K-report
 

Archive through 31.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archive through 31.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1605
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 12:50:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

1) Spojení Praha - Ostrava pomocí nějakých přímých vozů x minut svěšovaných někde na cestě je blbost.

2) Nápad na IC spojení Praha - Valašsko - Slovensko je i kvůli jízdě mimo Přerov (a zkrácení JD o 15 - 20 min.).

3) Vlaky Česko - Tatry využívají hojně i turisté, proto je projíždění turisticky frekvantovaných stanic je blbost.

4) No a IC vlak Cheb - Ústí n. Labem...
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1014
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 12:53:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nápady zajímavé, ale:
1) Stále není vyřešeno pravidelné, časté, rychlé, komfortní spojení Praha-Ostravsko s nepřemrštěnou cenou.
Přestup na trase je nepřípustný, protože vzhledem k délce trasy a stavbám na koridoru je velké riziko zpoždění a tím i ujetí přípoje.
A odvěšování/přivěšování vozů také dost zdržuje. myslím, že v současnosti je vcelku optimálně na Ostravsku, kde se mění velká část frekvence. V hranicích ale toto neplatí.
2) to Alzon: nevím, proč neustále kalkulujete se zastavenív v Č.T.! Rozhodně jsem pro záměnu zastavení se Zábřehem.
3) Už před časem se řešilo, že pro současné spojení Ostravska splňující výše uvedené nároky a vedení IC přes ValMez nedostačuje počet vhodných vozů a lokomotiv
4) K čemu se bude stavět koridor přes Mosty? Nebylo by lepší ho dělat tedy přes ValMez?

Podle mě bude na celém tomhle nesmyslu tratit hlavně Ostravsko (poté, co byl letos v ranní špičce zrušen jeden vytížený vlak to bude další rána). A zdá se mi, že ČD vyklízejí pozice pro konkurenci. Což by mi sice nevadilo, ale musela by přijít hned, než se cestující ztratí do busů a IGK.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.11.200
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 14:45:45   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Argumenty typu velikost města, počet km od/k příští stanici a pod. jsou naznačující, ale ne rozhodující."

Samozřejmě. Dá se ovšem s jistotou předpokládat, že velké město "generuje" velký počet cestujících (bráno bez ohledu na použitý dopravní prostředek). Takže když už se někde postaví koridory, tak je třeba snažit se těm cestujícím trochu podkuřovat, a ne na ně bohorovně dlabat třeba kvůli kilometrické vzdálenosti mezi zastávkami.

Hroch: S tou Ostravou obecně máte pravdu. Pokud by šlo jen o Košičan, tak se to musí nějak "vsáknout". Štreka Praha-Košice si jeden opravdu rychlý denní vlak zaslouží. (Jeden noční už přes Vsetín jezdí.) Větší problém by byl, kdyby těch IC přes Vsetín bylo víc.
Xx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.195.158
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 14:52:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad: Vedení vlaků na Slovač přes Valašské Meziříčí: Jak dalece je tato zpráva ověřená, že tyto vlaky budou takto jezdit? Tyto informace se objevují s železnou pravidelností vždy po začátku GVD a pak to vyšumí do ztracena.
Ad Hroch: 4) Trať přes Jablunkov se né že může, ale musí zrekonstruovat, navíc by z toho mohl těžit i Hyundai.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1606
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 17:54:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na železničním spojení Valašska s centry ČR je velmi dobře stávající mizérie ČD, stejně jako nevyužitelnost koridorů. Tento region je pomocí slušné tratě (280) připojen na rychlostní koridor - tzn. na páteřní síť a jak se to projevuje v jízdních dobách a nabídce spojení do Prahy a do Brna? Nijak. Spojení Vsetín - Valašské Meziříčí - Praha je zpomalováno úvratí v Přerově, zastavováním v každé větší stanici včetně čekání na předjetí jinými vlaky až k jízdní době 5 hodin, no a spojení na Brno - snad pro jistotu - neexistuje vůbec (nepočítám-li dlouhé čekání v Hranicích, anebo spojení přes Hulín).
A při tom (zatím) není potřeba tam mnoho - ranní Ex/IC (Slovensko -) Vsetín - Praha a odpoledne zpět (a třeba v pátek přes sezónu s přímými vozy Praha - Rožnov pod Radhoštěm) a u raního R Fatra luhačovickou část odpojovat již v Olomouci a dále jet mimo Přerov. To, společně s dalšími hotovými stavbami na koridoru by mohlo zkrátit JD Praha - Vsetín o téměř hodinu a spojení tak výrazně zatraktivnit.
V případě spojení do Brna by to chtělo - má-li zde železnice vůbec mít šanci - vytvořit přípoje v Hranicích a případně i několik přímých vlaků.
Samozřejmě, k ideálu to má daleko, ale pro začátek to stačí. Je třeba si totiž uvědomit, že koridory (stejně jako dálnice) nemohou spojovat pouze velká města/aglomerace (Praha - Ostrava), ale k jejich plnému využití je třeba pamatovat i na menší centra a odbočky.
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1607
Registrován: 8-2003
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 18:04:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dá se ovšem s jistotou předpokládat, že velké město "generuje" velký počet cestujících (bráno bez ohledu na použitý dopravní prostředek).

To leckdy platí, ale např. malé město nemusí "generovat" malý počet cestujících - např. Karlštejn, Mariánské Lázně a pod.
Stejně tak nelze argumentovat, že rychlík X zastavuje ve městě A, které má Q obyvatel, zatímco ve města B, které také má Q obyvatel nikoli (aniž by někdo viděl, že rychlík X ve města A znamená atraktivní spojení, zatímco ve městě B ne).

Takže když už se někde postaví koridory, tak je třeba snažit se těm cestujícím trochu podkuřovat, a ne na ně bohorovně dlabat třeba kvůli kilometrické vzdálenosti mezi zastávkami.

Nepochybně.
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Xx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.195.158
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 18:34:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Bkp: Samozřejmě, že kvalitní přímé spojení si zaslouží Valašsko také, ale když tady vidím příspěvky, ve kterých je napsáno, o přesunu drtivé většiny vlaků z Prahy na Slovač přes ValMez, tak mě jako Ostravana to musí notně štvát. Stejně tak jako Valašsko si zaslouží přímé kvalitní spojení také 60 tisícová Opava, proč např. tam nejezdí přímý vlak? Nebo 90 tisícový Havířov má jen jednou denně přímé spojení s Prahou, to platí i o dalším 60 tisícovém městě jako je Frýdek-Místek.
Xx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.195.158
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 18:38:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malé město nemusí samozřejmě "generovat" malý počet cestujících, ale u větších sídel je větší pravděpodobnost zaplněnosti spojů.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.22.28
Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 19:57:19   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"V případě spojení do Brna by to chtělo - má-li zde železnice vůbec mít šanci - vytvořit přípoje v Hranicích a případně i několik přímých vlaků."

Ty přímé rychlíky myslím, že nejsou reálné. Trať 300 pojme jen omezené množství rychlíků. Pořadí důležitosti (z hlediska množství potenciálních cestujících) přitom vidím takto:
1) Brno-Ostrava
2) Brno-Olomouc-Zábřeh-Šumperk
3) Brno-Kroměříž-Zlín
4) Brno-ValMez-Vsetín
Radši bych tudíž na 300 raději viděl motorové rychlíky Brno-Kroměříž-Zlín, než Brno-Vsetín. Ani na spojování/rozpojování vlaků bych to neviděl, zbytečně by to zdržovalo vlaky Brno-Ostrava.
Ve směru Brno-ValMez-Vsetín bych to viděl nejlépe na ty dobré přípoje.

Xx: Havířov je spíš takové sídliště, než město. Navíc má nádraží mimo město. Pro Havířov (a nejen pro něj) by byly nejlepší vlaky Frýdek-Ostrava,centrum-Ostrava,hlavní-Praha, kombinované s busem z Havířova do Ostravy. Takhle by mohly jezdit skoro všechny vlaky, co nejedou z Polska nebo ze Slovenska. To by byla špica, jen nevím, zda bude mít zastávka centrum dost dlouhé nástupiště. Taky by asi byl problém, kam ve Frýdku s těmi soupravami

Vlak Opava-Praha si umím představit nanejvýš tak 1-2x denně, protože trapně míjí většinu Ostravy.
Pavlík
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 00:30:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem pro ty rychlíky Brno-Kroměříž-Zlín. Autobusová doprava je totiž v relaci Kroměříž-Zlín pořád nejvýhodnější a nemá konkurenci. Denně jezdí nacpané autobusy plné školáků Kroměříž-Zlín a zpět. Proč taky ne? Když vlakem přestupujete (Hulín, Otrokovice) kdežto autobus jede přímo a je tím pádem rychlejší a hlavně levnější???

To chcete trasovat IC/EC vlaky (některé) přes H.Lideč a zdevastovat ještě víc tak již zdevastovanou trať 280???
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 64
Registrován: 10-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 00:53:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a taky špatnej nápad není EN Vltava Moskva - Praha .
A potom taky ten Laborec by mohl jezdit tak jak v GVD 2000 např . R Hornád .EN Laborec by zastavoval by kolín , Pardubice , Česká Třebová , kde by se rozvěsil a část by jela směr Bratislava hl.st. - Budapest keleti p.u. a pak ta zbylá část jela směr Olomouc hl . n . , Horní Lideč ,Žilina ,Liptovský Mikuláš, Poprad Tatry , Košice . A vezl by tám vůz do Zvolena .
S pozdravem Alzon
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 65
Registrován: 10-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 01:49:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě jeden nápad co takle EN Polonia Budapets - Bratislava - Ostrava - Warszawa Wsch.

Zajímala by mě jaká je frekvence cestujícich mezi Ovou a Blavou?????

A pak jěště IC vaky ve 2 hod taktu mezi Ovou-Prahou v sudou hodinu a v lichou hodinu R Ova-Brno .

Jo a dát na ty R Ova/Bi-Bo vozy Bmee/Beer a dát je taky na Vsacana a Fatru . Na Fatřě je nechat jezdit do Žiliny . A potom by mohl vzniknout 3 IC vlak Fatra na trati Praha , Kolín , Pardubice , Česká Třebová , Zábřeh n/mor , (přípoje nach Šumperk) , Olomouc hl . n. , Hranice n.Mor . , Valmez , Vsetín , HL , Povážská Bystrica , Žilina . A pak by mohla jezdit do Ovy ICčka z vozy Bmz a Ampz (stačil by obrat z EC 370/371 ) . A pak jěště dát na R Ova - Bo brněnské Bee .
S pozdravem Alzon
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 12:02:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud se týká rychlíků Brno - Kojetín - Hulín - Otrokovice - Zlín, uvažovalo se někdy v budoucnu o elektrizaci úseku Kojetín - Hulín. Po plánované elektrizaci trati Otrokovice - Zlín, by bylo škoda, kdyby po motorový rychlík jezdil po trase, která je z větší části elektrizovaná. Jinak pokud se týká přímého rychlíku Praha - Ostrava - Frádek, bude možné jej zavést po modernizaci a elektrizaci tratě Ostrava - Frýdek, což může souviset s výstavbou automobilky v Nošovicích. Potom by podle mého názoru Frýdek mohl být jednou z konečných pravidelných rychlíků po trase Praha -- Ostrava (pokud by např. nekončily v Polsku, na Slovensku nebo v Českém Těšíně).
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1019
Registrován: 8-2004
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 12:38:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp:
Doufám, že si děláte srandu, protože jinak bych si o Vás musel pomyslet něco velice nepěkného!
Chcete snad proboha obětovat pro lepší spojení Valašska obětovat dobré spojení Ostravska, které má několikanásobně více obyvatel?! Myslím, že je lepší vést současné R mimo Přerov a k EC/IC vsét do Hranic třeba Sp přípoje, než vést IC za každou cenu přes ValMez jen kvůli dobrému spojení těchto dvou měst (+ okolí). Proč pak třeba nebojujete za obdobné spojení s Prahou třeba z Jihlavy, Chomutova, Mostu, Teplic, Prostějova, Uherského Hradiště? Nebo i té Opavy? No?
Samozřejmě, k ideálu to má daleko, ale pro začátek to stačí. Je třeba si totiž uvědomit, že koridory (stejně jako dálnice) nemohou spojovat pouze velká města/aglomerace (Praha - Ostrava), ale k jejich plnému využití je třeba pamatovat i na menší centra a odbočky. S tím se dá souhlasit, ovšem pouze a jedině za předpokladu, že nedojde k naprostému upřednostnění těch regionů a spojení aglomerací ostrouhá. Pokud chce železnice hrát na trase Praha-Ostrava důstojnou roli, musí současná četnost a kvalita zůstat zachována.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1020
Registrován: 8-2004
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 12:45:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Dovolil bych si ostře nesouhlasit s tím, že pro Havířov stačí autobusy, když je to podle Vás jenom sídliště a nádraží daleko.
A) Na nádraží je vcelku dobré spojení busem(MHD). A to i z okolních obcí (Těrlicko, Bludovice..).
B) Havířov sice není nijak vzhledné město, ale myslím, že to jak vypadá, nemá vliv na dopraní obslužnost. V čem je ten Váš Frýdek vhodnější? Nebo třeba Karviná nebo Těšín?
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Martineczek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35
Registrován: 5-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 15:12:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče Havířova, hodilo by se zde vybudovat ještě menší zastávky a zavést systém něco jako S-Bahn, třeba v úseku Albrechtice - Šenov, nebo tak. je tu hodně cestujících, kteří jezdí např. v úseku Havířov - Havířov Suchá resp. Horní Suchá. Bylo by jich ještě víc, kdyby se zkrátila docházková vzdálenost na nádraží. Jinak, kdo si myslí že se v Havířově nejezdí vlakem, ať si zkusí postavit před budovu když přijíždí vlak a uvidí kolik lidí využívá železnici a potom přesedá na MHD
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 764
Registrován: 3-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 15:32:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Havířov zatím využívá dost cestujících i vlakem směrem na Ostravu. I když není ODI až do Havířova, tak alespoň si staří koupit nějakou jízdenku jen do O. Bartovic a dále je už možné jet na ODIS. Bohužel to je proti autobusu zatím jediná výhoda. Pokud se bude opakovat to, o čem jsem psal v diskusi 320, že v O.Kunčicích ujede "přípoj" o necelých 5 minut a lidé tak ztratí půlhodinu, což je delší doba než samotná jízda, tak těch cestujících rapidně ubude. A že nemá si stěžovat u ČD cenu už vím, zločinci chrání zločince a tak jsem se obrátil přímo na MS kraj jakožto hlavního sponzora dopravy na Ostravsku.
Mám rád vlaky a koleje, nesnáším firmy ČD a ZSSK
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 1-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 15:34:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Frýdek je výhodnější protože má nádraží přímo uprostřed města, tzn. více lidí využívá železnici. Ale zase ve Frýdku není moc místa na odstavování takových vlaků. To spíš až ve Frýdlantě. Nějaký 1 ranní IC by odsud mohl jezdit, ale jinak to nemá až takový význam. Stejně jako to nemá takový význam na Opavu, Havířov, atd.
Osobně si myslím, že IC/EC končící na sev.Moravě by měly končit v Ostravě. Do okolních měst by pak měly přepravit vlaky typu REx (regionální expres), které by zajišťovaly spojení velkých měst s Ostravou bez zastavování v malých obcích. Tyto REx-y nejspíš stejně budou jezdit, a tak cpát mezi ně ještě nějaké ICčka mi připadá nesmyslné.
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
jima
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.184.254
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 15:43:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mého soudu Valašsku chybí slušné a rychlé ranní spojení do Prahy. Přímo lze jet jen Vihorlatem (Vs 3:18 - Pha 8:01) nebo Vsacanem (Vs 6:50 - Pha 11:43), s přestupem v Hranicích lze pak využít Ostravan (Vs 3:52 - Pha 8:30).
Nově lze využít i Pendolino (Vs 5:06 - Ol 6:43/6:49 - Pha 9:18), což sice splňuje požadavek na síťovou návaznost z celého Valašska i rozumný čas dojezdu do Prahy, nepříjemný je tam ovšem ten přestup, no a pak samozřejmě cena SC. Navíc si vůbec nejsem jistý, jestli frekvence z Valašska v masovějším měřítku do Pendolina patří - dle mého soudu by se mělo v Ostravě naplnit a ne si držet rezervu až do Olomouce pro další hromadné nástupy.

Za ideální bych považoval "rychlý rychlík" (po vzoru Ostravana), který by odjížděl ze Vsetína cca 5:10 (vlakové přípoje od HL i VK), z ValMezu 5:25-30 (opět přípoje ze všech stran včetně autobusových až z těch nejzapadlejších vesniček) a přijel do Prahy v cca 9:20-30 (po dokončení koridoru i dříve).
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1025
Registrován: 8-2004
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 16:02:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martineczek, Zelená:
Souhlas.
Jan Širc:
Nejsem proti vlakům končícím v Ostravě s návazností REx (co ta zkratka mimochodem znamená? Já si představuji něco jako Sp vedený nejlépe 471.) do 1) Opavy(Krnova), 2) do Frýdku a Frýdlantu, 3) do Třince(Jablunkova, Čadci) a to jedna větev přes Karvinou a druhá pes Havířov (jedna by pak samozřejmě stačila do Těšína).

Stejně tak mě napadlo, že ty IC končící v Ostravě (mohlo by jich být i víc, když něco pojede přes ty valašský ) by třeba mohly dál pokračovat do Žiliny jako Ex(/R), které by se na této trase uživily jistě víc než IC (s příplatkem).
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1610
Registrován: 8-2003
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 16:38:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:
- Lepší spojení Valašska pochopitelně ne na úkor Ostravska (nic takového jsem ani nepsal).

- tím se dá souhlasit, ovšem pouze a jedině za předpokladu, že nedojde k naprostému upřednostnění těch regionů a spojení aglomerací ostrouhá.

Samozřejmě dojde k upřednostnění těch spojení (regionů), které budou přinášet větší efekt (tj. vyzobávání rozinek, a až dojdou rozinky, tak třeba tvarohu, a potom těsta...)
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.97
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 17:08:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Dovolil bych si ostře nesouhlasit s tím, že pro Havířov stačí autobusy,"

"kdo si myslí že se v Havířově nejezdí vlakem, ať si zkusí postavit před budovu když přijíždí vlak"

"Havířov zatím využívá dost cestujících i vlakem směrem na Ostravu."

Jeden o voze a všichni ostatní o koze. Měl jsem na mysli autobusový přípoj z Havířova z města přímo bez přestupu na rychlíky směr Brno, Ostrava. Tím nijak nenapadám osobní vlaky přes Havířov. Využití vlaků v Havířově ale stejně je, ve srovnání s jinými stejně velkými celky, poměrně nízké. Důvodem je mj. právě zmiňované umístění nádraží. I trasování vlaku mimo ostravské centrum se na tom podílí.

V čem je tem Frýdek vhodnější? V umístění nádraží.
Jednu budoucí možnost, jak dostat vlaky do Havířova, jsem ale minule opomenul (nepřišel na ni). Ćást vlaků by šlo trasovat Praha (Brno)- Ostrava,hl.-Ostrava,centrum-Havířov-Těšín-... Možná, že by takhle šlo trasovat větší část vlaků.
Pak by na Frýdek mohly jet jen 1-2 vlaky denně, a přesto by zastávka O.,centrum byla IC, EC výborně obsloužena.
Podle mě by to bylo významné kvůli zastávce centrum, podle většiny zde diskutujících kvůli Havířovu, ale shodnou bychom se na tom snad mohli.


"Tyto REx-y nejspíš stejně budou jezdit, a tak cpát mezi ně ještě nějaké ICčka mi připadá nesmyslné."

Mě zas tak ne, protože přímé spojení na Prahu či Brno není k zahození. Představoval bych si ale, že v úseku Svinov-Opava (resp. Svinov-Frýdek) by platil stejný tarif jako pro REx. Takže by ten IC byl součástí systému REx.
Dálkové busy v méně vytížených koncích tras běžně berou místní frekvenci, místy dokonce suplují linku ZDO, která v tom konkrétním čase nejede. Myslím, že by se to ČD měly naučit taky.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.17.49
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 17:39:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

" "rychlý rychlík" ..., který by odjížděl ze Vsetína cca 5:10 ... a přijel do Prahy v cca 9:20-30 (po dokončení koridoru i dříve)."

Pro lidi ze Vsetína a ValMezu nepochybně bezvadné. Pokusím se ale vypsat všechny relace, ze kterých by se většímu počtu lidí hodil přímý vlak do Prahy na 9.hod.:

Ostrava-...-Kolín-Praha
Vsetín-ValMez-...-Kolín-Praha
Zlín-Přerov-...-Kolín-Praha
U.Hradiště-Přerov-...-Kolín-Praha
Prostějov-Olomouc-...Kolín-Praha
Šumperk-Zábřeh-...-Kolín-Praha
Břeclav-Brno-...-Kolín-Praha
Brno-Blansko-Svitavy-...-Kolín-Praha
Chrudim-Pardubice-Kolín-Praha
Brno-Žďár-HavlBrod-Kolín-Praha
K.Hora,město-Kolín-Praha

I když by některé vlaky šly spojovat, tak stejně by to bylo hrozně moc vlaků ve stejnou hodinu. Jednak by se na trať ani v Praze do stanice nevešly, jednak by nemohly být všechny vytížené.
Netroufám si tvrdit, že zrovna vlak od Vsetína by byl důležitější, než ostatní. Naopak, vidím ho spíš na chvostu pomyslného žebříčku důležitosti.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1027
Registrován: 8-2004
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 18:26:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun:
Výborně.
Na Havířovu jsme se, sice asi nechtíc, ale shodli. No a posledním příspěvekem mi mluvíte přímo ze srdce. Přesně totéž si myslím také.
Každý chce přímé, komfortní a rychlé spojení, ale kde na to vzít vozy, jak to nacpat na trať - především z Kolína do Prahy a potom také na pražský hlavák, to nikoho už nezajímá.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
jima
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.184.254
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 19:35:03   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Bručoun:
No, já bych to tak dramaticky neviděl.
Zlín = existující Ex 520 (pravda, příjezd do Prahy by to chtělo dřívější)
UH = Šohaj (pokud bychom preferovali Ex520 jako kmenový pro okresy ZL, UH, KM, PR s optimálním příjezdem kolem 8:50, pak Šohaj může plus mínus půl hodiny uhnout).
Prostějov - má hodně blízko Olomouci, z níž je spojení na Prahu více než komfortní, k přímému vlaku nevidím důvod.
Šumperk - při rozumné obsluze Zábřeha a vhodných přípojích taky nevidím důvod. Obdobně jako u PV je to k hlavní trati pár kilometrů.
Břeclav-Brno = R670 (že nevyjíždí až v Břeclavi je věc jiná, v zásadě by mu v tom nic nebránilo, kdyby byl zájem).
Brno-Blansko = R876
Chrudim - obdoba Šumperka
KH - to je otázka pražské příměstské dopravy a spíš denního dojíždění, tj. vhodný Sp spíš v dřívějším čase. Na 9 h. lze využít R od Brna.

Takže nějaké velké kvantum nových vlaků, přetížení 011, hlaváku atd. mi z toho nevyplývá.
A proč mi Vsetín připadá důležitější než PV, SU či CR? Je ověřeno, že tu přímé vlaky svou frekvenci mají, což dokazuje jak Bečva, tak Vsacan, do kterého tu každé ráno nastupuje přes 200 lidí (VS+VM).
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Registrován: 10-2005
Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 20:16:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bručoun :
Stačilo by to tak , že by na Zlínsko jel Ex 520 a z Břeclavi by jel nějáký Sp (Ráno) cca v 3:30 a pak by přijel do Ph v cca 8:00. A pak jěště odpoledne Ex 700 z Břeclavi cca v 15:00 a ten by v Otrokovicích přivěšoval vozy z Sp vlaku od Zlína a do Ph by přijel v 19:30 .
A zpět z Ph v cca 13:00 Ex do Zlína ,na který by se přivěšil Sp vlak z Břeclavi .
A ten druhý by mohl jet zpět v cca 19:00 z Ph do Břeclavi a z něho by se svěšovaly vozy do Zlína..
S pozdravem Alzon
zámčan
Neregistrovaný host
Odeslán z: 85.135.250.148
Odesláno Sobota, 28. ledna 2006 - 11:28:42   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Logicky by malo medzi Košicami a Prahou jazdiť denné IC /Košičan/ a jeden EN cez Vsetín,pretože dnes IC zo Žiliny do Prahy má rovnakú jazdnú dobu ako obyčajný R vlak cez Lideč....Ide tu o rýchlosť o cenu a nepochybujem že ČD to vyriešia tak aby to nebolo na úkor Ostravy.S tým zastavovaním takéhoto IC vlaku ja by som navrhoval aj Vsetín,Valmez,H.Lideč na prechod je to predsa len dedina a o chvílu budeme v Shengene a pasové kontroly....
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1029
Registrován: 8-2004
Odesláno Sobota, 28. ledna 2006 - 12:05:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jima:
1) Myslím, že kdyby byl i od Vsetína solidní přípoj na ostravské IC (do Hranic), tak se spojení výrazně nezhorší. Může to být buď Sp - časová ztráta minimální nebo Os - časová ztráta větší, ale zase budou obslouženy i další obce. Nejlépe by bylo oboje, ale záleží, zda by se na oba vlaky našla dostatečná frekvence.
Prostě si nemyslím, že by Valašsko mělo být tou privilegovanou oblastí s přímým spojením na úkor toho Prostějova, UH, Šumperku ad.
2) Myslím, že cestující z Břeclavi a zejména pak Brna nijak závratně netouží poznávat krásy Vysočiny a uvítaly by to spojení přes ČT.
ase na druhou stranu nějak výrazně proti němu nejsem, ale jak jsem již psal několikrát - zlepšené spojení z Valašska (ranní spoj, několik EC/IC) nesmí být na úkor Ostravska, odkud jezdí lidí o dost víc.

Mimochodem (i pro ostatní), nemyslíte si, že Vám obyvatelé Valašska poděkují až jim místo Vsacana, Bečvy a Fatry začnou jezdit vlaky s příplatkem. (Nepočítám totiž, že by po převedení těch IC tam ty R zůstaly.)

Zámčan:
a nepochybujem že ČD to vyriešia tak aby to nebolo na úkor Ostravy To právě dost pochybuji. Jak znám ČD, tak mám značné obavy, že tam zůstanou ve značné míře jen SC, což je cenově neúnosné!
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Xx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.195.158
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 09:32:26   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Hroch: Souhlas, zvláště s tím prvním bodem jste uhodil přímo na hlavičku. Jima tady píše, že z Chrudimi, Šumperka a Prostějova je dobrá návaznost do větších měst na přípojné vlaky, ale to stejné platí i o Valašském Meziříčí, já to vidím jen jako lobby. Dejme tomu, kdyby tady byl někdo právě z Prostějova, Chrudimi, nebo Šumperka, tak by zase říkal, že z jeho města musí být přímé spojení a z těch jiných měst, ať jsou přípoje na jiné vlaky, připadá mi to jako začarovaný kruh.
jima
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.184.254
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 10:01:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě, že je to lobby :-)

Nevím, nějak si neumím představit, že by v PV nebo SU mohlo nastupovat 200 lidí. Ale možná mám malou představivost.
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 11:35:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle mě by to bylo významné kvůli zastávce Ostrava centrum
Zajímalo by mě, v čem bude zastávka Ostrava centrum tak významná, pokud bude tam, kde se o ní mluví, tzn. na Stodolní. Možnost přestupu kdekoli jinam než do hospody je prakticky nulová.

Vést IC v úseku Svinov-Opava nebo Svinov-Frýdek jako REx by šlo. Např. ráno by mohly ještě posílit spojení těchto měst s Ostravou. Horší je to v době, kdy se tyto vlaky vrací zpátky na Ostravsko. Osobně si ale myslím, že pokud by RExy jezdily v půlhodinovém nebo v hodinovém intervalu, tak je lepší nenahrazovat některé spoje ICčkem, které si může ze světa dovést kdoví jak velké zpoždění. Vzhledem k množství cestujících, které tyto RExy můžou využívat, by takový výpadek byl docela problém.

Ohledně vozů na vlacích REx na Ostravsku se opravdu uvažuje o jednotkách 471, ale taky o vozech Desiro, Talent, atd.
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1614
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 13:26:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím, nějak si neumím představit, že by v PV nebo SU mohlo nastupovat 200 lidí. Ale možná mám malou představivost.

A kdo říká, že by to musely jezdit vlaky, u které mají cenu až 200 cestujících?!?
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1615
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 13:29:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

z Chrudimi, Šumperka a Prostějova je dobrá návaznost do větších měst na přípojné vlaky

Ano je. Jedu-li ze Šumperka do Prahy, tak mě pokaždé někdo autem doveze až do Zábřeha.
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
jima
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.184.254
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 18:56:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kdo říká, že by to musely jezdit vlaky, u které mají cenu až 200 cestujících?!?

Tedy ne že bych této větě češtinářsky rozuměl. Ale je-li to myšleno tak, že by tam mohlo jezdit něco pro menší počet cestujících, pak jsme u toho, jak tu kdosi psal, že protláčet takový vlak až do Prahy by asi nebylo nejšťastnější. A varianta, že by jel nějaký jeden vagon, který by se v Zábřehu připojoval na nějaký rychlík, by se určitě nelíbila ani cestujícím v tom rychlíku a nakonec ani Šumperákům, protože by to obnášelo minimálně 10minutovu manipulaci.

Jedu-li ze Šumperka do Prahy, tak mě pokaždé někdo autem doveze až do Zábřeha.

Taky varianta, zvlášť pokud přípoje nejsou ideální (otázka je, co tomu chybí, aby byly). Řekl bych, že takto cestuje hodně lidí, zejména když nebydlí zrovna u nádraží a cesta veřejnou dopravou by znamenala napřed kus pěšky, pak nějakou místní linkou nebo MHD k příslušnému nádraží a z něj teprve lokálkou k hlavní trati. A pořád si myslím, že nechat se odvézt autem ze Šumperka do Zábřehu je mnohonásobně jednodušší, než třeba ze Vsetína do Hranic (stačí se podívat na silniční síť).
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1621
Registrován: 8-2003
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 20:36:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

varianta, že by jel nějaký jeden vagon, který by se v Zábřehu připojoval na nějaký rychlík, by se určitě nelíbila ani cestujícím v tom rychlíku a nakonec ani Šumperákům, protože by to obnášelo minimálně 10minutovu manipulaci

Šumperákům by se to líbilo, protože je lepší sedět ve vlaku, byť deset minut, než vystoupit z jednoho, přestoupit (mj. podchodem) do druhého, také za deset minut.
A kdo mluví pouze o stávajícím vozovém parku? S klasickými soupravami by to pochopitelně byl nesmysl, ale v případě (elektrických) jednotek by to byla chvilka (viz např. roz/připojování jednotek 471 v Kolíně).

Taky varianta, zvlášť pokud přípoje nejsou ideální (otázka je, co tomu chybí, aby byly).

Problém je v tom, že jezdím z chaty, kam VHD téměř nejezdí (protože není koho vozit), takže stejně musím autem. No a když už jsem v tom autě, tak prý nemá cenu v Šumperku přesedat nejprve na lokálku a potom teprve přesedat na vlak (...), ale není problém jet těch několik km do Zábřeha...
Jinak, v Zábřehu přípoje jsou.

(Příspěvek editován uživatelem bkp leden 29, 2006)
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
jima
Neregistrovaný host
Odeslán z: 212.71.184.254
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 21:10:27   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kdo mluví pouze o stávajícím vozovém parku? S klasickými soupravami by to pochopitelně byl nesmysl, ale v případě (elektrických) jednotek by to byla chvilka (viz např. roz/připojování jednotek 471 v Kolíně).

Zajímavá myšlenka, ta už se dá rozvíjet. Sice nevím, jak moc vážně, ale jako brainstorming dobrý.
Takže si zkusme představit: První 471 (nebo něco na ten způsob) vyjede ze Vsetína. V Olomouci se k ní během okamžiku připojí druhá, která přijela z PV, a v Zábřehu třetí, která přijela ze Šumperka (teda jestli tam budou dráty). A v této trojkombinaci, slušně obsazené, frčí až do Prahy.
Nevím, zní to na jednu stranu hodně nezvykle, ale na druhou stranu - proč ne? Znáte někdo příklad nějakého podobného řešení třeba ze zahraničí?
Nuts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 374
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 11:23:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Řekl bych že podobný příklad skýtají jednotky Integrál v Bavorsku, ale tam se jedná spíš o regionální dopravu do/z Mnichova. Obvykle tři spojené jednotky vyjedou z Mnichova a každá jinam. Řazeny jsou údajně podle abecedy cílových stanic
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1630
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 11:34:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Stačí, aby ona odpojovaná jednotka v Kolíně pokračovala do Kutné Hory, a příklad je i od nás.
Jinak, podobný systém funguje tuším v Dánsku.
U nás by chtít něco takového zavést nyní byl velký problém, protože po kauze Pendolino jsou v kurzu klasické soupravy.
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19034
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 11:54:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych se toho tolik nebál - v Kolíně se taky vesele kupluje a jde to už i vcelku svižně. Problém s tím už sice byl, ale co se obejde bez potíží, že...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1632
Registrován: 8-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 13:37:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já se obávám, že ochota trochu riskovat, jít do něčeho (u DB, či OeBB) nevyzkoušenného, bude teď u ČD nízká, takže přednost dostanou v lepším případě nové klasické vozy a lokomotivy, v horším modernizace.
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Alzon
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 10-2005
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 01:37:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

zdravím ,
tak sem si vytvořil návrh GVD 2007 pro trat č . 270 Praha-Bohumín (pouze R a vlaky vyšší kvality )
application/zipOtevíratelné v execlu
Bi-Ph GVD 2007.zip (24.3 k)

S pozdravem Alzon
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1647
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 10:19:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm, fakt pěkné... Takže z deních IC/EC vlaků uděláme Ex, z nočních R EN, relaci aus Wien odstřelíme téměř úplně...
Co takhle sledovat zdejší diskuze a než takto blbnout s Excelem, tak si najít holku/kluka* a jít s ní/ním* třeba do kina?

*Nehodící se škrtněte
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 769
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 10:52:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tyto IC ještě nedávno byly Ex. Ale pak železniční zloději z toho udělali IC, aby vybírali příplatek, přitom složení vlaků zůstalo úplně stejné, stejné vozy, stejné zastavování, stejná rychlost. Tak za co těch 60 Kč?
Mám rád vlaky a koleje, nesnáším firmy ČD a ZSSK
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1650
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 11:01:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak za co těch 60 Kč?

No protože lidé jsou ochotni je dát!!!

No ony IC byly pouze na jeden rok Ex, ale to se neosvědčilo (žádný příval cestujících se nekonal), tak to zase vrátili.
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1395
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 12:20:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takový Detvan nebo Odra byly Ex minimálně 2 roky.

Já těch 60 Kč taky jsem ochotný dát, ale jen na delší vzdálenost. Pokud jedu třeba Ostrava - Olomouc a jenom jedním směrem, tak se to moc nevyplatí. A hlavně ICčkama nejde jet na SONE+
ICQ: 202 888 377
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19100
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 12:24:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu ale taky ty vlaky nejsou určené, takže potřeba takové cesty nějak znepříjemnit (a pokud možno, tak i nabídnout variantu...)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1036
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 12:42:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield a další: Odra a Detvan byly Ex dva roky (03-04), Košičan jen jeden rok (03).
Problém vidím v tom, že třeba na trati 320 nemají cestující jinou alternativu než 60Kč nebo osobák. Myslím, že v úseku Ostrava-SK by už ty IC soupravy mohly klidně jet jako Ex.

Zelená:
Dokonce přibylo zastavení v Třinci (mimo 121/120).
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19102
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 12:51:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:
To je dobrá myšlenka, snad to někoho kompetentního napadne. Pokud je tam volná kapacita, tak by to snad u některých spojů šlo.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 771
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 13:25:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To zastavení v Třincei je jen relativní. Tyto IC postupně nahrazovaly rychlíky, které stejně v Třinci stály (Beskyd, Špilberk, Petrov). Takže nyní se to jako zlepšení zdá, ale celkově kdysi v Třinci (i Jablunkově) stálo mnohem více vlaků než dnes. Přibylo i zastavování v Bohumíně, ale to je asi spíše z manipulačních důvodů, aby se jim nekupily přívěsné vozy v Ostravě na hlavním. Ale na trati 320 je ten počet R fakt absolutně nedostatečný. V podstatě jen
3, Laborec jezdí tak idiotsky, že je pro cestujícící tratě 320 ( s výjimkou Ostravy ) nepoužitelný, hodí se jen jako průchozí vlak.
Kdyby alespoň se uznávalo MPS v IC vlacích, kdysi ještě za původních IC to šlo. Třeba ten EC Košičan bych oželel - slouží na přepravu na věrší vzdálenosti, ale Odra, Detvan a Hradčany by mohly být přístupnější i méně movitým cestujícícm.
A ještě k těm 60 Kč, nutno dodat, že ještě před Ex byl příplatek na IC vlak jen 30 Kč, 60 Kč bylo jen na EC.
Mám rád vlaky a koleje, nesnáším firmy ČD a ZSSK
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1653
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 15:10:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud jedu třeba Ostrava - Olomouc a jenom jedním směrem, tak se to moc nevyplatí.

K tomu ale taky ty vlaky nejsou určené


Ale jsou. Holt ne každý jezdí z Prahy do Ostravy... Jiná věc je právě ono odrazování. A aby dálkoví cestující nebyli rušeni kratší frekvencí je celkem snadno řešitelné: třeba vhodným místenkováním.
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Bkp
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1654
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 15:15:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A hlavně ICčkama nejde jet na SONE+

...ale Odra, Detvan a Hradčany by mohly být přístupnější i méně movitým cestujícícm.


Jakkoli nepovažuji stávající tarifní systém za dobrý (a příklad 320 a IC to jen potvrzuje), tak musím připomenout, že provozování (zejména IC/EC) vlaků je - stejně jako pečení rohlíků, výroba cihel, anebo natáčení porna - komerční činnosti prováděnou za účelem zisku, nikoli charitativní službou pro "méně movité cestující".
Má se mlčet, když je s kým a o čem,
zná to každý...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 19107
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 15:28:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Místenkování by asi na současný model, který je založen na přebytu nabídky nad poptávkou, asi moc nepomohlo. Narozdíl od linek SA využívají tyto vlaky lidé, kteří chtějí přijít a jet, byť třeba i za vyšší cenu.
Nedavno jsem zrovna jel s jedním člověkem, který ač mu za pět minut jela Hungárka, vlezl do Pendolina (resp. náhradní klasiky) a koupil si jízdenku s pisným a spol.
Je pravda, že díky SC (a SA :-)) už by ta přímá „rozinkovitá” frekvence Ova - Pha mohla být probraná, ale i tak by se snad ty IC a EC mohly dálkovými cestujícími naplnit. Na další vlaky už asi nebudou mašiny ani kapacita, takže nějaké rozumné mísení cestujících bude potřeba...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Citátor Předpisový
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.85.188.73
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 16:30:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Bkp:

..komerční činnosti prováděnou za účelem zisku..

V případě ČD platí spíše toto návětí: ...komerční činnosti prováděné za účelem ztráty...

PS: Vy jste někdy viděl - byť sebemenší - náznak kalkulace, že by ČD na produktech typu EC,IC komerčně vydělávaly (???), já nikoliv...

Přeji pěkný den.
D.V.
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 772
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 16:36:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bkp - v úseku Ostrava - Žilina tyto IC nijaký závratný zisk nevyprodukují. Právě že naopak vhodnými dálkovými vlaky ( třeba by stačilo Sp ) bez přestupu v Čadci by to spíš pomohlo. Ještě nedávno jezdilo dost lidí z Ostravy vlakem třeba i na jednodenní výlet na Malou Fatru nebo i Súľovské skály, dnes už prakticky nikdo. Všechno vlastními auty.
S výjimkou nedělních večerních Hradčan 146 jezdí včechny IC kromě Košičanu prakticky nevyužité. Toto jsem právě měl ny mysli, jen jsem se asi špatně vyjádřil. Takhle se asi moc velký zisk nevyprodukuje. Myslím že trat 320 momentálně více živí regionální doprava, která je ještě jakžtakž využívána.
Mám rád vlaky a koleje, nesnáším firmy ČD a ZSSK
Brr
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 617
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 17:21:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu ale taky ty vlaky nejsou určené, takže potřeba takové cesty nějak znepříjemnit (a pokud možno, tak i nabídnout variantu...)
Že ty tak rád kdekomu znepříjemňuješ cestování. Nemělo by to být náhodou obráceně - nabídnout variantu, a pokud se ta varianta i původní produkt uživí, tak "znepříjemňovat"? BTW, i ti "ohavní vyzobávači" od SA zastavují s některými spoji v Hodkovicích nad Mohelkou, a světe div se, ještě se s tím chlubili!
Ale tohle škatulkování je plně v duchu našich milých ČD. Co na tom, že nikterak velká Žilina tolik "vlaků vyšší kvality" (Co je vlastně na našich IC za vyšší kvalitu? Nic mě nenapadá.), navíc do cizího státu, prostě neuživí. Halt IC pojede prázdné a Ostraváci do Žiliny pojedou autem.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1038
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 22:46:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelená: Já narážel na Vaše stejné zastavování IC jako u předešlých Ex. Chtěl jsem naznačit, že kategorie vlau se zvýšila, ale zastavování se spíš přiblžilo kategorii nižší.
Jinak si vážně myslím, že z Ostravy by měly IC pokračovat jako Ex. V zastávkách už jim k R schází jen ten Jablunkov. Přilákali by tak daleko víc lidí. Zcela souhlasím, že počet rychlíků je zde naprosto nedostatečný.

Brr:
Ty IC nejezdí do Žiliny jen kvůli té Žilině, ale dá se tam přestoupit i dál na Slovensko. Berte to ale spíš jako rýpnutí - viz předchozí odstavec.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Zdeněk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 890
Registrován: 11-2003
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 22:48:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se tu tak fantazíruje, já bych měl taky jednu fantazii: všechny rychlíky z Prahy do Č. Budějovic protáhnout až do Kájova. Stačilo by do Krumlova, ale tam maji moc krátký nádraží. A samozřejmě v úseku Budějce - Krumlov bez zastávky. Na odhlášku za každým rychlíkem vypravit osobák v síle jeden M 810... Budějčákům by ubyla práce, a nemuseli by šíbovat se soupravama :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

(Příspěvek editován uživatelem zdeněk leden 31, 2006)
Edite bibite post mortem nulla voluptas
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1041
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 22:56:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdeněk:

Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá.
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.218
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 23:46:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Jinak si vážně myslím, že z Ostravy by měly IC pokračovat jako Ex. V zastávkách už jim k R schází jen ten Jablunkov. Přilákali by tak daleko víc lidí."

Přesně tak. Možná s výjimkou Košičanu (který prý stejně pojede přes Vsetín).
Bručoun
Neregistrovaný host
Odeslán z: 83.148.10.218
Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 23:50:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"...komerční činnosti prováděné za účelem ztráty..."

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace