Autor |
Příspěvek |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2067 Registrován: 3-2004
| Odesláno Pondělí, 25. září 2006 - 23:20:59 |
|
Orlí spár: Jak bylo napsáno. Těžkooděnci byly kvůli demoliční a bitkařské náladě pár primitivů na fotbale. On je problém, že v busech, kde zůstaly staré hodiny pásma nejsou vůbec. To je jednoznačně špatně! Jirik: Zajímavá informace. Jen mě tak napadá, že to se snad může stát jenom u nás Jirka 33: Opět moc díky za obrázky a informace Jinak dneska jsem na lince Most - M. Radčice - Litvínov jel Karsosou C734 DPMaL. Je to jeden z těch nově koupených vozů. Ev. číslo 32, barva žlutá, dole červený pruh. Viz. foto od Tzv v pátek. Jízda pěkná, motoricky je to poslechově v dobrým stavu, nápravy taky nevyběhaný, rez vidět není. Interiér by stál za renovaci, především podlaha. Celkově v lepším stavu než C734 DPÚK. Sedadla velmi dobrá, neprosezená a potěšily záclonky. Prostě a jednoduše bus pěkný, stačí, ale očekávám časem víc! |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2068 Registrován: 3-2004
| Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 00:03:03 |
|
Ještě něco. Moc pěkný kloubový Man http://touringcarteamov.fotopic.net/c1075219.html Jen si tak říkám, jestli se dožiju takového komfortu cestování. Jenže zase na druhou stranu nechci domýšlet, jak by ten bus uvnitř za pár týdnů/měsíců vypadal. Moc pěkná stránka s moc pěknými odkazy nejen na autobusy Man http://touringcarteamov.fotopic.net/ Povedený částečně nízkopodlažní linkový Man. Je i v těch odkazech na stránce uvedené výše http://www.touringcarteamov.fotopic.net/c820959_1.html Snad ne do budoucna v LPG verzi náhrada tramvají na Mostecku http://touringcarteam-marcel.fotopic.net/p34010421.html |
Lojzik
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 91 Registrován: 8-2006
| Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 08:35:59 |
|
AD Vladass Měli by to být vozy ze Zlína od Hauza car a myslím že všechny vozy prošli SO/GO v Glass caru. |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 51 Registrován: 7-2006
| Odesláno Úterý, 26. září 2006 - 10:28:59 |
|
To Tramvajak : Díky za gratulaci..!!.. Od známeho pražského kolegi to zvlášť potěší!Jen doufám,že až budeš umísťovat ty fotky na www stránky ... tak tam dáš jen ty na kterých mi to alespoň trošku sluší...:-)(což bude asi velice těžkej úkol, já totiž nejsem vůbec fotogenickej)Navíc v Praze jsou teď zvláštní bezbečnostní opatření,tak aby mi potom...těžkooděnci nerosflákali moje zánovní bezbečnostní dveře...:-)... TO Orlí_spár : I tobě dík!(Od neznámého to taky samozřejmě potěší)To víš že jsme se bavili s ostatnímy soutěžícími jak to kde funguje. Všude mají trošku odlišné poměry.Co jsme se tak bavili,tak v každém DP mají nedostatek tramvajáků,jen u nás ne.Pouze vyjímečně když příjde např.chřipková epidemie.Od 90-tého roku u nás bylo cca 4-5 kurzů což je periodicky 1 - kurz za cca 4-5 let.V jiných podnicích mají kurz minimálně 2-3 každej rok! To Vladass : Máš samozřejmě pravdu,že především (z mého pohledu) šlo o příjemné a zajímavé setkání.Stálo to zato!!! Co se týká toho světelného panelu (uvnitř autobusu,čas a pásmo)tak ten nový odbavovací systém sním zatím nekomunikuje,ale dělá se na tom.Na tramvajích to funguje (kromě Aster),protože ty nemají buse-systém.Je tam nějaký zadrhel.Informace o aktuálním čase a pásmu jsou na každém camelu i na prodejním automatu.Myslím,že pokud revizor narazí na prokazatelně cizího cestujícího,který nějakou tu jízdenku má,tak ho náležitě poučí a nechá ho dokoupit správnou jízdenku,nepokutuje ho.Samozřejmá je slušnost,jinak bohužel,neznalost neomlouvá.Cestující je povinen! Stou neplánovanou výlukou má Jirik pravdu. Snad jen doplním,že to bylo pod mostem na tratí ČD Chomutov - Litvínov. Celá výluka trvala...cca 30 -40 min. To B741 : I tobě samo sebou dík za gratulaci. |
Jirka_33 Neregistrovaný host Odeslán z: 89.102.253.230
| Odesláno Středa, 27. září 2006 - 17:55:15 |
|
To Absolut: Pro kritiky VV60LF posílám ještě dvě fotky z lipského provozu |
Gromit
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1163 Registrován: 1-2006
| Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 20:19:09 |
|
Ovšem tohle je dost nesourodá souprava. Za Té trojkou vypadá VV60LF přece jen líp.
|
Dandy
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 792 Registrován: 5-2002
| Odesláno Čtvrtek, 28. září 2006 - 23:20:07 |
|
Dalším takovím detajlem je to že se tu celou vede debata o tom že ty vlečňáky tahají vozy T3, ale neni tomu tak. Jedná se skutečně o české tramvaje z produkce ČKD, ale v případě Lipska to neni typ T3. Na obrázcích je typ T4D resp. T4D-M který z typu T3 vycházel, ale jak po mechanické tak elektrické části byl odlišný. Společným prvkem s vozy jezdícímy v ČSSR byl jen ten vzhled. Vozy T3 resp. T3D jezdily v bývalém NDR jen ve Chemnitzu ( dříve Karl-Marx-Stad) a také ve Schwerinu. Ale i v těchto případech platí že s českou verzý vozů T3 měly společný vzhled a šířku skříně, po mechanické a elektrické části to bylo zase o něčem jiném.
DH 120 made in Poldi SONP Kladno |
|
Gromit
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1166 Registrován: 1-2006
| Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 21:48:50 |
|
Dandy, v tom máš sice pravdu. Já chtěl poukázat na větší vizuální soulad třeba soupravy T3R.PV + VV60LF než u té německé soupravy.
|
Orlí_spár
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 377 Registrován: 8-2004
| Odesláno Pátek, 29. září 2006 - 22:50:27 |
|
Ten vlečňák je typicky hajlhitláckej. Šreklich Asi jsem natvrdlej, ale furt nechápu proč bylo to přerušení provozu v té Souši. Tak nám zase hovada na krajském úřadě vymejšlej peachoviny-nejenom že ty zmrdi nechtěj dávat dotace na meziměstskou tramvajovou dopravu, ale podle dnešní Radnice je již problém i na meziměstské autobusové lince č. 23 Litvínov-Meziboří. Tohle už snad ani není normální. . Opět se opakuju, ale takovej bordel není nikde jinde v republice (včetně školství, zdravotnictví, turistického ruchu, trhu práce atd.). Doufám, že se velice brzo najde někdo, kdo blíže seznámí dutiny lebeční úředníků KÚ a hejtmana s tyčí na přehazování výhybek či kulkou ráže 9 mm.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály. Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz DĚKUJEME |
|
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 52 Registrován: 7-2006
| Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 05:50:03 |
|
To Orlí_spár ...je to jednoduchý...... pokusím se ti to vysvětlit...na trati kde jezdí ve směru Litvínov - Chomutov ( a obráceně ) pod prvním mostem (ve směru Litvínov - Most (po kterém jezdí i ) někdo něco ukradl. Provoz byl odkloněn ,jelikož se to dávalo do pořádku plošinovým jeřábem z toho mostu po kterém jezdí ty a Projížděl jsem okolo jako poslední tramvaj do Mostu a jeřáb byl přistavenej kolmo (přes celou ulici.Zřejmě to museli vzít i z druhé strany(ale to jsem neviděl).Takže celý ten odkloněný provoz byl kvůly práci jeřábu,který to dával dohromady z mostu po kterým jezdí ty a ,aby zprůjezdnil trať po kterém jezdí z Litvínova do Chomutova a naopak. Tak co teď ? Snad jsi to pochopil. Zřejmě to bylo jednodužší řešení než to opravovat ze spodu. Na trati stál nákladní vlak ve směru do Chomutova.... (Příspěvek byl editován uživatelem Ibar.) |
Pvvs
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2053 Registrován: 7-2003
| Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 15:48:43 |
|
Ty vleky totiz byly puvodne urceny za T6A2, ne za T4D..
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál . |
|
David_pecina
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 270 Registrován: 11-2003
| Odesláno Sobota, 30. září 2006 - 18:01:24 |
|
OT Pro nick IBAR: Dokonáno jest. dne 30.9.2006 ve 13 hodin projel modelovým městem naposled konvoj smutečně vyzdobených tramvají DP Podbaba. Po dojezdu do vozovny byly vozy naloženy na trajlery a odvezeny do svých nových pusobišt. Přejme jim ještě mnoho štastně proježděných kilometrů. Zatímco vozidla čeká snad lepší budoucnost, modelové město čekala už jen demolice. Trolejové vedení, sloupy i auta ,stromky i budovy mizely jako sníh na jaře a už v15:30 zustala po kolejišti DP Podbaba jen holá základová deska. Po 18 letech se tak uzavřela historie jednoho modelářského klubu. Doufejme že jen zatím. TO
Všichni jsou blázni, jenom já jsem tramvaj T3. |
|
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 53 Registrován: 7-2006
| Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 16:14:24 |
|
To David_pecina : Tak to mě moc mrzý,že jste skončili. Chápu,že to není zrovna levný koníček,ale udržel lidičky pohromadě díky zdravému hraní.Dnes se hold dává víc přednost lidem,kteří svůj smysl života hledají v drogách.Ten "zdraví" jedinec se nějak se vším vyrovná,ale tomu "závislakovi" musí pomoct jiní.Je to opravdu velká škoda! Já doufám,že vás to neotravilo a bude se snažit,aby váš klub znovu povstal jako bajný pták Fénix z popela, a začala se nová éra,která nebude mít tak smutnej konec! Už jen proto,že stále dorustá nová generace nadšenců...!!! A určitě je lepší si hrát,než brát ty drogy...!!! |
Orlí_spár
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 378 Registrován: 8-2004
| Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 20:37:00 |
|
Pvvs: nemáš společného něco s knížkou o tramvajích T2 ? Pár postřehů z dneška: asi se zase dneska něco dělo mezi Mostem a Litvínovem. V 16:25 jsem přišel na litvínovské nádraží. V 16:32 přijela po střechu narvaná mostecká sólo Karosa místo tramvaje (takhle nabitej bus jsem dlouho neviděl). V 16:30 měla rovněž jet linka č. 15 do Janova-jenže žádná nejela. Okolo 16:40, se většina lidi čakajících na tu patnáctku rozutekla na právě se "křižujcí" třináctku. Třináctka směr Loučná ještě minutu počkala na hokejovou posilu z Mostu, na které byla nasazena kloubová Vrakosa (opět neskutečně narvaná). Mezitím projela od Mostu prázdná Astra 202, která zatahovala do vozovny, ale tam zajet nemohla, protože na výjezdu čekala souprava 2xT3. V tutéž dobu přijížděla od Osady prázdná cyklosouprava a za ní obsazenej bus na čtyřce (po tramvajovém pásu). Myslím, že jsem tam jedním okem zahlédl Vladasse. jestli to byl on, tak se mu omlovám za přehlédnutí a dodatečně ho zdravím
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály. Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz DĚKUJEME |
|
Čsad_zastávka
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4 Registrován: 9-2006
| Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 21:55:00 |
|
Plánuji šotonávštěvu měst Mostu a Litvínova a chtěl bych poprosit o vysvětlení nebo nějaký odkaz k tarifu. Je prý nějaký nový. Ze stránek dopravního podniku jsem nic nepochopil. Jestli jsou jízdenky nepřestupní nebo přestupní, kterými dveřmi se nastupuje, co je to za automaty ve vozech a jestli jízdenku z nich označuju. Na jízdenkách z internetu nevidím žádný časový údaj označení, nebo jsem slepý? Uvítám i doporučení, které linky projet (zatím mám v hledáčku určitě 4 a 30), případně kde dobře poobědvat. Díky. |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2076 Registrován: 3-2004
| Odesláno Neděle, 01. října 2006 - 23:35:02 |
|
Lojzík: Díky za informaci. Jirka 33: Zajímavé obrázky. Ten vlek opravdu vypadá divně. Ibare: S tím cizím cestujícím a jízdenkou. Já právě zažil to, jak dostal cizí cestující pokutu za špatnou jízdenku a revizorka byla velmi nekomunikativní a nekompromisní. Je to ale pravda, neznalost neomlouvá a zakoupením jízdenku uzavíráme přepravní smlouvu dle platných přepravních podmínek. Je ale jednoznačně špatně, že nejsou v každém vozidle na info panelu vidět pásma a změna není zvukově zvýrazněna, tím spíš, pokud se nehlásí zastávky. Cestující to nemůže vědět a o povinnosti a faktu, že na čipomatech se zobrazují zastávky, není v přepravních podmínkách zmínka. Navíc mnohdy jsou zastávky posunuty špatně. Orlí spár Pátek, 29. září 2006 - 22:50:27: Koukám, že nám nějak radikálníš Ale nelze než souhlasit. S těmi dotacemi je to takhle. Kraj údajně nesmí dotovat dva systémy dopravy (tedy vlak a bus, tramvaj - bus apod.) na stejné trase. Prý dle EU směrnice. Nevím, jinde jsou asi blbý a směrnice nedodržují. Ona je otázka i definice "stejné trasy". Tramvaje dostanou peníze až se zruší linka busů z Mostu do Brandova. Autobusy budou jezdit pouze do Litvínova a lidé na jízdenku z busu budou moc jet až do Mostu tramvají. Ono v návrhu dotovaných linek (a jejich částí) na stránkách kraje je toho více. Třeba nedotování linek v úseku Litvínov Nádraží - Chemopetrol. Já vím, je to souběh, ale když to těm lidem zrušíme, tak utečou definitivně do aut. Lidi z Lomu, Oseka nebo Teplic rozhodně budou nadčeni přestupem a stání ve špičkově narvané tramvaji. Nemám nic proti u linek do hor, to je pár lidí. Slovy několik jedinců. Veškerá efektivnost je i o tom, zvolit vhodná vozidla na danou linku. To je kámen úrazu a tam je velká možnost úspor. Ibar: Díky za info o opravě toho vedení a průběhu celé té akce s tím spojené Dandy: Aha, takže ty tramvajky jenom jako T3 v ČR vypadají. Mohl bych poprosit o stručný popis rozdílů? David pecina: To je škoda toho tram. kolejiště. Rád jsem se na fotky odtud díval. Opravdu škoda. S Ibarovým příspěvkem k této věci jednoznačně souhlasím, bohužel! Orlí spár 01. října 2006 - 20:37:00: Potvrzuji postřehy. Vše přesně tak. Vypadá to, že nešel proud, a nejen tramvajím. Nefungovaly prodejní stánky v Litvínově na nádraží. Prý i jinde výpadek, ale to se povídalo, takže nevím. Jo jo, byl jsem to já. Přijel jsem třináctkou z města. Přemýšlel jsem o nákupu výborného párku v rohlíku v Litvínově na nádraží (opravdu je mají mco dobré). Zahlédl jsem Orlího spára, ale než jsem se nasměroval byl pryč a rázně vykračoval k tramvjové trati. Já jsem tedy změnil směr k párku. Jenže nešel proud, tak jen tyčinka. Pak už jela ta posilová kloubovrakosa (doslova), a tou jsem odjel. Narvaná byla, ale už jsem jel v Mostě na 30 plnější. Vůbec v 2. polovině 90. let 20. století Samozřejmě tě také zdavím Nějaké info o LCD ve vozech v Plzni odkaz Poslední informace. Snad už od dneška se v linkové dopravě provozvované DP měst Mostu a Litvínova může platit čipovou kartou. Jinak stále DP schání řidiče autobusů!! Takže zájemci máte možnost |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2078 Registrován: 3-2004
| Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 11:34:11 |
|
Čsad zastávka: On ten tarif není tak složitý. Předem doporučuji navštěvu o pracovní den. Víkend je o poznání mrtvější a někteří jsou pak zklamáni. Jízdné se při nástupu všemi dveřmi kupuje v automatu (je v každé první tramvaji, sólo tramvaji a buse). Při nástupu předem se platí u řidiče. Stačí říct, za kolik chceš jízdneku. Jízdenka zakoupená v automatu nebo u řidiče se už neoznačuje. Je už na ní čas atd. Jízdenka pro jednotlivou jízdu bez přestupu stojí s čipovkou 10, jinak 12 Kč (budu psát ty ceny pro nečipové odbavení). Pro přestupní jízdu a jízdu ve dvou pásmech (tedy Most-Chemopetrol nebo Chemopetrol-Litvínov) je jízdenka za 16 Kč (je přestupní platí 30 minut). Celosíťová jízdenka, která je přestupní na 60 minut stojí 18 Kč. Platí pro všechna pásma. Je ještě 90 minutová jízdenka a ta stojí 22 Kč. Automat bere jenom kováky a zbylé peníze vrací! Nejdřív se navolí jízdné, pak druh (tedy velká postavička dospělé, malá dětské), hodí se peníze a automat dá případný zbytek a jízdenku. Časový údaj kdy byla jízdenka koupená je na jízdence. V každém voze jsou hodiny. Stačí sledovat. Projet je dobré linku 4 určitě. Určitě zkusit jednu z Aster. Linka 30 není také špatná. Možná i linku 17 (taky okružní). Chce to chytit Man. I linka 20 od Tesca je dobrá. Jede od Tesca přes Nemocnici k Tescu a dále do města a zase přes nemocnici k Tescu. V Litvínově je solidní linka 13. Když se chytne s konečnou až do Oseka je to paráda. Taky se nemusí vystupovat, je to okružní. Ale bacha, ať neudjede, kdyby si vystoupil v Oseku. Dobrá je linka 23 (jdou dvě pořadí dopoledne, na jednom Man). Je to parádní stoupání do hor. Linka 6 je také do hor, bývá tam malej Sor. Tam také hned nastoupit na cestu zpět. Určitě ještě někdo něco doplní. Jídlo nevím. To bude muset napsat někdo jiný Nástup předem. Každé vozidlo, kde je nástup předem je za přením sklem označeno cedulí "Nástup předem". Možná předními dveřmi, tyhle detaily jsou nejhorší Někdy je to část linek. Třeba linka 13 od Horního Lomu dále. Předem se nastupuje na některých linkách: 25, 17, 6, 9, 10, 11, 12, 19. Jinak po sedmé večer nástup kromě tramvají jenom předem. |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 54 Registrován: 7-2006
| Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 11:36:34 |
|
TO Čsad_zastávka : Předpokládám,že nemáš naší čipovou kartu a že se svezeš jen MHD(nééé linkovou dopravou)Tam platí jiný tarif! Tarif : jednopásmová - nepřestupní jízdenka = 12,-Kč doupásmová - přestupní jízdenka (platnost - 30 min) = 16,-Kč třípásmová - přestupní jízdenka ( platnost - 1 hod.) = 18,-Kč třípásmová - přestupní jízdenka ( platnost - 1.30 hod.) = 22,-Kč Víkendová jízdenka : Přenosnou víkendovou jízdenku pro dvě osoby s platností vždy od pátku 15:00 do neděle 24:00 může cestující zakoupit pouze v předprodejích DPmML, a.s. za cenu 100 Kč. Víkendová jízdenka je platná ve všech třech pásmech. Pásma : Tady ti posílám odkaz,je to tam dobře vidět. http://www.dpmost.cz/web/mhd.php?kat=schema Do vozidel se nastupuje všemy dveřmy od rána do 19 hod. Od 19 hod. je nástup do všech autobusů přednímy dveřmy.(Tramvají se to netýká)Vyjímka platí v Mostě pouze na linkách č.9,10 a 25, kde je nástup přednímy dveřmy celodenní.V Litvínově si nejsem jistý,kterých linek se to týká.Ale každý autobus,který jezdí pouze na přední dveře má na čelním skle tabulku s upozorněním,že se jedna o linku ,kde se nastupuje pouze přednímy dveřmy. Jízdenka zakoupená u řidiče nebo v automatu je hotovou jízdenkou, to znamená,že jsou na ní vyznačeny veškeré údaje,nikde už se neznehodnocuje. Pokud si budeš kupovat jízdenku na vozidle v automatu tak si napřed navolíš pásmo a pak jakou jízdenku požaduješ (tzn. dětskou 6-15 let,dospělou 16-70 let nebo za zavazadlo) máš tam symboly a vedle nich jsou černý kolečka,která se mačkají.Kolikrát ho zmačkneš tolikrát ti to navolí počet jízdenek. Sleduj dole uprostřed celkovou cenu! Pokud se spleteš v levo dole (na displeji je storno,ovládá se stejně přidruženým knoflíkem pod tímto nápisem) (černé kolečko).Nebo (pokud nebudeš nikomu překážet) tak se to zruší automaticky cca po 1 minutě(pokud nevhodíš žádnou minci)Po vhození mincí, ti výsledná cena ukazuje kolik zbývá vhodit mincí pro vydání jízdenky. Ve špičkách jezdí tramvajová linka č.1. a je ve směru z Litvínova o dvě stanice delší než linka.č.4. Jinak nevím co by jsi chtěl konkrétně zhlédnout,abych ti doporučil nějakou trasu. Chutně a cenově přijatelně se můžeš nabaštit v Bilbu (i když nejsem si teď jistý jestli se to tak pořád jmenuje)Když vystoupíš v Mostě na prvním náměstí (příklad: tramvaj z Litvínova)tak na pravo je drogerie ROSSMANN ,dáš se směrem kní, od ní směrem doprava (podél obchodů) až uvidíš ve výkladní skříni akvárium s korálovými rybkamy tak tam to je.Je tam velký výběr jídel.Takový buffet. Tak snad si to u nás trošku užiješ...!!!.. |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 55 Registrován: 7-2006
| Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 11:41:55 |
|
To Vladass : .... koukám,že jsi mě o 2 minuty a 23 sekund ...předběhl.. |
B741
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 140 Registrován: 7-2005
| Odesláno Pondělí, 02. října 2006 - 17:29:53 |
|
Ibar tam je snad Jonatán, ne? |
Absolut
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 919 Registrován: 6-2005
| Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 09:02:11 |
|
Off Topic: Ad Ibar: Perfektní ikonka !!! Topic on.
Absolutí šotoflek je v baru Podraz na Štvanici. |
|
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2079 Registrován: 3-2004
| Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 11:03:08 |
|
Ibar: No jo, o kousek jsem byl rychlejšejší B741: Jonatán je tak taky. Tam je taky solidní jídlo. Bilbo je víc směrem dolů k Báňskejm. Prostě o kousek níž |
B741
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 141 Registrován: 7-2005
| Odesláno Úterý, 03. října 2006 - 17:55:31 |
|
Tak dneska měl DP černej den s předprodejem, ve 2 ze 3 míst nefungoval systém. A ještě zkolaboval bus 83 na lince s odjezdem z nadrazí ve 13:30 |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 56 Registrován: 7-2006
| Odesláno Středa, 04. října 2006 - 09:41:50 |
|
TO B741: Jonatan je hned pod tím ROSSMENEMM, tam jsem nikdy nejedl,tak nevím jak tam vaří,správně to uvedl Vladass je to níž. Ale tak mě napadlo,že když obejde tu drogerii ROSSMENN z leva tak je tam prosklený výtah na střechu té drogerie a tam je čínská restaurace. Tam jsem jedl, váří tam výborně,ale nevím za jakou cenu,byl jsem tam pozvanej...... S těmy přenosy dat je stále problém!Není to po prvé,že vypadl celý systém.Ještě,že nedělám na předprodeji! Ty děvčata si tam vyslechnou někdy tak sprostý slova,že jejích význam ani neznám!(No třeba to ani sprostý slova nejsou,ale stejně by mě to urazilo!) TO Absolut : dík......Škoda,že je ta vodka "Absolut" taaaak drahá,ještě jsem jí nechutnal. I když já vodku bytostně nesnáším,tak snad udělám vyjímku a pochválím ti taky tu tvou ikonku...... |
Absolut
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 928 Registrován: 6-2005
| Odesláno Středa, 04. října 2006 - 11:01:08 |
|
TO Ibar: Vodku nepij
10/1991-10/2006 ... Absolut má 15. narozeniny |
|
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 57 Registrován: 7-2006
| Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 10:19:26 |
|
To Absolut : Ufff..... tak to je fajn,že nemusím pít tu vodku.Ale viděl jsem na ní pěkný reklamy v pánských časopisech......Koukám,že každou chvilku dostaneš občanský průkaz,tak to ti tedy blahopřeji...... http://www.gify.nou.cz/lid_tanec_soubory/t1.gif |
Absolut
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 931 Registrován: 6-2005
| Odesláno Čtvrtek, 05. října 2006 - 14:42:56 |
|
Jo, zdrojový obrázek mojí ikonky je scan z Penthouse. Jinak všechny reklamy na Absolutku jsou na http://www.absolutads.com/gallery/
|
Martin_zlivský
Moderátor
Číslo příspěvku: 26338 Registrován: 4-2003
| Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 01:39:28 |
|
Všechny jistě ne... Když se mi připomete, tak pár zbastlených bych snad ještě někde vyštrachal...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova: Nejlepším geometrickým útvarem je mrkvoid! Hledáte nejlepší zvuk na síti? www.danceradio.cz |
|
Absolut
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 936 Registrován: 6-2005
| Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 13:59:45 |
|
Vyštrachej :-)
|
Orlí_spár
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 380 Registrován: 8-2004
| Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 19:35:47 |
|
Když už jsme u toho jídla-dobré by to mohlo být v hotelu Cascade (nebo jak se to proboha píše-zkrátka Murom). Dle inzerce jsou ceny lidové, ale jaká je kvalita jídla, vi někdo ? Ten párek v rohlíku na ltv. nádraží taky ozkouším ,ale nedávno se tam zavedla novinka-langoše dle množství mlaskajících lidí čekajících na tramvaj jsem usoudil, že budou asi dobré. Příští rok se radikálně změní centrum Mostu-bude se dostavovat prostor mezi 1.náměstím, třídou Budovatelů a domem peněžnictví. Po třiceti letech se tak možná Most dočká pořádného centra. Připadá mi to ale trochu kontroverzní-původní návrh z poloviny devadesátých let počítal se zástavbou, která sice bude moderní, ale bude mít šikmé střechy a zástavba bude tvořit několik bloků s uličkama-to už teď neplatí-podle těch návrhů, které jsem viděl, se jedná o jedno zastavěné území. No ale snad to bude vypadat dobře. osobně si myslím, že to bude mít velký význam pro celé Mostecko. Bude tam asi stovka bytů, ale hlavně dvouptarové obchodní centrum, v kterém bude 95 "značkových" obchodů a pak ještě Hypernova. Zřejmě to bude mít i pozitvní vliv na MHD-je to vlastně na jednom ze dvou nejdůležitějších přestupních uzlů v Mostě a dále tam bude poměrně malý počet parkovacích míst-350. Tímto zároveň vyhlašuju pohotovost všech fotografů-foťte tramavje a autobusy v okolí zastávek na 1.náměstí-to místo se opravdu radikálně změní a za pár let to budou zajímavé snímky. Stavět se má podle předpokladu už v lednu-moc času teda nezbývá.
|
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2080 Registrován: 3-2004
| Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 20:39:47 |
|
Orlí spár: Bývalý hotel Murom, dnes Cascade vypadá solidně. Ale to Bilbo nebo Jonathan je taková jistota. Párek v rohlíku je dobrej v Litvínově na nádraží v tý večerce. Boudička vedele budovy ČD. Mě tam tedy moc chutná a lidi, co znám, si ho pochvalujou V týdnu zkolaboval, jak psal B741, dobíjecí systém. Více info je na www.dpmost.cz Už to funguje normálně. Klucí pěkný ikony Vodku já nerad, spíš takhle slivovičku Mno tak ta stavba v Mostě. No nevím, mě se to moc nelíbí a tomu původnímu návrhu to nešahá ani po kotníky. Je to moc monumentální a vysoký. Ale co, viděl jsem jen grafické návrhy, třeba to bude v reálu hezčí. Kdo máte zájem, pošlu na mail ty grafický návrhy. Jsou tam pohledy na tu stavbu z různých pohledů. Jen pro zajímavost. Chystá se, reálně, i třetí náměstí v Mostě. Bude mezi budouvou magistrátu a obchodním domem Prior. K silnici přijde ještě údajně jedna budova. Zruší se bazénky kolem Repre. Zatím víc nevím. A když jsme u toho rozvoje. Jezero pod Hněvínem by se již mělo v nejbližší době napouštět. Už je to opravdu na spadnutí. Na Reslu bude rozhledna a vysílač (novej). Úpravou by konečně měl projít i Rozkvět. Má tam snad být i ta kolonáda snad i se střechou. Ale to jsou takové kusé informace. Co chválím je to, že se opravují chodníky kolem priotu, tedy kolem celé křižovatky. Co možná všichni neví, u Prioru měl být taky velký kruháč a středem by jezdily tramvaje. Prostě jako v Praze na Vítězném náměstí v Dejvicích. Přednádražní prostor se jen tak v Mostě neopraví. Dle info z tisku možná budovu koupí celou investor a ten si to upraví sám. Nevím, nezdá se mi to, slyšel jsem. Dle mě je to blbost! Na víc si asi nevzpomenu. Ještě něco. U kruháče v Mostě u Gymnázia na pozemku bývalých kasáren bude supermarket Plus. V Litvínově v DP jsou nové meziměstské busy. Další C734. Jsou dvě. Tedy alespoň jsem dvě viděl. Bílé a na plášti slabé tmavě a světle modré linky končící zvednutou "jako" vlnkou. Stav velmi dobrý. Ale zase si nemyslím, že musí DP zkoupit půl republiky. Časem doufám, že z linek do Lomu, Radčic atd. se stanou "městské" linky. Tedy ne linkové. Asi mě chápete. Tam by zapracování do systému bylo dobré. Hold jízdné by lidem narostlo, ale to je jediné negativum. A jak z kterého místa. Snad DP získá linky i na Teplicku. Minimálně ty spojující Litvínovsko s Teplickem. Jinak snad každý z DP už vidí, jak spousta linek jezdí prázdná, jsou k ničemu atd. Chtělo by to časem trošku na tom s krajem zapracovat. Nemyslím si, že by kraj byl proti. Jde o jeho peníze! Jinak jsem si tak četl volební sliby stran a politických hnutí v Mostě, se kterými jdou do voleb. No, moc o MHD jsem tam nenašel. Sice tam Mostečané mají slib MHD zdarma pro důchodce a školáky. Ale to je blábol, který snad nedojde naplnění. Aneb nic není zadarmo!! Jinak bohužel nic. Škoda Jinak nevím jak ostatním, ale zdá se mi, že snad těmi tramvajemi jezdí čím dál tím víc lidí. Ale třeb jen můj pocit. |
Orlí_spár
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 382 Registrován: 8-2004
| Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 23:03:39 |
|
Vladass: díky za zajímací informace ohledně té výstavby v Mostě. Grafiké návrhy mi pošli,díky moc Ten kruháč mi připadá jako kravina. Já v to zaintegrování taky doufám, ale náchapu tu poznámku o nárůstu jízdného. Při časovém jízdném bych to spíš viděl na výraznou úspoRU. Jediné co zdraží je maximálně jízdné do 4 tarifních km-z 8 Kč na 10Kč za lístek, ale naopak nad 4 km se platí 13 Kč-tam by zas byla úspora. celkově by to bylo mnohem lepší. Dneksa jsem viděl kloubák 50 u Chemopetrolu na lince 11. Předpokládám, že je to nějaká mimořádnost, nebo je to normální ? Jak je to vůbec s jízdným na linkách, které "okupuje" DPML ? Platí se ? Na netu žádný tarif není. Možné zvýšení v tram. provozu taky pozoruju, ale u mě je to subjektivní-nejezdím tramvají pravidelně, ale jezdím s ní čím dál tím víc častěji No údernou skupinu mostečané Mostu bych za ten jejich populismus jak nakopal do Ještě k těm "okupovanejm" linkám: vytáhl jsem ze šuplete jízdní řád ČSAD z r. 1986/1987 a podíval jsem na linku Litvínov-Český Jiřetín: jízdní řád se prakticky nezměnil (maximální posun je 10 min.) a byl zrušen poslední večerní spoj. Možná by stálo za to, zeptat se lidí, jak jim ty časové polohy vyhovují...přeci jen-svět se mění a my s ním U této linky je problém i v tom, že grafikon je konstruováán tak, že autobus je přes noc odstaven v Českém Jiřetíně (totéž je i u brandovskejch a kařinskejch linek). Jelikož tam stejně ráno bus musí najet a večer se vrátit zpět do vozovny, tak by bylo vhodné rozšířit dopravu o ranní a večerní spoj.
|
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2081 Registrován: 3-2004
| Odesláno Pátek, 06. října 2006 - 23:27:05 |
|
Orlí spár: Kruháč u Prioru byl kravina. Ještě větší byla připravovaná stavba administrativní budovy místo toho parčíku s hrací fontánou. Naštěstí si ji lidi zachránili. Teď tam dali moc hezkou historickou sochu. Hned to tam lépe vypadá. Zaintegrování snad přijde. Je to asi jediná možnost na logičnost systému. Už jsem i něco slyšel, ale nezdá se mi to. On nám to Ibar časem řekne Nárůst by byl z 8Kč na 10Kč. Ale máš pravdu, jinak by to bylo levnější. Sem na to koukal moc sebestředně na trasu Lom Náměstí - Litvínov nádraží nebo Jiráskova. Tarif je v autobusech co meziměsto jezdí. Dle mě je to stejný jako DPÚK. Ono to snad i stejný být musí. To si dopravce neupravuje sám, ale snad kraj. Z hlediska přestupného jízdného, lítaček apod. by to byl obrovský přínos!!! Tak já tramvají taky nejezdím často, ale přijde mi, že i v časech, kdy to vozilo vzduch jezdí docela dost lidí. Mostečané Mostu. Co napasat? Populismus. Snad se na to lidi nechytnou. Věřím, že už je národ chytřejší! S těma linkama máš pravdu. To je právě ta neefektivita. A to jsou i jiný linky. Litvínov-Most přes Radčice nebo Lom. Nikdo s tím prakticky nejede. Linka možná dobrá, ale musí jet tehdy, když chtějí lidi. Dva spoje ráno přes Lom, dva odpoledne. Ono by si to lidi našlo. Atd. To je pořád dokola. Ale je otázka, jak psal Ibar, zda s tím DP má možnost něco dělat. Spíš ne, a určitě ne hned. Kloubák se na lince 11 na tomhle spoji teď vyskytuje pravidelně. Proč netuším. Moc lidí s tím nejezdí. Třeba musejí kloubáky najet kilometry do prohlídek nebo 83 a 93 pro vyřazení. Možná?? |
B741
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 143 Registrován: 7-2005
| Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 10:22:03 |
|
Ty kloubnáky mam pocit jezdí i na 12, která přijíždí do mostu na ČD kolem 5:50 |
Jirik
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 111 Registrován: 11-2004
| Odesláno Sobota, 07. října 2006 - 11:35:43 |
|
Ibar: www.dp-arena.cz
|
xyz
Neregistrovaný host Odeslán z: 89.102.249.65
| Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 14:01:12 |
|
Vladass: Mohu také poprosit o zaslání těch grafických návrhů?? Děkuji |
Jirka_33 Neregistrovaný host Odeslán z: 89.102.213.32
| Odesláno Neděle, 08. října 2006 - 17:39:29 |
|
To xyz a ostatní: http://www.city-most.cz/ |
134 Neregistrovaný host Odeslán z: 62.77.100.42
| Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 18:45:24 |
|
Kvůli nedostatku krátkých autobusů je občas vypravován rezervní kloubák na dělenou službu 6/30. Ráno jezdí na 30, ale odpoledne tato služba zajišťuje asi 4 páry spojů na lince 11 a dva páry spojů na lince 5. Přijde mi to značně neefektivní. Jedenáctkou jezdí hrstka lidí a na linkách 5, 17 a 30 jezdí přeplněné krátké busy. |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2083 Registrován: 3-2004
| Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 18:46:48 |
|
Jirka 33: Díky za odkaz. Jinak informace o rychlodráze do Žatce. Vládní zmocněnec pro Severozápadní Čechy Vladimír Aubrecht si stěžuje a dělá dusno kvůli tomu, že studie a projekt leží už 15 měsíců na kraj a bez vyjádření. Kraj to údajně bude řešit, až se dořeší problémy s autobusovou linkovou dopravou. Aubrecht požaduje okamžitě řešení dopravy do prům. zóny Triangl. Tento projekt by i přivedl nutnou železnici do Trianglu i Josephu. |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2084 Registrován: 3-2004
| Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 18:56:28 |
|
134: Ten jeden autobus by se snad našel. Na tý pětce budiž, ale posílat kloubák na linku 11, kde by stačila malá dodávka, to je fakt plýtvání. Ono vůbec to kurzování na lince 30 je zajímavý. Tam by protě měly jezdit jen klouby. A ne na některym kurzu tohle, jinde zase tohle. Ale vím, není to vychytávání kurzů tak jednoduchý. |
xyz Neregistrovaný host Odeslán z: 89.102.249.65
| Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 19:22:03 |
|
K těm kloubům - na lince 30 je to fakt děsný hlavně v odpoledních hodinách. Já s ní jezdím každý den na nádraží a zpět a odpoledne mám vždy štěstí na MAN a ten je tak přeplněný, že ostatní lidi, co nastupujou na dalších zastávkách - MUS, Krym atd. už se tam prostě nevejdou a musí čekat na další spoj. Já souhlasím s Vladassem, že by na té lince měly jezdit jen klouby. |
Orlí_spár
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 385 Registrován: 8-2004
| Odesláno Pondělí, 09. října 2006 - 19:27:05 |
|
Jirka_33: dík za odkaz. Sem na to fakt zvědavej, ale jedno je jisté: určitě to bude velké plus pro MHD. Už jen ten malý počet parkovacích míst (ten bude stačit tak maximálně pro zaměstnance toho komplexu). Třeba bude i nějaká podpora DP ? Ale jak říkám: foťte, foťte, foťte...v lednu se začne a pak už fotky s nezastavěným plecháčem neuděláte. 134: to je opravdu logika jak stehno. Jóó, kde jsou ty čas, když ještě jedenáctka jezdila celotýdenně ve 30min. intervalu a ve špíčkách po 20 min (bez posilových spojů). On propad autobusových linek v "průmyslovém prostoru" je vůbec obrovský-zvláště na linkách 11,12,14 k dolům Centrum, Julius III, Ležáky...
|
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 58 Registrován: 7-2006
| Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 00:31:34 |
|
To Vladass: To je překvapující informace s tou rychlodráhou do Žatce.Já jsem slyšel,že je to definitivně zamítnuté.No snad se něco bližšího dovím ve čtvrtek. Ono to stěmi autobusy není tak jednoduchý jak to na první pohled vypadá.Jak už určitě víš (už jsem o tom psal) tak řidiči (parťáci) mají přidělenej autobus.Pokud není na udržbě,tak sním vyjíždějí na přidělenou směnu.Ale jsou i vyjímky.Jsou vytipované spoje,kde musí jezdit MAN i za cenu,že se stáhne z jiné linky (pokud skolabuje)(tedy od řidiče,který jezdí na jiné lince se svým přiděleným(MANem) a nemusí tam být)Jinak autobusy se dělí na přidělené a nepřidělené.Každý řidič při nástupu na směnu má u dispečera (na tzv.rozdělení) napsáno, jaký autobus má na danou směnu přidělený.Řidiči se pak dělí na šejdraře a kurzovní řidiče.(Šejdrař jezdí na tzv.dělených směnách, tj. ráno od - do,a odpoledne od - do, kurzovní řidiči jezdí všechno,tzn. ranní,odpolední,noční i šejdry.)Píšu to proto,aby jste si stoho logicky odůvodnili,že pokud je šejdr 6/30 přidělen řidiči (šejdraři) a ten má přidělený kloubák,tak tu směnu odjede přiděleným kloubákem,respektive přiděleným autobusem.Já tedy nevím,ale pro mě je rozhodující (tedy pokud jsem jako cestující),že daný spoj jede v danou dobu uvedenou na jizdním řádu.Tedy jako v současné době!Pokud budu na invalidním vozíku a nepřijede mi nizkopadlažní vozidlo (označené v jízdním řádu),tak budu naštvanej invalida na vozíku!Ale to jen do té doby,dokud se stoho nepos...!!!......pak budu mít asi jiné starosti...... To Orlí_spár: Jo jo, kde jsou ty časy...!Ale můžeš to změnit! Pokud si nasmlouváš u nás dopravu a zaplatíš...tak tě budem vozit třeba až na WC...!!!...... |
134 Neregistrovaný host Odeslán z: 62.77.100.42
| Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 09:36:51 |
|
Mostecký DP má celkem 7 kloubáků. Čtyři vozy jezdí na celodeních službách (od rána až do večera) na lince č. 30 (2-5/30). Pátý kloubák jezdí téměř pravidelně na kurzu 1/5. Šestá B741 jezdí na děléné službě, kdy ráno zajišťuje jeden pár spojů na lince č. 31 (odj. z Mostu v 5.15, od Nemaku v 6.30) a dále školní spoj ke gymnáziu (odj. v 7.23 z 1.náměstí). Pak zatahuje a odpoledne jezdí při zkráceném intervalu z 10 na 8 minut na lince č.30. Poslední kloubák bývá záložní. Kloubové autobusy bývají dosti nespolehlivé, proto často již během dopoledne jsou vyměněny za rezervní krátké vozy.Ale ani při plném nasazení kloubáků není možné zajistit všechny spoje dlouhými vozy. Nezapomeňme na krátký nízkopodlažní bus a také na to, že řidiči na kloubácích musí mít podle zákoníku práce také občas přestávky, a tak zejména ráno po osmé a odpoledne po čtvrté najíždí na 30 krátké vozy. Jde o šejdry, které předtím jezdily na různých linkách a před ukončením svého úkolu vykrývají časy, kdy se řidiči kloubáků sytí poživatinami. Jinak je dobré, že ten rezervní kloubák dají občas na onu 6/30. Na této službě vždy jezdil krátký autobus, který je v ranní špičce na lince č. 30 nedostačující. Ono by jen stačilo, kdyby si dvě autobusové dělené služby mezi sebou prohodily odpolední výkony. Krátký bus, který jezdí např. na 5 či 17 celé odpoledne, by mohl jezdit na 11. A kloubák by pobral vytížené spoje na 5 či 17. Vytížení kloubáků v odpolední špičce je dost proměnlivé. Pokud vůz odváží nárazový příval lidí od vlaku, bude asi narvaný vždy. Ale odpoledne po 16 h bývají kloubáky dost prořídlé. |
Jirik
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 112 Registrován: 11-2004
| Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 18:02:38 |
|
Pro IBARa a nejen pro něj: http://www.tramvajak.wz.cz/
|
Orlí_spár
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 386 Registrován: 8-2004
| Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 20:53:12 |
|
Ibar+134: díky za vysvětelení. Stejně je ale zajímavá ta nespolehlivost a ošuntělost našich kloubáků Ibar: já si nic platit nebudu a ani to tam samozřejmě nepožaduju a nepotřebuju . Jenom koukám, jak se to tu za ty roky změnilo Když už jsme u toho rozsahu dopravy-zajímavé údaje jsem našel v brožuře " MĚSTSKÝ VÝBOR KOMUNISTICKÉ STRANY ČESKOSLOVENSKA V LITVÍNOVĚ-MĚSTSKÁ KONFERENCE (LEDEN 1981)": Nejvyttíženější ttramavajová linka č.4 zajišťuje 448 spojů za 24 hodin. Má přepravní kapacitu 76 340 cestujících. Tramvajová linka č.3 má za stejnou dobu 110 spojů s přečparvní kapacitou 12 100 cestujících Z toho jsem vypočítal, že průměrný 24hod.jednosměrný interval na čtyřce (těch 448 spojů je zřejmě v obou směrech) při počtu 224 spojů byl 6,5 minuty. A na trojce 26 minut. V té době ještě nejezdila linka 1 ani 7 (to až někdy od půlky toho roku), ale předpokládám, že nějaké kurzy "štyrky" jezdily ze smyčky Litvínov, Východ ? Ibar zřejmě bude pamtovat víc Pro provnání-v současnosti jezdí na lince 1+4+7 cca. 75 spojů a trojce 20 spojů. Když už jsem u toho...v roce 1976 vyšel jízdní řád MHD DPML. Nemáte ho někdo ? Jinak předvolební propaganda nám vrcholí. V Litvínově maj snad všechny autobusy reklamu na politické strany. Hláškou roku nominuju heslo (už ani nevím jaké strany) nejsme politici, jsme pro Litvínov A vůbec mi ta kampaň silně připomíná před"volební" vymývání mozků před rokem 1989 )hlavně ty transparenty, které jsou různě vyvěšené na balkonech, plotech apod.)
|
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2085 Registrován: 3-2004
| Odesláno Úterý, 10. října 2006 - 23:54:06 |
|
Orlí spár: No ona linka 11 jezdila dřív do Souše. Sice po jiné trase než dnes linka 22, ale jedenácka jezdila místo ní. K Chemopetrolu jezdily jen spoje o špičku. Dvanáctek taky pamatuji víc. Ale to dnešní stačí. Navíc ráno tam kloubák snad stále jezdí. Ibar: Ta rychlodráha je důležitá (přestože jsou i jiné řešení). Jak je vidět, kraj to dlabe totálos, takže pak je veškerá snaha marná Jestli z toho chtějí mít super prům.zónu tak musejí něco dělat. Havraň a Joseph by se bez železnice asi obešly. Tam by to mohly busy zvládat. V Havrani se jim ta zóna nikdy nerozroste jak chtějí. Na žateckém letišti to klidně vyřeší příměstské vlaky. Trať až do Postoloprt je v hodně dobrém stavu a ten kousek vlečky na letiště opravit by rozhodně nestálo 3 mld. Kč. Už jsem to tu i psal. Já nevím, co by bylo lepší? Rychlodráha je fajn projekt, ale pěkně drahej a na hodně dlouho. Ty příměstský vlaky můžou být do roka nebo dvou. Je to docela rozsáhlá problematika, takže to je debata na dlouho a asi momentálně nemá moc smysl. Orlí spár: Zajímavé informace. Hold tramvají jezdilo o poznání více, tehdy. S těmi pořadími kloubáků. Sice je moc pěkné, že je mají posádky přidělené, ale to není jedinná možnost, jak to může fungovat. Na nádraží v Mostě je zázemí pro řidiče, tady klidně vše může řešit řidič střídač. Nepřidělené vozy (kloubáků je pár, určitě je to možné), zálohový vůz s řidičem (nádraží velký linkový uzel, může být zálohou i jiné linky) na nádraží. Atd., atd. To, že něco nějak funguje neznamená, že to nemůže fungovat jinak. U linky 30 by to rozhodně chtělo změnu. |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 59 Registrován: 7-2006
| Odesláno Středa, 11. října 2006 - 11:54:07 |
|
To Jirik : Díky za odkaz! Ten "tramvaják" je hold šikula...! Je tam článek s fotkami s té soutěže.Schválně jestli mě poznáte?.. Když se tak koukám na ty moje fotky tak si v duchu říkám… kde jsou ty časy,kdy jsem měl černé vlásky??!!!...... TO Orlí_spár : No já jsem začal jezdit tramvají v 85 roce.Jinak nejsem odtud.Přišel jsem sem na nábor do Chemičky v 80 roce z Karviné.Pamatuji si jen,že ještě tady jezdily tramvaje typu T2. My jsme jim říkali " z očí do očí " (sedělo se proti sobě)Když jsem dělal kurz na tramvaj (v tom 85 roce) tak v Litvínově ještě jedna T2 jezdila,ale velmi krátce já už jsem se sní jako řidič nesvezl. To Vladass : No když už se tam má stavět ta dálnice,tak by se to svezlo najednou s celou stavbou.No a kdyby ta trať byla něco jako je ta na Barrandov... tak to by byla úplná ......Při takových stavbách se musí myslet na budoucnost a i když je energie stále dražší, tak pořád je to ekologičtější než automobilová doprava. Já jsem o tom projektu slyšel,že by ta tramvajová trať měla vést středem té dálnice. Zkus si to schválně představit. Já to vidím v živých barvách. Kam by se na nás hrabalo třeba Japonsko!!!!... (Příspěvek byl editován uživatelem Ibar.) |
Cogwheel Neregistrovaný host Odeslán z: 194.228.94.242
| Odesláno Středa, 11. října 2006 - 14:01:29 |
|
Nechci Vám kazit Vaše sny či vzpomínky, ale asi nelze očekávat, že v oblasti, která je baštou petrochemie, bude nějak podporována tramvajová doprava. I když budem všichni rýt držkou v zemi, tak na Mostecku politici budou podporovat automobilismus. A až dojde nafta od zlých mohamedánů, bude se palivo pro gumová kola dělat z uhlí (to už tady ve Stalinových závodech, resp. jejich předchůdci Herrmann Göring Werke, jednou bylo). Nebo z rostlin - raději bude celý národ hladovět, aby bylo kde pěstovat plodiny pro bionaftu. Viz nedávný příklad z Bulharska, kde se při ekonomických otřesech domorodci raději vzdali masité stravy, než automobilismu. Mimochodem, budoucí rafinerie bionafty by prý měla stát někde jinde, než nynější Chemopetrol (východněji). Protože i pod Ch. je uhlí. A někdy za 50 let (tedy po úspěšném odtěžení Černic a Horního Jiřetína) by měl přijít na řadu tento prostor... |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2086 Registrován: 3-2004
| Odesláno Středa, 11. října 2006 - 16:50:24 |
|
Ibar: Tak to já jel tady popré tramvají někdy v roce 1984. Ale neřídil jsem Do Havraně a Žatce je to trochu moc nákladné. Bude těžké přesvědčit investory (kraj, obce, stát, EU), že přínosu odpovídá výši investice. 3mld. Kč na tu trať (žádná vozidla, dálnice, most ve Velemyšlevsi kombinovaný a kombinovaně investovaný se silnicemi) je opravdu darda. Já osobně nejsem přesvědčený, že objem denně přepravených cestujících tomuto bude odpovídat. Už při představení tohoto projektu jsem to psal. Jako mnohem pravděpodobnější vidím příměstské vlaky. Trať je opravdu kvalitní, potřebuje minimální investice, pomohlo by to celému nádraží Most, kombinované dopravě (auto+vlak) atd. On i vládní zmocněnec uváděl jako možnost rychlodráhu nebo příměstské vlaky. Ono určitě levnější by byly rychlodráhy po tram. kolejích přes Most a na nádraží se novou spojkou spojit s kolejemi železničními. Možností je hromada. Ale z toho, jak se vyvíjí celá tahle taktika z prům. zónami (a myslím si, že tomu docela rozumím), je rychldoráha moc nákladná. Minimálně Joseph v Havrani nikdy nebude tak velký, jak se čekalo. A Triangl? Já si také nemyslím, že bude tak obrovský, jak se v počátku čekalo, chtělo a jevilo. Já si to také umím představit, jak ty rychlodráhy jezdí uprostřed dálnice. Bylo by to fajn, ale otázka je, jak moc se to potřebuje. Havraň obslouží i s tou zónou bus. Nebude tam nikdy tolik lidí, jako v areálu Chemopetrolu. To kloubový busy v pohodě zvládnou. Cogwheel: Ona kdyby tramvajová doprava nebyla podporována, už tu asi není. Ono se to možná nezdá, aut přibylo hromada, ale tramvaje si desítky milionů cestujících za rok přepraví. Pravda je, že se o výrobě benzinu s uhlí už uvažuje. Začne se to vyplácet při ceně ropy 85 USD za barel. To není daleko. Dokonce se už byli představitelé podívat, jaká technologie se ve světě pro toto používá. Spotřeba uhlí není nijak dramatická. Proti tepelným elektrárnám je to velký rozdíl. Tak bourání Chemopetrolu nepřipadá v úvahu. Jen dekontamice zeminy by stála nenávratné prostředky. Uhlí je na severu ještě hodně. Jiřetí i Černice půjdou, to je jasný! Dálší na ráně je možná Janov (žádná škoda). Uhlí je všude. Kdo viděl mapy s vyznačenými slojemi. Velký velkolom je plánovaný směrem od Mostu na Žatec. Otázkou je, jak půjde technologie dopředu. Ale uhlí je surovina 21. století. Budou se snažit vytěžit asi všechno. Už za komančů existovala studie, že to tady rozhrabou všechno. Čas ukáže. |
Jirik
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 113 Registrován: 11-2004
| Odesláno Středa, 11. října 2006 - 20:36:27 |
|
To Ibar: Vid, taky si rikam: "Radeji s ním, nez s nekym jinym."
|
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2088 Registrován: 3-2004
| Odesláno Čtvrtek, 12. října 2006 - 12:25:01 |
|
Dle info z dnešního tisku se buduo bourat přemostění z ulice Rudolická k nádraží v Mostě. Mosty jsou v katastrofálním stavu. Oprava nebude, jsou zbytečně moc dimenzované a dva jsou moc. Nový bude pouze jeden. Nejpozději do dvou let má být hotovo. Byla tam zmínka i o rekonstrukci přednádraží (ale kolem toho už se toho napsalo). |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2093 Registrován: 3-2004
| Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 10:58:31 |
|
Kraj vypsal nové koncesní řízení na linkovou dopravu. Jde vždy o dvě spojené oblasti. Tedy Litvínovko-Mostecko atd. Kritériem už nebude pouze cena. Smlouva s vybranými dopravci bude na osm let. Nic proti, ale ty oblasti jsou příliš velké. Nevím, proč by to nemohlo být kombinované. Přeci nemusí každý doprace mít svou oblast, ale může tam jezdit i dopravce jiný. Nevím, ty obrovský oblasti nejsou nejlepší. Můj názor, tedy. Včera jsem viděl několik příměstských C734, co má teď DP. Ty bílé s modrými proužky. Ev. čísla tuším 40 a 39 nebo 41. Ach ta čísla Jsou opravdu v dobrém stavu. Plášť vozu bez rezu, blatníky plastové. Na zastávce Sídliště ČD v Mostě je nový přístřešek. Proč nový nevím? Nejspíš starý rezavý, tak tam udělali nový. Opět mě napadá, proč ve směru k Chemopetrolu není na této zastávce přístřešek!! Podbitá trať je opravdu nejvíc cítit v Asrách. Tam je to opravdu velmi znatelný rozdíl k lepšímu. Nástup předními dveřmi se u busů skutečně změnil ve frašku. Řidiče lidi dlabou a řítí se k automatu. Řidiči si už evidentně zvykli Přitom by stačilo naprogramovat systém tak, aby při nástupu předem automat nefungoval, když řidič nechce! |
Tzv
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1929 Registrován: 12-2004
| Odesláno Sobota, 14. října 2006 - 21:38:20 |
|
DP Most má další karosy? Koukám, že si zase budu musit udělat výlet někam na Mostecko a Lounsko... Já dneska viděl vůz e.č. 34 (?) a 128. Co je zač ta 128, vypadalo to jako už docela solidně obstaróžní autobus.
2001 - 2006 - pět let od oficiálního ukončení provozu Chomutovských Ikarusů |
|
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2095 Registrován: 3-2004
| Odesláno Neděle, 15. října 2006 - 13:30:47 |
|
Tzv: Jo jo, DP má další Karosy C734. Nevím kolik jich je, jsou určitě dvě. V opravdu solidním stavu. 34 to je ta meziměstská červeno-žlutá C734? 128 je městská B731 LPG. Je už to starší orezlouš. Ono těch městkej je orezlouš víc. Jen jsem se nedávno bavil se svým kamarádem. Nanadnesl zajímavou myšlenku. Kde vzal DP peníze na nákup meziměstských busů, vyplácení přesčasů současným řidičům a na výplaty nových? Vždyť je dlouhodobě ve ztrátě! Dobrá otázka! Jinak včera jsem jel jedním z Manů od Castrossuy. Je to ten se samolepkou na Spolužití. No, na to, že ještě nemá čtyři roky za sebou, je to na něm dost vidět. Není to tedy zas tragédie, ale proti německým Manům je to rozdíl. Ale svezení je pořád solidní a pohodlné. Co potěšilo? Žádné čmáranice v interiéru. Buď se DP zlepšil v čištění nebo se to vůbec zlepšilo! Zdá se však, že se to obecně zlepšilo včetně čištění |
Tzv
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1937 Registrován: 12-2004
| Odesláno Pondělí, 16. října 2006 - 16:47:50 |
|
No, ono na tu linkovou dopravu asi něco musel dát kraj, protože těžko by se dalo jezdit na dluh. Ono díky té ZDo s emožná podaří dostat na ztrátu o něco nižší, pokud se teda bude dobře hospodařit. Aha, no, vidím to tak, že příští pátek se jede na vejlet do Loun.
2001 - 2006 - pět let od oficiálního ukončení provozu Chomutovských Ikarusů |
|
Orlí_spár
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 387 Registrován: 8-2004
| Odesláno Úterý, 17. října 2006 - 18:16:55 |
|
Cogwheel: no je pravda, že s o té hydrogenaci v "závodě politických omylů" uvažuje. O tom, že by měl "Staliňák" nějakou potřebu omezovat tramavje a MHD vůbec, tak to určitě ne No Vladassi, jestli zbouraj Jiřetín a Černice, tak si taky můžeš začit pomalu balit kufry Protože celej spodní Lom bude odtěženej bílinskym lomem Nevím, mám dojem, že MUSka na to jaké má cíle, na tenhle kraj celkem s..e. A taky celkem lže. Už od víkendu se mění (za provozu) na Osadě sjížděcí výhybka před nástupní zastávkou. je to ten moderní typ-s jedním jazykem. Dneka okolo 15:30 byla nějaké závada na soupravě T3, která jela od Mostu. V Litvínově zabočila do vozovny, kde byl přestup na náhradní soupravu. No mě by taky připadalo rozumější udělat tramavajovou trať v Mostě, ale to je zřejmě těžký sen šotoušův A opět jedna historická zajímavost: Zpoždění rychlodrah dne 15.2.1966 stanice Most divadlo směr Nový Most spojů: podle kursů včas: 20 se zpožděním 1 minuty: 43 se zpožděním 2 minuty: 39 se zpožděním 3 minuty: 34 se zpožděním 4 minuty: 15 se zpožděním 5 minuty: 13 se zp. víc jak 5 min.: 28
|
| Odesláno Středa, 18. října 2006 - 09:08:51 |
|
Někde jsem viděl mapu projektu rekultivací, v níž jsou východně od nynějšího Chemopetrolu zakresleny zatím neexistující průmyslové areály - mj. rafinerie biolihu Etanol I a Etanol II. Tak si říkám, jakou asi perspektivu má ta nedávno podbitá tramvajová trať v dopravním koridoru mezi Mostem a Litvínovem? Pokud budou prolomeny územní limity těžby z doby "poplyšové" ekologické euforie před 15 lety, tak nejdříve jsou na řadě Černice. Potom dlouho nic. Pak Horní Jiřetín. Pak zase dlouho nic atd. - ale někdy za 50 let by se porubní fronta dolu ČSA mohla dostat až k tomu koridoru s tramvajovou tratí - a pak je na řadě ten Chemopetrol. |
B741
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 144 Registrován: 7-2005
| Odesláno Středa, 18. října 2006 - 16:12:03 |
|
Dnes sem v Ln viděl bus zřejmě B 732 z Hradeckého DP ev. č. 199 s reklamou na pivo ,,Primátor,,. |
| Odesláno Čtvrtek, 19. října 2006 - 08:59:00 |
|
Upřesnil bych, že při prolomení limitů těžby z r. 1991 jsou v případě dolu ČSA nejdříve na řadě zbytky zámeckého parku a "dočasně" rekultivované pozemky pod zříceninou Jezeří. Pak teprve obec Černice. Opodál ležící Horní Jiřetín byl nově prohlášen městem. Ale zachování železničního spojení s Litvínovem si před lety prosadit nedokázal. Jsem zvědav na další vývoj v této oblasti. |
|