K-report

Archiv do 11.června 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » MHD v Mostě, Litvínově a okolí » Staré archivy » Archiv do 11.června 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1854
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 23:46:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kejvačka: Ať si lidi mrmlaj. Čipovky budou za chvíli ve všech městech. DP si to nevymyslel, že se mu chtělo za něco utrácet. Jak už bylo mnohokrát psáno, přijde určitá změna legislativy, a ta vyžaduje prokazování cestujících na jednotlivé lince a jejím úseku. Nevím, jak mi bylo vysvětleno a řečeno, tak píši.
Je to moderní trend a dalo se to čekat. Za deset let si nikdo na papírové jízdenky nevzpomene.
Pravdou ale je, že papírové jízdenky jsou v absolutním hledisku asi jednoduší. Je to jako papírový a elektronický diár.

Kdo chce koupí za 30 Kč čipovku a lístky kupovat nemusí. Ti, co kupovali s přiřážkou dříve u řidiče, budou kupovat zase. Já bych to moc neřešil. Jedno sedadlo nehraje roli, odbavování čipovkama je rychlé a snadné a mít lítačku na čipovce nebo jako průkazku je snad jedno.
V Teplicích jsou čipovky už léta a taky to funguje. Lidi si zvyknou. Já jsem rád, že to tady je. Až bude check in - check out a přesná cena za Km nebo zastávkové jízdné, budou lidé jen a jen rádi
Měl jsi asi smůlu na lidi. Já jsem se o tom bavil na přednášce a v příbuzenstvu tak s cca 20 lidma a v celku spokojenost.

Orlí sprá: S tou propagací pravda. Ta desetitisícá to dobře vyžrala Tak je to ale rozhodně správně! Zpravodaj je taky fajn.

Ten bus 67 těžko říct. Já bych spíš věřil, že je to nějaký atyp. Kdoví, kde to sehnali!
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1855
Odesláno Středa, 19. dubna 2006 - 23:50:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S tím automatem a zabírání místa. Zabírá jedno místo pouze v 731 Karosách. V Sorech není, v kloubákách nepřekáží a místo nezabírá v 931 také ne. Tam má místo u místa na kočárek/vozík.
V tramvaji je to jen v prvních a sólo vozech. No není to fajn, ale více mě trápi nezdvojené sedačky v T3 než tohle.
V Astrách také nezabírá místo.
Mám k tomu také výhrady, udělal bych to celé trochu jinak, ale nejsem odborník. Zatím nemám výrazné výhrady.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 457
Odesláno Čtvrtek, 20. dubna 2006 - 00:01:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V kažém případě je to pro nás, přespolní výhoda (ty automaty ve voze).
Přijedu do Mostu a nemusím dopředu přemýšlet kolikrát pojedu a jestli tam anebo tam pak seženu lístek, nebo jesli si mám nějaké a kolik koupit předem na nádraží atd...Stačí mít předem v kapse nějaké drobné a mám klid.
www.fotodoprava.com
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 15:55:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska byl problém s automatem ve voze 167, cestující hodil mince, navolil, ale jízdenka? Nevypadla....
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 461
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 16:32:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

B741: Třeba došel papír . Smůla by ale byla, kdyby si to případný revizor pro jistotu vyzkoušel a jemu by lístek vypadl.
www.fotodoprava.com
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1856
Odesláno Pátek, 21. dubna 2006 - 22:21:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to vezmem hezky popořadě!

Nejen ve voze 167. Automaty začínají zlobit ve více vozech. Jízdenky nechtějí vypadávat a zasekávají se. Někdy si to lidi vytrhnou, nějak, někdy ne. Většinou to vypadne až najednou. Jak to pěkně vystihnout. Už se to začíná sr**t Většinou to ale funguje.
Automaty jsou využívány hodně, opravdu hodně. Myslím, že to ani nikdo nečekal. Jen někteří pořád nechápou postup. Nejdřív jízdné, pak házím penízky. Škoda těch poruch. I osvětlená vydávací dvířka jsou pěkná.
Revizor by se nečapal. Ostatní cestující by potvrdili, že to nefunguje. Bylo by to zajímavé.

O čipovky je ohromný zájem. Bude kvůli nim otevřeno v předprodejích i o víkendu.

V týdnu ve středu a čtvrtek byly dopoledne výluky. Kontrola trolejového vedení. Jelikož mi zkolabovalo, tak jsem se projel i výlukovým busem. Po zjištění ceny opravy sranda přešla
Ode dnekša nebo půlnoci bude nepřetržitá výluka až snad do nedělní půlnoci (tedy půlnoc neděle-pondělí). Bude se makat na podjezdu u bloku 100 a budou se vyměňovat koleje. Dnes byl viděn dlouhý přívěsný vůz na převoz kolejí za pracovním vozem 263. Koleje jsou složené v oblouku za zastávkou a podjezdem Litvínov, Báňské stavby směr Most. Asi se bude měnit vnější kolej vnější koleje.

Loni nově nalakované vozy 104, 107 a 121 (bývalé mostecké busy dnes v Litvínově) už začínají reznout (spodní hrany, blatníky). No, to to moc dlouho nevydrželo.

Litvínovská oblast zastávky busů docela hrůza. Prostě až na vyjímky se nic nezměnilo. Janov je děs, ale tam je to asi jedno. Dokud se nezmění obyvatelstvo dříve krásného sídliště, nemá smysl tam nějak investovat. Ale i na zastávkách v atraktivnějších lokalitách to není nejlepší. Nezametené, nemyté. Dvě ve slušné části Janova (jsou tam domky, autoservis atd.) nemají už pěkně dlouho ani střechu. V Hamr sídliště stále nástupiště udupaná hlína. Pořád dokola a pořád stejný! Snad se to zlepší s novými dodavateli komunálních služeb v Litvínově. Město chce kvalitu, tak uvidíme.

Čipový systém. Mě už začíná pěkně štvát. Nejen, že někteří řidiči stále důsledně neposouvají zastávky, ale jsou kolem toho šílené nejasnosti! Třeba. Jedu si to z Jiřetína 14 (pípnutý 10 Kč nepřestupní lístek u řidiče). Vystupuji v Hamru a čekám na linku 13. Jelikož je 10 Kč jízdenka nepřestupná, musím pípnout opět i v 13. Jenže pípnu a ouha, píše to přestup a prachy nestrhne!! Říkám si, zkusím ještě jednou. Píp, nápis výstup a hotovo. Znovu si pípnout jízdné už nešlo, karta byla odmítáná s nápisem už jste byl odbaven!! Teď čím to je? Je to pípnutím u řidiče? Špatně nastavený systém, který bere přestup i na nepřestupní jízdenku zadarmo pokud je na stejné zastávce a krátce za sebou?
Další problémy. Při nástupu předem nereálné u řidiče koupit trochu složitější jízdenku. Nevědí jak na to, pípá si to co chce. Někteří posílají do vozu pípnout na čipomaty. Zmatek nad zmatek. Znovu opakuji, bez čipomatu i u předních dveří v busech je systém neprovozovatelný!!!
Když pípnete přestupní třípásmovou za 16 Kč a pípnete při výstupu z vozu, napíše to přestup. Proč zase? To se mám pípat při přestupech nebo co?
Buď jsem natvrdlej nebo to nefunguje jak mám!
Každopádně mi přijde, že stále ještě chybí určité informace a fungovat jen na nový systém je asi momentálně nereálné
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1803
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 00:37:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Odb.sys.: Zajímavé problémy, torufám si tvrdit, že očekávané zjednodušení to nepřineslo. Jsem zvědav, jak se bude situace vyvýjet, už jen proto že podobný systém je v úvaze u nás.
Každopádně si troufám tvrdit, že vaše problémy bychm znásobili a dovedli k dokonalosti... ať žije DP a v určitých věcech jeho přístup
2001 - 2005 - pět let od oficiálního ukončení provozu Chomutovských Ikarusů
Čmelda
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.213.60.20
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 11:53:38   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Je to bývalý hostivařský vůz 7116, stačí si to uvnitř přečíst...
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1857
Odesláno Sobota, 22. dubna 2006 - 19:46:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tzv: On systém není špatný, ten nekritizuji! Chybí zatím nespolehlivost a stále některé informace. Ono se to časem vychytá.
Při úplné a jasné funkci je to dobrý efektivní systém. Například využívání automatů překvapilo asi všechny. Ty jedou pořád Uvidíme časem.
Ale pro Chomutov bych se toho nebál. V té době to už bude odzkoušené a vychytané!
U vás není uvažován podobný, ale stejný systém. Tedy dle mojích info.

Čmelda: Díky za info. My bychom si to i rádi přečetli, ale asi s tím ještě nikdo nejel. V pravidelné dopravě není.

Onehdá jsem tady probíraly obousměrné vozy, že by mohly být na meziměstaké trati ostrovní nástupiště mezi kolejemi. Tak mě tak napadlo. Ono by stačilo, při výjezdu z měst kříž na kolejích. Vozy by přejely na druhou kolej a hotovo. Před druhým městem totéž. Nechci to dál rozebírat. Stálo by to dost. Nová nástupiště + úprava kolejí v zastávkách, předělat východy z podchodů u Chemopetrolu a Petrochemie. Ale myslím, že to při současných vozech vyřeší výhodu obousměrných na meziměstě
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 466
Odesláno Neděle, 23. dubna 2006 - 13:58:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Čmelda: taky díky za info. Já neměl příležitost podívat se dovnitř.
www.fotodoprava.com
Agriess
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 10:10:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj!

Prosím, je už známý jízdní řád cyklotramvaje?

Děkuji!
---
http://www.hobbyseiten.de/T669
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1858
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 17:23:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Agriess: Bohužel, nevím.
Začne jezdit prvního května a bude jezdit v sobotu a neděli. Vždy sedm párů spojů. Víc bohužel nevím, snad někdo informovanější doplní
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 105
Odesláno Pondělí, 24. dubna 2006 - 19:00:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Agriess: Sleduj stranky DP www.dpmost.cz a tam to urcite bude
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1862
Odesláno Středa, 26. dubna 2006 - 19:05:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak koukám, že nikdo nic nového nemá. Já taky ne.

Jen ze svého okolí slýchávám, že automaty minimálně v busech zlobí. Někdy nevypadne žádná jízdenka, někdy si jí cestující se zkroucenou rukou tahá, někdy vypadne víc najednou. Škoda, automaty se jinak používají hodně.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1871
Odesláno Sobota, 29. dubna 2006 - 23:27:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cyklotramvaj vyjíždí poprvé v pondělí. Jízdné je z Mostu do Litvínova 24 Kč. Tedy 16 Kč za cyklistu a 8 Kč za kolo.
Jízdní řády už by měly být na zástávkách. Podle mě se to nechytne, ale uvidíme, rohodně to chválím a nejsem proti.

Posouvání zastávek na čipomatech se výrazně zlepšilo. Automaty dávaly včera jízdenky v pořádku. Asi se to začíná vychytávat.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1882
Odesláno Středa, 03. května 2006 - 17:25:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm, tak pořád nikdo nic.

Cyklotramvaj jela poprvé v pondělí. V novinách jsem zahlédl primátora Bártla jako cestujícího. Vytíženost netuším. Jízdní řády už jsou údajně na zastávkách. Na netu, ale ne.

Po vyměněných kolejích v oblouku za podjezdem směrem na Most za zastávkou Litvínov, Báňské stavby se hned jede lépe. Jen napojení směrem na Most se moc nezadařilo. Pěkně to háže.
Jinak je velmi dobře vyčištěno okolí tratě od náletových křovin a bordelu. Uděláno je to o poznání lépe a preciznějí než jindy.
Agriess
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Odesláno Pátek, 05. května 2006 - 09:24:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj!
Prosím, znáte mezitím jízdní řád cyklotramvaje?
Jsem mimo Mostu, tak se bohužel nemůžu koukat u zastávky ...
Děkuji!
---
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1884
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 17:00:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Agriess: Ahoj. Tak jsem dneska pracně opisoval jízdní řády cyklotramvaje a oni už jsou na webu DP. Je to na www.dpmost.cz Linka 4 a ve víkendových jízdních řádech je to spoj označen O nebo 0.

Dnes jsem cyklotramvaj viděl. Cca kolem jedný odpoledne cestou do Mostu. Jela v soupravě jako první. Kolo jsem žádné neviděl, jinak vytíženost MHD o víkendu velmi velmi dobrá. Samozřejmě, že ráno je to slabý, to lidi spí. Ale odpoledne si MHD na nezájem stěžovat nemůže.

Dle médií už vydáno 23 tišíc čipovek.
xyz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.80.136
Odesláno Sobota, 06. května 2006 - 18:15:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K NOS: Já mám na kartě normálka kupon a ještě nabitý kredit. Dnes jsem jel linkou 30 a bral sem na el. peněženku ještě jednu osobu a měl jsem v plánu přestoupit, tak jsem navolil přestupní jízdenku + dospělou osobu přiložím kartu a napsalo to NEDOSTATEČNÝ KREDIT tak jsem zvolil položku INFO abych se ujistil, že mám kredit a měl jsem. Tuto transakci jsem opakoval několikrát , ale marně. Šel jsem za řidičem vozidla a vysvětlil jsem mu můj problém a ten mi říkal , že revizoři říkali , že při těch kombinovaných variantách to na "čipomatech" ještě nějak nefunguje tak mě odbavil na té kase co má u sebe. Zkrátka DP má jěště co vychytávat.
Agriess
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Odesláno Pondělí, 08. května 2006 - 09:27:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Nazdar a děkuji!
Akorát v sobota jsem byl s kolegou v Mostě a podívali jsme se moc pěknou cyklotramvaj. Parádní!
No, bohužel žádná kola byla přepravována, ale určitě to bude ještě - je to super nabídka.
---
Jaroslav_Č
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 66
Odesláno Pondělí, 08. května 2006 - 21:03:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přeji pěkný den,
doplnil jsem fotografie tramvaje evid. č. 277 upravené jako cyklotramvaj. Přímý odkaz je http://www.mosteckamhd.unas.cz/r63.htm Za fotky děkuji Honzovi - Orli_Spar
http://www.mosteckamhd.unas.cz
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1885
Odesláno Středa, 10. května 2006 - 16:16:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chlapy, pěkný fotky. Konečně vím, jak ta tramvaj vypadá uvnitř
Jestli to dobře chápu, tak zadní dveře se otevírají tlačítkem. Škoda, když to jde tady, to nejde na všech vozech

CCa 14 pracovních dní je mimo provoz Astra 201. Dle info z médií půjde na přebroušení koleček na profil nařízení drážním úřadem. Snad nám to tady někdo vysvětlí.
Napadají mě otázky. Je nařízená změna profilů nebo je to ojeté? Jelikož to bude tak dlouho trvat, napadá mě, že nemáme podúrovňový soustruh?
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Odesláno Čtvrtek, 11. května 2006 - 12:25:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Taky přidám jedno fotku interiéru Cyclotramvaje:

Předpokládám, že s nastávajícím téměř letním počasím začne být více využívaná.

(Příspěvek byl editován uživatelem gromit.)
www.fotodoprava.com
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1887
Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 16:16:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromite díky, konečně vím, jak to uvnitř vypadá
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 614
Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 22:20:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

U Vás jezdí cyklo v soupravě s jiným vozem? Pokud jo tak je to zajímavé, jelikož naše C1,C2 (Ostrava) jezdí solo relativně zbytečně prázdné protože "Přepravováni mohou být pouze cestující s koly". Možná by stálo za zkoušku je v Ostravě spřáhnout
Chcete mít svůj vlastní dopravní podnik?...........Už brzy budete moct
Zabij bobra, zachraň strom
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1888
Odesláno Pátek, 12. května 2006 - 23:31:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg: Ano, u nás jezdí v soupravě s normální T3. Cyklotramvaj jede jako první vůz.

Pro zajímavost píši, pokud by se někdo zítra nebo pozítří chtěl cyklotramvají svést, je výluka a tramvaj nejezdí. Výluka je neplánovaná a je to z důvodu stavby a opravy přemostění v Mostě u bloku 100.

Jinak takovou vsuvku. Ono by stálo za úvahu, aby v cyklotramvaji platil jen cestující a kolo měl (zdůrazňuji pouze v cyklotramvaji) zadarmo! V současnosti je poloviční jízdné kolo 8 Kč + člověk za 16 Kč trochu moc!

Další omezení bude v úterý. Je na stránkách DP, kvůli závodu Míru, který projede okresem.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 566
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 11:05:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Ani jsem nevěděl, že se tam musí platit za kolo. Kdyby to bylo zdarma, určitě by se na to lidi rychleji naučili.

Mayg: Nepřijde mi příliš šťastné řešení nepřepravovat v cyklotramvaji cestující bez kola, zvlášt v případě, kdy bude skoro prázdná.
Přicházejí tím o tržby, stačilo by, aby v případě většího vytížení měli cyklisté přednost. A když třeba na zastávce potká cyklista pěšího kamaráda, cestujícího stejným směrem, ani nemůžou jet spolu v jedné tramvaji.
www.fotodoprava.com
David_pecina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 230
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 11:42:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

gromit: no jo ale znáte českého člověka a jeho nechut se čemukoliv podřizovat. modelový příklad: jede cyklotram plná kolistů s koly a bezkolistů a na zastávce čekají další kolisté s koly. kdo z bezkolistů má vystoupit? ono se nikomu nebude chtít a nikdo je nedomutí. a přednost v přepravě si čekající kolisté moho strčit za klobouk :-(
Všichni jsou blázni, jenom já jsem tramvaj T3.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 567
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 13:10:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

David: Bohužel je to tak. Je fakt, že kdo už jednou jede, nebude se mu chtít vystoupit v půlce.
Jedině by se to dalo udělat tak, že určitá část vozu (tak velká aby stačila pro tolik lidí, kolik je ve voze míst na kola) by byla pro ně vyhrazená, zatímco zbytek místa by mohli případně použít pěšáci.

A nebo druhá varianta. Když už se za kolo platí, tak by se tam mohlo i bez kola ale za stejnou cenu jako s kolem. Takových by nebylo určitě tolik aby se tlačili ale kdo by z nějakého důvodu potřeboval, měl by možnost.
www.fotodoprava.com
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 616
Odesláno Sobota, 13. května 2006 - 13:18:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak v Ostravě jezdí spešl vyčleněná linka C1 a C2 (myslím že nově v poměru 4xC1 a 2xC2) většinou prázdná, sólo, přeprava možná pouze s kolem, ale zase za kolo se neplatí, platí pouze cestující, pokud má tramvajenku tak může jezdit pořád. No a v zimě se cyklotramvaj odstrojí dají se tam sedačky připojí se k ní její sesterský vůz a jezdí normální linky. Ještě, kolik lidí z DP jezdí u Vás v cyklo? U nás 2, jeden řidič a jeden co se stará o kola. (nejspíš proto aby jim nebylo v prázdné tramvaji smutno :-) )
Chcete mít svůj vlastní dopravní podnik?...........Už brzy budete moct
Zabij bobra, zachraň strom
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 303
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 20:51:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Po dlouhé době vás všechny opět zdravím
Jedna zajímavá zpráva z Brüxer Zeitungu:
http://www.denikmostecka.cz/zpravodajstvi_mo/SM20060505000011.html-k tomuto by se měl náš DP postavit trochu líp !

Ještě jedna malá drobnost k té cyklorychlodráze-víte že na zadní plošině je kamera ? pomocí ní řidič kontroluje nástup a výstup s kolama.

Už jsem viděl i vylepené plakáty o této nové službě, stejné jako ny cyklobus na Dlouhou Louku
(mmch. tam se teď otevřela nová rozhledna-doporučuju, výhled je fakt super-za dobrého počasí je s dalekohledem vidět až do Prahy (petřínská rozhledna, sídliště Prosek apod.)

Čiposystém-jo, jo , musí se to ještě vychytat, ale žádné závažné problémy naštěstí nejsou. Doufám že si zde přítomní nechávají staré jízdenky na památku, už jim zbývá měsíc a půl
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 573
Odesláno Neděle, 14. května 2006 - 22:28:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí spár: Ty přípoje na přestupních místech se dají z velké části vyřešit i u větších dopravních systémů, když se chce.
V tom článku je zajímavý ten trochu až naivní alibismus:

"Navíc, jakmile dojde k posílení spojů nebo ke změně v jízdním řádu, okamžitě se návaznost poruší," dodala Slišková.

Vždyť přece, když někde dojde z nějakého důvodu k posílení spojů, tak dejme tomu, ty posilové spoje nebudou mít návaznost na přípoje. Ale jak to může ovlivnit návaznost na regulerních spojích?! A pokud dojde ke změmě jízdního řádu, tak to samozřejmě nemůže být důvod ke zhoršení návaznosti mezi linkami. Změny se, pokud se nemýlím, dělají pro optimalizaci JŘ, ne proto aby se rozházely návaznosti spojů.
Ta paní buď úmyslně dělá z lidí blbce nebo je naprosto nekompetentní pro svoji práci.
www.fotodoprava.com
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1889
Odesláno Pondělí, 15. května 2006 - 00:24:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mě řešení cyklotramvaje v soupravě s normální tramvají přijde jako dobrá volba. Ostrava je trochu jiná situace, ale určitě by to šlo také. Ale při intenzitě jejich provozu je to asi jedno.

Dokud se bude platit za kolo, myšleno u nás, je to špatně! I propagace mi přijde slabá, minimálně v tisku by i města měla být angažovaná. Ale hold to jsou peníze.
Někde jsem viděl přestavěný kloubový autobus (Karosa B741, tuším v Ostravě) jako cyklobus. To by nemuselo být marné. Lepší než tahat bus s vlekem. Až nám jednou dojezdí 83 a 93. Udělat z toho jeden bus s generálkou, zrušit poslední dveře, za kloubem na kola, zbytek přidat sedadla. Přes týden by mohl být schovanej v garáži tramvají, ať to nerezne. On by si to své léta odjezdil. Ale to je o nápadech, přístupu, sledování trendů, ale i peněz atd. atd.

Orlí spár: Po dlouhé době čau
Tenhle článek jsem taky četl, ale měl jsem toho tolik, že jsem to sem ani nenapsal. Problém to je a je pravda, že DP to dost bagatelizuje. Jako ostatně všechno
Můžu DP pochválit v tom, že linka 13/29 na tramvaj na nádraží čeká, pokud jedou stejně. Jinak provázanost někdy dost vázne. Ale na druhou stranu chápu, že sladit dvě města podle jejich požadavků + k tomu návaznou meziměstskou rychlodráhu není úplně lehké. Lepší by to být přesto mělo!!

Nový odbav systém už je lepší. Akorát slýchám, že občas automat nedá lístek. Mě tedy dal vždy, musel jsem ho párkrát vyzkoušet

Ono návaznost není v DP jediná věc, která není ideální. Kdyby každej věděl, co ví někteří lidé, hodně by se divil!

V Mostě jsou nově natřené zastávky s prodejními stánky. Sláva, dočkali jsem se. Jsou tmavě modré, prodejní stánky modro žluté. Žlutá odpovídá takové žlutooranžová jako mají ve Zlíně. Dobrý počin, jen to trvalo. O bezbariérových zastávkách už se vůbec nemluví a povrch některých je děs.

Mám dojem, že přibyly další 931 v městském nátěru.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1891
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 22:34:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je odkaz na ten cyklokloubový bus http://www.dpo.cz/aktuality/zpravodaj/archiv/pdf/2005_02.pdf (strana 2).

Dnes se prohnal okresem Závod míru. Samozřejmě, že jsem ve svém rodném městečku sledoval. Minimálně meziměstskou dopravu to zpozdilo. Silnice byly uzavřené přes půl hodiny. Peleton se výrazně roztáhl. MHD to pochopitelně také zpozdilo, ale nebyl jsem v dění, tak přesná info nevím.
V Teplicích, kde byl dojezd dneší etapy, to MHD zkomplikovalo značně.

Hmm, jinak koukám, nikdo nic nemá. Já také ne. Nějak se podezřele nic neděje a na práci toho je hromada.

Něco zajímavého. Nedávno jsem jel linkou 23 v Teplicích. Měl jsem štěstí na 15 metrové Citaro. Po zkušenosti s tímto vozem (ne první) musím konstatoval, že by v Mostě musel linku 30 zvládat. Přestože jsem úvah na toto témat tady napsali hromadu, a řešení jsme zavrhli, už si tak jistý nejsem. Kruháč u Kahanu se zvětšil, vybočování je i v jiných městech. Tady jsou široké ulice a nejsou hluboké zastávkové zálivy. Nevím, asi už vím víc, dneska hodně věcí vidím naprosto jinak.

K tramvajím. Tam mě systémově a funkčně s**e hodně věcí. Nicméně, pro funkční a dostatečnou dopravu jsou ideální vozy K2, které nemáme. Nebudu rozebírat, kde je vzít atd. O špičku by stačilo jejich přizpůsobení k připojení T3 (vychytat dotčené spoje) a je vyřešené. Ale nejen toto je pořád dokola a dokola a řešení v nedohlednu!

Jinak také aktuální info. Už jsem v poslední době viděl dvakrtá místo Sorky normální Karosu.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 577
Odesláno Úterý, 16. května 2006 - 23:12:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Ten ostravský cyklobus vypadá pěkně.

Pokud jde o 15m autobus to vybočování je normální, nemyslím, že by to bylo v Mostě na třicítce o tolik horší, než třeba na některých místech Teplic nebo Děčína. Ostatně už tehdy v září 2003, kdy jsem si celou trasu projel tím předváděcím Manem a pak jsem ho ještě půl dne na různých místech trasy fotil, nezaznamenal jsem významnější komplikace. Ostatně v té době už jezdily u některých meziměstských dopravců Aresy i jiné "patnáctky" a ty jsem vídal i na hůře průjezdných místech. Třeba jenom vjezd / výjezd z Florence, když mu někdy navíc překážejí auta. Přesto jsem ale rád, že budou kloubáky.

Ty Sorky, někdo z Hradce tehdy upozorňoval, že jedna (už nevím která) prý byla docela poruchová. Aby se to nezačalo, taky s narůstajícím věkem, nějak výrazněji projevovat i tady...
www.fotodoprava.com
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 20:58:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: víš, ono o bylo myšlené spíš trochu jinak.Ono nejde o posilové spoje, ale o posílení intervalu linek. Ukázkový příklad je tramvaj (4) a autobus (13) dopoledne v Litvínově. Zatímco dříve jezdil bus i tramavj po 20. minutách, tak před nedávnem došlo k posílení intervalu na třináctce z 20 na 15 min. (celkem zajímavé, takhle to nejezdilo ani za komančů, a přitom jsou ty busy i po posílení celekem dost obsazené), čímž se samozřejmě rozpadla návaznost spojů v přestupním bodě na nádraží. Je to blbé, ale je to tak. Možná že by se to dalo řešit kloubovými busy, jenže ty,jak víš, v Litvínově nejsou.
Ale u jiných linek by to řešit šlo. Konkrétně u 4 a 15. Čtyřka jezdí v PD odpoledne po 20 min., 15 po 15. min. , interval 15 bych změnil u 15. na 20 min. a naopak bych ho posílil v neděli odpoledne ze 40. min. na 30. min (jako tramvaj).

Kloubový cyklobus: no nevím, nevím
já si myslím, že jsou rádi, když do těch serpentýn vyjedou s obyč. Korozou a vlekem. Ale kdo ví...

PS: Gromit: nechceš se s těmi fotkami toho 15m MANa rozdělit ? ( šlo by to na net) Díky.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.

DĚKUJEME
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 580
Odesláno Středa, 17. května 2006 - 21:13:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí Spár: zítra ti nějaké fotky 15m MANa pošlu.
www.fotodoprava.com
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1892
Odesláno Čtvrtek, 18. května 2006 - 16:51:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Kdo ví, jestli něco bude. Ono se toho namluvilo a neslibovalo a skutek utek

Orlí spár: S tou návazností je to přesně takhle. Tohle je problém. Pokud jedou stejně, tak na sebe, tedy spíše busy na tramvaje, čekají.
Je opravdu zajímavé, že posílená třináctka jezdí pořád velmi nadprůměrně vytížená.
Vyřešilo by to posílení dopoledních tramvají na 15 minut z 20 minut. Je to jedna z možností, když vezme v úvahu, že současný stav je nevyhovující. Tedy buď kapacitnější tramvaj (Astra, K2 apod.) nebo kratší interval. Jenže to by musel někdo zaplatit. Ale hodně by to vyřešilo.

Jinak v řešení u jiných busů a další rešení máš pravdu.

S tím kloubákem by to chtělo zkusit. Pokud by to šlo, nebyla by to marná investice. Přeci jenom, by to bylo lepší, pohodlnější a lákavější než bus s vlekem.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1894
Odesláno Sobota, 20. května 2006 - 23:17:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tjadádýdadá! Zprávy. Budou odkloněny linky číslo 11, 12 a 20 kvůli stavbě a úpravě přemostění v Mostě u bloku 100. Kudy a kdy přesně nevím.
Nově natřené prodejní stánky na zastávkách v Mostě (tedy jen některých) vypadají opravdu moc pěkně a esteticky.
tjadádýdadá! Konec zpráv

Jinak letos se má začít stavět velká trafostanice u průmyslové zóny Joseph v Havrani. Na to se má navázat příliv nových investorů a rozšíření Nemaku. Tak jsem zvědav, co na to dopravní obslužnost.

Doporučuji prohlédnout: http://www.imhd.sk/nr/?w=3825242e29232930ef392b342f26ea&u=f7f0f0edf6f0f0f2
Jaroslav_Č
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 67
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 20:28:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přeji pěkný den,

na stránky jsem doplnil některé fotky, které se mi podařilo získat.

Nejprve jsou to unikátní fotografie z testovacích jízd 15-ti metrového MANu, který se u nás testoval v září 2003. Fotil GROMIT z K-reportu. Přímý odkaz je: http://www.mosteckamhd.unas.cz/a54.htm

Dále je nová fotografie SORky evid. č. 109 u Děkanského kostela v Mostě. Fotil Orli_Spar. Odkaz je http://www.mosteckamhd.unas.cz/a100.htm

Z tramvají je to evid. č. 259, fotil též Orli_Spar. Najdete ji na http://www.mosteckamhd.unas.cz/r187.htm

Další tramvají je pracovní vůz evid. č. 206, fotil IGBT, odkaz je http://www.mosteckamhd.unas.cz/r35.htm

Fotky druhého pracovního vozu evid. č. 263 fotil IGBT a Orli_Spar, jsou zde http://www.mosteckamhd.unas.cz/r184.htm

Poslední nová fotka zachycuje evid. č. 313, fotil Orli_spar http://www.mosteckamhd.unas.cz/r25.htm
http://www.mosteckamhd.unas.cz
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 308
Odesláno Neděle, 21. května 2006 - 20:45:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo,jo , ty návaznosti jsou problém, leccos by se dalo změnit, ale muselo by se toho hodně překopat. O špičkku bych to udělal taky jinak-základní interval třinácky (13+29) bych dal podle návaznosti tramvají na nádraží. tudíž třináctka by jezdila po 10-15 min. Naopak bych "ořezal" patnáctku. Mělo by to několik výhod: lepší návaznost busů na šaliny. Lidi, kteří jedou na Janov nemusí jezdit busem (15) přes centrum. Busy budou jezdit rovnoměrněji po celém městě atd.

S tím dopoledním intervalem na měziměstě by to chtělo taky něco udělat. Asi to posílení na 15. min. by bylo nejlepší. To samé i odpoledne do cca. 18. hod. (ne že by jezdily tak zaplněné soupravy jako o špičce, ale přeci jen bude zase lepší návaznost busů a lepší kofort při cestování, vyžádalo by si to přitm jen 2-3 páry spojů navíc).

Cyklobus-: těžko řict co je lepší, spíše by ho to ctělo nějak lépe zviditelnit a zpřéstupnit pěším turistům a obyč. chalupářům ( i když s ním jezdit můžou)
Díky za zprávy. Na ty nově natřené zastávky a stánky jsem zvědav

Jo,jo, Nemák se rozšiřuje. Rajtr za to dostal jenom pakatel- 250 Mega

DĚKUJEME
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1895
Odesláno Pondělí, 22. května 2006 - 22:39:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak nový fotky jsou parádní. Hlavně ten 15 metrový Man

Návaznosti jsou problém, ale ideál se nenajde. Na to je ten systém moc velikej. Já bych dokonce řekl, že prac. dny jsou vpořádku. Problém jsou hlavně víkendy, tam jsou intervaly dlouhé a pokud něco ujede, je to hodně nepříjemné!
Ona s linkou 13 je potíž. Větev k Loučné není zdaleka tak vytížená (obecně) jako větev do Janova. Dělit ale nejde.
S tím ořezáním 15 a přidáním 13. No já nevím, to je právě ten problém 13. Do Janova by to bylo fajn, ale na druhou stranu by to bylo asi zbyteně silné.
Ono by možná stačilo, předělat linku 15. Začínala by nad Májem (tam by se někde točila), od Máje jela jako 13 a v Janově stejně jako dnes. Přineslo by to tebou uváděné výhody a zůstala by zachována dnešní výhodnost a vytíženost 13.
O víkendy by to také šlo řešit. Dopoledne pracovních dnů bych neřešil. Sice je to nepříjemné, ale tolik lidí nejezdí a počkat 10 minut se dá. O tom, že by to na nádraží v Litvínově chtělo moderní přestupní terminál se stánkem atd. nepochybuji.

Posílení tramvají. Jsou dvě cesty. Sóla a soupravy o špičku při posíleném dopoledním intervalu. Spojovat a rozpojovat případné wany.
Nebo tramvaje s trochu větší kapacitou než Astry. Tedy K2, dvojwana atd. Přizpůsobit k připojení T3 a je vyřešeno. Kromě těch extrémních špičkových spojů (viz. linka 1, příjezd Litvínov nádraží v cca 14:14) by to kapacitně stačilo. S připojenou T3 (softwarově jde spojovat i různé výzbroje) by to na ty nejexponovanější spoje nabídlo vyšší komfort. Dopoledne by bylo vyřešené a na 15 minutové odpolední intervaly by to bylo ideální.
Jenže my si tady můžem psát. Tohle nikoho nezajímá a dělají mrtvého brouka.

Cyklobus jednoznačně potřebuje reklamu. Prostě nabídnout to i těm turistům, chalupárům. Prostě z toho udělat linku. Klidně i ze zvláštním tarifem. Potenciál to jednoznačně má!
Ono vůbec mě chybí reklama. Máme bílé busy. Samolepky stojí pár tisíc. Proč nejsou na busech zajímavá vesele ztvárněná hesla. Jako:"Já a moji kamarádi jezdíme na ekologický plyn + pár obrázků". Nebo jako v Ostravě. "Nastupte, máme společnou cestu", apod.

Nemak + zóna, vystavěná na nejblbějším místě, kde to snad šlo, se snad začne rozrůstat. No jo no, ty hektary černozemě v soukromém vlastnictví náš všechny přisli hodně draho. No snad to k něčemu bylo.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1896
Odesláno Středa, 24. května 2006 - 18:44:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už jsou zastávky s prodejními stánky natřené i u Prioru. Fakt paráda

Jinak info z dopravy, sice se to přímo netýká MHD, ale dotkne se to.
Ještě letos u Luny bude kruháč. Už se uvažuje, co za megalomanskooriginální prostředek se tam udělá.
Opět ještě letos bude semafory osazena křižovatka u Sportovní haly.
Zajímavé je, že oboje bude stát cca stejně.

Nevím čím to, že by komunální volby. Ale v plánu to bylo. Údajně dostali dotace.
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 113
Odesláno Čtvrtek, 25. května 2006 - 18:04:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes byl v Mostě na návštěvě s Litvínovskými školáky Litvínovský vůz B 731. Evidenční číslo sem nestihl zaregistrovat
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1899
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 16:45:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

B741: To není poprvé. Například u Aquadromu stojí litvínovský vozy dost často.

Jinak v týdnu už zase jezdí Astra 201. Už má kolečka hotový.
Astra 202 má nějaký čístý polopantograf. Řekl bych, že je nový. Je to vidět na těch serepetičkách okolo. Má i jiný odstín barvy. Je více do oranžova.

Jinak pokud má někdo zájem přijet fotit, a že je co, tak tramvaje mají zase výluku. A teď nevím jestli další nebo přesdalší víkend také. Takhle se cyklotramvaj moc nechytne!
Jinak v neděli je den otevřených dveří v areálu Chemopetrolu. Před areálem bude doprovodná akce, atrakce pro děti a od 14:00 (doufám, že si to pamatuju dobře) autogramiáda litvínovskej hokejistů.
Areálem se bude projíždět busem, bude několik zastávek s výkladem.
Myslím, že je to zajímavá, protože dostat se dovnitř se jen tak nedá!!

Další info. V neděli je na letišti v Mostě (u silnice směr Braňany) letecký den. Opět spousta atrakcí, proletí i Gripeny. Mělo by to být zadarmo, je to (něco o předvolební akci ČSSD). Ale není to tam jako předvolební kampaň. Kampaň je v rámci toho.
Busy z 1.náměstí na letiště od rána do večera v 15 minutovém intervalu.
xyz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.80.41
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 16:55:37   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Vladass: Jen takový detail. Na stránkách té akce na letišti se píše že vstupné je:

Dospělí 90,- Kč / os.
Dítě v doprovodu rodiče zdarma

http://www.aviatikshow2006.cz/cz/aviatik.php
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1900
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 17:50:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

xyz: Tak to se mrknu do novin. Tam bylo, že je to zdarma a bylo to na předvolební reklamě ČSSD. Třeba jsem blbě koukal. Podívám se ještě jednou.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1901
Odesláno Pátek, 26. května 2006 - 20:52:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm, xyz má pravdu. Hold moje chyba. Asi jsem špatně koukal či co. Nevím. Tak tedy pardon!
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1902
Odesláno Neděle, 28. května 2006 - 22:47:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak zase já!

Letecký den (aviatikshow) v Mostě na letišti. Nebyl jsem, jen jsem slyšel. Nápad dobrý, snad to nebude naposledy. Všichni chválili moderátora a jeho zajímavý a hodnotný výklad a komentář. Bohužel, počasí nepřálo, program byl upravován.

Den otevřených dveří v areálu Chemopetrolu. Nevím, nestihl jsem, přijel jsem pozdě, jízdy už nebyly. Poslední exkursní bus mi ujel. Jezdil Sor 10,5 DPÚK. Nevím, přišlo mi to celkem chaoticky organizované, ale může to být můj dojem. Byl jsem tam také až v půl třetí. Každopádně lidé byli, pódium pro kapely se chystalo, pít a jíst bylo co, takže vlastně paráda

Byla výluka tramvají. To je známé. Co bylo zajímavé, jak za tu chvíli neuvěřitelně zrezly koleje na meziměstě. Díky vlhku a vydatným srážkám trať vypadala jak měsíc nejetá!
A další zajímavost. Za zastávkou Petrochemie směrem k Chemopetrolu byla pracovní tramvaj s vozíkem a kopresorem v protisměru. Tedy přijela od Litvínova po koleji pro směr do Litvínova. Zajímavé!
V Mostě údajně, neviděl jsem, se vyndavaly a měnily koleje na třídě Budovatelů. Snad i překopaná silnice. Bližší lokaci a údaje nevím.
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1818
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 16:38:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska byla v Cv u Zooparku slušná flotila vašich busů: 73, 74 a 78. Dle označení oranžovočernou cedulkou se jednalo zřejmě o školní zájezd.
2001 - 2006 - pět let od oficiálního ukončení provozu Chomutovských Ikarusů
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1903
Odesláno Úterý, 30. května 2006 - 18:16:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tzv: Tyhle stroje dost jezdí. Couraj na zájezdy, hlavně s dětičkama.

Jinak ta překopaná silnice v Mostě na třídě Budovatelů je výměna kolejí a povrchu na přejezdu u Sportovní haly.

Přes tu víkendovou výluku jsou i nové koleje jinde. Přesně nevím, zda to opravdu měnili tento víkend. Nové koleje, tedy kolej je i ve stoupání k Petrochemii.

Astra 201 prošla během úpravy koleček očistou interiéru. Je to vidět, je to fajn a počmárané to zatím není. Tak to má být, jen by to mělo být častější.
Jel jsem večer tramvají 242. Asi nový lak během VP. A co nevidím. Nové boční obklady. A hle, ono to jde. A jak to pěkně vypadá, přestože je to podobný vzor jako ten starý. Hned si člověk připadá lépe. Je by to chtělo kvalitněji natřít tyče, toponice a okolí oken. Ale i tak pokrok.

Viděl jsem v Mostě bus 134. Jen si vždy říkám, jak velký orezla chtějí ještě posílat do provozu.

Další zajímavost. Malej Sor jel včera posilu na lince 13. Špičkovou posilu v odpolední špičce.

Včera v noci po 22:00 obě Astry na zkušebních jízdách.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 627
Odesláno Středa, 31. května 2006 - 22:24:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: To jo, ten interiér je třeba občas obnovit. Nebyl bych proti ani kdyby postupně vyměnili ty staré, původní, byť dodatečně vypolstrované, sedačky. Ty mi moc anatomicky nevyhovují, dal bych tam nějaké s vyššími opěradly.

Tak oni se taky v Mostě používají městské busy často na výlety? Já myslel, že tuhle "specialitu" mají jenom v Děčíně .
Ale jestli s tím nejezdí daleko a pokud všichni sedí tak proč ne...(aby ale nechyběli v provozu a nemusely místo nich jezdit nějaké staré dosluhující B731.
www.fotodoprava.com
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1904
Odesláno Čtvrtek, 01. června 2006 - 21:39:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Obnovit ani tak ne, prostě vyčistit, umýt. Stačí parní čistič, dneska už je na to věcí hromada. Jen chtít!
Sedadla opravdu nejsou vrchol pohodlnosti. Ale dá se zvyknout. Nová sedadla nehrozí.

Ty busy nejsou městský. Jestli mě čísla neklamou, tak jsou to ty nakopený meziměstský C734 a ten atyp.
Městský občas někam mimo jedou, ale jenom v rámci okresu. Většinou divadlo v Mostě, aquadrom atd.

Výběrové řízení na obsluhu území vypsané krajem vyhrálo ČSAD Česká Lípa. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál. DPÚK se jen tak nevzdá a navíc jsou DPÚK a ČSAD Česká Lípa personálně propojeni.

Tohle hádání o dopravce všechno strašně komplikuje. Místo, aby se řešil IDS a alespoň na příměstských linkách jednotný tarif příslušných měst + uznávání dokladů a stejné odbavování, tak se tady hádá o dopravce. No nic, já to nevyřeším.
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 114
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 11:36:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Vladass: DPÚK a ČSAD ČL byly jeden podnik, a stále prakticky ještě jsou, takže se nic nezmění
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1908
Odesláno Sobota, 03. června 2006 - 16:26:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

B741: To je fakt, byly jeden podnik, ale už nejsou. Je tam jen personální propojení, a to minimální.
Nicméně DPÚK se bude dále bránit a jen a jen ve hvězdách, jak to dopadne.

Ono všichni by si měli sednout ke stolu a jednat! Mě je jedno, kdo co kde jede. Stačí v okolí měst stejné odbavování a je hotovo. Dnes může mít každý vůz dva způsoby odbavení. Chybí koncepce, návaznost a propojenost mezi spoji jednotlivých dopravců. Ale to v našem kraji asi nehrozí
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1916

Odesláno Úterý, 06. června 2006 - 16:39:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jelikož opět nic nového, tak alespoň já.

Jelikož jsem si vzpoměl, že je adresa, kde se dá zjistit, jaké výběrové řízení probíhá, probíhalo atd. Tak také něco o našem DP. Odkaz je http://www.centralniadresa.cz/cadr/cadr01012Prepare.do?znackaForm=50020740IL001

Jedná se o dva autobusy. Že jsou kloubové napsáno není, ale cena tomu odpovídá. Dva vozy za téměř 25 dýní je opravdu dost. Příjít by měly na konci listopadu letošního roku. Jsou to Many a už je vybráno, to si vše konečně můžete přečíst.

Co mě osobně zaráží je fakt, že je to financovaný z vlastních zdrojů. Jsem rád, že budou nové vozy, protože současný kloubáky nemají v provozu co dělat. Ale od příštího roku jsou opět dotační tituly, tak to ten rok ještě mohlo vydržet. Ale třeba takové tituly zrovna nebudou, tak to udělali takto. Každopádně chválím a nekritizuji, tolik info nemám!
Tak uvidíme, jak busy budou vypadat a snad v další letech budou další následovat.
Agriess
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32

Odesláno Středa, 07. června 2006 - 15:55:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím,

v 5.6. byla zvláštní jízda s T5B6t pro německou skupinu přátel tramvají.
Tady jsou pár odkazů kde se můžete podívat na fotky:

http://drehscheibe-online.ist-im-web.de/forum/read.php?5,2936476,2936476#msg-2936476
http://drehscheibe-online.ist-im-web.de/forum/read.php?5,2935527,2935527#msg-2935527
http://www.stadtverkehr-plauen.de/andere-tram/tram-most/index.htm

I když nebylo to nejlepší počasí akce byla nádherná a velice zajímavá - všichni účastníci měli fakt radost!
Tím bych chtěl se poděkovat i jménem všech účastníků u DPmML za skvělou akce!
---
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1919

Odesláno Sobota, 10. června 2006 - 22:43:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Agriess: To jste se povozili Je to dobrej stroj. Mě se líbí, jak ta tramvaj je prostorná. Je to protě originál a možná trochu nedoceněná originalita!
Doufám, že ty nápisy "100 let MHD na Mostecku" už sundali. Hmm, nesundali. To je taky síla

Koukal jsem, že už nějaký čas chybí zastávka, tedy přístřešek, na tramvajové zastávce Doly Hlubina směr Most. Chápu, že to sejmulo auto. A to jako to bude bez přístřešku na pořád. Co to zase je! To se to zase bude muset rozmáznout, aby se s tím něco dělalo? To je fakt přístup!
Ono vůbec nechápu, proč není přístřešek na zastávce Sídliště ČD směr Litvínov a Litvínov Báňské stavby směr Most. To jsem také nikdy nepochopil!!
Jinak chtělo by to zastávky na meziměstě natřít. Třeba se i držet barevného schématu jako zvolilo město na prodejní stánky v Mostě. Ale hlavně to natřít!

Jinak kloubáky 83 a 93 jsou snad čím dál tím horší. To je katastrofa, co dokážou vypravit do provozu. S tím by město jako akcionář mělo něco dělat! Ty autobusy jsou vyloženě odpuzující od nastoupení. Ale co, třeba tomu hodl nerozumím!
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 655

Odesláno Neděle, 11. června 2006 - 09:53:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vlastně je zajímavé, že se stále udržuje v provozu všech sedm kloubáků. Když vezmeme v úvahu, že na třicítce vedle nich alternují MANy, případně B931, myslím, že by potřebu s rezervou pokrylo i 4 až 5 kusů B741.
www.fotodoprava.com
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1920

Odesláno Neděle, 11. června 2006 - 16:38:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Jo, to já taky nevím. Jako taky nevím, proč nejnovější kloubáky za deset let svého každodeního provozu nedostaly ještě nový lak. Proč ty hajtry 83 a 93 pořád jezdí. A jezdit budou, protože se do nich investovalo příslušenství čiposystému. Tady nejde o jejich věk, ale stav. V Teplicích jezdí klouby daleko starší!

Já toho nechápu víc. Člověk pochopí, že nejsou prachy, ale není to zdaleka jen o tom.

Každej řekne, malej provoz. Jenže Most+Litvínov+Meziboří (to tam počítám, interval tam je o špičku osm minut) dají dohromady 100 tisíc obyvatel. To je už na poměry ČR hodně velký provoz. Jenže úroveň tramvají, informačních systémů a přístupu nejne DP (se alespoň snaží), ale i měst, tomu neodpovídá. Ono by totiž jinak nemohlo přednádraží v Mostě vypadat jak vypadá, zastávky v Litvínově (některé, dotyčné nebudu znova rozepisovat) také ne, konečná a nástup tramvají v Mostě stejně tak. A to tady můžu psát dál a dál a dál...

Samozřejmě není všechno negativní, to negativní je víc vidět, ale jednoznačně toho chybí dost. Nejen já mám dojem, že chybí nápady, projekty a jiný přístup na odpovědných místech. Ono se snadno kritizuje, ale ten, kdo o tom něco ví, ví proč!
Ale znovu opakuji, že mnoho negativ není vinou DP!!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace