Autor |
Příspěvek |
Tzv
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1894 Registrován: 12-2004
| Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 20:12:59 |
|
Nojo, já se motal na lounsku, viděl jsem pár vašich vozů, kavkův bílej kloubák. Jeden z řidičů DP říkal něco o bílině, tak nevím. Cedulky na vozech jsou zatím papírov asi všude. Kavka je má zalité ve folii (alespoň některé) a na těch vašich logo DP je. Jinak vaše autobusy už člověk potká opravdu všude.
2001 - 2006 - pět let od oficiálního ukončení provozu Chomutovských Ikarusů |
|
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 39 Registrován: 7-2006
| Odesláno Pondělí, 11. září 2006 - 21:19:02 |
|
To Vladass : Takové rozhodnutí zřejmě bude muset udělat představestvo DP. Naše vedení (managment) k tomu asi nebude kompetentní.I když samozřejmě podklady musí připravit. Myslím si ale,že pokud projdeme tím avízovaným výběrovým řízením ke konci roku,tak se rozhodně budou muset podniknout kroky k zajištění linkových autobusů. Co se týká cituji : "Uvažuje se o promyšlenějším vypravení linek a spojů " To je záležitost jednotlivých obcí + kraje. Obec si davá požadavek na kraj,kraj smluvně dá DP pokyny, DP spracuje náležitosti dané zákonem k provozování meziměstské dopravy. Nasmlouvají se počet ujetých kilometrů, jejiž strátovost kraj hradí.Jednu linku může provozovat výce dopravců (pokud má licenci a další zákonné náležitosti) ale pouze jeden dopravce na lince může být dotován z veřejných zdrojů. Jak to bude s těmi přístřešky na zastávkách to je záležitost jednotlivých měst a obcí.Tak to alespoň funguje v součastnosti.Autobusové zastávky MHD jsou města a tramvajové patří DP.Nevím ale jak je to s autobusovým nádražím.Mám takový dojem, že to spadá pod nějaké středisko DPÚK. DP Chomutov provozuje nadnárodní společnost(teď si nevzpomínám jak se jmenuje).Asi mají někde daleko centrálu. To xyz : Dopravní kancelář od čtvrka spracovávala jízdní řády. Do systému buse asi ještě nebyl čas nahrát data,aby se zobrazovaly cílové stanice na panelu.Postupně se to ale všechno bude dostávat do určitých kolejí. |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 40 Registrován: 7-2006
| Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 08:57:17 |
|
Našel jsem na webu tento článek : http://www.homerlive.cz/homer/most/art_18864/mostecke-autobusy-vyjely-do-hor-i-na-lounsko.aspx |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 41 Registrován: 7-2006
| Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 11:09:56 |
|
A tady je video, jak psal Cogwheel : http://www.dakr-tv.cz/archivkrajusti.htm |
xyz Neregistrovaný host Odeslán z: 89.102.249.215
| Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 16:43:56 |
|
Jinak na IDOSu už je předělaný název přepravce např. linka Litvínov > Brandov už má v dráze spoje název DPmMaL. Příklad: http://jizdnirady.atlas.cz/Route.asp?cl=C&tt=3&i=42630&s1=14125&s2=1670 |
Adam_r Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 706 Registrován: 10-2003
| Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 17:12:39 |
|
Jednu linku může provozovat výce dopravců (pokud má licenci a další zákonné náležitosti) ale pouze jeden dopravce na lince může být dotován z veřejných zdrojů. To neni uplne pravda. V IDSJMK jsou linky, ktere jsou provozovany dvema dopravci pod dvemi licencnimi cisly, a obe linky jsou dotovane. Viz napr.: http://www.idsjmk.cz/jrady/303.pdf |
Ostravák
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 3466 Registrován: 5-2005
| Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 17:24:28 |
|
V Ostravě funguje to samé jako v IDSJMK. Viz: http://www.kodis.cz/Z070.pdf
MHD Ostrava FOTO Ostrava ...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... a doufám, že již brzy bez chamtivého bobra na radnici |
|
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 42 Registrován: 7-2006
| Odesláno Úterý, 12. září 2006 - 23:35:55 |
|
To Adam_r, Ostravák : Jak jsem slyšel tak jsem předal. Zřejmě to tedy jde i takhle. Asi jeden dopravce by nezvládl pokrýt linku podle požadavků měst a tak se přibral druhý dopravce. A nebo se jeden bývalí dopravce rozdělil na dva a o linky se podělil.Nevím je to jen moje spekulace. |
Martin_zlivský
Moderátor
Číslo příspěvku: 25668 Registrován: 4-2003
| Odesláno Středa, 13. září 2006 - 03:58:02 |
|
Já bych v tom neviděl rozpor - formálně se jedná o dvě linky (=pod dvěma čísly, když budeme hledat na portal.idos.cz), ale pro cestující se tváří ve výstupu (=jízdním řádu pro cestující) jako jedna linka.
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova World Jumping Day: www.worldjumpday.org |
|
Martin_zlivský
Moderátor
Číslo příspěvku: 25669 Registrován: 4-2003
| Odesláno Středa, 13. září 2006 - 04:08:52 |
|
Přirovnat by se to snad trochu nechalo k JŘ vlaků, kde se také neuvádí každá trasa zvlášť (tedy třeba Most - Louka - Dubí a Most - Louka - Osek - atd.), ale dohromady. Stejně tak vlaky různých dopravců na téže trase (Liberec - Varnsdorf). A je to tak pro cestující jedině dobře, protože se v tom dá vyznat (na rozdíl od JŘ autobusových, kde se občas kvůli spojení dvou obcí musí pročítat pět tabulek s miliónem poznámek).
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova World Jumping Day: www.worldjumpday.org |
|
jirka_33 Neregistrovaný host Odeslán z: 89.102.213.5
| Odesláno Středa, 13. září 2006 - 20:00:36 |
|
Já myslel, že toto je diskuzní fórum o tramvajovém provozu, ale zatím se tu bezmála čtrnáct dní diskutuje o autobusech :o( |
Martin_zlivský
Moderátor
Číslo příspěvku: 25727 Registrován: 4-2003
| Odesláno Středa, 13. září 2006 - 20:29:42 |
|
Sice je to téma v tramvajové sekci, ale je i o autobusech (jak ostatně praví i název). Trochu se to teď dostalo mimo rámec, ale to snad není na škodu, když jde o velmi aktuální záležitost.
|
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2056 Registrován: 3-2004
| Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 12:00:59 |
|
Ibar: Vím jak to funguje s linkami. Jde o to, že se najdou nelogické a velmi drahé souběhy, které celý systém prodražují. Dopravci to pravda může být jedno, dostane to zaplaceno, ale já věřím, že DP MaL nebude k tomuhle tak flegmatický jako byl DPÚK. O to jde. Jde o celkovou efektivitu systému. Jen ta může zaručit dlouhodobý kvalitní provoz. Přístřešky vím také čí jsou. DP se o své městské tramvajové stará dobře. Města o busové už hůže. V Litvínově je to prakticky hrůza a Most se snaží ho dohnat. Asi zde jsou nejrozmazlenější cestující v ČR, ale rozhodně ne doprovodnou infrastrukturou. Mě šlo o to, zda DP nebude uvažovat (nebo město-a) o odkupu autobusových nádraží. To je totiž prakticky jedinná cesta jejich opravě a dostání na úroveň dnešní doby. Autobusová nádraží by měla zpravovat firma BUS.COM. Přešel tam na nejvyšší místo sám pan generální z DPÚK. Ibar a ostatní díky za odkazy a informace jirka_33: Sice je to jak psal Mz v tramvajové sekci, ale to bychom tady toho moc nepsali, jenom o tramvajích. Tam se prakticky nic neděje. Tramvaje vesele jezdí, nové nejsou, reklamy jsem zde uvedli, o podbíjení se také psalo. Prakticky se nic neděje. Docela mi vadí, že na spoustě míst nejsou jízdní řády. Je to dosti nepříjemné. Lidi neví, jak to jezdí a rozhodně cestujících dramaticky ubylo. V DP v Mostě jsem viděl stát plzeňský bus a na nějaké lince v okolí Loun dva brňenské. Jsou ty busy opravdu ve slušném stavu. Nejsou to zdaleka orezlý rachotiny. Pobavili mě nářky ekologů, jak jezdí staré smradlavé busy apod. Jen bych chtěl podotknout, že v okolí Litvínově jezdí místo starých smradlavých Karosy DPÚK ekologické LPG busy. Oni totiž ekobusy jsem zavítali jen opravdu vyjímečně. V okolí Mostu i Loun jezdí také LPG busy. Tedy počet plynových ekologických busů je minimálně stejný, spíše vyšší. Jinak v Lounech stála městská 126 v úterý a včera na lince jedna z reklamních (volební Mostečanů) 931. Víc jsem toho v novinách nečet a z busu do Prahy neviděl a od jiných neslyšel. |
Martin_zlivský
Moderátor
Číslo příspěvku: 25790 Registrován: 4-2003
| Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 12:41:22 |
|
Ekologie... Si stále myslím, že ten jeden autobus se mezi ostatním provozem ztratí. Takže hrát si na ekologii je pěkné, ale dost často zbytečně drahé, když pak kvůli tomu jezdí méně spojů, protože zdroje financí jsou omezené. Pokud už nějakou modernizaci, tak pro cestujícího, jinak maximálně v rámci nutného splnění norem. Můžete namítnout, že za/na ekologický provoz lze peníze/dotace získat - ano, ale ty pak samozřehjmě opět někde chybí. (Neberte to tak absolutně - jen chci rozproudit diskusi - ač tahle by se asi hodila zrovna jinam.)
|
Adam_r Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 709 Registrován: 10-2003
| Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 13:23:39 |
|
Můžete namítnout, že za/na ekologický ptrovoz lze peníze/dotace získat - ano, ale ty pak samozřehjmě opět někde chybí. Ono lze ziskat na porizeni infrastruktury, ale ne uz na provoz. A jak uz tady bylo napsano, tak pokud denne autobus nenajezdi nejake (ne zas tak male) mnozstvi kilometru, tak provoz plynobusu je drazsi, nez provoz dieselbusu. A to se musi nekde projevit. To je/byl samozrejme jeden z problemu DPUK - za granty se nakoupily plynobusy, ale jejich provoz zas az tak levny neni. |
Orlí_spár
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 369 Registrován: 8-2004
| Odesláno Čtvrtek, 14. září 2006 - 16:54:18 |
|
Tak se nám náštěstí začíná dostávat autobusová doprava do normálu. ČSAD už je zaplaťpánbůh v a doufám, že tentýž osud potká soudruha Šulce(z božího omylu hejtmana) a vůbec celé yntelygentný vedení kraje. Na stránkách DP jsou už nové tabulky jízdních řádů (bohužel v typickém ČSAD provedení-doufám, že se to co nejdřívě změní)a nové jízdní řády jsou taky na všech zastávkách. Doufám, že od nového roku/ grafikonu se dočkáme i změn linkového vedení, tarifu, nasazování vozidel (chtělo by to alespoň pět nejmenších SORek) atd. atd. Hlavně by to chtělo likvidaci souběhů tramvaj/ autobus. Stejně s tím nikdo nejezdí. Historicky druhý spoj, který zajišťoval náš DP na lince na Brandov.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály. Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz DĚKUJEME |
|
B741
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 135 Registrován: 7-2005
| Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 16:17:51 |
|
Tak nám jezdí mezi Mostem a Lounama přes Počerady i autoškolní vůz B 732 s kasou. Ta málá Sorka se po zrušení linky 200 bude hodit na meziměsto...... |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2057 Registrován: 3-2004
| Odesláno Pátek, 15. září 2006 - 23:25:56 |
|
S těmi ekologickými busy souhlas. Osobně je podporuji, ale musí to mít přínos odpovídající ceně! A to už je diskutabilní. Ono všechno se musí zaplatit z nějaké vytvářené hodnoty peněz. Je otázka, zda zaplacením dražšího provozu plynových busů (dotování potřebné drahé infrastruktury) jsou efektivně vynaložené peníze. Jestli by třeba neměly větší efekt vložením do výzkumu a vědy. Třeba na výzkum termonukleární fůze apod. Ale to je debata na dlouho a dlouho a můžeme si tu psát klidně roky Orlí spár: Ona všechno to je i otázka politické diskuse. Šulc jako ODS podporuje změnu, ČSSD na kraji zase chce zpět DPÚK. Změnu linkového vedení, omezení souběhů atd. také očekávám. Snad DP nebude flegmouš jako DPÚK a bude tlačit na efektivnost. Ten souběh bus tramvaj chápu, určitě to myslíš v úseku nádraží Litvínov - Chemopetrol. Jenže je otázka, zda by to nevyhnalo těch pár cestující. Jak už jsem psal, můžu říct, že kapacitně a i jinak znám oblast Litvínovska. Zde jednoznačně ideální vidím vozy Sor BN 9,5. Moderní, levný, částečně nízkopodlažní bus s možností manuální převodovky (uspoří palivo) a kapacita na linky do Lomu, Louky a Radčic bohatě stačí. Na hory také, ale sem bych uvažoval i nějaké překopané dodávky. Mimošpičkové spoje by to pokrylo a je to přeci jenom mnohem dál než do Louky apod., takže úspora velmi výrazná a viditelná. Ale do hor by klidně mohla jezdit i linková Sorka 7,5 (jenže se momentálně nevyrábí a městská má málo sedadel, tu sem rozhodně ne). B741: No co k tomu dodat. Hold jezdí co může Ale ideál to určitě není. Info k tomu kloubáku číslo 54. Interiér je asi jen opravený (hold žádná modernizace). Lak je nový asi na celém buse. Střecha nevím, ale nasávače větráků jsou určitě nenalakovaný. Na lemy výřezů kol jsou použity, snad poprvé tady, plastové kšiltíky. Celkově ten bus teď působí dobře. Otázka je, jak dlouho to vydrží. Dneska jsem koukal na rok nalakovanou B731 číslo 121 a ta je rezavá a kvete jedna radost Škoda, takhle nekvalitní práce je vyhazování peněz. Ještě by to chtělo lak na 52 a 55, ale určitě se dočkají. Určitě jsem si nevšiml jenom já, starší kloubáky 50 a 51, vůbec 51, už rezne hodně. Napadá mě, zda má smysl to vůbec ještě opravovat. Dnes jsem viděl novou reklamu na tramvaji. Vůz 277 celý oranžový. Reklama na komunální volby ČSSD. Je to opět celovozová samolepka. |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 43 Registrován: 7-2006
| Odesláno Sobota, 16. září 2006 - 10:42:52 |
|
To Vladass : Tak ti nevím jestli může někdo z naší firmy přijít na úřad a argumentovat jestli tenhle spoj a tenhle spoj je zapotřebí a nebo jestli není zbytečný. Představ si ,že sedíš u holiče a on tě přesvědčuje,že by ti střih , na havla, slušel víc než třeba do hola. Města jsou klienti a my hold plníme jejich požadavky. Když budou chtít ,abychom jezdili v intervalech po pěti sekundách...... Tak proto uděláme všechno,aby to tak bylo.Ale to by nám asi sotva stačil státní rozpočet! A to je ono...!!! Za peníze se toho dá hodně udělat! Já osobně jsem přesvědčen,že pokud se do městské rady nedostane někdo,kdo dokáže fundovaně o MHD hovořit a rozumí tomu o čem hovoří...tak to půjde pořád od deseti k pěti! Každá mince má dvě strany rub a líc. Cestující zajímá jen ten líc.Ten rub má různé podoby,je před námy ukrytý.Asi bychom se divili,kdyby všechno vyšlo na povrch.Ale raději to ani nevědět...!!! Na to totiž musí být silný žaludek...!!! Jinak na tom Plzeňském KáTéčku kluci makaj jak barevný.Teď zrovna mají v placu ten střední díl. Přiští týden v Praze v ústředních tramvajových dílnách se koná celostátní soutěž řidičů tramvají v jízdě zručnosti. A teď se podržte!!!! Já starej (nebudu sprostej)...budu reprezentovat DPmMaL.a.s..."TO BUDE OSTUDA"....!!!! (Příspěvek byl editován uživatelem Ibar.) |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 44 Registrován: 7-2006
| Odesláno Sobota, 16. září 2006 - 12:22:06 |
|
To jirka_33: Hele nemysli...!!! Raději diskutuj...!!! Jestli tě něco zajímá ..tak šup sem stím! Třeba se nějaká ta diskuse rozvine... |
Tzv
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1903 Registrován: 12-2004
| Odesláno Sobota, 16. září 2006 - 21:11:57 |
|
DP Chomutov má čtyři autobusy v Bílině i s řidičema, jestli jezdí navečer domů, nevím. O žádné nadnárodní společnosti, která by provozovala výše zmiňovaný DP, nevím. De mého infa je ve vlastnictví měst Chomutova a Jirkova. Na lounsku je možno potkat vcelku velké množství různých mosteckých vozů, nějaké jsem potkal i v Žatci. Každopádně je to zajímavé potkat tolik Kavků a DP Mostů v místech, kde byly k potkání jenom česani. Ad motory: Ono je hezké, že plyňák splňuje E5, ale to i spousta současných dízlových motorů. Některým ekologům bych zavedl výfuk od ekobusu do ložnice, aby se přes noc nadýchali čerstvého vzduchu.
|
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2058 Registrován: 3-2004
| Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 10:09:39 |
|
Ibar: No kurňa, tak tu soutěž ve zručnosti vyhraješ! Jakej problém Třeba uděláme fan club, transparenty, trumpetky, řechtačka, buben, vypravíme autobus atd. Máš recht, že v zastupitelstvu nebo radě by to chtělo někoho fundovaného a vlivného. Jenže tomu moc nevěřím. Určitě nemůže jen tak DP někam příjít a něco chtít. Ale města slyší na peníze a mě jde o to, že se někde (vůbec v linkové dopravě) platí zbytečně dva stejně jednoucí spoje atd. O to jde. Jde mi o ušetření a efektivitu. Přeci musí být nějaké konzultace porady atd. Tzv: Vždyť taky DP získal na Lounsku hromadu linek. Mrkni na www.dpmost.cz je tam v jízdích řádech jejich soupis. Ty vozy z Brna jsou také od nás, tedy jezdí pod hlavičkou DP MaL. Ekobusy, plynobusy apod. Ono před deseti lety to význam mělo. Výfukové splodiny byly několikanásobně lepší než totéž od dieselových busů. Dneska už to tak markantní není. Nedokážu to úplně posoudit, ale myslím, že dnes se plynobusům dává větší význam a přínos, než nabízejí. |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 45 Registrován: 7-2006
| Odesláno Neděle, 17. září 2006 - 23:02:44 |
|
To Tzv : Zjistím ti toho provozovatele...!!! To Vladass : Funguje to trošku jako v Kocourkově. Zatím neexistuje žádná moc ani vůle,aby všechno bylo skoordinované. Jednoduše a prostě dostaneme befel a nikdo se už o tom s nikým nebaví.Když budou námitky ať oprávněné nebo neoprávněné , tak když se vám to nelíbý tak co tady otravujete!!! Už je spousty dopravců co potom skočí jak slepice po flusu!Když se někdo vzepře (viz DPÚK) tak sním zatočíme! Co si to vůbec dovolují takovou nehoráznost,chtít za službu peníze!!!Co nám je do lidí my máme svých starostí dost!Jestli pak vůbec ti lidi vědí co nás stojí udržovat ty krásné vily!A nakolik nás vyjde dovolená!A nákladné vzdělání našich potomků a stím spojeny další náklady na jejich beztarostný život!? Takhle nějak musí uvažovat ti zodpovědní,jinak si to sám nedovedu vysvětlit! Samozřejmě,že porady jsou.Schází se vedení společnosti,představenstvo i dozorčí rada.A výsledek je takoví jaky je. Ale jedno vím jistě ! Podněty cestujících se vedení zabývá a i písemně odpovídá!A nejhorší na tom je ,že i anonymní stížnosti se řeší! No takové naděje si nedávám,že bych něco vyhrál......ale podívám se někam ,kde jsem ještě nebyl.A snad se taky seznámím s fajn lidmy. |
Orlí_spár
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 370 Registrován: 8-2004
| Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 17:20:10 |
|
Ibar: držíme palce-jen to těm pražákům natři (zvlášť tomu jednomu, který sem také občas přispívá ) Jinak s tím Kocourkovem naprostej souhlas. I když je dobře, že DPÚK jde do . Ale taktéž do oněch míst by měl směřovat hejtman a ostatní politické a úřednické vedení kraje. Vůbec se nebudu divit, když to na krajském úřadě v Aussigu dopadane jak na radnici v Havířově Kdy se budou montovat naše označníky na přebíranejch linkách ? Zatím jsem viděl jen pár držáku na JŘ. Část "trianglu" u vozovny v Ltv. je už hotová, ale co s tím zbytkem na "hlavní trati" ? Budou se tam měnit výhybky a křížení ? Jinak jak je to s tím finacováním meziměstské tramvajové dopravy ? V novinách vyšel zase nějaký nesrozumitelný článek, ale podle mejch dřívějších infromaci to už je v pořádku.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály. Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz DĚKUJEME |
|
Igbt
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 12 Registrován: 11-2005
| Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 18:36:32 |
|
Koukám, že tady má někdo nevhodné průpovídky, že Orlí spařenče? ... Pořád ještě jsem Mostečák! Jak fyzicky, tak úředně! Určitě budu mít lepší pocit, když vyhraje Ibar před nějakým pražákem. Taky držím palečky! |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 46 Registrován: 7-2006
| Odesláno Pondělí, 18. září 2006 - 21:42:15 |
|
To Orlí_spár : S tím křížením u Litvínovské vozovny jsem se dověděl,že samotné křížení nebude vyměněno,pouze se všechno kolem odstraní (dlažební kostky, betonové části) a zabalí do asvaltu (stejně jako je to před závorami na silnici). Co se týká financování meziměstké tramvajové dopravy těch 14 mil. jsme stále nedostali,ale primátor se snaží je z Kraje dostat za každou cenu. Zatím nevím jak to bude s těmi označníky,ale pokusím se to zjistit. Já osobně se domnívám,že na to naši najedou až se definitivně rozhodne kdo ty linky převezme.(Ke konci roku avízované výběrové řízení na provozování meziměstkých linek na 5 let) Jinak díky za podporu,ale dnes jsem dostal propozice a polilo mě horko! Bude se soutěžit na soupravě 2x T3R.P... já takovou tramvaj vůbec neznám! A teď jen pro toho,koho to zajímá.Opíšu sem to, co se v té brožůrce píšené celé ! Ve skratce!) Harmonogram soutěže: 22.září 06 pátek 14.30 hod. příjezd účastníků soutěže do hotelu Fortuna Rhea 15.00 hod. společný odjezd ze zastávky "Zborov - Strašnické divadlo" do vozovny Pankrác 16.30 hod. prezentace seznámení s vozovnou Pankrác 19.00 hod. prezentační jízda DP Praha na tramvajovou trať Hlubočepy - Barrandov 20.00 hod. volný program (asi se půjdu podívat na pražský hrad jak se tam střídá stráž......) 23 září 06 sobota: 7.00 hod. snídaně v hotelu (doufám,že tam budou alespoň švédský stoly!) 8.10 hod. společný odjezd ze zastávky Zborov - Strašnícké divadlo na místo soutěže 8.30 hod. slavnostní nástup (to je síla ! naposledy jsem nastupoval na vojně!) 8.45 hod. losovaní pořadí 9.00 hod. testová část 10.00 hod. soutěžní jízdy 16.00 hod. ukončení soutěže a odvoz do hotelu 17.45 hod. odvoz účastníků historickou tramvají z hotelu do vozovny Střešovice 18.30 hod. společenský večer a slavnostní vyhodnocení soutěže ve vozovně Střešovice 24 září 06 10 00 hod. odjezd účastníků soutěže (nepíšou tady nic o snídani! Kruci to abych si udělal sebou nějaký ten řízek!) A teď jednotlivé disciplíny. (dělá se mi z toho zle !!!) 1) teoretická část testy za a) silniční provoz(ještě jsem nové testy neviděl!) b) znalosti tramvaje T3 ( jsem rozmazlenej Astrou! na T3 už jsem skoro zapoměl!) c) test ze znalosti MHD ( vůbec nevím o co jde! pražský MHD vůbec neznám!Ale vím, že tam mají metro......) 2) jízda 3) zastavení na zastávce MHD ( no tak to bych snad ještě zvládnul) 4) průjezdní profil ( všechno jim tam porazím! ale budu zvonit!!!!) 5) rozpojení a následné spojení soupravy ( ááájeje,to má takovej lehce erotickej nádech ,že jo?!!) 5)zastavení proudového sběrače (to mají asi Pražáci,mi tady máme pantograf) na určeném místě 6) couvání vozidlem a zastavení před překážkou (nooo měli by si to tam naposledy vyfotit,třeba to tam ještě chvilku bude vypadat hezky) 7)odhad stanovené rychlosti (blbci jak asi odhadnu 10Km/hod.když jezdím rychlodráhou!) 8)zastavení vozidla před cílovou čárou 9) cíl a odstavení vozidla (tak to je ta nejkrásnější disciplína! Už aby bylo pondělí !!! Nooo kluci vidím to na první místo od zadu...!!! |
Fiiiiira
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 54 Registrován: 7-2005
| Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 14:17:09 |
|
Tak sem videl zrejme ex hradecke C 734 a B 732 v Mostě. Ev č. 31, 33, 198.
Čest památce provozu souprav Apolo v Chomutově |
|
Tramvajak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 52 Registrován: 4-2006
| Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 18:34:22 |
|
Ibar: T3R.P - těch se vůbec neboj, je to hodně podobný jako T3 s TV14, což, pokud se nepletu, právě u vás máte. Jde o to, že ta výzbroj je opravdu dost citlivá, což se o zrychlovačí samozřejmě říct nedá. Máme zachováno nožní řízení. Pro příklad - zkoušel jsem, jakou minimální rychlost lze s touto výzbrojí dosáhnout trvalým nášlapem, a ač to asi bude znít neuvěřitelně, objel jsem na jedno jediné trvalé zadání jízdy vozovnu Pankrác nepřetržitou rychlostí 1-2 km/h (kolísala mezi těmito hodnotami). Prostě, pokud Ti nečiní potíže ježdění s T3M.3, nebude problém ani tady. Myslím, že vůz bude to poslední, co by po technické stránce ohrozilo medailové pozice. Navíc je možné, že si bude moci každý účastník udělat okolo vozovny "zahřívací kolečko" jako u formule 1, právě kvůli seznámení s vozem. Hodně štěstí! Kdyby Tě něco zajímalo, napiš na mail. (Příspěvek byl editován uživatelem tramvajak.)
tramvajakovy webové stránky > www.tramvajak.wz.cz |
|
Jirka_33 Neregistrovaný host Odeslán z: 89.102.253.230
| Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 20:10:10 |
|
Tak jsem si všiml, že na některých prostředcích MHD je psáno něco o 105 letech provozu MHD na Mostecku. Nechystá se nějaká oslava či den otevřených dveří? |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 47 Registrován: 7-2006
| Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 21:49:25 |
|
Ahoj Tramvajáku...!!! Něco málo jsem si o té T3R.P přečetl na netu. Díky! Hele ty budeš taky soutěžit? Když jsem byl mladší a soutěživější,tak mě nikam nevzali! Teď už jsem starší a usedlejší a jedu hned do Prahy!Kdysi by mě to tak nerozhodilo jako teď.No mám z toho fakt skoro panickou hrůzu,tak si z toho alespoň musím dělat legraci.Mám ti takové smíšené pocity na jednu stranu se těším (jak se svezeme na Barrandov a taky na tu historickou tramvaj), ale na druhou stranu,ze samotné soutěže jsem úplně mimo! Dnes jsem se dověděl,že naše vedení o té akci ví už půl roku!Kruci já bych do toho kop! Jsi vážně hodnej,že mi nabízíš pomoc ( přes e- meil),ale já vůbec nemám představu na co se tě mám zeptat?! Já teorii nemám moc v lásce (praxe je nenahraditelná!),je to stejné jako třeba v sexu......... No nějak to dopadne.Zítra už je středa (jdu k zubaři),a pak už se jen dvakrát vyspím a zcela se pojedu do tý Prahy znemožnit!Jestli budeš na tý soutěži taky přítomen, tak se mi nějak zviditelni,pokud si budeš chtít pokecat.Budu tam jen já (budoucí Mostecká ostuda) s koleginí, vedoucí dopravy a vedoucí tramvajových dílen. ZA CO ?!!! SOUDRUZI !!!....... |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 48 Registrován: 7-2006
| Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 22:07:42 |
|
To Jirka_33 : Hochu, já jsem nic neslyšel,že by se mělo oficiálně ke 105 výročí MHD na Mostecku dít. Vím jen,že se chce "Igbt" o něco pokusit ve vlastní režii ( viz příspěvek ze dne 04. září 2006 - 10:48:38) Cituji : "K 50. výročí rychlodráhy se ze strany DP nic nepřipravuje, ale já v plánu jistou akci mám. Pokud půjde vše hladce a přesvědčím pár lidí z vedení, snad DP změní názor a bude na akci spolupracovat větším podílem, než že nám jen "půjčí" trať. Zatím nic nebudu šířit, protože jsou to opravdu jen plány." Mám obavu,že by to už asi ani nezvládli.Jsou už tak zaměstnaní tou linkovou autobusovou dopravou, že organizace oslavy by je už asi fakt dostala do psychiatrické léčebny. Jinak slyšel jsem v rádiu,že se náš DP obrátil na své akcionáře, z důvodu velké stratovosti tramvajové meziměstské dopravy, o příspěvek 20 mil. Kč,-. Starosta Litvínova sám přiznal, v rozhovoru s redaktorkou,že akcionáři nedali DP plnou výši dotace a Ústecký Kraj nám dotaci taky ještě nedal. No tak ti nevím,asi když nejsou korunky tak není ani co oslavovat.I když je to škoda! |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2060 Registrován: 3-2004
| Odesláno Úterý, 19. září 2006 - 23:58:43 |
|
Ibar Neděle, 17. září 2006 - 23:02:44: No právě, a o tom to je! Snad se něco změní po komunálních volbách. Ale těžko, těžko Ibare uvidíš, ta soutěž bude spíš o poznávání lidí než o výsledku. Nakonec budou vítězové vlastně všichni Trať na Barrandof doporučuji. Moc pěkný! Jirka 33: Jo jo, na B931 ev. číslo 102 je to psané. Určitě i na nějaké tramvaji, ale to nevím. Neviděl jsem. S tím trojúhelníkem u DP v Litvínově toho asfalt moc nenadělá. Tam se měly dát přižové křížení, to by pomohlo. Určitě by to těm lidem v panelákách udělalo radost. Ale opět dokola. To by město muselo přihodit, to nepřihodí. Stačí se podívat, jak je v Litvínově nezameteno, zarostlý zánovní chodníky atd. atd. atd. S těmi penězy na rychlodráhu je to takový všelijaký. V zásadě to chce vyrazit ty prachy z kraje. Bez toho to bude dlouhodobě velmi obtížné! Určitě by se na provoze dalo něco ušetřit, ale rozhodně by to nebylo mnoho. Cestu ve zdražování taky moc nevidím. Mě osobně docela dělá obavy ta "velká ztrátovost". Oni ty tramvaje rozhodně ani v noci nejezdí prázdné a myslím, že o větším vytížení se na meziměstské trati už u vozidel mluvit prostě nedá! Snad to všechno bude nakonec dobré. Otázka na Ibara. Co to Teplicko nebo spoje na Teplicko? Něco nového? Na lince Chemopetrol-Litvínov-Osek-(nekdy i Teplice) jezdí stále náhradní doprava zdarma. Jinak je vidět, že na meziměstské linky jsou vyčleněny určité busy. Orlí sprá: No, moc se neraduj. DPÚK rozhodně ještě není v Ono totiž vylejzá ven, že z hlediska nařízení, směrnice apod. EU má asi DPÚK pravdu. EU talčí na nový vozový park s určitým podílem busů na alternativní paliva (chtějí omezit osobní auta a prospět ekologii - v globálu to asi může mít přínos). Dopravci mají právo účtovat vyšší kilometrické doplatky a náklady na obnovu vozů také dát do nákladů. U nás se to prostě nedodržuje a i v ostatních krajích jsou problémy. Jen dopravci doufají, že to není navždy, tak prozatím ustupují! Takže kdoví, jak to bude. |
Tramvajak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 54 Registrován: 4-2006
| Odesláno Středa, 20. září 2006 - 03:21:10 |
|
Ibar: poslal jsem ti mail.
|
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2061 Registrován: 3-2004
| Odesláno Středa, 20. září 2006 - 20:25:55 |
|
Tedy pár informací. Dle info z Homéru (vydání z první dekády září). Kraj prachy na rychlodráhu ještě nedaj, města intenzivně tlačí a nárok na ně mají. Pokud to letos s dotací nevyjde, tak to dle primátora Mostu nevadí. Je to problém z dlouhodobého hlediska. Omezování spojů a zdražení jízdného je krajní možnost, kterou města nechtějí dopustit. Na kraj tedy bude vyvíjen tlak. Prvních šest zastávek MHD v Mostě projde ještě letos rekonstrukcí. Budou to zastávky v ulici Rudolická (dvě), dvě u Kahanu a dvě u Aquadromu. Snad jsem ty zastávky nepopletl. Důležíté informace o dopravě v kraji odkaz1 A zajímavá malé busíky odkaz2 Protest DPÚK dneska v Ústí raději nekomentuji. To že kecaj, že mají nejvíce ekologických busů v ČR je už známý a ohraný. |
Tzv
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1905 Registrován: 12-2004
| Odesláno Čtvrtek, 21. září 2006 - 13:37:42 |
|
Tak nevím jestli vi víte, ale já vím. Včera jsem viděl C734 e.č.38 DPM&L, původem od dopravce Housa Ca. Fotil jsem, ale foťák mi odmítl uznat fotku, sviňák... Jinak šofér si s řazením moc netykal, byly slyšet zuby. Dotaz, kolik těch linkáčů přibylo? Jenom tenhle jeden, nebo více?
|
Slayer_
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 199 Registrován: 3-2004
| Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 15:41:33 |
|
Tzv: Dneska jsem ten autobus potkal ve Skršíně. Co já vim, tak zlínskej Housa Ca. všechny C734 už vyřadil někdy v zimě, tak tohle bude asi jedna z nich. Taky jsem viděl někdy před cca týdnem ject směrem ze Skršína na Korozluky ex Hradeckou B732 s původním hradeckým evid. č. 198 foto: http://fotogalmhdhk.unas.cz/Karosa_B732_199_b.jpg měl i pořád buse a reklamu. A u Čepiroh jsem potkal žlutou B732 taky ex. Hradec Králové s původním evid.č. 198. foto: http://fotogalmhdhk.unas.cz/Karosa_B732_198_b.jpg Vozy jsou vyrobeny 1993 a nevypadali nijak zašle a orezle. |
Tzv
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1910 Registrován: 12-2004
| Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 18:20:25 |
|
Tak jsem byl na návštěvě v Lounech a potkal jsem pár mosteckých karos, dva další exhousovy linkáče, nějaké kavčy, pár icom (resp. čsad slaný apod.) a do toho všeho pár dalších neznámých autobusů. Foto přidám večer.
|
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2063 Registrován: 3-2004
| Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 19:45:38 |
|
Tzv, Slayer: Hmm, tak to potěš koště. Nechci být rejpavaj, ale asi není nejlepší cesta kupovat už jednou vyřazené linkáče. Jestli to tedy je koupený a není to jen půjčený do podpisu dlouhodobý smlouvy. Abych také napsal něco zajímavého. Lidé v mém okolí jsou spokojeni se změnou dopravce. Respektive nejsou změnou nespokojeni. DPMaL si zaslouží pochvalu. Na Mostecku převzetí linkové dopravy zvládl velmi dobře! Jinak jak se lidi těšíte na příchod kloubových Manů do Mostu. Já osobně jsem na ně docela zvědav Pevně věřím, že po jejich dodání projdou generálkou po vzrou vozu 54 i vozy 52 a 55. Ještě něco, co se mi moc nelíbí. V některých vozech zůstaly staré ukazatelé pásma a času. Jenže na nich se pásma nezobrazují, jen čas. Je to pro cestující velmi matoucí a poměrně ošidné pro DP. Cestující nemá povinnost sledovat plánky sítě a předvídat (bez hlášení stanic prakticky nemožné), kde jaké pásmo končí nebo začíná. Co mě napadlo po info z Plzně. Tam budou montovat do tramvají atd. monitory. Teď nevím, jestli LCD nebo plazmovky, poběží tam info + zastávky + reklama. Myslím, že by to u nás bylo zajímavé aplikovat. Minimálně do nízkopodlažních vozidel by to nahradilo vnitřní informační systém a reklama by mohla být zajímavý finanční příjem. |
xyz Neregistrovaný host Odeslán z: 89.102.249.250
| Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 20:01:56 |
|
Vladass: Já se na ty Many těším, protože současný stav kloubových autobusů je opravdu katastrofální. S těmi ukazateli pásma - když byli např. v tramvajích ty staré, tak alespoň vydávaly zvukový signál, že se mění pásmo, ale ty nové nic. Takže nezbývá než pozorovat, kdy se to pásmo změní a to je podle mého názoru jako 100 let za opicema. |
Tzv
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1911 Registrován: 12-2004
| Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 21:05:12 |
|
No, souhlasím s tím, že sledovat to je problém. Místní si i poradí, ale co člověk, kerý to v Mostě nezná, jak pozná, kdy se změní pásmo??? Vladass: a co se dá dělat, na nové vozy není a dlouhodoběji jezdit s městskými autobusy taky nejde... Přidávám pár fotek z Loun.
|
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2065 Registrován: 3-2004
| Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 22:12:34 |
|
xyz: Souhlas, vozy 83 a 93 jsou opravdu na hranici provozovatelnosti. Nevím nevím, jestli by se jinde našli v ČR podobné. A co jsem minule prohlížel číslo 50, tak sice městský lak, ale ty léta už také jsou vidět. Rezu neutěšeně přibývá Já se na ty busy taky těším. Sice s nimi moc nejezdím, ale spíš jsem zvědavý, jak se bude vytáčet, jak bude zpracovaný kloub, v jakém budou provedení (čekám už novější než současné Many), jaké bude uspořádání interiéru atd. Ono prostě a jednoduše chybí akustické hlášení zastávek. O tom všem to je! Ale je to jen otázka času. Tzv: A jsou ty vozy už v majetku DP nebo jsou to jen půjčené vozy jezdící linky DP MaL? On DP nechce nic nového kupovat, dokud nemá dlouhodobou smlouvu. Jak už zde bylo psáno, nakoupily by se nové vozy. |
Tzv
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1913 Registrován: 12-2004
| Odesláno Pátek, 22. září 2006 - 22:28:13 |
|
No, vzhledem k tomu, že vozy mají (z určitého úhlu pohledu) mostecké barvy, na netu v bazaru už nejsou a všechny byly označeny logy DP Most a e.č, navíc byly na ústeckých krajských erzetách, tak si troufám tvrdit, že jsou majetkem DP.
|
| Odesláno Sobota, 23. září 2006 - 11:29:59 |
|
To Vladass: LCD monitory jsou běžně k vidění v tramvajích v Lipsku. Běží na nich reklamy, převážně lokálního charakteru (výstaviště, kina apod.) a také info o stanicích. Je to prima, člověk má pořád na co koukat. A ještě jedna věc mě letos v Lipsku příjemně překvapila. Krom toho, že to je město tramvají (provoz v sobotu byl bez nadsázky hustější jak v týdnu v Praze) mají ve vozech na několika místech kamery. Při každém zastavení vozu (i na křižovatce) se na monitoru, který je umístěn nad řidičem, zobrazí pohled do vozu. Ten je na zmíněném monitoru rozdělen do čtyř částí - pohledy ze čtyř kamer... |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 49 Registrován: 7-2006
| Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 13:54:11 |
|
Ahoj kluci! Tááak už to mám za sebou.Pražáci se opravdu vytáhli!Organizace přímo ukázková!Zaslouží si 1*...!!! Vždycky ,když jsem slyšel "Pankrác" tak jsem si vybavil věznici.Od teď si budu vybavovat skutečně krásnou a moderní vozovnu,kam si jezdí tramvaje s moderní výzbrojí odpočinout po celodenním namáhavém výkonu. Co se týká samotné soutěže,tak bylo naších soutěžících celkem 14, Slováků 4, Němců 6 a Rakušanů 2.Soutěžící byli z Liberce,Plzně,Brna,Olomouce,Ostravy,Prahy,Mostu,Bratislavy a Košic. Ti německy mluvící soutěžící, soutěžili tak nějak jenom na zkoušku,měli tam tlumočnici (mimochodem velmi dobrou). Když jsem jí slyšel mluvit česky,tak bych nevěřil,že umí německy a když mluvila německy tak bych naopak nevěřil,že umí česky. Samotnou soutěž zahájil sám generální ředitel DP Praha. No a konec byl v historickém muzeu ve Střešovicích. (Jestli jste si všimli,tak úmyslně protahuji prozrazení svého umístění.)No dobrá... tak já to tedy na sebe ..prásknu..... skončil jsem na 7 místě. Jinak tady musím pozdravit kolegu "Tramvájáka" (mladého sympaťáka),který si mě tam našel a celou mou jízdu fotil (doufám,že mu nepraskl objektiv!!!)Takže zdravím tě pane kolego! Jo a abych nezapoměl zdravim i Igbt! To Vladass : Nevím jak je to s tím Teplickem,před tou soutěží jsem nějak nevnímal okolí.Vím ale,že jsme koupili 3 autobusy s ČSAD Karviná. |
5273
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 130 Registrován: 9-2004
| Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 14:55:04 |
|
Nemá někdo přehled na kterých linkách jezdí Karosy 7225,7226 a 7287 půjčené z Brna? Nebylo by nějaké foto těchto vozů? Díky |
Tzv
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1917 Registrován: 12-2004
| Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 15:04:39 |
|
Tak 7226 máš o pár řádků výše, jezdí na Lounsku, ještě tam chystám výlet (al enevím, jak vyjdu s časem, případně bych dodal pár dalších fotek.
|
Demon3
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 174 Registrován: 2-2006
| Odesláno Neděle, 24. září 2006 - 17:41:31 |
|
Ibar: Gratuluju a jsem rád že se ti u nás líbilo. |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 50 Registrován: 7-2006
| Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 10:39:53 |
|
To Demon3 : Líbilo se mi u vás strašně moc...!!! Být mladší,tak neváhám a jsem u vás...! Připadal jsem si tam,jako Alenka,respektive Jeníček... v řiši divů.A ta trať na Barrandov je úplnej zázrak!(Z mého pohledu vesnického tramvajáka to všechno na mě působilo jako nadpřirozeno) Jinak vám ale nic nezávidím! Všechno co tam máte si zasloužíte.Doprava jako celek je v Praze děsná!Člověk musí být pořád ve střehu.Jen doufám,že i kolektiv tam máte skvělý! Vedení na mě působilo že je v pohodě.Vaši soutěžící byli perfektní manželský pár! |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2066 Registrován: 3-2004
| Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 12:11:15 |
|
Tzv: Koukám, ty busy jsou žluto-červený, takže trošku to simuluje městské barvy. Hlavně jde o to, v jakém jsou stavu. Aby to nebyly již dávno přežilé Karosy. Ale chápu tyhle nákupy, něčím jezdit musejí. Jirka 33: Zajímavé info o Lipsku. Díky za něj. Jak už jsem psal, myslím, že LCD do vozů nejsou i u nás vůbec od věci. Minimálně nízkopodlažní vozy jsou proto velmi vhodné. Je to tedy můj názor, třeba to někdo vidí jinak. Ibar: Sedmý místo pěkný. Já stejně pořád myslím, že neško ani tak o umístění samotné, ale o pěknou akci s lidmi z oboru v příjemném prostředí. Mě se také trať na Barrandov moc líbí. Je to prostě moderní stavba, kde se nemusela každá koruna dvakrát obracet. 5273: Tyhle busy jezdí na Lounsku. Viděl jsem je tam několikrát. Info z dopravy. Pokud někdo pojedete z Litvínova nádraží linkou Chemopetrol-Litvínov-Lom-Osek (spoj ve 22:35 jede denně přes Duchcov do Teplic) autobus nezajíždí na autobusové nádraží v Litvínově, ale staví na zastávce MHD linky 13 směr Litvínov Koldům. Je to krajem placená příležitostní doprava jezdící ZDARMA a má zákaz zajíždět na autobusák. Znovu opakuji, až na jednu vyjímku busy nejezdí jako dříve do Teplic! Z Litvínova do Teplic buď vlakem nebo nejistým přestupem na bus do Teplic v Oseku. |
Tramvajak
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 56 Registrován: 4-2006
| Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 12:33:12 |
|
Připojuji se ke gratulaci ke krásnému 7. místu, prý "budoucí mostecká ostuda"... Musím na Ibara také napsat jednu věc - ač to zde ve vší skromnosti neuvedl, v písemné, testové části soutěže se dokonce v kategorii řidičů umístil na druhém místě! Takže přátelé, můžete být na svého elitního řidiče skutečně pyšní. Celá soutěž je zdokumentována, objektiv mi naštěstí nepraskl. V brzké době fotky zpracuji a umístím na www, Ibare, Tobě je samozřejmě zašlu na e-mail ve větší velikosti. Jsem rád, že jsem Tě poznal.
|
Orlí_spár
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 375 Registrován: 8-2004
| Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 17:34:17 |
|
Tak jedna aktualita (podle infa od rodičovstva) Právě teď je zavřená silnice mezi Mostema Litvínovem v úseku od zdravotního střediska u Staliňáku do Souše. Doprava je odkláněna přes Komořany. Nejezdí ani tramvaje a místo nich jezdí busy. Je tam prý několik policejních aut a v Mostě je prý hafo těžkooděnců. To jsem zvědav, co tam nacvičujou. Doufám, že si tam zase neposiluje ego soudruh Langer
|
Orlí_spár
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 376 Registrován: 8-2004
| Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 17:42:31 |
|
Ibar: tak to gratuluju . Doufám, že byla propagace provozu Most-Litvínov dostatečně zajištěna Signály při průjezdu tarifním pásmem-taky jsem si toho všimnul-to není moc dobré. Snad se to napraví.
|
| Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 18:41:08 |
|
K infu o Lipsku připojuji dvě z mnoha fotografií, které jsem tam letos pořídil. Jedna je z interiéru tramvaje a jsou na ní vidět zmíněné LCD displeje a druhá s oblíbenou té trojkou, kterých jezdí v Německu hafo... |
Jirik
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 110 Registrován: 11-2004
| Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 18:44:39 |
|
Ta "výluka" mezi Soušá a Zdravotním střediskem byla kvůli spadlím drátům vysokého napětí (které nejsou pod proudem) na trolej. Někdo tam něco ukradl a spadlo to.
|
B741
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 138 Registrován: 7-2005
| Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 20:03:57 |
|
Tzv: do Loun jezdit nemusis ja ty fotky udelam a mrsknu je sem, mam ten druhej autobusak po ceste ze skoly na nadrazí CD. Ibar: gratulace k sedmemu mistu... super Ty brnensky vozy jezdí skutecne po Lounskym okresu |
B741
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 139 Registrován: 7-2005
| Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 20:05:11 |
|
mimochodem: busy provozovane DPmML vetsinou parkují u Hasičské stanice v LN, pokud je na AN 2 těsno |
Bobek
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 93 Registrován: 2-2006
| Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 20:32:28 |
|
Doplním jenom detail, těžkooděnci naprosto nemají souvislost s výlukou, nýbrž s fotbalovým utkáním SIAD Most - Baník Ostrava |
Lojzik
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 84 Registrován: 8-2006
| Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 20:56:54 |
|
Jirka-33 jakej si táhne ta T3 za sebou krásnej domeček.... |
Absolut
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 908 Registrován: 6-2005
| Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 21:23:42 |
|
To je nízkopodlažní vlek, doporučuju ho prozkoumat těm, co jim vadí design VV60LF
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici. |
|
Tzv
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1919 Registrován: 12-2004
| Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 21:39:40 |
|
B741 - oká díky, tak na mě už jen ten Žatec, i když možná, že ty Louny při zpáteční cestě vezmu taky. Pokud nafotíš i nějaké Kavky a povolíš zveřejnění na kavčí stránce budu rád. Jinak mám pár dalších fotek, zachycujících proměnu některých kavkovo vozů, až to proberu a dám trochu dohromady, přidám.
|