Autor |
Příspěvek |
Martin123
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 34 Registrován: 12-2012
| Odesláno Úterý, 01. ledna 2013 - 20:56:38 |
|
Pardon za pozdní odpověď! Přidávám obrázek: Nejnovější verze (měla by být)
Omluvte mi prosím chyby ve větách-neumím psát na klávesnici . Můj kanál na You Tube: http://www.youtube.com/user/belkin541?feature=mhee |
|
Cityelefant
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 574 Registrován: 11-2007
| Odesláno Čtvrtek, 17. ledna 2013 - 13:55:07 |
|
Několikrát jsem simulátor vyzkoušel, k chybě nikdy nedošlo. Podle screenu - máte asi Windows 7, i tam se problém u mne neobjevuje. Nevím tedy co bych vám poradil - stáhnout znovu balíček, popřípadě zkoušet simulátor spustit v režimu kompatibilty se staršími OS.
|
Jardap
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 44 Registrován: 9-2006
| Odesláno Sobota, 02. února 2013 - 11:48:34 |
|
Ahoj, tak zdá se Kamenice usnula |
Howky
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 397 Registrován: 12-2007
| Odesláno Sobota, 02. února 2013 - 16:44:31 |
|
Jardap:určo neusnula neboj
Zadaný jak to tak vypadá :-) Přerov :-)
|
|
Rich Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 157 Registrován: 11-2008
| Odesláno Neděle, 03. února 2013 - 10:48:26 |
|
Je možné, že v trial verzi mi blbne vypravovani vlaku ze stanice? Nebo jak mu dám odjezd výpravkou? Protože někdy vlak na mé snahy reagoval a odjel, ve většině případů ale trucoval dál a stál. R.
www.zeleznicechodov.wgz.cz http://zeleznice.ddmpraha.cz |
|
Cityelefant
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 576 Registrován: 11-2007
| Odesláno Neděle, 03. února 2013 - 22:53:59 |
|
JardaP: Chceš abych ti posílal každý večer kolik funkcí je předělaných na "centralizované"? Už mě nebaví opravovat třeba všechny hradlová tlačítka nebo všechny návěstidla kde blbne nějaký znak zvlášť - udělám jednu funkci, která jako parametr dostane znak, návěstidlo a bude fungovat pro všechny stejně. Tobě jako programátorovi určitě nemusím vysvětlovat kolik to nese výhod a jak tím vyházím stovky i tisíce zbytečných řádek = ryhlejší jak kompilace tak spouštění... Navíc se mi po více jak roce vrátil HDD s přehršlema většinou fotek elektromechanik po celé ČR, hodně detailně nafocených, takže již obeznámené duše dostanou dnes večer takový drobný podkladeček (asi 3GB fotek) k tvorbě focené grafiky :P
|
Cityelefant
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 577 Registrován: 11-2007
| Odesláno Neděle, 03. února 2013 - 23:01:17 |
|
Rich: Kromě toho, že stanice (Vámi neuvedená, předpokládám Jedlová nebo Benešov) je dosti poruchová a může se tedy jednat o chybu programu, je třeba vždy zkontrolovat: - jestli má vlak modře podbarvené okénko času odjezdu v Jízdním řádu - čehož dosáhnete nabídkou a přijetím (popřípadě předvídaným odjezdem) vlaku a nastalou dobou času odjezdu vlaku, která byla uvedena v nabídce/př. odj. - dále musí být správně postavená vlaková cesta včetně návěstního znaku dovolujícího jízdu, popřípadě vydaný rozkaz o neobsluhování návěstidla. - musí se jednat o správný vlak, na to je potřeba dát pozor při obratech, kolikrát se i mně stane že zapomenu přečíslovat vlak na obratové číslo a pak hloubám proč se nechce rozjet... Pokud máte modré okno odjezdu v JŘ, postavenou cestu správným směrem ze správné koleje a vypravujete vlak se správným číslem - a stejně to nejde, bohužel se asi bude jednat o chybu programu.
|
Howky
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 398 Registrován: 12-2007
| Odesláno Pondělí, 04. února 2013 - 10:32:51 |
|
Si teda nepamatuji že by někdo říkal ,že toho budou 3 GB
Zadaný jak to tak vypadá :-) Přerov :-)
|
|
Cityelefant
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 578 Registrován: 11-2007
| Odesláno Pondělí, 04. února 2013 - 22:40:14 |
|
Já jsem Ti doslova řekl že toho bude moc ...tak dobře já to profiltruju od těch teoreticky nepoužitelých fotek, ale pořád na to budeš potřebovat místa dost - a nebo to vyřešíme jinak, on-line úložištěm
|
Rich Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 158 Registrován: 11-2008
| Odesláno Úterý, 05. února 2013 - 11:15:27 |
|
Cityelefant: Díky za odpověď. Na stanici jsem zapomněl. Benešov. Mám objednanou full verzi, tak snad to bude pracovat, tak, jak by mělo. Má to nějaký problém růstu s OS 7 a 64bit systémem? R.
www.zeleznicechodov.wgz.cz http://zeleznice.ddmpraha.cz |
|
Pajas
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 224 Registrován: 12-2009
| Odesláno Neděle, 31. března 2013 - 12:51:44 |
|
Přidávám screen z mého připravovaného grafikonu ŽST Březnice GVD 2004/05 na simulátor Jedlová. Na screenu os ze stanice Rožmitál pod Třemšínem a bývalý rychlík R 890 Bezdrev ve směru České budějovice. Stav k dnešnímu dni je tak 80% hotovo, teď už jen spíše zkoušky (Příspěvek byl editován uživatelem Pajas.) |
Miko247
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 83 Registrován: 12-2010
| Odesláno Pátek, 12. dubna 2013 - 17:13:14 |
|
jednoduchá otázka: ako to vyzerá s kamenicami ??? dufam, že nie sú už v šuflíku ??? lebo ostalo po nich nejak ticho |
Cityelefant
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 585 Registrován: 11-2007
| Odesláno Sobota, 13. dubna 2013 - 20:56:02 |
|
Je v šupleti protože autorovi přesně za týden začíná maturita. Držte mi palce . Jak bude po matuře tak se zase vrhnu na tvorbu.
|
Miko247
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 84 Registrován: 12-2010
| Odesláno Sobota, 13. dubna 2013 - 21:17:32 |
|
aháá, no tak to želám veľa štastia |
Vojtik Moderátor
Číslo příspěvku: 5656 Registrován: 2-2007
| Odesláno Neděle, 14. dubna 2013 - 06:21:05 |
|
Začínající maturita je hlavní důvod k dodělání podobně velkých projektů. Já před maturitou začal lepit papírové modely a najezdil na brigádách nejvíc kilometrů za celý rok |
Cityelefant
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 587 Registrován: 11-2007
| Odesláno Úterý, 07. května 2013 - 12:15:00 |
|
Vojtik: Taky jsem před začátkem psal že už žádný kolo a žádný stavědlo a dneska, po noční kde jsem spal hodinu a půl jsem dělal poslední písemnou, didakt z Aj, před chvilkou jsem prospal 125 ze Skalky na SN a teďka mám zase pod palcem stavědlo a ještě jsem tady (od včera na noční) na kole . Ale naposledy. Všechny celkem bezstarostné písemné mám za sebou a teďka začne pravý šroťák před 21.5., to budou 4 ústní a z těch mám celkem vítr...
|
Josepdep
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 31 Registrován: 2-2007
| Odesláno Středa, 08. května 2013 - 00:21:58 |
|
Drž se, držim palce. |
RZZ Neregistrovaný host Odeslán z: 77.236.218.9
| Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 21:17:57 |
|
Cityelefant: Tak odmaturováno? Všichni netrpělivě čekáme na Kamenici. |
Cityelefant
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 589 Registrován: 11-2007
| Odesláno Sobota, 29. června 2013 - 16:52:51 |
|
Odmaturováno až neočekávaně úspěšně A mám na očekávající veřejnost dotaz. Pokračovat v Kamenici, nebo v dalším vznikajícím programu, editovatelné elektromechaniky, který již má nějakou konkrétní podobu? Program vzniká asi dva týdny, proto zatím umí jenom hradlové závěry se všemi vlastnostmi a pravítkové skříně bez kliček... Narychlo sestavená ukázka. Koncepce je jednoduchá, vytvořit si stanice (stavědla, hradla, popř i hlásky bez TZZ) a provázat jejich traťové koleje na způsob staničáře.
|
Jiri85pzs
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 108 Registrován: 10-2010
| Odesláno Sobota, 29. června 2013 - 17:49:59 |
|
Dobrý den, mám dotaz-sice to sem asi nepatří, ale někde na netu se mi podařilo vyštrachat dva programy reléového z.z.nebo tak něco podobného, jde to i spustit, ale v nabídkách a menu jsou samé otazníky, uvádím že oba programy by jsou v azbuce. Mám nějaké tušení, že zakopaný pes bude v podpoře azbuky na PC.dík zatipy |
Cityelefant
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 590 Registrován: 11-2007
| Odesláno Sobota, 29. června 2013 - 19:42:32 |
|
Nejsem si jist o které simulátory se jedná, kdyžtak hoďte screen. Tuším jen zhruba o co jde, když budu vědět o které simulátory se jedná, měl bych zjistit co a jak. Když to bude aji pro mě novinka, alespoň se pokusím to dát dohromady, třeba se povede podle možností to nějak počeštit.
|
fibou
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5 Registrován: 6-2013
| Odesláno Sobota, 29. června 2013 - 21:16:43 |
|
To bych se přiklonil k editovatelné elmech. Jednak tvorba libovolných stanic, dále je to předpokládám čistě tvůj projekt, takže vše můžeš dělat podle sebe. A za další do budoucna určitě vymyslíš i editovatelnou RZZ atd, což by pak šlo i provázat. Pak to bude mít ty správný grády :D |
Cityelefant
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 592 Registrován: 11-2007
| Odesláno Neděle, 30. června 2013 - 01:07:40 |
|
Fibou - míříte správným směrem. Hlavně s tím provazováním s dalšími simulátory a to nejenom z mé dílny. Kolega s kterým spolupracuji se nyní paralelně s touto tvorbou zabývá RZZ, takže i ta na sebe jistě nenechá dlouho čekat. Samozřejmě to, že bude Kamenice vytvořena v tomto simulátoru, jí nijak neubere na autenticitě. Není problém udělat ZZ v editoru a pak na to programově nabalit menu, funkce a interface současné Edice 081 a některé skutečně místní součásti, které současná Kamenice umí a nemá cenu dávat do editoru. Kolegu prosím ať se případně ukáže svojí prací na RZZ.
|
| Odesláno Neděle, 30. června 2013 - 07:38:11 |
|
Také se přikláním k vývoji editovatelné elmech, zvláště pokud je již program ve vývoji, tak se snad brzy dočkáme |
Persink163054
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 85 Registrován: 11-2012
| Odesláno Neděle, 30. června 2013 - 14:25:33 |
|
Fibou: Ja jsem reagoval na dotaz Vaska, takze mrkni do sekce Zabezpecovaci zarizeni na zeleznici. Puvodne se Vasek ptal na funkce tlacitek na RZZ, nabidl jsem mu releovku kterou je mozno zapojit do skutecneho modeloveho kolejiste. Procti si prispevky, uvedomuji si ze to tam nepatri, ale zkus si stahnout soubor krep.exe. Je to cast pripravovaneho simulatoru RZZ, co spolupracujeme s CE. https://www.k-report.net/discus/messages/28/103652.html?1372517018 |
Miko247
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 88 Registrován: 12-2010
| Odesláno Neděle, 30. června 2013 - 16:10:49 |
|
tak urcite je dobre pokracovat vo vývoji tej editovatelnej elektromechniky, ale kedže už 3 roky čakáme na Kamenice, tak by som bol rád kedyže sa ich už dočkáme ps.: ak tam bude zopar malých chybyčiek tak mi to naozaj už vadiť nebude |
Cityelefant
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 593 Registrován: 11-2007
| Odesláno Neděle, 30. června 2013 - 19:00:17 |
|
Že vzniká editor neznamená že zahodím tři roky práce na vývoji. Ani nemusí být poznat, že prostředí služeben (sestavení obrázků, fungování základního ZZ) není programované pro tuto hru ale je to vytvořené editorem a na to je naházené již funkční přídavky typu hlášení signalistů atd. Rozhodně však nesouhlasím s tím, že vydám simulátor, který bude obsahovat chyby, byť drobné. Vím, že doba vývoje je již příšerně dlouhá, ale tím spíš to nechci kompenzovat vydáváním neodladěného programu (nechci opakovat chyby tvůrce Jedlové a Benešova, např. s "prázdným" telefonním hovorem nebo "zlomenou" pákou v Benešově nP).
|
fibou
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6 Registrován: 6-2013
| Odesláno Neděle, 30. června 2013 - 21:34:07 |
|
Persink163054 - Bohužel mám 64 bit verzi windows, a tak mi to nejde spustit Cityelefant - Držim palce a sílu do tvorby. Jinak si myslim, že si můžeme klidně tykat, obzvlášť na internetu. Ale i tak, na dráze si všichni tykaj |
Persink163054
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 86 Registrován: 11-2012
| Odesláno Neděle, 30. června 2013 - 23:24:24 |
|
Fibou: Pokus se o emulaci windows XP, jinak ten manipulator je schopen fungovat na Win95/98/ME/XP, windows 2000 nebyl testovan, ale lze predpokladat ze funguje i tam. Jinak jsem ted dostal zakazku narychlo na jedno kolejiste, takze uvolnuji obrazek z pripravy. Stavy samozrejme neodpovidaji, jsou tam jen kvuli souradnicim. Pokud ma nekdo kolejiste a ma zajem staci poslat fotku planku stanice, typ ZZ (mozno i el.mech, zaridi CityElefant) a ja udelam navrh, potom zaslu ke schvaleni a udelam kompletni program. Nakonec prijedu a provedu kompletni zapojeni a odzkouseni programu a kolejiste. email: geforce6166bx@seznam.cz pripadne ns.filip@email.cz (CityElefant), spolupracujeme uzce spolu, takze pokud neodpovim primo ja, odpovi CE a naopak. Tesime na brzkou spolupraci. |
Sup
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27 Registrován: 7-2008
| Odesláno Středa, 07. srpna 2013 - 12:28:03 |
|
Mám dotazy ke Kamenici. Bude posun na manipulační koleje? Jestli ano budou řešeny i obsluhy výkolejek? |
Cityelefant
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 595 Registrován: 11-2007
| Odesláno Čtvrtek, 08. srpna 2013 - 12:29:22 |
|
Zdravím. Posun na manipulační koleje je možný, 6. kolej je normálně v náhledu na koleje s nástupištěm, 5 a 7 kusá kolej je ve zvláštním náhledu u St.1. Náhled na odvratnou kolej u St.3 se zatím nekoná. Obsluha výkolejek zatím není řešena nijak, výkolejka ve hře neexistuje. Jelikož simulátor vzniká od začátku prázdnin úplně znova, s reálnější grafikou a ovládáním, je možné že se něco z toho změní, že manipulační koleje u St.1 budou v jednom společném náhledu na peron. Na St.2 bude pákový zámek u výhybky č.10 na 6. kolej a bude obsluhován tak, jako v reálu: Vyklesnout páku, vyjmout klíč, u výkolejky po obsloužení nafasovat druhý klíč, uzamknout do pákového zámku a páku dorazit do konce.
|
Martin123
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 106 Registrován: 12-2012
| Odesláno Středa, 21. srpna 2013 - 15:04:26 |
|
Mám dotaz.Když mi v Jedlové někdo volá,je to v pořádku.Ale když jim chci zavolat,neodpoví.V návodu to sice je,že když nenapíšou,mám se podívat na správnost.Díval jsem se a všechno správně.Díky za odpověď
Omluvte mi prosím chyby ve větách-neumím psát na klávesnici . Můj kanál na You Tube: Klikni Mé stránky o trati 281 Klikni |
|
| Odesláno Středa, 21. srpna 2013 - 20:13:47 |
|
Mě se to tedy nikdy nestalo, pořádně se podívej jestli je "všechno správně" |
Pinpinela
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 30 Registrován: 9-2009
| Odesláno Středa, 21. srpna 2013 - 20:55:06 |
|
Takovej blbej dotaz. Když voláš zmáčkneš na telefonu mimo tlačítka stanice i to červený tlačítko vlevo nahoře?? |
Martin123
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 107 Registrován: 12-2012
| Odesláno Čtvrtek, 22. srpna 2013 - 19:58:56 |
|
Pinpinela:Jasně,že mačkám,můžu za to já.Děkuji za pomoci.
Omluvte mi prosím chyby ve větách-neumím psát na klávesnici . Můj kanál na You Tube: Klikni Mé stránky o trati 281 Klikni |
|
Jardap
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 49 Registrován: 9-2006
| Odesláno Úterý, 12. listopadu 2013 - 21:19:33 |
|
Ahoj, jen se zeptam. Jak pokračuje vývoj Kamenice?? |
guest Neregistrovaný host Odeslán z: 85.237.227.50
| Odesláno Sobota, 16. listopadu 2013 - 12:43:38 |
|
Zdravím, Prednedávnom som si nainštaloval simulátor žst. Jedlová a v hre mi vôbec nejdú žiadne vlaky podľa grafikonu. Ani keď som postavil gvd na odjazdy z jedlovej a pri spustení som nemal v stanici žiadne vlaky. Neviete prosím čo s tým? |
Cityelefant
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 598 Registrován: 11-2007
| Odesláno Sobota, 16. listopadu 2013 - 21:34:25 |
|
Při spuštění ve stanici žádné vlaky nebudou, první provoz nastane až nejbližším odjezdem vlaku ze sousední stanice, mám dojem že jelikož je vlak nabízen v souladu s platnými předpisy -5 minut před odjezdem, jsou po startu hry nabízeny vlaky co mají pravidelný odjezd ze sousední stanice +5 minut (a více) od času startu. Jardo, na ČVUT takhle ze začátku ani moc ne, spíš pokračuje vývoj EDD, ILTC a podobných aplikací. Navíc jsem inovoval vývojové prostředí na novou verzi která "chytře" postrádá některé komponenty, které Kamenica potřebuje, neobejde se bez nich a já je tam ze staré verze delphi nějak nemohu dostat... až tohle najdu čas vyřešit, bude Kamenice pokračovat ve vstávání z mrtvých. Edit: Guest from 85.237.227.50 => O kterou verzi a případně o který grafikon se jedná? (Příspěvek byl editován uživatelem Cityelefant.)
|
Jardap
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 50 Registrován: 9-2006
| Odesláno Neděle, 17. listopadu 2013 - 19:45:58 |
|
Díky za odpověď. |
korg_tr Neregistrovaný host Odeslán z: 95.82.174.91
| Odesláno Pátek, 29. listopadu 2013 - 14:31:04 |
|
Cityelefant: Kolego a co morava? |
Cityelefant
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 601 Registrován: 11-2007
| Odesláno Pátek, 29. listopadu 2013 - 19:26:33 |
|
To je snad tvoje práce, ne? Mužeš se pochlubit, jak dopadl společný sběr podkladů a k čemu bude sloužit. A mohl bys sem napsat, co jsem tam celou tu noční dělal já, aby přítomní viděli že kýžený simulátor už pomalu zase vstává z mrtvých (Příspěvek byl editován uživatelem Cityelefant.)
|
Korg_tr Neregistrovaný host Odeslán z: 217.197.157.6
| Odesláno Sobota, 30. listopadu 2013 - 20:38:33 |
|
Ano vážení, spolu s Kolegou jsme celou noční tvořili. Cityelefant pracoval na Kamenici a mohu potvrdit, že se daří a ja připravoval podklad pro nově chystaný simulator z jednoho moravského nádraží, které jsme si důkladně zdokumentovali. Ten, jež jako první uhodne, jaké žst to bude simulator, dostane Kamenici zdarma (až vyjde). Promiň Kolego, ale reklamní tah byl třeba :D |
Cityelefant
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 603 Registrován: 11-2007
| Odesláno Čtvrtek, 05. prosince 2013 - 10:26:40 |
|
Ty ses zbláznil v kině... Já Ti dám takovej reklamní tah , nedostal jsi náhodou koulí od výh. 119 do lebeni, nebo naopak její pákou do těch kou*í? Koho jsme to měli v dopravě že Ti tak zamotal hlavu?
|
Cityelefant
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 606 Registrován: 11-2007
| Odesláno Pondělí, 09. prosince 2013 - 13:35:30 |
|
|
Korg_tr Neregistrovaný host Odeslán z: 217.197.157.6
| Odesláno Pátek, 20. prosince 2013 - 23:33:13 |
|
Nedostal jsem ničím a byl tam, nevím jak se jmenuje, ale byl to frajer :D |
Cityelefant
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 610 Registrován: 11-2007
| Odesláno Neděle, 22. prosince 2013 - 11:45:04 |
|
Ten co ho budu mít dneska na noční... Hele a dost, dostal jsem vylágoš že si tady z toho děláme chat!
|