Autor |
Příspěvek |
PID cestující Neregistrovaný host Odeslán z: 88.101.190.214
| Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 21:22:21 |
|
Pospec, Priapos: Pokud tam jezdí uvedený vůz, tak přeprava kola JE možná. Viz: SPPO, Kapitola III, Spoluzavazadla: Přeprava jízdního kola a větší koloběžky jako spoluzavazadlo je možná ve vozech označených příslušným symbolem pro přepravu spoluzavazadel, zařazených do vlaku, u kterého není tato služba zveřejněna v platném jízdním řádu. Jasné? |
Robert_antonio
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 204 Registrován: 7-2007
| Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 23:05:59 |
|
Moli: Nejlépe přímo u zdroje na http://pass.rzd.ru . Letos spustili i anglickou verzi. Jediná úskalí, o kterých vím: - potvrzovací mail po registraci ne vždy dojde - můžete platit pouze kartou} s podporou 3D Secure |
Glory
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 874 Registrován: 8-2012
| Odesláno Úterý, 25. června 2013 - 23:12:48 |
|
Vidím to poprvé, ale předpokládám, že podvod to nebude, a že tedy i tato varianta existuje. Je to tak? |
Moli
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 254 Registrován: 10-2006
| Odesláno Středa, 26. června 2013 - 10:39:17 |
|
Robert_antonio: díky, ta angl. verze je super. Ale překvapilo mě, jak jsou ty jízdenky drahé. Nečekal jsem, že budou levné jak na Ukrajině, ale toto je celkem síla. Neúčtují si Rusové nějaký megapříplatek k tomu, že se to dá koupit přes net? |
Mouka
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3733 Registrován: 1-2007
| Odesláno Středa, 26. června 2013 - 13:05:40 |
|
Bohužel je potřeba mít rakouskou škrabku. Ale kde ji sehnat, to už přesně nevím. |
Oto Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1363 Registrován: 6-2007
| Odesláno Středa, 26. června 2013 - 13:13:35 |
|
Ale překvapilo mě, jak jsou ty jízdenky drahé. Mně to nepřijde moc. Zkusil jsem např. Moskva-Novisibirsk. Plackartnyj je za 4381 rublů, takže 2640 Kč. To vychází na 80 haléřů na kilometr, tedy méně než zákaznické jízdné ČD ... Kupé po čtyřech je cca za 1,50 Kč na km. Tedy zhruba jako obyčejné jízdné ČD + dva lůžkové příplatky (jede to 2 noci). |
Moli
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 255 Registrován: 10-2006
| Odesláno Středa, 26. června 2013 - 17:18:13 |
|
Oto: sazba na km vlastní jízdy není vysoká, ale vyšší bude ta fixní část za lůžko. Na dlouhou vzdálenost výsledná cena vyjde přívětivěji než na kratší štreky. |
mirek dlouhy Neregistrovaný host Odeslán z: 91.219.244.40
| Odesláno Čtvrtek, 27. června 2013 - 21:02:52 |
|
Dobrý den. Prosím potřeboval bych poradit. Je třeba mít ve vlacích ICE z Drážďan do Frankfurtu n.M místenku? Předem děkuji za odpověď. |
Číslo příspěvku: 1366 Registrován: 6-2007
| Odesláno Čtvrtek, 27. června 2013 - 21:07:23 |
|
Není to potřeba. Ale ve špičce bych si ji raději koupil (u DB za 4€, u ČD za 3€). |
Číslo příspěvku: 1367 Registrován: 6-2007
| Odesláno Čtvrtek, 27. června 2013 - 21:17:34 |
|
Nevíte někdo, jak probíhá v praxi nákup slevy ZSSK SKUPINA pro 6 dospělých osob? Lze tuto jízdenku koupit i krátce před odjezdem vlaku, vystavenou do pohraničního bodu? Jsou tam kromě předkládání "preukazu totožnosti" ještě nějaké další byrokratické opičárny, dá se v případě neobsazené stanice koupit ve vlaku? |
| Odesláno Pátek, 28. června 2013 - 09:37:15 |
|
Pokud by měl někdo zájem o přenesení aplikace IN-100 (platnost do 13.8) z karty na kartu, kontaktujte mě prosím na tel. 723024027. Zdravotní důvody. Cena vychází cca 60 Kč/den, ale lze slevit. Předání nejlépe v Kolíně. Pozor - místenky do SC k IN-100 o prázdninách za 0,- Kč (eShop). Při rychlém jednání můžu věnovat SC-místenku "Praha - Frant.Lázně" na zítra. Platí i pro kolo. |
Miropiro
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 569 Registrován: 5-2010
| Odesláno Pátek, 28. června 2013 - 09:38:09 |
|
Oto: kupoval jsem ji pro asi 25 lidí dva roky zpátky asi 20 minut před odjezdem nočního vlaku z Blavy do Michalovců a bez potíží. Samozřejmě jsem musel předložit občanku jakožto vedoucí skupiny. Byrokratická opičárna akorát pak byl požadavek průvodčí, abychom byli v jednom vagóně a ne rozlezlí po třech vozech. Ale jak se pak měnil průvodčí a ještě se tehdy musely odstavit dva špatné vagony a přidat jeden náhradní, tak tomu už to byla putna a nad ránem jsme spali v kupé po třech lidech různě ve třech vozech.
|
Miropiro
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 570 Registrován: 5-2010
| Odesláno Pátek, 28. června 2013 - 09:39:38 |
|
Věnuji voucher na slevu 60 Kč z jízdenky pro cestu z Prahy do Brna a naopak, platné do neděle. Místo předání: někde v Brně. Zájemci pište na e-mail.
|
Milanm
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1902 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pátek, 28. června 2013 - 09:52:29 |
|
Už několikrát jsem kritizoval koncept slevy SONE+ (její paušální cenu, kdy je jízdenka na krátký výlet nevhodná a na dlouhý přiliš levná). Příteli, se současnou SONE+, což je Skupinová víkendová jízdenka, se v její regionální verzi ani dlouhé výlety dělat nedají a celostátní vzhledem k její platnosti jen o víkendech je cena myslím přiměřená. Zlaté časy, když platilo klasické SONE+ na Os, Sp bez omezení regionů za 130, potom 160 a nakonec 150 Kč...to se jezdilo na opravdu dlouhé výlety. Kdyby se aspoň zavedla nějaká meziregionální jízdenka, příkladně třeba kombinace 2 krajů, to by bylo lepší než jen regionální varianty Jednodenní síťové a Skupinové víkendové. |
Číslo příspěvku: 1368 Registrován: 6-2007
| Odesláno Pátek, 28. června 2013 - 10:06:41 |
|
celostátní vzhledem k její platnosti jen o víkendech je cena myslím přiměřená. No to není, protože nízká cena např. umožňuje využití dvěma dospělými osobami pro jednosměrnou "týdenně dojížděcí" cestu v nedělní večerní špičce, což je v rozporu s rodinným konceptem slevy. Což si ostatně ČD i uvědomují, proto byla cena té celostátní několikrát zvýšena. Regionální varianty pak mají především ten problém, že kraje jsou u nás malinkaté, obyčejný člověk (ani IDOS!) nezná jejich hranice a použití jízdenky tak vyžaduje určité šotostudium. Nabídka "o víkendu jedou s vámi vaše děti zdarma", by byla mnohem pochopitelnější a vhodná na výlet kterékoliv vzdálenosti, bez počítání, zda SONE ano nebo ne, bez nutnosti zavádět regionální varianty, bez "zneužívání" dospělými pendlery. |
Milanm
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1903 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pátek, 28. června 2013 - 10:21:07 |
|
Oto: Ale pořád ČD dostane celkem dobrý peníz, i když dva lidé pojedou spolu z víkendu v neděli večer než nic, kdyby jeli třeba autobusem. Pro obyčejného cestujícího jsou regionální varianty určitým ztížením, s tím souhlasím, proto bych vrátil zpět původní variantu SONE+ nebo současnou upravil na meziregionální varianty. "o víkendu jedou s vámi vaše děti zdarma" Mě se tohle moc nelíbí, dokazování průvodčím různými průkazy, že to jsou moje děti a kolik je kterému let...to je lepší ta SONka. A potom je to Skupinová víkendová, ne Rodinná víkendová jízdenka, tak proč by musela jet jen rodina s dětmi...o víkendu je většinou menší počet cestujících, tak ČD mohou získat i tržbu navíc od skupiny cestujících, kteří by jinak třeba jeli busem, kdyby tato výhodná nabídka nebyla a nebo byla nějak omezena na rodinu s dětmi. |
Miropiro
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 571 Registrován: 5-2010
| Odesláno Pátek, 28. června 2013 - 10:21:28 |
|
Regionální varianty pak mají především ten problém, že kraje jsou u nás malinkaté, obyčejný člověk (ani IDOS!) nezná jejich hranice a použití jízdenky tak vyžaduje určité šotostudium. Na druhou stranu, každá ta varianta má i nějaké přesahy do sousedního kraje a nakonec se s tím dá pěkně ušetřit. Loni jsem jel na jeden s kamarádem z Brna do Světlé nad Sázavou, cesta tam i zpět v sobotu rychlíkem. Jízdenková kombinace byla: šalinkarty na Brno, potom Kr-Pole Tišnov zpáteční zákaznická a pak už SONE+ na Vysočinu pro dva. Ve výsledku to bylo levnější než zpáteční pro dva, respektive nějaké včasné jízdenky. Uznávám, že varianta za 150 Kč na osobáky a spěšné vlaky a lá německý Schönes Wochenende mi chybí také, ale v tomto případě nám tato novinka zavedená od prosince 2010 ušetřila peníze.
|
Číslo příspěvku: 1369 Registrován: 6-2007
| Odesláno Pátek, 28. června 2013 - 10:24:54 |
|
Na druhou stranu, každá ta varianta má i nějaké přesahy do sousedního kraje a nakonec se s tím dá pěkně ušetřit. To já samozřejmě vím. Ale slevy by měly být navrženy tak, aby lákaly do vlaku normální lidi (co místo kombinace 3 jízdenek raději jednou natankujou), a ne šotouše, co by vlakem stejně jeli a jde jim akorát o to, aby to bylo co nejlevnější :-) |
Tita Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 77 Registrován: 6-2006
| Odesláno Pátek, 28. června 2013 - 10:32:09 |
|
Zdravím všechny tarifní odborníky, obracím se na vás s žádostí o radu: Jak nejvýhodněji z Prahy do Zvolene? Odjezd již zítra v 11:16 (Ex221 Detvan) návrat příští sobotu nebo neděli, na tom moc nezáleží. Jedna osoba, 19 let, bez INkarty. Děkuji předem za radu. (Příspěvek byl editován uživatelem Tita.) |
Číslo příspěvku: 1370 Registrován: 6-2007
| Odesláno Pátek, 28. června 2013 - 10:34:44 |
|
Ale pořád ČD dostane celkem dobrý peníz, i když dva lidé pojedou spolu z víkendu v neděli večer než nic, kdyby jeli třeba autobusem. Toto lze lépe podchytit včasnou jízdenkou, jejíž cena může být závislá na relaci i dni (tam kde je autobus či vlaková konkurence, tak nižší cena, kde není, vyšší cena), než paušálním SONE. Mě se tohle moc nelíbí, dokazování průvodčím různými průkazy, že to jsou moje děti a kolik je kterému let Na dokázání, že to jsou vaše děti, může stačit ústní prohlášení (tak je udělané to v Německu). Je to jen proto, aby takto nejel turistický oddíl o 20 dětech :-) ...to je lepší ta SONka. U SONE musí být děti do 15 let, takže z hlediska prokazování věku se to neliší. A potom je to Skupinová víkendová, ne Rodinná víkendová jízdenka, tak proč by musela jet jen rodina s dětmi...o víkendu je většinou menší počet cestujících, tak ČD mohou získat i tržbu navíc od skupiny cestujících, kteří by jinak třeba jeli busem, kdyby tato výhodná nabídka nebyla a nebo byla nějak omezena na rodinu s dětmi. K tomu ale SONE moc není, když je definováno pro 2 + 3 děti a bez dětí se to vyplatí jen na dlouhou cestu (což není výlet, výlet pro normální lidi není strávit většinu dne ve vlaku). K lákání skupin má být skupinová sleva, která netrpí paášální cenou a funguje lépe o víkendu tak nějak sama od sebe, protože všednodenní ježdění se neodehrává ve skupinách (to jezdí lidé většinou sami), zatímco víkendové výlety ano (i osobní auta mají vyšší průměrnou obsaze}nost o víkendech). (Příspěvek byl editován uživatelem Oto.) |
Sim
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2699 Registrován: 11-2009
| Odesláno Pátek, 28. června 2013 - 10:44:38 |
|
Milanm#1903 > co maji modri z toho, ze misto jednoho cloveka tu cestu podniknemem ve dvou, protoze to ten druhy ma gratis?
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality |
|
Číslo příspěvku: 1371 Registrován: 6-2007
| Odesláno Pátek, 28. června 2013 - 10:52:32 |
|
Jak nejvýhodněji z Prahy do Zvolene? Odjezd již zítra v 11:16 (Ex221 Detvan) návrat příští sobotu nebo neděli, na tom moc nezáleží. Jedna osoba, 19 let, bez INkarty. Praha <> Olomouc včasné/akční jízdenky co eShop nabídne, za 360 až 400 Kč, zašktněte si rezervaci zdarma Olomouc <> Vsetín včasné jízdenky také v eShopu, za 210 až 230 Kč, zašktněte si rezervaci zdarma Vsetín <> Horní Lideč (Gr) jednosměrné jízdenky v pokladně za 80 Kč H.Lidec/Cadca(Gr) <> Zvolen CityStar v mezinárodní pokladně za 405 Kč Celkem za cca 1050 až 1120 Kč, předpokládám, že cesta zpět je taky Detvanem nebo něčím jiným, co jede přes Horní Lideč (Příspěvek byl editován uživatelem Oto.) |
Milanm
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1905 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pátek, 28. června 2013 - 11:27:42 |
|
Sim: Že ten první, pokud by jel druhý třeba busem nebo autem, by nejel a jel by s druhým...tudíž tržba pro ČD rovná se nule. K tomu ale SONE moc není, když je definováno pro 2 + 3 děti a bez dětí se to vyplatí jen na dlouhou cestu (což není výlet, výlet pro normální lidi není strávit většinu dne ve vlaku). Bez dětí se regionální varianta vyplatí i na odpolední výlet...osobní příklad: 2 cestující s IN25, Plzeň-Strakonice zpáteční 2x154 Kč, SVJ region Plzeňský 225 Kč, úspora 83 Kč. Prostě podle mě by zvýhodněné víkendové jízdenky už z toho důvodu, že platí jen o víkendech a svátcích, kdy jezdí méně lidí, neměly být omezeny na přítomnost dětí. |
Číslo příspěvku: 1372 Registrován: 6-2007
| Odesláno Pátek, 28. června 2013 - 12:16:07 |
|
Bez dětí se regionální varianta vyplatí i na odpolední výlet...osobní příklad: 2 cestující s IN25, Plzeň-Strakonice zpáteční 2x154 Kč, SVJ region Plzeňský 225 Kč, úspora 83 Kč. Strakonice už nejsou v Plzeňském kraji. SONE tam sice platí, ale IDOS to zákazníkovi neporadí. Takže to znamená, že tahle sleva přiláká do vlaku pouze šotouše (co studuje cd.cz), který by vlakem jel stejně, případně tuto slevu někdo dostane od pokladní nečekaně (takže by vlakem taky stejně jel). Lepší by bylo systémově složit zažité a logické slevy (např. zpáteční 10% + skupinová každý další polovic + IN25), což by vyšlo na 108*2*0.9*1.5*0.75 = 218 Kč a hlavně by to pak každý chápal, IDOS spočítal a bylo by to možné aplikovat i na cestu třeba Protivín-Klatovy. |
Sim
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2700 Registrován: 11-2009
| Odesláno Pátek, 28. června 2013 - 12:50:37 |
|
Milanm#1905 > bud by jel jeden vlakem, nebo dva vlakem za stejnou cenu. Auto do toho nema smysl motat - pro to jsou zpravidla jine duvody, nez cenove (= nevyhovujici casova poloha spoju, absence spoje pro navrat atd.) A to uz radsi neuvazuju to, co bylo realitou jeste pred par lety - ze na strece Plzen - Ostrava bylo sonecko vyhodnejsi, nez bezne jizdne, takze pokud mlada potrebovala presun tam, ja mel gratis sotovylet tam a zpatky (aneb zajedu si do Ostravy na obed :-)))
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality |
|
Miropiro
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 572 Registrován: 5-2010
| Odesláno Sobota, 29. června 2013 - 09:42:04 |
|
Ale slevy by měly být navrženy tak, aby lákaly do vlaku normální lidi (co místo kombinace 3 jízdenek raději jednou natankujou), a ne šotouše, co by vlakem stejně jeli a jde jim akorát o to, aby to bylo co nejlevnější :- Je fakt, že tu naši kombinaci cenový asistent ČD neumí najít a doporučit, takže je to opravdu legrácka pro šotouše...
|
Mzitka
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1999 Registrován: 5-2002
| Odesláno Neděle, 30. června 2013 - 16:25:26 |
|
Kamarádi jedou do Liptovského Mikuláše. pojedou z Karlových Varů, 2 další z Prahy, ve čtvrtek večer Excelsiorem. Jaká je nejlevnější možná kombinace jízdenek? (Nikdo nemá IN). Předem díky. |
Číslo příspěvku: 1373 Registrován: 6-2007
| Odesláno Neděle, 30. června 2013 - 16:27:52 |
|
Málo informací. Tento čtvrtek? Kolik jich je? A jedou i zpátky? Kdy? A chtějí i lehátko/lůžko? (Příspěvek byl editován uživatelem oto.) |
Mzitka
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2000 Registrován: 5-2002
| Odesláno Neděle, 30. června 2013 - 16:57:10 |
|
z KV 3, z Prahy 5, bez lehátka, tento čtvrtek, zpět v neděli |
Číslo příspěvku: 1374 Registrován: 6-2007
| Odesláno Neděle, 30. června 2013 - 17:35:26 |
|
930 Kč Karlovy Vary <> Praha včasné jízdenky pro 3 2800 Kč Praha <> Třinec včasné jízdenky pro 5 256 Kč Třinec <> Čadca(Gr) skupinové jízdenky pro 5 1410 Kč Čadca(Gr) <> Liptovský Mikuláš CityStar pro 5 celkem cca 5400 Kč, pozor na správné datum odjezdu u jízdenek, když se jede přes půlnoc Vlak bude plný, hodily by se i místenky, ale mezinárodní sazbu 3 EUR za ně asi nebudou chít dát, když je pro ně moc 6 EUR za lehátko. Ale na úseky pokryté včasnými jízdenkami (což je většina cesty) se dá při nákupu v eShopu pořídit místenka zadarmo. Včasné jízdenky nakupujte max. po dvou. Jinak eShop ukazuje, že už došly, i když to nemusí být pravda. |
Glory
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 891 Registrován: 8-2012
| Odesláno Neděle, 30. června 2013 - 23:13:22 |
|
Sone by si zasloužila i nějakou variantu na cestu odkudkoliv kamkoliv omezenou určitou vzdáleností. Protože třeba mě by se líbila z Karlových Varů do Klášterce nad Ohří, je to 40 kilometrů, ale holt jiný kraj. Zato pokud pojede někdo z Aše na vejlet do Varů, je to 82 kilometrů, ale v kraji, takže OK. Tedy jedno kam, jedno odkud, ale do 60 kilometrů za 250 by nemusela být marná. Ale to tu dřív přistanou marťani. |
Minibox-reg Neregistrovaný host Odeslán z: 86.49.81.138
| Odesláno Pondělí, 01. července 2013 - 00:14:55 |
|
|
Glory
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 892 Registrován: 8-2012
| Odesláno Pondělí, 01. července 2013 - 00:29:00 |
|
Minibox-reg: ne, to je jízdenka bez určení místa nástupu a výstupu platná jeden den, tedy pro jakoukoliv cestu, s O2 extra výhodou lze zakoupit jen na víkend a platí jen pro jednu osobu. Teď se snaží ještě něco s ČD vymyslet SLEVOMAT, tak uvidíme, zda a kdyžtak i co z toho vzejde (Příspěvek byl editován uživatelem Glory.) |
Minibox-reg Neregistrovaný host Odeslán z: 86.49.81.138
| Odesláno Pondělí, 01. července 2013 - 00:35:58 |
|
A jo, mě zmátlo to víkendové použití, spojil jsem si to automaticky se SONE jízdenkou. |
| Odesláno Pondělí, 01. července 2013 - 05:12:14 |
|
Chci se ještě jednou zeptat: Nestál by někdo o aplikaci IN-100 platnou do 9.8.2013? Nutností je pouze In-karta a schůzka o pokladny ČD. kontakt: 723 024 027 |
Babilon Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1970 Registrován: 12-2007
| Odesláno Pondělí, 01. července 2013 - 10:01:20 |
|
PID cestující: Moc nejezdím, takže mohu nabídnout 650 Kč, tj. vám by zůstalo 550. |
| Odesláno Pondělí, 01. července 2013 - 16:06:11 |
|
vám by zůstalo 550 No to je . |
Číslo příspěvku: 1971 Registrován: 12-2007
| Odesláno Pondělí, 01. července 2013 - 16:56:16 |
|
O.k., k večeru se ozvu. V LE se nedá telefonovat. (Praha 19:50, nabízím +100, pokud to vyřídíme už tam). |
kollma Neregistrovaný host Odeslán z: 94.74.239.82
| Odesláno Úterý, 02. července 2013 - 23:21:54 |
|
Ze stránek cd.cz jsem pochopil, že si můžu koupit aplikaci IN25 do 26 let na 3 roky, i když je mi 24 let (takže aplikace ztratí platnost ve věku 27 let). Chápu to správně? S tím souvisí další dotaz. Budu si moct koupit další aplikaci na 3 roky, i když původní aplikace ještě neskončila? Např. za 2 roky (dřív než mi bude 26 let)? Nevíte, jestli bude v září ještě platit studentská sleva (oranžová kartička)? Zkoušel jsem se ptát, ale nikdo nevěděl, jak to bude. To je lepší sleva než IN25, ale zase neplatí o prázdninách, takže se mi i tak vyplatí pořídit si IN25. Díky za odpovědi. |
Číslo příspěvku: 1977 Registrován: 12-2007
| Odesláno Úterý, 02. července 2013 - 23:29:52 |
|
Chápu to správně? Ano. In25 je aplikace pro každého bez omezení věku. To, za jakou cenu ji koupíte, nemá na její platnost vliv. Budu si moct koupit další aplikaci na 3 roky, i když původní aplikace ještě neskončila? Pokud se podmínky do té doby nezmění, pak ano. Můžete mít karet s aplikacemi, kolik chcete. Nevíte, jestli bude v září ještě platit studentská sleva (oranžová kartička)? Dneska nikdo neví, jak se vyvinou daleko podstatnější věci než je nějaká oranžová kartička. |
Negrelli
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 561 Registrován: 9-2007
| Odesláno Středa, 03. července 2013 - 14:42:26 |
|
Tak výluka v Brně na hlavním má již vliv na eshop - není možné zakoupit jízdenky s místenkou na vlaky odjíždějící z dolního. |
| Odesláno Středa, 03. července 2013 - 21:37:00 |
|
Negrelli: To možná souvisí s tím, že (zatím?) není zastavování na jiném nádraží zapracováno do IDOSu, je to tam pouze formou poznámky. Jízdenku/místenku si lze koupit z hlavního. Nestačí? |
Negrelli
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 562 Registrován: 9-2007
| Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 00:54:40 |
|
PID - nejde ani jedno (hlavní ani dolní) |
| Odesláno Čtvrtek, 04. července 2013 - 20:38:57 |
|
Negrelli: Do IDOSu byla výluka řádně zapracována. Co na to eShop? |
Modré_Béčko Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 263 Registrován: 8-2011
| Odesláno Sobota, 06. července 2013 - 02:40:29 |
|
PID cestující: V eShopu to je taktéž řádně zaimplementováno. Pro sběratele kuriozit: I takováto jízdenka lze vydat. |
Mouka
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3750 Registrován: 1-2007
| Odesláno Sobota, 06. července 2013 - 13:01:02 |
|
Je možné na Sommerticket jet trasu Pamhagen - Fertöszentmiklos - Sopron? |
Tobik
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 193 Registrován: 10-2010
| Odesláno Neděle, 07. července 2013 - 19:42:55 |
|
Jakto, že na jizdenka.cz nefunguje kalkulátor IREDO? Po nastavení výdejny na nějakou pokladnu ve vých. Čechách se zobrazuje jen IDS IREDO... >> Papírové (IREDO)... >> MHD Pardubice. A dále informace, že " Výhledově (od 1. 11. 2013) budou přestupní jízdenky pouze na čipových kartách." (zdroj oredo.cz ) je teda opravdu terno. |
Rosťa Juříček
Neregistrovaný host Odeslán z: 85.93.96.154
| Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 09:20:08 |
|
Nabízím zákaznickou VJČ Brno-Praha, zakoupenou v automatu, na neděli 21.7. za 130,-Kč. Předání na trase Brno-Adamov, nejlépe v Babicích n/S. |
PPP Neregistrovaný host Odeslán z: 78.232.59.54
| Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 16:31:48 |
|
"Zvláštní" tarifní politika ČD :-) Praha - Ostrava bez INkarty 295,- Praha - Havířov bez INkarty 280,- Takže pokud někdo nemáte inkartu a chcete jet z Prahy do Ostravy, tak si kupte jízdenku až do Havířova, je to levnější :-D |
Číslo příspěvku: 1376 Registrován: 6-2007
| Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 16:41:16 |
|
Praha - Ostrava bez INkarty 295,- Toto je akční jízdenka. Praha - Havířov bez INkarty 280,- Zatímco toto je včasná jízdenka. Akční jízdenka na tuto trasu by stála 330 Kč. Vaše rada je pěkná, ale platí jenom někdy. Srovnáváte totiž dvě různé nabídky, které mají různé podmínky (např. doba předprodeje, místo prodeje) a různý kontingent (akčních jízdenek je v podstatě neomezený počet, včasných jízdenek je počet omezený). Ano, někdy takto může vyjít levněji koupit si jízdenku na delší vzdálenost, ale to je běžný jev v prostředí kontingentových relačních tarifů, jak na železnici, tak u letadel ... (Příspěvek byl editován uživatelem Oto.) |
PPP Neregistrovaný host Odeslán z: 78.232.59.54
| Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 16:53:28 |
|
Oto: proto jsem tam dal to "zvláštní" do uvozovek :-) A cestujícímu je úpřímně jedno, jak se jízdenka jmenuje a jestli je taková nebo maková. |
Číslo příspěvku: 1377 Registrován: 6-2007
| Odesláno Pondělí, 08. července 2013 - 16:58:25 |
|
A cestujícímu je úpřímně jedno, jak se jízdenka jmenuje a jestli je taková nebo maková. Však ano. Většina lidí to neřeší a prostě si koupí to, co je nabídnuto. Proto takové "fígly" mohou klidně pro pár fandů existovat. Kolik procent sekretářek zná třeba "fiktivní návraty" či "křížové rezervace"? Mohly by svým firmám na letenkách ušetřit desetitisíce, ale nedělají to a aerolinky tak vydělají. http://blanarova.blog.idnes.cz/c/208307/Jak-vyzrat-na-ceny-letene k-aneb-Krizova-cesta.html |
Dark Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 166 Registrován: 8-2002
| Odesláno Úterý, 09. července 2013 - 15:04:29 |
|
Mám skupinu 5 dospělých a 1 dítě (kategorie 6-15 let). Pojedeme v srpnu do Rumunska na 14 dní k moři, vlakem ... Podle webu ČD platí CITYSTAR právě pro pět dospělých a jedno dítě. (viz http://www.cd.cz/mezinarodni-cestovani/jizdenka/slevy-evropa/-388 6/). Podle tlf. dotazu na infolince ČD však mi vydají pouze CITYSTAR pro těch pět dospělých a dítě k tomu musí mít vlastní klasickou poloviční mezinárodní jízdenku. Vyzná se někdo v mezinárodním tarifu natolik, aby mi potvrdil která varianta je správná, abych se zbytečně něčeho nedožadoval? |
Číslo příspěvku: 1378 Registrován: 6-2007
| Odesláno Úterý, 09. července 2013 - 15:36:12 |
|
Podle ZUJ: • na jednu jízdenku může cestovat maximálně 5 osob, • spolucestujícím je poskytována sleva z ceny prvního cestujícího, • při výpočtu jízdného se dvě děti považují jako jedna dospělá osoba, kromě zemí, kde je bezplatná přeprava dětí, Text na http://cd.cz/citystar ( "nejvýše 5 dospělých a 1 dítě") je nejspíš špatně, protože ani http://jizdenka.cz CityStar pro 5,5 člověka nevydá. Kupte si CityStar Kuty(Gr)-Constanta pro 5 dospělých za 372 EUR a k tomu CityStar pro 1 dítě za 62 EUR. Pozor na trasování jízdenky po Rumunsku, aby seděla s vaším spojem nebo byla delší. Po území ČR pak nějakou vnitrostátní slevu. |
Vlak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 296 Registrován: 6-2011
| Odesláno Úterý, 09. července 2013 - 16:07:49 |
|
Dokázal by mi někdo poradit, jestli je nějaká levnější varianta jízdenky Brno - Nové Mesto nad Váhom (přes Bratislavu), nežli je rozdělení jízdenky na tři samostatné (Brno - Břeclav, Břeclav - Kúty, Kúty - Bratislava - Nové Mesto nad Váhom)? Počítejte s tím, že Včasná jízdenka Brno - Bratislava je vyprodána. Děkuji... |
Karel S. Neregistrovaný host Odeslán z: 213.175.39.149
| Odesláno Úterý, 09. července 2013 - 16:27:15 |
|
Dark: Naprostý souhlas s tím, co píše Oto. Ještě bych doplnil, že pokud jedete do některého z letovisek na jih od Constanty, je lepší koupit si CityStar až do stanice Mangalia, cena je stejná. Po území ČR bych Vám doporučil na úsek Břeclav-Kúty Gr. a opačně skupinovou slevu u pokladny v předprodeji, pro cestu z Vašeho bydliště do Břeclavi a zpět to, co nabídne jako nejvýhodnější e-shop (s případným přerušením v Brně, pokud pojedete z Prahy). |
Garfield Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10247 Registrován: 10-2004
| Odesláno Úterý, 09. července 2013 - 16:53:43 |
|
Na obyčejnou jednosměrnou jízdenku zakoupenou dneska (9.7.) a platnou do zítřka (10.7.) do 6:00 bych musel začít cestu ještě dneska před půlnoci, aby byla platná, že? Tzn. vyjet na ní až 10.7. dejme tomu ve 3 ráno už možné není. Chápu to dobře? |
Wxdf
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 312 Registrován: 6-2003
| Odesláno Úterý, 09. července 2013 - 17:59:46 |
|
|
Kája z Brna Neregistrovaný host Odeslán z: 94.242.66.109
| Odesláno Úterý, 09. července 2013 - 22:39:03 |
|
Plánuji jet s pomocí CityStar Slovensko mimojiné v úseku Žilina-Košice. Některé IC jsou tam povinně místenkové. Mohu jet i takovým povinně místenkovým IC? Nebo si musím dokoupit místenku? Děkuji předem za odpověď. |
Mouka
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3761 Registrován: 1-2007
| Odesláno Úterý, 09. července 2013 - 23:11:47 |
|
Kájo, do IC Blava - Košice vždy s místenkou. |