K-report

Archiv do 03.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » MHD v Mostě, Litvínově a okolí » Staré archivy » Archiv do 03.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 330

Odesláno Středa, 09. srpna 2006 - 23:18:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo, jo, myslím dotace na tramvaje. Jinak je vidět, že jsou prázdniny-nejzdí žádní školáci, lidí si vybírají dovolenou, jezdí víc na kole, instituce fungují jako když nefungují, prakticky veškerá kltura žádná...le i tak jedzdí tramvaje solidně zaplněné (busy nevím, tolik s nim teď nejezdím.)
Celkem by mě zajímalo, jak vypadá obsazenost vozidel v období celého roku z pohledu řidiče (?).

Nápadů hafo, jenže když v tom má kraj neskutečný bordel (nejen v dopravě, ale ve všem).
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
David_pecina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Odesláno Čtvrtek, 10. srpna 2006 - 15:03:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bart: Vladas: díky
Všichni jsou blázni, jenom já jsem tramvaj T3.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2013

Odesláno Neděle, 13. srpna 2006 - 22:28:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

David pecina: Jasně

Orlí spár: Tramvaje jezdí opravdu slušně zaplněné. Špička je pochopitelně slabší, nicméně lidí jezdí opravdu dost.

Nápadů by bylo, jenže nejsou potřeba. Dopravce nemá potřebu nasazovat menší vozidlo, on své peníze stejně dostane.
Na jiných diskusích je to pěkně popsané. Chybí moderní jasná a přehledná legislativa atd. atd. Prostě se u nás z veřejné busové dopravy stal trvalý a jistý zdroj příjmů.
Ibar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 19
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 22:45:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj...! Tak v pátek v cca 11.30 hod k nám dorazila první část Plzeňský KT-8, a dnes taky kolem poledne druhé dvě části. Je celá modrá a ma ev.č. 290.
Jinak 26-27.8 bude výluka tramvají zřejmě v úseku bl.100 - CHEZA... má tam jezdit podbíječka. Konečně!......
Ibar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 20
Odesláno Pondělí, 14. srpna 2006 - 22:54:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jooo a zapoměl jsem dodat,že u nás sice to KTéčko projde celkovou generálkou,ale nizkopodlažní část se dělat nebude. Bohužel. Docela mě mrzí,že nemám foťák. Jinak bych vám průběh té generálky zdokumentoval...jako takovou reklamní kampaň, kdyby jste totiž viděli jak jsou naši kluci šikovní... tak by jste si mohli u nás nechat taky udělat nějakou tu generálku....
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2014

Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 13:49:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ibar: Díky za informace. Teď nevím, jak to myslíš. Jako tak, že pracovníci údržby nepracují zrovna precizně a kvalitně?

S tou podbíječkou mě snad jen napadá. "Sláva nazdrav výletu, konečně podbíječka bude tu!"

Jinak mám takový nablahý pocit, že DPÚK nasazuje v oblasti Litvínova teď nějak více rozrachtaných Karos místo solidních Sorů. Ale třeba je to jen můj dojem.
Pida
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 197

Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 14:45:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Vladass: tvůj neblahý pocit nebude jen pocitem, protože tuto tendenci sleduji u nás v Ústí také. Navíc se tu objevily "nové" ještě starší vozy než tu jezdily a jsou pravidelně nasazovány. Vím nejméně o třech takových vozech
www.cnds.cz /www.ustecketramvaje.com/
ICQ 222-729-231
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 823

Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 15:04:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ibar: To je fakt škoda. Přemýšlím, že bych se zajel podívat na tu výluku, ale o víkendu se do vozovny nedostanu, natož fotit.
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici.
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 128

Odesláno Středa, 16. srpna 2006 - 15:14:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ibar a od koho bude ta podbíječka? Od SSŽ?
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2015

Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 16:36:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pida: Včera večer, když jsem jel okolo jsem trochu prohlédl vozovnu DPÚK v Litvínově. Sory tam byly jen ty mrňavé, jinak samý vrakosy. Ale na linkách jsem jeden Sor viděl.
Navíc v novinách dnes psali, že úroveň, až to převezme Lípa půjde dolů. Žádný čipovky, mnohem horší a starší vozy atd. atd. Navíc kraj vypsal další výběrový řízení. Dle info na stránkách DPÚK kraj připravuje i jiný debilárny a omezení rozsahu.
Dle neoficiálních info (snad Ibar něco napíše) DP MaL se připravuje na některé linky, tak nevím. Navíc to nové výběrko?!?! Uvidíme.

Jelikož tu bude podbíječka už se u trati objevují hromady štěrku. Jedna je u zastávky Cesta do Kopist a druhá ukousek od zastávky Sídličtě ČD v Mostě.
Ibar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Odesláno Čtvrtek, 17. srpna 2006 - 17:34:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Vladass: Tak jsem si ještě jednou přečetl ten svůj příspěvek,abych zjistil v čem v tobě vyvolal ten pocit,že naší kluci nepracují zrovna precizně a kvalitně... a jasan pochopil jsem, za to muže ten smile...To bylo ale myšleno jako kdyby např. někdo šilhal nebo měl křivej jazyk...tak naši kluci by ho zgenerálkovali a byl úplně někdo jinej....Neee teď vážně , na to ,že je jich tam 5 a půl tak odvádějí velmi kvalitní práci! Jsou to šikulové!

Jinak já nejsem od začátku měsice na trati,dělám mosteckým řidičům školení na ten odbavovací systém,takže nemám přehled co se na trati teď děje.Vím ale,že dnes začali naši kluci kopat u Litvínovský vozovny na tom trianglu a budou ho dělat společně s SSŹ. Podbíječka je taky od SSŽ, to chtěl vědět " B741 "

Pokud kraj vyhlásil nové vyběrko tak náš podnik do toho určitě půjde! Až se dovím něco oficiálního... tak dám vědět! Náš podnik má velký zájem aby se doprava rozšiřovala. Je to taková přímá úměra víc spojů - víc Km - větší pracovní příležitost - větší dotace - více se rozvíjet a modernizovat!

To Absolut: Snad někdo tu podbíječku vyfotí a dá na web.A to KT - éčko je na těžký údržbě a ta je v sobotu a neděli zavřená.(Tedy zatím ,než se do toho kluci pustěj) Pokusím se zjistit do kdy má být ta zakázka hotová.Jestli máš nějakou možnost se knám do vozovny dostat tak toho využij!
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2016

Odesláno Pátek, 18. srpna 2006 - 20:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ibar: Jo jo, bylo to tím smajlíkem. Teď je to už jasný

Jinak u litvínovský vozovny se kope dál.

Dle info v tisku, je výluka už tento víkend a příští také. Jestli bude podbíječka po oba víkendy nevím. Pochopil jsem ale, že tento by být měla.

Další info se týká tradiční pouti v Oseku. Budou zrušeny některé zastávky linky 13. DP také posílí tuto linku o spoje z Litvínova náměstí.

Dle info, to s dopravci kraji bude ještě veselé. Do 2. 6. 2007 by mělo jezdit ČSAD Č. Lípa. Pak by měly přijít nový dopravci. Kraj nechce jednoho, ale různé v různých oblastech. Bude celé linkové vedení předěláno atd. atd. Jen mám obavu, aby to mělo kladný přínos a nebylo to ještě horší, než teď!
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 129

Odesláno Neděle, 20. srpna 2006 - 12:35:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pomalu se stává tradicí, že autobusy MHD jezdí pozdě, protože včera sem přijel vlakem s Chomutova s příjezdem v 17:01/načas/, ale kupodivu sem stihnul linku 30 s odjezdem z nádraží v 16:59, a to sem odcházel z vestibulu nádraží v 17:02.........
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2017

Odesláno Pondělí, 21. srpna 2006 - 22:09:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

B741: Zajímavý postřeh.

Tak info k podbíječce. Podbíječka stojí na odstavném nádraží v Mostě. Nejbližší kolej k tramvajové trati. Vlastně je to kolej, která spojuje tramvajové a vlakové koleje.
Jedna kolej už je podbita, je tam nový štěrk. Jak to ovlivňuje jízdu nevím, ještě jsem nejel. Podbíječku v akci jsem také neviděl.
Jelikož tam stojí odstavená, je vidět, že se bude podbíjet dále. Stejně tak je vidět, že hromady štěrku se moc nezmenšily.
Na vjezdovém trojúhelkníku u DP v Litvínově se pracuje dále. Zatím se frézuje vozovka.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2018

Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 17:30:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak co lidi, nějak to tady zase umřelo.

Mno, já tedy nic nového nemám. Dnes a asi i zítra bude jezdit na už jednou zmiňovaném úseku podbíječka. Snad sem někdo dá i fotky nebo další informace.

Jak už zde bylo také napsáno, na podzim přijdou dva kloubové Many. Musím přiznat, že je na čase. Kloubové Karosy 83 a 93 už jsou opravdu na hranici provozovatelnosti. A vidět je novináři po zahoření ústeckého trolejbusu, to by si smlsli!

Jak se v médiích různě píše a přetřásá autobusová meziměstská doprava, jsem zvědav, jak v dalším výběrku uspěje DP Most a Litvínov. Pokud do toho půjdou opravdu naplno a s rozmyslem, musejí uspět. Ale to se časem konečně uvidí.
Ibar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Odesláno Sobota, 26. srpna 2006 - 22:24:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ahoj.V současné době nejsem na trati,ale od 1.září zase vyjedu.!Jen doufám,že ty řidiče co jsem proškolil na odbavovací systém všechno pochopili a nebude jim dělat už žádný problém!
(Školil jsem jen mostecké řidiče! V Litvínově je školil kolega!)

Jinak co se dozvídám od svých spolupracovníků, tak úseky kudy projela podbíječka se jízdní vlastnosti výrazně zlepšili...!Zvláště je to znát u Astry. Tak uvidím... už se i těším! Zatím nic nového nevím.Snad jen,že u nás byla ve čtvrtek delegace z Bulharska a velmi je zaujal ten náš odbovavací systém!
Eda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 101

Odesláno Neděle, 27. srpna 2006 - 00:10:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

neplanuje Most koupit nejake nove tramvaje? nebo treba aspon neco ve stylu wany? Mam pocit ze ta tramvaj vam tam tak trochu upada...porad nejake nove autobusy a tramvaje nic.
brněnská fotogalerie BMHD
Bart
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2491

Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 14:22:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevim jestli bude Most kupovat tramvaje, ale asi ne. Nějaká ta wana by se hodila ...
MHD na Hané - http://www.mhdnahane.net, ICQ #277-439-754
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2019

Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 18:38:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Eda: Momentálně asi ne. Možná něco prozradí Ibar. Ale finanční situace se má tak, že těžko. Časem se určitě něco objeví. Ač mám nulové informace, očekáván něco v horizontu cca dvou let.
Logicky se dá předpokládat, že v dotačním období 2007-2013 bude Most na tramvaje také chtít něco utrhnout.

Jak už tu taky bylo psáno. Zatím jsou jiné trable, typu kraj nechce meziměstskou dopravu platit apod. Až se tohle vyřeší, bude čas a prostor na to, uvažovat o nových vozech.

Já osobně bych rád viděl dvojwany. Ale je to jen můj pohled na věc. ale musím uznat, že jsem se tím zabýval.

Bart: Ono by se toho hodilo
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 139

Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 22:08:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dvojwana byla myslena doslovne Vladass by byl spokojen?

Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2020

Odesláno Pondělí, 28. srpna 2006 - 22:50:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Izzy: Moc moc pěkný nákres. Jinak dvojwana je myšlena naprosto vážně. Z mnoha pohledů je to vhodně kapacitní vozidlo.
Igbt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2
Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 12:34:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady je pár foteček z výluky "podbíječka" a rozkopanej trojúhelník u lit. vozovny.

KáTéčko v Mostě jsem viděl, ale byl mi dán přísný zákaz fotografování, takže tůdle nůdle.

A nový tramvaje v Mostě? No, v dohledný době určitě ne e, naopak - 10 vozů je na prodej.

Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 339

Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 17:30:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem velice rád, že se do trati celkem dost investuje. Doufám, že tento trend vydrží i nadále . Je naplánována ještě nějaká větší investice (resp. výluka) ?

Izzy: moc hezké. Kolik to má míst k sezení ?

Igbt: hezké fotky, no spíš ani né nové tramvaje , ale spíš rekosntrukci či zwanizování těch současných (viz Ozziho návrh) to by se moc hodilo. Přece jen je T3 původem tramvaj z 60. let.

Dotaz na Ibara: proč se se u aster nepoužívá poptávkové otevíraní dveří ? Alespoň na meziměstě by se to hodilo (obzvlášť v zimě).
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.

DĚKUJEME
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 140

Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 18:52:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí_spár: No pri plnem poctu sedacek se da dostat na 49 lidi coz je pomerne slusne...samozrejme zalezi na tom jak si to zadavatel objedna (viz. lbc - podelna lavice se skladacima sedackama a sirokyma schodama apod.) Taky bych ale dodcela rad videl vybavu vozu a jeho vzhled...ale bulwa, lepeny skla, vyklopky, to by Mostu moc sluselo...
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2021

Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 19:07:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jooo, tady toho přibylo

Začíná mi vadit, to zakazování zveřejňování určitých věcí ze strany DP, zákaz informování apod. Proč? DP není normální a. s., ale a. s., kterou z 99% nebo dokonce 100% vlastní samospráva. Tedy instituce, placená z daní občanů této země!!!

Podbíječku jsem viděl, dokonce i jednoho člověka, který ji fotil. V akci jsem jí neviděl, chystal jsem se, ale nestíhal jsem. Škoda, ale snad tu ještě někdy bude, protože tohle byla kapka. Ještě další části tratě to potřebují jako sůl.

Izzy: K tomu nákresy dvojwany. Dveře by měly být žluté
Pokud se z dotací dvojwana objeví, dá se čekat nabušená výbava. Není důvod tolik šetřít. Navíc spolufinancování je v dalším období menší než bylo. Tedy DP by ze svého dával méně, navíc není zpětné doplacení dotace, ale průběžné!

Orlí spár: Jak jsem dříve pochopil, Ibar není moc fanda poptávkových dveří. Myslím ale, že na tramvajích by to bylo minimálně v zimě a při ošklivém studeném počasí moc dobré.

Igbt: Díky za info a fotky.

Než někdo začne kritizovat prodej T3. Já jsem na jednu stranu rád. Na co udržovat plnou vozovnu tramvají, když méně stačí. Musí DP být efektivní. Ona je otázka, zda opravdu musí být vozovna i v Litvínově, zda by nestačila odstavná zastřešená plocha. Zoptimalizovat stavy vozů atd. atd. To si ale musí sednout lidi, který tomu rozumí, a ty rozhodnout.

K dvojwaně. Počet sedadel je flexibilní. Klidně se tam dá narvat 55 pevných (samozřejmě uspořádaní 2+1, u kloubu na jedné straně podélné sezení + 2 sedadla v kloubu - jde to) + ještě tak tři sklopné. Bohatě by to stačilo.
Gromit
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1064

Odesláno Úterý, 29. srpna 2006 - 20:29:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K tomu počtu tramvají - Myslím, že je lépe mít menší počet dobře udržovaných tramvají (tedy adekvátní k pokrytí provozu + menší provozní rezerva) a poctivě se o jejich stav starat, než mít předimenzovaný rozsáhlý vozový park, na jehož odpovídající údržbu nejsou prostředky a oddůvodňovat takový počet tím že jsou tramvaje staré (ve skutečnosti spíš zanedbané) a častěji se serou a je třeba mít dostatečnou rezervu.
(to není namířeno proti DPmML, naopak, to jen tak všeobecně)

Pokud jde o dvojwany, nebyl bych proti. Ale jen ne nějakou základní, očesanou variantu. A pokud možno s tím "ostravským" čelem ať to nevypadá tak archaicky.
Kdo není aspoň trochu blázen, ten snad ani nemůže být normální.

www.fotodoprava.com
Ibar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 06:32:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Eda : Nemám žádnou oficiální informaci,že by se měly kupovat nové tramvaje.Ale šušká se,že by se měla koupit ještě jedna Astra pro vozovnu Livínov, stím,že ta nová by přišla do Mostu a jedna stěch dvou starších (ev.č.201 nebo 202)by se převedla do Litvínova.Ale jak píšu nevím to z oficiálních zdrojů!

To Izzy : Ten obrázek je opravdu moc hezkej! Akurád se mi tam nezdá ten podvozek v tom spoji.Určitě by na něm nemohly být motory a to je u nás problém!Byl by lehkej a na našich kolejích by se neudržel,ten střed vozu by vykolejoval.Tak se stalo u prototypu nizkopodlažní tramvaje,která u nás zkušebně byla dva dny v provozu (je to delší dobu někdy v devadesátých letech, v ČKD tenkrát vyrobili dva prototipy chvilku pak ještě jezdily v Praze ale mám ten dojem,že už nejezdí)

To Orlí_spár :Tady v Mostě a Litvínově jezdí jen dva vozy (Astry),které to poptávkové otvírání dveří má.Dva řidiči se snažili to uvést v život.Dokonce si nechali natisknout na A4 informaci a nalepili je na každé dveře,aby ty tlačítka cestující použivali.Nechytlo se to!Buď se rozčilovali ve voze,a nebo stáli na zastávce a ťukali si na čelo! Naši cestující zkrátka na to nejsou zvyklí!A vážně než je to učit a mít neustále spoždění a pak se nestihnout ani vyčůrat,tak to ty dveře raději otevřu všechny!A navíc vůbec nepochybuji o tom,že cestující,kteří by se to i naučili,by byli schopni hledat to tlačítko na T-3!......V zimě by to určitě byla paráda!Jenže....ti cestující si stěmi tlačítky hrají a dveře by se stejně otvíraly zbytečně.

To Igbt : Ty fotečky jsou prima! Určitě mě znáš spoj se se mnou a já se pokusím to KáTéčko vyfotit,(když mě to stím fotákem naučíš)..

To Vladass : Taky mě mrzí,že jsme takovou tajnou organizací! Neřeknu kdybych vám tady psal,kdo s kým a proč a ještě jak?!!!.... Ale tohle je fakt primitivní! Mám takovej dojem,že to utajování je myšleno trošku jinak než jak si to někdo vysvětluje.Pokusím se informovat u našeho nejvyššího,aby mi to vysvětlil.Já jsem přesvědčenej o tom,že když nejde o život ..tak jde o hovno! A Když má někdo zájem být informovaný o MHD...tak by to naopak měla být pro tu organizaci svým způsobem čest! Že cestující nejsou jak telata co nastupují a vystupují!Ten zájem by naopak měli podporovat!
Ale takhle mě tento přístup děsí!

(Příspěvek byl editován uživatelem Ibar.)
Ibar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 24
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 06:41:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Gromit : Je mi známo,že náš podnik by se rád zbavil nějakých tramvají. Ale o T-3 není zájem!Nevím kolik ti je let respektive nevím jestli si pamatuješ,že tady kdysi byli intervali mezi jednotlivými spoji 3 minuty.Tenkrát ten vozový park byl O.K. V současné době těch vozů je nadbytek.No uvidime jak se stím náš managment popere...
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 130

Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 09:16:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Ibar: To musí bejt asi hoooodně dávno ty 3 minutový intervaly.

Ad Vladass: se žlutými dveřmi souhlasím a ještě šedá střecha, jako u T3
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3370

Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 13:40:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ibar: Prostřední podvozek by byl motorový stejně jako podvozky u ostravské trojwany. Tím pádem by se žádné vypadávání a jiné záludnosti neodehrávaly.

(Příspěvek byl editován uživatelem Ostravák.)
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Igbt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 14:32:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

POPTÁVKOVÉ OTEVÍRÁNÍ DVEŘÍ
Ty upozornění na používání tlačítka jsem vytisknul já a vydrželo to tam do prvního zátahu, druhý den už to bylo pryč. To co říká Ibar, že cestující na to nejsou zvyklí, na to se vymlouvá i "vedení" DP. To byste koukali, jak ty papíry byly účinný! Kdyby se to používalo od začátku, co Astry přišly, bylo by to v pohodě. Ale i teď by si určitě dali říct. Stačí je poučit co a jak a hotovo. Na nový odbavovací systém se taky nikdo lidí neptal, jestli si zvyknou... ...a prostě se začal používat.
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 143

Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 16:46:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takze omlouvam se za ty dvere...i profesionalovi obcas ujede ruka Omluvu prijmete finalnim nakresem dvojwany v mestskem nateru (strecha zustane zluta dle Aster - vypada to lip nez seda)...kazdopadne sem chtel i prihodit sockodvojwanu ala lbc ale vypadalo to tak otresne ze to nebudu publikovat...

Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2022

Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 16:52:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Gromit: Nezbývá než souhlasit!

Ibar: O tom, že by se ještě jedna Astra měla koupit jsem neoficiálně také slyšel. Jenže Astru v současném provedení už nikdo nevyrobí. A kdoví, jestli by Škodovka vyrobila ještě Anitru v neporše provedení. Ono co kus to originál v našem provozu není zrovna nejlepší.

Jo jo, byla to RT6. Dobrej stroj, tenkrát jsem na to koukal jako na zázrak. Potvora vykolejila. Vím, že tehdy museli měnit i pražce. Nevím, ale slyšel jsem, že to bylo kvůli rychlosti. Prostě to prý zkoušeli, co to umí. Nevím, bylo mi +-15 let a ono se toho šušká

S tim poptávkovým otevírání dveří má Igbt pravdu. Je to daleko jednoduší než nový systém odbavování. Nevidím v tom problém. Navíc ostatní T3 to mohly mít dávno, je to pár korun!

S tím utajením. Já si také myslím, že se toho někteří fanaticky chytnuli a přitom nepochopili podstatu. Těžko říct. Zeptej se nejvyššího a uvidíš

Kdo by ty T3 chtěl. Možná by chtělo dříve Brno, ale ty teď dostanou během let sto nových vozů, takže už volné T3 na zvýšení počtu souprav nepotřebují.
Rusko už taky dávno není tak zoufalé jako bývalo. Takže to vidím směr kovošrot.
Ono co si budem namlouvat. Oni to budou určitě ty největší vergly, takže peněz by to moc nepřineslo.

Gromit: Šedá střecha nevím. Nemuselo by to působit nejlépe. Ale to takhle těžko říct.
Udělal bych kompromis. Žlutý okraj, vršek šedý.

Já začal do školy do Mostu chodit v roce 1995. To o špičku byl interval 5 minut. 10 minut na lince 1 a 10 minut na lince 7. Pak už počet spojů klesal.

Ibar, Ostravák: Já si myslím, že vypadávání podvozku by nehrozilo. Na K2 v Brně to taky drží a v Ostravě, kde mají stejné koleje (tedy jak tram. tak vlakové) taky jezdí. Navíc by na tom podvozku byl vyšší nápravový tlak stejně. Je uprostřed. Případně podvozek zatížit není problém
Nebo jak píše Ostravák udělat druhý podvozek hnaný. To by ale nebylo asi nutné. K Citadele by to určitě vyjelo. Navíc hnaný další podvozek, cena dosti nahoru.

Prostě dvojwana je ideální do našeho provozu. Zkuste si někdo nad tím popřemýšlet, spočítat kapacitu, porovnat vhodnost koncepce, cenu vozu atd. atd.

Proto se domnívám, že nákup další "Astry" je nesprávný krok. Dvojwana při větší kapacitě bude dle provedení stát cca 50% "Astry". To už je znatelný rozdíl. Ano, dvojwana je koncepčně starší, ale je to nový vůz, s nižšími nápravovými tlaky. Navíc otočné podvozky spíše odfiltrují nedokonalosti místních tratí.

Ale i druhou stranu vidím. Umím si provoz představit s nosným vozem "Astra". Také by to šlo. Hold by se o špičku musela trochu posílit linku 7 a pracovat s intervalem linky 4. Ano i tak to jde.

Ale, ať se jednou koupí to či ono, mělo by to být cca 10 - 12 vozů. Jasně, je to hodně financí. DP s tím nic nezmůže, to musí akcionáři!
Ale měl by být projekt, koncepce apod. připraven. Ony štědré dotace z EU nebudou navěky. A při spoluúčasti projektu ze strany DP jen 15 %, by to reálné být mělo.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2023

Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 16:54:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Izzy: Hmm, další nákres. Moc pěkné
Já bych tu střechu také nechal asi žlutou!
Igbt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4

Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 18:33:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

RT6 N1 vykolejila v květnu 1996 a hlavní příčina - menší průměr kol na středním podvozku.
Ibar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 25
Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 20:33:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

POPTÁVKOVÉ OTEVÍRÁNÍ DVEŘÍ : Třeba naše cestující podceňuji,ale nevěřím,že by se to naučili!Odbavovací systém v celém rozsahu MHD na všech vozidlech ( a to nepíšu jakým způsobem proběhla propagační kampaň a stejně stím mají problémy a to nee jenom cestující) a dvě tramvaje s tlačítky nelze srovnávat!Kdyby ty tlačítka byly na všech vozech, tak dejme tomu.Jsem řidič tramvaje jezdím na této trati 21 let a dodnes se cestující nenaučili dávat znamení ve stanicích na znamení!!!

To Igbt : Co ti brání udělat si na tramvaj řidičák? Pojď si to vyzkoušet v praxi!

Když tu RT6 N1 nakolejovali u nás v podniku, byl jsem u toho,když tehdejší vedoucí tramvajových dílen se po tom voze prošel a řekl,že ten střed vozu je lehký a že má obavu aby to nevykolejilo! První den jezdila bez cestujících,druhý den s cestujícímy a třetí den vykolejila (pouze ta střední část)mezi stanicemi "Doly Hlubima " a "Bánskými stavbami Litvínov" (cca 50-80 m před prvním mostem) stopa Litvínov. Byl jsem v tu chvili štastný,že nevybrali mě abych sní jezdil.(přiznávám,že předtím mě to mrzelo...)

To Vladass,Ostravák : Přiznávám bez mučení,že nevím co je to za typy ty dvojwany. Ale nevím jestli by bylo štastným řešením mít ve vozovně vlastně tolik různých druhů tramvají.Ať už z důvodu náhradních dílů přes různorodost jejich ovládání až po zvyklosti řidičů (pět let jsem prakticky jezdil pouze s Astrou,a teď když dostanu klasiku T3,tak si připadám jako učeň)

To B741 " No jo... ten čas letí jako blázen!Je to už opravdu velmi dávno.To jsem ještě dostaval rozpisi směn na dvou papírech A4.. Teď nám stačí jeden a to je na něm ještě spousty místa!

To Izzy : Hmmm hezký.. !!.. Klimatizace u řidiče je fajn, ale kde to má kupláky...??? Jen mi prosím tě nepiš,že jsou stejně schovaný jako u Astry!!! ......
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 342

Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 22:47:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Myslím si, že to potávkové otevíraní vozů by šlo lidi naučit-v tom stoprocentně souhlasím s Igbt-když se lidi naučili používat nový odbavovací systém. Ale určitě bych to používal jen na zastávkách na znamení. Samozřejemě by tomu musela předcházet nějaká informační miniakce aspoň měsíc předem. satálo by to za to-tepelná pohoda cestujících a úspora (prý až 25% el. en. za topení a pohon dveřních mechanizmů). když už to v těch astrách je namontovaný...
Ale zavedl bych jinou věc-nástup cestujích předníma dveřma u tramavjí (asi tak ve 20:00 hod.).Zvláště kvůli jedné nejmenované menšině cikánských černých

N apřelomu 80. a 90. let to tu vypadalo asi takto: ve špičce jezdila linka č. 1+4 po 8. minutách a v prokladu linka 7 po 8. minutách. Linka č.2 taky jezdila po 8 minutách. Linka č. 3 jezdila po 16. minutách. Dopoledne jezdila čtyřka po 15. minutách a odpoledne po 12., po 21. hodině to jezdilo cca. po 10. minutách od 23. hodin až do rána minimálně jednou za hodimu (s návazností nočních linek 13N , 23N, 30N. Linka č. 3 jezdla dopolednepo půl hodinách, odpoledne do 18.h. po 20. min. a potom až do 22:00 po půlhodinách. U dvojky byl mimošpičkový rozsah provozu stejný jako u linky č.4. Ale to nic není-v 60. letech byl špičkový interval 1 minuta (samozřejmě v sólovozech) a to ještě fungovala v úseku Nový Most-starý Most, Jeronýmovo náměstí linka č. 5 s intervalem 20 minut.

DĚKUJEME
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2024

Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 23:16:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Igbt: O těch kolech to slyším poprvé. Ona celá série těchto vozů dopadla neslavně. Nápad dobrý, ale ve špatné době. Zbytek vozů stojí ve vozvonách v Praze, Brně a Liberci. Ten co byl tady, snad už je i sešrotovaný.
No jo, rok 1996, to mi bylo patnáct To byl ještě jinej svět. Neotravoval mobil, čokoláda byla sladčí.....

Ibar: Tvůj pohled na ty poptávkový dveře chápu. Těžko tady někdo můžeme konkurovat zkušeností.
Lidi by se to ale naučili, ale trochu by to asi "bolelo".
Jak píše Orlí spár, ta úspora je nezanedbatelná. A má pravdu s tím, když to tam je, mělo by se to používat.
Musím přiznat, jel jsem, když to řidič použil. Mladý lidi to pohoda chápali (hold zkušenost z jiných měst), produktivní jak kterej (divil jsem se, jak porovnávali s jinými městy), starší nevěděli, co se děje. Ale vždy někdo poradil. Naučení všech cestující stačí cca 1-2 týdny + nějaký letáček nebo samolepka.
Fakt to nepíšu kvůli tomu, že je to in a moderní a líbí se mi to. Je to kvůli teplu v zimě, fakt slušnejm úsporám.
A jak už jsem psal, na T3 to mohlo být dávno.

Dvojwana je takové neoficiální označení. Wana je oficiálně Vario LF3 (snad jsem to nepopletl). Prostě jakási T3 s nízkopodlažním prostorem kolem prostředních dveří. Dvojwana je vlastně vůz, kde nad podvozky je normál podlaha a mezi nimi (tedy mezi 1. a 2., 2. a 3.) je nízkopodlažní část. Je to vidět na tom nákresu od Izzyho. To je dvojwana. Oficiálně to bude Vario K2LF (nebo tak něco).

Co kus, to originál není dobrý. Jenže stejnou Astru už nikdo nevyrobí. Samo, bude podobná víc než "dvojwana". Jenže ta dvojwana bude o 50% levnější, stejně úsporná, jednoduší konstrukčně, s menšími nápravovými talky, otočnými podvozky.
Jak jsem psal (já vím, kdo má info z podniku vidí to jinak) DP bude potřebovat větší počet nových vozů. Do doku 2013 bych 10 - 12 vozů viděl reálně. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale za poslední 3 roky zestárly morálně T3 o 20 let. Tím spíš, když nejsou po modernizaci, alespoň částečné.

Uvidíme, jak se na to bude dívat nové vedení měst po podzimních komunálních volbách!

Orlí spár: Tramvají jezdilo mnohem víc. Jak jsem psal, ještě v roce 1995 jich jezdilo daleko víc, než dnes.

S tím nástupem předem v tramvajích souhlas. Alespoň u nočních spojů!!
Jak je vidět, asi romáci nemáš rád. Nic proti, já taky NE!
MHD jim slouží jako zdarma taxi
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2025

Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 23:20:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jinak dle www.dpmost.cz bude nová autobusová linka číslo 8. Trasa Litvínov nádraží - prům. zóna Litvínov. O smysluplnosti pochybuji, chtělo by to až do Louky-prům. zóna a ne z nádraží, ale třeba Máje nebo Janova a případně až do Lomu. Takhle ta linka nemá moc smysl.

Nebo jinak. Stačil by jednotný tarif a jízdní doklad a to, aby autobusy z Lomu a Teplic zajely do prům. zóny do Louky, pak zastavily v prům. zóně v Litvínově a je to vyřešený. To jsou ty úspory v autobusové dopravě, zrušené souběhy atd. atd.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 343

Odesláno Středa, 30. srpna 2006 - 23:42:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Černé držky (ty cikánské) opravdu nemusím (tak 75% bych zlikvidoval na místě, a cca. 10% je vcelku normálních). je zajímavé, že jiné národnosti mi vůbec nevadí (i Vietnamec, který tu žije 10 let má větší vztah k práci a místu kde bydlí, jejich děti považuji stoprocentně za Čechy-ve většině případů jsou i mnohem rozumější).

A nebylo by lepší sem nakoupit rovnou tak 7-8 "Poršat" ?

Ha, tu novou linku jsem teď ani nečekal (ale takováto přeqápka děla DP dost často, řekl bych). Ale je pravda, že je to takové nedomyšlené. určitě by to chtělo až do loucké průmyslové zóny, resp. až do toho Lomu. Je to celkem divný...

DĚKUJEME
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 145

Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 00:27:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ibar: No ty kuply jsou schovany z duvodu ktere byly zmineny pri stavbe trojwany...to znamena ze vsechny nove vozy musi mit z duvodu bezpecnosti sprahlo slozene pod ochrannym krytem...
Ibar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 26
Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 07:11:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Vladass : No bolelo... nebolelo,to je celkem jedno.Samozřejmě, kdyby nám zaměstnavatel nařídil,že máme používat poptávkové otevírání dveří, tak O.K. Horší je nechat to rozhodnutí na řidičích! Jeden by to používal a druhý ne, dovedeš si představit ten maglajz ?!!! Mě osobně je úplně jedno jestli na ovládacím panelu navolím druhé tlačítko(všechny dveře) nebo čtvrté (poptávkové otevírání).Ale tohle mě ani tak nebolí.Více mě překvapuje,když starší člověk, invalida o berlích mi nastupuje na schody! A to né jenom že tam ty schody jsou,ale i proto, že ten prostor je užší!Ale na tomhle příkladu je vidět jak zvyk je železná košile! V T-3 ten nástup ve předu má svůj smysl,(vidím ho jak nastupuje a nikdo mi nepřekáží ve výhledu). Vůbec nejvděčnějšími cestujícími jsou vozičkáři!Jejich nástup i výstup je kratší (i přesto,že vysouvám a zasouvám plošinu) než ten cestující o holích nastupující přednímy dveřmi.
Ty wany nooo zajímavý...a mají i výsuvnou plošinu?

To Izzy : Ach jo! Viděl jsi někdy jak se ten schovaný kuplák rozdělává? Navrhují to vzdělaní lidé,ale bez osobních zkušeností!Jestli ne tak ti to popíšu!

To Orlí_spár : Zapoměl jsi na linku č.8..!! Dva šejdry měl Litvínov a dva Most! Ale to asi výš jen ti to nějak vypadlo.
Co se týká té naší menšiny chápu ! Pokud to nosíš v sobě O.K. Ale jdi se někdy podívat do koncentračního tábora Osvětim a jeho pobočného tábora Březinky.Já tam byl když mi bylo 15 let povinně se školou!Dodnes při vzpomínce mi vstávají vlasy hrůzou...to co člověk dokáže udělat s člověkem je nad moje chápání! Když procházíš dlouhou chodbou s obrovskýmy výkladnímy skříněmy a vídíš v nich hromady bot,kufrů,brýlý,zubních protéz,hraček,dětských nočníků,ošacení,vlasů a tomu všemu na konci vévodí cyklon "B" v krystalech, tak mě osobně bylo hrozně! Já ale nepochybuji o tom,že dnešní generace to vidí odlišně,některé by to možná i vzrušovalo tem pocit nadřazenosti.Já toto nezdílím! Nerozlišuji člověka podle národnosti,každý jsme originál i když " náš výrobní proces rozmnožování je stejný " a pokud je někdo blb... tak je mi jedno jestli je.. to.. běloch nebo cikán!Já prostě nějak nechápu,když někdo odsuzuje někoho jen pro to,že jsem měl to štěstí a narodil jsem se jako běloch!Samozřejmě,že to platí i naopak! A kluci docela by jste se divili,kdo všechno jezdí na černo!

DP si linky nevymýšlí...!!! To na čem se dohodnou zastupitelé měst... zadají DP a ten zpracuje vše co je nutné k provozování linky. Pokud se ti něco nelíbý zajdi na zasedání rady a tam přednes svůj požadavek,popřípadě návrh a uvidíš co se bude dít.
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 146

Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 08:25:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Samozrejme ze vim jak se kupl vyndava...ale musim se trochu zastat ze drivejsi skladacky (Anitry/Astry, KT8D5N Brno, K3RN 1751) maj ty kuply opravdu na dve veci...naproti tomu novejsi verze ktere jsou na K3 1752/3, trojwane jsou o necem uplne jinym...i kdyz prach, mastnota apod. udela svoje...jo cela rada vozu VarioLF tak jako vsechny ostatni modernizace (KT8RN, K3, KT3) ma plosinu zalezi jen na zakaznikovi zda elektrickou vysuvnou nebo mechanickou vyklopnou...jinak sem si dovolil udelat tak nejak prehled kam by se mostecka mhd mohla ubirat v nasledujicich letech:

1) Vozy Astra 03T...moderni nizkopodlazni vozy vhodne na rychlodrahu...

2) K nim bych navrhoval Tria (klidne s Elinem at je nejaka unifikace) pac neverim ze Skodovka kvuli jednomu vozu se rozkraji a udela vam Anitru a pretre ji do vaseho nateru - na to ma moc vzneseny umysly a zakazky pod 100 vozu nebere...takze bych radeji zauvazoval o Inekonu ktery se perfektne blyskl v Olomocu...

3) Mimo to predevsim vzhledem k setrnosti otocnych podvozku bych zauvazoval a to zcela vazne o VariuLF2 a v rozumnem poctu 10-12 bych do nej sel...kapacita je postacujici, vzhled i vybaveni na spickove urovni...do Mostu naprosto idealni...

4) Tak a nakonec bych nezatracoval vozy T3 a pokud to pujde dal bych se cestou hromadne wanizace...tak jako u vozu K2RN.PV bych pouzil Progress, generalkovane motory coz citelne snizi cenu...

Takze celkove vzhledem k vozovemu parku je mozne v horizontu cca 10ti let (snad to neni prehnane) cilenym nakupem novych vozu a rekonstrukcemi casti vozu puvodnich dosahnout moderniho, rychleho a predevsim pro vsechny dostupneho vozoveho parku...myslim ze Most neni zapadla vesnicka a vzhledem k okolni krajine by se mela rozhodne rozvijet ekologicka doprava vcetne te tramvajove...takze tot muj nazor...
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2026

Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 10:22:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ibar: Já samozřejmě souhlasím. Buď to bude nařízení a bude se to na Astrách používat pořád, nebo vůbec. O vzniklém zmatku při občasném používání nepochybuji.

Ten nástup předem u Aster taky pozoruji. Ale už jsem i viděl, jak lidé o holích jdou druhými dveřmi. Je to prostě zvyk a po takto starých lidech nemůžeme chtít, aby se zajímaly o to, jakej je to typ tramvaje a kde má bezbariérový prostor.

Kupláky musí být na nových vozech schovaný. Asi aby to nešťouchlo do třeba auta. Nějak taky tu logiku nechápu. V ČR jezdí stovky starých tramvají a jezdit budou s kuplev venku, ale nový hold ho musí mít schovanej

Ibare to jsem nikdy nenapsal, že DP si vymýšlí linky. Dobře vím, že ne. Jen poukazuji na špatnou koncepci v celém kraji, souběhy dopravců, nepromyšlenost atd. atd. Nikoho přímo neobviňuji, to je chyba celého systému autobusové veřejné dopravy.
Proto budu asi nejen já rád, když meziměstské linky v okolí Litvínova bude jednou jezdit DP MaL.

S těmi romáky. Já je tedy taky neházím do jednoho pytle, ale bohužel těch negativních zkušeností mám daleko víc a jejich závažnost spíše vzrůstá. Mě je osobně jedno, jakou kdo má barvu, ale ne jak se chová. A bohužel nejhůř se z 99% chovají oni. Jinak byl jsem v Terezíně a už tam víckrát nejdu, bohatě mi to stačilo + ty dokumenty na ČT2.

Izzy: Moc pěkný nátěry Je pravda, že Inekon více vychází vstříc. On musí, Škodovka má zakázky na stovky vozů pro Brno a Prahu, takže se o kusovky snažit nemusí.

Já osobně se "Astrám" nebráním. Je to pěkný svezení, když nejsou házecí vlny na kolejích. Frčí to pěkně, rychle a tiše. Sedadel by se tam taky dalo dát víc. Třeba i porsche čumák.
Jak už psal Ibar, jsou to moderní úsporné vozy, to je taky důležitý. Jde jen o tu cenu, "Astry" jsou cenově někde jinde proti dvouwanám.

Nicméně se asi lidé z vedení DP musí bavit, jestli to tady čtou
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346

Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 10:36:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nástup důchodců do Aster předníma dveřma-to fakt taky nechápu Že by ještě zvyk z dob, kdy byl nástup předníma dveřma kvůli průvodčím ? (vždyť se tak nastupovalo relativně nedávno-do roku 1977 ).
Ibar bude asi určitě znát toho důchodce (věk tak 85 let, ohrádka,kostkované oblečení, úplně bíle vlasy), který jezdí v 11:58 Astrou z Litvínova Osady k chemičce na oběd. Je smutné, že musí být ve svém věku a zdravotním stavu odkázán sám na sebe

Linka č.8- na tu jsem se chtěl zeptat-v kapesních JŘ z roků 86,87 a 92 není uvedena, ale je zakreslená na schématku z roku 1992. Kdy teda byla vůbec v provozu ? A jakej měla interval ?

Cikáni- věř mi, že mě do nich celkem nic není-ale když se mi několikrát stalo, že když jsem šel po ulici a ono začali nahlas řvát, že mě zabijou (asi jen kvůli tomu, že mám zrzavé vlasy). A moje teta je učitelka na "obzvlášť delikátní škole pro cikánské dementy v Janově" -to už je fakt síla. Nevím, někdy je fakt už ani nepovažuji za lidi, ale spíš za zvířátka, která mají jen jen několik základních pudů: š.k.t, žrát, chlastat, fetovat a kouřit...

Koncentráky na mě působí úplně stejně hrůzně Ještě hůř na mě působí to, když jsem hledal něco v okresním archivu a našel jsem tam nějaké německé dokumenty o transportech židů z Horního Litvínova, kteří žili přesně tam, kde je teď ůmůj" panelák. Tu noc se mi opravdu hodně špatně usínalo .
O to víc zamrzí, když si někdo dělá politickou kariéru na tomm táboře v Letech. Ale kdo z obyvatel okresu Most ví, že tady to bylo 1000X horší, že tady bylo za války několik desítek národností ? Kdo ví, kolik jich tady přišlo při náletech o život ? Kdo ví, že v Litvínově je k tomotu tématu i poměrně veleké a zajímavé muzeum ?
A místo tohodle se v médiích propíraj furt nějaký blbý Lety.

DĚKUJEME
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347

Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 11:02:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jak tak koukám, tak asi server K-report koupil náš DP Škoda toho původního loga .

Izzy: hezké. Ale chtělo by to plánky vnitřního uspořádání. Můžou být ?

DĚKUJEME
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 767

Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 11:05:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Ibar: Strašně by mě zajímalo jak se správně dává znamení na zastávce na znamení, v Ostravě takove moresy bohužel nemáme a já naposledy před 3ma lety nastupoval na takové zastávce v Brně a tam se stačilo tvářit že chci nastoupit.

ad Dvojwany: Vyrobí je někdo když bude poptávka? Přece jenom je to neexistující stroj a neslyšel jsem nic o tom že by byl na papíře, ale předpokládejme ,že ano. Určitě by nebyl problém udělat "rekonstrukci" z těch T3 co se jich chcete zbavit na dvojwany, buď 1:2 nebo 1:1 a pak byjste mohli mít kuple venku nepevno protože by to nebyly "nové vozy". Proč se vlastně neuchytily K2 nikde v Čechách (někde jsem viděl fotku K2 v Mostě&Litvínově)

ad Poptávkové otevírání dveří:
zajímalo by mě trochu statistiky takže když tak mi to někdo sem napište:
Kde v ČR&SR se používá poptávkové otevírání a kolik vozů ho cca má?
Ostrava:
100% tramvají používá se
<70% trolejbusů používá se
jen nejnovější busy (vlastně asi všechny nízkopodlažní) nepoužívá se
pamatuju se jak jsem nadával když se to zavádělo a teď mi to ani nepříjde.
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Zabij bobra, zachraň strom
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3372

Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 11:17:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg: Když má trolejbus poptávku, tak se používá, u busů i když ji má, tak se nepoužívá.
Ibar: Taky to byla hrůza, když se poptávka v Ostravě zaváděla, ale lidi si zvykli. Čekali na zastávce a až jim pod očima zastavila 4. tramvaj, neotevřela dveře a zase odjela, tak se lidi začali pídit po problému, ale více než týden to zvykání netrvalo. Teď přijedu třeba do Prahy a hledám tlačítko a ono nikde.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25291

Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 11:31:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V Praze se taky u některých tramvají mačká (systém v tom z pohledu cestujícího je pouze ten, že mu tam (ne)svítí čudlík).

Co máte všichni s tím logem? Nebyl by nějakej screen?
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 147

Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 12:38:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Co sem kdysi kdesi zaslechl tak tramvaje rady VarioLF by mohly byt vyrabeny ve vsech delkach tedy solo/kloub/dvojkloub...urcite pokud by napr. KOS takovou zakazku dostal nebyl by problem z 3W stredni clanek vypustit...a myslim ze i Brno by melo zajem..preci jen orientovat se na vozy v kategoriich 15m a 30m je docela posetile a doufat ze vlek pripojenim za wanu kapacitni problemy vyresi je idiotstvi...nase zeme stale potrebuje vozy ve vsech delkovych kategoriich a pokud by krnov mel moznost urcite by poptavce vysel vstric...o nakresy usporadani se pokusim, jen to bude chvili trvat
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2027

Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 22:34:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí spár: Moc pěkně napsané o té válce a ostatním!

S těma starýma lidma. Ono jim kolikrát nic jiného nezbyde. Já jsem z Lomu, nadávám na to město kudy chodím (přestože ho mám rád), ale ač vedení města nemusím, staří lidé mají zajištěn rozvoz obědů zdarma z jídelny (platí jen jídlo, dovoz zadarmo).

To s tím servrem nechápu, asi jsem natvrdlej

Mayg: Zastávku na znamení ošetřuje Článek 7 Smluvních přepravních podmínek, číslo 2 písmeno n). Více na www.dpmost.cz
Všem doporučuji před přepravou si tohle pročíst. Tím, že nastoupíte jste uzavřeli "přepravní smlouvu" za těchto Smluvních přepravních podmínek! A neznalost neomlouvá!!

Dvouwana na papíře existuje. Už to psal i Jenki.
K2 tu byla kdysi dávno. Snad jedna z prvních. Tenkrát asi špatná kapacita a koncepčně jiný a díky kloubu složitější vůz. Nevím, jen mé domněnky.

Izzy: Souhlasím.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2028

Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 23:02:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady jsem našel plánek s vnitřím uspořádáním wany. Je to snad z dřívějších stránek KOS. Snad to nikomu nebude vadit, že to tady bude.

Co tam není vidět je uspořádání u kloubu v případě dvouwany. To by bylo jako u trojwany. Tedy z každé strany kloubu na jedné straně dvousedadlo a na druhé sólo sedadlo.

Co by u nás mohlo být jinak? Pod zadním oknem další dvě sedadla, u kloubu místo sólo sedadla podélné dvousedadlo. Dle fotek kloubu trojwany by šlo i podélné dvousedadlo sem. V prostoru pro kočárek/vozík případně ještě dvě sklopná sedadla. Neříkám, že všechno musí nutně být. Je to jen možnost.

Dneska už jel autobus linky číslo 8 do Litvínovské prům. zóny. Jede pouze dvakrát denně, a to v 6:30 a 18:30 z Litvínova nádraží. Opačne neví kdy jede. Tím v 18:30 jelo 18 lidí!!!
Ale víte co mě opravdu mrzí. Stejným směrem ze stejného místa v dalších cca 5-10 minutách odjíždějí autobusy do Teplic a Lomu, staví stejně jako linka 8 na Lomské u Penny a zastávku, kde linka 8 končí jen projíždějí. Víte, to je facka ekologii, plýtvání zdrojů, neefektivnost a já nevím, co ještě!!! Je mi z toho z principu podivně

Jinak jsem se bavil z jedním bus řidičem DP MaL. A ono není vše tak růžové jak vypadá. Řidiči jsou možná až nespokojení. Cestující nechtějí dodržovat nástup předem (hrnou se k automatu, k čipomatu). Řidiči jsou za to pokutováni. Pokud cestující napomenou, ihned si cestující stěžují a opět sankce. Kde to jsme? Tohle v jiných DP tolik není. O tom, že zdejší cestující patří k těm oprsklejším a držkujícím nepíši, to už jsem také zjistil.
S tím nástupem předem by stačilo jedno. V tom onen řidič má pravdu. Při nástupu předem vypnout čipomaty (případně jen jiný režim, info o stavu karty...) a automat. Oni by se to lidi naučili!!!! Bohužel jsem se dozvěděl to, čeho jsem se bál a čemu jsem nechtěl věřit

K opravě kolejového vjezdu u DP v Litvínově. Překvapilo mě, že se nevyměňují i koleje. Ale asi jsou ještě O.K. Tedy vypadají Je tam připraven i bezbariérový přechod pro chodce, tem byl hodně potřeba.
Koleje by potřebovaly opravi především v přímém směru. Okolo bydlí lidi a dělá to tam randál. Takové přižové křížení by hodně pomohlo!
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2029

Odesláno Čtvrtek, 31. srpna 2006 - 23:27:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ještě to schéma dvojwany

První je verze ala trojwana

Druhá verze je + dvě sedadla v zadním čele, podélné dvousedadlo z obou stran kloubu.

K oboum si možné přimysle dvě sklopná sedátka v místě po kočárek/vozík.

Tak to je dnes snad už všechno
Igbt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 5

Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 11:29:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass...........
..........právě to o čem píšeš je kámen úrazu!
Cokoliv totiž udělá řidič, to je špatně. Nechápu postoj DP ke svým zaměstnancům! Ten by se jich měl zastat a bránit je, ale opak je pravdou! Je to smutný, když si nějakej přiblblík, kterej jede načerno a se psem bez náhubku jde stěžovat, že ho řidič vyhodil... ...aby to bylo atraktivnější, přidá si, že byl řidič sprostej a kdesi, cosi... a podnik samozřejmě věří jemu a řidiče trestá.
To samý v bledě modrym - zastávky na znamení - nedá-li někdo znamení, znamená to pro mě, že jedu dál, blb si jde stěžovat a ejhle, řidič je potrestán s odůvodněním, "Co by tam ten člověk asi dělal jinýho než čekal na tramvaj?"...
Správně by měli cestující dávat znamení i při nástupu s kočárkem i se psem - viděli jste to někdy?
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25321

Odesláno Pátek, 01. září 2006 - 20:14:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cokoliv totiž udělá řidič, to je špatně. Nechápu postoj DP ke svým zaměstnancům!

DP nemá peněz nazbyt a každá koruna, kterou na prémiích ušetří, se mu hodí... :-(
I proto docela s obavou občas sleduji, co vše se zde objeví.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2031

Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 10:14:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Igbt: Bohužel, musím jen a jen souhlasit.
O to smutnější je, že onen řidič kdysi u DP jezdil. Pak odešel, dělal něco jiného. Pak se docela dlouho chtěl vrátit jako řidič. Když se to povedlo je tak rozladěnej, že by se na to nejraději vykašlal a uvažuje o tom! A to tam opravdu hodně chtěl pracovat!

Mz: Já jen doufám, že ten přístup (u jiných DP údajně nevýdaný) není z tohoto důvodu!

Jinak včera jsem poprvé jel tramvají po podbitých kolejích. Je to hodně znát a jede to o poznání lépe, tišeji a klidněji.
Dotaz na Ibara. Ještě se bude podbíjet? Protože podbíječka sice zmizela, ale stále jsou u kolejí obrovské hromady štěrku.
Ibar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 27
Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 12:11:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

UFF tady toho je...!!..
Tak se pokusím odpovídat popořadě,ale skopíruji si sem otázky,abych v tom mě přehled.

1, Vladass :"Ibare to jsem nikdy nenapsal, že DP si vymýšlí linky." Já vím,že ty né... byla to odpověď pro pro Orlí spár cituji "Ha, tu novou linku jsem teď ani nečekal (ale takováto přeqápka děla DP dost často, řekl bych). "

2,Orlí_spár : Linka č.8 byla posílová.Jezdily 2 šejdry v Litvínově a 2 v Mostě.Z litvínova vyjížděla z vozovny na nádraží(to byla její první zastávka,konečnou měla na CHEZE.Tam byla k dispozici dispečerovi (seděl v dřevěné boudě uprostřed zastávky CHEZA směr Litvínov)Na nádraží tehdy končily i spoje z Meziboří.Takže tam byl takovej přestupní uzel.S CHEZA je posílal dispečer podle potřeby do Litvínova VI, no a tam byl taky dispečink a taky ho podle potřeby posílali na CHEZU.Mostecká linka vyjela z vozovny jako č. 7 ,na východ tam se přeznačila na linku.č.8 a podle tabulky odjížděla na CHEZA.Pak byla stejně k dispozici dispečerovi jako litvínovské linky.Po skončení dopravních špiček se Mostecké linky přečíslovaly a každý šejdr z dané vozovny odjel na své konečné stanice odkud zatáhli do svého depa.Protože se jednalo o šejdry časově krátké,byly k nim přiřazovány další služby. V Litvínově jedna ranžírovala asi dvě hodiny vozy končících šejdrů ve vozovně a druhá objížděla tramvaje řidičům majících svačinu v Litvínově VI.Odpoledne se vysřídali.Kromě objíždění vozů ještě měnili kódy na znehodnocovačíc

To Izzy : No je to radost pohledět na ty obrázky.. fakt..!!.. Ty jsi profik..??

To Mayg . Vladass ti hezky odpověděl.Ale když si nebudeš vědět rady,zeptej se řidiče.Hlavu ti neutrhne ! Zastávky na znamení se zřizují tam ,kde je velmi malý pohyb cestujících.

Mladeži ještě k tomu poptávkovému otevírání dveří .. Cyklotramvaj má taky na předním voze u třetích dveřích velmi zřetelné (červeně cca 1 m dlouhou šipkou!!!) umístěné tlačítko s popisem!!!! Ale protože neustalé chodili stížnosti od cestujících, že jim ty dveře řidič neotvírá,tak dostali příkazem otevírat všechny dveře! Já nevím k čemu bych to přirovnal... ale asi takhle... když doma používáte toaletu a máte tam špagát na splachnutí a pak se dostanete někam,kde je něco jako velkej vypínač...tak asi odejtede bez splachnutí a rozladěni, že to prostě spláchnout nelze.Já to samozřejmě nemyslím všeobecně a vůbec nepochybuji o tom, že vy by jste to zvládli,ale ti starší by si šli stěžovat,že mají rozbité WC. Skrátka ještě chvilku vydržte! A až k nám dorazí ty krásné tramvaje co tady na ukázku poslal Izzy ,tak už to bude o něčem ale úplně jiném.

Jinak jsem kluci opravdu rád,že k tomu rasovému tématu jste nad věcí!Já nemusím třeba agresivní
opilce!!! Ale když mi někdo opilí znečistí vůz a řekne mi,že se mu narodil potomek tak mu i pogratuluji.

To Vladass : Je nám kladeno,že jsme veřejná služba,cestující je náš pán!!! Takže jsme braný jako stolice jezdící po silnici nebo trati.Ale z čeho platit účty a nekrást...??? Práce s lidma je všeobecně hrozná! Člověk musí hooodně prekousnout a to nemusí být ani řidič.
Jinak podbíječka zatím nebude.Ta šotolina se rozháže do kolejiště a uklidí se to.Sice od včerejška jezdím,ale pořád jen linku č.2. Nevím jak to tam vypadá.

Tak snad jsem na nikoho nezapoměl.
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 148

Odesláno Sobota, 02. září 2006 - 13:48:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ibar: Profik bohuzel nejsem...ale chystam se na VSB do Ostravy na kolejovou dopravni techniku a neco mezi designem a technologem by mi velice vyhovovalo...co se tyka POD tak je jeste dobre ze se to tyka jen par vozu...vemte si Plzen kde jsou lide tak tupi a jejich DP je v tom podporuje a vetsina vozu i presto ze je POD vybavena ji nepouziva...bez urazky ale tohle je pro me naprosto nepochopitelna vec...napr. v Brne se s POD zacalo u 20ti vozu T6 coz nebyla ani zdaleka desetina vozparku a lide se naucili na co ty tlacitka jsou a dnes i presto ze POD nema vice jak polovina vozu lidi rozeznaji kdy mackat musi a kdy ne...navic nam uz funguje poptavka i na Citelisech a u toho bych se trochu zastavil:
prvnich 15 Citibusu POD nema, dalsich 15 ji ma ale nefunguje a no Citelisum uz POD funguje a lide okamzite pochopili co delat kdyz maji pred oblicejem velkou samolepku ze maji pouzit tlacitko-a to urcite nerozetnaji rozdil mezi temito tremi seriemi vozu...neni to nic tezkeho...

(Příspěvek byl editován uživatelem izzy.)
Ibar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 09:43:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Izzy : Já tě chápu !!!Ale vem to takhle. Kdysi se prodávalo mléko jen ve skle,Kvalita mléka a nebo jeho výrobků byla odlišena víčky ( mléko normál - stříbrné víčko,polotučné - fialové, acidofilní - stříbrné a přes to dvě zelené čáry adt.) Pak přišla novinka mléko v pytlících,ze začátku ho každý kupoval,ale mělo několik nevýhod! Nebylo do něj vidět,a v taškách rádo praskalo.Teď se prodává mléko v krabicích a v pet lahvych. No a co tím chci vlastně říct...??? Pokud lidi připravuješ na změnu je lepší pozvolna,ale o POD to nejde!Buď ho používáš a nebo ne.Mě je to opravdu jedno ,kterej knoflík zmáčknu.Ale to jsem já!!! Nevím co ty ostatní!!!

Až jednou budeš ten ing. a budeš moci uplatňovat svoje představy v realu tak uvidíš jak lidé uvažují! Pokud to bude jen na tobě - dobrý,ale pokud budeš muset o svých krocích někoho přesvědčovat...tak na tobě nenechají ňitku suchou!!! Ale postupem času možná budeš mít velkou příležitost učinit rozhodnutí která ovlivní řadu lidí.Ale málokdy se povede,že je to pro všechny to pravé ořechové!Vždy se najde někdo,kdo je rebel.Ale vždycky se musí jít cestou nejmenšího zla (odporu).Takže pokud se někde zavede POD a striktně se dodržuje,tak se to postupem času vžije, a jinak to prostě už nebude!Ale to především musí chtít vedení! Protože ono ty své podřízené vede a je za to placeno! Ale pokud si cestující začnou stěžovat,že jim řidič neotevřel dveře, tak vedení řidiče potrestá, cestujícím se omluví a věř mi tobě to vezme jakoukoliv chuť byt jakkoliv loajální!
Igbt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 6

Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 18:47:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

M.Z. => K tomu šetření na prémiích. Přesně nevím, jak je to s prémiemi v Mostě, ale v Praze to funguje tak, že vozovna má "přidělený obnos" na prémie a když o ně někdo přijde, tak se neušetří, ale rozdělí ostatním řidičům.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace