K-report
 

Archiv do 09.listopadu 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Praze » Staré archivy » Archiv do 09.listopadu 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2730
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 12:07:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Přibližně tak ta okružní malována kdysi byla... Větší okruh je samozřejmě blbost.
Jiří t: kdyby se splnilo tvojee "kdyby" tak to nemusí pod zem :-) Ale stejně - počasí a podobně...
Budoucnost patří bagrům!
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10327
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 12:14:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neporovnávej délku S-Bahn s ML ale se všemi pražskými "S"

Nejde samozřejmě jen o délku, ale také o kvalitu a další parametry. Jakou pražskou paralelu bys třeba postavil k tomuto?

 

A jinak si myslím, že pražskou železniční příměstskou dopravu lze ve Vídni srovnávat spíš s vlaky "R", ale k jejich "S" prostě alternativu nemáme.

Tak Strakonickou například přiřadím k trati 171.

Ale pak už ti to tak pěkně nevyjde jako u té magistrály/MC. A co jižní spojka, k té dáš Pacifik?

Pařížské metro je podzemní tramvaj. To nejsou parametry na metro.

Sice tomu nerozumím, ale i kdyby tak co? Je to tam rychlé, je to dostupné, je to spolehlivé. Nic víc od MHD neočekávám, zvlášť v centru měst.

Kalanis - Panstvo, přestaňte se tu hádat

Já myslím, že to není hádka. Já jen myslím, že trocha demýtizace pražské MHD neškodí.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10328
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 12:16:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

radši naběhněte fotit pražský wany. 8254 na dvojce

Takže ony fakt přibývají?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 12-2006


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 12:21:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: jo, dle prt dokonce jezdí všechny předaný do Vokovic (8251,8252,8253,8254).
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1535
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 13:21:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Praze se buduje S-bahn po vzoru pražských cyklostezek. Nakoupí se cedule a ukazatele, namontují se někam na ulici, zakreslí do map a jízdních řádů a S-bahn či cyklostezka je přes noc na světě.
Jo ještě vymyslet odůvodnění pro to příšerně nečeské písmenko z němčiny. Prý oficiální zdůvodnění S jako spoj. Dokonce budeme mít k dispozici klasické drátové i bezdrátové :-)

A z Hostivaře pojedu zase raději tou tramvají. S má totiž dvojnásobný dlouhý interval než jízdní doba 22 či 26 do centra.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2732
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 13:34:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: ad obrázek: no to je to metro u nás. Bože to je furt dokola. :-) ad jižní spojka: Ale prd, tam bude půlka aut z magistrály a půlka ze Strakonický. To nejsou zbrusu nový další auta. Odkudpak by se tam vzaly? Vylíhly, he? ad očekávání od MHD: No a to metro splňuje v Praze taky (jde o to co si nadefinuješ jako "dostupnost" - pro mě dostupné je :-)))
Jasně že se nehádáme ale demýtizujeme, ale ty demýtizuješ ze špatný strany :-))))
Budoucnost patří bagrům!
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1012
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 13:48:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sorry, ale na tom trvám. Pařížské metro je podzemní tramvaj. To nejsou parametry na metro.

Jen tak pro doplneni - nazev metro je zkratka od "metropolitan" - oficielni pojmenovani Parizske "podzemni tramvaje" (i kdyz vlastne treba linka 6 moc podzemni neni) a to jiz od roku 1900. Pro ostatni systemy podzemnich drah (Moskva, Praha) to jmeno bylo pouze prevzano z Parize.

=> jedinne "spravne" metro maji v Parizi

(Příspěvek byl editován uživatelem adam_r.)
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 404
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 15:27:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jižní spojka: ...tam bude půlka aut z magistrály a půlka ze Strakonický.

Já se líhnu od Hradecké dálnice (resp. Jižní spojka je to až od provazového mostu) a končím na Chodově, Strakonickou ani Magistrálu (přijedu po Chodovské, takže ani 5. května) cestou nepotkám a nepřipadám si až tak výjimečně. ;) No a takoví jsme nad celek těch deklarovaných dvou půlek dohromady, takhle se pak dají plnit plány nad 100%. ;)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10330
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 15:33:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

no to je to metro u nás. Bože to je furt dokola

Jenže oni to tam mají na několika dalších místech a k tomu ještě pět tras metra (U Bahn). To je furt dokola. A pak tramvaje, autobusy, WLB...

Prostě skutečně kvalitní MHD, odpovídající velikosti a významu Vídně.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 216
Registrován: 2-2006


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 15:37:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A já se líhnu v Průbežné / V Korytech a mizím K Barrandovu / Dobříšská...
Já bych všechny tyhle počítače a internety zakázala.
Iiii
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1232
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 15:50:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Paříž: Vzdálenost zastávek je někde spíš tramvajová (ale to bysme museli o úseku IPP-Florenc říct taky) klikatost tras možná, ale kapacita je přece jen výrazně vyšší...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1482
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 15:54:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se líhnu od Hradecké dálnice (resp. Jižní spojka je to až od provazového mostu) a končím na Chodově

No, tomu je ekvivalent nákladní trať Běchovice/Libeň - Hostivař (ten cancour kolem přehrady pomíjím). Kde jsou ty doby, kdy vlaky si na ní překážely, zatímco silnice byla poloprázdná.

odpovídající velikosti a významu Vídně neboli jak jeden můj rakouský kamarád cituje oficiální statistiky: v poloměru 50 km od Svatého Štěpána bydlí 50 % rakouských občanů.

Takže ono je to v Praze o trošku něčem jiném.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2357
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 16:02:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ale k jejich "S" prostě alternativu nemáme.
Jistě, vždyť jsem tu psal - jde o podmínky. Zrovna tak je ubohé argumentovat sítí metra v Paříži, když tam valná část linek vznikla pod rovnými a širokými ulicemi na totální placce. Je libo strhnout Staré Město a nahradit ho něčím podobným? Vzhledem k potřebě výrazně většího zahloubení stanic je jasné, že pražské metro není určeno k přepravě na krátké vzdálenosti. S tím souvisí vzdálenost stanic a tudíž zbytečnost více tras po centru města.

že trocha demýtizace pražské MHD neškodí
A kdo tu píše nějaké mýty o pražské MHD? Mě naopak připadá, že pražskou MHD záměrně ponižuješ. Abychom byli objektivní, přidejme pár čísel:

PrahaVídeň
obyvatel1.2mil1.6mil
metro-délka56km65km
metro-cestujících530mil/rok430mil/rok
tramvaj-délka133km230km
tramvaj-cestujících349mil/rok207mil/rok
s-bahn-cestujícíchxxx79mil/rok


Vzhledem k velikosti obou měst tahle tabulka více než lichotí výkonnosti pražské MHD.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3695
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 16:12:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mašinka:
Kde jsi vzal údaj o délce TT ve Vídni? Já měl za to, že přes 200 km má jen Moskva a Petrohrad. A že vídeňská síť nebude o mnoho delší než ta pražská. Asi se mýlím, jen mě zajímá zdroj. Je otázka, jestli Vídeň nepočítá pouze koleje a ne celé tratě. Pak by Praha měla 350 km kolejí.
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2359
Registrován: 6-2002


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 16:39:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Soráč, to jsem se překouk, mělo by tam bejt 188km. Zdroj jsou weby DPP, Wienerlinien a pár stránek na rakouský Wikipedofilii.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133
Registrován: 8-2007


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 16:53:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Vzpomínám si, že před komunálními volbami se do nových tratí v Praze započítávaly i km rekonstrukcí, vyvaření a nakonec to skončilo na délce kolejnic a ne tratí
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3696
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 18:21:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mašinka:
I 188 km se mi zdá dost. I když ta síť je taky pořádná.
Syverin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 680
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 20:16:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: 188 km je akorát.

Ještě dvě čísla o Vídni:
Fläche: 414,65 km2
Einwohner: 1 670 000
Pro srovnání Praha:
Plocha: 496 km2
Obyvatel: 1 180 000

Vídeň taky nemá sídliště pro 100 000 obyvatel roztahaná do periferií všech světových stran, nemá v centru kopec s převýšením 100m a další kopce a údolí po celé své ploše.
Lidstvo bude směřovat k záhubě do té doby, dokud bude považovat ústupky své pohodlnosti za pokrok
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3697
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 20:57:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin:
Jen detail. Praha měla k červnu 1 198 000 obyvatel.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10333
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 23:28:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

- Je libo strhnout Staré Město a nahradit ho něčím podobným?

Kolem roku 1900 se tak málem stalo. Bohužel byli nedůslední.

je jasné, že pražské metro není určeno k přepravě na krátké vzdálenosti.

To je mi samozřejmě jasné. Bohužel v centru Prahy není k přepravě na kratší vzdálenosti určeno téměř nic.

Vzhledem k velikosti obou měst tahle tabulka více než lichotí výkonnosti pražské MHD.

Jenže tahle debata nevznikla o výkonnosti, ale o kvalitě. O výkonnosti pražské MHD vůbec nepochybuju, ale určitě existují i výkonnější systémy MHD na světě. V Indii, Bangladéši...

Mě naopak připadá, že pražskou MHD záměrně ponižuješ.

To není ani moc potřeba. Může mi třeba někdo vysvětlit toto?

 

Polonoční proklad 22/23 8/12 minut.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10334
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 23:31:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A v protisměru samozřejmě to samý:

 
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10335
Registrován: 5-2002


Odesláno Středa, 07. listopadu 2007 - 23:42:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Syverin - Vídeň taky nemá sídliště pro 100 000 obyvatel roztahaná do periferií všech světových stran

A to je jako argument pro co? Neměla by tedy Praha mít ještě kvalitnější kolejovou dopravu typu Sbahn? Když je údajně tak hrozně rozlezlá?

I když tedy nevím, ale podle IDOSu je vzdálenost Muzeum - Háje metrem C 11 km a Můstek - Zličín metrem B 14 km. Což mi přijde jako normální vzdálenost z centra na periferii jako všude jinde.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2362
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 00:47:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže tahle debata nevznikla o výkonnosti, ale o kvalitě.
No zrovna o uvedených výkonech jsi tu právě Ty dost pochyboval. Ono to jaksi souvisí s nabízeným počtem spojů, což je dost zásadní ukazatel.

A když jsme u té kvality, v čem tkví ta zázračná kvalita vídeňské MHD? V tom že mají s-bahn?

To není ani moc potřeba. Může mi třeba někdo vysvětlit toto?
Ano máš pravdu, pražská MHD je ubohá a nekvalitní, protože dvě linky jezdí šikmo proložené Nepřipadá ti to trochu ubohé? Jinak bys zase nadával, že je to špatně proložené se 4kou ve Vrškách, nebo že 22 jezdí plná a 23 vozí vzduch...
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 406
Registrován: 6-2004
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 01:12:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravdu ma Mcbain. Rozhodně je co zlepšovat. ;)

A aniž bych chtěl zpochybňovat genialitu svého malého ale jistě důležitého národa v samém srdci Evropy, občas kouknout, na co přišli jinde není žádná ostuda. ;)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2733
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 08:51:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: Prostě se tu snažíme ukázat, že kvalita a výkonnost spolu souvisí. To se to přepravuje kvalitně, když se toho za tytéž peníze přepravuje polovina.
Proklady jsou samostatná kapitola pražské MHD - nějakej šotouš na Ropidu se to naučil na VŠ a v praxi mu to nejde. Myslím, že to vyřeší až peníze, které na podobné voloviny nebudou. Bohužel, zatím jsme ve vzestupné fázi ekonomického cyklu, až tu bude inflace kolem 5%, růst mezd kolem 3%, nezaměstanost 10-12% vyřeší se i proklady, uvidíte.
Hnidopich: Platí to i obráceně: leccos ze zahraničí v Česku nefunguje.
A jeden citát od řidiče, který z nákladní dopravy jde k busům: Cestující jsou jedinej náklad, kterej se vykládá a nakládá sám :-)
Budoucnost patří bagrům!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1041
Registrován: 5-2003


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 09:19:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

I 188 km se mi zdá dost. I když ta síť je taky pořádná.
I v té Vídni jezdí na většině radiál jen jedna linka. Skoro to vypadá, že v celé západní Evropě jsou cestující terorizováni zlými DP, které je nutí pořád přestupovat. Ještěže DPP je tak osvícený.
Hromadná doprava, pořádná votrava
a kdo se rád mačká, užije si, stačí kačka
Ivo Jahelka
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3698
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 09:22:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravdu máte všichni. Je co zlepšovat a můžeme se přiučit i jinde a nemusí to být nutně západ. Pravdu mají i ti, co tvrdí, že Praha slušnou MHD má. V rámci možností, které tu byly a s lidmi, kteří tam po převratu zůstali sedět dál, se ani nic moc lepšího udělat nedalo. Na MHD v Praze oceňuju dostatečně hustou síť metra i tramvají k velikosti samotného města. I četnost spojů v okrajových částech typu Nebušice, Kopanina, Nedvězí aj. je oproti západním městům spíše nadstandartní. Myslím si, že i preference je v rámci možností v Praze +- dobrá. Netvrdím, že je dostatečná. Mně osobně nejvíc na MHD v Praze vadí - absence kvalitního taktového tangenciálního S-Bahnu, zápach a špína v tramvajích, všudepřítomný vandalismus a značná neochota části personálu. Naopak tu kladně hodnotím velmi lacinou cenu za předplatní kupony. Jako student dám za 3 měsíce 630 Kč a mohu jezdit křížem krážem po celé Praze nonstop. Jen ve Špindlu stojí denní permice 750 Kč! Když si člověk v Praze zajde do restaurace na jídlo, nechá tam přes kilo.

Souhlasím s Mcbainem, že za ty peníze, které se do MHD za posledních 15 let nacpaly, mohla být úroveň daleko vyšší. Stále tu na okraji Prahy na frekventovaných zastávkách chybí blbé přístřešky a pokud tam náhodou jsou, tak jsou vymlácené. Stále je tristní, že spoustě tramvajovým zastávkám chybí obyčejné zábradlí a už vůbec nehovořím o osvětleném přístřešku. Přetékající zastávka studenty fakulty FTVS Nad Džbánem bez zabrádlí na Evropské, kde jezdí každej taxikář jako hovado, opravdu nesvědčí o kvalitě MHD mnoho.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1484
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 10:18:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

i preference je v rámci možností v Praze +- dobrá

Viz dnešní ranní příklad: tramvaj l.č. 4 obsazená z Vršovic až na IPP celkem asi 20 cestujícími (dokonce z NM na IP bylo v "motoru" 6 osob, o 2 míň než na příjezdu na NM). Taky aby nebylo divu - řidič si tvrdě vynucoval preferenci, snad proto, aby se mohl držet "na kufru" před námi jedoucí lince 22.
Kupodivu, na výjezdu z Francouzské neprojel na poslední zbytky zelené a tudíž nezůstal stát přes přechod od metra - to je jinak obvyklý jev: 2 vlaky v zast. NM do centra, za nimi třetí se zavřenými dveřmi a blokující přechod z metra na zastávku směr Vinohrady/Vršovice - tedy pardon, on ten přechod neblokuje, on "má preferenci" před chodci = většinou budoucími tramvajovými cestujícími. Na obhajobu pražských řidičů - není to vyjímečné, dtto jsem zažil třeba v Madridu, kde se k zastávce nacpe víc busů, než se do dané ulice vejde.

absence kvalitního taktového tangenciálního S-Bahnu

Kolik Tvých sousedů potřebuje jet z Ruzyně na Smíchov (navíc, vzhledem ke geografii a existující zástavbě přes Hostivice, Jinonice atd.)? Ještě doplňující dotaz - co na tom "Smíchově" (u nádraží) budou dělat? Aspoň lidi, které já znám, že potřebují na "Smíchov", tím myslí oblast mezi Andělem a Újezdem.

neochota části personálu

Ty se s nějakým personálem DP potkáváš? Řidiči sedí za dveřmi, dozorčí metra lístky stejně neprodávají (většinou) a linkové vedení neznají, takže ani s nimi nemám důvod se bavit.

Přetékající zastávka bez zabrádlí na Evropské, kde jezdí každej taxikář jako hovado

Kolik hodin denně ta zastávka přetéká? Já tam málokdy viděl človíčka, natož přetékající dav studentů. Taxikáři jezdící jak hovada ovšem nejsou problémem MHD, ale dopravních úřadů - možná, že bys tuto informaci měl směřovat odborům dopravy města i Prahy 6 a velení policie státní i městské pro Prahu 6.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10337
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 10:29:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Viz dnešní ranní příklad: tramvaj l.č. 4 obsazená z Vršovic až na IPP celkem asi 20 cestujícími (dokonce z NM na IP bylo v "motoru" 6 osob, o 2 míň než na příjezdu na NM). Taky aby nebylo divu - řidič si tvrdě vynucoval preferenci, snad proto, aby se mohl držet "na kufru" před námi jedoucí lince 22.
Kupodivu, na výjezdu z Francouzské neprojel na poslední zbytky zelené a tudíž nezůstal stát přes přechod od metra - to je jinak obvyklý jev: 2 vlaky v zast. NM do centra, za nimi třetí se zavřenými dveřmi a blokující přechod z metra na zastávku směr Vinohrady/Vršovice


To je klasika, ranní konvojování na Francouzské. Taky pěkná ukázka kvality MHD.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10338
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 10:33:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aby to taky nekonvojovalo:

 

Vyprávějte mi ještě chvíli o kvalitě pražské MHD.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2363
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 10:35:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pravdu ma Mcbain. Rozhodně je co zlepšovat. ;)
Aby nebylo, ovšem nemusíme kvůli tomu ze sebe dělat blbce a ponižovat se. Já vím, je to dnes oblíbené, nadávat jak je všude líp. Ale i ve Vídni a Paříži mají svoje problémy (krom toho, že mají daleko víc peněz), jen my o nich nemáme ani šajna. Zkuste někdo navštívit periferii takového města a pak se pobavme o polonočních intervalech.

Například v té Vídni jezdí na většině koncových úseků jedna linka s intervalem 15 minut - v Praze je pravidlem proložení na 10 minut.

K tomu má McB nepřekonatelnou slabost pro města s s-bahnem :-), takže Praha pro něj vždycky bude podřadná... Podmínky ale nejsou přenositelné z jiného města, my musíme jít vlastní cestou. To se to staví metro ve Vídni a Paříži, když půlka tras vznikla dřív, než baráky nad nima.

Souhlasím s většinou zde uvedených problémů, ale paušální tvrzení typu "ve Vídni je opravdu kvalitní MHD" nemám rád. Porovnává se tu několikadenní zkušenost z Vídně, obvykle z centra, se zkušenostmi z celoživotního celotýdenního celodenního používání MHD v Praze.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3700
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 10:45:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
Erupce na slunci?

Kolik Tvých sousedů potřebuje jet z Ruzyně na Smíchov
Nevím. Vím jen to, že vlaky v Praze skýtají velké možnosti. Bohužel jejich dlouhé intervaly a konečná v centru odrazuje lidi s nimi cestovat a raději nadávají na Béčku na pásmový provoz. Představ si, že vlaky RER v Paříži jezdí mnoho lidí právě proto, že jsou koncipované jinak, nez příměstské vlaky v Praze. Přestože síť vlaků RER v Paříži je k velikosti města možná menší, než ta pražská železniční.

Ty se s nějakým personálem DP potkáváš
Samozřejmě! Vozí mě denně do školy a do práce. A když si náhodou v létě potřebuju koupit jízdenku u řidiče, nemám z toho dobrý pocit. O ochotě řidičů se denodenně přesvědčuji na letišti, kde rada jako "ano tohle jede na metro" neexistuje. Nepřívírat cestující do dveří nepovažuji za ochotu, ale za samozřejmost. A nemyslím tím zastávky typu I.P.Pavlova, ale třeba Terminál Sever 2.

Kolik hodin denně ta zastávka přetéká
Není důležíté kolik hodin, ale jak často. Skoro vždy, když končí přednášky.

Taxikáři jezdící jak hovada ovšem nejsou problémem MHD
Nejsou do doby, než tam kvůli absenci takového luxusu, jakým je zábradlí, někdo pod ty kola spadne. Představ si, že zábradlí na ostrůvku typu Nad Džbánem u také frekventované silnice nepovažuji za nadstandart, ale jako samozřejmost.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 10339
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 10:50:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Porovnává se tu několikadenní zkušenost z Vídně, obvykle z centra, se zkušenostmi z celoživotního celotýdenního celodenního používání MHD v Praze.

No samozřejmě, ale stejnou zkušenost mají i ti, co tvrdí že máme kvalitnější dopravu.

Aby nebylo, ovšem nemusíme kvůli tomu ze sebe dělat blbce a ponižovat se.

Já rozhodně nemám potřebu se před nikým ponižovat. Jen nenosím brýle "jsme pupek světa".

Například v té Vídni jezdí na většině koncových úseků jedna linka s intervalem 15 minut

To je pravda, ale otázka je, jestli koncové úseky jsou ty nejdůležitější. Největší problémy jsou vždy v centru, a to tam prostě mají vyřešené líp. To není žádné ponižování se.

K tomu má McB nepřekonatelnou slabost pro města s s-bahnem

Ano mám, protože zapojení železnice je jednoduchý a relativně levný způsob vyřešení MHD ve velkých městech. Nevím, proč se naši soudruzi při plánování sídlišť neinspirovali u soudruhů v NDR (třeba berlínské sídliště Marzahn). Asi byly vliv inspirace ze SSSR a okouzlení moskevskými podzemními paláci-stanicemi příliš silné.
Mmch. pražskému "sbahnu" teď hrozí docela slušný problém.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3701
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 10:55:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mašinka:
S tím samozřejmě souhlasím. Paušálně nadávat mají Češi jako národní sport. Ale usnout na vavřínech a myslet si, že je vše v pořádku, taky nikam nevede. A už vůbec ne ke zlepšení.

Pravda je ta, že vídeňské tramvaje jsou jak z alabastru. Zatímco ty pražské zapáchají. Nevím, jestli je to desinfenkcí potahů sedadel nebo hygienou obyvatel. Pravda je ta, že z podlahy ULFů se dá pomalu najíst, zatímco ty pražské tétrojky se mi zdají upatlanější víc než je zdrávo. Pravda je ta, že se někdy na látkové sedačky v pražských autobusech štítím sednout. To se mi v Paříží, ve Vídni nebo v Mnichově nestalo. Stejně tak jsem si v těchto městech všiml přirozeného standartu - lavičky a přístřešky na zastávkách, a to skoro všude (pro hnidopichy - neprojel jsem tam celou síť).
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3702
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 10:57:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
Ano mám, protože zapojení železnice je jednoduchý a relativně levný způsob vyřešení MHD ve velkých městech
Jak budeš reagovat tady? Taky napíšeš Bé?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2734
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 10:59:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale McB, z těch prokladů (a věcí podobného typu) prostě nejde usuzovat na "kvalitu" nýbrž pouze na neumětelství tvůrců grafikonu. Někde seděj prostě blbci a je spíš obdivuhodné, že MHD podává ty výkony co podává.
Mašinka - děkuji za sdělení intervalů ve Vídni na konci. Mě se to nechtělo nikde v těch McB odkazech hledat, ale tušil jsem to. 15 minut ve dne je u tramvajové dopravy náhodný výskyt, ne interval.
McB: Co hrozí S-bahnu za problém?
Budoucnost patří bagrům!
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 8-2007


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 11:00:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Mám dojem, že došlo k přejmenování zastávek v oblasti Ruzyně, takže už za standardní bude spíš Terminál 2 ;)
To si neber osobně.
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 1-2004
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 11:25:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain: No, že by Vídeň měla dopravu v samotném centru vyřešenou nějak zázračně, to se říct nedá. U4 se kroutí v trase bývalé městské železnice, a U2, s jejímž pokračováním si donedávna nevěděli rady, je věčně prázdná (podzemní tramvaj, kterou nahradila, tak prázdná nebývala). "Rozumně" vedené linky U1 a U3 vznikly až v době, kdy se metro stavělo i u nás.

Ale mají tam ty "tangenty v širším centru", tedy "tramvajové metro" U6 na severozápadě a Sbahn na jihovýchodě. Kdo nepotřebuje do centra, není tak nucen používat jen U1, U3 a U4 (U2 nezmiňuji, protože se s ním skutečně odnikud nikam nedostanete, bylo by to asi, jako by u nás byla trasa Náměstí Míru - Karlák - Anděl - Malostranská ).
Masinka
Moderátor

Číslo příspěvku: 2364
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 11:46:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano mám, protože zapojení železnice je jednoduchý a relativně levný způsob vyřešení MHD ve velkých městech
Ale vyžaduje patřičné podmínky. Ty v Praze opravdu nejsou, ale snaha je alespoň částečně vytvořit je velká - levné jak píšeš to ale nebude. Jen infrastruktura bude v řádu jednotek až desítek miliard, o vozidlech ani nemluvě. Staví se NS, připravuje se rekonstrukce úplně všech úseků, včetně zkapacitnění formou dostavby kolejí (Libeň - Běchovice, Zahradní Město - Vršovice, výhledově třetí kolej pod Vyšehradem), dostavbou zastávek, nových hran (Hostivař, Smíchov, Libeň, ...), vybudováním zásadní přesmyčky v Libni atd. Organizačně je dokončena plná tarifní integrace, připravuje se hlášení vlaků v klasické MHD, vylepení na mapy, důsledné označování SX. Co se dá dělat víc?

Jinak nesouhlasím s tvrzením že s-bahn je "řešením MHD", je to jen velmi vhodný doplněk. Obzvláště v Praze, kde koleje po městě nevedou tak hustě jako v Paříži, Berlíně, Vídni...

Jen nenosím brýle "jsme pupek světa".
Ty tu nenosí nikdo. Já jen připomínám, že tady MHD pracuje v rámci možností DOBŘE, v ledasčems i lépe než jinde. Všeobecná zaslepenost ideálním Západem mě totiž opravdu ****.

Káem:
Abychom si rozuměli, těch 15 minut je interval večerní, kolem 22h.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3704
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 11:50:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek:
K přejmenování mělo dojít k 28.10, kdy se přejmenovávaly terminály. Bohužel, někdo na ropidu zaspal a k přejmenování zastávek dojde až k 9.12.
Argil
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 4-2004
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 11:53:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Metro Praze nestačí. Nezvládá nápor pasažérů
odkaz
Demon3
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 799
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 11:57:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: "Paušálně nadávat mají Češi jako národní sport....vídeňské tramvaje jsou jak z alabastru. Zatímco ty pražské zapáchají..."

A proto paušalizuješ jako kr...
Autobusy nejezdim, ale výrazně jiné než tramvaje asi nebudou.
Tenhle týden jsem prošel asi třiceti vozy a v jednom jsem si pro jistotu nesedl, přestože byly dvě sedačky volné, z jednoho jsem musel vystupit pro naprosto nedýchatelný ozon a osobně mě dost překvapilo jak jsou na rozdíl od metra čisté (neposprejované).

Takhle má vypadat kritika a ne že tramvaje smrdí...
Pravda zvítězí, ale dá to fušku...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3705
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 11:58:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mašinka:
Všeobecná zaslepenost ideálním Západem mě totiž opravdu ****.
Záleží, který Západ máme na mysli. Madrid, Lisabon, Neapol? Rozhodně ne! Přesto je úroveň MHD ve Vídni nebo v Curychu proti té pražské vyšší. A nemyslím si, že je to hlavně o penězích. Rozpočet Prahy 50 mld. nebude o moc nižší, než ten vídeňský. Kolik odhadem stála a bude stát výstavba a provoz metra (IV.B, IV.C)? 40 miliard? Za to by se na povrchu daly páchat... Nákup 250 tramvají 15T bude stát ty samý peníze, co úsek Ládví-Letňany. Nepatřím mezi notorické řvouny "pryč s metrem", ale rozdělování peněz mezi podzemí a nadzemí mi v Praze nepřipadá optimální. Proto tu máme hvězdné zámky na Barrandově, ale v Řepích nemáme na to vyměnit plechové rozmlácené přístřešky za nové osvětlené.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3706
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 12:06:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Demon3:
Autobusy nejezdim, ale výrazně jiné než tramvaje asi nebudou
Úroveň u autobusů šla v posledních letech dolů, zatímco u tramvají nahoru. Přiznávám. Tak potegované a ušmudlané autobusy jsem v Praze ještě před pěti lety neviděl.

Takhle má vypadat kritika a ne že tramvaje smrdí
Já nevím, jestli tramvaje smrdí víc, než metro. Vím, že tramvaje ve Vídni procházejí desinfekcí, a že s podobným zápachem, jako v Praze jsem se tam nesetkal. Já si prostě čisté tramvaje představuji jinak. Asi jsem proti tobě příliš náročný. Mimochodem, z průzkumu DP vyplynula čistota jako jeden z hlavních ukazatelů nespokojenosti. Proto si náročný nepřipadám a sdílím názor s většinou ostatních. S názorem, že to v prostředcíh MHD smrdí po bezdomovcích a po páchnoucích látkových sedadlech, jsem se nesetkal poprvé.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3707
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 12:20:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě Demon a paušální kritika:
Rád bych ti připomenul tvou kritiku vedení DP a řidičů autobusů. Ta taky nebyla vždycky černo-bílá.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 8-2007


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 13:24:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Díky, já jsem věděl, že se mám obrátit na místního ;)
Je to šlendrián.
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Kalanis
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 12-2006


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 17:49:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco z dnešního lovu T3R.PLF:
8254 7. listopadu, první nasazení v provozu:
 
 
Výchova nových šotoušů v Čechách. Čekáme na jízdu 8253.
 
 
 
8253 se ale předvedla - má stále zadní dveře poněkud nezavírací! (není bohužel zachyceno) A proto se také potkává o 3 vozy později jezdící 8254.
 
A poslední z dnešních wan na dvojce:
 
(Kde jsou staří šotouši, když začínají jezdit nová vozidla? Hádají se na síti!)
Doprava nebo cizí kapsy? Je to jedno - tunely jako tunely...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3709
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 18:19:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Agril:
Škoda, že na tom odkazu není vytíženost úseku Skalka-Depo Hostivař. Každopádně vede úsek I.P.Pavlova-Vyšehrad.
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 674
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 21:50:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: S tou čistotou videnských tramvají bych to zas tak "z alabastru" neviděl. Třeba dost ULFů je hlavně v zadních částech dost špinavých. Dokonce bych řekl, že úroveň čistoty je v obou městech na stejné úrovni. Ve Vídni jsem byl asi před měsícem.
Mpenc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 304
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 21:52:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Demon3 25.10. 22:29:
Když odhlédnu od ne příliš logického faktu, že na příspěvek zveřejněný na T-F odpovídáte zde,...
To bude tím, že na T-F nejsem zaregistrován.

...tak mi dělá problém i pochopení z jakého důvodu tady uvádíte ten soupis měst...
Nejde o soupis měst, ale pár vzpomínek z několikahodinových návštěv oněch míst.

Přijde Vám logické uvádět cestující v omyl uváděním nepravdivých a neaktuálních údajů a srovnávat to s místy, kde to dělají zrovna tak špatně, nebo dokonce ještě hůř ?
Nepřijde mi logické někoho záměrně mást. Ale pokud to někde dělají ještě hůř, také to nemusí být záměr. Co když v Makejevce holt onen transparent linky 6 nejde vyndat, a kdyby ho vyrvali, tak už ho nedají zpátky?

Nebude lepší, když se budeme srovnat s místy, kde to naopak funguje lépe ?
Dobře. Srovnávejte. Nejlepší MHD na světě je podle mne ve Švýcarsku, v Rakousku a dále v některých německých městech. Praha s těmito městy snese srovnání. I když je v některých aspektech horší. Mají ve Vídni hlášení zastávek ve starých tramvajích? A ve Švýcarsku? Mají v některém z těchto provozů čočky s vyznačením následujícího směru jízdy linek? Myslíte, že nemají problém s vyznačením výluky? Ještě se vám nestalo, že jste lovil z podlahy z prken ve Vídni zatoulanou minci? Víte, jak často cestujícího skřípnou zavírající se dveře v Zürichu? Kolik nízkopodlažních tramvají je vypravováno v Neuchatelu? A kolik v Lausanne? Víte, že jsem ve Vídni musel kvůli zakoupení jednodenní jízdenky jít jednu stanici metra pěšky, protože na první nefungoval ani jeden automat? Víte, že v Innsbrucku vám zastávkový informační systém v klidu oznámí odjezd tramvaje, která ovšem přijede z jiného směru? Že vám tamtéž náhradní autobus prostě někde jinde za křižovatkou zastaví, i když má podle zastávkového systému přijet tramvaj, a to na nástupiště před křižovatkou? Přečtete ve Vídni z tramvaje název zastávky, do které přijíždíte tramvají? Je jen jediné město, v němž jsem během několikahodinového pobytu nezaznamenal ani jednu "tragickou" příhodu: Mnichov. Ale i tam jsem přišel na konečnou tramvaje, kde zrovna betonovali konstrukční vrstvy a z provázkem připevněného letáku nebylo spolehlivě možné vyčíst, odkud jede náhradní autobus (pro K-M: bylo to před několika lety, takže to už asi bude patentované v zahraničí:-))).

Mimochodem, tuším že kolega I.am.good zrovna ve zmiňovaném příspěvku chválil skutečnost, že po x letech nesmyslné praxe při výměnách výlukových JŘ za nevýlukové a naopak, visel na zastávce skutečně aktuálně platný JŘ.
Ano, jistě, a závěrem tyto skutečnosti pochválil výrazem: kvalita informování - tragická.

To že tam zároveň bylo vyznačeno neplatné číslo linky a chybělo tam platné je jen třešničkou na dortu...
A tuto informaci bylo třeba zadokumentovat, nechat si ji deset hodin pro sebe, aby mohl na diskusním fóru vypadat jako superman, jemuž spolupracovníci nesahají ani po kotníky.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3713
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 22:26:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dokonce bych řekl, že úroveň čistoty je v obou městech na stejné úrovni

Tak to tedy rozhodně nesouhlasím. Jenom když srovnám potegované, upatlané, samolepkama polepené vlaky metra na Áčku s čistoučkýma klimatizovanýma vlakama na U-Bahnu... Poslední dobou hlavně vlaky na Áčku jsou v příšernym stavu. Tak potegované vlaky nejezdí ani na Béčku, a to je co říct. Nemůže to být úsekem Skalka-DH, na kterém po deváté večerní jezdí nejspíš jenom vygumovaní deváťáci? Nebo má být vnitřní úprava vlaků 81-71M reklamou na film Gympl?
Slimman
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 677
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 22:55:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Problém je teď spíš na Céčku, kde vždy jednou za čas přijde nějaká vlna tagování (aspoň mi to tak připadá). Trasa A mi přijde ještě celkem dobrá. Mimochodem všiml jsem si, že třeba na A jsou poničené hlavně čelní vozy, kdežto na C ty vložené...
Ok, tak Vídeň je na tom s čistotou lépe než Pha, ale určitě bych nepoužíval výrazy "jak z alabastru" a "čisťounké".

Kalanis: Pěkné fotky. Koukám, že na dvojce se to ted wanami jen hemží.

(Příspěvek byl editován uživatelem Slimman.)
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 150
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. listopadu 2007 - 23:59:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To bude tím, že na T-F nejsem zaregistrován.
To by ti jiz melo jit. Nebo je v tom jiny problem? Kdyztak mi napis sms-mejl v cem je problem a ja tomu domluvim.
Fotožurnál, toť mé dítko
J_p
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 410
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 01:55:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain: Jenže oni to tam mají na několika dalších místech a k tomu ještě pět tras metra (U Bahn). To je furt dokola. A pak tramvaje, autobusy, WLB...

Prostě skutečně kvalitní MHD, odpovídající velikosti a významu Vídně.

-------------------------------------------
No a abychom tem, kteri perfekne vedi co je a co neni metro nasadili dalsiho brouka do hlavy, tak jsou mesta, kde U-bahn neni metro, ale tramvajova rychlodraha (Stuttgart). V centru je vedena pod ulicemi, donedavna spolecne se starou tramvaji a proto ma na mnoha mistech dosud dvoji rozchod.
Ke klasickemu metru ma v pripade Stuttgartu mnohem blize S-bahn, zejmena mezi hlavnim nadrazim a universitou...
:-)
8374
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.176.88.171
Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 02:41:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl jsem se zeptat, jestli nekdo nema fotku pretrenych T6A5 ktere by se podle meho vedomi meli vydavat za T6A2, jakozto dnes spatrenych ve Stresovicich??? Asi pouzity pre filmovani. Vyte nekdo neco o tom???
Karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 378
Registrován: 11-2003


Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 09:14:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera večer jsem v Podolí viděl jet tramvaj KT8D5.RN2P, na transparentech: 30 Lehovec
Copak se vloudilo za chybu?
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 8-2007


Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 09:41:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kalanis: Škoda, že ty tramvaje jsou mrzáci (tu chybí ptg, tu půlka ptg, tu část tramvaje) , avšak poslední se mi líbí. To nehodnotím, jen reaguji.
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Jonášek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 8-2007


Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 09:44:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karel: Zřejmě se řidič uťukl, když zadával linku do systému. Tuším, že 0 a enter jsou blízko sebe.
1) Nevím, že nevím.
2) Vím, že nevím.
3) Vím, že vím.
4) Nevím, že vím.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3714
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 10:05:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slimman:
Trasa A mi přijde ještě celkem dobrá
Nemyslím si. Linkou A jezdím každý den a od otevření úseku do myčky, kde maj hlupáčci čas i prázdnej vagón to zničit, jsou vlaky právě na téhle trase příšerný.
Karel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 379
Registrován: 11-2003


Odesláno Pátek, 09. listopadu 2007 - 10:05:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jonášek: Ono se zadává zvlášť číslo linky a zvlášť trasa? Takže je možné zadat např: 3 Sídliště Řepy?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace