K-report

Archiv do 12.července 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » MHD v Mostě, Litvínově a okolí » Staré archivy » Archiv do 12.července 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1923

Odesláno Úterý, 13. června 2006 - 18:38:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže pár zpráv.
Za mosteckým kostelem (správně, a to každý zdaleka neví, je to Chrám na Nebevzetí panny Marie) vznikne arboreto (něco jako park se stromy a keři z různých koutů světa) a do budoucna snad i botanická zahrada. První část, tedy arboreto, by mělo být již finančně zajištěno. Provozovatelem budou Technické služba Most.
Tato lokalita byla upřednostněna před Velebudickou výsypkou. Osobně jsem tomu rád. Vznikne zde opravdu atraktivní lokalita snad i brzy s jezerem.
Proč to ale píši. Toto místo bude potřebovat obsloužit. Jasně, zvládne to autobus. Ale pokud zatraktivňování této lokality půjde tímto směrem, bylo by velmi vhodné (a už jsem o tom psal) přeložit tramvajovou trať z dnešního koridoru na druhou stranu řeky a železnice. Snad se tomu stane. Z vládních miliard na rekultivaci krajiny by to jistě stálo za úvahu!

Další zpráva. Už několikrát, dnes konkrétně u zdejšího Zoomarketu, v Litvínově ve Smetanově ulici upravují zaměstnanci DP panely kolem kolejí. No, co si budem namlouvat, trať i silnice by zde potřebovaly rekonstrukci. Je to cca 330 metrů. Oprava panelů vypadá asi takto. Vyndat panel, vykopat hlínu, naházet písek, položit panel. Je to sice lepší, ale dobrý to není.

Třetí zpráva, bohužel smutná. V Žižkově ulici v Litvínově (tuším, že v sobotu) došlo k tragické dopravní nehodě (je to prakticky jedna ze dvou ulicí, kde je souběžný provoz aut a tramvají, a to bylo podstatné). Střetla se tam dvě osobní vozidla a jedno bylo nárazem odmrštěno na chodník, kde zabilo jedenáctilétého chlapce. Chlapec zde, jako vždy, čekal na projíždějící tramvaj, aby zamával své známé řidičce. Bohužel, i to se stává.
Upřímnou soustrast rodičům, přestože to asi číst nebudou!!
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1925

Odesláno Středa, 14. června 2006 - 19:15:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zase nějaké zprávy.
V tisku, bral bych to ale oficiálně, zaznělo info, že Mostecko a Chomutovsko budou moci žádat vysoké dotace z EU jako strukturálně postižené a ekologicky zdevastované regiony. Ještě se na to podívám a případně upřesním. Není to ale podstatné. Půjde o miliardy a města uvažují, zda do toho půjdou společně nebo každé zlvášť.
Jedná se o finance na zlepšení životní úrovně. Tedy i dopravní infrastruktura.
Jsem zvědav, co za projekty se nakonec uskuteční.
Co mě tak napadá. Modernizace nádraží v Chomutově a Mostě. Modernizace vlakových souprav, zde jezdící. Reko zastávek a nová v Chomutově. V Chomutově rozhodně nové trolejbusy a případně chybějící tratě.
Tady snad nové tramvaje, případně přeložka k jezeru, rychloráhy do Žatce atd. Nemá smysl to dál rozepisovat, potřeba toho je hodně! Tak snad to dopadne
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1926

Odesláno Čtvrtek, 15. června 2006 - 19:13:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je odkaz na to info, co jsem psal včera: http://www.denikmostecka.cz/most/zpravodajstvi_kraj_mo/SY20060614000015.html
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1930

Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 19:44:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dle odkaz, byla kvůli počasí přerušena tramvajová doprava. Předpokládám zaplavení kolejiště u bloku 100 v Mostě v místním podjezdu.
Já myslel, že už je to odvodněno dobře. Asi není. Ale je možné, že tomu napomohly stabební práce, které zde probíhají.
Ale ať se na mě nikdo nezlobí, odvodnit by to šlo. Okolo jsou místa ležící níže a chtělo by to tu vodu už chytat dřív.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 690

Odesláno Pátek, 16. června 2006 - 20:14:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nojo, čet jsem to v tisku. U nás se taky přehnala slušná průtrž ale naštěstí bez těch holubích vajec.
www.fotodoprava.com
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1932

Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 00:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K té bouřce v pátek v Mostě jsem sehnal další, sice zprostředkované ale velmi věrohodné, informace.
Tedy bouřku doprovázel velmi silný a intenzivní vítr a vydatný déšť. Dle informací se na třídě Budovatelů valilo minimálně deset centimetrů vody a umíte si představit ten proud při sklonu vozovky.
Kromě logického zatopení podjezdu u bloku 100 údajně i stržená nebo poškozená trolej. Každopádně tramvaje byly mimo provoz. O nějakých jiných škodách nevím. Ale znovu opakuji, nebyl jsem tam, neviděl jsem, jen jsem slyšel!

V sobotu jsem náhodou potkal cyklobus DP v Litvínově. Zrovna odjížděl do hor. Zájem byl obrovský. Busy jely nakonec dva, oba plné, plný vlek na kola + kola v autobusech.

Další zajímavé informace nemám. Snad také někdo jiný z Mostecka něco přidá. Přeci tady musejí být jiní, kteří o MHD něco ví a mají co předat dál?!?!
Jirik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 106
Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 13:40:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, potvrzuji strženou trolej u měnírny v souši, vůz 202.
http://sweb.cz/jisa19/
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1933

Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 16:35:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiriku díky. Hmm, zase Astra. Nějak dělaj problémy. Zdaleka to není poprvé, stržená trolej od Astry.
Další info by nebyly?
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 718

Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 19:59:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Tak to vypadá, že by ta přestavba kloubáku na cyklobus přece jen nemusela být od věci. Zdá se, že v sezóně bude cyklistú přinejmenším dostatek.
www.fotodoprava.com
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1936

Odesláno Pondělí, 19. června 2006 - 21:58:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Zjišťoval jsem, proč tam bylo tolik cyklistů. Ona se otevírala nová cyklostezka, tak asi proto.
Kloubák by byl fajn i normálně, kola ve voze, ne na vleku atd. Jenže jak tu psal Orlí spár. Silnice je dosti náročná na stoupání a zatáčky. Takže nevím. Nápad dobrej, chtělo by zkusit. Rozhodně to nezavrhuji a pokud by to šlo, bylo by to dost fajn!
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1938

Odesláno Čtvrtek, 22. června 2006 - 22:28:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak jsem dnes viděl Astru 202. Navečer v Mostě. Nejspíš zkušební jízda, jela bez lidí. Má opět jiný polopantograf. Ten krásný oranžový tam už není (nejspíš důsledek stržené troleje jak psal Jirik), je tam takový ošuntělý žlutý.
Mno, Astry se nám v tomhle pěkně prodražujou, protože polopantografy se nám kazí a kazí
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1943

Odesláno Pondělí, 26. června 2006 - 21:29:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lidi mám otázku. To nikoho na Mostecku zdejší MHD nezajímá? Nebo pohrdá tímto diskusním fórem apod.?

Poslední dobou, jezdí dopolední tramvaje nechutně přeplněné. Dnes to člověk pochopil, školy končí dřív. Ale i Astra z Mostu po deváté jele s cca. deseti stojícími.
Já vím, je to o penězích, a kdoví, jestli kraj něco nakonec dal (spíš ne). Ale když člověk vidí před špičkou jezdící tramvaje na lince 3 s pár lidmi. Všechno je o penězích, ale cestujících jezdí dost, jsou ale naštváni (nevymýšlím si, jsou to osobní zkušenosti) a pokud chceme zachovat atraktivitu a perspektivu, musí se něco dělat.
O tom, že tramvají, které mají 2+1 sedadla je dost, a nenasazují se, už jsem také psal. Nevyřešili by všechno, ale pomohlo by to.

Dále se opravují panely v kolejích v Litvínově. Jak už jsem také psal, ta ulice by potřebovala kompletní rekonstrukci.

Dle zpráv v tisku se bude v Litvínově opravovat vjezd do areálu DP. Město opraví silnici a DP koleje. Konečně!

Opět ale musím napsat, za spoustu věcí nemůže DP!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695

Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 08:37:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Vladass: Mě zajímá. Čtu to tady. Nemám moc co napsat, naposled jsem byl na T5 v dubnu...
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1944

Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 15:07:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: Já to myslel jinak. Já myslel zda někoho z Mostecka, ne MHD na Mostecku
Ale díky za zájem

Zase mám nějaké info. Co mě osobně dost vadí, přestože přiznávám, je to prkotina. Na některých Manech jsou v Litvínově už strhaná písmena na zadku. Škoda. Otázka je, zda to udělala myčka (v Litvínově žádná sláva) nebo samo, nebo někdo, nebo vandal?
Bohužel, se také začíná objevovat, opatlaný spodní okraj deklu od motoru. Je to i na Karosách. Řidiči u LPG busů (dle info řidiče) musejí kontrolovat stav oleje. Jenže rukavice mají jak prase, asi často nemění, a zapatlají pak lem krytu (deklu). Vizuelně je to humáč, myčka to mastný pochopitelně nesmyje, a nikdo se o to nepokouší. Tedy, buď měnit rukavice, nebo tam dát ochranou samolepící fólii.
Přiznávám, je to opravdu blbina, ale bije to do očí a je to hnus.

Dle zpráv z tisku dojde příští rok k opravě přemostění k nádraží v Mostě. Dle slov primátora to bude součástí opravy přednádraží. Pokolikáté už odsunuté, ale teď se to pochopit dá. Přemostění jsou ve špatném stavu a stejně tak podchod v Souši.
Opět mě napadá, že by se dalo reálně zauvažovat a natáhnout před budovu nádraží tramvaje. Stejně se to celý rozkope, stejně se to bude opravovat včetně mostů. Druhá část přemostění je dnes pro pěší a byla údajně připravena pro tramvaje.
Současná otočka by mohla být zachována (po úpravách jako záloha) a dole u nádraží je místa dost a dvoukolejná otočka moc místa nezabere. On ten provoz tady moc silný není.
Ale co, já to nezměním, jenom úvaha
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1946

Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 18:53:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže tady máme po parádní bouřce. Vítr tedy hodně silný, déšť vydatný. Tak jsem zvědav, jestli se nám to zase u bloku 100 v Mostě v podjezdu zaplavilo?
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1947

Odesláno Úterý, 27. června 2006 - 23:01:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě něco, a to si myslím, že je důležité napsat. Nechápu, proč byl takový humbuk hlavně v Mostě při pořízení nových nízkopodlažních busů. Není vyjímkou, že dopoledne z 12 vozů většina stojí a garantovány jsou tři spoje! Tohle bych moc rád chtěl vysvětlit. A výmluvy o obězích, přidělení atd. mě nezajímají!! To se dá řešit.
Při dvanácti busech by mělo být minimálně šest pořadí garantovaných. Jenže, to bych chtěl asi moc!!
Ono v Litvínově to není lepší, že

Tyhle detaily mě fakt štvou a opravdu je mi moc divné, že to představitelům měst nevadí?!?!
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 751

Odesláno Středa, 28. června 2006 - 09:29:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To nikoho na Mostecku zdejší MHD nezajímá?

Vladass, mě náhodou zajímá dost. Sám se tam ale dostanu jen párkrát do roka, tak se tady, hlavně díky tobě, aktuálně udržuju "v obraze" .
www.fotodoprava.com
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1949

Odesláno Středa, 28. června 2006 - 16:24:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Spíš jsem to měl napsat To nikoho z Mostecka.....
Ale moc díky, snažím se sem dát, co se dozvím a co vidím.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1951

Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 19:05:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak lidičky, je to tady. Zítra naposledy máme možnost jezdit na klasické lístky označené v našich léty prověřených znehodocovačích. Od soboty jedeme už jenom čipově
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 117

Odesláno Čtvrtek, 29. června 2006 - 19:53:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To bude nářez , sem zvědavej jak budou interiery vypadat bez štiplístků....:-)
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23433

Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 00:39:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moment - náhodný návštěvník to teď bude mít jak? Dokdy se dají vrátit staré lístky?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 118

Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 10:54:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin Zlivský: no náhodný návštěvník bude moci si zakoupit jízdenku přímo ve voze v automatu nebo u řidiče...a do kdy se dají vrátit lístky? tak to nevim
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23451

Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 11:04:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky. Ve voze bude tedy automat na mince?

Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1954

Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 11:09:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mz: Do kdy se dají vrátit lístky netuším. Možná to bude na webu DP. www.dpmost.cz

V každém buse, sólo tramvají a v prvním voze soupravy tramvají je automat na mince. Ovládání je jednoduché a i vrací drobné. Stejně tak se to dá zakoupit u řidiče(vždy nástup předem). Prioritní je ale automat. Je to v automatu a u řidiče o 2 Kč dražsí než jízda na čipovku.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1955

Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 11:10:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na webu DP je info o odkupu
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23453

Odesláno Pátek, 30. června 2006 - 11:15:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky oběma.

B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 119

Odesláno Sobota, 01. července 2006 - 12:11:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na oknech vozů vedle automatu je návod k použití, takže pohoda
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1957

Odesláno Pondělí, 03. července 2006 - 18:21:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vidíte, úplně jsem zapoměl. V Mostě probíhá výluka tramvajové dopravy. Celá třída Budovatelů je pro tramvaje uzavřena. Linky 1, 4 a 7 se otáčejí u nádraží v Mostě. Linka 2 celá autobusová. Více info je na http://www.dpmost.cz/web/zpravy.php?kat=38_zprava

Je to z důvodu stavby přemostění ke kostelu a u bloku 100 stavby kruhového objezdu, který bude nad podjezdem tramvají. Podjezd je celý podepřen lešením. Vypadá to tam velmi zajímavě.

Velmi zajímavě také vypadá o špičku plné obratiště u nádraží v Mostě. Na jedné koleji T3 na lince 3, vedle stoují souprava na lince 1 a na další koleji souprava na lince 7.

Jen si neodpustím kritiku DP. Jelikož všechny linky končí v Mostě na nádraží, jezdí méně lidí (jsou prázdniny), přijde mi velmi neekonomické nechat jezdit linku 3. Těch pár dní by to lidi pochopili, že linka 3 nejezdí (taková poptávka o prázdniny není), ušetřily by se stovky kilometrů, tisíce za platy řidičů. Když už je DP tak posedlý šetřením, tak do toho!

A ještě jednou kritika. Meziměstské zastávky potřebují natřít. To DP nemá peníze na jednu velkou bandasku barvy? Stačí to vzít úhlovou bruskou s drátěným kotoučem, vzít to základovkou, a pak barvou.
Lidi jsou čuňata a občas po tom čmáraj, ale místy jsou ty zastávky prorezlý jako
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 313

Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 11:29:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: došel ti mail ode mne ?
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1965

Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 13:16:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí spár: Už ho čtu a odepíšu
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 314

Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 14:34:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: tak jsem právě odpověděl na tvůj novej mail

Včera jsem nastupoval na nádraží v Litvínově do Astry, která přijela z Mostu (příjezd v 16:25). Byla narvaná až po střechu. Napočítal jsem tam cca. 40 vystupujících lidí+4 kočárky, k Prioru byla ještě obsazená většina míst k sezení+několik lidí stálo.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Jirik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 107
Odesláno Čtvrtek, 06. července 2006 - 21:10:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dnes při bouřce, dostala měnírna Souš zásah bleskem, výpadek proudu na cca 60 minut, tramvaje se točily v obratišti CHEZA.
MAN ev. č. 58 má celovozovou reklamu.
http://sweb.cz/jisa19/
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1967

Odesláno Pátek, 07. července 2006 - 01:31:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí spár: Tramvaje vytížené jsou. Ono nejvíc mě štve, že mimo špičky to vypadá na větší obsazenost než o špičku. Chtělo by to nějak flexibilně přizpůsobit. Jenže ono je to těžký, každej kilometr navíc musí někdo zaplatit. A víme, jak se na to divá kraj A celkově je to docela složitý.

Jirik: Díky za info. Bouřky nám nějak zatápějí. Minule zátopa + stržená trolej, teď zase blesk do rozvodny.

Pro všechny jedna zajímavost. Linky 11, 12 a 20 mají pozměněnou trasu, aby nejezdily po rozkopané části u bloku 100 v Mostě. Autobusy náhradní dopravy tam ale vesele celý dny jezdí. Zajímavé také je, že na náhradní dopravě linky 2 jsou vidět litvínovský autobusy.

Čipovky se evidentně zažily, myslím, že je to v pohodě. Zatím se mi poslední dobou nestalo, že by něco nefungovalo. Jen nástup předními dveřmi u busů je díky abseci čipovače složitější. Nemůžu si pomoci, prostě tam měl být!!

Ještě jedna info. Musím konstatovat, že kloubáky v Mostě jsou v hrozném stavu. Už kvetou rezem i 52 a spol. Je to hrůza a ostuda! Snad jen 50 a 51 docela jdou. Nechápu DP, že sérii z roku 1996 (52, 54 a 55) neopraví?!?!
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 120

Odesláno Pátek, 07. července 2006 - 08:45:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Vladass: ty kloubaky 52... by teda fakt mohli opravit. Na dvojice skutečně jezdí litvínovské vozy s Buse panelama.
A co se týká výluk v neděli jezdili klouby i na trasách do litvajsu
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1969

Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 10:32:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

B741: Kloubáky jsou opravdu zoufalé. Mě příjde, že to už ani snad nemá smysl opravovat. Vždť je údržba takových veteránů musí stát těžký prachy.
Jedinná možnost je kompletní generálka a modernizace, ale to jsou taky velký peníze. Ale to musí posoudit znalí a odborníci z DP.

Na dvojce jezdí vozy z Litvínova s buse panelama? Já tam viděl vozy bez buse panelů.
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 121

Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 17:35:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

autobusy na 2: dneksa rano sem videl byvalymostecky vuz 183 s buse a vecer litvinovsky 161 bez buse takze jak jim to prijde pod ruku tak to poslou.
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 122

Odesláno Sobota, 08. července 2006 - 17:36:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ä jeste jedna vec, clovek by si ani nevsumnul ze z busů zmizli označovače jízdenek
Ibar
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.77.109.44
Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 01:14:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zdravím vás,hledal jsem nějaký obrázky tramvají a narazil jsem na tuhle diskusi.Docela mě překvapilo jaké znalosti mají(předpokládám)laici o MHD na Mostecku.Vídávám nějaké nadšence podél tratě jak fotí,ale ani ve snu by mě nenapadlo o co všechno mají zájem a o čem dokáží diskutovat.Teď tedy pro vaší větší informovanost :-) Toho 16.června nebyla stržená trolej,jen silný boční vítr vychýlil a strhl pantograf u tr.č.202 trolej poškozená nebyla.Vrchní stavba jen s plošiny skontrolovala trolej a zajistila lanem pantograf, dílna po opadnutí vody u bl.100 odtáhla Astru do ÚDZ v Mostě.Nevím jestli je vám známo,že autobusáci mají vozy přidělené.Střídají se na nich dva (parťáci).Pokud není hlašená porucha nebo plánovaná prohlídka,tak se svým autobusem jezdí na linkách (i výlukách ) tak jak jim určí rozdělovačky.Na tramvajích je to trošku jinak.Tramvaj přiděluje na kurz nebo šejdra (dělená směna)dílna.No a co se týká toho nového odbavovacího systému v těch autobusech u předních dveří není camel (čti kejml)úmyslně.Po přiložení čipovky na kasu se na displeji oběví informace o platnosti čipovky řidiči.Jinak by nástup na přední dveře stratil smysl.Snad jsem to napsal srozumitelně .No a pokud vás bude ještě něco zajímat a já to budu vědět ... rád odpovím.Tak vám přeji šťastnou cestu... Tramvaják Ivan
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1973

Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 18:10:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ibar: Ono lidi zajímá ledacos Odborníci určitě tady asi nikdo nejsme (nechtěl bych někoho ostatního urazit nebo se ho dotknout). Faktem je, že někoho zajímá focení (proč ne, je to zajímavé), někoho (třeba mě) spíš jak co a proč funguje. Musím přiznat, že před lety jsem nevěděl nic, teď už toho vím docela dost. Jasně, zdaleka nejen odtud.
Tak nakonec víme, co se v té bouřce stalo. Ono je vidět, že zmiňovaná Astra má jiný polopantograf. Pokud se mi správně doneslo, na Astrách jsou proti stavu po dodání jinak polopantografy uchycené na střeše. Původní provedení nevyhovovalo.
Píši za sebe, o přidělenosti busů vím. Já nechci být kritikem, ale v případě počtu nízkopodlažních busů mi to nepřijde jako nejlepší řešení. Respektive řešení možná dobré, ale rozdělování na linky (přestože také dobře vím, že to není tak jednoduché jak si mnoho myslí) rozhodně stojí za úpravu. V obou vozovnách by minimálně 50% vozů mělo být na garantovaných pořadí. V Litvínově tomu tak je, ale v Mostě ne. Což vydatné a štědré dotace docela degraduje. Je to přinejmenším škoda a dost se divím, že to nikomu z města nebo DP nevadí!
O vypravenosti vozů (tramvají) dílnou vím. Vidím také značné rezervy. Ale ono se lehce píše, hůře a méně snadněji dělá. Minimálně dopoledne by chtělo sólo T3 přednostně vypravovat v provedení z roku 1982, tedy sedadla 2+1.

Z camelem je to pravda. Jenže on si v předu stejně skoro nikdo nepípá. Mnoho lidí má peněženku na kartě s fotkou, takže řidič ví prd, jestli je to lítačka nebo peněženka. Navíc, nejen má zkušenost, řidiči mají docela problém, vydat jinou než 10Kč jízdenku. Proč k tomu lidé dostávají i papírovou jízdenku jsem nepochopil.
A určitě by šlo spojit jak camel tak ridičovu centrálu. (myslím tím případný přední camel a displej řidičova zařízení). Já to vidím v busech jako docela slabinu celého systému a k přehlednosti to nepřidává. Ale uznávám, pokud už příští rok bude systém "check in, check out", tak je to jedno a současné řešení stačí. Jen by to pak chtělo nedávat každému papírovou jízdenku. Ale to by neměl být asi problém.
Ono můj názor (nemyslím si jen můj) je takový, že v Litvínově by měl být v busech nástup pouze předem (s případným dovolením řidičům otevřít o největší špičce všechny dveře při největším náporu). Rozhodně by to neznamenalo úbytek slušných cestujících, ty ostatní jsou ekonomicky nepotřební a neatraktivní! V Mostě podobné řešení by na busových linkách (kromě linek 5 a 30 a o špičku případně 17) bylo také možné.
Jenže tohle nehrozí, co s automaty? Tohle řešení má co nabídnout a má účinnost eliminovat některá negativa. Revizoři by se mohli zaměřit na tramvaje a zbylé autobusové linky.

Jestli se tě (snad to tykání nevadí) Ivane můžu zeptat, bude se něco dít s tramvajemi? Modernizace, nové vozy? Četl jsem o opravě vjezdu do DP v Litvínově a opravě kolejového oblouku v Záluží.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1974

Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 18:13:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

B741: Tak jo, já tam viděl jen ceduláče. Viděl si víc
Máš pravdu, já jsem si chybějícíh znehodnocovačů ani nevšiml. V Astře jsem s nimi ještě jel, ale byly přelepené.

Jinak novou reklamu na Manu 58 jsem viděl. Nic moc, spíš ošklivá. Je to na Spolužití. Snad jsem viděl dobře.
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 123

Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 19:58:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta reklama na 58, to je ten MAN co měl reklamu na plyny, nebo co to bylo.

A ktěm kloubům, ono 11 let neni nic moc času

A z trochu jiného města: DPCHJ zřejmě nakoupil nové B952 ( dřívávejc sem je tam nevídal ), zatím vím o 2 ks (ev č.241, 2xx)
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1825

Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 21:06:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je tu jedna B952 e.č. 232 z roku 2002 (?) a jedna B952E e.č.241 od podzima.
2001 - 2006 - pět let od oficiálního ukončení provozu Chomutovských Ikarusů
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 23692

Odesláno Pondělí, 10. července 2006 - 23:20:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proč k tomu lidé dostávají i papírovou jízdenku jsem nepochopil.

Potvrzení o zaplacení?

Ibar
Neregistrovaný host
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 02:57:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozřejmě,že mi nevadí tykání,naopak..Tak po pořádku,abych se do toho nezamotal.Astra má opravdu jiný pantograf to je už na pohled zřejmé, nejen,že má kratší lištu,ale je celý z hliníku,kvůly Astře se na některých místech musela snižovat trolej (např.u stanice "sídliště ČD")stopa Litvínov, a u Chemopetrolu při výjezdu ze stanice na Most se musela trolej narovnat ,protože se tam pantograf dostal mimo (chytil řetízek a pár jich strhl) ten pantograf je tak měkej,že nemá sílu srhnout trolej jen škube ty řetízky.Něco jiného by samozřejmě bylo, kdyby došlo ke skratu a trolej by se propalila a spadla.To už tady taky bylo,ale né s Astrou.
Ibar
Neregistrovaný host
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 02:58:32   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Když se nasadila na trať byli jsme 4 řidiči,kteří prošli školením v Plzni. Původně měla mít 201 číslo 200,ale pak přišli na to,že 200 má dispečink v Mostě.Ono totiž evidenční číslo vozidla je zároveň volacím znakem (vysílačky).Viděli jsme tehdy tedy 200 na zkušebním kanále,kde ji oživovali, všechno fungovalo tak jak má.Když jsem sní vyjížel na první jízdu s lidmi tady v Mostě, tak nefungoval odbavovací systém,bylo rozhodnuto,že cestující budou ten den jezdit zadarmo,ještě ten den jeli do Ústí a pujčili si tam strojky.To byla legrace.Na buse systému jsem se.. učil přahazovat stanice a pásma 10 minut před výjezdem.Navíc se řídí řadičem,(levou rukou) a musí se neustále tisknout ,jinak při povolení řadiče na 3 vteřiny se spustí záchranná brzda (tzv. poloha mrtvého muže)Něco podobného má dnes už historický vůz T-5,ten to má ale v pedálu na levé noze.Nepustili nás abychom si trať projeli a já byl v šoku jak ta Astra všechny nerovnosti kopírovala.Plzeň má koleje v lepším stavu než jsou u nás,ale to je krajské město.Ještě,že vedle mě seděl ing.s Plzeňský škodovky a uklidňoval mě.V oblouku za DP v Mostě směrem na Velebudice jsem málem vypadl ze sedačky,už jsem se viděl jak jedu na Plzeň.Jsem se nějak rozkecal,no ale to jsou zážitky,které jen tak někdo nemá.
Ibar
Neregistrovaný host
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 03:01:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týká řazení Manu na linky, tak vím jen to,že bylo předem dáno na které linky se budou nasazovat,stejné to bylo i s nasazením Astry to znamená č kurzu - č.linky - č.vozu a řidič. V praxi to vypadá asi takhle 1/4(ranní kurz)I/4 (odpolední kurz)linka č. 1a4 č.vozu 201 a řidič (třeba já),odpoledne můj parťák. Od 1 července už mají zaplať pan bůh všichni řidiči z Mostu oprávnění v řízení Astry.Pokud jedna s Aster jde na prohlídku tak se upřednostňuje kurz 2/4 - II/4 .Stejné to bude asi (fakt nevím) i u těch Manů. I když jak jsem psal každý autobusák má bus přidělenej a sním vyjíždí na svůj úkol.Víc ti k tomu asi nenapíšu,ale bylo by zajímavé kdyby jsi napsal dotaz přímo na náš podnik a pak se stou odpovědí tady podělil.-).Ještě jednu perličku si neodpustím.Když jsme dostali dotaci s EU (ve výši 75% ceny)na koupi těch 10 Manů tak všichni jásali.Není divu byli jsme jediný DP v ČR,kterému se to povedlo.Ale když se zjistilo,že povinné odpisy (ze zákona na obnovu vozového parku).. mužou být pouze ve výši 25%(tedy zbytek ceny) tak to byla síla!Ty autobusy budou muset jezdit 3x déle!
Ibar
Neregistrovaný host
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 03:08:48   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co se týká odbavování u řidiče tak to je kapitola sama o sobě!Kasa je nastavená tak,že když k ní je přiložena čipová karta s měsíčním nabitím, tak se na displeji napíše,že je platná od - do.Když má někdo peněženku tak to vydá lístek a ten je dokladem o zaplacené jizdě...! Na čipovce se to nezaznamená! Je to proto,aby cestující měl doklad o jízdě pokud mu jeho zaměstnavatel cestu proplácí.Takže,když čipovku přiloží ke camelu odečte se mu jizdné a má na čipovce záznam o zaplacení(buď nepřestupní a nebo časové jízdné, to si navolí cestující sám, na tom camelu).Pokud jde ovšem o odbavení na kase,řekne řidiči jakou jízdenku požaduje,ten jí navolí a po přiložení se mu odečte jízdné, nezaznamená se na čipovce,ale vyjede mu doklad o zaplacení.Revizorovi se tedy prokazuje vydanou jízdenkou!Řidič,když na konci směny uzavře kasu tak tam má napsáno bezhotovostní tržba a částku.Jde tedy jen o záznam, do celkové tržby se bezhotovostní tržba nesečte.Automaty ve vozech jsou úlevou pro řidiče, tedy pokud fungují!Vejde se do nich pouze 20 000,-Kč.Za 5 - 7 dnů jsou plné(záleží na tom kterém spoji) a samy se odstaví "mimo provoz"!Dnes se mi to zrovna stalo.Pracovnice,která to má na starost nestíhá!Ale to je jen otázka času .Většina cestujících si tu čipovku obstará dokud stojí jen těch 30,- Kč za vydání,Od příštího roku bude stát 120,-Kč!
Ibar
Neregistrovaný host
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 03:15:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty nástupy přednímy dveřmi jsou spíš takovou psychologickou strategií.Stejně u nás vetšina řidičů zastává názor,že průvodčí byli lepší.Je ,ale pravdou ,že na linkách kde je nástup na přední dveře, revizor nemá co na práci.Je to...ale velmi pomalé odbavení a to při současných časech je docela problém.Při 3 minutovém spoždění je řidič povinen nahlásit spoždění i jeho důvod a vše zapsat do Km lístku.
No a na závěr... před zhruba půl rokem se na náš podnik obrátila nějaká odnož z bývalého ČKD ,že by u nás přestavěla jednu tramvaj zkušebně s nějakou zbrusu novou elekrickou výzbrojí,ale zatím je klid po pěšině,budu se muset zeptat jak je to daleko a dám vědět.No a na ty další otázky ti odpovím takhle ... taky jsem o tom.. četl,ale mic oficiálního nevím.Teď je zrovna taková doba klidu před bouří!Chystají se u nás velké personální změny!Naštěstí se to zatím netýka dopravy jako takové. Km.. jsou smluvně dané a zatím se nic omezovat nebude.Uvídíme co přinese příští rok.Ale i vy určitě poznáte nějaké změny,zejména na reklamách na vozech.Ta paní co je dělala totíž dostala výpověď a od října je bude dělat někdo jiný.I když ona nedělala všechny reklamy.Některé si příjde zákazník nalepit sám a nebo si najme jinou reklamní agenturu.Jo a ještě velká novina! V Litvínově se od listopadu ruší dispečink! Bude tam pouze výpravčí na ranní a odpolední výpravuvozů...! Tak zatím. AHOJ!..l
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 125

Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 13:50:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ibar: Děkujeme zaobsáhlé info
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1828

Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 14:07:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavé počteníčko, opravdu.

Zaregistroval jsem, že u několika Kavkovo vozů se objevil nový nátěr ve znamení spodního zeleného pruhu. Má to jen těch pár vozů co se motají na Chomutovsku, nebo se to objevuje i u vás? Díky za odpověď.

xyz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.80.4
Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 15:52:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je to i u nás. Nejsou to náhodou autobusy, které měl dříve Vrbenský???
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1829

Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 16:21:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Netuším. Jestli koupil něco i od Vrbenského, opravdu nevím, ale v tomhle laku mám potvrzené i busy, které měli dříve jiný nátěr. Nějaké původně Vrbenského devítky jsem viděl v Praze tuším u Express Car Kladno. Navíc tuším, že měli jiný vzor a jiný odstín té zelené.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1977

Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 19:41:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ibar: To je inforamcí. Spoustu toho vím, mám i jiné info, ale nechci a asi bych neměl, to sem psát. Možná si taky dej pozor, co sem napíšeš. Možná to některý sledujou. Nevím, nechci radit, ale taky se mi něco doneslo.

Máš dobrý zážitky, vždycky jsem si říkal, kdo asi s Astrou začínal Já neměl na mysli současnou změnu polopantografu, to bylo vidět (nejen barevně). Ale slyšel jsem, že se i jinak uchycoval na střeše. Mělo tam být nějaké pevné uchycení, a teď je tam pružně? Nevím, nejsem technik, jsem jiného zaměření. Ale jak je vidět, není to jen tady, polopantografy jsou citlivější na kvalitu vedení než klasické pantografy.
Jestli můžu, tak popíši svou první cestu Astrou, samozřejmě jako cestující. Nastupoval jsem v Litvínově u Prioru a jel k Citadele. Bylo to v zimě a byl jsem velmi zklamaný. Trhavá jízda v zatáčkách, malá kapacita atd. Teď je uznávám jako moderní stroje, ale sem jsou kapacitně nevhodné.
A jakej máš názor na ruční řízení (živák je tam nutný a snad povinný)? Vím, že v Plzni se na to nadávalo, tak některé modernizace T3 mají opět pedály.

S tím řazením busů to chápu. Ono vymyslet oběhy není tak snadné, ale každopádně šest garantovaných pořadí by v Mostě mělo být samozřejmostí! To že to není, je neomluvitelné. Já za sebe říkám, že je mi opravdu divné, že to nikomu nevadí! Nechci DP kritizovat (přestože to dělám, ale nechci být zarytý kritik), ale chtělo by to "novou krev", která by se začala na spoustu věcí dívat jinak a pozměnila zajeté koleje.

Díky za info s tím odbavování. Raději to nebudu komentovat Proto jsem psal, že by Camel ve předu mohl být, stačilo by propojení s řidičovo centrálou. Kdo by chtěl daňový doklad (lísteček potvrzení), tak by mu ho řidič dal. Ať mi nikdo neříká, že by to nešlo!! Takhle, ať se na mě nikdo nezlobí, je to polovičaté, složité a nepřehledné řešení.
Nemyslím si ale, že všichni budou mít čipovky. Ono automaty frčí pořád, lidem o dvě kačky víc nevadí, jak je vidět. Ten, kdo čipovku chtěl, už jí nejspíš má. Ale mohu se mílit

Nástup předem by jistě, především v Mostě o několik minut prodloužil jízdní dobu, díky delšímu pobytu v zastávkách. I když, pokud by linka 5 a 30 zůstala současně + linka 17 o špičku, možná by jsem byly překvapeni, jak to funguje bez problémů.
V Litvínově bych kromě zastávek Nádraží, Citadela a náměstí Míru (myslím pochopitelně busy) zavedl zastávky na "znamení". Lidé by si zvykly, jinde si také zvykly. Litvínov je malé město a nástup předem zlvádají větší města. Navíc by se vyřešila platební kázeň sídliště Janov. Nepsal bych o něčem, co bych neanalyzova, přestože mimo DP a jako amatér
Nebylo by to ovšem tak snadné (nic nejde samo), ale to je jedno.

Jestli dobře chápu info kolem mého posledního odstavce dotazu. Tajné, raději neventilovat, uvidí se Chápu to?

O tom dispečinku vím, nějak se to dostalo ven. Také vím, že jeden z vysoce postavených lidí v DP to kritizuje. Ona optimalizace musela přijít. Mám ekonomické vzdělání (nejen) a tohle jsem očekával. Další krok čekám zrušení garáží tramvají v Litvínově. Zůstane tam jen odstavná plocha pro vozy mezi špičkami. Ale to je jen spekulace, ale očekáván další změny.
Snad ty personální změny povedou k lepšímu, třeba se mi podaří se mezi ně dostat Ale to bude raději lepší tady nerozebírat!

Snad omezování tramvají nenastane, protože to by byl začátek úplného konce. Ono, co si budem namlouvat, rekonstrukci kolejí by to chtělo, a to prakticky všude

S těmi odpisy u busů je to zajímavé. Nicméně se to dalo čekat, ale neviděl bych to zase tak dramaticky. DP nemá za cíl zisk, takže se to nějak udělá. Životnost Manů je otázkou údržby a kvality provedení případných generálek. Snad nedopadnou jako mostecké kloubové busy, to je ostuda celého DP.

Jinak moc díky za všechny informace Určitě nejen já jsem rád, že nám někdo z DP také něco napsal Není to moc snadné získat nějaké informace.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1978

Odesláno Úterý, 11. července 2006 - 19:45:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tzv: Tak to s tím Kavkou nevím. Napadlo mě to také s tím Vrbenským.

B741: Na teba jsem málem zapoměl. Ta reklama je na Manu 58, to je Castrossua Man. Je to na boku nalepeno (je klasicky červeno-žluto-bílý). Jde o reklamu na Spolužití (www.spoluziti.cz). Má nějaký polep i na krytu plynových nádrží na střeše.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 805

Odesláno Středa, 12. července 2006 - 11:54:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tzv: Už dva takové, se zeleným spodkem (mimochodem dost humpolácky provedeným, jakoby to natírali štětkou), jsem viděl poslední dobou na lince v Praze. taky jsem se divil, kde je vyhrabali.
www.fotodoprava.com
Ibar
Neregistrovaný host
Odesláno Středa, 12. července 2006 - 13:08:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Víš někdy mi připadá,že některé věci prostě nejdou udělat jenom pro to,že si někdo u nás postaví hlavu.Teď ty nepřidělené dotace s kraje pěkně zamíchali kartami.Náš ředitel v radiu Blaník říkal,že příští rok se bude muset omezit doprava tramvají mezi Mostem a Litvínovem a zároveň se zvýší jízdné.Ty dotace, na provoz mezi městy si podnik na ministerstvu dopravy vyjednal sám,ale ministerstvo jako takové nemůže dotovat akciovku přímo,jen přes kraj.Bohužel jsou to peníze,které nemůžou být účelově vázané a tak vznikla tahle situace.Zastupitelé kraje totiž naší městkou hromadnou dopravu nevyužívají (k čemu taky když jim nestaví u baráku a nebo že jí mají zadarmo!?)Navíc město Litvínov si dalo několikrát finanční prázdniny(jako majitel 49% podílu má na to právo) Věř mi taky nejsem se vším spokojen,to ani nejde!Tuhle práci totiž normální člověk dělat nemůže,protože brát si dobrovolně na triko přepravu lidí,být za ně zodpovědný,poslouchat jejich kritiku,protože jsem první na ráně a ke všemu dodržovat všechny ty vyhlášky a předpisy a nařízení,jízdní řády no to je.. prostě hnus velebnosti!Když jsem před 21 lety začínal,tak mě děsně štvali přestávky! Nejraději bych pořád jezdil! Teď jsem nejraději když mám volno! Ale je pravda,že když jsem na dovolené .. tak se do tý práce už těším.. na chvilku..
Ibar
Neregistrovaný host
Odesláno Středa, 12. července 2006 - 13:10:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Až potkám vedoucího tramvajových dílen tak se ti na to uchyceni panťaku na tý Astře zeptám. Na ten "živák" jsme si za tu dobu už zvykli(tedy my co stím jezdíme dýl) Ti "nováčci" stím zatím mají problém,děsně na to tlačí a pak je bolí ruka, ale na to si zvyknou.Já se už jednou rukou naučil i smrkat! Ten novej odbavovací systém je pořád ještě v plenkách,stále se vychytávají mouchy a pomalu se na něm učíme co to všechno umí.Pořád si vyměňujeme zkušenosti,když někdo na něco příjdem.
Na ty zastávky na znamení asi město jen tak nepřistoupí! A na ten nástup předními dveřmi taky ne. Možná časem na to přijde ta "nová krev" co vymění tu starou
Ibar
Neregistrovaný host
Odesláno Středa, 12. července 2006 - 13:24:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

B741 - v poho... Myslím si,že je fajn když se mezi cestující veřejností někdo zajímá o provoze MHD.Navíc my nejsme FBI ani žádná jiná rozvědka a žádnou mlčenlivostí taky nejsem vázán.Naopak těší mě zájem,který tady v tý diskusi projevujete!
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742

Odesláno Středa, 12. července 2006 - 13:36:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ibar: No tady to teda fantasticky ožilo, asi Ti patří docela dík, moc lidí se zájmem o MHD v Mostě není.

K zážitkům z Astrou - no vy jste neměli RT6, jinak byste ocenili, jak je Astra úžasná... to trhání v obloucích je cena za pevné podvozky, poprvé je to fakt strašné, i z hlediska cestujícího. Já jsem Astry poprvé zažil někdy v 1997 v Plzni a Praze (testovací jízdy)

Celkem mi připadá divné, že Tě ani nenechali projet po Mostě Astrou, až hned s lidma. Plzeňské koleje nejsou lepší, než Mostecké, to bych se docela i hádal... je pravda, že v Plzni jsem dvakrát do měsíce a už tam pomalu znám každý propadlý panel a v Mostě jsem 2x ročně...

Nástup předními dveřmi - všechno, co píšeš, je pravda, ale cíl nástupu předními dveřmi není žádná efektivita činnosti, nýbrž jen a jen peníze - průvodčí+řidič = dva platy, nástup všemi dveřmi = víc černejch klientů

Nechceš víc vysvětlit ty peněžní toky, těch 49 procent, díky kterým si Litvínov dává dotační pauzu? Tohle by mě fakt zajímalo

Práce mě taky baví:-) Ale naštěstí nejsem řidič, to bych asi umřel, když vidím pomalu už ve všech městech kolik je buzerace, třeba nově vyvěšený rychlosti 40km/h od 22 do 06 hodin a hned druhej den, když jsem šel v noci z hospy, tam stál DP radar a měřil rychlost
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744

Odesláno Středa, 12. července 2006 - 13:47:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě ad Ibar: ... někdo si postaví hlavu: To je bohužel asi jistý pozůstatek socialistického myšlení v nás všech. Vidím to denně kolem sebe. Jsou dvě hromady peněz, jedna z dotací (velká) a druhá vlastní (malá). Velká se používá na investice a leckdy se z ní vyplácá spousta peněz na kraviny. Malá se používá na provoz a věčně jsou v ní nedostatky, které by se bohatě daly zaplácnout z té první, jenže ta je přece všech a nikoho a nelze si z ní půjčit... tolik exkurze zcela mimo obor MHD, ale myslím, že i když jsem popsal hospodažení v jiném sektoru, tak to docela sedí...

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace