K-report
 

Archiv do 21.června 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 21.června 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 561
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 12:08:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohlese vám bude líbit. Stejně je to škoda, že už už z tramvají nelze vyskakovat a naskakovat
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 718
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 12:13:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky má nevýhodu,že je tramvaják.Na něj se tudíž proto vždy bude dívat jakoby by byl blbec,který už nic jiného dělat nemůže.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 12:16:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

cihla: Přesně. Ti méně schopní jsou dobří jen k tomu, aby na nich ti schopní vydělávali. A když ani k tomu nejsou svolní, tak už nejsou vůbec k ničemu.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 12:21:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, a ještě jsem zapomněl, že v Indii jsou z chudých a neschopných výteční "dárci" orgánů.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 12:36:04   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U nás jsou zase dárci orgánů úspěšní a dobře živení automobilisté. Orgán od nějakého podvyživeného Inda bych nebral.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 719
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 12:46:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No stejně je zbytečné o tom diskutovat,protože reforma už je dávno schválená.Kdyby meprošla,tak by se mohlo stát,že nejméně 2 poslanci by byli nezaměstnaní:-)
Vcelku asi ve 3/4 s ní souhlasím.Snad to dopadne tak,že ten,kdo makat chce,se bude mít dobře,ať je myč hajzlů,tramvaják nebo právník,s tím rozdílem,že ten polsední jmenovaný bude bydlet na lepší adrese,jezdit lepším autem a dovolená někde v Karibiku.
Myslím ale,že i v ODS jsou natolik chytří,že pokud výrazná většina normálních lidí (což je většina státu) dostane z poctivé práce jen tak tak na jídlo a stěží na byt,tak nás čeká přesun k extrémní pravici a levici a to by nebylo dobré ani trochu.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 13:00:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius: Makat se dá vždycky. Otroci jsou ostatně i dnes velmi žádaným zbožím. Mně jde spíše o to, v jakém rámci se to bude odehrávat. A podle mého názoru nejsou pro většinu lidí vyhlídky příliš radostné. Ostatně, zatím je to jestě v našich rukou...
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2283
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 14:19:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obecně se říká, že se Slovákům díky kursu koruny a dalším věcem už nevyplatí sem jezdit pracovat. Takže pokud neubývají, tak již rozhodně nepřibývají. Oni začali ubývat ti "chytří" - programátoři a podobně, takže v supermarketech a nemocnicích to ještě nějaký čas opravdu znát nebude.
Akri, Milky: Ale to právě není vůbec o typu povolání (tramvaják, úředník, vědec) - podstatou je NÁMEZDNÍ PRÁCE - prodej pracovní síly - a to je u výše uvedenejch stejné. Ovšem holt u moci je ideologie, která upřednostňuje ty , kteří vlastní výrobní prostředky a ne pracovní sílu.
Demon: A s vypnutym motorem? :-)
Milky: Jo, já někde vyhrabu legitimaci.
Tak přátelé, 23/6 nashledanou na náměstí, ano (Milky jistě ví:-))))
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 14:58:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Tak ve 12:00 před Cédéčkem.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 15:33:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Dnes už nerozhoduje vlastnictví výrobních prostředků. To je anachronismus. Vlastnictví čehokoli příliš svazuje (musí se hlídat, pečovat o ně; připoutává tě na místo a omezuje tvůj pohyb ...

Dnes je trendy (šik, čupr, in, cool,... a kdóvi jak se tento kýžený, úžasný pocit nejvyššího blaha ještě nazývá) být volný jako pták. Dnes rozhodují o všem jen a jen prachy.

(Nic proti, ale v manželství to může být problém.)
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Nin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 737
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 19:05:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak v provozu T3R.P. čísel 8532-8533 ,včera chcípla na d-1 T3R.P.čísel 8530-8531
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 11-2006
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 22:35:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Víceméně na ně narazíme jen na přestupech v metru. Ovšem ty dnešní manévry, které předváděli v tramvajích v oblasti Holešovic, mi zásadně nabouraly poklidné statistiky, svými výsledky limitně blížící se nule. Dnes začal na Výstavišti hlavní program Pražského Quadriennale – mnoho zahraničních účastníků a návštěvníků. To je prostě koncepce napřesdr***.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 4-2005
Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 15:17:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akri, reforma není předem schválena kvůli 2 poslancům, kteří by jinak přišli o práci, ale proto, že i ČSSD tu reformu CHCE, jen to nemůže otevřeně přiznat, protože by ji její voliči sežrali. A ještě to pak budou moc shazovat na ODS. On ten Paroubek - na rozdíl třeba od Škromacha - taky není tak blbej, on to jen hraje, a rád nechá na ODS, aby udělala ty nepopulární věci za něj. On pak bude vysmátej ...

Vsadím se o co chceš, že i kdyby nakrásně selhali Pohanka s Melčákem, tak jako na potvoru 2 až tři poslanci onemocní, čímž se sníží kvórum ...

***

Prozradí mi někdo, co se má dít 23.6 ve 12?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 81
Registrován: 11-2006
Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 23:17:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kterak zaparkoval jeden "umělec". Možná to z šotky není až tak patrné, ale v místě ostrého oblouku kolejí byl tak deset čísel v průjezdním profilu tramvají (a v křižovatce). Doufám, že mu ubylo pár bodíků.
 
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9408
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 00:41:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doufám, že mu ubylo pár bodíků.

Komu, tý oktávce? Auta žádné body neztrácí.

Jak dlouho obnovení provozu trvalo?

A podle mě v profilu nebyla
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2284
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 06:58:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za parkování body nejsou.
Budoucnost patří bagrům!
Kejvačka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 519
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 12:30:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neznáte, prosím, někdo datum zahájení provozu a ukončení provozu letošní Kofola tramvaje? Na stránkách Kofoly, Pražských tramvají ani tady se mi ani jedno z nich nepodařilo dohledat
Řada 700 - to nejlepší z Karosy
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 15:43:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Příště se pokusím o plastičtější foto. Fakt do průjezdního profilu zasahoval. Jak dlouho to trvalo, bohužel nevím, lehce jsem někam chvátal, snad podle fronty by se něco dalo dedukovat. Komu bodíky? Jemu. Užito substantiva "umělec".
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 618
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 09:10:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za parkování sice nejsou, ale tohle by se mohlo posoudit i jako nedovolená jízda po tramvajovém pásu, neoprávněné užití vyhrazeného jízdního pruhu, případně neoznačení překážky PPK, za což už body jsou.
Každopádně pokuta tam hrozí až do 10t. plus náhrada škody.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2286
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 10:20:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedovolená jízda???? Stojícího vozidla???? To jistě ne. Překážka snad, užití pruhu.... no zákonodárce asi myslel něco jiného. Ale barbarství to je , to jo.
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9418
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 10:34:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hlavně taky ukázka toho, jak je veřejná doprava v centru Prahy zranitelná.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 234
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 10:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

možná by stačilo, kdyby si cestující na každém takto zaparkovaném vozidle trochu zařádili s tágama - vsadil bych se, že do pár dnů by o tom věděl každý řidič IAD v Praze a už by NIKDY NIKDO takhle dementně nezaparkoval
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2287
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 10:49:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB Jistě. V metru ti takhle nezaparkuje (až na tu stanici někde v německu, jak si jí pletou s garážema). Děkuji za nahrávku.
Ale ona je zranitelná hlavně díky předpisum - pět chlapů by s autem jistě pohnulo, ale předpisy na takové řešení nepamatují a co není v zákoně jako by nebylo. Preventivní předposranost velí volat dispečink a tady nastává to zranění.
Dodatek k R31: V podstatě píšeme totéž, jen já jsem mírnější :-)

(Příspěvek byl editován uživatelem Káem.)
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9422
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 11:38:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V metru ti takhle nezaparkuje

Jo, až bude pod centrem Prahy vést tak pět tras metra s dostupností nástupiště během pár desítek vteřin tak ti dám s metrem za pravdu.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9423
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 11:41:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V červnovém čísle "Novin Prahy 2" se objevila tahle mapka chystaných zón placeného stání (modré pruhy kolem chodníků - tzv. "rezidentně-abonentní lokalita"). Protizákonná situace s parkováním v Jugoslávské bude zřejmě po vzoru Spálené, Vodičkovy a Jindřišské "legalizována".

 

Možná napíšu na radnici nějaký dopis, docela jsem zvědav na jejich odpověď (předpokládám, že mi v nějaké lhůtě musí odpovědět).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 19:48:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V centrech velkých měst by se docela dobře uživila pohotovostní odtahovka. Nafotit, natáhnout, odvézt na hlídané parkoviště mimo centrum a za čtvrt hodiny jedou tramvaje dál. Pokuta majetnější neodradí, ale ztracená hodina času ano...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34389
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 23:47:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nedovolená jízda???? Stojícího vozidla???? To jistě ne.

A to vozidlo tam snad přiletělo? :-)

Ale kdyby se opravdu chtělo, řešení se jistě najde. (Já už ho našel - mám v Praze pro okrajové části městě kolo a pro centrum nohy. )
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 00:02:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: Dá se nějak vyčíslit způsobená škoda? Je reálné, aby se z kohokoliv vysoudila?

Moje řešení (tzv "fyzická preference"): dát řidičům povolení "odstranit překážku v provozu vlastními prostředky". A že se takové auto při odstrkování tágem (nebo tramvají ) poškodí... s tím musí majitel počítat, když ho tam dal tak blbě.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 00:44:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To máte těžký, když v Praze není kde zaparkovat. Lidi auty prostě jezdit budou (a parkovat s nimi).

Ukázka stupidního myšlení typu "vyobcujme auta z centra":

Součástí stavby tunelu pod Stromovkou mají být obrovské superhypermegapodzemní garáže pod Letenskou plání pro cca 1500 aut. Tohle dílko, o kterém se málo ví, je společným dítkem pí Sz. z útvaru rozvoje a již nebožtíka S. z dopravy. Pominu, že to bude hnusné a bude to vyčuhovat nad úroveň terénu, protože klesání do tunelu; pominu, že to bude stát hromadu prachů; pominu, že to totálně zabije Letenskou pláň; pominu dokonce i to, že je to tak trochu v rozporu s územním plánem a pokud se toho chytne trochu šikovnější advokát, tak kvůli tomu zablokuje stavbu celého tunelu; ale řekněte mi, k čemu to bude dobré a jakou to bude mít logiku? On opravdu někdo věří tomu, že tam lidi budou nechávat auta a dál do centra budou pokračovat pěšky přes Letnou nebo poběží na Hradčanskou na metro? To si může myslet jen úplný idiot. Nebo to snad je pro návštěvníky fotbalu? On někdo jezdí na fotbal autem? Vždyť by se pak ani nemohl pořádně vožrat ...

Zkrátka, vyřešte parkování a vůbec dopravu IAD v centru - aniž byste IAD úplně vyobcovali - a pak si stěžujte na parkování na kolejích. Provoz, jaký bývá v centru, si občas vynucuje porušování předpisů - jaksi ve veřejném zájmu a v zájmu urychlení dopravy, kterou by striktní dodržování předpisů umrtvilo totálně.

Co se týče té fotky, způsobilo to auto kolaps v dopravě?

(Příspěvek byl editován uživatelem lord vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 08:14:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná ty garáže na Letné aspoň trochu zaplní návštěvníci a zaměstnanci projektované Národní knihovny (na místě dosavadní tramvajové smyčky) a chystaného mořského akvária (na místě býv. Stalinova pomníku). Ovšem, řešení "na úrovni doby" by bylo, kdyby jak knihovna, tak akvárium, měly rozsáhlé "drive in" oddělení - aby si automobilista mohl vypůjčit knihy (a vrátit přečtené), případně sledovat mořské potvory, aniž by musel vstávat ze sedadla svého .
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9433
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 08:24:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

možná by stačilo, kdyby si cestující na každém takto zaparkovaném vozidle trochu zařádili s tágama - vsadil bych se, že do pár dnů by o tom věděl každý řidič IAD v Praze a už by NIKDY NIKDO takhle dementně nezaparkoval

Moje řešení (tzv "fyzická preference"): dát řidičům povolení "odstranit překážku v provozu vlastními prostředky". A že se takové auto při odstrkování tágem (nebo tramvají ) poškodí... s tím musí majitel počítat, když ho tam dal tak blbě.


Tyhle výroky mi přesně připomínají náladu ve výpravně tramvajové vozovny před ranním výjezdem. Ještě k tomu chybí "zaručené informace", že v Brně je to lepší, protože tam je policie víc šalinám nakloněná.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9434
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 08:27:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

David Jaša - V centrech velkých měst by se docela dobře uživila pohotovostní odtahovka. Nafotit, natáhnout, odvézt na hlídané parkoviště mimo centrum a za čtvrt hodiny jedou tramvaje dál. Pokuta majetnější neodradí, ale ztracená hodina času ano...

Takováhla odtahovka na Praze 1 je, odváží odtažená auta na parkoviště u ministerstva zemědělství. Akorát, že stále "bagruje" na stejných místech a na vzdálená místa Prahy 1 jako je třeba Národní třída se zřejmě nikdy nedostane.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9435
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 08:38:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ - a pro centrum nohy.

Včera večer jsem si udělal menší test, ode mě z Vinohrad do Roxy (Dlouhá třída a z5). Takže pěšky na náměstí Míru, fárání na peron, jízda na Můstek, vyfárání a pěškobus přes Ovocný trh a Rybnou do Dlouhé. Celkový čas 29 minut. Z toho 16 minut pěší chůze (8 + 8), 4 minuty fárání a vyfárání (2 + 2), 6 minut čekání na metro a pouhé 3 minuty jízda metrem.
Zpátky jsem volil variantu pěšky na Republiku + 133 + C + 23. Měl jsem štěstí, bus jel hned, metro na Florenci též a ani na IPP jsem nečekal moc dlouho. Výsledná doba též půl hodiny (při naprosto ideálních přípojích) .
Opravdu cestování na úrovni 21. století.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2288
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 09:17:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Ale to je prostě jen důkaz, že cesta na určitou vzdálenost trvá stejným typem dopravy víceméně stejný čas. A je to o to silnější, čím je ta cesta méně frekventovaná a tedy vyžaduje přestupy. Z Revoluční nikdy nic nejezdilo přímo do Francouzský. I za dávných dob bys potřeboval přímo 11 a pěšky z Vinohradský, nebo 3 a přestup na Tyláku na 22. A tipuju že bys to jel 25 minut. Hlavně neříkej, že je třeba TT na VN. Za bezvýlukovýho stavu dnešní 14+22 je na kilometry téměř stejná jako kdyby se jelo po Příkopech. Čistej čas 20 minut varianty 14+22, a něco na čekání a jseš na těch 25-30 zas. A kdybys dneska od tebe použil 22 na Národní (10 min) a prošel to Perštejnem, Michalskou a přes Staromák (15-20 min), nebo přestoupil na 18 a došel to ze Staroměstský - budeš tam stejně.
Víš jak já trpím, když jdu do/z Roxy? Dřív 10 minut pěšky po mostě a teď 133 k BL a tramvají po sousedním mostě. Nebo holt čekám přes půlnoc a jedu JEDNU stanici 505 :-)
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9439
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 09:33:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale to je prostě jen důkaz, že cesta na určitou vzdálenost trvá stejným typem dopravy víceméně stejný čas. A je to o to silnější, čím je ta cesta méně frekventovaná a tedy vyžaduje přestupy.

Je to prostě důkaz toho, že v centru Prahy buď můžu jít přímo a nebo cestovat s přestupy.

Z Revoluční nikdy nic nejezdilo přímo do Francouzský. I za dávných dob bys potřeboval přímo 11 a pěšky z Vinohradský, nebo 3 a přestup na Tyláku na 22.

Za dávných dob jezdila jednička aspoň k Prašný bráně (a pak na Staromák...).

A tipuju že bys to jel 25 minut

To jo. Jenže takhle jsem jel 3 minuty (což je hezké) a 26 minut jsem šel pěšky (což už tak hezké není).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 11:52:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Lord Vertinari. Ty garáže jsou víceméně "byproduct" stavby okruhu (to samé bude na Prašném mostě). Na Letné bude vyhloubena obří stavební jáma jednak pro křižovatku Špejchar a jednak proto, že tam bude rozhraní raženého a z povrchu hloubeného úseku (technologické důvody stavby - vyvážení rubaniny, návoz betonu a dalšího materiálu do ražených tunelů). Poté co bude vybetonán tunel zbyde prostor, který lze buď a) zasypat a nebo za b) využít jinak, např. pro garáže což dává smysl dokud náledně dojde k restrikci povrchového stání). Jestlipak víte že takové garáže jsou např. nad stanicí Dejvická, Vltavská atd. ze 70 a 80. let kdy bylo aut málo. Prostě místo zasypání se prostor využije. Podle vizualizací by na pláni měly být pouze rampy do a ven a snad nějaké vchody pro pěší (řidiče, cestující). Jinak pláň se už měla zastavět za 1. republiky, tam v čem je problém ....
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 12:28:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty (naštěstí nerealizované) historické návrhy na zastavění Letenské pláně můžete vidět na právě probíhající výstavě "Letná - historie a vývoj prostoru" v Sále architektů Staroměstské radnice (4. patro - výtahem až nahoru).
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 761
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 12:51:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problém je v tom, že ty garáže nebudou tak docela pod zemí, ale budou přesahovat asi metr na povrch. To je dáno umístěním tunelu.

Jestliže jsou garáže i na Vltavské a Dejvické, využívá je někdo? Nevyužívá. Takže uděláme stejnou kravinu vesele znovu ...

Trochu mi to z mého oboru připomíná návrh nového trestního zákoníku - do toho si jeho autor JUDr. Š. taky promítl své vize a podle toho to vypadá.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Dali
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.75.120
Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 13:05:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Lord vetinari. tak to je přesně otázka na naše zastupitele a ty různé "plánovače" čehokoliv. Zřejmě se je dneska ještě řidičům a provozovatelům objektů je nevyplatí provozovat když to ja asi za peníze a na povrchu se stojí "zadáčo" případně někde nějaká ta značka porušuje a nikdo to nekontroluje, čili švejci v Čechách. Až budou doopravdy fungovat zóny kontrolovaného a řízeného parkování, policie bude nekompromisně vymahat jejich dodržování tak ty garáže budou najednou ku prospěchu.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 13:30:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Speciálně tyhle garáže nebude využívat nikdo - jsou stupidně umístěné. Jen způsobí, že mezi letenskou plání silnicí vznikne val vysoký cca 1.5 metru.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 763
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 13:32:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

P.S.: Ad něco, Re někdo. Takže buď ad garáže na Letné, nebo Re lord Vetinari.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1032
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 13:43:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

cogwheel 19. června 2007 - 08:14:55:
do akvária navrhuju spíš "dive in"

KM/McB: jo roxy je doopravdy dostupná celkem špatně..ostatně jako více míst na St.M. a Josefově. a co teprve bukanýr, který je teď u husákova ticha. osobně bych tahle hluchá místa řešil zrušením TT na nábř.E.B. a její přeložkou na pravý břeh: tedy PF-Řásnovka a jako bonus dál na Těšnov.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 764
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 15:17:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel: To není až tak blbý nápad. Notabene když zakalkuluji rozvojové území Těšnov - Karlín. Problémem by asi bylo technické provedení - vešlo by se to tam?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2289
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 08:54:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes v MfD - část Praha pesimistický rozhovor s T. Jílkem o tom, že po kolejích neprojede ani kolo navíc. pět téma Ječná. Ale proč, to tam neřekne.
Pawel: Kdepak. Midibusík 292: Staroměstská-Staroměstské nám-Dlouhá-Petrské nám -Masarykovo nádr.-Politických vězňů-Státní Opera - Václavské nám - Štěpánská-Ječná-Jungmanova - Perlovka - Uhelný trh - Betlémské nám - K-Lázně-Staroměstská. int 10/10/10, provoz 8-02
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 11:21:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S dopravou to sice souvisí jen okrajově, ale přece - co říkáte nápadu ministra Langera využívat pro pomoc policii dobrovolníky? Něco na způsob v minulosti "oblíbené PSVB". Na takové dobrovolné činnosti se většinou hlásí militantní frustrovaní nadšenci s nejrůznějšími poruchami osobnosti. Leckde to až tak nemusí vadit, třeba na tramvajích , ale dát podobným týpkům moc nad lidmi je na pováženou (co na to právní purista i občan LV?).

Něco podobného máme již léta u DPP, zejména na tramvajích. Jako zaměstnanci si platíme (kromě všech policií) i dispečery, kteří pomáhají ozbrojeným složkám s organizací dopravy v Praze v běžném provozu, při nejrůznějších kulturních, společenských či sportovních akcích i při státních a jiných návštěvách). Proč to má platit DPP? Jsme dopravní podnik nebo nahrazujeme pořadatele kde se zamane? Snad aby nám pak primátor vyčítal "horentní" náklady.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1352
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 11:39:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

máme dispečery, kteří pomáhají ozbrojeným složkám s organizací dopravy v Praze v běžném provozu, při nejrůznějších kulturních, společenských či sportovních akcích i při státních a jiných návštěvách. Proč to má platit DPP?

Dispečeři nepomáhají policii s organizací dopravy, dispečeři mají za úkol organizovat tu část dopravy, kterou zajišťuje jejich firma - tedy DPP. Ostatní účastníci provozu (řidiči GK, chodci) jsou povinni dispečery "poslouchat" jen ve velmi omezeném okruhu pokynů, vymezeném zákonem. Dispečeři nenahrazují např. pořadatele sportovních akcí, jejichž pravomoc končí bránou stadionu; jejich úkolem (vůči návštěvníkům akce) je maximálně nasměrovat bývalé diváky-budoucí cestující na správné nástupiště. Hlavně je ale jejich úkolem zajistit bezpečný odvoz těch ex-diváků při co nejmenším narušení pravidelnosti veřejné dopravy a potřeb ostatních (nesportovních) cestujících.

Stejně tak při politických akcích - policisté odklánějí dopravu v určeném místě, obvykle nejzazším, kam se ještě dá dojet ... což by asi veřejné dopravě nevyhovovalo (tramvaj je nutno odklonit nejpozději na poslední možné kolejové křižovatce, autobus v místě, kde se zárukou projede).
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 11:50:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Nemáš informace nebo vědomě neříkáš pravdu. Dispečeři při těchto akcích stojí v křižovatkách (teď naposled např. při průvodu Avonu u ND). O to mi ale ani nejde, mně jde o peníze, které na to vydává DPP. IAD si nic takového neplatí, soukromí veřejní dopravci také ne, tak proč si to mám platit já, jako řidič tramvaje? A proč mi to ještě primátor pokrytecky vyčítá?
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1033
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 12:28:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: myslím že vešlo. na františku nejlépe výrazně zklidnit provoz a přesměrovat vše co se dá na protější nábřeží, rozšířit chodníky a provoz zbytkové IAD po kolejích; dále kolem min.průmyslu a obchodu s napojením u nových mlýnů na trať v revoluční; po kraji parku u ul. Lannovy, dál nad husákovým tichem přes parkoviště...no a pak buď stárkovou, nebo podél magistrály - druhou variantu považuju za lepší, ale křižovatka těšnov-podjezd by asi byla celkem drsná.
za problém nevidím to, že se to nepostaví, ale spíš skutečnost, že to ani nemůže přijít do úvah, protože "to tak přece nikdy nebylo" (x VN).

KM: midi ani mini (a což teprv mimi) ne, jednak je to nesystémové a hlavně by to jezdilo nejspíš natolik špatně, že by se při intervalu 1O min vyplatilo chodit pěšky. mmch ani nevíš, jak jsou tyhle busy neuvěřitelně nepříjemný, nedávno jsme byli s kamarádama (žádný šoto) ve francii a dlouho jsme přemýšleli, co nás v těch uličkách tak "stresuje", ruší...pak jsme za viníky oné nepohody identifikovali tyhle vozíky, před kterýma člověk musel každou chvíli uskakovat. navíc člověk nikdy neví, kde ho tahle věc překvapí... ale pokud se veze, tak je to samozřejmě jiná:-)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2290
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 13:38:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel: Ale von po tom nábřeží dohromady nikdo jezdit nechce. Nikdo míním nad počet lidí v standardním busu po 8 minutách. To je tramvaj po 15. Na to je TT moc. A IAD taky někde bejt musí. Tady šlo spíš o ten obrovskej prostor kolem Staromáku, kde je VHD často i 15 minut daleko a který nikoho nepálí (protože tam tu 1 nikdo už nepamatuje, na rozdíl od VN, který část šotoušů i pamatuje).
Nesystémový je stejný agument jako "nikdy se to..." :-))) To je pak nesystémová i 291.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2291
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 13:39:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Tak je lepší když dispečeři nic nedělaj nebo když něco dělaj?
Budoucnost patří bagrům!
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1353
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 13:50:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dispečeři při těchto akcích stojí v křižovatkách

a dělají tam co? Řídí (zadržují) provoz MHD nebo veškerý? Pokud MHD, tak pracují pro vlastní firmu. Pokud se snaží řídí provoz veškerý a ne-MHDoví řidiči je poslouchají, tak je to (překvapivý) důkaz prestiže, kterou uniforma DP stále má.

naposled např. při průvodu Avonu u ND

Přiznám se, že na tuto otázku odpovídám jen z dávných zkušeností, třeba se už doby (chování řidičů tram) změnily. Ale v dávných dobách, kdy jsem dispečinku lehce velel, tak jsme stavěli dispečery - mimo jiné - tam, kde hrozilo, že se tramvajáci zachovají stádně = četník mávne "a teď můžete jet" a počet v té chvíli rozjíždějících se tramvají vyrazí pojistky na měnírně.
Což ovšem zase nemělo nic společného s řízením všeobecného provozu, ale s provozem MHD.

Pak je ještě jedna možnost - že si zástupci DP při povolování podobných akcí rovnou vloží mezi podmínky "náhradu vzniklých vícenákladů" - třeba vůči filmařům to fungovalo (a bez problémů) ze strany DP i dopravního inspektorátu už tenkrát, kdy všechno bylo všech a přitom nikdo za nic nezodpovídal.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 765
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 14:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: LV na to tolik, že pokud takový návrh dostane na stůl, tak ho patřičně okomentuje a doporučí nejmenovanému panu profesorovi, aby ho vetoval. Víc s tím LV dělat nemůže. Ale on tu kravinu Langerovi snad někdo rozmluví dřív, popř. ho s tím vyhodí už z vlády. Řadil bych to k folklóru, jen další z mnoha Langerových úletů.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 767
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 14:57:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel: Vymístění aut neprojde. Mně by se líbilo něco jako Anežčino ticho, ale to by byl drahý špás a je otázka, zda vůbec technicky realizovatelný.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 768
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 14:59:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Technická:

Jak se to přihodí, že ze dvou příspěvků, které jsem poslal hned za sebou, má jeden číslo 765 a druhý 767?

Vy mi nadržujete ...
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1034
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 16:21:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: ani pokud by jim byl vyklizen prostor na nábřeží EB?? já myslím, že tohle by se vyhandlovat dalo. prostě něco za něco.

KM: jsi nepoučitelnej a sám se divim, že mám zase jednou sílu ti oponovat :-) takže slyš: 133 nikdo nejezdí, protože je to úplně pitomej spoj. pokud to přeženu, tak ten bus nenabízí atraktivní spojení nikomu krom studentů ze žižkova. a když mluvíš o těch hluchých místech, tak právě těm by pomohla tram na františku. pokud jdu z haštalu domů, dojdu to pěšky na 22 na MA a hotovo. rozhodně nepojedu 133-A-25 ani 133-18-22. pokud by tudy ale jela 12, tak je to hned o něčem jinym. kapišto?
i lacek dělal přeložky a osobně se divím, že se to takhle nepostavilo už dávno před ním. tohle není žádná šotovina, to je racionální uvažování. prostě přiblížim dopravu k lidem a jejich cílům. a k tomu si připočti otřesný stav TT na nábř. EB.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 769
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 16:34:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawle, ale ona ta auta se taky musejí dostat do té oblasti, tranzit se asi vymístit dá.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1035
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 17:37:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: místní doprava - stačí trochu pozměnit jednosměrky a je to vyřešeno... možná bychom mohli nakonec mít úsek mezi dušní a klášterní zcela bez aut a tenhle úsek nábřeží by pak mohl mít charakter podobný alšovu u rudolfina.
jinak tahle dnešní "tepna" z hlediska těch, co do oblasti jednou (nikoli projíždí), moc velkej význam nemá. to se všechno dá pohodlně objet ostatníma ulicema (něco sem se tam najezdil - s autoškolou:-)). spíš bych si dělal starost s tranzitem v dnešním směru h.ticho-františek-čechův most-chotkova s ohledem na kapacity křižovatek okolo štefánikova mostu.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2292
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 20. června 2007 - 19:39:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel: Ber si příklad z mé nekonečné trpělivosti :-) Ale jo, aťsi je na nábřeží cokoliv, ale dopravu ze Staromáku to nevyřeší. Kdyby aspoň ta 133 jezdila přes nám rep. trvale anebo kdyby tam jezdila 135, tak je to jiný kafe. Nicméně tvůj sen se nesplní (ony se nesplní ani ty sny, co mají T.: září 2007 ) kdežto v midibusíkách už dvě linky jsou.
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 20. června 2007 - 20:54:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Posuzuješ to příliš z pozice pracovníka dispečinku. Tramvaje nemají uzavřenou dopravní cestu a jejich provoz se řídí zákonem o provozu na pozemních komunikacích. Tobě a Káemovi se možná líbí, že dispečeři si rozšiřují své působnosti (když už tedy jsou v takovém rozsahu, tak se něco pro obhájení existence musí najít) a zaskakují tak pro jiné firmy v pořádkové činnosti a nahrazují profesionální útvary. Nelíbí se to ale řidičům DPP, a nelíbilo se by to ano soukromým dopravcům (nic podobného ani v této formě nikde neprovádějí), protože to snižuje rentabilitu jejich práce. Jednoduše řečeno, podnik má vyšší náklady a méně zbyde pro provozní zaměstnance.

LV: Díky za názor.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2293
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 21. června 2007 - 10:35:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: Jásmese moc k dispečerum nevyjádřil, nemyslím že by museli suplovat něčí práci, ale MĚLI by jí umět - aby uměli všechno k zabezpečení provozu tramvají a nebylo něco, kde by říkali - s tímhle musíme počkat na policii a podobně.
Budoucnost patří bagrům!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace