K-report
 

Archiv do 28. října 2008  

Diskuse K-report » Archiv 2008 » Železnice » Železnice a politika » Archiv do 28. října 2008 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1680
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 21. srpna 2008 - 17:02:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavý článek "Bursík žáda o pomoc veřejné dopravě, Řebíček váhá" na adrese http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=614243
M.K.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 78.45.52.243
Odesláno Čtvrtek, 21. srpna 2008 - 20:16:05    Odkaz na tento příspěvek  

Ad Arj: tak jsem se díval do materiálů pro vládu a nic takového tam zatím není; oficiálně nebylo předloženo. Ono CDV nemá už s železnicí nic společného a jako jediná resortní výzkumná organizace... aneb koho píseň jíš, toho chleba zpívej
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 7-2008
Odesláno Sobota, 23. srpna 2008 - 21:59:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak tento článek taky o něčem vypovídá, jistě k němu nebyli pro uhlí do parních lokomotiv ...

http://www.super.cz/chyt-celebritu/25520-bursik-a-jacques-u-uhlob arona-chteli-penize.html
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 18
Registrován: 7-2008
Odesláno Sobota, 23. srpna 2008 - 22:19:21   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak ty mapy jsou demagogické. Např. nezohlednují problémy s parkováním a zácpami ve městech. Pokud by je zohlednovaly, musela by v případě cest z/do Prahy/Brna, kde je to nejhorší, brána jako přijatelnější delší jízdní doba, než třeba při cestě ze Zlína do Ostravy. A obecně, pokud je výchozí nebo cílový bod nachází kdovíkde na venkově, potom je situace méně příznivá pro VHD, než kdyby se naopak nacházel na místě, kde nelze parkovat.

Potom je tu další kritérium, ale zde si nikdo ani nehraje, že by jej zohlednil, a to je cena. Možná by se vyplatila třetí kolonka, a to autobus. Ten má nižší dovolenou rychlost na dálnici a celkově se moc nehodí na delší cesty, proto autobusy vítězí na vozebním rameni do Plzně, které je krátké, ale hůře se prosazují na linkách mezi Čechami a Moravou.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 283
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 23. srpna 2008 - 22:27:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Všd:

nechci se nějak zastávat zelených, určitě nesouhlasím se všemi jejich názory, ale podle mě jedna fotka nic neznamená. Martin a Kateřina jsou podle mě prostě na dovolené na Šumavě a jeli přes Modravu! Proč ne? Je snad na té fotce vidět, jak s uhlobaronem jednají? Byl by snad uhlobaron Bakala tak hloupý, aby dal sponzorský dar zrovna Straně zelených, která by rozhodně neprosazovala v politice jeho zájmy a názory a kterou rozhodně nevolil? Tak to vidím já...

Jako větší hrůzu považuji právě ten Bakalův barák na Modravě. Skvěle to vystihl jeden můj kámoš, když řekl, že Bakala by si měl postavit barák tam, kde jeho společnost ničí krajinu. Ať si tam taky žije!
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 7-2008
Odesláno Sobota, 23. srpna 2008 - 22:28:12   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jinak Dohnalův názor je zcela legitimní, rychlosilnice na východní Moravě nebo dálnice do ČB jsou mnohem méně potřebné investice, než R 35 z HK do Mohelnice a mohl bych pokračovat. Také opravy některých silnic 1. třídy a stavby obchvatů měst na nich ležících by řešily více, než pár kilometrů dálnic za stejnou cenu. Jenže takový obchvat města na hlavní silnici je méně vidět, než pár kilometrů dálnice ... , i když ani to nemusí být pravda, protože třeba na úrovni města Mladé Boleslavi získal primátor Nwelati sympatie občanů právě soustavou menších investic (břehy Jizery, MAD - pravicová obdoba MHD , chodníky a silnice v centru města, zpracování odpadů), zatímco jeho předchůdci (a to i spolustraničtí) slibovali velké věci, které se však nekonaly.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 7-2008
Odesláno Sobota, 23. srpna 2008 - 22:42:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Vzhledem k tomu, že od protijaderné hysterie ustupují, můžu Vaše argumenty brát vážně. Avšak týdeník Respekt, vlastněný Bakalou a dříve Schwarzenbergem (není Modrava na území, které bylo jeho panstvím? ), jde SZ tradičně na ruku. Bakala není jen uhlobaron, slyšel jsem, že uvažuje i o vlastní televizní stanici.

Také se dá předpokládat, že nenacpe svazky bankovek zeleným milencům přímo na Modravě do cyklistických brašen, ale spíše jim poskytne mediální podporu, nebo finančně podpoří "správné" neziskovky. Cest je mnoho a Bakala se může učit od Rockefellera, který je taktéž donátorem mnoha projektů organizovaných protijaderně zaměřenými lidmi (i když s jádrem přímo nesouvisí). Materiálů k tomu je dostatek, a to i v češtině (anglicky takovým hrůzám nerozumím ). Jako student oboru přímo zaměřeného na Neziskový sektor vím, že svět neziskovek je dvojí, ten, který by měl být, a ten který je. Kodexu WANGO rozumím (oficiální český překlad, pokud existuje, však uvítám), a některé neziskovky blízké SZ (a nejen ty) se jej naprosto zřejmě nedrží. Stav, kdy se SZ staví do role ochránce neziskovek na politické půdě, a zároven zakládá vlastní, nebo infiltruje existující, je velice neštastný a podle mého názoru ohrožuje jak SZ (naštěstí) tak neziskový sektor.
Jára H
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.10.251
Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 11:27:47    Odkaz na tento příspěvek  

Všd: Poslední příspěvky už nejsou "Železnice a politika", to už je spíš kategorie typu "Spiknutí světového židovstva". Takhle snad opravdu ne - že by někdo byl tak "nenápadnej" a místo v limuzíně si zajel intrikovat za uhlobaronem padesát kiláků na kole? No jasně... Nebo snad jsem-li členem politický strany, tak si musím dávat pozor, abych o víkendu na kole náhoudou nevjel do osady, kde bydlí nějaká vlivná persóna? Asi radši jo...
Takže panstvo, kolem Prahy radši vůbec nevyjíždět...
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 915
Registrován: 1-2004

Odesláno Středa, 27. srpna 2008 - 12:11:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jára H: Souhlas. Novináři prostě mají okurkovou sezónu a píšou o kravinách.
Svět není jednobarevný, to pouze lokomotivy ČD Cargo.
Všd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 7-2008
Odesláno Neděle, 07. září 2008 - 01:59:37   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jára H + Mirekm: A co, že tentýž uhlobaron a majitel "Respektu" koupil navrch ještě HN a Ihned? Asi chce hodně ovlivňovat politické dění, protože k tomu v demokracii stačí právě sdělovací prostředky. ODS "má" MF-Dnes, ČSSD "Právo", KČSM Haló Noviny, a melouni s KDU-ČSL museli využívat "jen" týdeníky, internet, neziskovky, případně církve ...
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 923
Registrován: 1-2004

Odesláno Neděle, 07. září 2008 - 06:46:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Rozumný člověk si přebere informace z více zdrojů. Nekoukejte na všechno tak černě. Nějak bylo, nějak bude.
Svět není jednobarevný, to pouze lokomotivy ČD Cargo.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 08. září 2008 - 00:46:23   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirekm:
hm, takže by to chtělo kupovat minimálně dvoje noviny a pak si ty informace tak nějak dát dohromady...
A nebo taky nekupovat noviny vůbec žádné a tyhle Bakaly a nebo nějaké ty mediální magnáty nepodporovat. (jediné celostátní noviny v českém vlastnictví jsou prý komunistické Haló noviny, ale těm se asi nedá věřit z jiných důvodů...)
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 925
Registrován: 1-2004

Odesláno Pondělí, 08. září 2008 - 06:37:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nemusíš dvoje noviny. Máš televizi, rádio, internet… Druhá možnost taky stojí za zvážení.

Chápu, že mnoha lidem není po chuti, když má velký celostátní deník vlastnit vlivný český podnikatel. Ovšem vlastnění zahraniční skupinou někomu vadí?
Svět není jednobarevný, to pouze lokomotivy ČD Cargo.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 08. září 2008 - 09:20:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Mirekm: tak říkalo se, že když jsou ty noviny ve vlastnictví převážně německých majitelů a pak se píše třeba o odsunu Němců... Ale zase si nedokážu představit, že by novinář z celostátního deníku byl v tomto ohledu k zahraničnímu majiteli nějak "poslušný", takže to asi fakt nevadí.
A věřit televizím a internetu? Z politického hlediska to je možná jedno, ale pak se můžeme obloukem vrátit k tomu, jak skoro vždycky řeknou/napíšou nějakou hovadinu, když dávají reportáž nebo píší článek o železnici nebo jiné veřejné dopravě.
Jára H.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 160.218.10.251
Odesláno Pondělí, 08. září 2008 - 13:26:18    Odkaz na tento příspěvek  

Všd: tak jo, Bakala si buduje mediální impérium. Taky chce vytvořit silnou společnost v nákladní železniční dopravě. Ale proč kvůli tomu vytvářet paranoidní bludné teorie kdykoli, kdy nějaký politik vyrazí o víkendu na kolo? To by se nemohli sejít nenápadně někde v Praze a okolí, nebo co? Odvedení debaty na propojení deníků s politickými stranami mi do té teorie spiknutí žádný nový pohled nevnáší.

David a Mirekm: Já bych se obecně bál spíš médií pod vlivem "vlivných českých podnikatelů" než démonizovat "zahraniční vlastníky". Že se píše o odsunu, to je dobře a je to logické, když to téma bylo spoustu let tabu. Ale nečekal bych, že nějaká soukromá společnost s německými nebo švýcarskými vlastníky bude prosazovat nějaké "národní zájmy" Němců nebo Švýcarů. Možná to tak bude, až se dožijeme deníků vlastněných ruskými (polo)státními monopoly nebo dokonce Číňany.
Třeba monopol regionálních deníků se mi moc nelíbí, ale spíš jen právě proto, že je to monopol, ne že bych řešil, jestli jsou to Rakušáci nebo Němci. Naopak mi zahraniční vlastník přijde jako záruka určitého nadhledu... z trochu jiného soudku jsem rád, že boleslavskou škodovku vlastní Němci a škodovka šlape, a nemám rád takové ty nářky "To už není český auto". Jen se podívejte na škodovku a na podniky, které zůstaly v českých rukou a pod českým vedením, z těch většinou moc nezůstalo.
V dnešním světě se stejně na nějaké ryze národní vlastnictví moc nehraje, radši bychom měli chránit třeba svůj národní jazyk před plevelem počeštěných anglických slovíček, které spousta lidí používá i tam, kde není problém najít český ekvivalent. Třeba právě jazyk a kultura jsou národní dědictví, ne nějaké fabriky znárodněné komunisty.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 08. září 2008 - 13:51:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jára H.: zejména s posledním odstavcem rozhodně souhlas .
Škoda že to jsou právě politici, kteří v různých debatách často používají ta anglická slovíčka...
Ale samozřejmě nejen oni, přece co je anglicky, tak hned zní víc odborně nebo "namachrovaně"...
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 926
Registrován: 1-2004

Odesláno Pondělí, 08. září 2008 - 21:40:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jára H.: Proti zahraničnímu vlastníkovi nemám vůbec nic, ovšem nevadí mi ani český podnikatel. Ať ukáže, co umí. Předsudky a zobecnění nejsou metody, které by mi byly po chuti.
Svět není jednobarevný, to pouze lokomotivy ČD Cargo.
Hrobarka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 92.62.224.2
Odesláno Sobota, 25. října 2008 - 10:27:36    Odkaz na tento příspěvek  

Přátelé, rozlučte se s Masarykovým nádražím!

Respektu, číslo 43. Cituji:

České dráhy , které budovu [Masarykova nádraží] a pozemky vlastní, podepsaly v srpnu
2006 smlouvu se společností Masaryk Station Development o předkupním právuna pozemky i budovy Masarykova nádraží a jeho okolí. Obě strany si už dohodly i pevnou kupní cenu devět set milionů korun. Cena bude platit, i když kdokoli třetí nabídne za pozemky třeba pětinásobek, České dráhy nebudou hledat na pozemky jiného kupce, a smlouva dokonce převádí povinnost prodat pozemky dohodnutému kupci i na případného právního nástupce Českých drah (v případě, že by změnily svou právní strukturu nebo byla dokončena jejich privatizace)

... Na prodej tak obrovského státního majetku nebylo vyhlášeno výběrové řízení. ... podle expertů by se daly pozemky a budovy na tak lukrativním místě prodat asi čtyřikrát dráž. ... operace "prodej nádraží" se udála tajně, bez jakékoli debaty s laickou i odbornou veřejností.

... A jak s tím souvisí Bém? Smlouva by byla bez spolupráce magistrátu bezcenná. Nádraží se bez magistrátní změny územního plánu nedá přestavět na obchodní centrum. Magistrát připravoval tuto změnu celé dva roky a letos v srpnu podal návrh na přestavbu nádraží na luxusní nákupní a obytný areál. Příští rok má podle magistrátu začít v režii firmy Masaryk Station Development oprava nádraží, jejíž výsledkem bude podle oficiálního prohlášení představitelů firmy "nově zastavěných devadesát procent plochy nádraží". Plán počítá se zrušením nádraží, stavbou nové trasy metra D a nového železničního tunelu.

Bém tedy nelže, když občanům říká, že magistrát nádraží neprodává, dokonce ani nelže, když říká, že jeho úřad počítá do budoucnosti s napojením Masarykova nádraží na městské i nadregionální tratě. Nepůjde však o nádraží, ale o stanici metra...

}}
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13562
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 25. října 2008 - 11:39:46   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

To je pořád dokola...
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1375
Registrován: 12-2007
Odesláno Sobota, 25. října 2008 - 11:54:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na prodej tak obrovského státního majetku nebylo vyhlášeno výběrové řízení
To jsou problémy. Na cca 99% rozsahu železniční dopravy se taky žádné výběrové řízení nevypisuje. A komu to vadí... kromě těch soukromých dopravců
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13564
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 25. října 2008 - 14:38:38   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Na prodej tak obrovského státního majetku nebylo vyhlášeno výběrové řízení

No hlavně jestli pánové z Respektu vůbec vědí, o jaké pozemky jde. Vzhledem k zoufalé úrovni tohoto plátku se domnívám, že o tom nemají ani páru.

Tohle je obzvlášť vydařená perla:

Příští rok má podle magistrátu začít v režii firmy Masaryk Station Development oprava nádraží, jejíž výsledkem bude podle oficiálního prohlášení představitelů firmy "nově zastavěných devadesát procent plochy nádraží". Plán počítá se zrušením nádraží, stavbou nové trasy metra D a nového železničního tunelu.

Bém tedy nelže, když občanům říká, že magistrát nádraží neprodává, dokonce ani nelže, když říká, že jeho úřad počítá do budoucnosti s napojením Masarykova nádraží na městské i nadregionální tratě. Nepůjde však o nádraží, ale o stanici metra...


To jako myslej trasu metra D na Masně ?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2008
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 25. října 2008 - 21:30:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No trochu bych odlišoval spekulativní prodej (a samozřejmost s vizí co bude za 10 15 let) a vlastní "prodej" nádraží. Odsun odsud posud, reálná cesta vede přes náhradní (a drahá) řešení.

Hlavně žádný s. Lukeš, Moos a další postrudé vykopávky.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 878
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 27. října 2008 - 15:04:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Odpověď z jiného tématu:

"Tady vidím šanci o tomto přesvědčit novou (či z části staronovou) krajskou reprezentaci."

S tou konzervativností VHD máte naprostou pravdu. Ale v pozitivní vliv nové krajské reprezentace nevěřím.
ODS je přece jen stranou reforem, byť někdy vylévajících vaničku i s dítětem, jindy zas neprosto nedotažených. Někdy, zejména v některých krajích, se jen tak plácají od ničeho k ničemu. Přesto se v ODS vyskytují vize, přesahující jedno volební období.
ČSSD je pod současným předsedou a jeho nohsledy stranou výsostně populistickou, ochotnou za volební hlasy a za koryta prodat budoucnost této země komukoli, včetně Rusů. Jedinou opravdou vizí ČSSD je udržet vše beze změn co nejdéle, být hrází proti jakýmkoli změnám. A když změna, tak aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Dluhy z jejich vládnutí je neděsí, do doby, kdy se budou spácet, se neobtěžují dohlédnout. Spočítali si, že dokud to bude nějak fungovat, budou odměňováni většinou voličů. Prostě naprosto asociální systém "po vládách ČSSD potopa".

Odmyslím-li korytářství a korupci, tak nejvíc ničí budoucnost této země razantní střet vizí "žádné změny" versus "nedomyšlené změny". Správně by se měly střetávat dva koncepty vývoje, a ne koncept zahnívání s konceptem splašených změn. Dokud bude ČSSD stavět na bývalých (současných ?!) exponentech šedé ekonomiky minulého režimu (Paroubek), bývalých členech KSČ (většina současných poslanců ČSSD), odborářích bez státnického myšlení (Škromach), lidech myšlenkově dlících v minulém režimu, a všehoschopných populistech (Rath), tak nikam nedojdeme.
ODS sice je naprosto zdiskreditovaná všechoschopnými lumpy i humpoláckým způsobem provádění reforem, ale v tuto chvíli k ní pro lidi s vizí dál než na konec volebního období jsou jen ještě horší alternativy.
A český Tony Blair v nedohlednu...

Morálku politiků obou stran bohužel nemá cenu hodnotit. Obě tyto partaje mají srovnatelné množství prodejných politiků i profláklých levot. Personální čistky v podání Paroubka a Ratha snad i překonaly obdobné ódéesácké čistky.

Zpátky k železnici. Současný stav ČD je podle mě způsoben jak programovým udržováním statu quo ze strany ČSSD, tak absencí detailně promyšlené vize ze strany ODS. Neboli jedna strana nechce měnit nic (což je špatně), a druhá pověřuje vymýšlením a realizací změn diletanty (což je taky špatně).

DRatha ve funkci hejtmana se vyloženě obávám. Zatímco Bendl byl spíš neschopný, tak Rath je všehoschopný. Z "Krysových" proslovů zatím vyplynulo, že chtějí z krajských rozpočtů proplácet krajským nemocnicím poplatky u lékaře, školní děti nechat jezdit zadarmo ve VHD a více přispívat obecním rozpočtům. Z toho jednoznačně plyne, že na nějaké systémové zlepšování VHD v kraji nemůžou zbýt peníze. Prostě se, minimálně ve středočeském kraji. Všechno rozfrcá na dárečcích voličům.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13576
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 27. října 2008 - 15:39:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Líp bych to nenapsal, Bručoune .
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mirekm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 959
Registrován: 1-2004

Odesláno Pondělí, 27. října 2008 - 19:28:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Tak, tak. Pod tohle bych se klidně podepsal.
Takže už jsme tři. A teď mi řekněte, kde se minulý pátek vzali všichni ti voliči ČSSD?

(Příspěvek byl editován uživatelem MirekM.)
Svět není jednobarevný, to pouze lokomotivy ČD Cargo.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1407
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 27. října 2008 - 19:45:06   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A teď mi řekněte, kde se minulý pátek vzali všichni ti voliči ČSSD?
Všichni ti, kteří příliš nerozumí politice, a mysleli si, že ČSSD dokáže z pozice krajských zastupitelů a maximálně třetiny senátorů zrušit poplatky ve zdravotnictví (jak viselo i na nádražích a ve vlacích), zastavit zdražování (viz plakát "minule jsem nevolila, pak nám všechno zdražili), a kdo ví co ještě.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 45558
Registrován: 4-2003

Odesláno Pondělí, 27. října 2008 - 19:47:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Slib lidem guláš a pivo na účet eráru místo nejistoty a vlastní dřiny...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid!
Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz


Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 880
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 27. října 2008 - 20:07:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"kde se minulý pátek vzali všichni ti voliči ČSSD?"

Sice vtip, ale když to vezmu vážně, tak se není čemu divit. Tlustý a jeho nevyloučení základní organizací ... Topolánkovy zbytečné úlety a nezvládnutá agresivita ... poradce Dalík a jeho profláknuté kšeftování ... nákup hlasů s pomocí Šloufa ... neschopnost mediálně prodat limit doplatků na léky, a snížení doplatků na drahé léky ... sporná privatizace některých okresních nemocnic .... Kalouskovy zásahy do daňové reformy, které pro průměrného poplatníka znamenaly vyšší daně ... strop zdravotního a sociálního "pojištění" pro nejbohatší lidi ...

Když k tomu přičtu rozhodnutí státnicky prozíravá, ale průměrnému voliči nevonící (rovné procento daně, regulační poplatky v symbolické výši, různá opatření proti zneužívačům nemocenské a sociálních dávek, zrušení většiny ustanovení diskriminujících živnostníky, deregulace nájemného, odstavení odborů na vedlejší kolej, snížení podpory zahraničnímu kapitálu, snížení podnikových daní, nesouhlas s garancí vkladů v plné výši, americký radar, ...), tak se to myslím dalo čekat.

Největší průšvih vidím v tom, že zůstanou v čele ČSSD Paroubek s Haškem, Zaorálkem a Rathem. V krajích prostě rohatého čerta vystřídá ten nejrohatější ďábel.
Puhdys
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.195.119.22
Odesláno Pondělí, 27. října 2008 - 21:46:53    Odkaz na tento příspěvek  

Abyste se nad tou ODSSkou nerozplakali..... Kluci, chce to eště trochu studovat, ale hlavně život Vás naučí. Teď sice krásně modráte, přesně dle odss nakloněným mediím, ale přijde zaměstnání, starosti a najednou Vám třeba zrovna poplatky v lékárnách vadit začnou. Dost z Vás nemá zkrátka dostatečný rozhled. Nechte Oranžový, ať něco předvedou a pak suďte. Zatím se mnozí z Vás točíte v kruhu propagandy a pravičáckých blábolů. Modráci pomáhali jen bohatým. Teď uvidíme.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1409
Registrován: 12-2007
Odesláno Pondělí, 27. října 2008 - 22:31:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Puhdys: Já osobně se rozhodně nad ODS nerozplakávám, jen opakuji: poplatky v lékárnách nemůže kdokoliv (ani ČSSD) ovlivnit z pozice krajských zastupitelů, ani z pozice jednotlivých senátorů! Ano, pokud chce ČSSD zrušit regulační poplatek za položku na receptu (v lékárnách se platilo vždycky, takže pojem "poplatky v lékárnách" je trochu zavádějící), tak ať za necelé dva roky získá dostatečný počet mandátů ve sněmovních volbách, navrhne změnit příslušný zákon, a pokud bude většina poslanců souhlasit, tak se mohou klidně všechny poplatky zrušit. Jediné, co díky své většině v krajských zastupitelstvech (v možném spojenectví s KSČM) může ovlivnit, je proplácení poplatků těm nemocnicím, které jsou ve správě kraje, z krajského rozpočtu, což je podle mě velmi nerozumné, protože "díky" tomu bude méně peněz na ostatní věci, např. objednávku dopravní obslužnosti! Navíc - i Jiří Paroubek před časem mluvil o tom, že právě s poplatky v nemocnicích ČSSD v zásadě souhlasí...

Právě sliby ČSSD, jak výše uvedené problémy vyřeší už teď (z pozice krajských zastupitelů a maximálně třetiny senátorů), jsou podle mě tou největší "propagandou" a pokud byly v nedávné kampani nějaké "bláboly", tak právě od ČSSD. A z hlediska možného zrušení poplatků ze zdravotnictví: žádné "teď uvidíme". "Uvidět" můžeme až po sněmovních volbách, ne po těchto volbách!
A kdybychom skutečně "modrali", bychom těžko setrvávali na železničním diskusním fóru. To myslím s nadsázkou.

A ještě jeden můj názor: bezplatné zdravotnictví je jen iluze. To nakonec může dopadnout tak, že odvoz sanitním vozem z nemocnice domů je sice bezplatný, ale pokud jste alespoň trochu pohyblivý, nemáte na něj nárok. A doplatky za léky existovaly samozřejmě již za "bezplatného" zdravotnictví, a pokud si dobře pamatuji, tak právě po jedné z vyhlášek tehdejšího ministra zdravotnictví MUDr. Ratha se razantně zvýšily doplatky na velmi drahé, leč účinné léky na nejzávažnější nemoci. To bylo skutečně nesociální!

EDIT: Ještě k osobě MUDr. Ratha. V 90. letech byl nějakou dobu členem ODS (jak mu včera připomněl Petr Bendl v televizi, Rath kontroval tím, že Bendl byl kdysi aktivním členem SSM); a později, coby předseda České lékařské komory, možné zavedení regulačních poplatků ve zdravotnictví obhajoval.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 881
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 27. října 2008 - 22:33:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Puhdys: Krávy jsme spolu nepásli, to za prvé. Tak si odpusťte ty hochy.

točíte v kruhu propagandy a pravičáckých blábolů. Modráci pomáhali jen bohatým."

a tohle je něco jiného než levičácký blábol? Kolik Vám propánakrále je?

Nad ODS nikdo nepláče. A ČSSD měla 8 let na to, aby se ukázala. Zvracet se chce nad oběma.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 882
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 27. října 2008 - 22:41:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"po jedné z vyhlášek tehdejšího ministra zdravotnictví MUDr. Ratha se razantně zvýšily doplatky na velmi drahé, leč účinné léky na nejzávažnější nemoci. To bylo skutečně nesociální!"

Přesně tak. A až "antisociální" Julínek dal na doplatky limit, a dokázal doplatky za léky opět snížit. Mimochodem, znám člověka, kterého se limit na doplatky týká velmi osobně. Kdyby onemocněl za ministrování dr.Ratha, tak by možná už nebyl naživu. Není totiž moc bohatý, a sponzoři se hledají obtížně. Pokud všechny ty 30-, 60- a 90-koruny pomůžou opravdu vážně nemocným, tak je zaplatím bez řečí. Zvlášť když vím, že nad pět táců ročně se to vyšplhat nemůže.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13577
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 27. října 2008 - 23:11:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tlustý a jeho nevyloučení základní organizací ... Topolánkovy zbytečné úlety a nezvládnutá agresivita ... poradce Dalík a jeho profláknuté kšeftování ... nákup hlasů s pomocí Šloufa ... neschopnost mediálně prodat limit doplatků na léky, a snížení doplatků na drahé léky ... sporná privatizace některých okresních nemocnic .... Kalouskovy zásahy do daňové reformy, které pro průměrného poplatníka znamenaly vyšší daně ... strop zdravotního a sociálního "pojištění" pro nejbohatší lidi ...

Abychom zůstali trochu v tématu, tak bych doplnil ještě úplně neuvěřitelnou postavu pana Aleše a jeho kamarádů na DoMini, zejména pana H. Je opravdu zajímavé, že o nich nebo od nich jsem za poslední dva týdny neslyšel/nečetl ani písmeno. Těch se zřejmě současná situace vůbec netýká - maj to "pořešeno" na roky dopředu... (doufám, že ne).
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 884
Registrován: 9-2007
Odesláno Pondělí, 27. října 2008 - 23:46:13   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"úplně neuvěřitelnou postavu pana Aleše"

Docela by mě zajímalo, jaké kšefty dojednával Topolánek na "rodinné dovolené s Řebíčkem" v Itálii. Zatímco topolánkův výlet služebním letadlem kamsi do Švýcarska stál daňové poplatníky právě tolik, co stála cesta letadlem, tak italský "rodinný" výlet nás může přijít tisíckrát dráž.

Podle mě si Řebíčka na ministerstvo dosadila nějaká vlivná skupina v pozadí. Pod pokličkou (nejen) ODS (a ČSSD) se skrývá spousta podzemního kšeftu, který na povrch vystrkuje bílé koně, a sám zůstává skrytý. I když v případě Řebíčka nebo Paroubka lze úspěšně pochybovat o tom, že se jedná o čistě bílé koně.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 885
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 00:12:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V útrobách ODS se podle všeho skrývá jakási tajemná příšera, která o sobě občas dává vědět. Svého času chtěl kandidovat na předsedu ODS Tošenovský, už to byla skoro hotová věc, podporu měl. Ale na poslední chvíli neslavně vycouval se zdůvodněním, že za existujících podmínek kandidovat nemůže. Detaily odmítl objasnit.
Ta samá příšera zřejmě dodává sílu lidem, kteří jsou zkompromitovaní kšefty s podzemím, a kteří přijímají v úřadech prapodivná rozhodnutí: Tlustý, Langer, ...
Když Topolánek před volbami v jednom rozhovoru tvrdil, že Tlustého jako ministra musel odmítnout, protože Tlustý představuje pro stát bezpečnostní riziko, tak to nemusel být předvolební blábol.
Příšera má zřejmě na svědomí odvolání Kubiceho. Langer byl nejspíš jen výkonná ruka.
Další indicií pro existenci příšery je častý rozdíl mezi topolánkovým prvním zcela jasným a rozumným stanoviskem k nějaké situaci, a pozdějšími piruetami a vykrucováním. Jaká příšera v pozadí brání realizovat ta první rozumná stanoviska?
Puhdys
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.195.119.22
Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 00:37:32    Odkaz na tento příspěvek  

Ano, z úhlu Bručounova pohledu jsem asi levičák, byv zde patřičně oškatulkován. Nebráním se tomu, více mých názorů koresponduje s levicí. ODSS své recepty a klišé předvádí už 20 let. Ovšem zdejší studentstvo (při vší úctě) rozhodně nemá patřičný rozhled a velmi snadno podléhá zjednodušujícím výkladům z různých internetových diskusí. Pravičáci to dávno pochopili a velmi dobře využili, viz např. Rada pro rozhlas. a tel. vysílání versus "nestrannost" např. ČT. Když vám, hoši např. napíšu, že nebýt ing. Duška a jeho postupu v dobách stávky v r. 1997 byla by zde reforma železnic dle vzoru Polska, tak na mě určitě sesypete hromady argumentů z nějakých neoliberálních dogmatických webů, zkrátka že tomu nerozumím + oblíbená zkratka o komunistech, apod. Nojo, ale proč ten ing. Dušek (mmch si ho velmi cením, nejen kvůli zmiňované stávce) je vlastně tak zlý, špatný,atd., atd? Znáte pozadí jeho vyšachování, jste stopro přesvědčeni, že jste v tomto případě opět nenaletěli nějaké dehonestační kampani vůči němu? Předložil někdo pádné důkazy? Já myslím že ne. Z jakých pramenů čerpáte? Diverzifikujete zdroje informací, umíte odlišit reklamu od skutečnosti? Zkrátka nic není na první pohled jednoznačné. Já na rozdíl od zdejších mnohých trochu o věcech přemýšlím, a tak zkrátka nevidím věci černobíle. Ale stádnost a namyšlenost opravdu nemusím (takové ty různé dfensovské řeči, obraty převzané z jeho blogů a občas zde použité) - jen opakuji počkejme si, co oranžoví páni předvedou a pak kopejte, jak je libo. Ale činit tak nyní = svinstvo.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1410
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 01:11:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ovšem zdejší studentstvo (při vší úctě) rozhodně nemá patřičný rozhled a velmi snadno podléhá zjednodušujícím výkladům z různých internetových diskusí.
Myslím, že studenti nejsou nijak více "náchylní" k "zjednodušujícím výkladům".
A různé internetové diskuse, vyjma dopravních, jsem nikdy nečetl, natož abych se jich účastnil. A myslím, že jsem o nic nepřišel.
Na druhou stranu - jak mluvíte o "nedostatečném rozhledu" studentů - aktivní volební právo mají všichni svéprávní občané, kteří již dosáhli 18 let věku, tedy i řada studentů. Ale je také otázkou, co je myšlené tím "rozhledem". Pokud má jít o "rozhled" typu "produktivní věk strávený za doby vlády jedné strany", tak to jsem rád, že takový "rozhled" nemám.}

Znáte pozadí jeho (Duškova) vyšachování, jste stopro přesvědčeni, že jste v tomto případě opět nenaletěli nějaké dehonestační kampani vůči němu?
Myslíte, že šlo v tomto případě o politickou věc? Potom jsou 2 možnosti - buď jsou odbory apolitické, a potom je "vyšachování" Duška vnitřní věcí odborového sdružení, anebo tam politický vliv byl, ale potom jde o důkaz toho, že odbory podléhají politickému vlivu...
Na druhou stranu - teď Dušek kandidoval do senátu (ovšem coby nestraník, viz zde a také zde, a neuspěl. Mimochodem, na uvedené stránce je uveden bez titulu, je chyba na internetu, nebo titul "ing." nemá?

Diverzifikujete zdroje informací, umíte odlišit reklamu od skutečnosti?
Reklamám nevěřím a neřídím se jimi; a pokud jde o zdroje informací, důvěryhodných je opravdu málo. Ale tím méně věřím jakýmkoliv slibům jedné oranžové strany, která např. v roce 2002 "vyhrála" volby se sliby typu "porodné 50 000 Kč" nebo "léky pro občany starší 70 let zdarma", a v roce 2006 slibovala porodné ještě vyšší, platy učitelům 35 000 hrubého, atd.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 46
Registrován: 6-2008
Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 02:16:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Oranžoví páni již ukázali,8 let po sobě ani náznak o reformu,jen rozdávání peněz na všechny strany a bránění koryt.A nyní za každou cenu likvidace každého náznaku nutné reformy.Na předvolebních plakátech ani zmínka o tom jak dále a proč.
Jen Paroubkovo -Rathovy špinavé sliny.
Zato,byť nyní s potápějící se modré lodi,se přesto stále ozývají hlasy nevzdávajíce se opravdu nutných změn.Toho je třeba si považovat a nehloubat při 10 pivě 2krabičce startek,že 30-60 či 90 kč je moc,nebo že Topol má dlouhý prst.
Dřívější modří chtěli úsporné balíčky,nynější modří také nerozdávají.
18 mi bylo již dávno,politiku sleduji s nadhledem a od roku 1989 je zatím moje barva modrá,byť také s něčím občas nesouhlasím,či není mi po chuti.
Tolik za sebe a nic proti názorům a osobám výše diskutujícím.Tak všeobecně zklamaný z výsledku voleb a názoru že(např.u lékaře ani korunu... a tak podobně...)
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13579
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 07:08:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ODSS své recepty

S tímhle jste dost trapnej, Puhdysi. A proč sem taháte taťku Duška už vůbec nechápu .

Když vám, hoši např. napíšu, že nebýt ing. Duška a jeho postupu v dobách stávky v r. 1997 byla by zde reforma železnic dle vzoru Polska

A co je to "reforma železnic dle vzoru Polska"?
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 13580
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 07:12:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun - Podle mě si Řebíčka na ministerstvo dosadila nějaká vlivná skupina v pozadí.

Tady vane vítr z Teplic, o tom žádná. Zjevně jsou hoši co spolu mluvěj i teď v klidu.
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1414
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 09:28:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Když Topolánek před volbami v jednom rozhovoru tvrdil, že Tlustého jako ministra musel odmítnout, protože Tlustý představuje pro stát bezpečnostní riziko, tak to nemusel být předvolební blábol.
Ale Tlustý přece ministrem financí byl, a to v první Topolánkově vládě. Tehdy to nevadilo?

...častý rozdíl mezi topolánkovým prvním zcela jasným a rozumným stanoviskem k nějaké situaci, a pozdějšími piruetami a vykrucováním.
Já nevím, kdy se tak stalo?

Jaká příšera v pozadí brání realizovat ta první rozumná stanoviska?
Příšera? Tak to bude asi ta KRAKATICE...

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 886
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 10:18:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: vyšachovat Tlustého z jednobarevné vlády ODS myslím, že nebylo reálné. V každém případě oceňuju, že to Topolánek udělal v případě druhé vlády. Kalouska nemusím, zvlášť od doby kdy udělal lidem s průměrnými příjmy průvan v peněžence. Ale Tlustý je nežádoucí, i kdyby to s bezpečnostním rizikem blábol byl.

"co je to "reforma železnic dle vzoru Polska"?"

Asi rychlé, čisté a funkční vlaky IC/EC .
(o mizérii v PKP Przewozy regionalne vím)}

IC540: Modré jsem voli jen jednou, teď naposledy, na konci paroubkovy vlády ČSSD-US-KDU. Celkem dost nerad, ale neviděl jsem jinou alternativu. Když se podívám, jak málo stačí národu k tomu, aby se sám nahnal do náruče Paroubka a Ratha, tak je mi smutno. I z národa i z paroubka a Ratha. Například ve Francii, o které se říká že je socialistická, je pokladenský systém. Každý si platí běžná ošetření sám, a na základě účtu od doktora pokladna většinu (ne celou sumu) zpětně proplatí. Ve srovnání se spoluúčastí běžnou v západní Evropě je julínkův systém vyloženě měkký a velmi sociální. Paroubek a Rath jsou bezpáteřní gauneři, kteří původně s poplatky souhlasili (zejména Rath), ale pak chytli do plachet populistický vítr, a otočili o 180 stupňů.
S radarem to samé. Radar začal Paroubek sám tajně vyjednávat, ale pak si přečetl průzkum veřejného mínění. Ne že bych byl z radaru nějak odvázaný, ale podpora aniradaristů ruskými tajnými službami mluví za vše. ... Každý národ má (bude mít) vládu, jakou si zaslouží.

buď jsou odbory apolitické, a potom je "vyšachování" Duška vnitřní věcí odborového sdružení, anebo tam politický vliv byl, ale potom jde o důkaz toho, že odbory podléhají politickému vlivu..."

Přesně tak. Dění v Británii v sedmdesátých letech přitom nemůže nikoho soudného nechat na pochybách, že propojení odborů s politikou je pro zemi zhoubné. Labouristi na dlouhotrvající vlny stávek a z toho plynoucí paralýzu země doplatili tím, že byli na poměrně dlouhou dobu téměř vymazáni z politické mapy.
Ic540
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 47
Registrován: 6-2008
Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 13:07:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Bručoun: Uvedl jste trefné příklady (Francie a zdravotnictví,Paroubek a radar,Rath a poplatky)
Mě se už to nechtělo rozepisovat,neboť při pohledu na Paroubka a spol,mi dorůstají vlasy na hlavě,kterých mám už velmi málo.
Budu se modlit,aby Řebíček či někdo po něm,nezazdili železnici,třeba jako v Polsku.A aspoň trochu to zas popostrčili vpřed!!!
Ať nám to jezdí!
Puhdys
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.195.119.22
Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 14:08:01    Odkaz na tento příspěvek  

Kluci, tak to opravdu nemá cenu. Diskuse pokaždé narazí na nějaké nepřekročitelné (pravicové:-) dogma. O tom (frázový obrat "o něčem" je také z pravičáckých blogů)zpívá Wabi Ryvola v jedné písni (...Stále jako jazyk naráží na vylomený zub...) Trochu méně se ukájet s CEVREM, Liberálním institutem a podobnými šidítky a poněkud více na vše nahlížet z více úhlů. Polsko je samozřejmě z hlediska železnice nevídaný provar - ostatně jako třeba systematické nepodporování venkova tam (osobní zkušenost). Podobné kroky předvedla česká neoliberální odss, naštěstí ne docela (nic pořádně nedotáhli, souhlasím s Vámi). Pominu-li samozřejmě česká satelitní městečka, krása. Tam bydlet ale není naší výsadou, že. Nejlepší voliči odss jsou chudí hospodští ideologové (většinou OSVČ, nejlépe ve švarcáku), kterým stačí skutečně asi ta ideologie a jejich rodinám zjevně též. Nějaký pocit sounáležitosti "se silnějšími". I když těch bigotních (rozuměj hloupých), dle mého pozorování po r. 1996 rapidně ubylo a stále mizí .
"Jen Paroubkovo -Rathovy špinavé sliny" - takový hezký obrat, odkud to máte? Hezké, upřímné. Potvrzujete, co si o některých zdejších myslím a již jsem popsal v 1. příspěvku.
Ing. Dušek promoval. Lehce ověřitelné. Nebo je to další podlehnutí příjemné masáži, příliš nezatěžující mozkovnu?
"Asi rychlé, čisté a funkční vlaky IC/EC" - to má být nedostižný úspěch, jo, těch cca 50 vlaků? Dobře, i v těch nejbanánovějších republikách mají něco nablýskaného. Vládcovský palác, olivrejované slouhy potentáta, nebo kostel, mešitu, obětiště. Vy jste si takto personifikoval těch několik (skutečně pěkných) polských vlaků a hned víte co je úspěch. O5 rychlý soud, že.
No hoši, musím jet pryč, ale ještě si Vás občas přečtu, některé Vaše příspěvky jsou opravdu obrázkem různých kampaní,(jsou-li ovšem míněny vážně).
PS: Ještě aby tak ODSS zvolila toho Béma (takového schopného horolezce socani nemají)a ing. Bendla (ten zas umí výborně zacházet se svou manželkou), to jim přinese body. Konečně se stanou lidovější alternativou k té zahálčivé levici. Nemyslíte?
Puhdys
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.195.119.22
Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 14:13:44    Odkaz na tento příspěvek  

Jinak ODSS - občanská demokratická socialistická strana (socialistická jen pro vyvolené, samozřejmě:-))
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 887
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 14:52:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Puhdys: Chlapče, jste důkazem že vysoký věk a moudrost spolu souvisí jen vzdáleně (mmch. mohli bychom se přít, kdo z nás dvou je starší...). Říká se, že kdo nebyl ve dvaceti levičákem, nemá srdce, a kdo je ještě ve čtyřiceti levičákem, nemá rozum.

V Rusku zatočili s bohatými už v roce 1917 a bohatství země se "překvapivě" snížilo. Na kradeném se totiž špatně hospodaří.

Když většině lidí vezmete motivaci a možnosti vydělávat víc, tak najednou nemáte co přerozdělovat. Systém musí lidi motivovat k práci a vůbec k vlastní iniciativě, a ne k braní sociálních dávek. Pouze takový systém může mít dostatečné příjmy, aby mohl být účinně sociální. Ale to takoví ideologičtí levičáci jako Vy asi nikdy nepochopí.

(Příspěvek byl editován uživatelem Bručoun.)
Desiro
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1171
Registrován: 2-2004

Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 15:09:27   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Puhdysi, a jaxi tedy představujete levicovou železnici?

P.S. Až ODS zvolí toho Béma, tak si začnou zlí pravičáci z ODS a hodní, za pravdu a spravedlnost bojující levičáci z ČSSD vzájemně padat do náručí. Nemyslíte?

(Příspěvek byl editován uživatelem DEsiro.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Desiro.)
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 888
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 15:24:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

"pokaždé narazí na nějaké nepřekročitelné (pravicové dogma"

Sorry, ale nikdo sem nepsal žádná pravicová dogmata. Zřejmě si vůbec neumíte představit, co je skutečná a nefalšovaná pravicovost. Vás evidentně dráždí i středové názory. Nechuť k populistickým dobytkům typu Paroubek nebo Rath totiž není žádná pravicovost, ani souhlasem v veškerou politikou ODS.

"Wabi Ryvola v jedné písni (...Stále jako jazyk naráží na vylomený zub...)"

Zpívá to někdo jiný. Sice prkotina, ale Vy si fakta a myšlenky spojujete jen velmi volně. Pečlivější a přesnější argumentace by nebyla na závadu. (Ale to byste taky mohl dojít k jiným závěrům...)

Už se těším, až začnete psát, jak to, co za 8 let uzákonili socani, přispívá k volnému pohybu pracovních sil, k možnosti vydělávat na vlastní triko, k nepobírání sociálních dávek, k snadné možnosti vniknout do systému regulovaného nájmu, ...
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1418
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 15:34:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Puhdys:
Pominu-li samozřejmě česká satelitní městečka, krása.
Za tato "městečka" může ODS?
Mimochodem - nevím, proč se tomu říká "městečko". Skutečná městečka mají obyvatel více a také mají občanskou vybavenost. V těchto satelitech nebývá kromě těch baráků nic, žádný obchod, žádné "náměstí", často ani chodníky.

Tam bydlet ale není naší výsadou, že.
Bydlení v "satelitech" nepovažuji za výsadu. Nezávidím těm, co tam bydlí. Svým denním dojížděním ještě více vyhrocují dopravní situaci v Praze.

Ing. Dušek promoval. Lehce ověřitelné. Nebo je to další podlehnutí příjemné masáži, příliš nezatěžující mozkovnu?
Děkuji za odpověď. Stačilo však napsat klidně jen "jde o chybu na internetové stránce volby.cz", tam už dokázali (ne)uvést např. i toto...

některé Vaše příspěvky jsou opravdu obrázkem různých kampaní
Ty moje nejsou, nemám zapotřebí vést jakoukoliv politickou kampaň, totéž bych mohl říct o vašich příspěvcích.

"Asi rychlé, čisté a funkční vlaky IC/EC" - to má být nedostižný úspěch, jo, těch cca 50 vlaků?
Nemá. Polské železnice jsou na tom jistě hůře než ty české, z tohoto pohledu jsem opravdu rád, že v tom roce 1997 padla silně "antiželezniční" vláda a jejich neuvážené likvidační plány stejně tak.

Ještě aby tak ODSS zvolila toho Béma
To je jejich vnitřní věc, koho si zvolí, ale zrovna Béma bych za předsedu ODS nechtěl.

Konečně se stanou lidovější alternativou k té zahálčivé levici. Nemyslíte?
Naopak - Bém je schopen s ČSSD jít i do koalice nebo menšinového vládnutí, alespoň to tvrdí politologové. (pokud tedy také nejde jen o mediální masáž, ale říkají to na veřejnoprávním médiu, pokud by toto činilo mediální masáž, už by to bylo na pováženou)

ODSS - občanská demokratická socialistická strana
To slyším poprvé. Taky zajímavé. Dosud jsem znal jen ČSAD - Česká strana asociálně demokratická.
ODS4ever
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.180.39.70
Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 15:51:17    Odkaz na tento příspěvek  

Trochu na odlehčení - prognóza běhu událostí:
Pološílený Topolánek zůstává zabarikádovaný v bunkru u Strakovy akademie a zatímco se blíží Paroubkova „rudá armáda“, rozdává zmatečné rozkazy. Šéf ODS ještě naposledy vychází před bunkr, aby vytahal za tváře hrstku Mladých konzervativců a odměnil jejich odhodlanost Řádem modrého ptáka. Pak „vůdce“ narychlo uzavírá sňatek s Lucií Talmanovou. Za svědka jim jde Marek Dalík.
Krátce poté Topolánek Talmanovou otráví a sám si prožene hlavu gulí. A Marek „Bormann“ Dalík? Místo aby se dobrovolně odebral na věčnost spolu s „vůdcem“, v převleku za člena KSČM na poslední chvíli utíká do Jižní Ameriky, kde si pak užívá spokojené stáří.
Bručoun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 889
Registrován: 9-2007
Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 16:19:35   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Z hlediska osobnostních charakteristik i používaných metod bych do role Hitlera obsadil spíš Paroubka. Například jeho projev před dvěma lety, večer po parlamentních volbách, ho k tomu přímo předurčuje.
I pro Ratha by se našla vhodná role....
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 728
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 17:57:49   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@David: Místo demokratická tam má být demagogická.
Jinak Bém je taková pravicová kopie Ratha, takže bych se obával nejhoršího. Holt mohli jsme se zbavit populisty Paroubka, ale zbavili jsme se Topolánka, který sice taky není žádná výhra, ale nikdo lepší není zrovna na dohled.
Zajímavý je taky postoj ODS v Ústí, kde to vypadá, že by se dokázali s ČSSD dohodnout i na koalici, ale to by se nelíbilo republikovému vedení ČSSD.
»MiniŠotoBlog« Dobrý každý vagón, který pošle jednu 021 do šrotu.
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát.
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1419
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 18:16:01   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Zajímavý je taky postoj ODS v Ústí, kde to vypadá...
Správně řečeno v Ústeckém kraji, ale k věci: Ano, je to tak. Zástupci ODS z Ústeckého kraje se dokonce vyjádřili ve smyslu, že by "mohli souhlasit" i s tím "zrušením" poplatků v nemocnicích spravovaných krajem.
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 786
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 18:56:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David: Tak se vyjádřila i JM ODS ústy kápa M. Venclíka.

Bručoun: to o té příšeře v ODS je velmi pěkně napsáno, už dlouho mám z místní politiky podobný pocit. Nicméně ta příšera ve větší či menší míře řádí všude, například osobnost budoucího hejtmana Moravskoslezského kraje mluví za vše.

Puhdys: co takhle místo urážek oponentů uvést konkrétní argumenty na podporu vašich stanovisek? :P
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1420
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 19:01:20   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak (ohledně možného "zrušení" poplatků v nemocnicích) se vyjádřila i JM ODS ústy kápa M. Venclíka.
To je fakt styl "pro koryta všechno". To jsem tedy nečekal.
Ovšem v pozici toho, kdo si může vybírat, je soc. dem., takže ODS se může vnucovat, jak chce, a přesto může "utřít".
Ale myslím, že v těch krajích by bylo pro ODS do budoucna výhodnější být v opozici, nežli spolupracovat s ČSSD. Ale mluvit jim do toho nebudu.

(Příspěvek byl editován uživatelem David.)
David_jaša
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 787
Registrován: 5-2004
Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 19:31:25   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Viz: http://Domaci.iHNed.cz/c1-29262710-budou-dvoji-lekarny-levne-a-dr ahe
Pověst jim kupodivu zachránil Paroubek svým "zákazem" spolupráce s ODS.

Brněnská a JM ODS by potřebovaly alespoň dvě volební období "ryla držkou v zemi", jinak se od tohoto bordelu těžko může očistit. Průšvih je, že minimálně na brněnské úrovni není koho volit...

(Příspěvek byl editován uživatelem David_Jaša.)
David
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1421
Registrován: 12-2007
Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 19:43:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

David_jaša: Však on si na to (doufám) posvítí ÚOHS, protože to opravdu je poškození hospodářské soutěže zvýhodňováním jednoho typu lékáren. Jak k tomu přijdou třeba ty soukromé?
Hlavně, že ODS má pořád kecy o podpoře soukromého podnikání...

Ještě něco z uvedeného odkazu:
Učiliště mají totiž v posledních letech s příchodem slabých populačních ročníků stále méně studentů. Děti raději volí maturitní obory a gymnázia.
Aha, takže si deváťák nebude věřit že tu střední školu zvládne, ale půjde jen na učňák, a to kvůli tomu, že si to přeje kraj.
Doktor
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1342
Registrován: 4-2003

Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 20:37:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Však on si na to (doufám) posvítí ÚOHS, protože to opravdu je poškození hospodářské soutěže zvýhodňováním jednoho typu lékáren. Jak k tomu přijdou třeba ty soukromé?

ÚOHS v čele s Pecinou si na nic neposvítí, bo dle slov Peciny mu plán ČSSD nevadí. Pak k tomu ještě přidává krkolomné srovnání lékové cenotvorby s cenou lístků do divadla, čímž jen potvrzuje svoji naprostou neznalost problematiky. Nevěř v nezávislost ÚOHS.
železnice » http://lokomotivy.euweb.cz | MHD Brno & MHD Olomouc » http://tramvaj.wz.cz

Minulla on nälkä!
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 731
Registrován: 8-2005

Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 20:47:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

@David: Lepší by byla asi druhá varianta, tedy že by kraj zrušil počet míst na gymnáziích a SŠ odpovídající úbytku žáků. Současný systém stejný počet míst pro nižší počet žáků totiž vede k degradaci kvality vzdělání.
Naopak dotační řešení, mimochodem navrhované i v novele zákona z dílny MŠMT dává právě žákovi na výběr, jestli si vybere méně populární obor, kde však dostane zvýhodnění během studia a jistotu místa po jeho ukončení, nebo vystuduje jinou školu třeba nevalné kvality, ale s maturitou.
@Doktor: Druhá cesta vede přes EU, ale než tam s tím něco udělají, tak bude po volbách do PS.

(Příspěvek byl editován uživatelem bugear.)
»MiniŠotoBlog« Dobrý každý vagón, který pošle jednu 021 do šrotu.
Lekce češtiny pro diskutéry: píšeme výjimka, standard, ližina. Tipovat znamená odhadovat, typovat znamená psát.
Telini
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 137
Registrován: 10-2006
Odesláno Úterý, 28. října 2008 - 21:18:10   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doktor: Nevěř v nezávislost médií. Pecina o tom něco taky napsal. Tím ho ovšem nechci nijak obhajovat.