K-report
 

Archiv do 13.září 2007 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Automobily, lodě a letadla » SPZ - RZ » Registrační značky - diskuse » Staré archivy » Archiv do 13.září 2007 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 08:54:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260 : Možností kam by takové peníze mohly putovat je nespočet.

Víš, ono by úplně stačilo, kdyby se v tomhletom „bordelu” vše dostalo tam, kam správně patří a bylo by hej. Problematiku ZMP vidím jako zanedbatelný problém, který se třeba v mém okolí nikdy, alespoň co vím, neřešil penězi, ale bylo to vždy z jakéhosi kamarádství nebo známosti, protože je konec konců jedno, kdo tu značku dostane. Tak ji dáme tobě, když po ní tolik toužíš, no ... A rozhodně nevěřím tomu, že bych najednou dostal jako ZTP příspěvek na nákup automobilu (který bych zrovna tolik potřeboval jako sůl), protože mne nikdo nepoučil, že na těch maximálních 100.000,- příspěvku se strká babě, která o tom rozhoduje, obálka s „pěti v českých” a tak mám kulový. Tady a podobně bych v první řadě hledal ve státní správě ty korupční průsery (příspěvky, dotace, granty, povolení, výjimky apod.) a ne v tom, kdo má nebo nemá kamaráda či známého, aby měl na voze, když po tom tolik touží, ZMP. Já ji třeba mám a nikdy mi v ničem nepomohla ani náhodou, platil jsem a platím jako ostatní. Dokonce mi ho i jednou, ještě bez označení ZTP, odtáhli a taky jsem to zacvakal. Jenom se možná SPZ stává předmětem spekulací a nebo nad ní hloubají ti, kteří ji nemají (jako třeba proč ji má dvojkovej Golf před smrtí). Nestála mne ani korunu, jenom jsem si holt musel říct. A protože už na starý kolena vím, že je ZMP na nic, nebudu ji na dalším voze, pokud tedy ještě vůbec nějaký budu moci pořídit, mít, protože bych ji např. podle vašich vizí ani nemohl z invalidního důchodu, ze kterého „žiju”, zaplatit. Jednou, a nebude to tak dlouho trvat, skončí SPZ v mé skromné „sbírčičce” a možná se o ně rozdělím s Pajdou (záleží ovšem na tom, „co šoupne” :-)))
A tím s touto tématikou končím, Tvá Máňa ...


(Příspěvek byl editován uživatelem feudal.)
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 11:00:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milá Máňo,

jsem rád, že jsi naznačila potřebu šoupnutí něčeho někam (nebo někomu). Jenže já to nějak neumím.


Tvůj Pavel
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Feudal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 198
Registrován: 9-2006


Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 11:17:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můj milý Pavle,
jsem rád, že nejsem sám, kdo tyto hodnoty nevyznává. Nikdy jsem nikam a nikomu nic „necpal”, ale faktem zase zůstává, že mám celej život taky pěkný „todlenc”. A až přijde ten čas, tak tě určitě a hezky „podojím Máňa

(Příspěvek byl editován uživatelem feudal.)
S vůní páry a strojního oleje ... www.sentinel.cz
Vše, co jste dosud nenašli, najdete tady ... www.feudal.cz
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 763
Registrován: 9-2005


Odesláno Čtvrtek, 06. září 2007 - 13:23:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Milá Máňo,

pojeď se mnou v sobotu, jedu za tchánem a ten má nějakou živou krávu, takže bys mohl podojit i tam. Kraj C, exokres PI.

Pavel
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1605
Registrován: 5-2004
Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 16:02:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ministerstvo dopravy: Změna vzhledu RZ se nepředpokládá

Zeptali jsme se Dariny Sedlářové z odboru vnějších vztahů Ministerstva dopravy, jaké změny systému českých registračních značek se připravují v roce 2009.

V tisku se před nedávnem objevila kusá informace o tom, že Ministerstvo dopravy a spojů ČR připravuje v souvislosti s vyčerpáním číselné řady pro hlavní město Prahu (dosažení RZ s číslem 9A9 9999) určité změny v celém systému českých registračních značek.

Informace zveřejněné a publikované v tisku patří mezi připravované změny v systému registračních značek. Nastíněné informace jsou určené k široké diskuzi a budou blíže specifikovány v průběhu legislativního procesu. Blíže uvádíme a upřesňujeme v současnosti zamýšlené a známé signály k změně v systému registračních značek.

Od té doby byla zveřejněna pouze zpráva, že bude možné zažádat o dodatečnou výrobu třetí tabulky RZ v případě ztráty nebo použití na zadním nosiči jízdních kol.
Bude se možnost dovýroby týkat pouze automobilů, kterým je vydávána dvojice RZ, nebo půjde vyrobit duplikát i pro přívěs, motocykl a traktor?

V případě ztráty nebo poškození jedné tabulky registrační značky se uvažuje o možnosti výroby u párových tabulek registračních značek (osobní automobil, nákladní automobil, atd.). U motocyklu, přípojného vozidla atd. půjde vyrobit tabulka registrační značky pouze za poškozenou, poškozená se bude vracet zpět na registrační místo. U nosiče jízdních kol bude povolena výroba třetí tabulky registrační značky, nebude tedy potřeba přendávat tabulku registrační značky z vozidla na nosič a zpět.

Bude mít tato možnost jednorázový charakter, tzn. že po ztrátě i duplikátu už další vyrobit nepůjde, nebo bude možnost vyrábět značky se stejnou alfanumerickou kombinací „donekonečna“?

Výroba bude umožněna jen jedenkrát.

Bude se tato možnost týkat pouze RZ s krajským kódem nebo půjde vyrobit duplikát i ke značce okresního formátu (systém 1960 – 2001)?

S výrobou se uvažuje pouze u tabulek registrační značky s krajským kódem.

Připravuje se změna správní jednotky, která je na RZ vyznačena?

Kódy krajů zůstanou zachovány.

Připravuje se změna rozvržení znaků na tabulce?

Uspořádání alfanumerických znaků není vyjasněno, ale zkoumá se možnost zařazení písmene za kód kraje. Rozvržení znaků na tabulce registrační značky zůstane zachováno v současné podobě (3:4, např. 1A5 5555).

Připravuje se nějaká vzhledová úprava českých RZ?

Změna vzhledu tabulek registračních značek se nepředpokládá.
Snahou připravovaných změn není radikální zásah, ale reakce na aktuální problémy v používání tabulek registračních značek.

Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 23:31:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin__I 1605

To je odpoved na poptavkovy mejl nebo rozhovor z nejakyho media? Zajimave je, ze jedna z odpovedi podporuje odhad, ze to pujde smerem na 9AA 9999. Bohuzel chybi otazka na recyklaci. Odpoved na ni by dalsi vyvoj mozna vic ozrejmila.

Protekcni PZ
Resit jednu z iks bodlin jezka bezbrehe korupce, protezovani a pseudokamaradickovani, ktera jsou v jinych oblastech ceskeho zivota mnohem vaznejsi a bolestivejsi je opravdu na nic.
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 124
Registrován: 6-2007
Odesláno Pátek, 07. září 2007 - 23:34:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex 4452
Diky za pravni poradu zdarma ;-)
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1904
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 10:17:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minor:
Bohuzel chybi otazka na recyklaci.
Otázka možná chybí, odpoveď ale ne.
Snahou připravovaných změn není radikální zásah, ale reakce na aktuální problémy v používání tabulek registračních značek.
Vzhledem k tomu, že zavedení recyklace je v našich poměrech radikální zásah, tak je jasné, že se (zatím) o ničem takovém neuvažuje.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 6-2007
Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 12:44:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vamos
Vzhledem k tomu, že zavedení recyklace je v našich poměrech radikální zásah, tak je jasné, že se (zatím) o ničem takovém neuvažuje.

Je tim mysleno, ze by to principielne neslo, tedy kvuli technickym obtizim v ramci nevyhovujici IT techniky (slozite dohledavani v nekompatabilnich systemech atp.), nebo se jim proste do toho nechce (latentni lenost)?
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1914
Registrován: 6-2002
Odesláno Sobota, 08. září 2007 - 22:37:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minor:
Tím je myšleno, že by to principiálně nešlo, protože se jim do toho nechce
(prostě to nejde, protože se to tak nikdy nedělalo)
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 14:02:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos
No lepsi to asi nebude :-(
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1608
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 19:40:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minor: To je odpoved na poptavkovy mejl nebo rozhovor z nejakyho media?

To je odpověď na poptávkový mail, kterou jsem stylizoval do rozhovoru z nějakého média.

Celkově to na mě působí, že se MD ČR jen snaží aplikovat změny ke kterým je pravděpodobně tlačí Evropská komise, což je možnost dodatečné výroby duplikátu značky. Do ostatních změn se jim nechce.

Zajimave je, ze jedna z odpovedi podporuje odhad, ze to pujde smerem na 9AA 9999

Zdá se, že se stále nemohou rozhodnout, zda-li Praha na běžných značkách půjde ve stopách mopedových a exportních tabulek a posune písmeno, nebo zvolí jinou cestu a přidá písmeno. Formulace zkoumá se možnost zařazení písmene za kód kraje ale podle mě jasně nedefinuje, zda-li případné seriové písmeno bude bezprostředně za kódem kraje (1AA 0000 - 9AZ 9999), nebo kdekoliv za kódem kraje (1A0 A000 - 9A9 Z999, 1A0 000A - 9A9 999Z...?).
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1920
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 20:22:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martil L:
Celkově to na mě působí, že se MD ČR jen snaží aplikovat změny ke kterým je pravděpodobně tlačí Evropská komise, což je možnost dodatečné výroby duplikátu značky.
Z čeho usuzuješ, že do výroby duplikátu značky nás tlačí Evropská komise? Třeba v D, A nebo I je při ztrátě značky nutná přeregistrace z důvodu zamezení zneužití značky. Mě spíš připadá, že je to jeden z populistických (nedomyšlených) nápadů na uspokojení určité skupiny řidičů, podobně jako zavedení 160 na dálnici
Já osobně si myslím, že je to velmi hloupý nápad (oboje). Až začnou chodit obsílky k podání vysvětlení majitelům vozidel s duplikátem značky, protože někdo jiný použil originál, tak budou možná naopak tlaky na zrušení tohoto nesmyslu.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1921
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 20:43:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdybych byl samolibý, tak bych si třeba mohl myslet, že na přidání písmene má vliv i předposlední odstavec mého článku ke 100letům PZ v časopise Doprava, který vydává přímo MD Ale napsal jsem to tam moc měkce, takže spíš ne a navíc to asi stejně moc lidí nečetlo

(Příspěvek byl editován uživatelem Vámos.)
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1611
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 21:02:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos, č.1920: Proč tak usuzuji jsem už popsal ve slovenské diskuzi. Dva státy EU takřka ve stejnou dobu zveřejní zprávu, že půjde nechat jednou vyrobit duplikát značky při její ztrátě nebo pro nosič kol. A protože EK sjednocuje kde co, ubíral se můj myšlenkový pochod tímto směrem. Je to samozřejmě jen moje spekulace, ale nikdo neví, zda-li Německo, Rakousko či Itálie zavedení této možnosti nepřipravují. A že je to populismus EK přece vůbec nevadí.

Většina českých dálnic je navrhována na rychlost 120, krátké úseky (D11 za Prahou) na 160, norma připouští i stovku. Naproti tomu na běžných silnicích se smí devadesát, stavěny jsou ale na osmdesát, šedesát, vyjímečně sto.

Stošedesát si dovedu představit přestavitelnými značkami na jednotlivých úsecích, tedy v době řídkého provozu za sucha a ve dne. Jediné, co mě na tom trochu děsí je úroveň české řidičské kultury. Na druhou stranu, po včerejší návštěvě Polska mě potěšilo, že jsme na silnicích přeci jen o dost dál na "západ"...
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1922
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 21:17:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že je to populismus EK přece vůbec nevadí
Já jsem naopak přesvědčen o tom, že s tím nesmyslem nemá EK vůbec společného. Je to čistě český populismus.
Navíc dost pochybuji, že by výše uvedené státy na něco takového přistoupily. Tu povinnou výměnu totiž mají záměrně kvůli zamezení zneužití značky. V D i A by výroba duplikátu rozhodně nebyl problém.

Stošedesát si dovedu představit přestavitelnými značkami na jednotlivých úsecích, tedy v době řídkého provozu za sucha a ve dne
Přesně tak. Takže by to spejně bylo spíš jen výjímečně
Nejsem si ale jist, jestli je takto zamýšleno. Navíc by muselo být zajištěno kvalitní pokrytí kamerovým systémem a pohotové nastavení změny povolené rychlosti z dispečinku, který bude pozorně sledovat provoz.
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132
Registrován: 6-2007
Odesláno Neděle, 09. září 2007 - 23:11:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vámos
Já jsem naopak přesvědčen o tom, že s tím nesmyslem nemá EK vůbec společného. Je to čistě český populismus.

100%!!!!!!!! Proboha uz to zase vytahuji? Tohle tady uz bylo kratce pred r. 2001! EU nas nuti menit poznavaci znacky apod. pitomosti. Melo to zakryt skutecnou "hrozbu" - mj. pozadavek radne evidence vsech silnicnich vozidel a predevsim prosazeni urcitych EU-standardu do silnicniho zakona.
Denne devastovane silnice pretizenymi nakladaky jejichz majitele drze kaslou na zakazy a jezdi v podstate temer nepretrzite (viz Rozvadov-Praha dnes dopoledne).
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1612
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 00:19:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale nikdo nic nevytahuje. Jen jsem formuloval určitou domněnku.

Kamiony dnes (myšleno v neděli) dopoledne jsou naprosto v pořádku, protože zákaz jízdy v neděli pro ně platí v době od 13:00 do 22:00.
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3560
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 06:53:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

dopoledne jsou naprosto v pořádku, protože zákaz jízdy v neděli pro ně platí v době od 13:00 do 22:00.

aneb Wenor nebo Milek a něco jako objev duplicitního systému?
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 6.8.2007 (xls)

že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 170
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 09:43:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin_l 1605:
Děkuji za aktivitu.
No, špatné zprávy.
Vnímám to, že MMI se vypustil jako nejen totální nesmyslná a nezapamatovatelná ošklivost, ale navíc jako zcela nedomyšlený systém. Při spuštění jsme se dověděli, že krajské písmeno musí být na nejlevější písmenné pozici, jinak je vše zcela variabilní. Tím to pro tvůrce zkončilo - no to je úroveň. Myslím si, še výsledek nějaké středoškolské zájmové soutěže by dopadl lépe. Takže teprve až se ke dveřím hrne 9A9 9999, tak ty hlavy propadají panice "CO DÁL???".
Že je rok 2009 důvodem ke změně pro mě byl jasný signál, že jde především (nebo pouze?) o zlom šesti pražských devítek. Na druhou stranu můj odsudek ministerských úředníků zmenšuji proto, už dnes v dostatečném předstihu událost řeší - ne až po vydání 9A3 9999, kdy by zbývalo do zlomu posledních 6 měsíců - i když řešení mělo být jasné už v r. 2001. Ale na druhou stranu jsem očekával, že větší prioritou bude vyřešení čitelnosti, zapamatovatelnosti a nezaměnitelnosti, ale to při zavedení 1A0 A000 ještě není taková krize, protože 1A0 4000 snad rozpoznatelná je i na mázlé fotce a na nějakou dobu si vystačíme s rozlišením s/bez EU-pruhu. Tedy pokud nám nevstoupí do hry náhradní (3.) krajská značka za ztracenou. Očekávám, že všechny náhrady budou s EU-pruhem a z odpovědi nevyplynulo, že by duplikáty šly vydávat jen k EU-značkám. Tedy např. na autě vpředu duplikát s modrým pruhem, vzadu pův. značka bez něj. No, a po nějaké době vyběhne jistě i nějaká protekce typu ALA 9999 s pruhem. To zas bude kovbojka.
Krucinál, z čeho pramení ta moje malá důvěra v CZ?
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 171
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 09:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Obrazová příloha k mému příspěvku č. 170:

Zkuste si značky napřed přečíst bez zvětšení obrázka a pak teprve přečíst komentář. :-)

1. sloupec:
1A0 4000 - duplikát s EU-pruhem
1A0 A000 - rozlišitelnost s předchozí značkou, udělejte si úsudek sami (včetně ministrantských úředníků
1A0 AH0J - značka na přání již byla dříve ohlášena - žádný krasavec...
2. sloupec
8A0 8080 - standardní pržský výdej, dočkáme se brzy
8A0 B0B0 - značka na přání, od předchozí bezpečně rozlišitelná za slunečného dne s dobrým zrakem na stojícím vozidle i z 10 metrů (pokud pozorovatel předpokládá, že ve čtyřbloku jsou také písmena...) jen tak dál!
ALA 9999 - tohle se objevit oficiálně nesmí, ale jsme v CZ :-)
 
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 172
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 09:55:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

 
ještě v RGB...
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3565
Registrován: 10-2003


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 10:00:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Žeby: oni na to přijdou, neboj. Ale až bude BOBO podezřelý ze spáchání trestného činu namísto 8080.
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 6.8.2007 (xls)

Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1614
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 15:19:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3260, č.3565: Spíš naopak, majitel 8A0 BOBO bude tvrdit, že školáka na přechodu přejel důchodce s Fabií Junior 8A0 8080...

Pomůcka v podobě toho, že pražské začínající jedničkou až trojkou nemají europroužek funguje jen pro nás odborníky, běžný člověk toto neví. Kromě toho se už přes tři roky dají tabulky vkládat do proužkových podložek a ty jsou z určité vzdáelnosti a čelního pohledu nerozeznatelné.

Míchání znaků ve čtyřbloku je nebezpečné, proto mě překvapuje, že třeba Poláci nebo Slovinci ho v takové děsivé míře praktikují.

Obávaná ješitnost úřednictva se potvrdila. Přeci jen současný systém ještě dobou trvání nepřekonal ani geniálně jednoduché československé značky z roku 1932 nebo bizarní, ale svým způsobem půvabný systém 1953 a nastartování nové soustavy by bylo přiznáním vlastní neschopnosti. Asi nám nezbyde počkat si do roku 2015 až 2020, kdy se MMI znemožní skrze středočeské exportní definitivně, nebo budeme posílat zvací dopisy do Berlína či Vídně, aby nás některý z těchto států obsadil a zavedl zde své, téměř všemi velebené kódování.
Myšleno v absolutní nadsázce!

Svým způsobem se ocitáme ve stejné situaci jako v polovině šedesátých let. Jen s tím rozdílem, že dnes hoří číselná řada v Praze, kdežto tehdy ve zbytku republiky. Řešení z roku 1967 bylo uspokojivé a se ctí, čeho se dočkáme dnes?
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Pajda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 771
Registrován: 9-2005


Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 15:52:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud nebude vůle ke stěhování prvního písmena na 3. pozici, tak na dost dlouho by problém vyřešilo přidání písmene na 3. pozici.
Tedy 1AB 2345, kdy se výrazně nezmění zapamatovatelnost značky a bude tu jakýsi příklon k historickému provedení se dvěma písmeny.

Ad. 3. tabulka
Nedovedu si představit ten zmatek, když se budou doobjednávat tabulky. To bude pro všechny nebo jen na přání? Bude se sněhulákem nebo bez? Kam se to zaznamená? A jak to bude při vracení značek.
hledám další SPZ/RZ do své sbírky, přeji tvůrcům tabulky výdrž.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1619
Registrován: 5-2004
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 19:43:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pajda: Pokud nebude vůle ke stěhování prvního písmena na 3. pozici, tak na dost dlouho by problém vyřešilo přidání písmene na 3. pozici. Tedy 1AB 2345

Pokud hledáme řešení jen na určitou dobu, pak se tu naskýtá možnost využít číselnou řadu traktorů a bagrů. Těm bude A00 stačit ještě hodně dlouho, a pokud by se použily serie A10 - A99, tak máme opět na osm let vystaráno. Ve středních Čechách je sice traktorů dost, ale do roku 2017 zřejmě nedosáhnou S09 9999. Takže S10 - S99 by se dalo použít.

1AB 2345, kdy se výrazně nezmění zapamatovatelnost značky a bude tu jakýsi příklon k historickému provedení se dvěma písmeny

Příklon k historii se mi líbí, ale jen v Praze. Ve středních Čechách je tu problém se starými okresními kódy. Ke známému "sokolovskému" 1S0 tak přibyde třeba "strakonické" 1ST nebo "šumperské" 9SU...
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134
Registrován: 6-2007
Odesláno Pondělí, 10. září 2007 - 22:42:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že_by
Nejak se mi tam vytratilo rozliseni nuly a pismene O. Kdyz uz, tak uz, ne?.
Obdivuji entuziasmus s jakym dodavate vjerchushce bez fantazie material zdarma :-))) ale jinak to asi nejde...

3260
dopoledne jsou naprosto v pořádku, protože zákaz jízdy v neděli pro ně platí v době od 13:00 do 22:00.
aneb Wenor nebo Milek a něco jako objev duplicitního systému?

Ano, jak libo :-). Ted vim(e) co je "naprosto v poradku". Priste to bude asi extra pruh pro VIPy jako kdysi v Rusku...taky v poradku.
Pavel2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3414
Registrován: 8-2002


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 00:02:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

k tématu zákazu jízdy kamiónů

bych si dovolil podotknouti, že je tu výjimka pro vozidla převážející rychle se kazící zboží a dále výjimky různých firem, který si je vymohly na tomto státě, viz např. kolínská TPCA, možná VW Group MB a další.

takže to, že někde vidím běžnej kamión s klasickým plachtovým návěsem, kterej jede když ostatní stojí, automaticky neznamená, že jeho řidič něco porušuje. tipuju, že to kvalifikovaně posoudí pouze policajt nebo celník nahlídnutím do papírů od nákladu.

krom toho se na to váže další věc, a tou je (ne)dostatek parkovacích míst pro velký auta na dálničních odpočívadlech a silnicích I. třídy. řidič jede, ví, že za hodinu musí auto někde odstavit, ale během třeba 60 - 70 km nenajde volný místo. co má pak dělat? zastavit v odstavným pruhu a riskovat, že jeho kolega usne za volantem a sroluje se o něj?

ale to už je kapitola do jiný diskuze...
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 09:25:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pajda 771:
"Pokud nebude vůle ke stěhování prvního písmena na 3. pozici, tak na dost dlouho by problém vyřešilo přidání písmene na 3. pozici."
Z hlediska ZAMĚNITELNOSTI je úplně jedno, jestli se další písmeno objeví na 3. pozici, 7. pozici, nebo zda se krajské písmeno jenom posune. Pořád v době elektronické jsme odkázáni na kamerové a fotografovací systémy (radary, monitoring provozu atd.) a zaměnitelnost značek reálně hrozí. Nebo bude muset platit pravidlo, že pokud 1A0 1234 je Octavia, tak 1AD 1234 Octavia být nesmí? To by byl Balkán... A navíc byly oblášeny značky na přání. Tady už může jít o cílené pořizování značek na přání, které působí zaměnitelně. (Docela mě dráždí mít doma 2 auta s podobnými značkami - viz např. čtyřblok 8080 a BOBO). Nebo mám rozumět větě z ministerské odpovědi o prověřování dalšího písmene ve značce, že team vážených odborníků řeší, zda bude přípustné na 3. pozici používat písmena A, B, D, G, I, O nebo S??? No, to by bylo roztomilé, však to dělají za naše daně.
(Na otupení mé ostnatosti připouštím, že i v systému ´60 až ´94 byly slušně zaměnitelné značky DC a OC, ale dnes je motorizace mnohem dál a tak je i vyšší "nebezpečí" zaměnitelnosti než dříve.)
A nyní obvyklá obrazová příloha:
 

Minor 134:
- rozlišování 0 a Ó v těchto grafických přílohách neřeším, protože tyto změny nejsou ohlášeny, takže zobrazuji jen to, co nás reálně čeká.
- ano, zde podávám jisté informace a nápady zdarma - je otázka, zda jen příslušným úředníkům, nebo také těm, co by to pak rádi prodali jako svůj nápad. Třeba jsem dostal výzvu zvanou "Hoď perličku sviňce". No, uvidíme. Z jistého pocitu potřebnosti jsou mé obrázky (zatím v komentáři) označeny "céčkem". Nebo mám flákat "copy" napříč přes grafiku? Je pravda, že jistý autor knížky o SPZ si z internetu stáhnul nějaké fotky bez svolení autorů fotek - sběratelů značek a pak je prodává v knížce....
Mimochodem, a co dostal za svůj nápad Stovoda a lidé okolo něj?
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1925
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 10:00:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár poznámek:
Pokud dojde jen k nějakým kosmetickým úpravám, jak je zatím avizováno, tak řešit záměnu 0 a Ó nemá smysl, protože podle platné vyhlášky je 0 vždycky nula! Povoleno je pouze 22 písmen, ABCDEFHIJKLMNPRSTUVXYZ !
Tudíž i uváděné 1S8 B0B0 by muselo být jedině bé nula bé nula Stejně tak nelze použít G.
Horší je to s písmeny B, D, I, S, Z a možná i pár dalších. Nejlepší je mít pozici písmen a číslic fixovánu a ještě lépe skupiny písmen a číslic oddělit mezerou. To druhé u nás momentálně nehrozí.
Mezi další opatření samozřejmě patří i vynechání zaměnitelných písmen, a to buď vždy nebo jen na pozicích, kde záměna hrozí. Tady je hezky vidět vyšší "kulturnost" Rakouska oproti Slovensku. Rakušani písmeno O používají, ale nikdy ne na pozici po číslicích, kde by to mohlo svádět k přečtení jakoi nula. A to i přesto, že písmena jsou od číslic oddělena mezerou.
Nejsem si ovšem jist, že naši odpovědní úředníci jsou schopni takto uvažovat. Pokud by mělo být "přidáno písmeno za kód kraje", tak je nejlogičtější formát 1AA 1111, cpát ho na další pozici je zhovadilost. Co se týče zapamatovatelnosti je tento formát lepší než současný, protože počet skupin znaků snižuje ze 4 na 3 (číslo-písmena-čísla na místo číslo-písmeno-číslo-čísla). Samozřejmě by to chtělo na té druhé pozici výše uvedená zaměnitelná písmena vynechat - jenže to asi nikoho na MD nenapadne.
Především by neškodilo, aby nějaký odpovědný úředník tuto diskuzi objevil a ti co se tím zabývají to tady povinně četli. Jedná se totiž asi o jediný server v Česku, který se tímto tématem zabývá a kde se o tom vede jakás-takás diskuze lidí, kteří přeci jen o tom něco vědí.
Možná by stálo za to, nějak nenápadně to příslušnému odboru naznačit a na diskuzi na K-R je nějak upozornit
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 10:24:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Vámos:
Dík za nahrávku. To je Ono! Rakušané neumístí Ó za číslici, i když je písmeno až za mezerou. Slováci klidně prsknou Ó za číslici a bez mezery, ale aspoň každý znak na svou pevnou pozici. No, a u nás očekáváme, že se písmena s číslicemi prokombinují a D půjde místo 0, B místo 8, Z místo 7, S místo 5. Mnohokrát jsem v našich médiích před i po rozpadu federace zaregistroval "kulturní porovnávání" mezi SK a CZ - většinou byly vybrány příklady, aby to pro CZ vyznělo lépe... V nejednom případě (a to už v 80. letech) jsem v reálném životě zaregistroval na SK větší odvahu či kulturnost - např. ve vydávání knižních titulů, nyní mnohdy i v legislativě, v řadě jiných případů tomu je naopak (omluvte OT). ALE nikde nenacházím srovnání a hlavně vyvození nějakých zkušeností mezi CZ, A, D atd. Bohužel, vypadá to, že se vývoj nedá přeskočit.
Takže se naši úředníci nepoučí (předpokládám, že to tady čtou - a to to více uraženě a zarputile zůstanou u svých koncepcí). O prázdninách 2009 už snad někdo nafotí vedle sebe 2 stříbrné Octavie 1A8 čččč a 1AB čččč. Už aby to bylo. MMI po dobrém ze světa nesejde. I když - harakiri je také čestná smrt.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4460
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 10:44:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já pořád nechápu zdejší diskusi o nutnosti zavádění dalších písmen. Až se dojde k 9A9 9999, tak se prostě přeskočí na 10A 0000, případně 01A 0000, pak v daleké budoucnosti na 100 A001 a tak dále... V čem je jako problém? Mně se náhodou současný sytém líbí. Při současném tempu výdeje doputuje písmeno na konec značky až za několik set let.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3573
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 10:53:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: po McBainovi jsi druhý komu se MMI líbí. Nejsi taky Pražák?

A jinak souhlas, proč přidávat písmeno? Stačí aby putovalo to jedno co tam je.
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 6.8.2007 (xls)

že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 180
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 11:20:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Quex:
No, neřešíme to jen my a zde... Jak vidno o kus výše, "magická" značka 9A9 9999 také trošku rozpohybovala i ležérní pohyby úřednictva.
Osobně jsem očekával celkem technokraticky logický posun na 10A 0000. Dokonce by tím byly krajské značky na hodně let zapamatovatelnější než dnes (10A 0000 až 999 A999), protože by se znaky alfanum. kódu ze 4 skupin (viz Vámos) smrskly na 3 skupiny.

Na tomto fóru si však připusťme, že mimo Prahu jsou RZ neoblíbené (Praha je výjimka, neboť kraj = ORP = Praha = tradiční A), proto hledáme, co dál se systémem MMI nebo po něm.
Že "hledají co dál" i úředníci, to už proběhlo tiskem několikrát. Takže to pozorujeme a řešíme souběžně.

Dovedu si představit, že se ouřadové mezi 3. dopolední kávou, obědem a 2. odpolední kávou vážně přou, zda připustí v prvním trojbloku "10A", když desítka u "V" a "R" značek není Praha... Tak asi další písmeno. No jo, ale nebude to moc dramatická změna? Bohužel, už jsem takto od(b/p)orné debaty také zažil... Byť v jiném oboru.

Quexi, pokud se Vám MMI líbí, prosím. Docela Vás chápu a nehodlám se zde nad Vaším názorem podivovat. Mně se pro změnu líbí nejednou nakousnutý systém ZEBY 007 (už bych ho měl dodělat, ať z něj není ZEBY 008 :-), ale momentálně ani s ním neopruzuji. Pracuji jen s informacemi, které v médiích zaznívají o uvažovaných dílčích úpravách MMI. Zlehka těmto nápadům oponuji jen tím, že je graficky ztvárňuji a hledám jejich nedostatky za účelem objasnění, že toto z mého pohledu NE. Nechci však být jen nihilista, proto také alternativně ukazuji, co z mého pohledu ANO a proč. Viz např. výše publikovaný tvar A 1234-BC, kterým bych mnou neoblíbené krajské RZ na řadu let upevnil do jejich pozic. Proto také jsem hledal pro další fázi úprav jinou "národní podobu" RZ, aby měly jiný "národní markant", než je 1. číslice a 2. písmeno. .....I když proč by ne, Rumuni tento systém opustili, tak se na jejich místo v RZ posunula CZ.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 181
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 11:32:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Pajda - 3 tabulka:
Očekávám, že vydání 3. tabulky bude na přání a bude zapsané ve velkém TP + v počítačové databázi. Při vracení tabulek bude nutné vrátit všechny vydané - tedy 2 nebo 3 nebo zaplatit za ztrátu značky. Předpokládám, že 3. tabulka bude vypadat normálně, tedy se sněhulákem a s EU-proužkem. Proto jistá pikantnost, když na autě bude vzadu neopruzená tabulka a na držáku kola bude již s EU-pruhem. Pochopitelně je logické si 3. tabulku nafasovat zavčas a v případě potřeby ji nasadit místo ztracené "uparkované" tabulky. Tím se dostaneme do situace, kdy vpředu na autě bude značka s proužkem a vzadu bez (což zase je otázka, zda bude přípustné použít 3. tabulku místo té uparkované atd. Inu, máme se nač těšit. :-)
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 4461
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 12:51:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

po McBainovi jsi druhý komu se MMI líbí. Nejsi taky Pražák?

Jsem, a co jako?

pokud se Vám MMI líbí, prosím. Docela Vás chápu a nehodlám se zde nad Vaším názorem podivovat.

Líbí, protože je poměrně dokonalý. A úředníci žádnou zásadní změnu nechystají, jen vymýšlejí nesmysly typu značek na přání nebo duplikátů. V podmínkách ČR je poměrně výstižný, navíc značka má vypadat jednoduše, a taky jednoduchá je. Takže žádné zásadní změny se stejně nedočkáme.
"Doba střelců neminula. Přesvědčím Vás o tom. A nejen Vás!"
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7278
Registrován: 1-2005


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 12:58:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já teda z Prahe néso, ale lébi se mně take. Esi to ale nebode tema šesti měsícama, co jsem tam béval...
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3574
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 13:04:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Quex: nic jako.
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 6.8.2007 (xls)

3260
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3575
Registrován: 10-2003


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 13:05:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bobyk: habe ses z teho neposráááááááááááááál
STAHUJ: Régiomap JM-kraje - aktualizace 6.8.2007 (xls)

Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 135
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 14:08:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že_by
- ano, zde podávám jisté informace a nápady zdarma

To nebylo mysleno negativne smerem do okruhu zde diskutujicich ani vyzva k nejakym opatrenim copyrightu.

Mimochodem, a co dostal za svůj nápad Stovoda a lidé okolo něj?
Vznikla obcanska sdruzeni pak se sjednotila, vybrala Stowoda jako tvurce a znamou osobnost a bylo. On povazoval za obrovskou cest byt takto pocten a udelat neco pro Rakousko...Penize tam nikdy nefigurovaly, k cemu? Tady ten napad byl taky nadnesen, ale zapad, bohuzel, mohl by prave takove snazeni jako Vase i dalsich, idealne ukotvit.
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 175
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 15:36:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

české značky mají od roku 1960 jeden tradiční "feature" = čtyřčíslí (předtím ABC 12-34, nyní 1X2 3456).

Pokud se bude písmeno kraje volně posouvat (983 A473), tak už to nebudou české značky.

Problém s kapacitou by se mohl vyřešit tím, že dvě čísla série (89) se nahradí dvěma písmeny (22*22 = 484). Aby se to nepletlo se systémem 1960, zachovalo by se písmeno kraje, pak čtyrčíslí a pak série AA až ZZ.

Kraje by si mohly blok AA .. ZZ rozdělit mezi ORP podle očekávaných kapacit čerpání... uvedu Jižní Moravu jako příklad:

B 0000 AA až B 9999 BA = Blansko
B 0000 BB až B 9999 BZ = Boskovice
B 0000 CA až B 9999 KC = Brno
B 0000 KD až B 9999 LF = Břeclav
B 0000 LG až B 9999 LN = Bučovice
B 0000 LP až B 9999 MU = Hodonín
B 0000 MV až B 9999 NL = Hustopeče
B 0000 NM až B 9999 NY = Ivančice
B 0000 NZ až B 9999 PG = Kuřim
B 0000 PH až B 9999 RJ = Kyjov
B 0000 RK až B 9999 RT = Mikulov
B 0000 RU až B 9999 SE = M. Krumlov
B 0000 SF až B 9999 SK = Pohořelice
B 0000 SL až B 9999 SX = Rosice
B 0000 SY až B 9999 TG = Slavkov
B 0000 TH až B 9999 UH = Šlapanice
B 0000 UJ až B 9999 UX = Tišnov
B 0000 UY až B 9999 VR = Veselí
B 0000 VS až B 9999 XR = Vyškov
B 0000 XS až B 9999 ZK = Znojmo
B 0000 ZL až B 9999 ZZ = Židlochovice

Podle současného tempa by od roku 2001 mělo Brno dnes vyčerpány série CA CB CC CD CE CF CG CH CJ CK CL CM CN CP CR, Hodonín LP LR a LS, Boskovice BB BC a BD atd.

Výhody: vždy je tu prostor pro regionální analýzu (naučit se nestejné intervaly všech 207 ORP v republice), alespoň přibližná lokalizace auta - podle krajského písmena, zachování tradičních čtyřčíselných bloků, žádné floating positions, možnost sledování rýchlosti výdeje v jeednotlivých ORP (mně např. vychází po Praze, Brně, Ostravě a Plzni jako pátá nejrychlejší...Kladno!), osmé jsou Černošice atp.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1624
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 15:38:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Minor: dopoledne jsou naprosto v pořádku, protože zákaz jízdy v neděli pro ně platí v době od 13:00 do 22:00

Ano, jak libo :-). Ted vim(e) co je "naprosto v poradku". Priste to bude asi extra pruh pro VIPy jako kdysi v Rusku...taky v poradku.


Naprosto v pořádku je to, že kamion jedoucí v neděli dopoledne neporušuje zákon. Jestli je zákon nastaven dobře a tedy v pořádku já neřeším. S nadsázkou to lze přirovnat takto: Jestliže bude platit zákon, že může každý občan za život spáchat beztrestně jednu vraždu, pak bude v pořádku, že někdo této možnosti využije. Že samotný zákon v pořádku není je v danou chvíli podružné.
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1625
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 15:49:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nestle, č.175: Pěkné, mě už tento formát taky napadl (například mám vypočteno, že 3P4 4549 = P 4549 BD). Rozdělení na ORP bych ani nevyžadoval. Že je tak trochu španělský mi nevadí, nakonec víme, že všechny pěkné a zapamatovatelné formáty jsou v Evropě už rozebrané, ale položím dotazy:

Co dvouřádky? Jako nejlepší varianta mi přijde možnost zrušit typy 105 a 106, beztak značná část ORP míchá oba typy dvouřádků mezi různá vozidla a stopětka nemá při koexistenci U.S. formátů smysl. A na 103, 104, 115 a 116 se šest cifer do spodní řádky vejde. Nebo snad bulharsko - žebyovský formát A-BC / 1234?

Ovšem co motoformát? Aby se do spodní řádky vešlo pět znaků, musel by se mírně rozšířit.

A mopedformát?
Traktory, bagry?
Veterány a sporťáky?
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 176
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 17:45:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine_1

nejvíc aut bude nosit 101-ky, takže 90% problému vyřeššeno.

K těm dvouřádkám: ano, nejspíš něco jako B CR/1234

Veteráni: buď běžná serie B 1234 CR ale se zelenými znaky, nebo využít volné intervaly B 0000 IA až B 9999 IZ, B 0000 OA až B 0000 OZ příp. B 0000 WA až B 9999 WZ - tyto by se taky rozdělily mezi ORP podle potřebné kapacity nebo zůstaly, jako dnes, na krajské úrovni.

Motocykly - B 000 AA až B 999 ZZ (1 moto = 10 auto)

Mopedy B 00 AA až B 99 ZZ


no, nějak těch 10% atypů vyřešíme.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1626
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 18:07:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Děkuji za upřesnění. U těch motocyklů a mopedů mi ani tak nešlo o strukturu kódu, ale o to, jak tam ty písmena dostat. Pokud nechceme změnit rozměry tabulek, pak to musí vypadat B1 / 23AB a B1 / 2AB. Není to špatné, ale pak můžou standartní značky zůstat u dělení 3:4, tedy B12 34AB

U veteránů mi přijde nejrozumnější použít značku se standartním kódem, ale se zelenými znaky. Protože registrací veteránů je vždy pověřena jedna ORP v kraji, nemá smysl jejich tabulky nějak kódovat.

K těm dvouřádkám: ano, nejspíš něco jako B CR/1234

Používají to Bulhaři a do roku 2000 i Španělé a nevypadá to pěkně. Když už tady někteří úpí, jak si máme brát příklad z Rakouska, proč nepoužít jejich řešení a nerozdělit číselný blok?

A jen pro úplnost, to v mém jméně není jednička, ale malé L.
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 177
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 18:18:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine_l

Formát motocyklů navrhuji B CR/123
Číselné bloky bych nerozděloval ani nemíchal s písmeny - rakouské značky jsou jedny z nejhezčích v EU, ale toto ne.
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 178
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 18:21:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už se těším, až bude mít moped z Černošic (interval S 00 DU až S 99 FN) registrační značku

S EX/69

O tu bude pranice!
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 184
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 19:29:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Nestle 178
Pane kolego, dnes bych si dovolil místo grafiky poslati fotečku. Značka SE XY 697 jest skutečně zdařilá. Vůz jsem zatím potkal 2x, dotyčná, která s ním jezdí, vypadá zachovale. O objasnění výběru kódu na značce jsem ji (raději) nežádal. :-)
 
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 185
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 20:11:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Nestle 175 (+ Martin l.)
Nestle, díval jsem se, že jste tu pár dnů nebyl. Mrkněte se, prosím, na mé příspěvky ze 27. a 28. srpna. Tehdy jsem se (poněkud bláhově) pokusil transformovat systém MMI do něčeho lidského a mimoděk jsem se tak dopustil toho, co považujete za "národní" prvek na značce. Tehdy jsem vyplodil i ty "španělskoidní" krajské značky jako jednu z možností. Nyní jste mi k tomu dal argument, proč zrovna tohle. Dík - to je dobré.
Já jsem počítal s více písmeny, nebral jsem do úvahy vyhláškových 22 písmen. Nicméně i tak při současném tempu výdeje v Praze (+- 1 série za měsíc) vystačí systém A 0001 AA až A 9999 ZZ na 40 let! Písmena mají svou pozici, číslice také. Je tam i už 44 let tradiční čtyřčíslí, nakže "národní značka jak vyšitá.
Dvojřádky včetně značek na přání jsem graficky řešil 28. 8. Přišlo mi jako dobré použít formát
A FA 1234, s tím, že pro dvojřádky vč. US-formátu by byly vyčleněné série s písmeny pro CZ méně používanými, tedy např. FA až FZ, XA až XZ či YA až YZ.
Ten španělský formát jsem už vyzkoušel (a něco možná zveřejnil) letos v červnu při vypouštění pokusných balónků systému ŽEBY 007, protože pražské značky v konfiguraci A 1234 BC, resp. A FA 1234 by byly totožné pro systém ŽEBY 007 i upravený systém MMI (který jsem pracovně nazval MMIX).
V rámci systému ŽEBY 007 jsem si hrál i s manipilačními, V- a R-značkami a vyšlo mi použití sérií (bohatě předimenzováno):
A MA 0001 a dále teoreticky až po A MZ 9999
A RA 0001 a dále
A VA 0001 a dále.
M-, R- a V- značky se zelenými alfanumery, jedno i dvojřádky.
I kdybych vyblokováním písmenných sérií začínajících na F, X, Y, M, R, V zkrátil rychlost vyčerpání systému, tak se Praze stejně nedostaneme pod 25 roků. A pak lze v pohodě recyklovat. Jinými slovy - není co řešit. Neuspěchání nějakých konečných návrhů se vyplatilo, takhle můžeme dojít k jakési shodě.
Motocykly jsem v rámci ZEBY 007 řešil také. Hodil by se formát A A/1234, ale to znamená kódovou recyklaci systémů ´60 až ´94 - a nejen v Praze, ale ve všech krajích.

Bohužel (z fandovského pohledu příznivců ORP značek) tím systém MMI transformovaný do MMIX zabetonujeme na mnoho let. Ale je to cesta, jak polidštit MMI do stravitelné podoby.
Nestle
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 179
Registrován: 5-2006
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 20:40:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že_by

moje úvaha začala na margo tipovací soutěže, co bude po 9A9 9999. Logicky - posun krajského písmena.
Pak mě napadlo, že "čtyřčíslí" je tradice "Since 1960" a byla by škoda ho pohřbít v kombinaci 100 A000.

Delší čas diskusi nesleduji - kvůli pracovní zaneprázdněnosti - ale najdu si ty příspěvky k návrhu ZEBY007.
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1627
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 20:51:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Při brouzdání po stránkách Francoplaque jsem narazil na jednu běloruskou. Že by nápad na přidání písmene místo posunu přivezl nějaký ministerský úředník z cest po východní Evropě?
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
Martin_l
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1628
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 20:57:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

že_by: Trvale manipulační A MA 0001 a dále teoreticky až po A MZ 9999

"Dealerské" značky by měly na první pohled evokovat svoji vyjímečnost, tedy kromě jiné barvy znaků i specifickou "máloznakovou" konfiguraci a to současně používané beze zbytku splňují. Rozhodně bych neměnil to, co na současném systému funguje.
Již 300 let jsme špičkou technického vzdělávání ČVUT v Praze

RegioMap Plzeňského kraje
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 188
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 21:42:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin l:
Nad potřebou výjimečných dealerských značek jsem se nezamýšlel. Upřednostňoval jsem jednotnou sedmiznakovou podobu. Díval jsem se do rekordů, v některých krajích manipulačních značek přibývá a tak za pár let současná pětiznaková podoba stačit nebude. Pak už je jedno, jestli 6 nebo 7 znaků.
Nicméně pokud bychom se u modifikace MMI na MMIX přeli jen o počet znaků v manipulačních značkách, tak je to krásná shoda. To už by stálo za nějaký lobbysmus, podobně jako v Rakousku se Stovodou - Hundertwasserem. V Rakousku to zabralo a celý jejich návrh (s výjimkou inverzních barev byl přijat). Psal zde o tom Minor + dával odkazy na foto.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 189
Registrován: 6-2007
Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 21:47:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Nestle - čtyřčíslí:
Počátek je už v r. 1953. Předtím čtyřčíslí bylo také, ale ne vždy a ne výhradně. Takže Since 1953.
K ZEBY 007 jsem se také prokousal přes přes úvahy co po 9p9 9999, ale zvítězila ve mně averze k MMI, tak jsem se zanořil do bádání - až z toho byl systém ZEBY 007. To čtyřčíslí mi unikalo, snad pro tu pomlčku před MMI.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2074
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 11. září 2007 - 23:45:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pánové, je možné že jsem dnes viděl "vývozní" značku typu 161 začínající sérií 0H5? Nebo začínám už z kroucení volantem mít RZ-halucinace?
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * icq 269-400-981
Moskvič 412 - kdo jednou zkusí, už nechce jinak!
Rul
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1212
Registrován: 7-2006


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 00:25:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353: Žádné halucinace, kolego, toto je u typu 161 zcela normální jev.
Vámos
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1928
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 12. září 2007 - 09:53:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

353:
Škoda že jí nemáš celou, byla by rekordní. Teď je tam 0H1 46E
Historie SPZ v Čechách, na Moravě a ve Slezsku
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 924
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 12. září 2007 - 10:15:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co takhle při novém systému sice vyjít z tradice 1953-2001, ale tak trochu ji "obrátit vzhůru nohama"?
Asi takhle:
111 AB-CD
V Praze by se začalo 100 AA-AA, V JMK 100 BA-AA, v JCK 100 CA-AA,... . Pár sérií by se muselo asi decentně vynechat, ale to by vlastně bylo taky jen "pokračování v tradici"
Žiju si jako v pohádce, když nechci nejdu do práce
Venku se pasou ovce, dělá si každá co chce
Divokej Bill
Minor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 136
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 20:44:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vecny dotaz na prazske analytiky.
Prave se rozjela 8A0 0000 < , jak dlouho bude asi trvat, nez to vyleze aspon na 8A0 1000? Rad bych ziskal alfanumer ktery nebude mit na zacatku 4-mistneho bloku nulu (tu za pismenem A uz nejak skousnu). Duvod? Babske povery a numerlogie... Dekuji za pochopeni.
že_by
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 193
Registrován: 6-2007
Odesláno Čtvrtek, 13. září 2007 - 21:49:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Minor:
Vzhledem k tomu, že se pražské značky systému MMI vydávají ZHRUBA tolik měsíců, kolik bylo vydáno sérií, tak by teoreticky měla celá série 8A0 padnout za měsíc. Tedy první tisícovka (0000 - 0999) za desetinu měsíce. To snad, abyste už nikam ani pro kýženou značku nechodil. Ale život je jiný, značky určitě nejsou vydávány zcela popořadě, tak možná mohou být souběžně vydávány značky 8A0 0xxx a 8A0 3xxx nebo také může být část Vámi žádaných značek něco jiného než stojedničkový formát. Ale jak je dobře známo, u výdeje značek je nutné stoupout si do správné fronty...
No, když to nevyjde nyní, tak plus mínus za měsíc si to můžete zopakovat u série 8A1 nebo za 10 měsíců u série 9A0.
Chcete pražskou značkou s nulou na začátku čtyřčíslí v Německu budit zdání manipulační značky?
:-)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace