K-report
 

Archiv do 23. listopadu 2009  

Diskuse K-report » Archiv 2009 » Autobusy a trolejbusy » Trolejbusy v Pardubicích » Archiv do 23. listopadu 2009 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 529
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 14. listopadu 2009 - 22:50:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

No jo, chytrolíni, jen sem chtěl poukázat na jeden aspekt, to je jedno....

Tak si tu dal reste ty svoje vecicky, prispevek ignorujte. Ja se nebudu vměšovat do diskuze, když si myslíte .... že jo Tr man, Vihorlat_snina.......

Ad:Tr_man

Nejsem dokonalej, ale aspon logicky uvazuju a snazim se najit reseni vlozenim podnetu do diskuze, ale podnety jsou k nicemu kdyz je shazujete ze stolu a delate si srandu, hahaha.

Zamyslete se nad tim jestli je lepsi mit stale ridice a pevne kurzy a setřit maximum co jde na dennich nakladech, nebo si delat srandicky. Az bude zase dalsi omezeni spoju z duvodu snizovani nakladu tak bude zase jen kritizovat zmeny a omezeni jako naposledy linka 6 kterou tady kritizovalo nekolik lidi a jeji omezeni, tak se zamyslete co chcete
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 530
Registrován: 5-2002

Odesláno Sobota, 14. listopadu 2009 - 22:52:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Skoda ze mesto nevypise vyberove rizeni na dopravce ve meste ktery by s majetkem mesta hospodaril (dp, busy, tr, atd..., popripade na vybrane autobusove linky MHD nevypise vyberove rizeni na zajisteni jejich provozu treba na 10let
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2204
Registrován: 1-2005

Odesláno Neděle, 15. listopadu 2009 - 00:01:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak já začnu myslet ekonomicky... Kdyby se řidiči konečně naučili trasu linky 26, třeba by se ušetřilo za naftu, protože by už nezajížděli na Karlovinu, nebo jako jeden středeční machr až na Masarykáč

Pokud se splete jeden řidič za den a projete zbytečně 2 km, tak tím ušetříte denně 20 Kč a za rok to bude už asi 4000 Kč.

A co kdyby trolejbusy jezdily jen v noci, kdy je elektrická energie levnější?
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
http://modely.pardubickamhd.cz - papírové modely autobusů a trolejbusů
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5352
Registrován: 5-2005

Odesláno Neděle, 15. listopadu 2009 - 10:39:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já si nemůžu pomoct, ale prostě mi příjde, že se postupně jednotlivá neznalost trasy linky 26 překlápí v hromadnou. To ty řidiče nikdo neinformoval, popř. na co má řidič palubák? Jde vidět, že na houby.
MHD Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3363
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 15. listopadu 2009 - 11:24:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ale informoval. Ale zvyk je železní košile a my prostě rovně po rychlodráze ještě nikdy nejezdili. Ani manipulačně se tam pravidelně nejezdí. Takže se vůbec nedivím, že automaticky odbočí do Karloviny. Navíc když před tím jedou třeba 4 kola osmičky.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Miram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 649
Registrován: 11-2005

Odesláno Neděle, 15. listopadu 2009 - 13:55:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353 zazářil v pořadu Retro,gratuluju!!!
Chléb je veskrze věc spravedlivá, máslo ne vždy, jedincův kořistnický blahobyt nikdy.
Karel Čapek
Luxus bohatých je zaplacen bídou chudých.Franz Kafka
MJ + DM = Black Celebration
Škoda_7_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 439
Registrován: 12-2005

Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 01:17:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

V neděli 22. listopadu se uskuteční fotojízda s 306 a 362. Cena max. 200 Kč. Případní zájemci nechť se ozvou na mail pruvodcijakub@seznam.cz a já jim zašlu další info.
Jedno foto z Kamence z minulé fotojízdy:

web: tr158.blog.cz
icq:348-506-861
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12223
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 01:20:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Doufám že když CNG busy mají o tolik výrazně nižší náklady oproti naftě, .... Nemáte i info jestli bude pro ně zřízen nějaký turnus??? třeba jako jezevčíci 28Tr???

Nebude.

Zamyslete se nad tim jestli je lepsi mit stale ridice a pevne kurzy a setřit maximum co jde na dennich nakladech,

Když někdo začne vykládat o tom, že přidělení vozů je blbost, vzpomenu na to, jak jsem jednou "tam na západě" potkal známého, který jezdí s trolejbusem (trolejbusy jsou tam všechny nepřidělené z interních organizačních důvodů *). No a ten známý mě pozval na exkurzi k sobě do kabiny. A tam? Rozbitá sklenice s nakládanými papričkami, nálev všude po podlaze (šlápní a přilepíš se), papričky a střepy všude po podlaze, ... Známý to okomentoval slovy "Takhle jsem to dostal a takhle to zas odevzdám. Přece nebudu po někom uklízet."

*) Pro řidiče krátkých vozů je jeden turnus, ve kterém jsou jak směny normální, tak nízkopodlažní. Původně to bylo tak, že 14Tr byly přidělené, 21Tr se nepřidělovaly a když na řidiče vyšla NP směna, vzal si místo své čtrnáctky nepřidělenou jednadvacítku. Chaos se násobil tím, že zatímco v Pcích se objeví nový typ trolejbusu a zácvik na něj dostanou všichni (vč. autobusáků, kteří trolejbusy bojkotujou, jak jen můžou), tam na západě dostali zácvik jen vyvolení - a když vyšla v turnuse NP směna na někoho, kdo na to neměl papíry, musela se mu směna prohodit. Ať žije chaos.

Ale informoval. Ale zvyk je železní košile

Taková sedmička v Polabinách, jedenáctka na Hradecké, devatenáctka u krajského úřadu, ... Pak můžeme vzpomenout na pětku u zastávky Blahoutova a podobné jednotlivosti. Mě se zas párkrát povedlo otáčet se se 14 u letiště (sakra, ono se mělo jet přes Svítkov), pak mám jednu vynechanou TMS (červenec 03, to je snad promlčené) a jednou Drozdice, do Staročernska jsem jednou zajel jen proto, že se ozvali lidi, obdobně i Drozdice (zajímavé bylo, že tam pak nikdo nevystupoval), ... S nočním autobusem jsem si zas jednou navíc projel Slovany, jednou jsem zas na Slovany zapomněl (a jen díky kolegům ve voze jsem se tam nakonec jel podívat, takže se jistá manželka jistého dispečera dostala do práce). Se sedmnáctkou od Srchu jsem se jednou otáčel v prostoru trolejbusové zastávky Globus, jednou v místě, kde pak vyrostl kruhák v Trnové u Kalvodů (no jo, když jezdí člověk skoro pořád s trolejbusem...)
Ještě mě napadá jedna věc z letoška, ale radši mlčím (kdo ví, ten ví, přišlo se na to, řešilo se to, všechno jsem přiznal, nevymlouval jsem se...).

Opravdu si myslíte, že je to tak divné, nečekané a neobvyklé, když někdo splete trasu?
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Railfort
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 7-2009
Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 12:33:34   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j: Jednou jsem se jako cestující také otáčel se čtrnáctkou u vojenské brány letiště, takže se možná známe. Pamatuji si také na jednu čtrnáctku, u které cestující včas donutili řidiče vrátit se do rovného pruhu na nadjezdu u závodiště. Takže pravda, spletení se není vzácnost.
Pavkub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 155
Registrován: 3-2006

Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 13:59:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pokud 5 z 6 řidičů nezná trasu linky, na které jezdí, tak mi to přijde sakra nečekané a dost neobvyklé ,...
334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 159
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 15:01:50   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak konkrétní jako MJ nebudu, ale potvrzuji, že člověk se prostě občas splete.
Lutep: Tvá úvaha je samozřejmě správná. Akorát to má i ty další aspekty, o kterých píší kolegové. Já jsem sice nikdy žádný vůz přidělený neměl a jako k vlastním se chovám ke všem vozům, ale to asi nemůžeme předpokládat i u všech takových, pro které je ježdění v prvé řadě prací, nikoliv koníčkem. A pokud bychom chtěli zachovat přidělování, tedy udělat zvláštní turnus s ohledem na kilometrický proběh vozidel, narážíme na to, že řidiči plyňáků by byli určitým způsobem zvýhodněni v tom, že by měli delší směny, tj. pro odpracování stanovené pracovní doby by jim stačilo méně pracovních dní (a vůbec by nemuseli chodit na "dělené"). Však ani v nízkopodlažním turnusu nejsou všechny kursy ty nejdelší celodenní.
Navíc CNG byly nakonec pořizovány i z ekologických důvodů a je pak otázkou, jestli je honit prioritně na linkách 12, 14, 15 či 18 (kde nalítají nejvíc km) nebo raději prioritně třeba na linkách 6, 8 či 9 (kde jedou nejvíce po městě).
Představitelný je samozřejmě taky nějaký kompromis, že by třeba každý vůz byl přidělen čtyřem řidičům a každý řidič by měl přiděleny dva vozy. Pak by samozřejmě šlo udělat jeden turnus z těch nejdělších kursů, druhý z těch nejkratších a řidiče mezi nimi prostřídávat (zbytek řidičů by jezdil "průměrné kursy"). Ale jednak by to bylo o dost složitější a jednak "starat se" o dva vozy je něco úplně jiného než o jeden (tady se pohybujeme někde na poli psychologie a já si netroufám ten efekt odhadovat).
Ono by se to třeba dalo taky vyřešit změnou systému výpočtu mzdy tak, aby se našla rovnováha mezi těmi, kdo chtějí více krátkých směn a těmi, co chtějí méně dlouhých. Nicméně to by bylo na ještě delší úvahu a já už radši končím :-).
334
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 160
Registrován: 5-2005
Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 15:03:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jo, a děkuji felmelovi za poučení o motorech a jejich palivech.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12232
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 16:43:40   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pamatuji si také na jednu čtrnáctku, u které cestující včas donutili řidiče vrátit se do rovného pruhu na nadjezdu u závodiště.

Jo, tohle je další věc, (ne)zajíždění osmiček k Dukle vozovně. Já se tak jednou otáčel v prostoru zastávky Závodiště a jednou (to byl nějaký spoj ze Svítkova kolem DP do města po osmé ráno) mě taky cestující přemluvili, abych z nadjezdu u závodiště pokračoval rovně, že prý to bude pro mě lepší.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3365
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 21:06:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen taková blbost - trolejbusy 404 a 405 sice ještě nemáme, ale jak mám zjištěno zcela náhodou, tak už mají jména - 404 bude Parisis a 405 Albhabet.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2206
Registrován: 1-2005

Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 21:28:16   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už se to tu řeší, slyšeli jste někdy někoho, že by některému z těch vozů řekl jménem?

Edit: ještě jedna poznámka k lince 26, dneska jsem zase ve směru na nádraží potkal jeden autobus na zastávce Autobusové nádraží...

(Příspěvek byl editován uživatelem tr_man.)
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
http://zeleznice.pardubickamhd.cz - železniční fotografie
http://modely.pardubickamhd.cz - papírové modely autobusů a trolejbusů
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5356
Registrován: 5-2005

Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 21:49:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tr man: Nezačneme to počítat? Možná by to bylo zajímavé. Stále čekám na nápravu a stále nic.
MHD Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3366
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 23:21:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když už se to tu řeší, slyšeli jste někdy někoho, že by některému z těch vozů řekl jménem?
Já už jo ... 203 to je prostě Abrakadabra :-).

Stále čekám na nápravu a stále nic.
Co nic? Jakou nápravu čekáš? Že budeme propouštět řidiče kteří se spletou a neodbočí na rychlodráhu? Nebo co?
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5358
Registrován: 5-2005

Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 23:23:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

353: Ale ne. Jen jim vtloukat do hlavy trasu nové linky a hlavně její existenci. Vždyť není pomalu dne, kdy by jely všechny spoje správně.
MHD Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3367
Registrován: 5-2002

Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 23:32:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Když ono to na té osmičce opravdu přímo vybízí ke spletení. Třeba kurs 802 jede od rána postupně
05:45 - 8 Nádraží - Dubina, točna
06:07 - 88 Dubina, točna - Svítkov - Dubina, točna
07:17 - 8 Dubina, točna - Nádraží
07:57 - 8 Nádraží - Dubina, točna
08:46 - 8 Dubina, točna - Svítkov - Dubina, Dubinská
09:58 - 8 Dubina, Dubinská - Nádraží
10:40 - 8 Nádraží - Dubina, Dubinská
11:13 - 88 Dubina, Dubinská - Svítkov - Dubina, točna
a až v 12:30 poprvé - 26 Dubina, točna - Nádraží
atd.
A pak se nespleť...
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
xxxx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.117.243
Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 09:41:11    Odkaz na tento příspěvek  

Jestli by potom nebylo lepší vytvořit kurzy speciálně na l.č. 8, l.č. 26 a l.č. 88 - aby jezdil celý den to stejný.
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5157
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 11:01:26   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Chudáci lidi, co čekají na Hlaváčově na 26 a ono nic. Když tam projedou dva spoje za den z 10.... Jistě, chápu, že se každý může někdy splést (i já se pletu), ale tohle už je opravdu hodněkrát.
WEB o MHD v HK (přes 485 fotografií), WEB o železnici (přes 450 fotografií)
21272 = Hradečák
Vystudoval jsem "Provoz a ekonomiku dopravy" a ne "Český jazyk", tak na to berte, prosím, ohled.
Lutep
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 531
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 11:48:51   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad 334: ted je otázkou o je víc ekologický, jesli vypustit nižší množství emisí v globálu nebo v centru ale najet zas nižší km.

preferuju najit reseni na maximalni kilometry a prideleni vozu
Typ - 14Tr05
Zařazen - 23.10.1984
Vyřazen - 2003
Výrobní číslo - 9088
Evidenční číslo - 320
Odstaven počátkem roku 2003, prodán do Almaty v Kazachstánu (3080). Před prodejem vybaven asynchronním pohonem posilovače a kompresoru
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5158
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 13:49:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jak je možno dosáhnout tohoto označení jízdenky? Je kompletně rovná, nikde není přehnutá.


WEB o MHD v HK (přes 485 fotografií), WEB o železnici (přes 450 fotografií)
21272 = Hradečák
Vystudoval jsem "Provoz a ekonomiku dopravy" a ne "Český jazyk", tak na to berte, prosím, ohled.
Furčan
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 919
Registrován: 3-2005

Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 14:46:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

21272:to je EMtesťacke označenie že? aj u nás v KE je to bežné že sa dá lístok zasunúť dnu aj celí. Pri vsunutí lístka do označovača v ňom minieš "doraz" zasunu a ideš dnu viac. (boože skoro ako v erotickom filme)
ICQ: 218-854-995
Skype:Furcan
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5160
Registrován: 9-2005

Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 16:28:17   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ano, je to EM-Test.
WEB o MHD v HK (přes 485 fotografií), WEB o železnici (přes 450 fotografií)
21272 = Hradečák
Vystudoval jsem "Provoz a ekonomiku dopravy" a ne "Český jazyk", tak na to berte, prosím, ohled.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12234
Registrován: 5-2002

Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 23:14:33   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jestli by potom nebylo lepší vytvořit kurzy speciálně na l.č. 8, l.č. 26 a l.č. 88 - aby jezdil celý den to stejný.

Tohle je sice zajímavá myšlenka, ale ono to občas dost dobře nejde. Ta linka má jízdní dobu 10 minut tam a 10 zpět, takže buď:

- řidič dvě třetiny pracovní doby profláká
- se bude muset změnit JŘ tak, aby byla práce řidiče efektivní, čímž ovšem zlikvidujeme hodinový interval linky 26
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4827
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 08:29:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

otázkou zůstává, jestli je ten hodinovej interval tak bezprostředně nutnej
Můj plat je natolik vysoký, aby mohl být pravidelně snižován.
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1538
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 12:22:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

A nemohl by to řidiči hlásit palubák? Třeba ve smyslu "Pozor, změna trasy, jedete linku 26, další zastávka Hlaváčova".
Chápu, nemohl, protože se s tím jaksi nepočítalo a palubák nedokáže leckdy ani mnohem jednodušší věci, třeba správně odbavit PaK v HK. Přišlo by mi to ale nejjednodušší, protože všechny potřebné komponenty už ve vozidlech jsou, především je tam GPS, tudíž kromě hlášení zastávek pro cestující by stačilo přidat ještě před křižovatkou, kde se rozdělují trasy dosud ježděné a aktuálně jeté linky (čili v případě 8/88 a 26 před křižovatkou Kpt. Jaroše - Karla IV.), upozornění pro řidiče, že si má dát pozor. Jen by se to nehlásilo do prostoru pro cestující, ale v kabině řidiče.
BTW, netuším, zda je palubák v kabině vybaven reproduktorem, ale vzhledem k tomu děsivému designu by jeden dodatečně instalovaný malý repráček navíc už neměl co zkazit...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Eugen
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2068
Registrován: 6-2005

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 13:24:11   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nenechte se rušit, jen malá ochutnávka...

:::jihlavskymhd.ic.cz...MHD v Jihlavě
:::www.zhta.ic.cz...stránky o.s. Za záchranu historických trolejbusů a autobusů
--> 1909-2009 ... 100 let MHD v Jihlavě
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2210
Registrován: 1-2005

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 13:26:02   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Docela bych chápal, že se občas někdo spletl nebo splete na lince 12, kde se jede pokaždé jinudy, někdy se na TMS zajíždí a někdy ne a hlavně to další zastávku kolikrát ohlásí až za křižovatkou... Ale na lince 26 (resp. 8) to přece musí další zastávku ukázat samo ještě před nejbližší křižovatkou, kde je možné cestu splést, jak cestou z Dubiny, tak na nádraží. Takže se asi musí nějakou dobu počkat, než si řidiči zvyknou stejně jako na lince 12 koukat na PP.
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
http://zeleznice.pardubickamhd.cz - železniční fotografie
http://modely.pardubickamhd.cz - papírové modely autobusů a trolejbusů
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12236
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 13:52:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

BTW, netuším, zda je palubák v kabině vybaven reproduktorem, ale vzhledem k tomu děsivému designu by jeden dodatečně instalovaný malý repráček navíc už neměl co zkazit...

Po zapnutí to umí řidičovi říct "Identifikujte se." Takže nějaký reproduktorek tam myslím je.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Škoda_solaris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 10-2008

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 13:53:28   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Eugen: Nevím, jestli ještě někdo sdílí moji radost, ale já se těším.
Chlouba DPmP: Nový nízkopodlažní velkokapacitní trolejbus Škoda 28 Tr Solaris
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1539
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 14:55:44   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Takže nějaký reproduktorek tam myslím je.

No fajn, v tom případě jsou hardwarové nároky vyřešeny, zbývá "pouze" upravit software, aby kromě hlášení pro cestující uměl v definovaných bodech trasy spustit rovněž hlášení pro řidiče.
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3370
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 15:51:58   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tr.: zbývá "pouze" upravit software
O tom by mohl zasvěceně vypravovat kolega Petrásek. Soft v palubákách má už asi tři sta devadesátou pátou verzi. Změnit hlášku "Počas aktuálizácie..." na "Během aktualizace..." se povedlo asi tak ve verzi 393. Takže hlášení řidiči do kabiny bych viděl asi tak na verzi 841.
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4830
Registrován: 4-2003

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 16:16:39   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

u nás na dálnom západě texty v softu po slovensky neriešime, tu sú aj tak šoféri z vätšiny Slováci (na východ od raje, kua)...
Můj plat je natolik vysoký, aby mohl být pravidelně snižován.
Luk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 335
Registrován: 3-2007

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 18:00:08   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Navrhovatel asi netusi, co se skryva pod pojmem "uprava SW" v provedeni EMtest... pokud vam to fachci aspon jakz-takz, tak do toho probuh nevrtejte, bo vam vylepsenim jedne veci skazi dalsich deset...
to vam radim z osobni zkusenosti...

btw. vy mate v cesku slovenske hlasky? na slovensku mame zase anglicke... to je asi skryte skoleni cizich jazyku...

(Příspěvek byl editován uživatelem LUK.)
Velké "L", velké "U", velké "K" - LUK (systém to tak neumí)
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12239
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 18:32:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Kdyby jenom hlášky. Když odvádíš tržbu, dostaneš Príjmový pokladničný doklad.

Ale prečo nie, veď jsme bratia A niekoľko ľudí zo Slovenska tu tiež robí.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
2594
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 9-2007

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 21:18:54   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Já jsem myslel, že odpípávání, hláška "identifikujte se" jde z repráčku, ze kterého jde i hláška "přiložte kartu" a nachází se na em-testí čtečce na zadní straně.
S_u
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9
Registrován: 7-2009

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 22:36:32   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

nevim co panove řešite. jsem jako řidič kobyly nekolikrat spletl kurs parkuru a byl vyloučen se zavodu, co me nezabranilo parkrat vybojevat Mistra republiky v parkurovem skakani. Jako řidič trolejbusu jsem se podival na kursu 2 do Slovan nebo 5 na Dražku. Nejsme kurna straje ale lide
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12240
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 22:38:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

2594: Ale palubák má na boku nějaké otvory, myslel jsem, že je tam reproduktor. A mám pocit, že povídat umí i EMtesty u ČSAD Plzeň a ty mají čtečku úplně jinou, než je v Pcích. V pátek možná pojedu s ČSAD do Varů, tak to zjistím.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
353
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3371
Registrován: 5-2002

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 22:55:56   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

S_u příspěvek 9: kolego -
www.trolejbus.cz * www.pshzd.cz * www.dpmp.cz * moskvich.cz * icq 269-400-981
Ares1
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6065
Registrován: 4-2006

Odesláno Středa, 18. listopadu 2009 - 22:56:24   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

ad Martin j Mijola toho nakecá /ale zatím jen česky/
a klidně si i cestujícím tyká
pyrotechnik:uvidíte-li mě utíkat,snažte se me předběhnout....

www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních Čechách a nejen tam
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1540
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 00:10:15   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Luk: Navrhovatel asi netusi, co se skryva pod pojmem "uprava SW" v provedeni...
Navrhovatel to v případě tohoto software zcela přesně neví, protože s tím naštěstí přichází do styku pouze jako uživatel - cestující, a i to mu stačí k tomu, aby leckdy přál autorům svrab, úplavici a tak podobně.
Jinak ovšem navrhovatel nejeden rok strávil v SW firmě a jelikož dělal dokumentaci a měl na starosti uživatelské testování, tak občas kapku týral vývojáře novými a novými požadavky na opravu nalezených chyb, nejasností a uživatelsky nepříjemných prvků. Proto je navrhovatel při pohledu na jistý odbavovák poněkud překvapen, že něco tak zbastleného mohlo opustit pomyslnou bránu výrobce, nemluvě o překvapení, jak to někdo mohl koupit. Zejména pokud se lidé z praxe vzácně shodnou, že je to strašnej bazmeg a ani třístý pokus o opravu nevede k tomu, aby se to dalo považovat za bezchybně fungující systém.
V důsledku čehož navrhovatel ve své poznámce na K-rep ve větě zbývá "pouze" upravit software úmyslně kolem slova pouze uvedl uvozovky, ale někteří zřejmě nedospěli k pochopení, co je to ironie...
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Trupak
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 09:12:30   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Nebylo by tedy možné nám externím už po létech objasnit, co je vlastně za problém s tím odbavovacím systémem? Přijde mi, že kdykoli se něm hovoří, tak jakoby se "zdviženým obočím", takže vzniká neustále dojem, jako když se někde skrývá nějaká levá, veřejné tajemství? O co tedy vlastně jde?
2594
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 9-2007

Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 10:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Martin_j: Myslel jsem, že ty otvory na palubáku jsou k větráčku, ale nikdy jsem to detailně nezkoumal.
Tass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 10-2006

Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 10:46:48   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trupak: Neptej se. Vnější projevy jsou jasné (občas nefunguje update tras, občas celkem pravidelně nefunguje některá žlutá plastová krabice ve vozidlech, DP má sice poslední 2 cedulové vozy, ale pro jistotu dál udržuje v jistém počtu i cedule, aby bylo co dát za přední sklo, až zase na digitálních panelech nic nebude, a tak podobně).
Ale na to veřejné tajemství bych se fakt neptal. Je to veřejná zakázka a DP je městská firma, to je kapku citlivé téma (obzvlášť když v Pardubicích teď zuří na magistrátu bitva a škrabáci z místních podřadných plátků už zkoušejí i takové kraviny jako hledání, zda někdo z radních taky nevystudoval podezřele rychle (přes veškerou snahu zatím zjistili houby, z Pce je do Plzně přece jen kapku daleko)). Já jsem rád, že na K-rep pravidelně chodí nejeden člověk z DP a ochotně se tady podělí o informace. Ale diskutovat o zákulisí odbavováku, to fakt ne. Nějakej osel si to tady přečte, podle zvyku k tomu vybájí další dva sloupce informací a někdo z DP bude mít průser, že tady o tom mluvil. A pak sem už nenapíšou ani čárku.

Prostě kritika odbavováku ano, ale hledat, jestli to je nebo není levá a o čem to vlastně tenkrát bylo, na to se fakt všichni vykašlete.
TASS je zplnomocněn prohlásit, že 3x3 je 9, pakliže Nejvyšší sovět nerozhodne jinak...
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12245
Registrován: 5-2002

Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 11:04:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Trupak: On je problém odbavovací systém sám o sobě. Když to řeknu zjednodušeně, nějaké činnosti dokázal vylepšit a usnadnit, ale zároveň přinesl jiné a do té doby neznámé problémy.

Za sebe třeba oceňuju to, že v tuhle chvíli se vůbec nemusím starat o jízdenky. Dřív si každý musel hlídat zásobu jízdenek na prodej, včas dokoupit v pokladně (otevřeno tuším 7:30-10:00 a 12:00-14:00) a dneska si natisknu jízdenek kolik potřebuju, peníze si nechám a DP mi je strhne ze mzdy. Jenže jakmile je nějaký problém a počítač se zblázní, nemám šanci přimět ho k tomu, aby tu jízdenku prodal.

Mimochodem, v srpnu jsem podepsal, že souhlasím, aby se mi tržba strhávala ze mzdy, odpovědné osoby můj souhlas zanesly do počítači a výsledek je ten, že všechny moje tržby za 1.8.-20.8. se ztratily neznámo kam a nikdo po mě ty peníze dodnes nechtěl. Vím minimálně o jednom člověku, kterému se to stalo taky. Vůbec se kvůli tomu nezlobím, ale... Když se v sytému mohla ztratit tržba za tři týdny, tak by se tam třeba někdy omylem mohla naopak objevit tržba za jízdenky, které jsem neprodal, a pokud si toho nevšimnu, musel bych to zaplatit. Je to jen takový momentální nápad, ale při spolehlivosti EMtestu by mě to nepřekvapilo. Jednou už jsem v tržbě odvedl 20 Kč za jízdenku, která se mi vytiskla sama od sebe po příjezdu na poslední konečnou posledního spoje a já to zjistil ve chvíli, kdy jí nešlo vystornovat. A taky jsem nebyl jediný, komu se to stalo. Dneska už je naštěstí výdej jízdenek na konečné na výstupní zastávce znemožněn.

Podobně, dřív jsem si musel hlídat jízdní řád a na konečných ručně převracet texty na displeji. Dneska to za mě udělá počítač, ale jakmile se zblázní, přije na řadu propiska a papír vytržený ze sešitu, protože bez počítače nemám šanci text na displeji jakkoliv ovlivnit.

A tak podobně.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4834
Registrován: 4-2003

Odesláno Čtvrtek, 19. listopadu 2009 - 14:44:07   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Repráček u EM126i je na zadní straně palubáku v levým horním rohu, na Mijole je na zadní straně v pravý mřížce nad gulí (kdybych nebyl úplně blbej, tak jsem si vzal foťák, bylo by to jednodušší).
Můj plat je natolik vysoký, aby mohl být pravidelně snižován.
Martin_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 12249
Registrován: 5-2002

Odesláno Pátek, 20. listopadu 2009 - 23:22:36   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Jen pro zajímavost, dneska jsem se byl podívat v Sokolově. Tam mají na MHD taky EMtest, je to ovšem jiný typ počítače (podobá se pardubickým, ale je žlutý a klávesy na ovládání menu má i vlevo od displeje). K tomu žlutá bedýnka, čtečka s tiskárnou "dva v jednom" a dvěma tlačítky, kde si cestující volí, jestli celé nebo poloviční. K tomu kasa, kam se hází peníze a za ně se pak na tiskárně tisknou jízdenky. Jízdenky se tisknou i pro cestující, kteří mají předplatné, zde samozřejmě s nulovou hodnotou. Je to samoobsluha, řidič nedělá v podstatě nic, jen kontroluje, aby nebyl problém.
Ani tam není vše bez chyby. Namátkou:

1) Paní přiloží kartu s hotovostí a chce koupit dvě jízdenky. První jízdenku dostane, druhou jí strojek odmítá vydat.
2) Paní má kartu se zaměstnaneckým předplatným, ale strojek odmítá kartu načíst. Paní uvede, že se nediví už ničemu, svého času byla jediná v celém sokolovském ČSAD, komu karta fungovala.
3) Do kasičky se nasype 12 Kč, ale kasička vykáže, že do ní bylo hozeno jen 7. Co s tím? Peníze cestujícímu vrátit zpět nejdou, vzít ho "zadarmo" bez lístku taky nejde, vyřešilo se to polovičním lístkem, aby měl cestující v ruce aspoň něco.
4) Zasekne se tiskárna takovým způsobem, že "přiskřípne" papír mezi dvě kovové desky, které jsou mezi rolí papíru a otvorem, kudy lístky lezou ven. Řidič to 15 minut dává dohromady v autobusu plném lidí kdesi v půlce trasy a využívá rad přítele na telefonu.
5) Strojek občas vytiskne jízdenku sám od sebe. Řidič jí pečlivě uschová a až za ním přijdou, že má v pokladně manko, odevzdá tyhle jízdenky.

Neříkám, že se vyskytují všechny závady všude, ale pokud jsem tohle všechno vypozoroval během 2 dnů a 12 jízdnách autobusem celkem, je něco špatně.
Umění žít spočívá z devadesáti procent ve schopnosti vyjít s lidmi, s nimiž nelze vyjít.
Škoda_7_tr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 442
Registrován: 12-2005

Odesláno Sobota, 21. listopadu 2009 - 21:32:05   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ještě jednou připomínám, že kdo se chce zítra 22. 11. 2009 zúčastnit rozlučkové fotojízdy s pardubickými cedulovými 14 Tr, sraz je do 11:00 před vozovnou DPmP.
web: tr158.blog.cz
icq:348-506-861
Trolleybus
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1541
Registrován: 5-2002

Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 00:20:41   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

20 let zpět:
http://www.revoluce.iipardubice.cz/dokumenty/kritika_dpmp.jpg
http://www.revoluce.iipardubice.cz/dokumenty/obyvatele_zavodu_mir u.jpg
http://www.revoluce.iipardubice.cz/dokumenty/foto_generalni_stavk a_zar_1-12-89_foto_j_krcal.jpg
Kdo se ve sporu odvolává na autoritu, bere si na pomoc paměť, a ne rozum.
Leonardo da Vinci
Tr_man
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2211
Registrován: 1-2005

Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 16:16:43   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  


více informací získáte kliknutím na obrázek
http://pardubickamhd.cz - fotogalerie a informace z MHD v Pardubicích
http://zeleznice.pardubickamhd.cz - železniční fotografie
http://modely.pardubickamhd.cz - papírové modely autobusů a trolejbusů
Honzin111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 316
Registrován: 11-2006
Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 19:36:18   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Re: 20 let zpět:
Jen doplňuji, že celou řadu docela zajímavých dokumentů, peticí, prohlášení, ale i zápisů z jednání MěstNV naleznete na stránce http://www.revoluce.iipardubice.cz/dokumenty.php .
Je mezi nimi i tento vtípek, který by se dal napasovat i na dnešní dobu: http://www.revoluce.iipardubice.cz/cti-dokumenty.php?id=vtip_auto bus&ozn=humor
Petr_k
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4846
Registrován: 4-2003

Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 20:50:22   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

styl kresby je mi nějaký povědomý... a zdroj taky...
Můj plat je natolik vysoký, aby mohl být pravidelně snižován.
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 454
Registrován: 3-2006

Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 21:22:14   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Ad TR man: Je zvláštní, ze info o těhto akcích se k mé osobě skoro vzdycky nedostane. ( a z tvého článku jsem pochopil, ze akce byla víceméně plánovaná )
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.
Vihorlat_snina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 6-2005

Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 21:31:04   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavle, ta akce tady ale byla avizovaná. Stačí to číst :D
Neberte se moc vážně, děláme to pro sebe!
Pumpkin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 161
Registrován: 12-2006

Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 21:32:00   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Pavel358: Ta akce tu byla 2x zmiňovaná...stačí se kouknout o 2 příspěvky výš od Tr_manova posledního...
Pumpkin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 12-2006

Odesláno Neděle, 22. listopadu 2009 - 21:42:03   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Tak a jdu tapetovat



něco z nočního šotu:

a skupinovka nakonec (pokud by její umístění zde někomu vadilo nebo by měl zájem o fotku v původním rozlišení, nechť se ozve na mail mě nebo kolegovi Škoda 7 tr)
21272
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5179
Registrován: 9-2005

Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2009 - 08:11:09   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Také přidám obrázky :-):


WEB o MHD v HK (přes 485 fotografií), WEB o železnici (přes 450 fotografií)
21272 = Hradečák
Vystudoval jsem "Provoz a ekonomiku dopravy" a ne "Český jazyk", tak na to berte, prosím, ohled.
Pavel358
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 455
Registrován: 3-2006

Odesláno Pondělí, 23. listopadu 2009 - 15:46:31   Poslat uživateli soukromou zprávu Odkaz na tento příspěvek  

Aha, tak to bude tim, ze netrávim x hodin deně pročítáním K-reportu do posledního ho...
Mnoho štastných kilometrů s vozy PSHŽD přeje Pavel.