Autor |
Příspěvek |
Mikulda
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2714 Registrován: 3-2006
| Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 19:29:27 |
|
nouze je to proto, že se používá v případě nebezpečí, a ne pro zdravení kamarádů. Pokud chceš něco důležité sdělit všem v okolí, použiješ otevřenou výzvu. Pokud chceš výpravčího, voláš přes "2" nebo volacím číslem. Systém GSM-R je prostě něco jiného nežli TRS-ka Děkuji za informace, to jsem po sedmi letech jezdění v Německu opravdu nevěděl.
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru. Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady. |
|
Lexa_karel Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 867 Registrován: 12-2009
| Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 20:03:51 |
|
Hund: a co Vám brání tady ty výplody opravit - např. odkazem na příslušnou stať v návodu k obsluze? Ti, kteří tady o tom diskutují, zřejmě nebudou odmítat jakékoliv poznatky. Ukažte, že slušný vesnický oddíl dokáže porazit elitní ligu. |
Hafanovi Neregistrovaný host Odeslán z: 85.71.116.240
| Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 20:04:05 |
|
Hund Registrovaný uživatel Číslo příspěvku: 15 "Ba ne, je to jenom v nás a neochotě se naučit něco nového ..." Ale pravopis není nic nového a učí se to dítka už pár století od první třídy. Ten tvůj vesnický oddíl bude asi hodně zapadlý a slušný už vůbec ne. |
Oldcerry
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5507 Registrován: 7-2007
| Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 20:16:57 |
|
Hund: hele, ty slušnej oddíle...Jaké číslo si nastaví 2 postrk? Jaké číslo si nastaví odstupující vlaková v případě odstupující přípřeže? Co má dělat strojvedoucí, jsou-li pod stejným číslem dva vlaky (každý na jiném úseku)? Lok na vlak / lok od vlaku (mohou být až 4 najednou) jak to má slušný oddíl ošetřené? Rád se poučím... |
Hund
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17 Registrován: 2-2014
| Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 20:22:10 |
|
Lexa karel; ve vesnickém odd. platí, že se stará sám o sebe. Opravdu nemám potřebu kohokoliv zde školit. Od toho jsou myslím KV a školař. Navíc je li pravopis to nejdůležitější v sekci nehody a GSM-R. |
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5813 Registrován: 5-2002
| Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 20:22:29 |
|
Hund: hele, ty slušnej oddíle...Jaké číslo si nastaví 2 postrk? Jaké číslo si nastaví odstupující vlaková v případě odstupující přípřeže? Co má dělat strojvedoucí, jsou-li pod stejným číslem dva vlaky (každý na jiném úseku)? Lok na vlak / lok od vlaku (mohou být až 4 najednou) jak to má slušný oddíl ošetřené? Rád se poučím... Že ty si taky dovedeš vybrat příklady, které nastávají jednu za kvartál . Byť minulý týden mi do České Třebové volal výpravčí z Holešovic, jak se mi jede přes Kralupy? A za dvě hoďky pro změnu ze Záboří, že půjdu na bok, protože jsem pomalý (bodejť by ne, když jsem stál skoro dvě hodiny v České Třebové vj.n. a čekal na kolej v terminálu |
Hund
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18 Registrován: 2-2014
| Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 20:34:03 |
|
Oldcery; nastaví si 3, bo je třetí lok na vlaku. Číla od vlaku a na vlak si dávám po zastavení vlaku a to buď lok. na vlak č, (pokud vím na co přejíždím) nebo od vlaku, nevím-li nic. Dva vlaky stejného čísla být nemohou, protože přihlášením do sítě odhlásím původní vlak. Řešíme to zastavením a přidělením nového čísla od provozní centrály. Je to vše o domluvě a slušnosti. Asi tak. |
| Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 20:38:08 |
|
Hund 17:"Navíc je li pravopis to nejdůležitější v sekci nehody a GSM-R." Je stejně důležitý tam jako kdekoliv jinde. Slouží ke správnému vyjádření, aby bylo také správně pochopeno, co se vyjádřit chtělo. Špatný pravopis dává sdělení jiný smysl a nechápou to jenom blbci, pro které je pojem a průjem totéž. |
Hund
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 19 Registrován: 2-2014
| Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 20:41:39 |
|
Hafanovi; A D1 je také Vaše pravopisné cvičení |
| Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 20:41:49 |
|
Tady máš důkaz vlastní:"Číla od vlaku a na vlak" Má to být čili nebo čísla ?!? Z konceptu totiž možné obé. |
Němec_z_ova Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2990 Registrován: 4-2009
| Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 20:46:56 |
|
(bodejť by ne, když jsem stál skoro dvě hodiny v České Třebové vj.n. a čekal na kolej v terminálu) Ten váš terminál v Třebové je taky námět na horor Já za ním minulý týden prostál 5,5 hod na vlak do Havířova a ve 20 hod se ještě nakládal "ranní Hamburk" A tak jsem se málem vracel opět Rg zpět do Ovy. Aspoň jsem tam zahlídl pracovat Luboše_ct.
Policie má na práci důležitější úkoly, než kompletaci osob Praha - České Budějovice. Už nikdy nezapomenu na Boblicka!!! |
|
Hund
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20 Registrován: 2-2014
| Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 20:50:42 |
|
Hafanovi; Čílo a čili má stejný význam? Hochu hochu to bude těžký oříšek Pro znalé provozu není chybějící s problém doplnit |
| Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 21:05:45 |
|
Hund 20, dosaď si do toho tvého blábolu jedno a přečti větu a pak totéž udělej s dosazením druhého výrazu. Chyba je na tvém vysílači, vesnický oddíle. Pokud ti dává obé stejný smysl, je to s tebou opravdu vážné. |
Hund
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 21 Registrován: 2-2014
| Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 21:22:51 |
|
Hafanovi; Dík za starost |
Číslo příspěvku: 868 Registrován: 12-2009
| Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 21:26:56 |
|
Hund: pak trochu nechápu, proč se zde do toho hrnete - může to také působit dojmem, že toho moc nevíte, jenom si honíte vlastní ego. Na Vašem místě bych měl zájem si ten krk hájit i zvyšováním vědomostí těch, s kterými jsem "na jedné koleji" (bez ohledu na barvu vesnického dresu). |
Hund
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22 Registrován: 2-2014
| Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 21:36:35 |
|
Lexa karel;nemám za potřebí si honit ego, ani nevím proč bych se měl obhajovat. Napsal jsem pouze to, že materiálu k problematice GSM-R je dost a záleží jak a kam se dostanou a také pokud je dostanu, jestli si to alespoň přečtu. Pro dost lidí je i toto bohužel problém. A nevím, že bych na položenou otázku neodpověděl, byť s chybějícím s. |
Lukyncz
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 278 Registrován: 9-2009
| Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 22:03:40 |
|
nereg Hafanovi: Zaš..ejte si, nejlépe s nějakou češtinářkou... Ta vaše dovedndosti a vědomosti jistě ocení...
www.kolejnice.estranky.cz |
|
Hund
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23 Registrován: 2-2014
| Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 22:22:35 |
|
Lukyncz; Rozepiš mu to "Zaš..ejte". To ve slovníku nenajde a když najde tak stejně nepochopí |
Číslo příspěvku: 869 Registrován: 12-2009
| Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 22:27:22 |
|
Hund: Vámi nepochopeno - hájit si krk - míněno tak, že jste s kolegy "na jedné koleji" a mělo by Vám jít především o vlastní bezpečí (které díky neznalosti ostatních mohou mít fatální následky i pro Vás). Tak trochu mi to připomíná malé děti - "vím, ale nepovím". Opakuji - fíři, kteří tady o tom diskutují, asi nebudou líní si něco přečíst. |
Lukyncz
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 279 Registrován: 9-2009
| Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 22:36:24 |
|
Hund: Zašeptejte, to je přeci jasný... Nechápu, proč v diskuzi o žel. nehodách poučuje jíné o pravopisu. Hold asi mindrák, no...
|
Hund
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24 Registrován: 2-2014
| Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 22:52:15 |
|
To není vím ale nepovím.Také mi nepřipadá že "Hafanovi" by měl zájem diskutovat.Řeší se tu třeba chybějící generání stop podle mého zbytečně nacpávaný do GSM-R ( na síti DB neznámý a přesto se necítím ohrožený. Jsou tu dána jednoduchá pravidla a závazné postupy a problém není.)Také rozlišovací znaky a použití od vlaku, na vlak, první až třetí lok. vlaku nemá problém. Je to jen o vzájemné komunikaci fíra-výpravčí nebo mezi sebou. A také o ochotě a slušnosti mezi sebou.A diskuze je otázka - odpověď a když je to k tématu, tak je to ještě lepší. |
Prof.Chocholoušek Neregistrovaný host Odeslán z: 37.48.34.254
| Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 23:19:43 |
|
Lukyncz Nechápu, proč v diskuzi o žel. nehodách poučuje jíné o pravopisu. Hold asi mindrák, no... já zase nechápu, jak někdo může napsat ..hazarduje se svim zdravim.... A netvrďte, že to byl překlep. I a Y jsou na klávesnici daleko od sebe. Úrovní pravopisu (mimo jiné) prezentujete sám sebe. A pokud píšete jako hotentot, tak se nedivte, že ze sebe děláte blba a někdo na to poukáže. PS: mohu Vás uklidnit, úrovně p. Štancla ještě nedosahujete. U něj je většinou problém pochopit smysl jeho sdělení - on totiž nepíše ve větách, ale pouze skládá za sebe jednotlivá slova, jak ho zrovna napadnou. |
Hund
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25 Registrován: 2-2014
| Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 23:29:07 |
|
Prof, CH,; Pane profesore, že jste zas přebral? A to původní PC Vám vypnuli, nebo prostě na metru padla? |
Lukyncz
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 280 Registrován: 9-2009
| Odesláno Úterý, 30. září 2014 - 23:43:15 |
|
Chocholoušku, ty troubo, to by si mohl poukazovat na každej druhej příspěvek na Káčku! O nějaké blbé I/Y tady vůbec nejde... Tady je diskuse o železnici a ne o češtině... A ano, to Í mi tam prostě ulítlo, nic víc, ty šmoulo... A teď už honem spinkat, dobrou noc...
|
Prof.Chocholoušek Neregistrovaný host Odeslán z: 37.48.34.254
| Odesláno Středa, 01. října 2014 - 00:19:56 |
|
Milý Lukynecz. dovolte mi, abych trochu poopravil Vaše tvrzení "Tady je diskuse o železnici a ne o češtině" ano, tady je diskuze o železnici, která se vede v českém jazyce. Proto bych byl rád, abyste v českém jazyce diskutoval. Jak prosté. A pokud to neumíte, tak se to běžte laskavě doučit. Jen tak naokraj - záměnou I za Y se v některých případech naprosto mění smysl slova, takže není jedno, které písmeno použijeme PS2: víte, jaký je rozdíl mezi slovy hold (které jste použil) a holt, které jste měl použít? PS3: co zmanená "to I mi tam ulítlo". Nechápu... |
WC Neregistrovaný host Odeslán z: 84.21.123.209
| Odesláno Středa, 01. října 2014 - 01:10:41 |
|
Holt asi nebudu nikomu skládat hold kvůli pravopisu, i když je ostuda a vadí mi, pokud někdo mateřštinu svým písemným projevem uráží. Chocholouši,jen tak bokem, na začátku věty píšeme zpravidla velká písmena |
Čahoun
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1116 Registrován: 4-2003
| Odesláno Středa, 01. října 2014 - 09:08:51 |
|
Holt mu tak trochu ulítla čárka, (nebo, že by tečka?) |
Číslo příspěvku: 870 Registrován: 12-2009
| Odesláno Středa, 01. října 2014 - 09:15:46 |
|
Hund: souhlas, "Hafanovi" nemá zájem diskutovat ale především prudit. Ostatní: Trefovat se do M.Štancla je na K-R obvyklou (z mého pohledu trapnou) zábavou. Disgrafik, dislektik,...(či jak se všechna ta omezení nazývají) nedokáže komunikovat jako profesor češtiny. Za to, že dokumentuje pohyb polských mašin u nás, si MŠ rozhodně nezaslouží posměšky. Uvědomte si, že v okamžiku můžete být sami na vozíku a začínat se znovu učit mluvit, chodit, konat základní lidské potřeby. |
novotny
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 752 Registrován: 2-2013
| Odesláno Středa, 01. října 2014 - 09:30:58 |
|
Lexa_karel-
PIRÁT XIII.století - naprosto jedinečná,kultovní a mystická záležitost. |
|
RadekŠ
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5361 Registrován: 4-2003
| Odesláno Středa, 01. října 2014 - 09:52:27 |
|
Disgrafik, dislektik,...nedokáže komunikovat jako profesor češtiny. V tom případě je tady plno dysgrafiků a dyslektiků. Já o tom silně pochybuji.
Pryč s režimsty, ekologisty a sandálisty ! Nudíte se ? Svolejte meeting ! Že jsem politicky nekorektní ? No a co ? |
|
Oldcerry
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5508 Registrován: 7-2007
| Odesláno Středa, 01. října 2014 - 09:58:18 |
|
Hund: ty kluku...tak jak je to v lepším oddíle vyřešené, když na vlak nastupují 4 lokomotivy (přípřež, vlaková, postrk a druhý postrk)? Kdepak je napsáno/zakázáno vést dva vlaky stejného čísla. Ano, ta zhovadilost včerejší, dnešní a zítřejší v jednom dni už byla zahubena, ale nikde není zakázáno, jet vlak např 66891 v úseku Děčín - Lovosice a 66891 v úseku Kralupy -Libeň. Kde je napsáno, že strojvedoucí má řešit tento stav? Případně jak? Ano, materiálu je ke GSM-R víc než dost, ale věci reklamované už před dvěmi/třemi lety stále nejsou vyřešené (nebo alespoň o tom nevím). Gen. stop na GSM-R by nebyl třeba, pokud zabezpečovač zaručí, že fíra nechrápe/neumřel. To bohužel v Česku není. Proto se taky ostatní diví, co to vlastně chceme. Petr Šimral: Vybral...no kdyxž jsem položil dotaz přímo fundovaným, tak koukali jak telata..takhle si představují zavedení systému? A přechody mezi GSM-R a TRS. To je kapitola sama pro sebe. Abych nebyl špatně pochopen, jsem všemi deseti pro GSM-R, ale ne v tomto stylu. Když něco chci spustit, tak v celém úseku a ne po částech, dát jasná pravidla a ne tohle, kdy se zjistí po spuštění, že je to de facto nefunkční. A uzlové stanice, kde se setkávají tyto systémy, neřešit takhle přiblble, jak je uvedená ve výnosu. Petře a jak tohle mají vyřešené Germánii? (Příspěvek byl editován uživatelem oldcerry.) |
Mikulda
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2715 Registrován: 3-2006
| Odesláno Středa, 01. října 2014 - 10:25:51 |
|
Oldcerry: Já vám snad udělám videonávod, jak se to nastavuje. Petře a jak tohle mají vyřešené Germánii? Normálně, v sešitovém jízdním řádu je uvedeno, ve kterém kilometru se přepíná na který kanál analogové vysílačky, případně zpátky na GSM-R. Ale dneska už se to týká jenom nějakých zapadlých lokálek.}
Upozornění: Příspěvek může obsahovat stopy ironie, cynismu a černého humoru. Vyrobeno v závodě, který zpracovává vzdálené vize, bláznivé sny a šílené nápady. |
|
Asdf
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4036 Registrován: 5-2007
| Odesláno Středa, 01. října 2014 - 10:25:59 |
|
Oldcerry: le nikde není zakázáno, jet vlak např 66891 v úseku Děčín - Lovosice a 66891 v úseku Kralupy -Libeň To by malo byť pomerne kvalitne znemožnené existujúcim zákazom opakovaného použitia trasy. Čo ale môže byť celkom vtipné je v tomto smere NAD, kde je jeden vlak, jedno číslo, ale dve súpravy... |
Mikulda
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2716 Registrován: 3-2006
| Odesláno Středa, 01. října 2014 - 10:46:20 |
|
Čo ale môže byť celkom vtipné je v tomto smere NAD, kde je jeden vlak, jedno číslo, ale dve súpravy... Které ale nejedou v jeden okamžik, takže vtip se nekoná.
|
Asdf
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4037 Registrován: 5-2007
| Odesláno Středa, 01. října 2014 - 11:00:27 |
|
Mikulda: Čo som si všimol, tak to práve neni tak úplne isté. Kreativita tvorcov výluk sa neustále zvyšuje... |
Hund
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26 Registrován: 2-2014
| Odesláno Středa, 01. října 2014 - 11:51:03 |
|
Oldcery; Že budou 4 samostatně řízené lok, na jeden vlak a v jednom okamžiku mi nepřipadá reálné. Dva vlaky stejného čísla být nemohou z důvodu, že pokud se přihlašuji stejným číslem, které je již přiřazené jiné lok. tak mi to RST nevezme a dá mi možnosti číslo korigovat, volat na číslo vlaku, nebo přihlášení opakovat. Při opakovaném přihlašování nuceně odhlásím druhý vlak. Ten to zpravidla nenechá jen tak a zpětně odhlásí mne. Protože bez zavedení do systému nemohu pokračovat v jízdě, zastavím a o problému dvou vlaků totožného čísla povím výpravčímu se žádostí o řešení (zpravidla přidělení nového čísla). A to umření je zaručené na lok. které většinou mám inverzní obsluhou pedálu VZ. Tj. základní poloha pedál sešlápnutý a obsluha je uvolnění a opětovné sešlápnutí. Nebyl by myslím velký problém předělat i naše lok. Jinak nepotřebuji se skrývat a pokud by jsi mi chtěl zavolat tak Drn ti dá kontakt. |
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5814 Registrován: 5-2002
| Odesláno Středa, 01. října 2014 - 12:27:49 |
|
Mirel bez problemu obsluhu TB podle vzoru SIFA umi. Obcas se to hodi. |
Sim
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2969 Registrován: 11-2009
| Odesláno Středa, 01. října 2014 - 13:51:39 |
|
Mikulda, Asdf > jak je to v pripade nahradni soupravy? Ma stejne cislo jako kmenova, nebo jine?
ChacharCity 142 Odra - Vrak vyssi kvality |
|
Asdf
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4040 Registrován: 5-2007
| Odesláno Středa, 01. října 2014 - 13:53:52 |
|
Sim: Iné. |
Michal_novotny Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1748 Registrován: 11-2002
| Odesláno Středa, 01. října 2014 - 14:01:03 |
|
Sim: No to záleží jak ta náhradní souprava jede. Pokud jede např. za zpožděné EC z Německa v úseku z Prahy do Břeclavi náhradní souprava, která má vézt EC o hodinu později, tak jede z Prahy pod číslem toho EC (a tak se v jednu chvíli můžou zcela legálně objevit na síti dva vlaky stejného čísla) a recipročně to zpožděné EC z Německa zase pak z Prahy do Břeclavi jede pod číslem toho pozdějšího EC. Následy se dávají jen v případě, že v jednom úseku jede jak náhradní souprava, tak kmenový vlak. Kmenu se potom většinou dává číslo následu. (Příspěvek byl editován uživatelem Michal_novotny.) |
Oldcerry
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5509 Registrován: 7-2007
| Odesláno Středa, 01. října 2014 - 15:43:01 |
|
Asdf: to není opakované využití trasy, ale využití trasy vlaku v několika úsecích. 66891 je Děčín - H. Dvořiště. Smí se/nesmí se? Čím je to zakázané? Hund: Reálné, možná tak u osobky moc ne, ale u nákladní dopravy to tak až vyjímečné není. Jasně pokud to lze, jedem dvojčaty, ale.... Protože bez zavedení do systému GSM-R nemohu pokračovat v jízdě Říkal kdo, nebo co? Kde to co nařizuje, kde a co nařizuje to oznamovat komusi? Nebyl by myslím velký problém předělat i naše lok. Tak to kolego netušíš vůbec o čem mluvíš. To je tak neskutečně obrovský problém (ouřední), že do to jen tak někdo nepůjde. Víš jako dlouho už se potácí verze Mirel 04? Více jak 3 roky a jedná se celkem o prkotiny. Prospěšné, ale ne tak přeorávací. Přesto budem rádi, když se to povede příští rok (osobně tomu moc nevěřím). Že máš "Drn" školu tuším...jen tlacháme na "K". Nic, co by něco řešilo... |
Asdf
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4042 Registrován: 5-2007
| Odesláno Středa, 01. října 2014 - 15:45:24 |
|
Oldcerry: Nesmí se. Nahlasuje sa využitie trasy a úsek v ktorom bude využitá. Nahlásenie iného (disjunktného) úseku je brané za opakované využitie kapacity. A ošetrené je to tým, že by Vám na ten vlak musel dať dispečer viackrát to isté TRID. A to sa mu nepodarí. (Příspěvek byl editován uživatelem asdf.) |
Jabberwocky
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 43 Registrován: 10-2007
| Odesláno Středa, 01. října 2014 - 16:21:09 |
|
Znám taky jedni fíři Ti nápady jenom hýří Dnes mají za lubem Volat si holubem Vysílačka je síří
|
Láďa
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2567 Registrován: 7-2006
| Odesláno Středa, 01. října 2014 - 17:10:27 |
|
Které ale nejedou v jeden okamžik, takže vtip se nekoná. Ale jedou ..a kolikrát i na blok,což se teda stává .. A sranda je,když se data přelévají z GTNky na EDD /a naopak/,bo pak je guláš hotovej a musíš to až venku odsledovat,kterej to je ...
|
Výpravčíxy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2130 Registrován: 11-2008
| Odesláno Středa, 01. října 2014 - 17:14:50 |
|
Někde jsem četl nějaký befel, asi něco o 2. změně k D1 , která začne platit od nového GVD ( 14.12.2014) a tam je něco v tom smyslu, že na sití SŽDC nebudou smět být v jeden den dva vlaky stejného čísla. Tak se snad už nebude stávat, že pojedou dva vlaky stejného čísla ( dnešní, včerejší, zítřejší)pět minut po sobě. I to jsem už několikrát zažil. |
Asdf
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4044 Registrován: 5-2007
| Odesláno Středa, 01. října 2014 - 17:50:45 |
|
Výpravčíxy: Tak sa to podarilo |
Jaroslav_T
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 165 Registrován: 1-2013
| Odesláno Středa, 01. října 2014 - 18:05:48 |
|
Dva vlaky jednoho čísla i dnes existují. Jedná se o Os 9212 na trati 212. První vlak 9212 jede v pondělí až čtvrtek (pomiňme vánoční omezení, i tak na to nemají vliv) ze Světlé v 19:46,ve Zruči končí ve 20:47. Druhý vlak 9212 odjíždí v pondělí až čtvrtek z Ledečka ve 22:17, do Čerčan přijíždí ve 22:49. Kromě pátku, kdy 9212 jede v celé trase, se jedná vlastně o dva zcela různé vlaky, každý se svými náležitostmi, ale s jedním číslem 9212. |
foreman Neregistrovaný host Odeslán z: 88.146.225.30
| Odesláno Středa, 01. října 2014 - 20:21:57 |
|
to ASDF-Oldcerry: Nesmí se. Nahlasuje sa využitie trasy a úsek v ktorom bude využitá. Nahlásenie iného (disjunktného) úseku je brané za opakované využitie kapacity. A ošetrené je to tým, že by Vám na ten vlak musel dať dispečer viackrát to isté TRID. A to sa mu nepodarí.- Tak to si myslím, že nemáš pravdu.... Pokud koukneš do ISOře co se dokáže udělat za paskvil na nějaké dlouhé trase např. Lanžhot-Děčín, kdy z jedné trasy jede třeba i pět vlaků v různých úsecích.... |
Asdf
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4046 Registrován: 5-2007
| Odesláno Středa, 01. října 2014 - 21:12:15 |
|
foreman: Nikdy som nič také nezažil. Každopádne by ma to zaujímalo. Bolo by nejaké konkrétne číslo+dátum alebo TR? Najlepšie niečoho čo išlo cez úsek Mělník - Lysá nad Labem - Kolín. Kľudne do PM/mailu. (Příspěvek byl editován uživatelem asdf.) |
Číslo příspěvku: 871 Registrován: 12-2009
| Odesláno Středa, 01. října 2014 - 21:13:39 |
|
RadekŠ: děkuji Vám pane řediteli zeměkoule za opravu mé nevědomosti a všem se hluboce omlouvám za hrubice. Jak plyne z mého nezkráceného textu, sám netuším jak se všechny ty nemoci jmenují a doufám, že ještě dlouho nebudu vědět. Totéž přeji i všem ostatním. |
Hund
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27 Registrován: 2-2014
| Odesláno Středa, 01. října 2014 - 22:45:46 |
|
Oldcery; školu mám svou, tedy nepotřebuji žádnou "Drn" nástavbu a v klidu si tu dál..jen tlachej na "K", Nic co by něco řešilo (tvá slova) a věř, že až objevíš Ameriku tak ti rád poblahopřeji. |
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5815 Registrován: 5-2002
| Odesláno Středa, 01. října 2014 - 23:29:45 |
|
ad ASDF: 20/21.9.2014- 166303 já ho měl v úseku Dlouhá Třebová - Česká Třebová vj.n. a někdo další ho měl minimálně v úseku Kralupy - Řečany v ten samý čas. Po změně čísla v Dlouhé Třebové (přihlášení bez problému, nikoho jsem nemusel vyhazovat) mi okamžitě volal výpravčí žst. Praha Holešovice. A když jsem se rozjel na terminál CETR 1, tak mi začala udělovat pokyny k další jízdě výpravčí žst. Řečany. |
Arctia Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 939 Registrován: 6-2010
| Odesláno Středa, 01. října 2014 - 23:50:43 |
|
Lexa: Promin, ale vedet co znamena anti-, dis-, dys- nebo poly- snad patri k zakladnimu vzdelani.
|
Chary Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1270 Registrován: 3-2010
| Odesláno Středa, 01. října 2014 - 23:59:54 |
|
Jazykové okénko: Dis x dys Předpona dis- je latinská, významově blízká českému roz-, př. distribuce (rozdělení), dislokace (rozmístění), ale také disharmonie (vedle významu rozladění pociťujeme výrazně i negativní hodnocení). Řecká předpona dys- má v sobě negativní významový odstín a znamená špatnou funkci něčeho, př. mozková dysfunkce, děti trpící dysgrafií nebo dyslexií.
Varování: Může obsahovat chyby a překlepy Solidní nechť se věnují obsahu, blbci nimrání se v písmenkách. |
|
tomas.0045
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 71 Registrován: 3-2012
| Odesláno Čtvrtek, 02. října 2014 - 06:37:13 |
|
Petr šimral-Přesně tak.Mě se to stalo před dvěma týdny v Kralupech.Stojím si v ranžíru ,připraven na odjezd,a ejhle-vysílačka a ono Uhersko...Pak se nikdo nesmí divit,že výpravčí raději volají na mobil,je to pro ně jednodušší a jistější,že se dovolají tomu pravému.Druhá varianta je volat na číslo mašiny a ne vlaku. |
Hund
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 28 Registrován: 2-2014
| Odesláno Čtvrtek, 02. října 2014 - 07:07:36 |
|
tomas0045;pak ale není možné že jste oba byli na digitálu.Jek jsem už psal pokud se přihlašuji na digitál tak se číslo vlaku přiřadí k dané lok. a jiná se na to samé číslo nepřihlásí, protože by tě nejdříve musela nuceně odhlásit. |
tomas.0045
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 73 Registrován: 3-2012
| Odesláno Čtvrtek, 02. října 2014 - 07:29:32 |
|
Hund-Jsme oba na GSM-R.Jen se o to vzájemně"přetahujeme".Já se přihlásím,jeho to odhlásí,on se přihlásí,mne to odhlásí atd.Hodně závisí na úrovni signálu. Asdf-Dobře,oznámím to(stejné číslo,nemožnost přihlášení).Než si to všichni ti papíroví čerti(s prominutím)mezi sebou vykomunikují,dostanu jiné číslo a projde dopravou,už je vlak uzamčen a já mířím rg.k domovu. |
Dispečer_o11
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3323 Registrován: 5-2009
| Odesláno Čtvrtek, 02. října 2014 - 07:48:31 |
|
Na loko (vysílačce) vidíte, když je výpadek nebo porucha GSM-R??? Nebo se vám jen nedaří přihlásit.... Asdf: Takových případů je, že jedou dva vlaky stejného čísla v jeden den a kolikrát se stane, že jednou i za sebou (zpožděný a včas) |
Hund
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 29 Registrován: 2-2014
| Odesláno Čtvrtek, 02. října 2014 - 07:51:30 |
|
tomas.0045; To souhlasím ale to není chyba a špatná funkce GSM-R ale dopravy(rychlost přidělování čísel)v těchto případech a možnost pohybu dvou vlaků stejného čísla ve stejný čas. |
Hund
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 30 Registrován: 2-2014
| Odesláno Čtvrtek, 02. října 2014 - 07:56:51 |
|
Dispečer011; ano, napíše to "žádná síť " a začne pískat, musím potvrdit entrem aby přestala nebo mezitím síť naskočí. Stává se to v krátkých hluchých místech. |