Autor |
Příspěvek |
Hornik_1
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 20 Registrován: 8-2006
| Odesláno Sobota, 21. října 2006 - 09:43:02 |
|
Ad Vladass Ohledně toho kde vzal DP na přesčasy řidičů a autobusy, by bylo dobré tedy říci kde na to vzal třeba i řekněme podivný podnikal pan Kavka ( náborové příspěvky, nové personální složení, nákup dalších vraků do jeho archaického vozového parku...). A při tomto srovnání mi připadá DP v pohodě. Myslím a doufám, že v opravdovém výběrovém řízení, které proběhne k obslužnosti v Ústeckém kraji v příštím roce, se již uplatní renomovaní a solidní dopravci nad dobrodruhy. |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2097 Registrován: 3-2004
| Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 00:24:39 |
|
Tak to vezmem všechno jedním vrzem Orlí spár: Zajímavá historická zajímavost. Sjížděcí výhybka je u Citadeli opravdu zajímavá. Hold pokrok. Jen mi ta podzemní část přijde docela náchylná a složitá. Ale tomu nerozumím, tak nehodnotím. Pravda je, že ta stará byla hodně vylágrovaná. Však já si ty kufry balím Bylo by mi to líto, ale pochopil bych to. Ono mi stejně celý oblasti dětství zničili. Libkovice pryč, okolí dolů Alexandr pod Osekem taky pryč atd. Směrem na Duchcov vzniká už léta navážkový pohoří. Takové krásné údolíčko tam bylo. Nejsem z těch, kterej by blokoval zájem většiny. Proto jsem pro zbourání Jiřetína a Černic. Pokud zůstanou, bude tady sociální katastrofa!! Cogwheel: Různej map existuje hromada. Určitě to podbití trati nevydrží tak dlouho, jako je její životnost. Pod Chemopetrolem nebude nikdy tolik uhlí, aby to zaplatilo stavbu nového podniku, bourání starého, dekontaminaci zamořené půdy, odsíťování atd. atd. Ty provozy Etanolu by měly být v Kopistech. Plánovala se tam i obrovská průmyslová zóna. Ale jaksi se o tom přestalo mluvit. Ono odhadovat vývoj v této oblasti dosti nejde. Absolutně nelze odhadnout, kolik dnešních a případně budoucích faktorů tohle všechno ovlivní. Všechno třeba i závisí na tom, jak se bude dařit vývoj a případný pokrok v termonukleární fůzi pro energetiku. Hornik 1: Kavka je akciovka, kde nemá většinovej podíl instituce placená z daní obyvatel. Takže je mi tak nějak jedno, kde na co vzal. Ale s DP je to něco jinýho. Ono se to určitě vše konzultovalo s městy a ty to podpoří i finančně. Ale je to zajímavá otázka. Výběrové řízení se uvidí. Já si zase tak moc iluze raději nedělám. |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2098 Registrován: 3-2004
| Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 00:30:27 |
|
Jinak v Mostě vyhráli volby s dost jasnou převahou "Mostečané Mostu". Mě se moc nelíbí, neoslovili mě a nemyslím si, že to městu Most pomůže! Jejich převaha je velká a ostatní strany by musely všechny udělat koalici, aby je vyšouply! |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 60 Registrován: 7-2006
| Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 08:22:33 |
|
TO Vladass: Jsem velmi zvědavý,jaká bude povolební situace.Určitě sleduješ vývoj v našem regionu. Vždycky jsme byli komunistický sever,ale vedoucí představitelé byli vždycky ODeSáci.Mostečané Mostu přišli jako jediní s konkrétním programem,který (jak se zdá) voliče oslovil.A to né jenom že nebudou platit za odpadky, ušetří 10% za teplo a budou si moci odkoupit za 600Kč /m2 svůj byt (místo současných 2 500,-Kč),ale i MHD zdarma pro školáky a důchodce od 70 let.Přiznávám,že mě to taky oslovilo i když bydlím v družstevním bytě a mám zaměstnanecké jizdné. Mají na to 4 roky,aby se předvedli.Bývalé vedení už bylo silně skostnatělé.Snad ta pověstná "nová košťata"udělají pořádek k lepšímu. No uvidíme čas ukáže! Ten Ústecký kraj je nepoučitelný! Jako hlavní kriterium výběrového řízení,je opět nabízená cena!Všechno ostatní je vedlejší. Jinak na tom Plzeňským KTečku se pořád maká.Viděl jsem,že do jednoho dílu se už natahuje elektroinstalace.Celá zakázka by měla být hotová do konce roku 2006. |
David_pecina
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 280 Registrován: 11-2003
| Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 10:29:47 |
|
To ibarr: představy sou to hezké ale kde na to vezmou peníze? mmch není přeprava zdarma lidem nad 70 let daná jako povinnost zákonem?
Všichni jsou blázni, jenom já jsem tramvaj T3. |
|
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 61 Registrován: 7-2006
| Odesláno Neděle, 22. října 2006 - 16:32:02 |
|
To David pecina : Tak to já hochu nevím.Třeba budou dělat poslance zadara,jako svůj koníček ...... Zákonem určitě není daná povinnost přepravovat cestující nad 70 let zdarma.Veškeré slevy se poskytují po podepsání smlouvy mezi městy a DP je to tzv.smlouva o úhradě prokazatelné stráty z tržeb .Jeden čas tady fungovalo,že když některá obec tuto smlouvu nepodepsala tak cestující měli (do příměstkých oblastí ) jízdenku o korunu dražší. Město Most si například schválilo,že bude na svém území (tedy občanům s trvalím bydlištěm v Mostě) dárcům krve (držitelům zlaté plakety Jánského)hradit měsiční jizdné ve výši 300,-Kč.Dárce tedy zaplatí 40,-Kč měsíčně.To platí,ale jen v 1 pásmu.Prostě a jednoduše je to v rukách naších zastupitelů.Takže jaké má město MHD... tak takové je vlastně vedení města.Respektive obráceně......... |
Tzv
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1940 Registrován: 12-2004
| Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 09:14:41 |
|
ad Hornik, no ono Kavkovy by ty linky mohli pomoci. Je to sice dobrodruh, ale něco o tom ví. Co se řidičů týče, ty jsou dneska nedostatkový zboží. Navíc to není tak, že řidič přijde a dostane dvanáct tisíc. Výplata je tuším ve dvou fázích + řidič se musí upsat na určitou minimální dobu a je tam ještě pár dalších podmínek. Co se týče peněz, do uzavření smlouvy zajišťoval Kavka náhradku, předpokládádm, že ta byla proplacena jako první, dle předloženého rozumného požadavku na kilometr, to mohl být odrazový můstek pro shánění řidičů, vozů apod...
2001 - 2006 - pět let od oficiálního ukončení provozu Chomutovských Ikarusů |
|
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2099 Registrován: 3-2004
| Odesláno Úterý, 24. října 2006 - 18:20:56 |
|
Tak musím říct, že já jsem také zvědav, jaká bude povolební situace v Mostě, a nejen tam. Ono ať máme názor na volební kampaň Mostečanů Mostu jakýkoliv, tak účinné to bylo. A o to prostě šlo! Před lety jsem osobně nad podobně vedenou volební kampaní přemýšlel. Ono, když máte za sebou finanční možnosti Ing. Zelenky, jde toho dost udělat Následující čtyři roky ukáží, co Mostečané Mostu udělají, neudělají a dokážou. Mám jen obavy, aby to všechny nestálo příliš mnoho. Ale to je jen můj dojem, žádný obecný závěr! Sám jsem zvědav, kde chtějí vzít prachy na ty věci zdarma. Zkuste si spočítat, jenom co dělá za čtyři roky odpad pro 68 tisíc lidí. To MHD ještě pro důchodce a školáky beru, to ovlivní jen tržba a drama to nebude. Uvidíme, jak to všechno nakonec dopadne. Kavka je jakej je, ale snaha se mu upřít nedá. Jen by si neměl ukousnout více, než je schopen ustát. Ale jak už bylo psáno. Veřejná linková doprava je u nás dobrej ziskovej kšeft Ibar: Jak je vidět, kraj je nepoučitelný. Ono stejně, přiklepnou to dopravci. Ten na konci roku vyúčtuje ztrátu, kterou mu kraj doplatí. Celá ta legislativa je nedomyšlená atd. atd. Neví někdo, kdy přesně mají přijít ty nový kloubový Many? |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2101 Registrován: 3-2004
| Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 18:20:54 |
|
Hmm, tak koukám, že to tu nějak zamrzlo. Nebo snad přispěvatelé zamrzli Co napsat. Tak předně bude nové složení magistrátu v Mostě. Mostečané Mostu + KSČM. Uvidíme, zda to přinese něco zajímavého. Nebudu soudit předem. Ale co si budem namlouvat, politik je prostě politik. Teď nevím jakého smajlíka Kruháč u Luny a semafory u Sportovní haly by měly být do konce roku, takže uvidíme. Jsem osobně zvědav, jak chtějí v Mostě stihnout rekonstrukci oněch šesti zastávek (psal jsem to tady), když ještě nezačali. Tolik potřebnou a léta probíranou rekonstrukci přednádraží nevidím brzo realizovanou. Nejdříve se určitě, byli to i psáno, opraví přemostění k nádraží. Pak bude následovat tento prostor před nádražím. Mělo by to být do dvou let. Ale to už se minimálně dva roky říká. Škoda, je to fregventované místo a městu dělá ostudu. K busům. V Manech by docela bylo dobrý, kdyby se vyměnilo dvojsedadlo za předním podběhem za řidičem. Široké 1 1/2 sedadlo by tam zvětšilo prostor. Je to docela důležité místo pro stání a pro přístup k automatům. Snad DP vyhraje příměstské linky v okolí Mostu a Litvínova. Městské přeznačení (zda-li je to možné) a integrace do třetího tarifního pásma je více než žádoucí a nutná. Jde především o linky do Louky, Radčic, Lomu apod. Myslím to tak, že linky do Lomu, Radčic a Louky jako městské. Do hor apod. jako příměstské. Stejně tak by bylo vhodné, aby linky spojující litvínov a Teplicko byly pro oblast Lomu integrované. Tedy uznávání čipovek DPMaL. Myslím, že to není zase takový problém. Ale je to opravdu žádoucí. |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2102 Registrován: 3-2004
| Odesláno Pátek, 27. října 2006 - 23:46:03 |
|
Víte lidi, tak jsem tak přemýšlel (sice toho času moc není, ale přesto) a snažil jsem se na celej systém MHD na Mostecku mrknout jinak. Ne jen jako "fanda" (i když to asi není to pravé, spíš někdo, koho to zajímá), ale i jako uživatel. No a upřímě, NIC moc. Začneme tramvajemi. Pominu to, že dopoledne jezdí přeplněný (ne všechny, ale velmi často) a některé o špičku téměr prázdné (některé vozy linky 3 i 7, ale to je někdy logické), tak se podívejte na jejich stav. Oloupané tyče, madla, rezavé puchýře kolem oken. Jednoduchá sedadla, kde jich ve voze je pár, oloupaný obklad bočnic. Lidi nejsou tak hloupý a dobře vědí, že v jiných městech je to jinak. Není pravda, že to neví. Tramvaje jsou v hrozném stavu. Nemyslím technickém (to je v pořádku), ale je rok 2006, ne 1986!! Na trati do Litvínova stejně nemají co dělat tramvaje. Tam patří rychlodrážní tramvaje nebo přímo rychlodráhy. Rozrachtaný T3 jsou hodně out. Onehdá jsme tady s Jirikem s údivem hleděli na totálně dodělaný podvozky z Osjeku (je to město v Chorvatsku, snad se takhle přesně jmenuje). No jo, jenže oni kupují nové karoserie Vario, jejich vozy mají nové interiéry, nová čela a výklopné dveře. Astry jsou moc fajn tramvaje, ale jaksi nemůžou nahradit soupravu T3 (respektive můžou, DP to jasně ukazuje). Navíc jaksi Astry rády nové a jinak udržované tratě. A to tratě tady jsou velmi solidní, ve většině. To, že cestující neubývají není výsledek práce zasvěcených a vlivných, ale setrvačnost a sociální vývoj společnosti Mostecka. Většina tou tramvají jede, protože musí nebo prostě na každodenní provoz vozu platit nechce. Současná tramvajová infrastruktura nemá šanci konkurovat IAD. A nikdo se nesnaží, aby mohla A autobusy. To není o mnoho lepší. Naštěstí jsou tu Many, takže se ledascos přehlédne, ale ty to také nezachrání. Chátrající kloubáky, orezlá většina vozů v Litvínově, opravy co nejlevnější a většinou málo efektivní apod. Žádoucí je urychlený nákup minimálně dalších deseti vozů a kvalitní generálka nejmladších 731. A infrastruktura. V každém městě bezbariérové zastávky atd. Tady nic, pořád jenom kecání a tlachání. Skutek utek a nic. Je to ostuda. Provoz je velký a obsluha území třech nejdůležitějších měst má cca 100 tisíc obyvatel. Takže řečičky o malém provozu, málo penězích apod. jsou liché. Není to vina DP, i když svůj podíl tam je. Je to o přístupu měst a všech vlivných. Prostě je to spíš ostuda. Zlepšit se dá prakticky všechno (a ve většině věcí je nutné to zlepšit alespoň na standart doby). Ale mohlo by to být i horší. Nemám patent na rozum a řešení. Ale v Litvínově by stačilo dodělat nástupiště na busových zastávkách a lépe se o ně starat. Pod Janov chybí střcha na přístřešku už více jak půl roku. Zastávky se nezametají, nemyjou. Hlavně, že se kecá v novinách a všichni se tváří spokojeně. Chcete vědět, co by mělo jezdit z Mostu do Litvínova. Tak třeba tohle http://www.bombardier.com/. Tady je cesta, jak se na těch stránkách k tomu dostat: You are here: Transportation > Rail Vehicles > Light Rail Vehicles > FLEXITY Swift. Je to vůz pro Istambul. Kritika je věc nepříjemná, ale ono co dělat. Začíná ujíždět vlak, a to je špatně! |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 62 Registrován: 7-2006
| Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 10:35:54 |
|
To Vladass: Ve tvém zamyšlení ti dávám za pravdu.Jde to tady posledni dobou nějak pořád od desíti k pěti.Pořád si říkám,že to snad bude lepší,ale původní nadšení vždycky vystřídá zklamání.A tak to jde rok od roku.Jsem moooc zvědavý s čím příjde nové vedení města.Na tom je teď všechno postaveno,jak se veškerý veřejný život bude vyvíjet!A to včetně MHD! |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2106 Registrován: 3-2004
| Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 19:24:43 |
|
Ibar: Uvidíme, co s tím udělá nové obsazení radnic. Hlavně ta mostecká je klíčová. Když o tom tak přemýšlím, ono horší to snad být nemůže, co se týče MHD. Protože, pak už by to mohli rovnou zrušit. Já třeba nechápu, že nikoho nenapadlo udělat tramvajovou zastávku v Litvínově u DP. Spádová oblast poměrně velká a stejně se tam musí téměr (někdy i zastavit) před výhykami. Takže žádná navíc zrychlování a brzdění. Další zastávka tramvaje by mohla být před konečnou Citadela. Jak je to bezpečnostní zastavení. Opět se tam zastavit musí. Ve druhém směru by byla pod přejezdem. Mnoha lidem by to nabídlo zajímavou docházkovou vzdálenost. Obslužně tam jasně chybí. Opět prakticky žádné ztráty v energiích. V Mostě jednoznačně chybí zastávky za Rozkvětem. Proč tam není nechápu. V Litvínově jednoznačně chybí autobusová zastávky mezi Koldůmem a Citadelou. Opět neobsloužené velké uzemí a docházka velká. A tohle je pořád dokola. Problém tkví v tom, že to nikoho nenapadlo. Všichni se tváří tak, že všechno je OK a pohoda a funguje. Mě bohužel přijde, že to jde rok od roku, od desíti k pěti. Vždy se s něčím bombasticky přijde v novinách a nakonec nic. O bezbariérových zastávkách v Mostě už se psalo v tisku před více než dvouma lety jako o hotové věci. Totéž hnusný přednádražní prostor. No, a tak to jde pořád dokola Problém může být provoz LPG busů. Pokud je Km opravdu za 51 Kč, pak se není čemu divit, že není na jiné věci. Já osobně bych vozový park busů na LPG v budoucnu držel tak na 1/2 až 2/3. Zbytek dieselové busy. Mám na mysli busy splňující euro 5, ty už na trhu jsou, a provozně a údržbově jsou určitě levnější než busy na LPG. Ibare uvidíme. Jak píšeš, vše mají v moci města a jejich zastupitelé. |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2107 Registrován: 3-2004
| Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 19:51:41 |
|
Ještě zajímavost. Předem říkám, aby mě nikdo neobviňoval co mám času, tak jsem nemocnej. Takže sice nepříjemné, ale čas. Nevyčítám nikomu, že tu jezdí mezi Mostem a Litvínovem tramvaje a ne rychlodráhy. Můžemem vyčítat snad jen to, že nikdo nepřišel s kvalitním projektem, na který by bylo možno získat peníze. S tím musí pomoci stát, kraj i EU. Jde o to, že ta trať je jak dělaná pro provoz rychlodráh (pak by tudy mohly jezdit i vlaky na Moldavu, třeba i Teplic - to vše je důležité poukázat, kdy chci dotaci). Tím spíš, že by celý systém pak mohl navazovat na rychlodráhu do Žatce. Pak by ta rychlodráha do Žatce měla smysl a jsem pro. Zatím bych spíš podporoval příměstské vlaky. Na mapách není problém zjistit vzdálenosti zastávek a celkové vzdálenosti. Nyní se úseku Most Zimní stadion-Litvínov nádraží jezdí za cca 20 minut a průměrnou rychlostí cca 33 Km/h. Rychlodráhy by toto při průměrné rychlosti 60 Km/h (což je reálné vzhledem k rychlosti 80 Km/h) mohli snížit o 9 minut. Mělo by to při světelné signalizaci zastávek na znamení (a zařazení mezi ně i zastávku Cesta do Kopist) reálné. Tím by se "tradiční" cesta Prior Most - Prior Litvínov časově snížila z 19 minut na cca 10 minut (možná i 9 minut - další úpravy tratě). Díky tomu všemu by klesla vypravenost vozidel. Mimo špičku by stačila 3 vozidla místo 5 (tedy úspora dvou řidičů) a o špičku (díky kapacitě a obousměrnosti zrušena linka 7 i 3) a i při posilovém vozu v obou směrech by klesla vypravenost o devět vozů (tedy spíš řidičů). Nechť si každý spočítá sám úspory v mzdových nákladech. Náklady na toto by jistě byly velké. Problém by mohla být i šíře vozidel. Ani ne tak na meziměstě, tam by se to stejně předělávalo, ale ve městech. Rychlodráhy jsou široké 2650 mm, Astry třeba jen 2400 mm. Zase "krabičky", tedy T5A6 (snad jsem to nepopletl) byly široké 2600 mm. Otázka je i v adhezi, ale třeba i poloměry oblouků. Oblouky by snad byly v pořádku, ale k Citadele je to pořádné stoupání. Tam by vozidlo asi muselo být 100% adhezní. Ale to jsou jenom spekulace. Jsem se zase rozepsal. Snad se to dobře čte |
Orlí_spár
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 391 Registrován: 8-2004
| Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 21:58:02 |
|
Vladass: ty zastávky-to samé mě napadlo taky (u toho litvínovskýho DP určitě). A taky by nebyla nesmyslná zastávka ve Velebudicích před Interšpárem (podívejte se na www.mapy.cz - docházková vzdálenost na MHD tam je dost špatná) Na tý Osadě bych ještě obnovil zastávku u hodin (zimní stadion). Vždyť i on trolejbus stavěl na Osadě v zastávkách (použiju dnešní názvy a místa): u zimního stadionu (v místech dnešní zastávky tramavaje), u hodin (v místě bývalé zastávky "třináctky" zimní stadion), pak přímo v centru Osady (asi jako dnešní třináctka), dále v místě u "lidové školy" (jak navrhuješ) a u Koldumu, (ale to bylo v 50.letech ) Ale taky by to mohlo negativně ovlivnit jízdní dou (u těch busů). Jízdní doby rychlodráhy-on je celkem zajímavej poměr mezi normální linkou č. 4 a noční 4 (2+3). ta noční má jízdní dobu 37 minut , jednička má j.d 39 min. (a to projedu celou síť z Velebudic přes nádraží až do Litvajzu). Ale i tak tu jsou rezervy. Je to už nějaký ten rok, kdy jsem jel se soudružkou Hájskou (pro znalce: ano, byla to opět tato baba, ta si nejde nezapamatovat) tou noční linkou-v Litvínově na Východě dosáhla fenomenálního výsledku -10 minut oproti jízdnímu řádu (a to z konečné vyjížděla na minutu přesně). byla to jízda stylem "proud-proud-proud" a mimo města nikde nestavěla. Jak je vidět, tak zdroje jsou No máme po volbách, zřejmě by se mělo kout železo dokud je žhavé. Nechceš Vladassi napsat do novin nějaký pro běžného člověka srozumitelný článek (články, glosy atp.), co by se tu mělo změnit (tím nemyslím hned nová rychlodrážní vozidla, ale třeba ty zastávky apod.) ??? Přece jen, na K-reportu si to odpovědní lidé nepřečtou. Šířka vozidel-ono to není tak jednoduché. Myslím, že byl pro ty T5B6 zákaz potkávání v obloucích apod. Proto jezdily jen v Mostě na dvojce.
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály. Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz DĚKUJEME |
|
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2108 Registrován: 3-2004
| Odesláno Neděle, 29. října 2006 - 23:52:31 |
|
Orlí spár: Otázkou je, zda by to instituce jejichž souhlas je třeba, daly souhlas k vedení linky k Intersparu až před vchod. Já osobně si myslím, že by k tomu souhlas nedaly. Jako to nedaly k Tescu. Tak oni v oblasti Osady stavěly i busy jinak před výstavbou nových přístřešků. Velká událost byla zrušení zastávky Mototechna. To byl hodně velkej humbuk. Nakonec si to lidi prosadili. Tuším nejdřív v jednom směru, pak na znamení a nakonc normál. Akortá přístřešek už jim tam město nedalo. Na osadě to stavělo u Hodin, to si pamatuju. Jak je ale vidět, nikomu to tam nechybí. Ono vůbec lidi jsou tady letargičtí a jak ovce Tak rezervy v jídzní době jsou. Ale hodl je těžké odhadnout jízdní řád, když se může stavět na všech zastávkách na znamení nebo také ne. To je pak velý rozdíl. Noční spoje mám rád. Jezdí rychle. To mi vyhovuje. Ona šířka není problém přímo sama o sobě. Jde spíš o průjezdný profil. Ty T5B6 nesměly na meziměsto. V Mostě nevím. Je ale možné, že v oblouku se nesměly potkat. Ono je to stejně jedno. Bombardier a nejen on, by postavil vozidlo jaké si DP naporoučí. Klidně o dvacet centimetrů užší. Nevidím to jako problém. Ale celkově je to jedno. Meziměsto by se muselo celé předělat. Současná trať rozhodně neumožní 80 km/h. Budovatelů v Mostě stejně potřebuje rekonstrukci (pokud budou rychlodráhy do Žatce, tak stejně ano) a v Litvínově. Tam úsek nádraží - Poliklinika také. A ten zbytek zabezpečí označená potkávací místa. Takový provoz by tu stejně nebyl, aby to byl neřešitelný problém. Ale to nemá smysl řešit. Momentálně je to těžké sci-fi Po volbách je, ale co se změní. Argument k MHD bude nejsou prachy. Lidi neubývají a pro většinu politiků je budoucnost čtyři roky, takže nevím. O článku jsem přemýšlel, ale co to změní. Většině lidem je to jedno. Uvidím. Ono by to chtělo užší spolupráci, ale tu jaksi těžko navázat! |
B741
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 145 Registrován: 7-2005
| Odesláno Čtvrtek, 02. listopadu 2006 - 16:19:07 |
|
Tak mostecký DP odkoupil vozy B 732 od DP Brno už mají svá mostecká ev.č. ale SPZ zůstávají brněnské |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2109 Registrován: 3-2004
| Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 16:49:00 |
|
B741: Díky za info. Mno, tak asi je potřebují. Nejsou to nejhorší busy, ale zrovna super stroje to nejsou. Ale pokud by prošly nějakou generálkou, tak jsou solidní. Možná by stálo za to, vykuchat z nich buse panely a dát je na některý busy v Litvínově. Neví někdo, jak jsou na tom ty busy interiérově? Ono i motoricky a celkově? Předem díky Dneska už asfaltovali základní vrstvu kruháče u Luny. To zase bude držet, když se to dělá v tomhle počasí. Mě prostě nikdo nevymluví, že když to dělají v tomhle počasí, tak to drží stejně jako při vyšších teplotách. Ve svým okolí vidím, že znát to na výdrži je. Semafory u Sportovní haly už se montují. Jen si vzpomínám, jak se psalo v novinách, že se použíjí ty od Luny. Nepoužily, u Sportovní Haly jsou nové. Vytíženost tramvají. Tedy nevytíženost tramvají nehrozí. Dnes odpoledne nával. Pro dokreslení. Sólo T3 na lince 4. Cca třičtvrtě na dvě. U OD v Litvínově už stálo minimálně deset lidí. Nastupovalo dalších minimálně 15 zde a deset na nádraží. Včera před pátou z Mostu. Souprava na lince 4. V obou vozech minimálně 15 stojících. Musím ale DP pochválit. V tramvajích, ve kterých jsem jel bylo příkladné příjemné teplo. Větší propagace bonusového programu při použítí odbavení pomocí čipové karty bylo něco pro dětičky. Vozí se sem a tam a pípají a pípají. Nic proti, ale MHD není pro děti na hraní, ale pro přepravu všech, kteří potřebují! V týdnu byl článek o tramvají v novinách. Byla tam zmínka o historii i dříve uvažovaných nových tratí. Také přirovnání s Libercem, kde bylo napsnáno, že se liberecká jednokolejka do Jablonce nemůže srovnávat s rychlodráhou z Mostu do Litvínově. V mnohém asi ne, ale všem vlivným a zainteresovaným z DP a měst bych doporučoval exkursi do Liberce. Tam je alespoň snaha o modernizaci vozů. Ale to nemá smysl řešit. Tady je odkaz na ten článek http://mostecky.denik.cz/most/zpravodajstvi_mo/SM20061102000025.html |
xyz Neregistrovaný host Odeslán z: 89.102.249.65
| Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 18:42:12 |
|
Z dnešního vydání Deníku Mostecka: Řidič autobusu křičel na okradenou ženu http://mostecky.denik.cz/most/zpravodajstvi_mo/SM20061104000015.html |
B741
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 146 Registrován: 7-2005
| Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 20:35:00 |
|
xyz: v jednom má ale řidič, pravdu, vždyť není nic těžkého obsloužit automat na lístky, navíc je tam k tomu návod......, ale horší je když je mimo provoz |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2114 Registrován: 3-2004
| Odesláno Sobota, 04. listopadu 2006 - 22:28:41 |
|
xyz: Dnešní noviny jsem četl až večer. Díky za odkaz. Co k tomu říct. Nevím jak to bylo, tím nechci hájit řidiče. Ono jedna skutečnost se dá interpretovat mnoha způsoby, z mnoha pohledů atd. Stávat by se to nicméně nemělo. |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 63 Registrován: 7-2006
| Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 08:30:39 |
|
Ježiši to je vůl...!!! Tedy jako ten řidič! Jestli to nebude někdo s těch novejch,protože všichni moc dobře vědí co je za takové chování k cestujícímu stojí...!!! Můžu si milionkrát říkat (v duchu)...že ten cestující je kretén,vůl popřípadě kráva,ale na tváři mám úsměv...!!! I když někdy je to opravdu síla! Někteří cestující si vážně myslí,že jsme velký kulový.Ale to v žádném případě toho řidiče neomlouvá! Je to osobní selhání! Ale třeba mu je nevěrná manželka a rupli mu nervy.Příjde chlapec o 100% prémii. Teď bude jen na něm jestli se ten vztek prohloubí,nebo se vzpamatuje a nebo bude muset odejít z DP.V každém případě psychika je věda!Jedinec nic neznamená!Cestující - zákazník je náš pán! |
xyz Neregistrovaný host Odeslán z: 89.102.249.65
| Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 09:46:39 |
|
Já sem taky párkrát už žažil řidiče, který nechtěl prodat jízdenku a protivným tónem řekl: "tam máte automat", ale na druhou stranu ty automaty jsou dělaný i pro ty míň chápavý lidi (to rozhodně nemyslím jako urážku), protože stisknout jedno tlačítko zvládne myslím úplně každý. Dokonce i malé děti si sami dokážou koupit v automatu jízdenku, tak nevím, proč by to nezvládl i dospělý. |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2117 Registrován: 3-2004
| Odesláno Neděle, 05. listopadu 2006 - 17:10:18 |
|
Ibar: Tak tak. xyz: Ono řidiči i cestující jsou lidi. Každej jsme nějakej. Opravdu se nechci zastávat řidičů, také mám za ten život nějakou tu negativní zkušenost, ale někteří cestující se také neumějí chovat slušně. Včera jsem viděl EU Man. Má rozbitej přední nárazník na straně dveří. Všem doporučuji přečíst si na tomhle fóru diskusi "Všeobecná tramvajová diskuse". Je tam dosti jasně vysvětleno, že s vlakotramvajemi to je jednoduché jenom politicky a mediálně. Jinak je to možná až neřešitelné. |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2121 Registrován: 3-2004
| Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 16:30:22 |
|
Astra 201 mimo provoz. Více info na www.dpmost.cz |
Fikajs
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 133 Registrován: 1-2006
| Odesláno Pondělí, 06. listopadu 2006 - 21:23:03 |
|
Měl bych dotaz na "místí" (Vladass, Ibar...) - jaká je zkušenost s novým odb. systémem? A speciálně dotaz na ty vozidlové automaty - zasekávají se mince v nich mince? Předem díky za odpověď. |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 64 Registrován: 7-2006
| Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 11:55:16 |
|
To Vladass : No jo.. Astra 201 stojí na kanále a sundali z ní reklamu.Je zase celá bílá. To Fikajs : Postupem času se odstraňují nedostatky a už to tolik neblbne.Na programování se vyškolil další pracovník a dá se řict,že pokud v kase nedojde papír tak je to O.K. Neslyšel jsem,že by se v prodejním automatu zasekly peníze.Spíš propadávají (jako že je automat vezme až několikatý pokus a nebo se musí vyměnit mince)Listky už taky vyjížději v pořádku.Na displeji automatu je čislicemy napsáno jaké mince to bere,pokud dojdou v mezikase drobne mince na výdej,tak dolní číslo zmizí. Příklad : v dolní části je napsáno,že automat bere monce 1,-/2,-/5,-/10,-/20,-/.. když dojdou v mezikase drobné micne hodnoty dvou korun,tak v dolní části zmizý hodnoty 10,-/20,-/... takže mince začnou propadávat...ten automat je nepříjme do té doby než se doplní mezikasa. (Příspěvek byl editován uživatelem Ibar.) |
Fikajs
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 134 Registrován: 1-2006
| Odesláno Úterý, 07. listopadu 2006 - 13:40:59 |
|
Ibar: Díky moc. Propad je normální ve všech automatech, rekord mám 6 mincí desetikorun na BVV, než se mi chytla (ještě, že jsem měl dost drobných). Mě šlo právě o to chování ve vozidle - jestli je tam nějaký problém. |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 65 Registrován: 7-2006
| Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 10:06:26 |
|
Tak na tu 201 se dělá fungl nová celovozová reklama.... bude na ní autoškola Bitner. To Fikajs : S prodejem jízdenek v automatu by neměl být žádný problém. Občas se stane,že je automat plný,nebo dojde papír a nebo,že se nepřihlásí do systému.Ale to už se taky odstraňuje už se to nestává tak často.Jinak je vždycky možnost zakoupit jízdenku u řidiče i na elektronicku peněženku ,kdy se cestující odbavil na camelu a druhou platbu ( tedy o 2 Kč,- levnější) mu camel už nevezme (do skončení platnosti záznamu o nástupu). |
Orlí_spár
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 394 Registrován: 8-2004
| Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 17:59:43 |
|
řidič: nu což , stane se (i když by samozřejmě nemělo). Ale taky to může být bějaký výmysl... Mě se stala jiná věc-byl jsem v Oseku na náměstí, bylo celkem hnusně a akorát jela třináctka dolu na kolonii, kde hned obratem i slidma jede do Litvínova. A tak abych nemusel tvrdnout 10 minut, tak jsem do ní nastoupil-slušně jsem pozdravil, odpípnul, ale řidič na mě hned začal držkovat (přičemž mu tekly od držky sliny), že kam jedu, že Na kolonii musím vystoupi, že tu konečnou můžou projíždět jen lidi, který nastupujou v Hrdlovský a Nároďáku...opravdu byl velice "kulturní a slušný" a ještě se oháněl přepravním řádem (koukal jsem se, ale nenašel)... Podobným případem je jistá výše jmenovaná řidička rychlodráhy, která celé odpoledne (minimálně 3 hodiny)jezdila na lince č.4 s rozflákaným zadním podvozkem předního vozu (neskutečný rachot a chvění a házení), přičemž děalala, že nic nevidí a neslyší. když jsem vystupoval a optal se jí, jestli jí to nevadí (to byla fakt "jízda"), tak mě poslala do kosočtverce a ještě na mě začala něco hulákat Ale to jsou opravdu vyjímky. Jenže jeden blbec je schopen zničit práci sta jiných lidí. Ta autoškola mě celkem štve...nevím, asi jsem šotouš, ale tohle by tam být nemělo. Vladass (příspěvek 2109): stojící lidé...to byly vozy s uspořádáním 1+1 nebo 2+1 ?
K připravované publikaci o trati Praha-Most-Moldava sháníme všechny zajímavé materiály: fotky (i negativy) do r. 1995,pohlednice,dokumenty a ostatní zajímavé materiály. Máte-li něco,ozvěte se prosím na : prag_duxer_eisenbahn@centrum.cz DĚKUJEME |
|
Orlí_spár
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 395 Registrován: 8-2004
| Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 18:02:51 |
|
tak tohle je síla (z dnešího mosteckého deníku): Opouštím ODS Jak to vidí Mostecký deník - 8.11.2006 Prohlášení Jeníčkové Rozhodnutí, které činím, pro mne byl složitý, dlouhý a nelehký proces. Jako dlouholetá členka ODS jsem si vážila jejích demokratických postulátů. Vždy to bylo o diskuzi se všemi členy ODS. Vývoj v posledním roce je však ukázkou potlačení vnitřní demokracie a prosazení zájmu úzké skupiny bez ohledu na názory části standardní členské základny. ODS se tímto postupem připravila o mandáty v komunálních volbách. ODS promarnila i šanci slušné povolební dohody se Sdružením Mostečané Mostu, která by jí umožnila odpovídající zastoupení v radě a podílení se na vedení radnice. Nezaznamenávám však ani v době povolební žádnou sebereflexi. Vzhledem k tomu, že místní sněm ODS přijal usnesení - se kterým se jako členka plně ztotožňuji - o nespolupráci s KSČM, přesto, že jsem a budu se cítit jako člen ODS, rozhodla jsem se opustit poslanecký klub a opustit i ODS. Kapkou k mému rozhodnutí je i "ocenění" mojí práce nebo snad trestání ze strany vládnoucí skupiny ODS za mé názory a práci pro občany, která byla ohodnocena zařazením na 24. místo kandidátky. Hana Jeníčková, členka nové Rady města Mostu a náměstkyně primátora Mostu Vlastimila Vozky Že to je svině jsem věděl dávno, ale že až takhle svinutá
|
B741
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 147 Registrován: 7-2005
| Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 19:51:52 |
|
Info z Brna: Ty 3 Krosy z Brna už jsou na Brněnském Magistratu odhlášené, takže by za nedlouho měli dostat Ústecké RZ. a ještě jedna věc, naše jedna nejmenovaná učitelka, říkala, že ty Karosy(červeno-žluté) jsou pěkný vraky, že maj prosezené sedáky, a že má pocit, že se jí to při cestě rozsype pod zadkem..., tak bych chtěl vědě jak na tom ty vozy skutečně jsou, z venku vypadaj docela dobře Jinak sem v Lounech viděl další Hradecký bus B 732 ev. č. 198, zřejmě taky pod DP Most |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 66 Registrován: 7-2006
| Odesláno Středa, 08. listopadu 2006 - 23:28:12 |
|
Oprava... ta reklama.. na autoškolu Bittner je jen z jedné strany (nástupní do vozu).. Prochazel jsem dnes z druhé strany a tam je reklama na nějakou reklamní agentůru co vyrabí reklamní předměty...myslím že je to Euro line nebo tak nějak...ale teď si nejsem jistej.Zitra by měla vyjet na trať tak ji uvidíte... To Orlí_spár : vidíš já jsem se tě chtěl zeptat...co je to.. za řidičku...??.. To jméno mi nic neřiká! Buď jsi ho špatně napsal a nebo máš špatnou informaci.Je to nějaké divné,že by pokračovala s tramvají kdyby měla rozflákanej (to je jedno jakej) podvozek. Jestli jsi si to nespletl s plochamy na kolech.?!!!.. V tomhle podzimním období je to normálka! Rozježděné spadané listí a poprchávání udělají na kolejišti pěknou klouzačku.Taky jsem za ty roky s toho klouzání pěkně zešedivěl. (Příspěvek byl editován uživatelem Ibar.) |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2124 Registrován: 3-2004
| Odesláno Čtvrtek, 09. listopadu 2006 - 01:07:27 |
|
Jejej, tady toho je Fikajs: Jen doplním Ibara ohledně odbavovacího systému. Já mohu z hlediska cestujícího. Automaty prakticky stále fungují (s nefungujícím jsem se setkal jen jednou). Já se tomu sám divím, že jim to drncání nevadí. Pípátka (odbavovače Camel) jsou prakticky také funkční. S nefunkčním jsem se v poslední době už nesetkal. V počátku fungování toho nového odbavování to občas nefungovalo, ale teď už ne. Problém kolem toho ale také vidím. Stále se nedodržuje posouvání stanic řidičem. Nesoulad palubních hodin a hodin systému (velký problém, který se přehlíží!!!), nedodržování odbavení řidičem při nástupu předem (další opomíjený problém - přitom by stačilo naprogramovat systém tak, aby při zadání nástupu předem automat nefungoval). Někteří řidiči absolutně nevím, co dělat, při odbavení u nich a požadování složitějšího jízdného než je základní. A musím se také zeptat Ibara. Co se děje? Dnes jsem se odbavoval u řidiče za 16 Kč (třípásmová, 60 minutová přestupní) a systém mi to na kartu nezaznamenal, zase jsem dostal lístek. Co se děje? Tohle už přece bylo bez lístků?!?!? Tedy závěrem. Systém je funkční, lidi si zvykli (přestože stále dost používá automaty). Ale těch možností zlepšení je výrazně dost a některá jsou dosti klíčová! Nemluvě o tom, že jednoznačně chybí hlášení stanic a vnitřní info panely Astra 201 dnes skutečně nejezdila. Tedy na stránkách DP je špatná informace. Nic ve zlém, ale to by si DP měl pohlídat, co píše na své stránky. Tyhle nepřesnosti jsou krajně neprofesionální!! Orlí spár: Tak v tom Oseku se divím. Hold nějakej jouda (nechtěl jsem psát blbec). Mě opravdu sere, jak dělaj tyhle lidi ramena na slušnýho člověka, ale na cigoše dělající bordel v autobuse neřeknou nic! Klidně bych mu řekl, že ví prdlajs, kam jedu a že v přepravním řádu nic není. A jestli na mě nepřestane řvát a prskat, že mu garantuju, že je bez prémií. Já některý lidi fakt nechápu (myslím toho řidiče) Ale psát to tady to je mlácení slámy No a to s tou řidičkou. Hold co říct. Raději nic! Měla štěstí, že nenarazila na někoho jiného. Někteří lidé jsou na toto dost hákliví! Ale to jsou opravdu vyjímky. Jenže jeden blbec je schopen zničit práci sta jiných lidí. Přesně tak, nedá se nic než souhlasit!! Ta narvaná souprava byla tuším první vůz 2+1 a druhý normál 1+1. Nával to byl ale solidní! Myšlena ta souprava. To sobotní sólo bylo 1+1. Dneska jsem frčel do Mostu od Citadely před šestou odpolední. Je to pořadí Astry. Ta je pro dnes out. Byl jsem docela rád, že nejela. Souprava 222+246 (2+2 sedala). Od Chemopetrolu plná sedadla + v každém voze cca 10 stojících. Tedy to bych v Astře prožít nechtěl!! Orlí spár: O Jeníčkové si nedělám iluze, ale ani se jí na druhou stranu nedivím. B741: Tak těch červenžlutejch vozů je víc. Já jsem jel jedním a bylo to pěkný svezení. Nový to není, interiér byl už zašlý, ale svezení pohodlný a příjemný. Rozhodně lepší než běžná Karosa DPÚK. Ale jak jsem psal. Je jich víc, takže těžko soudit. DP musel nějaký ty Karosy koupit. Otázka je, zda nakonec v tom výběrovým řízení uspěje. Já si nemyslím, že DP je zase takovej favorit. Uvidíme. Zatím je to asi logický řešení tyhle nákupy, ale stavět na tom do budoucna asi nejde! To by bylo špatně! Ještě k té jízdě tramvají. 246 to je taky stroj. Orezlý kolem oken, ošlapaný oloupaný topení, tyče, konzole. No fuj, to je kultura dopravy Bohužel, takhle vypadá většina vozů. A ještě jedna poznámka. Mosteční řidiči autobusů by se měly naučit zajíždět až k obrubníkům zastávek. Nechávájí (i na místech, kde nic nepřekáží) velké odstupy. A nakonec ještě něco. V Litvínově u Koldůmu (zastávka směr Horní Lom) udělaly nový záliv. Pěkný ze žulových kostek. Jenže tím úplně zmizela nástupní hrana zastávky. Je teď v úrovni s vozovkou. Na co se to vlastně nakupovaly nízkopodlažní busy! Tohle se fakt může stát snad jenom v Litvínově. Sousta nově opravených ulic a zastávek, ale systematicky se hrany nezvedaly o kasselských obrubnících (v jiných městech naprosto běžné) ani nemluvě |
Fikajs
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 136 Registrován: 1-2006
| Odesláno Sobota, 11. listopadu 2006 - 20:11:25 |
|
Ibar, Vladass: Díky. |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 67 Registrován: 7-2006
| Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 18:50:04 |
|
To Vladass : Prodej u řidiče na peněženku jde stále pořidit bez lístku,jen ten řidič spolu s navolením požadovaného pásma navolil i tlačitko "peněženka" pak lístek vyjede.Příště mu řekni,že chceš do třetího pásma bez lísku :-) Co se týká toho posouvání stanic, tak ti musím napsat,že pro mne je důležitější bezpečnost než nějaké posunutí stanice.Je podzim listí a slabý dešť je děsným strašákem..!!! Asi bych neobhájil,při nějaké kolizy,že jsem zrovna přepínal stanici!Ano máme je přepínat,ale když jedeš tak to po slepu zatím nezvládáme.Kdyby bylo to tlačítko někde mimo kasu tak neřeknu po hmatu ho najdeš,ale takhle to prostě někdy nejde,protože buď si vyjedeš lístek a nebo zmáčkneš nějakej knoflík,který zobrazuje něco jiného a tím pádem se stanice nepřepne.Navíc teď v poslední době se mi to stává docela často,že se cestující opře o nějaký camel a mě se na kase oběví zablokování,aby se to dalo do pořádku musím zmáčknout na kase tlačítko "zruš"..... v domění ,že už jsem na kase přepnul stanici zastavím ve stanici a kouknu na kasu jak jsem na tom s časem a zjišťuji,že nemám přepnutou stanici.Věř mi, mě samotného to štve,že jí nemám přepnutou!!! Co se týká chování řidičů nebo řidiček k cestujícím, tak to je velmi individuální.Takoví číšník se učí 3-4 roky nějaké diplomacii, má na to tedy kvalifikaci a někdy je to taky síla!!! Řidič je nekvalifikovaný nemusí mít žádné vzdělání,kromě toho základního samozřejmě.Ostatně podívejte se na naše politiky!!! Mají vysokoškolský titul!!! Jenže oni o žadné peníze nepříjdou,ten řidič ano.Takže to by ho mělo tak nějak krotit v jeho chování,ale je to taky jen člověk.Každý jsme nějakej |
B741
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 148 Registrován: 7-2005
| Odesláno Neděle, 12. listopadu 2006 - 21:22:19 |
|
Zdravíčko pánové. Dotaz na Ibara: kolik je u DP Most řidiček autobusů? já vím o jedné v Mostě, sem s ní jel s vozem 88, od té doby sem ji nějak nevidel |
134 Neregistrovaný host Odeslán z: 62.77.100.42
| Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 10:53:50 |
|
Řidička autobusu je pouze jedna. Její přezdívka je "VČELKA MÁJA". Dříve jezdila s vozem ev.č. 88, v listopadu 2005 povýšila na řidičku MANu ev.č. 105. Od poloviny září jezdí výhradně na nových linkách, obvykle s vozem ev.č. 30. |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 68 Registrován: 7-2006
| Odesláno Pondělí, 13. listopadu 2006 - 14:22:23 |
|
TO B741 : 134 má pravdu......Kromě ježdění autobusem je jejím koníčkem parašutismus.O přezdívce "včelaka mája " nevím,já ji znám pod přezdívkou "Čenda"...... |
| Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 09:49:20 |
|
Proč má takové přezdívky? "Mája" - je velice pilná, neustále uklízí v autobusu, "Čenda" - je to takový přechodový můstek mezi ženskou a chlapem. Jinak ta řidička je strašně ukecaná a zvědavá. |
Orlí_spár
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 397 Registrován: 8-2004
| Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 13:46:19 |
|
134: ta 88 je kloubák ? Já jen že asi před dvěma rokama jsem nastupoval na nádraží do třicítky, kterou řídila nějaká řidička (což sem viděl popravé a naposled), ale stala se jí tam zajímavá věc Do posledních dveří kloubáku nastupovala důchodkyně-nejprv si do na schůdek strčila tašku na kolečkách, pak se chytla jednou rukou a na schod si stoupla jednou nohou, když v tom řidička zavřela dveře, babku skřípla dveřma vejpůl (jednu nohu, ruku a tašku na kol. ve voze, zbytek končetin a igelitku mimo vůz), a rozjela se. Naštěstí jí někdo chytnul a držel až k další zastávce cca 200 m). I přesto, že lidi na řidičku křičeli, tak ta absolutně nereagovala.
|
| Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 16:40:08 |
|
88 není kloubák, ale řidiči mohou jezdit také s jinými vozy. Dnes dorazily do Mostu nové kloubové MANy. |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2127 Registrován: 3-2004
| Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 18:14:40 |
|
Fikajs: Není zač Ibare: Tak mě je to tak nějak jedno, jestli to řidiči posouvají správně nebo ne. Chápu, že řidiči mají řídit a ne čučet na to, na jaký jsou stanici. Ono by i tohle vyřešilo hlášení stanic. Řidič by slyšel, pak posunul. Ten systém je prostě v první základní fázi. Další investice je nutná do GPS a před zaměřenou polohu GPS automatické přepínání stanic. Do toho se ještě mělo investovat. Současná verze mi přijde taková napůl. Ale ono to určitě přijde. Stejně jako hlášení stanic. Vše se bude odvíjet od toho, až se pánové na radnici v Mostě dohodnou! Pak se uvidí, kam se MHD může a bude ubírat. Možná je trochu škoda, že se to celé nevzalo jedním vrzem. Investice by byla sice vyšší, ale své by to přineslo. Musím přiznat, že ten řidič byl nový. Docela celkem zmatený. Ono je to docela těžký, ze začátku určitě. Znovu proto opakuji. Vše by vyřešil Camel i u předních dveří. Udělat kontrolky, aby řidič viděl zda se cestující odbavil či ne, s výhledem k řidičovi, snad není problém. Jinak díky za radu. Příště řeknu, že chci na peněženku Tu řidičku si také pamatuji. Já ji vlastně viděl jen v té 88. Jinde jsem jí neviděl. Orlí spár: Dobrá historka. Veselá tedy ne, ale spíš taková zajímavosmutná. Stane se, ale nemělo by! 134: Díky za info. Tak nejdražší autobusy v republice jsou v novém domově. Jsem na ně zvědav. Typuji, že na linky nejdřív za 14 dní. Jen jsem zvědavej, jak to budou řidiči zvládat. Many, stejně jako třeba kloubové Solarisy, mají jiný poměr částí busu od kloubu. Takže jízdní vlastnosti naprosto jiné než kloubové Karosy. |
Jirka_33 Neregistrovaný host Odeslán z: 89.102.213.32
| Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 18:23:47 |
|
To 134: Nebyla by nějaká špionážní fotečka nových kloubáků? |
Orlí_spár
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 398 Registrován: 8-2004
| Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 18:41:14 |
|
Tak na ty kloubáky jsem taky zvědav. Dneska je viděla moje ségra.Byly bez registračních značek. No nevím, já osobně si myslím, že ty MANy nejsou všeobecně moc dobré busy (z pohledu cestujícího). Ale možná že řidiči, údržba a ekonom DP na ně maj jiný názor Jinak jsem už od něklika lidi slyšel co si o další Astře...
|
| Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 19:02:35 |
|
Mluví se o tom, že by mohla přijít ještě jedna Astra. Jedna ze starších Aster by pak měla být přidělena vozovně Litvínov. Vážně se uvažuje o nákupu Wany (ostravská podoba). Uvidíme, jak vše dopadne. Bude to záviset především na penězích. DP možná bude přednostně nakupovat nové vozy na linky základní dopravní obslužnosti, pokud vyhraje v nově vypsané soutěži. Více informací bude mít určitě Ibar. Dnes jel na spoji s odjezdem ve 14.00 z Litvínova do Chomutova městský MAN. |
Mayg
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 972 Registrován: 11-2004
| Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 19:06:28 |
|
ad 134: Astra snad koupit ani nelze, už jenom Anitra. Docela by mě zajímalo kdy byla poslední Anitra vyrobena . Pokud budete mít bulwí wany tak budete pašáci
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky ) Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )
Bobr je mrtev, ať žije bobr? Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q tak ať si to přečte znova |
|
B741
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 149 Registrován: 7-2005
| Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 19:24:20 |
|
Otázka pro 134: nemá toje přezdívka dočinění s mosteckým vozem B 731?? |
| Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 21:49:49 |
|
Za nepřesnost v označení Astra-Anitra se omlouvám. V červnu jsem měl delší rozhovor s technickým ředitelem, který mi řekl, že první v pořadí na nákup je wana. Ale názory se mohou měnit. Každopádně nechtěli libereckou verzi, ale plnohodnotnou. Má přezdívka určitě nemá nic společného s vozem 134. Asi bych měl změnit to neidentifikovatelné označení. |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2128 Registrován: 3-2004
| Odesláno Úterý, 14. listopadu 2006 - 22:07:32 |
|
Orlí spár: Tak Many nejsou špatné busy. Pořád lepší, než Citybusy. A to se citybusů dost zastávám proti přehnané kritice za všechno. Hold mě osobně se akorát nelíbí ta zadní část. Ale plyňák v komínový verzi zřejmně není. Zbytek jsou nevýhody jako každý nízkopodlažní bus. Hold ty busy nemaj rádi návaly. Stání v uličce mezi druhými a třetími dveřmi prostě není to pravé. Ale to je v každém buse (nízkopodlažním). Mě jako cestujícímu vyhovují. Sednu si pohodlně (rozhodně je tam na nízkopodlažní busy dost místa), jede to pohodlně, interiér je pečlivě zpracován. Ale jasně, chyby tam taky vidím Za kloubáky můžou být cestující rádi. Ty na lince 30 schází už roky. Bude to tam velký přínos. Uvidíme, jak budou vypadat a jaký budou mít interiér. Celkově. Prostě nízkopodlažní busy nejsou stavěný na totál nával jako starý Karosy. 134: Potvrzuji. Viděl jsem. Jel jsem okolo. Do Chomutova jel Man. Zrovna jsem si říkal, jak je na tom DP dobře, že si posílá nízkopodlažní busy na meziměsto Dejte pokoj s Astrou/Anitrou. To je vyhazování peněz za koncepčně špatnou tramvaj. Je drahá, malá a na nekvalitní (pro takováto vozidla nestavěné) tratě nevhodná. Wana dobrá. Na lince 2 jednoznačně alespoň jeden nízkopodlažní spoj chybí. Ale asi takhle pánové a dámy. DP a města si musí jasně určit, co dál s rychlodráhou. Buď to necháme jako drnc drnc tramvaje, který nemůžou konkurovat a odvezou příznivce, školáky a důchodce. Nebo prostě někdo s něčím přijde, vyčlení se prašule na projekt, a pak se začne škemrat o prachy. Zachování současného stavu je krok zpět. Že dnes neubývají cestující neznamené, že se to nemůže změnit. A ono se to změní! Změna je zřejmá. Nebude to hned, prostě to hned být nemůže. Je to dlouhodobá záležitost. A já si myslím, že současný region by si zasloužil ty peníze, které by na to byly nutné. Co změnit. Tak třeba tahkle. Orlí spár to určitě ví líp než já. Už dávno se uvažovalo o tom, vést železniční trať Most-Litvínov ne přes Litvínov město, ale přes Litvínov nádraží. Technicky by to neměl být problém a přeložka by neměla dosáhnout více než 600 metrů. Teď jak s tím souvisejí tramvaje. Za zastávkou Petrochemie by se tramvajová trať přimknula k jedné koleji železnice. Druhá železniční kolej tam nedávno ještě byla. Tedy nutné pouze zemní práce pro jednu kolej. Železniční a tramvajová trať by vedly spolu až do Litvínova nádraží. Tedy i tramvaje by měly zastávku na současném vlakovém litvínovském nádraží. Místo na dvě oddělené koleje tam je. Tramvajová zastávka směr do Litvínova by měla společné nástupiště s železnicí (železnice by byla z druhé strany nástupiště). To by zachovalo přímý přestup na vlaky na Moldavu a ušetřilo místo. Současná železniční budova by našla své využití. Prostorná čekárna by měla vchod jak ze strany nástupišť, tak ze strany autobusového nádraží. Zde společný nebo oddělený předpordej ČD a DP. Parádní moderní zázemí pro oboje cestující. Na tu krátkou přeložku z nádraží k DP je místa dost. Odstranilo by se několik přejezdů, které jsou dosti rizikové. Ani ne tak k tomu nutná, ale přímo se nabízející je úprava vjezdu do města, myšleno silniční. Složitá přemostění by vyřešil jeden velký kruhový objezd. Aby bylo odstraněno křížení kolejí se silnicí obchvatu Litvínova stačí jediná věc. Od kruháče by místo přemostění byla rovina a trať by se podjížděla. A ze současného tělesa klidně v části přímá cyklostazka z Litvínova nádraží. Ta současná tuhle trasu nevykrývá. Hezká představa. A jen jedna otázka je důležitá? Existují podobné projekty? Jsou politici obeznámeni s možnostmi rozvoje systémů dopravy? Mají zájem žádat o finance na tyto projekty? A vozidla. Využil bych nabídku Škody Plzeň. Rychlodrážní pětičlánkové tramvaje s maximální rychlostí 70-80 Km/h vycházející z Aster. Proč ne. Oboustrané provedení (možnost využití ostrovních nástupišť). Bus 134. Ten měl v 90. letech 20. století parádní reklamu. Na Esso. Uprostřed byla červená samolepka s tygrem. Nové busy. Uvidíme s tím meziměstem. Rozhodně DP zas není tak horký favorit jak si kdekdo myslím. Navíc si DP dělá dost špatné jméno s některými busy. Třeba exBrno ev. č. 44. To je hrůza Ale cestující o tom nerozhodují. Na meziměsto se ale dají očekávat dieselové busy. On by kraj nákladné LPG busy asi nerad platil. Pokud bude další dotace na další busy. Opravdu bych hodně uvažoval, zda musí být na LPG. Deset vozů s dieselovým pohon a splňující Euro 5 (na trhu jsou) by mohlo dost přinést. Minimálně srovnání ve všem s mnohem dražšími (pořízením i provozně) LPG busy. Parodn, zase je to trošku delší. |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 69 Registrován: 7-2006
| Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 00:45:21 |
|
Je to tak... dnes kolem 14 hodiny (respektive už včera) dorazili dva nízkopodlažní klouboví MANíci :-). Jsou dlouhý, jak týden před výplatou! Interiér nebyl v té tmě dobře vidět,ale mám dojem,že jsem tam zahlédl nad řidičem kastlík na LCD monitor.Chybí jim BUSE systém,SPZ a evidenční číslo a jsou v našich barvách. Za předními dveřmi mají z venku nápis LION´S CITY.Mě osobně se líbí. To Vladass: Nějaké kroky ke koupi nových autobusů na linkovou dopravu se určitě podnikají.Ale autobus se nedá koupit tak,že přijdeš do obchodu respektive k výrobci a koupíš si autobus.Momentálně žedné nové autobusy na trhu nejsou.Vrátily jsme v pátek dva zapůjčené autobusy z Hradce Králové a koupili jsme od nich jiné dva autobusy.Naši se jeli podívat i do Vysokého Mýta,kde nabízeli 6 starších autobusů k prodeji,ale nevím jak to dopadlo. Co se týká těch investic do MHD pochybuji,že se něco změní výrazně k lepšímu. Pokud se totiž akcionáři,tedy města Most a Litvínov budou chovat do budoucna stejně jako do teď včetně kraje tak macešsky, tak nevím nevím.Mě to připadá jako by nás neustále zkoušeli co vydržíme.A dokud to šlape tak je to O.K. Výsledky výběrového řízení na provozování linek budou známy koncem listopadu. |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2132 Registrován: 3-2004
| Odesláno Středa, 15. listopadu 2006 - 18:30:33 |
|
Ještě jednou pardon (teď dobře napsané) za předchozí dlouhý příspěvek. Já se vždycky rozepíšu Ibare: Díky za info o těch Manech. Jak píšeš s tím nápisem. To už jsou asi v novějším provedení, než ty současné. Uvidíme, jak se osvědčí. Jsem zvědavej hlavně na kruháče To já nemyslím, že je DP neschopnej sehnat autobusy. Já vím, že se autobus nekupuje jako osobní auto. Většina nakoupených starších busů není vůbec špatná. Mě šlo o tu 44. To je opravdu rachotina. Ale zatím je to fuk. Jde o to, aby takový kraksny nejezdily i v době, kdy to DP bude mít přiklepnutý, a bude dost času na nákup něčeho jiného. Ono je otázka, jak to dopadne v těch výběrových řízeních. Jak jsem psal. DP nemusí vyhrát! Já osobně věřím v to, že DP vyhraje a jeho aktivita časem povede i ke změně a logičnosti celého systému příměstské dopravy a integraci cestovného a jízdních dokladů. Ibare já si iluze nedělám. Já spíš někdy tak přemýšlím, co by se mohlo udělat, a co by tu mělo být. Jsou i levnější varianty dosažení mnoha věcí. Možná by se mohl změnit přístup města Litvínov. Štovíček jako starosta by nemusel být špatný. Uvidíme, jak se to vyvrbí nakonec v Mostě. |
Jenik
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 4 Registrován: 10-2006
| Odesláno Čtvrtek, 16. listopadu 2006 - 22:10:20 |
|
Ahoj Mostečáci, na jedné ze svých výprav do tramvajové historie po pražských antikvariátech jsem vyhrabal (a samozřejmě koupil) zajímavý pohled. Je na něm náměstí ve starém Mostě s tramvají a trolejbusem. Poslán byl v roce 1959, datum tisku chybí. Tramvaj je 6MT a v trolejbusech se nevyznám, ale pravděpodobně je Tatra T400 nebo Škoda 7tr, ještě se na to budu muset podívat. Máte-li zájem, oskenuju a pošlu. |
Gromit
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 1343 Registrován: 1-2006
| Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 18:54:40 |
|
Tak vidím, že MANy už dorazily. Budu se na ně muset přijet brzy podívat (záleží na počasí a hlavně na volném čase). To jsem rád, že jde o Lion's City a ne o předchozí model, který se snad taky ještě dělá. Jenik, můžeš sem ten pohled třeba vložit do příspěvku.
|
Syverin
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 527 Registrován: 5-2002
| Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 19:32:15 |
|
Jenik: Tatra T400 se od Škody 7Tr rozezná docela snadno. Škoda má dvě nápravy, Tatra tři.
Kucíí, víte, ona je pravda ale úplně někde jinde |
|
Jenik
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 5 Registrován: 10-2006
| Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 20:36:21 |
|
No kruci, já ten pohled mám v Praze, tak v úterý až přijedu, dám ho sem. A taky se zaměřim na ty nápravy u toho trolejbusu, ale myslim, že byly dvě. |
5273
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 136 Registrován: 9-2004
| Odesláno Pátek, 17. listopadu 2006 - 21:27:07 |
|
T400 7Tr
|
Jaroslav_Č
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 68 Registrován: 3-2004
| Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 11:52:05 |
|
Přeji pěkný den, podařilo se mi udělat "špionážní" fotky nových kloubových MANů na nádvoří mosteckého DP. Jinak pracuji na aktualizaci mých stránek, snad po víkendu bude hotovo. Budu vás informovat.
http://www.mosteckamhd.unas.cz |
|
Igbt
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 13 Registrován: 11-2005
| Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 12:16:27 |
|
MANy mají ev. čísla 48 (4U1 7140) a 49 (4U1 7142). Do pravidelného provozu by měly vyjet začátkem prosince. |
Vladass
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 2134 Registrován: 3-2004
| Odesláno Sobota, 18. listopadu 2006 - 18:03:40 |
|
Jenik: To musí být pěkná historická pohlednice. Gromit: Jestli se dělají ještě Many ve starém provedení netuším. Ale jestli jo, tak těžko v extrémě drahém LPG provedení. To novější provedení je přeci jenom trošku modernější a vypadá svěžeji. Všem díky za heké fotky Byl jsem také špízovat skrz plot. Také přkládám obrázky. Hold není to taková kvalita. Na to můj foťák nemá. Ale vyfotil jsem i jeden z exbrněnských vozů. Jinak dnes dopoledne stálo na nádraží v Litvínově kloubové CNG Citaro DPÚK. To je ukázka plýtvání. Pro pár lidí velkokapacitní provozně drahý autobus. Ještě jsem si všimnul, že litvínovský Man 72 má rozbitý levý roh zadního nárazníku. To jen jsem si všimnul, když jsem jel za ním. |
Ibar
Registrovaný uživatel
Číslo příspěvku: 70 Registrován: 7-2006
| Odesláno Neděle, 19. listopadu 2006 - 07:27:52 |
|
No to jsou parádní fotky...!!! Myslím,že by to lépe nezvládla ani FBI...!........ To Vladass: Tak jsem si ještě jednou pročítal ty příspěvky a nějak mi uteklo,abych ti odpověděl na to tvé přání,aby byl u řidiče ještě jeden camel.Já tedy osobně vůbec nevím zda takový camel /aby měl z obou stran display/ mikroelektronika vyrábí,ale to by v tom případě byly vedle sebe hned dva. Ta kasa je vlastně taky něco jako "camel" jen se to jmenuje USV a má rozšířené funkce.Kontrolu nad platbou má řidič i cestující... je na ní 2 x display.Já osobně se tedy domnívám,že z hlediska ekonomického,ale i s psychologického je to tak v pořádku.Navíc sledovat cestujícího kde se vlastně odbaví by bylo asi taky dost nepříjemné, nehledě k tomu,že kdyby jsi po něm něco chtěl,/rozuměj platbu na el. peněženku/tak už by si asi ten řidič vůbec nevěděl rady. Chyběla by mu ta praxe! Docela mě překvapilo,když "nový primátor"...Ing. Vozka Vlastimil zdůvodnil proč se tak dere do funkce.Je to prý proto,aby zamezil dalším výdajům z městské kasy.Prý Most vyváží svůj odpad za 10 mil.někam za Chomutov,kde ty peníze zůstavájí, místo aby je vyvážel na "CELIO" a ty peníze by se vratily do městské kasy a mohli by se použít,aby bylo MHD pro občany Mostecka levnější! Nooo tak to je síla a docela mě to potěšilo. |
|