K-report
 

Archiv do 23.srpna 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archiv do 23.srpna 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Z-k
Neregistrovaný host
Odeslán z: 193.179.161.10
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 13:53:06   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K-m: jste ohromný diskutér, ale když vám dojdou argumenty, přecházíte k narážkám. Asi znáte dopravu pouze z monitoru počítače. Nic ve zlém, a to vše.
Naštěstí vás jako K-m moc není, to už bychom znali tramvaje z obrázků a muzeí.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1187
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 14:10:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen se mrkněte, Z-k kdo začal první psát , jaký je Káem, místo aby argumentoval. (4/8 11,16)
Takže mě argumenty nedošly, že. Ostatně, já argumentovat nemusím, já jen prostě něco říkám, a ono se to dřív nebo pozdějc děje.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 952
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 14:11:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem + Bobek, díky za info. Ale moje původní otázka (11:51) vlastně zněla "Jaká dopravní infrastruktura (užitečná pro mobilitu občanů města) byla postavena "

Tu mobilitu občanů města zdůrazňuji. Spojky mezi různými D a R jsou odlehčení centrálních oblastí od transitní dopravy, ale já jako pražák furt nejrychleji projedu z Vršovic do Dejvic: nějak (uliční síť 1900) na Jiráskův most (1930) a dál přes Strahov (1900, částečně 1960) a Pohořelec (Karel IV.).
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 953
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 14:14:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jste ohromný diskutér

Z-k, Vy taky. Ale argumenty, kde je pro Pražáka "centrum" na linkách 12/20 jsem stále neslyšel.
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 52
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 14:28:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: I ty spojky a okruhy pomohou (nepřímo). Ale výrazně by mobilitě občanů města v tzv. centrálním kordonu asi pomohla jedině pandemie nějaké silně nakažlivé smrtelné choroby Zkrátka je moc lidí, málo místa.

Ani si nedovedu představit moc způsobů, jak nějak zásadně ovlivnit propustnost centra (vyjma nějaké těžké podzemní megalomanie, ale ono ani to podzemí není nafukovací). Vlastně jedna věc mě teď napadla, doccela by pomohlo, kdyby někoho napadlo rozšířit Milady Horákové u tram. zastávky u Sparty o jeden pruh... myslím že na Letenskou pláň by se to vešlo. A ti, co jedou tunelem dolů, by se nemuseli posouvat s těmi, co jedou dolů Veletržní.

OT: jinak já jezdím z Malešic do Dejvic Ohrada - Balabenka/Švábky - Libeňský most - Veletržní - Korunovační anebo Olšanská - Bulhar - magistrála - nábřeží - Letenský tunel - Korunovační. Taky nic moc
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1188
Registrován: 8-2005


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 14:45:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad arj: inu Vršovice-Dejvice : metro A. Vážněji: právě díky různým magistrálám, obchvatům a spojkám projedeš stále tak nějak jako před sto lety. Pro tvoji mobilitu Vršovice-Dejvice stojí Jižní spojka, jakkoliv se ti to bude zdát divné.
Z Vršovic do Dejvic bych jel (když už by se mi to stalo a musel bych IAD) na Vinohradskou nebo Slezskou a magistrálou na Veletržní.
Bobek: Letná u Sparty je zúžena úmyslně, tehdejší dopravní radní Polák (nyní i předtím Metrostav) byl na to velmi pyšný.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 955
Registrován: 9-2005
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 14:52:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

kdyby někoho napadlo rozšířit Milady Horákové u tram. zastávky u Sparty o jeden pruh

Tenhle nápad mělo hodně lidí (mne nevyjímaje). A tak jsem se zeptal a narazil. Ono by se to sice vešlo na zbytek Letenské pláně, ale protože intenzita z Letenské pláně a z Korunovační (od ex-SU ambasád) je +- stejná, ucpalo by to po průjezdu letenskou křižovatkou jak ten tunel, tak Veletržní. A protože, na rozdíl od Letenské pláně od Sparty ke Špejcharu, ve Veletržní přece jen bydlí dost lidí, tak prostě je lepší nechat ty auta čekat na pláni než v zástavbě.

A toto stanovisko pochází od četníků, nikoliv ekologů
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 53
Registrován: 2-2006
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 15:04:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tož děkuji za vysvětlení. Člověk se pořád učí.

když už by se mi to stalo a musel bych IAD
Hm, holt pro někoho denní chleba.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Registrován: 7-2006
Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 19:11:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Se současným prázdninovým vypravením v Praze jsem vzhledem ke stávající kolejové síti a propustnosti ostatních dopravních sítí absolutně spokojen. Nikde mne žádná tramvaj nepodjíždí ani nezdržuje, a jsem všude v klidu a v pohodě načas i s případnou malou rezervičkou. Vyhovuje mi i současné snížení automobilového provozu. Jako modelovou a studijní situaci bych proto současný stav doporučoval pro úpravu dopravy v Praze i pro měsíce září až červen!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 24587
Registrován: 4-2003


Odesláno Pátek, 04. srpna 2006 - 22:45:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak to máte na tyhle názory právo, až vám bude o dvacet víc, budete nadšeně souhlasit se mnou.

No, tak to jsem teda zvědav. Asi si to někam zapíšu...

Dost často s Tebou bohužel jsem nucen souhlasit, ale rozhodně ne nadšeně, Tvé vize (a posléze skutečnost) se mi většinou vůbec, ale opravdu vůbec nelíbí :-(.

Pražská doprava spěje ke kolapsu a jen velké finanční injekce (ať už do IAD, nebo VHD) to mohou odvrátit/oddálit. Šetřením se to možná ale urychlí - z Prahy se stane mrtvé město, úřady, lidi a podniky se přesunou jinam, za lepšími podmínkami.
To jen taková věštba má, neberte to ale radši moc vážně

Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1191
Registrován: 8-2005


Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 21:58:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MZ: Napiš. Já se taky divím, co jsem říkal před dvaceti lety já sám. :-)
Jinak nemyslím, že by se tvá věštba musela splnit. Ony se vždycky nějaké rezervy najdou a peněz málo do dopravy nejde. A mezi ty rezervy počítám i to, že až budou lidi DOOPRAVDY postaveni před volbu buď nikam nebo s přestupem, taxi vyberou s přestupem :-)
Milky: To je vedro, co? Mimochodem, tím dokazuješ, že by vám ty jízdní doby utáhnout šly (viz jiná diskuse)
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 06. srpna 2006 - 23:05:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Spíš prodloužit v září až červnu. Taková l.23 snad nikdy nejede načas. Uvidíme, co nám přinese den bez jízdních řádů (doufám, že to nebude víkend nebo svátek).
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 881
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 01:12:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mouser (Úterý, 01. srpna 2006 - 15:55:09)
Pawel: Neřekl bych, že satelity na jih od Prahy (oblast okolo Jesenice) jsou domovem bohatých
Jasný, tady asi došlo k nedorozumění, však jsem také psal: skuteční boháči bydlí jinde (=tj. ne za městem). viz nacpané busy 3xx na jih prahy (=jinými slovy - zde tedy boháči nebydlí)

KM (úterý až neděle:-)))
to jsem netušil, že touto krátkou zmínkou (ad AE: jo, plní se, i přes letnou. a nedělej ze sebe vševěda, 20 jezdí taky plná a to bylo předtím řečí.) odstartuji to, co se tu rozvinulo . nebudu se k tomu dlouze vracet, o mém názoru na smysl či nesmysl 20, pohybující se někde mezi 218 a Dejvicem asi víš, tak bych se jen opakoval. jen tě ujistím, že 2,5 roku trvající empirická pozorování linek 12,18,20,22,23 vyvracejí tvou báchorku o plné 20 pouze "vynechá-li 12 nebo 18". ať jsme tomu rádi nebo ne, 20 i 12 jezdí velmi vytížené a 22 s 23 jsou proti nim na Malé Straně vzduchovoziče.

P.S. jj, dobří holubi se vracejí. já zdenka poznal hned

(Příspěvek byl editován uživatelem pawel.)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1194
Registrován: 8-2005


Odesláno Pondělí, 07. srpna 2006 - 10:11:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel: Hele, já jsem flexibilní - už jsem se smířil s tím, že zůstane a zrušíme 12.
Ty argumenty o plnosti mě tak moc neberou - kdyby zůstalo jezdit X-A i po obnovení provozu A, asi by taky bylo docela plný lenochů dál - a metro poloprázdný. Jenže na to holt nemáme.
Mysmic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 14
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 21:26:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co sakra i po 1.9. furt dělají v ďáblickém sídlišti TŘI tram linky! Plýtvání jak vyšitý.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 419
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 08. srpna 2006 - 23:47:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co sakra i po 1.9. furt dělají v ďáblickém sídlišti TŘI tram linky! Plýtvání jak vyšitý.
Pokud by dvě z nich byly 15 a 25 a ta třetí noční, tak by to bylo v pořádku
Robot 1-X please save my friends! ...and doctor Zoidberg!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1206
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 09:18:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Panstvu se nevyplatí měnit grafikon jedné linky a radši si počká ne nějakou "komplexní" změnu. Jenže na tu se čeká už tři roky (jen si nalistujte v archlívech, kdy MŠ a někteří z konkurenčního fóra předkládali jako hotovou věc různé změny linkového vedení).
Najete vozokm jedné linky v úseku Kobylisy-Ďáblice bych nechal zaplatit tvůrci grafikonu. Ten kdo by přišel na jeho místo poté, co by tento zemřel hlady by si už určitě dal pozor.
Zrovna tak člověka, který neumí udělat čekání na Hradčanské při změněné rychlosti (zóna 40) bych na tý Hradčanský nechal měsíc stát od 21,00 do 24,00 a do týdne by ty čekačky vymyslel nebo by ho druhý týden cestující umlátili. Jeho nástupce by už na způsob přišel taky.
mizzzera
Neregistrovaný host
Odeslán z: 195.47.96.33
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 19:09:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad mysmic:
Hádejte, co se blíží? No, přece volby!
A kdo má kandidovat na Praze 8? Radovan Šteiner!
Z toho plyne - veškerý zákaz nepohodlných změn.
:-(
Mysmic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 15
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 21:43:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Fakt? Ale zas tak dramatický význam bych tomu nepřikládal, i když radní Šteiner je prototypem kombinace homo politikus a fandy MHD. Přece zvítězí jednak ten zdravý rozum (i vox populi uvidí ty prázdné tramvaje) a jednak počty, že tři linky v soupravách nad metrem (myšleno samozřejmě na okraji sítě!) je nějak moc. Dávám tomu čas do prosince, a nastanou alespoň drobné změny.
Z případného zvolení tohoto pána či jiných na celopražské i místní úrovni nemusí nutně plynout nic zlého nebo podlézavého, zvláště když Ropid své návrhy dokáže obhájit.

Jo, dobrý nápad...je před volbama, třeba by už šlo zlepšit návaznosti mezi metrem a bohnickými linkami o víkendovém provozu, včetně lepších prokladů.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 23:31:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakékoliv změny nebo úpravy linkového vedení z ekonomických důvodů jsou až na tom nejposlednějším místě. Dobře si vzpomínám, jak byl vedoucími vysoce hodnocen bývalý GŘ, neboť, když šlo do tuhého, vždycky přes své politické kontakty nějaké peníze "vysomroval". U nového GŘ panovala obava, že se mohou objevit potíže, než patřičné kontakty naváže .
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 507
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 01:03:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mizerra: Pražské ODS na podzim nepomůže ani svěcená voda, i zbytek ODS velmi rád udělá vše pro to, aby vykopal velké koalici a Bémovi and his melody boys speciálně hezký hrobeček.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 08:29:13   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dle dnešního Expresu:
Vyčkej, hochu, to se vsákne, jak ODS volby zmákne.
Zvítězíme, soukmenovci, ze zvěře se stanem lovci!
Budou prachy, posty taky, všechno jen pro modrý ptáky.
Kdo pro stranu riskuje, toho strana miluje.
Mysmic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 16
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 09:53:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jakékoliv změny nebo úpravy linkového vedení z ekonomických důvodů jsou až na tom nejposlednějším místě.
Je na čase, aby se TO změnilo.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1210
Registrován: 8-2005


Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 10:29:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No právě mě udivuje, že pokud radní Steiner kandiduje, že si takovéhle věci neohlídá a dovolí udělat s noční dopravou to co se děje. Ten člověk zřejmě opravdu neví, která bije.
Jak to bude v Praze nevím, ale Ústí tipuju jako jisté - horalové týden bez autobusů nezapomínají.
Milky
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34
Registrován: 7-2006
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 23:45:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Na Šteinera se muselo vždycky opatrně. Jak se do něj moc zarylo, zasek se, a bylo zle.
Mysmic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Registrován: 7-2006
Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 08:42:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Zaujal" mě momentální víkendový proklad linek 200 a 177. Z Odry do Kobylis 19/1. Opačně 13/7 s tím, že delší čas jde na spoje 177, ale kvůli špatně spočítaným jízdním dobám pro 177 jezdí tato epesná linka v reálu těsně před prázdnou 200. Večer je to 15/5 a dá se říct to samé, co v předchozí větě. Já vím, že 177 má někde ve Vysočanech objížďku, ALE...
Potíž největší je (už asi dva roky ) v tom, že se s 177 vůbec počítá do prokladů pro Bohnice, když ty její jízdní doby jsou mimo mísu (myšleno víkend či polonoc, kdy to je přece jen menší problém trefit, zvláště je-li zpoždění na Kobylisích téměř vždy 3-5 minut).
žlutej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 17:37:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vrátil sem se z dovolený v tajsku. Koukám že diskuze nabrala na obrátkách, a nejsem už jedinej kdo pochibuje o smysluplnosti některejch linek. Takže vemu to pěkně popo řadě...
Nemusím se stidět za to u koho pracuju!!!!!
Radim Jančura - nejlepší podnikatel v evropský únii
Karosám pomůže jediný - sešrotovat!
žlutej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 17:52:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Brejšín: Autobus taky neplatí poplatek za zábor když zastaví na veřejné zastávce tak proč by měla tramvaj? Tu Myslíkovku mám na mysli jako záložní operativní místo, nemusí tam bejt výstavka tramvají. Pořád platí zásada úspěšné dopravní firmy: vozidlo má jezdit a ne bejt zavřený v garáži. Klimatizace je možná sporná ale jak chceš nalákat lidi aby nelozily do klimatizovanýho metra a rači jely tramkou? Musíš jim zajistit pohodlí, rychlost a nízkou cenu. T3 má určitě mnoho cenejch vlastností ale už nepatří do 21 století. Nám stewartky nikdo nebije
Nemusím se stidět za to u koho pracuju!!!!!
Radim Jančura - nejlepší podnikatel v evropský únii
Karosám pomůže jediný - sešrotovat!
žlutej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 18:09:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

David Pecina: Praktickej příklad... Jede 3 (narvaná), hned za ní 17 (ideálně naplněná), za minutu 16 (poloprázdná) a na ní nalepená 21 (vzduch) a pak 10 minut nejede NIC! Až na DP vymyslej konečně pořádnej grafikon, vytvořej interval ve špičce 1-2 minuty tak narvaný tramvaje nebudou. Většina lidí jezdí dál jak na další zástavku, takže bych problém s kafem a novinama neviděl. Já mám kafe vypitý za 2 minuty.
Nemusím se stidět za to u koho pracuju!!!!!
Radim Jančura - nejlepší podnikatel v evropský únii
Karosám pomůže jediný - sešrotovat!
žlutej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 18:29:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Absolut: SA se s teplejma snad nedá srovnávat nééé????? Klidně tomu nevěř ale za 5 let budou soukromníci jezdit i po kolejích v Praze byť se tomu DP bude snažit vší silou zabránit. Co sem se bavil s budoucím ministrem dopravy tak už připravuje legislativní změny kterí podnikání v dopravě ještě víc vodevře soukromejm investorům.
Nemusím se stidět za to u koho pracuju!!!!!
Radim Jančura - nejlepší podnikatel v evropský únii
Karosám pomůže jediný - sešrotovat!
žlutej
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 1-2006


Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 18:43:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jináč mně vopět pobavil káem svejma neznalostma Sem si jistej, že magistrát nedal do velkýho vokruhu ani korunu! To jen tak namátkou
Nemusím se stidět za to u koho pracuju!!!!!
Radim Jančura - nejlepší podnikatel v evropský únii
Karosám pomůže jediný - sešrotovat!
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1223
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 08:53:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná jsi měl na tý dovolený zůstat, žlutej.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 812
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 09:16:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad žlutej - taky popořadě:-)

1) Tak sis to snad s Thajkama užil :-)

2) Úspěšné dopravní firmy - vozidlo jezdit a ne stát - jenomže Ty si neuvědomuješ rozdíl mezi meziměstskou autobusovou dopravou a městskou tramvajovou! Máme denně dost nehod. Máme nutný pravidelný prohlídky vozidel. Musíme jezdit i v době, kdy to zrovna lukrativní neni. Vypravíš mi bus se stewardkou v 02:00 z Liberce? Zaplatím 70kč a chci kafe!

3) Víš chlapče, tramvaje jezdí ve smíšeným provozu s IAD a tenhle Tvuj modelovej případ prostě nastane, bo se zpozdí. Chtěl bych Tě vidět, jak vymejšlíš proklady linek s intervalem 8 minut. To je něco jinýho než busy. To je jediná věc, kterou bys měl pochopit. Kvalita MHD se dá zvednout pouze preferencí, kratšíma intervalama a komfortníma vozidlama + vybavením zastávek, žádnejma novinama, kafema a stewardkama, to seš naprosto mimo mísu.

4) Právě na mojí nejčastější cestě busem - bo to je trasa, co nejde vlakem (Praha-Liberec) vychází co do komfortu Hotliner líp než SA. Akorát že SA má lepší systém rezervací, víc user friendly. U Hotlinera mi vždycky přijede stejný typ busu a je komfortní - moc dobře se mi v něm sedí, pokud jde o můj pocit (ve voze obvykle pustím hudbu a část cesty spím), tak z Hotlinera mě ještě záda nikdy nebolela a nepotí se mi v něm pr**l. Na linkách SA mají některé vozy strašlivé koženkové sesle (nejsou to vozy původně z Brněnských linek?) a někdy jsou zase vozy super. ČSAD Lbc už jsem nejel ani nepamatuju, tak to nemůžu do srovnání zahrnout.

5) Seš si jistej? Já jsem si naopak jistej, že tu korunu dal, a né jednu, i když se můžeme bavit o tom, kudy a o kolik víc se vrátilo...
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 68
Registrován: 2-2005
Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 12:03:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jeste bych dodal bod 6) chci videt, jak si budu v tramvajich rezervovat mistenku mezi IPP a Karlakem, aby me pobrala. A nenechala me napospas pesi turistice..
Fotožurnál, toť mé dítko
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 813
Registrován: 6-2005


Odesláno Úterý, 15. srpna 2006 - 12:47:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

topic off: Zdravím Vás bratře šotouši, co Vy na káčku? topic on
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 6-2003
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 10:54:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jak hodnotíte změny od září ve Vršovicích? 260 byla jasná, 124 se taky dala čekat, akorát bych ji třeba od 20 hodin a o víkendu ještě víc ořezal do trasy Dvorce - Kloboučnická s návazností na 106 nebo 139.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1242
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 11:27:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubix: No to by byl dvojnásobný krok zpátky, to ořezání 124, ne? Já bych naopak na 124 zavedl provoz jako na 131 nebo 176 do 2.00 - když se koukneš na mapu nočního provozu, tak právě v její trase je díra.
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 97
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 11:37:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad noc 124 - Spíše ulicí Jeremkovou, plácat se nocí přes vilky, kde je minimum lidí i vedne se mi nezdá.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Mysmic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 11:54:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad 124, 260: Budu radikální, podle mě to bude s výjimkou krátkého období rš vozit vzduch. Osobně (takže nebrat směrodatně ) přicházím na KINu o pěkný přestup téměř hrana-hrana mezi tram a 260, která nyní nabírá přímý směr Chodov. (U hypercentra jaksi je to na přestupy podstatně delší a navíc tam zapomněli na vybudování žádoucího podchodu, zvláště když zelený panáček svítí tak krátce.)
Ale nemohl jsem si nevšimnout ostřejších připomínek na jednom úžasně kultivovaném DF, jistě tušíte kterém, tam na 260 a 124 (i 106) jeden čas létalo poměrně dost stížností. Řekl bych ale, že změnu podnítili jednotlivci (zaměstnanci kolem Míčánek), kteří holt byli slyšet.
Po nočních spojích z ŽE někam na jih se také volá...
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 162
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 12:13:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych měl k těm změnám od září taky dotázek: Koukal jsem že se chystá nová noční bus linka 606. Tím vzniká v čís. řadě díra. Neví někdo, jestli se připravuje i linka 605, a kam by měla jezdit?
Jinak ad 124 a spol., nejezdila náhodou už 124 na Želvu před pár lety, a nebyla tam zrušena právě proto, že od KiNu vozila vzduch?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1243
Registrován: 8-2005


Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 12:27:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Iaya: No v noci se tolik nespěchá a vilkama se obslouží víc prostoru - ostatně, ono to tak asi nebude, protože 124 jezdí častějc než 118 a ještě jí nahoře pomahá odjakživa další linka (kdysi 114, pak 178, nyní 205) ( a Zelenej pruh se už taky tejká vilek).
Mysmic: ta 124 by tu noc na jih řešila - přestup na noční 504,505 by byl zajištěn... jaxe to tam menuje, na tý křižovatce pod Budějovickou...
No a pak ještě noční bus v trase 145, prodloužený na sídl. košík a Opatov a máme to komplet.
605 - spekuluje se Horoměřice, Jeneč nebo jílové...
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 98
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 12:54:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

124,260 je samozřejmě záplata po 213. Nechci unáhleně soudit, ale ta 124 asi opravdu vzduch vozit ve většině období bude.
Pokud jde o noc, možná by stála za to úplně nová linka 5xx, Smích.nádr-Dvorce-Budějovická-Michelská-Kin-Želivského, když už ve dne tam nelze protáhnout 118, tak aspoň v noci
Dále bych ukončil 138 místo 124 na Kavkazské, protože trápit ji někam nahoru na Tolstého, kam odpoledne zhruba jednou za dva dny ve špičce jedu sám, mmi přijde zbytečné. Nvíc by se na 138 hodila zastávka Kin, protože u ní mají Zábehlice svoje úřady.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Mysmic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 13:49:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Před rokem měl Ropid dokonce plány stáhnout 124 na Klobouk a na Kavkaz místo ní vést jen špičkovou 150.
A kolem té ul. 28. pluku opravdu nic kapacitně nehoří, i přes (vítanou) změnu 213, ani souhrnné intervaly (a občas i proklady) nejsou špatné. Protáhnutí 124 až na Želvu nerozumím. Naopak souhlas s tím, že se 138 by se ovšem zahýbat dalo (mělo).
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 99
Registrován: 6-2002
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 13:57:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ona ta 138 od zastávky U Lípy postrádá smysl pro obyvatele Záběhlic, mine Kaufland i Eden a profrčí kolem ObÚ pro Prahu 10 a dýchavičně se vleče na kopec pro téměř nikoho. Navíc pokud by byla zastávka Kin třeba před křižovatkou s Vršovickou ulící, nádherně by se dalo k úřadu dojít zadem.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 163
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 15:00:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Noční bus v trase 145 je super nápad,ale nedávno jsem jim o tomhle spojení psal na Ropid,a odpověděli mi klasicky že by to stálo moc peněz, vozilo vzduch, a že cestovat třeba z Malešic na Spojovací se vyplatí tramvají přes Lazarskou. Jinými slovy, nikdy tam ta linka nebyla, a hotovo.
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 58
Registrován: 2-2006
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 15:26:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mysmic: Důvod protažení 124 na Želvu je Justiční palác. Zatím sice kapacitně nic nehoří, ale od jeho zprovoznění by mohlo, tak Ropid radši reaguje preventivně. Edit2 (skleróza...): A to tuším na žádost MČ Praha 10

Se zkrácením 138 souhlas. Vůbec bych linkové vedení ve Vršovicích nějak zjednodušil, takhle je to vážně guláš.

Edit:
Pro noční 145 hlasuju všema deseti, kdo to má furt chodit pěšky

(Příspěvek byl editován uživatelem Bobek.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Bobek.)
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 521
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 16:13:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už asi týden mám tuhle utkvělou představu:

třeba 132: Černý Most - Doležalova - Nádraží Kyje - Pávovské náměstí - Teplárna Malešice - Depo Hostivař.

Interval dejme tomu 15/30

Co vy na to?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Vratislav
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140
Registrován: 1-2004
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 16:28:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Velmi milá představa, mé sny se orientují podobným směrem. Toto konkrétně by byl zdařilý začátek s jasnou výhodou možnosti okamžitého zavedení (třeba od 1.9. :-) ).

Ale mám špatnou zprávu pokud jde o možnou zastávku Nádraží Kyje: Právě prováděná rekonstrukce ulice Broumarské přestup na vlak zcela zabíjí. Zastávky autobusu zůstanou, kde jsou (tedy na konci návsi směrem k ČM), nyní samozřejmě vybavené luxusními zálivy.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 428
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 20:37:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

124:
Řekl bych, že se využije, protože bude justiční areál, navíc z 28. pluku zmizela 213, navíc posílí víc než solidně zaplňovanou 139. Každopádně bych tohle spojení nezatracoval a dal jí nějaký čas (100 dní hájení)

138:
Otázkou je, jestli ta linka má vůbec nějaký smysl a jestli by nebylo lepší použít vozokm jinde (třeba na Lordovu linku 132).

L_V:Už asi týden mám tuhle utkvělou představu: třeba 132: Černý Most - Doležalova - Nádraží Kyje - Pávovské náměstí - Teplárna Malešice - Depo Hostivař.
Ano, jen dvě poznámky:
-prodloužit na Stavební zónu HP a zrušit linku 701,
-jiné číslo (třeba 190 nebo 278), 132 si šetřím pro Prahu 6

Káem: 605 - spekuluje se Horoměřice, Jeneč nebo jílové...
Už jsem vymyslel i jízdní řád (Bořislavka - Horoměřice - Statenice - Velké Přílepy), pěkně by se využil i vůz, co jede poslední 131 v 1.30 z HR. Jsem s tím tak spokojenej, že to asi pošlu na ROPID.
Robot 1-X please save my friends! ...and doctor Zoidberg!
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 429
Registrován: 5-2003


Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 20:49:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ještě k té 138:
pokud nechat, tak co: SKALKA - ... - Bohdalec - Slavia - Tolstého (oběma směry) - ČECHOVO NÁM. [nebo NÁM. MÍRU - to by mohlo být atraktivní pro cesty (centrum) - Nám. Míru - Tolstého - (Bělocerkevská)]
Robot 1-X please save my friends! ...and doctor Zoidberg!
Mysmic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Registrován: 7-2006
Odesláno Úterý, 22. srpna 2006 - 21:21:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, ahááá! Asi se tam budu muset někdy vypravit a podívat se, kde ten Justiční palác vlastně bude. Fakt nevím, k čemu si to přiřadit.

Bobek: Preventivní reakce je zajímavá strategie, zvláště když na východě linkové vedení má naopak stále svou prehistorickou podobu. Namísto pěkné tangenty z JM na ČM (např. prodloužení 122), případně neméně hodně dobré myšlenky na linku ČM - "Depo", vedou 110 nebo 181 tak, jak vedou.
Krok stranou: Malé šotovystřízlivění přišlo i kvůli odůvodnění proč nejde 109 (Sd a kratší int., vč. zrušení 168) zkrátit do Dolních Počernic (přes Pávovské nám.) a naopak 208 prodloužit do Újezda (přes Spolskou) ...neb radní v Újezdě chtějí přímé spojení na tramvaj na Spojovací.

Ale zpět k Justičnímu paláci. Jasně, nová instituce, ale proč o linku navíc i pro večery a víkendy? No nic, tvrdím, že 139+135 tam bohatě kapacitně stačí a stačily by i nadále, ovšem mohu se mýlit. Dobře, 100 dní hájení pro prodlouženou 124, jejíž trasa se zároveň stane inspirací pro zavedení nočního spoje .
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 100
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 06:55:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Dovoluji si nesouhlasit s 138, myslím, že daleko lepší než ježdění nahoru, dolu, by byla objízdná trasa alá 260.
Jinak o smyslu 138 lze pochybovat, ale myslím, že je v PIDu více méně využitých linek než je 138.
Její hlavní smysl vidím ve spojení Záběhlice-úřady na Kin+Eden. (Samozřejmě hne po spojení Skalka-Zahradní město)
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1246
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 10:41:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Justiční palác jsou bejvalý Míčánky (každý motorista zná). Navíc tam opravdu ubyla 213.
138 vozí lidi ze Záběhlic a od Vrš.hřbitova do Vršovic, kde mají úřady, práci a další spojení jinam. Nakupující v Carerfouru (nebo co to teď je) si přestoupí na Bohdalci na dvě linky jezdící každou chvíli, krom toho ze Záběhlic jezdí nakupovat spíš do Hostivaře (101). Dále je 138 ukončením v Ruské splněným snem místních, protože ty furt chtěli, aby Ruskou něco jezdilo (i 135 jeden čas jezdila do Tolstého, myslím, ne?) a taky chtěli bus "do toho kopce".
LV: 132 je 181 a 208, jen zbytečně zajíždí na ČM.
Mysmic: 135 a 139 nejsou vzájemně zaměnitelné.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1247
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 10:46:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Já mám pro 605 trasu již dávno: Bořislavka (ano, souhlas!!!žádná Dejvická)-Jenerálka-Nebušice-Sv.Václav (obsluha Kopaniny)-Horoměřice,V lipkách-Únětice,rozcestí (nová zast na křižovatce)-Černý Vůl-Statenice-Tuchoměřice-Lichoceves.
604 prodloužit z Roztok: - Únětice,rozc.II (obsluha únětic z druhého konce)-Úholičky-Přílepy-Lichoceves.
A v Lichocevsi se nám oba busy potkávají, takže by to mohla být jedna velká dlouhá linka 604 :-)))
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 10:46:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Problém 138 je, že u těch úřádů nezastavuje. A to stačí zřídit zastávku Koh-i-noor i pro směr Tolstého. Vstřícně k existující zastávce směr Skalka.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Mysmic
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Registrován: 7-2006
Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 11:33:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

135 a 139 nejsou vzájemně zaměnitelné
To sice ano, ale spolu od metra ŽE nabízejí pěkný souhrnný a dostačující interval. Díru po 213 na Míčánkách nyní ve špičkách elegantně zaplní 260.

132 je 181 a 208, jen zbytečně zajíždí na ČM.
Význam Černého Mostu bych tak nepodceňoval, odtud se přece couravým busem na dálkových trasách dostanete až do Krkonoš , také na nové a vůbec úžasné busnádraží v MB a hlavně na ČM jezdí žlutý autobus !
Ne, vážně, hypermarkety co do významu Černého Mostu nepočítám, ale terminál vnější dopravy, k němuž by se nějaké to přímé spojení z východních oblastí města možná uživilo, jo.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 431
Registrován: 5-2003


Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 12:12:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: V Úněticích by tě asi ukamenovali :-)) (a na Kopanině asi taky). Únětice si možná něco vybojujou - teď si zvykli na odkloněnou 604, tak třeba tak zůstane.
A v Lichocevsi se nám oba busy potkávají, takže by to mohla být jedna velká dlouhá linka 604 :-)))
Jo, o něčem takovém jsem taky přemýšlel ale v trochu jiné trase a zachoval bych nezávislou 604 (takže 605: Bořislavka - Nebušice - Př. Kopanina - Tuchoměřice - Lichoceves - Okoř - Noutonice - V. Přílepy - Horoměřice - Lysolaje - Vítězné náměstí). Inspirací pro zajížďku na Okoř mi byl tamější víkendový hudební festival a linka X-OKOŘ.

Problém 138 je, že u těch úřadů nezastavuje
K těm úřadům se dá celkem dobře dojít právě od Slavie. Navíc pro spojení Úřad MČ Prahy 10 - Zahradní město lze použít linku 22.
Robot 1-X please save my friends! ...and doctor Zoidberg!
Bobek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 59
Registrován: 2-2006
Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 12:48:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mysmic: Něco málo o justičním areálu zde: http://www.praha10.cz/rozvoj/default.asp?id=39
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 102
Registrován: 6-2002
Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 13:55:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale jo, ze Slavie se tam dá dojít, ale je to přestup navíc. Já jen hledám a snažím se dát smysl lince 138 v úseku U lípy - Tolstého, v němž dle némo názoru v současné trase smysl ani důvod nemá. Navíc jsem neměl na mysli spojeno Zahr město-úřady (ty mají tramvaj), ale Staré Záběhlice, pro které by snad 138 měly být spojnicí se svým obecním centrem.
A to nemluvím o tom, že lepší přetupní bod BUS/TRAM je Kin, než Čechovo náměstí.
Podle mě situaci řeší, objezd alá 260 (mimo Tolstého), nebo zřízení Kih cca 50m před křižovatkou místa je tam dost.
Ono je třeba jít tomu štěstíčku naproti ...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1250
Registrován: 8-2005


Odesláno Středa, 23. srpna 2006 - 15:36:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Znova: Utahaní občané Vršovic, co ještě svěží seběhnou na svůj úřad touží se zpátky do kopce vyvézt 138, proto ten bus je. Dřív se tak tuším jezdilo i "velkejma" linkama - 126,127 od Minský na Čechovo nám a nahoru do Kodaňský, ne jako teď po Vršovický. Proto 138. Jedině ta zastávka KIN od Záběhlic by být mohla, to jo.
218: Únětice a Kopanina doteď nic neměly a nic mít nebudou, tak by měli bejt vděčný za dvě zastávky na rozcestí. Tvoje verze vynechává a Statenice a to je moc veliký a rostoucí sídlo. Ale když už, tak bych jí vedl Letiště (přípoj od 510)- Kopanina u mostu :-) - Tuchoměřice...
Ostatně - ještě by tu byla linka 619: Letiště - dále jako 319 - jeneč - hostivice - (dále jako 306- Zličín - Sídl. Řepy, cože?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace