K-report
 

Archiv do 27.února 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Modely a modelářství » Velké malé trolejbusy » Staré archivy » Archiv do 27.února 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 876
Registrován: 3-2004


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 18:43:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taková připomínka.. já vim, že do toho nemám co kecat, ale teda upřímně - to oranžový madlo vypadá na vyndanejch dveřích dobře, ale jak už jsou dveře zasazený, přijde mi, že se to trochu tluče..
Fanclub 22Tr

Přes výhybky Esko
jezdí se nám těžko


Tož vašu p**u sem taky neviděl a věřim, že ju mate.
14trm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 11-2006


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 18:54:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 to je zas mrtvo ,nikdo nic neposílá ...
pokusim se to tu alespon oživit tim že sem dám foto vznikanících dveří
icq-397-552-985
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1624
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 22:21:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ústečák - to je smůla toho "černobílýho" ácéčka. Vypadá tam "blbě" cokoliv, co není šedý, bílý, černý nebo stříbrný. Zpočátku to hodně narušily třeba tlačítka na dveře a přímo hrůzně vypadají nějaké cedulky jako blesky nebo zákazy hašení vodou. Oranžová madla jsem zvolil zcela záměrně právě aby se ta bílo-černá kombinace rozbila, stejně tak kvůli "rozbití sterotypu humanizačním prvkem" jsou ty žluté zóny na podlaze, které máme na vozech po GO (těch od roku 2006). Věřím, že v celkovém vzhledu to bude ku prospěchu, byť v žádném městě jsem oranžová madla na 21Tr ve dveřích neviděl; máme to ale třeba na 14TrR. Takže jedním madlem se zatím nenech zmást, co budeš teprve říkat, až budou oranžovo červený sedátka, dalších milión madel uvnitř a nějaké další barevné věci

(Příspěvek byl editován uživatelem verusha.)
Bára!
Fox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 22:53:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malá ochutnávka ze Škoda Ostrov pobočka Žabovřesky. Chybovník pro kolegovu 22TrAC - ještě ne zcela osazen. Toto zařízení bude kontrolovat 15 různých signálů z vozu jako přehřátí motoru, otevřené dveře, nezasunutá plošina apod. a podle závažnosti vůz zcela zastaví, nebo provede omezení jízdy. Některé chyby se ukládají do paměti a lze je zrušit až zařazením tzv. Ed - nouzový pojezd. Vše to řídí procesor. A protože to bude moderní model jsou některé součástky SMD.
 
 
 
Na fotkách je zobrazeno bJ - blokování jízdy a Lo - nízké napětí 12V
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 23:06:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fox: použil jsi něco programovatelnýho, např. něco z rodiny Atmel ?
Fox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 23:33:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr_proper : Je tam PIC16F84.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1626
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 22. ledna 2007 - 23:38:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych dodal, že celý model bude, stejně jako jeho předloha, nepochybně zcela bezporuchový
Bára!
Jazz_vercetti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 554
Registrován: 3-2006


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 14:33:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: touj předlohou myslíš model 1:1 nebo tvůj model? já jen, že tady v čb považujou 21tr za poruchový, přitom jenom koupili pár špatných kusů.... (ale to už je trochu OT)
ICQ (I seek you): 266-569-910
Skype: jazz_vercetti
maily: JazzVercetti@seznam.cz; JazzVercetti@centrum.cz a Jazz.Vercetti@ipgamez.com

15Tr & Karosa řady 700 4ever!!!

stránka s mými a furčanovýmy projekty
moje forum o MHD
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1629
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 18:08:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jazz - ode mně jako od známého příznivce této řady (tedy 21/22Tr) se nedozvíš nic jiného, než že ... ano, nejsou to kdovíjak superspolehlivé stroje, ale nemyslím si, že by třeba novější série 21Tr byly špatná vozidla. Konečně i ty první brněnské vozy už jsou vychytány. "Nespolehlivost" těchto vozů v kterémkoliv jiném provozu bych nazval spíše nechutí se v tom rýpat a opravovat i banální závady, protože "stejně se to zase pokazí", takže mechanik, znalý kladívka a šroubováku, pamatujícího 9Tr, to může skutečně považovat za šmejdovitost vozu, byť se v řadě případů jedná spíše o jeho neschopnost to opravit nebo třeba jen dobře seřídit. Tím více to platí u 22Tr, o které vznikl mýtus nespolehlivého vozu, ještě než to pořádně vyjelo. No ano, není to bez vad - ale který automobilový produkt, existující ve 13ti exemplářích (každý jiný i o výrobní číslo vedle), bez vad je? Teď si teda trochu sypu písek pod nohy, protože touto dobou máme odstavenou 3608, kde je vada regulátoru. Tím jsem měl na mysli tu "spolehlivost". Ono to prostě jezdí, a holt čas od času se tam něco "vysere". Tak jako na každém autě, od něhož existuje toho času 11 + 1 funkčních exemplářů.
Takže u modelu, a to už navazuji, předpokládám rozhodny vyšší spolehlivost než u 15TrM, ale současně nevylučuji, že se občas něco... pokazí. Proto chybovník - inspirace skutečným vozem, a současně praktická věc
Bára!
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 10-2005


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 20:28:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fox: Na SMD jsem si nikdy netroufl
Jak nanášíš krycí barvu na plošné spoje? Fixou, nebo fotopostupem?
www.bmhd.cz - vše o MHD v Brně
Fox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 5-2005
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 22:27:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Eda. SMD není důvod se bát, jsou jenom menší, takže to chce pinzetu a mikropájku. Spoje si kreslím spec. fixou, když je to složitější, tak to udělá kamarád v práci fotocestou.
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 22:49:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fox: Můžu se zeptat, bylo by vhodný ovládat model na stejným principu, jako pracují dálkové ovladače k TV (infračervený záření)? Podle mě to pro jízdy po bytě bohatě stačí a navíc je to neskutečně levný. Mám doma vyrobený vysílač a přijímač pokynů. Samo o sobě to funguje perfektně, ale na model jsem to zatím nezkoušel instalovat.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1991
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 23. ledna 2007 - 23:29:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ver - když si sypeš písek pod nohy, adhezní součinitel se zvýší, a tak ti to alespoň nebude klouzat...
NEMOCNÁ PRASATA PATŘÍ DO KAFILERIE!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1630
Registrován: 5-2005


Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 15:22:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, zvýší se, ale o to víc to dře!
Mr_proper - třímetrový model 22Tr o váze cca 60 kg se nevejde do mého pokoje v rodinném domě, natož do bytu. S tím se jezdí samosebou po venku a zde je prakticky jediným řešením rádiový přenos.
Bára!
Fox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 5-2005
Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 15:51:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Mr_proper. To bych nedoporučoval. Je to celkem směrové a funkčnost je v řádech metrů. Záleží na tom, co se tam dá - infra LED, senzor.. ale pořád to bude nespolehlivé. Na model jedině radio přenos.
14trm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 11-2006


Odesláno Středa, 24. ledna 2007 - 16:04:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fox : z čeho máš u 22tr pružiny na sběračích ,a kde si to sehnal?
icq-397-552-985
Ústečák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 3-2004


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 14:09:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Takovej dotaz danej naprostou neznalostí modelařiny: když se ti ten trolejbus dostane mimo dosah vysílačky nebo se vysílačka.. porouchá a trolejbus pojede zrovna /sakra/ z táhlýho klesání, bude to mít nějakej záchrannej mechanismus?! No, předpokládám, že asi ano - jak to bude řešený?
Fanclub 22Tr

Přes výhybky Esko
jezdí se nám těžko


Tož vašu p**u sem taky neviděl a věřim, že ju mate.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 29890
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 14:20:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, při ztrátě spojení se zastaví.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1640
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 27. ledna 2007 - 22:07:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ústečák - záleží na trolejbusu. 15TrM žádnou takovou záchrannou ťechňýku neměla (a jak to dopadlo), takže vůz se choval jako jiné autíčko, řízené tou 35MHz AM vysílačkou. Teoreticky se po ztrátě signálu vždy autíčko "umrtvilo", leč vlivem rušení v současném přetechnizovaném světě plném různých harmonických či neharmonických signálů se autíčko chovalo nepředvídatelně, stejně tak trolejbus (ten se tak občas z doposud neznámých důvodů choval i při signálu).
Tedy po zkušenosti s 15TrM bude toto řešeno poměrně zodpovědně, podobně jako to má 22Tr 1:13 kolegy Foxe. Tam je to závislé na programu v řídící elektronice, která v aktuálním nastavení:
- zkratem zabrzdí motor
- zatočí kola do plné výchylky
Tím je zajištěno, že vůz v případě ztráty signálu zůstane buď na místě zabržděn, nebo v úplné nouzi holt bude kroužit dokola. U 22TrACE to bude podobně, pravděpodobně dojde k sepnutí staniční brzdy a současně odpadení reverzačních stykačů.
Bára!
Fox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 28. ledna 2007 - 00:05:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To 14trm. Ty pružiny jsem si vzal z práce, z krabičky, kde jich bylo větší množství. Jejich původ neznám, ale nejsou v ničem speciální.
To Ústečák. Řídící software lze nastavit dle potřeby. Neustále se kontroluje úroveň signálu a při poklesu pod určitou hranici (možnost nastavení) se model uvede do výchozího nastavení - předem naprogramované uživatelem.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1650
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 29. ledna 2007 - 23:19:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po 14ti dnech strádání a útrap jsem defakto dohotovil vůbec první dveře a dveřní pohon. Jsou to dveře před kloubem. Díky kolegovi Foxovi je již pohon funkční z externího "ovládátka". Jenom celej dnešek mi zabralo seřizování chodu dveří, nebylo to tak jednoduchý, a to jsem to shodou okloností dělal dneska i na skutečných el. dveřích na 21Tr, takže nácvik jsem měl už z rána. Přidávám fotky, bohužel čas dohotovení 23:05 - nutný blesk, a ten má tu nevýhodu, že extrémně vyniknou jakékoliv nesrovnalosti a nedokonalosti, až jsem se při přetáhnutí fotek do počítače zděsil, no a ještě ke všemu tenhle foťák má rozlišení snad kilometr čtvereční. Ve skutečnosti to teda vypadá mnohem hezčej (si to jako pochválim no)

 
 
 
Bára!
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1670
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 12:09:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Ty nás tady balamutíš, to si fotil ve vozovně... Jinak skvělá práce!!!
Přeberte si to, kdo chcete, jak chcete...

Nebo se podívejte k nám, ať víte, do čeho jdete!

Stránky opatovické kopané.
Filip_daněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 30. ledna 2007 - 17:43:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: ja zase jenom zasnu
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 715
Registrován: 4-2005


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 15:20:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha - klapnul tenkrát ten obchod s tím tvým kolejištěm, nebo to máš stále doma?
Jakmile se do něčeho pustíme, objeví se něco, co je třeba udělat dřív.
mejl pod nickem :o)
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1669
Registrován: 5-2005


Odesláno Pátek, 02. února 2007 - 22:37:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mauricio - kolejiště už je zaplaťpánbůh z domu pryč, obchod klapnul k velké radosti celé domácnosti.
Bára!
Buggy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 10-2005
Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 09:20:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Ty jsi ten mynulý trolejbus prodal? A za kolik? Jen se ptám jakou to má asi cenu
Neratovice... Vy nevíte kde to je??? No přeci mezi Prahou a Žumpou takzvaně Spolana.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 30154
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 12:29:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mynulí trolejbus Verusha snad ani neprodával, ten prý ještě rád nechal jako šrot kolegovi. Cenu Verusha vyčíslil na nevyčíslitelnou. :-O
Tady šlo ale o jiný artefakt.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Buggy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 10-2005
Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 12:34:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

juj já jsem vůl takovou hruPku

Martin_zlivský: Díky
Neratovice... Vy nevíte kde to je??? No přeci mezi Prahou a Žumpou takzvaně Spolana.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1673
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 03. února 2007 - 23:58:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle vzoru Gé vyrobil jsem provokaci na model. Podobnost čistě záměrná. I malý modelář může vhodným nápisem provokovat velkou fabriku. Jako bonus přikládám jednoobrazový manuál "spojování kloubového trolejbusu".

 
 
 
Bára!
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 01:55:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Teda, až v porovnání s člověkem jde vidět, že to je velký jak kráva Paráda, jen tak dál
ICQ: 246-442-983
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 13:52:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nj, pro první výjezd ven si Ver bude asi muset přizvat stěhováky

Jinak paráda - už se teším na další fotky a info.
www.bmhd.cz - vše o MHD v Brně
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1678
Registrován: 2-2005


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 15:12:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Už si přemýšlel, jak ho pak dostaneš ven?
Přeberte si to, kdo chcete, jak chcete...

Nebo se podívejte k nám, ať víte, do čeho jdete!

Stránky opatovické kopané.
Mauricio
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 716
Registrován: 4-2005


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 15:40:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zajímavé pracoviště :-) a proč 361 a ne 3601?
Jakmile se do něčeho pustíme, objeví se něco, co je třeba udělat dřív.
mejl pod nickem :o)
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2274
Registrován: 7-2003


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 18:11:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ze by kratkej stul ?
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1675
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 21:11:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ani ne tak krátkej stůl, jako spíš mi chyběla nula, respektive přebývaly trojka, šestka a jednička
Stanley - ve dvou se to dá snést o patro níž a odtud už v pohodě ven na ulici. Zadní článek zatím unesu sám, v předním už teď přibyly zkušebně ty dvě okna, takže se to už nýst v jednom nedá. Parking hotového modelu bude pravděpodobně ve vozovně.
Bára!
Janatak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 390
Registrován: 9-2004


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 23:29:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechcu být kverulant, ale ten nápis je zavádějící. Pod Škoda Ostrov bych dopsal "odloučené pracoviště Brno"...Aby se toho pak někdo nechytl
...nejrychlejším dopravním prostředkem ve městě je beztak bicykl...,
...a automobily do center měst nepatří!
Stanley
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1681
Registrován: 2-2005


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 23:47:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Mě napadlo, jestli máš obydlí standartizované pro průjezd 22Tr 1:6 ...
Přeberte si to, kdo chcete, jak chcete...

Nebo se podívejte k nám, ať víte, do čeho jdete!

Stránky opatovické kopané.
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1676
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 04. února 2007 - 23:56:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Janatak - já myslím že ten nápis je hlavně v dnešní době již značně provokativní - a o to mi hlavně šlo...
Stanley - model bude rozpojitelný, takže pohoda.
Bára!
Hugo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 489
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 19:12:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verucha:dal by si sem fotky všetkych trolejbusov čo si vymodeloval??
MHD je ako smrť,nikdy nevieš kedy pride
ICQ:233 682 093
E-MAIL: hugo20@post.sk
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 808
Registrován: 5-2005


Odesláno Pondělí, 05. února 2007 - 21:23:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hugo: Prezri si archív.
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk
Moja stránka: http://www.kemhd.wbs.cz/ --> hlasujte v ankete
Fórum o MHD --> http://www.mhdforum.ic.cz/ !!!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1687
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 06. února 2007 - 23:39:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peto5220: Nač ta zloba. Lepší bude Hugovi říct, že jsem toho zatím tolik nevymodeloval a že teda není co prohlížet, jedině 15TrM v 1:10, na kterou si zavzpomínáme, poněvadž se mi zrovna chtělo hledat fotky. Tentokráte nějaké noční.

 
 
 

 
 
 

Dále tři fotky, každá z nich jistě zajímavá. První je úpravená virtuálním vložením drátů (kvalita zkryplená opakovaným zmenšením v Malování), druhá dokumentuje zašlou slávu modelu při využití na různé akce (tohle bylo ježdění pro děcka z onkologie, dokonce je na to i důkaz přímo zde: http://onko.cz/index.php?section=pacienti&page=tramvaj), a třetí fotka vznikla ve spolupráci s kolegou, kdy jsme ze srandy vytvořili outdoor dioráma s pracovním názvem "vyřazený krymský trolejbus 15Tr před šrotací":

 
 
 

Z 22TrACE nemám žádné fotky, co by za něco stály, fotit na profi se to bude, až to bude hotovo, všechno co sem občas dávám, jsou jen pracovní fotky.
Bára!
MigoŠ
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 12-2006
Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 19:09:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusha: Jak pokračuje stavba???
Mrkněte se na muj blog: http://gasonuv.blog.cz...Pohanějte chyby případně dejte návrh na zlepšení do komentářů.Díky...
A mojo ICQ zní: 472-137-831
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1718
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 23:11:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď prakticky nijak z důvodu všeobecné únavy a momentálního životního znechucení stavitele
Bára!
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 875
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 23:15:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nj, treba si aj oddýchnuť, robota+ ten koníček to musí dať zabrať.
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk
Moja stránka: http://www.kemhd.wbs.cz/ --> hlasujte v ankete
Fórum o MHD --> http://www.mhdforum.ic.cz/ !!!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1721
Registrován: 5-2005


Odesláno Neděle, 18. února 2007 - 23:31:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ále ani ne, prostě se mi momentálně už asi týden nic nechce. Akorát jsem zadal známému výrobu 52 kusů podstropních "plastů", jež budou odlity podle kopyta, co jsem vyrobil. U modelu se teď nacházím v teoretické fázi přemýšlení nad různýma věcma.
Bára!
Karosa_b731
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 2-2007


Odesláno Úterý, 20. února 2007 - 20:27:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VERUSHA: taky jsem se sice nějakým jiným způsobem pustil do 21Tr
 
www.bus-mafia.wz.cz
Jazz_vercetti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 591
Registrován: 3-2006


Odesláno Pátek, 23. února 2007 - 21:42:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KAROSA B731: hm... ale verusha dělá 22tr
ICQ (I seek you): 266-569-910
Skype: jazz_vercetti
maily: JazzVercetti@seznam.cz; JazzVercetti@centrum.cz a Jazz.Vercetti@ipgamez.com

15Tr & Karosa řady 700 4ever!!!

stránka s mými a furčanovýmy projekty
moje forum o MHD
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1737
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 21:07:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přední článek už ode dneska stojí na kolech, byť přední náprava ještě nemá brzdy, servo ani táhla řízení.

 
 
Bára!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1738
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 21:10:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hele omlouvám se za tak tmavý fotky, musíte si holt rozsvítit monitor. Fotím jenéom tak pro ilustrativno, nechce se mi to kvůli tomu tahat z pokoje, a v pokoji je tma (kdo by to byl řek, v osm večer)
Bára!
Peto5220
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 899
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 24. února 2007 - 21:15:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čo tak blesk? Tiež ho velmi nemám v láske ale niekedy pomôže.
ICQ 199-295-438
e-mail: peto5220@zoznam.sk
Moja stránka: http://www.kemhd.wbs.cz/ --> hlasujte v ankete
Fórum o MHD --> http://www.mhdforum.ic.cz/ !!!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1745
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 14:38:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
 
 
Bára!
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1655
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 17:00:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik ta náprava váží?
Více než 570 fotografií MHD z Pardubic a nejen to na http://mhd-pce.ic.cz
Mr_proper
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 19:07:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty bláho. Užitečný zatížení tý nápravy je taky v měřítku?
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1657
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 20:39:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mr. Proper: Ne, to je jako u skutečnýho trolejbusu

(Příspěvek byl editován uživatelem tr_man.)
Více než 570 fotografií MHD z Pardubic a nejen to na http://mhd-pce.ic.cz
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1747
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 21:21:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No takhle s kolama to váží asi 4,5 kg. Náprava samotná není ani tak novinka (to je vlastně úplně nejstarší vyrobená věc na trolejbus), fotil jsem to spíš tak proto, že už všech 10 kol osazených pneumatikama a že už tímpádem není daleko doba, kdy celý vůz bude stát definitivně na kolech. Ftšyl se snažím o vzduchotechniku na spodku vozu.
Bára!
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2190
Registrován: 11-2004


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 21:47:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rychle pryc nebo se nemusim ve zdravi dozit zitrka...
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Pavel_h
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 435
Registrován: 7-2005


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 21:59:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Verusho, kolik vlastně vážila (a váží) 15TrM?
e-mail: hlavac.h @ quick.cz (bez mezer)
14trm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 22:32:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel_h snad ti to pomuže
 
icq-397-552-985
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1748
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 22:36:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pavel - no, velmi častý dotaz, na který jsem nikdy neuměl solidně odpovědět, poněvadž jsem ji nikdy vlastně pořádne nevážil. Jediné vážení, co proběhlo, spočívalo v tom, že jsem si jednou model vzal do ruk a postavil se s ním na naši domácí (dosti nepřesnou, + - půl kila, bych tak řekl) ručičkovou váhu, kde po odečtu vycházelo asi 19 kg. Bez baterií ovšem, takže plus něco málo přes dvě kila trakční baterie a + nějaký drobný ovládací baterie. Dohromady se dá říct, že model připravený k jízdě vážil asi 22kg.
ACEečko jsem dlouho fyzicky nevážil, takže můžu pouze teoreticky posčítat to, co se tu porůznu válí nenamontováno a namontováno, a dostáváme se k číslu již téměř 50 kg. Přední článek už mám dost problém poponést jen po pokoji.
Bára!
Verusha
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1749
Registrován: 5-2005


Odesláno Úterý, 27. února 2007 - 22:46:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 

Tady je to vidět ostřeji

Uvedeno 23, ale ve skutečnosti někde mezi 22 a 23kg Sám nevím.
Bára!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace