Autor |
Příspěvek |
Kristian_reloaded Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 606 Registrován: 9-2005
| Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 06:09:53 |
|
No to jsou teda věci.. Prosím o číslo té hydry. Pokud by měl někdo více kvalitních fotek z nehody, nechť se prosím ozve na mail kristian.754@seznam.cz, mohu vyměnit za fotky z Brodku. Fotky nehod sbírám..
843 je nejlepší motorové hnací vozidlo ČD!!! |
|
Paolo3
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 174 Registrován: 4-2004
| Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 07:04:00 |
|
Fotografie z nehody najdete i na http://854foto.net/ pokud už ne na hlavní straně tak potom pod odkazem Nehoda 854.006
|
Jan_perner Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 94 Registrován: 10-2002
| Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 11:18:00 |
|
No a byl ten fíra v době nehody vůbec při vědomí? Nejen, že si nevšiml výstrahy, pak stůj, nepřehlédnutelného nákladního vlaku, ale v okamžiku srážky byl přece na stanovišti! Že by vůbec nezdrhal? |
Vrbam
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1014 Registrován: 7-2003
| Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 11:33:19 |
|
Happy: myslis, ze uz nepujde opravit? Kvatro u Striteze taky na tom byl pekne blbe ale prodarilo se, sice po dlouhe dobe, ale prece jen.
843 016-7, 363 070-4 = moje favoritky |
|
Tomášk
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 554 Registrován: 4-2003
| Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 11:59:13 |
|
Jan_Perner: Jo, je to divné. Ale po nehodě údajně při vědomí byl a komunikoval. Návěst Stůj a skutečnost, že bude sdílet veksli s wapkama mohl vidět až dost pozdě, bo je tam oblouk, ale pravděpodobně vůbec nebrzdil, ani poté, co už to vidět mohl ... Jinak odhad škody už klesnul na cca 2 miliony (pokud to novináři nepřekroutili), takže motorák asi jezdit bude. |
Martin2 Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 160 Registrován: 8-2005
| Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 15:35:29 |
|
Těžko jsem si mohl Qěci prohodit slovosled. Při popotáhnutí se nedává souhlas k odjezdu. Myslím, že 506 mluví jasně. Tedy se vypravuje podle 504... I když by se to dalo obejít 505e, protože nestojím v prostoru pro nástup a výstup. Jenže zrovna tohle jsem řešil před dvěma lety při zkoušce a pokud jsem osobák s vlakovou četou a jsem vypraven vysílačkou, tak musím dostat Souhlas k odjezdu až po vypravení vysílačkou. Je jedno kde stojím. Zdraví Martin (Příspěvek editován uživatelem martin2 únor 21, 2006) |
Qěcy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 367 Registrován: 9-2005
| Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 19:03:41 |
|
Martin2: Nechápu, k čemu je dobrý souhlas k odjezdu až po rozkazu k odjezdu. A jak dostaneš souhlas od čety panťáku, když stojíš mimo peron, takže máš zavřené dveře? To mi teda fakt vysvětli. Článek 506 se nezmiňuje o tom, že se souhlas musí dávat až po vypravení vysílačkou. Tím přímo popíráš čl. 504. Čl.505 vůbec do toho netahej, týká se pouze stanic s tečkou. |
Michal_novotny
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 253 Registrován: 11-2002
| Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 19:30:16 |
|
K te Kropacove Vrutici - podle me kdyby do toho vlitnul 80 km/h, tak to dopadlo podstatne hur. Odjezdove navestidlo podle me mohl videt tak na 100-150m, protoze mu ho nejspis zakryval ten vjizdejici naklad. A to uz na zastaveni neni... |
Jan_perner Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 95 Registrován: 10-2002
| Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 20:21:07 |
|
Michal Novotny: 100-150m, protoze mu ho nejspis zakryval ten vjizdejici naklad. A to uz na zastaveni neni... Na zastavení ne, ale na útěk do oddílu pro cestující jo. Prostě mi je divné, že v okamžiku nárazu byl pořád na svém místě. |
830026
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 281 Registrován: 10-2005
| Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 20:25:19 |
|
Kropáčova Vrutice: V případě, že všechna návěstidla fungovala, jak měla, tak mě na nehodě zaráží více skutečností: 1) Vzhledem k výstraze na vjezdu měl předpokládat zastavení ve stanici, 2) Nákladní vlak byl v pohybu a fíra ho musel spatřit - mělo mu být jasné, že jeho (854) výprava proběhne až po zastavení nákladu, kdy může být postavena vl. cesta. Letmé křižování lze těžko v takovéto stanici předpokládat. V takovémto případě lze konstatovat jen fatální selhání lidského faktoru , které nemělo naštěstí (opět) za následek smrt člověka. Přikláněl bych se k něčemu jako chvilkový zkrat, jakési zatemění mysli, které lze jinak těžko diagnostikovat. Tomášk: Škodu 2 mil jsem slyšel taky na ČT1, ale podle mě je to nesmysl - zůstatková hodnota 006 je po tak nákladné rekonstrukci mnohem vyšší, poškozeny byly ale také Bnp a Wapky, svršek určitě taky. Správný odhad škody bych viděl na těch 15-20 MKč, jak udávala jiná média. |
Pjp Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 143 Registrován: 12-2005
| Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 20:55:22 |
|
Ziji v domeni, ze rychliky v Kropacove Vrutici aj stavi, nebo to je jenom muj utkveli blud ? Pavel
http://railways.rur.cz http://plane.rur.cz http://www.rur.cz ICQ: 30831569 |
|
Rk_kn
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 121 Registrován: 1-2005
| Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 21:32:36 |
|
Ad Michal_novotny: Keď videl vchádzať nákl. vlak, tak musel predpokladať, že nebude mať postavené, hlavne na el. mechanike. Tam to trvá dlhšie. A je veľmi zaujímavé, že sa neschoval do vnútra vozňa. |
Mzitka
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 523 Registrován: 5-2002
| Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 21:38:16 |
|
V Kropáčově Vrutici je zastavení jen pro R 1441 z dopravních důvodů, v sobotu a neděli |
Poborskiii
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2786 Registrován: 6-2003
| Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 22:25:23 |
|
Co jsem četl v článcích a diskuzích, tak zatím všichni svědci tvrdí, že vlak plnou rychlostí (cca 80 km/h) profrčel kolem staniční budovy vstříc návěsti Stůj. Všimli si toho jak někteří lidé ve vlaku tak ve stanici. Prudce začal brzdit až krátce před návěstidlem, a náraz byl tak v rychlosti 20-30 km/h. Takže poslední, kdo si maléru všiml, byl strojvedoucí. Jinak řečeno, i cestující ve vlaku viděli na odjezdovém návěstidle červenou dřív než strojvedoucí. Co na tom jeho stanovišti dělo, je tedy nepochopitelný. Na Želpage jeden cestující tvrdil, že ví, proč fíra nestačil utéct, ale že to nechce veřejně rozmazávat.
|
Manemb
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1049 Registrován: 3-2005
| Odesláno Úterý, 21. února 2006 - 22:54:27 |
|
Ano v nárazu to bylo zhruba 25km/hod, to by jinak dopadlo hůře, škoda je určitě většího rozsahu ten svršek je dosti brutální, nepočítám ty Wapky, které byly také - né dlouho po opravě...atd.Ale ty informace jsou každou chvílku od někoho jiné. necháme se překvapit co ted ukáže šetření Ad Poporskii-Ty se divíš? Ad Kristián - Jarda - a jako co si před kvalitními fotkami představuješ?Tak v pátek na S-ku ti nějaké dám k vybránipokud chceš. A neříkej, že z Brodku to jsou tvé fotky |
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 298 Registrován: 5-2002
| Odesláno Středa, 22. února 2006 - 08:46:40 |
|
Podle mě si fíra na 854 klimbnul a možná ho vzbudilo najetí do oblouku... Nebo se věnoval něčemu (mobil, vysílačka, další osoba na stanovišti...), kvůli čemu viděl návěstidlo pozdě a předvěst už vůbec... |
Petr_vlček
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 727 Registrován: 5-2004
| Odesláno Středa, 22. února 2006 - 09:20:31 |
|
Ten náklad proti němu jezdí pravidelně nebo to byla nějaká mimořádnost? Jsem zvědavý jaká příčina se najde. Je divný že fíra v pudu sebezáchovy neskočil aspoň doleva (nebo snad byl zaklíněnej tam? Ta levá strana ale vypadala celkem OK z fotek). To vypadá jako by byl chcilku mimo. |
Manemb
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1051 Registrován: 3-2005
| Odesláno Středa, 22. února 2006 - 11:15:26 |
|
Ten náklad byl mimořádný, nebo lépe řečeno podle potřeby.To jezdí všelijak.Jen je škoda, že zrovna nejely auta ze Škodovky, to by byla jiná podívaná na nově zrušené Fabie a Octavie |
Káem
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 674 Registrován: 8-2005
| Odesláno Středa, 22. února 2006 - 11:23:33 |
|
Taxe položme do otázky: Co mají společného nehody motoráku u Prachatic, osobáku u Brodku a rychlíku ve Vrutici a možná že i svatebčanů v Hlubočepích a z dávné doby několikeré křižování na širé trati JHMD? Nikoliv SELHÁNÍ paměti, ale naopak SPOLÉHÁNÍ na paměť (Tady se nikdy nestaví, tady se nikdy nejede do odbočky, tady jsem nikdy nedostal důležitej písemnej rozkaz...) |
Zdeněk
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 935 Registrován: 11-2003
| Odesláno Středa, 22. února 2006 - 11:38:44 |
|
Taky to mohl být mikrospánek... Bohužel se takové věci stávají, a nikdo se jim neubrání. Ruku na srdce - komu se to ještě nestalo? Kdo ještě nikdy v životě nezažil co to je mikrospánek? No a další faktor je nevěnování se plně výkonu služby. Protože tady už jezdím několik let - tady to znám - ať na silnici nebo železnici. Takže vpodstatě potvrzuji Káema.
Edite bibite post mortem nulla voluptas |
|
Káem
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 675 Registrován: 8-2005
| Odesláno Středa, 22. února 2006 - 12:16:03 |
|
Mikrospánek by musel trvat od spatření žluté, přes průjezd po zhlaví až do červené. To by bylo bezvědomí. A to to evidentně nebylo. Ostatně i nehoda tramvají na Karláku byla o tomtéž: Tady jezdím vždycky takhle. |
Bobo Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4669 Registrován: 5-2002
| Odesláno Středa, 22. února 2006 - 13:07:40 |
|
edita má snad KBS ne?
kolisti = piráti chodníků neosvětlený cyklista = žádný cyklista jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno pouze plynulá doprava může být ekologická |
|
M_v Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1719 Registrován: 6-2002
| Odesláno Středa, 22. února 2006 - 13:07:56 |
|
Káem a spol.: Existují někde souhrné články o vyšetřených starších nehodách? Já si pamatuju vždycky jen první zprávy, pak týden upřesňování a spekulací a následně to vyšumí do ztracena, výjimečně se ještě objeví nějaký rozsudek (Hlubočepy). Díval jsem se na http://www.dicr.cz/ ale ani tam nejsou konečné zprávy. Kromě souhrnu nehod na přejezdech za rok 2005 jenom první dojmy a občas nějaký obecnější článek. To je docela škoda, neboť právě z těch závěrů se lze poučit. Před lety byl v ČT pěkný seriál o různých nehodách a katastrofách. A tam právě byl nejen průběh události, ale i vyšetřené příčiny a nápravná opatření (třeba změna technologie opravy přetlakového trupu letadla) a třeba i úplně nový pohled konstruktérů a dalších na danou problematiku. |
Jakub Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 646 Registrován: 8-2003
| Odesláno Středa, 22. února 2006 - 13:13:12 |
|
Zdeněk: Mikrospánek jsem zažil, ale to bylo v křesle u televize, viděl jsem, že na mě přichází, tak jsem se nebránil. Rozhodně ne za volantem, nebo za pultem. Tam bych při náznaku únavy podnikl příslušná opatření. Také bych to viděl, jak říká Káem, na spoléhání na rutinu.
|
Helmut Neregistrovaný host Odeslán z: 193.179.144.2
| Odesláno Středa, 22. února 2006 - 13:20:52 |
|
Ad Bobo: KBS nikoliv ale LS90, ale při neobsluhování tlačítka by to mělo mít stejny efekt, jak KBS na 810 tak LS90 by mělo zastavit vlak, ale i při mikrospánku bylo zjištěna obsluha tlačítka bdělosti, stačí si spočítat kolik uběhne času od poslední vybavení tlačítka bdělosti do zaučinkování vlakového zabezpečovače a zastavení vlaku (natož když v mirospánku ještě dojde k jejímu vybavení), tím ovšem neříkám že strojvedoucí při uvedené nehodě byl v mikrospánku, to záleží na vyšetřovatelích kteří mohou zjistit mnoho jiných přičín, jako se již stalo v minulosti u mnoha jiných mimořádnosti u kterých v první chvíli bylo každému vše jasné a vše svedli na strojvedoucího, a po zjištění jak to vlastně všechno bylo a co bylo příčinou mimořádné události, zůstaly akorát otevřeny všem ústa |
Ivan_horník Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8 Registrován: 2-2006
| Odesláno Středa, 22. února 2006 - 14:06:23 |
|
Jedno souvětí na sedum řádků, to se nedá číst!
ale tohleto všecko je důležitý ty we, a pak sou eště jiný věci, který sou důležitý, rozumíš. A to je podstatný. |
|
| Odesláno Středa, 22. února 2006 - 14:12:15 |
|
tak to nečti xxxx |
Mcbain Administrátor
Číslo příspěvku: 5391 Registrován: 5-2002
| Odesláno Středa, 22. února 2006 - 14:24:44 |
|
Klid Helmute.
|
Číslo příspěvku: 4670 Registrován: 5-2002
| Odesláno Středa, 22. února 2006 - 14:30:24 |
|
netvrdim, že KBS nebo LS90 by tomu zabránilo. jen jsme se chtěl ujistit, že to tam je.
kolisti = piráti chodníků neosvětlený cyklista = žádný cyklista jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno pouze plynulá doprava může být ekologická |
|
| Odesláno Středa, 22. února 2006 - 14:50:33 |
|
a pozor totalitní cenzůra |
| Odesláno Středa, 22. února 2006 - 14:54:42 |
|
a já jenom napsal že na 854 je LS90 a né KBS dál se radši nebudu rozepisovat, aby to někomu nevadilo, a nemusel upravovat příspěvky |
Mcbain Administrátor
Číslo příspěvku: 5392 Registrován: 5-2002
| Odesláno Středa, 22. února 2006 - 14:55:06 |
|
Vážený příteli, takovéhle výrazy jako jsem ti musel "vykřížkovat" tady používat nebudeš. A taky by bylo dobré, kdybys byl tak hodný a nacvičil si alespoň základní pravidla psané formy českého jazyka, jako jsou třeba velká a malá písmena, dělení vět, psaní krátkého a dlouhého "u" a podobně.
|
| Odesláno Středa, 22. února 2006 - 15:05:45 |
|
Ad. Mcbain: No když ti vadí velká a malá písmena, tak by ti mělo vadit též to "odborné" tlachání některých přispívatelů, u kterých se někdy pěkně nasměji. |
Michal_novotny
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 255 Registrován: 11-2002
| Odesláno Středa, 22. února 2006 - 15:07:54 |
|
Ohledne pozdni reakce firy na stuj - ono taky uplyne nejaky cas od toho, kdy tam da rychlobrzdu nez to zacne brzdit. A tak se mohlo cestujicim zdat, ze to fira nevidi... |
Martin2 Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 161 Registrován: 8-2005
| Odesláno Středa, 22. února 2006 - 16:30:09 |
|
Klidně můžeš vypravit osobák vysílačkou i u vás ve stanici. Tedy souhlas musí být až po výpravě vysílačkou, kdyby to bylo opačně, tak se může stát, že dostanu souhlas a pak budu třeba pět minut čekat na výpravu vysílačkou a hlavně nevím, že budu vysílačkou vypraven. To je ten základní postup ve stanici, když je osobák u péronu. V našem případě se neřeší centrálně zavírané dveře a proto je nutné tento postup zachovat vždy. Souhlas dostaneš stejně, jako by panťák zastavil na hradle pro hradláře, tedy z prvních dveří. Je blbost otevřít všechny dveře, když se dají otevřít jen přední. Je pravdou, že konkrétně na panťák jsme to neřešili, ale ani v D2 pro tento případ není úleva nebo jsem ji nenašel. 505 se dá do toho tahat, protože při výpravě vysílačkou se postupuje jako ve stanicích, kde výpravčí vlaky nevypravuje, což upravuje mimo jiné právě 505. Tohle je napsáno v 506. A 504 nemůžu popřít, protože ta mluví jen o výpravě vlaků na zastávce atd, kde výravčí vlaky nevypravuje. Jen zde využívám její postup i v určitém případě při výpravě vlaku výpravčím. Tedy výpravčí osobák vypraví vysílačkou 506 a pak se postupuje podle 504(jako na zastávce) a tepre pak mohu s vlakem odejt. Zdraví Martin |
Zdeněk
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 937 Registrován: 11-2003
| Odesláno Středa, 22. února 2006 - 18:26:29 |
|
Helmute nemůžu než souhlasit s Mcbainem protože tady je slušný forum. Nadávat a sprosťačit si můžeš jít někam na chat, kde je vše povoleno. Tady to tak není! Samozřejmě, že každýmu nějaké to slůvko ujede, ale zrovna taková reakce, jakou jsi vyplodil (vím moc dobře co jsi tam napsal - než to stačil Mcbain upravit, tak jsem to měl na mejlu) by tady prostě být neměla... To aby potom moderátoři a admini nedělali nic jinýho než vás kontrolovali. Tak se nerozčiluj a uvědom si to!
|
Zdeněk
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 939 Registrován: 11-2003
| Odesláno Středa, 22. února 2006 - 18:37:02 |
|
A jinak jsem chtěl říct, že samozřejmě nehážu vinu automaticky na fíru. Mohlo se stát cokoli, jen doufám, že se vše brzy dozvíme...
|
Jpnk
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 197 Registrován: 9-2005
| Odesláno Středa, 22. února 2006 - 20:03:37 |
|
Ad Kropáčova Vrtice dle info z DI,je strojvedoucí v kritickém stavu(krvácení do mozku) a dále údajně nedávno navštěvoval psychiatra za účelem léčení.
|
753016
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 52 Registrován: 4-2005
| Odesláno Středa, 22. února 2006 - 22:25:57 |
|
Vždyť to jsou určitě všecno blbé žvásty!Na někoho se to teď prostě musí schodit, ale uvidíme co bude všeho závěrem |
Ivan_horník Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9 Registrován: 2-2006
| Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 01:27:42 |
|
Na někoho se to teď prostě musí schodit po schodoch, po schodoch...
ale tohleto všecko je důležitý ty we, a pak sou eště jiný věci, který sou důležitý, rozumíš. A to je podstatný. |
|
Pavel_reiser
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 303 Registrován: 5-2002
| Odesláno Čtvrtek, 23. února 2006 - 13:33:23 |
|
753016 :> Se rozčiluješ úplně zbytečně. Z info, které jsou k dispozici, to na chybu fíry to prostě vypadá. Vyloučil bych chybu elektromechaniky, neboť se musím i nadále klanět pánům Siemensovi, Halskemu a spol. Vyloučil bych i chybu na vozidle (mě napadá jen pitomost, že motorák nebrzdil, nebo že nešel vyhodit výkon...ale nezávislých brzd má HV několik), tak na kom to teda zůstává ? Na fírovi. To jsou taky jen lidé a ti dělají chyby. Neměli by, ale dělají... a o tom asi ta úplně zbytečná halda nejspíš bude... Třeba měl infarkt, cévní mozkovou příhodu, diabetické koma... A to jestli chodil nebo nechodil k psychiatrovi, bych sem zatím netahal. Třeba to byl psycholog, lidi si ty pojmy dost pletou. A kolik z nás by jednoho nebo druhého občas potřebovalo (...) a kdo najde odvahu k němu zajít jen pro obyčejnou radu. Takový venkovský farář, je taky psycholog (měl by být) a nikdo se nikomu nesměje, že chodí ke zpovědi. |
Číslo příspěvku: 4674 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 07:40:05 |
|
infarkt, cévní mozkovou příhodu, diabetické koma... by měly vyloučit lékařské prohlídky. ale né vždycky se asi zadaří......
|
Tomášk
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 557 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 08:11:25 |
|
Na železničním přejezdu mezi Olovím a Kraslicemi na Sokolovsku se srazil osobní vlak s nákladním automobilem. Řidič náklaďáku utrpěl těžká zranění a byl převezen do nemocnice. (bez dalších podrobností na zpravy.iDnes.cz) |
Martin_zlivský
Moderátor
Číslo příspěvku: 19940 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 10:09:53 |
|
Martin2, Qěcy: Dle mých informací se na to nechvátá a spíš až za rok... Je snahou zestručnění (i když na rozsah třeba slovenské D3 se dostat samozřejmě nelze), problémy jsou ale mj. i s odbory. A současný stav nikoho zas tak moc nepálí...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova World Jumping Day: www.worldjumpday.org |
|
Marek__liberec
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 178 Registrován: 8-2002
| Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 12:23:55 |
|
Nehoda u Oloví - podrobnosti zde: http://www.novinky.cz/krimi/78457-ridic-po-srazce-s-vlakem-vypadl-na-kolejiste.html Nevíte, zda šlo o RegioSprinter nebo o 810?
|
Číslo příspěvku: 612 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 13:34:10 |
|
Tam ještě jezdí 810?
|
Číslo příspěvku: 4677 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 13:37:40 |
|
na něčem jo. většinu jezdí ten tramvajokrám.
|
HHH Neregistrovaný host Odeslán z: 213.29.21.58
| Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 13:47:05 |
|
No, a ví teda někdo co to bylo za vůz??? |
Číslo příspěvku: 4679 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 14:00:51 |
|
dle času nehody by se to dalo tipnout......
|
Martin_zlivský
Moderátor
Číslo příspěvku: 19946 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 14:32:44 |
|
Kristian: Já tam posledně jel v 720 (721?)+010+zamčená 010 .
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova World Jumping Day: www.worldjumpday.org |
|
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 776 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 15:14:53 |
|
Byl to vlak před šestou hodinou ze Sokolova a vedla jej 742 507. Na mašině menší škody typu pluh a podobně. Stalo se to oblíbeném přejezdu v Rotavě u pily. PŠ |
Číslo příspěvku: 614 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 15:44:10 |
|
Menší škody typu pluh za 100 000 Kč? To se mi nezdá..
|
Petr_Šimral
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 777 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 15:58:03 |
|
A co odpovíš policajtům, když se na škodu ptají snad ještě dřív, než do něčeho nabouráš? Navíc nezapomínej, že i práce má svou hodnotu. Je tam pluh, stupačky, zásuvka mnohočlenu a já nevím co ještě. Fotky jsem neviděl. PŠ |
753006
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 373 Registrován: 7-2004
| Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 19:56:31 |
|
k zab zař,na Jedlové je také elektromechanika a také se tam vyskytla chyba zab zař,kdyby to neviděl kromě fíry i čistě náhodou výpravčí,tak to fírovi tenkrát hodily na hrb s plnou parádou. A při přezkoušení se ta závada neobjevila a za čas se objevila znovu! |
Jpnk
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 198 Registrován: 9-2005
| Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 20:20:49 |
|
AD 753006 při přezkoušení se taky objevila,ale jen při té samé kombinaci vlakových cest,alespoň dle dle poučení ve škole.
|
753006
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 374 Registrován: 7-2004
| Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 21:24:02 |
|
Jo,ale snad až po tom druhém případu,ale hlavně šlo o to,že nevidět to tenkrát výpravčí,tak by fíra byl za blázna a mohl by tvrdit co chtěl že měl na volno.Takže zab zař taky není 100pro. |
Centrální_mozek
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1 Registrován: 2-2006
| Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 22:40:46 |
|
Další šmejd na přejezdu! Díky bohu že to vezl kocour. Dneska jsem na jednom nejmenovaném přejezdu viděl pani, kterak svýmu starýmu v hnusnym igk nadzvedla jednu a pak druhou závoru jako kdysi u Kladna. Bohužel to oba přežili a budou ohrožovat strojvedoucí i cestující i nadále! |
830026
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 284 Registrován: 10-2005
| Odesláno Pátek, 24. února 2006 - 23:26:04 |
|
Centrální mozek: Přesně tak. Už aby byl nejhorší nástroj(který vede tuto Zemi vstříc zkáze) v dějinách lidstva navždy odstraněn! V mém životě bylo jen málo dnů, ve kterých jsem se s tim hnusem nesetkal. Ničí to všechno včetně mého zdraví a dokonce mě to dennodenně ohrožuje všude. FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUJ! Stačí si představit město bez těch srač.ek. Ani to už snad nejde. Jak by bylo na světě krásně. Hned bych ho začal mít rád. P.S.: Skvělý "obrázek" pod nickem. IGK strůjcem všeho zla! |
Rk_kn
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 128 Registrován: 1-2005
| Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 09:00:51 |
|
Ani v kancelárii nie je bezpečné prostredie. Mali sme vedľa seba pri dop. stole ovládaciu skrinku od RPB. Keď náhodou osoba nepoučená a neznalá jednou rukou chytila kovovú skrinku tohto ovládača a druhou sa dotkla kovovej skrinky disp. zapojovača, dostal dobrú ranu do tela. Veľkosť napätia merali, ale nám neprezradili, len to rýchle opravili. Druhý prípad : Pri prácach na riad. prístroji v dop. kanc. niečo páni majstri pobabrali. A keď odišli, každá osoba oprávnená , ktorá zakrútila induktorom a zároveň stlačila jedno konkrétne tlačidlo hr. vložky, dostala úder prúdom naplno, ak sa nemýlim 120 V. Keď sme s niekym chceli vybabrať, tak sme mu to nepovedali a robili sme sa akože my nič. |
Noltha
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 155 Registrován: 11-2005
| Odesláno Sobota, 25. února 2006 - 13:31:33 |
|
No jak se tu píše, zabzař asi není 100%, ono se ani nedá na 100% přezkoušet, ale velká většina je naprosto spolehlivá, potíž už je s el.mech. kde její stav už téměř nedovoluje udržbu a pokud je funkční je lepší na to nešehat, ono pokud by se to udržovalo přesně podle předpisů tak za 1. se z toho po.... výpravčí a signalisti a za 2. už by to nikdo nedal dohromady |