K-report
 

Archiv do 08.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 08.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Leviathan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 2-2007
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 14:27:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky přihodím něco z historie. Zajímavá náhradní doprava (ČT24 24.4.2007 Před 25 lety):
http://www.ct24.cz/vysilani/?id=151961&datum=2007-04-24&porad=

Edit: přibližně v polovině

(Příspěvek byl editován uživatelem leviathan.)
Pankreas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 9-2003
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 20:13:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Oni jsou jako plisen; ta se taky objevi, kdyz je se substratem neco v neporadku. Vyskyt revizoru tak casto signalizuje nejaky problem, ktery ma za dusledek horsi propustnost nebo diskomfort cestujících. Na Budejovicke byl funkcni jen vystup po pevnem schodisti; a koho pravidelne, rano, pres den i vecer potkavate pod zaplnenymi schody? Kontrolory, jindy se tam vyskytujici jen vzacne. Maji tak vsechny lidi pekne po ruce a mohou lovit. Ze prekazeji, ze zdrzuji, ze poruchovy stav (lide museji obchazet) svou pritomnosti jeste zduraznuji - ne, to dobre jmeno DP nedela.
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 10-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 21:54:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pankreas: To je jejich oblíbené - při výluce přestupu na Florenci, první den, kdy si opatření "sedalo", byli mezi výstupními eskalátory, čímž dělali situaci značně nebezpečnou - lidi se hromadili na jedoucích spodních eskalátorech protože podesta byla díky jejich kontrole zcela zaplněna - docela maso než eskalátory někdo zastavil. Podruhé na Dejvické při výluce Šolínky vytahovali turisty z davu na nástupišti směřujícím k pevnému schodišti (a stále nefunkčnímu výtahu). Na obě situace jsem upozornil služební cestou s rizikem, že budu řešen spíš já než tato chráněná a všemocná skupinka zaměstnanců. Myslel jsem, že se kompetentním kolegům podařilo nakonec prosadit, že v případě, kdy vznikne v přepravě závada nebo omezení ze strany DP nebude kontrola prováděna. Budu to muset provětrat.
Jednou jsme jeli s kumpány v tramvaji a když se revizor vyhnul dobře uleženému individuu, vyhecovali jsme cestující k odporu proti selektivně provedené kontrole - revizor vystoupil, štamgast nerušeně hnil dál.
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 299
Registrován: 6-2003
Odesláno Čtvrtek, 26. dubna 2007 - 21:58:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z jakýho důvodu je 15 od zprovoznění Ďáblic vedená pořád objezdem Holešovicema a tržnicí? Že by pomalu potichu trvalý stav?
Nebylo by na čase,aby HL přidal po jednom garantovanym nízkym kachnim pořadí na 3 a 24?Anebo když je ta moda 2 pořadí na linku,tak na 1,kde stejně jezdí?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2138
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 08:49:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože bude výluka Zenklova. Žádný zákulisní pikle.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 8998
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 13:58:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych dotaz na t.č. aktivní tramvajáky - jak je na tom s jízdními dobami l.č.4 v dopolední špičce PD ve směru Čechovo náměstí - IPP? díky.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 701
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 27. dubna 2007 - 14:16:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už jí sice nějakou dobu nejezdíme,ale 4ka byla vždycky dobrá,navíc po výjezdu z ČN jsem se držel v čase vždy až na Štěpánskou bez výraznějších problémů.
Otázkou zůstává zda má na ČN dostatečný obratový čas.Policisté minulý týden předvedli několik ukázkových akcí v preferenci aut v oblasti Smíchova.Já jsem pak úsek od Anděla na Palačák jezdil 15-25 minut.Měl jsem sedmu a ta má v ÚDDP jen 7 minut na obrat a logicky jsem tedy odjížděl pozdě,tak aby to s tou 4kou nebylo podobné.Preference aut na Smíchově byla celý týden mezi 8-9 ráno,recipročně druhý směr mezi 16:30-18:00 dle situace.
Honzaz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 83
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 09:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě k revizorům. Konkrétně v tramvaji, kde byl páchnoucí bezdomovec, kterého revizor obloukem minul. Po té, co prošel celou tramvaj až ke mně a zkontroloval mě, jsem mu řekl: A teď vás žádám, abyste zkontroloval toho bezdomovce vzadu, kterého jste minul, a protože porušuje přepravní řád, abyste ho vyhodil. Šel a udělal to... Asi mu to bylo blbý.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 703
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 09:48:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem měl včera ráno 1/12 a revizor kontroloval lidi,u bezdomovce nechtěl nic,ale dost důrazně mu řekl ať vystoupí.Pak šel za mnou napsal se a další stanici vystoupil.Takže poctivka,je to v lidech,ostatně jako všude.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2141
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 11:14:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Víš, žes ho teď vlastně nabonzoval? :-))))) Pochvala typu: Špatně chodim a pan řidič mi dycky zastaví u baráku, protože na stanici je to daleko :-))))))))
Budoucnost patří bagrům!
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1370
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 13:19:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co udělal revizor v tomto případě špatně? Nic jiného než bezdomovce důrazně vyzvat bez polici nemůže. A podstatné je, že udělal maximum. Teda mohl se angažovat rovnou, ale mne se zdá, že v popisu práce je selektivní kontrola. Pokud půjde napřed po těch ztracenejch případech, tak mu skuteční černí pasažéři utečou.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 851
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 18:15:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co udělal revizor v tomto případě špatně? Nic jiného než bezdomovce důrazně vyzvat bez polici nemůže. A podstatné je, že udělal maximum. Teda mohl se angažovat rovnou, ale mne se zdá, že v popisu práce je selektivní kontrola. Pokud půjde napřed po těch ztracenejch případech, tak mu skuteční černí pasažéři utečou.

Ale pokud se budou pravidelne jako prvni angazovat ve vyhozeni bezdomovce, tak to vyrazne zvedne prestiz revizoru u ostatnich cestujicich. A pak mu daleko radeji ten listek ukazou.

Navic v kolika procentech kontrol by takovouto situaci musel revizor resit. Jestli v 5% tak je to moc.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1371
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 20:17:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo možná mu lidi lístek raději ukážou, ale černí pasažéři utečou. Revizoři zpravidla musí trefit rovnou na černocha, jinak utřou. Bezdomovce si mohou dát až jako třešničku na dortu, pokud nemaj zrovna na ně cílenou akci. Na druhé straně, pokud cestující požádají o sjednání pořádku, kdo jiný by to měl řešit. Jiný zástupce dopravce se kromě řidiče ve vozidle nevyskytuje.
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 30. dubna 2007 - 21:24:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Revizoři zpravidla musí trefit rovnou na černocha, jinak utřou.

Nemusi. A mohou chodit klidne i v uniforme. Jen se to tak nikdy nedelalo ... I pri soucasnem systemu povazuji jednoho "ztraceneho" cerneho pasazera z 30 (tech ktere by opravdu chytnul, kdyby se nevenoval bezdomovci) za velmi malou dan za vyhozeni bezdomovce.
-------------------
V Montpelier pry kontroluji tak ze jich 10 (v uniforme DP) ceka na zastavce a po prijezdu tramvaje nastoupi po dvou ke kazdym dverim. Kontrola zpusobi zpozdeni spoje maximalne o 1 minutu!!! Navic ti, co v te tramvaji jedou nacerno nemaji zadnou sanci. Pripadne konflikty operativne resi pritomny policista.

V Dublinu chodi v reflexni vesticce, ale temer kazdy druhy den. A napisy "cerna jizda = pokuta 400 EUR (mesicni jizdenka stoji 80 EUR) + kriminalni zaznam" leckoho odradi.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 524
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 08:30:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam_r: I pri soucasnem systemu povazuji jednoho "ztraceneho" cerneho pasazera z 30 za velmi malou dan za vyhozeni bezdomovce.

Dovolím si pohled z druhé strany. A z toho budou mít ti revizoři, že jim utečou černí pasažéři? Dnešní systém je bohužel nastaven tak, že hlavní příjem revizorů je z podílů na pokutách. Většina revizorů proto nejraději kontroluje v metru, protože jinak by se neuživili.
Revizoři také nemají žádný výcvik k řešení sporů s agresivními cestujicími. Přímo pro tyto záležitosti jsou však vycvičení a placeni stážníci MP, jejichž přístup je mnohdy velice rozdílný. Někdy s revizory a ostatními pracovníky dopravce dobře spolupracují, jindy jsou hodně laxní.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 711
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 11:42:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně osobně vadí na revizorech nejvíc to, že mne kontrolami zdržují - většinou totiž mívám hodně na spěch.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
reko
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.60.250
Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 13:15:09   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych dotaz směřující do ÚDu. Před časem sem někdo dával (Demone3, Ty?) seznam vozů T3, které před nedávnými lety neprošly prohlídkami a tudíž byly hlavními abonenty na odstřel. Existuje podobná černá listina i pro tyristorky a vozy SU?
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 13:25:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord_vetinari:

Tak, tak, "lemry líné" postávají a zdržují... ne všichni, ale je to pořád časté a pije mi to krev. Zejména, když ve všední den na B čekám svých deset minut na nejbližší spoj (ideálně připraven ke zkontrolování), tak pak, když už to skutečně přijde a někam mě to doveze, tak celkem pochopitelně spěchám.

Jinak práce jistě důležitá a když mě kontrolují ve voze, tak spolupracuji bez vrčení. ;)

Mnohem závažnější by bylo, pokud my měl pravdu kolega (nevím, co si o tom myslet, věřte člověku, kdo se vozí a neplatí), že jeho kamarádku jednou chytli a pak už ji jednou za čas chodily pokuty, i když zrovna v den, kdy byla "chycena" vůbec nebyla v Praze. ;(
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2878
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 14:30:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV:
A prodavačka v Globusu, která po tobě chce peníze za rohlíky, tě taky zdržuje?
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 853
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 15:27:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak, tak, "lemry líné" postávají a zdržují... ne všichni, ale je to pořád časté a pije mi to krev. Zejména, když ve všední den na B čekám svých deset minut na nejbližší spoj (ideálně připraven ke zkontrolování), tak pak, když už to skutečně přijde a někam mě to doveze, tak celkem pochopitelně spěchám.

A prave tim, ze by revizori zacali delat jeste nejakou tu "doplnkovou" sluzbu (vyhozeni bezdomovce, informace pri vylukach, ...) by daleko vice lidem toto "zdrzovani" prestalo vadit.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 17:02:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:

Ne, pokladní je OK. Ale kdyby stál ještě někdo za pokladnou, kontroloval pokladní doklad a počítal rohlíky, tak by mi to vadilo. (Tedy bylo to na LV, ale takhle to vidím já. ;)

Váš příměr by fungoval pouze v případě, že revizor je ten, komu platíte za použití služeb. Ani nevím, kolik je aktuálně pokuta za jízdu na černo, ale dovolil bych si Vám poradit jednotlivé jízdenky z automatu nebo z trafiky, případně rovnou předplatnou časovou jízdenku. Určitě to bude nabídka cenově přijatelnější než "odbavení na místě".

Jo, a když jestli se Vám ta analogie pořád ještě líbí: tak třeba já mám v tom případě na rohlíky paušální platbu. ;)
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 712
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 17:59:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud jde o koupi rohlíků, tak jsem to já, kdo rozhoduje, KDY a kde si je koupím. Dost rozdíl, řekl bych.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 713
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 18:01:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich: Pokud je kamarádka schopná dokázat, že v danou dobu vůbec nebyla v Praze a stalo se jí to opakovaně, což dost eliminuje možnost obyčejného šlendriánu, uvážil bych nějakou tu žalobu či trestní oznámení ...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 55
Registrován: 11-2006
Odesláno Úterý, 01. května 2007 - 18:02:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zakázal bych kontrolu o víkendech při 7,5min. intervalu na přestupech A-C (pro lidi jedoucí od Můstku a směr Florenc) a B-C (pro lidi jedoucí z obou směrů béčka a směr Muzeum), kde je přestupní napnelismus jak vyšitej a je nutno popoběhnout, a tudíž se ocitnout na ráně a pak tvrdnout sedm minut na peronu, aby mi pak někde ujel bus s víkendovým intervalem...
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 02. května 2007 - 07:31:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich: Následná kontrola za pokladnou funguje v Makru, ne?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2879
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 02. května 2007 - 10:42:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich, LV:
Jak by tedy měla probíhat kontrola zaplaceného/nezaplaceného jízdného? Já jinou možnost než namátkovou, neznám. Pokud tedy nechcete turnikety a nástup předem. Což zas nechci já. MHD je přeci služba jako každá jiná. A pokud jí využívat chci, mám i nějaké povinnosti. Pokud s tím nesouhlasím, mám jezdit na kole nebo chodit pěšky. I mně se mnohdy chování revizorů nelíbí, ale beru je jako součást DP a tedy i jako součást služeb. A pokud se mi služby nelibí, mohu jim dát sbohem.
Něco jiného je stěžovat si na chování revizorů a něco jiného je stěžovat si na to, že vůbec existují.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2146
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 02. května 2007 - 10:44:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zeptám se i tady:
Teď jsem v poslední době soustavněji jezdil noční MHD a všiml jsem si zajímavé zákonitosti. Jako šotouš tuším, jako kverulant samozřejmě vím, ale zeptám se prostě jako kaštan:
Všiml jsem si, že noční tramvaje se celou cestu PLÍŽÍ a čumí v zastávkách, aby se do Lazarské připlížily o 4-5 minut s předstihem. Noční busy se do zastávek Budějovická, IPP a Masarykovo nádr., kde se potkávají, PŘIŘÍTÍ načas a rychle, nikde zbytečně nečumí ale ani v předstihu nejedou. Při čekání mám pocit, že spolu řidiči busů víc komunikují o přestupu cestujících (probliknou, lehce zatrouběj a pod), než tramvajáci. Čím to? Jeden podnik, jedna MHD a různý dojem ze služby?
Budoucnost patří bagrům!
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 857
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 02. května 2007 - 12:56:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud tedy nechcete turnikety a nástup předem.
Turnikety stejne neresi problem jizdy na cerno (alespon v Evropskych podminkach) a namatkove kontroly jsou stejne nutne. Jen z jizdy na cerno vylucuji urcite skupiny lidi. Ale videl jsem i duchodce o holi, co sotva sel prelezat pres turniket .

Muj nazor je, ze by se akorat melo zlepsit postaveni revizoru v ocich verejnosti (viz moje predchozi prispevky).
Tadeas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 02. května 2007 - 16:30:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2KM: To, že se tramavje přes centrum plouží a stejně pak na Lazarský čekají, není snad problém v komunikaci, ale v rozdílných jízdních dobách, které tramvajáci neovlivní. Jestli takto autobusáci komunikují, je to jen dobře, ale uniká mi smysl, co by tramvaje měly zlepšit...
ed
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.31.41
Odesláno Středa, 02. května 2007 - 22:25:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych jeden dotaz ohledne revizoru.Vcera kdyz jsem jel tramvaji, probihala kontrola jizdenek.Kdyz prisel revizor ke mne, zacal jsem vyndavat svoji litacku. On mi vsak rekl, ze to videt nechce, protoze jsme nastupovali spolecne..Co to melo znamenat?? Vzdyt ja bych ho na zastavce vubec nemel sanci poznat.Byl oblecen v civilu..
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 00:05:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:

Namátková kontroly beru. Jak jsem řekl, když jsem ve voze nebo čekám (těch deset minut na soupravu metra), tak ochotně spolupracuji. Ale když už to nejezdí, tak mě naštve to zdržování u výlezu nebo u přestupu... třeba k večeru C->B.

Akorát naštěstí (asi vypadám dostatečně nasupeně) mě tihle brzdiči v poslední době obvykle ignorovali a kontrolován jsem byl právě ve voze.

Kromě toho, že mám obecnou námitku, že tento filtr na přestupech a frekventovaných výstupech těžko (na rozdíl právě od té namátkové kontroly) zvyšuje tarifní kázeň, protože kontroly jsou předvídatelné až běda (a dá se jim tak snadno vyhnout). Spíše to umožňuje dobrý poměr: celkový výběr/pohodlí. Ale notorickému černému pasažérovi to musí být k smíchu.

No a pak tu byla má oblíbená nelibost, ale nejezdím teď tak často, tak nevím... dělají se ještě zátahy 4. v měsíci a zejména po čtvrtletí? SItuace, kdy to brali masově na Karláku krátce po zavření okénka a rozpadnutí fronty... já měl sice roční, ale tohle mě opravdu rozpalovalo doběla.


Jiří_t:

A to jako, že je to v pořádku?

Trochu jiná situace. Já k hokynáři, který mě obtěžuje (nebo jím najatá firma) a obecně zákazníkovi projevuje spíše nedůvěru než úctu, zásadně nechodím. ;) Ale obecně (na rozdíl od Martina) se nedomnívám, že analogie obchodu a veřejné dopravy je zcela schůdná.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 09:15:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich: V pořádku to není, obtěžuje to. Na druhou stranu to lze brát jako nutné zlo, pokud si chce někdo nakoupit levně a ve velkém. Každopádně asi opravdu nejde srovnávat obchod a veřejnou dopravu, navíc bysme se tím asi dostali trochu OT...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9059
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 10:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

KMe, nevím, jestli odpovím na tvůj "dotaz", ale podle mě zavedení 30minutového nočního intervalu rozbilo přestupní vazby v mimocentrálních přestupních bodech. Funguje vůbec ještě někde mimo Lazarskou něco?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2147
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 10:44:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tadeas: rychlost není problém v komunikaci, ale spíš tuším něco kolem tvorby grafikonů a spousty obstrukcí, které kdekdo ke kdečemu u tramvají má. Třeba nařízenou "čtyřicítku" v noci v některých úsecích myslím, že by šlo řešit jinak než přidáním jednoho pořadí na každou linku. Když se na jedný konečný potkaji dva vozy téže noční linky tak to myslím není dobře.
V komunikaci by tramvajáci mohli zlepšit to, že by se aktivněji zajímali, jestli už se přestoupilo. Zrovna tu noc ujela 51 u Masny autobusu, protože řidič "viděl zrcátko a myslel že je od stojícího busu". Jakkoliv jel z Lazarské načas, u Masny už byl dvě minuty napřed, bus přijel včas, ale tramvaji se holt zdálo čekání dlouhé, tak jel. Pochopitelně, že 52 co byla za nim, vyrazila tupě taky a busík ostrouhal.
McB: Ono to nebude tak ani 30 min int., ale spíš tou "čtyřicítkou" a ještě víc spíš tvůrčí impotencí grafikonistů. No existuje poloviční čekání na Strossu, na Otakarce, snad v Průběžný a Kohinooru, u Anděla.

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 11:33:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, ono ani autobusová návaznost není nic dokonalého. Třeba na Lehovci, kde pokračující busy odjíždějí až asi sedm minut po příjezdu dvaapadesátky - což na tom vidrholci zvlášť v zimě není žádná slast. A mít tam takovou pauzu jen proto, že tam ta tramvaj jednou za čtrnáct dní přijede pozdě? Nebylo by lepší zavést odjezd minutu po psaném příjezdu s tím, že se v případě zpoždění 10 minut čeká?
Já vím, v MHD věc nevídaná - ale při faktickém intervalu busů 1 hodina...
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9066
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 12:40:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono to nebude tak ani 30 min int.,

Ono to tim je. Rozpadly se sjetí v protisměru. Při 40-minutovým intervalu to šlo perfektně (potence grafikonistů zůstala myslím stejná).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9067
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 12:46:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všiml jsem si, že noční tramvaje se celou cestu PLÍŽÍ a čumí v zastávkách, aby se do Lazarské připlížily o 4-5 minut s předstihem.

A ještě tohle - to tedy znamená, že tramvaje mají teď v noci v jízdních dobách tolik vaty? Za mých časů se s noční muselo jezdit pěkně svižně, a s náskokem jsem do Lazarský nikdy moc nepřijížděl.

A dotaz - jak prodlouží snížení maximální rychlosti z 50 km/h na 40 km/h cestovní rychlost v pouličním provozu s častými rozjezdy a zastavováním?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 858
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 14:54:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě tohle - to tedy znamená, že tramvaje mají teď v noci v jízdních dobách tolik vaty? Za mých časů se s noční muselo jezdit pěkně svižně, a s náskokem jsem do Lazarský nikdy moc nepřijížděl.
To je to, na co se tady snazi KM upozornit.

A dotaz - jak prodlouží snížení maximální rychlosti z 50 km/h na 40 km/h cestovní rychlost v pouličním provozu s častými rozjezdy a zastavováním?
Maximalne o jednotky minut na __cele trase__. Pokud se ale ke grafikonu nepristoupi tak, ze misto pravidelneho odjizdeni ze zastavky o 15s pozdeji tam radeji pridame 45s cekani. A pak se to uz jen tyto procekane minuty sectou v celem useku.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2148
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 15:29:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam r: Přesně. Tramvajáci nám samozřejmě řeknou,abysme si šli za to sednout, když sme tak chytrý :-)
McB: Já si hlavně myslím, že se změnou intervalu se asi mělo hnout i s některými trasami. Ale především - to čekání na Strossu se "rozpadlo" tak, že protijedoucí tramvaje potkáváme na Vltavské, resp u tunelu. A na Lazarské pak 4 minuty čekaj.
No, mějte se tu, ozvu se 15/5 :-)
Budoucnost patří bagrům!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 562
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 15:57:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

reko:
Měl bych dotaz směřující do ÚDu. Před časem sem někdo dával (Demone3, Ty?) seznam vozů T3, které před nedávnými lety neprošly prohlídkami a tudíž byly hlavními abonenty na odstřel. Existuje podobná černá listina i pro tyristorky a vozy SU?

Já ne, tuším že to byl Mpenc, ale bez záruky.
Něco podobného mám, ale nekompletní, taky bez záruky, moc dlouhý a tudíž nezveřejnitelný...
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 704
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 19:00:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná se tam plížily tak pomalu proto,že mezi Václavákem a Lazarskou je OR 20km/h.Ve dne to skrze ty lidi tak moc poznat není,ale v noci je to vidět hodně.
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.117
Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 00:35:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Byl jsem ve středu v Praze a konečně se svezl 14T č.9114 na lince 26.Věděl jsem,že jela snad teprve podruhé.Navíc na lince jela i 9116,která poslední dobou též nebyla vidět.Na lince č.22 jsem dokonce zahlédl i 9112.Přitom nedávno jezdily právě běžně 9118,9120 a 9122,tedy došlo ve Strašnicích k vystřídání výpravy vozů.Jízda ve voze 9114 se mi líbila,jezdila svižně bez zpoždění.Horší se mi to zdá s motolskými vozy.Na devítce jsem viděl pouze 9117 a 9121,vůz č.9119 byl na cvičné jízdě.Například na lince č.14 už jsem dlouho 14T jet neviděl.Když jsem například už více než před měsícem chtěl jet jednu sobotu na lince č.9 vozem 9115, ujel mi.Pak snad zatáhl pro poruchu a od té doby jsem tu 9115 snad jednou zahlédl na cvičné jízdě.V Praze bývám tak jednou za týden.Prosím,jezdí ta 9115 vůbec s cestujícími a proč Motol teď vypravuje tak málo vozů na tratě,to Strašnice jsou na tom lépe? Díky.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9072
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 08:12:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam r - To je to, na co se tady snazi KM upozornit.

Takže se znova zeptám - nočním linkám byly výrazně prodlouženy jízdní doby? A kdy to bylo?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9073
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 08:42:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď jsem se koukal, a 56ka má ze Spořilova na Petřiny hodinu a 5 minut. To se mi teda zdá opravdu nějak dlouho.
Zaujal mě například úsek Horky - Otakarova s jízdní dobou 4 minuty. To se snad dá jít pěšky.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1342
Registrován: 6-2005


Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 09:05:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jirka Breník:

Motol má celkem 5Ks 14T. 9113-9115-9117-9119-9121. Většinou je venku z Motola 3xd-9 + 2xcvičná. Na d-14 nezbývají vozy. 9115 má závadu na zadnbích dveřích a tak se s ní jezdí cvičné jízdy, je venku skoro denně.

Strašnice jich mají 6: 9112-9114-9116-9118-9120-9122. Vůz 9118 měl před pár dny nějaký ťukanec a tak asi stojí. Zbývá 5. Všechny ostatní by měly jezdit, vždy dvě na 26, něco na 22 a také něco na cvičné, vídám je a dost se střídají. Dnes ráno jsem viděl 9120 na d-22.

Dá se tedy celkově říct, že Motol má o jeden vůz méně, než Strašnice. Nicméně poslední dobou často obě vozovny vypravují 3 vozy do provozu a 1-2 na cvičky, Vaše tvrzení, že Strašnice vypraví víc je odvážné a je to dost náhodný dojem. Vozy tedy jezdí. Jediný, který stál dlouho, byla 9114 - tekly převodovky a byla nějaká závada na řadiči, vše bylo opraveno.

Příští dva vozy dorazí oba do Motola - č. 9123 a 9111.

(Příspěvek byl editován uživatelem Absolut.)
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 2-2005
Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 09:21:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

9113 otáčení podvozků
9115 nemůže s cestujícími kvůli závadě dveří / cvičky
9117 pravidelně jezdí na 9
9119 většinou cvička (včera)
9121 pravidelně jezdí na 9

9112,9114,9116,9118 a 9120 - Strašnice se snaží a opravdu vypravují 3-4 vozy denně. ve středu jezdily opravdu 9112+9122 na 22 a 9114+9116 na 26. Tudíž má Ing. Breník pravdu a ten den vyhrály Santusice.
Fotožurnál, toť mé dítko
Jirka Breník
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.235.117
Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 09:29:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Absolut a Mop:Díky za vysvětlení.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2880
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 10:04:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro antišotouše
www.tunelblanka.cz
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 702
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 18:36:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak dnes na d-1 jezdí sv.vozů T3R.P. čísel 8524-8525 a včera jezdila na d-1O.
Jurda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 317
Registrován: 8-2004


Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 20:49:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chci se zeptat jaký je důvod vyhození 7204? Slyšel sem, že se z ní má dělat T3R.PV
Na přechodu pro chodce, drtí TATRA důchodce....
JM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.39.93.202
Odesláno Neděle, 06. května 2007 - 23:16:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

7204 už najezdila kilometry a jelikož se už na T3SUCS nedělají PO,dostane její papíry nová wana T3R.PLF,tuším,že 8253.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9100
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 12:02:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Někdy minulý týden (asi ve čtvrtek) kolem 23:30 jsem na IPP viděl dvě divné věci. Nejdřív jela směr Karlák 4ka tvořená sólo T6 s rozsvícenou čelní orientací "Plzeňka", a pak projela po Bělehradské od Muzea k Otakarově dvojice T3R jakožto zatahující 16ka na Pankrác.

Měl bych samozřejmě dva dotazy:

1. co má konečná "Plzeňka" znamenat?
2. proč 16ka zatahuje tudy a proč nejede po trase až na Mírák a neodbočí "novým" obloukem z Jugoslávské?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 12:07:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mc Bain: ad 1: Byla tuším nějaká krátkodobá výluka do Řep, páč já jsem se pro změnu vez devítkou, která jela do Hlubočep. A konečnou Plzeňka bych odhadoval z prostorových důvodů ve smyčce SN.
ad 2: Asi by to bylo moc user-friendly. A to se v Praze nepěstuje
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 389
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 12:38:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Noční linky, narozdíl od denních, mají opravdu velmi dlouhé jízdní doby. Jako by tam šetřit nebylo třeba, přitom provoz ve městě minimální a průjezd křižovatek okamžitý. Důvod vidím v nekoncepčnosti a účelovosti stanovování jízdnch dob. Např. jízdní doby nočních tramvají a čekací obratové časy se natahují, aby si noční řidiči mohli vydělat. Neexistuje zde žádná vazba na efektivitu provozu tramvají a dále MHD jako celku. Uvidíme, co nový manager .
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9102
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 13:15:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří T - Asi by to bylo moc user-friendly. A to se v Praze nepěstuje

Pamatuju se, že někdy před deseti lety vyjížděla 3/53 z Pankráce na pětce. Nájezd PA - Olšanské hřbitovy měl předepsanou trasu Bruselská - Mírák. Takže logiku bych v tom asi nehledal.

Milky - Noční linky, narozdíl od denních, mají opravdu velmi dlouhé jízdní doby

A kdy se to takhle přešaltovalo? V devadesátkách to tak rozhodně nebylo. Tenkrát se muselo jezdit opravdu svižně.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 11-2006
Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 13:52:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není to tak dávno, co jsem si říkal, že snad pomůžu tlačit první spoj 51 z DŠ, abych stihnul poslední metro z DE (samozřejmě jsem neměl šanci a já s tím lenochodem musel pokračovat).
Nemyslím si, že by se to přešaltovalo jen nesmyslnými "zónami 40", jen to někdo ostetnativně (a z provozního hlediska možná i účelově) dal pocítit jízdním dobám, aby to vypadalo, že něco udělal. Z pohledu cestujícího také vidím, jak na Lazarskou se většinou přijíždí s mírným nadjetím, takže tam tramvaje s lidmi čučí i 6-7 minut, namísto dřívějších 3-5 minut. Efektivnost jak vyšitá.
Honzaz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 84
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 10:43:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Efektivní jsou i JŘ od 5. května na linkách 15 + 25. Z Břevnova do centra jedou minutu po sobě - a 15 první. A z centra to vychází úplně stejně: 15 minutu před 25. To už je umění.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 392
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 11:43:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain, Tracy: Asi od té doby, co mají noční interval 30 min.
Hodně nelogičností je dáno diletantismem v koncipování jízdních řádů. Např. na Evropské není v noci důvod k natahování jízdních dob. Tramvaj tam v té době může mít absolutní preferenci a omezení na 40 km/h je jen ve velmi krátkém úseku v oblasti Sídliště ČV. Stejně tak jsou denní linky, které se nedají přes den vyjet; z vlastní i zkušeností ostatních řidičů jsou to např. l. 7, 22, 23, jiné zas neví, co s časem (l. 9) a tento stav přetrvává (i přes občasné dny bez jízdních řádů) léta.
Příčin tohoto stavu je spousta. Předně je to neochota se uvedenými problémy koncepčně zabývat. Vždy zvítězí něčí parciální zájmy - ono klasické "to by nešlo" a hotovo. Nejde jen o minuty jízdních dob, ale každá taková změna zasáhne do snížení (zvýšení) počtu vozokilometrů, řidičů, pracovníků dep i nejrůznějších výhodářů, kteří už mají prapachtovaná svá raison d´étre. Musela by přijít velmi silná osobnost, která by dokázala prosadit jednoduchý a účelný systém a ubránila se zásahům jednotlivých skupin zaměstnanců.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 714
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 11:49:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jim ty jízdní řády snad sestavím zadarmo.

Btw, co takhle najmout si na sestavování JŘ taky externí firmu ...

(ta nebude mít důvod jít na ruku "výhodářům, mimo jiné)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 705
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 08. května 2007 - 20:26:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jéjéj Lorde,teď jsi na to kápl až moc nediplomaticky:-)
Ano,na JŘ jsou lidé,kteří jezdí brigádně a některé linky a pořadí na nich si staví na tělo nebo na tělo svých známých.
Dokázat to ale nejde:-)

Další věc: včera jsem jezdil l.č.16 a náhle jsem potkával jak pankrácké zatahováky zatahují nikoliv přes Albertov,ale přes Karlák,Pavlák,Bělehradskou a k vozovně.Když jsem se trochu pídil,tak jsem se dozvěděl,že měla současně se Zenklovou začít i výluka Albertova,ale ta se nakonec odvolala.JŘ změněny byly,ale výjezdové a zatahovací trasy nikoliv.No jestli je to pravda (já doufám,že ne),tak báj oko to vychází denně na nějakých 400vozokm navíc a každému řidičovi tak 20minut navíc do výplaty.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace