K-report
 

Archiv do 10.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Parní lokomotivy » Staré archivy » Archiv do 10.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Konečný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 15:14:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kořenovská zubačka je skvělá i neživá. A oprava by stála majlant, využití omezené, stroj NTM... Ani motorové rakušanky si příliš nezajezdí. Pro páru je limitující i skoro kilometrový tunel v největším stoupání před Kořenovem. Celou dobu parního provozu se vymýšlely různé fígle, jak to ve výkonu projet a nepřivézt nahoru polomrtvou četu. V tom má tisovecká trať výhodu - tunel, pokud se nepletu, je jen nad Tisovcem (po zrušení úvrati), zase jsou tam parádní viadukty. Tak držme Slovákům palce.
Petr_fajgl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 15:46:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konečný:
Tunel je sice jen nad Tisovcem, ale dost dlouhý - 770 metrů.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 15:52:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je ještě v adhezním úseku, ten se dá projet "rychle".
psík Albi
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.175.39.98
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 16:59:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konečný: Ve výkonu by to asi nešlo, ale lokomotiva by mohla jet tendrem vpřed a zezadu by ji strkala rakušanka. Pak by to četa mohla s úspěchem přežít.
Konečný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 20:56:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

....ale zas by to nebylo to pravé ořechové. Parní mašiny jezdí rády komínem proti kopci, a to zejména kvůli přirozené vlastnosti vody zachovávat vodorovnou hladinu. Kdyby to šlo tak lehce, určitě by se tak jezdívalo.... Zubačka uhlím napřed do Kořenova by měla "komín plný vody" a olovníky by se rozmýšlely, jestli se nevytavit
zubačka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.102.108.248
Odesláno Úterý, 04. září 2007 - 23:46:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vaše problémy bychom chtěly mít... Nevím, proč by to četa neměla vydržet při nostalgických jízdách, když to vydržely čety při pravidelném provozu... Není to o četách, ale o penězích...
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 08:28:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro srovnání si také na stránkách muzejní 1000 mm parní zubačky přes průsmyk Furka ve Švýcarsku www.furka-bergstrecke.ch můžete najít délku nejdelšího (vrcholového) tunelu, která činí asi 1874 m - a nikdo tam z toho nedostává psotník. (Elektrické vlaky tam jezdí novým základnovým tunelem, dlouhým přes 11 km.)
Chtěl bych ale apelovat na to, aby vlaky budoucí parní zubačky Tisovec - Brezno, jakož i přístupné muzejní areály (depo), byly důsledně nekuřácké. Muzejní provoz parní zubačky je nutno chápat jako "Gesamtkunstwerk", působící na všechny lidské smysly. Tudíž by bylo neestetické, kdyby cigaretoví závisláci (i třeba kouřící z vedlejšího okna) kazili ostatním cestujícím "umělecký dojem". To by bylo stejně nechutné, jako kdyby na opeře nějaký návštěvník vytruboval na dětskou trumpetku. Kouřit by neměl ani personál, včetně strojvůdce a topiče.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1691
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 10:36:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tou poslední větou nevím,nevím...." to je věc osobního vkusu každého soudruha"..Ona taková stylová fajftička a vestička a knír..fíra radost pohledět..Spíš se kácím když vidím občas na páře lidi v různých kombinézách jak mechanici od F1..

(Příspěvek byl editován uživatelem alf.)
..pořádná mašina má kotel a komín..
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 10:55:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobře, tedy (pro účely fotografování) by bylo možno tolerovat u strojvedoucího historickou porcelánovou fajfku (nemusí být nutně zapálená). Čichat cigaretové závisláky coby návštěvníky parostrojních akcí ale opravdu nemusím.
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 351
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 11:14:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nooo, jenže ona ta porculánka se moc nedá kouřit, porculán se rozhicuje jak drajfus a tabák se nechutně škvaří.Já kouřím na mašině většinou fajfku dřevěnku s voňavým tabáčkem Stanwell nebo Da Vinci a ještě mi nikdo ani zapřísáhlí nepřátelé kuřáků neřekl že jim to smrdí.Dokonce říkají že je to voňavé. Ale běda když tabák dojde a sáhnu po cigáru...to zalejzám skoro pod kotel.Osobně jezdím nejradši v klasickejch modrákách.samozřejmě že se během hodiny zlemtám od válcáku a uhlí že...
Kovářmirek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 352
Registrován: 3-2006


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 11:19:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Cog. A může kouřit aspoň lokomotiva??Nebo se bude vše předělávat na topení propanbutanem aby se návštěvníci při nízkém tlaku a špatném směru větru prokrindapána nezakuckali "smradem z uhlí"?
Konečný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 11:20:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, ale vysvětlete to parním dědkům... jejich oblíbená řečnická otázka je: "Proč nekouřím?" nebo " Nevadí ti, že mi tady žereš, když kouřím?". A to máme čvaňháka ráno ke kafi, před nástupem na mašinu, na hranicích, odjezdovou, u vody, při křižování, vrcholovou, dojezdovou.... Ale nutno podotknout, že parní kuřáci nemají zlozvyk házet vajgly kolem sebe či z okna. Vždy letí do pece nebo do uhlí....
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1657
Registrován: 12-2005
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 11:27:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, rekl bych, ze kolegovy spis slo o koureni ve vagonech, nez na masine. A tam se vcelku taky prmlouvam, kdyz uz budou normalni vlaky nekuracke, tak aby i ta nostalgie mela stejne pravidlo.
A samozrejme, co se tyce "cet", zde plati, ze priklady tahnou a jsem zvedav, jak "nekuractvi" by chtel vyzadovat nekdo, kdo ma sam v hube cigaro. Ostatne si myslim, ze takovych postrehu s nasich nadrazi, kdy je cedule jak krava s napisem "Koureni zakazano", prejede osobak ani nestihne poradne nezastavit, vypadne s nej "ajzbonak" a jeste pred doslapem na peron primo pod touto ceduli uz ma zapaleno, ze, opravdu skvelej pristup k osvete a osobnimu prikladu ... :-/
Pavel
Znalosti a dovednosti, neodpustitelne prohresky proti dobrym mravum ...
Jsem clovek a proto delam chyby a taky jsem na to patricne hrdy ...
Vyjadruji pouze svuj nazor, "radcu" beha po svete vic, nez je obcas unosne.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 11:30:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Kovářmirek: Proti zrenovované parní lokomotivě, vytápěné kvalitním uhlím, nic nemám. Právě naopak. Jen jsem chtěl naznačit, že abych si tu provozní parní lokomotivu mohl náležitě "vychutnat", nejsou žádoucí rušivé smrady od cigaret cestujících či zevlujícího obecenstva.
Milanklewar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 214
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 17:08:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud si na mašině za jízdy zapálím,může to být každému jedno.Páč tam za jízdy nemá kdo co dělat.A pokud ve stanici chodí lidi na mašinu,tak nekouříme,protože nemáme čas.Musíme hlídat aby se nikomu nic nestalo,nebo aby nám někdo něco neotočil.
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1692
Registrován: 9-2003


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 19:40:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak!Jinak Kovářmirek und KonečnýJinak občas lituju že se už nejezdí na míchané resp. hnědé..to by bylo pokouřeníčko..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Deka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 632
Registrován: 11-2004
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 21:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel: Dobře, tedy (pro účely fotografování) by bylo možno tolerovat u strojvedoucího historickou porcelánovou fajfku (nemusí být nutně zapálená).

Primlouval bych se u adminu diskuse o presunuti poslednich prispevku do diskuse Sotous...
...u Semilassa potece kref. A za to ja vam rucim!!! ----
Konečný
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 05. září 2007 - 21:25:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro doplnění: při návštěvě Slovenska odveze 464.202 2 páry vlaků ze Zvolena do B. Bystrice se svou starší sestřenkou 464.001 (ta bude mít premiéru na traťovém výkonu).
Caf_c3k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 4-2006


Odesláno Středa, 05. září 2007 - 21:34:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak sem si dnes s Expresem ´´Jaroslav Kocourek´´ zahrál na předháněnou
 
 
 
 
 
 

(Příspěvek byl editován uživatelem Caf_C3k.)
Dvaašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 07:47:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych dotaz:Nevíte kdy byl Arcivévodík předisponován z Kolína do Podmokel a kdy byl "uklizen" do Lužné?Arcivévoda Karel je kouzelná mašinka.Je škoda,že už nedýchá....
Mazanov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 468
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 08:09:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dvaašedesátka: Podle fotek mi vychází přesun 422.025 z děčínského depa do Lužné na rok 2003.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 08:19:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Caf-c3f:Soráč ale podle kvality fotek škoda benzínu a ovzduší. Fakt hrozný. Obzvláště ty poslední dvě fotky jsou zvláště vypečené
Michal4981
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 4-2007


Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 08:42:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím, nevíte někdo, co má být za parní lokomotivy 15.9 na to výročí v Lužné ? nebo kde se to dá zjistit na netu ? na www.cd.cz toho moc neni dík

(Příspěvek byl editován uživatelem Michal4981.)
ICQ: 275-249-443
Jarda_kučera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 7-2007


Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 09:36:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na stránkách www.kphv.cz zveřejněny foto z akce "Rozloučení s prázdninami" a ještě návštěva modellbaupark Leipzig. Ve fotkách z Lužné navíc najdete i dvě kočky chované v depu (i když pravda, ta jedna je ještě dost malá :o) )
Dvaašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 10:20:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mazanov:To by mohlo sedět.Na rouzloučení s Arcivévodou při jízdě Děčín-Benešov n/Pl.-Česká Lípa-Jedlová-Benešov n/Pl.-Děčín jsem byl.Až bude čas naskenuji foto z příprav na poslední jízdu s věncem.Jinak dík za odpověď.
Valach
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1568
Registrován: 4-2004


Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 12:37:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V sobotu 8.9. s "Matějem" do Velkých Karlovic

Vážení přátelé,
snad aby dětem nebylo líto, že končí prázdniny, přichází nad naše území studená fronta provázená zvýšenou srážkovou činností, která tradičně signalizuje konec léta.
Snad aby dětem nebylo líto, že začíná škola, je začátek září rovněž tradičně signalizován Valašským zářením.
Každoroční festival hudby, divadla a jiného umění, netradičního soutěžení a dobré nálady se koná od pátku do neděle 7. - 9. září ve Vsetíně. Jednou z významných atrakcí budou i jízdy parní lokomotivy z Valašského Meziříčí přes Vsetín do Velkých Karlovic v sobotu 8.9. Parní vlak tažený parní lokomotivou 433.002, zvanou Matěj, vyrazí z Valašského Meziříčí do Vsetína v 10.30.
Poté bude historická souprava včetně bufetového vozu a služebního vozu pro přepravu kol a kočárků nasazena na pravidelné vlaky Os 13267 / 13264 / 13273 / 13272, t.j. s odjezdem ze Vsetína v 11.27 a 16.27 a s odjezdem zpět z Velkých Karlovic ve 13.31 a 17.25. Poté odveze zvláštní vlak Vsetín - Valašské Meziříčí s odjezdem ze Vsetína v 18.30. Podrobnosti o Valašském Záření jsou na www.mestovsetin.cz, o jízdách parní lokomotivy na www.kromerizske-drahy.com nebo www.cd.cz.

A tady ještě foto a video 433.002 z úterý:
 
http://www.youtube.com/watch?v=EWdvKhIdHTU
Můžeme o tom vést spory,můžeme s tím nesouhlasit,ale to je tak asi vše,co se proti tomu dá dělat.
ICQ:472-354-855
www.kromerizske-drahy.com
Jamessn
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 152
Registrován: 9-2006
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 12:39:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

T 679.1: první snímek vypadá z vlaku, takže spíš el.energie (psal poprvé předjel), a je fakt že v tu dobu se dalo jet souběžně vlaky... (chytré a náhoda)
T679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 13:12:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Jamessn:No vidíš, to mě nenapadlo.Asi máš pravdu. Pak je vcelku vše v pohodě. Nicméně ty fotky by mohly bejt lepší, i když chápu,že bylo hnusně, ale usektnutej Albík se šotoušem a téměř tmavé fotky zrovna není něco s čím by bylo potřeba se ukazovat.Snad jen jako čisté dokumentačky. I když je pravda, že tady na tom fóru se na kvalitu fotek zrovna nehledí.
Caf_c3k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 14:11:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To T679.1:Fotky jsou spíše dokumentační a bylo celkem hnusně.Jel sem jen vlakem naštěstí to celkem krasně vycházelo s přípojema.Až na to počasí.A vyfotit ten vlak aby někdo nezacláněl skoro nešlo.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.47.17.146
Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 14:57:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Caf-c3k:Pak se Ti omlouvám.Nemohl sem vědět.
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4157
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 22:50:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

By mě zajímalo, zda se vcelku a v pohodě vrátí 498 022 a 475 179!!Hlavně, zda vše jak bylo naplánované odjedou vlastní osou
Nechci nikomu škodit, ale můj dojem je takový, že bez problému se to neobejde
Holky, mašinky a zelená, to jsou naše koníčky:-) MBŽKF
Bdlm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 41
Registrován: 3-2007


Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 23:11:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No nejdřív lehla ta 41,a potom u 179 se vyfoukla ucpávka.
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4160
Registrován: 3-2005


Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 23:17:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


Hmm..je to docela velká štreka a kord pro 475,která toho moc pod Děčínem nenajezdí..Ten Albík aspoň má Košice, Křivoklád a další mim.akce
Holky, mašinky a zelená, to jsou naše koníčky:-) MBŽKF
Hafbubu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 8-2006


Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 09:10:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro:Manemb.Žádná jízda historické mašinky se neobejde bez problémů.Ale ty se musí řešit tak,aby lidé ve vozech za mašinkou nepoznali,že problém je.Oni si zaplatili za jízdu,nikoliv za problémy.
Toto bylo krédo pana Panáčka z Děčína a my se jím také řídili.Za celou dobu provozování mašinky jsme pouze jednou neodjeli co jsme měli pro tech.poruchu.Jinak vždy vše.

(Příspěvek byl editován uživatelem hafbubu.)
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1700
Registrován: 9-2003


Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 09:28:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přesně tak..obecenstvo pokud možno nemá nic poznat..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4161
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 10:16:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hafbubu
Jo to mi je jasné, však já to myslím na tzv. Parní....

Ale co mám už informaci, tak už jedna loko je neschopná
Holky, mašinky a zelená, to jsou naše koníčky:-) MBŽKF
Dvaašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 10:56:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě jednou.Nevíte někdo náhodou přesněji předisponování 422.025 z Kolína do Podmokel a následně z Podmokel do Lužné?
Johny11
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 12:59:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manemb: že nevíte, že se "kort" píše s t budiž, je to nespisovné a germanismus, ale co ten Křivoklád??? Toť od klácení (křivě klátit) nikoliv od klády. Kdo koho křivě klátil se dohledat nedá, ale jako kláda na Křivoklátu asi neležela....
Hafbubu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 8-2006


Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 13:13:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Klácení může být různé.A co se kouknout buď do map či jiných příruček nebo přímo do Slovníka jazyka českého.
Dvaašedesátka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.85.237
Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 13:21:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ležela,a jaká....jinde se tomu říká šavle...to se nedá ani fotit.(Byla kousek od brány).Radši kdyby mi někdo sdělil o tom arcivévodovíkovi Karlíčkovi...
Tom350
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 21:49:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví někdo jestli není o víkendu v okolí Brna nějaká jízda s 433.001. Protože jsem ji dnes okolo 16 hodiny viděl zatopenou v Brně-Horních Heršpicích. Předem díky za odpověď
Iša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 22:03:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tom350: 95 let trati Moravské Bránice _Oslavany
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 296
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 00:29:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nazdar šotoušíci, koukám že vaše info jsou opět a zase vždy dokonalé............

Parta Libeňáků vás pozdravuje z Erstfeldu a přikládá pár obrázků k vašemu šotoorgasmu.
 
 
 
 
 
ČmoudČmoudik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 297
Registrován: 7-2005
Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 00:40:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro zlepšení šoto erekce jestě bonus.......
 
 

Měkouši, čekáme tu na vás.......
Caf_c3k: Pro lepší fotku musíš o kus dále.... (Byl už tady i Míra Šecl & company)
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1709
Registrován: 9-2003


Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 11:00:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pěkné foto-ty poslední dvě..co to je za francouzskou mašinu?
..pořádná mašina má kotel a komín..
jk
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.78.28
Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 13:36:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alf: Troufnu si tipnout - třída 141R SNCF, vyráběná koncem války a těsně po ní v USA jako pomoc evropským železnicím. Několik desítek jich mmch. leží na dně Atlantiku.
Vzhledově se jimi částečně inspirovala jedna řada našich lokomotiv.
Peta303
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 486
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 13:44:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V párách se bohužel nevyznám, ale ten štítek "The Baldwin Locomotive Works" mi na Francii nesedí.

Aha - tak už to chápu, psal jsem to dřív, než se objevil předchozí příspěvek.

(Příspěvek byl editován uživatelem peta303.)
Kapka_deště
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 2-2007
Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 16:50:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad: Čmoudík, stará vlast vás taky všechny pozdravuje a dobře nás reprezentujte, ať vidí že nejsme tady žádné:"B". Ahoj }
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1714
Registrován: 9-2003


Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 18:21:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dík,tušil jsem něco takového..no je super.
..pořádná mašina má kotel a komín..
Michal3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 4-2007


Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 21:14:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár fotek 434.2186 z akce: 10 let provozu Železničního muzea Zlonice
 
 
 
ICQ: 478-647-278
www.masinky.nafoceno.cz
Redbird
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 2-2007
Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 21:57:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

peta303: "The Baldwin Locomotive Works" byla v období WWII jednou z největších lokomotivek v USA a zároveň jedním ze čtyř výrobcu tanků M4 Sherman.
classic
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.6.188
Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 22:01:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Posílám pár obrázků z dnešní jízdy Oslavany-Mor. Krumlov.
 
 
 
Michal3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 4-2007


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 20:01:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neví náhodou někdo kde skončila lokomotiva 387 018???
ICQ: 478-647-278
www.masinky.nafoceno.cz
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1726
Registrován: 9-2003


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 21:28:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jelikož byla zrušena 1968 tak jistě pod hořáky autogenu..Budeš se pravděpodobně ptát i na 019 ta dopadla lépe-zrušena jako jedna z posledních v r.1972 a prodána na topení spolu s 017 do Armaturky Myjava,odkud po několika kotrmelcích skončila v majetku MDC Bratislava kde je můžete obě vidět dodnes..Dnešní příloha bulváru AHA se opravdu povedla,pro ty co nechápou - přílohou byl kultovní film Železný dědek..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Michal3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 4-2007


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 21:35:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alf: Ano povedla jden zmála filmů ale 019 sem tam neviděl viděl sem tam: 275 010, 375 010, 375 025 a 534 0321 jejich osudy taky nevím
ICQ: 478-647-278
www.masinky.nafoceno.cz
Alf
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1727
Registrován: 9-2003


Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 22:31:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná se pletu já,ale mám pocit,že to tam zazní v jednom dialogu,ještě to zkouknu..On ten film je vůbec zajímavý..jeden kámoš se pokusil spočítat řady lokomotiv které se v celém filmu objeví,mám pocit že víc než 12řad..Je vidět život železnice druhé poloviny 40 let.No nádhera..
..pořádná mašina má kotel a komín..
Bafy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 06:18:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem ji jel pro toto DVD na kole a v dešti. Po příjezdu jsem hned sosal nostalgii.
Neví někdo co to tam je za vrak toho pantografu? Pravděpodovbě něco německého, že?
Michal3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 4-2007


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 07:29:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bafy: Ano taky jsem si všiml to by mě taky zajímalo
ICQ: 478-647-278
www.masinky.nafoceno.cz
Manemb
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4164
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 09:44:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Bafy
A kdepak jsi pro to DVD byl?Také na benzínové pumpě?

ad ČmoudČmoudik
A co tedy ta 41?A né tedy 498 022 či 475 179?
Holky, mašinky a zelená, to jsou naše koníčky:-) MBŽKF
Bafy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 9-2006


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 11:43:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Manemb: Na nádru, na nádru ... ale taky jsem si nejdřív říkal že pojedu na benzinku. Ale pak jsem si řekl, že nebudu podporovat ty K...Y zlodějský.

Koukám o tom pantografu na tom DVD nikdo nic neví?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace