Autor |
Příspěvek |
Plha
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 113 Registrován: 2-2007
| Odesláno Středa, 26. září 2007 - 19:29:08 |
|
paradox: Nadřízený je to jenom jako... Podepíšete blbej rozkaz - je to "vaše", poslechnete blbý kecy, je to "vaše". Jste prostě takovej "koncák" pro jistotu. Jinak ale poslouchat musíte, bo "kázeň musí bejt". |
Pes38
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 818 Registrován: 11-2005
| Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 04:24:50 |
|
"jeď, máš to po volné, dál bude křižování tak ať to moc nezasekáme" Tohle si na jednu stranu troufne říct tam, kde je záznamové zařízení, jen magor. Ale na druhou stranu, kdyby mu to dal předpisově, (rozkaz?) dopadlo by to ve výsledku stejně. Je to bohužel pouze věc důvěry a v tomto případě já osobně bych jel jak s hnojem, i kdyby na mě řvalo těch výpravčích deset. Průser se prostě může stát vždycky a pak už je pozdě. Mnozí zde jistě řeknou:"plácačka a fíra si prostě musí navzájem důvěřovat, jinak by to nešlo" a určitě budou mít i kus pravdy, ale budu-li hovořit za sebe, tak já klidně budu výpravčímu věřit, ale přesto si prověřím skutečný stav věci (jistě, někdy to nejde, když jedu na "Z" proti Stůj, těžko poznám, jestli nejede proti vlak, ale v případě Čerčan prostě jen stačilo jet pomaleji, aby to ubrzdil, příp. byly škody co možná nejmenší) Nehody se nestávají jen tak, jsou řetězem kritických událostí posledních okamžiků. A to přesně se stalo v Čerčanech. Výpravčí dal průjezd po obsazené koleji, signalisté si ničeho nevšimli (kašlali na to), fíra poslechl blábol výpravčího (který nejenže poslechnout nemusel, ale dle mého názoru ani nesměl). Selhali zde minimálně 3 lidé zároveň...
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč... ICQ 311-297-744 |
|
Houba
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 294 Registrován: 2-2007
| Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 07:38:17 |
|
jak píše náš Pesek 38- my strojvedoucí musíme důvěřovat výpravčím. Je ale na každém z nás kolik té důvěry kam vložíme, a dle mého názoru platí že jdu do práce vydělat nějaké kačky s tím že to chci dělat dál a předpoklad toho je chovat se a jednat tak abych nic neposkvrnil hnědou barvou. Tedy i když jsem spraven blábolem typu : máš to volné, nebo:můžem jezdit- jednám tak jako by volné nebylo a čekám nějakou zradu. Že tím vzniká zpoždění? Většinou ne, protože je-li vůle zůčastněných lidí tento jev se eliminuje.
Tady bude bitva! a tady zase pšenice!!! |
|
Johny11
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 338 Registrován: 5-2002
| Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 10:12:43 |
|
Oldcerry, Apollo 17: Pánové, byl jsem mimo kancelář, takže prameny nedostupné. Nejsem právník, takže spíš }pro informaci - třeba mne někdo doplní. Odpovědnost ze ZP vychází z následujících skutečností : § 249, odst.(1) Zaměstnanec je povinen počínat si tak, aby nedocházelo ke škodám na zdraví, majetku ani k bezdůvodnému obohacení..... § 250, odst.(1) Zaměstnanec odpovídá zaměstnavateli za škodu, kterou mu způsobil zaviněným porušením povinností při plnění pracovních úkolů nebo v přímé souvislosti s ním.... § 252, odst. (1) Byla-li se zaměstnancem uzavřena dohoda o odpovědnosti k ochraně hodnot svěřených zaměstnanci k vyúčtování (dále jen "dohoda o odpovědnosti"), za které se považují hotovost, ceniny, zboží, zásoby materiálu nebo jiné hodnoty, které jsou předmětem obratu nebo oběhu, s nimiž má zaměstnanec možnost osobně disponovat po celou dobu, po kterou mu byly svěřeny, odpovídá za schodek vzniklý na těchto hodnotách. Pro tuto situaci nevzniká zaměstnavateli povinnost dokazovat zaměstnanci zavinění - prostě inventura - manko - platíš...ale to není případ nehody § 257 (1) Zaměstnanec, který odpovídá za škodu podle § 250 je povinen nahradit zaměstnavateli skutečnou škodu, a to v penězích, jestliže neodčiní škodu uvedením v předešlý stav. (2) Výše požadované náhrady škody způsobené z nedbalosti nesmí přesáhnout u jednotlivého zaměstnance částku rovnající se čtyřapůlnásobku jeho průměrného měsíčního výdělku před porušením povinnosti, kterým způsobil škodu. Toto omezení neplatí, byla-li škoda způsobena úmyslně, v opilosti, nebo po zneužití jiných návykových látek. ... (5) Odpovídá-li za škodu více zaměstnanců, hradí každý z nich poměrnou část škody podle míry svého zavinění. Toto jsou skutečnosti, vyplývající z pracovně právní povahy věci. Jenomže... Trestní řád § 43 1) Ten, komu bylo trestným činem ublíženo na zdraví, způsobena majetková, morální nebo jiná škoda (poškozený), má právo činit návrhy na doplnění dokazování, nahlížet do spisů (§ 65), zúčastnit se hlavního líčení a veřejného zasedání konaného o odvolání a před skončením řízení se k věci vyjádřit. ... (3) Poškozený, který má podle zákona proti obviněnému nárok na náhradu škody, jež mu byla trestným činem způsobena, je oprávněn také navrhnout, aby soud v odsuzujícím rozsudku uložil obžalovanému povinnost nahradit tuto škodu. Návrh je třeba učinit nejpozději u hlavního líčení před zahájením dokazování (§ 206 odst. 2). Z návrhu musí být patrno, z jakých důvodů a v jaké výši se nárok na náhradu škody uplatňuje. Je vcelku logické, že v případě, kdy dojde ke spáchání tresného činu, byť nedbalostního, nebude zaměstnavatel postupovat s náhradou škody podle ZP, který odpovědnost omezuje, ale připojí se v trestním řízení s návrhem na náhradu škody v plné výši... |
Citátor Neregistrovaný host Odeslán z: 193.85.188.73
| Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 10:35:55 |
|
K debatě ohledně škod zaviněných na dráze: Provozovat drážní dopravu na dráze celostátní nebo regionální může právnická nebo fyzická osoba, zapsaná v obchodním rejstříku, při splnění podmínek: a)je držitelem platné licence pro provozování drážní dopravy (licenci v České republice uděluje na základě žádosti Drážní úřad, na území České republiky platí i licence udělená úřadem jiného členského státu Evropských společenství) b)je držitelem osvědčení dopravce (osvědčení jako bezpečnostní certifikát pro provozování drážní dopravy na dráze celostátní a dráhách regionálních v České republice vydává na základě žádosti Drážní úřad) c) je finančně způsobilý k provozování drážní dopravy (finanční způsobilostí prokazuje dopravce Drážnímu úřadu schopnost finančně zabezpečit zahájení a řádné provozování drážní dopravy a schopnost zabezpečit současné a budoucí závazky minimálně na období jednoho roku, dopravce není finančně způsobilý pokud vstoupil do likvidace, příp. byl-li na jeho majetek prohlášen konkurs, nebo byl zamítnut návrh na prohlášení konkursu na jeho majetek pro nedostatek majetku, nebo jestliže dluží nedoplatky na daních, pojistném na sociální zabezpečení, příspěvku na státní politiku zaměstnanosti, nebo pojistném na všeobecné zdravotní pojištění) d) má po celou dobu provozování drážní dopravy uzavřeno pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem drážní dopravy a uhrazené pojistné ......atd., atd.....
|
Balik Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1015 Registrován: 11-2002
| Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 12:00:21 |
|
Johny11: ...Toto jsou skutečnosti, vyplývající z pracovně právní povahy věci. Jenomže... Trestní řád... ...Je vcelku logické, že ... nebude zaměstnavatel postupovat s náhradou škody podle ZP, který odpovědnost omezuje, ale připojí se v trestním řízení s návrhem na náhradu škody v plné výši... Rozsah a způsob náhrady škody v tzv. adhezním řízení (při uplatnění nároku poškozeného přímo v trestním řízení) se řídí předpisy civilního hmotného práva, zejména ustanoveními občanského zákoníku a zákoníku práce. Adhezní řízení pro poškozeného představuje ulehčení v břemeni tvrzení a břemeni důkazním ("obstarají to za něj" orgány činné v trestním řízení). |
Johny11
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 340 Registrován: 5-2002
| Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 12:25:53 |
|
Balik: Jistě - ale nic to nemění na faktu, že výše náhrady škody v tomto případě není omezena ustanovením ZP, tj. 4,5 násobkem a je v zásadě pouze na uvážení soudu, zda náhradu přikáže a v jaké výši (nebo odkáže poškozeného na občansko právní řízení). |
Jka2005
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 252 Registrován: 12-2006
| Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 12:36:37 |
|
Zaměstnavatel se spokojí se 4,5 násobkem platu. Zbývající škodu zaplatí pojišťovna. Řidič také neplatí zaměstnavateli zničený kamion a náklad, ale max. 4,5 násobek platu. To je riziko podnikání. |
Johny11
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 342 Registrován: 5-2002
| Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 12:49:51 |
|
Jka2005: Pokud ovšem ten řidič nespáchá trestný čin:-)))). naštěstí pro ty kamionové dutohlavy jsou jejich kousky většinou hodnoceny jako přestupek. Zákon o pojistném plnění č. 37/2004 Sb. § 33 Přechod práv na pojistitele (1) Vzniklo-li v souvislosti s hrozící nebo nastalou pojistnou událostí oprávněné osobě, pojištěnému nebo osobě, která vynaložila zachraňovací náklady, proti jinému právo na náhradu škody nebo jiné obdobné právo, přechází výplatou plnění z pojištění toto právo na pojistitele, a to až do výše částek, které pojistitel ze soukromého pojištění oprávněné osobě, pojištěnému nebo osobě, která vynaložila zachraňovací náklady, vyplatil. § 35 Právo na náhradu škody Právem vůči pojistiteli na pojistné plnění z obnosového pojištění není dotčeno právo na náhradu škody ani jiné právo proti tomu, kdo za škodu odpovídá. Tedy jednoduše řečeno, pojišťovna vyplatí pojistku a je oprávněna toto vymáhat na viníkovi škody (§33). Pokud se poškozený necítí dostatečně uspokojený - pojišťovna neuhradila celou škodu (amortizace apod.) - může poškozený i nadále uplatňovat nárok vůči viníkovi (§35). A ezapomeňte, že v případech jako jsou Čerčany vzniká škoda nejen ČD jako zaměstnavateli, ale také SŽDC. |
Jka2005
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 255 Registrován: 12-2006
| Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 13:49:05 |
|
Johny11: Dráha určitě není pojištěna u České ani žádné české. Myslím si, že pojišťovna nemůže pojistit na částku několika násobně přesahující majetek pojišťovny. Takové podniky se pojišťují u Lloyda. Podle mluvčího se ČD s poškozenými vyrovnaly. |
Jka2005
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 256 Registrován: 12-2006
| Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 14:09:44 |
|
Johny11: Za škodu odpovídají ČD a ty viníky potrestají 4,5 násobkem platu. V případě podmíněných trestů většinou soud přidá ještě pár desítek tisíc, ale nevím jestli jako náhradu škody nebo je to součást trestu. Proto musí být každý dopravce pojištěn. Viník by to nikdy nebyl schopen nezaplatit. Jezdím na kole a jsem pojištěn také proti zaviněné škodě na majetku a zdraví na 3,5 mil. Ale musím být střízlivý. |
Mořepetr
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 204 Registrován: 3-2006
| Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 17:59:37 |
|
Domnívám se, že ČD pojištění nemají, jelikož pojistné požadované za rok vysoce přesáhovalo jakékoliv škody. Jinak pojišťovna pojistí prakticky jakoukoliv škodu, jelikož riziko přenáší na zajišťovnu.Jedná se prakticky o pojišťovnu pojišťoven. |
Johny11
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 343 Registrován: 5-2002
| Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 18:12:08 |
|
Jka2005: Poslouchejte...nebo spíš čtěte pořádně. Jestli teda chcete poslouchat. Tady se řeší náhrada škody, která vznikla Českým drahám v důsledku jednání jejich zaměstnanců. Poškozené cestující atd. sem netahejte. Na to mají ČD zákonné pojištění, které zmiňoval CiP v 10:35. Je samozřejmě na ČD jestli tu náhradu ČD řeší v rámci Zákoníku práce nebo jinak. Ale uvedomte si, že existuje něco jako "péče řádného hospodáře" kterou jsou povinny statutární orgány obchdní společnosti. A ty už si sakra rozmyslí, jestli nad "nějakým milionem" mávnou rukou nebo ne, obzvláště je-li společnost ve ztrátě. Jestli se podaří takovou pohledávku vymoci je věc jiná. Stejně tak pojišťovna, která ČD něco zaplatí - myslíte, že by její management zdůvodnil vlastníkům, že se ani nesnažil ty peníze dostat zpátky,když je viník znám? Probuďte se, člověče, máme kapitalismus.... Pojištění vůbec s majetkem pojišťovny nesouvisí. Jak píše Mořepetr, existují zajišťovny a na velké zakázky se pojišťovny spojují do tzv. poolů. Kromě toho tady nepůsobí už dávno jen Česká - velcí hráči by si ČD mohli koupit několikrát. Nejne ČD jsou velké - jen Temelín má hodnotu přes 100 mld. a je pojištěný, stejně jako ostatní elektrárny. |
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1340 Registrován: 5-2002
| Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 19:10:52 |
|
ČD jsou pojištěné a to na 300 mil. Kč pro největší nehodovou událost. Viamont 300 mil. Kč, OKD 100 mil. Kč, RAILTRANS 10,5 mil. EUR. PŠ |
Oldcerry
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 258 Registrován: 7-2007
| Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 00:00:06 |
|
děkuji vám všem za vyjádření..takže pokud jsem to pochopil správně tak je to přesně tak jak jsem myslel: -((..zaměstnavatel ze mě dostane max 4.5 násobek průměrné mzdy(celkem bez diskuze) ale třetí osoba u soudu může ze mě dostat co soud určí, tzn. že pokud pojišťovna nezaplatí celou škodu třetí osobě,dorovnám to já a eventuelně i zaplatím vyplacené pojistné plnění...takhle je to?? nebo se snad pletu?? |
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1344 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 00:27:32 |
|
Nepleteš se. Petr |
Číslo příspěvku: 1016 Registrován: 11-2002
| Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 00:40:33 |
|
Oldcerry, Petr Šimral: ...zaměstnavatel ze mě dostane max 4.5 násobek průměrné mzdy(celkem bez diskuze) ale třetí osoba u soudu může ze mě dostat co soud určí... Není tomu tak. Třetí osoba svůj nárok na náhradu škody (způsobené cizím zaměstnancem) uplatňuje vůči zaměstnavateli (jednání zaměstnance jménem zaměstnavatele). |
Oldcerry
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 264 Registrován: 7-2007
| Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 01:05:57 |
|
Balík:to je na 100%?? No já nevím možná štěkám na zeď ale?? |
Oldcerry
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 265 Registrován: 7-2007
| Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 01:07:52 |
|
Petr_Šimral : ty aby sis nepřisadil :-))) Že bych pomáli měl začít šetřit :-)) |
Číslo příspěvku: 1017 Registrován: 11-2002
| Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 01:11:01 |
|
Johny11: ...nic to nemění na faktu, že výše náhrady škody v tomto případě není omezena ustanovením ZP, tj. 4,5 násobkem... Nevím, zda si rozumíme. Výše náhrady je omezena i při uplatnění nároku v adhezním řízení, to jsem mínil slovy "rozsah a způsob náhrady ... se řídí předpisy civilního práva hmotného". Byla-li škoda způsobena úmyslně, výše náhrady samozřejmě omezena není. Vzhledem k tomu, že u většiny trestných činů se jako znak jejich trestnosti vyžaduje úmyslné zavinění (zásadně alespoň nepřímý úmysl - vím, co se může stát a pro případ, že se tak stane, jsem s tím srozuměn), bude při odsuzujícím rozsudku za takový trestný čin - je-li současně v adhezním řízení ukládána povinnost nahradit škodu - ve většině případů příslušet náhrada bez omezení. Naproti tomu ale za škodu způsobenou nedbalostním trestným činem přísluší i v adhezním řízení pouze omezená náhrada. ...je v zásadě pouze na uvážení soudu, zda náhradu přikáže a v jaké výši ... V úvaze soudu je (i v případě úmyslně způsobené škody) zmírnění náhradové povinnosti (moderační právo soudu) vůči zaměstnanci, který škodu způsobil. |
Číslo příspěvku: 1018 Registrován: 11-2002
| Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 01:17:18 |
|
Johny11: ...Přechod práv na pojistitele... Pokud jde o výši nároku pojistitele na náhradu škody vůči zaměstnanci, který ji způsobil, vstupuje pojistitel do právního postavení zaměstnavatele. Tedy mu přísluší v neomezené výši pouze u škody úmyslně způsobené. |
Oldcerry
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 267 Registrován: 7-2007
| Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 01:21:31 |
|
Balik:" i v adhezním řízení pouze omezená náhrada." Jak a čím omezená?? nepřímý úmysl = jedu tam ,přestože vím že nemám a nabourám... nedbalost = přehlédl jsem a jel dál a naboural rozumím dobře? |
Číslo příspěvku: 1019 Registrován: 11-2002
| Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 01:22:49 |
|
Oldcerry: To je na 100%?? Nikdy nic není na 100%. (Ale jinak s oblibou a opakovaně judikováno ). |
Amper Neregistrovaný host Odeslán z: 212.111.21.67
| Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 10:16:34 |
|
Na železnici byste úmyslný trestný čin hledali těžko. Při těch nehodách jde vždy (?) o TČ spáchaný z nedbalosti: vím, že se to může podělat díky mému neplnění něčeho ale věřím, že se tak nestane. Na rozdíl od nepřímého úmyslu : ať se to stane, mi to je jedno. Ovšem varianta například uložení náhrad nákladů na zdravotní péči je skutečně možná, protože třetí osoba odpovídá pojišťovně v rozsahu, v jakém její zaviněné protiprávní jednání zapříčinilo náklady na ošetření a léčení pojištěnce. Pozor ale, kdo je ta třetí osoba: Nárok na náhradu škody způsobené trestným činem třetí osobě nebo cizí právnické osobě zaviněným porušením povinností při plnění pracovních úkolů nebo v přímé souvislostí s ní může v adhezním řízení uplatnit pouze právnická osoba nebo fyzická osoba (zaměstnavatel), u níž je zaměstnanec v době způsobení škody v pracovním poměru. Poškozené třetí osobě nebo cizí právnické osobě v takovém případě nárok na náhradu škody vůči zaměstnanci nenáleží; své nároky může uplatňovat pouze vůči zaměstnavateli, u něhož byl pachatel v době činu zaměstnancem, nikoli však v trestním řízení proti takovému pachateli. (Usnesení Nejvyššího soudu České republiky sp.zn. 7 Tdo 736/2003, ze dne 30.7.2003)} |
Pes38
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 819 Registrován: 11-2005
| Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 10:22:14 |
|
PŠ: Ještě by mě zajímalo, kolik dělá taková roční pojistka v případě, kdy nejsou žádné škodní události (nebo jsou velmi malé)... Jinak vzhledem k těm 300 mil. to myslím klidně můžou mít u "České":-)) (Příspěvek byl editován uživatelem pes38.)
Teorie znamená, že vše víme, ale nic nefunguje. Praxe znamená, že vše funguje, ale nevíme proč. Mnohdy je ale teorie úzce spojena s praxí. Znamená to, že nic nefunguje a nikdo neví proč... ICQ 311-297-744 |
|
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1346 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 10:32:59 |
|
Já samozřejmě vím, kolik to stojí nás a samozřejmě nevím (byť tuším), kolik to stojí ostatní. Ale předpokládám, že nás to stojí řádově méně :-). Když jsme se pokoušeli na pojištění dělat výběrové řízení v Čechách, pojišťovny buď vůbec neměly zájem nebo rovnou zkonstatovaly, že to bychom nezaplatili :-( PŠ |
| Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 10:33:11 |
|
Ještě jsem nedodal, že zaměstnavatel může vymáhat náhradu škody po zaměstnanci jen podle pracovně právních předpisů, tedy 4.5 násobku. Podstatné ovšem je , aby se jednalo o pracovní zmetek, aby se tedy v práci třeba nevěnoval něčemu jinému a tím nezpůsobil tu škodu. Howgn(?). |
pojištění Neregistrovaný host Odeslán z: 82.150.185.122
| Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 10:53:17 |
|
Myslím, že by se to mohlo vejít maximálně do pár stovek tisíc. Vždyť za mě na povinném ručení ()zaplatí česká škodu i za 100 miliónů , tak si myslím, že se byť jde o dráhu, tak se klidně do půl mega snad vejdete. |
pojištění Neregistrovaný host Odeslán z: 82.150.185.122
| Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 10:55:18 |
|
Myslím, že by se to mohlo vejít maximálně do pár stovek tisíc. Vždyť za mě na povinném ručení ()zaplatí česká škodu i za 100 miliónů , tak si myslím, že se byť jde o dráhu, tak se klidně do půl mega snad vejdete. |
Oldcerry
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 271 Registrován: 7-2007
| Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 11:24:04 |
|
Amper: děkuji! Jsem vám dlužníkem...tohle jsem potřeboval vědět.Máte u mě pivko či jiný opojný nápoj...:-)) |
| Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 12:14:49 |
|
Beru, ale ono to tu už zaznělo. Jen ne s podpisem Nejvyššího soudu ale jen od nějakého balíka. |
Oldcerry
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 273 Registrován: 7-2007
| Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 18:48:30 |
|
Balik : i vám děkuji za vysvětlenou..odměna jest jak u Amper... |
Pes38
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 821 Registrován: 11-2005
| Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 00:33:09 |
|
Kde je pes, tam je průser. Dnes v Holeškách si Němec spletl vlak a místo do Vindobony nastoupil do R 778 na Děčín. Po rozjezu si to rozmyslel a asi v 20 ti kilometrové rychlosti vyskočil i s kufrem z béčka ven na perón. Výsledek? R 778 +30min, asistence Policie, pro chlapa si přijela sanitka (těžký otřes mozku, tržná rána na čele a bradě (původně to vypadalo mnohem hůř /krve jak z vola/). Na místo se dostavil i sám holešovickej přednosta a následovala diskuze, zdali to brát jako nehodovou událost nebo nikoliv a zdali bylo ve vlaku funkční blokování dveří. (toto měl ověřit vozmistr, což při stojícím vlaku jaxi nebylo možno provést. (někde je cedulka odebrání, někde není, někde je stržená a v praxi blokuje u "béček" dveří minimum...) PS: Ono "salto mortale" jsem neviděl, přivábil mě až škřípot brzd a křik lidí. PS2: Někteří cestující, co to viděli, byli toho názoru, že chlap se jen postavil ve dveřích a rozvažoval, jestli se to ještě dá, ale v tom ho spatřil fíra, vzal za brzdu, vlak prudce zastavil a chlap pokračoval v směru jízdy vlaku po vlastní ose....
|
Corllin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 453 Registrován: 12-2006
| Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 15:15:09 |
|
Lidi snad nejsou debilové ne?Z auta někdo z nich taky vystupuje za jízdy?Když vyskakuju z jedoucího vlaku,tak musím počítat s tím, že si tu pusu rozbiju.Nechápu to.To se musí lidi vodit neustále za ručičku a říkat jim,co se má a co ne??Snad nejsme národ mentálů.A to zpoždění bych dal tomu chlapovi zaplatit.Bez debat. (Příspěvek byl editován uživatelem corllin.)
Škoda každé zamračené,která skončí ve šrotu. http://www.draha.webz.cz |
|
Tajemný_em
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1078 Registrován: 5-2002
| Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 17:31:03 |
|
Bohužel. Za chvíli zdegenerujeme jako Američani a bude možné Dráhy zažalovat za to, že u dveří nebyla cedulka o zákazu vyskakování za jízdy, protože nápis "Neotvírejte, dokud vlak nezastaví" výslovně nezakazuje vyskakovat a poškozený může tvrdit, že přišel k otevřeným dveřím, vyskočil a nevěděl, že si namele hubu. Obdobně bude muset být zvenčí velkým písmem u dveří každého vozu cedule o zákazu naskakování za jízdy (samozřejmě s dodatkem "Mimo proškolených zaměstnanců dopravce ve službě"). |
Yalapeak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 98 Registrován: 10-2006
| Odesláno Neděle, 30. září 2007 - 00:05:42 |
|
Corllin: ...snad nejsme národ mentálů... Všiml sis, že to nebyl Čech, ale Němec? Nechci naše sousedy urážet, ale co se týká improvizace a okamžitého přizpůsobení okolnostem, v tom se mají od nás co učit. |
| Odesláno Neděle, 30. září 2007 - 05:58:41 |
|
Mno, ono to není zas tak neobvyklé. Pamatuji, že někdy v polovině 80tých let takto vyskočil na zhlaví v Žilině jeden známý tamnější pan profesor s obdobným výsledkem. Podivuhodnější ale bylo opuštění vozu Bamxx asi 17-ti letým děvčetem okýnkem vedle dveří. Policajti ji hledali podle trati a při zpáteční cestě si všimli samotné holčiny, zeptali se a ejhle, ona bez škrábnutí mířila zpět k nádraží na další vlak. |
Pes38
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 825 Registrován: 11-2005
| Odesláno Neděle, 30. září 2007 - 12:07:00 |
|
Yalapeak: Jistě, kdyby uměl improvizovat, svezl by se v Béčku do Děčína a tam si přestoupil směr SRN.
|
Bugear Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 361 Registrován: 8-2005
| Odesláno Neděle, 30. září 2007 - 20:57:23 |
|
@Corllin: V sedě se vyskakuje hodně blbě a ve většině normálních aut se postavit nejde.
810: lepší udržovaná koženka než neudržovaná plyš. Dobrý každý vagón, který pošle jednu 021 do šrotu. |
|
Houba
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 315 Registrován: 2-2007
| Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 15:11:11 |
|
Ještě jdnou k PN, dnes jsem jel rychlostí 15-25km/h z Vratimova až do Lískovce. Jen nevím proč se na mě kdekdo ošklivě koukal... Holt na PN musí mít někdo nervy
Kdo o to stojí????? Šlak to tref!!! |
|
Corllin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 458 Registrován: 12-2006
| Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 15:40:32 |
|
Ad Houba:Já tě chápu.Jel bych stejně.Je to nezabezpečená vlaková cesta a nikdy nevíš jak a kam je to naházený.Já to plně chápu.
|
Michal_novotny Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 744 Registrován: 11-2002
| Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 15:41:18 |
|
Houba: A duvod tak pomale jizdy? Jestli se nemylim, tak z Vratimova do Liskovce automaticky blok neni... Clanek 21 D2: Jízda podle rozhledových poměrů je takový způsob jízdy, při kterém musí strojvedoucí zastavit vlak nebo posunový díl před stojícími nebo stejným směrem jedoucími vozidly ve společné jízdní cestě a podle možností i před jinou překážkou, ohrožující jeho jízdu (včetně protijedoucích vozidel), přičemž nejvyšší dovolená rychlost nesmí být překročena. V dopravnách s kolejovým rozvětvením nesmí být překročena v obvodu výhybek přilehlých k hlavnímu návěstidlu rychlost 40 km/h; u dopraven, které jsou v tabelárním jízdním řádu označeny značkou „3>“, nesmí být překročena rychlost 30 km/h. Při jízdě podle rozhledových poměrů nesmí být překročena rychlost 40 km/h přes výhybky na širé trati, pokud nejsou tyto výhybky kryty krycím návěstidlem s návěstí dovolující jízdu vlaku (kromě PN). Je-li návěstidlem návěstěna návěst přikazující jízdu podle rozhledových poměrů, jedná se v dopravně s kolejovým rozvětvením o úsek koleje od tohoto návěstidla až k následujícímu hlavnímu návěstidlu, k návěsti Konec vlakové cesty nebo k návěsti Hlavní návěstidlo je na opačné straně. V případě hlavního návěstidla, plnícího funkci odjezdového návěstidla, se jedná o úsek koleje k vjezdovému návěstidlu pro opačný směr jízdy; za odjezdu na trať s automatickým blokem (kromě automatického bloku bez oddílových návěstidel) se jedná o úsek koleje k prvnímu oddílovému návěstidlu automatického bloku. Návěstidla hradel a hlásek jízdu podle rozhledových poměrů nenařizují. |
Michal_novotny Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 745 Registrován: 11-2002
| Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 15:44:10 |
|
Corllin: Proti tak pomale jizde v dopravne nic nenamitam, ale v mezistanicnim useku k ni zadny duvod nebyl. |
Corllin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 459 Registrován: 12-2006
| Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 15:50:45 |
|
Já myslel ve stanici,ne na trati.Jak to Houba vysvětlíš????
|
Houba
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 319 Registrován: 2-2007
| Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 17:49:58 |
|
Milý Michale Novotný Jakožto strojvedoucí něco tuším o výše napsaném, jen tak okrajově... Jelikož mě to živí a všude nás školí že opatrnosti není nikdy dost jel jsem tímto způsobem. čekal jsem však tuto reakci od někoho zvás proč tak pomalu... Jednoduše proto že jsem jel tam kam sem viděl. V této situaci nelze nic namítat.
|
Oldcerry
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 290 Registrován: 7-2007
| Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 18:04:52 |
|
Houba: ???? si vůbec normální..tohle napíšeš na veřejnost...jestli jsou ty prdele stanice a není tam mezi nimy autoblok a ty si jel kolem odjezdového náv. na PN a v mezistaničním ůseku jel jak píšeš tak si opravdu zralej!!!:-(( |
Houba
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 324 Registrován: 2-2007
| Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 18:17:17 |
|
ano jsem zralej... jen mě sklidit. Jsou tam oddíly automatického hradla, jel jsem za vlakem, nevěděl jsem proč jedu na PN a Bylo to ráno o půl 4.Byla navíc mlha tak fakt nevím kam bych pospíchal.
|
Agent
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 552 Registrován: 9-2002
| Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 18:30:43 |
|
Jsem uz dlouho mimo, ale tentokrat souhlasim s Houbou, kdosi kdysi rikal jednu vtipnou poucku: Kdyz stoji to, co ma jet, nic se nedeje, nanejvejs se to zaseka, ALE kdyz jede to, co ma stat, jde o zivot. A ted polemizujte...
|
Houba
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 326 Registrován: 2-2007
| Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 18:35:33 |
|
Mě to stojí dobře...
|
Apollo_17 Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 61 Registrován: 8-2007
| Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 19:52:21 |
|
Ad Houba:A těch 15-20 jezdíš ve všech mezistaničních úsecích ,kde je telefonické dorozumívání(které se používá při výpadku traťového zab.zařízení) i když jedeš na volno? |
Fucza
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 649 Registrován: 8-2003
| Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 20:10:39 |
|
Nechápu, kde si vzal tolik obdivovatelů této rychlosti o půl 4 ráno? kdekdo ošklivě koukal... |
Houba
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 330 Registrován: 2-2007
| Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 20:15:01 |
|
je-li volno jedu maximální dovolenou traťovou rychlostí.Za jiných okolností ctím podmínky jízdy podle rozhledu. Nepřekvapuje mě že s spousta z vás vrtá v tom jak rychle jet za těchto okolnosti odlišných od standartu.Je přece na posouzení osoby řídící hnací vozidlo jakou rychlostí pojede. Nebo je tomu jinak?
|
Oldcerry
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 293 Registrován: 7-2007
| Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 20:26:28 |
|
Houba: to máš pravdu ale pak se nediv že tě picli do carga..nestandartní je pouze odjezd na PN ( i když i o tom můžem polemizovat zda-li je to "nestandart")Jinak vše je stejné jako když jedeš na jinou návěst...doufám že se někdy budeš takhle courat přede mnou..to ti nakopu :-)) |
Houba
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 332 Registrován: 2-2007
| Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 20:45:33 |
|
klidně kopejono být tam osobně jedeš taky pomalu. Oblouček doprava doleva vláček přede mnou , Ti co ošklivě koukali byli výpravčí, oni pracují i v noci víš. A pokud se někdy někdo bude zabývat statistikou průměrných rychlostí osobních vlaků a počtem zpoždění moje jméno bude patřit do těch extra rychlých. Jezdím totiž jako dobytek, rychle a bezpečně. Pokud mám prostě pochybnost o tom kolik jet pojedu pomalu. Ono spěchat se má pomalu platí fšude... Nejen v pořadech Besipu
|
Apollo_17 Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 63 Registrován: 8-2007
| Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 20:49:17 |
|
Ad Houba:Je přece na posouzení osoby řídící hnací vozidlo jakou rychlostí pojede. Nebo je tomu jinak? Po dobu jízdy podle rozhledových poměrů( k vjezdovému návěstidlu z opačné strany)jedeš podle svého uvážení.Dále již pro tebe jízda podle rozhledových poměrů není(pokud nebylo nemožné dorozumění a rozkaz OP). |
Oldcerry
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 294 Registrován: 7-2007
| Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 20:53:18 |
|
Houba: co myslíš, že jezdím jen po Kolínské placce..Je to jen a jen tvoje věc a tvoje rozhodnutí ale buď tak hodnej ,vyhni se dálkové Pn,Rn a Nex přepravě. :-)))) |
Agent
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 556 Registrován: 9-2002
| Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 20:58:48 |
|
Odbornici, nikdo zrejme nezna situace typu - rychlik se plazi za nakladem - naklad se plazi za osobakem... A pak se do krve hadaji dispeceri a vypravci se strojvedoucimi...
|
Oldcerry
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 295 Registrován: 7-2007
| Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 21:00:12 |
|
Apollo 17: to je marný...nepřesvědčíš ho...o OP eventuelně povolence nemluvil tak nevím co tím chtěl říci... |
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1356 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 21:08:46 |
|
Já osobně bych to tolik nehrotil, byť indicií být opatrný určitě bylo dostatek. Osobně bych asi promluvil s výpravčím, jestli mám čekat nějaký průser nebo jestli byl na návštěvě Dežo - Demont. Pokud si osobně nejsem jistý, volím rychlost mezi 40 - 60ti kilometry za hodinu, tam se dá ten potenciální průšvih alespoň zmírnit. Je fakt, že mašinfíra musí vždy ostatním věřit, protože nemá šanci odkontrolovat práci ostatních. PŠ |
| Odesláno Pondělí, 01. října 2007 - 22:09:37 |
|
Vidíš Houba, já blb furt myslel, že stanovená rychlost je proto, že je stanovená. |