Autor |
Příspěvek |
Mauricio
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 659 Registrován: 4-2005
| Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 06:35:14 |
|
Verusha - hele, přiznej se, máš něco společnýo s tím, co máš teď v podpisu?
Jakmile se do něčeho pustíme, objeví se něco, co je třeba udělat dřív. mejl pod nickem :o) |
|
George
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 416 Registrován: 5-2002
| Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 08:33:58 |
|
Ad Pvvs:na svého budoucího modelu Šx11 jsem zakoupil celé autíčko na vysílačku od rákosek za 250,-Kč.Jezdí vpřed, vzad, brzda reversem, vlevo vpravo.Chodí to na 4 tužkovky přijímač, vysílač 9V baterie.Rychlost 10 Km/h,dosah 70 metrů.Pro sichr jsem koupil dvě autíčka, druhá sada pujde do Š120(tý velký). |
Pvvs
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2184 Registrován: 7-2003
| Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 09:26:40 |
|
George: tech modelu mam doma taky povic. Vzhledem k tomu ze tamani pouzivaji pouze bumbac regulaci (krasny to vyraz z metrowebu), sem se na to vybodl. Na modelbazaru se daji koupit pouzity dvoukanaly bez problemu za 300-800. Navic Sx11 (pokud je to ta ITES) se s tim bude zafra satne delat, pac to nema vystup na serva. S120s puvodnim ovladanim z tesly je bez problemu.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál . |
|
Bobo Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5617 Registrován: 5-2002
| Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 10:27:43 |
|
ver - a jaký kanály máš na vysílačce/přijímači? 1 - analogově pravo levo 2- analogově dopředu dozadu, nebo jízda brzda? 3 - ten zbytek jak?
kolisti = piráti chodníků neosvětlený cyklista = žádný cyklista jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno pouze plynulá doprava může být ekologická |
|
Číslo příspěvku: 5619 Registrován: 5-2002
| Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 11:15:29 |
|
jo a zrzku by mohl dodat vajgl z čičinek
kolisti = piráti chodníků neosvětlený cyklista = žádný cyklista jsem nucen používat automobil. na chodníku díky kolistům není bezpečno pouze plynulá doprava může být ekologická |
|
Mauricio
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 660 Registrován: 4-2005
| Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 13:43:58 |
|
Bobo - ne, vajgl ne, to by dopadlo, by všicni koukali na řidičku a ne na model :D (Příspěvek byl editován uživatelem mauricio.)
Jakmile se do něčeho pustíme, objeví se něco, co je třeba udělat dřív. mejl pod nickem :o) |
|
Číslo příspěvku: 5624 Registrován: 5-2002
| Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 13:48:14 |
|
|
Pvvs
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2187 Registrován: 7-2003
| Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 14:22:23 |
|
mauricio: a muzes vubec do ty diskuse ?
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál . |
|
Mauricio
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 661 Registrován: 4-2005
| Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 14:31:36 |
|
PvvS - jednou sem tam omylem zabloudil, když sem zkoumal, co to je
|
Verusha Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1373 Registrován: 5-2005
| Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 15:49:06 |
|
Martin_J: pěkné pěkné.... u nás v trolejbusech už to není co to bývalo, máme cca maximálně deset různých postarších řidiček, z nichž minimálně 5 jezdí pouze brigádně. Přidělený trolejbus už nemá žádná. Iris už je dávno tomu u Citybusů... Bobo - na 15TrM byl čtyřkanál, levej knipl svisle byla jízda - brzda/zpátečka, pravej knipl pak vodorvoně bylo zatáčení. Levý knipl vodorovně byly vlevo dveře, vpravo mlhovky, pravý knipl svisle byl nahoru hlášení zastávek, mírně dolů kompresor a zcela dolů pak el. klakson. Kombinace levýho kniplu vpravo a pravýho kniplu zcela dolů - tedy současné sepnutí mlhovek a el. klaksonu - pak byl podtlakový klakson. Čili jak vidno, i na čtyřkanál se dá nacpat relativně dost funkcí, které se po nějaké době praxe dají celkem rozumně a přehledně ovládat. Zbytek funkcí byl zapínatelý pouze přímo na voze. 22TrACE bude mít zcela nezávisle na sobě ovládáno výrazně více funkcí: jízda, brzda (s automatickým přechodem do staniční brzdy), revers, zatáčení, dveře nuceně, dvěře poptávka, blinkry vlevo, blinkry vpravo, varovné blinkry, "zářivky" ve voze, scětlo kabiny řidiče, plošina, kneeling, klakson, hlášení zastávek, parkovačky, tlumená světla, mlhovky, potkávačky, změna cíle transparentů, stěrače, ostikovače. Kombinace potkávaček a klaksonu bude automaticky spínat podtlakový klakson. Zbytek funkcí (rozumněj = prakticky všechno, co na skutečném voze) bude ovládán přímo na voze.
|
Číslo příspěvku: 1374 Registrován: 5-2005
| Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 15:54:44 |
|
mauricio - společnýho nemám nic, ale kromě toho, že Bára je prostě nej , tak nejmenovaná sousedovic stejně stará holka se jmenuje úplně stejně . Že teda odbočím, kdo Superstar sledujete (já každej rok, je to jediná věc, co v TV sleduju), určitě uznáte, že nejlepší z celýho Superstar je prostě žlutotričkovej melatista. Dr kajne untršpyngn, kan dys brenen, kan dys blendn, výfýl d untrnacht...vý sól dý kyndr... Válím se u toho smíchy pokaždý
|
Martin_j
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5776 Registrován: 5-2002
| Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 17:04:26 |
|
Verusha: No, těch zbylých našich cca. 20 řidiček je totéž, jako u vás, nejmladší z nich je něco přes třicet, nejstarší 61 let, tahle slečna je jediná výjimka.
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.
(Lin Yutang) |
|
Mauricio
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 662 Registrován: 4-2005
| Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 17:10:45 |
|
Veru - vidím, že se Superstar a žlutotričkovým metalistou jsme na tom stejně. Já navíc říkám, že bych tam všecny vyházel a nasadil tam jen hejmu v duetu s marešem...Yeah, to by byla jízda.
|
14trm
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 22 Registrován: 11-2006
| Odesláno Čtvrtek, 30. listopadu 2006 - 19:59:21 |
|
Tak lidi dneska se ze mně stal "muž" . Poprvý jsem nahazoval klacky na trolej . A proč? Jedu vám trolejbusem vyprovodit kámoše do Mojžíře (něco jako Bruklin ale horší ) sedim u třetích dveří a za mnou se dohaduje banda černejch sviní jak mu strhnou klacky před konečnou a utečou ,a to se stalo . Tak jsem mu stačil nahodit jeden než přišel . No a pak sme si zanadávaly na ty cigány a pak už jsme řešily jenom trolejbusy |
Číslo příspěvku: 5636 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 13:21:48 |
|
14tr - gratuluju. já se teda stal mužem po úplně jiném zážitku, ale každý má svoje měřítka ver - jak do toho 4-kanálu narveš tolik funkcí? předpokládám je to analog. to bude dle polohy páčky? takže při hodnotě nějaký bude sepnutej klakson, při jiný třeba blinkry? takovej malej A/D převodník?
|
Fox Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13 Registrován: 5-2005
| Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 13:41:59 |
|
To Bobo. Přenos bude plně digitální. Ve vysílači budou dva A/D převodníky jeden pro zatáčení, druhý pro pohon.Dále tam bude 16 samostatně ovládaných funkcí zap./vyp. Velmi podobná verze řízení funguje na mém modelu 22Tr 1:13. Pro Verushu se nyní navrhuje nová. Zatím mám hotové schéma na ovládání plošiny a pro chybovník. Něco více je tady: http://skoda22tr.dopravka.net/elektornika.htm |
Číslo příspěvku: 5639 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 13:56:01 |
|
aha, takže na vysílačce bude 16 tlačítek. dík. web prostuduju později. držim palce
|
Mauricio
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 663 Registrován: 4-2005
| Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 16:10:02 |
|
Fox - ta akustická indikace zlomení kloubu ti funuje? Já jen, že mám pocit, že po posledním crossrallye po komíně nějak nic neakustikovalo
|
14trm
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 23 Registrován: 11-2006
| Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 19:56:46 |
|
Bobo:To jak si napsal (já se teda stal mužem po úplně jiném zážitku, ale každý má svoje měřítka )vsadim se že to má něco společnýho s těmahle obrázkama |
Frank
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 205 Registrován: 10-2003
| Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 21:25:37 |
|
No já poslední dobou řešim elektroniku docela intenzivně a došel sem k názoru, že než s tím někoho otravovat, bude lepší si koupit samostatně vysílačku a ostatní komponenty i když to vychází dráž... Světýlka a podobný blbosti budou zapojený klasicky na odpor a k 12V . Verushovy preciznosti samožejmě nedosahuju ani zdaleka ;) |
Číslo příspěvku: 1382 Registrován: 5-2005
| Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 22:01:12 |
|
Mauricio - mám pocit, že to nefunguje, Marek tam na to má pouze přípravu, ale není to zapojeno, z toho důvodu, že stavbu již delší dobu soustředí na 21Tr 1:6 a taky na moje elektronické požadavky na 22Tr. Pokud to tedy někoho zajímá, tak na 22TrAC je v kloubu jeden spínač, který po sepnutí zajistí jednak odpadnutí reverzačních stykačů a dále rozvícení kontrolky zlomení kloubu, další jízda bude možná pouze vpřed, nicméně zlomení se bude dát odblokovat. Na 15TrASY nic takového nebylo, bylo to prostě zlomitelné. Skutečná 22Tr má v kloubu ("výborně řešený") potenciometr mejd yn džermany, jehož poloha je vyhodnocena elektronikou umístěnou pod plastama ve střeše vlevo nad střední nápravou. Při zlomení se okamžitě aktivuje staniční brzda a dojde k blokaci reverzace.
|
Martin_j
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5782 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 22:53:15 |
|
já se teda stal mužem po úplně jiném zážitku, ale každý má svoje měřítka To se ti povedlo! }
Tajemství spokojeného života? Schopnost dokázat se radovat se z toho, co mám a netrápit se kvůli tomu, co nikdy nemohu získat.
(Lin Yutang) |
|
Číslo příspěvku: 1384 Registrován: 5-2005
| Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 23:21:50 |
|
Otázkou je, co se z člověka stane, když mu při nasazování sběračů namotá ruku stahovák Railtech.
|
14trm
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 24 Registrován: 11-2006
| Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 23:29:06 |
|
Verusha:co tim myslíš tim-když mu při nasazování sběračů namotá ruku stahovák Railtech. |
Tr_man
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1519 Registrován: 1-2005
| Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 23:40:25 |
|
Verusha: Invalida
|
Číslo příspěvku: 1385 Registrován: 5-2005
| Odesláno Pátek, 01. prosince 2006 - 23:47:48 |
|
14TrM - u normálního vou vezmeš lano a normálně nasazuješ. Když víš, že lano odmotáváš z Railtechu, stačí jedna špatná zkušenost, a odmotáváš ho o hodně pomaleji. Railtech, pokud zareaguje, velmi hbitě si "lano vezme zpět"... Pro výstrahu , nikoliv jako vzor, přikládám provizorní schema reverzu na 22TrACE, dále vzhled plošiny po úplném namontování a dále první namontovanou dvojmontáž.
|
Pes Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1398 Registrován: 1-2005
| Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 00:16:30 |
|
Railtech je pěkná sviňa, naštvala mně už jednou též, když jsem narovnával lano, co se dostalo za hák. dělal jsem to velmi pomaličku a obezřetně, Railtechu se to ale taky nelíbilo a vzal si sběrač z troleje. bylo to na konečný minutu před odjezdem, no, tak jsem chudákovi kamarádovi přivodil -1. Ale on to dožene jako nic. Mimochodem, pohled na totálně rozcupovanou rukavici, kterou sežral a poté vyplivl Railtech vám taky na odvaze nepřidá. 22cítka pěkná, v úterý jsem neodolal a v modelářství si koupil model 601 (22TrS) 1:87, bohužel na ruční pohon a je docela ods***, takže jí čeká pár změn, pokud jí neoddělám. Chceme foto?
Nepořádkem ve stanici to začíná, srážkou vlaků to končí ! D O P R A V N Í P O D N I K města Ústí nad Labem a.s. _________________________________________________________________ České Nezávislé Dopravní Sdružení ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD. |
|
Jazz_vercetti
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 469 Registrován: 3-2006
| Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 00:41:16 |
|
P.e.s.: jj, chceme
|
14trm
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 25 Registrován: 11-2006
| Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 01:30:45 |
|
Verusha: ten Railtech máš jeho fotku.Nedokážu si přiřadt jméno k 3 tipům co jsou. Pes: to chceme foto si tam psát ani nemusel ,to je přece jasný že chceme foto |
Martin_j
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5785 Registrován: 5-2002
| Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 01:38:29 |
|
Tři typy? Já znám jen dva... Tohle je Railtech na 14 Tr a 21 Tr. Ten na čtrnáctce je nějak divně namotanej (ono samo, já nic!!!), ten druhej v pozadí už je normálně. A tohle jsou stahováky Škoda. Obvykle se pochopitelně vyskytují na jiném místě trolejbusu, než na téhle fotce:
(Lin Yutang) |
|
14trm
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 26 Registrován: 11-2006
| Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 01:55:53 |
|
Martin_j :ten 3. jsm myslel tohle |
Martin_zlivský
Moderátor
Číslo příspěvku: 27968 Registrován: 4-2003
| Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 01:57:12 |
|
RailTech by měl být např. tohle (jedná se bohužel jen o výřez z velký fotky, nechtělo se mi teď vyhrabávat něco lepšího...):
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova Jeďte do Pelhřimova! V sobotu 9. prosince i s doprovodným programem. Podrobnosti zde. |
|
14trm
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 27 Registrován: 11-2006
| Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 02:13:35 |
|
na co tam u toho stahováku jsou ty páky? |
Martin_zlivský
Moderátor
Číslo příspěvku: 27971 Registrován: 4-2003
| Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 02:18:53 |
|
Na stahování
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova Jeďte do Pelhřimova! V sobotu 9. prosince i s doprovodným programem. Podrobnosti zde. |
|
14trm
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 28 Registrován: 11-2006
| Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 02:23:43 |
|
Martin_zlivský:Na stahování? Mam tomu rozumět tak že zatahnu za ty páky a samo se to stáhne |
Martin_zlivský
Moderátor
Číslo příspěvku: 27972 Registrován: 4-2003
| Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 02:45:26 |
|
Ne, pokud vím, tak je to cosi na způsob toho bazmeku na rychlý šroubování nástrčkovým klíčem...
|
Martin_j
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5788 Registrován: 5-2002
| Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 06:24:09 |
|
Jo, tak tohle neznám. cosi na způsob toho bazmeku na rychlý šroubování nástrčkovým klíčem Takže tím se jako ten stahovák natahuje, jo? Moooooc šikovný! Kdybyste věděli, jak se ty kliky na stahováky Škoda, případně ráčny na Railtechy rády ztrácejí....
(Lin Yutang) |
|
Tr_man
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1520 Registrován: 1-2005
| Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 11:07:05 |
|
Mimochodem, jaký stahováky má 24Tr?
|
14trm
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 29 Registrován: 11-2006
| Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 11:31:23 |
|
to je na půl zakrytovanej RailTech. je i celo zakrytovanej |
Číslo příspěvku: 1399 Registrován: 1-2005
| Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 11:33:55 |
|
No, 14 TrM má pravdu, v podstatě jsou u nás typy 3. Stahováky Škoda, těch je asi u nás stejně jako ostatní dva druhy dohromady. No, druhý typ jsou stahováky Railtech, u kterých si řidič páku musí nosit sám, protože tam není 'napevno' (dávaly se na vyvolené VO tak před 4 lety, ale teď je má i 25 Tr!) a třetí jsou Railtechy s pákou přímo na stahováku. Ty u nás mají novější 15 TrM a hodně málo vyvolených VO. F1: Railtech s pákou. F2: Škoda. Na tomto fotu se zlomilo bidlo, pač po vypadnutí nebylo přitáhnuto a narazilo do výložníku. Bejt tam railtech... Ale i tak je mám nejradši, nemusím se jich bát. F3: Railteší sockoverze bez páky, které, jak psal M_J, se velice rády ztrácejí. Zpět k trolejbusům! V pózdním odpoledni pošlu fotky 601
Nepořádkem ve stanici to začíná, srážkou vlaků to končí ! D O P R A V N Í P O D N I K města Ústí nad Labem a.s. _________________________________________________________________ České Nezávislé Dopravní Sdružení ICQ : 221-908-090 - Budu rád za veškerý kontakt fandů MHD. |
|
14trm
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 30 Registrován: 11-2006
| Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 11:40:23 |
|
pes: maš foto toho zlomenýho klacku ,slišel sem že se to stalo ve čtvrtek |
Číslo příspěvku: 1401 Registrován: 1-2005
| Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 11:48:59 |
|
No, tohle se stalo vloni v září. Máme to ještě v archivu www.cnds.cz/ul/archiv2005.htm zhruba uprostřed. Jinak bidlo se zlomilo ve čtvrtek na křižovatce před Divadlem, což trochu narušilo rozjezd ve 23:05, pač 522 zůstala stát uprostřed křižovatky. Ale Ústí řeš v odpovídající diskusi! Konec OT
|
14trm
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 31 Registrován: 11-2006
| Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 12:42:34 |
|
S těma třema druhama stahováků to byl omyl jsou 4 a možná i víc |
Číslo příspěvku: 1389 Registrován: 5-2005
| Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 15:00:44 |
|
14TM - na 6Tr a podobně jsou v podstatě stahováky "Škoda". Lze-li to zobecnit, vyskytují se v ČR pouze dva druhy stahováků - normální "Škoda" a pak Railtech Delachaux. Oby tyto stahováky jsou ovšem ve více verzích. Jen v Brně se vyskytuje několik typů klik. Klasickej čtyřhran na standartní 14Tr, poté 14TrR mají svoji vlastní kliku přímo na Railtechu viz výše. 21Tr mají zvláštní kliku, takový příčně rozříznutý kus kulatiny, a 6 kusů 21Tr a všechny 22Tr máme s Railtechy, na nichž je buď čtyřhranná klika, nebo na tuším na dvou třech vozech "pětihranný imbus". Kliky se u nás moc neztrácejí, všechny jsou přidělany striktně na vůz. Dovolil bych si do naší mírně mimotématické stahovákové diskuse vložit jeden obrázek, kterým se vrátíme opět k modelům. Tento stahovák fikaně nic nestahoval, byl to vlastně jen naviják, a páka sloužila k zabrždění lana ve kterékoliv poloze tak, aby sběrače držely nahoře v požadované výšce kvůli modelovosti.
|
Martin_j
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5791 Registrován: 5-2002
| Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 17:07:58 |
|
V Pardubicích je to tak, že všechny 14 Tr a první 14 TrM mají stahováky Škoda, klika má čtyřhranný otvor a každý řidič má jednu vlastní kliku, kterou dostal při nástupu k DP. Novější 14 TrM a všechny modernizované 14 Tr pak mají Railtechy a klika na natahování, tzv. ráčna, s šestihranným výstupkem, který se zastrčí do stahováku, je přidělena přímo danému vozu. V 21 Tr jsou pak tyhle ráčny s nástavcem, protože stahovák je schovanej.
(Lin Yutang) |
|
Petr_k Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1912 Registrován: 4-2003
| Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 19:28:02 |
|
Bacha na to, na 24Tr s hilfsdýzlem (+ ty dvě v ML, který (zatim) ještě agregát nemaj)to, co vypadá jako stahováky, nejsou!!! stahováky - jsou to jenom navijáky, veškerý stahovací funkce odvádí lekováckej luftbazmek na střeše.
Všeci budete zemegulu rypákom ryť ako červená myš! (mjr. Haluška, zvaný Terazky |
|
Číslo příspěvku: 1403 Registrován: 1-2005
| Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 22:27:40 |
|
První noc v nové vozovně... Ještě bych doplnil, že tyto vozítka vyrábí nějaký pán z Brna, ale docela je, jak můžete vidět místy i dost prasí a většinou úplně zbytečně. Vysoká cena, nízká kvalita - bohužel.
|
Jazz_vercetti
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 473 Registrován: 3-2006
| Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 23:06:46 |
|
P.E.S.: vypadá to že kastle je celkem k použití, rozeber to a předělej k lepšímu pohledu (jinak, daj se tam otvírat dveře?)
|
Číslo příspěvku: 1404 Registrován: 1-2005
| Odesláno Sobota, 02. prosince 2006 - 23:19:16 |
|
No, sice díky za doporučení /spíš rozkaz/, ale není to tak jednoduché, protože v podstatě kastle = střecha+boky a k ní zespoda nalepen podvozek, kterej obsahuje podesty apod, a ten je velice důkladně přilepen vteřinovým lepidlem a doslova jsou u něj vidět zaschlé kapky. Dveře nejdou otevírat, což je možná dobře, jinak sběrače mají díky pružinám docela přítlaky dobré
|
14trm
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 32 Registrován: 11-2006
| Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 00:29:09 |
|
Pes :to si za to fakt zaplatl? Musim se přiznat že sem čekal něco promakanějšího. Hlavně tu střešní nástavbu s dráty .No budeš mít dost práce a bys to vylepšil ale držim palce |
14trm
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 33 Registrován: 11-2006
| Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 01:00:31 |
|
Verusha: zajímaví že na obrázkách mněla 15TrM vždy klacky až na dorazech . Já sám mám nastevitelnou výšku sbjěračů . Jsou to vlastně kloboučky ud zubní pasty Petr_k:máš pravdu že stahováky jsou ty vzduchový válce a to ostatní jsou jen navíjecí bubny . |
Mauricio
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 664 Registrován: 4-2005
| Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 19:43:58 |
|
PES - já mám toto, to bude od stejnýho výrobce? Je to samozřejmě to modrý ostravský.
|
Číslo příspěvku: 1406 Registrován: 1-2005
| Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 20:35:53 |
|
Jo, to je to samé.
|
Trolejbusák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 559 Registrován: 1-2006
| Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 21:03:19 |
|
Muricio, PES: mám to samé jako Mauricio, ale v brněnském nátěru (ev.č. 3042) v pondělí šoupnu foto
|
Peto5220
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 540 Registrován: 5-2005
| Odesláno Neděle, 03. prosince 2006 - 21:51:57 |
|
Ja mam ostravsku B731/2 a potom jednu bielu B932 robim z nej košicku ale nejak som pozastavil práce, ma dnu aj osvetlenie... ale bohužial fotka nemam(digitálny)
ICQ 199-295-438 e-mail: peto5220@zoznam.sk Moja stránka: http://www.bus5220.wbs.cz/ |
|
Trolejbusák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 561 Registrován: 1-2006
| Odesláno Pondělí, 04. prosince 2006 - 19:52:12 |
|
Tady jsou slíbená fota: po dvou rocích začíná působit koroze i na modelu
|
Číslo příspěvku: 1918 Registrován: 4-2003
| Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 10:11:27 |
|
To vypadá ještě hůř, než ten bazmek, co se pokusil za 21Tr/Ab vydávat podubák... Je vidět, že se do toho budu muset vložit
Všeci budete zemegulu rypákom ryť ako červená myš! (mjr. Haluška, zvaný Terazky |
|
Peto5220
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 555 Registrován: 5-2005
| Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 11:52:46 |
|
Tie modely su hrozné, ale niekedy nemaš na výber keď take modely v 1:87 vyrába len SDV. A niekedy ani nesedia boky...(skoro vždy)
ICQ 199-295-438 e-mail: peto5220@zoznam.sk Moja stránka: http://www.bus5220.wbs.cz/ |
|
Číslo příspěvku: 1921 Registrován: 4-2003
| Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 13:14:39 |
|
S tím, že neni na výběr si dovoluji nesouhlasit. Vždycky je totiž možnost vydrápat si příslušnou miniaturu vlastníma rukama...
|
Číslo příspěvku: 1399 Registrován: 5-2005
| Odesláno Středa, 06. prosince 2006 - 17:34:05 |
|
Já to nechtěl říkat na plnou hubu, ale mě se ten model/modely také výrazně nelíbí, a je otázkou, jestli v tomto případě ocenit aspoň snahu. I můj funkční modýlek HO 22Tr z doby, kdy jsem ani netušil, jaké detaily a jak vlastně ten skutečný vůz má, vypadal líp, byť byla kastle z papíru. Petře - ty ses do toho ještě nevložil? Ono tě to čeká co nevidět, za předpokladu dodržení tradic budeš nucen po zprovoznění mé 22TrAC opět vyrobit model modelu . Osobně si myslím, že řada 21/22Tr v tvé papírové kolekci výrazně chybí, samosebou zohledňuji tvé časové možnosti, ale byla by škoda, když jsi zvládl mnohem "kulatější" tvary kastlí, nepustit se do toho.
|