K-report
 

Archiv do 11.července 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 11.července 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.214
Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 20:01:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlaky KO-KH,město ani KH,město-Čáslav nijak moc potřebné nejsou. Takovou štreku hravě zvládne autobus, který může mít zastávky i trasu podle potřeby.

Co by mělo veliký smysl, jsou spěšné vlaky KH,město-Kolín-Kolín,zast.-Pečky-Poříčany-Č.Brod-Praha. V téhle trase by vlak nabízel výrazně vyšší rychlost než dnešní přímý bus, a bylo by to daleko šikovnější než dnešní 1-2 přestupy vlakem.

Kdesi jsem četl, že se uvažovalo i o tahání celé soupravy (panťák nebo vagóny s mašinou se staženým pantografem) v úseku KH,hl.-KH,město dieselem. A obdobně z Lysé do Milovic. Nevím ale, jestli je to opravdu technicky možné.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 22:39:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vidím dobře, že z Prahy do Ostravy nepojede přes den už žádný rychlík, jen samé příplatkové IC a EC? Do Břeclavi přes den také kromě EC z Holešovic nic nejede.
ICQ 311-297-744
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314
Registrován: 11-2005
Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 22:51:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chce se mi zvracet... Rychlíky od Chomutova, Mostu, Teplic a Ústí a opačně už nebudou stavět v Lovosicích, Roudnici a Kralupech ...Staví pouze Pha-Holešovice a pak až Ústí n/L.-západ. FUJ!!!
Hlavně, že v Kralupech staví Kopernikus do Berlína...

PS: Rychlík, končící v HB je taky špica. Jestli to tak zůstane, tak ať při nás stojí všichni svatí...
ICQ 311-297-744
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.202
Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 23:55:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes 38: ad Chomutov-Teplice-Praha: Zjevně jde o pokus uvést do života konkurenceschopné spojení z uhelné pánve do Prahy. (Což se bez projetí úseku Ústí,západ-Holešovice nedá zvládnout s rozumnou JD.) Vzhledem k vysoké hustotě osídlení to může mít smysl. (V těch několika městech žije víc lidí, než jinde v celém kraji, a soudě podle množství autobusových spojů necestují zrovna málo.)
Takže nezvracejte předčasně.

Pouze se obávám, že bez tarifních opatření je to odsouzené k neúspěchu, protože busy z těchto měst projedou o monoho km méně a tudíž jsou výrazně levnější než běžné zlevněné jízdné u ČD. O obyčejném jízdném nemluvě, tam už jde o více než dvojnásobek ceny vlaku oproti busu.
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 07. července 2006 - 10:05:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kutná Hora: Plánuje se výstavba tzv, kutnohorského oblouku (elektrizovaná přeložka tak, aby se nemuselo jet úvratí, víc viz projekty ČD na jejich stránkách)
Rychlíky do Ústí nad Labem: Zastavujících rychlíků (a spěšných vlaků) v současném GVD je 11, v novém GVD 13 (a k tomu doplněny těmi rychlými). Zastavení v Hněvicích a Bohušovicích zas takové zdržení není. Navíc zastavující rychlíky jsou v Lovosicích v S:00, což je dobré k vázaní místních lokálek:
097: Lovosice S:05 - Úpořiny L:55/S:01 - Teplice L:20 (vazba na Os do ústí
131: Ústí S:30 (vazba na rychlíky) - Úpořiny L:57 - Bílina L:14 (vazba na rychlík do Chebu)
113: Lovosice S:05 - Libčeves L:00 - Most L:30 (buhužel by vyšlo ujetí rychlíku do Chebu asi o 5 minut)
114: tam bych nechal vazbu na osobní vlaky L/S:40, při křižování v Chotěšově vychází celá do Loun.
087: Lovosice S:07, Úštěk L:00, Česká Lípa L:36 a do toho krátké vlaky po hodině od osobáků (odjezd X:37 s křižováním v Žalhosticích s vlaky do Lípy).
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 96
Registrován: 5-2002


Odesláno Pátek, 07. července 2006 - 10:25:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Václav Š. David: Přepravní výkony by nebyly malé, ztráty relativně nízké, avšak zisk by bylo možné dosahovat jen stěží.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.97
Odesláno Pátek, 07. července 2006 - 11:55:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Zastavení v Hněvicích a Bohušovicích zas takové zdržení není."

Pokud budou zajištěny ke KAŽDÉMU zastavujícícmu rychlíku autobusové přípoje Hněvice-Štětí,město a Bohušovice-Terezín, tak by to bylo velmi smysluplné zdržení. Na to by si lidi časem rádi zvykli. Zejména ve Štětí, tam by šlo o výrazné vylepšení nabídku jak do Ústí, tak do Prahy. Obávám se ale, že v tom našem kocourkově to bude bez přípojů.

ad KH: O projektu na stránkách ČD vím. Ale plánuje se to doopravdy, v reálném čase? Některé projekty na stránkách ČD jsou spíš pěkné sci-fi.
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.79.2
Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 00:29:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38: Vás kdyby chtěli učit všichni Svatí, zda všimnou si jich Češi paličatí, buď Svatý rád, když není bit ...

Sants: Kdyby to jezdila 809 sólo, bez průvodčího, možná by někdy jezdila přeplněná k prasknutí, i když by byla o něco pomalejší, než "velké" vlaky. Také by bylo možné, aby to jezdilo jako přípoj k Os z Prahy a Nymburka do KH města a zase zpět a do Čáslavi. Myslíte, že by vozili vzduch?
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 18:29:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V čem je pro objednatele (a plátce) výhodnější 809, než autobus?? A v čem je horší?
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.213
Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 21:51:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"V čem je pro objednatele (a plátce) výhodnější 809, než autobus??"

Zcela jistě je dražší. V konkrétním případě může mít oproti busu jen omezený počet zastávek. V cestě jsou úvratě. To jsou nepopiratelné výhody ...
Na druhé straně, v úseku Kolín-KH,město by vlak teoreticky mohl míst menší náchylnost ke zpožděním než bus (často zacpaný kruhák v Kolíně). V reálné praxi to ale i s tou spolehlivostí vidím (zatím?!) ve prospěch busu.

Mmch, proč zrovna 809 a ne 810? V čem se liší? Přiznám se, že 809 jsem na vlastní oči nikdy neviděl.
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.79.2
Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 22:00:53   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants: Horší je v tom, že jezdí přes Církvici. A dost možná by byla taková cesta busem KH město - KH nádraží - Čáslav i pomalejší. Také přestupy na vlak do Kolína, Nymburka a Prahy by byly náročnější. Na druhé straně by byl vlak objektivně dražší.
Jirkas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 315
Registrován: 8-2003
Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 22:07:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: 809 je upravená 810 pro provoz jen se strojvedoucím, jezdívají často na tratích se samoobslužným systémem odbavování cestujících. Později se už rekonstruovalo úsporněji a tak mají vybavení pro samoobslužný provoz i některé 810-ky, řada 809 má těch úprav ale víc.
Dandy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 5-2002


Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 23:14:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jezdívají často na tratích se samoobslužným systémem odbavování cestujících

Já bych spíše řekl že jsou určené na tratě se samoobslužným provozem. To že se občas nějaká zatoulá i do turnusu pro 810 je něco jiného. Občas se tak stává na vozebnim ramení Kralupy n/v - Kladno - Praha kde se občas vyskytuje řada 809 jezdící jinak na podřipských lokálkách. Co se týká uprav tak co já jsem zatim vozy řady 809 viděl tak mají zvětšené stanoviše pro stojvedoucího, jsou vybaveny znehodnovačema jízdenek a mají i hlásič zastávek. Na dálku jdou poznat také podle cedulí na dveřích, kde text upozorňuje na nástup předníma dveřma po směru jizdy, tedy samoobslužný provoz.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.123
Odesláno Neděle, 09. července 2006 - 00:11:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to jsem 809 i jel, ale nenapadlo mě koukat na číslo. Považoval jsem ji za 810 ...
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 09. července 2006 - 08:32:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Václav Š. David: Horší je v tom, že jezdí přes Církvici.
Přiznávám, že nelepím: co je horší v tom, že jezdí přes Círqici? Vlak, nebo bus? A proč?

A dost možná by byla taková cesta busem KH město - KH nádraží - Čáslav i pomalejší.
Jo, podle údajů v jízdním řádu dost možná byla. Ale je třeba si uvědomit, že ne všichni obyvatelé Čáslavi a Kutné Hory bydlí na nádražích; potom autobus se svojí schopností zastavit i na jiných místech vyhrává nejen co do celkové doby přepravy (se započtenou chůzí na zastávku), ale i co do pohodlí.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.208
Odesláno Neděle, 09. července 2006 - 11:55:24   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na takhle krátké trati hraje roli i fakt, že na lístek do vlaku musíte vystát frontu na nádraží, zatímco v autobuse ho koupíte u řidiče.

Mmch. rozdíl v trase KH,u divadla-Čáslav,žel,st. je pouhých cca 5 min. (cca 20 min. vlak vs. cca 25 min. bus-courák), přičemž těch 5 min. prakticky spotřebujete k cestě z nádraží na úroveň zastávky u divadla (zhruba tímto směrem jde většina lidí).
Pro lidi, kteří mají jako začátek nebo cíl cesty byť jen jednu zastávku odlišnou od výše uvedených, už je vlak nevýhodný.
Dále vemte v potaz, že autobusy na této lince, zejména mimo špičku, mají spíš tendenci k předbíhání se, zatímco vlaky se nezřídka zpožďují.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 88
Registrován: 5-2006


Odesláno Neděle, 09. července 2006 - 14:49:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kampak nám v tom návrhu zmizela supervytížená SC Pendolina? Že by do propadliště dějin?
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.79.2
Odesláno Neděle, 09. července 2006 - 15:10:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants: Bus přes Církvici není nic moc. Ono totiž v Církvici jezdí busy (a nejen busy) přes obec, takže je obec rozdělená vedví, protože přechod přes silnici (Poděbrady - Jihlava) je leccos, jen ne bezpečný.

Dále vlaky by mohly pokračovat do Třemošnice, čímž by vzniklo přímé spojení KH-Třemošnice. Zde bych rád upozornil, že obsluha Třemošnice vlaky je výhodnější než busy, a to i přesto, že trať Čáslav - Třemošnice leží na rozhraní StČ a Pa kraje a má úvrať ve Žlebech (sólo 809/810 to nevadí, vytížené vlaky jezdí "dvouhlavě".

Bručoun: A co lidé, kteří jedou z Čáslavi dál, než do KH? Jedou-li do Kolína (Poděbrad, Prahy) musí využít omezenou nabídku spojů ČD, nebo pojedou busem, obvykle celou cestu. Jedou-li do Malešova, Zbraslavic, Zruče nad Sázavou (vím, že jich není závratný počet), a nevyhovuje jim nabídka ČD, pojedou autem, a pokud nemohou, budou muset přebíhat v KH od divadla k nádraží město.

Takhle by místo jedné 810 KH - KH město jezdily dvě, od 451 z Prahy a Nymburka vždy jedna do Čáslavi (případně do Třemošnice) a druhá do KH města. Po návratu by se vyměnily, takže by jezdily kompaktně KH město - Čáslav - KH město. Zatím však jezdí vlaků Praha - Nymburk - KH relativně málo, takže by udělaly jen několik obratů, následně málo km, a proto to asi opravdu nebude tak horké.
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.79.2
Odesláno Neděle, 09. července 2006 - 16:05:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Livingproof: Co jsem četl na gvd.kvalitne.cz, tak tam Pendolina jsou a navíc jakýsi RT Expres. Obávám se, že vlaky Praha - Ostrava budou předražené a nevytížené (vzhledem k nasazované kapacitě), zatímco SA bude mít žně.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 934
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 09. července 2006 - 16:47:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VŠD: Tak zrovna předraženosti bych se u RT Expresu neobával, protože by to měla být přímá konkurence pendolínům. Rozhodně se nejedná o jeden spoj, ale o několik párů vedených pod značkou RT Expres, obdobně jako SC Pendolíno. Kapacita Praha - Ostrava bude vyšší, ale zase některé vlaky na Slovensko mají jet mimo Ostravu, takže o ty se to sníží.
Jak jsou vytížené SA autobusy netuším, ale přeci jenom, to není tak výhodné spojení jako Praha - Brno, takže "žní" bych se zase až tak nebál.

Livingproof: Podle mě ještě není zcela jasné, kam jednotky budou opravdu jezdit (myslím teď hlavně Rakousko, i když u některých EC je tam řada 680).
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 10-2005
Odesláno Neděle, 09. července 2006 - 17:24:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zapa : A co teprve místo Slovenské Strely (EC134) pojede Pendlo a zrušíme Dvořáka (EC76) místo toho pustíme z Vídně do Aarhusu přímý EC 370.Zpět do Vídně pojede EC177 a do Blavy EC135.To bude teprvé potom vzrůšo ... Hlavně,když Slováci řeknou ne po zjištění stavu pendel po provozu na Ostravu.
Tragedie_v_jzd
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5
Registrován: 3-2006
Odesláno Neděle, 09. července 2006 - 18:26:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Livingproof: Co jsem četl na gvd.kvalitne.cz, tak tam Pendolina jsou a navíc jakýsi RT Expres. Obávám se, že vlaky Praha - Ostrava budou předražené a nevytížené (vzhledem k nasazované kapacitě), zatímco SA bude mít žně.

nemel dotycny na mysli mozna to, ze v onom uniknuvsim souboru pro IDOS (s datem nekdy na konci cervna) opravdu Pindove chybi, ale chybi i RT express?
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 09. července 2006 - 20:13:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Václav Š. David:
Bus přes Církvici není nic moc. Ono totiž v Církvici jezdí busy (a nejen busy) přes obec, takže je obec rozdělená vedví, protože přechod přes silnici (Poděbrady - Jihlava) je leccos, jen ne bezpečný.
Aha. Kdežto když tam budou lidi jezdit vlakem, tak ta obec silnicí vedví rozdělená nebude?

Dále vlaky by mohly pokračovat do Třemošnice, čímž by vzniklo přímé spojení KH-Třemošnice.
Myslím, že nejste první, koho tahle myšlenka napadla. Ovšem zkuste si u SŽDC objednat nějaké takovéhle trasy a pak se nám pochlubte, co Vám odpověděli :-)

obsluha Třemošnice vlaky je výhodnější než busy
Můžu se prosím zeptat, v čem je výhodnější??
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.108
Odesláno Neděle, 09. července 2006 - 20:44:18   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"několik párů vedených pod značkou RT Expres"

Ví se, jaká společnost má být provozovatelem vlaků RT Expres?



ad Třemošnice: Frekvenci KH-Čáslav-Třemošnice nepopírám, i když z KH až do Třemošnice to bude nanejvýš několik lidí. Daleko silnější bude frekvence KH-Čáslav-Vrdy.

Největší službu by podle mě udělaly tyto celotýdenní taktové spoje:
vlak Kolín-Čáslav(-Jeníkov-HB), bez závleku do KH,města
Sp vlak KH,město-Kolín-Pečky-ČBrod-Praha (zatím fikce)
vlak Kolín-KH,město (v případě zhoršující se dopravní situace v Kolíně)
bus Kolín-Kaňk-KH-Malín-Církvice-Čáslav-Vrdy-Žleby-Ronov-Třemošnice (v Čáslavi zajištěný přestup od Třemošnice na vlak do Kolína a opačně)(ve špičce by Vrdy pochopitelně byly obslouženy dosavadními spoji a spoje nové linky by je ve špičce míjely.)

"obsluha Třemošnice vlaky je výhodnější než busy"

Bohužel je nutno si přiznat, že pro lidi z Vrd, ale i Ronova a Žlebů (daleko na nádraží) by bylo nejlepší zastavení osobní dopravy na trati 236 a zavedení výše uvedené bus linky se stejnou četností spojů
Je to téměř učebnicový příklad, jak předem daná trasa železnice může v určitých případech omezovat nabídku VHD.
Těžiště kolejové dopravy je prostě třeba vidět jinde, než v udržení všech lokálek za každou cenu.
Vejce_zářícího
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 9-2005


Odesláno Neděle, 09. července 2006 - 20:57:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ví se, jaká společnost má být provozovatelem vlaků RT Expres?

Samozřejmě. Railtrans.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.131
Odesláno Neděle, 09. července 2006 - 21:01:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

""KH-Třemošnice."
... "zkuste si u SŽDC objednat nějaké takovéhle trasy a pak se nám pochlubte, co Vám odpověděli"

Nevím co by mi odpověděli. Ale docela by mě to zajímalo kvůli smysluplnějším trasám (Praha-Milovice, Horažďovice,město-Strakonice-Písek, Žatec,západ-Chomutov,město, atp.)

Mmch., přímé vlaky Pardubice-Holice a Česká Třebová-Lanškroun umřely na nezájem cestujících nebo na nepřízeň nádražníků?
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 5-2002


Odesláno Neděle, 09. července 2006 - 22:27:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím co by mi odpověděli.
No, vzhledem k tomu, že z Kutné Hory přes Čáslav na Žleby se nedá postavit vlaková cesta, se obsah odpovědi dá předvídat celkem lehce
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 902
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 00:24:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím co by mi odpověděli.
No, vzhledem k tomu, že z Kutné Hory přes Čáslav na Žleby se nedá postavit vlaková cesta, se obsah odpovědi dá předvídat celkem lehce


Samozřejmě Vám rádi přidělí kapacitu i pro takto krkolomnou trasu. Nějaké přejíždění ve stanicích na to nemá vliv.
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.79.2
Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 01:14:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants: To, že je 236 zaústěná do 230 řekněme nestandardně, nemění nic na tom, že by takové vlaky byly možné. Jel jste někdy z Turnova na Turnov město a dál?

Bručoun: Rád bych viděl, kolik busů a jakou rychlostí by do Třemošnice v případě uzavření 236 jezdilo. Vím, že např. v Rakousku to tak chodí, že ve špičce jezdí rychlejší vlak i pomalejší ("vymetací") bus, s tím, že v přepravním sedle by jezdil jen bus, ale bojím se, že u nás by se prostě nedohodli, nebo by brzy jezdil jen bus.

Konečně, lidí v údolí Doubravy nežije málo (přes 10000, z toho 5000 v Třemošnici), takže v době, kdy se jezdí do Kadaňského Rohozce, Mochova, Kolešovic a ještě horších děr mi úvahy o zrušení 236 (s nákladní dopravou) přijdou jako nemístné. Mj. Třemošnice je také spojena s osobou Jiřího Kajínka
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 13:39:00   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Václav Š. David: Je pravda, že mnoho starostů požaduje udržování osobní dopravy na dráze z obavy, že by jim krajský úřad neposkytl plně adekvátní autobusovou linku. Bohužel se tak děje i v případech, kdy by ten bus lidem z jejich obce při stejném počtu spojů sloužil daleko lépe.

Myslím, že poněkud přeceňujete rychlost našich lokálek. Znám dost případů, kdy je vymetací bus rychlejší než vlak.

Zaměňujete zrušení trati a zastavení osobní dopravy. Je daleko jednodušší rozhodnout o zastavení osobní dopravy na trati s nákladním provozem, než na té kde už je jen os. doprava. Protože tam, kde je nákl. doprava, se v případě potřeby dá osobní doprava klidně znovu zavést i po mnoha letech.
Na rušení tratí s nákladní dopravou moc nevěřím, protože náklady jsou to, co dráhu nejlépe živí.

Údaj o 5000 v Třemošnici se mi zdá dost nadsazený, hádal bych tak polovinu.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 89
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 14:33:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Ano, údaj byl nadsazený. Je to 3367 :-)
Viz. http://mesta.obce.cz/vyhledat.asp?obec=t%F8emo%9Anice&typ=1
To pak Kralupy mají 40000 obyvatel a chci aby tam od nového GVD stavěla všechna ECčka
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.79.2
Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 15:33:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těch 5000 jsem si z prstu nevycucal, pravděpodobně došlo k oddělení některých osad. Navíc je tam průmysl a střední škola (byť vzniklá transformací školy učňovské, kde se v minulosti vyučil Jiří Kajínek). I když je počet obyvatel dvoutřetinový proti mému odhadu, stále je to dost proti např. Kolešovicím, a přibližně stejně, jako ve Mšeně nebo Sobotce (co takhle zrušit 064 ).
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.79.2
Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 15:37:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Či spíše podstatně více, než ve Mšeně a Sobotce. Navíc věkový průměr má Třemošnice naopak nižší.
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.79.2
Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 16:04:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: V Třemošnici není elektrárna, jezdí tam snad několik vozů denně, to by rozhodně dráhu neuživilo, takže by se jezdilo, dokud by dráha vydržela. Jinak trať je z roku 1882, tedy starší, než většina lokálek, což se odrazilo jak na zaústění do 236, tak na úvrati ve Žlebech.

Vím, že cestovní rychlost vlaků je 30 km/h a méně, ale nedělám si iluze, že by bus přes Vrdy jezdil rychleji. Většina údolí je zastavěna (vmax. 50 km/h a méně), k tomu přechody pro chodce a zastávky a máme cestovní rychlost 25 km/h + placení za delší cestu přes Vrdy. Možná by stálo za to mít k dispozici počty přepravených.

Mj. možná jste už slyšeli o trati Raspenava - Bílý Potok pod Smrkem. Nejezdí tam zrovna moc lidí, bus jezdí v částečném souběhu (Frýdlant - Bílý Potok, Krakonoš) pouze ve všední dny, a obojí se zatím drží. Železniční nákladní doprava systémem PMD, silniční nákladní doprava má omezené možnosti.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 825
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 17:12:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

obojí se zatím drží

Obojí se drží nebo to spíš má být formulováno "obojí to zatím někdo finančně udržuje v provozu"?
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.79.2
Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 17:49:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Já vím, že se to nedrží samo, a že zisky z nákladní dopravy nepostačují ani na minimální údržbu. Na druhé straně, jak jsem již psal, silnice tam není nic moc a o další náklaďáky tam NIKDO nestojí. Možná by bylo lepší, kdyby na bus-lince jezdil SOR 9,5, protože lidí tam moc nejezdí a s velkou Karosou je to tam o ústa (naštěstí tam jsou, narozdíl od jiných horských linek, dobří a rozumní řidiči).

Třemošnická trať by se sama držet mohla, kdyby musely busy platit za dopravní cestu to, co sólo 810, a větší nákladní auta nemohla do Třemošnice vůbec, stejně jako nemohou/dost těžko mohou do Bílého Potoka. Možná utopie, možná blízká budoucnost, krásná.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.61
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 00:06:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Těch 5000 jsem si z prstu nevycucal, pravděpodobně došlo k oddělení některých osad."

Tou odtrženou osadou asi byl Ronov nad Doubravou
Jinak samotná Třemošnice má méně než 3000 obyvatel, zbytek jsou přidružené osady.

část obce, počet obyvatel, obec
Hedvikov, 13, Třemošnice
Kubíkovy Duby, 44, Třemošnice
Lhůty, 17, Třemošnice
Podhradí, 64, Třemošnice
Skoranov, 109, Třemošnice
Starý Dvůr, 97, Třemošnice
Třemošnice, 2 944, Třemošnice
Závratec, 116, Třemošnice
Mladotice, 148, Ronov nad Doubravou
Moravany, 68, Ronov nad Doubravou
Ronov nad Doubravou, 1 372, Ronov nad Doubravou

(zdroj - soubor stažený z www stránek Českého statistické úřadu, dat z r. 2001)
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.61
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 00:17:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Vím, že cestovní rychlost vlaků je 30 km/h a méně, ale nedělám si iluze, že by bus přes Vrdy jezdil rychleji."

linka 620080, spoj 6 (pravděpodobně jediný, který jede přibližně zmíněnou trasou):
Čáslav,,aut.st. 15:05
Vrdy,Horní Bučice 15:14
Vrdy,Dolní Bučice,ÚNZ 15:16
Vrdy,,kult.dům 15:18
Vinaře,Vinice 15:20
Vinaře 15:23
Žleby,,host.Šumava 15:26
Ronov n.Doubr.,,nám. 15:31
Třemošnice,Závratec 15:36
Třemošnice,,aut.st. 15:40

JD bus 35 min., z toho 2 min. zjevně vata Závratec-Třemošnice, další min. 3 min. úplně nesmyslná vata Čáslav-Horní Bučice, čili reálně JD bus 30 min.

(Jak může ten spoj jet první 4 km trasy po státní silnici 9 min.? To se určitě nepředbíhá, že .. Pokud chce jet někdo z Vrd dál, tak to aby buď šel na bus dřív, nebo aby doufal že nestihl dohnat sekeru co nabral v Praze )

Bus po drobné úpravě trasy, doplnění zastávek, a bez zbytečné vaty (i tak dost vaty zbylo, mimo špičku je obtížné jet tak pomalu):
Čáslav,,aut.st. 0:00
Čáslav,,mlékárna 0:02
Vrdy,Horní Bučice 0:06
Vrdy,Dolní Bučice,ÚNZ 0:08
Vrdy,,kult.dům 0:10
Žleby,Markovice,dvůr 0:15
Žleby,,Sibiř 0:17
Žleby,,nám. 0:19
Žleby,,ZŠ 0:21
Ronov n.Doubr.,,nám. 0:26
Ronov n.Doubr.,,Horka 0:27
Třemošnice,Závratec 0:31
Třemošnice,,aut.st. 0:33

Vlak: JD od 34 min. výše.

Netřeba rychleji, stačí stejný čas, a přitom projet celé Vrdy, Žleby a Ronov.

Mmch. v trase Čáslav-Třemošnice nelze předpokládat že se nějaká linka osobní dopravy uživí sama, vždy půjde o linku dotovanou.
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.79.2
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 00:49:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Co když se nějaká osada odtrhla už před rokem 2001. Ale nechme to být. Vámi navrhované busy nejezdí do Skovic a Koudelova. Kdyby to skutečně vymetaly, pojedou 40 min. a výše. Či spíše nepojedou ...

Mj. relace, kde je bus podstatně pomalejší, než vlak, je např. Mšeno - Mladá Boleslav. Jinak v blízkosti celé trati žije dohromady tolik lidí, jako v Třemošnici (Mšeno, Katusice, Bukovno, Skramouš, ostatní obce jsou daleko od trati), ne-li méně.

Turistický potenciál je tam však přece jen větší, nemluvě o druhém křídle trati. I když do Třemošnice jezdil za první republiky na letní byt Antonín Zápotocký.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 91
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 09:49:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já mám pocit, že pánové Zápotocký ani Kájínek tam dneska už přepravní frekvenci nezvýší
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 12:58:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Petr Šimral: Samozřejmě Vám rádi přidělí kapacitu i pro takto krkolomnou trasu. Nějaké přejíždění ve stanicích na to nemá vliv.
Nehodlám se s Vámi hádat, Vy s tím určitě máte zkušenosti větší, než já, přesto ale takovou trasu nepovažuji za technicky správnou.

Václav Š. David: Ano, jel jsem z Turnova na Jičín. Tam to ale jinak bez investice vyřešit nejde. Kdežto v Čáslavi to dneska bez posunu funguje uspokojivě.
Jinak jsem stále nenašel Vaši odpověď na otázku, proč je podle Vás obsluha Třemošnice vlakem výhodnější: stále argumentujete počty obyvatel, slavnými rodáky a neslavnými letními bytaři, ale nic z toho není relevantní. Zatím jediná nevýhoda převedení dopravní obslužnosti na silnici, kterou jste tady prezentoval, je ta, že Vám osobně by se to nelíbilo. Tak koukejte vymyslet nějakou pořádnou, obecně akceptovatelnou, jinak bychom měli konstatovat, že financování železniční osobní dopravy na trati Čáslav - Třemošnice je bohapusté plýtvání veřejnými prostředky a v tomto smyslu kontaktovat příslušné hejtmany...
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 14:39:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sants: Po dokonale technicky správné trase zase nemusí být poptávka.
Řekl bych, že každá trasa, která je bezpečně provozovatelná a neblokuje jiný provoz, by měla mít právo na existenci, pokud si ji někdo objedná a zaplatí.


VŠD: "Vámi navrhované busy nejezdí do Skovic a Koudelova. Kdyby to skutečně vymetaly, pojedou 40 min. a výše"

Tyto "argumenty" se mi snad jen zdají.

Za prvé: Koudelov i Skovice jsou nepředstavitelné díry. Obdobně "velké" osady, pokud leží do cca 1 km od silnice s autobusovým provozem, obvykle nebývají obsluhovány vůbec (resp. jsou obvykle obsluhovány zastávkou na tom cca 1 km vzdáleném rozcestí).

Za druhé: trasa, kterou uvádím, vede cca 500 m od Koudelova, a přímo přes zastávku Skovice. Domyslete si tam zastávky na znamení a přidejte k časovému propočtu trasy 2x0,00 minut mimo špičku a 2x0,25 min. ve špičce.

Vám Vadí, že navrhovaný bus nezajíždí přímo do Koudelova (brutálně hrubý odhad 50 obyvatel), ale už vůbec vám nevadí že z nádraží i zastávky Ronov (cca 1400 obyvatel) je to na náměstí cca 1 km!!!
A že Vrdy (všechny části dohromady několik tisíc obyvatel) jsou obsluhovány velmi nevalně, to Vám taky nevadí.

Takováhle diskuse fakt nemá cenu.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 16:33:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Václav Š. David: Jen tak na okraj - před Santsem neobstojí skoro žádná trať, ten by nejradši převedl na autobusy 90 % naší železniční sítě...
ICQ -> 21 65 33 068
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2220
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 16:42:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

...na kterých je cca 10 % všech výkonů?
Ale vážně, 9:1 to asi není, ale třeba 8:2 už třeba ano.
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 741
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 17:11:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě jsem to nadsadil, jen jsem tím chtěl VŠD vysvětlit, že ať už přijde s jakoukoliv tratí, že mu Sants skoro vždy vysvětlí, proč by bylo dobré ji zlikvidovat.

K novému grafikonu - nějak se nám začínají rozmáhat vozy Bdmtee na rychlících, doufám, že se to ještě změní, že to je jen návrh.
ICQ -> 21 65 33 068
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2222
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 17:21:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ČD si to zatím s EC vlaky přes Valašsko nerozmyslely.
I tak mi ale připadá, že pokud potřebuje někdo jez ze Vsetína brzy ráno do Olomouce/Pardubic/Prahy, tak odjezd v 8:11 bude pro něj poněkud pozdější...
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 17:29:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V 5.07 mají jet přímé vozy z Vsetína do Prahy, večer ve Vsetíně 21.36.
ICQ -> 21 65 33 068
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2223
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 17:41:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ach tak.
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 17:59:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak něco k jízdnímu řádu. Jízdní řád Čd se mi líbí dá se v něm snadno vyznat. Horší je to u autobusů. To jsou takové prasárny, že s tím mám co dělat i já. A mohu vám říci, že se mi už stalo, že jsem musel lidi opravovat, jinak by dojeli někam do pryč. Jízdní řády busů jsou nepředstavitelné prasárny stylem. Čím hůře řád pochopíš, tím lépe.
Martin2
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 18:08:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A co takhle JŘ SBB? Než jsem si na něj zvykl, to trvalo docela dlouho. A i takovy OBB je nic moc...
Zdraví Martin
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 93
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 19:14:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: "jsou tyto vlaky řazeny výhradně z nových nebo modernizovaných vozů splňujících mezinárodní standardy pro vlaky kategorie EuroCity." Tak obávám se, že vozy Bpee, Bee nebo dokonce Bmee by se na západě neodvážili nasadit ani na osobák Takže největší rozdíl proti současným rychlíkům přes Vsetín bych viděl v dražším jízdném...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2225
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 19:32:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak obávám se, že vozy Bpee, Bee nebo dokonce Bmee by se na západě neodvážili nasadit ani na osobák Takže největší rozdíl proti současným rychlíkům přes Vsetín bych viděl v dražším jízdném...

Ono by více "českého" na "západě" neprošlo... Třeba oblečení 90 % lidí a vůbec osobní kultura; většinu zdejšího osazenstva nevyjímaje
Přestaňme už z oněch "západních" standartů dělat jakousi modlu, které je třeba se přizpůsobit stůj co stůj...
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 94
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 19:57:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No dobře, ale nesmíme vydávat vozy, které je možno v takovém Německu vidět leda v muzeu, za něco co "splňuje MEZINÁRODNÍ standardy EC". To bohužel splňují pouze RIC200.
No ale až zase pojedete "EC", budete se smažit v Bpee, které je navíc špinavé jak nebo při otevřených oknech při 160km/h v Bee nebo Bmee neuslyšíte vlastního slova, budete se možná ptát, za co že ten příplatek vlastně platíte Za to abyste si mohl v IC Hradčany zajít do restauračního vozu, který tam není?
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.18.72
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 19:59:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

VŠD: "Vámi navrhované busy nejezdí do Skovic a Koudelova. Kdyby to skutečně vymetaly, pojedou 40 min. a výše"

Po pohledu do mapy konstatuju, že jsem se s Koudelovem hrubě seknul. Není 500 m od hlavní silnice, ale jen 250. A jestli mapa nekecá, tak tam nebydlí 50 lidí, ale sotva 5-10, -li vůbec někdo. Skovice to samé.
(Sorry, ale nikdy jsem tam nevystupoval, jen projížděl vlakem, zas tak moc si to nepamatuju.)

Takže shrnuto, požadavek na dopravní obsluhu (notabene celodenní a celotýdenní) tak strašlivých děr (spíš jen nějakých statků) není pouze přemrštěný, ale vpravdě dementní. (A nebo nedbale narychlo připravený účelový klacek na názorového oponenta, to je asi nejzdvořilejší co k tomu lze napsat.)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2226
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 20:12:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

za co že ten příplatek vlastně platíte

To je právě špatná prezentace ČD. Kdyby EC nebyly vlaky s příplatkem, ale R vlaky se slevou (v rámci dálkové dopravy; jinak ceny by byly stejné, jako nyní), tak by se na to cestující i šotouši dívali úplně jinak...
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
Sants
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 104
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 20:14:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: tak nějak předpokládám, že by tam po cestě mohla být nějaká výkolejka. To nesplňuje definici bezpečné trasy.

Bureš: Ale no tak, pane kolego, 90% né. Soukromě to odhaduji tak na 60%...

Bkp: předpokládám, že ta EC nepojedou přes Valašsko qůli dopravní obslužnosti Valašska. Jenom když už tamtudy jedou, tak ve větších vesničkách zastaví. Proto si mohou dovolit ignorovat optimální časové polohy pro potřeby Valachů.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 20:47:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp: Ano, těch 60 kč by měly ČD v těchto případech naopak slevit, za to, že je cestující ochoten takovým vlakem na dlouhou vzdálenost vůbec jet. Vlaky, které bych ponechal jako EC, jsou všechny ve směru SRN+Dvořák,Košičan. Jak jsou na tom vozy PKP nevím, ale posledně z Polonie nějak podezřele vlála záclona
IC bych vzhledem k vozovému parku převedl (jak už tu jednou bylo) na Ex.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2227
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 21:14:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Neřekl jsem slevit, ale prezentovat jako slevu.
To je rozdíl!
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 294
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 22:51:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bkp: ČD pouštějí ven tak "tajné" informace, není od věci rovnou zveřenit celý druhý návrh, nebo zbytek podléhá naprostému utajení?
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.79.2
Odesláno Středa, 12. července 2006 - 04:30:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Livingproof: Nevím, co bude na EC přes Vsetín jezdit, ale na Košičanu asi slovenské vozy, a na zbylých dvou to asi bude slabší. Ale předpokládám, že ne Bmee, spíš asi Bee a Bpee. Pořád lepší, než rychlík s B.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace