Autor |
Příspěvek |
3973 Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 410 Registrován: 9-2009
| Odesláno Pondělí, 21. ledna 2013 - 15:26:23 |
|
Máte někdo zkušenost s digitalizací 434 od Kleinmodelbahn? Na analog mi to jezdí bez problémů, je tam normální 8pin, ale když tam dám dekodér hlásí to ERR02.
|
Rudolf Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 66 Registrován: 4-2004
| Odesláno Pondělí, 21. ledna 2013 - 18:34:36 |
|
Digitalizace 434.0 od KMB je bez problémů. |
fira66
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12 Registrován: 11-2011
| Odesláno Sobota, 09. února 2013 - 22:23:19 |
|
Pánové, měl bych dotaz. Mám několik bastardů od PIKA a přecházím z analogu na digitál. Tedy vkládám dekodéry do patic. Někteří bastardi jezdí a svítí tak jak mají, jiní s tím samým dekodérem sice jezdí, ale nepřepínají osvětlení dle směru, nebo pokud otočím konektor o 180°, tak nesvítí vůbec. Koukal jsem, že ti bastardi, co fungují správně na digitálu, mají trochu jiný tišťák a tři dráty k čelní desce s LEDkama. Ti druzí, co nefunguje správně osvětlení na digitálu, mají jen dva dráty k čelním deskám s LED. Na analogu bylo vše v pohodě u obou typů bastardů. Máte někdo s tím zkušenost? Dá se s tím něco udělat, aniž bych musel měnit tišťák? Přidat dráty není problém, ale v tom oboustranným tišťáku se prase vyznej.... Dík za odpovědi. |
Kermit Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 270 Registrován: 7-2007
| Odesláno Sobota, 16. února 2013 - 02:30:10 |
|
fira66: Je to známý problém. V minulosti Piko případně bezplatně vyměnil tišťák. (Příspěvek byl editován uživatelem Kermit.) |
fira66
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13 Registrován: 11-2011
| Odesláno Pondělí, 18. února 2013 - 09:58:26 |
|
kermit: Zkusím kontaktovat zástupce pro ČR pro PIKO p. Haška z Nexesu, snad mi poradí. Nicméně jsem mezitím experimentoval a pokusil se upravit tišťák dle novějšího bastarda. Jde o to, doplnit diodový grétzův můstek a přidat přívody k destičkám s LED diodami, dále proškrábnout několik vodičů na tišťáku, přepojit srážecí žárovičku a nakonec je nutné upravit i záslepku (propojku) 8pin konektoru. takže výsledek je ten, že lok správně svítí na analogu i v digitálu. Zkoumal jsem i některé jiné lok od PIKA, co mám a některé, zejména starší, co mají rozhraní, tak je problém v podstatě stejný.... Takže je pořád co řešit. |
Tramvajeplzen
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 286 Registrován: 12-2008
| Odesláno Neděle, 07. dubna 2013 - 20:08:37 |
|
Dobrý den mám dotaz zda se dá digitalizovat pojezd od pana Pletichy a zda nevíte jakým způsobem.případně mě kontaktujte na mejlu laguna5p1@centrum.cz (Příspěvek byl editován uživatelem tramvajeplzen.) |
Jirka_j
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 559 Registrován: 3-2004
| Odesláno Středa, 15. května 2013 - 14:17:28 |
|
Dobré odpoledne, nemá někdo z vás modely v TT od Rubikonu, případně jaké jsou s nimi zkušenosti při digitálním provozu? Díky. |
Zmar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 736 Registrován: 5-2009
| Odesláno Pátek, 31. května 2013 - 18:36:31 |
|
Dovedl by mi někdo poradit, jak otevřít Uhlenbrock Intellibox ? Potřebuje v něm vyměnit výstupní transistory a neumím se dostat dovnitř. Zespodu tam je asi 5 děr, ve kterých tuším cosi jako šrouby, jenomže mají hladkou hlavu bez drážky, kříže či čehokoli podobného.
Hloupý, kdo nebyl na Fuji. Ještě hloupější, kdo tam byl dvakrát. Japonské přísloví |
|
modeller Neregistrovaný host Odeslán z: 85.13.126.66
| Odesláno Pátek, 28. června 2013 - 09:38:07 |
|
|
Jacek
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 673 Registrován: 9-2003
| Odesláno Pátek, 28. června 2013 - 17:17:18 |
|
modeller: nevím, asi tomu nerozumím, nebo tam píšou bludy. Nebo je to nějaký doslovný překlad... Mnohonásobnou a vícenásobnou trakci umí už dávno jiné plnohodnotné centrály, adresy lokomotiv se při tom pochopitelně nemění, jaký by mělo smysl, kdyby měly obě mašiny v soupravě stejnou adresu. Toto by např. nešlo, viz první tři videa http://www.jacek-modely.cz/videa/
Stránky o skutečné, modelové i virtuální železnici http://jacek-modely.cz |
|
Jirka_j
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 576 Registrován: 3-2004
| Odesláno Úterý, 23. července 2013 - 08:32:23 |
|
Nevím, jestli jsem se na to už tady někdy neptal. Chtěl bych do lokomotivy dát dekodér Kuehn a mám centrálu Lenz. Bude to bez problémů chodit? Kdysi jsem dal do jedné lokomotivy něco jiného než Lenz (už ale nevím, co to bylo) a lokomotiva dělala psí kusy (blikala místo aby svítila a ještě pár dalších vylomenin). Díky. |
Bechyně
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 39 Registrován: 1-2013
| Odesláno Pátek, 18. října 2013 - 18:54:21 |
|
Prosím, nemohl by mi někdo poradit... mám základní ovládání ROCO Multimouse a chtěl bych si pořídit Digitální signalizaci návěstidel S-com. A nevím zda je S-com kompatibilní s Multimaus. Předem děkuji za odpověď. |
Markyman
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 470 Registrován: 11-2007
| Odesláno Neděle, 03. listopadu 2013 - 15:10:19 |
|
Zdravím, neviem mi prosím niekto poradiť? Pomaly prechádzam na digitál. Mám digitál od Roca s Multimausom, pričom mám len 2 loko s dekodérmi a aj tie som s nimi už zakúpil. Vôbec sa nevyznám do dekodérov a neviem čím sa líšia a ako odlíšiť dobrý od zlého. Nevedel by mi v tom niekto pomôcť? Najnovšie mám 3 modely v H0 do ktorých by som chcel zakúpiť v najbližšej dobe dekodér a to OBB 2016 a OBB 2043 od ROCA a OBB 5022 Desiro od Pika. Nevie mi niekto poradiť aj nejaké vhodné dekodéry pre tieto modely? Zatial s digitálom len začínam a som študent, takže aj cenovo aby boli dostupné. |