K-report
 

Archiv do 19.června 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » SPZ - RZ » Registrační značky - diskuse » Staré archivy » Archiv do 19.června 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 154
Registrován: 4-2007


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 10:02:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle
No tak Itálie má snad formát AA-000-AA a Francie bude mít taky tak. A to je rozšíření kapacity o desetinásobek


OMYL kolego - AA-111-A pro motocykly a AA-11-AA pro ostatní vozidla viz FRANCOPLAQUE
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 4-2007


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 10:18:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

NESTLE System NESTLE

KOLEGO - klobouk dolů poctivá práce!
Je vidět, že tu máme borce, kteří obětují čas, mačkají mozek a předloží materiál, nad kterým se MUSÍME vážně zamyslet.
Nejsem bohužel z časových důvodů sám schopen takhle přehledně a vizuálně poutavě MMX+ představit ale systém NESTLE si s chutí prostuduju

Kéž by další borci šli s podobnou kvalitou do kotle!
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 10:39:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Welek:
Rozumím Vaší linii, kterou od začátku držíte (někdy zuby nehty...).
Myslím si, že před Vaše teze A až E však je zapotřebí postavit obecnější teze - např.
I. - značka je pouze registrační, tedy především pro styk stát (a podobné instituce) vs. uživatel vozidla - registované vozidlo, zaplatcené mýto, pojištění, nepropadlá STK atd...
nebo
II. - značka i poznávací (poměrně rychle zapamatovatelná) a použitelná i pro vztah mezi ne zcela anonymními uživateli

Domnívám se, že obecně svět spěje k technokratickému a necitlivému vnímání - "registrujeme Tě, zaplať daně", avšak tento pohled nepatří mezi přívětivé prvky všedního dne. Anonymita, povinnosti, odtažitost atd. Z tohoto pohledu má blíže k realitě teze I. a pak MOŽNÁ např. Vaše teze A až E.

Není to však jediné vnímání světa, ostatně i v EU existují snahy bránit se šedivé úředničině - zjednodušeně "ne na vše evropské suché studené normy, ale pestrý život - např. Evropa regionů a individualit. Proto se domnívám, že i RZ, jak zde někdo uvedl, patří k symbolice naší země, tak ať něco "prolidského" vyjadřuje. (Švejk - "každej je vodněkud".) Haška moc nemusím, ale něco na tom je - proto mám zájem na tom, aby značka řekla i něco "lidského": Auto patří někam na Králicko, no ten se projel, než dojel do Domažlic.
Z lidského hlediska mi to je bližší, než jestli bylo auto poprvé registrováno v ORP Pardubice před 7 roky.

Pro někoho může být můj příspěvek OT - těm se omlouvám, chtěl jsem naznačit s jakými pohnutkami lze také ke tvorbě nového systému přistupovat.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 10:47:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad RUL 1023
V mém systému první ostravák může vyfásnout např. tyto značky - viz příloha.
Je tam První jednořádek, první dvouřádek, první Solaris U 12 z DPO a také jedna značka na přání, když si Rul přijede s Volgou pro novou značku.
 
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 10:53:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pardon, kvůli zobrazení ještě příloha převedená do RGB
 
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1425
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 15:00:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že_by, systém ZEBY 007: Po grafické stránce je to opravdu krásné, skvěle provedené. Po kódovací stránce mám několik výhrad:

Samostatné serie pro dvouřádky: To mě přijde skutečně zbytečné. Dvouřádky se dají řešit rakouským způsobem, tedy že do první řádky se dá to, co se tam vejde a zbytek do spod. Vozidla vyžadující dvouřádkové značky nejsou ničím zvláštní než ostatní a tak by neměly mít svoje serie. Kromě toho dvouřádky vymírají: Posledním vozidlem, které vyžadovalo typ 103 nové z výroby byly autobusy Škoda 21 Ab, jejichž výroba skončila před pár lety. U offroadů se taky postupně přechází na jednořádky. A počet U.S formátů bude úměrný chuti Čechů dovážet exotiky ze zámoří. Jedinými perspektivními dvouřádky jsou typy 118, 119, 155 a 158 a jejich deriváty.

Trvale manipulační: Myslím, že praxe rozlišování po krajích je plně dostačující a já bych to tak ponechal.

Serie "DP": Je to typický příklad ničeho proti ničemu. Zkrátka když to bude, nepřinese to nic, stejně jako když to nebude. Navíc městskou autobusovou dopravu už dnes neprovozují jen místně příslušné DP, ale spousta subjektů organizovaných do PID, ODIS, IDS JMK apod. Já bych to tedy posunul do roviny, že si podnikatelský subjekt může pro sebe za nějaké hříšné peníze vyhradit serii. Například kohosi v T-Mobilu napadne, že by bylo pěkné, kdyby všechna jejich vozidla měla značky A xxxx TM. Tak si těch 9999 pozic pronajmou...

Pražské motocykly: Ale tady je trochu problém s duplicitou, že? Serie A A 1234 ještě ne, ale později to koliduje...


Většinu ze zde doposud představených systémů si dovedu představit v praxi. Některé jsou mi milejší, jiné méně, ale žádný by nezpůsobil to, že bych na RZ zanevřel a začal se věnovat třeba chovu holubů.
Všichni máme nějakou představu o systému, nikdo zde ale ještě nenastínil, jak chce změny systému docílit.
Je samozřejmě možné a pravděpodobné, že zodpovědní úředníci toto fórum čtou a dělají si poznámky a třeba za pár měsíců bude ministr Řebíček na tiskové konferneci představovat nové české RZ, nicméně jsem přesvědčen, že ke změně je třeba učinit aktivní kroky.
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz

RegioMap Plzeňského kraje
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1787
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 15:21:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin L:
Všichni máme nějakou představu o systému, nikdo zde ale ještě nenastínil, jak chce změny systému docílit.
K tomu Ti něco napíšu mailem. Důvod se dozvíš.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1788
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 15:47:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco k vojenským. Včera v Praze na Prašném mostě
 
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1789
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 16:27:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle:
Tak jsem aspoň letmo prostudoval Tvůj systém.
Kapacitní problémy bys rozhodně neměl
Nějak mi uniká smysl kódování toho týdnu první registrace. Je to tam totiž zakukleno dost neprůhledně a průměrný člověk z toho stejně pozná jen které ze dvou aut je starší/mladší. Dopočítat se nějakého datumu bude velice složité a tím pádem mi to nepřipadá moc smysluplné. Jen se tím komplikuje zapamatovatelnost - má to vlastně 4 skupiny znaků (sdružené po dvou). A to je druhá věc, co se mi nelíbí, zapamatovatelnost podle mě nic moc.
Barvičky nehodnotím, stejně na nich netrváš
Jako velmi pozitivní nápad hodnotím sloučení úřední nálepky s nálepkami TK a ME. Ale opět se mi nelíbí netransparentnost. Kdo se má podle té byrvy dopočítávat platnosti TK. Nebylo by lepší volit barvu podle konce platnosti TK? Bylo by pak na první pohled jasné, kdy platnost končí a kdo to už prošvihl. (Navíc znak Prahy podle mě vypadá jinak) Ta jedna nálepka je podle mě fakt dobrá, na jiných návrzích se mi nelíbí právě "příliš mnoho nálepek"

Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3257
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 16:30:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestleho systém neberu - moc písmen - málo zapamatovatelné. Graficky OK.

Ad 3260.2
Nějaké chyby tam mám - viz pár duplicitních kódů.

Praha - 7 znaků - OK asi by to pomohlo

Kódy stejné jako platné okresní (např PS): duplicita nehrozí, protože je jiné kódování - písmena na konci. Rozhodně považuji za menší zlo než uměle zavést PX apod... okresní RZ mizí závratným tempem - i s povědomí lidí časem zmizí ono PS či PJ

Některé záměny (např HU-HP) beru, historii moc neznám.
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 10.6.2007 (xls)

3260. příspěvků kariéry (Superliga velmistrů K-reportu)
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1790
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 16:41:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Docela by mě zajímalo, jestli na ruského velvyslance vyšla 020 CD20 náhodou. Dost bych se divil.....
 
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1791
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 16:44:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tuhle modrožlutou PZK 70-00 vídám celkem často.
 
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 17:15:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle:
Tak jsem aspoň letmo prostudoval Tvůj systém.
Kapacitní problémy bys rozhodně neměl
Nějak mi uniká smysl kódování toho týdnu první registrace. Je to tam totiž zakukleno dost neprůhledně a průměrný člověk z toho stejně pozná jen které ze dvou aut je starší/mladší. Dopočítat se nějakého datumu bude velice složité a tím pádem mi to nepřipadá moc smysluplné. Jen se tím komplikuje zapamatovatelnost - má to vlastně 4 skupiny znaků (sdružené po dvou). A to je druhá věc, co se mi nelíbí, zapamatovatelnost podle mě nic moc.
Barvičky nehodnotím, stejně na nich netrváš
Jako velmi pozitivní nápad hodnotím sloučení úřední nálepky s nálepkami TK a ME. Ale opět se mi nelíbí netransparentnost. Kdo se má podle té byrvy dopočítávat platnosti TK. Nebylo by lepší volit barvu podle konce platnosti TK? Bylo by pak na první pohled jasné, kdy platnost končí a kdo to už prošvihl. (Navíc znak Prahy podle mě vypadá jinak) Ta jedna nálepka je podle mě fakt dobrá, na jiných návrzích se mi nelíbí právě "příliš mnoho nálepek"


Tady bych si dovolil (narozdíl od mých barevných SPZ)tuto fičůru bránit: úpřimně řečeno - co je koho do toho, kdy přesně bylo moje auto RZ: E14 XX88 zaregistrováno...a já, jako majitel, si to najdu v TP. Takže se určitě k tomu nebude vydávat "kódovací příručka pro běžné občany". Běžný občan - i se základním vzděláním - umí skutečně pouze určit, že auto E14xxxx je mladší, než auto E11xxx a o hodně novější, než auto A55xxx. Ale to myslím v zásadě běžnému občanovi stačí. Tady ale začíná ta story s barevnými nálepkami TK/EK: je jasně napsáno, že žlutá platí do 4. roku věku vozidla - takže auto s registrací např. B11 dosáhne tohoto věku po cca 205 týdnech - v té době se budou vydávat E48xxxx. V následujícím týdnu E49xxxx bude žlutá nálepka na autě B11xxxx, stejně jako všechny nižší registrace (A11xxxx - A99xxxx) NEPLATNÁ - měl by tam mít zelenou....
99.7% populace to sice ani tušit, ale stačí, když tuto skutečnost zjistí (a) policie nebo (b) automatický monitorovací systém.

Zní to komplikovaně, ale věř mi, je to úplně primitivní.
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 17:25:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna technická poznámka: v těch ukázkách je malý šotek, opravím to - ale celkový smysl to nijak nekazí.

Zároveň UPOZORNĚNÍ pro ty, kteří se k Nestle 99 ještě nedobrali: toto není systém (pouze) pro Českou republiku, ale pro libovolný stát zhruba velikosti ČR. Jestli teda čekáte, zda bude kód pro Rohovládovou Bělou RHB nebo RB nebo 145 nebo ERB, tak s tím Nestle 99 ani nestrácejte čas. Stejně tak, jestli má mít Praha na značkách znak o třech věžičkách a praporech 13 městských částí, siluetu Hradčan nebo obchodní logo...
k té zapamatovatelnosti by bylo dobré nastudovat nějakou odbornou literaturu a teorii - jestli se lépe pamatuje 4A9 nebo A49 nebo 49A.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3262
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 17:42:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

4A9 nebo A49 nebo 49A.

anebo AKA
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 10.6.2007 (xls)

2001.wz.cz - internetový hrubšák)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34297
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 18:21:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kam se ztratil Dědek?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 18:28:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260: nebo taky YJF, YFJ, SNM, SMN, OPT, PTO, OTP - to si člověk musí pamatovat, i kdyby ho vzbudil ve tři v noci ale nač vlastně?
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1792
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 20:07:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle - zapamatovatelnost:
Nevím jestli zapamatovatelnost je to nejlepší slovo. Jde hlavně o to, aby si náhodný svědek dobře pamatoval RZ auta, co viděl na místě činu - zjednodušeně řečeno. Nebo třeba i to, abys to při rychlém průjezdu správně přečetl a stihl si zapsat. Střídání písmen a číslic Tě totiž nutí víc myslet na to, co je číslo a co písmeno a stejný počet znalů čteš déle. Pokud se vozidlo rychle vzdaluje, tak je dobrý každý zlomek vetřiny.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3265
Registrován: 10-2003


Odesláno Pátek, 15. června 2007 - 21:18:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle: třeba na identifikaci. Já vím, že v Praze se ve velkém počtu aut a při kódu A xxxyy kanárková Fabie ztratí. Ale třeba v ORP Kuřim máme kanárkové Fabie jen tři. Dovedu si tedy představit, že při pohledu na tuto Fabii ujíždějící z místa činu bude stačit říci barvu a kód KU.
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 10.6.2007 (xls)

2001.wz.cz - internetový hrubšák)
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 00:12:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin I.
Samostatné série pro dvojřádky
- jsou proto, aby na přední i zadní značce byly vždy logicky uspořádané bloky písmen a číslic. Na nejvyšší priority jsem si dal takové záležitosti, co se moc nenosí: zapamatovatelnost, pohlednost a jistý stupeň logiky. Proto do prvního řádku ne to, co vejde (vyšlizmus - tak to vyšlo...).
K zapamatovatelnosti se vyjádřil Vámos v příspěvku 1792 - jako by mi mluvil z duše.

Pražské motocykly:
Počítám s recyklací uvolněných kódů, proto jsem u motocyklů začal A A 0001 až A A 9999. V dalších sériích si jsem vědom, že dožívají na série AB a výše ve všech kategoriích vozidel. Za 6 let systému MMI jsou motocykly před koncem 3A čččč, tzn. ročně 5 000 registrací. Nemám obavy o dostatek volných kombinací pro registrace v motocyklů v systému ZEBY 007.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 00:26:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos - příliš mnoho nálepek
Souhlasím, ale když už jsem se zachoval novátorsky k úpravě fontů, úvahou o červeném "národním" rámečku, kódováním podle ORP s nestejným počtem znaků pro ORP, tak jsem alespoň toho sněhuláka nechal, ať na té značce něco z předchozích systémů zůstane... :-)
Myslím si, že alespoň nějaká optická kontinuita s předchozím systémem nazaškodí, je užitečná pro všeobecné přijetí nového systému - aby se u lidí nové značky "opticky chytly" a z tohoto pohledu ten červenozelený sněhulák je jistým národním prvkem na současných značkách.

Ovšem nic nebrání tomu, aby znak ORP + termín STK/ME byl sloučen do jedné nálepky "švédského tvaru" Tak by mi vzniklo na značkách místo pro pomlčku nezi 2. a 3. blokem znaků.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 01:26:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Nestle
"NEPLATNÁ - měl by tam mít zelenou....
99.7% populace to sice ani tušit, ale stačí, když tuto skutečnost zjistí (a) policie nebo (b) automatický monitorovací systém.

Zní to komplikovaně, ale věř mi, je to úplně primitivní."


To je právě ono - v detailech mi Váš systém připadá moc technokratický - podobně jako Welkův.
Jistě, že se může majitel podívat ve firmě do papírů, do kdy že má na autě technickou. Ale stačí jeden telefonát u auta a podřízená na chodně a už ani nevíte, že jste chtěl hledat šanon s techničákama... Když jsem si chtěl ověřit, do kdy mám platnou TK, tak jsem se před 3. týdnu "juknul" na značku (10 vteřin), než bych něco hledal v papírech (10 minut).
Myslím si, že systém má být v prvé řadě přívětivý pro daňové poplatníky - uživatele značek a teprve poté stejně užitečný i pro kontrolu a represe. Když si přečtu, že 99,7 % majitelů vozu z nálepky nevyluští, do kdy má platnou TK, ale zato to odhalí automatický monitorovací systém, tak mi přeběhne mráz po zádech. To ani Orwel nevymyslel...

Myslím, že je opravdu užitečné si napřed odpovědět na otázku, zda pohlížet na nový systém podle teze I. (značky registrační) nebo II. (značky poznávací) - viz můj příspěvek č. 28.
I když asi jsme si oba odpověděli. Váš systém zcela směřuje k tezi I., můj naopak k tezi II.

Současmý systém MMI také vychází podle teze I. - pokud bychom podle této teze měli pokračovat, tak proč MMI měnit?
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3266
Registrován: 10-2003


Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 07:37:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Současmý systém MMI také vychází podle teze I. - pokud bychom podle této teze měli pokračovat, tak proč MMI měnit?

S tím souhlasím, návrhy plné nicneříkajících čísel jsou defacto pokračovatelé MMI.

Máme tu tedy 2 skupiny návrhů:

1. ORPácká frakce a přívětivost kódů - tedy jakýsi návrat do (podle mě osvědčené) okresní doby. Návrhy doplněné o praktické věci jako je recyklace či doživotní kód. Tato skupina také preferuje zapamatovatelnost kódu(sem se nejhlasitěji hlásí 3260, Dědek, Vámos, Že by?...)

2. Pokračovatelé MMI frakce - tedy snahy překombinovávat současný systém a kódovat ve stylu vojenských značek - tedy anonymita a horší zapamatovatelnost (největší příznivec Nestle či Rul a jeho kódy plné čísel)

Pak je tu ještě Mcbain, kterému jako jedinému současný systém nevadí.

A samozřejmě Welek, jenž vymyslel nejpromyšlenější návrh MMX PLUS

Zkusme najít konsenzus a přemýšlet o věcech, na kterých se shodneme. Já myslím, že většina velké dvacítky by se shodla na zachování stávajícího fontu či recyklaci RZ. Napadá Vás něco jiného?
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 10.6.2007 (xls)

2001.wz.cz - internetový hrubšák)
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Registrován: 5-2006
Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 12:43:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavé, že policie zaznačuje postavení vozidel při nehodě PRVNÍMI znaky RZ - např. 6A2 a 1A8. Přitom identifikátor je právě to poslední čtyřčíslí. I my jsme ve firmě říkali: "dnes si beru šedesátdevítku" - služební auto se značkou XXX 5269. Když se srazí dvě auta z Kuřimi, tak se musíme bavit o koncových znacích - v tom mém RM55 pak nevidím problém a rozdíl oproti jakékoliv kombinaci, která bude za kódem Kuřimi KU.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1430
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 15:16:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260: Máme tu tedy 2 skupiny návrhů

Já bych to rozhodně tak nezjednodušoval. Například já. Mohu patřit do první kategorie, protože chci zapamatovatelnější kódy. Dovedu si představit ORP kódování, ale více by se mi líbilo krajské. Jsem pro nový systém, ale smířil bych se i s úpravami toho stávajícího, takže teoreticky mohu patřit i do druhé frakce. Současný systém je podle mě horší než okresní, ale při vzhledových úpravách stávajících tabulek mi stejně jako McBainovi vadit jeho pokračování nebude. Vlastně bych se dokázal smířit i s bezkódovací celostátní soustavou s důslednou recyklací nebo nějakou reminiscencí na období 1953 - 1960. A teď mi řekni, kdo je tu více připraven ke konsenzu?

Ještě k návrhům nového systému: V uplynulých týdnech jsem ve svých příspěvcích postupně představil několik variant vývoje. Od úprav stávajícího systému (např. 52A 67SL) po nový krajský systém (P 964 EV). Zbývá představit poslední možnost - kódy dle ORP:

Jedná se v podstatě o návrat systému 1960 ve znění pozdějších úprav tak, jak tu s námi byl v letech 1999 - 2001 s nutnou modernizací.
ORP, které byly okresními městy budou pokračovat tam, kde skončily. Například okres Plzeň - město vydal (pravděpodobně) poslední značku PMV 65-95. Začne tedy na hodnotě PMV 6600. Okresům zůstavají všechny jejich kódy, zbylé volné kombinace byly rozděleny mezi nové ORP. Všechny kódy jsou dvoupísmnné, přičemž Praha zůstaneu AB - AZ a Aš se spokojí s SA. Jejich seznam existuje a můžu jej na požádání zveřejnit. ORP, které začnou nově, pojedou nejprve bez písmen (Stod SD 0001 - SD 9999, SDA 0001 - SDA 9999, SDB...).
Motocykly pojedou odznova všude. Nejprve KT / 001 - KT / 999, KT / A001, KT / A999, KT / B001...
Mopedy odzačátku s písmeny: NY / A01...
Exportní, stejně jako trvale manipulační a papírové převozní zůstanou stejně jako v současnosti.
Veteráni a sporťáky budou mít vždy jako poslední písmeno V nebo R. Například TC 687V, DOA 258R.
Diplomaté a spol. se vrátí do běžného formátu CD 0001 - CD 9999, CDA 0001 - 9999... (kód XX bude recyklovat) Dělení podle zemí neuvažuju.
Traktory a stroje v běžné řadě s ostatními, žluté tabulky.
Přívěsy nebudou mít zvláštní serie a ani přeházené znaky jako v letech 1978 - 2001. Náklaďáky a autobusy dostanou bílou barvu tabulek.
Výhodou je stejné rozložení znaků jako doposud, což ulehčí přechod výroby. Některé menší ORP budou dlouhá léta vydávat jen šestiznakové značky, což přispěje k zapamatovatelnosti. Písmena a čísla se nikde nemíchají (kromě vývozních)
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz

RegioMap Plzeňského kraje
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1849
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 15:17:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč trolejbus, vozidlo to sice drážní, ale také silniční se zrovna u nás neopatřuje RZ sice stále přesně nevím, ale určitě by jim značky slušely:
 
PS: tu značku už má zamluvenou Pajda :-)
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Do širých plání / s námi uhání / modrý autobus ...
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 17:46:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin I
Celé toto povídání je opravdu (především) hra, kterou svým způsobem dobře odstartoval Welek svým (pře)propracovaným systémem. Ale opravdu většina zde hrajících se (dle mého soudu) formuje do dvou frakcí - ORP a neORP.
Pokud upřednostňujete přehledné značky, tak jsem přesvědčen, že po řadě pokusů dříve nebo později můžete zakotvit v ORP frakci :-).

V rámci hry jsem dnes skusil, zda je nutné používat i trojpísmenné označení malých ORP a vyšlo mi, že nikoliv. Praha, Brno, Ostrava s jedním písmenem, další 203 ORP po dvou písmenech.
Není však (bohužel) možné ve všech případech bývalým okresním městům ponechat jejich kódy, jak navrhujete. Nejhorší to je u skupiny 20 ORP začínajících na písmeno "K". Pokud nechcete přidělovat nesmyslé kódy jako je KB, KF, KX, KW, tedy musíte v něčem uhnout a tak Kroměříž vyfásne KZ místo KM. Je to sice zčásti proti logice přehlednosti, ale značky okresní a ORP jsou jasně rozlišitelné europroužkem, případně nově znakem ORP a jiným uspořádáním alfanumerických bloků PPP čč-čč vs. PP ččč PP.
Okresní značky postupně vymírají (stejně jako mizí černé značky v Rakousku), takže by za pár let zůstaly jen milými exoty na našich silnicích a s kódy ORP by se až tak moc nepletly. Navíc těch změněných kódů tak moc není - viz přehled:

A Praha
B Brno
O Ostrava
AS Aš
BA Bílina
BC Bílovec
BE Beroun
BH Bystřice p/ Hostýnem
BI Blovice
BK Blansko
BL Brandýs nad Labem – St. Boleslav
BM Bohumín
BN Benešov
BO Broumov
BP Bystřice nad Pernštejnem
BR Bruntál
BS Boskovice
BT Blatná
BU Bučovice
BV Břeclav
CA Čáslav
CB České Budějovice
CD diplomati a konzulové
CE Český Brod
CH Cheb
CK Český Krumlov
CL Česká Lípa
CN Černošice
CO Chotěboř
CR Chrudim
CS Český Těšín
CT Česká Třebová
CV Chomutov
DA Dačice
DB Dobruška
DC Děčín
DK Dvůr Králové n/Labem
DO Domažlice
DR Dobříš
FM Frýdek-Místek
FO Frýdlant nad Ostravicí
FR Frenštát pod Radhoštěm
FY Frýdlant
HA Havířov
HB Havlíčkův Brod
HC honorární konzulové
HD Hodonín
HE Hustopeče
HI Holice
HK Hradec Králové
HL Hlinsko
HO Hořice
HP Humpolec
HR Hranice
HS Holešov
HT Horšovský Týn
HU Hlučín
HV Hořovice
HZ Horažďovice
IV Ivančice
JA Jaroměř
JB Jablunkov
JC Jičín
JE Jeseník
JH Jindřichův Hradec
JI Jihlava
JL Jilemnice
JN Jablonec nad Nisou
KA Kralovice
KC Kopřivnice
KD Kadaň
KE Konice
KH Kutná hora
KI Karviná
KJ Kyjov
KK Králíky
KL Kladno
KM Kuřim
KN Krnov
KO Kolín
KP Kaplice
KR Kravaře
KS Kraslice
KT Kostelec nad Orlicí
KU Kralupy
KV Karlovy Vary
KY Klatovy
KZ Kroměříž
LA Lanškroun
LB Lysá nad Labem
LI Liberec
LL Litovel
LM Litomyšl
LN Louny
LO Litvínov
LP Lipník nad Bečvou
LT Litoměřice
LU Luhačovice
LV Lovosice
MB Mladá Boleslav
MC Mohelnice
ME Mělník
MH Mnichovo Hradiště
MI Milevsko
MK Moravský Krumlov
ML Mariánské Lázně
MO Most
MT Moravská Třebová
MU Moravské Budějovice
MV Mikulov
NA Náchod
NB Nový Bydžov
NC Neratovice
NJ Nový Jičín
NK Nepomuk
NM Nové Město na Moravě
NN Nýřany
NO Náměšť nad oslavou
NP Nová Paka
NT Nové Město nad Metují
NV Nový Bor
NY Nymburk
OC Olomouc
OD Odry
OP Opava
OR Orlová
OS Ostrov
OT Otrokovice
PB Příbram
PC Pacov
PD Podbořany
PE Pelhřimov
PH Pohořelice
PI Písek
PL Polička
PO Přelouč
PR Přerov
PS Přeštice
PT Prachatice
PU Pardubice
PV Prostějov
PY Poděbrady
PZ Plzeň
RA Rakovník
RI Říčany
RK Rychnov nad Kněžnou
RL Roudnice nad Labem
RO Rokycany
RR Rožnov pod Radhoštěm
RS Rosice
RU Rumburk
RY Rýmařov
SB Šternberk
SC Sedlčany
SD Stod
SI Sušice
SK Slavkov u Brna
SL Slaný
SM Semily
SO Sokolov
SP Šlapanice
SR Stříbro
ST Strakonice
SU Šumperk
SV Soběslav
SY Svitavy
SZ Světlá nad Sázavou
TA Tábor
TB Třeboň
TC Tachov
TD Tanvald
TE Telč
TI Tišnov
TN Třinec
TP Teplice
TR Třebíč
TS Trhové Sviny
TU Trutnov
TV Turnov
TY Týn nad Vltavou
UB Uherský Brod
UH Uherské Hradiště
UL Ústí nad Labem
UN Uničov
UO Ústí nad Orlicí
VC Votice
VD Varnsdorf
VE Veselí nad Moravou
VI Vlašim
VK Valašské Klobouky
VL Velké Meziříčí
VM Valašské Meziříčí
VN Vodňany
VO Vysoké Mýto
VP Vimperk
VR Vrchlabí
VS Vsetín
VT Vítkov
VY Vyškov
VZ Vizovice
XS diplomatická a konzulární mise
XX administrativně techničtí pracovníci diplomatické nebo konzulární mise
ZA Žatec
ZB Železný Brod
ZH Zábřeh
ZI Židlochovice
ZL Zlín
ZM Žamberk
ZN Znojmo
ZR Žďár nad Sázavou
číslice armáda

Celkem 210 kódů, 4x diplomatické, 206 ORP, z toho:
- 3 mají jednopísmenný kód (A, B, O)
- 203 mají dvoupísmenný kód
+ armáda, pouze číslice
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1024
Registrován: 7-2006


Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 20:56:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že by:
Jenom bych poopravil pár kódů z MS kraje, které jsou zde již několik let "zdomácnělé" (zkratky z inzerátů apod.).
BC - Bílovec
BH - Bohumín
BT - Bruntál
CT - Český Těšín
FM - Frýdek-Místek
FO - Frýdlant nad Ostravicí
FR - Frenštát pod Radhoštěm
HA - Havířov
HL - Hlučín
JB - Jablunkov
KE - Kravaře
KI - Karviná
KP - Kopřivnice
KR - Krnov
NJ - Nový Jičín
OD - Odry
OP - Opava
OR - Orlová
OS popř. OV - Ostrava
RY - Rýmařov
TN - Třinec
VI - Vítkov
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1673
Registrován: 1-2006


Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 21:53:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, jestli tu už náhodou v minulosti nebylo ale včera na haičských slavnostech v Litoměřicích byla tahle dost nízká SPZ:
 
www.fotodoprava.com
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 22:05:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Rul:
Děkuji za náměty, avšak kódy nestačí ladit jen v rámci jednoho kraje. Pak by nemusela vyjít vhodná písmena na jiné ORP v republice. Pokud se v každém kraji najde doporučovatel místních kombinací, tak se stěží celostátně sejdou do jednoho systému.

Pokud jste v mém předchozím příspěvku četl, co jsem psal o tvorbě kódů, tak je to snad jasné. Např. ORP začínajících písmenem "K" je v CZ celkem 20, ve všech případech jsem našel kombinace dvou písmen vycházející z názvů ORP, tedy nikoliv vzor Povážská Xystrica.
Volné zůstaly jen kódy KB, KF, KG, KQ, KW a KX. Pokud naleznete v celostátním kontextu lepší kombinace, tak sem s nimi. (Myslím, že by neprošly kombinace KB - Karlsbad nebo KW - Krawarn. :-)

Celý seznam jsem zveřejnil ať je na něm celostátně co zlepšovat, tak uvidíme. Kde to šlo, tak jsem u víceslovných názvů upřednostnil počáteční písmena dvou slov (RR – Rožnov pod Radhoštěm) nebo dvou slovních základů (SB – Šternberk). Naopak u Světlé nad Sázavou jsem nedal z pochopitelných důvodů SS, kombinace SZ snad je také dobrá – evokuje slovo SáZava.

Pořád si jen hrajeme, ale kdo ví...
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1794
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 22:42:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit:
Něco více o tom autě by nebylo?
Patří to do historie, takže to přesuneme tam

(Příspěvek byl editován uživatelem Vámos.)
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
R_b
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1058
Registrován: 3-2005


Odesláno Sobota, 16. června 2007 - 23:01:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak mě při čtení těch kódu napadlo, že by bylo lepší NY - Nový Bydžov a tím pádem by si Nymburk mohl ponechat NB

No a jinak mimo toto už mi léta vrtá hlavou, proč v minulosti Žďár nad Sázavou vyfasoval ZR a ne logické ZS?
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1026
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 00:56:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rb: NY bych raději dal městu řany, NB Novému Bydžovu a NK Nymburku (NO Novému Boru a NS Náměěšti nad Oslavou).

Ad Považské PX: Soudruhové si tehdá nevšimli, že zůstalo nevyužité PK, které by Považské Bystrici sedělo lépe. Kdo ví, proč se zrovna rozhodli pro PX. Nejlepší na tom je, že jedna firma, která nám zasílá objednávky z Považské Bystrice má e-mail ...@px.psq.sk - PX v podvědomí Slováků je více zakořeněné, než současné PB.
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1925
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 09:21:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pajda /650/ : 6A9 6470 vyrobeno 23. 10. 2006

Dík
Je zajímavé, jak přibližně od druhé poloviny roku 2006 začínají v datech výroby typu 101 nenápadně převažovat termíny mezi 20. až 26. dnem v měsíci.
Do té doby to bylo v drtivé většině případů mezi 10. až 16. dnem, vůbec "nejoblíbenější" dny jsou 14ka a 15ka...
Uvidíme, jestli to s tím posunem o týden bude trvalý trend.
Dědek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1926
Registrován: 12-2005


Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 09:28:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin zlivský /34297/: Kam se ztratil...

Jak jsi to ve čtvrtek stíhal?
Všechno OK nebo trošku KO?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 34369
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 11:54:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já to stíhal krásně, včetně demontáže zadního kola.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 5-2006
Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 12:41:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LB bych nechal Liberci a Lysá může dostat LY. A další všeobecné doporučení: pro uvolnění některých kódů zvážit u obzvlášť narvaných skupin Kx, Lx, Sx atd ignorování přídomků jako Nový, Velký, nad Něčím, pod Něčím...
Existuje Starý Bydžov?
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1433
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 17:25:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle, č.110: S tím Bydžovem bychom si moc nepomohli, protože Bx je mnohem narvanější než Nx. Snahy vynechávat různé přídomky už tu byly v letech 1945 - 1953 (např. Vysoké Mýto Č-MY)

že_by, č.34: K ponechání původních okresních kódů mě vede určitá přirozená neinformovanost laického obyvatelstva. Vzpomeňme již zlidovělého kolínského 1K0. A to se jedná o úplně nový systém s číslicí na začátku. Pokud se vrátíme k prvním dvěma písmenům zleva jakožto regionálnímu identifikátoru, bude to pro lidi podvědomě znamenát návrat k okresům a tím pádem i návrat k jejich kódům. Samozřejmě můžeme rozhlásit, že europroužek a třeba i jiný seriový formát znamená některé nové kódy, ale u většiny lidí to bude marné. Například v současnoti platí jednoduché pravidlo, že písmeno "O" na značce neexistuje. A přesto - když jsem několika RZ- nezainteresovaným lidem ukázal fotku značky pražského bagru, tak ji většina přečetla jako "á ó ó.... Na Slovensku měli situaci jednodušší - staré značky vymýtili a tak se staré kódy s novými potkávat nemohou. A přesto nechali Trnavě TT a Turčianským Teplicím dali TR, přestože opačně by to bylo mnohem logičtější. A pokud se satré kódy měnily, tak jen tím způsobem, aby neobsazovaly žádný starý (VV - VT) a pokud ano, tak český (PX - PB).
Samozřejmě, pokud chceme v Česku ponechat staré kódy, musíme přidělovat zdánlivě nepopulární kombinace. Ale jsem přesvědčen, že kuřimští by se lépe smířili se "svým" KZ (můj návrh) než nutně Kromeříž evokujícím KM. A navíc - "potrhlé" kombinace mají u nás celkem dlouhou tradici. Nejen poválečné Č-PX, M-SF nebo S-KM, ale i BI, BZ, BH, BY a TT v systému 1960.

Tedy, když se na novém autě objeví přeštické PS 123AB, bude to všem nutně evokovat severoplzeňský okres. Naproti tomu přeštické PX 2123 bude sice v lidech nejprve vzbuzovat údiv, proč mají tak praštěná písmena (oni nevědí, že to jinak udělat nešlo), ale určitě je to nebude zeměpisně směřovat na druhý konec kraje, nebo třeba republiky.
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz

RegioMap Plzeňského kraje
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1032
Registrován: 7-2006


Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 17:35:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já třebas dodnes nepochopím, proč Slováci dali Snině zrovna kód SV (že by Snina vo Vihorlatoch?), přitom stačlo přetočit kódy tří okresů Skalica SK, Svidník SV a Snina SI a bylo by po problému.
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 156
Registrován: 4-2007


Odesláno Neděle, 17. června 2007 - 21:56:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

{3260 ad 3266

Zkusme najít konsenzus a přemýšlet o věcech, na kterých se shodneme. Já myslím, že většina velké dvacítky by se shodla na zachování stávajícího fontu či recyklaci RZ. Napadá Vás něco jiného?

Ano, font vzor 1953/1986/1994 s některými drobnými estetickými(řezy několika číslic a písmen)a praktickými úpravami (rozlišení nuly a jedničky) by měl být průchodný.

Máme tu tedy 2 skupiny návrhů:

Myslím, že MMX+ v původní i upravené verzi patří do skupiny 1.
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 00:14:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Děkuji, že vidím, co mě čeká. Bude to pěkné - tu konečnou si pamatuju z nedávna.

Trolejbusy na drátech chápu, ženemají PZ, ale co v Plzni, když se od drátů utrhnou a nahoděj vlastní motor. Tam by se PZ hodila.



Malý dotaz - včera jsem viděl motorku s plachtou ABA 47-49 (nebo 49-47) Hodně jsem se divil, že tahle serie byla vydaná.Fakt to tak má být?

(Příspěvek byl editován uživatelem pajda.)
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3268
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 07:25:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ŽEBY: Tvoje kódy se mi velmi líbí, je vidět, že jde najít rozumné řešení. V jednom jsou ale záludné a to ve faktu, že některé dřívější zažíté okresní by měly mít nové ORP. Tam je problém, aby se s tím veřejnost sžila.

Ale myslím, že není problém naučit nové kódy nové generace, které tu budou po nás. A odhodit tedy ohled na historii. Vždyť denešním dvacetiletým už je nějaké Československo dávnou minulostí. A hrad Bouzov nám připadá (jako 5. generaci po přestavbě) také normální.

Opravdu musím konstatovat, že ŽEBY tu předvedl dosud nejlepší kódování. A jako Kuřimák věřím tomu, že za 20 let by KM u nás bylo naprosto zdomácnělé. Těch KM kroměřížských by už asi moc nejezdilo...
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 10.6.2007 (xls)

2001.wz.cz - internetový hrubšák)
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 112
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 08:51:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To chce povinnou přeregistraci na vzor 2001 (= likvidaci pozůstatků 1960, 1986 a 1994) a pak zavedení ŽEBY 2009+
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 08:56:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek: OMYL kolego - AA-111-A pro motocykly a AA-11-AA pro ostatní vozidla viz FRANCOPLAQUE


No já nevím, třeba je nutno číst i dál - na francoplaque v příloze je oficiální tiskové prohlášení ministerstva. Tady je link: odkaz A tam se uvádí vzor AB-123-CD
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 158
Registrován: 4-2007


Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 12:59:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle
To chce povinnou přeregistraci na vzor 2001 (= likvidaci pozůstatků 1960, 1986 a 1994) a pak zavedení ŽEBY 2009+


To si děláš (doufám)jen , nebo?
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 4-2007


Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 13:11:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle francouzské AB-123-CD

Ač to do téhle komory nepatří - ano, ten odkaz je korekt, jenže je to prezentace z r. 2005. Co připomínám já je zcela aktuální informace. Frantíci v tomu mají už teď bordýlek a jak to definitivně dopadne ví možná jen Saro, odpor veřejnosti právě zprava je značný....

Přestopřezevšechno - šestimístný alfanumerák nám bohatě stačí a Kartágo musí být zničeno....
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 4-2007


Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 13:51:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos for Nestle - zapamatovatelnost:

Nevím jestli zapamatovatelnost je to nejlepší slovo. Jde hlavně o to, aby si náhodný svědek dobře pamatoval RZ auta, co viděl na místě činu - zjednodušeně řečeno. Nebo třeba i to, abys to při rychlém průjezdu správně přečetl a stihl si zapsat. Střídání písmen a číslic Tě totiž nutí víc myslet na to, co je číslo a co písmeno a stejný počet znalů čteš déle. Pokud se vozidlo rychle vzdaluje, tak je dobrý každý zlomek vetřiny.


Ano, ano, ano!

Ani náš soused Německo, se svými nej, nej to jaksi v oblasti prosté čitelnosti dodnes nezvládá k plné spokojenosti. Nový evidenční systém si naproti tomu náramně pochvalují rakouští policisté. Jelikož jako jediní v Evropě mají právo pokutovat vozidlo projíždějící vyšší rychlostí než povolenou jen na základě svého "způsobilého" konstatování přihlížejícího diváka (!!!! stálo mě to r. 1997 v přepočtu 2800 Kč!), jednoduché a zapamatovatelné kódování se jim náramně hodí.
Proto tedy znovu navrhuji model AA-11-AA nebo AA-AA-11 plus klony a Kartágo budiž definitivně zničeno!
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 16:36:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek a zapamatovatelnost:

ač nejsem odborník, troufám si tvrdit, že člověk si umí zapamatovat abstraktní řetězec stejně dobře složen (a) pouze z písmen (b) pouze z číslic nebo (c) kombinace obojího. Důležitější je, aby písmena i číslice byly vždycky na stejném místě (byly tam očekávány).

Takže ideálně jsou zapamatovatelné značky typu PEPA nebo PRA-SE (speciální série pro vybranou skupinu pražských řidičů), ale taky

ABC-123
AB CD 123
AB 123 CD
A12 CD34
4A8 5291

ale ne jednou BB-SS-88 a pak BB-55-BB a nebo 88-55-BB.
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 4-2007


Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 21:00:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle zapamatovatelnost

S pobavením vidím, jak z toho bloku zapamatovatelnosti odpočátku vylučuješ přirozené šestimístné řady AA-11-11 plus již ty zmíněné AA-AA-11, AA-11-AA a další, neřku-li 5 místné řady - fuj že
Já úplně chápu, že je to iritující - vymysleli to už jiní (Amíci), fungovalo to a funguje to, je to k nasrání, že to nelze zadupat do země

Tak jak se historicky vyvíjely PZ, tak se vyvíjely telefonní čísla a další veřejně důležité číslování, tedy ČÍSLOVÁNÍ vůbec.

Moje maminka zažila na svém pracovišti "tvorbu" československých PSČ. Rádoby odborná diskuse otitulovaných blbů argumentující jejich již zavedenými blbostmi (číslování krajů), mamka jim vedla zápis. Když při finální poradě jeden z přizvaných praktiků vznesl dotaz, k čemu Československo potřebuje 5-místný kód PSČ když sousední SRN (tehdy 6x více obyvatel než ČSSR), 8 mil Rakousko a 17 mil DDR si bohatě vystačí se 4 místným kódem, byl seřván, ŽE PRÁVĚ PROTO!

Další debilitky různé ráže z naší vlastní produkce následovaly. Jedna opravdu přetrvávající, obtěžující, zrůdná a velmi drahá - pomlčka v čísle bankovního účtu nad 9 znaků (není-li uvedena, operace se zpravidla neprovede) zůstává a národ drží hubu v domnění, že jinde je to taky tak....vóť my znájem len pa růsky...mimochodem IBAN je taky dílo jednoho přivandrovalýho no nemůžu do 4. cenové....
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 115
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 22:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No to jsem nevědel, že se dá do toho zaplést politika, bankovnictví, poštovní směrová čísla, telefonní čísla a zapisovatelství tvé mamky.

Podle mě je MMX plus nedomyšlená blbost, která se zapomněla někde v 50. letech minulého století.
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 4-2007


Odesláno Pondělí, 18. června 2007 - 22:45:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle

Podle mě je MMX plus nedomyšlená blbost, která se zapomněla někde v 50. letech minulého století.

Díky, ušetřil jsi mne práce vyjadřovat se k tvému geniálnímu návrhu...
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 07:34:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, díky za jisté hodnocení mnou navržených kódů ORP a za další návrhy. Debata nad jednotlivými kódy ORP je trochu nesystémová (a debatu jsem poněkud nesetémově odstartoval sám zveřejněním mého návrhu kódů...), protože si myslím, že první by měla být debata o tom, co od nového systému očekáváme.
Možná ne krásné, ale výstižné slovo zapamatovatelnost si zastánce našlo - odpůrce nikoliv. Takže si myslím, že zapamatovatelnost by mohla být jedním z požadavků na nový systém.
Z toho se odvíjí další požadavek, aby v jednom bloku (povětšinou) nebyla písmena s číslicemi v kupě - narozdíl od systému MMI. Až pak je asi na řadě debata - zda kódy ORP, okresů, krajů, NUTS2, historických zemí nebo bez územního kódování, nebo s kódováním něčeho jiného. Teprve po takto vzniklém konsensu může vzniknout návrh systému, s nímž se (snad) většina zdediskutujících ztotožní nebo alespoň smíří. No, a pak to celé necháme zapadat prachem......
:-)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 9440
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 10:15:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jedna opravdu přetrvávající, obtěžující, zrůdná a velmi drahá - pomlčka v čísle bankovního účtu nad 9 znaků (není-li uvedena, operace se zpravidla neprovede) zůstává a národ drží hubu v domnění, že jinde je to taky tak.

Cože?? Snad nad deset znaků. A jedná se o velmi vzácný případ, většina účtů si s max. deseti znaky vystačí (bez pomlčky).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 4-2007


Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 11:50:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mcbain
Cože?? Snad nad deset znaků.A jedná se o velmi vzácný případ, většina účtů si s max. deseti znaky vystačí (bez pomlčky).


Ano, překlep jsem se, pomlčka se aplikuje nad 10 znaků. Drtivá většina, hlavně firemních účtů, si už dávno s 10 místy nevystačí. "A i kdyby", jako že to bohužel není ten případ, povinnost pomlčku uvádět, která stála už mraky lidí zbytečná penále za různě zpožděné platby, je protiprávní a v jádru zhovadilá. Veřejnost vůbec neví PROČ MUSÍ být a mě trvalo chvíli, než jsem to v ČNB vypátral. Ale tohle není server o bankovnictví....

Já jsem tím předchozím příspěvkem chtěl jen upozornit, že snaha o vytvoření optimální nové evidence PZ je nutně ovlivněna celou řadou psychologických i praktických zvyklostí, návyků při aplikaci ČÍSEL a ČISLOVÁNÍ. Tak jako Číňané přistupovali od počátku k této problematice tradičně konfuciánsky, nesovětští Rusové vynalézavě a dost originálně, tak jiní, líní, třeba jen kopírují, či "vymyslí" šrot.

Tak jako tento server není o bankovnictví, politice ani psychologii, tak někteří účastníci těchto debat dozajista chápou, že to poslední má rozhodující roli. Stačí pozorovat vývoj PZ v jednotlivých zemích, nejen funkčně (alfanumerický kód), ale i esteticky. A to je o veškeré vizualitě, kde se lidská psýcha jedinečně demonstruje (posprejované domy, agresivní ostrý design auta, potetovaný homo sapiens "sapiens" etc).
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 164
Registrován: 4-2007


Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 11:53:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že_by

Že bych něco prošvih - on existuje nějaký konkrétní návrh ŽE BY?
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 165
Registrován: 4-2007


Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 12:29:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos for Nestle
Jako velmi pozitivní nápad hodnotím sloučení úřední nálepky s nálepkami TK a ME.


Nevím jestli to neuniká všeobecné pozornosti. Vedle tanečků okolo kódů ORP, alfanumerického uspořádání atp. je tu i dost důležitá otázka LEGALIZACE oprávnění k provozu vozidla.
Já jsem se při návrhu MMX+ držel při zdi abych neprovokoval (nálepky STK+E zůstaly) oponenty s argumenty "je to tak, vyhovuje to tak, nelze měnit". Jakékoliv změny v oblasti verifikace provedených STK+E formou typických nálepek budou narážet na tuhý odpor úřednictva. Švédský model, kde JEDNA NÁLEPKA sdružuje vše, by byl samozřejmě ideální. V našem konkrétním případě by to byly tyto prvky:
1) oprávnění k provozu vozidla na veř. komunikaci - zatím neexistuje, vázalo by se identicky jako v Německu na prokázané uzavření povinné pojistky; vizuálně by to představoval erb ORP/kraje, a jeho kód (v MMX+ to je Registrační emblém)
2) nálepky STK+E - zde by bylo nutno provést legislativní úpravu aby den provedení STK byl i dnem provedení kontroly E, průchodné asi ztuha, nevím...
3) verifikační prvek že oprávnění k jízdě ad 1) je pravé (hologramové provedení nálepky)
4) kontrolní nálepka na předním skle vozidla zevnitř (viz současné Maďarsko a MMX+ str. 71)

Shrnuto - na poznávací značce by nebylo zbytečných nálepek - de facto jen JEDNA funkčně dvoudílná - se shora kód ORP/kraje s erbem, pod ním STK+ E. Stejně jako v Německu by zneplatnění oprávnění k provozu představovalo zničení (odškrábnutí) horní části. Z hlediska vizuality a celkové estetičnosti nepochybně krok vpřed. Bylo by dobré získat pro toto řešení většinu hlasů diskutujících......
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 12:55:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Welek:
Konkrétní návrh existuje už dlouho, ale pořád ho dopilovávám. Ven jsem zatím vypustil jen pokusné balónky kvůli zpětné vazbě - a také (hlavně) protože nestíhám návrh doladit do celkově koukatelného stavu. Nicméně v cca posledních 10 až 14 dnech v archivu příspěvků naleznete vše, co jsem pustil ven. Byla to většinou reakce na jiné příspěvky.
Můj návrh nemůže překvapit, teze jsem tu už psal x-krát: zapamatovatelnost, ORP, upravené stávající fonty. Kódování jsem původně vůbec neřešil, předpokládal jsem, že tu bude nějaký ucelenější návrh k použití. Pak se ukázalo, že nic šikovného a alespoň trochu dotaženého tu není, proto jsem si našel čas i na kódy ORP (také viz výše) a k mému překvapení mi vyšlo, že všech 203 ORP se vejdou do dvoupísmenných kódů + A, B, O - jednopísmenné kódy. Původně jsem předpokládal, že pro malé ORP bude nutný třípísmenný kód, stačí-li 2 písmena, tím lépe.
Také jsem inovacemi nenarušil sněhuláka (TK+ME) i když poté, co se Nestle vytasil s jeho návrhem, jsem mu "švédskou nálepku" chválil.

Kompletní návrh ZEBY 007 do celkové prezentační podoby snad dotáhnu v červenci, zatím pouze ty útržky...
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 13:15:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Welek - "švédská nálepka"
Zavedení této nálepky není žádná legrace... Protože kromě nových značek (MMX+, ZEBY 007 či cokoliv jiného) by musela jít nalepit i na stávající typy značek. Největší problém je se vzorem ´94, resp MMI a jeho plastickým sněhulákem. Přes něj lepit "švédskou nálepku" je blbost - deformace na nerovné ploše, kvalita přilepení, životnost úřední nálepky atd. Takže na vz. ´94 by musela být nálepka umístěna až za poslední číslicí (estetika jde blejt), aby tam trochu držela. Z toho vyplývá max. šířka 33 mm. Výška by byla dána místem na motocyklové RZ, resp. US formátu. Proto jsem raději nechal sněhuláka - i když uznávám sjednocená samolepka má něco do sebe.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1436
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 13:42:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Welek, č.161: Československý systém PSČ zavedený od 1. ledna 1973 považuji za jeden z nejlepších vůbec. Srovnáme-li si jej například s britskými směrovacími čísly, které mají třeba formát 5VC D6X, pak jsem přesvědčen, že naše praxe s trojčíslím a dvojčíslím odděleným mezerou je plně postačující a zapamatovatelná. Stejně tak devítimístná telefonní čísla zavedená v září 2002 jsou mnohem lepší řešení, než předchozí analogový systém s předvolbou.
Tradice od roku 1885 www.spsstav.cz

RegioMap Plzeňského kraje
Welek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 166
Registrován: 4-2007


Odesláno Úterý, 19. června 2007 - 13:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že_ by švédská nálepka

Pokud by majitele starších vzorů PZ nikdo nenutil k výměně PZ, a kdyby, bylo by to pěkné zvěrstvo (tento rezolutní požadavek tu už padl), tak by švédská etiketa byla problém u vzorů od MMI, to je fakt. Evropský formát PZ má včeské aplikaci dost místa zcela vpravo, takže tam by se ta etikea určitě vešla...a kde je řečeno, že se nemůže vyrábět v několika velikostech? Stejně by to dopadlo tak, že nové emise PZ by určitě zaujaly jak esteticky i funkčně a mnoho lidí by se pod různou záminkou rádo zbavovalo MMI -už jen z titulu BÝT IN

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace