Autor |
Příspěvek |
Wanizator
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 591 Registrován: 8-2008
| Odesláno Sobota, 14. listopadu 2009 - 19:06:18 |
|
Radim: Jsi věděl, v kolik mají odjezd nebo jsi je náhodně zahlédl? EDIT: Ach jo...chtěl jsem si pořídit aspoň jednu fotku a nemám nic... (Příspěvek byl editován uživatelem Wanizator.)
|
Radim Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 131 Registrován: 2-2006
| Odesláno Sobota, 14. listopadu 2009 - 19:16:18 |
|
Nevěděl, kouknul jsem ven z okna (bydlím u Martinovské) a zrovna jela
|
xyzž Neregistrovaný host Odeslán z: 89.24.67.212
| Odesláno Sobota, 14. listopadu 2009 - 19:25:34 |
|
boris porubakach to uz tu vi snad kzdy,ale slo mi spis o krivacke vozy.je jich jeste pomerne dost a myslim,ze uspora by bylaznacna.mohlo byse topit i napodzim za sychraveho pocasi,deste atd.a zcela zadarmo.odpadlo by mlzeni,a tolik by to nekorodovalo.a vlastne nejde ani o tu korozi,ale kolikrat uz jsou i vlhka polstrovani na sedadlech.a ve voze se i lepe dycha.proudi tam nucene stale cerstvy vzduch..... no nevim,asi tomu nerzumim no jeste bych se te rad zeptal.proc se ve vozech s fukary vypina vzdy ten prvni a bezi jen ten v zadu a v np casti.prece kazdy vi,ze do predu se to teplo samo nedostane.nemelo by to byt tak ze se vypne ten posledni a bude foukat jen ten 1 a v np casti a teplo samo dojde dozadu? jen prosim nepis,ze ve predu je teplo od kabiny ridice |
Kolotoč Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11 Registrován: 7-2008
| Odesláno Sobota, 14. listopadu 2009 - 19:32:32 |
|
Janek lemoch: Vozy T3R.PV č.26 a 27 jsou vlastně novostavby skříní VarCB3, tuším výrobních čísel 086 a087, ale nevím stopro.Jinak výroba komplet KOS-KRNOV |
Boris Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1926 Registrován: 6-2002
| Odesláno Sobota, 14. listopadu 2009 - 19:53:32 |
|
Teplo jde dozadu ale dopředu ne? To je 4. zákon termodynamiky? Asi jsem tehdy nebyl na přednášce. (Příspěvek byl editován uživatelem boris.) |
Wanizator
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 592 Registrován: 8-2008
| Odesláno Sobota, 14. listopadu 2009 - 19:56:10 |
|
Už jste viděli naše budoucí přednádraží? (vylepeno z druhé strany inteligentní mapy) Pokud někdo chce, tak mu pošlu všechny čtyři vylepené papíry. Vtobola: Dejme tomu, že příští rok... (Příspěvek byl editován uživatelem Wanizator.)
|
Vtobola
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 518 Registrován: 12-2006
| Odesláno Sobota, 14. listopadu 2009 - 20:20:28 |
|
Wanizator: By mne zajímalo jestli kdy to bude hotové, abych se toho totiž dožil Jinak Tria pro Washington Zajímalo by mne jak se dostanou do cíle. Kamion je zaveze někam do přístavu kde čeká loď, která je za několik dní doveze do přístavu v Americe a potom opět kamionem do W? Jinak jak dlouho to může trvat?
T3 mizí, wany se šíří... Fotťe staré T3 v Ostravě!!! Už zbývá jen 1 |
|
Mayg
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2273 Registrován: 11-2004
| Odesláno Sobota, 14. listopadu 2009 - 20:29:58 |
|
ad prostor před nádražím: je mi smutno když si uvědomím co bylo plánováno a jak to dopadlo
Ostrava: 2009 Tento rok je ve znamení vymírání sedmistovek Slova jsou jen schránky pro významy, jednou je bílá černá, a jindy ani černá černou není Fotky nejen dopravní |
|
Wanizator
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 593 Registrován: 8-2008
| Odesláno Sobota, 14. listopadu 2009 - 20:33:18 |
|
Mayg: Máš prosím Tě vizualizaci prvního návrhu? Ď.
|
Norton Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2281 Registrován: 12-2004
| Odesláno Sobota, 14. listopadu 2009 - 20:37:27 |
|
W: jukni na mail. Mám pocit, že prvotní (neseškrtané) návrhy nebyly vypuštěny z klece ven...
Já volím ban(án) prznitelům rodného jazyka. A co vy? |
|
Semolina
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1970 Registrován: 2-2006
| Odesláno Sobota, 14. listopadu 2009 - 20:47:53 |
|
Snad dříve, než se zmodernizuje přednádražní prostor před hlavním nádražím, se dočkáme rekonstrukce tohoto. (Příspěvek byl editován uživatelem Semolina.)
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť. www.ostravaci.cz, fotografie Ostravy. |
|
Wanizator
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 594 Registrován: 8-2008
| Odesláno Sobota, 14. listopadu 2009 - 20:54:23 |
|
Semolina: Handrkovalo se handrkovalo, až se dohandrkovalo. Teďka už jsou všechny pozemky vyřešené a neměl by SNAD UŽ být problém bourat a tím načít druhou etapu rekonstrukce přednádraží. (peníze by taky měly být připravené) Norton: Aha, chtěl jsem jen porovnat návrhy.
|
Ondrazach Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 47 Registrován: 11-2008
| Odesláno Sobota, 14. listopadu 2009 - 21:23:43 |
|
Již dlouho se tu neobjevilo info o LF2+ 1411 |
Wanizator
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 595 Registrován: 8-2008
| Odesláno Sobota, 14. listopadu 2009 - 21:33:22 |
|
Ondrazach: Nic nového není, krom toho, že zatím jezdí...
|
Haki
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1410 Registrován: 5-2002
| Odesláno Neděle, 15. listopadu 2009 - 01:36:05 |
|
Změny od 13.12. - zkrácení linky č.56 z Hlučína na zast. Křižíkova - na lince č. 30 přejmenování zast. Pustky směr Březiny na Přetřvald základní škola a zřízení párové zast. Pustky - na lince č. 54 budou vybrané spoje ukončeny v Sadu Tety Boženy (U Dlouhých) - zkrácení linky č. 32 (část DPO) na úsek NH jižní brána - Důl Odra - Most Čs armády ... zast. pro 2 soupravy |
Petrof
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 248 Registrován: 3-2009
| Odesláno Neděle, 15. listopadu 2009 - 07:35:56 |
|
VTobola: Ano, kamion je zaveze do nějakého německého přístavu (teď už nevím kam a nechce se mi to zjišťovat znovu) a tam se vydají lodí do Washingtonu. Celé to může tak trvat cca do měsíce. Opravte mě, pokud jsem se zmýlil.
|
Semolina
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1977 Registrován: 2-2006
| Odesláno Neděle, 15. listopadu 2009 - 16:25:48 |
|
Město má skvělý systém městské dopravy Málokteré město má tak hustou a dobře fungující síť hromadné dopravy jako Ostrava. V systému ODIS (Ostravský integrovaný dopravní systém) jsou v současné době dobře propojeny možnosti cestovat tramvajovými, autobusovými a trolejbusovými linkami, v posledních letech přibyly rovněž železniční tratě v okolí deseti dopravců. Výhody dopravního systému ODIS využívají denně tisíce lidí. Městská doprava slouží Ostravě už od roku 1894. Vozový park dopravního podniku, tramvaje, autobusy i trolejbusy, dohromady představuje 668 vozidel provozovaných na 1121,6 kilometru provozovaných linek. Se starými typy se lze setkat a také povozit o svátcích, vždy se jedná o krásný a nostalgický zážitek. Požadavky na cestování a provozování dopravy jsou však s každým rokem stále náročnější. Dnes jezdí prostředky s elektrickou trakcí, rovněž provoz autobusů se ekologizuje. Nikdo by už nenastoupil do nevytopené tramvaje se studenými dřevěnými lavicemi, jak tomu bývalo kdysi. Nových typů tramvají je hodně, před dvěma lety začala jezdit i dlouhá tramvaj s osmi nápravami. Všechny dopravní prostředky jsou dnes vytápěny a nabízejí komfort. Vozový park je modernizován pravidelně. Nedávno například vyrazila do ulic Ostravy na zkušební jízdu zbrusu nová česká tramvaj. Zlatý vůz řídí software s operačním systémem Windows XP, všechny funkce nové tramvaje s označením Vario LF2 řídí počítač. Zásadní změnou jsou nové podvozky a nízkopodlažní salon pro cestující. Takto investigativně píší v Ostrava Metropolitan Magazine
Ostrava - Karolina; budoucí nová ostravská čtvrť. www.ostravaci.cz, fotografie Ostravy. |
|
Olomoucak Neregistrovaný host Odeslán z: 80.239.242.104
| Odesláno Neděle, 15. listopadu 2009 - 17:01:07 |
|
Mhd Ostrava znám dobře a musím říct že stojí za prd. Vozy jsou tragédie. Varia s nekvalitníma dveřma a výzbroji, poruchové astry a korunu dostávají i staré t3 které rekonstruují. Všude a ve všem se opičí po Praze, i když pražské vozy ostravači kritizují a přitom pražské porsche a nebo i t6 jsou někde úplně jinde než v ostravě. OSTRAVAČI!!! Chválí nové vario a přitom to je taková čínská kopie a nepovedená porsche. Btw v nové tramvaji u které se chlubí že ji řídí windows xp ale procesor je typu který se vyráběl do roku 2001. Odkud ho vzali? Nejspíš bazar a nebo sběrný dvůr?? |
Pus
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 253 Registrován: 12-2008
| Odesláno Neděle, 15. listopadu 2009 - 18:17:13 |
|
čínská kopie a nepovedená porsche. Tos vymyslel vlastní hlavou? |
4everman
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 72 Registrován: 8-2009
| Odesláno Neděle, 15. listopadu 2009 - 18:40:19 |
|
Olomoucak: Srovnej data první nízkopodlažní tramvaje v Praze a Ostravě.
http://charlez.rajce.idnes.cz/ http://www.facebook.com/group.php?gid=96841462805 |
|
Demon3
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2704 Registrován: 2-2006
| Odesláno Neděle, 15. listopadu 2009 - 19:02:01 |
|
4everman: No to by mě tedy zajímalo, co tím chcete dokazovat... Praha vs. Ostrava - 1996:1998.
Pravda zvítězí, ale dá to fušku... |
|
Vtobola
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 519 Registrován: 12-2006
| Odesláno Neděle, 15. listopadu 2009 - 19:22:49 |
|
Olomoucak: Tady jde vidět jak moc nerozumíš MHD Sorry ale fakt se nemůžu přestat smát... Vím varia nejsou zrovna nejlepší tramvaje, ale na Škodovky v Praze zdaleka nemají. Dělá to rámus, tříská to, nepohodlně se v tom sedí, málo místa a hlavně kvalita... Znám hodně řidičů z prahy i z jiných měst, ano někteří škodovky vychloubají ale asi 85% je posílá do A vy v Olomouci se taky nemáte moc co chlubit A prosímtě nesrovnávej Prahu s Ostravou Praha dostavává více peněz od města = může si více dovolit. (Příspěvek byl editován uživatelem vtobola.)
|
Wanizator
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 596 Registrován: 8-2008
| Odesláno Neděle, 15. listopadu 2009 - 19:32:34 |
|
Olomoucak: Kde jsi vzal ty Tvoje „poruchové” Astry? Tak mi pověz, jaký máš přehled o Astrách, poslouchám: ??? Ještě by mě zajímalo, jak Ostrava „rekonstruluje” T3? (Příspěvek byl editován uživatelem Wanizator.)
|
Olomoucak Neregistrovaný host Odeslán z: 80.239.242.58
| Odesláno Neděle, 15. listopadu 2009 - 19:34:30 |
|
Promiň ale škoda v Praze je fakt někde jinde. Kvalitu soudit nebudu. Už v ostravě vychytali čepy u dveří, které opět okopírovali z pražské t6 a zase špatně? Na ostravských vozech se mi líbí jen konstrukční svéráznost- viz zapíchnutý šroub ve stropním okně. Když chceš mluvit o kvalitě tak co astry? Mají jich 15 a jsou rádi když jich jezdí 8. Trojwany jsou dvě. Jet s ní je vzácnost. Škod v Praze je aspoň 40... Já se strašně směju když někdo chválí to nové vaše vario |
Wanizator
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 597 Registrován: 8-2008
| Odesláno Neděle, 15. listopadu 2009 - 19:38:26 |
|
Olomoucak: Chlapče, chlapče...já se musím smát Tvému přehledu o MHD v Ostravě, když sám víš o ní prd... Tak mi výjmenuj, kde se nachází naše Astry, když víš, že jich je 8 pojízdných, prosím, máš příležitost nám osvěžit paměť... Řekni mi, jak můžeš, ty blbe, srovnávat Ostravu s Prahou?! Pane bože... (Příspěvek byl editován uživatelem Wanizator.)
|
Pus
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 254 Registrován: 12-2008
| Odesláno Neděle, 15. listopadu 2009 - 19:53:40 |
|
Olomoucak: Smát se jistě můžeš, vlastní neznalosti problému. Ale i hloupý názor je názor. Tím to doufejme končí. |
Wanizator
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 598 Registrován: 8-2008
| Odesláno Neděle, 15. listopadu 2009 - 20:06:05 |
|
Možná Vás to pobaví, některé možná ne, ale už jsem přišel na to, proč nám „Waní” dveře takhle zlobí...ťuk - tohle už je jenom konec, to hlavní jsem bohužel nenatočil.
|
Číslo příspěvku: 1927 Registrován: 6-2002
| Odesláno Neděle, 15. listopadu 2009 - 20:17:43 |
|
Nejvíc mě asi fascinuje ten zapíchnutý šroub ve střešním okně. Asi vím o tramvajích skutečně prd... |
Olomoucak Neregistrovaný host Odeslán z: 80.239.242.58
| Odesláno Neděle, 15. listopadu 2009 - 20:24:35 |
|
To tam přeci máte. Protože druhý stupeň větrání by byl v kolizi s pantografem- rovná se- navrhoval to nějaký ujo |
Číslo příspěvku: 1928 Registrován: 6-2002
| Odesláno Neděle, 15. listopadu 2009 - 20:37:26 |
|
Kolega Olomoucak by se měl vyjadřovat trošku srozumitelněji, aby bylo napoprvé zřejmé, o čem hovoří. Vozidla řady Vario se vyrábějí podle dokumentace dodávané firmou Prago!mex (zpracováno VKV), takže veškeré stížnosti na jejich bedra, včetně chybně zapracovaných ostravských požadavků. To, že se přední větrací klapka dá otevírat jen napůl, úplně stačí, protože při vyšší rychlosti se jinak ve voze silně víří prach. Proto to blokování páky šroubem kromě toho, že klapka koliduje s PTG. |
Wanizator
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 599 Registrován: 8-2008
| Odesláno Neděle, 15. listopadu 2009 - 21:09:43 |
|
Článek o přepravě Trií...doufám, že se s něma loď nepotopí nebo je nepřepadnou somálští piráti... (Příspěvek byl editován uživatelem Wanizator.)
|
Honza
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 37 Registrován: 6-2005
| Odesláno Neděle, 15. listopadu 2009 - 21:22:44 |
|
V systému ODIS (Ostravský integrovaný dopravní systém) jsou v současné době dobře propojeny možnosti cestovat tramvajovými, autobusovými a trolejbusovými linkami Inu proto máme v systému několik tarifů... U IDOSu mám rozpačité dojmy ve srovnání např. s IDS-JMK a to hlavně v efektivitě tvorby jízdních řádů, která je na bodě mrazu. Přípoje a návaznosti mezi dopravci takřka neexistují, pravidelné intervaly v jízdních řádech by člověk hledal marně. Nesmyslné následy spojů DPO, kdy kloubový autobus veze 5 lidí následujíce po minutě autobus Veolie jiné linky, ale v naprosto stejné trase. Otázka je, zda za to může moloch Veolia/Connex Morava/ČSAD Ostrava nebo neschopný KODIS. Zkrátka ODIS postrádá dle mého neodborného názoru efektivitu integrovaného systému. Omlouvám se, že to pletu do tramvají... |
Dodousek
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 84 Registrován: 4-2009
| Odesláno Neděle, 15. listopadu 2009 - 21:48:30 |
|
Olomoucak: My v Olomouci jdeme TÉMĚŘ stejnou cestou, takže nevím co ti je. Wany stojí ve vozovně kvůli dveřím, ... Ty tu nemáš co vyčítat, ba právě naopak. A vůbec, jsi z olomouce? Dotaz na ostraváky: Varia kupujete z fondů EU nebo z prostředků města? Díky.
Za vyšší úrovenˇ k-reportu! Žádné ZBYTEČNÉ diskuze o pravopisných chybách a kvalitách fotek. Každý se může splést a může špatně vyfotit. Nikdy se nikoho nezastávám, pouze píši pravdu! Děkuji. |
|
Wanizator
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 600 Registrován: 8-2008
| Odesláno Neděle, 15. listopadu 2009 - 22:01:27 |
|
Cituji ze stránek www.mhd-ostrava.ic.cz: 24.6.2009 byl Regionální radou regionu soudržnosti Moravskoslezsko doporučen k financování projekt na obnovu vozového parku DPO. Dopravní podnik získá ze strukturálních fondů EU celých 236 milionů Kč, což mmj. umožní pořídit 23 modernizovaných vozů VarioLF, jeden velkokapacitní tramvajový vůz (pravděpodobně VarioLF3/2) a 10 trolejbusů. Celkové náklady jsou vyčísleny na 703 mil. Kč. EU se tak bude na obnově vozového parku v Ostravě podílet z 33,7%. Celý projekt má být završen v první třetině roku 2013. Již na příští je tak plánována dodávka 3 kusů 100% nízkopodlažních 12metrových trolejbusů a 1 kusu 18metrového. Můžeme tedy předpokládat, že se v Ostravě objeví další trolejbusy značky Solaris. Během následujících 2 let obdrží DPO 15 vozů VarioLF. Doufám, že se na mne nikdo nezlobí...
|
Ostravák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5354 Registrován: 5-2005
| Odesláno Neděle, 15. listopadu 2009 - 22:03:19 |
|
Honza: Souhlasím! V roce 1997 to začalo hezky a pak se to horšilo a horšilo a horšilo až se to kompletně po..alo. Dodousek: Z prostředků DPO, příští rok i z prostředků EU.
|
Jan_Širc
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 961 Registrován: 1-2005
| Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 10:32:15 |
|
Honza: Nechci podceňovat zaměstnance KODIS, ale některé jejich návrhy na vedení linek vypadají, jako kdyby v tomhle kraji nikdy nebyli. A integrace probíhá stylem, že se převezmou 20 let staré jízdní řády od Veolie a přidělají se k nim jenom zony
|
Xxichtyl
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1303 Registrován: 10-2003
| Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 11:40:46 |
|
Honza: Souhlasím i já. IDS MK ODIS jak se to dneska jmenuje mi ani jako IDS nepříjde. Hlavně, že do něho cpou čím dál tím více dopravců, když nemají vyřešenou ani Veolii. Kdyby to na všech linkách fungovalo tak jako na 32,68,70,72 pak by to možná byl pořádný IDS. Tzn. Označovače v každém voze, u každého dopravce aby platili i krátkodobé jízdenky. A to ani nemluvím o Opavě, u té Veolie si alespoň můžu koupit u řidiče za stejnou cenu krátkodobou jízdenku se stejnou platností jako bych si jí koupil normálně v trafice. Chápu, že na to nejsou prachy, tak první vyřeším jednoho dopravce a pak jdu na další ne? No a zbytek už tady padl, návaznosti atd.
Když rajče tak rajské,když dě*ku tak z prajzské (ghetto týpek) Z vás budou jednou konstruktéři pánové, vy ty tramvajky budete navrhovat ... (ing. Turay) Hoši vy nemůžete spěchat, zvířata taky nespěchají.. a co gepart pane učiteli? .. jo gepart,ten spěchá (ing. Bednář) Bacha p**o parník... a přijel Ares (zastávka Muglinovská) |
|
Xxichtyl
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1304 Registrován: 10-2003
| Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 11:45:15 |
|
Haki: a když a- 54 skončí u Dlouhých tak potom co? Pojede po nějaké lince na Hlučín? nebo pojede jako a - 32 na NH ? a nebo jako a- 50 na Přednádraží ? a nebo úplně nějaký jiný důvod? díky
Když rajče tak rajské,když dě*ku tak z prajzské (ghetto týpek) Z vás budou jednou konstruktéři pánové, vy ty tramvajky budete navrhovat ... (ing. Turay) Hoši vy nemůžete spěchat, zvířata taky nespěchají.. a co gepart pane učiteli? .. jo gepart,ten spěchá (ing. Bednář) Bacha p**o parník... a přijel Ares (zastávka Muglinovská) |
|
Ostravák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5355 Registrován: 5-2005
| Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 11:57:23 |
|
Xxichtyl: Předpokládám, že jsou to ty spoje, které dále přejíždějí na X50.
|
Jirka_m
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1061 Registrován: 5-2006
| Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 12:10:12 |
|
Ještě k té dodávce do Washingtonu.. Projel jsem si Google Maps a udělal pár snímků již jezdících Inekonů v Portlandu a Seatle.
Nejlepší vzdělání, které můžete dostat, je pozorovat opravdové mistry při práci. Michael Jackson |
|
Wanizator
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 602 Registrován: 8-2008
| Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 12:47:19 |
|
Tak aspoň jednu vzpomínkovou jsem našel...
|
Vtobola
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 520 Registrován: 12-2006
| Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 13:18:15 |
|
Tak sem na google také zavítal a projel sem skoro celé město a našel sme tohle... U posledního obrázku se mi zdá, že zde se ty Tria při dovozu vykládala, nevím jeslti to zde slouží jako vozovna, ale jinde sem žádnou vozovnu neviděl Ve Washingtonu se se díval ale žádné koleje nenašel (Příspěvek byl editován uživatelem vtobola.)
|
Smasska
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9 Registrován: 10-2009
| Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 14:44:03 |
|
Ještě k IDS: Myslím, že oproti našemu olomouckému systému IDSOK je ODIS systémem naprosto dokonalým. Vždyť u nás nejsou v jízdních řádech Veolie uvedeny ani ty zóny... nemluvě o nulové integraci |
Opavacek Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3787 Registrován: 10-2005
| Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 17:40:13 |
|
Xxichtyl: Tzn. Označovače v každém voze, u každého dopravce aby platili i krátkodobé jízdenky. Doufám, že tohohle se u MDPO nedožiji, protože v současnsoti jsem schopen dojet za 13,70 Kč (při použití EP - v hotovosti v Opavě platí málokdo) z jedné strany Opavy na druhou. Z ceny 21 Kč (od 1. 1. 2010 v Ostravě) u 60 min. jízdenky bych já a nejen já radost neměl . Jinak souhlasím, že ODIS je jedna velká nafouknutá bublina se kterou se strašně těžko manipuluje. (Příspěvek byl editován uživatelem opavacek.)
|
Semolina
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1988 Registrován: 2-2006
| Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 17:56:21 |
|
Zrovna dnes vyšel článek o jízdném. |
Wanizator
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 603 Registrován: 8-2008
| Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 20:02:55 |
|
Pár fotek z vodárny... Náhrada za zdechlinu... Nevíte náhodou o nehodě dvou souprav na Hulvákách směr centrum? Jsou tam obstříkané dvě soupravy s křížkem uprostřed... (Příspěvek byl editován uživatelem Wanizator.)
|
Lehman
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 241 Registrován: 8-2008
| Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 23:33:10 |
|
Rád bych se zeptal (nejspíš Hakiho), proč ve sloupci trasy linky č.14 je trasa z Hlavního nádraží a na Hlavní nádraží, proč je v pravé části jen kousek tratě a proč u odjezdů z Hranečníku není písmeno "P" - jede na Plynárny? Má to nějaký vliv s licencí na tuto linku? Děkuji.
|
Haki
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1411 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 16. listopadu 2009 - 23:43:14 |
|
ad Xxichtyl: Ostravák má pravdu, jsou to 54 -> X50 ad Lehman: protože v počítači je již linka nasazena v plné trase HLN - NH, ale pro zveřejnění se používá je úsek Plynárny - Hranečník. Navíc kombinace Hranečník - HLN ani neexistuje, tudíž tento JŘ vznikl také ruční editací, ale musel bych se zeptat toho, co ho vyráběl proč je takový. |
Lehman
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 242 Registrován: 8-2008
| Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 10:28:12 |
|
Haki: A bude tedy někdy v blízké době tato linka nasazena v úseku HLN - HRA (NH)? Nebo tomu tak bude až po výstavbě Karoliny? Děkuji
|
Wanizator
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 607 Registrován: 8-2008
| Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 11:13:54 |
|
Dobré dopoledne přeji... K 20. výročí od pádu Železné opony přinášíme článek, který podává 20 nejpodstatnější událostí ostravských tramvají od nedávné minulosti po současnost (1989-2009). Tak, kdo chce, může se pokochat...
|
Haki
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1412 Registrován: 5-2002
| Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 11:44:14 |
|
Linka č. 14 nemá s Karolinou nic společného. Pokud by se zavedla, byla by to náhrada za linku č. 32. Dále se uvažovalo o provozu po celou dobu špičky, ale to by znamenalo spoje navíc. Jenže: a) musí se omezovat ... spoje navíc nepřichází v úvahu b) lidí MHD nepřibývá ... spoje navíc nepřichází v úvahu c) aby se linka zavedla ... nějaká jiná by se musela zrušit Takže je potřeba si o této lince jen nechat zdát. |
Wanizator
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 613 Registrován: 8-2008
| Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 11:47:03 |
|
Haki: No a to samé určitě platí, co se týče trolejbusů na Karolinu, že? Takže, buď se nějaká linka zruší a vytvoří se nová nebo se nějaká linka přetrasuje, mám pravdu?
|
Pus
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 255 Registrován: 12-2008
| Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 12:02:00 |
|
Wanizator: To, co říkáš platí v případě linky 107. Loni byla zrušena, její kapacita převedena na 108, aby se poté, při příležitosti Karoliny mohla opět použít. |
Trolejbusak Neregistrovaný host Odeslán z: 88.81.81.190
| Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 13:16:24 |
|
Pus: Již brzy se zruší linka č.109 a bude zavedena opět l.č.107 a to v trase "Sokola Tůmy - Bazaly" |
Lehman
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 243 Registrován: 8-2008
| Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 13:20:41 |
|
Haki: A co takové přejezdy z linky č. 9 nebo 13? Jedno kolo 9ka, jedno kolo 14ka. Takto by se prostřídaly všechny 9ky, což je 11 kursů (snad vyjma 9/6) = 11 spojů a 8 kursů 13tek = 8 spojů. Plus mínus samozřejmě, takže by částečně ve špičku i jezdit mohla. Samozřejmě by nejspíš musel být přidán jeden kurs na 9ku a 13ku.
|
Gakon
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1490 Registrován: 8-2002
| Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 13:36:31 |
|
AD Wanizátorův článek: Zajímavý článek, jen mě překvapilo, že kačeny začaly jezdit v Ově až právě v roce 1989. Měl jsem za to, že jsem ji kdysi jako kluk naháněl po Ostravě o pár let dříve (pro mladší diskutující: Tehdy nebyl žádný internet, žádné mobily, a na novinky v dopravě se přicházelo víceméně náhodně. Bylo to ale dobrodružnější, než je tomu teď. Teď si zapnu tuto či jinou stránku a hned vím, kde je co nového). |
Číslo příspěvku: 1929 Registrován: 6-2002
| Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 13:45:03 |
|
Dovolil bych si poznamenat, že k nástupu nového nátěru vozidel MHD došlo až v roce 1992, nikoliv 1990. |
Haki
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1413 Registrován: 5-2002
| Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 14:05:44 |
|
Jízdní řád by měl být především pro lidi (na 2. místě), nikoliv pro kroužek MHD. Není účelem pojíždět každou spojku. Pokud se zrealizují tvé navržené přejezdy, vznikne ve špičku interval 20 minut na 9 a 13. To máš podloženo dopravním průzkumem? |
Sirius ostramvaje Neregistrovaný host Odeslán z: 94.112.155.192
| Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 14:20:16 |
|
ad kačeny: v několika zdrojích je uváděn stále stejný rok, a to 1989 (zprovoznění 1990). ad nový nátěr: o této změně se zmiňuje pouze web DPO, ovšem bez konkrétního data. Uváděný rok v článku je z Pavelkovy knihy Od Sanoku k Astře. Zřejmě to je faktografická chyba, praxe byla asi jiná - opravím. Díky za korekci. T. V. |
Číslo příspěvku: 1930 Registrován: 6-2002
| Odesláno Úterý, 17. listopadu 2009 - 14:39:25 |
|
Nějakou dobu trvalo, než se na nátěr přešlo. Pokud jde o T2, tak první (681) byla novým nátěrem opatřena v létě 1992. |