aut), apeluj na doprvace, ať vypravují spoje s ohledem na zaměstnance BOSCH... Hlavně tady nebul, jak ti ty zlý gumokoly ubližují a vláčky spasí svět. Holt, každý svýho štěstí strojvůdce. Okna máme nová,ale jaksi nic neřeší.Ono se taky potřebuje větrat a ve vedru a ve vydýchaném vzduchu se moc dobře nespí.Dále nechápu,proč bych se měl stěhovat...Radní a občané města obchvat chtějí (90% lidí) a na zasedání sme to taky dali najevo.Ovšem lidé z kraje řekli,že prostě tu těch aut nejezdí tolik,aby to bylo na obchvat.A Jinak si na něj máme 30 let počkat.Kolem Brtnice je bohužel celkem těžké nějaký ten obchvat postavit,kvůli poměrně hlubokému zvrásnění krajiny.Navíc lidé z kraje neustále vyvíjí nátlak,aby zůstalo u průtahu městem.Takže zde je vidět,jakou váhu má asi hlas občana.A jsou na tom lidi i hůř,třeba kolem silnice Ji-Znojmo.To se mají ty lidi přestěhovat jinam,jen proto,aby si někdo mohl jezdit nazdařbůh autem?? Happy: Plně tě chápu, jenže úředníci kraje Vysočina patří k nejtupějším na světě takže nevím zda se zadaří dopravní blbákov kterej na vysočině je nějak vyřešit!? Věřím že kdyby na kraji nebyli tupci jako např. Kodet, Navrkal atd. tak je šance na zlepšení. jj plnej souhlas.Akorát v tuposti je trumfl kraj ústecký.Nebylo by špatné tam dělat a něco změnit... |
Masinka
Moderátor
Číslo příspěvku: 1979 Registrován: 6-2002
| Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 13:48:44 |
|
Kraj a stát vyhazuje mnohem více za nesmyslné silnice,kde se akorát zabíjejí lidi a otravuje to všechny okolo hlukem. To se mají ty lidi přestěhovat jinam,jen proto,aby si někdo mohl jezdit nazdařbůh autem?? Takové militantní názory indikují, že jejich zastánce žije v železniční "šotoulitě" a ztrácí představu o životním stylu 90% lidí. Stejně jako nebyla možná průmyslová revoluce bez železnice, není možný současný rozvoj ekonomiky bez aut. VHD zajišťuje potřebnou dopravu pro "bezauté" a zajišťuje vhodnou alternativu pro "auté", nikdy ale už nebude páteří, rozhodně ne na venkově. |
Jgcp
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1117 Registrován: 6-2006
| Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 14:47:09 |
|
Což by ale šlo změnou politiky a následně ekonomiky otočit. Podle hesla: Když to jde jinde...A možná, že se současnou energetickou krizí se k tomu systému dostaneme dříve. Své by k tomu mohly říci i IDS.
http://zelfoto.webovastranka.cz/ ICQ : 297-774-273 |
|
Masinka
Moderátor
Číslo příspěvku: 1980 Registrován: 6-2002
| Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 15:15:10 |
|
Jgcp: Změnou politiky to zásadně změnit nelze. Výraznou podporou VHD lze akorát zabránit odlivu cestujících, podstatně lepší příležitost pro železnici je tak leda okolo velkých měst, kde do hry vstupují další negativa pro IAD. Jinak ale u lidí vítězí a bude vítězit pohodlí, rychlost, soukromí a svoboda vlastního auta bez ohledu na nabídku VHD. |
Doktor
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1130 Registrován: 4-2003
| Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 15:42:28 |
|
Změnou politiky to zásadně změnit nelze. Ale lze - zavedením nějaké totalitní diktatury. Severní Korea budiž našim vzorem, tam by Happy mohl v klidu spát, aniž by jej rušily nazdařbůh jezdící auta. Happy, opravdu si myslíš, že ti v autech si jezdí jen tak bezdůvodně, nazdařbůh, jen proto, aby nedopřáli klidného spánku lidem, co bydlí u silnic? A pakliže se utratí miliardy na drátizaci 240, pak už lautrem nebudou peníze na obchvaty.
|
Chimp
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21 Registrován: 3-2007
| Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 16:12:20 |
|
Masinka: ale životní styl 90% lidí nemusí vést k trvale udržitelnému rozvoji, viz (nejen) velká města. Rychlost, pohodlí a svoboda IAD se potom mění v opak. |
Masinka
Moderátor
Číslo příspěvku: 1981 Registrován: 6-2002
| Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 16:58:58 |
|
Však velká města jsem zmínil, tam je podstatně odlišná situace. Venkova se to ale netýká, provoz na silničce z Horní do Dolní někde na Vysočině nebrání trvale udržitelnému rozvoji. Navíc si myslím že v duchu tohoto rozvoje je železnice solidně podporována - např. poměr dotací do infrastruktury z EU by měl být pro nejbližší období činit 50:50 silnice vs. železnice. Určitě se nezapomene ani na drátizaci 240, což je dobře. Tahle trať má budoucnost. Jinak pokud berete jako argument proti IAD ježdění na neobnovitelné zdroje, pak vám musím připomenout, že vlaky jezdí na tutéž naftu, a elektrické vlaky jsou pak dokonce převlečené parní lokomotivy, jezdící ze 70% na uhlí. |
arka Neregistrovaný host Odeslán z: 195.47.12.132
| Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 18:15:41 |
|
Chimpe, myslím že Váš příspěvek je něco jako pořekadlo o hrachu a stěně. Jak si Doktor a Masinka představují svět je názorně vidět z jejich obrázků pod jmény.... |
Chimp
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22 Registrován: 3-2007
| Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 18:28:55 |
|
Však velká města jsem zmínil... Kéž by byly ty obchvaty (nejen velkých měst)... Určitě se nezapomene ani na drátizaci 240, což je dobře. Tahle trať má budoucnost. Pakliže se zdvojkolejní a jízdní doby sníží aspoň na polovinu, jinak bych si tou budoucností tak jistý nebyl. Ty převlečené parní lokomotivy je nutné brát s rezervou, vezmeme-li v úvahu moderní elektrické lokomotivy s účinnou regulací a rekuperací a nižší jízdní odpor kolejového vozidla. |
Masinka
Moderátor
Číslo příspěvku: 1983 Registrován: 6-2002
| Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 18:41:48 |
|
arka: Ano, z Houmra s kamarády toho o mých názorech hodně poznáte Když jste u těch obrázků, já mám bohužel dojem, že dost lidí si tu svět předtavuje nějak takhle:
|
Baile_atha
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 122 Registrován: 7-2006
| Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 20:53:24 |
|
Chimp: jenomže to je právě o tom poměru peníze vs. efektivita, to zdvojkolejnění, zadrátování a snížení jízdních dob o 50% by si vyžádalo bratru cca 20 mld. Kč. Současná výše projektu 4,5 miliardy je přesně ukázkou toho jak lze z minima vytřískat maximum. Jedná se přece o úpravu tratě o délce cca 100 km vč. stanic (mimo Třebíč, ta se řeší samostatně) s tím, že jízdní doba se zkrátí přibližně o 25%. Na koridorových tratích se uvažuje úplně jinak. Kolik stojí jenom Nové spojení? 5 mld.? A uzel Břeclav 2,5 mld.? Když si to takto srovnáte tak by se Vám mohlo rozsvítit (neberte to zle). Se zdvojkolejněním souhlasím v úseku Střelice - Zastávka, zde bych to viděl jako nutnost. A jen pro představu tento projekt vs. obchvaty měst - projekt obchvatu Třebíče se blíží ke 3 mld. u Brtnice je odhad na 1,5 mld. a to díky dlouhému mostu přes Brtničku. Kdyby si kraj při svém vzniku prosadil třebíčskou variantu I/38, nemusel do silničního spojení Třebíč-Jihlava investovat ze svého vůbec a ještě by ta silnice měla parametry I. třídy. |
Happy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1300 Registrován: 9-2005
| Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 21:23:14 |
|
ad Baile atha: SVatá pravda a 100% souhlas.Ono těch cca 5 mld do 100 km dlouhé tratě není moc.Nehledě na to,že současný kolejový svršek stojí za starou belu a stejně by se muselo za nedlouho do něj investovat.Tak je lepší to vzít zgruntu,třeba i s dálkovinou.Ještě pár let neúdržby,tak to tam bude samá návěst "Z" "K". Když jste u těch obrázků, já mám bohužel dojem, že dost lidí si tu svět předtavuje nějak takhle: ALe to zase ne.Růžově si to mohou představovat jen ti,kteří si myslí,že bez investic do železnice bude železnice konkurenceschopná. Navíc si myslím že v duchu tohoto rozvoje je železnice solidně podporována Ve srovnání s Polskem či Indií ano.Jinak toto bych moc netvrdil Happy, opravdu si myslíš, že ti v autech si jezdí jen tak bezdůvodně, nazdařbůh, jen proto, aby nedopřáli klidného spánku lidem, co bydlí u silnic? A pakliže se utratí miliardy na drátizaci 240, pak už lautrem nebudou peníze na obchvaty. Opravdu "šalamounsky" si to vyřešil.VHD má plnit funkci hlavního dopravce lidí do práce,škol atd. IAD má být použita za okolností nedostupnosti VHD.Teď mě půlka lidí označí za komunistu,jakto že si dovolím někomu ubírat právo na znečišťování ovzduší a mrhání ropou.Však ona se nám Země odvděčí.Označení mě za ortodoxního šotouše a ekoteroristu prosím vynechte |
Masinka
Moderátor
Číslo příspěvku: 1984 Registrován: 6-2002
| Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 22:06:15 |
|
Baile_atha: S tou 240 musím souhlasit, dvě koleje do Zastávky by více než prospěly, v zásadě to ani není problém po stavební stránce. Vzhledem k převažujícímu charakteru příměstské dopravy osobáky a spěšňáky není třeba nijak závratně zvyšovat rychlosti, nebyly by efektivně využité. Happy: že si dovolím někomu ubírat právo na znečišťování ovzduší a mrhání ropou Zatímco vlaky podle vás jezdí zcela čistě, to je velice oblíbené klišé. Cituju Hnutí Duha: "Největší uhelný zdroj ČEZ - elektrárna Prunéřov - vypouští jen o několik procent oxidu uhličitého méně než všechna česká osobní auta dohromady". |
Bkp Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3899 Registrován: 8-2003
| Odesláno Neděle, 26. srpna 2007 - 22:38:43 |
|
Růžově si to představuje hlavně ten, kdo si myslí, že kdekoli může být železnice konkurenceschopná. Železnice (VHD) může být (plnohodnotnou) alternativou IAD pouze a jen v místech silných přepravních proudů - tj. v hustě obydlených oblastech (velká města a jejich aglomerace) a vybraných spojnicích mezi nimi. Naopak, mezi menšími sídly, kde spoje mají průměrnou obsazennost okolo deseti cestujících je jejich ekologický přínos přinejmenším neutrální, ale někde i záporný a je tedy logické, že v takovýchto místech není žádoucí provozovat více, než pár spojů pro ty, kteří opravdu nemohou jet jinak. No a k tomu argumentu o vytížené silnici pod okny - copak mít železnici pod okny je (pro nešotouše) nějaká výhra? On už takový přejezd s akustickou signalizací je zážitek, a o tom, že spát při průjezdu vyrovnávkových "wapek" umí pouze ti nejodolnější netřeba mluvit. Jinými slovy, alternativou proti hlučným, vibrujícím, smradlavým,... silnicím NENÍ (ani tak) železnice, ale nikam nejet.
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...! |
|
Hanz_11
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14 Registrován: 5-2007
| Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 09:13:13 |
|
Já bych to s tím zdvoukolejněním viděl trošku na více úsecích 240 ale chápu že je to o penězích. Krásná věta je: "Kdyby si kraj při svém vzniku prosadil třebíčskou variantu I/38, nemusel do silničního spojení Třebíč-Jihlava investovat ze svého vůbec a ještě by ta silnice měla parametry I. třídy." A mohli jsme mít zdvojkolejněnou trať z Brna až do Jihlavy - děkuji všem úředníkům kraje Vysočina! |
Regent
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 524 Registrován: 3-2005
| Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 10:11:15 |
|
Petad 2) hláska Gránice, víc nevím |
Bram
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 977 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 10:28:51 |
|
Masinka: Vzhledem k převažujícímu charakteru příměstské dopravy osobáky a spěšňáky není třeba nijak závratně zvyšovat rychlosti, nebyly by efektivně využité. Přečtěte si to několikráte a zamyslete se nad tím. Odpovím Vám takto: Další trať Jihlava - Veselí nad Lužnicí už nechci ( zacementování nízké traťové rychlosti elektrizací ) . A jistě nebudu sám. I pro zastávkové osobní vlaky je traťová rychlost 60 km/h málo. Jaká Vám pak vyjde průměrná rychlost? Nehleďe na to, že pro dojíždění z Třebíče do Brna již zastávkový osobní vlak vůbec není vhodná alternativa k IAD. Pro Sp a R vlaky to nebude vzhledem k tomu, co je řada 754 schopna s pěti vozy do tamějších stoupání udýchat ( je to dle slov zde píšících strojvedoucích 60 km/h ), žádná změna. Co svým příspěvkem Masinko chcete dokázat? |
Masinka
Moderátor
Číslo příspěvku: 1986 Registrován: 6-2002
| Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 11:37:03 |
|
Bram: Při zdvoukolejnění do Zastávky lze zvýšit TR v tomto úseku dejme tomu na 100, místy 120. Náklady nijak závratné a efekt solidní. Jak si představujete zvýšení rychlosti od Zastávky do kopce mi ale není jasné. Tady je nutno se spokojit se zvýšením 60ky někam na 70-80 a především s efektem výkonnější elektrické trakce. Snažit se do Třebíče postavit dvoukolejný koridor v nové stopě na 160, to je, nezlobte se na mě, naprostá utopie a náklady by šplhaly do desítek miliard. Příprava takové varianty by vedla jen k tomu, že by se neudělalo nic. Co svým příspěvkem Masinko chcete dokázat? A co vy? Podle vás se někde válí 20 miliard pro novostavbu 35km dvoukolejné tratě do čtyřicetitisícového města, notabene s mizivou nákladní dopravou? |
Bram
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 979 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 12:27:51 |
|
Dvoukolejný koridor do Třebíče nechci, pominu li fakt, že je to zbytečné, tak by se na takovouto akci nikdy nenašly peníze. Ale na zvýšení ťraťové rychlosti do 100 km/h tu prostor je, byť ne všude. Mnohde to bude znamenat trochu větší přeložky, ale je lepší investovat do nich, než do elektrizace. Rád bych se Vás také zeptal, co to je výkonnější elektrická trakce? Prosím, vysvětlete mi to. Nějak mi to není jasné, mozek mi neustále selhává při představě dvou kapacitně shodných jednotek, elektrické a motorové, které budou mít stejný výkon na obvodu kol? Nebo se pohybujete v myšlenkově v českých luzích a hájích, kdy soupravu 754 + 5 x B nahradíme soupravou 240 + 5 x B, nebo nedej bože porovnáváte soupravu 854 + 054 + 954 se soupravou 240 + 3 x B, aby rozdíl byl do očí bijící? Ten bude, nikoliv však pro běžného cestujícího, ale jen pro šotouše........ Suma sumárum: Dosud tu mnohým nedošlo, že se řeší mnohé problémy elektrizací ( považuje se za všelék ), přičemž problém tkví povětšinou někde jinde - v neexistenci vhodné motorové jednotky u našeho největšího železničního dopravce. A krajští úředníci by si měli uvědomit, že ČD nejsou SŽDC a nesnažit se řešit problém nevhodného vozového parku ČD prosazováním elektrizace trati. Naopak by ČD měli donutit k nákupu nových motorových jednotek ( a nejen jich ), protože z krajských peněz ČD žijí. A ty rozhodně jsou nemalé. A nebo když ČD zájem mít nebudou, tak oslovit jiné dopravce. Nechci tu vyzdvihovat Viamont, má taky dost much, ale příkladem budiž změna vozidel na trati Mariánské Lázně - Karlovy Vary. Náhrada řady soupravy 810 + 010 Regiosprinterem přinesla značné zkrácení jízdních dob. Jde o trať, kde je traťová rychlost pouze 50 km/h a je sklonově náročná. Dosáhlo se u některých vlaků cestovní rychlosti až 42 km/h, což lze považovat skoro za zázrak. samozřejmostí jsou zastávky na znamení. |
Masinka
Moderátor
Číslo příspěvku: 1987 Registrován: 6-2002
| Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 12:58:08 |
|
Bram: Ale na zvýšení ťraťové rychlosti do 100 km/h tu prostor je, byť ne všude. Těžko, nějaké lehčí napřímení si dovedu představit jen v úseku Vladislav - Třebíč, ve zbylé části jsou v hustém sledu oblouky s velkými středovými úhly, ty se zkrátka nedají nijak napřímit. Rád bych se Vás také zeptal, co to je výkonnější elektrická trakce? 6-7vozový rychlík s brejlovcem pojede na Rapál jinak než s esem nebo plecháčem. Rozhodně nevyužije tu vámi zvýšenou TR, tim spíš že mu přeložkami zvednete sklon. Dalším plusem bude odstranění přepřahů v Jihlavě. Osobní vlaky mohou teoreticky jezdit obdobně rychle i bez drátů (za předpokladu velkých počátečních investic, na které jaksi není), ale další benefit zadrátování bude v možnosti projíždět přeplněným Brnem někam dál, místo tam zacpávat nádraží. Obecně souhlasím že elektrizace není nějaký všelék, ale na této silně využité a sklonově náročné trati má své opodstatnění. |
Kubrt
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1720 Registrován: 9-2004
| Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 13:11:23 |
|
Tohle téma je nesmrtelné 6-7vozový rychlík s brejlovcem No však už to tu padlo, jde o výkon, brejlovec a eso nejsou srovnatelné stroje. Kdyby chtěl někdo řešit rychlost rychlíků, tak tam může od zítra nasadit místo 1*754 jejich dvojčata, proti drátům prakticky okamžitě a zadarmo. |
Krysolet
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2706 Registrován: 10-2004
| Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 13:20:21 |
|
A krajští úředníci by si měli uvědomit, že ČD nejsou SŽDC a nesnažit se řešit problém nevhodného vozového parku ČD prosazováním elektrizace trati. Jen jestli naopak nejsou krajší ouřadové ze správných stran oblbováni, že jedině drátizace spasí trať 240 a že drátizaci provede nejlíp naše firma, tady jsme si dovolili pár švestiček z vlastní zahrádky... Vím, nic takového není v žádném případě možné.
|
Masinka
Moderátor
Číslo příspěvku: 1988 Registrován: 6-2002
| Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 13:36:42 |
|
od zítra nasadit místo 1*754 jejich dvojčata, proti drátům prakticky okamžitě a zadarmo Jo, to bude bezpochyby zadarmo Zkuste to navrhnout v Praze na nábřeží. |
Číslo příspěvku: 3901 Registrován: 8-2003
| Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 13:41:00 |
|
Kdyby chtěl někdo řešit rychlost rychlíků, tak tam může od zítra nasadit místo 1*754 jejich dvojčata Anebo dneska už i Herkula.
|
Doktor
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1133 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 13:46:11 |
|
arko, prosím o hlubší rozvinutí myšlenky, kterak souvisí moje představa světa s obrázkem v nicku? Děkuji. VHD má plnit funkci hlavního dopravce lidí do práce,škol atd. IAD má být použita za okolností nedostupnosti VHD. Správně, všichni ráno na šestou do fabriky a ve tři odpoledne zpět. V létě na rekreaci ROH zvláštním vlakem vypraveným kolegy odboráři z ČSD... Happy, jsi komunista, ortodoxní šotouš, ekoterorista a z takových, jako jsi ty se mi chce blít. Ať nemusím opakovat, co zde již padlo - souhlas s Masinkou a Bkp.
|
Kubrt
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1721 Registrován: 9-2004
| Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 13:48:34 |
|
to bude bezpochyby zadarmo No v porovnání s drátama a novejma elektrickejma mašinama ano Já vím, nafta do brejlovců jde z jiného šuplíčku (a do jiného vrecka), než ty peníze na dráty. Anebo dneska už i Herkula Ano. Já jen chtěl zůstat u zdi, aby ten návrh byl skutečně low cost and short time. |
Číslo příspěvku: 3903 Registrován: 8-2003
| Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 13:52:09 |
|
aby ten návrh byl skutečně low cost and short time. Otázka je, jestli tyto požadavky nesplnuje lépe právě ten Herkules.
|
Happy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1305 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 13:59:48 |
|
místo 1*754 jejich dvojčata, proti drátům prakticky okamžitě a zadarmo. Taktéž nesmrtelná "dedukce".To by byl skutečný ekonomický ráj... ad Bram:Elektrika je prostě výhodnější než diesl.Při srovnatelném výkonu na obvodu kol bude elektrika při akceleracích rychlejší (pokud bude solidní regulace).Tak to prostě je.Elektrická jednotka má menší opotřebení ,protože je tam méně pochyblivých částí na hnacím ústrojí a déle vydrží.Spalovací motor bude po 40ti letech v provozu nepoužitelný,zatímco elektromotor bude ve stálé kondici,pokud bude dobře udělán.Na asynchrony se nemusí pomalu hrábnout a jejich údržba je téměř rovna nule.Dá se tohle říci třeba o Catru??Myslím,že ne. Jinak co se týče "konzervace".S tím nesouhlasím.Nějaké "koridorové" vedení do Třebíče je asi tak reálné,jako že do Jemnice bude zajíždět rychlík. úsek Ji-Ok..80km/h Ok-Za..65-75km/h Za-Br..100-120km/h Sice to není žádný zázrak,ale stále lepší než nic.A jak tu již někdo naznačil,tak nějaké megalománské projekty by se nejspíš neuskutečnily.Navíc je stejně jen otázkou času,kdy by se stejně muselo investovat do některých úseků.Peníze by tam protekly tak jako tak,ale bez valného efektu. |
Číslo příspěvku: 3906 Registrován: 8-2003
| Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 14:06:38 |
|
Spalovací motor bude po 40ti letech v provozu nepoužitelný,zatímco elektromotor bude ve stálé kondici A k čemu to je proboha dobré? Dlouhá životnost železničních kolejových vozidel je jejich NEVÝHODA, protože se tím prodlužuje interval jejich obměny. Taktéž nesmrtelná "dedukce".To by byl skutečný ekonomický ráj... Takto bych spíše označil Váš způsob uvažování, kdy kvůli efektu v řádu desítek byste vydal částku v řádu stovek*... *ílustrativní příklad
|
Masinka
Moderátor
Číslo příspěvku: 1989 Registrován: 6-2002
| Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 14:11:40 |
|
Právě ty šuplíčky ze kterých jdou peníze jsou problémem. Drátizace přinese samé výhody, otázkou je jen její nákladnost. Těžko bude ale fond dopravní infrastruktury kupovat drahám Desira... Vzhledem k současné solidní dostupnosti financí z EU vidím drátizaci jako vhodnou. |
Masinka
Moderátor
Číslo příspěvku: 1990 Registrován: 6-2002
| Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 14:16:43 |
|
Dlouhá životnost železničních kolejových vozidel je jejich NEVÝHODA Já bych rozlišoval životnost po technické stránce (motor, rám, kastle,...) a životnost interiéru, ten se dá každých dvacet let přebastlit v duchu aktuálních trendů. |
Happy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1306 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 14:18:20 |
|
A k čemu to je proboha dobré? Dlouhá životnost železničních kolejových vozidel je jejich NEVÝHODA, protože se tím prodlužuje interval jejich obměny. Dobré je to k tomu,že čd by i po 40 letech provozu měly svižné jednotky,protože pochybuji v nějaký zázrak,který by vedl k zlevnění vozidel či ve větším přísunu peněz do vozového parku.Třeba srovnejte elektriku 451 a hydru 850/1.Stejně staré a přeci je na jedné znát,že vlivem opotřebení ztratila na svém výkonu značnou část. Takto bych spíše označil Váš způsob uvažování, kdy kvůli efektu v řádu desítek byste vydal částku v řádu stovek No,nápodobně.Vy zase chcete,aby se kvůli jedné trati a pár rychlíkům koupily třeba i v budoucnu nové lokomotivy,zmíněný herkules.A proč pane bože budu vyhazovat peníze cca 120 mil/ks za něco,co bude pomalu způlky drahé jak samotná drátizace??Prostě to nechápu.Navíc velké diesly čd mají a je potřeba kopupit úplně něco jiného. |
Bram
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 981 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pondělí, 27. srpna 2007 - 14:27:59 |
|
Masinko, Vy zas jednou perlíte: 1. Dalším plusem bude odstranění přepřahů v Jihlavě. 2. Osobní vlaky mohou teoreticky jezdit obdobně rychle i bez drátů (za předpokladu velkých počátečních investic, na které jaksi není), ale další benefit zadrátování bude v možnosti projíždět přeplněným Brnem někam dál, místo tam zacpávat nádraží. Obecně souhlasím že elektrizace není nějaký všelék, ale na této silně využité a sklonově náročné trati má své opodstatnění. Ad1.: V Jihlavě máme úvrať ( a ta tam ještě dlouhou bude ), takže se tam přepřahat musí vždy, jede li se od Brna na Veselí nad Lužnicí. Ad2.: Vysvětlete mi Vaše tvrzení, kde říkáte, že osobní vlaky mohou teoreticky jezdit obdobně rychle i bez drátů (za předpokladu velkých počátečních investic, na které jaksi není). Mám to snad chápat tak, že elektrizace je zadarmo? A v Brně se přepřahat bude vždy i když trať bude pod drátama. Pokud vím, tak lokomotiv řad 362 a 363 není neomezené množství ( na skladě nejsou a dodávat se už nebudou). Happy.: Jestli je hlavní výhoda elektrické trakce v tom, že se v pohodě dokáže dožít 40 let, tak to není v případě elektrických jednotek vůbec žádným přínosem!!!!!!!!!!!!! A ještě to třikrát podtrhnu!!!!!!!!!!!!! Vy evidentně rád jezdíte do práce el. jednotkou řady EM 475.1,2!!!!!!!! To je na Bohnice! } |
|
|