Autor |
Příspěvek |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1979 Registrován: 3-2004
| Odesláno Středa, 12. července 2006 - 18:16:51 |
|
Absolut druhý příspěvek s těmi hromádkami peněz: Bohužel, musím souhlasit, přesně tak to je. Dokud se tyhle zajetý starý struktury nehnou, nehne se NIC. Koleje u nás nejsou žádná sláva, ale až na určitá místa, to jde. Myslím, že to nijak nevybočuje z průměru. Hold naše nalámané oblouky (jen někde) Astrám vadí. T3 to projede jak nic Je pravda, že se zastávkami na znamení, nástupem předem atd. musí souhlasit dané město. Ale všechno je otázka interpretace. A já osobně bych určitou efektivitu nástupu předem nepodceňoval. Platební disciplíná není k zahození, přehled o cestujících také ne. Jako jinde to dokáže, v určité míře, eliminovat nežádoucí jevy, jako je čmárání, vození mládeže atd. A co si budem namlouvat, především v jedné části Litvínova je MHD brána jako "zdarma" doprava, a těch černých černých cestujících je dost a dost. Ono cestovní komfort a bezpečnost má tu schopnost někoho do MHD natáhnout. Klid a pohoda je pro cestující důležitá. K tomu Litvínovu. O tom, že by neplatili nevím (jako velký akcionář), ale každoroční handrkování a odmítání navýšení dotace je snad každoroční jev. Problém vidím také v tom, že má Litvínov tak velký podíl v akciovce. Logičtější by mělo být cca 30-35%. Ono celé město Litvínov, by si mělo zamést před vlastním prahem. Ať se podívají, jak se neudržují a vypadají autobusová zastávky. To se také v jiných městech jen tak nevidí! Že pane starosto Jinak tě obdivuji, protože jezdit přes 20 let tramvají, prakticky po totožné trati! Klobouk dolů Sice není DP FBI nebo BIS, ale dostat informace není tak jednoduché! Nový odbavovací systém je správný a dobrá cesta. Jen pořád ten nástup předem je divný. Muset při cestě syslit papírek jako potvrzení?!?! To se mi nelíbí. Mám ještě dotaz. Co vnitřní info panely a hlášení zastávek? Jeden čas už to prý bylo na spadnutí a nakonec nic S těmi penězy z kraje. On kraj, při své blbosti, upřednostil dotaci busů a vlaků na trase Most-Litvínov. A nechce slyšet, že to spolu nesouvisí. Co říct, bezmezná arogance, blbost a příkladný boj za zlepšení úrovně VHD a boje proti nezaměstnanosti Už jsem na to myslel dřív, ale mám chuť vyžádat si podklady na DP, a pak to pěkně rozmáznout v MfDnes apod. Mám dojem, že by to kraj měl dostat pěkně sežrat!! Pokud dojde opravdu k omezování spojů (někde vidím možné bezbolestné omezení, ale nevím, zda by to stačilo) a zdražení jízdného, tak to můžem rovnou zrušit. Konkurence ze strany automobilismu, optimalizace a šetření (mám na mysli třeba náhradu busy) je velká, a tohle už travmaje nemusí ustát. |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1980 Registrován: 3-2004
| Odesláno Středa, 12. července 2006 - 18:18:40 |
|
Ty Kavka busy se zeleným pruhem. Dneska stál jeden u nádraží v Litvínově. Určitě to není bus z Vrbenského. Byla to dost stará C734 ještě s kulatýma světlama. V Praze na Florenci jsem takto zbarvený bus také viděl. Byla to zoufale orezlá Karosa stejného typu. |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1 Registrován: 7-2006
| Odesláno Středa, 12. července 2006 - 20:12:38 |
|
To Absolut: Je to velmi jednoduché,město Litvínov je akcionářem 49% a město Most 51% akcii v naší společnosti "DP měst Mostu a Litvínova a.s." Jsme tedy podřízeni těm dvěma městům.(Akcie DP nejsou veřejně obchodovatelné)Oni jsou vlastníci a nedělají nic protiprávního, když si něco umanou,jako třeba to,že nám nedají dotaci!Dám ti příklad : Město Most v rámci pobídkové složky pro investory,slíbilo firmě Nemak,že jim tam bude zajišťovat dopravu pracovníku z Mostu (pro firmu Nemak) zcela zdarma.Zadal úkol DP ti vymysleli l. č. 31,a tak tam jezdí jen za to jízdné co zaplatí cestující tedy bez dotace města! Na druhou stranu ,ale je pravda,že náš dopravní podnik je nejdražší v ČR! Za Km - autobusu je to 51,-Kč. To LPG je sice ekologický ale.. děsně drahý. Já osobně děsně obdivuji našeho p.ředitele Dundra.Je to velmi flexibilní,inteligentní člověk a snaží se udržet MHD na úrovni!Být tam někdo jiný tak tramvaje už asi v Mostě skončily dávno a o Manech by jsme si tady mohli nechat jen zdát!Je až neuvěřitelné na co všechno ti naší zastupitelé nepříjdou!Je to asi 5 let nazpátek co ani jedno město nechtělo dotovat dopravu mezi městy (průmyslovou zónu)Mostečtí zastupitele chtěli postavit otočku v Souši a Litvínovští na nádraži(v Litvínově)CHEZA byla oslovená,ale ti prohlasili,že svým zaměstnancům platí dost,aby se do práce dopravili autem a postavili jim tam parkoviště.Ono to opravdu není jednoduché a když člověk nezná to zákulisí tak si závěr sice udělá,ale to je špatný!Měla by být větší informovanost!Aby ten závěr byl trošku oběktivní!No uvídíme o čem nás bude informovat obří plazmová obrazovka za 10 melounů na 1 náměstí v Mostě! To Vladass : Nevím co ti poradit,aby jsi nebyl tak naštvanej stou jízdenkou.Snad jen,kdyby jsi se oženil s nějakou tou naší zaměstnankyní tak by bylo po problému.Víš mě taky štve, že mi odešlo video a já zahodil paragón! Tak mě napadá,kdybych se oženil s nějakou prodavačkou s elektra.. néééé to néééé...!!.. To si raději koupim.. nový...!!! Tak to nějak vydrž snad se to změní k lepšímu! Jak to bude s vnitřnímy panelami a shlášením zastávek,zatím nic o tom nebylo řečeno.Jen víme,že ten nový odbavovací systém to umí dokonale!I když docela s toho mám obavu,dokud se totiž zastávky budou přehazovat ručně tak to bude síla!Něco se,ale šušká,že by se to mělo přepínat automaticky pomocí čidel,pak by to nebyl problém!Mám takovej dojem,že všechno je jen a jen o penězích!A nebo by to musel nařizovat zákon!!! Můžu ti říct,že těch 21 let uteklo jako voda!A to jsem sem přišel s Karviné na nábor do Chemičky v 80-roce,když mi bylo na den přesně 18 let! No a když se tak ohlédnu zpátky tak mi připadá,že tenkrát měli k sobě cestující a řidiči k sobě daleko blýž než je tomu v součastnosti.I když ono je to vlastně všechno v lidech i mezi cestujícímy a řidiči jsou prostě hajzlové!Stejně tak na zastupitelstvech na všech stupních!Ale to už není k věci, i když ono všechno souvisí se vším!!! JOOO a už jsem se zaregistroval..... |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1981 Registrován: 3-2004
| Odesláno Středa, 12. července 2006 - 23:51:07 |
|
Ibar: Gratulace k registraci na diskusi Opravdu jsem rád, že se sem dostali další informace. Pro hodně lidí dost důležité. Proto jsem sem hodněkrát psal, že za hromadu věcí DP nemůže, a na triku to mají města! Z tvých informací je jasně vidět, že chybí koordinace, promyšlenost (bohužel i rozum), především ze strany měst. Ale zase se městům nedivím, že nechtějí platit meziměstskou dopravu. Proč? To je úkol kraje. Meziměstská tramvaj je jednou meziměstská linka. Jenže náš kraj je jinej, to už všichni víme Informovanost chybí, to už jsem psal dávno. Je to problém a mělo by se s tím něco dělat. Oni cestující nejsou zas takové ovce, jak si někdo myslí. Mě s tím potvrzení při nástupu předem nejde o ten lístek. Jde o toto. Je to zbytečně složitý a působí to nedořešeně. A především, je to drahé. Kolik stojí jedna jízdenka (papírek není bílý ale s potiskem) a kolik stojí jedno tisknutí z hlediska barvy. Jeden lísteček bude, dejme tomu, za 0,20 Kč. Denně dejme tomu 1000 lístečků. To je za rok cca 75 000 Kč. Není to hodně, ale je to dost. Každá koruna dobrá Ono hlášení by klidně mohlo být s mačkáním každé zastávky. Díky mluvení by se to řidičům nepletlo. Všechno je o penězích, co si budem namlouvat! S tím LPG je to problém. Opět jsme trestání za ekologii a ekologičnost. To je také asi unikát ČR. Jinde by to stát podporoval, u nás ne. Otázka je, zda má smysl dál pokračovat v LPG? Ve své době to bylo super, ale dnes? Nebyl by lepší přechod zpět na naftu nebo na jiný plyn? Nebylo by CNG (zemní plyn) levnější? Pana generálního ředitele neznám. Názory jsem na něj slyšel rozporuplné. Někdo říká, že je to bl***, někdo ho zase chválí. Nevím, nedokáži posoudit. Ovšem o tom, že zastupitelstva obsahují velkou koncentraci blbců a blbejch nápadů nepochybuji Ibare ty to určitě víš lépe než já. Tramvaje by potřebovaly rekonstrukci, alespoň opravit interiéry a zvýšit počty sedadel (vše 2+1), minimálně vnitřní info prvky atd. Co si budem namlouvat. Tramvaje by potřebovaly jezdit minimálně v Mostě na Liščí vrch. To, že v Litvínově se zrovna nehodí, že z "centra" prakticky jednou k Citadela jako busy (přestože je cesta trochu "jiná") je také fakt. Jde o to, zda města mají zájem, něco někde postavit. Oni ty dotace by se možná sešly, když budou projekty. Když přepnu hodně na Sci-fi, tak třeba tramvaje od Polikliniky po Mezibořský, pak na Podkrušnohorskou a až k Koldůmu. Ale to je opravdu totál Sci-fi, nebo spíš vědecko-fantastické |
David_pecina
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 241 Registrován: 11-2003
| Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 07:32:55 |
|
To IBAR ...Je to asi 5 let nazpátek co ani jedno město nechtělo dotovat dopravu mezi městy (průmyslovou zónu)Mostečtí zastupitele chtěli postavit otočku v Souši a Litvínovští na nádraži(v Litvínově).... Jestli tomu dobře rozumim, tak se měl provoz rozpadnout na 2 izolované kusy spojené něčim jako manipulační tratí??? To by byl snad evropský unikát a DP Litvinov nejmenší tramvajový provoz v ČR :-))
Všichni jsou blázni, jenom já jsem tramvaj T3. |
|
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2 Registrován: 7-2006
| Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 08:32:57 |
|
Já ti dávám ve všem za pravdu!Na Liščí vrch by ta tramvaj potřebovala jezdit jako sůl!!! Je tam velká koncentrace lidí,kteří se svažej do středu města a nebo naopak!Určitě by to bylo i o větší kultůře cestování.Po roce 90 už byl vypracovanej projekt, který měl prodloužit tramvajovou trať z Velebudic k Benediktu zadem kolem Lisčího vrchu na nádraží ČD,byl to svým způsobem unikátní projekt,neboť trať měla být částečně vedená podzemím (kvůly převýšení)Tento projekt padl,protože nikdo v celé tehdejší ČSSR neuměl postavit tramvajovou trať pod zemí!Další plán byl postavit odbočku u rozkvětu kolem Baťi ke zvláštní škole s otočkou u důchoďáku na Lisčím vrchu,toto padlo s popudu ochránců přírody jelikož by ta trať zničila velmi vzácnou floru a faunu.Od té doby se nic neplánovalo.Až před dvěma lety v souvislosti s plánovanou stavbou dálnice D6 Most - Žatec se zásluhou našeho ředitele dostala do projektu tramvajová trať,která povede středem dálnice až do průmyslové zóny u Žatce(triangl)Vzhledem k tomu,že se konečně do tý průmyslový zóny dostal docela silný japonský investor (má vyrabět LCD-monitory,o tom jsi ale určitě něco slyšel)a má zaměstnat okolo 20 000 lidí,tak by se ta výstavba dálnice mohla pohnout!No chtěl bych se toho dožít! Abych ti řekl pravdu taky raději jezdím tramvají se sedačkami 2+1 i když z jiného důvodu.V zadu je trojsedačka...a ta tak trošku brání tomu,že mi nikdo nekrade v zadním označníku papírový označení linky!Jinak je to takový typ vozu a stím se asi nedá nic dělat.Kromě Astry,kerá je nasazovaná na stejné kurzy(i když jednou jezdila 201 jako L.č.2 při výluce, a to byla taky síla,protože v buse systému není nahráno jen "Velebudice-Interspar",ale "Velebudice-Interspar přes Chemické závody"!!!),jsou vozy řazeny né podle typu,ale podle sólo ,dvojče v časech odpovídajících výjezdů na daný kurz. No a taky podle odjetých Km (protože po určitém najetí Km se musí odstavovat na malou ,střední nebo velkou prohlídku a taky na brusku,pokud někdo udělá velké plochy a nebo je sjetej nákolek)Asi by to byl velkej problém řadit je podle typu už i ztoho důvodu,že dílenským končí směna v 00.00 hod a než to všechno prohlídnou,(popřípadě opraví)uklizečka uklidí a zaranžírujou ,(mezi tím dělají malou údržbu)to by bylo asi fakt na palici! Nehledě k tomu že v Mostě jsou dva na cca 20 vozů, V Litvínově je jen jeden dílenskej. Co se týká LPG... je to nevratné rozhodnutí!Jen výstavba nové čerpací stanice by stála 20-30 melounů!Do toho města nepújdou!To nepočítám jiné zařízení v dílnách,náhradní díly atd atd.A nafta už taky není tak levná záležitost.Navíc LPG se nekrade! Hochu,jedna jízdenka je asi 5 cm dlouhá,když končím směnu a zavírám kasu tak mi vyjede s tiskárny papír dlouhej cca 30 cm!Když mám šejdra a dělám svačiny na dvojkách tak těch papírů mám 4 kusy za směnu! To je cca 1m a 20cm...papíru!Celkem řidíčů je asi 170. To by byla úspora!Navíc,když se to všechno po odhlašení stahuje do centrály a další tiskárna všechny přebraný data natiskne!Nevím snad ty ruličky nakoupily v nějaký akci Rekonstrukce interiéru by byla bomba! Ale podívej se sám na Astry!Dnešní mládež si ničeho neváží!I kdyby se uklízečka snažila sebevíc,tak do původního stavu to nedostane!A to se ti potom chce až brečet!Když je na zemi bordel, čert to vem!To se smete a vytře. Ale když ti tam čmáraj a škrábou sklo,tak to je potom škoda slov!No něco mi prostě hlava nebere! O vedení tras rozhodují města!Jako teď v Litvínově zajíždí L.č. 14 k Lidlu a teď si nejsem jistej jestli už a nebo každou chvilku jezdí(nebo budou jezdit) autobusy na hřbitov.Vidíš sám kolik už bylo na obou radnicích zvolených (demokraticky)zastupitelstev a kromě omezení dopravy na nic nepřišly! Ale jsou to naše "V.I.P." I když já jsem si to přeložil jako "Vyblblý Impotenti Prachatý...." |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3 Registrován: 7-2006
| Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 08:42:18 |
|
To David_pecina : To víš hochu !!! Co se tady děje na radnicích (respektive na radnici a magistrátě ) to si ani v televizy nevymyslí...!!!Naštěstí se to ještě nestalo ! Tedy zatím...! Ale kdo ví? Na podzim jsou další komunální volby,třeba se tam dostane nějakej průkopník a bude chtít být světovej!!! |
David_pecina
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 242 Registrován: 11-2003
| Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 12:13:19 |
|
IBAR: noooo tak to by byla skutečná perverze :-)) Ale jedno pozitivum by to mělo:-)))) Alespon by DP Podbaba nebyl nejmenší tramvajový provoz v ČR. :-)))))
|
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4 Registrován: 7-2006
| Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 17:45:22 |
|
To David_pecina : Stím rozdílem, že v DP Podbaba pracují 100% nadšenci a to s láskou...!!! Sehranej tým! |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1982 Registrován: 3-2004
| Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 17:47:12 |
|
David pecina: S Litvínovem je to pořád handrkování. Stejně jako s Mezibořím. U Litvínova je to o to horší, že je to významný akcionář. Vždycky to nějak dopadne. Ono přiznejme si, doprava (kvalitní a častá) mezi Litvínovem a Mostem je pro region klíčová a naprosto NUTNÁ! Uvidíme po komunálních volbách. Jsou 20. a 21. října. Ale nejsem naivní, v pozitivní a rozsáhlé změny nevěřím. Na to tady doprava není významným tématem. Ibar: Opět díky za info. Konečně vím, to řazení a vypravování tramvají. Prohlídky známe, plochy na kolách taky nutné řešit. Údržbě rozumím. Musím DP pochávlit, řekl bych, že plochy na kolech už nejsou tak časté jako dřív. Ona je škoda, že se tramvaje na ty zdvojený sedadla nepředělávají. Chápu, nejsou prašule na sedačky. Ale stačí ty starý. Co se jich v Ostravě, Plzni atd. vyhází při modernizacích. Pár "U" provilů a hotovo. Sundat pár stropních tyčí atd., to snad není problém. Ale jde o to, jestli to třeba někoho napadne. Ono už by se to třeba i rozjelo. Ničení interiérů je problém, ale jediný boj je mýt, mýt a čistit. Hold škrábanice jsou na furt Ty jsi řidič, možná by to chtělo lahvičku lihu a při každé přestávce případně vyčistit. Čerstvý to jde. Ale chápu, že řidič tam od toho není Ono není se divit, že to čištění nikoho nebaví, protože je to tam za chvíli zpět Nicméně by interiéry měly projít renovací. Alespoň pořádně nalakovat meziokenní prostory, nový boční umakart (242 na noční spoje s ním hned vypadá k světu) a altro podlahu, případně nerezový obklad schodů. Původní sedátky stačí. Ale nová by byla lepší Co by mě docela potěšilo, je poptávkové otevírání dveří. Ušetřily by se dveřní pohony a teplo ve vozech. A těch prá čudlíků a kabílků zase tolik nestojí. Zas na druhou stranu chápu, že momentálně budou k řešení závažnější problémy, než je tohle!! O projektu rychlodráhy do Žatce vím, je to tady známé. Jen co jsem se na diskusi o tom napsal. Je to výborný nápad, jen realizaci moc nevěřím. Stát na nás dlabe a region to zaplatit nikdy nemůže. Je tu sice EU a ta výrazně slibuje, ale kdoví, jak to bude. O zaplňování průmyslové zóny Triangl v Žatcí vím (již dva investoží, dohromady celkem cca 4 tisíce zaměstnanců) a uvidíme, co po dostavbě rozovdny v Josephu v Havrani. Trh práce docela zvládám a orientuju. Vím toho hodně. Ona v první fázi by bylo fajn dostat tramvají (rychlodráhy) do Havraně. Z centra Mostu je to pěknej kousek. O té polopodzemní variantě nevím. O té druhé ano. Odbočka od Rozkvětu. Zatrhnul to referát životního prostředí magistrátu. Prý ohrožení druhů rostlin a živočichů na Šibeničníku. Dle mě blbost. Nicméně doba se změnila. Myslím, že doba na realizaci tu je. Dotace z EU jsou reálné (jsme i pro EU postižený region). Tohle by se dalo nazvat první fázi rychlodrách atd. Trať by mohla vést až ke Kahanu, splítkou přes kruháč dál až do Velebudic a končit případně až u Intersparu. Současná trať do Velebudic by skončila. Je to cca 2,8 Km, žádný složitý terén, místo je. Jenže projekty a úvahy chybí, takže nic. Tohle by tramvajím výrazně pomohlo! S těmi zastupitelstvy je to bohužel tak. Nemá smysl něco dodávat LPG smysl má, to nepochybuji. Ale je smutné, že to stát nepodporuje. Myslím, že to by jinde v Evropě bylo jinak. Ale třeba se dočkáme. A s tím omezování tramvají. Napadlo mě tohle. Trojek jezdí moc. V největší špičku, kdy jsou třeba by je nahradila linka 7. Jela by v Litvínově od Polikliniky do Mostu na Nádraží, odtud by případně vzala i jeden kurs linky 2 do Velebudic. Ušetřit na lince 3 by se jistě dalo. |
David_pecina
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 243 Registrován: 11-2003
| Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 19:33:01 |
|
Vladas: no jo klasický případ 2 větších měst spojených kolejovou dopravou. jedno město platí a druhému se nechce. totež je liberec jablonec. končí to omezováním provozu až jeho zastavením. ale neni to jen problem v čr. totež se děje i v cizině dokonce i v te bohatší západní ibar: nadšenci jo, ale sehraný tým? hádáme se občas víc jak u vás na magistrátu :-)))
|
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5 Registrován: 7-2006
| Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 20:04:34 |
|
To Vladass: Ta úvaha o skončení tramvaje do Velebudic by asi nebylo to pravé ořechové!Je tam průmyslová zóna a učňák! Na linky č.3 jsou celkem vypravovány 4 sólo vozy (2 zajišťuje Litvínov a 2 Most.Je tam půl hodinovej interval, ve špičkách.Myslím si že to je tak akurád a zaplať pámbůh za ty kilometry! Ani jeden šejdr nemá základní hodiny!Linka č.7 po jednom kolečku (vypravená z Mostu)jde na konečnou DP a děla na dvojce 1 kolo (řidič 2 má svačinu)Linka č.7.vypravená z Litvínova (oni vypravují dvě 7 a Most 3)Po zatažení se odebere na Citadelu a tam objíždí vozy kurzů,kteři taky mají svačinu.(jedna 7 ráno druhá odpoledne)Tam bych tu úsporu taky neviděl. Z mého pohledu řidiče je ten stav, jaký je,celkem optimální!No stím čištěním by to byla síla!Kolikrát jsem rád,že to stihnu odskočit si na WC. Ve špičkách je na konečných stanicích 4-6 minut vyrovnávací čas a v sedle 10 minut!V sobotu, neděli a svátky mám na Citadele (až na 1 30-ti minutovou přestavku )4 minuty na otoč u DP 20 minut každé kolo.Těch kol je na kurze l.č.4 dopoledne 5 a odpoledne 6.Na dvojkách 10 - 13 kol.Vem si ,že jedeš z Mostu do Livínova jako cestující a určitě toho máš plný kecky!Zvlaště když jsou takovýhle vedra!A nebo naopak v zimě.V Astře je sice klimatizace, ale ta krásně začne chladit až když zaleze sluníčko. Vůz č. 242 stáhli z nočních směn(nalepili tam reklamu na spolužití) Ze včerejška na dnešek jsem na noční dostal vůz č. 275. Myslím, že když jde vůz na těžkou údržbu tak se snaží i něco natřít! Ale nejde to najednou. S těma plochama na kolech to teprve začne.. V ždycky na podzim,když spadne listí tak je to.. jedna klouzačka! No a teď skončil kurz nových řidičů. Ti co ho dělaj na jaře se smykem setkají jen sporadicky, zato na podzim jsou neštastní! Já jsem si do dneška na to nezvykl a i když jsem ateista tak se zuřivě modlím...! Takže na podzim budou tramvaje krásně klapat!.. To poptávkové otevírání je fajn v zimním období(neuteče tolik tepla) Ale v letě je fajn to nechat provětrat.To je ale takový troškaření pro úsporu. Ja bych odstavil všechny klasiky T-3!!! A nechal jezdit jenom TV-14.To by se na úspoře asi projevilo nejvíc a okamžitě! Ideální by byly Astry...ty mají tak nízkou spotřebu, že nám ani dopravní náměstek ze začátku nevěřil,že jsme odjeli celej kurz poctivě! Teď jsem si přečetl Homéra..v rubrice "zeptejte se koho chcete" se náš ředitel ptá nějakého Jiřího Mysíka (vedoucího odboru dopravy a komunálního hospodářství Magistrátu města Mostu) jestli mají nějaký řešení u tý stovky,když je silnější déšť, že je to tam pod vodou. On mu na to odpovídá,že k žádné poruše na kanalizaci nedošlo!Kanalizace je tam projektovaná na běžné dešťové srážky,ale protože se nad Mostem přehnala vlna přívalových dešťů, na které není kanalizace projektována tak to způsobylo ten problém.Řešení by bylo kaskádovyté odvodnění tramvajového tělěsa.Ale protože vlastníkem je DP musel by tuhle mnohamilionovou investici realizovat sám...!!! Tak a je to!!! Tak hochu nevím čemu dá teď DP přednost?...Na druhou stranu by to mohlo vypadat efektně ... lidi by nekoukali po tramvaji ale ven jak se podél tramvaje valí kaskádovitě voda a kdyby to hezky nasvitili ... nooo.. mě by se to i libilo..!!!.. |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 6 Registrován: 7-2006
| Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 20:15:34 |
|
To David_pecina : No tak to je celkem normální.Když je vás víc a každý má svojí hlavu, nápad a představu... Určitě to jsou ale hádky konstuktivní!!! Jinak by vám pod rukama nevznikala taková nádhera!!! |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1983 Registrován: 3-2004
| Odesláno Čtvrtek, 13. července 2006 - 22:41:48 |
|
Ibar: S prům zónou a učňákem ve Velebudicích je to vyřešený. Tramvaje by stavěly nad dnešní konečnou ve Velebudicích. Příchod k učňáku by byl jako dnes od busu číslo 5. Chodník k podchodu je. K průmyslový zóně by jezdil autobus. Lidi by byli rádi. Sice přestup, ale lepší, než se táhnout takovej kus pěšky. Bus by elegantně zajel do srdce Velebudic. Návaznost není dnes problém! S tím číštění je to samozřejmě v současnosti nereálné. Spíš by to chtělo každý den čistit v garážích. To by snad šlo. Ono přeci jenom den starý liháč se čistí lépe, než starší. Ale není to samozřejmě tak lehké. No koukám, že ty pauzy moc dlouhý nejsou. Chápu únavu. Ono to drncání není zrovna pohodlný. Ono je to složitější s těmi střídáními vozů u svačiny. Z hlediska řidičů to vidíš lépe než já zvenku. Pravdou ale je, že z hlediska úspory kilometrů je to řešení. Sedmiček by případně jelo o pořadí více. Jakž takž by nahradily onu linku 3. Protože jestli někde začne úspora, tak to odnese linka 3. Některé její kurzy jsou opravdu nevytížené a zrušení by z hlediska přepravy bylo to nejméně bolestivé z bolestivých. Ona upravená sedmička by to vykryla v tom největším návalu a zbytek by lidi u "Stovky" hold musely přestupovat (linky Litvínov-Most na dvojku). Ono můžou přijít další úpravy. Docela bych věřil tomu, že o víkendu budou i čtyřky jedzit z Velebudic na nádraží, a pak do Litvínova. Ono uspořit vozy a kilometry se dá různě. A svačiny jdou řešit třeba tzv. svačinovými řidiči, kteří prostě prostřídávají u svačin. Tramvaje nejsou přidělé, takže by to šlo. Možností je hodně. Poptávku dveří bych nepodceňoval. Ona zima je dost dlouho a ušetřilo by se i na topení. A v létě není problém prostě otevřít všechny dveře. Ale souhlasím, že odporový vozy jsou dneska velkej luxus. TV14 je pokrok, ale dneksa to chce Progres, Europulse atd., nebo jak se to přesně jmenuje. Astry jsou prostě jiná liga, jen o špičku to není ono. Dneska lidi na stojící návaly nejsou zvědavý. Ideál je pár stojících a co nejvíc sedadel. Ale to je otázka, kdo ty kilometry zaplatí! U "stovky" je to s tou vodou dlouhodobé. Já to tam občas pamatuji od malička. Ještě když jsem jezdil tetě do Mostu (a to je mi 25 let), tak se to tam občas zalilo. Odvodnění by stačilo jednodušší. Pás kanálů tak někde u zastávky Sportovní hala a další před začátkem utopení trati pod povrch. Ta troška ze zbylého pásu by dole odtekla. Ta trubka co tam je, by to zvládla. Zbytečný vymýšlet složitý věci. Ono v Mostě by hodně dobrý bylo, celý pás od "stovky" až k DP zatravnit. To by byla paráda. Pás je sice DP, ale o tyhle věci se musí starat město!! Nevím, co ještě napsat. Vidíš to zevnitř, což já nemůžu. Věděl jsem, že spolupráce s městy není růžová, ale myslel jsem, že to jde přeci jenom lépe. S tímhle přístupe měst se to jen tak někam nehne. Jak už jsem psal. Dokud nebudou projekty, nebudou dotace a prostě i jinak peníze nebudou. Na nic finance být nemůžou, na něco možná jo. V dotacích a možností financování se sice vyznám, ale nejsme odborník. Ono něco může změnit možnost PPP projektů financování. Prostě financování ze soukromých zdrojů. Uvidíme. A ještě něco na závěr. Co by se mi velmi líbilo a DP i město Most by to posunulo opět někam jinam je toto: Na úseku Prior-1.Náměstí by byl tramvajový pás upraven na smíšený provoz. Tedy busy+tramvaje. Šíře je dostatečná pro úpravy zabraňující protisměrným kolizím) a v místěch zatávek je dost místa, kam zajít. Zastávka tramvají ve směru k 1.náměstí by se šoupla až za křižovatku u Prioru. Bezbariérová dlouhá nástupiště (větší než dnes na obouch strnách přechody pro chodce), kapacitní moderně vypadající přístřešky, informační systém. Semafory by prošly úpravou, aby si vozy dle směru zapínaly zelenou (dá se udělat, viděl jsem). Tedy tramvajové linky by měly terminál společný s bus linkami číslo 5, 30, 17. Nevím, zda by se tam linka 16 ještě vešla. |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 7 Registrován: 7-2006
| Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 09:00:17 |
|
To Vladass : A víš,že si to umím úplně živě představit..??!! Cestující by nemuseli riskovat přebíháním dost frekventované ulice a podlézáním zábradlí! Na naše poměry by to byla obrovský pokrok...!!! (i vzhledem ke starším lidem)Uvidíme ,třeba se něčeho dočkáme až se na 1 náměstí postaví to megacentrum, třeba se naší zastupitelé chytnou za nos, a na něco příjdou!Ještě jednu perličku ,z toho včerejšího Homeru...!Viš na kolik vyšel Aquadrom??? Ve městě,kde už není ani 70 tisíc obyvatel,(obyvatestvo stárne(lidi tady víc umírá než se rodí) a je největší nezaměstnanost? Více než 320 melounů!Tak tomu říkám luxus! A to město postavilo za svoje,žadné dotace!Na druhou stranu tam,ale nikdy nebude hlava na hlavě!A teď si vem ten paradox, jedna hodina čvachtání ve vodě tam příjde pro dospělého na 55,- Kč( to je cesta Mostu DP Na Citadelu a zpět a to za 16 Kč)Nevím jestli remcaj při koupi listku na Aquač,ale u mě remcaj skoro pořád jak jsme drahý. Navíc na Aqudrom se asi těžko někdo dostane na černo.No tak to byla jen taková moje úvaha. Řízené semafory fungují na křizovatce Štěpánkova - Pionýru - Budovatelů, a je to paráda Tramvaj má na troleji čidlo a po přejetí se semafor aktivuje a upřednostní tramvaj z obou směrů. Hochu no nevím nevím,Ta situace ve Velebudicích,nějak si to nedovedu představit!To by musel být tak velkej zásah, že něco takového si můžou dovolit jen města 1 kategorie!Zrušit část existujíciho tramvajového úseku, to by nikdo neudělal.Jo prodloužit ho,to jo! Když jsem nastoupil do DP,tak na ranních směnách byli tři uklízečky + dvě na směny. Když jsem po šejdru ráno zatáhl,dílna skontrolovala z věže pantograf,pak se najelo na kanál,následovala prohlídka vozu se spodu vozu,(tak to funguje i dnes)pak se tramvaj naražírovala o odstavila.Přišli uklízečky celou jí umyli z venku,pak nastoupili do vozu ,jedna drhla strop druhá sedačky a okna a třetí podlahu.Takovouhle očistou prošla každá tramvaj den co den!Každé úterý a čtvrtek jsme mi řidiči projížděli myčkou a to pak uklizečky myli jen předek a zadek vozů z venku a samozřejmě vnitřek. A teď...??? Je tam jen jedna! Zamete, a má určený dny kdy vysává sedačky. Astra se vytírá 1x !Sudý týden jedna,lychý druhá.A to nemluvím o tom,že musí zvladnout umýt tramvaje po různých opravách!Když je v Litvínově hokej a má zaflusanou tramvaj nebo poblitou! Tak to ti povím,že ji nezávidím!A to už se vůbec nezmiňuji o prokoplých stropech a zářivkách a vyrvaných sedačkách!Ještě, že se přišlo na to,aby tu Astru při takových akcích vyměňovali! Víš, když ti tak píšu tak si říkám,že dokud se nezmění myšlení a právní zodpovednost lidí.... tak by snad bylo i lepší bydlet v pralese!Ta příroda si vždycky nějak poradila ! Ty jsi ještě mladej a ambiciózní a chceš něco v životě určitě dokázat.Ale věř mi člověk míní a život mění!Vem si např.,že jsi úspěsný architekt pracuješ s vervou na projektu tramvajové integrované dopravě v Ústeckém kraji.Máš neomezené možnosti!Finance nehrají žádnou roly! Každý den chodíš brzy ráno do práce a vracíš se pozdě večer domů.Manželka je šikovná o všechno se postará a ve tvém zaměstnání tě podporuje.Tvé děti jsou velmi šikovné,ale ty je vidíš jen,jak sladce a bezstarostně oddychují v postýlce( Krásná předsava viď?)A teď si vem,že by tvůj syn šel zamávat své oblíbené řidičce tramvaje a člověk,který má oprávnění k řízení auta zná vyhlašku,předpisy umí řídit, a udělá něco tak nepochopitelného, že vědomě jede na úseku kde je povoleno jezdit 30Km/h a on jede 120Km/h nerespektuje značku "přikázaný směr jízdy" a narazí v tý rychlosti do auta,který jede tak jak má a to smete toho klučinu! Když tak jezdím kolem těch zapálených svíček a kytek, tak mě to vždycky úplně rozhodí! Ufff... tak teď jsem stratil inspiraci,ale musel jsem to napsat, už jen pro to,že nejdůležitější nade vše je život !!! |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1984 Registrován: 3-2004
| Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 17:14:23 |
|
Ibar: Tak já si to taky umím předstvit. Úsek Prior-1.náměstí společnej, zbytek pěkně zatravněnej, automatický zavlažovače (no nebo raději průjezd kropičáku, to by asi bylo lepší). Ono by stačilo, kdyby všude na tramv. zastávkách doplnili zábradlí. On by to ani finančně určitě nebyl problém. Jde o přístupy města. To prozatím nejeví zájem. Aquadrom, já tam tedy nikdy nebyl, není špatněj a má svůj význam. Otázka je, zda musel být takto financován a zda musel být tak drahý. Ona má následovat Sportovní hala za 250 mil. Kč, pak snad Repre za +- tolik atd. Všechno je třeba. Ale mohli za ten mnohasetmiliónový zisk z akcií udělat něco pro dopravu. Pro někoho je MHD přežitek a socka, ale u nás s ní (ač se tomu dost lidí diví) jezdí pořád hodně lidí, kteří poslední léta neubývají. A rozhodně jich většina má jinou možnost než jet MHD! S těmi Velebudicemi na tom něco je. Rušení by bylo škoda, ale co jiného. Pokud by nová trať vedla od Rozkvětu k pomocný škole, Liščí vrch, Kahan, Velebudice a případně Interspar. Tak co s tou starou tratí? Navíc její prodloužení je možné, ale nevykryje to hlavní a přímý směr. Mělo by to smysl, to nepochybuji. Ale těžko by to nahradilo autobusy nebo je nahradilo rychlým spojením. To čištění, dle tvých info, pak chápu. Opět ale je tu možnost. Je tu možnost dotovaných míst z úřadu práce apod. Sice by ty lidé nedrhnuli určitě naprosto precizně interiéry, ale určitě by to při této nezaměstnanosti někdo rád dělal. Opět řešení je snadné a možné. Jinak s právním smýšlení a pralesem souhlasím. Příroda si umí poradit elegantně. Hokejové jízdy jsou problém. Jednou jsem měl tu čest na úseku Stadion-Nádraží v Litvínově a stačilo mi to Hold dnešní doba, s tím nikdo nic asi neudělá. Možná by to chtělo vyčlenit tak dva vozy, upravit na bytelnější provedení, kameru a místo pro policii. Ono by to možná pomohlo. Jenže to jsou prachy a spolupráce institucí, z nichž některé zájem mít nemusí! Ještě pořád jsem ambiciózní, vzhledem k věku asi být musím. Nikdy jsem nechtěl a nebyl odevzdaná většina a vždy mě zajímalo, co se děje okolo mě. Zdaleka mě nezajímá jen doprava. Ale ty si snad také ambiciózní. Jestli dobře počítám, tak je ti 44 let. Znám jednoho páne (no znám, znám ho od vidění). Když se do regionu přistěhoval, cca ve 40 letech, tak neměl s rodinou skoro nic. Ještě si vzpomínám, jak jsme je občas s tátou brávali autem. Teď je pánovi tak 60 let, má dva domy, dvě luxusní auta. Nevím jak to udělal, ale ambicióznost věk nezná. Ale chápu tě, ono každému se to povést nemůže a nedělám si iluze, o tak vysoko (prakticky nemožně vysoko), zhodnocené podnikatelské investici! Vidím to na svých rodičích, věk a čas dohoní každého. S tím přejetím toho klučiny to vím. Občas tam projedu autem. Nebylo mi moc dobře, když jsem tam viděl jeho tátu bezradně sedícího na chodníku. I dnes to místo působí divně a ten pohled, na jeho tátu, asi nikdy nezapomenu. Život je svině, tohle se hodl stává. Je mi 25 let, a už jsem také byl, na pohřbu svého spolužáka ze střední |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 8 Registrován: 7-2006
| Odesláno Pátek, 14. července 2006 - 23:15:00 |
|
Máš pravdu,život je svině...!!! A každý si projde životem tím svým "peklem i rájem". Za svůj život (správně je mi 44 let) jsem si toho taky užil až až...!!! Já vůbec nepochybuji o tom,že město má investovat do aktivit jako je aquadrom nebo zimák! Jenže má přitom myslet na sociální složení obyvatelstva!Kčemu je mi městský aquadrom ,když si nemohu jako pracující dovolit zaplatit tak vysoké vstupné!Nebo město myslí jen na ty bohaté? A co mě taky tedy rozčililo je zážitek s mým 17-letým synem!Seděl jsem se svým kamarádem v zahradní restauraci a popíjeli jsme pivo,když kolem šel s partou mládeže můj synátor. Když mě uviděl tak po mě chtěl, jestli bych mu nekoupil pivo...ˇ,řekl jsem mu, že až mu bude 18 tak kliďo a koupil jsem mu colu. Za půl litru piva jsem zaplatil 18,- Kč... a za dvě decky coly 30,-Kč.No pak se není co divit, že si mládež radějí koupí pivo než colu!A posilněni (v tomto mladém věku) pivem dělají kraviny! Máš pravdu,že kdyby se vedla tramvaj od rozkvětu až k Intersparu by původní trať stratila smysl.Ono něco jiného je začínat na zelené louce a něco jiného je pracovat s tím co už je postavené. Slyšel jsi už o eurocestách? Víš,že se koketuje s myšlenkou,že by se u nádraží v Litvínově napojila tramvaj na koleje ČD a jela by přes Moldavu až do Německa? V Německu už to prý funguje snad na trase Marienberg - Chemnitz. Mají tam nějakou hybridní tramvaj. Snaha tady určitá je,ale bohužel podpora vesměs žádná! Já ti nevím jak je to stěmi podporovanými místy s pracáku!Náš podnik (tedy co je mi známo)poskytuje praxi mladým lidem po škole,ale to se týka jen administrativy, a ty platí pracák.No a pak snad nějací učni mají u nás praxi,ale to je v rámci studia.O ničem jiném nevím. Jinak je zatím v DP klídek, je letní provoz,některé linky jsou zrušeny čerpá se dovolená a to horko mě tedy ser.!!! ... |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 9 Registrován: 7-2006
| Odesláno Pondělí, 17. července 2006 - 14:29:58 |
|
Tak ode dneška je astra č. 201 na střední prohlídce. Sám jsem zvědavej,kdy ji prohlídnou... |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1985 Registrován: 3-2004
| Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 00:25:51 |
|
Nejprve pár zpráv: V dnešním tisku (Deník Mostecka) je info o investičních akcích, které proběhnou v Mostě do Vánoc. Město na ně dostalo dotace. Dopravy se přímo nedotknou, přestože jsou asi všechny třeba. Dopravy se nepřímo dotkne jen vybudování kruhového objezdu u Luny (dnes semafory, město už přemýšlí, jaký monument umístí doprostřed kruháče) a přibydou semafory na křižovatce u Sportovní haly. Bohužel, o vybudování bezbariérových autobusových zastávek apod. NIC! V Litvínově, po několika desítkách let, se staví chodník od Koldůmu do Lomu. Součástí je i oprava silnice. V opačném směru nevím, ale ve směru do Horního Lomu, se dočká zastávka Koldům konečně zvýšeného nástupiště a zálivu s kvalitním povrchem. Další hrůza zmizí!! Jak už psal Ibar, na tramvaji už je také reklama na Spolužití. V Litvínově už ji má i jeden Man. Už vím, proč asi mizí písmenka na zádi Manů. Lepí se tam fóliové reklamy a písmenka překáží. Nic proti, snad jen po sundání reklamy zbylé lepidlo pořádně umyjí. V Litvínově to většinou neudělají a je to jak Info o Astře bylo i v tisku. Teď si nejsem jistý, ale termín byl dlouhý. Minimálně čtrnáct dní. Jestli zítra ty noviny najdu, tak se podívám. |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1986 Registrován: 3-2004
| Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 00:54:51 |
|
Ibar: Faktem je, že Aquadrom je kontroverzní investice. Která navíc nezkončila. Venkovní úpravy prostor spolknou dalších minimálně 80 mil. Kč. Já se na to dívám také rozporuplně. S tou Colou je to fakt. Nejlepší limča je sudová, ale tu mají málokde. Všechno je věcí měst. Pokud Most nebo Litvínov něco budou chtít, mají šanci to mít. Dotační politika je štědrá, ale není to lehké, vytvořit smysluplný projekt, který by byl dobře zdůvodněn. Ono je to více umění podání, než nutnosti a důležitostí. Města na MHD koukají jako na nutnost. Jenže minimálně Most by si měl uvědomit, že k centru (které tak chce upravovat a modernizovat) patří i dopravní stavby. Zatravněný a společný pás, by posunul centrum Mostu naprosto do jiných rozměrů a do Evropy. Ty jsi řidič, takže určitě to vidíš jinak než já, ale koleje na Budovatelů žádnej zázrak. Ještě jsem se tě chtěl zeptat. Nezdá se ti, že co jezdí Astry, tak se opotřebení kolejí na meziměstě výrazně zvětšilo? Především na rovinách mi přijde, že se udělala výraznější vlnovka. Jak to myslím? Prostě opotřebení vnější koleje, pak zase vnitřní atd. S těmi místy z pracáku se podívám, ale určitě ta možnost dotovaných míst je. Mělo by to případně pomoci. O Eurocestách vím. Dokonce sem se tím zabýval. Zrovna v relaci na Moldavu je to sci-fi. Tam je takových technických problémů, že je to asi nereálné. Okolky vozidel. Musí zvládat tramvajovou kolej a nesmí opotřobovávat výrazně kalsické (což naše tramvaje dělají). Nebo by trať musela být po většinu trasy jen pro tato vozidla. Technická úroveň trati. Musel by se předělávat celý, naprosto celý svršek a koleje, zabezpečit přejezdy, nové výhybky, dálkové řízení a stavění cesty. Tunely v horách jsou nízké a nevím nevím, zda by se tam pantografové vozidlo vešlo, navíc obrovské průsaky vody. Němcum stále chýbí dost kolejí. Vůbec nechci vidět, kolik by stále elektrifikace? To jsou miliardy a rozhodně ne 2 nebo 3. Pokud se někdo do něčeho takového chce pustit, tak je tu levnější varianta. Normální vlak (motorový) na stejné trase (moderní, vzduchově pružený nízkopodlažní-žádné kombinované vozidlo nenabídne tohle pohodlí). Trasa Německo-Most. Trať se přeloží tak, že půjde přes Litvínov nádraží (ne jako dnes přes město). To je cca 500-600 metrů nových kolejí. Opravit kousek trasy Litvínov-Chemopetrol (valkovou) není takový problém. Za zlomek investic VÍC! Stačí, když k víkendovým vlakům bude jezdit cyklotramvaj a případný cyklobus (takový cyklobus ze starší kloubové Karosy), společní jízdné na cyklospoje a vlaky. Vlakotramvaj ano, ale jen v případě tratě do Teplic. Kde by vůz jedoucí z města měl hodně co nabídnout. Otázkou je, zda tam vlak provozovat. On by totiž mnohem levněji a častěji stejnou trasu odjezdil autobus (a to klidně 15 metrový, nízkopodlažní a klimatizovaný, navíc přes centra měst, na více nástupních místech po nezatížených silnicích). Tuhle oblast mám zpracovanou a úspory v meziměstských spojích vidím obrovské! Eurocesty jsou dobrá věc, ale nevidím to jako cestu všude. Jako řešení je to do Havraně (tam by nebylo marné nejprve postavit tramvaje, s dimenzovanou infrastrukturou na možný přechod na rychlodráhy) a Žatce. Tam ano, ale zdaleka to není tak jednoduché, jak se všude rádo píše. A aby se to stihlo do roku 2011, jak jsem si také přečet, muselo by se už letos stavět (minimálně přemostění přes Velemyšleves-doufám že je to ono). Jenže jak si psal, podpora státu, EU i regiony nulová Co by lidi potěšilo? Lidi by potěšilo, kdyby konečně tady začal fungovat integrovaný dopravní systém, jednotné jízdné, koordinace atd. Kdo bude jakou jezdit linku je každému jedno. |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1987 Registrován: 3-2004
| Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 20:49:39 |
|
Něco z dneška. Reklamu na Spolužití jsem viděl na tramvajích 242 a 261(první vůz soupravy 261-241). Mě osobně to na tramvajích přijde hezčí než na autobusech. |
Mauricio
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 494 Registrován: 4-2005
| Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 21:34:30 |
|
co jsou za typy následující vozy? 205,274,277,254
V příspěvku je vyjádřen osobní názor autora, mnohdy ověřený, občas také neověřený nebo částečně ověřený... Nekamenujte mě za něj. ICQ : 247-365-770 mejl pod nickem :o) |
|
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 10 Registrován: 7-2006
| Odesláno Úterý, 18. července 2006 - 21:41:18 |
|
To Vladass : Tak na vedoucího tramvajových dílen nemám nějak štěstí, ale něco málo jsem ti ohledně toho pantografu na astře zjistil.Samotné uchycení pantografu na střechu vozu se nezměnilo,ale oproti původnímu pantografu se změnilo uchycení uhlíkových lišt.Původně byly na pístech a kopírovaly trolej jen pohybem "nahoru - dolů" to u nás mělo za následek nestejnoměrného sjíždění uhlíků,(dělaly se tam hrboly).Teď jsou uhlíkové lišty na pružinách (jako u ostatních pantografů).DP taky změnil dodavatele těchto pantografů.Dříve byly z nějaké slitiny hliníku a nedaly se opravovat(svařovat),teď je tam železo. No jo s těmi dotačnímy tituly je to pravda,ale musíme si uvědomit,že v našem zastupitelstvu sedí většinou lidé,kteří studovali za vlády komunistů.Tenkrát se stačilo poplácat po ramenou a říct " Hele Miloši v novém Mostě není žadný divadlo,něco by se stím mělo dělat" Dnes to v určité míře funguje taky tak,ale na dotaci s EU to samozřejmě nestačí!A dokud se tam nedostanou ti schopní tak se toho u nás moc nezmění!Ono totiž, když člověku začnou peníze padat do klína samy bez práce a nějakých výsledků tak je to o ničem!Je to celkem pochopitelné a Češi na to mají zvlaštní talent! To sjíždění kolejí je větší a to hlavně v obloucích, ty pevný podvozky na Astře dělají své, to zvlněni kolejí na rovině je způsobeno počasím(horko - kolej se rozpíná, zima - smršťuje) Taky je k vůly tomu omezená rychlost od stanice Báňské stavby Litvínov - doly Hlubina (40km/h) a středisko - cesta do Kopist (50/km/h. Potřebovalo by to podbíječku jako sůl...!!! Jinak kola se u Astry taky vyměňovaly,po prvních jízdách se na původních kolech dělaly strusky.Dříve se kola (nákolky) u Astry mazaly olejovýmy tyčinkamy ale byly drahé a rychle se vypotřebovaly,teď je tam nádrž s olejem a kompresor,který v intervalech na ty nákolky stříkne olej. A pro časté poruchy brzd se na všech vyrobených Astrách postupně měnily i brzdy. To jak jsi se rozepsal o eurocestách je pěkné, ale znáš to... " Není člověk ten,aby se zavděčil lidem všem!" Určitě by se našel nějak ten šťoura a přípomínky typu "Já bych to uděl jinak", by na sebe.. nenechaly dlouho čekat. Integrovaný způsob dopravy už leckde funguje a já jsem pevně přesvědčen,že se dostane i knám!Chce to hlavně tu nezbytnou podporu měst a obcí. Ono jde všechno...!!... Jen se musí chtít!!! |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1988 Registrován: 3-2004
| Odesláno Středa, 19. července 2006 - 09:45:01 |
|
Mauricio: 205 je T3M3, zdvojená sedadla, TV14, na původních konzolách nová sedadla. Je to vůz z první dodávky T3SUC(už mi zase vypadlo, jak je to přesně), ještě velký větračky na střeše. 254 s 205 dříve jezdila v soupravě jako zadní vůz. Také nová sedadla na původních konzolích, ale uspořádání 1+1, Tv14. Je z novější dodávky, malé dekly na střeše, celý vůz už hranatá světla blikačů, obrisovek a brzdovek. Typ je to T3M3. Ty další dva přesně nevím, ale určitě jsou to T3M3. Ibar: Díky za info s tím polopantografem. Je to zajímavé. Někde jsem také četl, že se přechází na jiného dodavatele a typ (tuším v Ostravě), aby se dal polopantograf opravovat svařováním. Tak jsou na tom stejně, ale oni jich mají na vozech daleko víc. Znovu díky za info o Astrách. Něco jsem slyšel, teď to mám kompelt i s vysvětlením. Je to opravdu zajímavé. S podbíječkou souhlas, jenže to není zadarmo. Uvidíme. Já četl, že by měla jezdit v úseku kolem Souše. Ale v tisku už jsem toho četl Integrovaný způsobe odbavování je věc kraje. Ten to nezvládl a dohoda mezi dopravci, no, nevím nevím? Jak už jsem psal, chybí koncepce a provázanost. Je tam spousta mezer a možných úspor. Možností na zelpšení je tam tolik, že to ani nebudu psát. S těmi Eurocestami jsem to konzultoval s člověkem, který tomu rozumí a rozumí stavbě dopravní cesty. Neříká, že to nejde s kombinovanými vozidly, ale že náklady budou vysoké (velmi vysoké) a výsledek nebude odpovídat. Něco podobného, co jsem psal já, je racionální možnost, za mnohem méně, z vyšší cestovní rychlostí a s vyšším komfortem. Ale je to otázka diskuse. Zatím, bohužel, nikde není podpora. Pokud to tak bude dále, těžko se to hne S odstavcem dva souhlasím. Je to tak. Na spoustě míst chybí nejen schopní lidé, ale i nějaké nápady. Ono kdo se pohybuje v určité skupině lidí a nezajímá se, co se okolo děje, je odtržen od reality a těžko něco vymyslí. Ale to je také na dlouhou diskusi, kterou tady nic nevyřešíme. |
xyz Neregistrovaný host Odeslán z: 89.102.80.94
| Odesláno Středa, 19. července 2006 - 16:02:36 |
|
Dnes asi ve 14:30 mezi zastávkami Kahan a 14.ZŠ směrem na nádraží zkolaboval kloub 93. Ani se nedivím v těch vedrech |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1990 Registrován: 3-2004
| Odesláno Pátek, 21. července 2006 - 00:30:48 |
|
xyz: Ono je zajímavé, že ten autobus nezkolaboval už dávo úlně. Ale v tom vedru se není čemu divit. Ibar: Mám takový dotaz. Příští rok by se už konečně měl rekonstruovat přednádražní prostor v Mostě (mělo by to býs spojené s opravou příjezdových přemostění). Ptám se tedy, neuvažuje se alespoň hypoteticky přivést tam i tramvajové koleje? Tedy využít druhé přemostění pro tramvaje a společný terminál s busy před budovou nádraží v Mostě? |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 11 Registrován: 7-2006
| Odesláno Pátek, 21. července 2006 - 07:14:49 |
|
To Vladass: O tom velmi silně pochybuji,že by se vůbec o něčem takovém diskutovalo...!!! Nikde jsem nic nezaslechl (ani v rovině hopotetické).Teď je u nás prioritou č.1 propouštění.Do konce října první vlna (28 zaměstnanců),(teď bez řidičů) a začátkem roku druhá vlna (řidiči).Jestli se budou propouštět řidiči tak je to jasný signál,že tramvajová doprava se mezi městy omezí.No a jestli to půjde takhle dál tak pomalu ,ale jiste to bude znamenat konec rychlodráhy. Zatím se kradou jen závaží napínající troleje,ale takhle už budou mizet samotné troleje! Teď 27.7. bude závodní výbor OS.Na to nádraží se ti zeptám (už vidím jak na mě budou koukat!.....) Jinak se mi doneslo,že k nám přivezou Plzeňskou KT8 na celkovou generální opravu. |
Gromit
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 850 Registrován: 1-2006
| Odesláno Pátek, 21. července 2006 - 20:40:58 |
|
No nestrašte s koncem rychlodráhy, to by dopadlo jak v Banský Bystrici. Ekologická elektrická doprava se zruší, na nové autobusy které by ji nahradily nebudou peníze a bude se to obsluhovat všemi vraky, které se v okruhu třiceti kilometrů naskytnou k mání. To by si snad podnik s Certifikátem řízení jakosti (nebo jak se to jmenuje) nedovolil.
|
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1991 Registrován: 3-2004
| Odesláno Pátek, 21. července 2006 - 21:49:42 |
|
Ibar: O tom nádraží (tedy o podnětu) by vedení DP mělo vědět! Je to nápad a podnět diskutovaný s nejvyšším představitelem města, který přislíbil poslání dál! Zkus to přednést, třeba bude legrace. KT8 se tu obejví. No škoda jich, že tady nezůstaly. Ale kdo v tu dobu prodeje mohl tušit, že se budou jednou tyto travmaje znízkopodlažovat a zjednosměrnovat. Z omezování rychlodráhy mám obavy (ne z hlediska osobního, ale dopadu na obyvatele, ty tramvaje jsou důležité). Pokud výrazně klesne vypravenost spojů, klesne celková smysluplnost provozování poměrně drahé drážní dopravy. To je jasné, a to je začátek konce. Ale nemůže to nikdo vyčítat DP. Co má dělat? Někdo ty tramvaje zaplatit musí. Města chápu, že nechtějí (meziměstské linky jsou věcí kraje). Kraj se chová jako odpůrce ke klíčové dopravě. Mrzí mě to o to víc, že hejtman kraje je bývalý primátor města Most a dobře ví, jak je ta doprava důležitá pro Mostecko. Jak už jsem psal, pokud dojde k omezení a viníkem bude kraj, chystám se to pěkně rozmáznout v tisku! Gromit: Vozy místo tramvají žádnej problém. Stačí operativní leasing a je hotovo. Až bude hotová čtyřproudová silnice z Mostu do Litvínova?!?! Zase na druhou stranu se příští rok může hodně změnit. Je to i otázka měst. Pokud budou vrtat do kraje, začnou břečet na vládě, jak je kraj utiskuje, jak jim bere možnost rozvoje, flexibility pracovní síly atd. atd., všechno jde. DP v tom nesmí ale být sám!! |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12 Registrován: 7-2006
| Odesláno Sobota, 22. července 2006 - 09:55:46 |
|
To Gromit : Jo hochu,v současné době je priorita č.1 PENÍZE...!!! "Všechno ostatní je podružné!"(to jsem si vypůjčil s filmu Vetřelec..) Nějáká kvalita jako je certifikace ISO žádného obětnatele dopravních služeb nezajímá! MHD není prioritou,ale zakonem stanovenou povinností měst.Dopravu mezi městy má zákonem stanovenou kraj.Tramvajová doprava je z hlediska ekonomického velmi drahou dopravou!(údržba trolejí a kolejiště,energie,dílny,zastávky)U autobusové dopravy odpadavá údržba komunikace a zastávky.Autobus stojí 7-8 melounú a tramvaj 30 melounů! No a nakonec města nemájí na starost jen to MHD.Všechno potřebuje hlavně a především peníze! No uvidíme co přinese příští rok...!V současné době mě nejvíc štve,že nám odstaví teplou vodu na 14 dní...!!! |
Gromit
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 851 Registrován: 1-2006
| Odesláno Sobota, 22. července 2006 - 10:07:15 |
|
Vladass: Operativní leasig je dobrá věc, jenže praxe může být jiná. Když vezmu v úvahu, jak DP nedávno v rámci přípravy na avizované převzetí regionálních linek začal kupovat staré C 734 od Connexu Morava (č. 74,77, 78) nebo dokonce překopanou městskou B 732 (to ten 67, co se tu taky probíral) tak mám obavy aby to v případě zrušení rychlodráhy nedopadlo s nákupem busů podobně. Nicméně já jsem optimista a věřím, že to tak daleko (ke zrušení ryclodráhy) odpovědní činitelé nenechají dojít.
|
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13 Registrován: 7-2006
| Odesláno Sobota, 22. července 2006 - 10:13:51 |
|
To Vladass: Jasan,že se zeptám,slíbyl jsem ti to...!! Na druhou stranu bylo s prodeje těch KT-8 financována přestavba T3 na TV-14. Navíc na tom prodeji DP úžasně vydělal. V té době (kdy je podnik dostal)stalo KT-8 3 melouny kus a oni je prodali za 10 melounů kus.Jasně tenkrát nikdo netušil,že se dají přestavět,ale tehdy to byly tramvaje,které jsou energeticky velmi náročné. No uvidíme jak to všechno dopadne! Jestli se něco rýsuje tak už by nás o tom měl ZV OS informovat.I když někdy padne rozhodnutí ze dne na den! |
Gromit
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 852 Registrován: 1-2006
| Odesláno Sobota, 22. července 2006 - 10:19:30 |
|
Ibar: (než jsem dopsal vidím shodou okolností další příspěvek) ten cenový rozdíl (bus / tram) tam je značný. Na druhou stranu je tam podobný rozdíl v životnosti vozidel. Já vím nejdřív je třeba mít na ty tramvaje (a opravu tratí atd) peníze. Asi by bylo nejlepší, kdyby DP, město, Kraj společně vytvořili nějaký konkrétní projekt, plán obnovy MHD, se kterým by uspěli u EU (tedy dostali finanční pomoc). Mostecko má v tomto směru "výhodu" špatné pověsti co se týká životního prostředí, na to můžou v Bruselu slyšet.
|
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1992 Registrován: 3-2004
| Odesláno Sobota, 22. července 2006 - 10:20:42 |
|
Ibar: Tak tak, všechno je o penězích. Stačilo by, kdyby kraj dal, co logicky má, a je na nějakej rok zase vyřešeno. Je to tak, tramvaj není levná záležitost. A jak se někdo chytne toho, že to kapacitně půjde jiným druhem dopravy, ajajaj Gromit: Ty meziměstské busy se nakonec stejně hodí. Jezdí s dětmi jako zájezdy do okolí. Operativní leasing by určitě pokryl náhradu za tramvaje. Jiná cesta není. Určitě na určitou část by se použil. Más pravdu, že to snad odpovědní činitelé nenechají zajít tak daleko. Města to určitě rušit chtít nebudou (zatím určitě ne), ale musí prostě někdo tu meziměstskou dopravu zaplatit. Myslím, že by ze strany veřejnosti měl být masivní tlak na kraj, jinak se to nehne!! |
Gromit
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 853 Registrován: 1-2006
| Odesláno Sobota, 22. července 2006 - 10:28:03 |
|
A ještě k tomu cenovému rozdílu bus versus tramvaj - také te třeba vidět rozdíl kapacity. Tramvají, samozřejmě tří nebo vícečlánkových by bylo potřeba podstatně méně než busů, tak by se ten cenový poměr pro přepravu daného počtu cestujících zase o něco více přiklonil na stranu tramvají.
|
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1993 Registrován: 3-2004
| Odesláno Sobota, 22. července 2006 - 13:56:22 |
|
Ibar další příspěvek, ten jsem neviděl. Jasně, já proti prodeji KT8 nic nemám. Tehdá to byl dobrej tak (o nějakých přestavbách nikdo nic neutšil) a financování TV14 z toho vím. Takže celkově to bylo správný řešení. Uvidíš při dotazu, ale nevěřím tomu. Ono na jednu stranu by to smysl mělo, protože se to tam celý bude překopávat, předělávat atd. Tedy by cena celé akce stoupla výrazně méně, než pokud by se dělalo jenom jedno. Smysl by to také mělo. Jenže současná otočka by stejně musela být zachována (záloha meziměsta, škoda rušení, využití v případě rychlodráh do Žatce). Gromit: Máš ve všem pravdu, jenže to tady nefunguje. Kraj nespolupracuje s nikým. Města maj hromadu problémů atd. atd. Tak to zůstává ve stínu ostatního, což je škoda a je to nebezpečné. Mostecko je i z pohledu EU postižený region, jenže zatím nic z toho. Já bych očekával větší podporu ze strany EU, ale o tu si musí někdo důvěryhodný říct. Jenže rozhádaná oblast, kde města se hádají mezi sebou, kraj na ně dlabe, moc důvěryhodně nepůsobí. Cena bus/tramvaj. Tramvaj bude vždy při sice trochu větší kapacitě, výrazně dražší. Nová, samozřejmě, jsou tu i možné rekonstrukce typu wana. Ale i kdyby životnost a cena byly stejné. Tramvaj má nesrovnatelně dražší infrastrukturu a především její údržbu. A vícečlánkový vozy nejsou u nás řešení. Trendem je menší vozy, více spojů. Já to vidím jasně, nové dvouwany + vyměnit s Brnem T3 za K2 (některé). Nosný vůz by byl dvoučlánkvoý. Ideálně by pokryl dopoledne, odpoledne by zkrátil interval na 15 minut (zlepšení návaznosti především v Litvínově) o špičku (kromě největší návalu) stačí. Největší nával zajistí vhodně doplněná linka 7, které může vhodně nahradit i linku 3. Je tady řešení. Jenže je taky jiné, to jsou busy. Nechci, aby se to stalo (a věřím, že se to nestane, ale už jsem několikrát na to upozorňoval), ale je to možné. Kloubové autobusy by to zvládaly a mají také svůj potenciál. Nepodceňoval bych to a tím spíš, až bude čtyřproudá silnice po celé délce mezi městy! |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 14 Registrován: 7-2006
| Odesláno Úterý, 25. července 2006 - 13:31:25 |
|
Tak dnes dopoledne naše vrchní vedení (trolejáři) postavili nově přístřešek ve stanici " Důl Hlubina " stopa Most.No schválně jak tam dlouho vydrží?! V poslední době jsou ty přístřešky jako magnet! V Kopistech do něj nabourali 2x (teď je kratší) a na Hlubině 3x...!!! |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1995 Registrován: 3-2004
| Odesláno Středa, 26. července 2006 - 23:26:41 |
|
Ibar: Jo jo, je tam přístřešek. To je fakt, funguje jako magnet, ale snad vydrží |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 15 Registrován: 7-2006
| Odesláno Čtvrtek, 27. července 2006 - 16:33:29 |
|
Tak je to tak jak jsem se domníval.Nikdo neví nic o tom,že by se mohla svést s rekonstrukcí mostu u nádraží i výstavba tramvajové tratě k budově ČD. Jinak ale všechny projekty co se týká tratě do Janova, prodloužení z Velebudic na nádraží i odbočka u Rozkvětu k domovu důchodců na Liščím vrchu jsou uchovány! Teď si ale musíme počkat do podzimních komunálních voleb.Nové zastupitelstvo určí co bude s MHD dál.Velmi silně pochybuji,že by se něco podstatného změnilo!MHD tady celkem funguje a těžko se najde nějaký nadšenec,aby prosadil nějaké výrazné změny,(tedy mám na mysli změny k lepšímu!)Vždyť od pádu totality bylo těch negativních změn více, než těch pozitivních. Jinak dověděl jsem se ,že k nám přivezou dvě KT-8 s Plzně na celkovou rekonstrukci. |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1997 Registrován: 3-2004
| Odesláno Pátek, 28. července 2006 - 18:29:17 |
|
Ibar: Díky za informace. Dalo se to čekat. Je dobře, že projekty se neztratily a pořád jsou! Těžko komunální volby něco změní. Jak si psal, MHD funguje, jezdí pořád celkem vysoký neubývající počet lidí. Uvidíme co v budoucnu, ono se to všechno může během cca 10 let změnit na vlastně cokoliv. KT8, no snad je hotové taky projedou alespoň v Mostě. Nevíš, jestli tam budou dávat nízkopodlažní prostřední článek? To by byůo plzeňáci na diskusi určitě rádi |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1999 Registrován: 3-2004
| Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 01:22:51 |
|
Takže lidi, tohle je dost důležitá zpráva. DPÚK na vybraných spojích zastaví od 1.8.2006 dopravu. Seznam dotčených linek a info je zde http://www.dpuk.cz/press_room.php?akce=a&id=1154019328 a seznam všech linek na porovnání a kam jezdí je zde http://www.dpuk.cz/linky.php Pro oblast Litvínova hodně důležité info. Protože kromě autobusů do Prahy a linky Janov-prům. zóna Louka nejede nic!!! V Mostě je to prakticky totéž!!! |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 16 Registrován: 7-2006
| Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 08:26:03 |
|
To Vladass : Uff tak to tedy opravdu nevím jestli tam budou vkládat nizkopodlažní článek,ale zase se zeptám. Určitě je tady budou projíždět. Když budou před dokončením tak zjistím datum, kdy vyjedou. No samotné komunální volby určitě nic moc nezmění.Ale z nich vzejde i nové představenstvo a dozorčí rada DP...! Tedy to jsem (a nejenom já) zvědavý jak to celé s tím DPÚK... dopadne! Tak nějak si v duchu říkám,že by ten kraj měl pořádně dostat na frak.. v čele s tím celým slavným Šulcem...!!! Nějak nám chlapec převyrostl!!! Obrátili se mu zcela hodnoty! Joko by tam nebyl ON pro nás, ale My pro něj...!!! Ještě, že neprosazuje "právo první noci"! Ten triangl před vozovnou v Litvínově se bude dělat v srpnu. Bude to dělat nějaká firma. Co se týká výměny kolejiště tak jsem se dověděl,že jako první se bude muset vyměnit úsek od sídliště ČD v obou směrech cca 200 m, ale nejsou zatím peníze.Takže až tam bude omezená rychlost... tak to bude akutní! O podbíječce jsem se zatím nic konkrétního nedověděl,ale až někoho kompetetního potkám .. tak se samozřejmě zeptám. |
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1302 Registrován: 5-2002
| Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 10:48:25 |
|
Ahoj, nemám teď aktuální info, ale naše KT8 budou teď postupně zase zralé na další VP. První dva vozy, které už jsou ale v Datatechniku střední nízkopodlažní článek mít určitě nebudou, ale letos ho jeden, nebo dva vozy dostat měly, takže by to právě mohly být ty druhé dvě, co půjdou k Vám do Mostu. Každopádně nějaké foto na případných zkušebkách uvítám.
|
Nin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 591 Registrován: 8-2003
| Odesláno Sobota, 29. července 2006 - 11:03:14 |
|
tak po dlouhé době jsou v provozu vozy T3SUCS čísel 224 , 229 a 266 . |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2001 Registrován: 3-2004
| Odesláno Úterý, 01. srpna 2006 - 19:45:36 |
|
Ibar: Na ten nízkopodlažní článek se zeptej, nejen mě by to zajímalo Uvidíme, co přinesou volby. Může to být lepší nebo taky horší. Šulc mě také jako hejtman dost zklamal. Jako primátor Mostu nebyl nejhorší a já osobně očekával, že na Most nezapomene a případně bude v rámci možností protěžovat. Bohužel jsem se zklamal Díky za info o tom vjezdu do vozovny v Litvínově. Tam je to zapotřebý jako sůl. Snad je to další krok ke stabilní budoucnosti tramvají. Ono ujíždění kolejí a celého podloží se dalo čekat. Léta plynou, mezi štěrk se dostává bordel a už to jede. Jseš řidič, určitě ty koleje vnímáš víc než já, takže výměna celého podloží a kolejí by na mnoha místech nebyl špatná. Tím nechci říct, že jsou koleje ve nebezpečném nebo hodně špatném stavu! Podbíječka je dobrá věc, škoda, že ji dopravák nezískal ještě za komančů, to by na ní možná bylo. Dneska by to byla vysoká investice. Jinak už to vypadá velmi aktuálně na to, že čtyřproudová silnice z Mostu do Litvínova bude. V roce 2008 už by to snad mělo být. Už se vyřizuje administrativa. Nevím, na jednu stranu nic proti silnici, ale aby to tramvajím neublížilo a některé investice nepřišli v niveč. Honza Šlehofer: Uvidíme, určitě někdo info dodá Nin: Asi se zamíchaly vozy v garáži, něco šlo na prohlídku atd. Tak info k DPÚK. Doporučuji poslechnout si zprávodajství na ČT1 a na Nově. Bylo mi v Litvínově, nejen tam, docela líto lidí, kteří trpělivě čekali na svůj autobus a on nejel. Nevěděli nic a na zastávkách žádné info. Na autobusovém nádraží v Litvínově je to velmi zařážející, jsou tam informace. Můžu jen potvrdit, že téměř celý den bylo autobusové nádraží v Litvínově prázdné, tedy žádný bus DPÚK. Jen v 10:00 jel autobus na lince Litvínov-Osek-Duchcov-Teplice. Víc busů jsem neviděl. Linky do Prahy jezdily. |
Martin_zlivský
Moderátor
Číslo příspěvku: 24485 Registrován: 4-2003
| Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 00:08:54 |
|
Na Nově tomu věnovali tolik času (zejména živý rozhovor byl asi poněkud delší, než očekávali...), že pak sport začínal až po osmé hodině Ohledně ÚK viz také Dopravci a linky, kde se ta záležitost poměrně podrobně rozebírala již předem.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova World Jumping Day: www.worldjumpday.org |
|
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 17 Registrován: 7-2006
| Odesláno Středa, 02. srpna 2006 - 01:04:27 |
|
To Vladass : Tak mám pro tebe snad radostnou zprávu..!!! Ode dneška už po přiložení čipové karty s pěněženkou ke kase u řidiče nevyjede lístek! Nástup se zaznamená na čipovce! Pouze na požádání cestujícího,ale zatím nám neřekli jak ten listek stý kasy dostanu,když ho ten cestující po mě bude chtít! No to bude zase horor! Dílenští kluci neví jak to bude s těmi KT8.Musím chytit vedoucího dílen, nebo technického ředitele. Mluvil jsem s kolegou ,který jezdil dříve u nás a přešel k DPÚK. Všichni řidiči přišli dnes normálně do práce,ale seděli do konce směny ve služebce!Čekali na pokyn a vyjeli by,ale žadnej nepřišel. Chudáci taky nic nevědí! Říkal mi,že prej Šulc si odjel na dovolenou!!! No snad mu to srazí vaz! |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2002 Registrován: 3-2004
| Odesláno Čtvrtek, 03. srpna 2006 - 22:30:07 |
|
Mz: Jo jo, taky jsem si všimnul Je to prostě bordel. Lidi už si ale pomalu zvykli a jsem moc zvědav, jestli se všichni vrátí k busům, až se to nějak jednoho krásného dne vyřeší! Ibar: Díky za info. Je vidět, že se ten čipovej systém postupně dovychytává a přizpůsobuje. S tím DPÚK se mi doneslo něco podobného. Šulc asi nikam nejel. Ono to stejně asi dopadne tak, že DPÚK zůstane nebo budou škatule a autobusy hejbejte se, a bude to ČSAD Česká Lípa (s busy původními atd. atd.). |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2006 Registrován: 3-2004
| Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 11:02:49 |
|
Tak nám autobusy už jezdí. Tedy busy DPÚK. Tak nějak o šesti včera odpoledne se to rozjelo. Musím ale konstatovat, že autobus na lince do Teplic z Litvínova v 18:40 NEJEL! Během dne dopravu dost zajišťoval Kavka. Jezdil do hor a jeho kloubová Karosa jezdila na lince Litvínov - Louka - Mar. Radčice. Takže kloubová rarita! Neví někdo, zda někde nejezdil DP Most a Litvínov? Jinak doprava je zajištěna do konce roku. Pak se uvidí. Spory rozhodnou soudy! |
Gromit
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 922 Registrován: 1-2006
| Odesláno Sobota, 05. srpna 2006 - 11:12:39 |
|
Na Litoměřicku a Roudnicku se taky našlo pár soukromníků, co občas něco svými autobusy na požádání měst a obcí odjezdili. Nicméně ta celá záležitost byla stejně jen pěkná komedie (pro cestující tedy spíš tragedie) Mám obavu, že bude stejně všechno jako dřív. Soudy se potáhnou, v zákulisí se nějak dohodnou a vyjde to do ztracena.
|
Orlí_spár
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 320 Registrován: 8-2004
| Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 23:22:38 |
|
Zdravím, tak prý jsou dotace pro rok 2007 zajištěny, to je dobrá zpráva (je taky před volbama) Opravy těch plzeňskejch "KáTéček" jsou pro DP určitě výborná věc, jen houšť a větší kapky . Přijedou po silnici nebo vlakem ? Doufám, že DP dokončí svůj plán a převezme místní linky DPÚK (na litvínovsku hlavně linky do Louky k průmyslové zóně, do Louky a Mar. Radčic a Do Lomu, Loučné a do Českýho Jiřetína).
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály. Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz DĚKUJEME |
|
Honza_Šlehofer
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1310 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 09:41:23 |
|
Z Plzně / do Plzně se tramvaje vozí vždy na autě - nemáme vlečku. KT se vozí po jednotlivých článcích.
|
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2008 Registrován: 3-2004
| Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 23:03:32 |
|
Gromit: Oni se dopravci vždy najdou. Kraj tvrdí, že by v případě dalšího výpadku (který osobně očekávám) nahradí převážnou většinu linek. Otázka je, jak kvalitní vozy dopravci nabídnou, čí jsou zastávky, nádraží atd. atd. Pokud někdo víte, čí je prostor autobusového nádraží v Litvínově? Je to celé něčí (města, DPÚK) nebo je to rozdělené? Orlí spár: Teď nevím, jaké dotace myslíš? Ale asi na tramvaje. Tak to je dobře, ono před komunálními volbami se to dalo čekat. Opravy externích tramvají, trolejbusů apod. jedině dobře. Alespoň se využije kapacita. Teď jde o to, jak jsou zadavatelé spokojeni. V Plzni asi úplně odvázaný z práce DP nejsou. Co proběhlo tiskem, tak DP Most a Litvínov by měl mít licence na linky do hor. Víc se tam neobjevilo. Problém v zapojení DP MaL do systému příměstské dopravy mohou být busy na LPG. Jak psal Ibar (potvrdil to, co jsem si dávno myslel) LPG bus je drahý nejen na pořízení, ale i na provoz! Ono s 51 Kč/Km by kraj asi DP hnal. Ale pravdou je, že takhle místně by se spíše dala koordinovat celá doprava. Co si budem namlouvat, do hor by po většinu roku stačila přestavěná dodávka (náklady na Km by to výrazně srazilo) a ojedinělý záskok busem není problém. Stejně tak do Louky. Kolik jede lidí o špičku? Minibus to v pohodě zvládne. Je to vše otázka vhodného výběru vozidla, tak se dá ušetřit hromada peněz nebo tu současnou lépe rozdělit. Za stejné peníze pak může být více spojů menším vozem. A do Lomu? Mrkněte se, co tam všechno jezdí, jak se spoje strojůjí a zdvojují. Vlaky do Teplic (asi mě nebudete mít rádi, ale tam stačí dva spoje ráno jako přípoj pro rychlíky a opačně totéž, rušit ne, je to záloha). Lom pak obslouží autobusy na Teplice (které mohou při logické změně trasy místo přes Hroby apod. jet přes Duchcov), které tak vykryjí i vlaky a v samotném Lomu udělají krátkou zajížďku do dolní části (cca 2 minuty). Je toho víc, není těžké to propracovat. Lidem by více pomohlo, kdyby příměstské busy nestavěly na okraji města, a pak až na nádraží. Stačí, aby jely k Poliklinice (přestupní bod na tramvaje a busy na Meziboří), důležité místo, pak starou Ruskou na náměstí Míru (ulice do 3,5 tun, vyjímak by určitě byla reálná, šířka ulice odpovídá normálnímu profilu). Pak by bus dojel na nádraží. Toto vše je souhrn opatření, které by měly efektivní přístup za minimálně stejné (spíše výrazně menší) peníze. Jinak dle info DP, se vrací linky 11, 12 a 20 do původní trasy. Nový kruhový objezd v Mostě u bloku 100 už je téměr hotový. Všem doporučuji projet a prohlédnout. Je to kruháč šišatý (hodně šišatý) a na jedné straně ještě promáčklý. Napsal jsem to krkolomě, ale jednoduše. Jako když podélně spojíte na jedné straně "0" a na druhé "8" |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 18 Registrován: 7-2006
| Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 19:17:12 |
|
Tak jsem dostal informaci,že letos bude u nás v generálce jen jedna Plzeňská KT-8 a má dorazit teď v pátek 11.8. Druhé KT až příští rok. Zároveň mě vyděsila informace,že se nesmí podávat žádné informace! Prý je může podávat jen tisková mluvčí!Tak teď nevím,jestli náhodou nemáme před oficiálním názvem DPmMaL a.s. neviditelně napsáno... " přísně tajné " No jsem v šoku!Doufám kluci, že nás nechcete vyhodit do vzduchu...... |
anonymous Neregistrovaný host Odeslán z: 89.102.82.99
| Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 21:19:44 |
|
Pro informaci-ČSAD Česká lípa si dala inzerát,že koupí vetší množství příměstských autobusů v cenové relaci 50,000 Kč...stáří nerozhoduje. |
Gromit
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 942 Registrován: 1-2006
| Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 21:53:47 |
|
Taky jsem to někde četl. To bude skutečně pozvednuta úroveň kultury cestování v Ústeckém kraji .
|
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2009 Registrován: 3-2004
| Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 23:11:58 |
|
Ibare: Já tě s těmi informacemi varoval! Už to tu bylo. Jeden informoval a už neinformuje. Je to přinejmenším politováníhodné a zvláštní. Nevím a nezdá se mi, že by DP měl nějaké cenné know how nebo technologie a postupy. Anonymous: Informaci o inzerátu jsem také slyšel a inzerát i viděl. Nepitval bych to. Stejně ČSAD Č. Lípa bude jezdit dnešníma busama DPÚK. Teď nevím, ale v TV bylo info, že někteří řidiči už jsou zaměstnanci Lípy?!?! Je to prostě bordel, nejistota a kdo ví, kdy se zase zastaví provoz. Těžko říct, jak se to nakonec vyvrbí, protože prohlášení se na obou stranách liší den ode dne. Gromit: Smutný souhlas! |
David_pecina
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 259 Registrován: 11-2003
| Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 19:20:57 |
|
Zdravim. neměl by někdo z vás podklady pro stavbu modelu litvínovského přepravníku na koleje? nejlépe výkres nebo něco takového. předem díky
|
Bart Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2407 Registrován: 5-2002
| Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 21:07:46 |
|
Nějaké fotky jsou např. tady ale plánky, to nevim. http://tramvaje.ic.cz/most.htm
|
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2011 Registrován: 3-2004
| Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 23:03:34 |
|
David pecina: Jelikož je to snad-domo-dělo DP, zkus napsat na DP. Třeba ti podklady poskytnou, když to bude pro model. Zkusil bych to, myslím, že i výkres je reálnej. |
|