K-report
 

Archiv do 29.května 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » SPZ - RZ » Zahraniční SPZ » Staré archivy » Archiv do 29.května 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Jetam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 02. května 2007 - 18:36:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plate: Mozno mame len rozne definicie recyklacie. Podla mna to recyklacia nie je.
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1644
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 02. května 2007 - 21:22:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já sice nesleduju přesnou posloupnost rumunských značek, ale jedno vysvětlení bych měl.
Nemohlo by to být tak, že se pro použití na osobních autech uvolnily nižší číselné série, předtím blokované pro jiné druhy vozidel. Mám takový neurčitý pocit, že u bukurešťských značek to před pár lety skočilo najednou nějak nahoru.
Ale je to jen takový nápad, tak to berte s rezervou
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1645
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 12:45:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže svůj poslední příspěvek (1644) beru zpět. Před cca 15ti minutami jsem vyfotil toto:
 

Takže bych skoro řekl, že v Rumunsku se recykluje
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 56
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 21:54:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Volker ...historická vozidla v Německu

Koníček oldtimer a vozidla se stálou evidencí v kategorii "historická" jsou dva naprosto odlišné páry bot. Samozřejmě typem poznávací značky a právě ekonomickým pozadím. Tebou zmiňovaný dědeček může sice vlastnit hezky zachovaného brouka, ale díky přísným STK historických vozidel nemá nikdy šanci používat stálou značku Xxxxx H. Pro tyto vozidla je běžná manipulční s prefixem alfanumerického kódu 07, tedy třeba HH-071234.
Komu se jaké poznávací značky na starších vozech líbí či nelíbí nemá vůbec nic do činění s tím jak jsou v Německu tato vozidla evidována.

...šikanózní STK? Pokud myslíš obyčejné STK, nic na nich šikanózního nevidím. Absolvoval jsem jich tam asi deset a nic diskriminujícího jsem nezaznamenal. Naopak jsem ocenil upozornění na vady které by příště nové vydání STK mohly ohrozit. A nutno dodat, že v ČR se mezitím standard STK s německými naprosto vyrovnal!

CK-00-88 nebo 7A61234
Na systémovou problematiku českých poznávacích značek nelze nahlížet praktickým ani emočním prizmatem fungujících a stabilních systémů v jiných zemích. Tam o jejich vývoji a budoucnosti, stále ještě, ve valné většině rozhodují vesměs inteligentní lidi. Nikoliv u nás - ale to je prý, jak jsem se na tomto serveru onehdá dočetl, dobré pro analytiky...no nevím...
Martin_100
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1330
Registrován: 12-2005


Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 23:17:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Odkud je ta značka?
Auto je z Plzně patrí firmě Bi ESSE a má na dveřích český polepy i s plzeňskou adresou firmy.
 
Na kvalitu nehleďte je to za jízdy přes špinavý sklo.
Přeji vedení PMDP mnoho úspěchů v jeho snaze přivést podnik k naprosté zkáze.
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 634
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 03. května 2007 - 23:23:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SPZ je italská
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 238
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 08:33:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BELGIE několikrát viděná, ale dnes se mi ji podařilo vyfotit. B značky nemusím, ale tato je docela pohledná. Domnívám se, že je určena pro cizince dočasně nebo dlouhodoběji žijící v Belgii; je relativně nová. Prosím odborníky o upřesnění, protože v knize Neila A. Parkera z roku 1994 není tento typ uveden.
 
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1650
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 11:30:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260 v ORP:
Britská C10 BJD je skutečně značka na přání. S čísly 1-20 a dalšími hezkými jsou z normálního výdeje ztaženy a vydávají se pouze na přání za poplatek.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3137
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 12:02:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos: dík za vysvětlení, je to modrý nový Peugeot (307???).
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 30.4.2007 (xls)

3100. příspěvků kariéry (Liga velmistrů K-reportu)
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 12-2006


Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 14:38:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od sousedů - v Hollabrunnu mi rakouští snaživí policisté dali pokutu za přetaženou dobu parkování; ukecal jsem to metodou "já nerozumím německy".

 
 
Volker
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 10-2005
Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 15:40:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek: Šikanózní samožrejmě myslím zvláštní "háčkovou" kontrolu, ne obyčejnou. Sám jsi napsal, že mezi nimi je rozdíl, který vytřídí dědkového milačka. Můžes to považovat za smyslný, že jen perfektní sterilní veterány dostají výhody - já mám jiný názor, a tak se to nedá dobře "dodiskutovat".

Důkazem, že existuje spojení mezi páry bot, ale jsou např. existující vozidla s registrace zrušeného okresu plus H.
Protože jsou restaurována novým majitelem náhodou ze stejného okresu nebo synem tohoto dědka.

 

Nejsou povinně evidována tím způsobem, máme výběr z obyčejné, sezonní, historické registrace. V podstatě to není špatná věc, jen litují, že tím bez nutnosti zmizí objekty zájmu tohoto komora: svým věkem zvlášt' zajímavé značky, které jsou součástem "technické památky na kolech".

Trvalé manipulační značky řády 07 vůbec nejsou určeny pro dědkové potřeby jezdit jednou za týden do supermarketu a do kostela.
Ten musí platit celou daň. S nimi jen smím jezdit jedním svých veteránů do srazu nebo do dílny a zpět, skoro nic víc. A aby se nepoužívala za nákup apod., právě zvýšily minimální věk vozidel také na 30 let a zostřili kontroly. Obě jsou - pozor, zase jen můj osobní názor! - jen drobky chleba uklidnit veteránské kluby.

Tak "dost pro dnešek" - i když sem patří i nejmenší detaily zahraničních systémů, bych navrhoval, že tady pokračujeme jen na přání jiných čtenářů...

Nikdy bych si z dálky dovolil sám od sebe označit český systém za dílo bláznů - jinak si pak ale dovolím, tobě v tom souhlasit...
Plate
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 18:59:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

čo sa týka toho Rumunska ,môže tam byť aj systém prideľovania podľa mena .Taktiež pripúšťam teóriu ,že ide o dovydaj sérii pôvodne určených pre iné série (Vámos) ,pripojil by som ešte dve teórie.
1 .Výdaj ide po poradí ale je tam veľa ZMP. Podprouje to aj ťahač ,ktoý mal BH**FRG ,a úplne čistou náhodou ide o firmu Frigo(TIraky tejto firmy tu jazdia veľmi často)
2.Podľa mňa je možné že sa vydáva nejakým iným systémom ,napríklad podľa rokov ,mesiacov a pod. alebo podľa niečoho iného. Jedným časom som si všimol ,že prívesy z Rumunska mali zväčša čísla vyššie ako 80 t.j. napr.B80AAA až 99AAA.
Čo ak sa vydáva podobným systémom ako vo Veľkej Británii., t.j. B52AAA-ZZZ rok 2002 ,B53AAA-ZZZ rok 2003 ,alebo B52AAA-AZZ rok 2002 mesiac Január alebo prvý štvrťrok. Priznám sa ešte som nenašiel žiadnu stránku o Rumunských plates ,čo by išla do "hĺbky problému"
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1651
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 19:31:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomcat:
Belgická 924712 je značka pro personál mezinárodních organizací - aspoň to tvrdí Neil Parker ve vydání své knihy z roku 2004 Značka byla zavedena až od října 2001.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1652
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 19:46:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plate:
Nějak jsem si neuvědomil, že asi není všeobecně známa základní chronologie rumunských značek. Ta je B01AAA-B01ZZZ, B02AAA-B02ZZZ, atd. Přívěsy mají vyhrazana čísla od 80 výše. Ale je možné, že i jiné druhy vozidel mají vyhrazena svá čísla (po vzoru starého systému, kdy sruh vozidla vyjadřovalo první číslo. Např. od 31 výše byly autobusy - 32B1234). Pro určení "stáří" značky nejsou důležitá písmena, ale čísla (v rámci druhu).
S tím skokem nahoru u bukurešťských jesm myslel to, že se najednou objevila čísla jako B99ASX a podobně.
Systém byl zaveden v roce 1992, takže "moje" B 03FDZ by musela být tak z let 1992-93, což neodpovídá stáří auta.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 4-2007
Odesláno Pátek, 04. května 2007 - 20:22:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomcat Belgie 924712

vyfocená značka je ze série emisí vydávaných (od října 2001)pro mezinárodní organize (polodiplomatický statut) akreditované u belgické vlády. Pozor - není to ani ze skupiny EU (mají vlastní kódování), ani ze tří dalších (honem teď nevím jejich jména) se separátním alfanumerákem. Belgické značky, mimo to že nevynikají krásou, nemají příliš jednotný design.....
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 875
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 16:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna britská historická značka se mi podařila vyfotit na ostravském výstavišti:
 
 
 
Study
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2813
Registrován: 11-2004


Odesláno Sobota, 05. května 2007 - 19:09:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska jsem v Kopřivnici vyfotil asi dvacet zahraničních značek, kdo chcete, ozvěte se na YCQ nebo mail.
Sháníme fotografie a předměty spjaté s autobusovou dopr. v Prostějově. Nabídky SMS zasílejte na 605840016

PV-57-09 a PV-67-39 zůstanou navždy legendami...

YCQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech s denní aktualizací
Plate
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 3-2007
Odesláno Pondělí, 07. května 2007 - 11:52:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cez víkend sa mi na nete podarilo ziatiť zaujímavé veci o Maďarských a Rumunských značkách.
Najprv mi padla teória že maďarské značky neoznačujú z kade auto pochádza. Na jednej stránke sa píše že sú vydávané podľa miestnych samospráva ,municipalít ,čo je dosť možné že sú to dokonca obce. Tie si objednávajú po 50 ks v krabici .Takže už len ,ktovie po maďarsky a hľadať na nete.
Rumunsko zase podľa inej stránky vydáva úplne náhodne ,na každé auto osobitne (aj prívesy) a po je zničení ,alebo po kúpe nového auta si môže dať vyrobiť kópiu (nepíše sa či je poplatok). Pri trojpísmennom kóde sa nepoužívajú obscénne názvy ,nepoužíva sa písmeno Q a na začiatku nesmie byť I ani O ,čiže asi IOO neuvidíme ,ale BII alebo JII áno.
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1658
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 09. května 2007 - 12:24:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rumunské značky:
Když v devadesátých letech začínaly, tak čísla určitě přibývala chronologicky. Po pár letech se ale začala najednou objevovat nějak nelogicky vysoká čísla, takže je možné, že se skutečně přešlo na nějaký nechronologický výdej, možná po vzoru Švédska na náhodné kombinace.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4237
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 12:50:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera jsem viděl na návěsu belgickou SPZ, ale standardní evropský rozměr, černá písmena na bílém podkladu, formát typu H nebo LT (PPP - ČČČ), ale písmena o něco užší. K tomu na europroužku B. To je nějaký nový vzor?
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Jetam
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 2-2006
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 17:16:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: Je to novy europskejsi vzor, zacali s nim prave na navesoch v 2001.
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 20:32:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Belgické návěsy

Jak říká Jetam správně od r. 2001 (říjen) používají standardní evropské tabulky ve formátu QAA 001 - QZZ 999. Čísla a písmena jsou v původním fontu z r. 1999 na červeno-bílých PZ
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4238
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 10. května 2007 - 21:38:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dík!
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Plate
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 3-2007
Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 10:25:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes som prvy krat videl Rumunsku euro značku ,formát eBV19MSM.
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 891
Registrován: 7-2006


Odesláno Pátek, 11. května 2007 - 10:28:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plate: Super, to znamená, že by měli už mít i Bulhaři.
Plate
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 3-2007
Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 14:02:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RUL: Aj ja predpokladám že aj Bulhari budú mať nové euro značky. Otázne je či sa nebudú vydávať až v nejakej novej sérii ,lebo Sofija a Plovdiv , už pomaly vyčerpávajú posledné série. (XA-XX). Som zvedavý. Inak natrafil som na web ,kde je písané že aj Bulharsku je možné dať si spraviť vlastnú značku ,ale stojí to nekresťanské peniaze , 600EUR ,kým na Slovensku iba cca 303EURO.
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 4-2007
Odesláno Neděle, 13. května 2007 - 20:51:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plate ....na Slovensku cca 303 Euro

Na Slovensku stojí vydání standardní PZ 2.000 Sk, značky na přání 5.000 Sk a nezdá se, že by se mělo zdražovat . Co se děje v Bulharsku zatím nikdo neví, nebo?
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 807
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 15:03:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Trochu odlehčení:
Nejdražší značka
Don`t worry, be wary!
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1799
Registrován: 12-2005


Odesláno Úterý, 15. května 2007 - 15:27:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kde byl Pajda?
Dabel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 2-2007
Odesláno Středa, 16. května 2007 - 11:26:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

velmi pekna diskuse:-)
take sbiram spz
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 911
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 16. května 2007 - 21:06:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem poprvé viděl nizozemskou RZ s novým kódováním 51-VGN-6 a minulý týden jsem poprvé na vlastní oči u Nového Jičína viděl kyperský kamion s návěsem. (Návěs měl čččč CT a kamion ččč ppp - obě na žlutém podkladě).
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 10:50:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rul 51-VGN-6

Jaký druh vozidla to byl a jaká byla barevná kombinace? Byla tam nějaká nálepka, příp. v jaké barvě a kde umístěná? Díky
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1692
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 16:14:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek:
Podle mě je to užitkové vozidlo (Bedrijfswagen) a barevná kombinace byla normální - tj. černá na žluté. Tento formát se přiděluje po vyčerpání předchozího 99-VZ-ZZ. Vypadat by měla asi takto:
 

Na nový formát se přechází vždy po vyčerpání kombinací pro příslušný druh vozidel. Osobáky jsou teprv u 88-XG-ZR, viz zde
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 914
Registrován: 7-2006


Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 16:33:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek:
Byl to Opel Zafira, značku jsem viděl (za jízdy) detailně zepředu a zadní pak až ve zpětném zrcátku, obě tabulky měly černá písmena na žlutém podkladě s europoroužkem bez jakýchkoliv dalších nálepek (přesně typ, který ukazuje Vámos).
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 87
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 21:21:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rul 51-VGN-6 a Vámos

Tenhle alfanumerák pro lehké užitkové vozidlo do 3,5t je skutečně unikátní - doprovodný nizozemský text však neuvádí, že by se tak mělo postupovat u všech typů vozidel (V= užit.v. do 3,5t, B= užit.v. nad 3,5t).
Nizozemci totiž dosud vždy řešili vyčerpání hlavní kódové řady rošádou alfanumeráku. ZZ-ZZ-99 do 1999, ZZ-99-ZZ do 1991 atd. Tentokrát je zřejmě zaskočilo vyčerpání "užitkové" řady a protože u hlavní řady jsou skutečně teprve u 88-XR-ZR, tak je jim líto nechat ladem min. 63.000 jednotek (prefixy Y a Z nebyly dosud v celém obsahu volné) a vydali tuto emisi. Jinak nová rošáda by měla začít na AA-11-AA, ale kdo ví, skončila teprve 1991, můžou přijít změny i v Nizozemí
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 4-2007
Odesláno Čtvrtek, 17. května 2007 - 21:24:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď mi napadá - vzpomínáte na DDR čísla v 80 letech? Když vyčerpali AA-11-11, tak zavedli AAA-11-1, takže Nizozemci můžou klidně vyjet touhle cestou VGN-51-6 ...zobáčíme...
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1694
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 18. května 2007 - 09:34:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek:
Ten další postup v NL se tady už kdysi probíral, někdo sem tuším dokonce dával nějaký odkaz, který teď nemůžu najít). Výplývalo z něj, že se tak bude postupovat u všech druhů vozidel a je to avizováno už nejméně 3 roky.

Našel jsem aspoň nějaký jiný odkaz
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 919
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 12:20:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera v Havířově
 
 
 
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 921
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 12:48:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a včera na frýdeckém náměstí jsem narazil na zvláštní italskou značku, snad nějaká papírová převozka:
 
Vepředu neměl nic.
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1700
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 22:39:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rul:
Je to nějaká italská provizorní značka, ale její přesný účel mi není úplně jasný. Normální vývozní by podle mě měla vypadat jinak.
C2 by mělo být Trento.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 4-2007


Odesláno Sobota, 19. května 2007 - 22:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šmarjá, to vypadá jak ze sudu s kyanovodíkem ale je to skutečně převozní (manipulační) jednorázovka. C je kód provincie Trentino-Alto Adige (Jižní Tyrolsko). Dal bych ji do soutěže o nejohavnější evropskou PZ i když tím, že je jako česká 10ti denní jen z papíru tak se automaticky diskvalifikuje...
Tomcat
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 12-2006


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 16:03:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro odborníky: tipuji to na VOLYŇ (Ukrajina), ale tabulka zřejmě ještě pochází z bývalého SSSR (80. léta ?)I tento exponát byl k vidění na dnešním veteránském srazu.
 
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 4-2007


Odesláno Neděle, 20. května 2007 - 16:12:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomcat

Korekt! Volyň - zajímavě graficky vyřešeno to azbukové D....
že by?
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.29.34
Odesláno Pondělí, 21. května 2007 - 17:39:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

www.kmkm.waw.pl/wydarzenia/zlotogorkow2007
polské veteránské značky
Mmm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 793
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 15:36:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky jsem přidám jednu Spz (Turecko)

 
Plate
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 3-2007
Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 22:44:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tomcat :
Značky zo starého ukrajinského systému podľa mňa isto platia ,lebo ich vídavam ,tak 1-2 za rok . Aj teraz cez víkend som bol na východe v Michalovciach a predbiehal nás autobus 3236 KIA.
Inak je čoraz viac výdavať nové značky . Pre nám najbližšiu Zakarpatskú oblasť je aktuálne AO 7772AE (videná 21.5.v Bratislave ,Audi A6)
Tootti
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 221
Registrován: 1-2007


Odesláno Úterý, 22. května 2007 - 23:06:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
este mi okolo domu beha španielsky kamion...
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 941
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 00:08:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Plate: S tou Zakarpatskou Ukrajinou máš pravdu, tady na Ostravsku se to AOčky jen hemží.
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 953
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 23. května 2007 - 20:55:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U jistého OC v Ostravě jsem dnes zachytil italský dvouřádek:
 
 

Je zajímavé, že Italové od standartní série rozlišují dvouřádky, všechny začínají na Z, tento jsem třebas fotil loni v Dánsku:
 
 

Na závěr jedna z okresu Harburg (Winsen/Luhe):
 
 
Volker
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 23. května 2007 - 22:40:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malý vý-let přes víkend do Štýrského Hradce:

trvalé manipulační na přání: (existuje nekde jinde? )

 


"předlistopadová" protekce: (systém končil 1989 )

 


'Graz-konzulát' a srbský diplomát:

 
 
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9252
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 00:47:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už je tady to Rakousko, tak přidám něco aktuálního z Vídně:

černé značky už se tam moc nevidí.

 
 
 

mopedy

 

taky moped?

 

a zajímavě nevyužitý prostor pro dvouřádek

 
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9253
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 00:49:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A napadla mě tam jedna věc, která bych řekl se dotýká i úvah o znovuzavedení kódování dle okresů/ORP u nás - kolik je vlastně v Rakousku cca vydáno značek "W" (při velikosti a významu Vídně jich bude určitě hodně) a kolik je všech ostatních dohromady?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Volker
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 02:01:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Některé údaje jsou na www.statistik.at:

Ve Vídně jsou registrována (jen) 399 vozidel na 1000 lidí (ca. 1.650.000 obyvatelů).
Celmem v Rakousko k 31.12.2006: 5.722.624 vozidel za ca. 8,3 mio. lidí.

První registrace nových vozidel za 1000 lidí (2006):
Vídeň: 39,7
Rakousko: 37,0
země: mezi 45,6 (Salzburg) a 31,0 (Vorarlberg)

Malý vliv, ale zajimavý fakt, že můžou registrovat 3 vozidla pod jednou RZ ("Wechselkennzeichen"), proto tam stojí tolik aut bez značek.

Černé značky zmizí po 17 let a protože ji už nemužou přeregistrovat ani ve městě, tak musí být od 31.12.1989 nepřetržitě přihlásena stejným majitelem. Ale ve Vídně se vidí ještě nejvíc - malý výběr:

 
 
 

 
 
 
Plate
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 3-2007
Odesláno Čtvrtek, 24. května 2007 - 20:03:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak toto sa mi podarilo nájsť na nete . Trochu recesia nie
 
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 966
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 27. května 2007 - 16:04:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Motocykly z hornorakouského Braunau dnes před ČEZ Arénou v Ostravě:
 
Jirka_Š
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 6-2003


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 01:13:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malý exkurz do slovinských značek
V pátek a sobotu jsme s kamarádem navštívili Slovinské městečko Tolmin na úpatí Julijských Alp, okres Nova Gorica (GO). Důvodem bylo zahájení mezinárodní výstavy fotografií z I. světové války. Zde se v okolí řeky Soči odehrály nejtěžší boje na jihu Evropy, což zaplatilo několika tisíc vojáků včetně mnoha Českých. Ale zpět k tématu. Přináším několik zdejších značek:
 
 
 
 
 
 
 
A ještě pěkná rakouská na závěr:
 
 
Kromě vyobrazených tu mají i "typ 106", který se mi nedostal před objektiv - přece jen značky nebyly hlavní důvod mé návštěvy.

(Příspěvek byl editován uživatelem Jirka_Š.)
Společnost pro veřejnou dopravu Lokálka Pňovany - Bezdružice RegioMap Plzeňského kraje
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9284
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 16:53:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co je tohle za (norskou) značku? dnes na Václaváce.

 
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 79
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 18:26:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McBain 9284:

AR = Fredrikstad (provincie Oestfold)
barevné provedení = light commercial vehicle (něco jako naše N1 / LUV).
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9285
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 28. května 2007 - 19:51:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dík.

AR = Fredrikstad (provincie Oestfold)

Ten Fredrikstad je vidět i na podložce.

barevné provedení = light commercial vehicle (něco jako naše N1 / LUV).

Pravda, skrze zadní sklo je zlatá mříž pěkně vidět.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3197
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 29. května 2007 - 07:24:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jirka: v Tolminu jsem také byl, i v Bovci a Kobaridu. Slovinské značky se mi líbí.
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 30.4.2007 (xls)

3100. příspěvků kariéry (Liga velmistrů K-reportu)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace