Autor |
Příspěvek |
Hrusi92
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 83 Registrován: 11-2007
| Odesláno Čtvrtek, 06. března 2008 - 20:20:44 |
|
Verusha: Mám jeden dotaz,jak máš v profilu obrázek,tak u něho máš popis "Označení rezervního kabelu číslo R 46 dle ŠKODA OSTROV",ale na kabelu je napsano R 64
ICQ:305-379-302 ; e-mail: hrusi92@seznam.cz ; www.skoda15tr.mhdteplice.net - Web o mém modelu ; www.hrusi92.rajce.idnes.cz - Fotogalerie |
|
Bouri
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 119 Registrován: 8-2007
| Odesláno Čtvrtek, 06. března 2008 - 20:24:06 |
|
Hrusi92: Nemá to náhodou svůj smysl ve "spolupráci" s 25Tr? Tam těch (rezervních) kabelů je víc než je zdrávo -> chaos.
|
Verusha Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2918 Registrován: 5-2005
| Odesláno Čtvrtek, 06. března 2008 - 20:36:01 |
|
Hrusi - ano, správně. To je právě ten vtip. Když jsme asi dvě hodiny na voze 3608 hledali druhý konec kabelu označeného R 46, byl to kabel označený jako R 64. Tu bužirku mám dodneska schovanou . někdo se holt upsal a nám tím pěkně přitopil.
22Tr LIVE 26 a 27. 4. 2008 - I LETOS DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ V AREÁLU TM BRNO V ŘEČKOVICÍCH |
|
Mildadriver
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 162 Registrován: 5-2007
| Odesláno Čtvrtek, 06. března 2008 - 20:48:41 |
|
Jj.Přesně tak,skoro nic tam nesedí.Ale docela mě zarazilo když sem si koupil B931 a měla přestříknutý aji dveře červenou barvou a k tomu ještě pěkně hnusně.Původně jsem si chtěl koupit aji tu 21,ale když sem si prohlídl ty jeho fotky v tom katalogu,tak sem šel za ty prachy radši na pár točených .......... |
Peto5220
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1987 Registrován: 5-2005
| Odesláno Čtvrtek, 06. března 2008 - 20:57:52 |
|
když sem si koupil B931 a měla přestříknutý aji dveře červenou barvou a k tomu ještě pěkně hnusně To je ešte nič, dvere maju strieknute aj pražske vozy Ale ked si kupiš ostravskú B731 a dostaneš k nej cele predne čelo modre a dvere tak amatersky strieknute že s popod žltej presvita modra tak to je sila. Možno sem hodim potom fotku
ICQ 199-295-438 e-mail: peto5220@zoznam.sk - - - > www.KEMHD.wbs.cz < - - - stránka nielen o MHD ale aj železnici aktualizovaná denne vo fotogalérii nájdete fotky MHD, SAD a železnice papierove modely, SimTr |
|
Pmdp
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 62 Registrován: 3-2007
| Odesláno Čtvrtek, 06. března 2008 - 21:06:29 |
|
já mam od nich dvě B731 a jednu C734 a nesedí jim tam skoro nic,je to prostě hrůza a stim nastříkánim to samý na jedný straně plnej červenej pruh a na druhý skoro půlka nedomalovaná (Příspěvek byl editován uživatelem pmdp.)
Karosa B732 Ev.č.416 !!!Pozor na lovce sedadel!!! |
|
Mauricio Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1468 Registrován: 4-2005
| Odesláno Čtvrtek, 06. března 2008 - 21:35:29 |
|
21Tr od SDV, když pominu to, že nesedí barvy (nebo teda na té, kterou jsem měl já, neseděli) DP Brno, tak tam absolutně nepasoval jedinej díl. Sice chválím za snahu alespoň něco udělat, ale aby z toho něco bylo, musel by se modelář hodně snažit...a za tu cenu? Ne.
Zákaz přepravy čivav a důchodců bez odpovídajícího náhubku ! |
|
Martinb941e
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 144 Registrován: 4-2007
| Odesláno Čtvrtek, 06. března 2008 - 22:07:07 |
|
Autobusy od SDV? prý pro pokročilé modeláře, musím říct že mám kamaráda, který je víc jak zkušený modelář a má stím velké problémy a při stavbě padá i slovník ,,spisovné češtiny,, Já osobně končím s modely karos od SDV a du na vlastní tvorbu B731 a B952E v 1:14 ze dřeva, věřte model od SDV složit je mnohdy náročnější, než zhotovit sám něco většího, a to ještě pomíjím hrubé nepřesnosti modelů, a kvalitu obtisků+kvalita nabarvení, z toho by se odborník přes Karosy a průměrný modelář pozvracel. |
Lamablanka
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 34 Registrován: 2-2008
| Odesláno Čtvrtek, 06. března 2008 - 22:12:57 |
|
Tr 21 od SDV když jsem přišel do prodejny v Brně,odmítnul mě rozdělat sáček s dílama,že prí by to otevřené neprodal.Mělo mě to trknout...Teď uz mám dva kousky a tak mě nezbívá,než se pustit do díla. Opravdu nesedí vůbec nic... Oceňuju ale snahu vyrobyt model trajfu.Kdo se kdy pokoušel vyrobyt alespoň odlitkovou formu,musí uznat že to není zas tak špatné,ovšem pro zdatného modeláře,který již nějaký ten model udělal. Pro běžného nadšeného zákazníka nedoporučuju!!! Pokud je někdo zaměřen na detail,bude sklamán.Připomíná mě to trochu začátky družstva Směr.Taky bída... Udělám,co bude v mích sylách,aby model ve svém konci vypadal alespoň vzdáleně originálu.A to mě připomíná-ještě jednou díky VERUSHA za odkaz.Mám alespoň porovnávačku. Radek |
Martin_zlivský
Moderátor
Číslo příspěvku: 40257 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pátek, 07. března 2008 - 02:39:39 |
|
6381, Study: A nějaký konkrétní návrh by nebyl? Sice to bude asi lepší řešit ve sdělení redakci, ale tady zase se k tomu spíš vyjádří víc lidí...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid! Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
|
|
Lamablanka
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 35 Registrován: 2-2008
| Odesláno Pátek, 07. března 2008 - 06:57:23 |
|
Martin zlivský pefektní by bylo,kdyby se odďelila velikost,např: 1:160 N,1:120 TT,1:87 HO a jiné... .ať se jedná o vláčky,nebo MHD atd. Tím by každý modelář našel své publikum a uspořil tak hromadu času,o přehlednosti nemluvě... |
6381
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 245 Registrován: 10-2006
| Odesláno Pátek, 07. března 2008 - 08:23:31 |
|
Martin_zlivský: možná tak jak jsme psali. Zatím navíc kategorie Modely MHD a Miniboxy. Anebo to rovnou rozčlenit - třeba takto: Železniční modelářství - všeobecná diskuze Železniční modelářství - modelové kolejiště Železniční modelářství - digitální ovládání kolejiště Železniční modelářství - Modelářské firmy, výrobci, prodejci, kontakty Železniční modelářství - (to bych osobně nechal na samotných vláčkových modelářích, jestli by to chtěli rozdělit podle druhu vozidel či měřítka) Modely MHD - všeobecná diskuze Modely MHD - všeobecná diskuze Modely MHD - modelové kolejiště Modely MHD - digitální ovládání kolejiště Modely MHD - Modelářské firmy, výrobci, prodejci, kontakty Modely MHD - model v měřítkách H0 a TT Modely MHD - RC modely vozidel MHD ve větších měřítkách (1:6 - třeba 1:25) Papírové vystřihovánky - složitější papírové vystřihovánky Papírové vystřihovánky - miniboxy Virtuální bastlení Výstavy, modelářské akce Možná by to chtělo ještě něco jako infrastrukturu (koleje, troleje, tráva, povrch apod.), ale to by se dalo probírat v těch kolejišťových diskuzích. Mám pocit, že takovéto rozčlenění diskuze Modely a modelářství by nebylo marné (Příspěvek byl editován uživatelem 6381.)
|
Marmar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 194 Registrován: 11-2006
| Odesláno Pátek, 07. března 2008 - 10:42:21 |
|
Bylo by top dobrý . Alespoň by se nemíchalo více témat dohtromady . Někdy někdo neví co kam napsat a tak to napíše do tématu , do kterého to vůbec nepatří.
|
Martin_zlivský
Moderátor
Číslo příspěvku: 40277 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pátek, 07. března 2008 - 12:18:49 |
|
6381: To je až docela dost radikální řez a až příliš moc témat pro docela málo příspěvků. Ale díky za návrh, promyslím(e) to, nějaká změna by vhodná byla.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejdokonalejším geometrickým útvarem je mrkvoid! Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz
|
|
6381
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 246 Registrován: 10-2006
| Odesláno Pátek, 07. března 2008 - 13:00:08 |
|
Martin_zlivský: Alespoň by ale v tom byl pořádek a bylo by to přehledný A třeba tim rozšířenim by těch příspěvků bylo víc, že by lidi víc psali, kdyby věděli kam přesně psát
|
Martin_zlivský
Moderátor
Číslo příspěvku: 40283 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pátek, 07. března 2008 - 13:10:15 |
|
Jak říkám, uvidíme. V noci si s tím asi pohraju.
|
|
Bobo Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7126 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pátek, 07. března 2008 - 13:29:33 |
|
digitál MHD mi přinde zbytečný.
kolisti = piráti chodníků neosvětlený cyklista = žádný cyklista jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno http://www.stopkoureni.cz/ |
|
Číslo příspěvku: 2921 Registrován: 5-2005
| Odesláno Pátek, 07. března 2008 - 15:00:42 |
|
Já bych to také neviděl tak moc radikálně, ale rozčlenění bych také uvítal. Například všeobecná diskuse je stejně víceméně plná železnice. Současně ale, když jsem chtěl ukázat můj vyrobený žigul určený na autodráhu, nebylo to moc kam dát. Také prapůvodně mnou založená diskuse "modelová kolejiště", které byla určena původně jan jako "chlubící" s fotkami, se změnila spíš na teoretickou, navrhuji ji tedy sloučit s digitálem. Dále navrhuji sloučit diskusi o obrněných vlacích, která se poměrně ujala, ale přecijen není tak obsáhlá, s nějakou nově vzniklou diskusí, ve které by se dalo hovořit i o standartních vlacích, resp. vozovém parku modelářů. Takže navrhuji asi totok (to v závorce by bylo tím malým písmem pod názvem diskuse): - Všeobecná železničněmodelářská diskuse - Všeobecná diskuse ostatní - Modelová kolejiště, digitální ovládání kolejiště (fotky a popisy kolejišť, problematika ovládání kolejišť) - Vozový park kolejišť, Panzerzuge - obrněné vlaky - Jednoduché papírové vystřihovánky (miniboxy, jednoduché modely menších měřítek) - Papírové vystřihovánky - Malé modely silniční techniky (vozidla VHD, automobilů a jiné techniky menších měřítek a spíše továrního provedení, stavebnice) - Velké modely silniční techniky (funkční modely vozidel větších měřítek - autobusy, trolejbusy, nákladní vozy a obdobná technika, makety vozidel) - Ostatní modely (hračky, autodráhy, klasické RC modely apod.) - Výstavy, modelářské akce - Modelářské firmy, výrobci, prodejci, kontakty Virtuální bastlení navrhuji přesunout zpět tam kde bylo - do rubriky autobusy, trolejbusy - s modely to nemá nic moc co dělat. Čili to je můj návrh, nevím jak by to ovšem bylo přijato. Základem je, že by se tři nejfrekventovaněnší a nejzmatenější diskuse rozdělily - všeobecná, vystřihovánky, velké malé trol.
22Tr LIVE 26 a 27. 4. 2008 - I LETOS DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ V AREÁLU TM BRNO V ŘEČKOVICÍCH |
|
Martin_zlivský
Moderátor
Číslo příspěvku: 40296 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pátek, 07. března 2008 - 15:25:39 |
|
Díky. Obrněné bych možná přesunul i do železnice, ale nevím...
|
|
Lamablanka
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 36 Registrován: 2-2008
| Odesláno Pátek, 07. března 2008 - 17:55:36 |
|
tak jsem dokončil podvozek od Tr 21 v HO udělal jsem i zatáčecí nápravu,jak jsem plánoval,ale kolečka se točit nebudou...nazval bych je z výroby šišoidy.Teď jsem začal vkládat sedačky-úplnej hlavolam.To hlavní už ale mám na místě,a to řidiče.Posloužila figurka strojvedoucího z německé lok. Teď se může chlubyt,že předchozím zaměstnáním byl fíra a to v německu... .Dokonce jsem našel i několik cestujícich,ale ti půjdou ještě na solárko,aby dostaly barvu... .Stejně nebudou skoro vydět,protože přes ty popelníky,ze kterých jsou okna(by modelář brečel...)bude do vnitř náhled jak do lví klece. Škoda že nemám foťáček.Uvažuju o propojovacím kabelu na mobil-z nouze cnost. Radek |
Mildadriver
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 163 Registrován: 5-2007
| Odesláno Pátek, 07. března 2008 - 19:12:17 |
|
A kde jsi to kupoval?V RK Model nebo u Wágnera? |
Study
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5868 Registrován: 11-2004
| Odesláno Pátek, 07. března 2008 - 19:15:10 |
|
Sám nevím, co by bylo nejlepší s těmito diskuzemi udělat, ono je to rozštěpení papíráckých diskuzí stejně nějakým způsobem k ničemu, když se to tak vezme. Školka si to totiž nenechá líbit, vyloží si to po svém a tím pádem bude svoje krabičky prezentovat jako složité modely atd... Navíc v této sekci navštěvuji pouze papíry, velké malé trolejbusy a bastlení, takže do toho zbytku moc kecat nemůžu. S tím bastlením bych to viděl tak, že by nebylo na škodu konečně vytvořit společnou dopravní sekci, kde by byl šotouš, focení, bastlení a podobně, jestli by zbytek šotoušstva souhlasil.
Sháníme informace a fotografie ohledně historie autobusové dopravy v Prostějově a zejména pak informace o provozu v místním podniku ČSAD 609. Nabídky zasílejte buďto formou SMS - 605840016, nebo na email pod jménem.
ICQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech - nově aktualizováno |
|
Peto5220
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1993 Registrován: 5-2005
| Odesláno Pátek, 07. března 2008 - 19:34:02 |
|
S tím bastlením bych to viděl tak, že by nebylo na škodu konečně vytvořit společnou dopravní sekci, kde by byl šotouš, focení, bastlení a podobně, jestli by zbytek šotoušstva souhlasil. No v diskusii "Fotografie+fotografovani+..." sa toho prebera dosť a myslim, že s tym virtualne bastlenie nema vôbec nič spoločne a je to dobra blbosť ten nápad.
ICQ 199-295-438 e-mail: peto5220@zoznam.sk - - - > www.KEMHD.wbs.cz < - - - stránka nielen o MHD ale aj železnici aktualizovaná denne vo fotogalérii nájdete fotky MHD, SAD a železnice papierove modely, SimTr |
|
Peto5220
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1994 Registrován: 5-2005
| Odesláno Pátek, 07. března 2008 - 19:38:35 |
|
-Jednoduché papírové vystřihovánky (miniboxy, jednoduché modely menších měřítek) - Papírové vystřihovánky Myslim, že to je zbytočne rozdeľovať nejak veľa sa tam nepiše.
|
Study
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5871 Registrován: 11-2004
| Odesláno Pátek, 07. března 2008 - 19:41:11 |
|
Myslel jsem to jinak. Jako jsou diskuze železnice, autobusy a trolejbusy, hry a simulátory a podobně, tak mezi ně umístit novou skupinu, do které by se tyto diskuze naházely.
Sháníme informace a fotografie ohledně historie autobusové dopravy v Prostějově a zejména pak informace o provozu v místním podniku ČSAD 609. Nabídky zasílejte buďto formou SMS - 605840016, nebo na email pod jménem.
ICQ 352-006-583, Web o prostějovských autobusech - nově aktualizováno |
|
Lamablanka
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 39 Registrován: 2-2008
| Odesláno Pátek, 07. března 2008 - 19:47:21 |
|
Mildadriver koupil jsem ty Tr21 u Wágnera.Proč se ptáš? |
Mildadriver
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 164 Registrován: 5-2007
| Odesláno Pátek, 07. března 2008 - 20:39:34 |
|
No nevím jak trolejbusy ale každopádně busy mají levnější v tom RK.Jinak nevím proč ti to nechtěl ukázat,když je to normálně zabalený v tom uzavíratelným sáčku?Nebo to bylo ještě v těch starejch který byly ještě celý zavařený? |
Marmar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 203 Registrován: 11-2006
| Odesláno Pátek, 07. března 2008 - 21:22:16 |
|
Pokud někdo nemá co 17.května dělat a chtěl by se pochlubit , tak je tu Setkání šotoušů V Pardubicích proběhne setkání šotoušů a šotoušů - sběratelů. Vstupenku prodávám zde : http://www.aukro.cz/show_item.php?item=325619624 , další info a vstupenky na mares.marta@seznam.cz Je možné se chlubit (skoro) čímkoliv. Berte vstupenky dokud ještě jsou ...
|
6381
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 248 Registrován: 10-2006
| Odesláno Pátek, 07. března 2008 - 21:39:12 |
|
No ony všechny ty nápady na úpravu mají něco do sebe, snad se admini rozmyslí nějak, aby to bylo postačující, nerazantní, efektivní a účinné. Kdyžtak... šlo by po tom roztřídění tuto diskuzi promazat nebo přesunout, aby tu pak opravdu byla diskuze o větších provozních modelech?
|
6381
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 249 Registrován: 10-2006
| Odesláno Pátek, 07. března 2008 - 21:46:13 |
|
Jinak mě tak napadá. Chtělo by to ještě diskuzi o modelech tramvají třeba. Virtuální bastlení bych taky dal jinam, to modelářství moc není... Digitální kolejiště by se, pravda, asi dalo shrnout do všeobecné diskuze o tomto. Obrněné vlaky taky možno sloučit. Do papírů se moct plíst nebudu... Ale hlavně, jak píše verusha, aby se rozdělily nejfrekventovanější diskuze v kterých se míchá všechno možné a nemožné.
|
Lamablanka
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 41 Registrován: 2-2008
| Odesláno Pátek, 07. března 2008 - 22:08:02 |
|
Mildadriverjo koupil jsem kus za 350,- a sáček byl zatavenej... ale už se z toho psychicky dostávám.Sedačky jsou už na místech zábradlí v podstatě taky.řidič se už nemůže dočkat,až ho uzavřu pod bočnice,čela a střechu... Se zatočenýma kolama to na hrubo nevypadá zas tak zle.Mrzí mě jen ty vícepráce pořád sledovat a procházet skutečnost a řezat do modelu... Rozhodnul jsem se ztvárnit 3018 ale v tom měřítku 1:87 +- autobus... Radek |
Martin_zlivský
Moderátor
Číslo příspěvku: 40308 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pátek, 07. března 2008 - 23:22:09 |
|
6381: Asi to nechám ještě vyhnít, moc moudrej z toho nejsem. Study: Jo, něco takovýho se už zvažuje delší dobu. To by taky leccos řešilo...
|
|
Gunster
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 204 Registrován: 4-2007
| Odesláno Sobota, 08. března 2008 - 12:59:59 |
|
ŠKODA 14Tr: Urobil som predne a zadne celo (svetla, narazniky, atd.) a este aj par detailov
www.gunster.wbs.cz * jakub.orinak@post.sk * jakub.orinak@centrum.sk * ICQ: 446-399-816 * SKYPE: jakubko112 ------------------------------------------------ Stavba: ŠKODA 14Tr ev.č.: 91 Prešov ------------------------------------------------ Budúcnosť: ŠKODA 15Tr ev.č.: 106 Prešov * ŠKODA 24Tr ev.č.: 702 Prešov |
|
6381
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 255 Registrován: 10-2006
| Odesláno Sobota, 08. března 2008 - 13:05:41 |
|
Gunster: ten přední nárazník máš jaksi větší, ne? A taky nějak padá se mi zdá... Martin_zlivský: jen to nech vyhnít, asi by to chtělo víc, a možná i shodných, názorů, abys věděl jak na to Mimochodem tyhle krabicoidy by asi taky chtěly vlastní diskuzi, akorát nevím jak jí nazvat... Protože sem to nepatří, do papírovejch vystřihovánek vlastně taky ne... (Příspěvek byl editován uživatelem 6381.)
|
Gunster
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 205 Registrován: 4-2007
| Odesláno Sobota, 08. března 2008 - 13:17:41 |
|
6381: Velkost je rovnaka ... aj mne sa zda kus "ovisnuty"... skusim s tym nieco spravit
www.gunster.wbs.cz * jakub.orinak@post.sk * jakub.orinak@centrum.sk * ICQ: 446-399-816 * SKYPE: jakubko112 ------------------------------------------------ Stavba: ŠKODA 14Tr ev.č.: 91 Prešov ------------------------------------------------ Budúcnosť: ŠKODA 15Tr ev.č.: 106 Prešov * ŠKODA 24Tr ev.č.: 702 Prešov |
|
Msl Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 123 Registrován: 2-2006
| Odesláno Pátek, 14. března 2008 - 17:57:09 |
|
O5 se sem vetřu s Liazkou 5273 - nedokončený přední nárazník:
|
Lamablanka
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 96 Registrován: 2-2008
| Odesláno Pátek, 14. března 2008 - 22:36:09 |
|
msl co je to prosím za měřítko? |
Číslo příspěvku: 2948 Registrován: 5-2005
| Odesláno Pátek, 14. března 2008 - 22:37:42 |
|
1:6
22Tr LIVE 90. léta - všechno stálo tak nějak za pendrek, ale všechno bylo tak nějak v pořádku. No a dnes? |
|
Quake44
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1 Registrován: 3-2008
| Odesláno Pátek, 14. března 2008 - 23:13:29 |
|
Čau lidi,prodávám trolejbus Škoda 21 Tr DP Pardubice,v 1/87.Je to ojedinělej model a není to SDV! Cena je 490 plus poštovný. Kdybyste měli zájem, tak mi napište na icq 326897828,nebo na email.Díkas |
Pvvs
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2980 Registrován: 7-2003
| Odesláno Sobota, 15. března 2008 - 07:32:29 |
|
Zalozni vuz pro 22trAC ))
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál |
|
Shaman
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 231 Registrován: 12-2006
| Odesláno Neděle, 16. března 2008 - 12:00:43 |
|
Verusha: nemas prosim mp3 s nahravkama brnenskyho hlaseni? Stacila by kdyztak linka 26.
Zajímají mě pouzě moje práva a povinnosti druhých |
|
Číslo příspěvku: 2953 Registrován: 5-2005
| Odesláno Neděle, 16. března 2008 - 12:46:56 |
|
Shaman - mám, ale jedná se o původní hlášení, tj. pan Křapa. Jelikož ale i toho hlášení jsem získal darem od kolegy Rovyho pro svoji potřebu, nehodlám to šířit dále. Soubory ze soudobého hlášení zastávek, přestože s tím v práci přicházím do kontaktu, nejsem schopen "vybrat" a uložit jako mp3. V úvahu mám tedy dvě varianty pro svůj model, buď využiji služeb pana Křapy, nebo holt vezmu diktafon a hlášení nahraju.
22Tr LIVE 90. léta - všechno stálo tak nějak za pendrek, ale všechno bylo tak nějak v pořádku. No a dnes? |
|
honny Neregistrovaný host Odeslán z: 212.80.64.226
| Odesláno Neděle, 16. března 2008 - 13:02:33 |
|
Nemáte někdo někde nějakou (mj. krásná trojice slov :D ) ukázku toho starýho hlášení? Můj mladý mozek si sice pamatuje, že to "dřív bylo jinak", ale už si nepamatuje jak to znělo... Dík. |
Bouri
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 127 Registrován: 8-2007
| Odesláno Neděle, 16. března 2008 - 13:10:20 |
|
honny: To staré hlášení měla myslím již neexistjící 15TrASY. Mám tu video, kde je ta 15TrASY krásně vidět, ale je tam i část, kde je to hlášení slyšet. Verusha: Je to doufám to, od p. Křapy, ne?
|
Shaman
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 234 Registrován: 12-2006
| Odesláno Neděle, 16. března 2008 - 13:52:14 |
|
Verusha: nj takze beru notebook, mikrofon a hura na tocnu
|
Bouri
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 128 Registrován: 8-2007
| Odesláno Neděle, 16. března 2008 - 13:56:37 |
|
Shaman: Taky mě to napadlo, ale až bych sehnal disk do notebooku... Kdyby se mi nepodařilo sehnat nějaké jiné nahrávky, poslal bys mi je taky pls?
|
Číslo příspěvku: 2955 Registrován: 5-2005
| Odesláno Neděle, 16. března 2008 - 21:42:47 |
|
Bouri - yěs, to je hlášení v podání pana Křapy. Jinak ukázky z reálného provozu zde: http://www.bmhd.cz/clanky/hlaseni.php
|
Shaman
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 235 Registrován: 12-2006
| Odesláno Neděle, 16. března 2008 - 23:33:32 |
|
Bouri: pri moji casove vytizenosti to bude za hoooodne dlouho:D
|
Bouri
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 129 Registrován: 8-2007
| Odesláno Neděle, 16. března 2008 - 23:36:11 |
|
Shaman: Mno, uvidíme... Taky uvidíme, zda můj náhradní zdroj informací nezklame...
|
Martin_j
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8104 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 17. března 2008 - 14:34:02 |
|
Jůůůůůů!!!!!!! odkaz Dárek k vánocům už jsem si našel, teď hledám sponzora. Nevíte o nějakém?
Nedělejte si se životem starosti - stejně z něho nevyváznete živí. |
|
Mauricio Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1510 Registrován: 4-2005
| Odesláno Pondělí, 17. března 2008 - 18:10:15 |
|
kolik že to stojí v přepočtu?
Zákaz přepravy čivav a důchodců bez odpovídajícího náhubku ! |
|
Shaman
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 236 Registrován: 12-2006
| Odesláno Pondělí, 17. března 2008 - 18:20:08 |
|
zatim necely 3 litry.... no popremejslim o tom
|
Bouri
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 130 Registrován: 8-2007
| Odesláno Čtvrtek, 20. března 2008 - 08:44:25 |
|
Nemá tu někdo fotku Brněnského BUSE BS100, kde je poznat, co je kde za popis na klávesnici? Pokud by někdo našel, tak i nějaké fotky, co se stane, když se zmáčkne třeba výběr linky (tlač. 1?), atd. Ve volném čase se totiž pokouším udělat ovládací program na ty LCD panely, co budu dávat do svého modelu, tak ať vzhled toho programu i nějak vypadá. Díky
|
754037 Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 211 Registrován: 5-2007
| Odesláno Čtvrtek, 20. března 2008 - 16:50:46 |
|
Bouri: http://bmhd.goo.cz/foto/2005/20050730/1639buse.jpg
|
Bouri
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 131 Registrován: 8-2007
| Odesláno Čtvrtek, 20. března 2008 - 17:00:16 |
|
754037: Díky, z toho se dá vyčíst hodně. Už jen, jak to vypadá na displeji, když se volí linka, cíl a podobný blbosti k tomu... Byl by někdo schopný mi vysvětlit, co každé tlačítko znamená? (4ka asi jen číslo) Pak ještě co ten displej ukazuje za informace (poslední řádek je mi jasnej - linka, zóna, čas)?
|
Vojtik
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 444 Registrován: 2-2007
| Odesláno Čtvrtek, 20. března 2008 - 17:12:15 |
|
1. řádek: pokyn, v čase odjezdu se tam objeví Odjezd!! 2. řádek: zastávka, vedle čas odjezdu ze zastávky (vůz stojí v Juliánově ve smyčce) 3. řádek: co svítí na table, síla signálu vysílačky, čas do odjezdu (+7 náskok, -7 sekera, samozřejmě že i s jinými čísly) 4. řádek: víš Tlačítko 8: řidič zmáčkne, vyběhne sada různých hlášení (nejezte ve voze, nemačkejte zbytečně zastávku na znamení, batohy ze zad.....), vybere si pomocí šipek NAHORU a DOLŮ, dá potvrdit, hláška proběhne, motá se na tablu ve voze. Poté didič opět zmáčkne 8, zadá 0000, potvrdí, v reprácích se ozve tůtnutí (bů bů bů, jak je napsaný v papírech ), hláška přestane běhat na tablech. Zbytek nechť doplní někdo znalejší.
|
Číslo příspěvku: 2960 Registrován: 5-2005
| Odesláno Čtvrtek, 20. března 2008 - 19:07:54 |
|
1. řádek slouží i ke sdělení chybových hláení z vozu, např. 01-Papír ve značkovači, Panel7 neodpovídá apod. Tyto hlášky lze kvitovat tlačítkem Zrušit. Význam čudliků: -šipky "vlevo nahoru vpravo": slouží u trolejbusu ke stavění vyhýbek v manuálním režimu, v menu pak k pohybu v nastavení -dvě zdvojené šipky: nastavení hlasitosti repráku řidiče, alternativně opět pro pohyb v nastavení -červenej čudlík "přepadení": je žádost o přednostní hovor s dispečinkem -cíl: slouží k nastavení nápisu na transparentech přes třímístný kód -linka/kurs: nastavení čísla na transparentu + kurzu, pod kterým je vůz poté zobrazen v RISu -služba: zadání kódu služby a podle toho zcela automatické nastavení informační soustavy do požadovaného tvaru (řidič se dále o nic nestará) -kódová zpráva: přiznám se, že momentálně nevím jak to funguje -tlačítko 4 bez popisu: nastavení dispeje do podoby, kdy je přes celý dispej jenom velkým fontem aktuální čas ve formátu hodina:minuta -pásmo: manuální změna zóny -jízda směr: v režimu služba nastavit si správnou trasu ve správném čase, pokud tento režim začínám jindy než v ten správný čas -revize: po potvrzení se vypnou značkovače, stejným tlačítkem deaktivace -odklon: nevím přesně, nepoužívám -ručně: vyvolání akustických hlášek do i z vozu -zastávka: možnost ručního posunu zastávek třeba v případě, že řidič omylem posune o zatávku napřed a musí se vrátit k té předchozí -servis: nastavení budíku a jiných doplňkových funkcí, případně pod heslem dále nastavení všeho možnýho, např adres. transparentů a jiných fíčurin. Heslo (alespoň u trolejbusů) je na každý vůz jiné.
|
Bouri
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 132 Registrován: 8-2007
| Odesláno Čtvrtek, 20. března 2008 - 19:14:36 |
|
Díky za info, z těchto informací snad dokážu sestavit ovládací program na ty displeje, hlášení apod. Na 1. řádku je T 0, to znamená co? Nějaký kód funkce, co se zobrazuje na 1. řádku? Jinak linky, kurzy, cíle, zastávky atd. se volí pomocí X-místného čísla (kde a kolik) nebo se vybere v seznamu?
|
Číslo příspěvku: 2962 Registrován: 5-2005
| Odesláno Čtvrtek, 20. března 2008 - 20:17:20 |
|
Linku stejně jako kurs musíš zadat -linka je třímístný kód a kurs pětimístný ve formátu třeba první 36 jako 03601, nebo "naše" zkušební jízda 80047. Linku ani kurs nemůžeš listovat ze seznamu. Cíl se zadává také třímístným kódem, který jsme tu nedávno popisovali (981 služební, 999 plný transparent apod), současně lze i cíl vybrat šipkami ze seznamu, který ti naběhne od toho čísla, které jsi zadal naposled, tzn. pokud jsi zadal cíl 458 a potvrdil, tak se ti tento cíl jednak teda zobrazí, a pokud chceš najít cíl listováním, tak dáš znovu Cíl, pak dvojitá šipka (dolů nebo nahoru), čímž se začneš posouvat v seznamu buď nahoru směrem od kódu 458, nebo dolů, požadovaný vybraný cíl odklepneš a je tam. Co je v prvním řádku u tram T 0, nevím. Trolejbusy mají na tomto místě zobrazeno buď R nebo A (stavění vekslů ručně nebo automat) a dále šipku vlevo, rovně nebo vpravo podle toho, kam se ti bude stavět veksl, případně N, jako neutrální kód, kdy veksl nereaguje a zůstane v pozici, v jaké je.
|
Číslo příspěvku: 2963 Registrován: 5-2005
| Odesláno Čtvrtek, 20. března 2008 - 20:21:28 |
|
http://bmhd.goo.cz/foto/2005/20050705/PC290608_ve. jpg
|