K-report
 

Archiv do 15.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 15.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 11:41:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jé, Káema už jsem v diskusi dlouho nepotkal. A kupodivu uznává argumenty a názory ostatních. Co se to s tebou stalo, Káeme, nejsi nemocný?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 979
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 12:08:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: To máš z toho, že nechodíš do Tramvají. U vlaků je můj vztah více citový, u tramvají více rozumový. Proto u vlaků víc věřím ostatním. :-)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22701
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 17:10:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na druhou stranu, některé taktomodlové prvky se najít dají, např. křižování s nejedoucím vlakem (=zcela zbytečný pobyt).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 429
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 17:47:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ:
To je přesně to, co mě na osobákách na horní 200 štve. Typickou ukázkou je poslední večerní ze Zdic, který prvně křižuje až v Písku. Naštěstí se pánové po upozornění na toto chytili za nos :-)) a v Návrhu to tak již není. Tak snad podobně konstruktivně přistoupí i k tomu dopolednímu. Ale na příští GVD to již moc reálně nevidím. Bohužel nejde všechno hned ...
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22706
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 18:01:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Se SENou je bohužel občas dost těžká řeč :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 430
Registrován: 6-2005
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 18:30:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ:
Martine (nebo někdo jiný ze studentů některé z dopravních fakult), máte ve škole SENu s daty pro trať 200?

Mám vizi jak zbourat většinu nepřípojů v Březnici, vyžadovalo by to sice zvýšení NTR (v mezích zákona ) a nasazení výkonnějších vozidel (pokud by se kraje domluvily a vypsaly výběrové řízení, tak by to snad mohlo jít), ale pomohlo by to hodně lidem i trati jako takové. Zda je to reálné a zda by vyšla křižování by se ale muselo napočítat. To prostě s tužkou, papírem a excelovou tabulkou nezvládnu.
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22708
Registrován: 4-2003
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 18:39:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

SENu sice máme, ale stejně Ti spočítá (resp. vlastní SENA jen namaluje), co chceš.
Takže spíš si tam přemluv nějakýho fíru, ať vyždíme z motoru maximum (pak bude rozjezd sólo 810 a 814 nejspíš velmi podobný - adheze je omezená), změř a zapiš časy, pak už to spočítat pomocí vzorců základní školy možné bude :-). Traťové poměry asi znáš, ale klidně dodám. Pro výpočet jsou potřeba přesné hodnoty stejně akorát u vzdáleností mezi zastávkami a rychlostními omezeními.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Sou
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 5-2006
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 20:52:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dle vlaky.net by mel jet pristi rok primy rychlik Praha-Blava-Rajka-Split(misto do Budapesti(Slovan)):-)
Michal2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 211.76.98.66
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 00:01:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Požádal jsem ČD o poskytnutí návrhu JŘ...

Vážený pane,

děkujeme Vám za Váš zájem o vývoj přepravní nabídky ČD pro GVD 2006/7.

Návrh jízdního řádu je pracovním materiálem jednak pro dopravce, jednak
pro objednatele dopravy. České dráhy se nebrání účelné diskuzi nad návrhy
jízdních řádů, k tomu ovšem nepomůže Váš obecný požadavek. Máte-li skutečný
zájem o diskuzi, obraťte se na územně
příslušné krajské centrum osobní dopravy nebo příslušný krajský úřad.
Data
v návrzích snad nejsou předmětem státního tajemství, ale jistě jsou
vzhledem k jejich rozpracovanosti dost citlivá na to, aby mohla být dána k
dispozici laikům, kteří většinou nemají potuchy o problematice dopravy,
kteří ale o to víc rozdávají rozumy.
Je právem zaměstnavatele určit
některé údaje za předmět služebního nebo obchodního tajemství a všichni
zaměstnanci jsou vázáni pracovní smlouvou nařízení zaměstnavatele
dodržovat.

Chcete-li dosáhnout změny ve zveřejňování návrhů JŘ, doporučuji Vám
obrátit se na Představenstvo ČD, a. s.

S pozdravem

Martin Šůstal
České dráhy, a. s.
Krajské centrum osobní dopravy
Zlín



U ČD jsem neuspěl, zkusím tedy zde. Prosím, máte-li někdo aktualizované tabulky návrhu, žašlete je prosím na mail novak944@seznam.cz Děkuji.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22723
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 00:13:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Doporučuji se obrátit na krajský úřad. Jedině ten má právo (a povinnost) své občany informovat.
Aktualizované tabulky zde nejspíš pár lidí má, ale jsou jim z jistého důvodu k ničemu.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Michal2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 211.76.98.66
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 00:19:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten mi sdělil, že vše dělá ke spokojenosti občanů a že si mám počkat na vydáni tiskového veřejného oficiálního JŘ (KJŘ)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22724
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 00:22:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak už zbývá jedině obec. Pokud i tam bude přístup k občanům (voličstvu) podobný, tak bych to zkusil prohnat médii a věřím, že pak se ledy jistě pohnou.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Michal2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 59.7.157.48
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 00:25:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na našem MěÚ ani nevěděli, že něco takového existuje a tvrdili, že se mám obrátit na dopravce, tedy ČD.
Někdy si připadám jako v ..........
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22725
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 00:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je smutné, že orgány státní správy neznají zákony tohoto státu... :-(
Zkusil bych jít vejš (např. za starost(k)ou) a odcitovat mu příslušné paragrafy. Pokud ani to nepomůže a chcete si nasadit psí hlavu, pomůže už asi opravdu jen rozmáznutí v médiích :-(.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22726
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 00:38:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zákon č. 266/1994 Sb., o dráhách,

ve znění zákona č. 189/1999 Sb., o nouzových zásobách ropy, o řešení stavů ropné nouze a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o nouzových zásobách ropy), ve znění zákona č. 23/2000 Sb., kterým se mění zákon č. 266/1994 Sb., o dráhách a ve znění zákona č. 71/2000 Sb.

§ 40

Jízdní řád na dráze celostátní a regionální

(1) Jízdní řád veřejné drážní osobní dopravy na dráze celostátní a regionální zpracovává provozovatel dráhy. Jízdní řád je provozovatelem dráhy zpracováván koordinovaně s jízdním řádem v silniční dopravě a vychází z požadavků dopravců a z požadavků okresních úřadů na plynulé a pravidelné provozování drážní dopravy v požadovaném počtu a časovém vedení jednotlivých vlaků, které budou předmětem závazků veřejné služby.

(2) Okresní úřady uplatní u provozovatele dráhy souhrnné požadavky na počet a časové vedení jednotlivých vlaků nejpozději 240 dnů před dnem platnosti jízdního řádu. Ve stejné lhůtě předají provozovateli dráhy své požadavky dopravci.

(3) Provozovatel dráhy projedná návrh jízdního řádu a návrh změny jízdního řádu s okresními úřady ve lhůtě nejméně 120 dnů před stanovenou dobou platnosti jízdního řádu, jedná-li se o nový jízdní řád, a nejméně ve lhůtě 15 dnů před stanovenou dobou platnosti, jedná-li se o změnu jízdního řádu.


Jen si nejsem jist aktuálností a zkoumat se mi to teď v noci nechce :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Michal2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 211.76.98.66
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 00:39:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na tom rozmáznutí už pracuji
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 09:05:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Michal2, MZ:
S tím rozmáznutím bych nechvátal, není rozumné si naštvat lidi, se kterými budete chtít několik dalších let spolupracovat, dříve, než tato spolupráce začne.

Takže bych vzal zákon a vypravil se za starostou obce. Probral s ním, že obce mají velkou měrou možnost ovlivňovat jízdní řád a zkusil ho požádat, zda byste se mohl jménem obce obrátit na Krajské centrum ČD, sjednat si s příslušným člověkem schůzku a probrat společně pohled na budoucnost na vaší trati.

Uznávám, že je to neuvěřitelně složité, náročné, komplikované, že Vás mezitím několikrát vyhodí oknem ... ale nesmíte se dát a musíte přijít zpátky dveřma :-)). Ale je to mnou osobně (taky jsem u nás na radnici udělal na první pokus zkušenost, že mě poslali za dopravcem, tak jsem šel o patro výš za místostarostou) vyzkoušená metoda a funguje to.


Člověk, který nemá o potřebách cestujících páru může opravdu nadělat spoustu škody, pak stačí aby tomu uvěřil úředník na obci a na jednání k JŘ prezentoval, že to musí být tak a nijak jinak a je na průšvih (ubývání cestujících) zaděláno. I tuto zkušenost mám a konečně jsme od druhé změny většinu těchto průšvihů urovnali.

P.S.: Takže držím palce. Určitě nakonec u vás v obci najdete někoho, kdo vám bude naslouchat.
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 432
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 09:27:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže spíš si tam přemluv nějakýho fíru, ať vyždíme z motoru maximum
Ale já tyhle hodnoty pro 842 + 021 mám, není třeba nikoho přemlouvat, stačilo jen počkat na pořádné zpoždění. Je to sice ještě s pomalou u Příbrami, ale na to aby se osobák (s velmi krátkými pobyty, čili by to chtělo něco nízkopodlažního) vešel do jízdní doby rychlíku chybí tak 2 minuty, čehož by se dalo dosáhnout jednak zvýšením NTR v mezistaničních úsecích (na šestiminutových úsecích by již zvýšení na NTR 100 km/h bylo znát) a jednak nasazením něčeho výkonnějšího (čímž jsem myslel např. na Kraslické jezdící Regiosprintery, jejichž rozjezdy mi přišly minimálně srovnatelné s rozjezdy sólo kvatra). Obávám se, že 814 těmto mým představám asi nevyhoví.

Problémy jsou pak dva:
1) Dají se takto zkrátit JD natolik, aby to s "nějakou" přirážkou pro stabilitu JŘ vyšlo na systémovou hodinu Beroun - Březnice osobákem.
2) Vysoce pravděpodobně se při hodinovém taktu trefím s křižováním mezi Jince a Bratkovice, což není na jednokolejce dobré řešení

Před časem jsem na internetu objevil prezentaci nějakého našeho akademického pracoviště, kde právě podobné záležitosti počítají pomocí diferenciálních rovnic, ale odkaz jsem si nejspíše neuložil, a tak jsem doufal, zda to třeba není u vás na fakultě.
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Michal2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 58.234.123.56
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 10:02:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl:

Už jsem na ně nadráždil tisk a regionální rozlasovou stanici. Pro začátek stačí.

Po té, co tam se mnou takto vyběli, jsem se měl co ovládat, abych tam někomu nějakou nevrazil. A bude ještě nějaký čas trvat, než mě přejde vztek a opět tam vkročím...
Michal2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 59.13.169.9
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 10:09:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Uznávám, že je to neuvěřitelně složité, náročné, komplikované, že Vás mezitím několikrát vyhodí oknem ... ale nesmíte se dát a musíte přijít zpátky dveřma :-)). Ale je to mnou osobně (taky jsem u nás na radnici udělal na první pokus zkušenost, že mě poslali za dopravcem, tak jsem šel o patro výš za místostarostou) vyzkoušená metoda a funguje to.

No právě a já na to nemám čas, nervy ani trpělivost...
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 86
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 10:50:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl: Trať 200 moc neznám, ale přesto to zkusím: Myslím že zkrátit JD mezi Březnicí a Zdicemi pod 1 hodinu osobáky je nereálné (48 km). Mj. je trať 200 zralá i na nové zastávky např. v Jincích (blíže centru obce), Čenkově, či Trhových Dušníkách. Při současném počtu osobních vlaků (2h takt) by se dalo omezit souběžné autobusové spojení do těchto obcí a ušetřit nějaké ty penízky za souběžné linky.
Dalo by se to udělat třeba takto:
Os: Zdice L:48 - Lochovice S:00, Příbram S:30, Březnice L:00, Písek S:00
R: Zdice L:13 - Tochovice L:00 - Březnice L:10 - Písek S:53 - Putim L:00
křižování mezi R a Os vyjdou do Bratkovic a Čimelic
- na Os v Lochovicích navazují vlaky do Třebáně
- v Březnici možnost volby vazby na osobáky nebo rychlíky
- zřízení zastávek: Jince obec (2139 obyvatel), Čenkov (361), Trhové Dušníky (399), Příbram jih, ale nabízí se i další místa.
- rychlíky zastaví: Zdice - Lochovice - Jince obec - Příbram - Tochovice (jedním směrem pro křižování) - Březince - Mirovice - Čímelice - Čížová - Písek zastávka - Písek - Putim - Protivín/Ražice
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 433
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 12:02:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R: Zdice L:13 - Tochovice L:00 - Březnice L:10 - Písek S:53 - Putim L:00

Tohle je jízdní doba na osobák a ne na rychlík. Při uvažování uzlu v Berouně (jako že tam u dálkové dopravy Praha - Plzeň zhruba tak vyjde) se i při přidání zastávek v pohodě dostaneme do Březnice na celou a dá se křižovat tam. Další celá až v Putimi tím pádem nesmysl, protože srazit JD rychlíku Březnice - Strakonice na 60 minut by ani po přidání zastavení v Písku - zastávce neměl být problém (ve Strakonicích by tak byl zároveň s R ČB - Plz a R Plz - ČB a daly by se tam těsněji skupinovat osobáky do Blatné, do Vimperka a možná i do Sušice).

Od jihu nám osobáky do Březnice vycházejí v lichou (po symetrizaci osobáků na 190 v obou směrech a s R by se křižovalo v obou směrech ve Vráži), Příbram je pak v cca LL:24 a je otázka jak to procpat dál nahoru (křižování v Bratkovicích?) a zaústit do Berouna (včetně návaznosti na příměstskou pražskou dopravu).
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2360
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 22:42:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K nedávné diskuzi o Hradčanech:
Dneska v sudých Hradčanech v Karviné bylo tak 30 lidí. Nástup 3 lidi, výstup snad nikdo. Fakt vytížený vlak
ICQ: 202 888 377
Nádražák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 04. června 2006 - 16:28:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen menší poznámečka k návrhu GVD. Včera jsem jel R 601 z Prahy do Zábřeha. v Chocni nastoupili 4 lidé, asi 8 jich vystoupilo. V Ústí n/Orlicí vystoupilo asi 10, nenastoupil nikdo. Chci vidět, kolik lidí bude nastupovat/vystupovat v Přelouči či Lipníku, kde mají zastavovat rychlíky. Myslím, že když už lidé nejezdí vlakem z Chocně nebo z Ústí, těžko budou jezdit z nějaké Přelouče nebo Lipníku, protože jsou to nesrovnatelně menší stanice i křižovatky.. A jen pro informaci. V Třebové nastupovala/vystupovala polovina lidí co v Zábřeze. Přesto tu IC/EC už z pricnipu jen proto, že je to Zábřeh, stavět nemohou...
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2362
Registrován: 10-2004
Odesláno Neděle, 04. června 2006 - 20:18:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S Lipníkem souhlasím, když sem loni občas jel v sobotu R 600 (velmi dobré spojení do Prahy - příjezd kolem 11:00), tak v Lipníku většinou nevystupoval nikdo a nastupovalo pár lidí.
ICQ: 202 888 377
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1475
Registrován: 8-2004
Odesláno Neděle, 04. června 2006 - 20:44:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Přelouči nastupuje pár lidí ráno do Galána, večer zpět už je to o dost horší. Dřív se ráno plnil obstojně, letos je přípoj od Prachovic až na osobák za ním, takže těch lidí tam ubylo. Stavět v Přelouči každý rychlík je evidentně blbost.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Radši_Nikdo
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.4.205
Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 19:39:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Návrh GVD 2007 je opět na http://danone39.mr2008.org/ngvd/
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 11-2005
Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 21:22:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Radši_Nikdo: Ten už je tam od poloviny dubna. Bohužel nyní už není aktuální, bo nemám k dispozici aktuální data.
ICQ 311-297-744
xyxy
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.70.28.237
Odesláno Pondělí, 05. června 2006 - 22:00:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle návrhu není 028 samoobsluha a teď od 2. změny je.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1217
Registrován: 11-2003


Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 23:44:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A já ještě musím dodat, že dostat se k návrhům je téměř nadlidský a možná i nerealizovatelný výkon...
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 72
Registrován: 3-2004
Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 08:02:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když už se tu rozeběhla diskuse na téma zastavování a nezastavování, přidám jeden návrh: Nebylo by dobré, aby dálkové vlaky stavěly v první stanici na okraji Prahy (Úvaly, Říčany, Roztoky) a zde byla návaznost na příměstské vlaky? Ono když jede člověk od Budějovic třeba do Uhříněvse, tak buď musí na hlavní a zase osobákem zpátky, nebo se kodrcat už z Benešova. To zastavení by zase tolik času nezabralo a úspora celkové cestovní doby by byla značná
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22835
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 08:37:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebyl bych proti, stejně budou po rekostrukcích těch tratí rychlíky oproti osobákům moc rychlé, takže zastavení navíc zajistí, že nebudou za osobákem poskakovat...
Narazí se ale na problém, co s frekvencí do Prahy, které těžko půjde využití rychlíku zakázat (leda to neuznáváním šalinkaret) a měla by primárně využívat neexistujících zrychlenek, na které zatím není místo a ani peníze, kraj zatím preferuje systém couravých osobáků jezdících každou chvíli.
Ono stačí, kolik lidí rychlíků využívá z/do Benešova. Nedivím se jim, ale dlouhobě je to neudržitelné, vozit přebytečné tuny železa až do Budějc.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 399
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 09:07:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Jirka_j: Podle mě by mohly rychlíky na 220 stavět spíše v Hostivaři než v Uhříněvsi...tramvajová smyčka, autobusové linky, VŠ koleje a celkově velká hustota obyvatel.
Peno
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1163
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 17:54:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Myslím že postačí omezení směrem do Prahy pouze pro výstup z Prahy pak pro nástup. I tak si myslím, že by ta frekvence mohla být dostatečná.
Já osobně již několik let prosazuji zastovování IC a EC v Libni. Myslím že by to bylo žádoucí v mávaznostli na ML do Roztok a Os na Masaryčku. A samozřejmě také pro přestup na MHD do přilehlých místních částí. Myslím že by to zas tak velké zdržení pro ty vlaky nebylo a dost lidí by to uvítalo, zvlášť při přestupech dál za Prahu (např. směr Kladno).
Ale to jen tak mimochodem, když už jste tu to zastavování načali.
Kuřáci jsou nesvéprávné a život ohrožující bytosti
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2143
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 21:00:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nic proti zastavování na okrajích (alespoň v některých případech např. Běchovice, Uhříněves, Rajská zahrada,...), v mnoha případech by mohlo být přínosné zkrátit tak cestujícím cestu do cíle (tedy na přestup do jiného vozidla v místech blízkých teoretickému středu města), ale problém je v tom, že ona nádraží na to nejsou uzpůsobená, jejich okolí už vůbec ne a návazná doprava také pokulhává...
...when you're alone and life is making you lonely you can always go Downtown.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22864
Registrován: 4-2003


Odesláno Čtvrtek, 08. června 2006 - 21:08:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Peno:
Libeň se dá srovnat s Vrškama, ne Hostivaří nebo Uhříněvsí...
Ale chce to tu návaznost na linky do města, ne napaječe pro návoz na vlaky do Prahy.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Jirka_j
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 3-2004
Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 07:36:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem, co brání prodloužení městské linky do Hostivaře už nyní? Neexistence Malešic asi ne, myslím, že toto prodloužení by linku zatraktivnilo, dojíždějícím z benešovské trati do oblasti Libně a Vysočan by to výrazně zkrátilo jízdní dobu.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22890
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 09. června 2006 - 08:04:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi i ta neexistence zastávek, ale hlavně by to musel někdo zplatit a musela by se na to najít vozidla... :-(
Zde však vidím pole působnosti pro různé soukromníky, byla by to stejně čistě městská linka, klidně by tam mohly (v horším případě) platit pouze jízdenky PIDu.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.48.153
Odesláno Sobota, 10. června 2006 - 00:53:31   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem si všimnul, že podle návrhu by přijel vždy v 10,04 R do Tanvaldu (z Prahy) a cestující by čekali do 10,35 na Os do Harrachova. Který debil...?

Podobně zajímavé jsou Os pouze do Rokytňan na 063 a pouze do Nučic na 173. Na 063 navíc víkendové Os do Kopidlna nenavazují na Os z Mladé Boleslavi (města). Trošku to vypadá na úmyslné znemožnění spojení MB - Dětenice, jako by vedení ČD a.s. mělo účty s majitely tohoto ne zrovna ideálně fungujícího zámku. Snad nikde v republice nebyly vytvořeny tak extrémní nepřípoje, jako mezi tratěmi 064 a 063. Vím, že je 063 provozována pouze ze strategických důvodů, ale proto snad nemusí tamní 809 vozit vzduch.
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 9-2003
Odesláno Sobota, 10. června 2006 - 03:18:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mno co se tyce R do Tanvaldu, tak to neni zadna tragedie, tedy aspon tak z 80%. R od Prahy totiz jezdi vesmes stabilne zpozdeni, takze to nakonec bude akorat :-)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22919
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 10. června 2006 - 04:36:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

podle návrhu by přijel vždy v 10,04 R do Tanvaldu (z Prahy) a cestující by čekali do 10,35 na Os do Harrachova. Který debil...?

Klíčová slova:
Takt, návrh.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 271
Registrován: 4-2004


Odesláno Sobota, 10. června 2006 - 11:28:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VŠD: O jaké strategické důvody se jedná? 063 je vážně nejmarnější mezi marnými v širokém okolí. Provozoval bych ji jen v době festivalu Milkovické kozy. Vážně.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1482
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 10. června 2006 - 15:13:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lokom:
Zpoždění jen výjimečně přesáhne 15 minut, zpravidla se vleze do 10. Myslím, že menší korekce by neškodila, ale jak píše Martin - návrh.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Valto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.38.136
Odesláno Sobota, 10. června 2006 - 21:39:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Určitou zajímavostí je téměř dvacetiminutové čekání R 1071 v Berouně...dopravce Viamont a.s...
chápu, že kvůli dodržení taktu na 171 je těžké něco procpat, ale tohle...to sem zvědav kdo s tím pojede :-)
veden bude zřejmě Desirem....
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 868
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 11. června 2006 - 14:56:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Valto: No to je také zajímavej vlak. Možná že by nebylo od věci, to o těch 20 minut šoupnout později rovnou celé už z Furthu (návaznosti jsem však nestudoval). Další záhadou mi je nestavění na Smíchově. Ono to vůbec vypadá, že Viamont neví co chce, protože ještě markantnější je to v opačném směru, kdy má odjíždět pět minut po R450, též do Furthu. Konkurenci sice chápu, ale tohle mi připadá dost uhozený. No ale je to návrh a ještě k tomu už dost starý, takže kdo ví, jak to vypadá dnes.
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 158.196.48.153
Odesláno Neděle, 11. června 2006 - 15:00:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Walbrzych: Já vím, že 063 nikdo nejezdí, provozovaná je jako záložní trať pro případ výluky MB hl.n. a MB město. Ty cancourové vlaky do Rabakova jsou výsledkem krajského zřízení, mj. v Rabakově žije trvale 25 osob a nejezdí tam autobusy. (Dolní Bousov, Řitonice, Domousnice a Rabakov spadají pod Středočeský kraj, Rokytňany, Osenice a dále, stejně jako Sobotka, pod Královehradecký kraj.)

Pokud už je tato trať provozována, domnívám se, že by se mělo dbát na přípoje do Mladé Boleslavi (v Dolním Bousově) a Jičína (v Kopidlnu). Např. vlak 15805, kterým by třeba i někdo jel, má však návaznost v Bakově nad Jizerou na R od Prahy. Hlavním zdrojem frekvence v letním období by mohl být Zámek Dětenice. Návrh JŘ umožňuje pouze návoz dětí do školy a dalších osob k lékaři do Dolního Bousova, nic víc. Ale tento problém je složitější.
Valto
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.160.21.28
Odesláno Neděle, 11. června 2006 - 21:05:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šoupnout to už z Furthu by šlo, ale případní cestující z os z Domažlic a odjinud by pak stejně asi jeli rovnou rychlíkem ČD...a přímých cestujících z Domažlic do Plzně a Prahy asi moc nebude..nevim...jo tak ten spoj z Prahy je taky zajímavejodjíždí sice pět minut po ČD, ale odjezd z Plzně do Furthu je naprosto stejnej...Viamont si vybral opravdu zajímavý čas...mno uvidíme jak to nakonec dopadne...rozhodně lepší než okružní rychlík po semmeringu od Railtransu..
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 869
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 11. června 2006 - 21:37:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jestli ona tam nechybí poznámka, že "dopravce bude teprve určen", jako na jiných tratích, ale tady o žádné soutěži nevím, takže je to divné. Co se Railtransu týče, tak tam je to celkem jasně určeno pro šotoušklientelu z řad německých sousedů, tedy převážně. No a když si to naplní a něco na tom vydělají, tak nejsem proti.
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1494
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 12. června 2006 - 15:45:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa: Co se Railtransu týče, tak tam je to celkem jasně určeno pro šotoušklientelu z řad německých sousedů, tedy převážně. No a když si to naplní a něco na tom vydělají, tak nejsem proti.
Přesně tak.

Václav Š.David: Hlavním zdrojem frekvence v letním období by mohl být Zámek Dětenice... a zajímavé stravovací zařízení tamtéž.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Wałbrzych
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 4-2004


Odesláno Čtvrtek, 15. června 2006 - 18:19:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

!!! - Liberecký kraj má plus...
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1103
Registrován: 2-2005


Odesláno Čtvrtek, 15. června 2006 - 19:21:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak by to mělo být všude...ať šotouši mají tipy na výlet :-)
A 063 teda opravdu končí? Že tam není
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

ICQ:
260 116 510
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 470
Registrován: 7-2004


Odesláno Čtvrtek, 15. června 2006 - 20:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

trať 063,KÚ neobjednal dopravu,teď probíhá jednání s obcemi....
trať 064,probíhají jednání o zachování 5 párů v úseku Lomnice-Libuň,jinak zbytek tratě bez omezení.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 665
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 15. června 2006 - 21:51:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Není 063 spíš ve Středočeském a Hradeckém kraji? Pokud vím, tak St. kraj neobjednává dopravu do Kolešovic, Zásmuk a Mochova a Hradecký na 063 neobjednává dopravu ve všední dny.
ICQ -> 21 65 33 068
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 472
Registrován: 7-2004


Odesláno Čtvrtek, 15. června 2006 - 21:57:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak výběrové řízení na liberecku zrušeno,dopravce dále ČD a.s.,
trať 016 snížení dopravy,
KÚ neobjednal doposud zatím dopravu také na tratích 013,125,233

dále již asi nebudou zajíždět vlaky do Jiříkova na trati 088, v pracovní dny má být bez doprvay úsek Hrob - Moldava,Chomutov - Vejprty!,silné omezení vlaků na trati 132.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 666
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 15. června 2006 - 22:03:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A aby to bylo kompletní, tak je ještě zvažováno zastavení dopravy Vraňany - Libochovice. Co se týká Jiříkova, tak já měl za to, že víkendové osobáky v tom Jiříkově zastaví - ale třeba jsem to jen nepochopil :-)
ICQ -> 21 65 33 068
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1513
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 15. června 2006 - 22:09:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

753006, Bureš:
Děkuji. Je to tak, jak jsem to víceméně čekal. Jen tu 137 jsem si teda nemyslel .
Co taková 085 ? Nebo 175,176,028..
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 667
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 15. června 2006 - 22:14:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: 085 by měla mít jeden pár v (6) a +, 028 má snad zůstat tak jak je.
ICQ -> 21 65 33 068
753006
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 7-2004


Odesláno Čtvrtek, 15. června 2006 - 22:57:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Bureš:Ano Vraňany-Libochovice sem zapomněl...(
088 víkenďáky maj stavět jen Jiříkov-Filipov
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.178
Odesláno Čtvrtek, 15. června 2006 - 23:31:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"... aby dálkové vlaky stavěly v první stanici na okraji Prahy (Úvaly, Říčany, Roztoky) a zde byla návaznost na příměstské vlaky? ..."

V principu ano, ale zrovna tyhle zastávky bych nevolil, tam kromě vlaku do/z Prahy jsou už jen návazné busy na nejbližší mez. Spíš bych to viděl na důsledné zastavování všech vlaků všech kategorií (včetně IC, EC, SC) v Libni, Hostivaři (nebo Strašnicích, v budoucnu na Zahraďáku), na Smíchově (první vlaštovka, zde to už téměř funguje), v Holešovicích zast. (v budoucnu v Podbabě). Tam je jak bezproblémová návaznost směrem ven z Prahy, tak tangenciální spoje v rámci Prahy.


"Podobně zajímavé jsou Os ... pouze do Nučic na 173"

Možná v tom nějakou roli hraje určitá reálná atomizace stč kraje podle býv. okresů. Ve stč. kraji to vypadá, že si, víc než v jiných krajích, každý okres hraje na vlastním písečku. (Nučice = okres PZ, Loděnice,Vráž = okres BE)
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.178
Odesláno Čtvrtek, 15. června 2006 - 23:34:36   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pokračování: roli taky může hrát fakt, že do Nučic jezdí jen ultracourákové busy Ropidu, zatímco do Loděnic a Vráže jezdí jak dotovaný courák Ropidu, tak nedotované polorychlíky Fedorky a Probotransu

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace