K-report
 

Archiv do 22.dubna 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » MHD v Olomouci » Staré archivy » Archiv do 22.dubna 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3756
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 12:06:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přidal jsem novou fotku SU12 číslo 613 s novou reklamou na www.mhdnahane.net
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Jenda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 2-2007


Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 12:12:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahojky, nemáte prosím někdo podrobnější plán (schéma) kolejí tramvajových linek v Olomouci? Díky moc za cokoliv :-) Kdyžtak se ozvěte na mail.
Bart: pěkný stránky a super fotky!
Simulátor tramvajových linek MHD Olomouc MSTS.http://msts-olomouc1.webovastranka.cz
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1535
Registrován: 6-2002


Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 12:51:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nekritizoval jsem DP, nýbrž funkci systému dodaného externí firmou. A skutečně nevím, proč jsou boční a zadní panely čitelné a čelní, nejpotřebnější, ne.
Co se týká rozložení dopravy dle poptávky, jde o to (a to vůbec nejde o čas výluky centra), že se šetří kdejaký vkm, ale v tramprovozu jsou pouze celodenní kursy, celodenně stejné intervaly (večerní postupné zatahování a výměnu dvojčat za sóla registruji, ať mě zase někdo nechytá za slovo).

Trupman: dík za poklonu, ale na politikaření nemám žaludek. Zvlášť, když vím, jakým způsobem na magistrátu odbyli člověka s půlstoletou praxí v dopravě, když přišel s návrhem reorganizace tram provozu. A jakým obecným a neurčitým způsobem na připomínky reagují.
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 658
Registrován: 10-2002


Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 23:08:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jak jsem byl před nedávnem v Olomouci tak jsem viděl jen linky d 4,x6,7, asi zbytek tramvajových linek je pozastaveno po dobu opravy centra Olomouce
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničit

http://www.kpmhd-ova.cz
Jenda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 2-2007


Odesláno Sobota, 14. dubna 2007 - 23:32:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo, po dobu rekonstrukce tratě přes město jsou provozované jen d-X4,d-X6 a d-7. Ted bude jezdit i d-1 ale nevím, zda ji pak nechají, nebo po ukončení Flory opet nebude. Stejne nechapu, proc nemohly nektere spoje d-X4 koncit na Fibichove...takto si lidi zase zvyknou a...no toť můj názor. Snad ví, co dělaj...
Simulátor tramvajových linek MHD Olomouc MSTS.http://msts-olomouc1.webovastranka.cz
Kakademik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.161.187
Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 00:43:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda: Některé spoje d-X4 budou končit na Fibichové, jiné v Pavlovičkách a co se pokusit nekteré spoje d-X4 trasovat na Novou Ulici a jiné na Neředín. Nebo se budou některé otáčet v křižovatce N.n.H. Zapomněl jsem ještě na vozovnu, tam by taky mohli některé čtverky končit. Jendo, Jendo.
Jenda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 2-2007


Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 01:55:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslel jsem aby na Fibichove koncily nektere d-X4 po dobu Flory misto zavadeni d-1 - ale pokud pak d-1 nechaji, tak nejsem proti...
PS: ja v simulatoru jezdim pres mesto, takze toto neresim to jen pro pobaveni...
Simulátor tramvajových linek MHD Olomouc MSTS.http://msts-olomouc1.webovastranka.cz
Lumík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 266
Registrován: 5-2004


Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 09:27:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kakademik- no jistě... ale že v jiných městech to tak běžně funguje tady asi někdo neví co??
(Teď myslím d-x4 ukončovanou střídavě v pavlovičkách a na Fibichové. Ne ty zbývajíácí hybridy.)
...aneb Kdo chce kam, pomožme mu tam...
Jenda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 2-2007


Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 10:24:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lumik-diky, konečně mě někdo pochopil jistě, vždyť jinde to je normální věc --- spoj jede pouze do zastávky... a je to :-)
Vím, že tu řeším zbytečnosti, ale znáte lidi...zvyknou si zase na d-1 a pak...ale asi ví, proč to tak dělají-aspoň v to věřím teda
PS: nejsou ty přední emtesty vidět špatně z důvodu špatnýho napájení? vážně to je divný že na boku i vzadu jsou i na slunci celkem vidět...

(Příspěvek byl editován uživatelem Jenda.)
Simulátor tramvajových linek MHD Olomouc MSTS.http://msts-olomouc1.webovastranka.cz
Lumík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 267
Registrován: 5-2004


Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 10:30:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenda- No v současnosti jde v DP hlavně o peníze, ne o komfort cestujících. Když město potřebuje peníze na kraviny typu aquapark a podobně, tak se někde musí škrtnout finance. Tak začneme třeba u DP, že?
Mimochodem- nedávno se zase objevila vozovna v plánu na projednávání rady města. A v usnesení tento bod opět chyběl... Copak to tam zase dělají za pochybnosti...
...aneb Kdo chce kam, pomožme mu tam...
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1537
Registrován: 6-2002


Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 13:43:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč ukončovat některé spoje X4 na Fibichově, když stejnou trasu jezdí už téměř 10 let (ano, za 10 dní už bude TT na Kosmonautů sloužit 10 let) linka 1. Nač tedy cestujího mást?
A určitě je lepší na pár dní vylepit jeden JŘ navíc, něž přelepovat výlukový, tedy už tak nestandartní, JŘ další změnou. Nehledě na to, že většina cestujících si doby platnosti nevšímá, takže by mohli být po Floře nemile absencí spoje překvapeni. Linka 1 je prezentována jako výstavní posila, tudíž je to přehlednější, než si zjišťovat, že spoj, kterým jsem jel a byl tak výhodný, je vložen.

Dnes wana 252 na d-X4.

Ještě páteční foto (na víkend jsou tyto vozy rozpojeny):
 
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 298
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 14:05:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

EMTesty přece mají regulaci svitu podle okolního osvětlení. Není pak teda chyba v tom, že čidlo je nevhodně umístěno a je ve stínu nebo naopak příliš na přímém slunečním světle?
dotaz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 14:36:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A není chyba v tom, že vůbec byly emtesty použity?
Lumík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 268
Registrován: 5-2004


Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 14:39:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dotaz- Myslím, že něco na tom bude...
Ta reklama na Rádio Rubi... no.. troufnu si říct, že to je nejhorší reklama za poslední roky... Bez nějaké grafiky.. jen holý text...
...aneb Kdo chce kam, pomožme mu tam...
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 659
Registrován: 10-2002


Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 15:20:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty vozy mate rozpojené jen o víkendu a přes týden jezdi také solo vozy nebo jen o víkendu
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničit

http://www.kpmhd-ova.cz
Lumík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 5-2004


Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 15:28:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sóla jezdí jen o víkendu (alespoň po dobu výluky v centru). Jinak sóla jezdí běžně v pracovní dny na d-5 a na 2 kurzech d-4. O letních prázdninách bývají všechny linky obsluhovány pouze soly...
...aneb Kdo chce kam, pomožme mu tam...
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 660
Registrován: 10-2002


Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 15:32:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lumík děkují za info
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničit

http://www.kpmhd-ova.cz
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3759
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 15. dubna 2007 - 21:45:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přední transparent EM-Test je na předním čele zasklen za tónovaným sklem. Chtělo by to na další EM-Testy využít čisté sklo...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Mvck
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 673
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 10:25:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lumík: no mě překvapuje i to, že už tolik let si provinční a celkem bezvýznamné rádio může dovolit platit celovozovou reklamu.
Urbino12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 3-2007


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 10:50:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zas tak moc to bezvýznamné rádio není ...
rubi.cz
Oblíbené odkazy: MHD na Hané - MHD Olomouc - MHD Prostějov - MHD Přerov
Jim08
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 10-2005
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 13:45:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes kolem 10:30 nehoda na Trznici. Dedula ve favoritu jedouci od soudu zahybal doleva a nedal prednost tramvaji. Vyvracene kolo, levy blatnik na odpis, nikomu se nic nestalo. Po namalovani obrysu se kolem 10:45 kolona asi 6 tramvaji rozjela. Pro diskusi k-report sepsal JIM :-)
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1538
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 14:23:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na tř. Svobody už začíná být pěkně oranžovo od dispečerského spreje. Ale je fajn, že policie uznává dokumentaci pořízenou DPMO a nemusí se na uniformované čekat. Favorit tam stál ještě v poledne.
EM testy: to nebude jen tónovaným sklem, BUSE to nevadí (a pochybuji, že by bylo tónování skla řešeno přesně pro vlnovou délku barvy BUSE). Ostatně - boční okna Solarisů jsou taky tónovaná a čitelnost je v pohodě. A domácí pokus: zkuste si LED zastrčit za nějaké tónované sklo doma (třeba nějaká sklenička) a moc světlo nezatlumíte. Prostě buď vyřešit umístění čidla nebo ho vyhodit. Raději přesvícený nápis večer než nečitelný ve dne.
Jenda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 2-2007


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 17:48:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A to má každý displej emtestu čidlo zvlášť? nebo je celý pro jeden vůz...je to fakt, Solarisy jsou čitelný i na slunku...tož nevím kde je chyba. I "inteligentní" zastávky jsou i na slunku celkem čitelný.
Simulátor tramvajových linek MHD Olomouc MSTS.http://msts-olomouc1.webovastranka.cz
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 18:13:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Každý displej by měl mít teoreticky zvlášť... Bylo by to logické. I když tady je možné všechno.

Ad Jva: Nebude to náhodou tím, že BUSE není jen LED diodový systém, ale má i ty magnetické terčíky, kterým se žádný EMtest nevyrovná...
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 661
Registrován: 10-2002


Odesláno Pondělí, 16. dubna 2007 - 20:20:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byl to pro mě nezvyk jak u t3 je na čelním tabuli klasická plachta a s boku EMtest
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničit

http://www.kpmhd-ova.cz
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3766
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 12:03:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Olomouci se na předním čele nepoužívá plátno s číslem linky, ale klasické plastové cedule...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
tep
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.39.54.125
Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 14:45:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad P_z z 15.4.: bingo!! Čidlo čelního tramvajového emtestu je schované za oblinou čelního výřezu, takže registruje světelný tok okolí jako "noc" - a tomu přizpůsobuje automaticky svítovist diod. Takže svítí i ve dne za plného osvětlení jako v "černé díře". Řešení je přemístit čidlo jinam - dělá se na tom. Boční a zadní čidla ničím zakrytá nejsou. A u autobusů ani ta čelní, takže jsou vidět normálně...
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 16:45:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak vozy T3R.P.čísel 165 a 168 jsou již rozpojeny.
dnes T3SUCS čísla 167 jezdila jako autoškola..
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1539
Registrován: 6-2002


Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 17:20:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejde o to, že BUSE má i terčíky - pokud by EM testy byly nečitelné kvůli tmavému plexisklu, muselo by se to projevit i na BUSE. A to jak na LED, ty by byly zatlumeny zhruba stejně jako na EMtestech, tak na terčících, které by byly tlumeny dvakrát, jelikož by bylo tlumeno jak světlo dopadající na terčík, tak i světlo terčíkem odražené. Takže tolik pohled fyzikální, nikoli anketa oblíbenosti systémů.
Ale už se za ten čas od mého minulého příspěvku hodně objasnilo (a snad se brzy na tramvajích i vyjasní).
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 307
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 17. dubna 2007 - 22:00:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jva: Jo tak. Já to prve špatně pochopil. Každopádně pokud je to tak jak říkám já a "tep", tak by mě zajímalo, kterej konstruktér toto navrhl...
midar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.9.40
Odesláno Středa, 18. dubna 2007 - 17:49:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jezdí Trio 206???
Mám štěstí jen na 205 a 207.
No jinak jízda Triem 205 je úchvatná. Nevím, zda úpravy těch podvozků byly k lepšímu.
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3769
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 18. dubna 2007 - 20:29:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Snad se to vyřeší co nejdříve. Konstruktér asi nepočítal s tím, že to čidlo bude ukryto pod oblinou...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 311
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 18. dubna 2007 - 21:44:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konstruktér s tím ale měl počítat, protože musel vědět, kam se to bude cpát. Ideální by bylo čidlo uprostřed panelu...
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1544
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 08:26:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čidlo může zůstat kde je, stačí k němu vhodným způsobem přivést kousek optického kabelu, jehož druhý konec je na světle. Anebo jen onu součástku na dvou třech drátech vyvést jinam (pokud už tam tedy místo fototranzistoru není nějaký šváb). Těžko to svádět na konstruktéra, myslím, že v tak stísněném prostoru EMtesty ještě nacpány nebyly. Když se dva standartní výrobky, v tomto případě panel a čelo, dávají k sobě, měl by zadavatel požadovat prozkoumání, zda to nebude někde drhnout.

Na prvním spoji d-1, který vyjel z vozovny, je Astra 203. A jelikož začíná u tržnice, cestující k nádraží se do vozu marně snažili u soudu dostat. Je zajímavé, že při zatahování spoj končí až na Náměstí Hrdinů a nikoli na poslední zastávce své standartní trasy, na Floře.
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 08:56:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jva: No projistotu si jedna řidička Varií v úterý dovezla do vozovny překvapení v podobě asi 80letého dědečka, který se chtěl svézt až na nádraží. Bohužel na panelu svítilo 7 Palackého

Však jo, čidlo se může upravit až na místě, optivkým kabelem bych to nedělal, spíš to čidlo hodit na ty drátky...
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1333
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 09:26:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jva: Je nějaký důvod, proč spoj na výjezdu z vozovny nebere cestující? Zrovna dneska jsem jel do práce ranním výjezdem mimo pravidelnou trasu sólo T3R.P jen pro mě ale ne v OC
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1545
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 09:40:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Důvod asi je, ale zná ho jen radnice či DPMO. Protože nějaké licenční problémy se mi nezdají, když při zatahování i mimo linku cestující svést může.
Pardon, cestou NU je poslední zastávka na trase d-1 Okr. soud, nikoli Flora. Ale při nájezdu až Flora, protože u soudu jsou zastávky před křižovatkou.
Obecně: co může udělat dopravci lepší reklamu, než že cestující se někde pochlubí "je to dobrý, on mě vzal a ani neměl jet". A samozřejmě to fonguje i naopak: "měl tam napsáno Fibichova a nevzal nás".
P z: to, že cestující nečtou a neposlouchají je jev celkem běžný (viz v autobusové diskusi popsaná nynější zvýšená návštěvnost Topolan)...
Karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 286
Registrován: 11-2003


Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 09:49:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na 1/16 po 7:30 došlo na zast. Svornosti ke střídání busů 301 za 306. Řidič tuto skutečnost oznámil bez použití mikrofonu (na co jej tedy má), takže cestující v zadním článku o tom nejprve vůbec nevěděli, musel jim to ještě zopakovat, protože tam zůstávali nadále sedět.
Jva
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1546
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 11:04:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono ty mikrofony v městských busech a tramvajích na tohle moc vhodné nejsou. Musí totiž v případě nouze (napadení řidiče) monitorovat celý prostor u kabiny, aby byl srozumitelný i přes vysílačku na dispečniku. Tudíž je mikrofon hodně citlivý a pukud se do něj mluví zblízka, snadno se "přeřve", z repráků se pak line hlasitý zkreslený chrapot. Takže i se způsobem jak na mikrofon mluvit by měli být řidiči seznámeni, ale při provozu je milion důležitějších věcí, než si pamatovat, že, když to tak jednou do roka použiju, musím mluvit např. z asi 15 cm pod úuhlem 30stupňů a mít vypnutý poslech do kabiny.
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 10-2002


Odesláno Čtvrtek, 19. dubna 2007 - 22:34:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

chtěl jsem se zeptat jestli dnes jezdili wany byl sem v OC a žádnou wanu jsem nepotkal
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničit

http://www.kpmhd-ova.cz
Urbino 112
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.161.187
Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 02:40:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dodo: Ty jsi se chtěl umít?
Jakub_kedroň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 06:32:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dodo, Urbino 112: wany nejezdili, z důvodu úspory vody je předělávají na ssprchy
...
...
...
(blbej fór)
Karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 287
Registrován: 11-2003


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 09:52:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes Wany opět na 4/7
Urbino 112
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.161.187
Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 12:06:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakub Kedroň: To teda byl
Jakub_kedroň
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 9-2005


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 12:35:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Urbino 112: Jo, byl.
pravopisný koutek (nechci nikoho kárat za chybu, pouze chci na ni upozornit, že se stala, abychom se z ní všichni poučili): Ty jsi se chtěl umít?

Myslivec myslí, že mydlář myje myš mejdlem. Hledmýžď se smýká po mýtině. Odmykati, smýkati, nachomýtnout se u dmýchání chmýří...

Mýt tak křídla nebo Mít tak křídla???
Monitor
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.167.66
Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 12:56:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mít tak kladivo...
Mvck
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 675
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 13:02:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už jsme u toho, tak wany (jakožto rod ženský) nejezdily...
Ale jinak se pravopisným chybám v této diskusi musím spíš smát, někteří totiž ani nevědí, že se v češtině od sebe oddělují věty v souvětí čárkou...
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 12-2005


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 14:12:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes na d-1 dvojčata 182+183 a 176+177 (takže se musely oprášit cedule s číslem 1 )


Jináč včera byl už 50. den od zahájení rekonstrukce Denisky a Pekařské
I seek you: 246-442-983
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3780
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 20. dubna 2007 - 23:03:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik jezdí kursů na d-1?
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 670
Registrován: 10-2002


Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 10:02:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart nevím to přesně asi 7 kurzu na d-1
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničit

http://www.kpmhd-ova.cz
Trupman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 309
Registrován: 12-2005


Odesláno Sobota, 21. dubna 2007 - 10:13:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dodo: Trošku vedle, ale zkusil si to

Bart: 4 (?) dvě astry a dvě sólo T3 (včera dvě soupravy a dvě sóla T3). Ale to jsou pracovní dny o čem mluvím, sobotu a neděli nevím
I seek you: 246-442-983
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3795
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 00:56:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera na d-1 viděny 251+252, 180+184
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Urbino12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 3-2007


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 19:52:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

603 a-11
616 a-11
617 a-11
624 a-11
625 a-111
588 a-12
610 a-14
615 a-15
604 a-16
590 a-16
611 a-17
626 a-17
623 a-18
601 a-19
765 a-19
772 a-19
773 a-19
620 a-20
621 a-21
605 a-21
607 a-22
769 a-22
774 a-25
602 a-26
612 a-27
754 a-31

587 a-x
760 a-x
761 a-x
762 a-x
Oblíbené odkazy: MHD na Hané - MHD Olomouc - MHD Prostějov - MHD Přerov
Urbino12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 3-2007


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 20:01:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

180+181 d-1
161+152 d-1
251+252 d-1
162+157 d-1
201 d-x4
203 d-x4
147 d-x4
164 d-x4
168 d-x4
178 d-x4
153 d-x6
204 d-x6
207 d-x6
202 d-7
205 d-7
170 d-7
176 d-7
177 d-7
143 L
154 L
179 L
Oblíbené odkazy: MHD na Hané - MHD Olomouc - MHD Prostějov - MHD Přerov
Urbino12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 3-2007


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 20:07:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sobota:
604 a-11
776 a-12
626 a-14
602 a-15
606 a-16
610 a-16
619 a-16
770 a-16
772 a-16
615 a-17
625 a-17
620 a-18
601 a-20
607 a-20
621 a-21
605 a-21
611 a-22
760 a-22
622 a-27
624 a-27
756 a-60
758 a-60
Oblíbené odkazy: MHD na Hané - MHD Olomouc - MHD Prostějov - MHD Přerov
P_z
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 333
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 20:09:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ehm, mohu se zeptat, co má za smysl vypisovat kde co jelo?
Urbino12
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 3-2007


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 20:10:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

sobota:
251+252 d-1
180+184 d-1
140+141 d-1
164 d-x4
202 d-x4
203 d-x4
204 d-7
154 d-7
169 d-7
170 d-7
207 d-7
143 d-7
153 d-x6
165 d-x6
184 d-x6
Oblíbené odkazy: MHD na Hané - MHD Olomouc - MHD Prostějov - MHD Přerov
1+29=30
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 22:36:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, nemá. Ale je to jednodušší, než si odchytit na nádraží exolomouckou T3 129, kterak se po olomoupání modrých samolepek vydala na výlet z Liberce s číslem 30 do Krnova na Vanizaci. Pochopitelně libereckou vanizaci, olomoučníci by o další vanu moc nestáli, že.
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1939
Registrován: 5-2004


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 22:38:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opava východ 22.4.2007
Ex. 129 nyní ev.č.30
 

PŘES 720 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/test/index.php
A to byl rok 2006
http://www.youtube.com/watch?v=imxQ1sLoozc
Locutus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1940
Registrován: 5-2004


Odesláno Neděle, 22. dubna 2007 - 22:39:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby byly pochyby ,že to není vaše tak tady je důkaz co bylo pod Fischerem https://www.k-report.net/discus/nahledy/048255.jpg

Kdo původní nátěr nepoznal ať se přizná.

(Příspěvek byl editován uživatelem locutus.)

PŘES 720 FOTOGRAFIÍ OPAVSKÝCH VOZŮ http://www.mhdopava.ic.cz/test/index.php
A to byl rok 2006
http://www.youtube.com/watch?v=imxQ1sLoozc

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace