Autor |
Příspěvek |
Kpka
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 102 Registrován: 4-2010
| Odesláno Úterý, 27. srpna 2013 - 21:37:36 |
|
No, ale je snad trestné, že se provozovatel dráhy snaží o její zkvalitnění, modernizaci a také elektrifikaci? Řekněme, že provozovatel vychází z reálné přítomnosti a ne z toho, jak by to mělo v morálním a logickém světě být. Takže provozovatel dopravy nemůže svou trať rozvíjet a modernizovat? Ještě, že nám tu nepostavili koněspřežku, to by nám možná David zakázal dát koně do buřtů a přejít na parostroj! (čti udržovat dráhu v současném stavu do skonání Světa nebo Davida) Jsem-li podnik(atel), který má možnost získat na svou činnost dotaci a tuto možnost ignoruji, jsem správný podnik(atel) nebo vůl? Možná je šéfem podniku nějaký David, třeba... Jako by se mělo na Desné přejít od nového GVD k nulovému grafikonu. Tento stav může přijít teoreticky na kterékoliv trati, takže nezarazíme pro jistotu veškeré dotační tituly ? Nevím, byl-li si tu někdy, nebo víš, jakou historii Tesstalbahn prošla. Je mi jasné, že po povodních v roce 1997 by si nechal trať zrušit, protože podél její trasy vede silnice a dávat do této tratě peníze by bylo neperspektivní. Ale díky zájmu místních se tato zničená trať postavila na nohy, a je ve stavu, jakém se může leckteré lokálce na SŽDC zdát. Postavili prakticky novou trať, je snad hřích, že chtějí jít dál... ? |
David
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9562 Registrován: 12-2007
| Odesláno Úterý, 27. srpna 2013 - 21:49:46 |
|
Samozřejmě vím, jaká byla situace v roce 1997. Ostatně nebýt toho, tak dnes tato dráha není v rukách nestátního provozovatele. "Jít dál" lze i jinak než s dráty a vylhaností jednotlivých argumentů (viz zde). Píši, jak to vypadat nemá; tak bych měl napsat, jak to - podle mého názoru - vypadat má. Mezi Olomoucí a Šumperkem by měly jezdit zrychlené vlaky v celodenním 1 h taktu. Olomouc hl. n. X:56 (bezzastávkově; obsluhu mezilehlých zastávek ponechat lince (...-) Olomouc - Litovel (-...)) Červenka X:09 - X:10 (dále zastávkově) Zábřeh X:30 - X:31 (opět zastávkově) Šumperk příj. X:48 (+ posilové spoje ve špičce) Os-293 (základní takt): Šumperk odj. X:51 Petrov nad Desnou X:00 - X:01 Kouty nad Desnou X:26 Pro zavedení 30 min. taktu ve špičce postačí vybudování krátké výhybny v prostoru nebo v blízkosti zastávky Loučná nad Desnou-Filipová. Pro provoz postačí 3 moderní motorové jednotky (možná + 1 posilová/záložní navíc; další zálohu mohou tvořit stávající vozidla). Se vzrůstající personifikací oponentových příspěvků se domnívám myslím, že dosavadní argumenty stačí (ostatně - vše potřebné jsem už uvedl); na tomto místě bych tu diskusi ze své strany uzavřel (Naštěstí nejsem zdaleka jediný, kdo tuto "investici" považuje za naprosto nesmyslnou.) (Příspěvek byl editován uživatelem David.)
|
Kpka
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 103 Registrován: 4-2010
| Odesláno Úterý, 27. srpna 2013 - 22:17:10 |
|
Zrovna idnes a další neodborná media bych asi nepovažoval za bernou minci. To už rovnou můžeme tvrdit, že elektrifikace přinese přechodně větší tržbu benzinkám, protože sem začnou jezdit fotografové auty a budou fotit předelektrifikační stav. Mimch., s leckterými argumenty v článku také nesouhlasím. Ano, lze jít dál i bez drátů. Ale proč ne s nimi? Dnes všichni tak rádi slyší na ekologii... Od vás bohužel nedostávám věcné argumenty, proč provozovatel dráhy nemůže dráhu elektrifikovat, když k tomuto chce přistoupit a tuto má možnost této dotace. O udělení dotace pak rozhoduje komise, nikoliv náhodně oslovení jedinci na K-R. Nejsem zdaleka jediný, kdo považuje Vaše příspěvky za naivní a zcestné. Ale přiznávám, že některé Vaše dopravní studie čtu a zamýšlím nad těmito. |
Kiki
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 63 Registrován: 12-2008
| Odesláno Úterý, 27. srpna 2013 - 23:11:12 |
|
David i Kpka: Pozoruji Vaši vášnivou diskuzi. Náhodou v tomto regionu bydlím a nevidím to tak špatně. Možná se i něco zrealizuje. Ne každý zde bydlící občan chce celý život jezdit v 810 pamatujících vrcholný rozkvět ČSSR . Nevěnuji se dopravním expertizám, ale pár hospodských informací o realizaci jsem pochytil: - výhybna Loučná n.D. - Filipová by měla být, k ní max 70km/h (kvůli přejezdům) a dále do Koutů jen 40km/h (směrově i sklonově náročný úsek) - větev do Sobotína (délka 3km) to má nahnuté, může skončit jako vlečka nebo cyklostezka - pravidelná údržba a opravy tratě se již dělají s předelektrizačními úpravami - bohužel plánované prodloužení trati v Koutech do skiareálu nebylo realizováno a už se asi nezrealizuje - domů se lze dostat i v noci vlakem (viz poslední flamedrák), zvláště o víkendu jezdí busy snad jen "za vidu". Závěrem - ostatně nemáme tak špatnou dopravu. Srovnáme-li se s Čínou, tak tam mají stále co dohánět. Pomalu z centra Šumperka se lze za pár minut dostat do Vikýřovic nedaleko letiště. To v Číně kolega musel jet Maglevem celých 6 min na letiště vzdálené od centra 38km hrůznou rychlostí 430km/h .
malá i VELKÁ železnice http://www.vlacky.com |
|
férová konkurence Neregistrovaný host Odeslán z: 89.29.114.202
| Odesláno Úterý, 27. srpna 2013 - 23:15:39 |
|
Od politiky zpět k šotouštví Doporučuji fotit následující objekty - poslední možnost: Mikulovice - kolejová váha - termín 23.10. Písečná - kolejová váha - termín 29.10. Písečná - nástupiště - termín 14.10. Písečná - výhybka č. 4 - termín 7.10. Vápenná - kolejová váha - termín 14.10. |
Bugear Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2967 Registrován: 8-2005
| Odesláno Středa, 28. srpna 2013 - 00:04:36 |
|
Od vás bohužel nedostávám věcné argumenty, proč provozovatel dráhy nemůže dráhu elektrifikovat, když k tomuto chce přistoupit a tuto má možnost této dotace. To se vám to diskutuje, když vkládáte protivníkovi do úst něco, co nikdy nikde netvrdil. Ano, lze jít dál i bez drátů. Ale proč ne s nimi? Protože EU neplatí 100 % investice, protože vyšší náklady na údržbu, vyšší pořizovací náklady vozidel a z toho vyplývající vyšší úhrada za ZDO.
|
Lipan_z_coridy Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 993 Registrován: 11-2010
| Odesláno Středa, 28. srpna 2013 - 00:35:13 |
|
Ve Vapenné už je k vidění jenom "váha" . Budova už vzala za své . AD Vidnava : Jel tam jednou motoráček při neveřejné jízdě. Jinak asi jenom měřící vůz. |
Kpka
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 104 Registrován: 4-2010
| Odesláno Středa, 28. srpna 2013 - 00:48:48 |
|
Bugear: Uznávám, že formulace této věty je zcestná. Proto bych nahradil slovo "nemůže" slovem "nemá". Každopádně Vám děkuji za odpověď na otázku, ale očekával jsem, že tyto VĚCNÉ argumenty podá David. Další věcí je to, že provozovatele dráhy, jakožto zpracovatele projektu, netrápí pořizovací náklady vozidel, které on sám pořizovat nebude. Tím bych to uzavřel a nechal Desnou žít vlastním životem, beztak to neovlivníme |
Charles
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 59 Registrován: 5-2009
| Odesláno Středa, 28. srpna 2013 - 01:02:22 |
|
Pár fotek,z Hanušovic,z Jeseníku a tratě 292,ať je to tu trošku veselé: |
mates478
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 284 Registrován: 5-2012
| Odesláno Středa, 28. srpna 2013 - 06:13:22 |
|
Videa z české železnice http://www.youtube.com/user/mates478TV/videos |
|
DENNIS*EMO-KIDS Neregistrovaný host Odeslán z: 188.116.79.201
| Odesláno Středa, 28. srpna 2013 - 07:15:15 |
|
Super práce pánové, konečně začaly jezdit pořádný stroje Jen ta osmdesátka mě dopálila, celý rok nic a teď v tak blbý počasí vyjede. To je v A to jsem si říkal že ji asi nikdo ani nepofotí. |
| Odesláno Středa, 28. srpna 2013 - 07:22:24 |
|
Charles: teď se dívám : ten spadlej strom byl před tou 754 080 ? ty vo*e tak to měla na mále - jednou za rok vyjede a už by málem byla na kundál. Vypadá to jako Nových Losin ju ? |
mates478
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 286 Registrován: 5-2012
| Odesláno Středa, 28. srpna 2013 - 07:30:28 |
|
Dneska završím i den že pojdu vyfotit 754.080 mám to za rohem, takže pohoda
|
Charles
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 60 Registrován: 5-2009
| Odesláno Středa, 28. srpna 2013 - 11:05:44 |
|
DENNIS*EMO-KIDS: Ano máš pravdu,ten spadlý strom byl před 754 080,byl to zrovna R 904 který odjíždí z Jeseníku ve 12:55. Jinak jeto hnedka před vjezdem do Jindřichova na Moravě. |
| Odesláno Středa, 28. srpna 2013 - 18:01:58 |
|
Charles, řek bych že to místo má blíž spíš k Novým Losinám Konečně jsem se taky dostal k lizu... ale počasí nic moc aspoň že nepršelo |
Charles
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 61 Registrován: 5-2009
| Odesláno Středa, 28. srpna 2013 - 18:14:43 |
|
DENNIS*EMO-KIDS:Je škoda no že počasí nepřálo při focení,kdyby nebylo pod mrakem tak ta fotka vypadá super,ale a ji tak je dobrá ta fotka. Máš pravdu ten mostek je hnedka k Novým Losinam,měl jsi pravdu. |
mates478
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 287 Registrován: 5-2012
| Odesláno Středa, 28. srpna 2013 - 20:29:16 |
|
DENNIS*EMO-KIDS: Pěkné, akorát toho počasí . Ještě že jsem nešel já jsem počítal, že ještě odpoledne se to spraví a vysvítne to sluníčko
|
intelpetr
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1238 Registrován: 12-2011
| Odesláno Středa, 28. srpna 2013 - 21:14:54 |
|
Dennis: Nechtěl bys trochu zapracovat na kvalitě zmenšování fotky? Zkus sem nahrávat třeba rozlišení 900 x něco, takto to vypadá hrozně nekvalitně. Věřím, že originál je povedenější.
|
Michal_Ř
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 773 Registrován: 4-2005
| Odesláno Středa, 28. srpna 2013 - 21:53:35 |
|
|
| Odesláno Středa, 28. srpna 2013 - 21:58:15 |
|
Je to první ze série snímků( daleko od foťáku ) proto to muselo být dost ořezaný, já to zmenšování moc neřeším dělám to narychlo jen ve Windows fotogalerii a tam moc na výběr není a větší fotky to ani neudělá. Pak taky ten limit no... Ty další už byly z blíž ale já tak nějak tyhle fotky sem nedávám no |
mates478
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 289 Registrován: 5-2012
| Odesláno Sobota, 31. srpna 2013 - 14:04:55 |
|
|
| Odesláno Sobota, 31. srpna 2013 - 14:52:00 |
|
to jsem nevěděl že tam byl Hurvajs... Jinak super video Mates, je dobrý vidět jak se zlepšuješ , v Čechách jsi dost natěžil že, tam to jezdí. |
Jena
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9891 Registrován: 11-2002
| Odesláno Sobota, 31. srpna 2013 - 17:16:54 |
|
DENNIS*EMO-KIDS: celkem hezky zachycený vůz M151.0001 |
intelpetr
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1247 Registrován: 12-2011
| Odesláno Sobota, 31. srpna 2013 - 21:04:15 |
|
Ten mostek je sympatické místo
|
mates478
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 291 Registrován: 5-2012
| Odesláno Sobota, 31. srpna 2013 - 21:20:12 |
|
DENNIS*EMO-KIDS : A já si říkal, když jsem byl ve městě co to houkalo
|
Číslo příspěvku: 995 Registrován: 11-2010
| Odesláno Neděle, 01. září 2013 - 08:26:04 |
|
Na kopec míří stroj odpovídající dnešnímu počasí. |
Honzaloko
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1989 Registrován: 7-2006
| Odesláno Neděle, 01. září 2013 - 16:50:53 |
|
Koukám, že i u vás je na mostku reklama na M & M reality. Ve středních a severních Čechách je to skoro na každém silničním i železničním mostě.. bůhví jestli legálně.
|
| Odesláno Neděle, 01. září 2013 - 17:43:10 |
|
...ještě aby ho tak dráhy chtěly rozprodat v rámci zvyšování zisků Dneska se alespoň podle sledovačky vrátily na tu naši trať zase pořádné mašinky, jako za starých časů velebnosti 754 080 a 749 042 |
mates478
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 292 Registrován: 5-2012
| Odesláno Neděle, 01. září 2013 - 18:10:02 |
|
DENNIS*EMO-KIDS : Vidm že si taky náhaněl 754.080 Nejsem moc velký fotograf, ale aspoň dokumentačně dám... (Příspěvek byl editován uživatelem mates478.)
|
Tom754
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3734 Registrován: 6-2010
| Odesláno Neděle, 01. září 2013 - 18:17:55 |
|
mates478: Nefotil jsi ten Sp i trochu později?
|
mates478
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 293 Registrován: 5-2012
| Odesláno Neděle, 01. září 2013 - 18:23:41 |
|
Tom754 : Ano ale já se lekl a spuoušť vyletěla dříve fíra byl fakt hovado nepředpisově si houkal skoro kde chtěl oproti fírovi co byl na 080ce..
|
| Odesláno Neděle, 01. září 2013 - 18:29:34 |
|
To jo překvapila mě holka že to otočila ještě jednou. Myslel jsem že už tam letos nezabrousí a ona hned vjela do dalšího oběhu. A to mračidlo - to musela být sklizeň |
mates478
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 294 Registrován: 5-2012
| Odesláno Neděle, 01. září 2013 - 18:32:01 |
|
DENNIS*EMO-KIDS : Ber(t)u to jako za ukončení krásného dne, a hlavně jedu dneska na intr, takže mě to aspoň potěšilo
|
Ú.Di.Š. Neregistrovaný host Odeslán z: 213.192.7.146
| Odesláno Neděle, 01. září 2013 - 18:46:45 |
|
mates478: Ty debile, starej se raději o to, aby si tu fotku nezprasil , je ti úplný hovno do toho, jak fíra a kde houká, kolikrát je to v dobré víře jako pozdrav! Taky na mě kolikrát někdo houkne, fotku takhle neposeru, zamávám a jsem rád, že po mě fíři neházejí to, co mají zrovna po ruce. Ani bych se jim nedivil, stačí aby si přečetli ty vaše sračky zde. Zamysli se už nad těma tvejma výplodama, to samý Pennis, co příspěvek, to chujovina. |
Jena
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9896 Registrován: 11-2002
| Odesláno Neděle, 01. září 2013 - 18:51:59 |
|
DENNIS*EMO-KIDS: fíra byl fakt hovado nepředpisově si houkal skoro kde chtěl - i mě už nečekané houknutí X krát vylekalo (reflexy jsou reflexy), ale - při vší úctě, tohle může napsat jen debil. Bez pardónu... |
| Odesláno Neděle, 01. září 2013 - 19:02:45 |
|
Ú.Di.Š.: Některé existence by sem měly mít přístup jen po složení zkoušek slušného chování. Co se mi nelíbí to nekomentuju -a když tak slušně!!! Ty Vaše bezvýznamný kecy jsou inteligence sama Hezky jste to tady z Jena: doporočuju přečíst znovu _ o žádném houkání jsem nic nepsal ! |
mates478
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 296 Registrován: 5-2012
| Odesláno Neděle, 01. září 2013 - 19:05:58 |
|
Souhlasím s Dennisem, a za prvé nechápu proč mě tu někdo uraží ono to jde napsat i slušně , beru zpátky tam to co jsem napsal, ale kdo by tu měl dostat ten ban jste oba, protože jestli tady admini nechávají tyhle aroganty tak to pak nechápu co je to za web, já ho dostanu za tyhle urážky, ale někteří ne
|
| Odesláno Neděle, 01. září 2013 - 19:09:09 |
|
Dennis: Znáš to přísloví "Na hrubý pytel, hrubá záplata" ne ? Ty Vaše bezvýznamný kecy jsou inteligence sama No hlavně že ty seš velice inteligentní a si velikým přínosem pro diskusi! Pak se divte, že na fotiče koukají na dráze všichni jako na mentály, když se tu takhle prezentujete. |
mates478
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 297 Registrován: 5-2012
| Odesláno Neděle, 01. září 2013 - 19:12:01 |
|
Ú.Di.Š. : prezentujete? a to tvoje je slušné? to bych se ted divil...Tebe asi v mládi nevychovali slušně za takovýhle kecy
|
Jena
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9897 Registrován: 11-2002
| Odesláno Neděle, 01. září 2013 - 19:20:36 |
|
DENNIS*EMO-KIDS: omlouvám se , patřilo to samozřejmě Matesovi478 ... mates478: nechápu proč mě tu někdo uraží ono to jde napsat i slušně - sorry, ale pokud někdo napíše, že " fíra byl fakt hovado nepředpisově si houkal skoro kde chtěl", pak si jednání v rukavičkách rozhodně nezaslouží. Po A za to označení "hovado", po B, že dotyčný ví kulové, proč ten fíra houkal ... |
| Odesláno Neděle, 01. září 2013 - 19:27:33 |
|
Vy inteligente nestavěl jste náhodou v Praze ten most ? Co se Vám na té naší konverzaci zdá tak hroznýho, je to tu diskuze o vlacích a taky snad doufám že i ještě o focení tak o čem jako chcete abysme si tu psali ? To fakt miluju když se sem naveze nějaká taková velká inteligence a kvůli nějaké blbosti se do ostatních začne navážet No nic odkládám olej a nechám oheň dohořet... |
intelpetr
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1256 Registrován: 12-2011
| Odesláno Neděle, 01. září 2013 - 19:44:31 |
|
mates478: Radši už nic k tomuto nepiš, nebo se ještě více ztrapníš. Začalo to už tím, že nám všem tady sděluješ, že jedeš na intr, pak že si měsíc nemocný a že ten měsíc má tři týdny. Tyto věci na diskuzi prostě nepatří (taky nikde nepíšu, že jedu do školy, a aby mě všichni litovali)... Dennis nemele zas tak hrozné věci, ale neměl by se s Matesem spojovat, nebo se to přenese i na něho Staří šotouši teď nad váma jen klopí oči... Ale abych jen nekritizoval, tak Matesův brejlák je v pohodě, a s minimální editací by to byl dobrý dokument
|
| Odesláno Neděle, 01. září 2013 - 20:11:38 |
|
...No asi ještě kapku přileju. Tak by se sem asi mělo přesně napsat co sem patří a co ne, abysme pak ale nezjistili že to tu celé pozbývá smyslu když se pak budeme bát něco napsat aby v tom nebylo třeba nějaké slůvko co může nějakého... popudit k takovým reakcím.Problém vidím v tom že tu některé možná ráznější povahy něco moc řeší, tak je to bohužel i v životě lidi se často pobijou kvůli úplnejm hovadinám. Prostě nesouhlasím-přejdu jinam, sto lidí sto názorů že sem někdo napíše i něco jiného než to co souvisí s příslušnou sekcí snad není nic tak hroznýho, děje se to i jinde ale do ,,starejch borců'' se nikdo neodváží že ach jo |
| Odesláno Neděle, 01. září 2013 - 20:24:26 |
|
Matýsku, tebe v mládí asi nikdo nenaučil pravopis, slušnost rovněž ne, viz. to, co jsem psal s tím pytlem. Nemám problém s někým diskutovat slušně, ale tohle už mě opravdu namíchlo. Dennis: Na mysli mám tvoje šotovýlevy, viz nedávno v 850, 851... Prostě kdy velectěné šotoušstvo pochopí, že vozidla tu slouží k jistým úkolům a ne k tomu, aby dělaly radost šotoušům ? Použiju tvojí metodiku, jestli se ti to nelíbí, tak to přejdi... |
Jena
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9898 Registrován: 11-2002
| Odesláno Neděle, 01. září 2013 - 20:58:24 |
|
DENNIS*EMO-KIDS: Co se Vám na té naší konverzaci zdá tak hroznýho - plkejte si co chcete, ale protože to tu plkáte veřejně, nesmíte se divit případným reakcím. To máš stejné, jako byste seděli někde v hospodě a povídali si třeba o tom, že hostinského Mařena je pěkná ...... (doplňte si každý co chcete). Pokud si to budete povídat potichu, nestane se nic, ale pokud to budete hulákat na celý lokál, nesmíte se divit, že se hostinský (a třeba i někdo jiný) v lepším ozve a bude žádat vysvětlení (omluvu), v horším Vám dá rovnou jednu zleva i zprava. No, a káčko, to je taková jedna velká hospoda a cokoli je zde napsáno, je hodně nahlas vykřičeno do lokálu... Napsat o fírovi, že je hovado, protože houknul zrovna ve chvíli, kdy šotoušek fotil a on se chudák lekl, to je celkem hodně silná káva. Pokud Vám to tak nepřipadá, pak hledejte chybu třeba v zrcadle... |
Maurícius
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 505 Registrován: 5-2008
| Odesláno Pondělí, 02. září 2013 - 00:51:41 |
|
Tak to je fakt maras Fíra tě pozdraví a ty mu vynadáš do hovad...achjo ) Tomu se dá snad jen smát. |
Dobi
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2731 Registrován: 10-2008
| Odesláno Pondělí, 02. září 2013 - 09:40:56 |
|
Pár snímků na odlehčení diskuze:
|
Pepa_l
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2679 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pondělí, 02. září 2013 - 10:19:09 |
|
„Fíra byl fakt hovado nepředpisově si houkal skoro kde chtěl” A nedával náhodou fíra předpisově návěst pozor před přejezdem? Pardon, já zapomněl, že chtít po kindermafii elementární znalosti drážního provozu je jak hledat jehlu v kupce sena (Příspěvek byl editován uživatelem pepa_L.) |
Petrspk
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 776 Registrován: 6-2007
| Odesláno Pondělí, 02. září 2013 - 17:01:55 |
|
Oni si totiž někteří jedinci myslí, že ikdyž jsou vedle kolejí tak že jsou v prostoru veřejně přístupném.... |
Balďas
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 784 Registrován: 4-2009
| Odesláno Pondělí, 02. září 2013 - 20:19:36 |
|
Dobi: Vážně? Na odlehčení? Dobrej sarkasmus Ohledně troubení a Matese: To, že pískání před nechráněným přejezdem je nutné, by měl správnej šotouš vědět..tudíž je to jeho vina zkažené fotky ( navíc já radši udělám dvacet fotek, než si fandit na jeden pokus) Úplně jako bych to slyšel " Proč troubí...zkazil mi celý video" Jednou jsem v Šumperku viděl fíru co chtěl posunovat přes přechod...troubil tak, že jsem málem vyskočil z bot, ale paní to bylo úplně u docela nepříjemná situace pro nádražáka, co jí vysvětloval, že se tam nemá postávat.
www.youtube.com/baldas751 www.facebook.com/baldas749
|
|
Alešt
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3601 Registrován: 10-2005
| Odesláno Pondělí, 02. září 2013 - 22:10:39 |
|
|
Zdenek 008 Neregistrovaný host Odeslán z: 85.207.217.1
| Odesláno Úterý, 03. září 2013 - 00:05:33 |
|
|
Petrspk
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 777 Registrován: 6-2007
| Odesláno Úterý, 03. září 2013 - 08:09:19 |
|
Balďas To víš asi měla always s křidélky a pocit bezpečí k tomu Ale né je to kolikrát na palici co se děje... |
Petrspk
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 778 Registrován: 6-2007
| Odesláno Úterý, 03. září 2013 - 08:17:37 |
|
Jedna vzpomínka na dobu, kdy ze závodu jezdily ještě panťáky |
Z F J Neregistrovaný host Odeslán z: 62.84.129.10
| Odesláno Úterý, 03. září 2013 - 13:16:25 |
|
Docela by mě zajímalo, proč v návrhu JŘ 2013/14 rychlíky (Brno-)Zábřeh-Jeseník vesměs projíždějí Jindřichov na Moravě, zatímco ve směru Zábřeh(-Brno coby součást Šumperáku) v něm mají stavět. To mi příjde dost hloupé. |
Číslo příspěvku: 999 Registrován: 11-2010
| Odesláno Úterý, 03. září 2013 - 18:26:14 |
|
Jedna vzpomínka na dobu, kdy ze závodu jezdily ještě panťáky.- Tenkrát jsem pro něj byl. Však tam pořád s jedním šibujete v závodě |
Emann1
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 159 Registrován: 3-2010
| Odesláno Středa, 04. září 2013 - 21:55:05 |
|
k tomu houkání a pískání na přejezdech tak včera jsem byl v Ostružné na nádraží od Ramzové jel manipulák houkal teda dosti intenzivně když přijel k přejezdu tak zastavil zapískal a v tu chvíli mu výpravčí ve stanici ukázal plácačkou zelenou a manipulák se dal do pohybu .na návěstidle měl zelenou |
Honza_j
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1368 Registrován: 11-2008
| Odesláno Středa, 04. září 2013 - 22:40:35 |
|
Emann1: Jenže všechno to má svůj systém, jak to vaše houkání tak i výprava vlaku. I když na návěstidle svítí v Ostružné "volno" a vlak zastavil tak mu musí dát výpravčí návěst "odjezd", protože je tam skupinové odjezdové návěstidlo bez indikátorů. Přeloženo tak, že tam je pouze jedno odjezdové návěstidlo, které platí pro všechny koleje. A že houkal je taky správně, před rozjezdem má dát návěst, že převzal pokyn "odjezd", 1x dlouze a 2x krátce. A pak si pamatuju, že jsou tam dál taky přejezdy... Takže už by jste tu mohli přestat psát ty vaše bludy, že někdo houká jak hovado, dosti intenzivně atd... Zrovna Matesi před LL jsou tušim nějak dva přejezdy, kde by měl před každým dát návěst pozor 3x. |
Emann1
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 160 Registrován: 3-2010
| Odesláno Čtvrtek, 05. září 2013 - 06:30:08 |
|
Honza j ja nepíšu žádné bludy jen jsem chtěl aby to nekdo vysvětlil přoč to tak je nic víc.nikdy jsem si totiž nevšiml když jsem stál na přejezdu že by tam vlak uplně zastavoval ted jsem to viděl poprvé asi se to změnilo. a jestliže má dávat pozor 3x tak to nedělají všude a všichni stejně někdo asi netroubí vždy jak má a neberte to nějak špatně jen že občas vidím a slyším jak kdo houká. a prosímtě neříkej nikomu co může a nemůže psát když nevíš jak to bylo myšleno .nazdar |
Duš
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2385 Registrován: 2-2005
| Odesláno Čtvrtek, 05. září 2013 - 11:39:06 |
|
Emann1 neměl "OP" kvůli přejezdu? |