K-report
 

Archiv do 02.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Tratě 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248 a 252 » Staré archivy » Archiv do 02.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Zdeněk Jonáš
Neregistrovaný host
Odeslán z: 147.228.209.175
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 00:13:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hergot chlapi, skončete ten flame, kdo to má číst....
Petříček
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.142.64.170
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 07:34:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Navíc si uvědomnte, že o s kapitalismem a volným trheh

Česky by to nešlo?

No a Termix do toho netahejme, toto místo s tím opravdu nemá nic společného.

Stejně tak nemá nic společného s kapitalismem a socialismem, že!
hanz_11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.229.2
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 08:13:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Device:
"Pokud máš možnost doporučuju být někdy v pracovní den cca od 7:30 do 9:00 na nádr. Praha hl. přijede vlak od Jihlavy úplně natřískanej a doporučuju spočítat vagóny!

Ale to se neděje díky relaci Jihlava-Praha, ale především díky HB-Praha, pro kterou je to patrně nejvhodnější rychlík."
A na tos přišel jak? :-) Určitě tento vlak není naplněn lidmi ze Žďáru, protože jak jistě víš tak přes dědinu Žďár nejede! A že by ještě menší obec než Žďár což HB je naplnil tento vlak? :-)) Dobrej joke! Doporučuji ti abys někdy v pracovní den zkusil tímto vlakem jet z Jihlavy, pak mluv. Je vidět že své tvrzení nestavíš na praktických agrumentech!
Co mě hlavně zaráží, čím tedy to VELKÉ MNOŽSTVÍ lidí ze Žďáru (jak jsi napsal) do té Prahy jezdí? Na to zde nidko neodpověděl!
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 74
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 09:01:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bkp: Uvedl jsem naprosto konkrétní příklad, že to jde. Opakuji znovu - autobusová zastávka v obci JAKUBOV.
Karlik
Neregistrovaný host
Odeslán z: 80.79.22.192
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 10:45:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vy tu haníte pražský rychlík Dyje? Ten byl fajn, právě že jezdil ve tři ráno. Když jsem za mladých let jezdíval do Znojma na ples nebo na zábavu, tak tři ráno byl akorát čas. Sice jsem musel dát k jízdnému příplatek 16.-, ale to nevadilo. Kdyby ten rychlík nejezdil nenašel bych si ve Znojmě manželku, protože bych se neměl jak dostat ze Znojma.

Dneska když tam chce jít kluk na ples, musím pro něj jet autem. Spoje od desíti k pěti. Komunisti se o ty spoje starali víc.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 13:22:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

tak hezky popořádku:Užitečnost trati 227 Jihlava - Slavonice je nepostradatelná,ba řekl bych že má větší potenciál než trať 225.Takže bych byl pro to ,aby se do této trati zainvestovalo,neboť myslím že název lokálka není pro ní to pravé ořechové.Takže by to chtělo zvýšení traťové rychlosti na 70km/h,což vzhledem k vedení trati by neměl být problém.Dále jako samozřejmost beru propojení trati do Waldkirchenu nad Dyjí.Co se týče osobní přepravy to sice žádná bomba nebude,ale při rozumné politice čd to taky nebude ani propadák(žádné 810!!!).Spíše vidím užitečnost propojení v oživení nákladní přepravy.Myslím si ,že přeprava dřeva by ty náklady na otevření pokryla.
k trati 240.Je nezbytně nutné ,aby se tato trať modernizovala,neboť rychlost funícího brejlovce za Zastávkou 40km/h nemá co dělatv roce 2006.Tuto trať drží jen příměstská doprava v okolí Brna a rychlíková přeprava z Třebíče do Brna.Pokud se vybuduje napojení Třebíče na D1 je konec slušně obsazeným rychlíkům!!Na Jihlavu se plánuje oprava silnice přes Brtnici a Okříšky.To by byl poslední úder!!Takže je na místě ,aby na Gř a sždc hejbli ,nebo to potopí a dopadne to jako 241!!Trať 241 je nejlepší příklad ,jak z tepny ck mocnářství lze lhostejností vybudovat lokálku s velkým L.Tato trať je v předsmrtné křeči a její úpadek je čím dál větší.Takže trať napřímit(ponechat nezáv.trakci) a vybudovat nové nádraží v Jaroměřicích,které by bylo blízko městu a další zastávku v Mor.Bu.Nějaké přebudovávání zastávek v prdelích nemá cenu.Ono jediná trať,která dnes dobře konkuruje a je živá je skutečně jen trať HB-Jihlava
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 13:27:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chlapi nevíte proč pořád stojí souoprava Škodovek,dřeva atd.v Moravských Budějovicích,stála tam už v sobotu při oslavách a stojí tam pořád
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 75
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 13:51:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Lokofanda: Není ve Znojmě zaplněné nádraží? Sjíždí se to tam totiž i z 246 (i 244). Nevím, je to jen moje úvaha, tak mě nekamenujte, není-li to pravda.
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1176
Registrován: 9-2004
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 13:57:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ach jo

Myslím si ,že přeprava dřeva by ty náklady na otevření pokryla
To je opravdu kvalifikovany nazor. Kousek vedle jsou prechody Znojmo a Velenice, ani jeden neni kapacitne pretizen. Dalsi zeleznicni prechod v tomto kraji neni nutny.

nezbytně nutné ,aby se tato trať modernizovala,neboť rychlost funícího brejlovce za Zastávkou 40km/h
Tak tam dejte dva brejlovce, hned pojedou jak das.

tepny ck mocnářství lze lhostejností vybudovat lokálku
Jestli nebude problem, ze to mocnarstvi uz pomalu 90 let neexistuje. Navic nejsem si jist, jestli to fakt byla "tepna", kdyz jim stacila i pri tehdejsich masinach jedna kolej.

trať napřímit
Znova: diskutujme a resme dopravni problemy, prikladu tu padlo spousta. Trat 241 optavdu neni bolava pata zeleznicni infrastruktury ani v celostatnim pohledu, ani v krajskem. Jak Vysocina, tak JMK ma jine problemy vyzadujici reseni, dulezitejsi mista, kam nalit penize (uzel Brno (jsem pro rekonstrukci nadrazi ve stavajici poloze, ani to nebude zadarmo, aby se me tu zas nekdo nechytal), trat Brno-Prerov, Brno-Jihlava). O celostatni meritku (priorita investi SZDC ani nemluve.
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 14:23:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem taky pro rekonstrukci stávajícího BRNO HL.N.
Přesouvat nádraží dál od centra města je kardinální nesmysl. Myslím si, že to je opět tlak SKANSKY a podobných firem.

V případě stavby VRT by se menší nádraží vybudovalo+spojilo spojkou konvenční tratě ze současného nádraží. Myslím si ale, že VRT je dost drahá "sranda", že by bylo lepší generálně opravit současné tratě a zlepšit u nich parametry a hlavně spoje!, než stavět VRT.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 15:02:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tam dejte dva brejlovce, hned pojedou jak das.

jo to jo a náklady bude platit kdo???On už se teď kraj Vysočina kroutí za ty nehorázné "příspěvky" na dopravu a je jen otázka času ,kdy to odpíská a zbydou nám tu jen tuny železa.Výkony v osobní přepravě vlaků kategorie os na vysočině jsou žalostné a to i ve špičkách.Nárazovky v podobě školních dětí a turistů neuvažuji.Takže dál můžeme živit spousty hradlářů výpravčích a dalších budižkničemů (nechci nikoho urazit,ale výpravčí pro 50 cestujících za den je luxus),kteří jen dělají zpoždění a příkladů z provozu mám hafo.

To je opravdu kvalifikovany nazor. Kousek vedle jsou prechody Znojmo a Velenice, ani jeden neni kapacitne pretizen. Dalsi zeleznicni prechod v tomto kraji neni nutny.
Nechápu,proč by se měl produkt z vysočiny tahat do jižních čech nebo na jižní moravu!! Vy taky nejezdíte z Brna do Prahy přes Aš
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 15:12:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár fotek + článek jak to vypadá Slavonice - Waldkirchen http://www.drahari.info/index.php?option=com_content&task=view&id=1170
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 869
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 15:51:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hanz_11: No, pokud vím, tak ze Žďáru jezdí po ránu (6:22, 7:33) dva rychlíky, které jsou poměrně slušně vytížené. A jinak k tomu R 610: Ty jím jezdíš pravidelně? Myslíš si, že Jihlaváci, kteým jedou busy do Prahy na Florenc za 1:45 ve všední po ránu asi 15x (v pondělí asi 20x), pojedou v jasně daný čas, za vyšší cenu a o 45 minut déle, vlakem?
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1177
Registrován: 9-2004
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 15:54:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jo to jo a náklady bude platit kdo???

A kdo bude platit to "narovnani" trate 240? Mate vubec predstavu, co by se s tou trati muselo delat? Treba odstrelit rapoticky kopec, nebo jake mate napady? Nasazeni vozidla umoznujiciho lepsi dynamiku jizdy je nejlepsi reseni pro trat 240, realizovatelne prakticky hned. A za zlomek nakladu proti nejake hypoteticke rekonstrukci cele trati...

proč by se měl produkt z vysočiny tahat do jižních čech nebo na jižní moravu

Centrum Vysociny je Jihlava a z ni vede prima trat jak smerem vychodni Rakousko (pres Znojmo), nebo zapadni Rakousko (pres Dvoriste). Opravdu nevidim prepravni proud, ktery by zduvodnil miliardove investice pro "Slavonice". Racej si nastudovat zeleznicni mapu Rakouska.
hanz_11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.229.2
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 16:13:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Device: No teď sem měl tu možnost desetkrát si to vyzkoušet, takže tak. Aj můžu odpovědně říct že R670 vžádném případě moc zaplněný nebyl, vůči R610 bych tipnul tak o třetinu méně lidí, ale jak říkám je to stav za minulé dva týdny, co bylo přetím a teď nevím, ale hlavně svoje názory stavím na praktických zkušenostech! :-) Ale to je jedno, prostě každej máme svou pravdu a tím končím moje účinkování v této diskuzi do doby než se zde objeví něco zajimavého! :-)
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 459
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 16:30:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Treba odstrelit rapoticky kopec, nebo jake mate napady? Nasazeni vozidla umoznujiciho lepsi dynamiku jizdy je nejlepsi reseni pro trat 240, realizovatelne prakticky hned. A za zlomek nakladu proti nejake hypoteticke rekonstrukci cele trati...
to si nějakej extremista???? kdo tu mluví o bagrování rapotičáku??Pokud vím s tím kopcem má problém jen krokouš a dejchavičnej brejlovec.Jinak vozidla ,která budou svižná o tom žádná,ale je tam jisté úskalí jménem max. traťová rychlost.Někde je to celkem bída i na poměrně rovných kusech.Okříšky -Třebíč a podobně./sek Jihlava Brno má 100 km a kousek,takže průměrná rychlost by se měla pohybovat někde kolem 70-75km/h.pokud se do Brna nedostanu z Jihlavy do hodiny a čtvrt ,tak je prostě železnice nahraná na úkor busů,které za tuto dobu jezdí.Neříkám ,že by se to mělo úplně vyhladit,ale na některých místech by přeložky nebyly zas tak od věci.Ale čím rychleji tím lépe ,protože taky relativně dost cestujících jezdí z Brna do Budějovic a při dnešních rychlostech busů a aut je skutečně jízdní doba 4,5 hodiny mizerná.Jinak na Slavonicích se neshodnem,akorát teda 90 mio nazývat miliardou..........
Kubrt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1178
Registrován: 9-2004
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 16:46:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Existuje nejaky seriozni projekt na modernizace 240, ktery by obsahoval, jake stavby treba pro zvyseni TR?
Ja proti modernizaci 240 nejsem, ja jsem se v tom "prvnim" prispevku ohradil proti prezlokam na 241.

O Slavonicich: ja cetl neco 300 mil, vcetne rakouske casti. Myslite, ze do toho Rakusaci pujdou? Ja proste porad nevidim, jaky dopravni problem (vim, uz se opakuju) by tahle trat mela resit. Pres ten prechod nejezdi jediny linkovy autobus, a co se tyka nakladni dopravy, ta je dost skomirajici i na sousednich prechodech a jeste mi tu nikdo neukazal, co odkud kam by se tam vozilo v nejakych zajimavych mnozstvich. Neurcite proklamace o drevni stepce jsem cetl, ty neberu, mluvim o skutecnych prepravach.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 17:10:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

co se týče projektu modernizace nemám v ruce bohužel nic a vše zakládám na mých spekulacích,protože sem na této trati trávil část svého života v podobě cestujícího.Takže mě by samozřejmě zajímal tento projekt.Hledal sem už mockrát a vždy bez výsledku.Sem rás ,že se shodneme na modernizaci 240,což je myslím trať se zajímavým přepravním potenciálem osob.Co se týče trati 241 bych byl pro jistá opatření ke zvýšení konkurence schopnosti.Neříkám vřádu miliard(sen).Ty opatření by měly být na úrovni nového zabzař a odstranění úseků s rychlostmi pod 60 km/h,rámcové rekonstrukce záhlaví v míjecích stanicích.A proč to?? Protože si myslím ,že by za použití naklápěcích jednotek typu regioswinger a podobně se opět tato trať stala atraktivní pro spěšné vlaky Znojmo-MB-JnR-Ok-LnJ-Ji-HB s přípoji na nějaký rychlík.Spěšné vlaky tu sice byly,ale nic nevozily,protože jen pitomec by se chtěl kodrcat déle a za víc peněz.Dnes autobus jede na trase Ji-Zn cca 1hodinu a 20 minut a vlak v rychlíkovém tempu za 1hodinu 50 minut.což jasně mluví pro bus.Ono je potřeba si uvědomit priority.Buď mě to nebude stát nic ,kromě pár vlaků v režii 810,ale budu tak jako tak živit qvanta výpravčích ,hradlářů a podobně ,nebo zainvestuji a docílím toho ,že se lidi vrátí zpět na koleje,s novým zabzař omezím některé profese,tudíž ještě ušetřím.Otevřeně říkám ,že elektrifikace 241 je stupidita.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 873
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 17:47:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

hanz_11: Netekla krev, rozešli jsme se smírem, tak je to správné Oba se navíc shodnem, že alespoň ten pár rychlíku Praha-JH-Třebíč-Brno by zapotřebí byl. Jen jestli to napadne někoho na MD či na nábřeží
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 727
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 18:11:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hradlaři, signalisti a mnozí výpravčí jsou opravdovou zhoubou Českých drah a jelikož ČD jsou téměř výhradním provozovatelem drahy v ČR, tak i železnice samé. Takže jejich náhrada je zcela na místě. Je ovšem otázka, zda někde je nutná jejich náhrada supermoderním zabezpečovacím zařízením. Mnohde by stačily samovratné výhybky. Je fakt, že přes stanici ( byť třeba obsazenou výpravčím ) by bylo nutné snížit rychlost na 40 km/h ( nebo také na 50 km/h ). Tam, kde jezdí jen osobní vlaky a pár nákladních, jde o řešení optimální. To bych viděl i jako řešení pro trať 241. Rychlíky se tam těžko někdy vrátí, tam by už musely být rozsáhlejší přeložky. Hlavním problémem je ovšem zcela nevyhovující trať Kolín - Havlíčkův Brod. Dokud se tady něco nezmění, tak na dálkovou dopravu na trati 241 můžeme zapomenout. Jediné přeložky na trati 241 bych se domáhal a tou je přemístění napojení na trať 240 z Okříšek do Třebíče.
poznámka
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.97.206
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 18:29:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice. "...pár rychlíku Praha-JH-Třebíč-Brno..."

Doufám, že jste si jen spletl zkratky a nenavrhujete rychlík Praha - Jindřichův Hradec - Třebíč - Brno
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 878
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 18:36:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

poznámka: Takový rychlík by byl drsný... Zkratkou JH jsem ale myslel Jihlavu
Milan11111
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 78
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 19:27:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Happy: S těma spěšňákama máš pravdu na 100%!
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146
Registrován: 4-2006
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 21:29:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak si tady pročítám vaše názory tak s některýma souhlasím s jinýma stylu obnovit přechod Slavonice ne...!!!Jen jsem chtěl reagovat k těm funícím brejlovcům a krokodýlům okolo Rapotic.Tak že tam funí každá mašina i 843.A brejlovce se tam plouží pro to že (bylo to zmiňované již v jiných DT)se netěší zrovna nejlepšímu zdraví a taky proto že s nima fírové nejedou na plnej kotel možná se bojí aby mašina nezdechla nevím ale je to tak.Jeden tam psal že četa kteý v Jihlavě sebrali perfektně udržovanou 749 121 si vzali do parády dobře seštelovanou 754 076 a nebáli se ji,zvyklý z berty točit na plno a tahala šestivozové rychlíky plnou traťovou rychlostí bez problémů.Ta doba je sice pryč a 754 076 je dneska ale když se chce....
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 22:02:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lokofanda:
kolikrát sem měl pocit,když ještě na 240 kralovaly 850,že rozjezd z Vysokých popovic je nad jejich sílu.Je sice hezké,že brejlovec to teda překvapivě,když se mu zatne tipec,vyjede traťovkou,ale ta efektivita je prostě katastrofální.Rakve sou živější o tom žádná.Prostě dnes sme někde jinde.Peníze,za které by bylo na více úprav trati a zvýšení rychlosti prostě prolétnou brejlovci komínem,nebo skončí na záplatách nepovedených zgarbů 843,či vyspraví ohnilou 850.Mám prostě jiné představy o kvalitních tratích a vozech pro rok 2006.To co se jezdí dnes, zvládaly parní lokomotivy taky kolem jihlavy-ušaté,rosničky.Takže všechny tratě na vysočině by potřebovaly radikální zásahy minimálně v zab.zař,aby se omezil počet staničních pracovníků.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 12:14:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co bude předmětem výluk na trati 225 na konci roku a teď mezi 2.6. a 4.6.??? Bude to nějaké zvyšování traťové rychlosti??
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1296
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 16:46:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prostě dnes sme někde jinde.Peníze,za které by bylo na více úprav trati a zvýšení rychlosti prostě prolétnou brejlovci komínem


Happíku, kam ty na to chodíš...

Jen takovým veeelmi zjednodušeným odhadem - stavební úpravy trati, jejichž výsledkem by bylo nějaké za řeč stojící zvýšení TR (tzn. aspoň 80 ze Zastávky do Okřech) + elektrifikace + sověty + zabzař - kolik by to asi koštovalo? Byla ba to magická miliarda? Zřejmě jo. Litr nafty - pro zjednodušení 30 kachlí. Mld/30 kachlí je 33,3333... melounů litrů nafty. Vážně věříš tomu, že brejlovci v Rapoticích propálí 33 000 000 litrů nafty? Nejsi náhodou Kotherův brácha?
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1297
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 16:49:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co bude předmětem výluk na trati 225 na konci roku a teď mezi 2.6. a 4.6.??? Bude to nějaké zvyšování traťové rychlosti?

To určitě. Sto let se tam jezdí šedesát a teď se to za dva dny zvedne na kilo... Dva dny, to je tak na sečení trávy...
Lokofanda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 16:53:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy:tak jako máte docela pravdu...

Ale elektrika levná taky není a slevovat se nebude a to co se ušetří proti dieselu to se vrazí do ůdržby troleje tak že ČD ušetří ale SŽDC vyblijou víc a jak si někdo myslí že když se třeba natáhnou dráty na 240 a na některých ůsecích se zvýší o 10 km/h trať rychlost že se něco zlepší tak je na omylu,protože lamina s těma samejma vozama co tam jsou teď kulturu nezvýší.
7502750
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 142
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 17:41:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

lokofanda: myslím že ta lokomotiva byla 4074 a o jejím stavu nám určitě něco může říct krysolet.

A proč jezdit do Rapotic na plnej knedlík když budeš v další stanici brzo? a chtěl bych vidět motorovou mašinu která pojede do rapotic plnou traťovou s 6 vozama.
ICQ 243-335-501
Jnr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 4-2006
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 18:30:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

7502750: "A proč jezdit do Rapotic na plnej knedlík když budeš v další stanici brzo?"

A kolik rychlíků z Brna podle Vás jezdí na čas? Za tu dobu, co je odjezd z Brna lichá:25 (a příjezd rychlíků z Ostarvy v lichá:18), tedy zhruba 2 roky, bych při mojem ježdění v rozmezí 1x - 5x týdně počet včas jedoucích rychlíků spočítal na prstech. Takže stahování zpoždění během cesty je tady standardem.
AA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.158.154.230
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 19:02:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: kdyby se všichni drželi Vaší zjednodušené argumentace, tak se v ČR nepostaví ani kilometr nových dopravních staveb. Ukažte mi jedinou trať, která si na sebe vydělala! Jistě, je tady hledisko multiplikačního efektu (zaměstnanost) - a i kvůli tomu bych přestavbu 240 prosazoval. Samozřejmě se nebavíme o žádných tunelech, ale zvýšení TR na 80 km/h. Na mnoha místech rezervy jsou.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1298
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 19:25:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AA: jaká argumentace? Já si jen dovolil zpochybnit Happyho tvrzení, že peníze utracené za naftu spotřebovanou motorovými lokomotivami by stačily na rozsáhlou rekonstrukci stokilometrové tratě. To je dle mého názoru pitomost a klidně se můžete pokusit mě přesvědčit o opaku.

Každopádně zvýšení traťové rychlosti na 80 km/h si nedovedu dost dobře představit bez rozsáhlých zemních prací, přeložek, zářezů, mostů... Smysl má zvýšení rychlosti na dlouhém a souvislém úseku, tříkilometrové ostrůvky ušetří zanedbatelný čas.
AA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.158.154.230
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 19:39:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad 80 km/h - stačilo by zvýšení Náměšť - Okříšky, tady jsou velké možnosti bez nutnosti velkých zásahů. Přiznávám, že úsek Zastávka - Náměšť nad Oslavou je problematicky, ale například mosty z poslední rozsáhlé rekonstrukce jsou již dimenzovány na 80 km/h.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1299
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 20:35:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak zvedneme přes mosty rychlost na 80... Problematický je i úsek Náměšt - Studenec, Studenec - Třebíč a Třebíč - Okřechy...
AA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.158.154.230
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 22:14:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Krysolet: Není. Náměšť - Studenec - rovina se zbytečně "ostrými". Vladislav - Třebíč - opět rovina.... Ve srovnání se zbytkem tratě je úsek Náměšť - Okříšky legrace.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1301
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 23:03:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AA: tak třeba za stanicí Náměšť následuje dvacetipromilová rovina, dál už stoupání sice není příliš prudké, ale směrové vedení tratě by zřejmě pro zvýšení TR vyžadovalo její novostavbu. Úsek Studenec - Vladislav je kozí dráha, opět dvacetipromilová stoupání i klesání. Za Vladislaví je sice krátká rovina, ale pak opět začíná ostré stoupání k Třebíči, tam je kolem 23 prom., jestli se nepletu.. Třebíč - Krahulov: opět střecha jak prase... Mám ovšem dojem, že rychlost tady především omezují právě ty četné oblouky o malých poloměrech. Pro jejich narovnání by bylo nutné postavit prakticky novou trať. Ne že by to nebyla hezká představa, ale držme se reality.
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2015
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 23:06:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: No a jaké jsou typické poloměry oblouků v úseku Zastávka - Okříšky? Jsou tam nějaké souvislejší úseky, kde nejsou poloměry pod 300 m? Nedělám si iluze, že by ta trať šla jednoduše přetrasovat. Ptám se, zda je šedesátka nadoraz kvůli obloukům, nebo spíš celkově kvůli sklonům a spádům. Elektrika by mohla mít své kouzlo snad jedině v případě, že se ji naučíme na 25 kV rekuperovat (= nová vozidla tak jako tak).
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 23:15:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vy si sakra neuvědomujete jednu základní věc!!!A tou je konkurenceschopnost s autobusy a auty!! Pokud se postaví přivaděč na D1 do Třebíče ,tak má 240 po hehe a my taky.Na trati se živí fůra nadbytečných hradlařů a podobných lidí.Jak si dlouho myslíte ,že vysočina bude bez řečí cpát peníze do černé díry jménem ČD???? Z Jihlavy do Brna za 2 hodiny to snad žiju v roce 1950???Tuto jízdní dobu totiž ušaté zvládly taky a s přehledem.Takže sice brejlovci neprožerou peníze za miliardy,ale taky pro cestující nic nepřinesou.Jízdní doby jsou mizerné a kultura cestování ubohá.Takže jestli nechceme vidět další zánik tratě na vysočině ,která by měla potenciál ,tak holt bude muset sždc sáhnout do peněženky.EU by na kvalitní projekt dala,jenomže to by tam nesměli sedět stvrdlí mozci,kteří si neumí zpočítat jedna a jedna.Zásadní modernizace není luxus ,ale nutnost a když už mám živit tlupy hradlařů,výpravčích,pokladních,pochůzkářů a podobně,tak je nutné ,aby po této tratě jezdili lidé ,nebo zboží.Takže je zaplatit musím a je jen otázkou ,jestli se budou flinkat hodinu ,než se přivalí 810 ,nebo budou makat na plné vlaky více kategorií.navíc při novém zab zař nám odpadne fůra těchto zaměstnanců.A je fuk ,jestli bude pod drátama nebo ne.
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1302
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 23:32:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v: poloměr oblouku se těžko odhaduje, ale pokusím se. Pokud dle TTP si vemu míru v úseku Ok - Ji, tak si dovolím odhadnout, že v úseku Zast - Ok je oblouků o menším poloměru většina, o nějakém souvislém "rovném" úseku nevím. A do toho ty kopce... Prostě trať postavená lokálkovým způsobem, levný recept na nápravu zřejmě není.


Happy: Pokud se postaví přivaděč na D1 do Třebíče ,tak má 240 po hehe a my taky.

Nevím - je něco takového v plánu na nejbližší pětiletku?

Na trati se živí fůra nadbytečných hradlařů a podobných lidí.

Mezi Brnem a Jihlavou nevím o jediném hradle, tedy ani o armádě přebytečných hradlařů.

Zbytek tvého příspěvku je nesouvislý blábol. Nepij tolik.
Jnr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 00:28:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Krysolet: Nevím - je něco takového v plánu na nejbližší pětiletku?

"Koridorizace" silnice II/360 Třebíč - VM už probíhá, už byly realizovány obchvaty Trnavy, Oslavice a částečný obchvat VM. V Rudíkově už obchvat byl. V současnosti se staví obchvat Oslavičky (zprovoznění příští rok). Realizováno je nové zaústění do Třebíče. V dohledné době by mělo dojít na narovnání silnice z Třebíče do Pocoucova a závěrečnou část obchvatu VM, snad i na obchvat Pocoucova a nový povrch zbylých úseků mezi obchvaty.

Ve směru na Jihlavu se v současnosti přestavuje úsek Jihlava - Příseka, další úseky přijdou na řadu postupně.
hanz_11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.229.2
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 08:16:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Souhlasím s tím že chyba je v našich lidech. Doporučuji pročíst www stránky EU a zaměřit se na to jaké projekty podporuje. Neříkám že 100% by hned tento získal podporu ale ta pravděpodobnost je celkem velká!
Krysolet
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1303
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 08:37:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jnr: dík, skutečně jsem se v tomto případě nerýpavě ptal. Budování obchvatů obcí je v případě frekventovaných silnic jistě chvályhodný počin. Kdo nesouhlasí, ať si zkusí u silnice bydlet.
hanz_11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.229.2
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 09:39:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nemusí tam hned bydlet stačí každý den projíždět v úseku 30km deseti vesnicemi a jet to skoro hoďku!
AA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.179.86
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 09:47:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechci být pořád v opozici, ale nesouhlasím, že by přivaděč na D1 byl velikou konkurencí pro trať 240. Ten přivaděč se dělá především kvůli kamiónové dopravě, která do Třebíče nemá "kudy". Vše bude v kategorii S 9,5/80 včetně stoupacích a odbočovacích pruhů.
Skutečnou "pohromou" bude až přestavba silnice I/23. Pokud vím, jsou hotovy technické studie obchvatu Třebíč-východ, začíná se pracovat na technické studii obchvatu Vladislavi, který by se snad mohl realizovat i ve čtyřpruhu (jeho součástí je poměrně velká přeložka až někam ke Studenci a opuštění úzkého koridoru mezi Třebíčí a Vladislaví). Uvažuje se o řešení bodové závady Kralice-Rapotice (přemostění Chvojnice). To je zatím v časovém horizontu 8 let všechno, ale i tyto stavby by dost zrychlily dopravu Třebíč-Brno po silnici.
A já se ptám, proč na silniční infrastrukturu peníze dostat lze a na přeložky "lokálkoidní" tratě ne?
Myslím, že se v osmdesátých letech promarnila velká příležitost ke změnám, když se trať rekonstruovala ve stávající stopě.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 10:08:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak podtrženo sečteno:rekonstrukce silnice Jihlava-Třebíč a to ve velkém stylu(sem Brtničák),Napojení Třebíče na D1,Rekonstrukce silnice 1/23 z Brna na Třebíč.To si myslím ,že jsou tak zásadní věci ,že je skutečně potřeba s touto tratí něco významného udělat ,nebo to tu dopadne jak na trati 241.A to vám přepadá třeba 3 mld na tuto trať jako přehnaná suma???Když si uvědomíme,že ty silnice spolknou mnohem mnohem víc peněz.Takže se můžem rozhodnout pro dvě varianty 1.vykašlat se na rekonstruákce a nechat tu trať prostě jen tak ,s tím že budou čd dál sosat peníze z kraje vysočina,které neodpovídají službám a nadále živit fůru zaměstnanců pro lokálkový provoz.
nebo za 2.Provedu rekonstrukce,které budou k něčemu a potom se bude jezdit rychlíkem za 1hodinu a chlup.Potom budou i plné vlaky z Jihlavy.
Bohužel je faktem ,že vysočina zaplatí tak nějak stejně čd ať s rekonstrukcí nebo bez,ale konečně by se k železnici vrátili cestující ,kteří byli nuceni železnici opustit,kvůli pomalosti,drahosti a mizernému konfortu
Jnr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 11:45:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rekonstrukce silnice I/23 je zatím v nedohlednu (tuším, že 2015). Ale mě zajímalo, zda by nešlo při přeložkách udělat koridor pro silnici a železnici zároveň. Mohly by se zaráz vykoupit pozemky atd. V úseku Vladislav - Studenec se trať kroutí jak had a silnice by se měla taky překládat do nové trasy. Mezi Kralicemi a Rapoticemi by pak mohl vzniknout společný dvoupatrový most (dvoupatrové mosty jsou staticky velice výhodné a šetří peníze a navíc by jeden most méně zasahoval do chráněného údolí Chvojniceú), protože vzájemná poloha současného železničního mostu a ŽST Kralice neumožňuje zvětšit poloměr mezilehlého oblouku. Silnice by měla vést v nové trase i z Náměště do Kralic (obejít kopec), tedy opět možný souběh tras.
hanz_11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.229.2
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 13:13:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: rekonstrukce II/405 bez obchvatu Brtnice mi moc ve velkém stylu nepřide tobě jo? :-(
Jinak souhlasím s tím že je třeba s 240 něco udělat dokud je šance dokud z ní není lokálka o kterou není téměř zájem!
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2017
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 13:16:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jnr: Já pamatuju silnici VM - Třebíč ještě jako příšerně točitou s nemožným průjezdem některých vesnic (za všechny vzpomínám na Trnavu). Když mi nedávno příbuzný z Vysočiny říkal, že jsou tam už obchvaty a přeložky, tak jsem na něj jen nevěřícně koukal. Doporučuju www.mapy.cz - tam je to vyfoceno ve stádiu rozpracovanosti, takže lze pěkně srovnávat. Jo, prý to mají napíchnout přímo na exitu VM-západ a mostem přes údolí Balinky napojit až někde před Oslavicí. Není někde na webu k vidění projekt (aspoň čára v mapě)?

Mosty přes Chvojnici: Tak nad tím silničním jsem se zamýšlel už před 20 lety (kdy tam kouřící náklaďáky hekaly dvacítkou do kopce). Kombinace prudkých stoupání, ostrých zatáček a nízkého mostku na řekou je dost zoufalá. Přitom nový most blíže železničnímu se přímo nabízí - zmírnil by spád od východu, zrušil protisvah od západu, odstranil zatáčky a zvýšil tím rychlost.

Krysolet: Pro osvěžení své uvadající paměti jsem si "projel" trať na výše zmíněné ortofotomapě. Těch oblouků je tam víc, než jsem si pamatoval. Přeci jen při jízdě vlakem taženým brejlákem se to z Náměšti do Studence zdá skoro jako rovina. Některé oblouky by se daly srovnat snadno, ale třeba u toho rybníka s kachnama (chovají je tam ještě?) si posun oblouku do bažiny moc představit nedokážu. Zkusil jsem na zmíněné mapě odměřit oblouk u mostu přes Jihlavu v úseku Vladislav - Třebíč. Pokud se s mostem nepohne (jako že je docela nový, pokud se nepletu), tak mi vyšel poloměr pod 300 metrů (bez započítání přechodnic). :-( Prostě trať stavěná podle lokálkového zákona to má tak hluboko v genech, že kromě úplného překopání (jako kdysi Brno - Tišnov) se s tím moc dělat nedá.

Na druhou stranu kopců bych se dneska až tak nebál. Pokud se EŽ prosadí se svými choutkami na zakázky (jako že vliv má), tak laminátka by na téhle trati měla zvládnout 500 tun. Rychlost 70-80 km/h by ji problém nečinila, když má trvalou vyšší než je dnešní traťová.
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 475
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 14:02:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad hanz 11: jo to mně celkem ano ,přemostění údolí,vybrání kopce Kolíbl,odtěžení lesů a další jiné šaškoviny,které mně teda nějak moc důležité nepřijdou.Silnice měla být znovu vyasfaltována a jemně rozšířena ve stávající stopě.Toto přitáhne akorát kamionovou dopravu na Brno a protože bydlím v Brtnici na ulici Jihlavská,tak se z toho nárůstu hluku zcvoknu.Neustále se něco mele o zkvalitnění železnice a podpory železnice,ale výsledky jsou tragické a neodpovídají dnešním trendům.Takže bych byl pro projekt spojení Brna a Českých Budějovic s přípojem na Plzeň přes Jihlavu.To ,že by tento projekt stál nemalé peníze ,to je snad jasné,ale alespoň by něco přinesl.O trati 225 a jejích rychlostech nemá cenu hovořit . Kdo si myslíte ,že drží tyto rychlíky??? No přece chudí studenti,kteří si ve vlaku popovídaj,maj dát kam bágle a čas je nějak netlačí.Ale silně pochybuju ,že tak někdo dojíždí do práce,na obchodní schůzky a podobně.Takže si myslím že na projekt spojení Brna(napojení na Břeclav) s českými budějovicemi(napojení na PLzeň a Gmünd) by se v Eu našli peníze na realizaci.Jenomže ,to by se někomu muselo chtít.
Halfmister
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 512
Registrován: 2-2005
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 15:01:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bydlím v Brtnici na ulici Jihlavská

Ty we! A neznáš Jirku Kalendu?
Ženský nebo chlast, jednou si na to dno sáhneš.
hanz_11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.226.229.2
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 15:06:34   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: ja si myslím že bez obchvatu Brtnice je to špatný. Snad se to nakonec zadaří prosadit, prý velký podíl na tom že se obchvat Brtnice zatím neprosadil má zastupitelstvo Brtnice, prý obchodníci tratili kdyby se přes Brtnici nejezdilo! (Asi ochluchneš! Jestli chceš tak ti můžu každý ráno u oken zatroubit :-)).
Taky si myslím že by se peníze na 240 našli ale muselo by se chtít, ale to je ohraná písnička. Já furt doufám v generační výměnu a že pak se to pohne tím správným směrem, no uvidíme.
Jnr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 4-2006
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 16:59:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

to M_v:

trasa Třebíč - VM je k vidění na stránkách Krajského úřadu kraje Vysočina www.kr-vysocina.cz, odkaz GIS (v levém sloupci), pak Územně plánovací dokumentace - koncept ÚPN VÚC a zoom na trasu a zatrhnout Doprava (vlevo).
V současnosti se kutá u Oslavičky mezi silnicí na Třebíč a Rohy a bude letos dokončeno, zbylý úsek od silnice na Rohy po silnici na VM s přemostěním tratě 252 se zpozdil kvůli výkupu pozemků a bude hotov příští rok. Okolo Oslavice je hotovo. U VM je hotovo od křižovatky mezi Oslavicí a VM k vlakovému nádraží (část trasy červeně). Zbylý úsek (od křížení s červenou) po exit D1 VM - východ s přemostěním Oslavy přijde na řadu někdy v budoucnu.
Fotky z výstavby obchvatu Oslavičky lze nalézt na www.dopravak.tr.cz
Fotky z obchvatu Trnavy by měly být u loňského? ročníku soutěže "Stavba Vysočiny" kde jsou i některé další informace o stavbě (pokud nenajdete, mám tuším staženo, můžu poslat)

trasa Třebíč - Jihlava:
staví se v jiné trase, než je vyznačeno na předchozí mapě. Podrobnější plány jsou k nalezení na webu KrÚ kraje Vysočina někde v dokumentech odboru dopravy (snad to najdete, kdyby ne, tak se ozvěte a já Vám to pošlu mailem)
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 479
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 18:32:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Halfmister: jj znám jen ale podle vidění ;)
ad hanz_11:zkus zatroubit a garantuju ti že ti tu houkačku nacpu do .Ne to byl jenom vtip ;).Jinak ono není nic příjemného ,když vám kolem oken každý den jezdí řidiči kamionů,kteří nepoznají 80km/h od 50km/h a přitom se vám klepou v místnosti okna. :-(. Jinak je sice hezké ,že obchodníci nebudou tratit,ale rozhodně bude tratit historické jádro města.Ono to těm mostkům na kráse nepřidá a navíc každou chvíli se válej sochy v řece.Tak doufám ,že tam vzniknou jisté retardéry ,něco jak v Golčově Jeníkově.Rozhodně něco,co zvýší bezpečnost obyvatel ve městě.Protože je potřeba myslet na malé děti,které chodí do školy.Takže nevím jestli je vhodné kvůli maržím odstrčit bezpečnost nejmenších na druhou kolej.No nechci se v tom babrat ,stejně zmůžu tak akorát ho...
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2020
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 18:51:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jnr: Díky, to mi stačí. Výborný zdroj informací. Už to vidím, ono to bude kolem nádraží a přes Oslavu na exit východ a pak na Křižanov, já to od příbuzných pochopil, že přes Balinku na exit západ (tedy směr z D1 od Prahy).
Happy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 480
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 18:52:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad JNR: ty mapy jsou z 4.10.2005??? jestli jo tak ty mám.Jinak nemáte náhodou takovouto mapu ,ale železniční sítě???
AA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.158.154.230
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 21:24:51   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad rekonstrukce silnice I/23 "2015": nelze věřit tomu, co se píše v Horáckých novinách, to je ten nejhorší plátek na celé západní polokouli. Rok 2015 je krajním rokem výstavby přeložky Náměšť-Kralice, kdy silnice za penzionem "Fontána" v Náměšti opustí stávající trasu vpravo a trasou staré úvozové silnice (kterou si lze kdykoliv projít) se kolem "Velkého Pole" dostane před Kralice, kde by měla plynule navázat na nový úsek nezastavěným středem obce, který je chráněn územním plánem a pokračovat mostem přes Chvojnici.
Nebudu zatěžovat informacemi o silnicích, ale přesto ještě krátká poznámka - od chvíle, kdy "vládu" nad silnicemi I.třídy převzalo ŘSD Jihlava se po letech začalo konečně na silnici I/23 něco dít - přesný harmonogram viz www.dopravak.tr.cz, je tam i dokument o celkové rekonstrukci trasy v JM kraji a na Vysočině.
Letos například ještě proběhne komplexní rekonstrukce (vyfrézování, zpevnění krajnic, nový povrch) úseku Náměšť nad Oslavou - Kralice.
To je sice pěkné a potřebné, ale když se kompetentních orgánů zeptáte na investice do trati 240, tak dostanete stále stejnou odpověď: "plánuj se lehká elektrizace bez větších úprav stávající trasy"
AA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.158.154.230
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 21:28:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

btw: společný most přes Chvojnici si nedokáži představit buď bez:a)železničního tunelu směr Brno (opuštění stávajícího koridoru) nebo b) bez velkého zářezu pro silnici I/23, obávám se, že by oblouk na "Rapotické" straně nevyhovoval pro silnici kategorie S 11,80
hanz_11
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.12.195
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 22:00:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Happy: Jojo je pravda že průjezd Brtnicí je zajímavej, jedno předjížděcích míst je samotný náměstí který se v zimě díky kostkám stává pastí, protože na tom jede zabrzdit o stoupání na obě strany ani nemluvím tam jede v zimě autobus tak 5km/h. Právě proto že dobře znám nástrahy silnice mezi Jihlavou a Třebíčí tak sem přesvědčen že v případě dobré obchodní strategie a úprav které přinesou lepší kvalitu cestování se musí vlaky zaplnit že se ČD budou divit. Já sám bych hned jezdil kdyby jel spešňák tak cca v sedm a po půl osmé byl v Jihlavě město. to by bylo super! :-)
AA
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.158.154.230
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 08:24:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenom nechápu, kudy se navrhovalo přímé spojení Brna s Českými Budějovicemi přes Jemnici a to v oblasti Moravských Budějovic? Nová trať přes Hrotovice? Nebo jak?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace