K-report
 

Archiv do 30.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 30.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
voldemort
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.208.2.247
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 12:20:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je ono porušení předpisů?
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 710
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 12:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: No vida,čeho se od tebe ještě nedočkám...
SOUHLAS !!!

voldemort: D 1/2 § 49 odst. 17: „Nekolejovým motorovým vozidlem lze pouze vléci, sunutí je zakázáno.“
Naproti tomu ovšem (není to z mé hlavy, ale snad mě dotyčný za zveřejnění nebude bít...): D 1/2 § 26 odst. 5: "Pracovníci kontroly provozu DP mohou dle rozsahu svého oprávnění udělovat dočasné výjimky z ustanovení provozních předpisů a vnitropodnikových norem. Výjimka musí být, pokud nehrozí nebezpečí z prodlení, udělena písemně s uvedením jména, podpisu, služebního čísla/čísla pověření. Výjimka nesmí být v rozporu s obecně závaznými právními předpisy a za škody související s udělením výjimky je odpovědný ten pracovník, který výjimku udělil."
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 8-2007


Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 13:45:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3, Káem: Tak se to obrátilo proti mně. Ale já souhlasil s tím, jak se to operativně vyřešilo, jen bych nenašel v sobě odvahu to tak prásknout. A teď vidím, že to vlastně byla výjimka. Takže vše je ok. Omlouvám se. A je jasné, že tam o prodlení šlo.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 549
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 17:46:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ona je spíš tendence opačná. Jakoukoli volnost úplně vymýtit. Vidím za tím krátkozrakou snahu sebepotvrzování a sebezdůvodňování dozorčích a kontrolních orgánů, které mají strach, že při větší volnosti pro iniciativní řešení provozních situací jich nebude tolik potřeba. Jako příklad uvedu návrh dispečinku, aby řidiči tramvají museli hlásit zpětný pohyb na trati i do vzdál. 15 resp. 30 m, což nyní nemusí. Při takové filosofii nadřízených vypěstují u lidí absolutní apatii a lhostejnost.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 896
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 24. září 2007 - 21:03:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Copak se to dnes přihodilo cca v půl třetí na sedmnáctce na Staroměstské? Tramvaj tam porazila nějakou ženu, víte někdo víc?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 712
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 07:53:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V dnešní MFD článek o investicích do zlepšení MHD v Praze. Prý 40 mld....

Do roku 2018 má být rekonstruováno 26 ks tramvají (asi KT...), modernizováno 250 ks vozů T3 (tak to bych chtěl vidět, s rekonstrukcemi se má skončit do r.2009...), koupeno ještě 33 ks 14T a 250 ks 15T.
Náklady 19 mld.

U metra je v plánu rekonstrukce 43 ks, nákup nových 27 ks.
Náklady 12,8 mld
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 8-2007


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 10:28:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na webu dpp.cz jsem se dočetl o výluce u Výstaviště v jednom směru. Ale odklony se týkají pouze linky 5 a 14. Nevíte někdo, jak to bude s linkami 12, 15, 17, 53 a 54?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2495
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 10:32:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to v jedné koleji odbočky na smyčku, tudíž jen 5 odkloněná jednosměrně přes veletržní a proto 14 hradí 5 v Holešovicích, ovšem to už obousměrně.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2496
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 10:38:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: A kruh se uzavírá - o tom jsme tu psali "před léty" - ona totiž ta iniciativa, dokud zaměstnanec není patřičně loajální k podniku a nemá na mysli jen a jen dobro klientů, je často škodlivější - víme jak mnozí by dojížděli na konečné dřív, kdyby je nehlídal Doris (viz den bez JŘ) a podobně. A ještě by řekli že je to dobře pro lidi, že tam budou dřív. Ovšem opět směřujeme k tomu samému - průser je evidentně ve středních řídících článcích - např. dispečeři: ti by měli mít odvahu a znalosti, aby v oprávněných případech povolovali nebo vymýšleli výjimky.
Budoucnost patří bagrům!
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 8-2007


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 10:40:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Díky, už to chápu.

A další výluka mě pobavila; X-6 až do zastávky Škola Radlice, kterou 6 neobsluhuje a při volných dnech tuto zastávku asi ani žáci nevyužijí.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 714
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 12:03:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"A další výluka mě pobavila; X-6 až do zastávky Škola Radlice, kterou 6 neobsluhuje a při volných dnech tuto zastávku asi ani žáci nevyužijí."

Využijí nevyužijí, můžeš my smysluplně vysvětlit, kde by se ten a-bus měl asi točit ?
To já spíš nechápu proč se neukončí až na Radlické...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 201
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 12:18:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon: Co jsem tam včera (vlastně už dneska) jel, tak v současném stavu by se tam nejspíš taky neotočil.
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 8-2007


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 12:30:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: Vysvětlovat nic nechci. Jen chci pochopit, proč nejede na Radlickou. Ale to je i tvůj případ. Další věc, proč se náhradou zřizuje zastávka, která v pravidelném provoze není obsluhovaná. Mám dojem, že ani X-14 tam nezastavovala.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2499
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 14:47:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ledy se hýbou.
Z ČTK:
Na Palackého náměstí v Praze se vrátí tramvaje o týden dříve, než se původně předpokládalo. Výluka tam měla trvat kvůli opravě tramvajové křižovatky do konce října, práce ale budou rychlejší. Už v noci ze 7. na 8. října tam skončí veškerá omezení pro automobily. Zkrátí se i další opravy tratí a ulic, řekli dnes novinářům ředitelé Dopravního podniku hlavního města Prahy a Technické správy komunikací Martin Dvořák a Luděk Dostál.
Na opravu trati na Palackého náměstí naváže rekonstrukce přejezdů na Karlově náměstí. Tramvaje měly jezdit náhradní trasou až do 21. listopadu. Nyní je vše jinak. "Trať bude opravována o třech víkendech," řekl Dvořák. Výluka tramvají tam potrvá vždy od pátku do neděle, omezení pro automobily budou jen o sobotách a nedělích.
Kratší bude i nynější výluka tramvají v Korunní ulici. Oproti původním předpokladům tam nejsou dopravní omezení pro automobily, uvedl Dvořák.
Dříve skončí oprava části Úvalské ulice mezi Černokosteleckou a Přetluckou. Potrvá do 11. října, původně měla být o dva dny delší. Řádově o týdny bude kratší i navazující rekonstrukce druhé části ulice, řekl Dostál.
Prakticky bez dopravních omezení se bude dokončovat výstavba prodloužení Pobřežní ulice. Mírná omezení budou v Sokolovské ulici u Invalidovny, kde se bude napojovat. Kratší má být i plánovaná oprava Kolbenovy ulice, která měla původně trvat 49 dní. Podle Dostála to způsobí potíže při jízdě z Černého mostu k centru. "Bude se jednat o zkrácení nejméně o deset až 15 dní," řekl Dostál.
O urychlení oprav dnes jednal Dvořák, Dostál a ředitel magistrátního dopravního odboru s primátorem Pavlem Bémem (ODS), který podle podle tiskové zprávy magistrátu o zkrácení termínů rozhodl.
Budoucnost patří bagrům!
Ponorka_3049
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 11-2006


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 15:33:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bude se Rustonka bourat celá, nebo z ní něco zachovají? Jak pokračuje stavba Pobřežní, tak je vidět skrze všechny baráky.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 550
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 16:09:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Výjimky ať si klidně udělují, ale za soupravu nebo vůz odpovídá řídíč, tak jedině písemně. Pokud si sednou za řízení, ať si dělají, jak uznají za vhodné.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
4021
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 9-2006


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 16:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O urychlení oprav dnes jednal Dvořák, Dostál a ředitel magistrátního dopravního odboru s primátorem Pavlem Bémem (ODS), který podle podle tiskové zprávy magistrátu o zkrácení termínů rozhodl.

Jo, takže ne nějaký urychlení prací, ale Pavlíček prostě rozhodl že se opravy zkrátí a tak to tak bude, jestli se bude muset Palačák rozkopat kompletně znova za 5 nebo 10 let už je jedno... :-(
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 17:15:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

4021: To je zvláštní druh tržního hospodářství. Náčelník řekne a je hotovo.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 599
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 17:19:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek:
U metra Radlická není místo pro otáčení autobusu. Otáčení na "trojúhelníku" s couváním v křižovatce by schválil jen sebevrah a myslím, že je to dokonce zakázáno nějakým předpisem. X6 je tedy možné otáčet pouze na Koulce či u radlické školy nebo u metra Jinonice (nouzově komplikovaně na parkovištích u plaveckého bazénu nebo u Waltrovky). Jedinou možností jak dostat X6 na Radlickou by bylo zřízení polookružní linky po trase 231 na Dívčí Hrady, následně dolů k metru Kutvirtovou ulicí a poté Radlickou ulicí na Knížecí. Konečná u Školy Radlice je taková střední cesta a zastávka je takový bonus pro místní za zhoršení dopravy. Podobné řešení "když tam ten autobus jede, ať také staví" se praktikuje také u X12 v Hlubočepích.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Admirak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 5-2007
Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 20:16:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím, jak je to s "polomáčenými" KT8 v Praze? Něco jsem zaslechl že poslední se rozebírá v UDDP.
Ještě není všem dnům konec!
www.verejnadoprava.info
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 718
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 25. září 2007 - 20:21:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, viz téma KT8...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361
Registrován: 11-2003


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 07:41:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V sobotu jsem se v Hloubětíně zeptal jednoho tramvajáka na 9029. Říkal, že v provozu bude ještě asi půl roku, a že jezdí na 10-ce. V neděli jsem se vydal "na lov":
 
 

Tak na jaře jako KT8D5.RN2P č. 9079
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 8-2007


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 09:09:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: Díky, máš pravdu, je fakt, že kdyby se měl točit v té široké ulici z Radlické na Dívčí Hrady, nemuselo by to být správné. Bonus zastávku tedy chápu, přesto si myslím, že kdyby X6 byla vedena současně navrhovanou trasou bez této zastávky, nic by se nestalo. Ale, prosím, zlepšení obsluhy v oblasti Radlic je zřejmě tou nejlepší cestou a já slibuji, že se již příště nebudu podivovat nad zlepšením v MHD.
Adam Št.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.86.31.73
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 10:32:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zítra jede tramvaj TRAMIX od 22:00 Prahou.
http://www.tramix.cz/DesktopDefault.aspx
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 13:14:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonáši,
máš docela štěstí, že se tě Káem nezeptal, proč když u Radlické školy není potřeba ani na autobus, musí se tam stavět tramvajová trať...
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 8-2007


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 13:36:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: Nečteš pozorně, ale spíš se nevyjadřuji pragmaticky přesně. Ve státní svátek, sobotu a neděli je zbytečné obsluhovat zastávku Škola Radlice NAD, která má hradit tramvajové spojení.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2508
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 13:39:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radlice obsluhuje dostatečně metro a 231
Budoucnost patří bagrům!
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 80
Registrován: 8-2007


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 14:33:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Nezapomněl si na 571 a 508?
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1476
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 15:09:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radlice neobsluhuje metro skoro vůbec. Na Radlicou daleko, na Smíchovské nádraží daleko.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 396
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 15:46:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek:
Ono lze autobus otocit na Laurove, ale vyzaduje to zkuseneho ridice, X-6 a X-14 tam pred lety tocila, ale bylo to dost tesne. Autobus si musel najet vpravo jakoby odbocoval do ulice K vodojemu a potom dat plny rejd vlevo. Pri dnesni bezohlednosti ridicu IGK asi tezko proveditelne.
Kdyz nebyl zkuseny ridic, tak musel trochu couvnout.
Pri pozdejsich vylukach tocila X-14 u zastavky Radlice skola, jen jela v useku Laurova-Radlice skola bez substratu - coz pochopitelne cast substratu nesla nelibe. ("proc jede prazdny autobus zatimco ja musim slapat pesky - a s holi")
Jak to tam vypada ted, to nevim. Preci jen jsem uz par let mimo.
:-)
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 8-2007


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 15:52:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J_p: Dobrá, beru to. Jinak bych bus točit na Laurové nechtěl; mohla se zřídit i zastávka v té uzoučké ulici, kudy je odklon. Ale toto téma bych už opustil. Já se kvůli třem dnům nezblázním, zvlášť když jsme to bral jako kuriozitku.
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 397
Registrován: 8-2004


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 15:53:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
No ono to metro obsluhuje prefektne pouze stare Radlice. Drobny detail je v tom, ze cele stare Radlice (az na kaplicku) byly pri vystavbe metra zbourany.
Nove Radlice (Farkan na kopci nad starymi) asi lepe obsluhuje 137. Pripadne rano dolu na metro, odpoledne domu autobusem a nebo radsi autem.
:-)
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1477
Registrován: 6-2005


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 16:01:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

J_p: Já vím. Ale chudák Káem takjovou kritiku metra asi nepřežil.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Pavel_h
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 689
Registrován: 7-2005


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 19:31:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím vás, potřebuju identifikovat přední vůz...
 
...díky za odpověď
e-mail: hlavac.h @ quick.cz (bez mezer)
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 722
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 21:02:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevidím důvod, aby to bylo cokoliv jiného než 8155 !
Až na krátkodobé spojení 8185 s 8158 z poslední doby, jezdí krnováci převážně v postupkách.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1376
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 21:07:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak dlouho jezdí souprava T3R.P 8316+8317 s reklamou? Nějak mi to uniklo.
Btw: další soupravy reklamních progressů zatím nejsou, nebo ano?
Díky za odpovědi.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 605
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 21:16:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Manil:
8316+7 jezdí s reklamou Acer cca 14 dní. Asi týden předtím se však objevila na 8211+2 CVR na Brussel Airlines. V obou případech se bohužel jedná o lepené reklamy, které nejsou příliš kvalitní a už se místy odlupují... zvláště kolem světel, oken či dveří :-(
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 554
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 21:20:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z dnešního odpoledne mám jedinečný zážitek. Pod Jezerkou ulomila naložená avie kolo v kolejišti, a tak se nás, po jejím odtažení z profilu jeřábem, rozjelo najednou 6 jedenáctek směr centrum. Lidé nečekali ani vteřinu. Jedna odjížděla a druhá otvírala dveře. Káem by měl poluci..., bagr jako hrom. Tak bych si to představoval všude v Praze a lidé by byli spokojení.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Admirak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 26. září 2007 - 21:21:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak dlouho jezdí souprava T3R.P 8316+8317 s reklamou?
Jezdí asi týden.

další soupravy reklamních progressů zatím nejsou, nebo ano?

Kromě 8211+8212 o žádných jiných nevím.
Ještě není všem dnům konec!
www.verejnadoprava.info
Manil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1378
Registrován: 4-2005


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 21:25:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky.

I přesto, že je to pouze nalepená folie je to na T3R.P docela pokrok :-)
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 459
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 26. září 2007 - 21:29:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox : Co jsem si všiml tak se začínají loupat fakt nějak podezřele rychle. Ale hlavně že jsou levnější, to nevadí, že za čas nebudou vidět
http://richard163.blog.cz
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2509
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 09:00:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky: "a tak se nás, po jejím odtažení z profilu jeřábem, rozjelo najednou 6 jedenáctek směr centrum. "
Jestlipak někdo otáčel na Olšanech??? Nebo se ta díra táhla celý kolo?
Budoucnost patří bagrům!
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 10:07:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Otáčelo se na Olšanech i přes vozovnu Strašnice, ale byla to škoda. Takový krásný experiment...
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 327
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 10:23:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky,Káem:Hlavně se divim,že se během tý události neotáčelo na Synkáči.Jel jsem ze spořilova a byl jsem v 11ce, která skončila v konvoji jako druhá, a cestou pěšky na Otakarku jsem potkal několik tramvají, co jely na Spořilov, ačkoliv na dispečinku už se už dávno muselo vědět, že to nejede.
Pak jsem ještě zkejsnul pod Karlákem, kde se 17ka odřela o zrcátko jednoho z IGK. Parádní cesta. Aspoň od Anděla jsem se svez jednu stanici s Akribiem
Musil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 10:45:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad krámovočervený nátěr Praha: Jinak 9029, prý už také dojezdila.
http://lokogalerie.wz.cz
Tramvajak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143
Registrován: 4-2006


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 12:15:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Musil: stačí číst...
tramvajakovy webové stránky > www.tramvajak.wz.cz
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4042
Registrován: 8-2003


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 12:35:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ke polomáčeným nátěrům:
To se Ijáček inkarnoval do někoho dalšího, nebo proč tady tak plašíte?
Nebudeme sedět doma a půjdem tancovat...!
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 3-2004


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 14:55:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří T.
Mám pocit, že v obratišti Na Zámecké se opravuje vodovod v blízkosti TT a je zde proto omezení v denním provozu.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 15:01:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox:Ahaaa,tak to jsem nevěděl....
Pavel_h
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 691
Registrován: 7-2005


Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 15:48:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: Tušil jsem, že to bude právě 8155, ale chtěl jsem si to ověřit, abych si do popisku fotky nenapsal nějaký nesmysl.
e-mail: hlavac.h @ quick.cz (bez mezer)
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 19:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes odpoledne musel být Doris pořádně červený. Ukázkový kolaps od Břevnova po Letnou a šoféři aut si samozřejmě ustýlali uprostřed všech křižovatek, někteří vyděšení, jiní v klídku, u Špejcharu si autíčkáři udělali odbočovací pruh z tramvajového pásu, plná čára nic, a jeden sebevrah to rovnou napral do protisměru, aby to jen tak tak zapích před spřáhlem protijedoucí tramvaje, v níž mi cesta z Malovanky na Vltavskou trvala o 22 minut déle než dle JŘ. V nepohyblivé koloně k vidění též téměř sjetá dvě pořadí 149 - rychle jsem si spočet, že jedno mělo slušných + 50 min. Velmi impresivní pohled.
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 734
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 27. září 2007 - 23:42:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejen dnes odpoledne,ale poslední dobou je Praha jedno velké parkoviště.Navíc se pro IAD začal stavět kapacitní okruh na hranici centra,který bude ústit na současné nekapacitní komunikace.Kam se pak ta auta rozlijou mi není jasné.Aut je čím dál víc a staví se jím nově silnice a parkoviště.To ještě zatraktivňuje jejich používání,zvláště stojíte-li ve stejné koloně jako tramvaj.
Magistrát se rozhodl vytlačit tedy MHD do podzemí,které ale nikdy nemůže nahradit takovou variabilitu spojů,nehledě na to,že stanice metra nemohou být z ekonomických důvodů všude.
Když už se najdou peníze na MHD,tak jde největší podíl investic do metra.Nicméně smysluplnost rozvoje metra od zprovoznění B na ČM a ZL mě uchází.Letňany v pásmovém provozu a kroutící se do centra?To se vyplatí jízda vyhrazeným bus pruhem/vlakem kdyby byl/tramvají kdyby byla na Palmu.Prodloužení A na DH?Naprostá parodie na smyslné utracení mnoha milionů.Jako třešničku na dortu jsme tím rozhodili tangenty na Skalce.Plánované IV.A? Proč,když je kolem spousta TT navíc relativně dobře oddělených od IAD.Jejich totální reka by vyšly na zlomek ceny za metro.Stejně ty TT zůstanou,ale jejich kapacita nebude naplněna.Opět ústup IAD.
Tramvaje jsou naprostým chvostem nynější pražské MHD a to z několika důvodů:
1.)preference funguje jen na několika místech díky pár nadšencům,kteří jdou hlavou proti zdi
2.)jedna výluka za druhou,ale vidět to není.I když už se dělá totálka,tak s BKV panely na věčné časy.
3.)rozvoj zejména tangent nikde.Těch úseků by se našlo dost,ale metro má přednost
4.)když už koupíme novou tramvaj,méněkapacitní,tak ji vyšlem na nejzatíženější centrální linku 9.
Největší peníze by měly momentálně jít do rozvoje S Bahnu.Vozidel a staveb nových tratí.Tím myslím na Letiště.Jedna ML,kde hlavní roli hraje 810+010 při dobré konstelaci Regionova je parodie na S-Bahn.
Metro už nemá cenu kamkoliv stavět,možná jen úsek D v okolí Krče.
Další investice do oprav TT a stavbou tangent,tam kde to má smysl.Ty opravy nemusí být prováděny stylem Barr,který vypadá s porovnáním se zbytkem sítě jako pěst na oko,ale taková Sazka Arena je taky pěkná a rychlá TT.
Jestli se upneme jen na metro za cenu více přestupů,tak dopadneme jeko na západě,kde to kdysi prováděli a dnes tam v MHD jezdí 30% lidí,když jsou dobří.Mluvil jsem s hodně lidmi zajímající se o MHD a závidí nám naší síť tramvají,protože tu oni nemají nebo jí mají značně okleštěnou.Metro je super věc,ale jen na větší vzdálenosti a do velkých obytných celků.Tam už v Praze vede.Návoz mimopražských mají obstarát právě vlaky v podobě S-Bahnu,ale potřebujeme doplněk pro pocmrndávání po okolí,který se na orajích změní na kapacitní rychlospoj.A to nemáme a nebudujeme.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 13:28:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius: Naprostý souhlas. Hlavně že si pánové na magistrátu poklepávají po ramenou...
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Martin_Šubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 371
Registrován: 2-2004
Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 13:48:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Poklepávají, poklepávají a ještě stíhají rušit (tedy říkají slučovat) jisté podniky, které by jim v poklepávání mohli přece jen trošku bránit, a v nichž jsou ti lidé, co jim ještě stojí za to jít hlavou proti zdi...
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 639
Registrován: 10-2002
Odesláno Pátek, 28. září 2007 - 14:50:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlomek investic = méně penízků pro ty, kdož jsou u lizu.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 11:06:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zneužívají neschopnosti lidí se bránit, ale tak to bylo údajně vždy, jak obhájci tohoto přístupu zdůrazňují. Kantův kategorický imperativ jim nečiní problém. Faktem je, že lidé se dokáží účinně bránit jen ojediněle.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Karel_capek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1
Registrován: 9-2007
Odesláno Sobota, 29. září 2007 - 12:34:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius: Také souhlasím s vaším příspěvkem. Dovolím si přidat pár odkazů, které se podle mne týkají tématu:

1/Zajímavý pohled na pražskou MHD v porovnání se zahraničím:
Alku, Antero; Prague – a lesson to learn; online 29.9.2007.

2/ Zpráva o implementaci priorit pro městskou dopravu v Zurichu a o řešení MHD v Zurichu vůbec:
Nash, Andrew and Ronald Sylvia; Implementation of Zürich’s Transit Priority Program; Mineta Transportation Institute, San Jose State University; Report 01-13, October 2001. MTI Report.

Karel Čapek
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2520
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 30. září 2007 - 07:10:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není tu někdo od metra? Aby napsal, jak je metro důležité. A není tu někdo od busů? Aby napsal, že bez busů to nepůjde. A kdyby tu byl někdo od lanovek, jistě by potvrdil, že právě lanovky spasí MHD. Železnice se do systému MHD zapojuje jak to jde - bez Nového spojení to ale nyní o moc víc nepůjde, počkejme na GVD 08/09. To co popisue Akribius jen ukazuje, že všichni se do centra nevejdou, že MHD v centru musí pod zem (už tam ostatně je) a že kapacitní tramvajové linky do úzkých klikatých ulic v centru nepatří, protže i kdyby tam bylo volno, taxe budou ploužit dvacítkou. Na Malé straně má být jen jeden vymeták, aby se z Malostranské nechodilo pěšky, ale ne 4 linky jezdící přes celé město a dělající na svých koncích dokonce napaječe. A tak je to i v desítkách dalších případů. Tangenty na DH byly roztrženy nedostatečně. Trvat na možnosti jet 177 Z P8 na P11 je BARBARSTVÍ. Prostě MHD bude fungovat JAKO CELEK, kde každý druh dopravy bude mít svou úlohu a nebude se snažit suplovat ostatní. Preference jednoho druhu dopravy povede naopak k záhubě MHD jako celku.
Budoucnost patří bagrům!
Tracy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 30. září 2007 - 09:59:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...a že kapacitní tramvajové linky do úzkých klikatých ulic v centru nepatří, protože i kdyby tam bylo volno, taxe budou ploužit dvacítkou. Na Malé straně má být jen jeden vymeták...

...Dalo by se hned reagovat, že do "úzkých klikatých" ulic třeba na Malé Straně především nepatří tranzitní IAD! Aniž bych tím chtěl zpochybnit nutný fakt koexistence všech druhů dopravy ve městě nebo úkoly jednotlivých subsystémů té veřejné.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 618
Registrován: 3-2004


Odesláno Neděle, 30. září 2007 - 14:26:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tracy:
Však mýto bude podle Béma také do dvou let zavedeno a pak se ukáže jestli to něčemu pomůže... mmch, u služebních aut budou mýtné stejně platit zaměstnavatelé
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace