K-report
 

Archiv do 02.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Železnice » GVD připravovaný » Staré archivy » Archiv do 02.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Petrik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 82
Registrován: 7-2003
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 12:25:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

lokom: četl jsem to ve vyhledači tisku. Psala to ČTK. Liberec - Pardubice se má rozhodnout během 14´-ti dní.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 955
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 13:24:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tohle je výborný. Tak panstvo si platit obslužnost moc nechce, ale zastavovat státem placený rychlíky, to by chtělo. Doufám, že si na to připlatěj.
ČTK:
Města Plzeňského kraje bojují s ministerstvem dopravy o o zastávky rychlíkových vlaků. Ve Zbirohu na Rokycansku a Horní Bříze na Plzeňsku se nechtějí vzdát vlaků, jejich zájmy hájí i kraj. Argumentují nedostatečným spojením k lékaři, do práce, škol a na nákupy. Píše to dnešní Právo v regionální příloze.
Zatímco Zbiroh by měl v novém jízdním řádu o rychlíky přijít, v Horní Bříze nikdy nestavěly, přestože jde o druhé největší město severního Plzeňska. "Snažíme se lidem zajistit návaznost vlakové a autobusové dopravy tak, aby mohly děti jezdit ráno do školy a lidé do práce, a teď nám zruší rychlíky, které jezdí každou hodinu. To výrazně ovlivní celý systém," uvedl starosta Zbirohu Jiří Pražský.
Vlaky jsou vytížené v obou směrech, na Prahu i na Plzeň. Ministerstvo přichystalo úpravu jízdního řádu kvůli úspoře času na trati. "Uspoří se tím maximálně dvě minuty. Osobní vlaky potřebu nepokryjí a navíc jsou pro cestující neatraktivní kvůli zdlouhavému spojení," dodal Pražský. Město už poslalo na ministerstvo protestní dopis. Starosta chce zorganizovat petici.
Také v Horní Bříze na trati Plzeň - Žatec by rychlíky výrazně zkvalitnily dopravní systém. "Spojení do měst se ztenčuje. Rychlíky projíždějí zhruba čtyřikrát denně a pro dopravu do Plzně i na druhou stranu by byly podstatné. Využívali by je i turisté," uvedl starosta Karel Hinz. Horní Bříza má 4500 obyvatel. Nedaleký Kaznějov o 1500 méně, rychlíky tam staví.
Regionální význam obou zastávek potvrzuje i Plzeňský kraj. "Postavili jsme se za obě města, poslali jsme na ministerstvo dopravy dopis, v němž žádáme, aby tam rychlíky stavěly," řekl radní pro dopravu Miroslav Jaroš.
Ministerstvo právě teď sestavuje pro České dráhy objednávku nového jízdního řádu, který by měl platit od 10. prosince. Ministr dopravy Miroslav Šimonovský v Plzni slíbil, že regionální zájmy grafikonu zohlední. "Změny jsme navrhli v zájmu zrychlení, ale budeme se snažit systémové požadavky obcí a krajů respektovat," řekl ministr. Podle něj má definitivní rozhodnutí padnout 10. června.
vap jpt
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22537
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 13:51:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Tak dlouho se budou rychlíky zrychlovat, až budou úplně rychlé. Jen ti cestující tam budou chybět - nebudou mít kde nastoupit...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2301
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 14:12:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ:
Na druhou stranu, rychlíky tu nejsou od toho, by stavěly v každé dědině.
ICQ: 202 888 377
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 416
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 14:34:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ministerstvo přichystalo úpravu jízdního řádu kvůli úspoře času na trati.

Smutné na tom je, že při zrušení Zbiroha a Zdic navrhli pro R na 170 jízdní řád, který ušetří celkem 2 minuty, čili skoro nic. Chápu, že se nedá stavět všude, ale ten argument se zrychlením mi přijde dost pochybný.

Co hodnotím kladně, je to, že se konečně kraje začínají aktivně zapojovat do připomínkování rychlíkové sítě.

P.S.: Martine Z. jukni prosím na mail.
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1052
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 15:19:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen by muselo být nádraží Zbiroh být ve Zbirohu. Mnohem víc na trati ležící obce a stejně velké jako Mýto či Holobkov se v pohodě osobáky do Plzně a do Prahy (s přestupem na os.v. v Berouně) dopraví. Dokonce čistota souprav rychlíky o třídu předčí.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 868
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 15:38:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield: Ale jsou od toho, aby jezdily plné a na dotčených tratích to vyjma extrémních časů není žádná sláva...
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2304
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 15:52:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice:
No nejsem si jistý, jesi by vesnice, která má 2500 obyvatel, pomohla zaplněnosti rychlíků.
Někdo by přibyl, ale jiné by to časté zastavování zase mohlo odradit .
ICQ: 202 888 377
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 16:01:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já si myslím, že daleko víc lidí odradí špinavá sedadla, špinavé okýnka, špína a nepořádek na WC ve vlacích, neochotný personál , než jedna nebo dvě zastávky navíc. I když musím uznat, že s tím pořádkem se to poslední léta dost zlepšilo, ale pořád to není ono...
Zajímavé jsou třeba lehátkové vozy na vlacích směr Plzeň. Ty mi osobně vadí víc než ty zmiňované dvě zastávky...
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 417
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 16:05:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Richard:
Tím jsou míněna B255, kterých teď jezdí podezřele mnoho? Minulý týden jsem ho trefil i na Šrot im Waldu
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 961
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 16:16:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, mohlo by se rýsovat cosi jako kombinace/spolupráce IAD a VHD. Prostě občan dojede na rychlíkovou stanici na kole/autem svým/ autem sousedovým spolu se sousedem/obecním minibusíkem a dál pojede rychlíkem. Zastaví li rychlík jednou za 5 stanic pro deset lidí, je to ekonomičtější a rychlejší, než zastaví-li 5x pro dva lidi. Navíc to zastavování odradí i ty dva lidi na každé zastávce a oni tím IAD nepojedou jen k dráze, ale až do cíle cesty. Čili řekl bych, že se nám tu rýsuje jisý kompromis a budoucnost... Ostatně, ve městě to funguje už dávno - lidé jdou na metro (=rychlík) ochotně pěšky dál než by šli na tramvaj či bus (=osobní vlak), tak ať se venkov učí.
Richard
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 5-2006
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 16:25:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl : Přesně ty jsem myslel. V nich je pohodlí srovnatelné s 810.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 871
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 16:27:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield: No, samozřejmě tam už hraje roli více faktorů, je to hodně diskutabilní. V těchto stanicích bych se ale zastavování moc nebál.

Káem: Někde na venkově to tak funguje (kolo+vlak - Hanácko, Břeclavsko). Bohužel, jak jsou prášule, tak se koupí auto a kombinace IAD+vlak už zpravidla není praktikována, což je bezesporu škoda. Nějaká ta záchytná parkoviště by to možná pomohla trochu změnit.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1444
Registrován: 8-2004
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 17:53:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad zastavování rychlíků:
Martin: Aneb tak dlouho se budou rychlíky zpomalovat, až z nich budou osobáky. (To jen pro úplnost.)

Se zastavováním v Lysé nebo Zdicích souhlasím bez výjimky. O přínosu toho Oseka a Zbiroha bych pochyboval už třeba jenom proto, že nějak neznám lidí, kteří by praktikovali svou dopravu tak, jak popsal Káem. Nebo - přes Osek občas jezdím a nikdy jsem tam neviděl vystupovat víc jak 5 lidí.
Ono kdyby třebas osobák navazoval v Berouně na rychlík a ne zase na osobák, tak by to nebyl pro občany Zbiroha takový problém. Říkám si, kolik lidí jezdí do toho Králova Dvora, resp. Popovic, že na ně zbytek doplácí (nemyslím peníze).

A to, že kraj by nejraději zajistil obslužnost rychlíky, které neplatí a osobáky žádné nejezdily je zřejmé, pro něj logické, ale mě se to tedy nezamlouvá.
Zpoždění nehledej, najde si tě samo. A jak rádo!
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 418
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 17:53:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik párů R staví ve Zbirohu? 5 či 6? Jen aby měli všichni jasno co se řeší ...
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1445
Registrován: 8-2004
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 17:57:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aby nevzniklo nedorozumění:
V zásadě mi zastavování ve Zbirohu nebo Oseku nevadí - zdržení obnáší v obou případech tak 1-2 minuty, ale také ho z výše uvedených důvodů nijak výrazně podporovat nebudu - prozatím.
Zpoždění nehledej, najde si tě samo. A jak rádo!
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 875
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 17:59:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl: Letos 8 ks. Osobních zkušeností s výstupem/nástupem v této stanici moc nemám, takže mluvím jen obecně.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 876
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 18:03:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch: Přecejen ten Osek je trochu jiný případ. V relaci Praha-HK jsou vlaky přecejenom narozdíl od Praha-Plzeň konkurenceschopné busům (možná i IAD).
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 18:11:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Osobních zkušeností s výstupem/nástupem v této stanici moc nemám, takže mluvím jen obecně.

Já tu osobní zkušenost mám a do Klidné síly ráno do Prahy nastupuje kolem 15 lidí (ale bývám ještě rozespalý, tak to berte s rezervou ), do R 893 a R 895 nastupuje kolem 5 - 10 lidí. Čili ne, že bych zastavování ve Zbirohu fandil, ale chápu to. Kromě toho má Zbiroh snad i autobusový napaječ.
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 420
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 18:16:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono kdyby třebas osobák navazoval v Berouně na rychlík a ne zase na osobák, tak by to nebyl pro občany Zbiroha takový problém.

Tak to bylo jeden grafikon. Osobáky tehdy byly téměř bez návazností v Plzni. Současný stav má i tu výhodu, že jsou osobáky proti sobě ve Zdicích a v Chrástu, čili je to lepší na přípoje. To už spíš protáhnout některé osobáky bezzastávkově do Prahy, ale to se nebude chtít platit ani jednomu z krajů.
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1447
Registrován: 8-2004
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 18:16:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl:
Kromě toho má Zbiroh snad i autobusový napaječ.
Jestli ano, tak .
Zpoždění nehledej, najde si tě samo. A jak rádo!
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 421
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 18:23:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:
Tady
http://www.portal.idos.cz/Data/pdf/L470510_060528_49168.pdf
a
tady
http://www.portal.idos.cz/Data/pdf/L470520_060528_49169.pdf
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1448
Registrován: 8-2004
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 18:41:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl:
Díky. Docela se divím, že něco takového existuje. Ovšem některé přípoje jsou dost takové ... Třeba od R 855,857, případně 854. Ale nelze chtít všechno, že.

Ty přípoje jsou problém. Je fakt, že mě hned nenapadly. Ono ale dnešní situace v Rokycanech také nic moc. A osobáky z Příbrami by mohly (nebo spíš měly) zajíždět až do Berouna.
Zpoždění nehledej, najde si tě samo. A jak rádo!
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 879
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 18:44:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl: Předpokládám, že těch 15 lidí je poměrně slušné procento (10%?) z celkového počtu lidí ve vlaku, že?
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1053
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 20:57:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kolik z těch 15 lidí vybalí čipovku? (A proto nepoužijí dálniční napáječ.)

Zbiroh je pro os. vlaky Beroun - Plzeň místo s nejmižší frekvencí. Skoro vše vystoupí do Hořovic a za Zbirohem se to teprve začne plnit na Plzeň.
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 21:25:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad petrik: oki diky
Lokom
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 231
Registrován: 9-2003
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 21:27:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad vsd: u SA je mozny na lince lbc - ph uplatnit slevu pro studenty na vsechny spoje
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2312
Registrován: 10-2004
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 22:14:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ZSSK se rozhodly zveřejnit návrh GVD 2007. Kéž by se ČD poučily.
http://vlaky.net/servis/sprava.asp?lang=1&id=1257
ICQ: 202 888 377
Pmencik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 6-2002
Odesláno Pondělí, 29. května 2006 - 22:16:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravim všechny, sice je to z předběžného návrhu GVD ZSSK (vlaky.net) ale zajímal by mě R 1200/1201 Praha - Split trasovaný přes Rajku. Ví někdo více?
Zelená
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 944
Registrován: 3-2005
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 09:48:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ovšem mezi oběmi návrhy ( a to beru jen trať 320, resp. 127 ) jsou velké rozpory. Např. del ZSSK přijíždí v 5:30 do Čadce os valk z Č.Těšína, který v návrhu Čd vůbec není uveden. Dále rychlík Žilina - Bohumín dle ZSSK odjíždí ze Žiliny v 19:40 (v časové poloze dnešního Excelsioru), avšak dle Čd to vychází o 3 hod, dříve (v poloze nynějších Hradčan). Rovněž nesedí přímé vlaky Vsetín - Púchov v návrzích 280, resp. 125. Tak co je potom pravda? Myslel jsem si, že alespoň přeshraniční vlaky se připravují společně? Anebo teď bude licitace kdo z koho?
Štastnou cestu!
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1452
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 10:02:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zelená:
Návrh, který je zveřejněn třeba na www.zelpage.cz je už nejspíš neplatný, resp. existuje novější verze.
Zpoždění nehledej, najde si tě samo. A jak rádo!
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 422
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 10:23:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:
Ono ale dnešní situace v Rokycanech také nic moc.

Co se Ti nelíbí na Rokycanech? Jsem tam skoro proti sobě osobák a rychlík z opačných směrů a tak se dá z Holoubkova jezdit do Prahy přes Rokycany, tedy aspoň já bych to tak asi praktikoval, pokud bych byl odtamtud.

A osobáky z Příbrami by mohly (nebo spíš měly) zajíždět až do Berouna.

To by bylo fajn, ale v ideálním případě by to chtělo, aby rozumně vyšla i Březnice, nic lepšího než současný systém se mi ale zatím nepovedlo vymyslet.


Dejvice:
10% to asi nebude, Klidná síla jezdí docela plná a i další vlaky vezou víc než 100 lidí.


Borovicka:
Kolik z těch 15 lidí vybalí čipovku?

Nevím, to jsem opravdu nezkoumal, kromě toho jezdím občas. Jestli ale problém Zbiroha nebude v tom, že mají do Prahy i Plzně daleko a proto chtějí těmi rychlíky, resp. než jet osobákem a ještě s přestupem v Berouně, tak se každý na vlak vybodne.
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Ivan_horník
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 10:43:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem tam skoro proti sobě osobák a rychlík z opačných směrů

A ty jsi ten rychlík nebo ten osobák?
ale tohleto všecko je důležitý ty we, a pak sou eště jiný věci, který sou důležitý, rozumíš. A to je podstatný.
Jena
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3139
Registrován: 11-2002
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 11:13:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem tam skoro proti sobě osobák a rychlík z opačných směrů a tak se dá z Holoubkova jezdit do Prahy přes Rokycany

Pokud pominu fakt, že vyjma "čipovkářů" by se běžnému substrátu taková cesta poněkud prodražila, pak pochybuju, že takový osobák na Beroun bude čekat na nějaký zasekaný krychlík z protisměru....
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 423
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 11:46:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ivan_horník:
Jelikož na 170 jezdím jen rychlíky, tak asi ten rychlík .

Jena:
To jsem asi přestřelil, časová úspora není tak velká, jak jsem si myslel.

Ale tím, že jsou proti sobě osobák a rychlík, jsem chtěl říct, že to umožňuje, aby Mirošovka jela od vlaků z obou stran.
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22541
Registrován: 4-2003
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 12:26:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl:
Asi mi mail blbne :-(, zkus to prosím poslat i na seznam (pod nickem).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1054
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 12:47:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jezdil jsem teď přes zimu párkrát Praha - Holoubkov a zase to proti rychlíku tak pomalé není. Samozřejmě po dálnici je to o jiném. Obecně to platí pro každou zastávku (městečko), že rychlík by byl lepší, zvlášť pro toho kdo dojíždí denně. Důležitější je podle mne, zda spoje jezdí po celý den v taktu. Autobusová konkurence tu neexistuje a vlaky jezdí o víkendu i tak minimálně obsazené (od Hořovic po Rokycany).
Arakain
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 49
Registrován: 8-2003
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 13:06:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co zavézt sice šílenost, ale proč by nebyla nereálná... V jízdím řádu se dříve zhusta, nyní občas objevují značky jen na znamení či jen pro nástupúvýstup. Takže stanice, kdy by rychlíkem přisedlo 5 lidí a to jen občas a zároveň jsou to alespoň trošku větší města (tzn Osek, Zbiroh, na moravě Vracov atd, bude jich víc) a zastavovat jen na požádání. Toto požádání bude muset nastat min 5 min před požadovaným zastavením v dané stanici (časem za pomoci SMS se zadáním jeho čipové jízdenky, aby se určitě zastavení nějak zaplatilo)... Nemusí se počítat, že vlak bude zastavovat všude a v rámci jízdní vaty se toto zvládne. Tento způsob aplikovaly dálkové autobusy už v letech 1980 (dřív si to vzhledem k věku nepamatuju). Je to v tuto chvíli myšlenka ujetá/nikdy se to takto nedělalo/za chvíli všichni radši pojedou IAD, tak je nutné začít šahat i k těmto krokům. A nepříčinilo by se mi to i pro zastavování na požádání v rychlících ve stanicích na koridoru jako Přelouč....
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1055
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 16:01:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jaký způsob že aplikovaly dálkové autobusy? Nějak mi připadá, že princip autobusového zastavování je už desítky let stejný a požádání byla spíše jen vůle řidiče mimo předpis.
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 17:27:10   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Docela by mě zajímalo, kdy se u nás přijde na to, že by mohli příměstské vlaky odjíždět, popřípadě příjíždět ze/do svých cílových stanic, k a od R vlaků? Pro ilustraci: Aby cestující jedoucí z Plzně rychlíkem mohl v klidu přestoupit v Berouně na Os a pokračovat třeba do Černošic a naopak. Myslím si, že příměstské regiony mají v tomto směru slušný potenciál a navíc nic by to nestálo. Jen přizpůsobit JŘ. V Německu je toto běžné tak nevím proč to nejde u nás. Nevím kolik lidí použije vlak třeba v této relaci s čekáním 40 min v Berouně a přitom stačí tak málo...
Garfield
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2314
Registrován: 10-2004
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 17:34:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V tom návrhu na vlaky.net je Detvna vedený jako Ex a psaný až do Prahy, v tom (asi starším) návrhu na zelpage jako EC a jenom do Ovy-Svinova (dál spojený s Prahou).
ICQ: 202 888 377
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1455
Registrován: 8-2004
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 19:13:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Garfield:
Jak na které trati. Na 127 ano, ale třeba na 170 je psán taktéž jen z/do Ostravy-Svinova. (Bohužel) bych tomu Svinovu věřil spíš.

Mibl: To by bylo fajn, ale v ideálním případě by to chtělo, aby rozumně vyšla i Březnice, nic lepšího než současný systém se mi ale zatím nepovedlo vymyslet.
Vy na to přijdete (zcela vážně myšleno). Byl jste mi představen jako znalec a v tomto směru dost podnikavý člověk.
Zpoždění nehledej, najde si tě samo. A jak rádo!
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 424
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 13:45:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:
Vy na to přijdete (zcela vážně myšleno). Byl jste mi představen jako znalec a v tomto směru dost podnikavý člověk

To víš, my fyzikální chemici jsme perfektními odborníky na integrální taktové grafikony .

Teď už vážně: Martin asi trochu přeháněl. Ve skutečnosti je to jednoduché, na internetu jsem si našel pár článků k taktovým grafikonům, našel si rozvojové dokumenty Jihočeského kraje + trochu i kraje Plzeňského a podle toho jsem si zkusil nakreslit cílový ITG na trati 190 a tratích okolo. Komunikuji se samosprávami na Blatenkách, celkem znám potřeby cestujících a zároveň komunikuji s jihočeským KC ČD a krajským úřadem Plzeňského kraje. Nic víc, nic míň. Nic nerozhoduji, pouze přináším náměty a je na obcích a na krajích, aby tyto byly dotaženy do konce. Na to, že ji mi slušně říkáno, že něco nejde, jsem si už zvyknul, ale dokud to nedotáhnu na Blatenkách k JŘ, ve kterém nebudou zjevné nelogičnosti, tak to nevzdám. Ono takové žití na pomezí tří krajů má svá nemalá specifika - do krajských měst je daleko, pro všechny jsme okrajová a "nezajímavá" část kraje, ...
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Semolina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 224
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 14:12:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Garfield: Ve slovenském návrhu je více odlišností od českého, např.: R 224/225 (ex Laborec) se u nich jmenuje Šírava, u nás se nejmenuje nijak, nebo u R 422/423 mají název Cassovia, kdežto u nás nikoliv.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1463
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 15:43:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl:
Pořád jste dál než já. Já jsem se ke komunikaci s příslušnými úředníky zatím nedostal. Jako pražák ani neznám přesné potřeby cestujících v oblastech o které se zajímám (jde zejména o tratě 070-080-030 a 120), neboť tam jezdím pouze příležitostně. Ani si moc dobře nedovedu představit, že by na mě někdo dal - právě s odůvodněním, že tam nežiji. Takže pár mých chabých pokusů o nějaký rozumný JŘ nemá valného významu - tudíž ani nejsou nějak extra propracované.
Zpoždění nehledej, najde si tě samo. A jak rádo!
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 425
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 17:49:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hroch:
Vyrábet JŘ bez znalosti místních poměrů, přepravních vazeb, potřeb zaměstnanců a školáků včetně začátků a konců směn a vyučování, ... je velmi těžké. Právě to, že potřebnou detailní znalost nemají často ani krajské úřady a krajská centra ČD, je mnohdy důvod toho, proč vlaky ne vždy vozí tolik lidí, kolik by při srovnatelných nákladech mohly.

tudíž ani nejsou nějak extra propracované

Takhle se to nedá brát, jde o to nastřelit základní kostru taktu (pokud má na dané trati takt smysl) a pak již řešit vlaky na/ze směny a do/ze školy, reagovat na to, že nám na jiné trati zahýbou s přípojným vlakem, a tedy jeden z vlaků z vaší trati jede do prázdna ...

P.S.: Klidně si můžeme tykat.
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22576
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 18:34:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Semolinea a spol:
Ty návrhy se dají brát vážně sotva v dálkové dopravě. Osobní už je většinou dost/úplně jinak. Ale předpokládám, že nové návrhy se na net jen tak (pokud leto ještě vůbec) nedostanou.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22580
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 19:25:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl, Hroch, Káem, ..., rychlíky:
Je mi jasné, že u rychlíků je tlak na krátkou jízdní dobu, ale je třeba o (ne)zastavování rozhodovat na základě podkladů; nyní to vypadá spíš jak náhodné losování.
K čemu je například dobré odpírání zastavení prvních/posledních rychlíků? V taktu jet stejně musí, tak nevidím důvod, proč musí někde pak hnít (nástup méně lidí je rychlejší) a nemůžou zastavit někde navíc. Teď nemyslím pouze 170, ale i 190, 220, trochu snad i 200, a samozřejmě i mnoho dalších tratí. Zejména pak v případech, kdy absolutně neexistuje regionální doprava schopná lidi do menších sídel rozvést (když pominu, že pro dost cestujících je přestup nepřekonatelný - s tím se ale nedá nic dělat *).

PS:
Nebuď, Michale, tak skromný

PS*:
Pro Káema: Zatímco v Praze lidi do MHD téměř musí (a tedy Ti tam zbude víc než samotná „socka”), na vlak se Ti klidně můžou vyfláknout.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1464
Registrován: 8-2004
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 20:34:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
Zejména pak v případech, kdy absolutně neexistuje regionální doprava.
A to je právě jeden z problémů - dálková doprava leckde supluje místní. Kdyby se na tom zastavování R kraj také finančně podílel, ale to reálně nevidím .
Zpoždění nehledej, najde si tě samo. A jak rádo!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22586
Registrován: 4-2003
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 21:24:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, i to by bylo možnost. Rozhodně lepší, než když ráno/večer pojedou souběžně dva (polo)prázdné spoje.

A když jsme u toho zastavování - opět se šuškalo, že budou na Hluboké stavět veškeré rychlíky. Ale pozor! Na plzeňské Hlobuké...
Beru to však spíš jako výmysl, než cokoliv alespoň s nějakým reálným základem...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 22599
Registrován: 4-2003
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 03:52:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Naopak podle vcelku věrohodných informací minimálně Zdice nakonec zůstanou. Zda Zbiroh, netuším, Lochovice bohužel asi budou mít opět smůlu :-(
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
T 679.1
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.101.27.169
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 08:08:11   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Podle toho co vídávám, tak víc lidí nastupuje spíš ve Zbirohu než ve Zdicích. Zdice tak do pěti ks. Tam to opravdu nemá cenu zastavovat neboť je tam silná autobusová konkurence jako v Berouně. Snad jen na přípoje na R z 200.
Milanm
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 381
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 09:37:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týče zastavování rychlíků v Horní Bříze si myslím, že je jedině dobře, aby zde stavěly. Když staví v menším Kaznějově, tak je blbost HB projiždět. Avšak navrhoval bych zastavovat na Horní Bříza zastávka...bližší vzdálenost od samotného města a fabrika u stanice Horní Bříza stejně asi zkončí.
Co se týče ryhlíků na 170...to je docela složitá situace. Ty Zdice bych snad vypustil a nebo stavěl pouze tehdy, když by byla návaznost na/z rychlíky/ů na trati č. 200. Zbiroh nádraží je de facto Kařez a do Zbiroha je to ještě "dlouhá míle". Pravdou je, že autobusové spojení nádraží se Zbirohem a dále k Berounce je v současné době vyhovující a má celkem slušnou návaznost na vlaky a to i v SONE. Ale vezměme si takové Mýto nebo Holoubkov. Ty mají nádraží přímo ve městě a rychlíky pouze profrčí. Rychlík by měl ale zůstat pořád rychlíkem a ne se z něj stát spěšňák. Osobní vlaky na trase Beroun-Plzeň jsou podle mého názoru v současné době vedeny opravdu dobře. Já si myslím, že by bylo dobré ve Zbirohu zastavovat pouze tehdy, když tu hodinu nejede žádný osobní vlak, jak směrem na Plzeň tak na Beroun.
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 09:49:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby se na tom zastavování R kraj také finančně podílel, ale to reálně nevidím

Velká potíž je v tom, že kraje spadly do "dotování" regionální dopravy rovnýma nohama a snaží se s ní něco za pochodu dělat. Někde jsou konzervativní, jinde mají snahu měnit systém k lepšímu. Do toho vloni MD ztaktovalo rychlíky a tím spustilo velkou vlnu předělávání jízdních řádů do taktové podoby. A dokud se toto neusadí tak na to, že kraje budou přispívat na zastavení rychlíků, nevěřím.
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 970
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 12:54:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl: No o Blatenských lokálkách ani nemluvte. Jestli to co tam je teď je vaším výsledkem, tak potěš. Roztržení v Blatný, nepřípoje v Březnici, zbytečné vlaky z Blatné do Březnice, doporučení ve VLAKOVÉM JŘ : "použijte autobus"! Jakkoliv jsem železniční šotouš, NIKOMU za svých známých si od dob zrušení křídla spěšňáku do/z Volar nedovolím doporučit, aby do Blatný nebo Sedlice jeli vlakem.
Ostatní: Pokud nebudou R zastavovat ve Zdicích, můžete zavřít 200 rovnou. Určitě nepojedu dvěma osobákama z Prahy abych ve Zdicích přesedl do motorového rychlíku. Na týhle trati jde fakt všechno k horšímu - nejdřív ty večerní/ranní spěšňáky, teď Otava, Antibezdrev...
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 427
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 13:35:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Být Vámi, tak
1) bych si nejprve otevřel jízdní řád po první změně,
2) pak trochu zchladil vášně a začal více přemýšlet o potřebách místních.

Zlomení v Blatné je samozřejmě špatně, ale je to ze všech špatných řešení to nejméně špatné. Buď se mohou oželat přípoje ve Strakonicích (to bychom opravdu neradi), nebo se mohou oželet přípoje v Březnici (ty chceme též) nebo se to v Blatné musí zlomit, jinak to nejde.

nepřípoje v Březnici
A který Vám konkrétně vadí? Ten nejkřiklavější byl odstraněn první změnou současného JŘ a s dalšími už se nedá nic dělat. Je to kompromis na kterém se dohodly obce. I Bělčice chtějí mít spojení do Strakonic a Českých Budějovic.

zbytečné vlaky z Blatné do Březnice
Tak tohle zkuste dojít říct starostovi Bělčic a budete hodně rychle upalovat

NIKOMU za svých známých si od dob zrušení křídla spěšňáku do/z Volar nedovolím doporučit, aby do Blatný
To, že padnul večerní spěšňák též považuji za chybu, ale obcím nechybí, tak se toho s tím nedá mnoho dělat.

aby do Blatný nebo Sedlice jeli vlakem
Já jezdím z Prahy do Blatné vlakem každý týden. Do Sedlice to už nejde, ale držet přípoje v Březnici a projíždět v Blatné skrz znamená nepřípoje ve Strakonicích a to je neprůchozí, kvůli těm pár lidem skrz to za to nestojí.

doporučení ve VLAKOVÉM JŘ : "použijte autobus"!
Když už to nejde udělat průjezdné vlakem, tak je aspoň drobné upozornění, že v té době jede nějaký autobus dobré, ... je to snaha pomoci cestujícím. Dopravci mohou spolupracovat a nebo mohou jezdit v přesně stejné časy. U nás se pokusili domluvit a podle Vás je to špatně ...

Určitě nepojedu dvěma osobákama z Prahy abych ve Zdicích přesedl do motorového rychlíku
Co takhle si nastudovat Návrh JŘ a pak řvát o to méně?

P.S.: To Vám tak moc vadí, že se nedotanete z Prahy do Mačkova?

P.S.2: Bylo by dobré si uvědomit, že jízdní řád je vždy kompromisem a na pomezí 3 krajů se zlomem spádovosti to nikdy nebude lehké

(Příspěvek byl editován uživatelem Mibl.)
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 975
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 15:52:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl: Přesně, Mačkov. Odhalil jste mě, jezdím do Čekanic.:-) V podstatě se mnou ve většině bodů souhlasíte, jen píšete "nejméně špatné" a "nedá se nic dělat".
30 let jsem jezdil v sobotu v 6.20 z Prahy a v 8.30 z Březnice (plus mínus) - ted přesedám ještě ve Zdicích a končím v Blatný jako před 20 lety . Nebo v 9 z Prahy, v 10.30 ze Zdic a v 11.30 z Březnice. Teď přesedám ještě v Berouně a v Březnici přípoj není, nemluvě o tom že pokud by byl, tak zas jen do Blatný. Pravdou je že se mi možnost dojet tam ráno zprůměrovala ze dvou do jedný - v 8,15 z Prahy, přestup ve zdicích a březnici a jsem v 10,30 v Blatný. Odpolední možnost zůstala a vylepšila se, to je pravda, 16,15 z Prahy, Zdice-Březnice a v 18,30 jsem v Blatný. Dřív jsem býval v mačkově a potažmo v čekanicích až kolem osmý, ale to teď budu taky, protože půjdu pěšky. No a poslední večerní spoj je ještě lepší, jít ve 22,15 pěšky z blatný radost není už vůbec, zvlášt když předtím jsem ve 22,15 byl v sedlici, že jo.
Zbytečnej vlak? 20,02 z Blatný do Březnice.
No a zpátky? Ze Sedlice se jezdívalo kolem pátý ráno a kolem půl devátý se bylo v Praze. Dneska je to skoro tak, jen se dvěma přestupy. Dopolední spojení v 10 je roztrženo v Březnici, odpoledne ve 13,39 z Sedlice jede jen v sobotu a neděli do Blatný a z Blatný jen v pracovní dny! takže opět nic. Pravda, jde to tedy svým spůsobem v 15.00 ze sedlice a poslední spoj, který býval kolem 17.00 jede jen z Blatný v 17,27. Jo, ještě je tu možnost Sedlice 20,16-Strakonice-Plzeň-Praha 23,45, ale uznejte, to pojedu já šotouš, říct to někomu normálnímu...
A to vše proto aby vznikl jakýsi pochybný náznak taktu, jaxte to viděli ve velkém světě - odjezdy lokálky z březnice: 4,55-6,00-8,02-10,02-12,02-14,12-14,52-16,02-18,02-21,45.
Mimochodem os 17905 jede úsek ST-Břez 75 minut, R799 65 minut a mám pocit, že byla doba, kdy to lokálka stihla za stejnou dobu (musel bych prohledat JŘ, třeba to víte zpaměti).
No a autobusů přitom neubylo - no tak řekněte sám, čím pojedu příště?
:-) Jasně že vlakem, a celkem chápu, že rozhraní tří krajů dělá svý, ale bejt obyčejnej cestující, tak asi uteču.
Hroch
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1465
Registrován: 8-2004
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 16:31:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl:
A dokud se toto neusadí tak na to, že kraje budou přispívat na zastavení rychlíků, nevěřím.
No, to já také ne .

Káem:
A to vše proto aby vznikl jakýsi pochybný náznak taktu, jaxte to viděli ve velkém světě.
Myslím, že pokud je tkt na všech okolních tratích a chci zachovat přípoje, musím mít pak ten takt i na té lokálce. To mi dává selslký rozum.
STOP KSČM!!!
Mibl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 6-2005
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 17:06:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mimochodem os 17905 jede úsek ST-Břez 75 minut, R799 65 minut a mám pocit, že byla doba, kdy to lokálka stihla za stejnou dobu (musel bych prohledat JŘ, třeba to víte zpaměti)

Ano, to bylo, problém není v tom, že se zpomalila lokálka (= ta je pořád stejně rychlá), ale rychlíky přes Písek mají kratší pobyty ve stanicicích a tedy jsou rychlejší o cca 10 minut a výsledkem toho je zlomená 203. Můžeš navrhnout, že rychlíky nemusí křižovat v Březnici ale někde jinde, podobně nemusí rychlíky na 190 křižovat u Strakonic, ale tím rozbiješ spoustu návazností v Plzni, Zdicích, Strakonicích, Českých Budějovicích, Ražicích, Táboře, ... To kvůli Káemovi (a jeho oddílu), který by rád jel parkrát do roka skrz Blatnou nikdo neudělá :-).

ale bejt obyčejnej cestující, tak asi uteču.
Budeš se divit, ale na jižní části 203 cestující o víkendu přibývají (pracovní den neumím moc posoudit). Prostě mít každé 2 hodiny spojení do/z Českých Budějovic, Volar i Horažďovic je přitažlivé. Sever 203 taky není horší než dřív a na 191 se pořádný JŘ povedl až od minulého týdne.

A to vše proto aby vznikl jakýsi pochybný náznak taktu, jaxte to viděli ve velkém světě
Je-li v zájmu většiny cestujících (a tím pádem i dopravce a obcí) dělat přípoje od rychlíků a je-li v zájmu kraje coby objednavatele mít spoje přes den rovnoměrně rozloženy a je-li na trati 200 takt, tak jiná možnost skoro není.

Jediné s čím by se dalo zahýbat na dříve je 12:02, pokud by jel z Březnice kolem 11:35 tak by byl v Blatné skrz, ale to by se z taktu musel jemně vyhodit i příslušný osobák ze Zdic (stačilo by jen zkrátit pobyty). Zkus to navrhnout krajskému úřadu Středočeského kraje, třeba to bude průchozí. Ale stejně toto spojení bude fungovat jen v pracovní den. O víkendu bude u nás nejspíše preferována trasa od Bezdrevu.

A co se týká spojení do Blatné z Prahy, tak o víkendu jsou odjezdy z Prahy 6:15, 8:15, 12:15, 14:15 a 16:15 s jízdní dobou kolem 2:15, něco takového jsme nikdy neměli. Od těch v 12:15 a 14:15 z Prahy tuším jede v Blatné v pracovní den autobus do Čekanic (to je ten vyznačený v JŘ jako autobus směr Strakonice).

Ten zbytečný vlak je tam pro večerní spojení z jihu Čech do Bělčic, takže až tak zbytečný není.

Večerní 21:45 z Březnice by se od prosince měl posunout na 21:35, ale v Blatné bohužel stejně nevyjde skrz.

P.S.: Ať se tábor vydaří. Už jsme spolu před časem komunikovali mailem a tak jsem se vrátil k tykání. Ale na tu provokaci jsem musel zareagovat trochu neurvale .
PER ANGUSTA AD AUGUSTA.
Přes věci trudné k věcem vznešeným.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 977
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 02. června 2006 - 10:53:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mibl: Aha. No vidíš. Jo provokace to trochu byla :-) Ale vidíš, že to poledne by šlo, kdyby nebyl takt zákon :-) No pokud lidi přibejvaj, tak beru všechno zpět.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace