K-report
 

Archiv do 06.března 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 06.března 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Edison
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.220.210.23
Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 11:07:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano. Tpo tak je. Ovšem taky nesmíme zapomínat na silniční zákon (který se k tomuhle vztahuje ovšem naprosto minimálně), kde je zase "souprava" definována I když momentálně si ani zde nejsem jist, jde-li skutečně i o jediné vozidlo a hledat to se mi fak nechce, hehehe). Jinak s Tebou naprosto souhlasím a vím, že správně se používá termín "vlak". No... generálovi to nejspíš uniklo, což je při jeho dlouholetém působení v DPP dost s podivem... A o jistých věcech to taky svědčí... hehehe... :-D
Vláďa_2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 8-2006
Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 17:50:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do Prahy se vám blíží znízkopodlažněná kačena z PARSU. Před chvílí jsem ji předjížděl u Vyškova.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 2-2006


Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 19:11:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by konečně 9077 ?

Přeci jen je mimo domovský přístav už hodně dlouho, takže její návrat už byl žádoucí.

Opačným směrem se údajně co nevidět vydá vůz 9045.
Vtobola
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 20:38:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mám jen dotaz: tež vám chcípají astry v kopcích nebo někde jinde?

(Příspěvek byl editován uživatelem vtobola.)
staré kachny,dobré kachny.
pozor T3 mizí waný se šíří.
1313
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 12-2006


Odesláno Sobota, 03. března 2007 - 20:44:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vtobola: nemají, stačí když se podíváš tady: http://www.prazsketramvaje.cz/view.php?cisloclanku=2006040804
Wany...Ve waně se nekoupe, ale cestuje.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1938
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 06:57:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: No chválím tvůj idealismus, takových lidí je třeba. Situace však probíhá podle těch, co mají peníze. A ti sedí v těch autech. To platí i pro Demona - pochop že bohatí a s konexemi si nebudou nic "opepřovat". Blázínku. Omezení IAD se konat nebude, jde o to, aby IAD při své expanzi neomezila VHD - takový je úkol, ne to co píšete vy. O neznalosti Vratislava svědčí i to, že ani rezidenční parkovací karty NEBUDOU zajišťovat místo k parkování, jen budou dovolovat si to místo najít. Byls někdy na Letný? (ale i na těch Vinohradech...). Jinak domysli Vratislave to o tom finacování vhd z peněz IAD - pokud omezíčš IAD, omezíš i příliv peněz na zlepšování vhd. Zařízneš tedy zlatou slepici? Jak by ti bylo, když by se ti po realizaci tvých nápadů řeklo: No vybrali jsme míň na dani z benzínu a pokutách a nemáme tudíž na novou tramku. Jezděte v tý starý. K tomu by vedlo tvoje a nejen tvoje omezování jednoho druhu dopravy ve prospěch jiného.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1939
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 06:59:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu článku: ten byl mimořádně slabý, daný součtem tazatele i tázaného. MfD takové články produkuje běžně.
Budoucnost patří bagrům!
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 1-2004
Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 16:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Děkuji za pochvalu idealismu, jsem na něj hrdý . Ale taky vím, že nějaké omezování stávajícího objemu IAD je v zásadě nereálné.
Ovšem pokud jde o vámi předpokládanou další expanzi IAD, ptám se: Kam bude ta doprava expandovat? Širší centrum dneska praská ve švech. Pravda, je ještě dost vedlejších ulic, ze kterých jde udělat hlavní, dají se postavit další světelné křižovatky, spojky, tunely, atd.. Ale to už opravdu nebude město k žití.
Nechci IAD zhoršovat podmínky. Jen považuju za nevhodné investovat do staveb, které ve svém důsledku zvýší intenzitu provozu ve svém okolí.
Co se pro IAD udělat dá, je právě to, co jsem popisoval na příkladu Moskevské. Na ulici se dají vyznačit přesně jednotlivá parkovací místa, znemožnit parkování v křižovatkách (sloupky, "krtčí uši", uzamykatelná parkovací místa, atd.), a umožnit zastavování zásobovačů - stačí zrealizovat dobrý projekt. Parkovací místa, která ubydou, se musejí nahradit - nejlépe zmíněným parkovacím domem, kde budou mít rezidenti svá místa garantovaná.
Výsledek bude ten, že celková dopravní zátěž nevzroste, ale místní budou mít kde zaparkovat, zásobování a tramvaje nebudou mít problémy a na ulici bude bezpečněji.
Vím, realita bude samosebou jiná. Počet aut poroste, dokud to bude město zvládat, ohledy na povrchovou VHD se brát nebudou ("máme přece metro"), nebo budou jen tam, kde to neomezí rozvoj IAD.

Ad financování VHD z IAD: To je značně nepřímé. Pokud vím, neexistuje žádný kanál, kterým by prachy z pražské IAD šly adresně na pražskou VHD. Neexistuje žádný místní poplatek za auto přihlášené v Praze, mýto, městská spotřební daň.
Dobrá, beru poplatky za pakování v centru, a pokuty vybrané MP. Dají se ale tyhle peníze považovat za významný zdroj financování pražské MHD?
Vůbec bych se nezlobil, kdyby se ten vztah vytvořil. Magistrát může stanovit něco ve smyslu: "Praha je přetížená, takže zavedeme mýto a z jeho zisku půjde (řekněme) polovina na zkvalitnění podmínek pro IAD a polovina na zkvalitnění MHD."
830026
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 495
Registrován: 10-2005


Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 17:12:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: "redukovat počet automobilů" 99,99% občanů čte jako "snížit životní úroveň"
Chceš mi říct, že já se svými kamarády (a z velké části i rodinou) jsem zrovna ta 0,01%, kteří si to nemyslí? To je docela zajímavé...

Přistoupil bys dobrovolně ke snížení emise skleníkových plynů na to, že budeš mít denně od 20 do 24 vypnutej proud?
Nevím, jak tě napadl zrovna tento čas, ale mě by rozhodně nějak výrazně nevadilo, kdyby byl proud vypnut třeba od 02:00 do 05:00. Stejně jako naprostá většina normálních lidí v tuto dobu obvykle spím.

Ti lidé CHTĚJÍ jezdit IAD (nebo nemohou jezdit MHD), a neuvažují o přesednutí. Nezanedbatelná část těchto lidí by ráda jezdila MHD, pokud by byla v jejich směrech rychlejší a nebyli v ní ohrožováni různými individui.

Omezení IAD se konat nebude Ano, v dohledné době při vládě současných modrých debilů nebude. Což je naprosto zásadní chyba.
Je nutné co nejdříve radikálně omezit vjezd IAD do centra, nebo ze začátku aspoň zakázat vjezd autům starších např. sedmi let - vjezd povolit pouze místním obyvatelům a pro lidi zde nebydlící nasadit velice vysokou taxu v řádu stokorun za vjezd, tím by se krásně oddělilo zrno od plev, tedy sociálové, kteří občas ještě na škodovkách, ojetinách ze zahraničí či různých dalších šrotech likvidují životní úroveň, by měli smůlu a museli "přesednout" do MHD. Teď byste mohli navrhnout, že to je diskriminace chudých - ale já si také nemohu dovolit různé věci (třeba 2x ročně dovolenou na Seychelách) a vůbec mi to nevadí. Je prostě mnoho věcí, které bohatí mohou a méně majetní ne.
A teď k věci: Proč bych měl já, pravidelný návštěvník centra Prahy (škola), trpět každodenní likvidaci zdraví při přecházení Žitné (dřívě, když jsem nemusel každý den do centra, netrpěl jsem ani z poloviny onemocněním dýchacích cest tak jako teď) a nemožností volně se pohybovat ulicemi? Jsem přesvědčen, že při použití tramvaje tuto újmu nikomu nezpůsobuji. Nemluvě o tom, že celková obyvatelnost centra se neskutečným nárůstem hlupáků v gumokolech snížila neuvěřitelně, obyvalete v okolí Magistrály či jiných rušných ulic lituji (já také nemám okno do zrovna klidné ulice). Opravdu, lidi, kteří jezdí bezohledně a pravidelně po centru autem, lze označit jako egoisty (jen abych se rychle někam JÁ dostal, na to, jaký bude mít moje počínání vliv na OSTATNÍ obyvatele, seru).
Město není naštěstí (či bohužel?) nafukovací, a abychom se sem všichni vešli, musí každý z nás učinit kompromis, a přestat už konečně myslet jen na sebe! Pokud budeme jen pořád slepě usnadňovat a zlepšovat podmínky pro provoz aut v centru, brzy se nám to vymkne a návrat do dřívější verze bude mnohem dražší a náročnější, než by byl dnes. Nemluvě o nenávratném zničení mnoha památek (ať už jde o staré nádraží, v jehož místě dnes vede hnusná a do města zcela nezapadající nadzemní magistrála, či o avizovanou likvidaci Libeňského mostu), životního prostředí a zdraví nás všech.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2677
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 17:22:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káeme, nejíš poslední dobou vtipnou kaši? Protože jinak to snad ani nemůžeš myslet vážně!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 18:07:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ftipnou kaši asi ne, ono to moc ftipný nebejvá, ale bůhví esli mu Jirka Macháčků nedodává ty svý fantastický "koláčky"...

odkaz
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1942
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 18:39:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin, Demon: Víte, to je tak: Vy píšete jak by to mělo být a já vám píšu, jak to bude :-)
Vratislav: Opravdu to byla pochvala, když se takové ideály uskuteční z 20%, tak to bude to, o čem píšu já.
830: Ty byses rád vrátil do doby kdy byla tvoje ikona vyrobena, viď? Tak toho bohdá nebude.
PS: Jo a ty koláčky: OK a taky "kolečka" Chicht.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 2-2006


Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 20:14:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V dnešních TV novinách reportáž o skupince "lidí" programově demolujících dopravní prostředky údajně na protest proti kamerovému systému...
Doufam že je dostanou a napasujou na to aspoň obecné ohrožení (3-8 let).

Záznam zde

Za povšimnutí stojí i zmínka tiskové mluvčí DP, že do vandalismu investujeme zhruba 50 miliónů ročně...
Hmmm, zajímavé !
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 21:09:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Další návod pro nudící se blbečky.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2679
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 21:58:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Já bych to ohodnotil jinak. Naše společnost je 40 let zpožděná a trochu tak zaostalá a automobil tu každý považuje za něco čím si zvyšuje své ego. Naše společnost stále ještě nepochopila, že svoboda jednoho začíná tam, kde končí svoboda druhého.
Já bych se poohlédnul někde, kde jsou nám na hony vzdálení a třeba přišli na tom že automobil je fuj a každý kdo si veze tímto fujem zadek až k radnici, je společností opovrhován.
Když ti budou maminka, pančitelka, televize a spolužáci hustit do hlavy, jak je hromadka ee a pro socky a na každém rohu na tebe budou vykukovat autmoagazíny s krásnými Mercedesy, vryje se ti to tak do paměti, že tu T3 budeš považovat za plesnivou a jezdit s ní tě hodí někam na samotné poddno.
Když budeš od malička vyrůstat mezi těmi, kdo ti ukáže že i vlak, tramvaj nebo obyčejné kolo na bezpečné cyklostezce (Curychu), budeš přemýšlet taky jinak. Bohužel naše společnost tohoto stavu stále ještě nedosáhla.
Já auto taky mnohdy používám a považuju ho za určitou svobodu každého z nás, ale když mi někdo bude klást překážky (mýtné, zákaz vjezdu) a nabídne mi vhodnou alternativu v podobě nestojící T3 v koloně aut, tak velmi rád MHD použiju.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1194
Registrován: 9-2005
Odesláno Neděle, 04. března 2007 - 22:34:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych se poohlédnul někde, kde jsou nám na hony vzdálení a třeba přišli na tom že automobil je fuj

Martine, a kam se mám ohlížet?

kdo si veze tímto fujem zadek až k radnici, je společností opovrhován.

Tak to vím o jediném podobném případu. Londýnský starosta (pro Tvoji info - velmi levicový labourista) se tak vyjadřuje o ministrech (taky labouristech, ale racionální), kteří za ním přijedou na radnici na jednání autem, ač by mohli dojít pěšky.

Ale jinak v těch "civilizovaných" zemích se to obvykle řeší tak, že buď se bydlí a pracuje v přiměřené vzdálenosti anebo se dojíždí takovým způsobem, jaký kapsa (a dopravní situace) dovolují. U nás ta "socka" vozí dost vysoko nad 50 % v celopražském měřítku. Na "západě" sice třeba vozí srovnatelně v centru (protože třeba mýtné a všude parkování v ceně pivo za 40-60 minut), ale třeba z bruselských Vokovic do Podolí (protože tram-metro-metro-bus, zatímco autem výjezd ven z města na dálnici, z ní kousek zase do města) by nikdo MHD nejel.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 00:46:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Pochvaly od Káema si cením. Vážně.
Martin: Nemyslím si, že tolik lidí jezdí autem, protože by jim MHD přišla jako socka a auto vrcholný symbol svobody. Člověk je tvor racionální, mnohdy racionálnější, než si i on sám přizná. A pohodlnost (tedy tendence řešit své věci s co nejmenší námahou) je jedním z těch znaků lidské racionality, v dopravě zákonitě vedoucí k upřednostnění auta.

Dovolte mi ještě jednu úvahu (nežádám o patent na myšlenky v ní uvedené, mnoho zde bylo napsáno dřív).
Skutečnost, že automobilová doprava město neúměrně zatěžuje, si na ulici uvědomí každý - s výjimkou automobilistů samotných, kteří vlastně na té hlučné ulici nejsou - neb jsou od hluku a smradu izolováni stěnami svého pohyblivého "pokojíčku".
Úplné oddělení automobilového provozu od samotného města se taky realizovat nedá, ani jakoukoliv výstavbou - i když budou všude tunely, obchvaty a mosty, ten poslední kilometr k cíli své cesty jede řidič normální ulicí. Rozšíření nějakého úseku vede k nárůstu dopravy - vytvoření úzkého místa někde jinde. A konečně, přemíra silniční infrastruktury znemožňuje používat jiné druhy dopravy. Zejména chodec je často nucen si strašlivě zacházet, čekat na světlech celý cyklus na třívteřinové zelené probliknutí, používat různé podchody, rampy a jiné zhůvěřilosti, prodlužující násobně čas jeho cesty.
To jsou "mé" důvody, proč si myslím, že už by se v Praze už neměl zvyšovat počet aut po městě současně jezdících (to správně poznamenal LV). Teď je toho tak akorát.

Myslím, že se shodneme na tom, že k omezení nárůstu IAD je hlavně zapotřebí zkvalitnění veřejné dopravy. Nelze jen znechucovat řidiče mýtným a zákazy (např. obytnými zónami).
Navíc Praha se systematicky stěhuje na venkov, což požadavky na VHD v okolí Prahy i v Praze samotné. Roste délka cest - s požadavkem uskutečnění takové cesty v rozumném čase silně rostou nároky na rychost MHD.
A co současná VHD nabízí? Vlaky bez pořádné návaznosti na ostatní MHD, metro, které je v centru nechutně přeplněné, pomalé tramvaje a linkové vedení autobusů zamrzlé před 15 lety, doplněné o dogma, že všechny linky musejí stavět na všech zastávkách. To vše je spojené šikanujícími přestupy dlouhými nezřídka několik stovek metrů. To není pro racionálně uvažujícího člověka, který má na to jezdit autem, pro to auto žádná alternativa.

Jinak tu mám deset dogmat pražské MHD. :
1. Veškeré problémy pražské MHD vyřeší další výstavba metra.
2. Vozidlo, ve kterém všichni sedí, je nutno považovat za prázdné.
3. Preference VHD před IAD je přípustná jen, pokud tato preference IAD neomezuje.
4. Na každé zastávce musejí zastavovat spoje všech linek projíždějících kolem.
5. Čekání a pěší přesuny se do celkové cestovní doby nezapočítávají (z toho vyplývá, že přestup navíc způsobený např. prodloužením metra neprodlužuje cestovní dobu).
6. Tangenty musejí být pomalejší než radiály, aby radiálám nepřebíraly zátěž.
7. Přestupní terminály na konečných stanicích metra nemají žádnou souvislost s tangentami.
8. Metro nemůže jezdit po půl jedné (a noční dopravní obsluha nemůže být plošná).
9. Některé linky se nezavádějí z důvodu, že by byly používané až příliš.
10. Po přestavbě musí být nový přestup delší, než byl ten původní.

Dovolím si tvrdit, že jejich důsledné ničení by kvalitu pražské MHD výrazně zvýšilo.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1196
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 10:15:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

830026: "Proč bych měl trpět každodenní likvidaci zdraví při přecházení Žitné a nemožností volně se pohybovat ulicemi? Jsem přesvědčen, že při použití tramvaje tuto újmu nikomu nezpůsobuji. "

Žitná ulice byla přetížená dopravou už minimálně od 70.let. Při pohledu odpoledne od Demínky (tj. v "protisvětle") byl vidět dokonalý "smogový polštář" v úrovni 1.-2.patra. Přičemž tehdy řádově polovinu fronty tvořily busy 220, 128, 137, 255, částečně též 138/148 a 244 + 51 (ty nekouřily, jen tu ulici přiucpávaly).

obyvalete v okolí Magistrály či jiných rušných ulic lituji

Já z nich lituji jen důchodce, protože ti na změnu bydliště nemají. Všichni ostatní tam bydlí jen proto, že platí činži v řádu tisícikoruny. Většina se ovšem už dávno odstěhovala, neboť správně pochopila, že i za zdravé životní prostředí se musí platit.

lidi, kteří jezdí bezohledně a pravidelně po centru autem, lze označit jako egoisty

Pokud jezdí autem po centru, pak jsou to asi opravdu egoisté. Většina z nich ovšem přijede ze vzdálenějších míst nebo dokonce centrem jen projíždějí - pro neexistenci přijatelné alternativní trasy.
Jen si nejsem jist, jak z pohledu toho egoismu hodnotit třeba obchodníky. Veze-li obchodník své zboží z velkoskladu na Nákladovém nádraží Žižkov (to už lze považovat za okraj centra) do krámku u Viktorky, je to egoista? Nebo, co když ten krámek má na Letné - neměl by to náhodou objet přes jižní okruh - Barrandovský most a kolem starého letiště?
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1273
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 10:18:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Vratislav a dogmata:

Máš zajímavé názory.

Dovolím si malý komentář.

1. Toto se někteří lidé marně snaží změnit již několik let. V podniku už toto dogma neplatí, na magistrátě stále ano

2. Standardy kvality má DP již asi 5 let a bohužel se stále uvažuje hodně se stojícími.

3. Snahy o likvidaci tohoto dogmatu silně naráží na postoj Policie České Republiky.

4. To přece není pravda !!! Protipříklad některé linky BUS, nebo i kombinace TRAM/BUS (a-135 nestaví na Jana Masaryka)

5. To také není pravda !!! Viz dpp.cz/idos

6. To také není pravda !!! Upravil bych to tak, že tangenty nejsou propagovány, nejsou preferovány atd. Třeba a-177 by byla super, pokud by bylo zajištěno, že bude jezdit podle JŘ, což nejezdí.

7. Všeobecně viz bod 6 a také překrucuješ realitu, neplatí to vždy.

8. Souhlas.

9. Ehm a nebyl by příklad? V roce 1998 se "vybojovala" d-10 a podívej se na ni dnes.

10. Nemusí. Někdy je z lidské blbosti, někdy z blobsti ČSN. Uveď příklad a napíšu Ti důvod.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 324
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 10:30:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Většina se ovšem už dávno odstěhovala, neboť správně pochopila, že i za zdravé životní prostředí se musí platit.

Za zdravé životní prostředí by mi měli platit ti, co mi ho ničí. Uznávám právo každého si svobodně nakládat se svým zdravím, ale nikoli, aby negativně zasahoval do zdraví mého.

"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1274
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 10:34:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:

V posledním příspěvku jsi mě moc potěšil.

Také si myslím, že je to věc výchovy. U naší generace (já jsem r. 1980) bylo ještě normální, že se leckde jezdilo MHD. Rodinné výlety na Svatý kopeček probíhaly autobusem :-) Když se ale bavím s kámoškou (r. 1990) tak už tam vidím obrovský hodnotový posun ve smyslu MHD je socka ee, tím se muselo jezdit na základce se školou do ZOO fuj.

Nesouhlasím s Tebou ohledně T3 stojící v kolonách, ale to je Tvoje klasické černobílé vidění reality, které Ti nedovolí vidět pokrok tam, kde ho vidět nechceš. Poslední dobou mám zkušenosti s cestováním v trojúhelníku Strašnice - Budějovická - Sparta. na obou "Letenských" odvěsnách časově vítězí MHD před IAD, protože ty pitomé T3 tam nestojí v kolonách, na rozdíl od IAD :-) směr Strašnice-Budějovická zase stojí za to vzít auto (Proč asi? Nápověda: Přestup tram/bus v oblasti Koh-i-noor - Oblouková).
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 325
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 10:34:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: ad 3/ Řízení dopravy v Praze přebírá městská policie, řízená magistrátem. V tom případě se již nebude na co vymlouvat.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1197
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 11:11:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky "Uznávám právo každého si svobodně nakládat se svým zdravím, ..."

Já neuznávám - vzhledem k existenci národního zdravotního pojištění - ani právo "nakládat si se svým zdravím". Takové svobodné právo by bylo uskutečnitelné jen v případě, že by si občan buď každou léčbu platil v plném rozsahu nebo by měl v rámci zdravotního pojištění jakýsi limitovaný účet.

"...ale nikoli, aby negativně zasahoval do zdraví mého."

No jo, ale pak je otázka, co je to "negativní zasahování do zdraví jiných"? Na Mostecku, Chomutovsku je proti Praze dopravní provoz i stavební činnost minimální. Zato se tam práší z uhelných lomů (a tím uhlí se někde za Prahou topí, aby se ve vnitřní Praze nemuselo topit v kamnech) a elektráren (a vyrobenou elektřinou se v Praze svítí a jezdí na ni tramvaje a metro a po celé republice vlaky). Mám (nejen) pocit, že kdekterý Mostečák (bydlící v panelákové zeleni) by rád svoje bydlení vyměnil za téměř kteroukoliv ulici na Vinohradech (snad kromě té "magistrály").
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 11:34:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Když už se musíme postupně otravovat všichni, tak slušný stát by těm, kteří se na svůj úkor a ve prospěch ostatních otravují daleko více, měl tuto újmu finančně kompenzovat.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 11:41:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: Ta dogmata jsem nemyslel 100% vážně, takže jsou místy trochu nadsazená a nemusejí tedy platit za všech okolností - jsem rád za všechna jejich porušení .

4: prožívám si odstrašující příklad - Linky 3xx na Kutnohorské po integraci. (naopak, relativně nedávno integrovaná 398 v Horních Počernicích některé zastávky rozumně projíždí). Ale třeba 146 by rozhodně neškodilo, aby jela Malešického náměstí rovnou na Depo Hostivař.
5: To bylo nadsazené :-) Spíš jsem to cílil na linkové vedení, které leckdy nutí ke kombinacím "hodina odněkud z mimoměsta - přestup, 1 zastávka metrem, nebo 1 km busem - přestup - dvacet minut k cíli tangentou"
6,7: taktéž jsem si nadsadil, - vzhledem k tomu, kde bydlím (HoPo) a kde pracuju (Ondřejov), se po Praze pohybuju tangenciálně asi příliš často...
9: co takhle bus Dejvická - Střešovice - Knížecí Strahovským tunelem.
10: Vím, že nemusí (viz ČM, kde ale busy nejdřív dvě minuty kličkují po přivaděči). Ale bývá to časté.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1198
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 12:01:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

slušný stát by těm, kteří se na svůj úkor a ve prospěch ostatních otravují daleko více, měl tuto újmu finančně kompenzovat

To se několik desetiletí dělalo ... občané českého Severu pobírali ke svému platu cosi, co bylo nazýváno oficiálně snad "příplatek za ztížené životní podmínky", lidově se tomu říkalo "pohřebné" - neboť průměrná délka života v okresech SO, CV, MO byla asi o 5 let kratší než celostátní.

V současné době sice řada států zavádí "ekologické daně" (v CZ to bude od 1.1.2008), ale jejich výnosy stejně jen vylepšují státní rozpočet; občané z nich nikde nic nemají (maximálně tak to, že je z nich hrazen příspěvek na "ekologickou energii", takže ta stojí o 10 % víc než z uhlí, plynu, ropy, zatímco jinak by stála o 20 % víc).

A teď fakt nevím - já asi budu schopen topit tak, abych platil za plyn jako bez ekologické daně a úsporu přitom neutratil ve vyšším nákupu aspirinů. Nevylučuji ovšem, že pak začnu jezdit IGK, protože počet prskačů bacilů v tramvajích moje plynové i aspirinové úspory obratem zlikviduje. (tenhle smajlík je prý "smutný")
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1276
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 12:04:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav:

4: a-398 jezdím občas do Nehvizd. Mohla by toho projíždět víc. ... V "Tvém" sektoru Prahy mě pálí třeba "šíleně zastávková" a-375 do Brandýsa, hrkat se s ní, když zrovna nejede a-367 enbo ta druhá "dálniční" z Čerňáku je o nervy... argument beru.

5-7 + 9-10: Budiž
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 328
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 13:08:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Povinně roušky jako v Japonsku.
Co má občan jiného dělat, když s každou prkotinou se musí hnát k doktorovi pro neschopenku. Chodit tam postranními uličkami pěšky...?
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 13:13:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: Takže jsme se v zásadě shodli :-)
...dnes už se do diskuse nezapojím, ponechávám prostor .
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 14:19:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před asi půl hodinou 3 kousky Kotěry, každý s vlečňákem, z Prašného mostu na Špejchar. Asi zatahovala objednaná jízda. Foto nemám.
První potkán na Prašném mostě, druhý v meziprostoru (mezi směry) na Hradčanské a třetí za křižovatkou s Badeniho.
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 14:23:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě OT: Neodolal jsem, a mírně upravedná dogmata pražské MHD jsem umístil sem: http://klobouk.fsv.cvut.cz/~vrf/nastenka
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1945
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 14:24:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Vratislav:
1)Mimo jiné, ale je to důležitá součást.
2)Určitě, přinejmenším v PD 6-20
3)Tak půl na půl.
4)Nemusej.
5)Cesta začíná odchodem z domu a příchodem do domu. Cokoliv jiného je nefér.
6)Tangenty nemají být radiály vedené jinudy. Potkává-li se tangenta a radiála na více než jednom místě, je to špatně (177/24skoro)
7) jistě
8) jistě, zejména proto, že v noci se jezdí úplně jinak (z a do centra, tangenty jsou na prd)
9)správně. a tím přespřílišným používáním by byly samy nehospodárné a do nehospodárnosti by strhávaly i jiné a potažmo celou MHD.
Absolut: Žádáš příklad? Jistě: tram X-A. 135 v trase z roku 1977. naopak tvůj příklad je blbost. 10 je mix 16 a 34, a upravené 12 a 5.
10) nesmysl, NIKDY to tak není. Jen se neumí nové spojení používat
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 761
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 15:32:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K desateru:
1. Veškeré problémy pražské MHD vyřeší další výstavba metra.
Všechny ne, ale zásadní problémy (nejdůležitější přepravní vztahy) se bez metra řešit nedají.
2. Vozidlo, ve kterém všichni sedí, je nutno považovat za prázdné.
Naštěstí do Prahy nedorazila druhá část tohoto pravidla (která už se leckde prosadila), a to: Takový spoj je třeba zrušit.
Dá se řešit optimální kapacitou vozidel (např. větší rozšíření midibusů na okrajích města).
3. Preference VHD před IAD je přípustná jen, pokud tato preference IAD neomezuje.
Tady je něco špatně, taková preference (na křižovatkách) vždycky někoho musí omezit. 100% preference bez omezení ostatních je možné dosáhnout jen u metra nebo u plně segregovaných okrajových tratí (tram/železnice).
4. Na každé zastávce musejí zastavovat spoje všech linek projíždějících kolem.
Tohle bohužel platí, i když by nemuselo. Na to, kolik je v Praze zastávek, tak počet výjimek, kdy toto pravidlo neplatí, je žalostně malý, byť existují (třeba 218 na Horoměřické;-)).
6. Tangenty musejí být pomalejší než radiály, aby radiálám nepřebíraly zátěž.
Cílem je optimálně zaplněná radiála i tangenta. Pokud jsou někde obě poloprázdné, tak buď snížit kapacitu nebo jednu zrušit. Nelze vyhovět všem.
7. Přestupní terminály na konečných stanicích metra nemají žádnou souvislost s tangentami.
Patrně narážka na Depo Hostivař, co?:-)). Jiný případ, kde by to platilo mě nenapadá.
8. Metro nemůže jezdit po půl jedné (a noční dopravní obsluha nemůže být plošná).
Pětivozová souprava metra je na noční dopravu moc kapacitní a rozpojovat se moc nedá. Jediný úsek, kde by i noční metro mělo smysl, je navíc asi pouze C: Florenc-Háje.
V noci holt je potřeba obsloužit především hlavní tahy, i když i plošná obsluha by měla být co nejlepší. Ovšem hospodárnost takových spojů s pár lidmi je dost nízká (viz třeba Suchdol - prázdná 502).
9. Některé linky se nezavádějí z důvodu, že by byly používané až příliš.
Jj, jako ten hostinský co neměl rád lidi a tak si postavil hospodu v lese:-D.
10. Po přestavbě musí být nový přestup delší, než byl ten původní.
Kéž by platilo dogma přesně opačné;-).
Kalousek je jednička!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1947
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 15:40:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218, ad4) zastavování 218 v sedle je na žádost Dědinčanů, aby se dostali do škol a Delvit.
Jinak si obecně nemyslím, že by tohle pravidlo platilo. Busy 3XX na Strakonický, busy a tram na Evropský. Nemusely by busy zastavovat cestou k UDDP, (nebo tramvaj :-) to by byla rychlodráha)
Budoucnost patří bagrům!
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 209
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 15:41:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: trošku jsem ta dogmata vyhranil, takže budu couvat k serióznosti:
1) Souhlasím, tak ("důležitá součást") je třeba metro pojímat.
2) Asi už jsem i při svém mládí zhýčkaný - stát v čemkoliv, v čem jedu déle než 5 minut, považuju za zločin - a prvek výrazně snižující atraktivitu VHD. Jasně že ve špičkách si všichni nesednou. Ale ti "dále cestující" by šanci mít měli. (Vždycky, když ráno jedu z ČM do centra, lituju obzvláště ty, co přistupují mezi RZ a Vysočanskou.).
3) Policejní praxi zde známe, tohle dogma platí.
4) nemusej ...ale těch zrychlených spojů by mohlo být řádově víc (v některých částech Prahy nekonečněkrát víc).
5) ..ale linkové vedení busů se s dostavbami metra mění dosti tupým způsobem, není zde snaha nezvyšovat počet přestupů ve vedlejších směrech i tam, kde by to bylo snadné.
6) ..ale radiály by neměly přehnaně přebírat zátěž tangent, což se stává, když se tangenty plazí/jsou nespolehlivé/s odrazujícím intervalem.
7) Však víte, na co narážím (viz 5).
8) V noci se tak jezdí, protože tak ty linky tak vedou. Myslíte, že by se noční autobus v trase (víceméně) 177 po hodině neuživil? Na pátečním a sobotním nočním metru bysme se ale snad shodli.
9) Natřískaná linka je nehospodárná? X-A po povodních nebo dnes? (po povodních není vhodný příklad, přece nebylo jiné řešení)
10) Myslel jsem délku pěších přesunů, ne časovou náročnost celé cesty.

Absolut: ad 10 - Zajímalo by mě konkrétně, proč je na Depu Hostivař nástupiště o ca 30 metrů dál, než by (dle mého, ČSN nezatíženého úsudku) mohlo být.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1278
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 15:50:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milý Káem, tram X-A nemohla být zrychlená, neboť bylo zapotřebí zajistit obsluhu těch všech zastávek. Krom toho naše stavbou metra okleštěná kolejová síť zrychlenou linku neumožňuje. Povodňové X-A, X-B a X-C nahrazovaly metro, nepobíraly cestující, ale ubíraly přestupy.

Kdybys slyšel ty nadávky, když museli Kobyliští zpátky na Nádrholu do metra.

Bohužel, argument dočasné linky z dob, které ukázaly na nesmyslnost upínání se na metro, nemohu přijmout. Vymysli jiný.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1279
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 15:54:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Depo Hostivař - na Depo hostivař také neznám odpověď, těch 30m nějaký důvod má, ale proč není ta stanice blíž k Černokostelecké s přestupem hrana-hrana na bus / z busu (je tam tolik místa, že by to šlo zařídit za cenu 2 SSZ místo jednoho ) to mi tedy jasné není. Jen by stanice nebyla v hale depa.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1949
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 15:56:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav:
8) Kolik lidí jede z nočního baru na Ládví domů na Košík? (Sand jedině Absolut... :-))) Kolik nočních barů je na okrajích města takových, aby lákaly lidi z protilehlých okrajů? Nonstop nákupní centra v noci jedině IAD. Může být pár případů časného nástupu do práce nebo pozdního odchodu z práce, ale tohle by bylo řešitelné spíš 7XX. Jasně, v mapě něco v trase 177 jakoby chybí, ale čím více o tom přemýšlím, tím víc myslím, že by měla stačit 136 do 2,00 (jako 176 a 131). I ta 510 je jen proto, aby doplňovala 225 a 179, protože pracující z Letiště bydlej v Butovicích.
9) Přepravit objem lidí z 5 vozů metra tramvají nutně musí být dražší nejméně o pětinásobek mzdových nákladů. Příklad, nerozpitvávat.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2680
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 15:57:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
Mé černobílé vidění světa nemůžeš posuzovat, pokud mě znáš jen z internetu. Pokrok tu samozřejmě v preferenci nastal, ale ne tak závartným tempem, jak bych si představoval. Doprava po povodních v Praze paradoxně fungovala lépe než dnes. Každý den vídám tramvaje stojící v Karmelitské a na Smetanově nábřeží. Stejně tak v Lidické každé ráno.
Ještě tak před pěti lety jsem měl pocit, že se na JŘ tramvají mohu mnohdy spolehnout. Dnes mi připadá, že nikoliv. Je to sice můj subjektivní pocit, ale to nemění nic na tom, že ho takový mám a že ty ho můžeš mít jiný. Problém je, že podobný pocit má i mé okolí.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1950
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 15:59:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Abs.: Pokud vím, tak pod bodem 9) byly linky, co se nezavádějí proto, že by byly moc vytížené. určitě by se našlo dost podpisů na zavedení X-A. O zrychlení se mluvilo v bodě 4) ty můj malý popleto. Už to nepij ani ředěný.
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2681
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 16:03:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Pokud vím, tak 218 staví na Červeňáku víceméně kvůli poliklinice Na Dlouhém lánu. Tato nemocnice snad pečovala o vojáky z ruzyňských kasáren. Dnes už tomu tak není a zastávka na Červeňáku je asi opravdu zbytečná.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1951
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 16:15:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Jo, to taky. Možný to je. A haranti z Dědiny jezdili na Arabskou...
Budoucnost patří bagrům!
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2683
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 16:23:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Harantům je 218 k prdu, když první spoj zastavující na ČV jede z Dědiny až v půl devátý.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1952
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 16:41:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A voni snad choděj do školy na vosmou??? :-))) Někerý vypadaj, že nechodili do žádný školy vůbec nikdy, neasi. Višco, we.
Budoucnost patří bagrům!
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 1-2004
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 16:44:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Ad 8: Třeba já, protože na Skalce se to dá táhnout dlouho přes půlnoc.. :-) Existují ale spousty malých kulturních akcí, které se nekonají v centru, ale třeba na Slamníku, Hanspaulce, v Kobylisích - i v Horních Počernicích, na kterých regulerní program končí kolem půlnoci, a když chce člověk ještě zachlastat s kapelou, tak musí setrvat alespoň do jedné .
Taky souhlasím, 136 do dvou by vyřešila dost, alespoň o víkendu - reději bych ale "znočnil" tu 177 (třeba osekanou).
9) Ok, ale ta tramvaj obvykle není 2x rychlejší než metro.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2684
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 16:48:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Jsou to přeci gymnazisti!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1280
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 17:53:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jé tady toho je, nemám čas a zítra nebudu u netu, takže se mi Káem připomeň a zprudím tě Později OK?
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Kulihrášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 144
Registrován: 6-2006


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 19:02:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: 510 není jen pro letiště... O víkendu má funkci i přepravy cestujících jedoucích z nějaké akce. Například v pátek, vlastně již v sobotu, se dokonce před Motolem i stálo. :-)
Když nevíš, logaritmuj!
Tadeas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 2-2007
Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 20:26:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

510 o víkendu moc prázdná nejezdí, cca tak 25 lidí, ve všední den nic moc. A v Motole je za vozovnou super klub, a jak bysme se pak v noci dostali domů do Stodůlek, proto třeba v sobotu pár lidí i stálo...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2688
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 21:29:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

510 by nebylo špatné od nemocnice vést přes sídliště Homolku na Kotlářku. A tam jí případně ukončit. Kdyby někdo trval na úseku do Stodůlek, není problém tam ten autobus z Kotlářky protáhnout.
510 jezdí také hodně plná v létě, kdy létají chartery. O těch je všeobecně známo, že létají hodně pozdě večer nebo velmi brzy ráno. Je pravda, že spoustu charterovců se dopravuje na letiště se známými jejich automobilem, ale těch co použijí MHD také není málo. Z Šárky obvykle první a poslední spoje 510 jezdí obazené někdy tak, že stojí i 10 lidí. Opačným směrem na Šárku to nebývá tak časté, i když mnohdy taky. Ti jež jedou na letiště si spojení zjistí přes informace. Ti kteří si spojení zjišťují v noci z letiště a dozví se, že spoj jede až za hodinu, si obvykle berou tágo.
Samotnou kapitolou je vánoční a silvestrovský provoz. Doteď Ropid a DPP nepochopil, že na letišti se pracuje na Štědrý den běžně až do devíti večer a na Silvestra ještě déle. Přitom poslední normální autobus jede kolem sedmé resp. deváté večer. A pak 510 jednou za hodinu nestíhá vůbec.
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 22:25:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káeme, Martine, URAZILI jste GA! Výuka na GA začíná v 7:45, respektive v 8:35(druhá hodina). Na ZŠ asi standartně - 8:00 (8:50).
Používají se stanice Horoměřická (nejbližší bus z centra, povětšinou 129), Sídliště Červený Vrch (tramky a bus do centra)(obě GA) a Červený Vrch (ZŠ). Zkus se tam projet ráno kolem 7:35¨minimálně mezi Dejvicou a Thákurovou. V těch tramvajích se nevytočíš (zš a 2x gympl). Bus ve stejnou dobu taky stojí za to.
Odpoledne stejné stanice (Horoměřická, Sídliště ČV, ČV) pro návraty. Horoměřická pro směr na D.Šárku.
Nastěstí jsou konce výuky drobet rozfrcanější než ten ranní příjezd.
Busy, po pravdě, používá studentů minimum. Větší využití je jen když tramky nejedou. Ti, co je používají standartně, to dělají podle zkušeností. Ale spíše jen k odjezdu.
http://www.gyarab.cz/info.php?lang=cs
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2691
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 22:42:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kalanis:
Já tudy jezdím denně, takže vím o čem píšeš. My se s Káemem ale dohadovali o tom, že 218 má zastávku na Červenym Vrchu úplně zbytečně. Protože tam staví nesmyslně jen dopoledne. A to je pozůstatek toho, že důchodci a vojáci z Ruzyně požadovali spojení s nemocnicí Na Dlouhém lánu. Nechápu proč nám tu popisuješ, na jakých zastávkách se vystupuje, když řeč byla o něčem jiném? Mimochodem, jezdím 119 do centra v půl osmé ráno, takže o studentech gymnázia Arabská, kteří hromadně přetěžují bus, vím své.
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 12-2006


Odesláno Pondělí, 05. března 2007 - 23:02:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, jasně. Odpoledne to tram pobírají. 218 se mi povedlo použít snad jen 3x(?). Výuka totiž končí standartně ve 14:00 a to ty busy už nejezdí. Takže souhas, který je rozšířen: 218 je celá zralá na zrušení, včetně zastávek které používá jen ona. A snad taky bude zrušena po dokončení metra na letiště. Snad nedojde ke stavu typu "málo vytížené, tak to zůstane".
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 809
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 08:08:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na stránkách Dopravního webu http://www.dopravni.net
je uveřejněn článek, zabývající se antipreferencí tramvají na pražských křižovatkách.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 08:57:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218 je celá zralá na zrušení, včetně zastávek které používá jen ona.
Byl jsi mezi těmi sklady někdy? Za poslední roky doprava do této oblasti docela stoupla; navíc je potřeba spojení mezi vojenskými objekty zde a budovami MO a GŠ v okolí Vítězného nám.
Samozřejmě, že až bude metro, tak to bude něco jiného.
Kalousek je jednička!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1953
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 09:12:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak 218: studenti tedy ne, vojáci taky ne, obchody už jsou i na Dědině, tak kdo?
Kalanis: Tak to je hustýýýý, GA jsem rozhodně urazit nechtěl, višco, nejsem žádná lama, to snad ani nejde, we,urazit GA a já stejně chodil do největšího omyvatelného gymplu v Praze, neasi. (kterej to byl?) :-)
510: No tak to pak ano, klubík na trase pro lidi ze sídliště a z kolejí Větrník, že. Najdeme-li něco podobného na 177, proč ne. (A copak to je za klub, co se tam hraje, pije a hulí?) :-)
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 763
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 09:34:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Prostě se tam zastavovalo vždycky. Navíc bez té zastávky by důchodci z Dědiny nestíhali navštívit dejvickou, červenovršskou a dědinskou Delvitu v jeden den.
Kalousek je jednička!
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1199
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 10:02:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

nestíhali navštívit dejvickou, červenovršskou a dědinskou Delvitu v jeden den

Ale to tedy bude za pár týdnů skvělá příležitost tyto zastávky nebo celou tuto linku zrušit. Dovedete si představit vývěsku na stanici "S platností od přejmenování nejbližší prodejny Delvita na Billa se ruší ..."
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 11:45:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mzitka: Uvidíme, jak se nový GŘ v tomto směru pochlapí. Ani radní Štainer v tomto směru pro MHD nic nevybojoval. Možná i proto MHD ukrajuje 1/3 pražského rozpočtu.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Mzitka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 811
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 06. března 2007 - 12:13:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Add. Milky - nebo nechtěl????

Ano, je potřeba více muziky za méně peněz, a já chtěl článkem naznačit jednu z cest - rychlost a dodržování JŘ v MHD spolu s dalšími desítkami-sty opatřeními můžou přivést nové cestující do MHD, tuto tím globálně zlevnit a ještě uvolnit ulice, třeba proto, aby se dalo v Žitné přejít.......

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace