K-report
 

Archive through 26.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archive through 26.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
AndrewM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.131.164
Odesláno Pondělí, 02. ledna 2006 - 22:16:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To MZ Opravdu normalni (zduraznuji) clovek stravi ve vlaku delsi dobu nez nezbytnou ? (ja jsem ochoten udelat to pouze tehdy, pokud mi za to drahy nabidnou vyssi komfort priplatkovych vlaku).
To Php Neni to muj napad, nekde jsem ho videl, ale udajne v Brne neumi vakuum a celkove se to nikdy nedelalo :-)
Phpttjournal
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 40
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 10:28:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

AnderwM:Brno to umí,ale nechce se to dělat.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1366
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 11:59:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Tak to jsou blázni (anebo šotouši/schotouschi, což je ale téměř to samé).
...Život je kabaret a flám!
Chytrej bůh kabaret dal nám - tak měj rád svůj kabaret!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18340
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 12:54:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp, AndrewM:
Běžný člověk odmítá přestupy. I za cenu delší JD (případ Bi - Pz přes ČB je extrém, to snad opravdu už ne).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 331
Registrován: 9-2003
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 13:05:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A přitom na přestupech jsou založeny moderní trendy - Integrované dopravní systémy/svazy
AndrewM
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.220.82
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 17:36:52   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To MZ : To bych s uplnou jistotou netvrdil, ale jen kvuli tomu, ze budu sedet v jednom vlaku o hodinu dve dele kvuli tomu, ze nebudu prestupovat, tak to uz asi nee. Navic cestujicich v takovych extremnich relacich asi mnoho nebude :-)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18348
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 17:48:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě ne zcela obecně. Ale zrovna z toho Jeseníku bych očekával, že dost lidí tak pojede, ne-li většina.
Podobně jako existují blázni (sorrym, ale jinak to fakt nazvat neumím...), co jezdí z Budějc do Pic tím busem vymetákem...

Nuts:
A podívej se, jak se lidi kolem Brna bouří; co na tom, že s přestupem je nabídka vyšší než předtím přímo...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 12-2004
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 19:12:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin Zlivský:Vetsina lidí pouzívající IDS-JMK se rozhodne nebourí.
Tím ale nechci ríct,ze není co zlepsovat.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.11.177
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 20:51:44   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"A přitom na přestupech jsou založeny moderní trendy - Integrované dopravní systémy/svazy"

Ono je to trochu jinak. Na přestupech jsou založeny dopravní systémy, tvořené úředníky a teoretiky dopravy. Spoje, které si na sebe vydělávají tržně, jsou převážně koncipovány jako přímé a dopravním teoretikům bývají trnem v oku.

Zzz: to, že se lidi nebouří ještě neznamená, že jsou spokojeni. Osobně považuju koncepci IDS-JMK za šlápnutí vedle. Myslím, že ve špičce měly zůstat přímé spoje tak jak byly, a spoje s přestupy měly být zavedeny jen v sedle, večer a o víkendu.

Nedostatečné rozlišování špičky a sedla bohužel bývá pro úředníky typické. V příměstské dopravě přitom ve špičce bývá frekvence mnohonásobně větší než v sedle, ten rozdíl je daleko větší než v MHD. Nedostatky v koncepci IDS a v počtu spojů ve špičce se pak často dohání nasazováním městských busů, dokonce i městských klobás s minimálním počtem míst k sezení i na dlouhé vzdálenosti (Konkrétně například 381 K.Hora-Zásmuky-Kostelec-Říčany-Praha), aby se převezlo co nejvíc lidí namačkaných jako dobytek. Přitom kdyby se taková linka ponechala trhu, tak tam dnes jezdí hafo vcelku pohodlných zrychlených linek.
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 21:07:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Opravdu Bručoune? Míníš to vážně? Že zrovna integrací linky Praha - Říčany - Zásmuky - Kutná Hora se něco zhoršilo? To je zvláštní, že lidé co znám ze Zásmuk si integraci jen pochvalují a nejsou to jen oni. Měl by sis uvědomit že se nejedná o trasu Příbram - Dobříš - Mníšek - Praha, zde je potenciálních zákazníků značně více. A i já jsem měl na vlastní kůži mnohokrát možnost porovnat stav na trase současné linky 381 před a po integraci. Tím netvrdím, že by se mnohé nedalo zlepšit, ale rozhodně není možné souhlasit s tím co jsi napsal. Beru to jako drobný úlet z jinak tvých vcelku rozumných názorů.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.11.177
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 21:38:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bram: Už jste někdy stál ze Zásmuk až do Prahy jen proto, že tam jede pitomý B961 s většinou míst k stání? Před integrací si pamatuju ikarusy (číslo mi vypadlo, ale myslím ty linkové s cca 60-70 místy k sezení. Ano, leccos se s integrací zlepšilo a leccos zhoršilo. Prodloužila se jízdní doba díky většímu počtu zastávek mezi Říčany a Prahou. Když to srovnáte s Mníškem (velikostně srovantelný s Kostelcem), odkud jezdí dokonce i pod PIDem zrcyhlené spoje... Spokojený může být ten, kdo jezdí mimo špičku, má hustší spoje než před integrací. Ale ve špičce je to změna k horšímu, na tom bohužel musím trvat. Obdobné je to i z Kamenice a jiných obcí.

IDS bohužel až příliš často znamená rušení zrychlených spojů, zastavování všech, i dříve zrychlených linek, na každé mezi (jako by na mezi nestačilo zastavování jedné linky), nasazování městských busů i na delší vzdálenosti, tam kde dříve jezdily linkové busy, prodlužování jízdních dob, zvýšení počtu přestupů,... Jde o přespříliš vysokou cenu za přehledné linkové vedení. Reformu některých linek (mj.linky 381, obdobně jako již byla provedena u 321 a 362) a navrácení linkových typů busů na delší linky považuju do budoucna za nezbytné.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1378
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 03. ledna 2006 - 22:16:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je zvláštní, že lidé co znám ze Zásmuk si integraci jen pochvalují a nejsou to jen oni.

To, že si to někteří cestující pochvalují neznamená, že je to dobré. A proč si to vlastně tito lidé pochvalují? Kvůli cenové integraci? A nejsou zde takoví, kteří by byli ochotni platit vyšší jízdné (třeba v důsledku neintegrace), ale za nějaký komfortnější, rychlejší spoj, který tato linka hubí?
...Život je kabaret a flám!
Chytrej bůh kabaret dal nám - tak měj rád svůj kabaret!
Bram
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 467
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 07:35:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem napsal, že je ledascos možné zlepšit, např. omezením zastávek linky 381 mezi Kostelcem a Prahou na Říčany a Uhříněves a vytvořením zastávkové linky mezi Kostelcem a Prahou atd..
Nejvíc je linka 381 přetěžována v tomto úseku.
Je otázka, proč není vyvíjen tlak zlepšení nynějšího stavu a odstranění stání cestujících.

Na druhou stranu stav před integrací byl daleko horší, busů jezdilo méně a povětšinou to byly Karosy C 734 (ty sice měly většinu míst k sezení, ale kapacitně nepostačovaly - nejednou se mi stalo, že jsem se nevešel, to se teď nestává ) ikarusů tu zas tolik nejezdilo.

A nechápu výroky pana Bkp, že linka 381 hubí komfortnější a rychlejší spoje. Hubí snad zrychlené spoje mezi Mníškem a Prahou ty zastávkové? Že o tom nic nevím?
A obrátím zároveň naruby to co napadáš u mého příspěvku: Nesohlasí li s něčím někdo, neznamená to, že je to špatné. Je zde jen prostor pro návrhy, jak danou situaci vylepšit.
Zzz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 12-2004
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 20:44:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brucoun:To je vec názoru,v prípade IDS-JMK slo resit nekteré relace za cenu mensího poctu prestupu ve spicce,apd.by se naslo víc vecí které by se mohli zmenit,ale celkove tento systém za slápnutí vedle rozhodne nepovazuji.
Nemá cenu bavitse o tomto systému takhle vseobecne.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.18.169
Odesláno Středa, 04. ledna 2006 - 20:56:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Integrace skutečně vyhubila zrychlené spoje, co před integrací byly.

Ikarusů jezdilo docela dost, i když převážně jen na spojích Kostelec-Praha.

"... omezením zastávek linky 381 mezi Kostelcem a Prahou na Říčany a Uhříněves a vytvořením zastávkové linky mezi Kostelcem a Prahou"

Na tomhle se asi v podstatě shodneme. Nejlepší by asi byl model Mníšek, t.j. vyloženě zrychlené spoje jen ve špičce. Mimo špičku by byly zrychlenky asi dost nevytížené.
Za neméně důležité bych považoval drastické omezení zastávek v úseku Uhříněves-Skalka, a to u všech spojů bez výjimky. Obdobně jako je to u linek 317 nebo 390.
Žíža
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.208.248.103
Odesláno Čtvrtek, 12. ledna 2006 - 19:57:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro andrewM: dobrovolně se přiznávám, že z Jeseníku až do Plzně občas používám Klidnou sílu a podařilo se mi dokonce získat 2 lidi, kteří měli špatné zkušenosti z koridoru (=zpoždění a ztráta přípoje), že to dělají taky tak. Jako hypervýhodnou záležitost vidím obracení v Hanušovicích a přepřah v Týništi = 2xnádražka. Jedu asi tak 2x do roka, tak mě hodina nevytrhne.
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 9-2003
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 08:20:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale když jsem byl naposled v Týništi, tak nádražka vypadala zkrachovale ...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 940
Registrován: 8-2004
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 13:54:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chtěl jsem se zeptat: Jaké jsou čekací doby Os v Třinci směr Mosty u Jablunkova na IC od Prahy?? Na http://www.sweb.cz/danone39/ totiž Třinec v příslušné tabulce jaksi chybí.
Předem díky za odpověď.
Mmch mám dojem, že Pendolina momentálně jaksi znemožnila plnění tabulky C příslušných čekacích dob týkající se náhradního provážení příých vozů od 141, resp. 106.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.

Cestování s ČD škodí zdraví!
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1249
Registrován: 10-2004
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 14:43:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: jak to myslíš? ICčka totiž Os předjíždí už v Těšíně.
Je třeba co nejrychleji koridorizovat trať 320 - rozpadá se před očima

ICQ: 202 888 377
Radim J
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.95.54
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 20:10:02   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Pokud Třinec v tabulce chybí, pak by stejně čekací doby měly být základní - tj. osobní vlak čeká 10 minut.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 740
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 22:43:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O tom dost pochybuji. Ze zkušeností vím, že když to jede stejným směrem, tak to určitě nečeká. Možná tak nějakých 5 minut díky předjíždění, 10 minut asi těžko, to tak mezi navazujícími Os nebo rychlíky. I když přestupní potenciál do jablunkova tady určitě je, v Mostech zase (zatím) stejně všechny R i IC zastavují.
Hory Beskydy bez svého rychlíku! Něco mi na tom nehraje.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 945
Registrován: 8-2004
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 14:05:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield:
No vždyť ano. Když chci jet dejme tomu z Prahy do Jablunkova, tak přestoupím z IC do Os až v Třinci. Obzvlášť, když v Těšíně je uvedeno nečekání na žádné přípoje.
Zelená:
a) Normální cestující (=nešotouš) o tom obvykle neví.
b) Nevím, co by mi řekl průvodčí v IC, když bych mu po odjezdu z Třince předložil jízdenku do Mostů. Myslím, že není problém narazit na "blbce", který mi tu jízdenku neuzná, bo tam ten vlak oficiálně nestaví. A kupovat si jízdenku až do Čadci si fakt nebudu.

všichni:
Koukám, každý má jiný názor. Nějak bych ho potřeboval ujednotit. Nejlépe postřehy z praxe.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.

Cestování s ČD škodí zdraví!
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1257
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 14:46:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:
V praxi: ICčka normálně předjíždí v Těšíně, když mají zpoždění, tak podle toho, kdy doženou osobáky. Takže v Třincu jsou osobáky předjížděny jedině když ICčka už jedou těsně za nima, jinak třeba až v Jablunkově nebo v Mostech.
Je třeba co nejrychleji koridorizovat trať 320 - rozpadá se před očima

ICQ: 202 888 377
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 948
Registrován: 8-2004
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 15:34:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield:
Nějak se pořád nemůžeme pochopit. Mě nejde o to, kde IC ten osobák předjíždí, ale jak dlouho Os směr Jablunkov čeká v Třinci na případný zpožděný IC. Jakože čekat má, protože terčík u časového údaje v řádku "Třinec" nemá!
Jednoduchý příklad:
Jedu z Prahy 15 minut zpožděným IC 141 "Detvan" a chci v Třinci přestoupit na Os 2803 a dostat se jím do Jablunkova. Počká vlak 2803 v Třinci NEBO pojede ještě před ním - tj. ujede mi a Detvan ho předjede až v Bystřici nebo Jablunkově, což mě akorát nas..e????
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.

Cestování s ČD škodí zdraví!
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1260
Registrován: 10-2004
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 16:58:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:
asi mám dlouhé vedení
K tomu příkladu:
dejme tomu, že Detvan by měl přesně 15 minut a osobák by jel včas. V tomhle konkrétním případě by k předjíždění došlo asi až v Jablunkově (= nebyl by v Třincu přípoj).
Je třeba co nejrychleji koridorizovat trať 320 - rozpadá se před očima

ICQ: 202 888 377
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742
Registrován: 3-2005
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 21:02:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield má plnou pravdu. Již několikrát jsem viděl v Jablunkově večer kolem 19. hodiny, jak IC Odra předjíždí osobák, který měl jet až za ním. Na to že to bude čekat zrovna v Třinci bych moc nespoléhal.
A k těm Mostům. Já už jsem jel vícekrát rychlíkem jen do Mostů s jízdenkou jen do Mostů a i když tam oficiálně nestál, nikdo mi nic neřekl. A tak to dělá dost cestujících, v bývalém Beskydu mohlo být 10 i více. Podmínkou je jen mít občanský průkaz sebou kvůli hraniční kontrole, která chodí již z Č. Těšína.
A na Excelsior 421 jsem tam dokonce párkrát i nastoupil ( Os 2813 jsem jel až na Mosty ) a bylo to lepší než čekat v Těšíně a také jsem nebyl sám. Dokonce ho i normálně hlásili. Financ mi ještě na nástupišti před nástupem zkontroloval OP a bylo to O.K. Nyní tak už nemusím cestovat, konečně v Těšíně udělali přípoj mezi 2815 a 421.
Hory Beskydy bez svého rychlíku! Něco mi na tom nehraje.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 952
Registrován: 8-2004
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 11:44:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield, Zelená:
Pokud tedy nečekají, tak mám chuť se v dohledné době vydat na nějakou inspekční cestu s připravenou stížností. Podle mě by totiž těch 10 minut čekat měl!
Jinak díky za informace.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.

Cestování s ČD škodí zdraví!
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 746
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 21:51:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen jestli to pomůže - já už jsem si stěžoval mimo Č. Těšína již několikrát v O. Svinově i Val. Meziříčí. Většinou mi sice dali za pravdu, dokonce se i onmluvili ( co z toho, když mne pak cesta stejně stála více a dojel jsem podstatně později ), ale nic se nezměnilo! Vlaky stále ujíždějí a výpravčí jsou stále stejně arogantní. A kydž se v O. Kunčicích nebo Svinově míjejí vlaky, které měly být přípojně a vidím do oken vlaku, se kterým jsem měl dál jet, tak se fakt obrazně otvírá kudla v kapse.
Ale zaregistroval jsem i pozitivní případ - v Přerově. Dne 20.11. kvůli 30 min. zpoždění R od Brna ujel Os vlak směr Ostrava ( stejný směr jak R ) a zmíněný R nechali zastavit v lipníku n.B., čímž cestujícícm alespoň vykompenzovali svůj bordel. jednou kdysi se mi to stalo i v Ostravanu z Ostravy doi Prahy, měl zpoždění a R zastavující v Ústí a Chocni měl jet až za ním, ale jel před ním a tak Ostravan v těchto stanicích mimořádně zastavil a lidé nemuseli tvrdnout v nehostinné České Třebové. Dokonce průvodčí na tuto skutečnost upozornil cestující už ve vlaku a tak v Třebové nemuseli ani z vlaku vystupovat.
Hory Beskydy bez svého rychlíku! Něco mi na tom nehraje.
D.V.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.135.66
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 13:35:23   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím,

Tak mám z neoficiálních informací potvrzeno, že od GVD 2007 dojde k přesunu 3 párů IC/EC vlaků na Slovensko z PPS Čadca na PPS Horní Lideč. Jízdní doba se má opdle těchto zpráv zkrátit "přibližně o 1 hodinu". Proto bych zde chtěl rozvinout diskusi:

1) které 3 vlaky to budou
2) jaké stanice tipujete jako zastávkové + co byste navrhli
3) jestli dojde alespoň k částečné opravě mnoha "třicítek" v úseku Hranice n.M. - Horní Lideč.
4) jaké budou návaznosti v Žilině směrem, na Košice
5) jestli se v Hranicích (nebo Olomouci) budou odvěšovat vozy na Ostravu
6) jak to bude s loko - zda pojede až do Žiliny nebo se bude přepřahat

Já bych byl pro co nejmenší počet zastávek. U EC Košičan jen Kolín, Pardubice, Olomouc, ? Val.Mez., Horní Lideč, Púchov, Žilina, Lipt. Mik., Poprad, Kysak, Košice. Pro IC bych navrhoval navíc Českou Třebovou, příp. Val.Mez. Jen doufám, že to nebude stavět v Hranicích a Vsetíně, to by z toho byla Fatra v lepších vozech:-))

Eště se jedná o nočním vlaku typu EuroNight Praha-Košice via Horní Lideč, u kterého bych (i vzhledem k eliminaci možnosti okrádání cestujících) volil též minimální počet zastávek.

Čekám na Vaše reakce.

D.V.
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 590
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 16:46:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

D.V. Huráá, konečně přes Lideč a ne přes Chachary

1) moc na výběr není ,ale tipovat nechci
2) navrhuju Pardubky, Olomouc, Valmez (s důkladnými přípoji do Vsetína, Lidče a okolních tratí), Lideč projíždět (pasováci nastoupí se projedou a nastoupí ve Valmezu), Púchov, Žilina, Mikuláš, Poprad, Košice.
3) netuším, ani nevím kolik jich tam teď je - dlouho jsem tama nejel
4) když to má jet až do Košic, tak jaké návaznosti?
5) doufám že ne, zdržuje to.
6) moje přání je 151 až do Košic ;)

Pokus o EuroNight Laborec už tu jednou byl někdy kolem roku 98, nedávno se probíral v diskuzi "Názvy EC,IC,?Ex,R vlaků". A když už, tak zastávky Pce, Olomóc, Vsetín nebo Lideč pro pasováky, Žilina, Poprad, Košice.
ICQ: 155-617-186
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 995
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 16:48:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

D.V.:

0) Se mi tomu stále nechce věřit. (Co bude proboha jezdit dopoledne a odpoledne z/do Ostravy??????? Na koženku ani vyšší "SC-jízdné" nejsem vůůůbec zvědav!
ad 2) ValMez,(Vsetín), rozhodně ne Lideč!, móóóóžná Púchov
ad 3) Nedojde.
ad 4) Chabé.
ad 5) Pochybuju. (Spíš bude jezdit jen "Pendolino" a IC prd.)
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Xx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.195.158
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 19:13:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

151 Slováci moc u sebe nechtějí vidět, teď k nim žádná nejezdí, jen jedna 150. Jestli pojede 151 až do Košic přes Štrbskou rampu, tak jedině s postrkem 183.
Co se týče vlaků z Prahy na Slovensko, tak velký výběr opravdu není, Košičan, Detvan, Odra, Hradčany.
Příští rok bych to viděl takto: Pendolina (pokud budou ještě jezdit) přejdou na jinou trasu Praha-Brno ..., IC/EC vlaky z Prahy na Slovensko pojedou přes Lideč, rychlíky Brno-Bohumín budou odkloněny přes Olomouc do Opavy, EC Vídeň-Varšava pojedou přes Bratislavu, Žilinu, Český Těšín, Petrovice u Karviné. V Ostravě se vytrhají koleje, protože tady to bude už zbytečné - totálně zmršené spojení a navíc SA už jezdí taky do Ostravy, s tím stále ČD jaksi nekalkulují (jen ať si hrají, ono se jim to jednou vymstí).
A.F.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.240.183.15
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 19:27:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Napíši to sem:Ve včerejší Mladé Frontě dnes píše majitel Student Agensy,že do tří let by chtěl nasadit na lukrativní trasu moderní vlak v žluté barvě!Bude mít komfort,servis ve vlaku a velmi nízkou cenu!Tak na to jsem fakt zvědav!
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.164
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 21:34:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A.F.: Tou lukrativní trasou asi myslíte Ostrava-Praha, nic jiného mě nenapadá. Čím dřív to SA (nebo kdokoli jiný) udělá, tím líp pro železnici. Buď se chytí a s konkurencí se celkově pozvedne úroveň cestování vlakem. To je ta lepší verze. Nebo budou tak proděleční, že to budou muset zabalit. Při téhle horší variantě by se aspoň vyjasnilo, jak je to s rentabilitou provozu. Osobně věřím tomu, že minimálně trasa Ostrava-Praha má dostatečný potenciál dva železniční dopravce uživit.

Je ale třeba, aby státní úřady (včetně SŽDC) dokázaly zabránit případným obstrukcím ze strany ČD. Budovy nádraží bohužel patří ČD a byl by dost průšvih, kdyby třeba čekárny byly přístupné jen lidem s jízdenkou ČD. Nebo kdyby se v celé budově "nenašlo" místo pro prodej jízdenek SA. Ještě větší průšvih by byl, kdyby si ČD "čirou náhodou" jeden den před SA objednala všechny volné vlakové cesty a pro konkurenci by nic nezbylo.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.164
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 21:44:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U EC Košičan jen Kolín, Pardubice, Olomouc, ? Val.Mez., Horní Lideč, Púchov, Žilina, Lipt. Mik., Poprad, Kysak, Košice. Pro IC bych navrhoval navíc Českou Třebovou, příp. Val.Mez. Jen doufám, že to nebude stavět v Hranicích a Vsetíně ..."

Ty stanice bych viděl trochu jinak: Smíchov-Praha,hl.-Libeň-Kolín-Pardubice-Zábřeh-Olomouc-Hranice-ValMez-Vsetín-PovBystrica-Žilina-a dál stejně jako letos.
Proč zrovna takhle? protože zrovna v dosahu uvedených stanic je fůra potenciálních cestujících. Přesněji řečeno fůra vzhledem k potenciálu daného úseku. A o to snad jde, nebo ne?

Je mi ale divné, proč zrovna tři vlaky přes Horní Lideč. To je možná moc. Mě by do téhle trasy pasoval jen jeden rychlý denní EC - Košičan, a jeden noční místo Vihorlatu - v trase Cheb-Ústí-/Plzeň-Praha-Źilina-Zvolen/Košice-Humenné, mohl by projíždět z Pardubic do Púchova. (Byl by to takový pěkný Euronight celé Čechy - celé Slovensko.) Všechny ostatní IC/EC i všechny ostatní noční vlaky bych směroval přes Ostravu.

Možná, že je tady, mimo dvou jmenovaných, prostor ještě pro jeden IC vlak, cca v 7 hod. z Žiliny, s příjezdem do Prahy v cca 12 hod. a zpět v cca 15 hod. z Prahy a příjezdem do Žiliny v cca 20 hod. To by zvládla, na rozdíl od Odry jedna souprava. U tohohle vlaku bych viděl zastávky trochu jinak, než u Košičanu: až do Olomouce stejně, dál Lipník, Hranice, Hranice,město, Valmez, Vsetín, Lideč, Púchov, Bystrica, Žilina. V úseku Hranice-Žilina by mohl být bez příplatku a tak by zde plně nahradil Vsacan. Háček vidím v tom, že není možné takovýhle IC zavést místo Odry, ale musel by být navíc.
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1339
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 22:05:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
IC, které by stavělo např. v Lipníku? Od toho tu jsou rychlíky.
Se zastavováním bych celkem souhlasil s Jakubem.

DV:
Jesi je to pravda, tak doufám, že aspoň zůstanou přímé vozy minimálně do Karviné, nejlíp až do Třinca. Jesi by měly zůstat jenom TISy a B-čkové rychlíky, tak vážně začnu uvažovat o přechodu ke gumokolu nebo ke žlutým busům.

ICQ: 202 888 377
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 22:23:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mám nápad !
Co takle ty IC/EC vlaky nechat stavět Praha hl.n.,Kolín,Pardubice hl.n,Česká Třebová , Olomouc hl.n.,Přerov,Valmez,Vsetín,Půchov,Žilina a pak dále na Slovensku jak dnes . A Mohlo by se to udělat tak , že by se ty přímé vozy do Ovy svěšily v Přerově , odtamat to udělat tak, že by se ty vozy přivěsily na Poloniu a nebo Sobieskiho a pak to někde v Ově/Bohumíně vyvěsilo . A jěště uděat tou tratí vlaky jeden EC ten by jel Praha -Košice-Praha , mohly by tam být i vozy Ampz a Bmz a od toho by se pak vozy přivěsily na Polonku . Pak IC Dětvan přeradit do kategorie Ex . Ten by pak jel z/do Bi jako nějáký nový Ex stačily by tam vozy Beer/Bmee . A ten 3. vlak udělat tak , že by se ty vozy potom v Přerově připrahly na EC Sobieski a v Bohumíně pak vyvěsily .A pak udělat jěště nějáký EN na Slovensko třebas Laborce . Toho pak taky nechat jet na Valmez . A zastavoval by jen Praha , Pardobice , Olomouc , Žilina , Liptovský Mikuláš , Poprad Tatry , Košice ,Humené , Medzilaborce a protáhnout až do Budapeště.

(Příspěvek editován uživatelem Alzon leden 24, 2006)
S pozdravem Alzon
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 594
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 23:36:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brčoun: T oz toho můžeš rovnou udělat zastávkouvý courák ála dnešní Vsacan nebo Bečva.

Alzon: To přivěšování/odvěšování jednek strašně zdržuje a druhak mate lidi - se podívej jak třeba v Přerově kaštani zmateně pobíhají po peronu když se rozděluje souprava. Nebo když někde odvěšují 010 od 810. A samozřejmě nadávají na ČD... A za třetí - Medzilaborce jsou od Košic směrem na severovýchod, u hranic s Polskem. Budapest je od Košic na jihozápad, tedy úplně opačně.
ICQ: 155-617-186
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 24. ledna 2006 - 23:42:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakub:
Tak by se to mohlo rozdělit něco do Polska a něco směr Budapest (půl na půl)
S pozdravem Alzon
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.178
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 00:03:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jabub: Vám asi nedochází, že při trasování Košičanu přes Lideč odpadnou cestující Praha-Ostrava a Ostrava-Slovensko. S Vaším zastavováním skoro nikde proto hrubě nesouhlasím, prázdný vlak nemá cenu. U Košičanu nenavrhuju téměř žádné zastávky navíc oproti dnešnímu stavu, jen je umisťuju tam, kde má šanci někdo nastupovat!

Pokud jde o mnou popisované IC Žilina-Praha (ráno do P, odpoledne z P), tak jako IC se v úseku Žilina-Vsetín-Olomouc nemá šanci naplnit, když nebude stavět na každé mezi. Důležité je, aby nebylo příliš zastávek v úseku Olomouc-Praha. Neboli vlak, který ráno postupně posbírá lidi, a z Hranic je rychle odveze do Prahy. Trasa vlaku Žilina-Vsetín-Praha pro klasické IC, co skoro nikde nestaví, opravdu není.

Kombinaci zastávkového busu s busem rychlíkem úspěšně využívá značná část autobusových dopravců. Díky tomu se například dostanete "téměř z každé" větší vsi v Čechách do Prahy bez přestupu a přitom poměrně rychle. Obdobně z Moravy do Brna nebo Ostravy. ČD by se od nich mohli přiučit, jak se taky získávají dálkoví cestující.

Garfield: Jeden přímý pár vlaků Lipník-Praha denně by od věci nebyl. Obyčejné rychlíky Vsetín-Praha těžko budou jezdit paralelně s IC/EC (to by už bylo moc vlaků na tak neobydlenou končinu), a vlaky Ostrava-Praha v Lipníku stavět opravdu nemají a nebudou. Denní doba, kterou popisuju, je přitom zhruba nejlepší časová poloha pro takovou relaci.
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 00:30:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Anebo potom by se udělal s návazností na ten vlak co by jel od toho IC do Ovy třebas Sp vlak Opava-Východ-Žilina , který by měl přípoj na R směr Blava/Košice!A na těch Sp vlacích z Opavy by klidně mohly být Ešusy.

Druhá varianta : vést ty přímé vozy od těch IC jako Sp vlaky , nebo R až do Žiliny přes Ovu . Nebo když někdo jede třebas z Olmu na Slovensko tak je to pronho rychlejší přes jet na Hranice , Valmez .A pak jěště vést ty vlaky od těch IC/EC vlaků jeden třebas přes Bi a jeden přes Havířov .
A ve 2 hodinovém taktu udělat Sp vlaky Opava/Přerov-Žilina ,které by mohly jezdit např . x:00 z Opavy do Svinova kde by odjížděl v x:20 a jel by na Havířov -Český Těšín - Třinec - Žilina
a zastavoval by ve všech větších stanicích . A ty vlaky od Přerova by vyjely v x:00 z Přerova a ve Svinově by byl v x:40 (Os vlak)a jel by na Bi . A tem by mohl mýt přípoj na Os vlak z České Třebové .A vlak od Třebové by přijel v x:50 . A zpátky by jel v x:00 ze Žiliny a v Ově by byl asi za 1a1/2 hod. a pak do Opavy spátky přes Bi a ty vlaky do Přerova přes Havířov by vyjel v x:20 z Žiliny a byl by ve Svinově za 1a1/2 hod . A zase přípoje na Českou Třebovou a na ta IC směr Ph.
S pozdravem Alzon
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.178
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 00:34:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

".. nějáký EN na Slovensko třebas Laborce . Toho pak taky nechat jet na Valmez . A zastavoval by jen Praha , Pardobice , Olomouc , Žilina , Liptovský Mikuláš , Poprad Tatry , Košice ,Humené , Medzilaborce a protáhnout až do Budapeště..."

Právě takhle nemůže žádný EN na Slovensko fungovat. Aby se zaplnil EN na Slovensko, tak musí na Slovensku stavět na každé mezi. Košice nejsou tak velké, a naopak hodně lidí jezdí z Čech do hor a vystupují na různých stanicích (Vrútky, Ružomberok, Mikuláš, Štrba, Spišská, Margecany,...)

Naopak zastávka ve 2 ráno v Olomouci u lůžkového vlaku moc k ničemu není. Každé zastavení navíc ruší spánek. Proto bych ten EN viděl jako sběrný z "celých" Čech na "celé" Slovensko. Má-li nějaký vlak fungovat jako EN na Slovensko a přitom minout Ostravu, tak musí někde posbírat co nejvíc lidí, kteří jedou z Čech až na Slovensko. (Pro relaci Morava-Košice se EN přes Lideč nehodí.)

Ten EN by mohl jet třeba Cheb 20 h., Ústí 23 h / Plzeň 22 h. / Praha 0 h., Pardubice 1 h., dále bez zastávky, Žilina 5 h. / Zvolen 7 h. / Košice 8 h., Humenné 10 h.
Zpátky třeba Humenné 20 h., Košice 22 h. / Zvolen 23 h./ Žilina 1 h., dále bez zastávky, Pardubice 5 h., Praha 6 h. / Plzeň 8 h. / Ústí 7 h., Cheb 10 h.
Chomutovák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 575
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 07:56:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zastávky nočních rychlíků v nočních hodinách ve velkých městech mají svůj význam, nějací cestující, kteří mají potřebuje odjet nebo přijet v nekřesťanskou hodinu, se vždy najdou. Např. můj kamrád ze studií je z Javorníka a s oblibou jezdil domů Excelsiorem do Zábřehu (př. kolem 4:00 ráno) a odtud dále osobákem směr Jeseník.
Obecně si myslím, že alespoň významná města by měla mít půlnoční rychlíková spojení. A dálkové noční rychlíky takto zabijí dvě mouchy jednou ranou (i proto je škoda Devína přes Hradec).
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 597
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 14:58:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brčoun: A o to mě jde, vynechat Chacharstán těmito vlaky. Má to být vlak na Slovensko ne do Ovy.

Má-li nějaký vlak fungovat jako EN na Slovensko a přitom minout Ostravu, tak musí někde posbírat co nejvíc lidí To zní jakoby se bez zastavení v Ostravě žádný vlak neobešel. Takový Laborec tam stavět nemusí, hlavně ve směru ze Slovenska. Na hlaváku vystupují tak 1-2 lidi a na Svinově se zastavuje jenom proto, aby průvodčí odmávnuli odjezd. Už jsem to tu kdysi říkal. Se zbytkem souhlasím.
ICQ: 155-617-186
Jakub
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 8-2003
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 14:59:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a ještě jedna drobnost: Nevykejte mi, nemám to zapotřebí. (to platí pro všechny)
ICQ: 155-617-186
D.V.
Neregistrovaný host
Odeslán z: 82.117.135.66
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 16:44:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brucoun: Nechápu, proč chcete pořád přidávat zastávky dálkovým vlakům na Slovensko. Asi ste s nimi nikdy celou dlouhou cestu nejeli. Na cesty Praha - Zábřeh apod. nepotřebujete mezistátní EC vlak, stačí vám obyčejný rychlík. Al ekdyž někdo vyrazí na dlouhou cestu, tak ho celkem rozčiluje zastavování "na každý mezi" a odvěšování vagónů v Bohumíně a další podobné věci. Proto navrhuju aspoň u KOŠIČANU minimum zastávek - čili Kolín, Pardubice, Olomouc, Val. Mez., H.L./Púchov, Žilina, Mikuláš, Poprad, Kysak, Košice. Z ostatních stanic vytvořit přípoje.

Hlavní je, aby to spojení na slovensko bylo rychlé a pohodlné, aby se to dalo vydržet.
Xx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.195.158
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 17:13:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad D.V.: Když vím, že v Zábřehu nastoupí dostatečný počet lidí a je tam poptávka, tak tam ten vlak prostě stát bude. Jaké bude zdržení, když vlak bude stát ve třech stanicích navíc, docela zanedbatelné na takovou vzdálenost, jediný negativ vidím v tom, že v dálkovém vlaku bude i "místní" frekvence cestujících.
Vačica
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 18:19:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím co má tolik z vás proti zastavování v Hranicích ve směru na ValMez, protože v Hranicích je nejpravděpodobnější přestup lidí dál ve směru na Os, jelikož jako přípoj by byl buď nějaký os nebo R od Brna, na který by v Ol přestoupit nemohli, takže se mi jako jediná alternativa pro ně jeví Hranice, jinak bych určitě zastavoval ve ValMezu, Vs bych projel (lidi tam jedoucí by vystoupili ve VM a odtud os, protože je to kousek) a pasováci by mohli nastoupit ve VM, takže HL taky projíždět a vystoupili by v Žilině nebo možná v Púchově (mim. když vidím Půchov tak se mi ježí vlasy na hlavě).
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1344
Registrován: 10-2004
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 18:34:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vačica:
Tipuju, že minimálně třetina lidí by přešla do aut, než aby by měli v Hranicích přesedat, k tomu ještě do B-čkových rychlíků. Fuj.
ICQ: 202 888 377
Vačica
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 18:44:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield: Takže by zbyly dvě třetiny, což je pořád ještě dost lidí a navíc nastupní frekvence do IC/EC vlaků ve směru na Ol není v Hranicích zrovna zanedbatelná (nepočítám ty co přestupují od VM).
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.167
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 18:48:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro místní frekvenci Šumperk-Olomouc si EC/IC nikdo nekoupí. A Šumperk-Praha (resp. Šumperk-Ostrava) není místní frekvence, je to odhadem nějakých 220 km (resp. 170 km). Šumperk + Zábřeh + blízké okolí je značně přes 50 000 obyvatel. Nevím, proč chcete na takovou vzdálenost z takovéhleho sídelního celku honit lidi do Prahy nebo do Ovy obyčejným rychlíkem. Jako by nestačilo, že se musí v Zábřehu přestupovat.

Aby se pak D.V. a jemu podobní nedivili, až po dostavbě D11 a R35 vznikne luxusní autobusová linka Šumperk-Hradec-Praha, která tuto relaci "vyluxuje". Tím netvrím, že musí v Zábřehu stavět bez výjimky všechny IC/EC, ale mělo by jich být co nejvíc a co nejlépe rozložené. Jako kompenzace se může projíždět MuN.

Odvěšování vagónů jsem pro diskutované trasy nenavrhoval a víceméně s ním nesouhlasím. Představě, že jsem nikdy nejel celou cestu na Slovensko jsem se dobře zasmál.

Aby Košičan nebyl mezi Olomoucí a Žilinou téměř prázdný, tak musí stavět minimálně Hranice (přestup Brno-Košice), ValMez, Vsetín, Povážská Bystrica. Možná i Púchov (přestup Praha-Trenčín).

Stanice Libeň by měla být povinná pro všechny vlaky bez výjimky. Ze tří důvodů: některé vlaky jedou z hlavního, některé z Holešovic, couráky z Masaryčky, Libeň by byla jistota. Za druhé: je zde přestup na MHD a ML, přičemž síť ML se do budoucna nejspíš rozroste. Taky je tato stanice daleko výhodnější pro ty lidi z východní poloviny Prahy, kteří se nechají vézt na nádraží autem nebo taxíkem.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.167
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 18:56:12   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

doplnění: a za třetí: Libeň se nikdy nebude projíždět 120 km/h, takže časová ztráta je minimální.

Vačica: při "množství" R a lepších vlaků přes Vsetín by byl příliš velký luxus ho projíždět. Taky proto, že v úseku Vsetín-Žilina lze čekat nejslabší vytížení. A do třetice, jde (spolu s ValMezem) o největší sídlo v úseku Olomouc-Žilina
Vačica
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 19:00:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Vcelku bych souhlasil, ale proč stavět na Vs nechápu, ta Považská (nikoli Povážská) Bys. mi taky moc nesedí, především proto, že tam není žádné větvení a sama o sobě to zas tak velké město, pokud vím, není.
Vačica
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8
Registrován: 11-2005
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 19:09:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun: Já si pořád mslím, že stavět IC každých "20" km je luxus a lidi ze Vs, příp. z Vel. K. dojedou na Vs třeba os.
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 62
Registrován: 10-2005
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 19:30:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vačica :
v tom souhlasím !!!!!!!!

A taky by mohl jezdit EN Paris ,Frankfutrt(M)/München Hbf / Nürnberg Hbf ,Cheb, Praha , Pardubice , (Olomouc hl.n.) , Přerov by se rozvěsil a část by jela na Wien Sbf , Milano , Roma a část směr Katowice , Warszawa Wsch ,Kijiv a Moskva.

A taky letní EN Praha , Pardubice , Česká Třebová , Brno hl.n. , Břeclav , Bratislava hl.st a Split .

Další by jezdil Basel ,Zürich ,Insbrug , Salzburg , České Budějovice , Praha hl.n.,Ustí nad Labem hl .n.,Berlín , Hamburg/Dortmund , Aarhus .
S pozdravem Alzon
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 496
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 20:55:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Alzon: Paris-Praha-Wien-Řím nebo Švýcarsko-Praha-Hamburg-Dánsko ...trochu okružní jízdy, ne? Vlak EN by měl být vlak, který si sám na sebe vydělá, a tak by měl spojit destinace, mezi kterými lze očekávat cestující. Navíc by měl mít rozumnou JD pro noční vlak, tj. aby se odjíždělo v cca 18-24 hodin a dojíždělo v cca 6-12 hodin.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.9.186
Odesláno Středa, 25. ledna 2006 - 22:43:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vačica: stavět ve Vsetíně a v Považské proto, že jde o úsek, kde se dá předpokládat celkově nejmenší poptávka, a zároveň zde v dané relaci jezdí nejméně rychlíků.

Obtěžoval jsem si zjistit počty obyvatel: Vsetín + Hovězí až Velké Karlovice celkem 44 tisíc (29+15), Považská Bystrica 43 tisíc.
Což na jednu stranu není zas tak moc, na druhou stranu zastavení v takových městech v nepříliš vytíženém úseku dost pomůže.

Ještě oprava k Zábřehu: celé spádové území stanice Zábřeh má nejméně 120 tisíc obyvatel (bude to ještě víc, sečetl jsem pouze města a velké obce se zcela jasnou spádovostí) + rekreační frekvence většiny Jeseníků.
Pro srovnání: spádové území stanice Česká Třebová (včetně Svitav, Žamberka, Ústí n.O.,...) nanejvýš okolo poloviny.
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 08:50:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osobně se domnívám, že až na výjimky by žádný vlak neměl jezdit déle než 16 hodin denně. Už kvůli jeho pravidelné údržbě. V západní Evropě asi jenom málokteré vlaky jezdí déle, u nás tak po celý rok jezdí pouze vlaky do Ruska, na Ukrajinu a do Rumunska, asi proto, že tamní obyvatelé jsou zvyklí strávit i několik dní ve vlaku. Výjimky pro našince jsou v letním období. Přímé vozy do Burgasu, Varny nebo Soluně jsou určeny pravděpodobně pro železničáře. Jadran Expres zase umožňuje přepravu aut, což oceňují motoristé, kteří se nechtějí trmácet autem i po nových dálnicích. Dá se tedy říci, že s novými vlaky, které by jezdily více než 16 hodin nelze počítat, snad kromě letních speciálů typu Jadran Expres, pokud by např. byla větší potřeba po cestách do Černé Hory nebo do Řecka.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1598
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 11:26:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlak má zastavovat tam, kde je poptávka. Jinými slovy, když bude třeba v Tatenicích pravidelně chtít do IC nastupovat/vystupovat nezanedbatelný počet cestujících, tak ať tam zastavuje.
Argumenty typu velikost města, počet km od/k příští stanici a pod. jsou naznačující, ale ne rozhodující.
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 63
Registrován: 10-2005
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 12:22:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak pak by mohlo jezdit Košičan asi v pěti vozech , když se té Ostravy vyhne a nějáké vozy pak svěšovat/přivěšivat v Hranicích a nechat ho stvět jen Praha , Kolín , Pardubice hl.n. , Česká Třebová , Olomouc hl.n.,Hranice n/Mor . , ValMez(přípoje z okolních tratí) , a pak aš Žilina , Liptovský Mikuláš , Poprad Tatry , Košice . A pak jěště vlak IC do Žiliny (Hradčany ) a ten nechat stavět Kolín , Pardubice hl.n. , Česká Třebová , Zábřeh na Moravě , Olomouc hl.n. ,Hranice n/Mor . , ValMez , Vsetín , HL , Púchov , Povážská Bystrica a Žilina .

Pak jěště druhej IC třebas udělat IC Vsacan , který by jezdil Cheb , Karlovy Vary , Chomutov ,Most , Ústí n/Lab Západ , Ústí nad Labem hl .n . , Praha - Holešovice ,?? Praha hl . n.?? , Kolín , Pardubice hl .n , Česká Třebová , Zábřeh na Moravě , Olomouc hl.n. , Přerov (svěšění vozů na Opavu/Ostravu ) , Hranice na Moravě , Valmez , Vsetín , HL , Povážská Bystrica , Žilina .

A Detvan a Odru necht jezdit přes Ovu , a Odru protáhnout do Košic , tím by bylo spojení vlakem vyšší kvality i z Ovy do Košic a Protáhnout ho až do Medzilaborců .

(Příspěvek editován uživatelem Alzon leden 26, 2006)
S pozdravem Alzon

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace