K-report
 

Archiv do 16.srpna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » Nejotřesnější zážitky na ČD » Staré archivy » Archiv do 16.srpna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2318
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 23:08:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže kde je chyba, buď má dementní ČD napsat do průvodců, že tento přípoj prostě není a nebo by OeBB mělo Transalpin chvilku zdržet.

Podle JŘ tam přípoj je, proto je i v onom průvodci. OeBB ale na přípoje nečekají, takže Transalpin ujel.
Úprava průvodce je až druhá varianta, lepší by bylo, pokud by Transalpin čekal (pokud by to bylo do oněch "laminátkotaurusových" deseti minut).
bkp na K-Reportu již 3 roky .. .. :: 2. 8. 2003 - 2. 8. 2006 :: .. ..
"Slova jsou jen zrnka v poušti rozfoukaná větrem nočních bouří,..."
AndrewM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.207
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 19:24:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To michawel No k tomu Vam mohu rict jedine, za hranicemi kolem Vas sel urcite rakousky pruvodci a stacilo mu rict (rozhodne by se sance zvysila). Pokud bylo zpozdeni pouze 7 minut, dost se divim (smula ze Transalpin jel na cas) ze ujel. Prestupoval jsem uz i s +15, navic Transalpin ma do Welsu docela vatu 4-5 minut, takze neni problem to zpozdeni dohnat. Takze pro priste nebat se otevrit pusu, s Plecnikem jsme jednou na Transalpin (tedy v opacnem smeru) cekali i skoro pul hodiny.
Btw nejlepsi je, pokud pruvodci v Plecniku zpet dela anketu odkud kdo jede a jednu z variant ma Salzburg (dale Linz a ostatni Rakousko) a pritom zrovna ten den mel Transalpin +50 a necekalo se :-)))
michawel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.70.154.18
Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 23:29:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pardon zapomnel jsem dodat, ze pruvodciho jsme samozrejmne kontaktovali a on nam tvrdil, ze to pocka
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24528
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 23:54:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

s Plecnikem jsme jednou na Transalpin (tedy v opacnem smeru) cekali i skoro pul hodiny.



Na tohle nezbývá než si stěžovat, stěžovat a stěžovat... :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
AndrewM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 86.49.85.207
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 07:57:16   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Michawel Jak mi jednou rekl pruvodci v Transalpinu, zkusi to, ale neni to jeho byznis :-) Pak je to opravdu smula, mne se to nestalo (kdyz jsem potreboval, tak cekal).
To Martin Zlivsky No on si tech cca 10 min pocka stejne, protoze protijedouci vlak na jednokolejce miva zpozdeni, ale ja si vetsinou nestezuji, protoze prestupuji :-) A tech lidi byva i nekolik desitek, takze to neni zanedbatelne.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.222
Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 23:48:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R 673 v Plzni jako obvykle vyvěšen jako BRNO PŘES BEROUN. To je fakt dobrý, z toho aby se náhodný cestující z Plzně do Prahy zvencnul.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2647
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 17:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Loni sem jel dokonce 9-vozovým Rožmberkem a mezi Jihlavou a Brnem taktéž postrk, v podobě 750.275.
ICQ: 202 888 377
Mysmic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11
Registrován: 7-2006
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 21:14:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přijdu na jedno větší nádraží a je ohlášeno zpoždění mého rychlíku 15 min., které je potvrzeno i vizuální informací. Nu, akorát čas dát si obarvenou vodu z automatu na posilněnou a navštívit úchvatné nádražní sociální zařízení. Vlak si to ovšem přihasil s pouhými 6 minutami zpoždění. Sprint z WC přes halu a docela dlouhý podchod byl naštěstí úspěšný, byť to bylo o fous.

Jako jiný zážitek z tohoto týdne bych měl špatně spočítané kilometry v zápisu KMB. Průvodčí na regionální trati poměrně jednoduchou trasu napočítal o 25 km méně, tedy v neprospěch ČD, a v dalším vlaku (EC) jsem to ohlásil a požádal o opravu...a stal jsem se (v dobrém) terčem údivu, že to vůbec přiznám.

Já vím, dvě prkotiny, zdejší znalci o tomhle jistě vědí své, já zas tak pravidelně nejezdím. Tak to berte jako malé perličky.
Ladislav_kubera
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121
Registrován: 6-2004
Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 23:04:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes jsem jel EC 120 Košičanem z Popradu do Prahy. Nejdříve jsme nabrali třičtvrtěhodinové zpoždění z důvodu koridorizace. Zpoždění se pak zdvojnásobilo. Nejdřív nás zdržel opilec, který se svezl mezi vagony z Pardubic hl.n. do Pardubic - Svítkova. Když "vystupoval", někdo spustil záchrannou brzdu. Opilci se zjevně nic nestalo a jeli jsme dál. Ve Starém Kolíně byly v kolejišti části těla sebevražedkyně. Jezdilo se po jedné koleji. Vedle toho se zdají být zanedbatelné takové věci, jako téměř nesrozumitelná hlášení nebo nefungující WC (v 1.třídě) skoro od poloviny cesty.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2651
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 23:24:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, Košičan poslední dobou (červen, červenec) stojí zato. Zpoždění pravidelně minimálně půl hodiny, často narvaný (dneska obzvlášť), občas se na něm vyskytnou jedny z nejluxusnějších vozů, co ČD mají - Bčka a takhle bych mohl pokračovat
ICQ: 202 888 377
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3237
Registrován: 5-2005


Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 23:35:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield: Košičan je sice zpožděný, ale to mi bylo ve čtvrtek úplně jedno.
Chtěl jsem jet R605 Dargov z Považské Bystrice do Žiliny a pak Košičanem do Ostravy. Sedím si tak na stanici v PB a najednou hlášení: Rýchlik 605 Dargov z Bratislavy hl.st. do Košíc bude meškať po Považskú Bystricu asi 30 minút. Řekl jsem si fajn. Košičan ujede a tak jsem si začal plánovat jiný způsob dopravy pomocí cestovného neporiadku ŽSR. V tu chvíli zaznělo, že Dargov bude mít zpoždění 50 minut a to jsem neváhal a na poslední chvíli jsem naskočil do Os směr Žilina. Tam jsem pak přestoupil do Os směr Zwardoń a jel jsem s ním do Čadce, kde jsem přestoupil na další Os směr Ostrava-Vítkovice. Toto cestování mi způsobilo ztrátu 2 hodin a přiskříplý prst při otevírání zadrhnutého okna, které se jakože zničeho nic "oddrhlo".
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Wool
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 141
Registrován: 1-2005


Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 20:30:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hajzly
Timto chci podekovat JHMD za vzorne udrzovane toalety, nicmene kdyz Btu lita ze strany na stranu jak splaseny kun, tak je to take docela zazitek
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24628
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 02:50:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gar:
Od kdy jezdí na Košičanu vozy ČD? To už se ty Bpeer rozpadly úplně?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2663
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 11:31:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ:
Viděl sem asi 2 fotky z minulého týdne, kdy jely na Košičanu minimálně 2 Bčka. Prý jako posily, ale jesi z/do Košic nebo až/jenom z/do Bohumína, to nevím.
ICQ: 202 888 377
Tomaseq
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 474
Registrován: 7-2003


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 13:09:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hehe Dargov...krásná vzpomínka, kdy jsem se rozhodl v rámci zvýšení adrenalinu cestovat z Lipt.Mikuláše do Brna vlakem. V okamžiku, kdy jsem stál na informacích a nechával si radit, se z tlampače ozvalo, že "rýchlik číslo 604(?)Dargov budě meškať asi 50 minút" a s informací, že v Novém Mestě nad Váhom mám na přestup 10 minut, jsem spokojen odkváčil na autobusové nádraží a zakoupil místenku na přímý spoj LM-Brno. Tak třeba jindy...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1704
Registrován: 8-2004


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 16:12:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Ono v pátek a v neděli řadí dvě posilky ČD, tak jestli to nebyly ony. Mají to bejt Bmee, já jel BeeneRIC a těm B-čkům bych se vůbec nedivil.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24650
Registrován: 4-2003


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 19:04:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)


Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2668
Registrován: 10-2004


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 20:20:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch, MZ:
Důkaz: http://www.zelpage.cz/fotogalerie/big/151163.jpg
A prý to nejelo jenom jednou
ICQ: 202 888 377
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 990
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 22:09:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

R 421 pravidelně nyní v dovolenkovém období áaždoun sobotu ráno z Ostravy do Tater bývá pěkně natřískaný. 4 a půl vozů 2. tř pro trasu dlouhou skoro 950 km je trochu málo ( a to se s tím ještě v Praze různě vexluje - od Plzně pouze 1 a půl vozu ). Kompetentní se už mohli poučít a alespoň v 5/6 a 6/7, v opačném směru v 6/7 a 7/1 alespoň 1 nebo 2 vozy přidat. 13 vozů by nebylo až tak moc. Nevím jak vypadá v úseku Praha - Ostrava v hluboké noci, ale v úseku Ostrava - Praha nic příjemného a připomíná období totality, tehdy však zase těch vlaků bylo více. Možná by stačila ta posila na tarse Přerov - Košice, tak se to asi 3 roky opakovalo.
Ale novodobí soudruzi to vyřešili nejšikovněji jak mohli, jednoduše ho od nového GVD zruší a zavedou ho v trase dnešní Cassovie, kterou pošlou do věčných lovišť. Tak příští rok v letní soboty si tu cestu už vůbec neumím představit.
Štastnou cestu!
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 991
Registrován: 3-2005


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 22:11:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Omlouvám se -
Oprava - ne úsek Ostrava - Praha, ale Ostrava - Košice je hodně přetížený.
Štastnou cestu!
Bugear
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 183
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 19:07:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jel R421 15.7., z Ostravy jsme byli v kupé 4(naše rodina=3ks), postupně se to sbíralo, na slovenském území 6-8. 22.7. jsme měli v R420 celé kupé až do Ostravy jenom pro sebe.
Taky mě pěkně se*e, že zruší jedinné přímé spojení na slovensko v rozumnou dobu. A ty rychlíky z Bohumína do Žiliny - to už rovnou můžu jet osobákem, přestup jako přestup.
810: lepší udržovaná koženka než neudržovaná plyš.

Stop orwelistánu. Poslední termín pro podání žádosti o vydání cestovního pasu BEZ BIOMETRICKÝCH ÚDAJŮ je 21.8., navíc ušetříte 400 Kč.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24739
Registrován: 4-2003


Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 20:01:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ty rychlíky z Bohumína do Žiliny - to už rovnou můžu jet osobákem, přestup jako přestup.

Bych radši neříkal dvakrát...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 998
Registrován: 3-2005


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 17:22:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby byly přímé Os až do Žiliny, tak ty regionální rychlíky fakt není třeba. Přitom v úseku Čadca - Žilina jezdí vlaky ve stejném složení jak ČD - loko 163 + 3 až 5 vozů. Dost často paradoxně je táhne lokomotiva ČD.
Štastnou cestu!
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2713
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 18:51:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelená:
Kdyby byly přímé Os až do Žiliny, tak ty regionální rychlíky fakt není třeba
Tady nesouhlasím. Po tom, co loni zrušili R 432/3 Beskyd, tak už do Beskyd jezdím . A to sem jezdil jenom Karviná - Jablunkov (Mosty) a zpátky. Kdybych už měl jet až do Žiliny, tak osobákem jenom v největší nouzi.
Ale o něčém jiném by to bylo, kdyby na těch Os jezdily ešusy...

Případné pokračování této diskuze prosím přesuňme do diskuze Trať 320
ICQ: 202 888 377
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24822
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 19:18:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mně by se docela líbilo, kdyby ty rychlíky z Ostravy jezdily až třeba do Zvolena, v Žilině s přípojem na větev od Prahy.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Livingproof
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147
Registrován: 5-2006


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 21:49:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Měl jsem tu čest dnes jet R706 Galán z Otrokovic do Prahy "jedničkou". Ale opravdu jen v uvozovkách, jelikož místo vozu A jel AB350 a nejen že bylo tím pádem dost plno, ale vůz byl v takovém stavu, že jsem se musel zeptat průvodčího, zda to skutečně jede jako jednička nebo zda to jede do šrotu. V našem kupé se zcela rozpadala hned 2 sedadla. No aspoň tam nebyly žádné kopřivy, ze kterých ho evidentně vytáhli! Kromě toho +30 kvůli postávání na každé mezi mezi Přerovem a Zábřehem.

Jo a ráno jsem jel Brněnským drakem (680.007) a vyklepanej jsem ještě teď...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24835
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 21:55:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kopřivy jsou léčivý
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1718
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 22:19:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield, MZ, ad.:
Reakce viz diskuze 320.
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 551
Registrován: 8-2003


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 23:14:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Livingproof: Tak jsem se dlouho nezasmál
Zeptat se průvodčího jestli to jede jako jednička, nebo to jede do šrotu
Fakt nemůžu
Úplně si tu scénu představuju.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1719
Registrován: 8-2004


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 23:30:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fucza:
Já to schvaluju. Než aby se člověk permanentně sral, tak si alespoň udělá jiné "vzrůšo".
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Fucza
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 552
Registrován: 8-2003


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 23:43:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Vždyť já taky. Mě se to líbí moc. Budu to muset taky někdy použít
Počítám, že to nebude ani dlouho trvat, kdy se naskytne příležitost
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2719
Registrován: 10-2004


Odesláno Pátek, 11. srpna 2006 - 23:48:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Livingproof:
Nedávno sem taky jel Galánem (707), z Přerova do Břeclavi. Jelo na víc, taky ještě s kolama. Už na nástupišti v Přerově říkali i posunovači, že už kola nebere, že mají plno. Ale zkusili sme to. 3 kola sme ještě do BDs-ka nacpali, zbylé 2 sme dali do jedničky, což nám poradila průvodčí. Když už sme všecky kola naložili, tak sme se rozhodli, že v jedničce zůstaneme (ačkoliv sme měli lístek do dvojky), že aspoň ty kola pohlídáme. Byl to vůz A150 DKV Praha. Po chvíli sem konstatoval, že jsou dráhy odvážné, nazývat tohle jedničkou. Všude zažraná špína, všecko rozvrzané až sem měl strach v těch 140 km/h, že nedojedeme . Na WC po zemi rozházené papírové útěrky... No prostě první klasa jak cyp
ICQ: 202 888 377
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24838
Registrován: 4-2003


Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 00:26:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na WC po zemi rozházené papírové útěrky...

Kdyby se lidi nechovali jak ... Zde by pomohla jedině uklízečka, která by vlak udržovala cestou a to je bohužel u nás u většiny vlaků zatím asi spíše sci-fi.

Já už se jednou ptal, zda se nebude vybírat na expresu do Zlína příplatek za nostalgickou jízdu a zda opravdu se nemusím bát, že někde ztratíme podvozek, tak jsem nakonec byl posazen do jedničky (to tam zrovna jela nekopřivácká :-)), že tam prej má volno - bez doplatku :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1720
Registrován: 8-2004


Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 15:12:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:

To budu muset také někdy vyzkoušet. Myslím, že zejména v průběhu školního roku se najde příležitostí až to nebude pěkný.
P.S. Jsem zvědav, zda bude nostalgie na zlíňákovi pokračovat pro velký úspěch i příští GVD . Souprava je ofic. psána stejná ...
Není týden ten, abys nepotkal blbce každý den.
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 11-2005
Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 22:43:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To zase byly dnes zážitky. V Picích jsem byl u liché Bečvy svědkem ostrého konfliktu o přepravu jízdních kol. R 623 přijel jen s "půlhytlákem" (běžně má jezdit ještě Ds) a tak ze skupinky asi 8 cyklistů vzal jen 4.

Ostatní se nedali tak lehce odbýt: "Koupili jsme si lístky a chceme jet, nezajímá nás, že jste plní, to nám neřekli."

Průvodčí s vlakvedoucím: "Nás to taky nezajímá."

Mávli souhlas a jelo se. Chlap se ještě rozčiloval, řval, že se bude stěžovat, ale stejně jim to bylo prd platné. Informoval jsem ho o případu "Turek", čemuž se vůbec nedivil. Nadával, že mají v řazení psány hytláky dva, načež jsem ho upozornil, že řazení rozhodně ČD není svaté, a že směroplatné je až tehdy, kdy se tam ty vozy na tom vlaku fyzicky vyskytnou. Ještě chvíli nadávali a pak jeli Os směr ČT...

Zpět jsem je Košičanem (+30).Narvanej jako prase. Za Kolínem se ptám vlakvedoucího, jestli by bylo možný zavolat na Hlavák, aby tam čekal 912 směr Kpy. Ironicky se na mě podíval a řekl: "Váženej pane, to už se dávno stalo, ví o tom dispečer a ten se nějak rozhodne." Stejně mi to nedalo a zavolal jsme na hlavák sám. Řekli mi, že se čekat bude a že už od nás (z EC 120) někdo volal. Taže všechno dopadlo dobře, jen do 912 přestupovalo ze EC 120 asi 20 lidí, což je slušný.
ICQ 311-297-744
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2738
Registrován: 10-2004


Odesláno Sobota, 12. srpna 2006 - 23:43:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pes38:
nformoval jsem ho o případu "Turek"

Vo co go?
ICQ: 202 888 377
Pes38
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 11-2005
Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 00:40:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.horydoly.cz/vypsat.php?id=5817

Pod článkem jsou ještě odkazy.
ICQ 311-297-744
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 999
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 20:55:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ - špatná myšlenka R/Sp Ostrava - Zvolen rozhodně není - délka rychlíků OV - Žilina asi nebude nijaká závratná a do Zvolena už více jezdí klasiky s 3-4 vozy Bt častějinež jednotkl 840. Nevím jestli je to tím, že by byly poruchové nebo jen nestačí svou kapacitou.
Přepřah by byl v Martině ze 163 na 750, tím by se navíc využila elektrická trakce v celém úseku. Při přepřahu by se mohly 1-2 vozy z Ostravy ubrat, to by tak odpovídalo zátěři a analogicky opačně. Pak by klidně Detvan mohli přeeměrovat na Vsetín (pokud ovšem v novém GVD zůstane vůbec zachováno přímé spojení Praha - Zvolen, z návrhu to není jasné).
Štastnou cestu!
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1000
Registrován: 3-2005


Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 21:06:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield - ty už asi nepamatuješ rychlíkové příplatky, ale dokud existovaly, tak se do Žiliny Os jezdilo velmi často a časové rozdíly byly minimální.
Ale ani dnes moc na výběr není - než jet natřískaným Excelsiorem, tak to raději Os 2801 s přestupem v Čadci. Excelsior používám jen na cesty až za Žilinu. A jinak stejně nic jiného nejede. Kromě Cassovie už jsou vše ostatní jen IC a to stejně v nevhodné době v půli dne.
Štastnou cestu!
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2748
Registrován: 10-2004


Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 22:11:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelená:
ty už asi nepamatuješ rychlíkové příplatky
Vím, že existovaly (dneska už zase na Slovensku existujou), ale nějak si je už nevybavuju...
ICQ: 202 888 377
Apollo 17
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.192.48.7
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 09:26:57   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za komančů byl rychlíkový příplatek 16 Kčs.Tolik stála jízdenka na Os vlak na vzdálenost 101-120 km.
Tudíž jízda do 100 km rychlíkem zvýšila cenu jízdenky o více než 100 %.
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 460
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 09:32:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo, Pardubice - Praha hl./stred 104 km, Os 16,- Kcs, R 32,- Kcs ...
Dnes ? 80,- Kc na Z-kartu, bez ani nevim, ale asi brzo zjistim ... :-/
Ale je zvlastni, ze Pce -> HH 78 EUR, HH -> Pce 95,- EUR (tesne pod) a zpatecni HH -> Pce -> HH trebas aj za 105 EUR, nebo jednicka vyjde levnejc jak dvojka a podobne, je to obcas i docela sranda ... ;-)
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3577
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 10:07:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stejně Praha - Tábor Os 16 Kčs, R 32 Kčs - a to už byly docela velké peníze (v dnešních cenách cca 180 Kč).
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 483
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 13:23:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím!
Proč vlastně byly ty rychlíkové příplatky tak vysoké???
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 13:56:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aby cestující nelezli do krychlíku, když se můžou (za víc energie) odvézt osobákem. Prostě šetřit se musí, ať to stojí co to stojí.
Bobyk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4586
Registrován: 1-2005


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 14:34:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nebyl ten příplatek nějak odstupňován? Ať už podle vzdálenosti, nebo dle věku pasažéra? Mám zafixovanou osmikorunu, i když se mi to možná plete s jízdným PV-OL, které tak stávalo
ICQ: 321725091

Tabulka nejvyšších spatřených RZ
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3579
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 14:36:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Protože to byl přežívající relikt dávné minulosti, kdy se považovalo cestování rychlíkem za něco vysoce nadstandardního, za co bylo třeba náležitě připlatit...

Bobyk: Fakt nebyl, stejně jako nemáš odstupňované příplatky EC/IC. Akorát, že ten rychlíkový příplatek vycházel v dnešních cenách na cca 90 Kč...

Taky je třeba brát v úvahu, že dětské jízdné bylo tehdy jen do 10 let, od 10 výše se platilo jako za dospělého - takže doprava celé rodiny rychlíkem vyšla poměrně brutálně draho...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 463
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 14:39:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

2 Bobyk -> Polovicni, ne ? ;-)
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 986
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 14:54:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdy se považovalo cestování rychlíkem za něco vysoce nadstandardního, za co bylo třeba náležitě připlatit

No, já bych řekl, že do nějakého roku 1975 (rozvoj sítě dálkových autobusů, růst motorizace) bývaly rychlíky poměrně hodně vytížené - většina sedaček obsazených, v pátek a neděli večer neprůchodné uličky. Takže pustit do toho ještě "místní" frekvenci typu Pha-Kolín, -Beroun, -Nymburk či -Kralupy, tak by to bylo velmi slušné "maso" (úplně stačilo, že na tyto relace využívali R držitelé režijek).
Wiking
Neregistrovaný host
Odeslán z: 213.29.115.254
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 14:59:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pjp : Jak to myslíte s tím, že 1,tř. vyjde někdy levněji než druhá ? To bych možná využil...
Pjp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 12-2005
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 15:08:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je jednoduche, pokud jsou vyprodany na nejakou relaci levnejsi listky na 2.tr, tak levnejsi 1.tr jeste treba je a ta muze vyjit levnejc, nez zakladni 2x sazba jednosmerna.
DB to trosku berou jako aerolinky a tak se vyplati s nakupem zpatecnich jizdenek, samo ze na delsi cesty, neotalet. Ostatne je dobre, pro me jeste porad, potkat nejakeho "pokladnika" v reisezentrum s anglictinou a domluvit se, protoze DB maji ruznych takovych divnych nabidek a moznosti, kdyz na nejake relaci (HH <-> HB) treba vyjde vlak IC/EC/ICE levnejc a podstatne, nez "mistni" jizdenka. Je to docela obcas prdel, ostatne i tarif SH je zajimavy. Treba HH -> Sylt/Westerland, jednosmerne 28.60, ale tageskarte (zpatecni, akorat jinak pojmenovana) jen 29.90. Do Kielu je ale ten rozdil jen treba 8,- EUR atd. atd. Cili vyplati se zkoumat www.db.de a pripadne se nestydet a jit si pokecat na nadr, ostatne nemci se tam zpravidla vykecavaji docela nehoraznym zpusobem ... ;-)
Ostatne i tarif HVV pro HH je obcas taky docela prdel ...
Pavel
skype: pavel_pilny
http://www.pjp.cz
http://www.rur.cz
ICQ: 30831569
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3581
Registrován: 5-2002


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 16:28:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

úplně stačilo, že na tyto relace využívali R držitelé režijek

...přičemž okruh držitelů "režijek" byl v té době několikanásobně širší, než dnes - zaměstnanci FMD a ČSD a všech organizací, které byly součástí ČSD (a potažmo tedy FMD) - JLV, ŽOS, NADAS, SOOŽ, FMD - železniční vojsko atd. atd., + jejich rodinní příslušníci...
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2248
Registrován: 6-2002


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 21:09:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj, Quex, Aleš: A čím to je, že na naší dráze je základní nabídkou odjakživa osobák, který zastavuje na každé mezi? Třeba v severní Itálii jsou základem vlaky zastavující tak v každé třetí zastávce. Opravdových "vymetáků" je pár, to už víc je rychlíků.

Z pohledu dynamiky jízdy, opotřebení vozidel, spotřeby trakční energie, využití souprav, atraktivity jízdní doby atd. je zbytečné zastavování fakt na prd...

Třeba takové Popovice u Rajhradu, nechal bych tam ZDO jednou za dvě hodiny, ostatní může projíždět - a to je jen nejkřiklavější případ. Proč nevzít jako základ sítě spěšňáky a ty doplnit na jedné straně osobáky a na druhé rychlíky?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24869
Registrován: 4-2003


Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 00:59:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M_v:
Protože ty díry po granátu začnou řvát, proč to u nich nestaví, a příslušný úředník tam radši nechá stavět všechno.
Sice už začínají vylétávat první vlaštovky, ale jde to pomalu a těžkopádně :-(.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Aleš Liesk.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 81.19.47.123
Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 10:23:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě stručněji: §1, odst. a).
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 484
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 10:38:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejsem technik, ale když vycházím ze spotřeby osobního automobilu při nějaké konstantní rychlosti např. 90 km/h a při jízdě ve městě a přirovnám-li to ke spotřebě R a Os vlaku, tak nechápu rychlíkový příplatek. Když vezmu stejnou soupravu např. 5 vagonů a lokomotiva jak na R tak na Os...tak přece ten rychlík vyjde na provoz levněji. Rychlík pořád nebrzdí a nerozjíždí se z nuly.
Quex
Administrátor

Číslo příspěvku: 3586
Registrován: 5-2002


Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 10:51:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když vezmu stejnou soupravu např. 5 vagonů a lokomotiva jak na R tak na Os...tak přece ten rychlík vyjde na provoz levněji.

Ale vždyť o to vůbec nešlo. Arj to myslím vystihnul dostatečně. Rychlíkový příplatek byl prostě přežitek z minulosti, kdy cestování rychlíkem mělo punc něčeho vyjímečného, pro běžné cesty byly osobáky.
Otto Bismarck rytíř síly
kráčí pilně k svému cíli
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.18.160
Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 19:37:01   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty první vlaštovky jak kde. Třeba ve středních Čechách nejen že se většinou nezřídily spěšňáky, ale Ropid často nechal už existující zrychlené vlaky zrušit. Protože mu narušovaly dokonalý takt dokonale zastávkových vlaků.
Na některých tratích v jiných krajích projede na jednokolejce za den více zrychlených vlaků (031) než na mnohé dvojkolejné trati ukončené v Praze (220).
To vše díky kombinaci působení Ropidu na jedné straně, který ze všeho dělá plně zastávkovou MHD bez ohledu na vzdálenost. A laxního středočeského kraje na druhé straně, který chybějící rychlé vlakové spoje klidně nechá odjezdit desítkami a stovkami autobusů. Tam kde z nějakého důvodu rychlé busy nejezdí, tak se holt lidi do té Prahy docourají courákem.
Ne že bych si nevšiml nesmělých prvních vlaštovek v posledním 1-2 letech, ale ty jsou vzhledem k množství lidí přepravených v regionu opravdu příliš nesmělé.
Petr_vlček
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 817
Registrován: 5-2004
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 13:33:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No on tehdy ten rychlík dost výjimečný ale byl. Málokde na začátku 70-tejch byl bus rychlostí srovnatelný neb RTO + tehdejší silnice zázrak nebyl. A kolikže R tehdy jezdilo?
PH - HK kde je dnes takt 1 hodina vypadal tak, že z Prahy jel ráno kolem 7,15 Jeseník, pak nic a v 16 jel "pojízdnej ropovod" Trutnov/Broumov, 17 jel R/Sp do HK - Dvora a 19 Bohemie. Podobně "bohaté" to bylo z5 kdy z HK jel R/SP v poledne a pak večer 19,20.
Na 030 taky nebyl dvouhodinovej takt R ale 2,5 páru.
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 14:22:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na 030 taky nebyl dvouhodinovej takt R ale 2,5 páru. To byly 2 páry R a jeden nepárový Sp (988), odjížděl z Pardubic kolem páté. Na Sp byly příplatky 10Kčs. Tato kategorie se ovšem vyskytovala velmi málo, patřily do ní dva páry (a jeden páteční navíc) Sp Praha - Turnov, 2 páry Česká Lípa - Jihlava, 1 pár Hradec - Liberec přes Jičín, něco málo z Prahy do Písku, na Moravě jezdily do Jeseníku a snad i Olomouc - Opava. Na Slovensku byl snad jen jeden - Gemeran ze Zvolena do Košic.

(Příspěvek byl editován uživatelem BrR.)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace