K-report

Archiv do 11.září 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » MHD v Mostě, Litvínově a okolí » Staré archivy » Archiv do 11.září 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 354

Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 20:46:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ibar: díky za vysvětlení té linky č. 8. Takže to byla celkem bláznívá linka bez pevného intervalu a dispečer vůz vypouštěl na tať v době, kdy byla ve špičce obzvlášť silná frekvence ? Jezdilo to v sólech nebo soupravách ?
Jo,jo linka na Mezák, tehdy ještě ČSAD (cca. do roku 1992), jezdila buďto z nádraží nebo z Východu. Pak to v té samé podobě přebral DP, který tam zřídil linky 23 a 24, ta 24 pak splynula s 23. a od té doby se jezdí jen na Východ. Já si tam ještě pamatuju kloubové Ikarusy. S čím tam pak jezdil DP ?

Rasista opravdu nejsem, ale ty cikány opravdu v lásce nemám, ale já si jaxi nazačal

Poptávka: jak říkám-tu poptávku by to chtělo v zastávkách na znamení. samozřejmě by to ale nesměla být partyzánština řidičů, ale oficiální krok DP, který by byl avizován a vysvětlen v médiích. Zastávky na znamení-ono je to těžký, kolikrát i já si nevzpomenu, jestli je ta která zastávka na znamení-a to se o to ráčím zajímat U tohodle by pomohlo hlášení stanic,nedávno se tu párkrát objevila zmínka o tom, že se to zavede-viděl jsem v tramvajích, že se vyměnilo pár repráků, ale asi skutek utek
A co ty reklamní držáky ? O tom se taky mluvilo a taky nic.

Příští rok na jaře bude 50. výročí zahájení provozu rychlodráhy. Bude DP pořádat nějakou akci ? Bude třeba aspoň nějaká skromná publikace ?
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.
Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz

DĚKUJEME
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2032

Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 21:12:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže to vezmu popořadě

Ibare díky za info o té tehdejší tramvajové lince 8. Zase jsem chytřejší Já myslel, že to jezdilo z Litvínova od DP k Citadele.

Také se připojuji k obdivu Izzyho nákresů. Izzy přeji ať se ti podaří dostat na obor, kterej chceš a ať se ti daří.
Jinak malá prosba. Anitra s porsche čely by nebyla?

Ještě k tomu poptávkovému otevírání dveří (dále tedy jen POD). Problém u našeho DP je zatím v tomto. Používání POD u vozidel, kterého mají, nemá právní opodstatnění. Ono by to muselo být v přepravním řádě. Pak by totiž stěžující cestující měli smůlu. Momentálně mají pravdu a požadovat otevření všech dveří mohou!! Pokud by nyní řidič POD použil, cestující nenastoupil nebo nevystoupil, bude mu muset DP škodu uhradit!
Nicméně úplně nesdílím Ibarův názor s návyky cestujících. Oni by se to rychle naučili, až by jim tramvaj odjela a v DP by je odpálili, že si maj přečíst přepravní řád! Za týden to ovládají všichni. Ale je pravda, že zavádět to u dvou vozidel (přestože jednoduše odlišitelných) je diskutabilní. Ale možná by stálo za úvahu (musí to ale pochopitelně jít ne od řidičů, ale od vedení DP) to na těch Astrách zavést. Alespoň by se to lidi naučili

Tak to je škoda, že podbíječka už nebude. Úsek podél Hněvína by také potřeboval podbít. Zbytek, dle mého názoru, jde.
Ono těch šutrů tam zbyla pěkně velká hromada. Neumím si představit, že se to jen tak rozhází do kolejí.

S tím rasismem. Ono je to těžký. Každej jsme nějakej a máme nějaký názory, který neovlivňuje vzdělání, rodina ani svět. Já osobně jsem vysokoškolsky vzdělný člověk (tím se nechci vytahovat), údajně i inteligentní, vnímavý, přesto jsem asi tak trochu rasista. Jasně, nepůjdu nikam někoho mlátit klackem, nenutím svůj názor na druhé, dokonce to ani nevztahuji na jednotlivce. Miluji svou vlast, svůj národ a nejkrásnější píseň je pro mě Národní hymna! Svoji vlast budu vždy bránit. Nemám nic proti globalizaci, EU a podobně. Jen mi vadí plno cizácký pakáže, která u nás dělá bordel!! Mám kamaráda černocha, několik romáků, známý němce, takže rozhodně to neházím na všechny. Němci mi jako národ ale vadí (válku jsem nezažil, moji rodiče také ne), ale stačili mi dokumenty a vyprávění a německý národ víc než nemám rád!!!

Ibare souhlas, že DP je veřejná služba. Ono je ale nutné rozlišovat slušné vstřícné chování a tzv. "kakání" na hlavu! Toho druhého vidím nějak víc. A to mi vadí, protože si na to spousta cestujících zvykla. A to je špatně a výhledově katastrofa.
Izzy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 151

Odesláno Neděle, 03. září 2006 - 21:44:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja musim samozrejme vsem podekovat...a musim rict ze mi to i pres blizich se 21let dava urcity smer a vim ze to co chci delat je opravdu spravne

Ibar: no ono jde o to ze DP nekdy musi pritvrdit aby se zlepsila kultura a to POD jednoznacne zvysuje zvlaste v zime...a je pro me typicky priklad z Brna kde POD funguje na 9 z temer 500 autobusu a lidem staci dat pod nos akorat nalepku s upozrnenim aby si vsimli a funguje to...je to stejne jako se zastavkami na znameni ktere nektera mesta vubec neznaji a me prijdou naprosto idealni kdyz je to spravne rozvrzeno (celodenne, 5-22h, 5-22h v prac.dny a celodenne o vikendu)...snizim tak nutnost zastavovat na zastavkach kde to neni potreba...jde hlavne o to ze to ze clovek zmacne tlacitko neni buzerace ale sluzba vsem a to si musi uvedomit jak na DP tak i lidi MHD vyuzivajici...

Vladass: no kratka 14T bude zrejme uz pristi rok v Brne a modlim se aby nenavstivila i ostatni mesta to radsi TRIO!!!

(Příspěvek byl editován uživatelem izzy.)
Chceš-li uskutečnit své sny, probuď se!
Ibar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 10:18:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Igbt : U nás v DP Mostu a Litvínova je to taky tak.Sebrané prémie se přerozdělují.

To Orlí_spár :Litvínov i Most měl po jednom sólu a jednom dvojčeti. Na CHEZE tenkrát pracovalo přes 20 tis lidí.Co spoj to balík cestujících!Mezi Petrochemií a CHEZOU byla ještě stanice Konstruktiva,jsou tam dodnes pozůstaky nástupišť.Linky na Mezák byly provozovány busy,které měl DP k dispozici tzn.byl tam nějakej kloubák Ikarus a eŠMka.Než se postavilo učiliště ve Velebudicích tak tam byl taky šílenej provoz! Nooo když si tak promítnu zpětně co jezdilo lidiček MHD,tak se to ze součastností nedá srovnat.Vlastně to byly takový dvě velký špičky ráno (od 04.00 - 5.30 hod. jezdili směnaři, od 6.00 - do 7.45 hod. raňáci a volně navazovali školáci a učni) a to samé odpoledne.

Vidíš to! Ty se o to zajímáš a sám si nevzpomeneš ,která je zastávka na znamení.. a teď si představ nějaké starší lidičky co si myslej,že tramvaj má volant...a ještě by měli zmáčknout tlačitko jinde než jsou teď zvyklí!!! Souhlasím s tím,že hlášení zastávek by tomu určiltě pomohlo v tom pozitivní smyslu.Ten nový odbavovací systém to umí prej dokonale.Na kase, u řidiče je mezi šuplíkem a klávesnicí taková malá zdířka, kam se vsouvá něco ,co se podobá disketě, no a s přepínáním stanic se spouští i to hlášení zastávek.Nevím ale jak je to s kvalitou repráků na vozech,Vím, že je cestující kradli a tak se u některých vozů zaslepovaly.Nevím přesně kdy,ale vím,že se bude zkoušet naváděcí systém GPS,který by měl s přesností + - půl metru přepínat stanice na všech vozech automaticky.Zároveň by dispečer měl živé schéma, na kterém by měl přehled o pohybu vozů na tratich (tramvaj) a trasách (autobus).
O těch reklamních držácích je zatím klid po pěšině.U toho Plzeňského KT-éčka jsem je viděl.Docela to nevypadá blbě.

No něco by to k těm 50 - sátinám chtělo!!! Ale nic zatím není ve vzduchu.Ale zeptám se!!!

To Vladass : Já vím,že všechno se dá naučit a zvláště,když není na výběr. Když mi zaměstnavatel nařídí,že mám vynášet cestující z vozu... tak to chvilku vydržím...a pak uteču! Néé teď vážně.když to budu mít nařízeno, tak podle toho se zařídím.Samozřejmě né jen já!

V čera jsem viděl tu hromadu šotoliny.Vypadá to jako by se ještě někdy do budoucna mohlo podbíjet.Musím se zeptat mistra (až ho uvidím).

V tom posledním odstavci máš 100% pravdu.Ale skutečnost je jiná! Mám takový dojem,že tady máme nejrozmazlenější cestující na světě!......

To Izzy :...máš pravdu.Hele pokus se napsat dotaz na náš DP prostřednictvím elektronické pošty a pak se tady s náma... poděl..!

Ty čumáci a na těch vozech jsou takoví nějaký zamračený.Pokus se je trošku rozesmát!!!.. Ten bílo červenej nákres - co to má za hafo tlačítek na všech dveřích...??? Doufám,že jsi tam nenaprogramoval nápojový automat!...
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3396

Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 10:29:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ibar: Možná reklamní držáky nebo jak je v Ostravě, Brně a Jihlavě nazýváme "chňapky" vypadají poměrně dobře, ale přejde tě to, když se pokaždé, když budeš vstávat ze sedadla o ně uvalíš do hlavy. Fakt to není nic příjemného a navíc ne všechny jsou spolehlivé. V Ostravě bylo již zaznamenáno několik případů, kdy "chňapka" cestovala s cestujícím vozem, protože se s ním urvala.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici
Ibar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 10:39:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Ostravák : No tak to je síla..!! Třeba to naši (ty případy) zaznamenali a u nás to nebude.Vůbec se o tom tady nemluví.Ale znáš to je to příjem peněz a tomu se těžko brání.No uvidíme necháme se překvapit!
Igbt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 7

Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 10:48:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

K 50. výročí rychlodráhy se ze strany DP nic nepřipravuje, ale já v plánu jistou akci mám.
Pokud půjde vše hladce a přesvědčím pár lidí z vedení, snad DP změní názor a bude na akci spolupracovat větším podílem, než že nám jen "půjčí" trať.
Zatím nic nebudu šířit, protože jsou to opravdu jen plány.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2033

Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 17:02:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí spár: Tak kloubový Ikarusy na Mezák taky pamatuju

S tím hlášením zastávek, GPS určováním polohy apod. Ono to určitě bude, ale bude to chvíli trvat. Proto se o tom mluvilo. Nových repráků bych se vůbec nebál, ty v tom celém budou investičně asi nejnižší položka. Autobusy je mají všechny a těch tramvají potřeba zase tolik není.

Izzy: Moc pěkné nákresy. S druhým odstavcem naprostý souhlas.

Já osobně jsem rád, že tady ty pseudodržáky nejsou. Chápu, že je to přínos financí za reklamu, ale tady o ní zas takový zájem není, takže letáčky v přihrádkách vidím raději. Fakt se to dá v pohodě urvat i nechtěně. V Teplicích jich visí ve vozech docela hodně.

Ibar: Hlášení by mělo být co nejdřív. Ony díky jeho absenci jsou i ty zastávky na znamení ošidné. Určitě by to mnohému pomohlo.

POD bych uzavřel tím, že je to fajn. Na Astrách rozhodně používat. Musí to vzejít od vedení DP (řidiči ale mohou podat podnět), musí o tom být informace v přepravním řádě a na vozech na dveřích uvnitř i vně samolepky s info. Časem to montovat i na perspektivní starší vozy.

Čela má především porsche desing taková chladná. Hodně to ovlivňuje barevné provedení, ale zázraky to neudělá.

Nejrozmazlenější cestující tady skutečně jsou. Už se to traduje i v okolních DP. Znovu opakuji, je to špatně a výhledově je to katastrofa!

Igbt: Uvidíme
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 355

Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 17:47:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak právě proběhla na stránkách SPVD (http://spvd.cz/index.htm ) velká aktualizace o dopravě na Mostecku, která se týká fungl nové stránky o železnice na Mostecku (teď je tam stránka o trati na Moldavu). postupně tam toho bude přibývat víc. Budu hodně rád, když tu od vás uslyším nějakou kritiku a návrhy. Díky, J.S.

Další část se týká článků o MHD ze 70.let.

Velký dík patří samozřejmě Damirovi Holasovi, který to celé dal dohromady

K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály.

DĚKUJEME
David_pecina
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 265
Odesláno Pondělí, 04. září 2006 - 18:44:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

OT
to Ibar a možná i ostatní

30.9. 06 je den otevřených dveří v Podbabě. což je ta dobrá zpráva. Ta špatná je že to bude asi poslední DOD protože podbaba, tedy tramvajklub, s velkou pravděpodobností končí.

konec OT
Všichni jsou blázni, jenom já jsem tramvaj T3.
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1875

Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 17:05:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad všichni: Nemátě přehled jestli se někde mihnou Kavkovo kloubáky? Pak jsem ještě u něj viděl asi dva klasický měšťáky. neviděly jste je někdo? Díky za odpověď.
2001 - 2006 - pět let od oficiálního ukončení provozu Chomutovských Ikarusů
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 131

Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 18:48:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Tzv: ano mestsky bus B 731/2 sem videl v LN na provizornim AN na prilezitosne doprave, jinak KAVKA s toho musi dost rejzovat prrotoze sem videl 4 jeho autobusy na techto spojich, jinak tu nahr dopravu za DPUKL zajistuji DPmML, CSAD Karlovy Vary a CSAD Slany.

Ale k tem klozbakum kolik jich Kavka ma? v Ln jezdi jeden v novym laku ( modro bílej )
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1876

Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 19:51:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, já vím o dvou čistě bílých. Ty tu zmiňuješ třetí. Nevíš na které lince?
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2036

Odesláno Úterý, 05. září 2006 - 23:22:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta stránka o železnici na Moldavu moc pěkná Opravdu, mě se to hodně líbí. Snad to té trati také trochu pomůže!!
Články ze sedmdesátých let zajímavé.
Trať do Janova. Jsem jedině rád, že to v téhle podobě nepostavili!
Prostě pochvala a díky všem, co se na tom podíleli

Tzv: Nevím nic. Já ani nevěděl, že má Kavka městský busy. On se nějak rozleznul a už člověk nestíhá. Jeho kloubák jsem naposledy viděl, když při neježdění DPÚK jezdil linku Litvínov-Louka-Mariánské Radčice. Velmi vhodné nasazení na linku, kde je normál bus sotva poloprázdnej

Jinak takovej dotaz, jak se ta podbíječka dostala na koleje? Nějak jsem se nestihnul podívat, oni zase oboje koleje u seřazovacího nádraží propojili? Tramvaje tam sníženou rychlost měly. Nicméně, jak se podbíječka dostala na druhou nepropojenou kolej?
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1878

Odesláno Středa, 06. září 2006 - 00:15:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Noj - taky pamatuji doby, kdy to co stálo v jednom kloubáku na schodech se do Karosy LC735 vešlo a druhý ze dvou kloubáků, které tehdy DP měl, jel proti nám prázdný.

Ještě dodám, že na stránkách http://www.cnds.cz/cr/cv/kavka.html je poměrně rozsáhlý přehled Kavkova vozového parku spolu s fotogalerií. Stránka bude průběžně aktualizována, dneska jsem například jeden z jeho kloubáků nafotil, takže se tam v brzké době rovněž objeví.

Jinak, pokud by jste někdo měl něco, čím přispět, velmi bych to uvítal. Díky tzv
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 132

Odesláno Středa, 06. září 2006 - 14:43:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Tzv: byl v Lounech připraven na příležitostnou linku do Kladna, jinak tam má zeleno bílou C 734 a LC 736.1030 a ten B 731/2 a dnes navíc LC 73x.
Od našeho DP budou asi jezdit linky kolem Mostu a Litvínova.? A ještě DP Chomutov tam měl C 954.

Mimochodem nechápu tohle...... Bus B 931 ev.č. 90 dostal nedávno UNI lak a ted sem kdyz prijel na nadrazi a byl celej modrej vyjma čela a střechy
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 133

Odesláno Středa, 06. září 2006 - 15:47:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak další modrej a to 88
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2039

Odesláno Středa, 06. září 2006 - 17:00:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dneska naštěstí DPÚK nestávkoval, takže jsem zvládl cestu do Prahy tradičně.
V Lounech jsem viděl odstavené některé vozy Kavky. Mimo jiné tam stojí modrobílej kloubák, evidentně v novém laku, nově lakované i disky kol.

B741: Hold reklama jsou penízky, ty jsou důležitý. Ona to asi bude celovozová samolepka. Já totiž takhle modrou viděl tramvaj 224 (je to taková tmavší modrá). Nejdřív jsem myslel, že je to lak, ale dle schůdků na střechu a okýnka na předním čele bych také řekl, že je to samolepka.
Každopádně je to škoda lepit na nový lak (on se může kus odtrhnout). Zase to ekonomicky chápu, jsou to peníze a přínos bude určitě vyšší, než oprava laku.
Jako získání peněz je to chválihodné.

Dnes jsem viděl kloubovou Karosu ev. číslo 54 v novém laku. Konečně. Jestli je bus v laku celý nebo jen částečně viz. 931, zda se opravil i interiér nevím
Adam_r
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 703

Odesláno Středa, 06. září 2006 - 17:21:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Každopádně je to škoda lepit na nový lak (on se může kus odtrhnout)
Naopak. Z noveho laku se to da pak odtrhnout. Zatimco pokud se to nalepi na stary, tak pri strhavani to jde i s lakem, rezem, a vsim ostatnim.
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1881

Odesláno Středa, 06. září 2006 - 18:25:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sakra, toho si všimnout dříve, tak jsem jel do Louun na výlet, ale co. Uvidím jak to vyjde, kde tam má ty vozy odstaveny?
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2041

Odesláno Středa, 06. září 2006 - 19:20:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Adam r: Ona to je otázka. V zásadě je to tak.
Ale už jsem viděl, jak to pěkně šlo i s lakem z poměrně čerstvě nalakovaný tramvaje. On přeci jenom tovární lak není totéž jako nové lakování v DP.

Tzv: Vozy jsou odstavený na parkovišti vedel Billy. Je tam takovej velkej plac. Je to na té straně, co je Billa. Od Billy nadohled směr Most.
Ten Kloubák není klasicky modrobílý. Ale pruhy jsou jako nějaká reklama. Jsou příčně. Dnes tam stál ráno i odpoledne. Otázka je, zda jindy nebude jezdit, když DPÚK teď minimálně dva dni stávkuje.
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1882

Odesláno Středa, 06. září 2006 - 19:55:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo, díky. Asi vyrazím na výlet.

Co se týče lakování, tak jediný modrobílý kloubák, který kdy byl v Mostě lakován byla naše 005 a lak vypadal nádherně. Dokonce mám takový pocit, že když se z ní sundavala po čtryřech letech reklama, že to šlo vcelku slušně a bez problémů.

Jinak dle aktuálního infa zítra a v pátek autobusy DPÚK nejezdí, takže u Kavky asi bude jezdit vše co má ruce i nohy.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2042

Odesláno Středa, 06. září 2006 - 22:59:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tzv: Tak zítra se jezdí. Už zase změna. Každopádně jim kraj všem vypověděl smlouvy (DPÚK i ČSAD Č.Lípa) a od 9.9.2006 jezdí jiní přepravci. Bude to tedy velmi zajímavé!
Igbt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 8

Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 11:05:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tzv => Sledovat ty Kavkovo BUSy, to musí bejt záhul, každou chvilku má něco jinýho.
Co si pamatuju, tak kloubáků měl minimálně 6. (postupně, ne najednou)
1. bílej - máš na stránkách - 3U2 8372
2. klasická modrá - máš na str. - 2U3 0993
3. modrý pruhy - 3U0 1548
4. Sportovka - 1U7 9445
5. CVR - půlka modrá, půlka zelená, vč. polkic
6. klasická modrá, věčně jezdil šachty

Ještě si Tě dovolim opravit - Karosa C 955 má značku 1U2 5678, ne 5628.
B741
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 134

Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 15:51:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Vladass tak tu 54 sem jeste nevidel ale aspon se to hlo kupredu, myslim ze ty Busy si to zaslouzi.

Jinak dnes na AN louny 2 dnes staly Mercedesy CSAD SLANY a ICOM JIHLAVA
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2044

Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 16:42:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

B741: Tak 54 si ten novej lak určitě zasloužila. Vždyť to byla ostuda. U 83 a 93 to člověk pochopí, už jim chybí jen dva měsíce a jdou do šrotu.

V Litvínově se zase ochomítal meziměstský Man ČSAD Jihotrans. Už si tam lidé z toho podniku prohlíželi i autobusák. A potulovat jsem je tam viděl už minimálně před měsícem.
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1885

Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 21:48:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vím, vím - jezdí dpúk a zaním náhradní doprava ve službách kraje, sranda bude zítra až si lidi řeknou, že to jede zadarmo.

Igbt: Já ti tam doplním ještě sedmej - bílej 3U0(8) 3408
Záhul to je, ani né tolik zjišťovat ty busy, ale vědět, kdy co vyřadil. Navíc něco jezdí jenom smluvky (taky už jsem byl dvakrát na výlětě v ervěnicích). Každopádně snaha byla, je a snad i bude...
Ibar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 23:18:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak kluci nejnovější zprávy!!! Zítra si naší řidiči jedou pujčit autobusy do Jihlavy, Karlových Varů,Brna a Vysokého Mýta. Náš podnik dostal smlouvu s krajem na provozování linek do Brandova,Chomutova,Žatce,Loun,Litoměřic,Českého Jiřetína,Mariánských Radčic,Braňan a Bečova.Smlouvu zatím máme do (teď si nejsem jistej jestli ) 2.6 nebo 2.7. 2007. Všichni co u nás mají řidičák na autobus se stahují na linky(dílenští,učitelé autoškoly,tramvajáci) Jestli máte někoho známého co by měl zájem jezdit u nás autobusem a má oprávnění,tak ho klíďo pošlete k nám do Mostu na osobní oddělení.Nevím jak to bude DP zatím řešit,ale potřebují 32 autobusů a 36 řidičů.Do autobusů se bude montovat náš odbavovací systém.Musí se rozmístit 600 staničních označníků z jízdním řádem.Zítra dostaneme i licence na provozování těchto linek.

To David_pecina : To by byla opravdu veeelká škoda,kdyby jste skončily! Budu vám držet všechny palce aby to dobře dopadlo...!!!!!!

TO Vladass : Tak ten štěrk v Kopistech je firmy SSŽ. Letos už se podbíjet nebude,ale příští rok je v plánu další úsek podbít.
Ty modré autobusy (je na nich samolepící folie )jsou pro reklamu na volby. Mají ji i dvě tramvaje jsou na ní kandidáti Mostečané Mostu.
Ta podbíječka se na tu druhou kolej dostala otočením se ve vozovně v Litvínově.Jinak ta propojovací kolej na nádraží je funkční stále! Chodí nám tudy i nové koleje.
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2045

Odesláno Čtvrtek, 07. září 2006 - 23:34:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ibar:Moc zajímavé. Sice si neumím představit, jak ten odbavovací systém bude na meziměstských dlouhých linkách fungovat, ale jo, jsem rád.
Co linka do Lomu, ta tam není? A divím se, že linka do Teplic tam není. Nu což, asi tam bude někdo jinej.
To bude legrace sehnat tolik busů. Někam se dají použít městské, čtyři měziměstské jsou. Ono se to nějak udělá

Díky za info o těch šutrech.

S těmi celovozovými polepy je to zajímavé a na první pohled jsem to na té tramvaji nepoznal.

Ta podbíječka, to muselo být zajímavé jak frčela po kolejích. Jen mě překvapilo, že zvládla tramvajové oblouky malého poloměru. To jsem nevěděl, že umí.
V Litvínově je propojka funkční. Ta u Mostu také? Myslel jsem, že tam chybí křížení na vnější kolejnici.
Igbt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 9

Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 16:18:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Propojení mezi tramvajovými a vlakovými kolejemi u Sídliště ČD funkční není nejen kvůli křížení (to neni problém za 20 minut vyměnit - tak jako teď při výluce), ale po cca 150 metrech od TRAM nejsou koleje vůbec. Ani pražce, jen štěrk prozrazuje, že tam kdysi bývaly...
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2046

Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 16:21:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tady je odkaz, co bude DP jezdit. http://www.dpmost.cz/web/zpravy.php?kat=48_zprava
Dle info tady na K-Reportu už DP získal nějaký busy z DP Brno. Jsou starý, rok 1988 a 1990. Jsou to městský B732. Tady manuály. Než tady někdo začne nadávat uvědomte si, že DP to bude jezdit necelý rok (dá se předpokládat, že dále ve výběrovce uspěje - ale také se to stát nemusí) a LPG busy by pro jejich nákladnost kraj rozhodně nechtěl!
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2047

Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 16:23:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Igbt: Zajímavá informace. Tedy podbíječka se na koleje dostala jak? Přijela po spojce v Litvínově (tam to nevypadá, je to tam zarostlý) nebo na kamionu?
To je docela škoda, že tam ty koleje už nejsou.
Igbt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 10

Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 16:39:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přivezl ji kamión, jak píšeš... ...viz. foto. :-)

Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2048

Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 16:41:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Igbt: Díky
Ibar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 22:28:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Igbt : No vidíš to?!! To jsem ani já nevěděl,že přijela ta podbíječka na kamionu.A to jsem s mistrem vrchního vedení mluvil!... ...No i když já se ho ptal jen na ten štěrk a jestli se bude ještě podbíjet,jinak má malého prcka tak jsme vedli hovot typu " jestli už mu rostou zoubky "
Co jste dnes v tý Praze vyvaděli, že jste byly dopoledne bez proudu...???.. Já vím,že za to může rozvodna ČEZU, jen jsem si trošku rejpnul,slyšel jsem to v radiu...
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 361

Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 22:29:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass a Ibar: díky za info.
Takže jak to právě teď vypadá-na většině zastávek ČSAD (alias DPÚK) jsou vylepeny jízdní řády našeho DP (ale ještě ne všechny-někde chybějí). Na netu bohužel ještě nejsou, ale jsou prakticky shodné s těmi starými. Což se dalo samozřejmě čekat (větší úpravy budou podle mého až v novém roce). Podobně je na tom i DP Teplice-ten má již JŘ na stránkách s poznámkou, že jízdné je zdarma. Ba ani DPÚK nespí-jsou již přdělány všechny jízdí řády-na většině linek je provoz "zajišťován" jedním párem spojů (ale např. na lince Litvínov-Č. Jiřetín je jen půl páru spojů !).Některé linky, zdá se, již nejsou uvedeny. Bohužel změny nejsou v IDOSu-tam je vše při starém.

DĚKUJEME
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 362

Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 22:34:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ukázka jízdních řádů:

DĚKUJEME
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2049

Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 23:26:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Orlí spár: Jestli budou nějaké úpravy, určitě až časem. Spíš bych je čekal až kraj vybere příští rok dopravce na těch pět let, co slibují.

Jízdní řády vypadají přehledně. Docela by mě zajímalo, jaký bude tarif atd. Protože normální lidi budou docela čučet, co se děje.

Jinak jsem koukal, že busy do Prahy snad jezdí normálně DPÚK dle normálních jízdních řádů, tak alespoň něco.

Ono s Teplickem je stále problém, není žádný dopravce zatím vybrán a ono se tam asi nikomu nechce. Ta oblast je hustá na linky a nároky na počet busů jsou určitě velké.
Je vidět, že DP Teplice se určitě připravuje na linky do Duchcova a Oseka a do Krupky (myslím později s normál tarifem a svými busy, už to chtěli dávno). To se dalo čekat. Evidentně zatím budou mít busy z Prahy.
Ibar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33

Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 23:29:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Orlí_spár : Naše vedení na podniku snad i spí jak tam makaj,aby to bylo všechno O.K. No uvidíme jak se stím popasují. Je to všechno moc na rychlo,snad se jim to do IDOSu podaří zanést co nejrychleji.
Ibar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 34

Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 23:43:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Vladass : Na těch meziměstských autobusech bude snad z odbavovacího systému jen kasa u řidiče. Nástup bude pouze přednímy dveřmi. I když v součatnosti budou linkové spoje suplovat městské autobusy,odbavování bude jen u řidiče. Tarif by měl být shodný s tím co provozoval DPÚK.
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 367

Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 23:45:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ibar: to rád slyším. Taky jsem slyšel od kamarádky, že i řidiči maj dost fofr. Jeden z nich se prý nechal i slyšet, že ten jeho vedoucí je asi ko... , jelikož mu nedochází, že den nemá 48 hodin, rozdvojit se nemůže a ovládat vlastní autobus a zbývajících 7 silou vůle lze jen v povídkách Šimka a Grossmana
Držím všem zaměstnancům DP palce

K tomu IDOSu-doufám, že se tam zároveň objeví i tramvaje a vnitroměstské busy ("mezikatastrální" spojení tam je). Zvlášť absence tramvají mi schází

PS: hezkej motýl, tyhle lítaj v Českym středohoří a někdy zabloudí až do Litvínova

DĚKUJEME
Orlí_spár
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 368

Odesláno Pátek, 08. září 2006 - 23:55:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ibar: tos tím tarifem jsem zhruba očekával. Doufám, že mi pojde zítra ráno autobus do Brandova z Litvínova 6:30.

DĚKUJEME
Ibar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 35

Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 00:10:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Orlí_spár : Dej schválně vědět jestli ti to jelo! Slyšel jsem ,že výkend by měl být v pohodě.

PS. Tenhle motýl zabloudil až do Mostu...... doufám,že ho nikdo jen tak nechytí a nepřipíchne do zbírky!
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25517

Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 00:14:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Moc pěknej motýlek. :-) Není to martináček fenyklový? :-)
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Ibar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 36

Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 00:31:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Martin_zlivský : ...... kdepák, i když nevylučuji nějakou podobnost......ale tenhle motýl se jmenuje " Ivánek řízkovej "....... víš..???...
...
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 25525

Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 01:41:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už vím. :-) Ale stejnak je pěknej :-) (ostatně já tam mám racka :-)).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1889

Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 18:30:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Malý pozdrav z Chomutovského AN

Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2050

Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 18:40:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ibar: Nástup předem je na meziměstě jasnej. Mě spíš šlo o to, jestli na linky do Lomu, Braňan apod. budu moc jet na kartu. Ono některé linky asi můžem časem čekat, že se zaintegrují do městských.
Když to tak vezmem, tak linku osm můžou hned zrušit. Její směr v pohodě vykryjí meziměstské busy stejného přepravce
Ono se to všechno srovná, promyslí a upraví. Jak psal Ibar, je málo času.

Ibar: Pěkný motýl

Tzv: Díky za fotoinfo

Jinak DP usiluje i o měziměstskou dopravu na Teplicku. Osobně v nekterých linkách nejsem proti, ale neměl by si toho DP zas brát tolik. Zase si nemyslím, že je tady prostor a zázemí na to, aby zdejší městský DP byl jedním z těch velkých dopravců v ČR.
Na Teplicku se údajně prohání městský busy DP Praha, jen ale na těch nosných linkách. Zbytek asi nic.
Na bližší průzkum nemám čas, tak snad někdo jiný bude informovat.

DP údajně získal tři busy z Brna (Karosy B732, nějaký busy v Plzni a Pardubicích).
Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1892

Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 18:57:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O brněnských vozech jsme taky někde četl (asi v sousední diskusi). Co se týče pardubických vozů, tak v tamním DP se vyřazovaly vyložené hajtry, nevím.
Jinak si myslím, že různé busbazary apod. mají kšeftů až nad hlavu... Docela mě mrzí, že nemám dva tři busy, asi bych taky zkusil získat nějakou linku.

Zítra nebo někdy v brzké době plánuji výlet do Loun, důvod je jasný - Kavka.
Ibar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 37

Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 23:34:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem rád,že se motýlek libí..!!!...

Dnes jsem měl volno,tak nevím jestli všechno klape. Ale snad jo. Zítra jezdím hokejovou posilu, tak snad se něco dovím.

To VLADASS : Určitě to všechno během nějaké krátké doby dají dohromady.Pořád se na tom pracuje.Náš podnik uděla všechno proto,aby se to zvládlo. Já si myslím,že by neměl být problém v odbavování na kartu. Pokud tam ovšem budou naše kasy.
Byl jsi se někdy podívat do DP? Než se začalo u nás propouštět tak měl DP 600 zaměstnanců,v současné době jich je né celých 300.Většinou to byli kluci z dílen a řidiči co se propouštěli. Já jsem přesvědčenej,že bychom ty Teplice zvládli levou zadní. Zázemí na to máme. My jsme vlastně závislí na každém ujetém kilometru.Linkové spoje nebudou zatěžovat kasu měst,ale kasu krajskou.
Já osobně jsem trošku na váškách, co se týká toho,že jsme s DPÚK nedržely basu,ale mít práci je důležitější. Jsem zvědavej jak to všechno dopadne!!!

Jinak docela mě překvapila Litvínovská SETA, slyšel jsem to TV novinách.No ono asi na tom pořekadle " kdo má hodně,chce ještě víc " asi něco bude.

(Příspěvek byl editován uživatelem Ibar.)

Jirik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 108
Odesláno Sobota, 09. září 2006 - 23:37:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak tady jsou autobusy z DP: Karlovy Vary, Plzeň, Hradec Králové a Brno. No dále se uvažovalo o autobusech Praha a Ostrava.
http://sweb.cz/jisa19/
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2052

Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 00:02:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tzv: Jo jo, mít nějakej ten bus, asi by to stálo za pokus
Aby tam ten Kavka bus ještě stál. On Kavka se docela rozleze a třeba bude kloubák muset jezdit. Čekají mě v týdnu cesty do Prahy, tak dám vědět, zda tam stojí.

Ibar: Ke cti DP patří, že jezdí (dle info) a visejí jízdní řády. Zdaleka ne všude se tak dělo a děje.
Ale jo, DP zázemí má, ale nebylo by to tak snadné. Jen lidí, co by se muselo přijmout. Sehnat autobusy atd. Navíc Teplicko je docela z ruky, kde tam ty busy parkovat? Dojížďka v případě parkování v dnešním zázemí dlouhá.
Je tu i otázka úrovně autobusů. Ono vozit lidi půjčenýma hajtrama z jiných DP není zrovna komfort 21. století. Osobně (můj názor stejně má pendrek váhu) bych byl pro v případě linek spojující Mostecko s Teplickem. Ale brát tam všechno je asi zbytečný. A na ty lukrativní linky DP Teplice Most nepustí. Teplický se na ně těší už léta. Ale je to jen takový psaní. Ono se časem uvidí. Třeba mé obavy jsou zbytečný

V souvislosti s tou Setou mě napadá to pořekadlo o Božích mlýnech. "Melou pomalu, ale melou". No jo no, hold ono se o Setě vždy říkalo, jak tam bez práce jsou hodně koláče atd. atd. Nechci to rozvádět.

Jirik: Díky za info o těch busech. A jak ty busy vypadaj, jak jsou na tom?
Ibar
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38

Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 10:48:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Vladass : Sedím v závodním výboru OS.Jsem svědkem jak se naše vedení staví k zaměstnanosti.Samozřejmě,že nejsem u všeho,ale snahu našeho vedení cítím. Vždy bylo snahou našeho vedení práci získavat,aby se nemuselo propouštět. To "ISO" byl taky krok,aby případní zájemci o naší dopravu měli o nás tu informaci,že jezdíme podle určitých pravidel a né jak se nám zlíbí.Jsem přesvědčený,že se nehrneme do něčeho na co nemáme.Nějak nám,ale vždycky podráželi kompetentní úředníci nohy!Co bylo platné,že jsme byli první 100% ekologický podnik v ČR a že máme zájem provozovat kvalitní dopravu.Jenže ta kvalita taky něco stojí,bohužel.Ale jak už jsem psal někdy v předešlém přízpěvku ono všechno souvisí se vším. Nás stále bude vedení tlačit,abychom přesvědčili,ty naše slavné zastupitelé,že jezdit umíme a hlavně chceme.Každý nasmlouvaný kilometr jsou korunky!A že je hlavním cílem spokojený cestující nemusím ani psát!Máme je opravdu neuvěřitelně rozmazlený!!!
Všechno co jsem teď napsal zatím si i stojím a to i přesto,že mě DP neplatí zlatem......

Jsem si ten svúj příspěvek přečetl a měl jsem z něj takovej údernickej pocit......Vypadlo mi tam co je u nás v ČR všeobecně známé,kvalita není ten nejhlavnější ukazatel !!!Důležitější jsou prašule !!! To je ten největší zádrhel v naší současné splečnosti a za to taky ten DPÚK bojoval !!! On vlastně kopal i za nás až ho ukopali úředníci!!!

Tzv
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1893

Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 10:51:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jojo a dle infa z Pbic stáli prý tři karosy přistavený u dílny čumákem k bráně, docela by mě zajímalo, kam půjdou sloužit.

Vladass: No já spíš sázím na to, že je víkend a že vypravenost je výrazně nižší než ve zbylé dny, tudíž by tam stát měli/mohli. Zítra se vynasnažím odchytit si mostecký autobus na lince do Chomutova.
Jinak co tak začínámsledovat situaci u nás, tak mi nějak unika aktivita našeho DP - teda vyvinula-li se nějaká. Zrovna o linku do Kadaně chomutovští vždycky stáli.
Jirik
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 109
Odesláno Neděle, 10. září 2006 - 11:03:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vladass: Ty busy jsou, až na 3 vyjímky, v pefektním stavu. Nejlepší jsou asi ty z Plzně. Pokusím se udělat pár fotek.
http://sweb.cz/jisa19/
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 08:25:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dojmy ze soboty 9.9. dopoledne:
Na autobusovém nádraží v Litvínově zjišťuji, že na většině regionálních autobusových linek od 9.9. zajišťuje provoz D.P. měst Mostu a Litvínova. Již byly vyvěšeny nové jízdní řády tohoto dopravce (viz výše), s platností 9.9.-9.12.2006, většinou z opačné strany zastávkových sloupků. Autobus linky do Brandova - městský, ev.č. 107, SPZ MOA 56-24, přijel od Mostu trochu opožděn. Asi proto, že se v něm před občany zviditelňoval severočeský hejtman Šulc. Nabízel ale jízdu zdarma. V dosti obsazeném autobuse se vyskytovaly kamery televizáků a mikrofony rozhlasáků, šotouši ale žádní. Šulc se svými nohsledy vystoupil z autobusu ještě v Hamru-Janově u Litvínova, dále do Krušných hor autobus pokračoval již bez něj.
Igbt
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 11

Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 09:20:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Cogwheel => Jak měl označenou cílovou zastávku, popř. trasu...? Bylo to na panelech BUSE nebo měl za oknem jen papírové cedulky?
Cogwheel
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.228.94.242
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 10:18:59   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za předním sklem byla papírová cedule modré barvy.
xyz
Neregistrovaný host
Odeslán z: 89.102.249.250
Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 15:32:21   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já jsem dnes v Mostě na nádraží cca ve 14:50 potkal taky jeden bus B732 a za oknem měl bílou papírovou cedulku i když měl panely BUSE, myslím že jel do Litoměřic
Vladass
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2055

Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 18:27:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ibar poslední příspěvek: Naprostý souhlas
Hlavně s těmi penězi. Ono nejde, aby za cca 29 Kč za kilák jezdily maximálně pět let staré plynové busy s klimatizací.
Ono kdyby si znalí lidé z jednotlivých oblastí sedli, vytvořili takové jízdní řády a linky, které lidé potřebují, určili vhodnou kapaictu (on minibus za stejný peníz může odjezdit dvounásobek, co dvanáctimetrová Karosa, a že by na spoustě míst minibusy stačili všichni víme). Pak by třeba bylo na moderní kvalitní pohodlné busy.

Jirik: Díky za info o těch busech. Ty nejhorší jsou z Pardubic? A jsou to městské manuálny, tedy B732?

Cogwheel: Zajímavá informace. On se hejtman Šulc teď musí zviditelňovat, nic jiného mu nezbývá.
Jen taková rejpavá poznámka. Kde byl hejtman Šulc dříve primátorem, a kterého dopravce dnes dané město vlastní!

Autobusy jsou označeny papírovými cedulemi. Řekl bych, že jsou zalité ve fólii. Je tam výpis trasy + snad i logo DP MaL.
Dopravu zajišťují městské LPG vozy. Jezdí normálně dle jízdních řádů. Dnes se v Litvínově objevila i Karosa B931, ev. číslo 114. Ta nabídla hodně dobrou kvalitu a komfort, zde dříve ne tak častý.
Busy jezdí normálně z běžných stání, kde staví a stavěly i busy DPÚK.

Ibare dobře, pokud je DP připraven na Teplicko, tak ať do toho jde. Jde jen oto, aby ne moc dlouho DP nejezdil obstarožními busy půjčenými z jiných DP. To asi není to nejlepší.

Dotaz asi na Ibara: Hodlá DP koupit nějaké meziměstské nové busy (například mi napadá velmi vhodný částečně nízkopodlažní Sor B N9,5, do regionu velmi vhodný)? Nebo se uvažuje o nějakých renovacích jiných vozů? Uvažuje se o promyšlenějším vypravení linek a spojů (věřím, že DP bude aktivnější než DPÚK)? Nějaká oprava a doplnění přístřešků na alespoň dvou stáních v Litvínově na nádraží? Atd.? Samozřejmě nemyslím hned.

Tzv: DP Chomutov mě zklamal. Čekal jsem větší iniciativu, dříve jí tedy vykazoval.
Dnes na lince z Chomutova meziměstská Karosa DP MaL.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace