K-report
 

Archiv do 23.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » SPZ - RZ » Registrační značky - diskuse » Staré archivy » Archiv do 23.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 4-2007


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 23:47:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos 1706

ad1 - ad 4 Polopaticky pro Tebe

Jsi vedle, TOTÁLNĚ vedle...

ad 1 Každá ORP má k přiděleným kódům ORP daný počet registrací v reálném čase (1.1.-30.6, 1.7.-31.12) NIC NIKOHO NEBLOKUJE, počet registrací nelze v systému MMX+ vyčerpat. Systém je nastaven s ohledem na počet obyvatel dané ORP a možný strop prvoregistrací, kdy dosáhneme ročního přírustku zcela nových vozidel na stávající park jako A, CH, D apod.

ad 2 Rovnoměrnost výdeje nehraje vůbec žádnou roli, to je naprostý nesmysl co tady líčíš...

Pokud NEVÍŠ PŘESNĚ kolik zcela nových VŠECH vozidel je v ČR ročně registrovaných, tak si to prosím Tě nejdřív naštuduj a pak se pusť do hodnocení MMX+. To je totiž alfa a omega úvah co jde a co nejde u každého projektu nového systému.

Tvrdit, že v ČR může mít PZ minimálně 7 znaků ???? No, dneska bylo dost horko, že....

Systém MMX+ má několik typů registračních emisí. Tu, kterou zde řešíme nazývám ZÁKLADNÍ, má formát AA AA 11 a optimální kapacitu 500.000 jednotek ročně, uvádí na tabulce rok první registrace a je určena kategorii os. vozidel a dalším vybraným do 3,5t. Dále jsou tu alfanumerické deriváty pracující se stejnými koordináty pro další typy vozidel nebo pro jejich speciální využití s roční kapacitou 350.000 jednotek. Pro velmi rozšířené kategorie vozidel moped/malý motocykl/motocykl a přívěs do 750kg je k dispozici zcela odlišná emisní řada, na základní řadě zcela nezávislá, protože mj. neuvádí rok uvedení do provozu tak očividně. Celková kapacita MMX+ je víc než dostačující, u některých typů vozidel několikanásobně přesahuje nabídka registrace její reálnou poptávku.

Co mi dosavadní diskuse opět vrátila na stůl k zamyšlení je otázka vhodnosti uvádění prvoevidenčního kódu ORP na počátek trvalého alfanumerického kódu. Alternativou je změnit systém a evidovat podle kategorie vozidel jak se zmiňuji v předchozím příspěvku.ˇ

Ještě důležitá připomínka pro autory všech návrhů nových systémů pro ČR: Vámos to taky zkoušel, ale s ohledem na svou skromnost ještě neodvážil předvést....

Výsledek mého hodnocení "hodnocení" je:

HODNOŤ JEN TO, S ČÍM SE DOSTATEČNĚ OBEZNÁMÍŠ, JINAK BUDEŠ ZA VOLA I U VOLŮ. A. France
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 4-2007


Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 23:55:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek 1821 znaky ORP

Já v tom shonu při realizaci knížky nestačil prověřit existenci znaků u VŠECH ORP. Jseš si jistý? Kde to lze sumárně vidět?

Dan_g 10

První místo (ORP) není opravdu to nejdůležitější - nejdůležitější je rok uvedení do provozu. K Tvé otázce viz moje předchozí vysvětlení

Nestle 60 ...kdysi jsem si sem dával můj návrh "MMX+"

Kdy? Kde? Jo a nějak si ho prosím Tě pojmenuj, nerad bych, aby nás, při vší úctě k Tvému návrhu, pletli dohromady - 2001 má teď po vzoru MMX+ taky vtipně MMI...
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 4-2007


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 00:03:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle 61
....V Pardubickém kraji mi to vychází na cca 50000 dvoustopých nových vozidel ročně (reálně je to kolem 28000)...

Kouknul ses někdy do CRV a příbuzných zdrojů na podrobnou statistiku, kolik se v ČR ročně přihlásí v jednotlivých kategorií nových vozidel?
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 06:29:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdy? Kde? Jo a nějak si ho prosím Tě pojmenuj, nerad bych, aby nás, při vší úctě k Tvému návrhu, pletli dohromady - 2001 má teď po vzoru MMX+ taky vtipně MMI...

to neřeš, není to ucelený systém, jak ten Tvůj, pouze "něco jako MMXplus"....

S těmi Parudbicemi a formátem E-0111-AA je to zajímavé u menších krajů, ale pro kraje S, B, T, U a A by ta kapacita nemusela stačit, takže by se musely přidávat další kódy (N Kladenský, D Mladoboleslavský, X Ostravsko-Karvinsko, R Brněnská aglomerace, Y Mostecko).

Pokud vím, tak v celé ČR se ročně registriuje nanejvýš 200.000 nových dvoustopých vozidel
spíše 140)
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3178
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 07:32:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V JM-kraji mají všechny ORP své znaky (dokonce i Šlapanice nebo Blansko, které je městem teprve 102 let či Kuřim, která nemá téměř žádnou historii)
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 30.4.2007 (xls)

3100. příspěvků kariéry (Liga velmistrů K-reportu)
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1709
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 09:37:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek 106:
Tys mě fakt rozesmál
Nejdřív si můj příspěvek pořádně přečti a pak se do mě pouštěj
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 09:56:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek & Vámos: No tak, kucí, už se nehádejte. Nejlepší systém bude stejně ten, který schválí jeho blahorodí pan ministr dopravy hlava osvícená!

My bychom mu při tom mohli našeptat, že pro provoz vozidla na veřejných komunikacích platí tyto priority:
(1) účel použití a příp. výjimky z pravidel silničního provozu k tomuto účelu potřebným;
(2) stáří a konstrukční řešení vozidla - odhad jeho chování na silnici, dopadu na životní prostředí a dopravní infrastrukturu
(3) sebe-identifikaci řidiče s určitým územím (EU, republika, kraj, město, víska) a jeho (lokál)-patriotismus

pročež ať jsou zvoleny tyto grafické prostředky:
- pro prioritu 1: barva podkladu a barva znaků = rozlišitelné z větší dálky (>50m)
- pro prioritu 2: alfanumerická kombinace znaků = rozlišitelné ze střední vzdálenosti (>10m)
- pro prioritu 3: doplňkové grafické elementy na RZ - europroužek s "CZ", erb/logo kraje/ORP/turistického regionu/obce = rozlíšitelné z malé vzdálenosti (<10 m)

Co vy na to?
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1710
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 09:58:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle: v celé ČR se ročně registriuje nanejvýš 200.000 nových dvoustopých vozidel
Máš sice pravdu, ale registruje se i přibližně stejný počet dovezených ojetých vozidel
A ty do systému MMX+ budou postupně vstupovat v dalších letech. A ta nová vozidla budou ubývat jen postupně. Takže vozidel s kódem roku 07 bude sice v poletí třeba 90000, ale za rok s přirůstkem dovezených ojetin zž třeba 120 000, další rok 150 000 atd. Rozhodně bude po dobu několika prvních let převyšovat počet dovezených ojetin z daného období počet vyřazených.

Ale ono to stejně není tak důležité. S rostoucí životní úrovní v ČR se počty nově registrovaných vozidel na počet obyvatel budou blížit západní Evropě. Proto při vymýšlení nového systému je třeba počítat s čísly běžnými tam Mnou uváděné číslo 1 nová registrace ročně na 20 obyvatel se dá taky vyjádřit jako 50 nových registrací na 1000 obyvatel - z čehož ogicky vychází roční potřeba pro ČR 500000 na rok A třeba Lucembursko dosahuje čísla okolo 10 obyv na jednu registraci - tj. 100 nových registrací na 1000 obyvatel Takže by se nám začalo za třeba za dvacet let ekonomicky dařit, tak se potřeba může vyšplhat ještě výš

Prostě přesná čísla o počtech nově registrovaných vozidel v ČR při vymýšlení nového systému zas tak moc znát nepotřebuju. Naopak potřebuju znát, jaká jsou ta čísla ve vyspělém světě
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1711
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 10:13:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se nehádám. Já POUZE logicky přemýšlým a vyhodnocuji předkládaná fakta a pak píšu z toho vycházející závěry.
Welek to bohužel nečiní. Když nechápe, že kapacita MMX+ 500000 ročně je pouze teoretická, tak je mi ho skutečně líto. Ale budu rád, když si to na základě toho, co napíšu uvědomí aspoň jiní.
Toeretická kapacita MMX+ pouze s kódováním není 500000 ročně, ale 250000 za pololetí. Že je to totéž? Samozřejmě že není! Pokud v prvním pololetí se zaregistruje 240 000 vozidel, tak přeci ve druhém může pořád zaregistrovat maximálně 250 000. Takže těch ušetřených 10000 nedoženu. Podobně je i u těch kódů ORP. Viz bod 1 mého příspěvku 1707.

Zeptám se: Je tu kromě Weleka ještě někdo, kdo můj výklad o reálné kapacitě systému (příspěvek 1707) nepochopil? Třeba jsem nebyl tak polopatický, jak jsem si myslel a není to úplně srozumitelné
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 813
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 10:22:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos: Ted výklad je snad jasný. Je ale pravda, že jsem ho jen tak proletěl, protože mě není potřeba o tom převědčovat.
Jako východisko pro další úvahy bych řekl, že není možné kódovat zároveň rok a ORP...to zabírá prostě moc znaků.
Příznivcem současného systému sice nejsem, ale pod vlivem této debaty se jím postupně stávám.
Don`t worry, be wary!
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1712
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 10:28:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle 64:
Protože každým kódováním se reálné možné využití teoretické kapacity snižuje, je potřeba ci nejprva ujasnit zda máme vůbec něco kódovat a když ano, tak co. Kódování více než jednoho "ukazatele" značně snižuje kapacitu.
Nějak jsem zde nabyl pocitu, že zde převládá názor, že chceme kódování územní a to spíš dle ORP než krajů. Z toho se pak dá dále vycházet.

Mít celoživotní registrace na vozidlo a zároveň kódovat místo výdeje mi připadá nesmyslné, protože vozidlo bude během svého života migrovat. Kód místa registrace pak stejně nebude mít žádnou vypovídací hodnotu. V GB a IRL to tak sice je, ale v GB se s nějakými regionálními kódy stejně nikdo neztotožňuje.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3180
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 10:30:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, kolegové analytici, vážení historici, hráči i fandové,

pokusím se předložit také jeden postřeh. Ve své tvorbě Régiomap jsem se často setkal s jevy, jež jsem nazval Degradací óerpéčkové příslušnosti a Vysokou kojeneckou úmrtností.

Oba termíny souvisí s rychlým hospodářským růstem, obnovou vozů a prodejem mezi lidmi přesahujícím hranice ORP. Když dnes po roce objíždím ORP, kde jsem loni již analyzoval nemohu nechat bez povšimnutí fakt, že série, která před rokem kralovala v počtu zapsaných RZ je po roce téměř rozprášena po kraji či co hůře je již z velké části mimo pozemský svět a RZ se nacházejí v espézetkovém nebi či v našich sbírkách.

Proto podpořím ty hlasy jež volají po recyklaci či RZ na doživotí. Byl by to sice doživotní trest i pro nás analytiky, ale mohl by být vykoupen RZ s kódováním podle ORP. Pak by se mohla eliminovat vyčerpatelnost kódů.

Osobně si myslím, že změna systému nastane až tehdy, kdy se písmeno posune mimo první tři znaky či až se zkrátka objeví i mezi posledními čtyřmi znaky. Pak si myslím autoři systému 2001 uvědomí co zpackali. výhledově to tedy bude někdy okolo roku 2013 (střízlivý odhad)

Welekův MMX+ je pro mě příliš komplikovaný a překombinovaný. hledáme jednoduchý systém a tím je pro mě Systém 3260+, který nahrazuje Systém 3260 (nepovoloval recyklaci)

Vámosův výklad chápu.
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 30.4.2007 (xls)

3100. příspěvků kariéry (Liga velmistrů K-reportu)
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 12:12:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože každým kódováním se reálné možné využití teoretické kapacity snižuje, je potřeba ci nejprva ujasnit zda máme vůbec něco kódovat a když ano, tak co. Kódování více než jednoho "ukazatele" značně snižuje kapacitu.
Nějak jsem zde nabyl pocitu, že zde převládá názor, že chceme kódování územní a to spíš dle ORP než krajů. Z toho se pak dá dále vycházet.

Mít celoživotní registrace na vozidlo a zároveň kódovat místo výdeje mi připadá nesmyslné, protože vozidlo bude během svého života migrovat. Kód místa registrace pak stejně nebude mít žádnou vypovídací hodnotu. V GB a IRL to tak sice je, ale v GB se s nějakými regionálními kódy stejně nikdo neztotožňuje.


No já právě preferuji kódování pouze datumu registrace. Místo registrace (resp. současné sídlo provozovatele) chci řešit až třetí prioritou - doplňkovými grafickými elementy.

BTW, můj někdejší návrh A11 11AA, přičemž A11 se vztahuje na 1 týden a A12 na týden následující, má roční kapacitu celorepublikovou 50 (týdnů) × 9 číslic × 9 číslic × 22 písmen × 22 písmen (bez I,O,Q,W) pohodových 1,96 milionu (!!!) - a to mluvíme pouze o kategorii "vozidla do 3,5t". A kódování týdnů A11 - Z99 a pak AA1 až ZZ9 se vyčerpá za vícee než 150 (!) let. Takže s kapacitou žádný problém.

Čili: koupím si auto (ve Zlíně např.) a hned dostanu registraci podle aktuálního datumu: dejme tomu E76 + id vozidla - v případě osobáku bude náhodná kombinace NNAA - např E76 32GR. Toto je trvalá registrace vozidla. Pak si nechám na tuto registraci vyrazit plechové tabulky - podle schváleného účelu používání zvolí výrobce barvu podkladu a znaků (obvykle černé na bílém). No a pak přijedu domů do Prahéééé a nalepím si na tabulku erb/logo Prahy. Za tři roky auto prodám týpkovi do Vysokého Mejta. Smlouvu uzavřeme u notáře, který provede změnu majitele v TP. Chlápek odstraní nálepku Prahéééé a dá si tam logo/erb Pardubickýho kraje či Vysokého Mýta. A jezdí. Za dva roky ho prodá částečnému invalidovi ve Vysokým Mejtě, ten odstraní tabulky, vrátí je u raziče výměnou za nové, E76 32GR, ale v jiném barevném provedení - protože má jako invalida výjimku z pravidel (dejme tomu zákazu zastavení a stání a parkování na vymezených místech). Zároveň dostanee logo/erb kraje/obce, které si nalepí na RZ a jede....
Jef
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1102
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 12:43:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak to tady všechno čtu, tak si prostě myslím, že systém, ve kterém každá část značky "něco" znamená, tedy kde ryze variabilní složka je velmi omezená (nebo žádá), nutně nemůže být dost pružný a dlouhodobě dostačující...

353: On ten začátek "EU-CZ" ve značce už v podstatě je dneska, akorát že naštěstí jen v podobě proužku...
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1713
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 12:48:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle:
Tvůj systém se mi sice nelíbí, ale podle hrubého odhadu mi připadá bez problémů funkční (i když s tím vlastnoručním dolepováním nálepek nevím). Kapacita mi připadá dostatečná

Důležité je to optické rozsekání na skupiny. Aby značka byla při provozu snadno zaznamenatelná a zapamatovatelná. Celý kód by se měl podle mě skládat maximálně ze třech skupin, s tím že každá skupina bude obsahovat buď jen písmena nebo jen číslice. Každá skupina by měla mít maximálně 3 znaky, u číslic by asi nevadila i čtyřmístná skupina. Jednotlivé skupiny by měly být nejlépe odděleny od sebe mezerami nebo pomlčkami. Za ideální variantu považuji, aby se střídaly skupiny písmen a číslic.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 13:10:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos 1713

jj, taxem to i myslel

osobáky a dodávky:E 7632 RG
náklaďáky a busy: E 761 898
motocykly & Co. E 76 URF
přívvěsy & Co. E 761 84

apropos nálepky: přelepují se STK a EK nálepky ve frekvenci 4-2-2-2 roky, tak bych to neviděl jako problém. Tady jsem měl i variantu, že by byl erb/logo kraje/obce integrován do jakési ochranné holografické nálepky spolu s STK a EK a jinými potvzeními a certifikáty - pak by takovou nálepku vystavovala obec/kraj - ke konkrétní registraci (E7632RG).
Jirka_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 6-2003


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 13:29:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera se v Pňovanech poblíž Plzně natáčely scény do amerického sci-fi filmu Babylon A.D. (hraje Vin Diesel). Pár obrázků ze základny filmařů:
 
 
 
 
 
Společnost pro veřejnou dopravu Lokálka Pňovany - Bezdružice RegioMap Plzeňského kraje
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 12-2006


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 14:13:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: JIRKA Š (204)

X 31-73 - pražská manipulační z předcházejícího systému. Hezký úlovek !
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 4-2007


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 14:49:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260 ad 3180

Co je proboha složitého na AA AA 11 - ZZ ZZ 11 ? To i za okolností, že první písmeno je kategorie vozidla? Líbí se mi, že jako jediný to řekneš na rovinu - bylo by prd co analyzovat, a to máš 100% pravdu. Tuhle celou diskusi vedou v drtivé většině lidi, kteří nemají za cíl nabídnou lidem (uživatelům) jednoduchý a pro laika srozumitený systém ale vymýšlejí složité kreace. Pak když Vámos ještě vypustí takovou, hm nevím jak to slušně nazvat, že PZ musí mít 7 znaků! Maďaři jsou zřejmě blbci, stejně jako Nizozemci, Švédové a Finové....Kdyby se takhle vytvářel nový systém v Německu asi by musel mít 12 znaků! A skutečně jeden magor to tam v komisi r. 1954 navrhoval a byl eliminován..holt Němci.

218 ad 813

To mě mrzí, že tě znechucuje argumentace těch, kteří se na ucelený předložený systém vrhnou, aniž by ho vůbec detailně prostudovali a zjistili si data okolo. Ještě horší ovšem je, když neumí počítat ač jsou považování za akrobaty v počtech viz Vámos:

"...Toeretická kapacita MMX+ pouze s kódováním není 500000 ročně, ale 250000 za pololetí. Že je to totéž? Samozřejmě že není! Pokud v prvním pololetí se zaregistruje 240 000 vozidel, tak přeci ve druhém může pořád zaregistrovat maximálně 250 000. Takže těch ušetřených 10000 nedoženu. Podobně je i u těch kódů ORP....."

Jemu zjevně nedochází, že těch dalších 250 00 nebude v příštích 100 letech potřebovat, protože obyvatelstva spíš ubude a český přírustek zcela nových vozidel příslušné kategorie NIKDY takových čísel nedosáhne!

další nonsens from Vámos:

"...Máš sice pravdu, ale registruje se i přibližně stejný počet dovezených ojetých vozidel A ty do systému MMX+ budou postupně vstupovat v dalších letech. A ta nová vozidla budou ubývat jen postupně. Takže vozidel s kódem roku 07 bude sice v poletí třeba 90000, ale za rok s přirůstkem dovezených ojetin zž třeba 120 000, další rok 150 000 atd....."

Když letos přijde do registrace např. 120 000 nových osobních aut z domácích prodejen a 10.000 ze zahraničních bude z ročního limitu 500 000 využito 130 000 - zbytek až za100 let. Doveze-li se jakákoliv ojetina r.v. 2006 a starší, třeba v celkovém počtu 200.000, budou dostávat KÓDY ROKU PRVNÍHO PŘIHLÁŠENÍ S OHLEDEM NA ROK VÝROBY!!!!!!!!! Žádná kraksna r.v. 1991, byť poprvé přihlášená v ČR nedostane letošní kód ZA BC 07, ale ZA BC 91. Připouštím, že jsem to dost důrazně nevypíchl, takže to někdo nemusel pochopit. Možná úplně polopaticky: ROK VÝROBY potažmo přihlášení.

Závěrem můžu jen opakovat, že systém MMX+ disponuje 500.000 registracemi v ZÁKLADNÍ EMISI. V té hrdé statistice CRV cca 5 mil. vozidel totiž figurují i pásové traktory, valníky za traktory, mopedy do 50 ccm, motocykly vyšších kategorií a další. Už vidím chudáka traktoristu, jak si přidělává na svůj kultivátor 7 (lepší 8!)místnou ceduli. A to může nějaký expert ještě vymyslet na pásák modrý podklad tabulky, na koláč červený...úředníci už teď tomu tleskají.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3183
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 15:16:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek: myslel jsem moc kódovaných věcí a složitost systému MMX+, formát je OK, jen bych radši AA 11AA než AA AA11
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 30.4.2007 (xls)

3100. příspěvků kariéry (Liga velmistrů K-reportu)
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1714
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 16:10:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek:
Ty mě fakt bavíš
Já začínám mít pocit, že ten kdo nejméně chápe systém MMX+ je nějaký Welek.
Stručně: Pro stát s počtem obyvytel jako má ČR potřebuješ kapacitu nejméně 500000 ročně. A tu ty nemáš, což mám pocit, že kromě Tebe to tady všichni chápou.

A s těmi minimálně 7 znaky pro ČR jsem to napsal trochu jinak
Já skutečně nemůžu za to, když Ti někdo na základě reálný faktů vyvrací Tvé zažité představy, tak vidíš rudě a ani si ty argumenty nedokážeš přečíst.
Nejlépe bude, když si můj příspěvek č.1707 přečteš znovu a zamyslíš se nad tím, co píšu.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1715
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 16:15:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek:
"....budou dostávat KÓDY ROKU PRVNÍHO PŘIHLÁŠENÍ S OHLEDEM NA ROK VÝROBY"
To mi jasné od začátku. Jen nechápu, z čeho usuzuješ, že to nechápu

Závěrem můžu jen opakovat, že systém MMX+ disponuje 500.000 registracemi v ZÁKLADNÍ EMISI
Já závěrem opakuji, že to prokazatelně NENÍ pravda (a zdá se mi, až na jednoho to všichni chápou)
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1716
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 16:28:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle:
Znovu se zamýšlím nad Tvým návrhem a musím konstatovat, že tam jisté kapacitní problémy mohou nastat. Sice ne u Pardubického kraje, ale taková Praha a hlavně Středočeský kraj by asi problémy měli. Nebo by musela být možnost, aby jeden kraj měl dva kódy; pak to bude bez problému.
Ve městech jako Mnichov nebo Paříž je ročně registrováno okolo 100 nových aut na 1000 obyvatel - takže Praha by výhledově mohla potřebovat až o 100000 ročně. (V celé Evropě se auta během svého života stěhují z velkých měst na venkov).
U Středočeského kraje je to trochu podobné - sice asi ne tak výrazně, ale hlavně tím rozsekáním na 26 intervalů se ti reálná kapacita o něco sníží. A ve středních Čechách je potřeba považovat 50000 za naprosté minimum.
Ale jak píšu výše, dvě písmena pro kraj by ta asi vyřešila (navíc to druhé by se mohlo přidělit, až ta potřeba reálně nastane).
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Louňák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 1-2007
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 16:42:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co je to za typ ??? , našel jsem to na internetu : 0 2678
http://www.hasicsketradice.cz/images/sha2002/FUJI_2/DSCF0062.jpg
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1823
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 16:52:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek /107/ :
Já v tom shonu při realizaci knížky nestačil prověřit existenci znaků u VŠECH ORP. Jseš si jistý? Kde to lze sumárně vidět?

Jistý jsem si takzvaně "NAPROSTO" , a to i kdyby to "sumárně" vidět nikde nebylo...
To jaxi vyplývá ze statutu, který obec s rozšířenou pravomocí MUSÍ splňovat. Je MĚSTEM, tudíž MÁ stoprocentně svůj ZNAK a měla by mít dokonce i svou VLAJKU.

"Sumárně" jsem to pro tebe nikde nesehnal, je to ze čtyř zdrojů:

Takže 105 znaků ORP si můžeš prohlédnout tady :
http://www.gifex.net/
...dalších 87 znaků ORP je třeba tady :
www.znakymest.cz/nabidka.php
...Černošice oplývají znakem až od roku 1992 a podívat se na něj můžeš třeba zde :
www.mestocernosice.cz
...třináct zbývajících znaků ORP ti pro zjednodušení nabídnu odkazem na knihu (jinak každá radnice má své webové stránky, kde bývá i znak města, takže si je můžeš sám u sebe nacvakat) :
 
...vydala Academia 1985. Pro tvůrce nové grafiky na ČPZ vřele doporučuji...
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1717
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 16:56:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když letos přijde do registrace např. 120 000 nových osobních aut z domácích prodejen a 10.000 ze zahraničních bude z ročního limitu 500 000 využito 130 000 - zbytek až za100 let
Cože?
A co vozidla vyrobená letos a dovezená příští rok. A přespříští rok. A další roky. Všechna přeci dostanou kód letošního roku. A úbytek bude přitom minimální.

To už jsem ale psal. Ale asi málo polopaticky
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1718
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 17:00:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Louňák: To není RZ ale ještš SPZ, kdy typy oficiálně nebyly - tzv. trvale manipulační značka, předchůdce typu 131 (nebo 136 - záleží, co má vzadu)
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1719
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 17:17:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen tak pro zajímavost statistiky CRV

Udělal takový jsem výcuc počtu (jen) osobních automobilů podle roku výroby
1980 40275
1981 31678
1982 25987
1983 38304
1984 55929
1985 85549
1986 102713
1987 105743
1988 114647
1989 139809
1990 169175
1991 124873
1992 153082
1993 141458
1994 122288
1995 182794
1996 248089
1997 282153
1998 240413
1999 224202
2000 195707
2001 164847
2002 161435
2003 167569
2004 136688
2005 130978
2006 122477

Zajímavé by možná bylo najít, kolik bylo v roce 1997 u nás registrováno nových vozidel
(a porovnat s 282153)
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1824
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 18:11:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak z té předchozí bouřlivé diskuze pro mě, obyčejného značkového rádoby "vizážistu" vyplývá, že vzhledem k argumentům zdejších matematicko-fyzikálních odborníků žádná změna současného systému nehrozí!

Tvůrci "systému 2001" by si po přečtení pouhých pár předchozích příspěvků mohli mnout ruce nad tím, jak geniálně věčný a v celém vesmíru ojedinělý systém to stvořili...

Tím rozhodně nechci tvrdit, že se zdejší matematicko-fyzikální odbornící mýlí...tím chci pouze říct, že se mi rázem rozplývá sen o aspoň částečném návratu k "české klasice" na značkách, která (aspoň pro mě) vždy znamenala :
Shluk písmen...shluk číslic (nebo jinak : "odkud pocházím"..."kolikátá jsem!")
(Sic prostoduché..., ááále jak účinné! )
Šmarjá, vždyť to tady bylo v téhle podobě "takovejch let", nemyslíte, že se to prostě muselo "zažrat pod kůži"?

KAŽDÁ jiná navrhovaná varianta ( vzájemné přesuny v pořadí shluků, ba dokonce úplné mísení písmen a čísel, ale i jiné kódy než určující místo výdeje) to je tím pádem podle mého právě TO, co hlavně "běžným" lidem, ať už vědomě nebo podvědomě vadí :
NEPŘEHLEDNOST (kód bankovní operace ) a NEPRŮHLEDNOST (co to jako má znamenat? ) údajů na tabulce poznávací značky.
A bohužel - to je zároveň právě to, co nabízí systém 2001 jako ideální (?) řešení své kapacity do budoucna.

Kdyby bylo "po mým" , nařídil bych direktivně, a to pokud možno ihned, návrat ke graficky (znaky) zmodernizovanému "systému 1960 - 2002", jako návrat k české tradici :
Neměnné písmenné kódování podle ORP a za "sněhulákem" kapacitu číselných znaků takovou, aby to stačilo na příštích aspoň 30 let i Praze.
Zkuste se nad tím zamyslet, matematicko-fyzikální odborníci...
...ale hlavně mi neříkejte, že to nejde.
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1720
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 18:21:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Německo má cca 82 mil. obyvatel
V roce 2006 zde bylo zaregistrováno nových
3 467 961 osobních automobilů
304 433 užitkových vozidel
(3 772 394 motorových vozidle celkem)

To je více než 42 os.aut na 1000 obyvatel, 46 všech mot.vozidel na 1000 obyv.)

Ale na začátku devadesátých let se počty nově registrovaných os.aut pohybovaly kolem 4 miliónů za rok, tj. cca 49 na 1000 obyvatel.
VDA Staitistik

S takovými čísly je potřeba při vymýšlení nových systému počítat. Ne s aktuálními čísly relativně chudé ČR (na západoevropské poměry)

Takže znovu opakuji, je potřeba počítat s roční registrací 500 000 vozidel za rok (a ne ani s teď neplatnými 130 000)
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1721
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 18:27:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek:
Jestli Tvůj návrh chápu správně jako třeba P-123456 pro Prahu a VOT-4563 pro Votice, tak to "matematicky" jde, ale jen s podmínkou recyklace. Ale to bys měl po "GAME"
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1825
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 18:42:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...to není můj návrh, to je můj životní postoj
Prostě aby o "české poznávací značce" už na věky platilo, že to je česká "tradiční poznávací značka" a né každou chvíli jiná krkolomná vymyšlenina.
Jde mi vlastně jen o ten základní, neměnný vzhled, zkrášlený pár "obrázky"...

...to je můj naivní pohled na věc.
PS : Kdyby se tohle dalo uskutečnit, tak pro to snad obětuju i tu mojí "game"
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1722
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 18:47:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možností, jaký zvolit systém je registrace vozidel bezpočet. Na to, co je nejlepší má každý trochu jiný názor.
Můžeme tady své návrhy prezentovat a nechávat si je od jiných zhodnotit. Já jsem pro Ale pokud si to někdo předem dostatečně nepromyslí, pak musí unést i zhodnocení, že systém není použitelný.
Neříkám, že sem nedomyšlené návrhy nepatří. Naopak, dají se tu dokonale rozebrat, někdo může odhalit problém, který autora nenapadl. Jen by to pak autor měl unést
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1831
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 20:57:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč vymýšlet nové systémy.
Věřím tomu, že určitá "modernizace" systému 1960 - 2002, respektujícího současné administrativní uspořádání by úplně stačila.
Já jsem jednoznačně pro "návrat k SPZ" (ve vylepšené podobě).
(Co jinýho byste taky mohli očekávat...od dědka. )

Argumentujte si proti jak kdo chcete, ale představa, že za dva roky by mohla být v Hiconu vyrobena místo jakési "10A 0000" černobílá "ALC 40-01" se mi prostě moc líbí.
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 21:58:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědku,

tady si zjevně každý razí svou cestu a má více či méně ucelenou představu o tom, jak by to mohlo vypadat.

Pro mně osobně symbolizuje vzor 1960 - 2002 moje dětství a dospívání - už tehdy jsme s kamarády hledali "nejvyšší zpatřené", takový Plate Spotting, a kdo první zpatřil SPZ z nové série, tak to byl prostě machr.

Dnes jsme trochu dál, mně se moje 7A4 823X na mém novém autě líbí, zvykl jsem si na ni, pamatuji si ji, jsem rád, že to není žádná ZMP či protekce.

Je jasné, že když jsem předtím zpatřil auto s TU, tak jsem jakoby podvědomě očekával, že z něj vystoupí Krakonoš, dnes jezdí nejspíš s "háčkem" (H), nicméně je i to H je pořád kraj pod Sněžkou.

Když vidím "céčko" taxi si to vždy asociují s Třeboňskými rybníky a Škopkovou....

Po vyprázdnění poslední krabice, kde úřednice vytáhne pro ve frontě stojícího zákazníka 9A9 9999 by se měla otevřít nová, kde by se navrchu skvěla 1AA 0000.
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 22:00:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos 1716:

myslím, že jsem odpověděl v tomto příspěvku:

S těmi Parudbicemi a formátem E-0111-AA je to zajímavé u menších krajů, ale pro kraje S, B, T, U a A by ta kapacita nemusela stačit, takže by se musely přidávat další kódy (N Kladenský, D Mladoboleslavský, X Ostravsko-Karvinsko, R Brněnská aglomerace, Y Mostecko).
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1833
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 22:15:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...každý razí svou cestu...

No jistě . Jak jinak. Taky od toho se to tady jmenuje "diskuze" a nikoli "diktátorovna".
Já si rozhodně nekladu za cíl jít při zkoumání možných i nemožných systémů značek někam do hloubky.
Když zvedám nahlas ruku pro "návrat k SPZ", tak je to v hodně obecné rovině a spíš něco jako zbožné přání, aby to, co za mě v budoucnu někdo určitě dobře vymyslí, se co nejvíc podobalo systému 1960 - 2002.

(Příspěvek byl editován uživatelem Dědek.)
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 4-2007


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 23:21:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos 1720

Přirovnávat prodej nových vozidel v Německu před 10-ti lety a dnes se stavem v ČR který bychom rádi viděli už za 10, 15 let je BOHUŽEL zcela nereálný. Tohle není ekonomická rubrika, nemůžu to rozpitvávat. Prodejci sní o stabilním ročním prodeji 150.000 os. vozů s ročním přírustkem 3%. Zatím dlouhodobě nereálný sen. Dovoz ojetin bude letos kulminovat a pak se po silných výkyvech udrží na dlouhá léta na úrovni 150.000 kusů. BOHUŽEL, BOHUŽEL...
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 111
Registrován: 4-2007


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 23:49:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos 1722
Já jsem pro Ale pokud si to někdo předem dostatečně nepromyslí, pak musí unést i zhodnocení, že systém není použitelný.

Tvrzení, že MMX+ je nepoužitelný, je Tvoje zcela osobní, navíc nepravdivé tvrzení. Ze systému jsi si vypíchl jen část a ještě ji chybně interpretuješ. Nevnucuj to laskavě palcovými titulky těm, kteří nemají ani chuť se jím zaobírat (naprosto chápu) majíc zájem představit vlastní koncept, nebo se hrabat v jiné matérii. A v tom je laskavě neoblbuj naprosto nesmyslnejma tvrzeníma (min. 7 znaků apod.). Nemáš patent na to, že Tvé "analýzy" jsou správné. Ano, ostatní mlčí - ale ne proto, že s Tebou souhlasí!
Zrátka na "zadupávky" a "zadupávače" kteří si ani nedají práci předkládané pořádně prostudovat (důvod nehraje roli) nejsem hodnej. Těm vděčíme, že jsme tam, kde jsme ač bysme mohli být už dávno někde úplně jinde (J.W.)
Oceňuju konstruktivní kritiku - a že je jí dost a jsem za ni moc rád, protože mě nutí korigovat.
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 4-2007


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 23:55:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek 1823 znaky ORP

Super díky moc. Halt v tom fofru jsem se k tomu nedostal a usnadnil jsem si to těma krajskýma. Ale taky to není blbý - třeba z toho někdo udělá celkově variantu jen krajskýho systému s erbem na konci - proč ne. Když se ovšem nedá zastrašit, že pod 7 znaků to nejde...
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 00:15:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle 64
.....Teze proti blbému blahorodí

To je velmi dobré, to se mi líbí

Nebylo by špatné získat nějaký zahraniční manuál, jak se tyhle věci v detailu zpracovávají - viz grafický manuál corporate identity. Já měl kdysi chvíli v ruce manuál, jak se vytvářejí barvy pro uniformy vojska, nátěry zbraní atp. Existují podklady jak se aplikovala norma DIN na autoznačky a silniční značení...

Vyargumentovat s takovým odborným instrumentáriem a tedy kompetentním pozadím návrh nových PZ by už byla skoro sranda

Už jsem se zmínil o mém úsilí vylepšit stávající normované písmo na PZ a navrhnout "bezpečnostní" pro diolomatické emise. Rozjel jsem to na podzim s Feudalem ale nedotáhl. Je to fachman a jako tvůrce první digitalizace PZ znaků má velké zásluhy (odpustil jsem mu, že předběhl grafičku které jsem to v červnu 207 zadal a ta se pak po objevení SPZ-fontu na další práci

No uvidíme co ostatní hlavně Feudal až dorazí ze špitálu. Ten bude zírat
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 942
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 00:22:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek: Já prozatím mlčím, protože MMX+ neznám v celé své kráse, zatím se mi ale nějak nepozdává a asi by mi nepřirostl k srdci (třebas stávající systém 2001 mi ze začátku hned k srdci přirostl a nijak mi nevadí). Nesedí mi totiž představa návratu systému z 50. let, ač byl zajímavý, ale tehdá to bylo nejspíš politickou nutností tajně zašifrovat dané okresy. Ku příkladu takovou ostravskou "UH BZ 57" by laikové buďto vůbec nechápali nebo by někdo tvrdil, že se v Ostravě pohybuje podezřele hodně aut z Uherského Hradiště. Buďme loajální k prostému českému člověkovi a nezatěžujme ho takovým "složitým" kódováním.
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 00:26:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek 1824
....Jinak k té předchozí bouřlivé...

To víš že to jde! Oprášit systém 1960 i ve formě 1967 s 3. písmenem by šlo nádherně! S tím jsem před lety začal a někdo mi řekl, že mám vymyslet něco úplně nového...jen mě tam hned vadily ty 7 místné kombinace

Standard: AAA-11-11
klon 1 AA-11-11
klon 2 A-11-11

Variace 11-AAA-11
klon 1 11-AA-11
klon 2 11-A-11

Variace AAA-1-11
klon 1 AA-1-11
klon 2 A-1-11

atd., atd. bohatě, opravdu bohatě stačí a lepší než dementní 2001
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 00:36:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos 1717

Ano, tady jsem se špatně vyjádřil. Samozřejmě daný ročník je stále otevřený a plynou do něj následné registrace např. dovezených ojetin do doby, než třeba dosáhne hranice statutu "historický ročník". Z dnešního pohledu už je např. uzavřený ročník AA-AA-60, protože v něm je pouze několik málo tisíc starých vozů a za pouhé 3 roky, t.j. 2010 bude reaktivován. Tam potom musí fungovat metodika "vyprazdňování" těchto sérií tak, aby nemohla vzniknout duplicita. Dnešní nárust ojetin bude zaplňovat relativně silné ročníky 1992.1999...atp.
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 116
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 00:41:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rul 942

Říkáš že MMX+ neznáš zblízka tak netvoř dopředu bubáky. Všech 205 ORP dostane prioritně svůj obvyklý kód, pak nastoupí náhradníci. Speciálně Ostrava bude začínat ostravsky + deriváty O o které se bude dělit s Opavou atp.
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 00:49:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak mě do toho trošku zasvěť: Mám Felicii r.v. 2001, jsem první kdo příjde na ostravskou výdejnu a první, co dostane tabulku z nového systému MMX+, s jakou značku tedy odejdu? OA AA 01, přičemž OA značí Ostravu, AA značí pořadové písmena a 01 značí roky výroby?
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3185
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 07:19:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsme trochu dál, mně se moje 7A4 823X na mém novém autě líbí, zvykl jsem si na ni, pamatuji si ji, jsem rád, že to není žádná ZMP či protekce.

Je jasné, že když jsem předtím zpatřil auto s TU, tak jsem jakoby podvědomě očekával, že z něj vystoupí Krakonoš, dnes jezdí nejspíš s "háčkem" (H), nicméně je i to H je pořád kraj pod Sněžkou.

Když vidím "céčko" taxi si to vždy asociují s Třeboňskými rybníky a Škopkovou....


Ano, pro pražské vnímání světa to stačí. Já jsem z Prahy, z jednoho města - takže mě každý pozná. A zbytek? Pro Pražáka je Moravák člověk se slivovicí v ruce. Anebo ještě typičtější: Jééééé, ty si z Ivaaaaaaančic??? Tak to máteeee určitě vinohraaaad. Přitom není Morava jako Morava, je tak pestrá a stejně pestrá by měla být i v kódování. A v Ivančicích už vinné sklípky opravdu nenajdete a v Tišnově už teprv ne. A myslím, že podobně se cítí i jihočeši nebo trutnováci.

Já souhlasím s Dědkem. Ač Pražák, přesto se na něm léta strávená na Vysočině podepsala. Také bych se klidně vzdal GAMES na úkor recyklace. Ale zachoval bych povinnost výměny RZ při koupi v jiné ORP, protože pak by patriotismus byl v . Přeregistracemi by se navíc dala plnit státní kasa (řečeno kalouskovsky)

STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 30.4.2007 (xls)

3100. příspěvků kariéry (Liga velmistrů K-reportu)
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3186
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 07:23:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pakliže se někdo chytí (a Dědek by měl) kódování podle ORP, pak mám z JM kraje dva ORP kandidáty na dvoupísmenné kódy (k stávajícím okresním). Byl by to Kyjov (KY) a Boskovice (BO). Obě ORP mají poměrně slušné objednávky. Oba kódy jsou okresně neobsazené.
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 30.4.2007 (xls)

3100. příspěvků kariéry (Liga velmistrů K-reportu)
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1834
Registrován: 12-2005


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 07:23:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek /111/ : ..."zadupávky" a "zadupávače"

Tady bych se chtěl zcela rozhodně Vámose zastat .
Nikoho "nezadupává", pouze věcně argumentuje proti tvému systému. Vytkl mu už od počátku jednu zásadní věc a tou je, že nám podle něj tento systém v této podobě do budoucna neposkytne potřebnou kapacitu. Vychází přitom z určitých státem zveřejněných údajů a dále logickou úvahou, na jaké hodnoty nás očekávaný blahobyt úrovně vyspělé Evropy za pár let dotlačí...(?)
Pokud si nechceš připadat jako "zadupáván", tak mu "jeho" čísla a jeho logické vývody rovněž věcnými argumenty v klidu vyvrať . Zatím se tak ještě nestalo. Od toho tady tohle fórum snad taky existuje.

Já osobně se mimojiné (taky pěstuju masožravky atakvšelijakpodobně ) zaobírám už hezkých pár desítek let nikoli těmito pro mě ryze "teoretickými zdroji" informací, za něž při vší úctě k nim státem řízené instituce pokládám, nýbrž reálnou spotřebou tabulek, která se dá celkem lehce odpozorovat na našich komunikacích.
Vzhledem k tomuto letitému průzkumu je pro mě "kapacitní problém" postaven takhle : Kdo vytvoří systém, který si poradí s extrémní "výkoností Pražáků", aniž by z tohoto systému byla Praha "jaxi vyčleněna", má vyhráno. Praha svou reálnou potřebou totiž nemá konkurenci mezi kraji, natož kdyby došlo na kódování "nižší" úrovně.
Dan_g
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12
Registrován: 5-2007
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 09:16:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl bych menší dotaz v souvislosti s příspěvkem č. 204 od Jirky Š, ve kterém je fotka karavanu s trvale manipulační X 31-73. Tomcat v reakci na tento příspěvek píše, že se jedná o pražskou trvale manipulační značku. Jaké bylo rozlišení podle okresů, když na značce bylo, alespoň jsem to tak pochopil, vždy písmeno X? Záleželo na prvním dvojčíslí? Nebo bylo zde vůbec rozlišení podle okresů? }
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 5-2006
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 10:20:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, pro pražské vnímání světa to stačí. Já jsem z Prahy, z jednoho města - takže mě každý pozná. A zbytek? Pro Pražáka je Moravák člověk se slivovicí v ruce. Anebo ještě typičtější: Jééééé, ty si z Ivaaaaaaančic??? Tak to máteeee určitě vinohraaaad. Přitom není Morava jako Morava, je tak pestrá a stejně pestrá by měla být i v kódování. A v Ivančicích už vinné sklípky opravdu nenajdete a v Tišnově už teprv ne. A myslím, že podobně se cítí i jihočeši nebo trutnováci.

Kdybych bral ozančení "Pražák" v Tvém příspěvku jako urážku nebo aspoň ironii, tak já bych chtěl taky - samozřejmě v mezích mírové diskuze - pokritizovat venkovskou mentalitu: vy tam kolem Brna si budete hrát na Židlochováky a Šlapaničáky a Kuřimáky a Tišnováky, ale stejně je středem Vašeho běžného života to Brno - máte tam práci, zákazníky, kamarády, nějakou tu kultůru, hromadu obchodů, FC Brno v první lize, Kometu, když se zadaří, možná jednou taky...a to máte ještě velké štěstí, protože ti Trutnováci musejí až do Hradce, a ten dokonce nemá v první lize ani fotbal, ani hokej.

Nicméně, zpátky k SPZ/RZ - geografická příslušnost je otázka priorit (viz můj přispěvek 64). Chceš, aby Tvou příslušnost k obci bylo vidět už z 50 metrů (pak to musí být součastí alfanumerického kódu vyraženého do plechové tabulky): "tak, ty zas..nej frajírku z Kuřimi s tím Veyronem, já ti ukážu, jestli moje Felicie 1.3 MPi ze Židlochovic nemá na dálnici stejnou dynamiku!" a nebo Ti stačí, když je to součástí celkové grafické úpravy RZ, rozeznatelné z menší vzdálenosti (např. na parkovišti nebo na semaforech): "Mámo, přede mnou na světlech teď stojí nějakej týpek na Bugatti Veyronu - je z Kuřimi. To tam museli objevit asi zlatý důl...".
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 10:40:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek .."zadupávky" potažmo Vámos

Zkusím to, za pokus to rozhodně stojí
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 10:52:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos 1719

No hurá Ten údaj co hledáš (hledáme ) by měl mít CRV taky případně Svaz dovozců automobilů.
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 11:05:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rul Ostravská Felda r.v. 2001

Podle MMX+ by měla dostat buď OV RL 01 nebo OV RL 51 (záleží na pololetí, 1. pol. 01, 2. pol. 51). To RL je ilustrační. Zjišťuju, že se musí precizně definovat v jakém pořadí se kód roku přiděluje (zjištěný rok výroby z dokladů, 1. doložené přihlášení, soudní znalec). Myslím, že prioritu musí mít jednoznačně rok výroby. Tak to mají i jinde (IRL, GB). V knížce to formuju, kaju se, ne dost jasně.
Proč ho tam dávat? Má to spoustu výhod pro uživatele (např. servis), kupující (ojetiny, kontrolní složky (policie, hygiena ovzduší..)

Když ho zavedli Irové (Irská rep.) mazali handlíři s ojetinama do Severního Irska. Ale krátce na to, zavedli Britové to samé a nepoctivci byli v
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 814
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 11:25:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dan_g:
Trvale manipulační značky byly rozlišitelné jen na úrovni kraje (samozřejmě podle krajů dle územního členění státu z roku 1960). Písmena byla v zásadě stejná - tedy podle hlavním měst krajů, jako ta na dnešním systému, jen s malou odchylkou, že A byl Středočeský kraj, takže na Prahu zbylo X (plus Ostrava, resp. Severomoravský kraj, neměl dnešní T ale O)
Don`t worry, be wary!
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120
Registrován: 4-2007


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 11:28:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dědek 1834
....Kdo vytvoří systém, který si poradí s extrémní "výkoností Pražáků", aniž by z tohoto systému byla Praha "jaxi vyčleněna", má vyhráno. Praha svou reálnou potřebou totiž nemá konkurenci mezi kraji, natož kdyby došlo na kódování "nižší" úrovně...

Korekt!
Např. v MMX+ má Praha vyčleněnou celou řadu AA-AZ (vyjma AS pro Aš) a IA - IZ (vyjma IV pro Ivančice). Je to kapacita 22 x 500 = 11.000 x 2 x 2 = 44.000 ZCELA NOVÝCH os.a. a dodávek ROČNĚ. I přes sebeoptimističtější výhledy do budoucna se mi to jeví jako dostatečná kapacita Ta Íčkovou série jistě narazí, k dispozici je už jen Y či W. Aby se to lépe "trávilo", přidělovalo by se v liché kalendářní dny A a v sudé I (to obstará jednoduchá utilitka v centrálním registru)

V modifikované podobě MMX+, kde by PRVNÍ písmeno představovalo KATEGORII vozidla a dál jako shora, by využívání "nezvyklých" kódů ORP odpadlo. Kód ORP by byl pouze nad jeho znakem zcela vpravo...tedy pro Prahu AB, OV Ostrava atd. Na této variantě se mi líbí, že pnutí okolo kódů ORP odpadá.

Ješte by šla této varianty odvozená varianta 57 AA AA, tedy r.v. jako první a dál kategorie vozidla..Obávám se, že to by veřejnost nepřijala, příliš by to připomínalo neoblýbený model 2001.
že by?
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 11:38:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek - recyklace po 50 letech
Prosím však Weleka o jednu pro mně důležitou informaci. Jak zákonným způsobem chcete donutit v systému MMX+ v roce 2011 majitele aut 50 let starých aby POVINNĚ A BEZ VÝJIMKY zrušili svou klasickou registraci auta a svůj vůz kvůli recyklaci systému převedli do kategorie veterán nebo kovošrot. Vím, že můžete argumentovat, že se to týká pár aut za rok, ale týká. Osobně si myslím, že by to byla zajímavá soudní pře, kde bych se bránil, když můj vůz splňuje vše, co musí a přesto přijde o značky. Argument, že Oktávka kombík AB-čč-čč i po roce 2011 bude jezdit se svými historickými značkami neberu, protože existuje ztráta značek, prodej vozu na druhý konec republiky a moje pochybnost o legální výrobě replik historických (avšak platných) SPZ. A také nastane rok 2060, kdy by měl systém MMX+ vstoupit do druhého cyklu. A tam už by měli majitelé veteránů z r. 2010 po žížalách.

Pokud na tuto otázku neexistuje kvalifikovaná odpověď, je to (další?) důvod, proč se na MMX+ dívat jako zajímavou snahu o nápravu zmatku vzešlého z MMI, však o snahu marnou. A to by byla škoda. O vodu na mlýn tvůrcům systému MMI nestojím.
že by?
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 12:07:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek - kódy ORP, srozumitelnost.
MMX+ začínám čím dál více chápat jako rehabilitaci utajeného systému ´53, než jako nástupce modifikace z roku 1960. Prima, Ostrava bude mít přidělené kódy OA, OB, OC (nebo Olomouc?) atd. Možná se o písmeno O podělí důstojně s Olomoucem a Opavou, Vejde se pod O také ORP Opočno, Otrokovice a další?
Myslíte si, že také výhodně rozložíte mezi vhodné ORP všechny kódy začínající písmeny E, U a také F nebo Y - podle toho, co bude v množině 22 prvních písmen?
Zkrátka na někoho paskvil typu E pro kraj PardubicE vyjde a tak to patriotství moc neposílíme. Proto mi lépe vychází kódování, které jsem uvedl o několik příspěvků výše (a zdaleka nejen já):
- 7 znaků
- srozumitelnost podle ORP (Praha, Brno, Ostrava po jednou písmenu, okresy ze systémů 60 až 94 dvě písmena (+ nějaké další) a malé ORP 3 písmena.
- zapamatovatelnost - proto na střídačku písmena - číslice - písmena (to je asi ta nejmenší úprava, která by systém MMX+ postihla bez zásahu do jeho podstaty

P.S.
Vámosovu agrumentaci jsem (předpokládám) také pochopil a připadá mi logická a do budoucna opodstatněná. Zavádět v jakémkoliv oboru systém bez dlohodobé kapacitní rezervy je netaktické a snižuje to autoritu původce. Obdobně jako RZ s bankovní operací 1E8 3BZ7 udělá dojem maximálně na někoho, kdo upřednostňuje svou anonymitu a zaměnitelnost (= nepostižitelnost za prohřešky na silnici).
že by?
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 12:19:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek 11:28, že by? 12:07
Pardon, měl jsem rozepsaný příspěvek a odbíhal jsem od počítače. A nyní jsem si všiml, že jsem položil otázku na zčásti již odpovězený dotaz.

Fakt je, že bez přidělení všech kódů neuvidíme, jak moc systém MMX+ posiluje patriotství. Čím dál víc se obávám, že posiluje leda regionální anylytiky.
Že AS jako jediná v "áčkách" není Praha je sice naučitelné, ale nepatří to k jednoznačným informacím. To pro mně mezi přívětivé prvky srozumitelné i pro strejdu Kropáčka z Horní Dolní nepatří.
A už živě vidím pražské patrioty, kterak bojkotují liché úřední dny, protože chtějí "áčkovou" značku. Moravské Ivančice jistě budou řvát blahem, kterak se s kódem IV ocitli mezi pražáky (a to ještě mezi těmi, kterým je na mnohém nezáleží, tedy ani na tom typickém "áčku"). No, nevím, nevím.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3187
Registrován: 10-2003


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 12:19:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle: ano Brno je centrem jižní Moravy, to ale neznamená, že není nic kolem.

Samozřejmě, že ORP kódy by byly čitelné (viz příspěvek žebyho). Nevraživost by určitě byla např. Tišnov versus Kuřim. Ale taky třeba daleko od domova bych potkal na silnici auto a věděl, že je z Kuřimi.

RZ je prvkem identity k územnímu celku a územní celek Jižní Morava narozdíl od územního celku Praha je pro mě příliš velký.
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 30.4.2007 (xls)

3100. příspěvků kariéry (Liga velmistrů K-reportu)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace