Autor |
Příspěvek |
Qěcy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 320 Registrován: 9-2005
| Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 17:06:03 |
|
Zdeněk: A proč to nelze? Když lze mít AHr bez oddílového návěstidla a bez samostatných předvěstí vjezdových návěstidel? |
Poborskiii
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2530 Registrován: 6-2003
| Odesláno Čtvrtek, 26. ledna 2006 - 20:55:40 |
|
Tak tady stál, stál hodně dlouho, ani nevím jak dlouho, možná i přes sto let. Už nestojí :
|
Zdeněk
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 882 Registrován: 11-2003
| Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 00:01:18 |
|
Qěcy: Přestaň už rejpat, vem si D2 (raději i D1) a přečti si to!!! Nebo neumíš číst?
Edite bibite post mortem nulla voluptas |
|
Slídil Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 640 Registrován: 7-2002
| Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 11:39:42 |
|
BTW, je někde aktuální, ale opravdu aktuální, D1 na Inetu ? |
Hroch
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1022 Registrován: 8-2004
| Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 13:01:55 |
|
Poborskiii: A co stálo? Nějak mi to nedocvakává.
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá. |
|
Rob Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 77 Registrován: 1-2005
| Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 13:42:11 |
|
Poborski: to vzal za své ten zděný domek u bývalého přejezdu v oblouku mezi Strančicemi a Hr.Svojšovice?? Tuším, že měl číslo 119. Škoda, ještě jsem ho chtěl jednou vyfotit. |
Poborskiii
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2532 Registrován: 6-2003
| Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 16:33:14 |
|
Jj, ten domek v uplynulých dnech vzal za své, ani nevím přesně den, protože se mi v těch mrazech nechtělo moc ven. V provozu jsem ho nikdy neviděl, ale vzhledem k tomu, že u něj byl přejezd, tak předpokládám, že to býval závorářský domek. Hroch: jsem to tak napsal schválně, jestli se někdo zeptá . Fotku s původním domkem dodám později - až mi kurňa přestane zlobit net.
|
Poborskiii
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2534 Registrován: 6-2003
| Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 17:33:04 |
|
Nepodařilo se mi teď najít fotku toho domku branou ze stejného místa, takže aspoň ze stejného směru: Jinak, to číslo na něm bylo 119a.
|
Qěcy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 322 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 19:00:40 |
|
Zdeňku: V D1 a D2 se o popisu AHr dočtu kulový. A T102 řeší pouze typické příklady ZZ. Například to, s čím pracuji já, tam vůbec není. (Elektromechanické ústřední stavědlo s kolejovými obvody). Např. na Slovensku existují AŽĎácká AHr s oddílovým návěstidlem bez samostatných předvěstí. |
Zdeněk
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 885 Registrován: 11-2003
| Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 21:32:01 |
|
Qěcy: na čem že to pracuješ??? Kde to propánajána sloužíš? Jinak o AH × AB nemíním už diskutovat... Slovensko je myslím za hranicema, tady jsme v Česku a hlavně na síti SŽDC...
|
Qěcy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 324 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pátek, 27. ledna 2006 - 22:06:19 |
|
Klíďo se přijeď podívat. Má to i přípravu na autoblok v hlavních staničních kolejích. Máš-li zájem, napiš mi mejla. Ale doporučím Ti něco ještě lepšího. Řídicí stavědlo na čekacích kolejích ve Vršovicích. To je totální pasqil. |
Martin2 Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 133 Registrován: 8-2005
| Odesláno Sobota, 28. ledna 2006 - 14:33:32 |
|
Ad Qěcy: no kulový bych neřekl. Třeba se tam dočtu, že může být mezistaniční úsek rozdělen na dva oddíly=jedno oddílové návěstidlo. Z toho plyne, že víc jak dva traťové oddíly být nemohou. Jde mimo jiné o přivolávačku. Dost dobře by nešlo dát PN na prvním AHr, protože nevím jestli je úsek mezi prvním a druhým AHr volný a musel bych čekat až mi předchozí vlak dojede do stanice=snížená propustnost. To je hlavně pro MichalaN. Nikde v definici AHr není ani slovo o zprostředkování přenosu návěstí na hnací vozidlo. Tato větička je ale u definice AB. V té definici je také napsáno, že mezistaniční úsek může být rozdělen na traťové oddíly a jejich počet není omezen. Jo a nutnost samostatné předvěsti AHr bude asi na zaváděcím (nebo jak se to volá) listu... Tedy shrnuto pro provozní zaměstnance je popis AB a AHr v D2 dostatečný. Zdraví Martin P.S. jo a s tím stavědlem musíš rozlišovat základ-elmech a různé další nadstavby, tedy světelný návěstidla, kolejový obvody a tak... |
Rob Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 78 Registrován: 1-2005
| Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 19:52:38 |
|
Poborskiii z 27.01.06: našel jsem v archivu zajímavou fotku domku č.119, který byl jak píšete v minulých dnech zbourán. Je to fotka ing.O.Řepky z 03/11/1968 a lokomotiva je 434.2122. Na fotce je vidět i zrušený přejezd.
|
Michal_novotny
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 239 Registrován: 11-2002
| Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 20:16:16 |
|
Ad Martin2: O tom, ze u AHr smi byt maximalne jedno oddilove navestidlo jsem vubec nepochyboval. Tady slo pouze o moznosti slouceni predvesti AHr a odjezdoveho navestidla. Mozna ze to je v zavadecim liste napsane, ze to nejde. Jestli prekonam svoji lenost, tak se pokusim ten zavadeci list sehnat. |
Qěcy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 325 Registrován: 9-2005
| Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 23:34:58 |
|
M2 a MN: Pozor: víc jak 2 traťové oddíly AHr technicky hravě zvládne, ale nesmí je mít. A pro fíry je popis v D2 dostatečný, nedostatečný pro výpravčí ne-e. I AHr bez předvěstí existuje. Vršovice - Hlavní a Vršovice - Vyšehrad. A dnaska jsem myslím viděl čtyřsvětelné oddílové návěstidlo někde u Hněvkova. Ale nevím, zdali to není cesťák nebo vjezd bez zhlaví. základ-elmech a různé další nadstavby, tedy světelný návěstidla, kolejový obvody a tak... To jo, jenže Třebaň má fungující základ elmech. ústřední stavědlo s atypickým zapojením hradlových závěrů, což sice má typizovaný základ, ale obsluha se tím totálně mění. Stejně tak existují AHr bez těch předvěstí, ale jmenuje se to AHr a jako nadstavbu to má úvazek na odjezdová návěstidla sousední stanice a případně i to kódování VZ. Pokud si přečtete v posledním Železničáři o modernizaci Hluboké, tak tam bude taky AHr na trati a bude připraveno na zvýšení rychlosti na 120 km/h. Tedy bude mít přípravu na kódování VZ. A jinač mi bylo zaměstnancem AŽD vysvětleno, že AHr má úplně jinak řešené vnitřnosti, než AB. Tedy i když návěstidla budou rozmístěna úplně stejně (buď odjezdové - oddílové - vjezdové, nebo odjezdové - vjezdové), tedy samozřejmě bez samostatných předvěstí, tak se dá podle vnitřností poznat, jde-li o AHr, či o AB. A je jedno, zdali to kóduje VZ, nebo nikoli. AB totiž "blokuje", kdežto AHr "odhláškuje". |
Číslo příspěvku: 641 Registrován: 7-2002
| Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 09:57:32 |
|
Tak zrovna ten Hněvkov (= provizorium) bych jako vzor nebral. |
Michal_novotny
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 241 Registrován: 11-2002
| Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 10:22:34 |
|
Ad Qeci: Diky, to mi staci.... |
Qěcy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 327 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 11:44:10 |
|
Slídile, je to čtyřsvětelné návěstidlo v tom Hněvkově oddílové, nebo jiné? Tys tam byl, tak bys to mohl vědět. |
Číslo příspěvku: 642 Registrován: 7-2002
| Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 13:12:00 |
|
Prošel jsem starší fotky, ale bohužel, žádná není vyfocená tak, aby se dalo přečíst označení návěstidla. Ale podle nátěru stožáru (č/b pruhy) to není AB. Podle mého odhadu, v lichém směru (do Prahy) se jedná o návěstidlo AHr sloučené s předvěstí Hoštejna. Takže lze očekávat pořadí světel ž-z-č-b (4 svítilny). Stojí to tak u obou TK, a jen mírně se liší km polohou. Sloupy návěstidel jsou využity i pro druhý směr - jsou na nich návěstidla AHr pro sudý směr. Tato návěstidla mají od Hoštejna samostatné předvěsti (bylo to jednodušší, než vázat předvěštění provizorních návěstidel AHr na odjezdy v Hoštejně). |
Dispečer221
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11 Registrován: 11-2005
| Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 16:10:46 |
|
Zde je tabůlka pro ujasnění návěstidel u Hoštejna z obouch stran je předvěst oboustranná i AHr je oboustranné.Omluvte kvalitu.
|
Kolotomik
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 511 Registrován: 7-2005
| Odesláno Úterý, 31. ledna 2006 - 17:48:56 |
|
dnes výluka 1tk hostí-uhří 08.03 - 14.30 + proud lichá skupina v žst. uhří - Ež se pro technické problémy dostaly na vyloučenou teprve až v 09.30, od 11.00 do 12.00 natahovaly brány u výhybky 17,18 a 15,16 |
Brr
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 619 Registrován: 5-2002
| Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 12:40:47 |
|
Dneska: u prvního přejezdu v Uhříněvsi (ve směru od Říčan) upravovali dost velkou plochu - srovnali to a válcovali. V protihlukovém valu u toho přejezdu je podélná rýha. Co to tam bude? V Uhříněvsi vztyčování sloupů, ve 2. koleji výměna trolejového drátu. |
Vhd_sl
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1 Registrován: 1-2006
| Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 17:42:32 |
|
Brr: neznám aktuální stavební postupy a to, co jste psal je dost neurčité, ale vypadá to na zemní práce pro provizorní přeložku silnice (směrem na Benice by to mělo být v rozsahu cca na šířku silnice po levé straně) na dobu přestavby přejezdu a křižovatky na Benické straně.. pokud si dobře pamatuju, je tam na silnici takovej hup s křižovatkou, kterej bude v rámci stavby upravenej vč. nějakého posunu křižovatky a zarovnání toho valu, aby byly dobré rozhledové poměry i od domků.. -sl- |
Hroch
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1050 Registrován: 8-2004
| Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 18:14:39 |
|
Vhd_sl, Brr: Dnes jsem na to také koukal. Evidentně zlepšují přejezd (sklony - proti uváznutí nákl.automobilů, rozhledové poměry). V dírách pro patky v okolí kolovratské zastávky značné množství zmrzlé vody. (Patky jen tak nebudou.)
Nic nezkazí jen ten, kdo nic nedělá. |
|
Vhd_sl
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2 Registrován: 1-2006
| Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 18:36:56 |
|
Hroch: jj, krásnej přejezd to bude.. jen mám hrůzu z těch pejskařů z domků, co chodí venčit k rybníku.. snad tam těch zábran, aby se závora nedala obejít, bude dost (aspoň tolik, kolik je podle projektu).. |
Ice
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 439 Registrován: 10-2002
| Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 19:18:18 |
|
Nevím, jestli to tu už někdo zmínil, ale autoblokové návěstidlo u měcholupské zastávky u 2.TK (km 174.2) už bylo otočeno pro směr do Hostivaře. |
Kolotomik
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 515 Registrován: 7-2005
| Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 19:39:47 |
|
... ještě se vrátím k dříve kritizovaným ukazatelům v Horních Měcholupech. Dnes jsem jel přes novou zastávku Ostrá na 231 a tam jsou na nástupištích směrové cedule směr Nymburk, směr Lysá nad Labem... je vidět, když se chce a přemýšlí, tak to jde... jinak na zastávce v Kolovratech byl dlouhou dobu směr Čerčany |
Poborskiii
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2571 Registrován: 6-2003
| Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 19:52:02 |
|
Brr: Dneska sem jel kolem, ale čuměl na druhou stranu, tak vůbec nic nevim. Upřesním tu Uhříněves, tak jak jsem to viděl přes poledne: na hostivařském zhlaví probíhalo zavěšování břeven a takových těch jejich šikmých závěsů(lan), dále v části probíhalo převěšování staré troleje na svislé konzole na nových branách. Nad kolejí 102 (2.TK) natahovali přes kladky zesilovací (obcházecí) vedení. Dále v Uhříněvsi jsem zaznamenal zemní práce na přeložce silnice mezi dálnicí a prostředním přejezdem do prostoru bývalé cihelny směrem k novému podjezdu. Asi tak v půlce délky přeložky byla provedena skrývka humusu - pohled od stávající silnice v místě budoucího odbočení (vzadu se trasa stáčí vpravo před ty budovy): Na zbytku rozbíjejí sbíječkami zpevněnou plochu (asi z betonu). Zřejmě vše provádí SSŽ. Mezi 2. a 3. přejezdem probíhají práce na přeložce kabelovodu (telecom) - ale nevím, jestli to přímo souvisí s budoucím podjezdem, jelikož neznám jeho současnou trasu. Nová trasa vede podél 1.TK od 3. ke 2. přejezdu (uzavřený chodník a v něm otevřené šachty), těsně před ním podchází trať (viz pokládka trub v pondělí a úterý: ), dále bude pokračovat ulicí K Dálnici směrem k náměstí. Vše v hloubce cca 3-4 metry. (Příspěvek editován uživatelem Poborskiii únor 02, 2006)
|
Poborskiii
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2572 Registrován: 6-2003
| Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 20:01:18 |
|
Ice: tak tím se mi asi potvrzuje ta spekulace, že to do výkresů někdo zakreslil ve špatném směru a ani při stavbě si toho nevšimli. V té situačce, co jsem viděl, to bylo skutečně opačně (čili špatně).
|
Poborskiii
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2573 Registrován: 6-2003
| Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 20:07:40 |
|
Hroch: vzhledem k tomu, že se zas má mírně ochladit, tak patky nebudou asi nikde, viz několikrát zrušené výluky 2.TK Strančice-Říčany. EŽ budou muset nejspíš akorát stavět brány v Uhříněvsi a převěšovat trolej. Jinak zapoměl jsem se opravit, že ani ten základ pro návěstní krakorec před Říčany není vybetonovaný, jak jsem tu psal. Ta plachta zakrývá pouze svařenou armaturu. Z vlaku to není vidět.
|
Číslo příspěvku: 134 Registrován: 8-2005
| Odesláno Čtvrtek, 02. února 2006 - 22:15:32 |
|
ad Qěci: nejdřív pořádně čti a pak piš. Kde píšu, že je technicky nemožné mít u AHr více jak dva oddíly? Pouze jsem napsal, proč to není povoleno z pohledu předpisu, který je důležitější než technické možnosti daného zařízení. A co konkrétně není v předpisech (staničních řádech)o AHr a výpravčí to tam potřebuje? Se Třebaní to snad nemyslíš vážně!!! To tak nutně potřebuješ mít ošetřen každý paskvil v předpise? Jestli jo, tak si ani netroufám odhadnout tloušťku takového předpisu. A opět nejdřív čti a piš. Kde píšu, že není technicky možné kódováni VZ u AHr? Pouze jsem napsal, že současný předpis D2 to nezná a tedy AHr zatím kódovat nesmí. V současné době kód na širé trati s AHr nemá co dělat a tak bych to musel hlásit jako závadu. Takže v tomto bodě technika předběhla předpisy a je nutno změnit D2 i D1 (vložené listy ze staré D1 se znaky návěstního opakovače) Trať Hlavní-Vršovice má sice AHr, ale kód VZ se přenáší ve stanici ( v tunelu). No a s tím vnitřním zapojením to je asi určitě pravda, proč by se pak používaly dvě různá zařízení:-))? Ono už je to poznat i z obsluhy, pokud mně paměť něklame, tak u AB není bezsouhlasový stav jako u AHr, ale už je to dlouho, co jsem to znal... Jasně problém v závisloti návěstních znaků odjezdu a vjezdu bych neviděl a ani nikde není napsáno, že musí mít vjezd u AHr samostatnou předvěst. Ten Hněvkov je zajímavý, ale je to jen přechodný stav... Zdraví Martin |
Qěcy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 329 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 01:03:30 |
|
Martin2: 1)K obsluze ZZ potřebuju znát déčkové a taky téčkové předpisy, což bys měl jako bývalý výpravčí znát. 2) že něco není v předpisu, neznamená, že to neexistuje (AHr s kódováním a paskvily) taky jsem nikde nepsal, že se má kdejaký atyp narvat do předpisů 3)Nevím, proč bys měl hlásit kódování na AHr, když ti do TTP napíšou že tam je kódování a na trať fláknou cedule "VZ", tak prostě pojedeš a hotovo. I v D2 je dostatečně ošetřeno, co máš dělat s kódem při jízdě kolem pruhovaných návěstidel. Tam není rozpor. Výjimky na ZZ lze udělit a jsou. 4) AHr a AB má naprosto stejné ovládací prvky, pokud je v mezistaničním oddílu. Bezsouhlasový stav je jen na RPB. 5) předpisy lze měnit. Proto považuju argumenty "není to v předpise" za zbytečné. Od začátku se přece bavíme o tom, jaký je rozdíl mezi dvěma technickými zařízeními a jejich ovládáním. A to u obou druhů ve specifické podobě (mezistaničním oddílu bez samostatných předvěstí bez nebo s kódováním). Prostě když budu mít v tom definovaném mezist. oddílu AB bez kódování, tak ho od AHr bez kódování nepoznám ani podle venkovních částí ZZ ani podle pultu v dopravě. Stejně tak nenajdu vnější rozdíl mezi AB s kódováním a AHr s (zatím nepovoleným) kódováním. |
Zdeněk
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 897 Registrován: 11-2003
| Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 01:18:34 |
|
Šmarjá, jděte už někam. Já myslel, že už jste s tim skončili, resp. nechtěli byste to řešit v jinej diskusi? Třeba technika atp? Mmch Qěcy už před týdnem jsem ti posílal mejla, ale odpověď furt nikde... Jo a k bodu 4) = i na AH existuje bezsouhlasový stav, tak nemystifikuj...
|
RadekŠ
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1524 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 07:39:14 |
|
proč bys měl hlásit kódování na AHr, když ti do TTP napíšou že tam je kódování a na trať fláknou cedule "VZ", Autohradlo kódovat neumí. Pokud něco bude kódovat bude to vždycky technicky i papírově autoblok. Obráceně to ale jde, AB u Old Plzence měl vzdálenost mezi návěstidly méně než 1000 metrů čili to autoblok podle nějakého § nemohl být. Místní soudruzi to vyřešili tak že ho přejmenovali na autohradlo a protože autohradlo kódovat přeci neumí, tak to kódování vypnuli. |
RadekŠ
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1525 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 07:56:20 |
|
víc jak 2 traťové oddíly AHr technicky hravě zvládne, ale nesmí je mít. Nikoliv. Studijní materály jsou zde http://stag.zcu.cz/fel/kae/ztd2/Materialy/, doporučuji se ponořit. |
Qěcy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 332 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 11:07:40 |
|
Zdeněk: Žádného mejla jsem nedostal... Kam jsi ho poslal? ad4) ano máš pravdu, i AHr má bezsouhlasový stav a obsluha traťového souhlasu AHr je odlišná od obsluhy obou typů traťového souhlasu AB. Ale i tak je zajímavé, že za AHr se považuje (jak píše RadekŠ) v určitých případech i AB. Například Radotín -Tunel - Krč je traťový souhlas autoblokový (tedy mj. nemá bezsouhlasový stav), ale oba mezistaniční oddíly jsou osazeny samostatnými předvěstmi (kvůli jejich délce). Takže i v tomto případě jde asi o degradovaný autoblok. RadekŠ: AHr kódovat umí, ale není to v předpisech a není to nikde spuštěno (nebo dokončeno). Zeptejte se u AŽD na AHr pro trať 190. Jestli AHr technicky zvládne nebo ne více než dva oddíly z toho odkazu nepoznám, nejsem zabezpečovák. Že to (zatím) nejde kvůli dopravním předpisům, vím. Ale předpisy T 101 a T102 jsou strašně zastaralé a nepravované, takže jimi bych moc neargumentoval. T102 například je psáno, že AHr jsou vybavena souvislými KO. To už není několik let pravda. (Příspěvek editován uživatelem qěcy únor 03, 2006) |
Zdeněk
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 901 Registrován: 11-2003
| Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 12:04:25 |
|
Qěcy: mejla jsem ti posílal na adresu, kterou máš pod nickem... Ale víš co? Už se tim nezabejvej. Tato diskuse mne už nebaví, takže se k tomu už nebudu vyjadřovat...
|
RadekŠ
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1526 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 12:11:55 |
|
ad Qěcy: Strarší typ AHr (AH3-83)bezsouhlasový stav má, novejší (AH3-88)ne. Mezi Krčí a Radotínem je snad nějaký starší typ RPB s kontolou volnosti tratě či nějaký vzájemný úvazek přibližováků reléovek. Předpisově se to snad dnes jmenuje autohradlo. Jinak technicky autohradlo obykle při zbudování používá i už dávno předtím postavených KO, které jsou leckdy různého typu a v oddílu je jich několik (už třeba jen proto, že max délka KO je tuším do 3km). To je asi hlavní pointa, proč naučit kódovat AHr jde technicky i finačně blbě řešitelné, takže to nikdo ani neprojektoval, natož nechal postavit a schválit. Ba by bylo jednodušší postavit rovnou autoblok. Basic je taky jednoduchý programovací jazyk a může uimět lecos, ale složitější programy je praktičtejší psát třeba v Pascalu. |
RadekŠ
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1527 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 12:20:39 |
|
Tato diskuse mne už nebaví, Jojo, tehle debata se totiž vynořuje periodicky. |
Zdeněk
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 902 Registrován: 11-2003
| Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 12:37:12 |
|
Tady se to ale jmenuje "Trať 220/221 - čtvrtý koridor...". Tak nevím proč si to někteří soudruzi neřeší jinde, třeba na té své trati???
|
Vhd_sl
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3 Registrován: 1-2006
| Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 17:33:02 |
|
Poborskiii (Čtvrtek, 02.únor 2006 - 20:01): za realizační dokumentaci hlavu nedám, ale za projekt (s výjimkou provizorky, kde si nejsem jist tím, zda nějaký polohopisný výkres byl) ano - ve všech polohopisných a koordinačních výkresech v projektu jsou ty návěstidla zakreslená správným směrem.. nevím cos viděl, ale tuhle spekulaci bych vyloučil.. |
Michal_novotny
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 243 Registrován: 11-2002
| Odesláno Pátek, 03. února 2006 - 20:43:50 |
|
Neda mi to naposledy zareagovat na debatu o AHr. Byl jsem na skoleni ohledne JOPky a tak jsem se na par veci zaptal. Co se tyce bezsouhlasoveho stavu AHr, tak na trati z Ceskych Budejovic do Horniho Dvoriste jsou na trati automaticka hradla, ale ty jsou v zakladu v bezsouhlsovem stavu. Souhlas se udeli automaticky pri postaveni odjezdove vlakove cesty. A co se tyce slouceni predvesti s hlavnimi navestidly, tak v tom neni zadny problem. |
Číslo příspěvku: 136 Registrován: 8-2005
| Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 00:38:12 |
|
Reakci na fláknutí cedule VZ, zbytečný argument není to v předpise, kódování AHr bez oddílových návěstidel, nekódování AB a nový pojem co zavedl Qěci "degradovaný autoblok" jsem přenesl do Techniky a jménem všech soudruhů se omlouvám a stydím. Zdraví Martin |
Číslo příspěvku: 138 Registrován: 8-2005
| Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 00:54:11 |
|
Chtěl jsem se zeptat, neví někdo, zda v rámci koridoru dojde k opětovnému spuštění NS Benešov na 25kV? Nebo už je opět po dlouhé době funkční? A kabel 6kV se asi už tahat nebude... Zdraví Martin |
Qěcy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 333 Registrován: 9-2005
| Odesláno Sobota, 04. února 2006 - 06:00:46 |
|
Se též omlouvám za znečištění tohoto diskusního tématu. Martin2: Benešovská NS už ale nenapájí asi hódně dlouho, co? Proč? |
Dusanh
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 101 Registrován: 3-2004
| Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 08:12:39 |
|
No já bych řekl, že asi spuštěna bude, protože budou potřeba výrazně větší výkony. Už dneska dle slov fírů stačí v úseku Bene-Tábor tři vlaky a napětí jde na 19kV. Až bude dvojkolejka a Vtrat=140÷160km/h (snad se toho dožijeme), tak se na 19kV prostě nebude dát jezdit. Podle mě je vypnutá čistě z "úsporných" důvodů. Že se kur.. mašiny, to už nikoho netrápí. Hlavně, že jsme ušetřili... |
Číslo příspěvku: 140 Registrován: 8-2005
| Odesláno Pondělí, 06. února 2006 - 14:19:50 |
|
Ne byly(jsou) tam snad problémy technického rázu. Snad zpětné proudy, fakt nevím... Spíš mne zajímá, zda dojde k obnovení provozu nebo se zřídí nová trafačka třeba i jinde... Zdraví Martin |
Brr
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 623 Registrován: 5-2002
| Odesláno Úterý, 07. února 2006 - 13:10:00 |
|
Dnes souprava EŽ ve Strančicích, u přejezdu v Říčanech byl bagr, u pražského zhlaví v Říčanech složena další návěstidla (min. jedno je pětisvětlové), vztyčují se sloupy mezi nádražím v Uhříněvsi a prvním (od Říčan) přejezdem. |
Brr
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 625 Registrován: 5-2002
| Odesláno Středa, 08. února 2006 - 09:38:15 |
|
V Říčanech byla na obou zhlavích osazena seřaďovací návěstidla - u obou kolejí na místě označníků, další u zaústění traťových kolejí do zhlaví. Také stojí předvěst u 1. koleje od Uhříněvsi. |
Dusanh
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 109 Registrován: 3-2004
| Odesláno Středa, 08. února 2006 - 12:34:41 |
|
Jak to vypadá s úsekem Strančice(mimo)-Benešov? "Prý" se mělo začít taky 1.3.2006... Nevíte někdo něco? |
Vhd_sl
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4 Registrován: 1-2006
| Odesláno Středa, 08. února 2006 - 12:48:41 |
|
Dusanh: pokud budou peníze, snad je prý zájem proinvestovat na Benešov - Stránčice něco kolem 100 mil.Kč ještě letos.. ale soutěž na dodavatele ještě tušim nebyla vypsaná, takže od 1.3.2006 velmi pravděpodobně ne a spíš to vypadá na podzim, pokud vůbec (nedostatek financí, odvolání v soutěži atp.).. |
Vhd_sl
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5 Registrován: 1-2006
| Odesláno Středa, 08. února 2006 - 13:12:22 |
|
doplnění k BeSt: dnes bylo na centrální adrese vyvěšeno předběžné oznámení na tuhle stavbu ( http://www.centralniadresa.cz/cadr/cadr01009Prepare.do?znackaForm=50017694PO001&jazyk=CZ ). Termíny v něm uvedené jsou 15.3.2006 vypsání výběrového řízení, 15.8.2006 zahájení stavebních prací, 28.2.2010 dokončení. OT: na stejném místě bylo dnes vyvěšeno také předběžné oznámení na Libeň - Běchovice se shodným termínem zahájení stavebních prací.. ( http://www.centralniadresa.cz/cadr/cadr01009Prepare.do?znackaForm=50017692PO001&jazyk=CZ ) |
Dejvice
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 565 Registrován: 8-2005
| Odesláno Středa, 08. února 2006 - 18:44:15 |
|
Nejsou tři, respektive čtyři roky trochu dlouhá doba na modernizaci těchto úseků? Je vidět, že peněz se do koridorů bude sypat čím dál tím méně |
PL Neregistrovaný host Odeslán z: 81.19.46.66
| Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 10:15:15 |
|
Mně se ten druhý odkaz ne a ne zobrazit. Nebyla by nějaká rada? Mimochodem když ani zadavatel takovéto veřejné zakázky neví jaký je rozdíl mezi kolejí a kolejnicí, tak je to na pováženou (hlavně že vědí, že se jedná o "kolejnice železniční" a ne třeba "koleje studentské", že). Aneb - uváděných něco přes 50 km kolejnic rozhodně nestačí na dvoukolejku s Benešova do Stránčic. |
Poborskiii
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2614 Registrován: 6-2003
| Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 10:30:09 |
|
Ve Strančicích se EŽ za dva dny (pondělí+úterý) podařilo vyhloubit jednu jámu pro stožár TV. Nachází se u kolejových spojek na říčanském zhlaví. Vytěženou hlínu a kamení uskladnili přímo ve stanici u nákladní pokladny (bývalé). Nevím, kolik toho měli v plánu udělat, ale ta jedna jáma jim dala asi pěkně zabrat, neb jí z části museli vyrubat ve skále. Za uplynulý týden byl odstraněn porost podél sudých kolejí až k silničnímu mostu (ale jen ve spodní části svahu). A začalo odstraňování porostu ve svahu nad opěrnou zdí u koleje č.3 od staniční budovy směrem ke stavědlu č.2.
|
Brr
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 629 Registrován: 5-2002
| Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 13:29:05 |
|
V pondělí někdo rozbil jednu skleněnou tabuli na zastávce v Měcholupech. |
Poborskiii
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2616 Registrován: 6-2003
| Odesláno Čtvrtek, 09. února 2006 - 19:04:38 |
|
Před Říčany je zčásti vybetonován základ pro návěstní krakorec. V Uhříněvsi stojí nové stožáry podél 1.TK od stavědla č.1 až mezi 1. a 2. přejezd jako předposlední k Říčanům je BP stožár pro úsekový dělič. Všechny stožáry jsou vyšší než stávající, neb narozdíl od nich ponesou zesilovací/obcházecí vedení. EŽ dnes betonovaly patky jak ve stanici, tak u 2.TK mezi přejezdy. Na opačném hostivařském zhlaví stojí nové brány už před odjezdovými návěstidly. Částečně je na ně převěšena i trolej. U vjezdových návěstidel od Hostivaře byl u 2.TK odstraněn jeden starý BP stožár, na protilehlém je stále trolej.
|
Poborskiii
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2622 Registrován: 6-2003
| Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 01:37:09 |
|
Jak jsem si prohlížel nové prvky SZZ v říčanském kolejišti, tak jsem zjistil, že ve stanici bude počítač náprav firmy Frauscher, přesný typ nevím, ale použitá kolová čidla jsou typu RSR180: (Příspěvek editován uživatelem Poborskiii únor 10, 2006)
|
Poborskiii
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2624 Registrován: 6-2003
| Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 02:38:42 |
|
Ve Strančicích se chystá nějaké vrtání nad zdí u koleje č.7, ve čtvrtek tam vyznačili dva body - jeden je vyznačen ocelovým prutem, druhý značkou sprejem na sněhu! Ono se vlastně není čemu divit, protože se defakto už nachází na silnici a gumokolům by se ta ocel asi nelíbila.
|
Vhd_sl
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6 Registrován: 1-2006
| Odesláno Pátek, 10. února 2006 - 06:59:44 |
|
Poborskiii: počítače náprav jen na provizorku, pak KOA (nový typ KO).. PN budou na provizorku pravděpodobně ve všech třech stanicích, jsou operativnější a dá se předpokládat že nic jiného součástí mobilní ESy není.. nic jiného než Frauschery (s indikací směru průjezdu) AŽD nepoužívá, Alcately montují ostatní (zejména Starmon).. |