K-report
 

Archiv do 18.července 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 18.července 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 12. července 2006 - 11:26:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pořád lepší, než rychlík s B.
No ale pokud tyto vozy jsou "vyšší kvality EC" , tak to potom takové osobáky na 011 nebo 091 bych převedl do kategorie ICE
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2229
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 12. července 2006 - 12:12:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No tak to už je opravdu hodně přehnané.
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 12. července 2006 - 13:53:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jak se to vezme. Možná by stálo za to se zamyslet, proč kolem Prahy na vlacích příměstské dopravy, kterými jezdí stále ti stejní lidé, pár kilometrů do práce na "tramvajenku",jezdí nejmodernější vlaky. Zatímco na mezinárodních spojích EC/IC jezdí téměř šrot. Přitom právě tyto vlaky narozdíl od těch Os provozují ČD na vlastní podnikatelské riziko.
Občas vídám v Pardubicích na 3.nást. cestující, kteří jdou na EC, spokojeně nastupují do 471, a když na druhou stranu nástupiště přijede skutečné "EC" 162+xBmee, jsou poněkud "rozčarováni".

(Příspěvek byl editován uživatelem livingproof.)
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Středa, 12. července 2006 - 14:12:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"proč kolem Prahy na vlacích příměstské dopravy ... jezdí nejmodernější vlaky... Zatímco na mezinárodních spojích EC/IC jezdí téměř šrot. Přitom právě tyto vlaky narozdíl od těch Os provozují ČD na vlastní podnikatelské riziko."

Třeba proto, že žabotlamy jsou ještě větší šrot, a ještě jich není dost.

Tak jak tu otázku kladete, to zní velice sugestivně. Ale ve skutečnosti okolo té Prahy dodnes převážně jezdí žabotlamy (221,231,171,091,060). Čili nejtypičtější příměstský vlak je půlstoletí starý rozpadající se šrot. EC jsou v průměru na vyšší úrovni, neboť většinou jde o zatím se nerozpadající se šrot, obvykle starý pouze několik desítek let.

Tím nechci nijak omlouvat úroveň, na jaké ČD provozují EC.
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 5-2006


Odesláno Středa, 12. července 2006 - 14:27:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, pokud srovnám Bmee s 451, pak se skutečně jedná o onu "vyšší kvalitu" :-). Nesmím se ale moc koukat do zahraničí, ani na Slovensko :-)
No však uvidíme, jak to bude po dodávce RIC200 vozů. Třeba se většina toho nerozpadajícícho se šrotu odebere aspoň na rychlíky. Doufám...

(Příspěvek byl editován uživatelem livingproof.)
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 840
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 12. července 2006 - 14:42:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na mezinárodních spojích EC/IC jezdí téměř šrot. Přitom právě tyto vlaky narozdíl od těch Os provozují ČD na vlastní podnikatelské riziko

To "vlastní podnikatelské riziko" je dost sníženo tím, že tyto vlaky (pokud jsou v mezinárodním provozu) mají garantovanou úhradu nákladů od zahraničních železnic (před 10 lety to bývalo 0,52 eura za vagon a km). Takže, pokud jim vagony tohoto typu zahraniční železnice akceptují (což je v případě ŽSSR, MAV, PKP celkem lehké, protože samy nemají nic extra moc co nabídnout - protože to lepší, co mají, potřebují na vlaky směr DB/OBB), nemají ČD přiliš velký důvod na daném stavu něco měnit.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 639
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 12. července 2006 - 15:01:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Těch 0,52 EUR se platí za všechny vozy, nebo je tam kvalita nějaký koeficient kvality?
Jinak vozokilometry bývají obvykle vyváženy, takže nula od nuly pojde a zbývá opět to podnikatelské riziko.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 841
Registrován: 9-2005
Odesláno Středa, 12. července 2006 - 15:49:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já na dráze skončil před 10 lety, takže neznám aktuální stav. Ale bylo to přesněji 0,13 E za nápravu (čili běžný mezinárodní vůz: 4*13 = 52 centů). Za hospodu nebo lehátko/lůžko to bylo podstatně víc (WR snad 1,5 E/km) a na nich byly nějaké příplatky za lepší kvalitu (klima). Ale u osobních vozů to byla stejná cena za vše - a mám pocit, že to byl i jeden z důvodů tehdejšího postupného zrušení přímých vlaků směr Linec a Vídeň přes Velenice, protože rakouští cestující si stěžovali "co je to za šunky". Přestože tam depo ČB dávalo to nejlepší, zhýčkaní Rakušáci nějak nesdíleli nadšení zdejších šotoušů nad jízdou na koženkových lavicích pro 4 spolusedící.

vozokilometry bývají obvykle vyváženy

Souhlas, jenže díky tomuto vybilancování se k nám dostanou "západní" vozy. Zase, nevím, kolik by to dělalo nyní, ale tehdy (by) jakékoliv vybrané jízdné z příslušných EC/IC zdaleka nepokrývalo poplatky za DB a OBB vozy. Takže po započtení nákladů na čs.mašinu, energii a platy personálu by podnikatelská bilance byla naprosto v .

A je faktem, že třeba Belgičani už na sebe berou jen ty mezinárodní vlaky, ve kterých jsou "finančně zainteresováni". Na ostatní fungují jen jako smluvní prodejce jízdenek, ale "ojetí kolejí" už platí vlastnická dráha, místo toho, aby od NMBS dostávala oněch půl eura.
Václav Š. David
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.13.79.2
Odesláno Středa, 12. července 2006 - 20:48:46   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Pokud vím, slavní Belgičani jsou přetíženi vlaky, které spojují jejich slavné hlavní město se Štrasburkem a slavnými hlavními městy jiných zemí EU. I v ČR se uvažovalo o přímém nočním vlaku Praha - Brusel, který by rozhodně nevozil vzduch, ale bylo to zamítnuto s odkazem na přetíženost tratě mezi Lovaní a Bruselem.

Na kterých vlacích do ČR jezdí "západní" vozy ve větší míře? Mj. Poláci k nám posílají dva druhy vozů druhé třídy. Jedny jsou slušné a klimatizované, ale přece jen mají své zastaralé prvky. Druhé jsou z hlediska cestujících na úrovni Bmee. Slováci k nám posílají velice slušné vozy rekonstruované ve Vrútkách a Dunakeszi. Maďarským vozem jsem dosud neměl příležitost jet.

Livingproof: I v Německu jezdí pěkné šroty, i když pouze na spojích RegioBahn. V případě 471 by si měly ČD více nárokovat od hlavního města a StČ. kraje, ony ty vlaky něco stály. Jinak na IC do Žiliny mi 471 nepřijdou zrovna nejvhodnější, nemají jídelní, ani zavazadlový vůz, zato mají široká dveře, sklopné sedačky a panely BUSE. To už bych je spíše posílal na rychlíky do ÚL a Děčína.

Navíc nikdo nezakazuje ČD do reko vozů, nebo do Bmee dále investovat, např. klimatizace v Bmee by přinesla více užitku, než v 814+914.
Mája
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118
Registrován: 4-2004
Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 08:30:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Návrh pro JŘ 2006/2007
EC121 Košičan: Apeer+WRm(ČD)+BDbmrsee(ČD)+Beer+Beer+Beer+Bpeer+Bpeer+Bpeer (jinak ZSSK)
EC127 Fatra: Ampz+WRm+Bmee+Bmee+Bee+Bee+Bpee+Bpee (vše ČD)
EC129 Hradčany: jako EC127
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 10:01:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

127,129 - No takže až na to Ampz,jak jsem předpokládal - špinavý rozpálený šrot za příplatek A to ještě pokud pánbůh, pardon Siemens, dá
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 937
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 10:11:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych ještě počkal s těmi "konečnými" závěry. Ale on snad někdo čekal něco jiného, při současném stavu?
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 641
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 10:28:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Václav Š. David? Co je to Lovaň? V Belgii jsem byl 4 měsíce, ale tohle město neznám...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 843
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 11:02:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutováku, to jsi ale špatně studoval. Lovaně jsou dokonce dvě - jedna velmi historická s velmi historickou universitou v holandštině/vlámštině a největší pivovarnickou firmou světa ajedna velmi nová (cca 1970), s francouzskou větví té historické university. Ta francouzská Nová Lovaň je město bez automobilů, takový do dokonalosti dotažený pokus o oddělení lidí a dopravy (lid na kopci, silnice, parkoviště i nádraží uvnitř kopce), výsledkem čehož je, že to vypadá divně a nedá se tam žít.

Názvy v místních jazycích - ta historická: Leuven/Louvain, ta nová Louvain-la-Neuve (flámsky se nejmenuje, protože to je "nějaký divný paskvil")
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 844
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 11:13:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Belgičani jsou přetíženi vlaky, které spojují jejich slavné hlavní město se Štrasburkem a slavnými hlavními městy jiných zemí EU

Nejsou. Do Štrasburku jezdí 3 "EC" za den (EC v úvozovkách, protože jsou tak sice uváděny v JŘ, ale staví to na každé druhé mezi, nemá to hospodu a jezdí to poloprázdné, více cestujících je akorát předměstská frekvence Brusel - Namur). Jediné cestujícími přetížené a trať zatěžující "obyčejné" mezinárodní vlaky jsou Brusel - Antverpy - Rotterdam - Amsterdam (10 vozů v intervalu 60 min, po většinu dne oběma směry na "stupni obsazenosti 3"). Do všech ostatních směrů jezdí jen rychlovlaky: Eurostar do Londýna, ICE do Frankfurtu, TGV do mnoha míst Francie, Thalys do Paříže, Kolína n.R., Amsterdamu - ale v tomto směru je Thalys jen "malým" příbuzným klasických rychlíků (až do konce GVD, od nového roku by měl být zprovozněn antverpský tunel a trať k hranici a obyčejné rychlíky ???).

To, co činí belgickou síť přetíženou, je domácí doprava. Přece jen, 100 tisíc dojíždějících do Bruselu, vyžaduje dost velkou kapacitu tratí i vlaků.
Martyni
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 110
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 12:03:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

127,129 - No takže až na to Ampz,jak jsem předpokládal - špinavý rozpálený šrot za příplatek A to ještě pokud pánbůh, pardon Siemens, dá

No taky bych to nebral jako skutečné řazení ale jinak mi to nepřijde zas tak špatné. Samozřejmě že to nejsou bůh ví jak kvalitní vozy ale zase si každej může vybrat podle svého gusta, od hodně kvalitní jedničky až po různé typy dvojek. A nehledě na to že nejde jen o kvalitu vozů ale o cestovní rychlost a jízdní doby, určitý standart a služby, atd. Někteří lidé prostě když vidí v jízdním řádu vlak vyšší kvality, tak s ním prostě jedou a neřeší že stejné vozy jezdí i na klasických rychlíkách, prostě z různých důvodů (i kvůli společenské úrovni a bonitě) jezdí jen vlaky vyšší kvality.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2238
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 13:37:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Návrh pro JŘ 2006/2007
EC121 Košičan: Apeer+WRm(ČD)+BDbmrsee(ČD)+Beer+Beer+Beer+Bpeer+Bpeer+Bpeer (jinak ZSSK)
EC127 Fatra: Ampz+WRm+Bmee+Bmee+Bee+Bee+Bpee+Bpee (vše ČD)
EC129 Hradčany: jako EC127


Ty vozy budou ve většině spojů obsazeny maximálně po Olomouc, dál by stačily dvojky tři. (Průměrné obsazení 2 až 3 cestující - v lepším případě - na oddíl na polovině trasy opravdu není dostatečné.)
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 16:45:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo jinak mě nepřijdou ty vagony co jezdí na EC, IC nějak špatné. Ty staré s koženkou jezdí jen na R.
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 17:20:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty staré s koženkou jezdí jen na R. - nebo třeba taky na expresu do Baťova...
ICQ -> 21 65 33 068
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 103
Registrován: 5-2006


Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 20:11:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A taky nějaké na expresu do Krakonošova
Martineczek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 73
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 12:14:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dá se někde sehnat, navrhované řazení vlaků pro GVD 2007?
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2244
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 12:23:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ne veřejně.
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
Michal2
Neregistrovaný host
Odeslán z: 217.11.232.252
Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 14:32:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A neveřejně? (VOD4?)
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2249
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 15:01:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Určitě ano, ale s tím já těžko poradím.
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1650
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 15. července 2006 - 23:44:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Livingproof:
No však uvidíme, jak to bude po dodávce RIC200 vozů. Třeba se většina toho nerozpadajícícho se šrotu odebere aspoň na rychlíky. Doufám...
Tak tomu bych nevěřil. Až budou Bee/Bpee na rychlíkách, tak já budu v důchodu (je mi 20).


Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23856
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 13:23:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Slováci k nám posílají velice slušné vozy rekonstruované ve Vrútkách a Dunakeszi.

Bejvávalo. Na Slovensku zjevně zavládl (stejně jako u nás) kult bezúdržbovosti. :-(

Už jsem Košičanem sice skoro dva týdny nejel, ale předtím jsem ho využíval dost pravidelně (i víckrát za týden) a oproti českým ekvivalentům (Bpee, Bee) tam občas funguje klimatizace.
A v akvárkovitosti už Bpeery dokonce Bpee předehnaly, v české verzi je v oknech zatím jen „mlhavo”, v Bpeer už se chystá vysazení rybiček a další vodní fauny.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23857
Registrován: 4-2003


Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 13:27:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maďarské vozy jsou na úrovni vyšší, ale prý jsou s nimi technické potíže, takže se každou chvíli někde odstavujou :-(.
Vytknout se jim dá zejména nedokonalé oddělení kuřáckých oddílů. A možná jsem měl smůlu, ale pravidelně se v nich setkávám s nefčním WC, což je u nekydací verze poměrně problém...
Pojezd mají naopak velmi příjemný, ve výsledku minimálně srovnatelný s Bmee, ale i Bmz.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 13:48:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hele ty vagony na EC, IC mi přijdou moderní. Mají lepší sedadla nekoženková a oddělená. V kupé jich je méně 6 a ne 8. A mají kouřová skla. Takže zas tak hrozné to není. Vy nadáváte na tyhle vagony, ale podívejte se, co jezdí na rychlících a to nemluvím o osobních vlacích. Jinak Expres do Trutnova nebo do Zlína, to se nedivím, že jezdí koženka. Ten Expres do Trutnova, to podle mě není ani expres, ale spíš spěšný vlak a Zlín neleží na hlavní trati, tak ať ty starý vagony jezdí tam.
Nevíte, kde je nějaký seznam těch vagonů ČD, jako je na pražských tramvajích seznam používaných tram vozů? Já jen jak se zvýšil počet nekoženkových vagonů a jak dál podíl roste. Pak by mě zajímali ty rekonstruované motorové osobní vozy a vagony pro moto vlaky. Dík.
Nikde to nemůžu sehnat na netu a vůbec nevím kolik čeho je a tak. Jinak co se týče diskuze na K-reportu neškodilo by, kdyby u těch nápisů čísel lokomotiv a značek vagonů byly i fotografie o co se jedná, protože já většinu vůbec nevím, Takže když čtu vlak složený z 749 520 520 520 749 (to jenom příklad čísel). Tak nevím, co si pod tím mám myslet.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2256
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 18:48:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

osobní vozy: www.parostroj.net
na hnací vozidla doporučuji si obstarat nějaký atlas (k dostání ve vybraných knihkupectví), popř. alespoň fotogalerie na www.zelpage.cz, či spz.logout.cz

Ten Expres do Trutnova, to podle mě není ani expres, ale spíš spěšný vlak a Zlín neleží na hlavní trati, tak ať ty starý vagony jezdí tam.

To, jestli dané město leží na hlavní trati, anebo ne, není rozhodující.
Expres do Trutnova nespojuje Prahu s jedním městem, ale regionem, proto v části trasy má opravdu charakter sp vlaku. Na tom ale není nic špatného.
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
Zapa
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 946
Registrován: 10-2003


Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 18:53:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

3xH: Zlín sice neleží na hlavní trati, ale ten Ex potom většinu cesty po ní jede (koridor se to nazývá) a když už to je vedeno v této kategorii, tak by bylo rozhodně záhodno, tam dát něco lepšího. Trutnov to samé.
...a kola na plechu jsou měkký, to nevadí...
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.212
Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 23:52:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Ten Expres do Trutnova, to podle mě není ani expres, ale spíš spěšný vlak a Zlín neleží na hlavní trati, tak ať ty starý vagony jezdí tam."

Myslíte ten "spěšný vlak", co staví v Praze a pak až v Hradci? To je výjimečně dobře zvládnutý vlak, co se týče zastavování! (Asi jediné co bych mu vytknul, že nestaví Trutnov,střed směrem do Prahy a Vysočany obousměrně.)

ad Zlín: Mně to spíš přijde, že ČD relaci Zlín-Přerov-Praha stále podceňují. Jeden přímý vlak denně je málo, myslím, že by se hodil ještě tak dvakrát denně přímý vůz Zlín-Přerov-Olomouc-Praha. A taky by se hodila zastávka někde v Malenovicích (u mlýna - vešel by se do ní ten Ex?)
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.212
Odesláno Neděle, 16. července 2006 - 23:58:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Úplně jsem zapomněl okomentovat ty starý vagony: jasně že na Krakonoše ani na expres do Zlína nepatří starý vagony!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23897
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 00:06:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Asi vešel, už tak tam jezdí zkrácenej... A i kdyby ne, tak to není větší problém, bude-li vůle.
Další vlaky - ale na úkor kterého směru? Jako vlak navíc se uživí asi sotva ten jeden pár a spíš si dojedou Zlíňáci trolejbusem/osobákem do Otrokovic než z Hodonína...
Spojování souprav způsobí časovou ztrátu, ale zkusit by se to taky mohlo, možná by se to do sedmi minut (pro pomalejší rameno) stíhalo.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2257
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 00:18:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Má vlastně smysl vozit vlaky až do Zlína-středu, anebo postačují Otrokovice? Platí to, co se (snad) říká, že hlavním zlínským nádražím jsou Otrokovice a zajíždění na lokálku je spíše z "politických" důvodů?
Spojení Otrokovice - Praha není (vyjma onoho expresu) také nic moc (rychlost, komfort,...).
...when you're alone and life is making you lonely you can always go DownTown.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23900
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 00:52:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nechť řeknou místní, já to pochopil tak, že pro dost lidí je rychlejší si dojít/dojet na nádraží otrokovické, pro zbytek zamířit přes Fryšták(?) směrem na D1...
Ve špičce je díky nudlovitosti zlínsko-otrkokovické oblasti rychlejší i osobák, takže přímé spojení smysl asi má. Mimo špičku ho použijí nejspíš pouze ti, co budou v docházkové vzdálenosti tratě, ostatní spíš pojedou rovnou na hlavní trať.
Ale ať se fakt radši vyjádří místní, nerad bych se pouštěl do teorií jako VŠD nebo Ivo
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 5-2006


Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 09:11:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin_zlivský : Já si myslím, že bohatě stačí Otrokovice, ale teď mne ČD docela naštvaly, když v novém návrhu JŘ snížili počet přímých vlaků na 4 !!! a ještě ke všemu zrušili přestupy v Přerově !!! A tak ve svém důsledku dnešní spojení šesti přímých vlaků a vložených přestupu v Přerově (takže dohromady celodenní interval 2 hodiny) zredukovali na 4 přímé vlaky za den a to je do nebe volající drzost a na můj dotaz mi napsali, že preferují na delší vzdálenosti cestování vlaky vyšší kvality a tak je přestup v Olomouci na vlaky IC a v návrhu JŘ je na přestup cca půl hodiny takže to jako přestup nepovažuju (současný Přerov cca 10 minut) a navíc vlaky do Olomouce na uvedené IC jezdí těsně před a těsně za přímým rychlíkem.
Takže se ptám ještě chcete znát názor místních ???
P.S. Zlínský kraj mi odpověděl, že dostali návrh JŘ a v podstatě s rychlíkama nemohli nic dělat a když si stěžovali u ČD nebo ministerstva dopravy tak dostali odpověď, že do dalšího JŘ (až za rok) by se to mělo snad zlepšit. Tohle já považuju za provokaci a doklad toho, že když si ČD postaví hlavu tak ani kraje nic nezmůžou...
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 10:19:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Zlín: Některé silně obydlené části Zlína jsou na kopci severně od nádr. střed. Nevím na jaké úrovni mají spojení do Otrokovic. Neboli názory místních se můžou značně lišit.
Další fakt je, že v těsné blízkosti Zlína,střed je autobusové nádraží. Pro lidi, co přijedou do Zlína busem je vlak z Otrokovic značně nevýhodný. Ti zase můžou mít ještě jiný názor.
Jisté je, že autobusová konkurence jezdí v trase Zlín,aut.nádr.-Brno-Praha. (Někdy dřív jsem tu psal, že by se minimálně v některých časech využil taky přímý motorový spěšňák Zlín-Kroměříž-Brno.)

Podle mě by se ty přímé vozy mohly vyzkoušet, znamená to jen několik minut zdržení vlaku po hlavní trati, a to jen ve směru do Prahy. (Rozhodně jsem nemyslel zkrátit vlaky do Zlína a omezit směr St.Město-Hodonín.)
Kdyby přímé vozy během tří let nezískaly klientelu, tak to buď nebyl dobrý nápad, nebo byl provedený špatným způsobem. (Už se v praxi zkoušely horší nápady.)

V každém případě je kiks, že přímý vlak nestaví někde v Malenovicích, tam je celkem blízko od vlaku (na zlínské poměry) megasídliště.
Pokud ten Ex jezdí v úseku Otrokovice-Zlín hodně krátký, tak by dokonce mohl stavět na každé významnější zastávce.

"ČD docela naštvaly, když v novém návrhu JŘ snížili počet přímých vlaků na 4 !!! a ještě ke všemu zrušili přestupy v Přerově !!!"

Návrhy JŘ jsem zatím neviděl, ale takhle to vypadá jako kdyby se na MD i ČD úplně zbláznili.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 10:42:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Spojování ve Zlíně by nemuselo trvat ani tak extra dlouho. Časově asi takto: v čase 0 přijede vlak od Zlína a odpojí se mu lokomotiva. V čase 3-4 přijede vlak od Starého města, projede bez zastavení až na Přerovské zhlaví a zacouvá k vlaku od Zlína, spojení v čase 5. V čase 8-10 se může frčet dále ku Praze.
V opačném směru je dělení otázka 2 minut, pohoda.



(Příspěvek byl editován uživatelem Chomutovák.)
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 852
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 11:26:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen takový rýpavý dotaz ... jedním z "hesel" změn v roce 1990 bylo omezení moci centra. Řekl bych, že se to dokonce docela povedlo - většina firem je dnes samostatných, bez povinnosti radit se o každém důležitějším rozhodnutí s ministerstvem (v Praze či Bratislavě) a generálním ředitelstvím (tamtéž, pár vyjímek byla nějaká GŘ v Plzni či Ostravě). Mnoho soukromých podnikatelů se orientuje na export/import, takže spíš jezdí třeba do Vídně, Mnichova, Itálie, Číny. Vysoké školy různých typů (humanitní-technické)jsou dneska taky v každém kraji, takže ani studenti se nemusí každý víkend přesouvat z celé republiky z/do Liberce-Žiliny-Zvolena-Košic, jak tomu bývalo před 1990.

Takže ten (ty) dotaz(y) zní: proč je tak tak důležité mít přímé spojení několikrát denně do hlavního města? Kolik lidí takové spojení skutečně potřebuje? Anebo je "zrušení pragocentrismu" stále jen přáním, zatímco ve skutečnosti tržní hospodářství vztahy na Prahu dokonce posílilo?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23909
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 11:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

projede bez zastavení až na Přerovské zhlaví

Možná u motoru, kde lze zablokovat dveře. U klasiky bych tohle radši nezkoušel...
Spíš byc nechal přijet ten od Zlína, něčím ho vzal na zhlaví opačné (snad je v Otrokovicích nějaká záloha...) a po příjezdu rychlíku od Hodonína to na něj nevěsil.
Akorát by pak musela být souprava souměrná, aby se v opačném směru dala jednoduše odvěsit...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.146.6.116
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 12:05:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: "proč je tak tak důležité mít přímé spojení několikrát denně do hlavního města?"

To už téměř popíráte smysl dálkové dopravy.
Třeba proto, že když vlakové spojení nebude na úrovni, tak téměř všechny cestující vyžerou autobusové firmy. O trase Ostrava-Praha pokud vím nikdo soudný nepochybuje, dokonce to vypadá že se časem prosadí i konkurence. Zlín-Praha sice je určitě slabší než Ova-Pha, ale zanedbatelné to není.

Mmch. každé přímé vlakové spojení Zlín-Praha posílí i spojení Zlín-Přerov-Olomouc a Zlín-Ostrava. Dokonce i Zlín-Brno s přestupem v Přerově (pokud by se tak ty vlaky načasovaly). Dnešní vlakové spojení Brno-Zlín je dost hrozné, s minimálně 2 přestupy. A pak že Otrokovice stačí ...
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 656
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 12:25:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad arj: Lidi neradi přestupují, proto je snaha vozit vlaky poměrně dálkové. Navíc Praha je prostě největší přestupníh uzel, takže přímé spojení do ní pak minimalizuje počet přestupů u spousty dálkových cest. Když pojede Zlíňák např. do Litoměřic, tak je pro něj myslím celkem akceptovatelné, že přestoupí v Praze a v Lovosicích. Pokud by měl přestupovat ještě v Otrokovicích a Přerově, pak by nejspíš uvažoval o autu.
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 12:35:14   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dříve (např. za 1. rep.) se mnohem více přepojovaly přímé vagony (nebo jejich skupiny) z vlaku na vlak. Ani to moc dlouho netrvalo.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3255
Registrován: 11-2002
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 12:53:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zlín neleží na hlavní trati, tak ať ty starý vagony jezdí tam.

To je argumet jako .... Máte ideální předpoklady pro práci v nějaké vyšší funkci na ČD (potažmo na GŘ)
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 854
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 13:14:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To už téměř popíráte smysl dálkové dopravy.
Třeba proto, že když vlakové spojení nebude na úrovni, tak téměř všechny cestující vyžerou autobusové firmy


Ne, já v této chvíli nechci nic popírat - já se opravdu jen zcela vážně ptám (protože mne to zajímá):
1. kolik lidí chce/má potřebu z krajských a velkých okresních měst jezdit do hlavního města a proč?
2. Proč zrovna do toho hlavního města a ne do nějakého jiného velkého města (viz třeba Německo a Švýcarsko, kde hlavní přepravní vztahy jsou na "komerční metropole", nikoliv na zákonem vyhlášené "administrativní" centrum)?
3. No, a pokud odpověď zní, že Praha je současně administrativní i podnikatelskou metropolí (což může být přijatelná odpověď), pak otázka zní "A čo je to taký pragocentrismus", resp. když někomu vadí, tak proč do té Prahy chce jet?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23921
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 13:41:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
Značné množství jezdí do Prahy za prací (ale to asi tipická klientela těchto vlaků nebude...), příp. do škol, ale i většina jednání, školení atp. se koná v Praze, výjimečně pak v Brně.
Něco pak samozřejmě tvoří i „turistická” frekvence, ale zrovna od Zlína asi moc ne...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Ondřej_pokluda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 126
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 14:22:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:

politickou odpověď jsem šoupnul do tématu, překvapivě, Železnice a politika.
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 229
Registrován: 6-2005


Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 14:52:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zcela konkrétní dotaz:
Proč mají lichá EC mezi Č. Třebovou a Brnem v návrhu jízdní dobu 64 minut ???
2005/06 mají 61. Sudá Brno-ČT mají v návrhu 61 jako nyní. Přitom se objevily na 260 rychlostníky, které umožňují mírně vyšší rychlosti i klasikám... Jediné, na co si moje fantazie troufá, je krácení zpoždění získaného v Kolíně nebo čekání u brněnské plynárny, na víc nemá.
Další záhadou mi je Ex 570 Brněnský drak vedený 362 odj. Brno hl.n. 5,51, Pce hl.n. 7,35-37, Pha-Hol. příj. 8,41, tedy jízdní doba 2h 50 min , v opačném směru 571 se zastavením opět jen v Pcích 2h 38min...
Transdanubium
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.111.6.65
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 16:17:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák:

Zlíňák může do Litoměřic přestoupit již v Kolíně na přímý R Kolín-Ústí n.L.-západ.

Co se týče Ex 520/521,tak bych ho za Ex ani nepovažoval.Nevím,co to je za Ex,který z běžných dálkových stanic v sudém směru nestaví akorát v Hulíně,Ústí nad Orlicí a Chocni.V lichém aspoň projede navíc Zábřeh na Moravě.Docela dobrá degradace pojmu expres.Když si pomyslím na expresy Slovenská Strela za 1. republiky,které stály mezi Prahou a Bratislavou jen v Brně...Nebo pozdější Hungárie,Balt-Orienty...

Potom Ex 520/521 má ted jiné řazení.V zimě jsem jel sice ve vozech z roku 1984 (já neznám označení,ale jsou to ty,co měly kdysy ten tlustý žlutý pruh),ale teď v létě jezdí bývalé lehátkové,trvale upravené na osobní.
Já bych ho dal jako R s tím,že by zastavoval i v Hulíně,tam si myslím,že potenciál cestujících by mohl být.

Dan od mun:
Rozdíl v jízdní době může být z hlediska rezervy na průvoz vítkovské trati.Já jsem ten nový návrh neviděl,tak nevím,v jakém úseku je tak natáhlá.Často se ale stává,že vlaky od Olomouce mívají zpoždění a pak na tak exponovaném úseku se to těžko vyrovnává.
Ondřej_pokluda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 127
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 16:40:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem zlíňák a něco jsem se vlakem do Prahy najezdil a doufám, že navzdory snaze ČD se ještě něco najezdím, zkusím napsat svůj názor. Na druhou stranu musím říct, že jsem se na této trase něco najezdil i autem, taže nároky nemám minimalistické.

- Otrokovice považuji za Zlín západní nádraží. Budou-li jezdit vlaky přímo ze středu, nebudu proti, ale tady problém není.

- Zlín střed je naopak katastrofa. Jednak napojením na MHD (aka pochodové cvičení), druhak stále se měnící kombinací značek zákaz vjezdu/stání/zastavení. Pokud mám pro někoho jet na nádraží, tak jedině Otrokovicem, přestože je to dál.

- Spojení do Prahy. Přímé rychlíky 70n s jízdní dobou 4,5 hodiny v provedení slizká koženka/ bleší cirkus nepovažuji za odpovídající 21. století a výši investic do koridoru

- Jako řešení bych viděl přípoje na Pendolíno/RT Expres do/z Olomouce navazujícím Sp/Os vlakem. Výhledově 471, zatím koženku/blešák 40 - 50 minut nějak vydržím, hlavně, když zbytek cesty bude klimatizovaný a na úrovni doby. Mimochodem znám lidi, kteří cestu do Prahy řeší do Olomouce a dál Pendolíno. Čili požedavek na kvalitu a ochota kvalitu zaplatit tady je a v přestupu v Olomouci problém není.

(Příspěvek byl editován uživatelem Ondřej_pokluda.)
Ondřej_pokluda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 16:47:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chomutovák: Zlín - Litoměřice konzervativní odhad dveře - dveře vs. optimistický odhad nádraží - nádraží. V přestupu v Olomouci bych problém vskutku neviděl
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.234
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 19:15:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondřej pokluda: ad Otrokovice x Zlín střed. Základní otázka zřejmě zní, zda je nejvhodnější model svážet lidi na nádraží kdesi na okraji aglomerace MHD či vlastními auty, nebo zda mají být expresy takové vymetáky které pojedou třeba až z Vizovic jako skorocourák do Otrokovic, a až z Otrokovic pojedou jako expres. Zdaleka nejde jen o Zlín,střed. Jako vzor pro vlaky Zlín-Praha bych viděl autobusové spoje Příbram-Praha (protože Příbram je taky pěkně roztahaná), které vymetou celou Příbram a na rychlíkové spoje se mění až na kraji města.

Trasu Praha-Zlín jsem jel několikrát, a přestup v Otrokovicích se mi nikdy moc nezamlouval. Konkrétně naposled: Praha,Vokovice-Dejvická-Muzeum-Praha,hlavní nádraží-Otrokovice-Zlín,střed/a.n.-Sirákov. I když jinam je těch přestupů ještě víc, tak i tohle je přestupů jak nas.áno.
Chápu, že přímý spoj Vokovice-Sirákov bude leda taxík. Když mi ale někdo navrhne, že mám přidat přestup v Přerově a zaplatit jízdné Pendolínem, tak jdu na autobus. Na Florenc mi jede přímá tramvaj, a mám to z Prahy-Vokovic až do hospody nad Vizovicemi pouhé dva přestupy. Ani času nemusím busem moc ztratit, a spolehlivost je jak u busu, tak u vlaku podobná.
Honzík Honzík Honzík
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.139.45
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 20:02:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K té Praze. Ano Praha je silnější než za komunistů. V tržním hospodářství totiž se nejvíce rozvíjejí metropolitní oblasti a periferie zaostávají. Pragocentrismus za komunistů byl politický, ale ne ekonomický, protože se vláda snažila udělat +- ekonomicky zemi plošně stejnou.
Ekonomicky je význam Prahy oproti Zlínu dneska větší než dřív a bude se i nadále zvětšovat.
Vlastimil Knobloch
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.207.10.81
Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 20:06:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prosím pošlete mi na: vlastimilknobloch@seznam.cz kdo máte návrh GVD podařilo se mi ho omylem smazat a zde už není dostupný.
Předem díky
Orky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 95
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 07:41:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

vlastimil: tady ještě zůstal:
http://gvd.kvalitne.cz/navrh_gvd.html
http://danone39.mr2008.org/ngvd/
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 5-2006


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 11:02:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Expresy nebo i rychlíky, které by jely jako courák z Vizovic by byl super nápad. Já jsem jednoznačně pro, a stačily by tak 2x za den další 2 rychlíky by jezdily z Luhačovic a další 2 z Veselí. Když by byly rozumně časově proloženy tak by se ani by se nemuselo nic v Otrokovicích spojovat, stačily by eventuelní přípoje. Vznikla by tím situace, že z Otrokovic by jelo 6 přímých rychlíků, z Uherského Hradiště 4 přímé rychlíky a to by podle mně bylo dostatečné, ale musely by v Přerově navazovat na Rychlíky Brno - Ostrava kvůli přestupům do těchto měst. Člověk by se pak dostal ze Zlína do Prahy 2x denně přímo a 4x s přestupem, do Brna či Ostravy 2x denně s jedním přestupem a 4x denně buď 2 přestupy a nebo trolejbusem do Otrokovic a taky jeden přestup.
Trollino_15
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1178
Registrován: 2-2005


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 12:05:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad MZ: Do Prahy se jezdí právě proto, že je tam "všechno", památky, školy, úřady apod.
Zlín, společně s Otrokovice má cca 110 000 obyvatel a ten vlak (pokud se v něm dá cestovat) jezdí občas celkem solidně zaplněný (někdy z OTR i cca půlka vlaku).
Mimochodem na ten "Ex" je z Vizovic přípoj, takže až tam bych to nehnal....stejně to jde udělat i u všech dalších eventulelních vlaků.
A běžný zlíňák je schopný do Zlína-západ (Otrokovice) dojet MHD, ale lepší je až Zlín střed (Třeba z Jižních Svahů se musí přestupovat z trolejbusu na trolejbus+v OTR z tr-busu na vlak atd atd)
Není MHD a lidi, ale MHD pro lidi ! ! !
Trollino...to je vůz

ICQ:
260 116 510
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23967
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 12:14:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Do Vizovic klidně jo a stavět jako osobák, ale asi ne s posledními spoji, bo ve Vizovicích by to nebylo jak odstavit a muselo by to (de facto soupravově) zpátky do Zlína...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Dan_od_mun
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 232
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 14:38:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ke včerejšímu dotazu PROČ 64 minut mezi Českou Třebovou a Brnem:

Praha hl.n. Odj. 5:01 EC 71 ANTONÍN DVOŘÁK
Kolín 5:40 5:41
Pardubice hl.n. 6:03 6:04
Česká Třebová 6:38 6:39
Brno hl.n. Příj. 7:41

Praha hl.n. Odj. 7:32 EC 279 JAROSLAV HAŠEK
Kolín 8:11 8:12
Pardubice hl.n. 8:34 8:36
Česká Třebová 9:10 9:11
Brno hl.n. Příj. 10:15

Praha-Holešovice Odj. 8:26 EC 73 JOHANN GREGOR MENDEL
Pardubice hl.n. 9:22 9:23
Brno hl.n. Příj. 10:49 680

Praha-Holešovice Odj. 10:26 EC 75 SMETANA
Pardubice hl.n. 11:22 11:23
Brno hl.n. Příj. 12:49 680

Praha-Holešovice Odj. 11:35 EC 171 HUNGARIA
Kolín 12:11 12:12
Pardubice hl.n. 12:34 12:36
Česká Třebová 13:10 13:11
Brno hl.n. Příj. 14:15

Praha-Holešovice Odj. 13:35 EC 173 VINDOBONA
Kolín 14:11 14:12
Pardubice hl.n. 14:34 14:36
Česká Třebová 15:10 15:11
Brno hl.n. Příj. 16:15

Praha-Holešovice Odj. 15:35 EC 175
Kolín 16:11 16:12
Pardubice hl.n. 16:34 16:36
Česká Třebová 17:10 17:11
Brno hl.n. Příj. 18:15

Praha-Holešovice Odj. 16:37 Ex 571 BRNĚNSKÝ DRAK (prac.dny)
Pardubice hl.n. 17:37 17:39
Brno hl.n. Příj. 19:15

Praha-Holešovice Odj. 17:35 EC 177
Kolín 18:11 18:12
Pardubice hl.n. 18:34 18:36
Česká Třebová 19:10 19:11
Brno hl.n. Příj. 20:15

Praha-Holešovice Odj. 18:26 EC 135 SLOVENSKÁ STRELA
Pardubice hl.n. 19:22 19:23
Brno hl.n. Příj. 20:49 680

Včera mi možná chyběla fantazie, když jsem netušil, proč ten rozdíl proti GVD 2005/06, kdy je v obou směrech ČT-Brno 61 minut a přes optimistické osazované vyšší rycholostníky pro vvýj. Dnes mě napadlo, že i na natažení jízdní doby klasického EC se dají demonstrovat "výhody" 680 (které na zmiňovaném úseku nesporně má), ale nemělo by se to uměle přehánět. Pokud jdu ve své paranoii dál, logické vyústění by to mělo v kategorii SC pro vlaky vedené 680 a oslavné zprávy tiskového mluvčího o komfortu a rychlosti...
Bureš
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 801
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 15:04:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na stránkách Karlovarského kraje je aktualizovaných návrh JŔ - na trati do Hranic v Č. už není žádný vlak, naopak mezi Chodovem a Novou Rolí tři celé páry vlaků. Podle invalidních vozíků v záhlaví to vypadá, že trať do Potůčků nejspíš ovládnou housenky řady 814.
ICQ -> 21 65 33 068

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace