K-report
 

Archiv do 17.října 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 17.října 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 21:08:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolutni preference

http://www.youtube.com/watch?v=OUf1jYtsY_k
Asi jsem z jiného světa.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 918
Registrován: 4-2005
Odesláno Neděle, 14. října 2007 - 23:40:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brejšín: Hm, v Praze by to bylo 95 % času zablokované auty, o žalobách jejich řidičů na náhradu škody na vozidle nemluvě.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 06:15:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, jaký si to uděláš takovito máš.
Myslím legislativu
Asi jsem z jiného světa.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2585
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 10:31:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R31: No, nebyl bych si jist. GŘ DP mi píše, že se do 48 Kč počítají "náklady na dopravní cestu". Není z toho patrné, zdali se jedná o náklady na údržbu a provoz té dopravní cesty, nebo i investice na zřízení. Spíš bych řekl že ne, protože investice jdou z úplně jiné kapsy, ale to mi ty neuvěříš. Ale i kdybych šel na tvůj odhad, přesto tvrdím že 20 lidí za 8 minut nezakládá oprávnění na provoz tramvaje.
Budoucnost patří bagrům!
Brejšín
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 11:44:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska bych se rozhodně vyhýbal 9/8
Asi jsem z jiného světa.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 585
Registrován: 7-2006
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 11:47:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Počítání nákladů na vozokilometry nemá žádnou výpovědní hodnotu.

Daleko objektivnější je spočítat, kolik u které jednotky (tramvaje, metro, autobusy) stojí jeden kilometr odjetý jedním řidičem: vzít celkové roční náklady každé jednotky, od té odečíst roční tržby každé jednotky a tuto sumu vydělit ročním průmětem odjetých kilometrů na jednoho řidiče (tramvají, metra, autobusů). Jedině tak získáme pravdivý obraz o efektivitě každé jednotky a pravdivou cenu za 1 km. Má-li k tomu někdo podklady, může to zkusit.

P.S.: Otázkou je, jak samostatně si která jednotka financuje investiční výstavbu. Proto bych z důvodů objektivnosti do celkových nákladů za každou jednotku počítal jen náklady na provoz a údržbu, nikoli výstavbu. Kdybychom do celkových nákladů jednotek počítali i průměr investičních nákladů v horizontu několika let, dostali bychom se nejspíš na úplně jiná čísla. Otázkou je, jaká je návratnost těchto investic za každou jednotku a jak tuto návratnost vůbec počítat, protože MHD v Praze nevykazuje žádný zisk. Společenský přínos je ale nesporný, protože jinak by se MHD nezřizovala a neprovozovala.

Tak, páni ekonomové, s chutí do toho!
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 8-2007


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 11:59:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brejšín: Pročpak? Ptám se proto, že by mě právě ona mohla vézt ze zaměstnání.
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 978
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 12:11:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska zajímavý článek v deníku "24 hodin" - o zdražení jízdného.
Padlo tam hlavně tohle:
- Rada hl.m.P. prý nesouhasí s navrhovaným zdražením předplatních kupónů (ale proti zdražení jednotlivých jízdenek nenamítá).
- DP si nechal vytvořit studii od Deloitte-Touche (nebo jak se to píše), který navrhnul ceny 60,- (základní jízdenka), 300,- (měsíční), 3000,- (roční)...což zní docela zajímavě, jen by se asi zvýšil počet černých pasažérů mezi návštěvníky z ČR, zahraniční turisté by to asi zaplatili bez problémů. Počet pravidelných černých pasažérů by to mohlo snížit. Ta studie by mě celkem zajímala, jestli to mají nějak podložené nebo ty cifry jsou jen plácnutí do vody)
- DP navrhuje ceny: 600,- (měsíční), 5800,- (roční)
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1514
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 12:59:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jednorázová jízdenka přes dvě euro je docela dost. Já bych to viděl následovně:

Jedna jízda 25,- (dnes 14,-)
Přestupní jízdenka 30,- (dnes 20,-)
Jednodenní 50,- (záměrně méně, než 2x přestupní)
Třídenní 125,-
Týdenní 250,-
Měsíční 500,-
Roční 4500,-

Pokuta za jízdu na černo 3000,-
Při platbě v hotovosti na místě 1500,-

Snížení pokuty na 500,- pouze pokud černý pasažér poskytne osobní údaje a bude v databázi DP ověřeno, že neplatil pokutu během uplynulých 6 měsíců.

Snížení pokuty na 50,- pouze pokud černý pasažér poskytne osobní údaje a bude v databázi DP ověřeno, že má zakoupenou platnou časovou jízdenku s poskytnutím osobních údajů, jenom ji někde zapomněl.
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 14:56:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Ale to je frekvence na autobus (za 33Kč/km) a ne na tramvaj za 48 + stamiliony stavebních nákladů. Sorry, ale 20 lidí po 8 minutách...


No tohle je podle meho nazoru pekna demagogie. Pocitat frekvenci podle posledni zastavky.
Bez ohledu na to, jestli jde o autobus, tramvaj, metro nebo vlak. Timto zpusobem zle "dokazat", ze 90% vsech prostredku MHD je zbytecne predimenzovanych.
Prave proto, aby to nebylo jen 20 lidi po 8 minutach jsou v projektu ty 2 obnovene zastavky a jedna nova. No a az jednou bude ta trat hotova, tak bude Káem argumentovat nizkou frekvenci mezi zastavkami Radlice skola a Radlicka.

Mel bych ale po ruce ukazkovy priklad nehospodarnosti, na ktery by se mohl Káem zamerit.
Vsechny linky jedouci na Barrandov dodnes zastavuji v zastavce "CSAD Smichov". Tato zastavka byla urcena a pouzivana pro prestup na autobusy CSAD. Jestlipak Káem vi, kdy bylo toto autobusove nadrazi presunuto k vestibulu metra Na Knizeci? Ja to presne nevim, ale urcite to bude nejmin 25 let. Od te doby tam vsechny tramvaje zbytecne zastavuji. Jaka je frekvence cestujicich z teto zastavky? 10 za den?
Kolik milionu se za ta leta jen tak vyhodilo za zbytecne zastavovani?
:-)
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 15:26:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U ČSAD Smíchov se jednalo,že bude jen pro 2 vybrané busy a ještě na znamení.Tramvaje tam zastavovat neměly.Ale neprošlo to,nevím kde.
Frekvence asi jak píšeš.Téměř nulová.
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 329
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 15:32:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

v poslední době je na ČSAD trochu víc lidí, protože z ulice Nádražní se stalo takové lidové P+R :-)
každý zaparkuje auto mezi Lihovarem a SN a jde na zast. tramvaje ČSAD Smíchov
tipuju, že tam nastupuje průměrně 1 cestující na 2 tramvaje

chtělo by to konečně změnit D1/2 a povolit zast. na znamení
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 980
Registrován: 5-2003


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 15:57:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tipuju, že handrkování bude trvat tak dlouho, než se areál lihovaru+ČSAD zbourá a místo něj tam vzniknou kanceláře nebo nějaké obchody... A pak, když tu zastávku konečně začnou lidé používat, tak se zruší:-)
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3492
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 17:42:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut:
Celkem souhlas až na tu pokutu za zapomnění. Čekám od DP lidský přístup a ne že mě bude pokutovat za to, že mám tramvajenku doma. Tu databázi může mít u sebe revizor v přenosném přístroji. Pokud se prokáže, že dotyčný s rodným číslem bla bla má zaplacno, ať neplatí nic.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 745
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 17:53:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nesmysl !
Nákup na sekyru už dávno neni v módě a za blbost se prostě platí.
A to píšu s vědomim, že se zapomínánim mám problémy permanentně...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3497
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 18:25:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3:
Slovo klient zatím DP nezná. Už vím proč...
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 650
Registrován: 10-2002
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 20:33:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když vědí že ten poměr mezi cenami jízdních dokladů by měl být takový, tak to je základ aby se dalo přihazovat a ubírat až to bude akceptováno.
Nedávno jsem četl, že GŘ někde řekl jak DP převeze za roce více než Čínu. To mě vedlo ke školácké zjednodušené úvaze. Čína má 1,3 miliardy obyvatel, kdyby každý cestující zaplatil 10kč, tak jsme v zisku
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 20:33:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Určitě mi vysvětlíš souvislost mezi termínem "klient" a placením za vlastní chyby...
Pokud u pokladny superhyper zjistíš, že nemáš dostatek peněz nebo kartu, taky budeš požadovat nákup na dluh, nebo je pravděpodobnější, že odejdeš bez nákupu ?
Těch 50 Kč ber prostě jako manipulační poplatek za to, že je někdo jiný za tebe nucen řešit tvoje vlastní chyby.
Vůbec to nemá nic společného s "klienty" nebo jakousi "pseudodůvěrou".
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 919
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 20:40:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3:

DP se vůči cestujícímu chová jako vrchnost. Dokud se to neodnaučí, pak se nemůže divit, že se cestující cítí jako poddaný a ne jako klient. Sorry, ale poskytovateli SLUŽEB výchovné úvahy typu "za blbost se platí" nepřísluší. Kádrování si může dovolit stát coby nositel moci, ne DP coby (rádoby)partner.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3499
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 21:24:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3:
Ne, nepožaduji abych dostal v makru zboží zdarma, když si zapomenu peněženku. Ale asi bych nesouhlasil s tím, kdybych u pokladny za zboží zaplatil, vyhodil účet a někdo mě ve dveřích ještě zkontroloval a pokutoval za to, že nemohu prokázat, že jsem zboží neukrad.
Ať klidně tu pokutu preventivně zaplatím. Pokud se ale na Pavláku později prokážu, že mám zaplaceno, čekal bych, že těch 50 Kč dostanu nazpět. Stejně tak mi vadí pokuty v garážích za ztracený parkovací lístek. Proboha proč? Každá veřejná garáž má u vjezdu záznamovou kameru a mohou si tak zjistit v kolik jsem tam to auto odstavil. Zapomenout a ztratit může každý!
Radek31
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 21:40:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

chápu, že pro cestující by bylo pohodlnější neřešit tramvajenku a nechat jí doma - nemůže se ztratit a pokuta by se stejně neplatila
ale DP má s kontrolou a administrativou nějaké výdaje a pokud by se těch 50Kč neplatilo, tak kolikrát víc lidí by musel ověřovat? jak je něco nepovinné, tak toho Češi hned využijou
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 920
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 22:24:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radek31:

V tom případě tomu neříkám pokuta, ale příplatek za zvláštní služby, fix.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 747
Registrován: 2-2006


Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 22:34:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Jsi opravdu mimo, právěže poskytovateli služeb takové úvahy přísluší. Ujišťuju tě, že třeba bez pasu a letenky opravdu neodletíš a je ti houby platné, že je máš doma a ukážeš je dodatečně.
Ale ať tady netaham příklady jen já, tak zkus najít nějakej příklad, kde ti poskytnou službu jen na dobré slovo...

Martin: Příklad s Makrem jsi vytáhl ty, víš kolik zaplatíš za náhradní kartu, pokud jsi tu svou zapoměl ? To je DPP ještě levný...

R31: Přesně tak, bylo-li by to zdarma, tak co by mě donutilo nosit tramvajenku sebou ?
Kolikanásobně by vzrostly výdaje na ověřování pravdivosti takových údajů ?
Počítam že ta samá sorta lidí co tu horuje za bezplatné ověřování, by byla proti hrazení takto zvýšených výdajů i z jejich kapsy...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 921
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 23:22:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: Ty mne tady nepoučuj, kdo je tady mimo, o řízení podniku víš evidentně kulový. Díky lidem, jako jsi ty, kteří si pletou firmu a stát, má DP tu pověst, kterou má. Opiš stokrát: DP a cestující jsou si rovni.

P.S.: I když, není ta tvá úvaha tak špatná ... ale potom si zas já vyhrazuji úvahy o smluvních pokutách za každou zpožděnou minutu.

P.P.S.: Zavinění nehraje roli, stejně jako ji nehraje u smluvních pokut za zapomenutou legitku.

(Příspěvek byl editován uživatelem lord vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 6-2004
Odesláno Pondělí, 15. října 2007 - 23:31:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3:

Letenka je v naprosté většině případu dnes již elektronická (stačí doklad totožnosti) a po EU stačí občanka, kterou u sebe stejně člověk má mít. No hlavně, bez pasu a letenky se dá odletět celkem v pohodě. ;)

Martin říká: zaplatím 50, zálohu a pak mi ji na centrálním dispečinku vrátí, když doložím průkaz. Tahat se na Pavlák je dostatečný "opruz", aby to ti hrozní Češi (a pánové ráčí být?) "nezneužívali" k záměrnému nechávání tramvajenky doma.

Jinak 6kKč/rok... alespoň bych měl po starostech, takhle pořád dumám: enviromentálně zodpovědně a bez kroucení volantem za hodinu ve špíně (vlak + 2xmetro) s nejistým časem (vlak) nebo půl hodiny (celkem spolehlivě) po vlastní ose, ale nemůžu si číst a smrdím sám v autě (byť na plyn, což je snad o něco čistší)... náklady +-. Tak by to někdo konečně rozlouskl za mě. ;) Smutné, ale sobecky: enviromentální zodpovědnost stranou, na to už bych byl trochu moc pragmatik i já.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2586
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 09:16:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale samozřejmě že si i slušnej obchod v databázi zjistí, že jste jeho stálej zákazník a to zboží vám bez karty vydá. Zapomenutí tramvajenky NIC NEMĚNÍ na tom, že ZAPLACENO MÁM. Takže maximálně manipulační poplatek. Srovnání s letenkou je donebevolající pitomost. I bez občanky tě dneska už nezavřou.
60,- Kč/jízda neprojde. On bude problém i 30,-Kč. Budete překvapeni,ale cena jízdenky se bude odvíjet od ceny... - BENZÍNU! Přemýšlejte jak.
Milky: Ale to je jiný údaj, vypovídající o něčem jiném.
Pv: O té zastávce vím. Tam by měla zastavovat 253 a to by stačilo. Jinak nemyslím, že by v Křížové bylo v tramvaji víc jak 15 lidí. A to tam jsou 4 další busové linky a stanice metra přes lávku. Radlice jsou typické volební plýtvání ale protože jde o tramku tak to schvalujete. Radlice jsou Letňany Prahy 5. Tak je to.
Budoucnost patří bagrům!
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 153
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 09:28:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes ráno přetlačovaná tramvaje (asi 9117; jela s vestičkovaným ševcem a bez substrátu) a červenýho gumokolu na křižovatce u hadovky. Gumokol prohrál na celé čáře.
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 748
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 10:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV, HP a trošku podle očekávání i KM: Takže příklad žádnej, to sem si myslel...
Podle vás by teda DPP měl bejt průkopníkem chování alá "Rychlý šípy" na českym podnikatelskym nebi.
Travam na tom, že vám všem třem (i když Káem se trošku liší a přiznává nám aspoň ten manipulační poplatek - předpokládam že ve výši 50 kč ) by se to po vyčíslení nákladů na tuhle akcičku těžce nelíbilo a byli by jste první ve frontě těch, co by řvali proti MHD bez dokladů...

HP: Já bych byl první z těch, co by to přivítali a jezdil bez tramvajenky už jen proto, že na Bojiště vidim a díky odcizený legitce svojí a dcery jsem letos už podruhý absolvoval pár zbytečných okružních jízd po Praze...
Mě by to ulehčilo život a ty bys to připlatil na daních a jízdnym... no neber to, konečně nějaká výhodička a ani nemusim být snědočech !

KM: Slušnej obchod ? To je co ? Kde jsi to viděl ?
Byla tu zmínka o Makru, to asi nebude ten slušnej obchod, protože zapomeneš kartu - zaplatíš za jednodenní, ukradnou ti kartu - zaplatíš za novou, změníš jméno - zaplatíš za změnu...
Ve všech případech několikanásobek manipulačního poplatku DPP ! A to maj i tu tvou databázi a nesrovnatelně míň klientů než DPP !
Jen tak mimochodem, Makro je největší obchodník v zemi s tržbami 37,5 miliardy...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 586
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 10:02:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Jak počítáš vozokilometry na tramvajích u sóla a u dvojice. To dvojici násobíš 2x? To potom počítáš náklady jen elektřiny.

P.S.: Dvořák prý v únoru 2008 odchází z DPP na lukrativnější post. Asi zjistil, že to není Prima. Za audity a konzultantské firmy ale stačil utratit až až. Všechno rozvrtat, práci nedokončit a jít o dům dál. Opravdu "dobrá" vizitka "špičkového" managera .
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 587
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 10:33:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Léta se na tomto fóru vyjadřuji k přetěžování řidičů tramvají. Mnozí to berou jako stesky zhrzeného tramvajáka. Možná to tak vypadá, ale na podporu svého tvrzení uvedu několik citací ze sobotního Práva. V článku "Experti: uberte značky, bude méně nehod". Pavel Tučka z brněnského Centra dopravních výzkumů říká: "Obecně se dá říci, že čím méně značek, tím lépe. Samozřejmě s ohledem na místní podmínky, jako například hustotu provozu a podobně".
"Existuje na to dokonce zahraniční studie Cost, která říká, že hlavně ve městech stoupá přetížení řidičů dopravními informacemi. Kapacita jejich vnímání má však své hranice."

Tramvajáci 8 - 12 hod. denně sledují dopravní značky, vnitropodnikové značky, výhybky...; a také je v Praze denně několik dopravních nehod tramvají.
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2587
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 11:02:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky - pokud by to byla s Dvořákem pravda, byla by to pro podnik rána. Upřímně bych vás litoval. Nás ovšem taky.
Vozokm je na sólo.
Přetíženej jsme každej.
Demon: Ale blbost, fakticky opravdu nejedu na černo a proto nemám být trestán. Myslím, že u každého civilizovaného DP by se tento postup našel. Zejména v zahraničí.
Budoucnost patří bagrům!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2588
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 11:09:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chachacha, my furt přemejšlíme jak dostat gumokoly z ulic a v LDN na to (zase) přišli:
ČTK:
Omezení rychlosti v centru měst by mělo být sníženo na 20 mil (32 kilometrů) v hodině. Podle poradců britského parlamentu pro bezpečnost provozu na silnicích by se tím snížil počet obětí dopravních nehod v několika příštích letech o polovinu, uvedla dnes na internetu BBC.
Ze studie odborníků vyplývá, že se také má přísněji dohlížet na dodržování povolené rychlosti novou generací kontrolních kamer, které rychlost auta měří v určité vzdálenosti.
Že je očekávání poklesu počtu nehod reálné dokazuje pozorování úseků v Británii a v dalších evropských zemích, kde je limit 32, respektive 30 kilometrů za hodinu. Nehod s dětmi je o 67 procent méně, s cyklisty je to o 29 procent.
Zajímavé také je, že hustota provozu se tím snižuje o 27 procent. "Funguje to," řekl Robert Gifford, člen poradenské skupiny, která připravila zprávu. Lidé totiž podle něho dospívají k názoru, že do cíle dorazí dříve pěšky nebo na kole. Pomáhá tomu i pocit zejména pro cyklisty, že provoz je pro ně při jeho pomalosti podstatně bezpečnější.
Budoucnost patří bagrům!
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 207
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 11:31:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mein Gott, a když snížíme rychlost na nulu, neumře nikdo. A když přikážeme couvat, budou mrtví vstávat z hrobů.
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 749
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 11:36:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Jo blbost ! Ono totiž opravdu nejde o žádný trest, ale o administrativní poplatek za to, že se tvým prohřeškem někdo zabývá a vyřeší ho k tvojí spokojenosti.
Nevim jak jinak to vysvětlit, o nic jinýho fakt nejde...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 269
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 11:43:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobek: Zóny "tempo 30" mají i leckde jinde. V Praze ale budeme mít nejspíš zóny "tempo 130" takže mrtví z hrobů nevstanou, naopak.
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 208
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 12:39:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vratislav: Také je máme. Ale dělat to plošně ("v centru měst") je donebevolající nesmysl - a to píšu s vědomím, jaké rychlosti lze dnes např. na většině míst v centru Prahy obvykle dosáhnout. Zóny 130 budeme mít těžko. V posledních letech někde byla rychlost značením zvýšena (Průmyslová, Radlická, K Barrandovu), ale jinde naopak snížena (Pražský okruh u ČM, Plzeňská), přičemž volbu těchto míst považuju za víceméně rozumnou.
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2589
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 12:51:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon: O poplatku za obtěžování nediskutuji. Poplatek jo. Ale principiálně musí bejt odlišen sklerotik od podvodníka :-)
Budoucnost patří bagrům!
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 14:11:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3:

Slovicka, slovicka...

"Cestující, který se nemůže prokázat platným jízdním dokladem, zaplatí jízdné a přirážku 950 Kč; při zaplacení na místě nebo v v doplatkové pokladně DP nejdříve následující pracovní den od 12.30 h, nejpozději 15. kalendářní den ode dne uložení přirážky se přirážka snižuje na 500 Kč. Pokud je cestující držitelem časové jízdenky s poskytnutým datem narození a s měsíční nebo delší dobou platnosti, platné v době kontroly, a tuto skutečnost prokáže v doplatkové pokladně DP nejdříve následující pracovní den od 12.30 h, nejpozději 15. kalendářní den ode dne uložení přirážky, zaplatí přirážku 50 Kč."

Tak bud oba plati administrativni poplatek nebo oba pokutu, ale zni to dost podobne. ;)

"Podle vás by teda DPP měl bejt průkopníkem chování alá "Rychlý šípy" na českym podnikatelskym nebi."

A proc ne? Pravda, ze sluzby zakaznikum u nas celkove jeste nejsou na vysi, jake bych si predstavoval treba ja, ale vetsine to asi staci, kdyz se firmy nijak zvlast vic nesnazi. Naopak, nektere se uci snizovat latky. Kolega ted nedavno koukal na Mercedesy a neveril, jaka je zakladni vybava u nas prodavanych modelu... holt Skodovka udala ton, prodavala stejne jak diva, tak proc si taky nedat rucni brzdu jako priplatkovou vybavu. ;) To ovsem neznamena, ze prukopnici zmeny nejsou vitani. :-)

Makro, Makro...
Ale KM rikal slusny obchod. To, ze tam nakupuji davy jeste nic nevypovida o kvalite obchodu. A uprimne, ja se jim treba divim.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 923
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 15:55:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3: Nikoli, žádný rychlý šípy.

DP by měl konečně pochopit, že není pupek světa, že je jen docela obyčejná firma jako všechny ostatní. Píše se rok 2007, ne 1977.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 750
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 17:58:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: A proto jsem chtěl od tebe příklad, která firma se takhle naivně chová.
No a výsledek, tedy "nic", taky hovoří za vše, tak co tady ještě furt řešíš ?
Prostě časy, kdy o tobě všichni budou vědět i číslo bot a co jsi dnes snídal jsou ještě poměrně daleko.
Odhaduji tak 2037, takže i DPP má ještě stále čas...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
kpt.Hejl
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.196.213.131
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 19:26:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové,na Pražských tramvajích se dnes objevila zřejmě nehorázná provokace:DPP má testovat Vario LF3. To si asi jenom někdo dělá .
Drak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 652
Registrován: 10-2002
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 22:04:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dvořák prý v únoru 2008 odchází z DPP na lukrativnější post.
Kdysi jsem ho tu někde šacoval na kočovnou manažerskou primadonu.
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 624
Registrován: 3-2004


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 22:05:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lorde,
já si myslím, že Dopravní podnik se nechová nijak diktátorsky, ale samozřejmě musí být vůči cestujícím autoritativní neboť přeprava několika tisíc lidí najednou vyžaduje dodržování určených pravidel.
Bohužel ochota lidí dodržovat smluvní přepravní podmínky je minimální. A já se ptám proč? V taxíku by mnohé chování lidem neprošlo a přitom je taxi dražší než MHD a tedy by zde cestující měly mít větší volnost, ale přesto ji nemají.
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 751
Registrován: 2-2006


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 22:24:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kpt.Hejl: Pakliže se to někde objevilo, tak jde o zaručenou "kachnu" (třeba na pomerančích - to fakt doporučuju ) !

Je to samozřejmě nesmysl, vozidla těchto rozměrů tu máme nebo mít budeme v počtu více než dostatečném a na podobné pokusy tu asi nejsme dostatečně kreativní...
Čímž ale toto vozidlo rozhodně nezatracuji !

Pokud skutečně odchází, tak budiž mu to přáno. Jen doufám, že do té doby navrátí podnik aspoň do stavu před jeho příchodem, protože tohle...
Ale už jsem zaslechl takových možností vývoje (únor - duben, ČEZ - ČSA - Letiště Praha...), že to beru hóóóóódně s rezervou a víru v lepší zítřky si udržuju dál...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3504
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 23:16:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox:
samozřejmě musí být vůči cestujícím autoritativní
Chovají se snad autoritativně aerolinky? Chovají se snad autoritativně k cestujícícm dopravní podniky Vídně, Tokia nebo Mnichova? Stále na mě působí DP Praha socialistickým dojmem. Stále si opakuju, že je to strukturama, který se držej křesel a maj to až do futrálu. Jestli něco mě odrazuje od cestování MHD v Praze, není to cena, zpožděné a přeplněné spoje, ale je to neuvěřitelná neochota až arogence zaměstnanců a neuvěřitelná špína ve vozidlech s pospávajícími asociály na sedadlech s řidiči dělající, že nic nevidí. Jak mi vysvětlíš to, že jsem dostal v létě pokutu za propadlou jízdenku o 15 minut, protože jsem musel kvůli hodinovému výpadku metra použít tramvaj? Není drzost v tuhle chvíli poslat do ulic ještě revizory?
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 924
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 23:23:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3:

Sorry, ale já ty tvoje kydy nemám sílu dočíst do konce. Příklad, kdo se tak chová? Kterákoli firma, která má konkurenci, na rozdíl od DP - ty si mohou ušoupat nožičky a často se dostávají do opačného extrému, vyloženě zákazníkům podlézají.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 925
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 23:28:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox:

že i Ty ...

DP je SOUKROMÁ firma, byť vlastněná městem - nemá žádné právo být autoritativní, ona není stát, není Ludvík XIV ...

To, co mezi mnou a DP platí, jsou SMLUVNÍ podmínky, ne zákon. Kdyby DP měl konkurenci, nikdy by si nedovolil to, co si dovoluje. Asi začnu lobbovat za rozdělení DP na šest konkurujících si firem.

Prostě DP není žádný můj nadřízený, ale partner. Punctum.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 926
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 16. října 2007 - 23:29:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Btw, buďte rádi za Dvořáka ... nepřejte si vidět ten fofr, kdybych se nějakým nedopatřením stal šéfem DP já, to by letěly 2/3 vedení.

V podstatě vám v DP pořád ještě nedochází, že socialismus skončil, a oproti jiným firmám - bankám třeba - si tam žijete jak prasata v žitě.

(Příspěvek byl editován uživatelem lord vetinari.)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 588
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 00:16:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

České banky mají jedny z nejvyšších poplatků pro své klienty. Nemyslím si, že by v ČR někdo vybočoval z obecné "podúrovně".

P.S.: Že socialismus neskončil a že DPP je skutečně něco víc, dokumentuje můj čerstvý zážitek z tohoto pondělka na Evropské. V 15:15 jsem si vyslechl z radiostanice obligátní hlášení o pohybující se koloně po Evropské třídě...a za okamžik se již proti mně řítila od letiště ona zmiňovaná vládní kolona, do které bylo zařazeno i dispečerské vozidlo DP.

Pak nemá mít DPP 10 mld. rozpočet...
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 589
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 00:21:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Ano, lidé jsou přetěžovaní a tak zbytečně umírají při dopravních nehodách, v práci, nemocnicích, doma...
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 590
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 00:28:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Ty několikařadé ploty kolem letišť z ostnatých drátů hovoří své.

P.S.: Naštěstí máme letiště, jinak by výrobci ostnatých drátů po zrušení železné opony zkrachovali .
"Pokrok" je společenská změna institucionalizovaná v rámci neodpovědnosti.
Kritika znamená pokrok.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3505
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 00:36:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky:
Nemyslím si, že by v ČR někdo vybočoval z obecné "podúrovně
Tak to jsi slepej! Nebo to spíš vidět nechceš. V hotelu mě taky nikdo za ztrátu klíče od pokoje nepokutuje.

Jak souvisí ona zmiňovaná vládní kolona s rozpočtem DP? Pokud ono dispečerské vozidlo doprovázelo vládní kolonu, muselo být někým také objednáno a řádně zaplaceno. V tomto případě asi ministerstvem vnitra.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 00:43:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3:

Aha, jako volání po příkladu jsem to nepochopil...

Tak dobře, upgradoval jsem letos počítač (MB, CPU, GPU, AC, RAM) a co čert nechtěl, koupené paměti byly vadné (segfaulty aplikací, po následném nočním běhu memtestu (pouze) jedna chyba)... tak jsem se vypravil k prodejci a povídám: "Mašina mi segfaultuje, memtest nebyl čistý, paměti se z možných podezřelých nosí nejlíp, tak tady je máte." Zahrabal jsem v batohu a musel jsem dodat: "Doklad o koupi jsem zapomněl cestou v kanceláři na stole, ale moje jméno je... a kupoval jsem to před třemi dny."

A překvapivě, pracovník reklamací zalovil v počítači, našel moji fakturu aniž za tu dřinu chtěl nějaký poplatek (!) (ostatně DPP má ty údaje taky v db, tak ať si nikdo tolik nevymýšlí o extra práci), vytiskl a předal reklamační protokol, vzal si paměti, dal mi dva jiné kusy a šel jsem (a od té doby jedu bez problémů). (Obecně je musím pochválit, protože takovou zkušenost jsem nedělal poprvé ani naposledy - byl to CzechComputer.cz) Mimochodem, velmi "překvapivě" u téže firmy nakupuji znova a znova... možná už se jim i ten nevybraný poplatek vrátil. ;)

Stačí takto? Jistě dopravní podnik je v jiné situaci protože jej obvykle úvěruji dopředu a není prakticky na výběr (kromě sám smrdět v autě), čehož si je vědom a patřičně toho ZNEUŽÍVÁ.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 00:53:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prox: Bohužel ochota lidí dodržovat smluvní přepravní podmínky je minimální.

Nápodobně, už dva měsíce se tahám s ROPIDem (aktuálně jsou ve fázi mrtvý brouk), abych je donutil splnit závazky SPP.

A to nemluvím o tom, že jsou ještě napsaná extrémně podivně (co na to právník?). Platí vůbec takhle nerovný vztah? Povinnosti a sankce cestujících bez jakýchkoliv závazků, natož sankcí na straně dopravce (já i zaplatím/uzavřu smlouvu, ale jestli někam dojedu a kdy... no to si řekneme na lampárně). Nezlobte se na mě, to není (dle mého) řádný smluvní vztah... tak nanejvýš diktát (který, dodnes nechápu jak, je v teoreticky právním státě tolerován).
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3506
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 00:54:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milky:
1) Ty ploty tam byly ještě za dob železné opony
2) Mají ochrannou funkci, aby se nám lidi netoulali po runwayích mezi letadly
3) Jak souvisejí ploty na letištích v majetku vlastníků letišť se samostatnými aerolinkami?

Ať si DP oplotí své provozovny jak chce. Do toho mi nic není. Problém je v tom, že jako cestující se u aerolinek cítím jako zákazník. Za to u DP si připadám jako póvl nebo ta největší lůza. Mohu tě ubezpečit, že chování mnohých tramvajáků a chování letušek je od sebe diametrálně vzdáleno. A jestli tě zajímá plat letušek u našich národních aerolinek, tak se pohybuje pod průměrem mezd DP hl. m. Prahy! Stálé režijky na letadla pro celou rodinu rozhodně nemají a jestli se dostanou jednou za měsíc k rodině, je to zázrak. Přesto se mi nestalo, aby mě zaměstnanec ČSA poslal do hajzlu nebo sem se ho snad bál zeptat na informaci. Pokaždý, když si jdu koupit jízdenku u řidiče autobusu v Praze, mám divný pocit, že ho tím otravuju. Propiskou načmárané no ticket a přilepené na oknech kukaní v metru, za kterými si nějaká bába plete svetr, mi opravdu připomíná socialismus. Nedávno jsem cestoval ve dvě hodiny odpoledne strašnickým vozem 9122 na lince 26. V tramvaji seděl totálně prochcanej a vožralej člověk, kterej tam začal asi tak 15letý holce šermovat flaškou vodky před obličejem. Když jsem se šel zeptat pana řidiče co s tím hodlá dělat, zabouch za sebou ty obrovské dveře té obrovské kabiny a dělal že nic nevidí. Zatímco chování zaměstnanců drah nebo obyčejných pošťaček se za posledních několik let několikanásobně zlepšilo, u zaměstnanců DP to jde od desíti k pěti. Alespoň takový mám pocit já. Čest výjimce těch slušných.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 270
Registrován: 1-2004
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 03:11:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Ten, kdo považuje služby DPP za mizerné, se může klidně podle toho chovat - myslím, že zde již existuje status quo, že lístek se vyplatí kupovat jen, když se přestupuje v metru. Oni poskytují mizerné služby, cestující mizerně zaplatí .
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 752
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 07:35:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: „Jak mi vysvětlíš to, že jsem dostal v létě pokutu za propadlou jízdenku o 15 minut, protože jsem musel kvůli hodinovému výpadku metra použít tramvaj? Není drzost v tuhle chvíli poslat do ulic ještě revizory?“
Není drzost poslat revizory do ulic, ale je hloupost vyžadovat v takové situaci od cestujícího pokutu. A sorry, ale největší hloupost je takovou pokutu zaplatit !
A ten zbytek opravdu nestojí ani za komentář… Jen to srovnání platů a chování letušek, pošťaček a dopraváků snad pošli rovnou do Dikobrazu…

LV: Zase hafo slov a nulová vypovídací hodnota…
DP není tvůj nadřízený – tak tohle je jediná pravdivá skutečnost z toho, co jsi napsal. O tom ostatním hanba mluvit…
Zase jsme u toho „kterákoliv firma“ bez udání příkladu. Já jsem uvedl několik, které se chovají (dle tvého vidění světa) hůř než DP a ty nejsi schopen najít jedinou. To už o něčem svědčí…
A srovnání s bankama, to taky obzvlášť výživný… Oproti většině z nich je právě DPP oázou klidu, pohodlí a přívětivosti ! Nebo si myslíš, že ti bankomat vysype tvé penízky i na občanku ?

Hnidopich: Podstatnej rozdíl mezi firmou z tvého příkladu vidim v tom, že zatímco tvá firma se k tobě zachovala „vstřícně“ z důvodu že musí, neb to upravuje zákon o ochraně spotřebitele, zatímco DPP se chová vstřícně jaksi ze své dobré vůle, protože opravdu není nikde napsáno, že cestující bez platného jízdního dokladu (a to je i případ kdy si ho pouze zapomeneš !) MUSÍ dostat slevu z vyměřené pokuty.
To už je můj příklad s Makrem podstatně blíž k realitě.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1035
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 17. října 2007 - 08:13:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad DPP: V SPP je napsáno zejména toto: Cestujícímu není dovoleno, nesmí, zejména není dovoleno, má povinnost, zákázano, nevzniká mu nárok, atd............. Cestující pak maximálně něco smí.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2591
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 09:07:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na prostej lid musí být přísnost. Lze ji ale vyžadovat slušně. A to myslím DP obecně dělá, jen někteří jednotlivci nikoliv. Jsou podniky, které by se chovaly jak prasata, kdyby nebyly městem, Ropidem a potažmo konkurencí DP nuceny chovat se slušně (mnoho malých kooperujících busových dopravců, stav na l.č. 165 je myslím nad všechna slova).
Pokutovat za překročení platnosti jízdenky v důsledku zpoždění by možná šlo označit za nesprávné - rozhodující by měl být údaj o jízdní době v JŘ - ujede-li to za 19 minut, jedu na jízdenku za 14,- a courá-li se řidič, není to můj problém.
Obecně, aby tady ta diskuse byla vyváženější, si myslím, že DP poskytuje hodně dobré služby, ale za docela vysoké náklady (pozor, toto není o ceně , ale o nákladech!)
Budoucnost patří bagrům!
Prox
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 625
Registrován: 3-2004


Odesláno Středa, 17. října 2007 - 09:37:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Ano, i aerolinky se chovají autoritativně, například v požadavku na připoutání k sedačkách nebo používání elektronických zařízení včetně zákazu MP3-přehrávačů nebo foťáků při startu či přistání letadla. Tyto věci mne jasně omezují, ale chápu, že jistá pravidla by se měla dodržovat - stejně tak to vyžaduje i DP.
Dále bych mohl zmínit ponižující prohlídku při odbavení - nějaký úředník se vůbec nenamáhal mi dát nějaké instrukce a pak mne seřval za jejich nedodržení

Jinak uznávám, že udělení přirážky za překročení času na jízdence vzniklé zpoždění je podle mne neoprávněné a vždy je možnost podat proti takovému jednání revizora stížnost.


Lorde,
Dopravní podnik samozřejmě má konkurenci... v pražské integrované dopravě máme několik desítek dopravců, takže klidně můžeš porovnávat, kdo má lepší služby. Stejně tak doufám, že nová trasa D bude skutečně realizována pomocí soukromého kapitálu a její provoz bude mít na starosti soukromá firma - pak se uvidí, zda je DPP skutečně tak zlý.
Mimochodem, zkus se chovat v taxíku následovně: držet otevřené dveře při odjezdu vozidla, vybal si jídlo a pití, dej si špinavý baťoh na sedačku, zatáhni bez varování za ruční brzdu... myslím, že tě taxíkář velice rychle z vozidla vykáže

(Příspěvek byl editován uživatelem prox.)
Chlapci, to jste si spíš měli vyfotit toho bobra, co tu chcípnul minulý týden!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace