Autor |
Příspěvek |
Ares1
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8508 Registrován: 4-2006
| Odesláno Sobota, 10. května 2014 - 21:03:14 |
|
jedna žádost: neznáte někdo dopravce Transxxxx, kde by ten nápis byl v oranžovém pruhu. Proč se ptám, viděl jsem ho na Crossway Le 4E9 0412, ano ten hybrid s novým zadkem a starým čelem. Viděn včera v Litoměřicích, zřejmě s nějakým zájezdem či co. Může to být i zahraniční dopravce.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout.... www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
|
|
Robert_08022
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6580 Registrován: 3-2004
| Odesláno Sobota, 10. května 2014 - 21:08:58 |
|
Tak BD Trans si asi můžeme vzhledem k typu vozu na dalších 20 let škrtnout.
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl. (Jan Werich)
|
|
Ares1
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8510 Registrován: 4-2006
| Odesláno Sobota, 10. května 2014 - 21:40:18 |
|
ad Robert reakce na mě? On to také může být pozůstatek kde byl před tím, kdesi v tramtárii. Bohužel mě překvapil při focení jiného vozu. Projel autobusákem a jel směr za penny market v Litoměřicích. Být tam autem zkusil bych sledovačku, ale já tam byl s Času Dost. A s tím se sledovačka fakt nedá.
pyrotechnik:uvidíte-li m? utíkat,snažte se m? p?edb?hnout.... www.mhdvmb.wz.cz doprava v severovýchodních ?echách a nejen tam
|
|
Robert_08022
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6581 Registrován: 3-2004
| Odesláno Sobota, 10. května 2014 - 21:56:55 |
|
Jo, na tebe. Bartoš a Crossway je jako TAD a sedmikilo... Resp. naopak... Nemohlo to být PEHAMu, co zajišťuje nějaké ty cyklobusy v okolí?
Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl. (Jan Werich)
|
|
Ares1
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8513 Registrován: 4-2006
| Odesláno Sobota, 10. května 2014 - 22:15:20 |
|
No nevím nevím. Ale zase cizák to nebyl, protože věděl, že musí přes autobusák jinak by vjel do zákazu. Podle všeoho v tom byli děti, nebo mladší lidé. Opravdu asi 700 u tadu by byla asi fantazie z říše snů.
|
|
Robert_08022
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6582 Registrován: 3-2004
| Odesláno Neděle, 11. května 2014 - 02:17:47 |
|
Černých snů...
|
|
Chary Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1044 Registrován: 3-2010
| Odesláno Středa, 14. května 2014 - 23:48:21 |
|
Právě jsem poslal stížnost na DPP ohledně bezohlednýho řidiče. Při výjezdu z vodárenský viděl přijet tramvaj z centra, v zrcátku sledoval dva dobíhající důchodce a ujel jim před nosem. 121 z Vodárny do kopce po 15 minutách v deset večer. Co s tim udělaj na DPP? Všichni se tomu zasmějou, jak se kočímu pěkně povedlo ukázat, na co všechno jdou naše daně, nebo se to skutečně bude nějak řešit?
Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách. |
|
Petr_k Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9937 Registrován: 4-2003
| Odesláno Čtvrtek, 15. května 2014 - 10:16:26 |
|
Ne, provede se výzkum situace - tj. jestli jel načas, pozdě nebo napřed, jaké jsou místní podmínky co se týče rozhledu a uspořádání zastávek a jaká je vazba s tou tramvají (tj. jestli jela načas, pozdě nebo napřed). Pak se řidič pozve na kobereček k vedoucímu, kde se k tomu bude muset vyjádřit. Můžou si Vás následně pozvat k osobní konfrontaci s tímto řidičem. Podle výsledku zjištěné neshody v systému kvality poskytované služby bude řidič ohodnocen ústním pokáráním, finančním postihem, zostřenou kontrolou v provozu, vytýkacím dopisem nebo ukončením pracovního poměru. Dovolím si upozornit, že s tím "sledováním dobíhajících ve zpětném zrcátku a následným ujetím před nosem" se řidiči nebaví, oni mnohdy dobíhající nejsou vidět, případně není vidět, že dobíhají. A přestupní vazby, které tak sice vypadají, ale nejsou napsané ve vozových náležitostech, nejsou garantované, tudíž se nedá spoléhat, že přestup vyjde za každých okolností.
DIE VERGELTUNGSAFFE! "Questa battaglia è la cosa nostra." |
|
Honzamhdol
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 859 Registrován: 1-2005
| Odesláno Pátek, 16. května 2014 - 20:09:57 |
|
Něco pro případné fotografy Zítra by snad cca od 7 do cca 10 hodin měl po Olomouci jezdit elektrobus Škoda Perun(Solaris 12 III) Po 7. hodině by se mělo vyjíždět z odstavné plochy na předem neurčenou trasu, a snad se pojede i na Sv. Kopeček... |
Tulák Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 682 Registrován: 3-2010
| Odesláno Čtvrtek, 29. května 2014 - 11:04:10 |
|
Jsem pro zachování pražského přívozu P4. |
|
Mr_plecháček
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 917 Registrován: 5-2008
| Odesláno Pondělí, 02. června 2014 - 16:01:38 |
|
Ahoj, nedávno jsem se tu ptal na oblast možnosti udělání ŘP sk.D už v 21 letech. Nakonec jsem to vyřešil rozšířením ŘP o sk. C, právě pracuju na PP pro sk. C. Éčko neplánuju. Stejně mně to ale táhne k autobusům, a tak bych nejraději udělal D + PP na D a šel jezdit k místnímu Dopravnímu podniku, kde by pro mně bylo místo. Pochopitelně by bylo lepší tam jít se zkušenostmi z kamionové dopravy. Ale přicházím s otázkou, jestli doporučujete přecejenom nějaké minimální zkušenosti nebo se klidně můžu vrhnout na autobus bez nějakého většího handicapu s tím, že sice mám Céčko a PP, ale žádné zkušenosti z kamionu. Osobně vím, že u podniku jezdí i chlapi, kteří šli na autobus už z osobáku, jak jsem původně chtěl taky a ani můj věk 21 let není žádnou výjimkou mezi řidiči, kteří tam jezdí, resp. když tam začínali. Díky za nějakou tu radu.
Správný autobusák potřebuje pět rukou... První rukou točit volantem, druhou řadit, třetí je potřeba zdravit kolegu, čtvrtou troubit na okolní havěť a pátá musí být vyvalená v okně.
|
|
Magiq
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10223 Registrován: 3-2005
| Odesláno Pondělí, 02. června 2014 - 18:40:47 |
|
ad.Mr_plecháček: Ze zkušenosti mohu říct, že je to dost silně individuální. Hlavní je sebekritika, odhadnout, jestli na to mám nebo ne. Znám několik řidičů, kteří přešli z B rovnou na bus a i ve velmi mladém věku a v podstatě ani ne po dvou letech jsou schopni naprosto samostatně jezdit po Evropě. A bohužel jsou i takoví, kteří mají léta, údajně i nějakou praxi, ale bohužel zmíněné práce nebudou schopni nikdy.
VDL Futura - Coach of the Year 2012!!! VDL Citea - Bus of the Year 2011!!! |
|
Study
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13043 Registrován: 11-2004
| Odesláno Úterý, 03. června 2014 - 11:42:00 |
|
Tulák: Rozežrany prasata... Nejde o autobus, ale o to, jak plýtvají financemi, kterých mají po ... a .. škoda mluvit.
|
mardob
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 187 Registrován: 1-2013
| Odesláno Pondělí, 09. června 2014 - 14:32:10 |
|
www.neofolk.blogosphere.cz | platespotterský magazín |
|
Kejvačka Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 936 Registrován: 10-2004
| Odesláno Čtvrtek, 12. června 2014 - 00:56:59 |
|
Mr_plecháček, Magiq: Přesně tak. Je to individuální. Já jsem šel na bus ve 22 a s náklaďákem jsem jel jen několik jízd v autoškole. Ale chce to nějakou soudnost a ne machrovat (jak to bohužel mladí lidé rádi dělají) a třeba si bez praxe půjčit nějakou patnáctimetrovou stodolu a jet s ní někam, kde to čék nezná
Řada 700 - to nejlepší z Karosy |
|
9_tr
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4515 Registrován: 6-2005
| Odesláno Čtvrtek, 12. června 2014 - 14:46:15 |
|
Mr plecháček, není nutný kamion, stačí velký náklaďák. Ono, pokud to vezme z druhé strany, tak vysypat náklaďák brambor a bus je trochu rozdíl. Stejně jízda v buse je trochu jiná, protože sedíš jinde, atd., ale ty brambory...
|
Vareckaj Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 631 Registrován: 3-2009
| Odesláno Sobota, 14. června 2014 - 19:54:21 |
|
Ahoj kluci, zrovna řeším otázku dob řízení v režimu MHD, čili linková doprava do 50 km. Plno kolegů (z různých společností) mi tvrdí, že mají minimálně 8 hodin. Dle zákona ( odkaz), kde jsem to vyhledával, to je 9 hodin (což je prý nově rok nebo dva). Chápal bych ještě klasiku 8+4 (12 hodin) při dělené/šejdrové směně, jenže mi jde o tůrák, kde během dne nemohu skutečně nikde dohonit ten rozdíl mezi 8 a 12 hodinama. Není možné, že to určité firmy mohou mít upravené kolektivní smlouvou? |
Magiq
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10246 Registrován: 3-2005
| Odesláno Sobota, 14. června 2014 - 20:12:55 |
|
Kolektivní smlouva nemúže jít proti nařízení. Takže je to tak, jak píšeš. Standardní nezkrácený odpočinek 11 hodin, třikrát v týdnu mohu zkrátit na 9 hodin, ale v dalším týdnu musím toto zkrácení nahradit. A ta poslední možnost je odpočinek rozdělit, kdy až na tři části, přičemž ta jedna musí být minimálně 8 hodin a součet musí být minimálně 12 hodin.
|
Vareckaj Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 632 Registrován: 3-2009
| Odesláno Sobota, 14. června 2014 - 21:29:19 |
|
V tom případě mi je nejasné, proč jsem přesvědčován kolegy od DP, že mají odpočinky 8 hodin. U toho jednoho bych to chápal tím, že jezdí šejdrové směny a má tedy odpočinek rozdělený, ale ten druhý šejdry nejezdí. |
Honzasl
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4335 Registrován: 3-2004
| Odesláno Úterý, 24. června 2014 - 07:12:22 |
|
Otázky: Co má autobusový přívěs Jelcz PO-1 (ten za RTO) pod zadním deklem? Jak je u tohoto přívěsu napájeno vnitřní osvetlení? |
Renegade
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 988 Registrován: 12-2007
| Odesláno Čtvrtek, 26. června 2014 - 06:48:06 |
|
Honza:Vnútorné osvetlenie malo svoj kábel napájania normálne v zásuvke.A ešte dodám že niektorý elektrikári napájali signalizáciu pre cestujúcich na konektor kde mala byť zadná hmlovka ... Pod zadným deklom by mala byť len prázdna schránka, prípadne rezerva |
Honzasl
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4338 Registrován: 3-2004
| Odesláno Čtvrtek, 26. června 2014 - 10:20:37 |
|
Renegade Díky. Už jsem tady prolustroval různé fotky a vykoumal jsem, že obyčejný RTO míval klasickou 7p zásuvku, zatímco na zádích osobních tahačů jsou k vidění dvě stejné zásuvky. U toho deklu mě napadlo, jestli tam náhodou nebyla samostatná baterie, ale to už by bylo asi příliš komplikované. Mimochodem, kdesi jsem četl, že u prototypu kloubového erťáka se potýkali s nedostatečným výkonem dynama - u provedení s vlekem s tím problém nebyl? |
Renegade
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 990 Registrován: 12-2007
| Odesláno Čtvrtek, 26. června 2014 - 17:26:27 |
|
Honza:Ak sa použilo silnejšie dynamo tak problém nebol.Elektrikár mi povedal že správne sa musí použiť 700-vka, 500-vka je slabá... |
dotaz Neregistrovaný host Odeslán z: 178.22.112.58
| Odesláno Středa, 02. července 2014 - 18:22:18 |
|
Kolegové, tušíte někdo, který Dopravní podnik v devadesátých letech jako první opustil předpřevratové červenobílé zbarvení autobusů? Předem děkuji za informace. |
Study
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13064 Registrován: 11-2004
| Odesláno Středa, 02. července 2014 - 18:45:25 |
|
Vlečný Jelcz míval svoje napájení.
|
Arj
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2424 Registrován: 9-2005
| Odesláno Čtvrtek, 03. července 2014 - 10:29:23 |
|
který Dopravní podnik v devadesátých letech jako první opustil předpřevratové červenobílé zbarvení autobusů Nevím, kdo byl první v rámci autobusů, ale určitě byly už v r. 1992 přemalovány mariánsko-lázeňské trolejbusy; autobusy ale měly ve stejné době ještě v jednotných barvách. |
Venca21
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1117 Registrován: 6-2010
| Odesláno Čtvrtek, 03. července 2014 - 20:51:13 |
|
dotaz: Sice to není Dopravní podnik, ale v Písku se začaly MHD autobusy lakovat do městských barev (žlutá + modrá) v roce 1993. během dvou let bylo přelakováno všech pět vozů (ostatní, které zůstaly červeno - krémové byly následně vyřazeny). Od poloviny roku 1995 tak v Písku nebylo jiných, než žlutých vozů. |
Číslo příspěvku: 961 Registrován: 10-2004
| Odesláno Středa, 09. července 2014 - 21:59:13 |
|
Venca21: Nejsem pamětníkem, byl jsem v té době malým dítětem, ale Písek byl z městských provozů s busy ve vlastním nátěru dost možná první nebo určitě mezi prvními.
|
Ares1
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8601 Registrován: 4-2006
| Odesláno Čtvrtek, 10. července 2014 - 20:36:06 |
|
Drobný dotaz z oblasti legislativy. V jaké vzdálenosti se může stát před vodorovnou dopravní značkou zastávka autobusu. Jeden policista mi tvrdí že pokud stojí před čarou tak nic neporušuje. Mě se to nezdá tedy.
|
|
Číslo příspěvku: 10049 Registrován: 4-2003
| Odesláno Čtvrtek, 10. července 2014 - 22:33:41 |
|
Policista má pravdu. Jinak to je jen v případě, je-li zastávka označena jen označníkem, tedy žádná V11a ani IJ4c/e.
|
Robert_08022
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6793 Registrován: 3-2004
| Odesláno Pátek, 11. července 2014 - 06:13:05 |
|
Bohužel to tak je. Že jsou zastávky často nalajnované na délku autobusu a tyto lajny orámované stojícími auty, je ovšem smutným důsledkem.
|
|
Study
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13085 Registrován: 11-2004
| Odesláno Pondělí, 14. července 2014 - 12:31:02 |
|
Těch 5 metrů dopředu a 25 metrů dozadu už neplatí?
|
Magiq
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10293 Registrován: 3-2005
| Odesláno Pondělí, 14. července 2014 - 14:00:01 |
|
To někdy platilo? Já sice už papíry poměrně dlouho nedělal, ale řekl bych, že to je 5 a 30 metrů.
|
Číslo příspěvku: 10058 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pondělí, 14. července 2014 - 14:57:02 |
|
to platí jen tehdy, je-li zastávka označená pouze označníkem... a stojí-li ve vymezeném prostoru vozidla, která tam nemají co pohledávat, v žádným případě nezajíždím k hraně - když oni překážejí mě, můžu překážet ostatním (obzvlášť na AE u Hlaváku, to je celkem vypečený místo). (Příspěvek byl editován uživatelem petr_k.)
|
Ares1
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8605 Registrován: 4-2006
| Odesláno Pondělí, 14. července 2014 - 17:31:23 |
|
Děkuji za odpovědi! Přijde mi značně podivné, když stojí vozidlo v zálivu a autobusy do zastávky nezajedou. Lidé vystupují do prostoru zálivu. Jo holt Čechy že. Asi pomůže starý známý způsob, vyšroubovat ventilky a hodit do kanálu. On se to rychle naučí ten vůz dát jinam.
|
|
rogue Neregistrovaný host Odeslán z: 90.179.13.72
| Odesláno Pondělí, 14. července 2014 - 19:30:03 |
|
K tématu: na tohle je obzvláště vypečená zastávka "Vrchlabí-rozcestí u nemocnice", kde si místňáci zvykli parkovat v zálivu, neb u zastávky je krám. Někteří busníci jsou tak otrlí, že milou zastávku klidně projíždějí i když tam stojí lidi... |
Ares1
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8606 Registrován: 4-2006
| Odesláno Úterý, 15. července 2014 - 21:19:59 |
|
ad Rogue přesně o ní mluvím a o té červené dodávce co tam stává, stojí přesně před čarou zastávky. Řidič je spíše hovádko a a bezohledný sobec.
|
|
rogue Neregistrovaný host Odeslán z: 90.179.13.72
| Odesláno Středa, 16. července 2014 - 00:48:20 |
|
Ares1: Dotyčný řitič bydlí v jednom ze dvou domů nejbližších zastávce,agentura JPP. Sem tam na levé straně zálivu stojí ty dodávky i dvě, oba místní dopravci. Inu kde není žalobce, není soudce... |
Ares1
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8608 Registrován: 4-2006
| Odesláno Středa, 16. července 2014 - 15:25:40 |
|
to jedno kde bydlí. Poslední věta platí tak jako tak. Ano stává tam i druhá.
|
|
Honza7887
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 83 Registrován: 8-2010
| Odesláno Středa, 16. července 2014 - 19:47:28 |
|
Ahoj všem nejsem moc autobusů znalý a tak malý dotaz co je to za konkrétní typ Karosy ? Jede dneska Praha (Ostrava)-Řím a nepřijde mi to jako vhodné vozidlo na tak dlouhou cestu asi bych v tom 15 hodin sedět nemohl |
Honza7887
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 84 Registrován: 8-2010
| Odesláno Středa, 16. července 2014 - 19:48:56 |
|
Omlouvám se za velikost obrázků až teď jsem si všiml, že to vyšlo tak velké |
Kowalski
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15 Registrován: 5-2013
| Odesláno Středa, 16. července 2014 - 19:54:16 |
|
• Flickr • Some says nothing is perfect. But one thing is. Mustang. <8 • |
|
Macek_007
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 126 Registrován: 3-2011
| Odesláno Středa, 16. července 2014 - 21:43:24 |
|
Honza7887: V autobusech se nevyznáš, tak nebuď zhejčkanej, když nevíš o jaký konkrétní typ autobusu jde (nemáš tedy ani možnost pořádně posuzovat). Mimo to, příště doporučuji nasednout do nějaké turistické verze pro 60 lidí bez prostoru na nohy. |
Ares1
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8610 Registrován: 4-2006
| Odesláno Středa, 16. července 2014 - 22:57:36 |
|
Honza 7887 tak tímto uplně klidně. Sedáky jsou pohodlné víc než ve všelijakých Manech, Scaniích apod. Možná je to jeden z nejpohodlnějších vozů vůbec.
|
|
Mirek Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2169 Registrován: 5-2002
| Odesláno Čtvrtek, 17. července 2014 - 07:46:13 |
|
Honza: a já se jen zeptám, to je foceno kde a kdy? |
Robert_08022
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6817 Registrován: 3-2004
| Odesláno Pátek, 18. července 2014 - 08:31:13 |
|
Minimálně vywebeno je to dřív, než linka opouští území ČR, takže bych předpokládal, že šlo o návoz z Prahy do Brna, kde se přestupovalo. Ale jen tipuji, neb jsem fotky neviděl a asi ani neuvidím.
|
|
Honza7887
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 85 Registrován: 8-2010
| Odesláno Pátek, 18. července 2014 - 13:46:16 |
|
Robert_08022: Je to foceno na nějakém odpočívadle u hranic, jinak se omlouvám za to souzení, ale když se tohle postaví vedle autobusu SA, tak z pohledu cestujícího je to oproti tomu šrot a cestující si řekne bože to snad ne v tomhle musím jet ? A vevnitř to může mít všechno od klimatizace po kávovar, ale furt to zvenku bude vypadat tak jak to vypadá, jinak já bych takovou dlouhou cestu busem obecně (ani s SA) nejel a do některých destinací mi to přijde zbytečné jet busem 12 a více hodin (např: Londýn) když máme EasyJet, Ryanair atd. ale je to jen můj názor tak mě za to neukamenujte |
Arj
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2445 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pátek, 18. července 2014 - 14:51:38 |
|
když se tohle postaví vedle autobusu SA Majiteli firmy SA se - kromě zcela objektivního zvýšení úrovně bus dopravy - povedla skvělá propagace. Takže sice souhlasím, že jet v roce 2014 přes půl Evropy Karosou je asi dost "out", ale zase SA se nedá brát za standard. přijde zbytečné jet busem 12 a více hodin (např: Londýn) když máme EasyJet, Ryanair Jenomže tyhle laciné společnosti létají relace, kde se jim to se zárukou vyplatí - Ryani (ale dneska i další společnosti) mnohdy zruší linku ještě v době platnosti jízdního řádu, když se obsazenost nedostane na požadovanou úroveň. A, (dobře pro bus dopravce) existují lidé, kteří letadlem letět nechtějí, potřebují něco převézt nad letecký limit ... a na rozdíl od vlaku je bus přepraví přímo a daleko laciněji. |
Robert_08022
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6820 Registrován: 3-2004
| Odesláno Pátek, 18. července 2014 - 14:57:14 |
|
Je ovšem fakt, že v tomto voze je víc místa na nohy a srovnatelné sedačky jako v obvykle nasazovaném MANu. Jediné, co je jiné, je podvozek a menší prostor pro zavazadla. Jo, a je tam o jednu televizi míň.
|
|
Magiq
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10297 Registrován: 3-2005
| Odesláno Pátek, 18. července 2014 - 14:58:40 |
|
"jinak já bych takovou dlouhou cestu busem obecně (ani s SA) nejel a do některých destinací mi to přijde zbytečné jet busem 12 a více hodin (např: Londýn) když máme EasyJet, Ryanair atd. ale je to jen můj názor tak mě za to neukamenujte" - samozřejmě tě nikdo kamenovat nebude, akorát mi uniká smysl toho, proč to sem (a SEM zdůrazňuji) píšeš. Já bych třeba někam do zahraničí docela nerad jel vlakem. Ale každopádně vlakovou dopravu beru za smysluplný dopravní systém a nebudu to cpát někde na fórum věnující se vlakové dopravě.
|
Honza7887
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 86 Registrován: 8-2010
| Odesláno Pátek, 18. července 2014 - 16:07:51 |
|
Arj: Vim, že SA nerovná se standart, ale já to píšu tak jak to vidí většina běžných cestujících (mezi které patří i můj bratr, který v tom včera jel) pro ně Karosa=starý šunt a SA=kvalita. |
Ares1
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8612 Registrován: 4-2006
| Odesláno Pátek, 18. července 2014 - 19:33:18 |
|
honza 7887 bohužel to je právě to když někdo podlehne reklamě.
|
|
Diddy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 762 Registrován: 7-2010
| Odesláno Čtvrtek, 21. srpna 2014 - 14:54:01 |
|
|
Robert_08022
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6927 Registrován: 3-2004
| Odesláno Pátek, 22. srpna 2014 - 23:03:19 |
|
Při debatě s kolegou po ICQ mě napadla asi blbá otázka. Jaké oprávnění je potřeba k řízení soupravy s NO 80? Logicky mi vychází D+E, ale na druhou stranu tažné vozidlo je kategorie C...
|
|
Číslo příspěvku: 999 Registrován: 10-2004
| Odesláno Neděle, 24. srpna 2014 - 18:50:09 |
|
Robert 08022: Vzhledem k počtu míst pro cestující bezpochyby D+E.
|
Robert_08022
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6931 Registrován: 3-2004
| Odesláno Neděle, 24. srpna 2014 - 21:54:30 |
|
Ano, to mi přijde taky logické, asi to bude něco na způsob silničních vláčků, že?
|
|
verča
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 338 Registrován: 4-2013
| Odesláno Pondělí, 25. srpna 2014 - 08:22:52 |
|
Diddy: super |
Marek_kubík
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1571 Registrován: 12-2008
| Odesláno Úterý, 26. srpna 2014 - 16:56:20 |
|
Ahoj, jaké máte zkušenosti s autoškolama provádějícimi výcvik k získání skupiny D z Prahy a okolí. Když to půjde, tak bych si chtěl udělat déčko příští rok.
Karosa - to nejlepší na trhu autobusů :-) ČD a ZSSK - dva nejlepší železniční dopravci Moje ICQ: 639-165-615
|
|
Číslo příspěvku: 1014 Registrován: 10-2004
| Odesláno Čtvrtek, 04. září 2014 - 00:06:41 |
|
|
Glagol
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 462 Registrován: 10-2006
| Odesláno Úterý, 09. září 2014 - 07:43:35 |
|
VTK zve na zajímavou přednášku Vědeckotechnický klub při DP-Metro ve spolupráci s firmou Siemens pro vás připravili první ze série přednášek Ing. Jiřího Pohla. Přednáška, která se uskuteční ve středu 17. září 2014, nese název Historie, současnost a budoucnost veřejné dopravy v Evropě. Začátek přednášky je ve 13 hodin v konferenčním sále na depu Kačerov v suterénu budovy A. Na přednášku není nutné hlásit se předem.
Na internetu tykám každému, starému či mladému. Stejně nechť každý chová se ke mně samému. |
|