K-report
 

Archiv do 07.prosince 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Ostravě » Staré archivy » Archiv do 07.prosince 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Mirda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 833
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 00:18:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ten "disko efekt" v 1507 (a možná i ostatních) je běžná vlastnost kačen nebo závada?
O co jde? Když se tramvaj rozjíždí tak zhasne polovina zářivek ve voze a postupně se opět rozsvěcují..

Jo a neví někdo co je toto?
 
Leží to u zastávky Most Mládeže.
Dodo
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 578
Registrován: 10-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 01:46:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirda je tám dost velky odběr proudu z baterii při rozjezdu asi generator nestačí dobijet baterie
Tramvaje všech zemi spojte se
Lepší tramvaje fotít nežli ničít
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1102
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 08:07:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirda: tipuju, že je to něco na způsob indukční smyčky (takové to, co zjišťuje, zda nad tím právě něco projelo). Mám pocit, že původně tam bylo něco trochu iného...

Doporučuji porubákům poptat se řidiče na dnešní 3/103 (1301+301), jak je to dlouho, co s tím jel. Na Hulváky dojel s 8 minutovou sekerou (to neřeším, třeba chytl závory ve Vítkovicích), ale hlavně dojel s VYPNUTÝMI světly Na upozornění, že nesvítí, začal cosi horečně hledat na pultu a po cca minutě se šel podívat ven, jestli svítí a pak už jsme vyrazili směr Poruba. Další perlou bylo, když se pokoušel u Zahrádek najít čudl pro stěrače (to už pršelo cca 5 minut) a našel jej už na telekomáku...
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2326
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 08:10:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Diskotéka" v KT8 je způsobena tím, že při plném nášlapu kačena "vypije" veškerou šťávu z troleje, statický měnič (ČKD, 600Vss/24Vss) přestane mít dostatečné napětí na vstupu a nestíhá krmit palubní síť 24V; ta se tímto rozkmitá a zářivkové měniče ve světlech typu "akvárium" (24Vss/220V50 nebo i víc Hz - z hlavy nevím, zářivce je to celkem jedno, hlavně když je to střídavina) začnou různě blbnout a restartovat se a zářivky vesele blikají.
Toto platí jen u kačen nemodernizovaných, ty modernizované mají nový statický měnič Cegelec (poklesy napětí na vstupu mu nevadí) i nové zářivkové měniče Cegelec (nestabilní napětí na vstupu jim taky nevadí).
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1084
Registrován: 6-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 09:13:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Yryk: I usmevne veci so mohou stat realitou, kdo by rekl pri zrodu Tracy ze Mariánky neumrou a busou mit kompletni novy vozovy park?

Ad Ostravak a dalsi "u zdroje": Mohl by sem nekdo hodit linky, co se o tom povídá v médiích? treba ta CT nebo ta dnesni priloha z tisku? Diky... nejak nemam cas monitorovat net...
Nikdy nic nevíš, dokud to doopravdy nevíš.
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1030
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 14:12:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Takže moje mala korespondence nad tematem <i>karet:
Muj dotaz


Dobrý den,

chtěl jsem se dotázat na budoucnost systému odbavování cestujících pomocí čipových karet, který se na lince číslo 34 zkoušel letos v první polovině roku. Sám jsem se tohoto testovacího provozu zůčastnil, a velice by mě zajímalo jak dopadlo jeho vyhodnocení.
Předem děkuju za odpověď a přeji příjemný den.
[muj podpis]

Odpověď kodisu
Dobrý den,
projekt čipové karty byl završen k 31.12.2005 s tím, že jeho výsledky byly a jsou podkladem pro přípravu celokrajského projektu, respektive studie. Další časový vývoj momentáoně nejsme schopni určit.

S pozdravem

ing. Radek Filipczyk
jednatel společnosti


Takže věřím, že je to pěkně u ledu a jen tak se to nezvetí
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Bobr je mrtev, ať žije bobr?
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q tak ať si to přečte znova :-)
Dejvy
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 219
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 14:42:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bránu ÚDM právě opustily 2 kamiony s vozidly pro Portland
Yryk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 38
Registrován: 11-2006


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 14:44:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostrava - První z devíti tramvají, které budou jezdit v USA ve městech Portland, Washington D. C. a Seattle, dokončuje ostravská společnost Inekon Trams ze skupiny Inekon Group. Zakázka má hodnotu 24 milionů dolarů. Uvedl to předseda představenstva a generální ředitel Inekon Trams Josef Dvořák. Tramvaje typu Trio firmy Inekon už jezdí v Ostravě a Olomouci. Tramvaje pro Spojené státy americké se odlišují například klimatizací - ve vozech pro Portland - a možností obousměrného provozu. "V Americe tramvaje často jezdí na jednokolejových tratích. Navíc tam nemají točny, které jsou v přeplněných městech náročné na prostor," dodal Dvořák. První tramvaj nyní čekají závěrečné zkoušky softwaru a klimatizace, poté se vypraví ve speciálním trajleru do přístavu v Brémách. Odtud bude pokračovat na americký kontinent po moři zakonzervována ve speciálním obalu, aby byla dobře chráněna před účinky mořské soli. Inekon Group je českou soukromou společností, majoritu v ní má předseda představenstva Josef Hušek. Její dcera Inekon Trams byla založena v roce 2001 jako společná firma s Dopravním podnikem Ostrava (DPO), tehdy ještě pod názvem DPO Inekon. Loni Inekon Group odkoupil od Dopravního podniku Ostrava akcie a firmu zcela ovládl.

Foto - Tramvaje, které budou jezdit v Portlandu, musejí být vybaveny klimatizací.

Foto Deník/Miroslav Kucej
Yryk
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 39
Registrován: 11-2006


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 14:45:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ostrava - Co mají navíc tramvaje v ruském Volgogradu, na rozdíl od těch, které jezdí například v Ostravě nebo Praze? Speciální boční sedadlo u zadních dveří pro průvodčího. Právě takové sedadlo museli namontovat pracovníci Dopravního podniku Ostrava do dvou nových tramvají v hodnotě 25 milionů korun, které dopravní podnik dokončuje pro město Volgograd. V Ústředních dílnách Dopravního podniku Ostrava v Ostravě-Martinově se vyrábí několik typů tramvají na vývoz do zahraničí. Konkrétně v rámci volgogradské zakázky Dopravní podnik Ostrava kompletuje modernizované tramvaje typu T3. S projektem přišlo sdružení firem Pragoimex a Krnovské opravny a strojírny. Dopravní podnik tam vyrábí také tramvaje typu Trio pro Spojené státy americké. Tento projekt je zase v režii firmy Inekon Trams. Dopravní podnik v obou případech vystupuje jako subdodavatel, realizátor projektu výroby. Například v Krnovských opravnách a strojírnách vzniká svařovaný skelet tramvaje. Hotová tramvaj vyjíždí až z martinovských dílen. Ve Volgogradu jezdí v současné době 340 českých tramvají, takže tam mají dlouhodobou tradici. Nové tramvaje pro Volgograd budou mít například jinou elektrickou výzbroj a nebudou mít sníženou střední nástupní část vozu. První tramvaj bude do Ruska expedována tento týden v pátek, druhá ještě do konce roku. V budoucnu chce dopravní podnik dodat do Volgogradu více než šest desítek vozů typu Vario. "Tyto tramvaje by měly být v obousměrném provedení, protože ve Volgogradu staví rychlodráhu, která bude mít asi čtyřicet kilometrů. V tom tunelu potřebují obousměrnou tramvaj," uvedl generální ředitel firmy Pragoimex Jaroslav Křemen.

Foto - V dílnách Dopravního podniku Ostrava se vyrábějí vedle sebe tramvaje pro americký Washington a ruský Volgograd.

Foto Deník/Miroslav Kucej
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1104
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 15:21:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dovolím si k tomuto tématu přihodit foto vyzobnuté z aktuálně.cz či čeho...
 
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
_danek_
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 11-2006


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 15:53:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton:
1301/301 pro vysvětlení:
Poprvé jsem jel s 1301 8.12.2005. Školení na 301 jsem měl 17.3.2006. A poprvé se soupravou 1301/301 jsem jel na 3/201 1.12.2006. A musím teda říct, že když jsem do toho sedl, hledal jsem mimojiné i kde se zavírají dveře A na prvním kole jsem měl zpoždění 9 minut.
Tak snad to pochopíš...
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1105
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 15:58:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To ano, to chápu, jen nechápu, proč si to dotyčný řidič "neohledal" už před jízdou, resp. na smyčce (odjezd z Hulvák v +/- 6:40 není první výjezd na linku)... Když sednu do auta, taky se nejprve seznámím s ovládáním, než vyjedu. U řidičů profíků by to mělo být už podvědomé pravidlo a ne spoléhat na intuici a pokud selže, tak hledat manuál (jak to mnozí děláme každodenně, že...). A blbá otázka: ten ranní řidič, tos byl ty?
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3861
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 16:40:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton: Díky za fotku. To jsou mi zase novinky. Takže ony se dělají pro Volgograd wany. Hm. Takže co k Volgogradu. Podle fotky jde poznat ostravský nátěr alal "šplouch"+"bulwa", okna jsou v gumě stejná jaká má bulwa. Jen tam nevidím tu nízkopodlažní část. Ví k tomu někdo něco blíž?
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... bez Borbra už jsme. Uvidíme co bude dál.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1106
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 16:46:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Domnívám se, že vidíme jeden ze skeletů, který tu dával svého času Opavacek (vyfoceno někde při průjezdu OP) - a pak se tu diskutovalo, co to je a kam... Dle mě to je klasika bulwa (viz. text výše), jen ve waním nátěru (kdo si to vymyslel??)...
Edit: a co tak jim tam hodit naši 1301 a nechat si v rámci unifikace "šplouchací" a obdobně, budou-li se jim posílat i wany, tak se nejprve "zbavit" 1311, 1312?

(Příspěvek byl editován uživatelem norton.)
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Vlado_msts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 18:02:48   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To co je na fotce je skutečně Bulwa se šplouchacím nátěrem. Když jsem je tam prvně viděl, taky jsem si myslel, že vidím Wany, ale byl jsem upozorněn, že to Wany nejsou, ať se podívám pořádně. Jinak s Nortonovým nápadem poslat jim prototypové vozy souhlasím. Unifik je unifik. :-)
T1, T2, T3... Chrrrrrr.
Koďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 70
Registrován: 10-2006


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 18:05:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton, Vlado_msts: Co máte proti 1311 a 1312? Ten jejich nátěr je mnohem hezčí. Navíc je máte oba ve znaku.

(Příspěvek byl editován uživatelem Koďas.)

(Příspěvek byl editován uživatelem Koďas.)
Ostrava+MHD=ŽIVOT. Tak proč si ho nezlepšit? :-D
Jinak, všelijaké blbosti o mhd v Ostravě najdete na http://mhd-ostrava.wz.cz
Dog
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 23
Registrován: 10-2006


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 18:21:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton: Tak na Bulwě je nátěr to poslední, co by mě štvalo. Je třeba se jí zbavit úplně a místo ní udělat novou wanu !
Vlado_msts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 211
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 18:27:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Koďas: Jakmile bude dodělán originální model Wany ve šplouchacím nátěru (již brzy), ikonka se mi změní, to se nemusíš bát.

A propo: Nikdo se nezmínil o dnešní technické závadě na soupravě 1301+301 u SPORT ARÉNY. Na 3/30x směr Poruba vozovna zastavila souprava okolo 10:00 na červenou, a při rozjezdu to jen škublo a zůstali stát. Řidič (starší, hnědé krátké vlasy, brýle, prý dost protivný) asi pět minut něco dělal uvnitř vleku, pak zavolal dispečink, bylo jich tam na to pět, jeden by se na to údajně vys*al a všechny tramvaje by poslal do šrotu. Pak s tím hnuli, lidi vysadili na Ředitelství a jelo se režijně na vozovnu. To vše z vyprávění kamarádky, nebyl jsem u toho (jel jsem o 30 minut dříve).
T1, T2, T3... Chrrrrrr.
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 758
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 18:35:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár variací na téma "Co by se mohlo objevit na Hlučínské kdyby ..."
 
 
 

... a to je rukodělná práce pěstí jednoho milého cestujícího, který mi vystoupil na zast. Tylova ... zajímavý už byl tím, že při +5°C chodil v triku s krátkým rukávem
 
 
Šulu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 28
Registrován: 10-2006


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 18:38:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Něco v této diskusi bude asi nenormální..jako zbavit se úplně tramvaje jen proto, že není v jakémsi unifik. nátěru...hoši, tyhle názory zde raději ani neventilujte...nejen, že sami pak vypadáte jako trotli, ale celkově pomocí vyjadřování blbostí klesá úroveň tohoto DF.

Už se nedivím, že spousta řidičů je proti šotoušům, když pár velmi chytrých zde ventiluje co, kdy, kde který z řidičů provedl a neopomene zde napsat datum/linku/kurz...uvědomujete si, že tím někomu můžete udělat problémy????

Než někdo něco takového plácnete na k-report, prosím, zamyslete se, zda je takový příspěvek nutný..
Když se může něco pokazit, tak se to taky pokazí...pokud se toho může pokazit víc, tak v nejnevhodnějším pořadí...
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 759
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 18:45:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pár fotek (již historických) z čekání na křižovaní v Dolní Lhotě ..... a Šulu má naprostou pravdu ! ! !
 
 
 
 
Koďas
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 10-2006


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 19:01:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ty, Šulu, něco na tom bude. To co Ostrava má, ať nevyhazuje. Já bych třeba změnil značení kurzů (jen teoreticky), ať jsou tito blázni v . Nedivím se, že mi pak řidiči ukazují prostředníček, když náhodou (1x za 2 měsíce) fotím. Znám hodně řidičů, někteří sem chodí sledovat, co se děje, a ti po vás prostě vyjedou,když vidí mladíka s foťákem. Dá se nějak odregistrovat z tohoto blázince?
Ostrava+MHD=ŽIVOT. Tak proč si ho nezlepšit? :-D
Jinak, všelijaké blbosti o mhd v Ostravě najdete na http://mhd-ostrava.wz.cz
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1108
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 19:04:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šulu: ano, já to chápu, ale když už někoho upozorním, že jede a NESVÍTÍ, tak nečekám, že odpovědí bude nasraný výraz a brblání, že se přece nic nestalo a že o tom přece ví... Sorry, ale jezdit bez světel s lidma a kor s tramvají, je docela hazard, že...
Kdyby odpovědí bylo něco, že sorry, že si dlubnul omylem do tlačítka, tak mlčím. Obdobně hledání tlačítka C-0-T při jízdě mi přijde jako nešťastné, když dotyčný věděl minimálně 2 zastávky předem, že jej asi bude potřebovat, když začíná pršet.
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3864
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 19:18:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Haki: Nejhezčí fotka kačeny je ta prostřední.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... bez Borbra už jsme. Uvidíme co bude dál.
Vlado_msts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 212
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 19:24:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šulu: To, že někomu můžu udělat problémy, si uvědomuju jak tady, tak i na mnoha jiných místech. Akorát, že ve svém příspěvku nevidím nic tak špatného, co by mohlo způsobit degradaci některého ze zúčastněných. Řidič se snažil závadu odstranit - nešlo. Zavolal dispečink - po chvíli šlo, i když s problémy. Možná, že je to špatně vyjádřeno. Třeba zas neměly lokalky svůj den a na dispečera toho bylo dost, tak si jen ulevil... Tímto se omlouvám všem dotčeným, a slibuju, že už nebudu psát, jen číst.
T1, T2, T3... Chrrrrrr.
Šulu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 29
Registrován: 10-2006


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 19:42:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton: neříkám, ať dotyčného neupozorníš na nesvícení, taky na nesvítící blikám a upozorňuju..co se týká přepínače stěračů, přesně to zde popsal Danek. Když s tím jedeš jednou za uherský rok, tak holt spoustu věcí neznáš.. spíše se mi jedná o to, že jsi opravdu nemusel vypisovat linku a kurz...
Vlado msts: Nebylo to vůbec namířeno vůči Tobě...konkrétně v tomto příspěvku, který zmiňuješ..sám jsem ono pouhé škubnutí a dále už nic viděl, když jsem na stejné křižovatce čekal na
zelenou coby gumokolista.
Můj kárající příspěvek jsem si dovolil jako všeobecné varování, nebyl namířen vůči komukoliv konkrétnímu. Některé příspěvky sem vložené se totiž mohou stát nebezpečné..co když ten řidič/ka prostě jen neměl/a svůj den?? \
Když se může něco pokazit, tak se to taky pokazí...pokud se toho může pokazit víc, tak v nejnevhodnějším pořadí...
Vlado_msts
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 213
Registrován: 2-2006


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 19:59:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šulu: Aha, dobře, omlouvám se, jestli jsem se Tě tím nějak dotkl. Samozřejmě si Tvoje varování vezmu k srdci i dobudoucna, aby se mi to někdy třeba nevrátilo... Měj se.
T1, T2, T3... Chrrrrrr.
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1031
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 20:05:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Šulu: někteří řidiči nemají svůj den nikdy a máš pravdu, že ne každý má svůj den, ovšem pravdou je, že se někdy fakt stane, že řidič udělá botu z které by byla pěkný průser kdyby ho viděl nějaký dispečer (některé couvačky bez zadního pojezdu apod...) a potom si myslím je lepší něco sem hodit do placu (buď si to někdo přečte a udělá tytyty) než to dávat jako ofiko stížnost na www.dpo.cz , ve spoustu případech jde o prd. A jen tak mimochodem :-) myslíš si že kdyby Norton vypsal místo kurzu a linky pouze "dneska ráno jela bulwa s wajcem zhasnuta" tak by to bylo méně signifikantní? :-)

ad Haki: a nechceš tady zveřejňovat kdy a čím jezdíš abychom si Tě mohli chytit a mít taky takové "spešl fotky" (mě by se líbilo d-1 Hlučín Nádraží) :-)

Jinak by mě zajímalo proč všechny exporty bulw/wan jdou v Ostravském nátěru, to si podniky nemůžou říct že chtějí ten svůj?
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Bobr je mrtev, ať žije bobr?
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q tak ať si to přečte znova :-)
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 760
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 20:10:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Mayg: mi by se taky líbilo 1 - Nádr. Hlučín, ale už nezbyl čas. Byl odjezd. Bohužel, příští kolo se nekonalo ... viz foto okna.

A co vše zveřejňovat?? Že sem jen v noci s Portlandem sem tady psal cca 4.12. v 17:29 příspěvek 755. No, zítra jezdím taky, ale zcela obyčejný kurs, takže si myslím, že asi nemá cenu psát co. Ale budu mít na 100% KT8D5.RN1
Šulu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 30
Registrován: 10-2006


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 20:37:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg: Přesně tenhle Tvůj názor je to, co většinu řidičů se*e... Opravdu NENÍ lepší hodit to sem do placu..zvláště pokud jde o prd..pokud si myslíš, že to končí jen tím tytyty, tak se docela hodně mýlíš..obvykle to končí tak, že dotyčný má po prémiích. Šotolidem opravdu takovéhle bonzování jen kazí pověst..člověk aby pak raději nikde neříkal, že má zájem o MHD a vše kolem, protože bude hned za... (nechť si každý doplní). Podotýkám jen, že nejsem zaměstnanec DPO.
Když se může něco pokazit, tak se to taky pokazí...pokud se toho může pokazit víc, tak v nejnevhodnějším pořadí...
Mirda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 834
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 20:39:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdyby řidiči konali svou práci podle předpisů, tak by ani nebylo co nabonzovat, ale že předpisy poruušují je tak trošku jejich problém.
Šulu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 31
Registrován: 10-2006


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 20:44:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirda: Bonzování přes diskusní fórum není zrovna to pravé...tím nenabádám k bonzování oficiálnímu...jen si myslím, že něco by mělo být prostě tabu a nemělo by se řešit zde...opravdu to nedělá dobrotu.
Když se může něco pokazit, tak se to taky pokazí...pokud se toho může pokazit víc, tak v nejnevhodnějším pořadí...
Karosák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 743
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 20:50:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hezký večer.
Šulu: Dovolím si nesouhlasit. Řidič je snad normální člověk jako každý jiný, a má tak odpovědnost za to, co dělá a jak to dělá. A když to dělá špatně, tak je z toho snad třeba vyvodit opatření, ne? Když kdokoliv v jakémkoliv zaměstnání něco zkazí, tak proč by neměl přijít o prémie? A to, že řidič neví, kde má tlačítko na stěrače či světla je opravdu k zamyšlení.

A co se týče toho, co si o nás myslí právě řidiči - asi největší části jsme lhostejní, další nás nenávidí, ale co mě je potom? Já si také o některých myslím svoje...
MHD v Ostravě - nové CD, 300 fotografií, aktuality, vozový park, vypravenost. Objednávat můžete na http://www.mhdaktualne.net

Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1109
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 20:52:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Prémie jsou např. příplatek za kvalitně / lépe / rychleji apod. odvedenou práci... Kdo dělá svou práci tak, že si jen "odkroutí" šichtu a kašle na kvalitu práce (dosaďte si za to třeba komunikaci s cestujícími, styl jízdy apod.), nemá přece důvod dostat prémie. A pokud na předpisy (ať interní nebo obecně závazné) kašle záměrně, tak si o podobnou věc přímo říká. Na tom se snad shodneme. Stále by se nemělo zapomínat, že prémie není povinná součást mzdy, že

Ten dnešní řidič, kdyby se zachoval alespoň tak, jak jsem psal výše, tak by výsledkem bylo, že bych to nenapsal vůbec, resp. napsal, že "během minulého měsíce...". Toť vše z mé strany.
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Xxichtyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 925
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 21:03:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

šulu: máš naprostý recht
Norton: proč ti vadí že se nesvítí?? měl by jsi býtr spíše rád ty vole. Jde viděl že moc často nejezdíš busem, já jsem vždycky rád když jedu JEDNOU URČITOU LINKOU,kde se nesvítí a nebo Connexem kde se nesvítí . v 5 ráno je nepříjemné když ti zářivky svítí do ksichtu. Kdyby jsi radši držel hubu udělal by jsi lípe,už jednou jsi tady napráskal řidiče z linky 40(psali sme si kdysi v mailu) Proste SER NA TO!! omlouvám se ale tohle už se proste vydržet nedá!!!!
KAROSA IRISBUS ARES 15M - první pořádný autobus na linkách ODIS
Kdo nežije na prajzské..nikdy nezažil klid, pohodu a mír!
Šulu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 32
Registrován: 10-2006


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 21:05:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton.. Ano, s tímto podáním souhlasím. Být sprostý k cestujícím, přistavit do zastávky zakouřený vůz, jet jako by dotyčný vezl dobytek na porážku, to je naprosto neomluvitelné.. Nicméně stále si myslím, že
není příliš vhodné zde zrovna tohle rozebírat.. Pochvalu na řidiče jsem zde ještě nečetl, avšak kritikou se zde nešetří...
Když se může něco pokazit, tak se to taky pokazí...pokud se toho může pokazit víc, tak v nejnevhodnějším pořadí...
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1110
Registrován: 12-2004


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 21:11:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Xxichtyl: nevíš, o co jde; já nemluvil o tom, že by nesvítil VE voze (-ch), ale že neměl rozsvíceno VNĚJŠÍ osvětlení Bus jedoucí po klejích v zast. Fakult. nem., když ti tam přechází důchodci, to taky není zrovna košér, což... Pochval je málo, neb se očekává, že se bude dotyčný / každý chovat dobře. Ale už jsem tady za 2 roky zažil (naneštěstí pár) kladných reakcí.
Howgh!
Co naplat, vše už tady jednou bylo a bude zase... Mění se jen čas, místo a obsazení rolí...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.ic.cz
Karosák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 21:14:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton: Přesně. Přece za samozřejmé věci (osvětlení, vůz v dobrém stavu, klidnou jízdu) snad netřeba chválit, to už je dnes standard. Zbytek viz můj předchozí příspěvek.
MHD v Ostravě - nové CD, 300 fotografií, aktuality, vozový park, vypravenost. Objednávat můžete na http://www.mhdaktualne.net

Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1032
Registrován: 11-2004


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 21:15:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Xxichtyl: trošku míň vzteku :-) nedomnívám se že by řidič musel bystoupit z vozidla aby zjistil zda mu funguje vnitřní osvětlení, nejspíš šlo o normální světla a to už je fakt na pováženou, sám určitě víš že třeba nesvítící auto v koloně svítících aut je neviditelné.

ad Šulu: víš ono z tou pochvalou je to taky na štíru, dejmetomu že pochválím řidiče za to že nestál na 2 zastávkách uprostřed ničeho a pustil na 5ti přechodech lidi a pak ho někdo sj*be za to že nestojí a zdržuje, je to opravdu tvrdý oříšek. Viz například jak jsme se tu onehdá bavili jestli může řidič objet kolonu po jiné trase za předpokladu že nevynechá žádnou zastávku, tehdy jsem napsal: že takovou akcí si řidič získá respekt od cestujících pro sebe a DPO a pak příjde na provozovnu kde ho sjeb*u a příště si to rozmyslí jestli pojede například a-49 úsek Slovan-Svinov Mosty 20min v koloně nebo to střihne po a-61.
Ostrava: první město v ČR se 100% tramvají s digitálními transparenty (Sbohem ceduláky :-( )
Foťte kachny! Než jim upadne druhá hlava a bříško se propadne dolů (Už jich moc nezbývá )

Bobr je mrtev, ať žije bobr?
Kdo si přečetl, že poslední písmenko mojeho nicku je Q tak ať si to přečte znova :-)
Xxichtyl
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 927
Registrován: 10-2003


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 21:18:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Norton: aha..tak to s omluvou.. myslel jsem že myslíš osvícení BUSE a vnitřku . Jestli si myslel venek tak to máš potom pravdu
KAROSA IRISBUS ARES 15M - první pořádný autobus na linkách ODIS
Kdo nežije na prajzské..nikdy nezažil klid, pohodu a mír!
Šulu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 33
Registrován: 10-2006


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 21:19:31   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg: Jo, je to boj...někdy je lepší raději nic neříct, protože jak + tak - může mít následně nějakou dohru... holt nic není tak úplně černé a nic není tak úplně bílé.
Tímto přeji všem šotolidem dobrou noc.
Když se může něco pokazit, tak se to taky pokazí...pokud se toho může pokazit víc, tak v nejnevhodnějším pořadí...
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3866
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 21:40:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Šulu: Vím, že řidiči nemají naše diskutérství v lásce, ale mám stejný či podobný názor jako Mayg či Norton. Prostě když pracuješ někde jinde než v DPO a uděláš průser, tak ti taky strhnou prémie. U řidičů je to o to vážnější, že mají zodpovědnost za plný vůz cestujících. Např. Mě blízká osoba dělá z penězi, hóóódně penězi. Kdyby se čirou náhodou spletla a např. by zkončily někde jinde než měly, tak je to taky potřeba nahlásit a dát do pořádku i za cenu prémií.
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... bez Borbra už jsme. Uvidíme co bude dál.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3868
Registrován: 5-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 21:45:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://www.dpo.cz/aktuality/tisk_z/06_12_07a.htm
Hm. To se to nemohlo udělat současně s minulou výlukou? Nebo se závažnost projevila až nyní?
MHD Ostrava FOTO Ostrava
...s DPO na věčné časy a nikdy jinak... bez Borbra už jsme. Uvidíme co bude dál.
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1678
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 22:25:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobrý večer.

Pokud bych mohl přispět svou troškou do mlýna...

Vyjet s vozem, který neumím na 100% ovládat, to je čin hodný pouze hazardujícího trouby. A to záměrně nepoužiju silnější výraz.

Pánové, co nám vtloukali v autoškole do hlavy před zkouškami a co nám vtloukají při každoročních referenčních zkouškách...??? Že řidič je plně zodpovědný za vozidlo během provozu a PŘED započetím jízdy musí být plně seznámen s jeho obsluhou a musí mít špígle a další náležitosti nastaveny PŘED započetím jízdy tak, aby měl plný přehled o jeho funkčnosti a mohl bez jakékoliv pochybnosti vozidlo ovládat....

Pokud řidič tramvaje nedokáže PŘED převzetím vozidla na směnu pro provoz s cestujícími na 100% vozidlo ovládat, pak bych mu nikdy nedovolil vozidlo převzít! To je podle mého názoru nezodpovědné hovado, které nedokáže zodpovědně vyhodnotit dopad! I pozdní reakce v setření čelního skla může občas vést ke katastrofálnímu důsledku - pozdní reakce zaviněná tím, že řidič ztrácí přehled o dopravní situaci před ním na několik, občas velmi cenných, sekund... A myslete si o mně, co chcete, za tím si stojím!

Co se týče prémií... Prémie = nadstandardní příplatek k zaručené mzdě odvozený od ocenění práce ve vyšší kvalitě, než je považováno za standard. Copak se někteří fakt zbláznili, že tento základní princip nechápou?????????? Pane bože, lidi, používáte mozek???

Co se týče toho, že někteří řidiči MHD nemají v lásce šotouše na trasách... Z toho bych si nic nedělal. My tu nejsme pro ně, ale oni pro nás. A bylo by snad na čase, aby si to uvědomili. Pokud se jim práce nelíbí, nikdo je nenutí v ní setrvat. Sociální dávky jim možná budou milejší. A kdo je opravdu profík, toho fotograf na trase nemůže vůbec rozhodit - proč by měl, pokud je profík, jezdí jako profík, pak je jeho chování a jednání profesionální a naprosto v souladu s očekáváními v něj vkladenými. A kdo nejezdí jako profík... Ten ať se pak klidně bojí. Alespoň nad ním visí meč Damoklův a dá si pozor... Jinak by možná inklinoval k pohodlnému zakrnění.

Když mě v zaměstnání bonzne za špatně odvedenou práci nějaký uživatel informačního systému mému šéfovi, taky z toho nadšený nejsem, ale jelikož se považuju za člověka inteligentního, jsem SCHOPEN ocenit i tuto zpětnou vazbu alespoň tím, že si na chybu dám pro příště pozor. Naštvaný pak mohu být především sám na sebe. Jsem placen za dobrou a kvalitní práci, ne za to, že se do zaměstnání dostavím. Takže pokud je řidič MHD trestán za práci nekvalitní - pak mi nezbývá, než abych s tím přeci projevil souhlas. Přeci nebudu souhlasit s tím, aby se špatná práce tolerovala a stával se z ní všeobecný standard. Kam bychom dospěli???? Je-li trestán, pak ať jezdí tak, aby pro příště trestán nebyl. Nebo mám snad nějaký problém v logice???????

Hezký večer.
Vznik tram.provozu v Ostravě:
Důvod: Spojení města s nádražím Přívoz. Omnibusy nestačily. 18.08.1894 otevřena linka parní tramvaje z nádr. přes Mor.Ostravu do Vítkovic. Majitel: Brněnské místní dráhy (BLEG). 18.05.1899 zahájen provoz na další trati v úseku Mor.Ostrava–Lhotka–Hulváky. Rozšiř.sítě parní tramvaje zvyšovalo náklady, klesala hospodárn.; síť k 1.05.1901 elektrifikována.
Haki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 762
Registrován: 5-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 22:32:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vyjet s vozem, který neumím na 100% ovládat, to je čin hodný pouze hazardujícího trouby ... plně souhlasím, ale pro některé to je potupa se někoho zeptat co a jak a radši vyjedou a pak?? Ono se uvidí ... Mi to vadí a taky a nemohu s tím nic dělat. Bohužel.

Bohužel, asi sem jediný debil, co tu práci žere a na konečné sem tam vyzkouší úplně všechny funkce vozu. Po příjezdu do vozovny, když nahlásí, co nejde, protože to nikdo nekontroluje, jelikož se to používá 1x za rok, se mi všichni vysmějou, že se mi vůbec chce. Stačí si občas vzít T6, simulovat různé poruchy a na panelu poruch sledovat kontrolky, které svítí. Sem tam narazím na zajímavý vůz. Jenže jsou řidiči, kteří mají strach něco vyzkoušet, protože už by nemuseli odjet. Jejich směna vypadá tak, že se modlí ať se nic nepotentuje. Takový je život. A spousta dalších věcí, které zde nelze prezentovat.

(Příspěvek byl editován uživatelem Haki.)
Student_v_ov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 3
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 22:36:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Sice jsem obyčejný cestující,pro kterého je důležité se včas dostat z bodu A do bodu B,ale děkuji teď před Vánoci všem řidičům nejen v Ostravě ale i jiným za to,že se mne vždy dovezli tam kam jsem potřeboval bez újmy na zdraví.Bydlím v Bruntále a někdy v zimě je to tu tak zafoukané sněhem,že projet zde bez havárie a přitom s minimálním zpožděním je umění.Často se připletou zapadlé kamiony atd.Sám jsem jednou havaroval naštěstí bez větších následků,ale ten pocit zodpovědnosti za osoby,které jsem převážel byl neskutečný.Člověk není stroj a proto někdy chybuje,třeba zapomene zapnout světla.Může se to stát komukoliv.Samozřejmě je třeba znát ovládání vozu když je někdo profesionál.Ono řídit několik hodin v kuse v městském provozu,dávat pozor na chodce,ostatní provoz a být stále soustředěn není žádný med.Buďme k sobě více ohleduplnější a nehledejme jen chyby na druhých...Je třeba napravovat chyby,ale bonzáctví a udávání,je mi líto,že to patří ke klasické výbavě českého člověka.Jsou jak dobří řidiči,tak horší a tak to je ve všech povoláních a je jedno zda má člověk učiliště či DrSc za jménem.
Student_v_ov
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 4
Registrován: 11-2006
Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 22:41:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

BTW ke koksovně Jan Šverma se plánovala trolejbusová trať?
Mirda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 835
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 22:41:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako: Plně s tebou souhlasím.
Solarisák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 555
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 22:49:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No pěkně, čtu a koulím očima. Někteří z vás si neuvědomují ale skutečnost, že řidiči DPO mají pěkně malou mzdu na to, co dělají. A proto si dost váží svých prémií. A někdy to dělá pěknou sumičku a když vás někdo nabonzuje, a přijde o to, pak v případě mě bych ho nechtěl ani vidět, nebo bych mu rozbil držku. Karosák a Mirda: vy asi ještě nepracujete, tudíž o tomhle víte kulový!!

Pako: u tebe se spíše kecá, ale skutečnost je úplně jiná. Příklad: Takže by si potrestal i řidiče, který se vyhne koloně, když pojede oklikou. Porušil vnitřní směrnice, uspokojil cestující. Tvá práce s prací řidiče se tu srovnávat nemůže... Připravené vozidlo před jízdou atd atd. Ano, beru. Standardní příprava vozidla je placená myslím 25min před výjezdem. Když do něčeho sedám po dlouhé době, to abych přišel o hodně dřív do práce.....Hmm, nástup cca 3:30h, to abych přišel dřív, tak ve 3 do vozovny na nástup. Ráno se mi nechce moc vstávat a ještě ve vozovně mě chytně (např.nevíš, co se mohlo stát....)

Pako: nechci být zákeřný, ale chtěl bych, abys i ty jednou poznal, co to je. Přeji ti, aby tě pořád každý někdo bonzoval!!! A pak si přestaneš myslet, že je to tvá vina, a budeš zlý úplně na někoho jiného. Na každého, kdo ti přijde do cesty.
Mimochodem, tvá přezdívka Pako jasně vyjadřuje tvou osobnost.

Tak, a teď si tu piš dlouhé výlevy........stejně na
Rodina Solarisů = můj druhý domov.
SOLARIS - Power of Enthusiasm
Mirda
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 836
Registrován: 8-2004


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 23:00:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já pracuji při studiu. Takže něco o tom vím.
Vím, že mám práci vykonávat zodpovědně a řádně a toto taky dodržuju. Nedostanu za to sice peníze navíc ve formě prémií ale mám dobrý pocit z toho, že "neokrádám" zaměstnavatele tím že porušuju předpisy, neplním práci v plném rozsahu a podobně.

Tudíž mě pracovník, který porušuje předpisy a ještě si potom stěžuje že ho někdo nabonzoval a přišel o prémie na které neměl ani nárok příjde spíš než jako pracovník jako sabotér co si neváží své práce, který si ještě stěžuje na to, že nedostal něco na co nemá nárok.
Solarisák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 556
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 23:08:13   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mirda: jo, aby zaměstnavatel neokrádal tebe. Tady úplně chybí motivace!! V Nizozemsku pracujou 4,5 hodiny denně, vydělají si nádherně a proč? Protože jsou si vědomí toho, že mají krátkou prac.dobu, snaží se udělat co nejvíc a pak frrr domů. Jde to vidět v ekonomice, v růstu HDP, snížení nezaměstnanosti atd. V Česku trávíme 8,5h, řidiči za volantem i 9, 10hodin v práci. Po těch 4 hodinách už toho mají taky plné kecky. Přijdeš po práci utahanej, že? A nejraději bys to zapíchnul.......
Motivace!! Ta tu chybí!!
Rodina Solarisů = můj druhý domov.
SOLARIS - Power of Enthusiasm
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1679
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 23:08:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Haki: Bohužel, asi Tě nepotěším. Jen totální blb má strach se zeptat na něco, co neví, nezná... Nevědět občas je přirozené, ale vědět, že potřebuju znát, přesto se nezeptám z pocitu studu, to je lotrovina, když riskuju život, navíc jiný než svůj!

Řidiče, který při namátkové kontrole nedokáže ovládat svůj vůz, potažmo plný lidí, bych vyhodil na §53 - hrubé porušení pracovní kázně.

Nechci si hrát na moralistu. Ale v okamžiku, kdy zodpovídám za životy a zdraví jiných - bez diskuse!

Proč nadáváme lékařům, že občas špatně diagnostikují a v důsledku toho neléčí tak, jak by bylo potřeba? Proč bychom měli odpouštět řidiči MHD, že nesvítí vnějším osvětlením vozu nebo si nedokáže setřít čelní sklo od deště, když je to jeho POVINNOST. Ne právo, ale povinnost, za kterou je přeci placen. A tuto profesi vykonává dobrovolně, ne v důsledku nevolnického či robotnického vztahu. Kdo zná řidiče MHD, který se dobrovolně vzdá části své mzdy s vědomím, kolik dopravních předpisů za měsíc porušil? Nikdo, takový řidič neexistuje...

Pokud bych mohl uzavřít... Ať je všemi veleben každý řidič MHD, plní-li své povinnosti s profesionálním nasazením a vědomím plné zodpovědnosti za ty, kteří v dobré víře nastupují do přistaveného vozidla s nadějí, že je přepraví v pořádku, bez nehody a bez újmy na zdraví z místa výchozího do místa cílového. A nechť je jakýmikoliv prostředky diskvalifikován ten řidič, který nectí svou profesi a stavovskou čest tak, jak je od něj požadováno...

Haki - Nevím, nakolik je to pro Tebe důležité, ale já Tě za debila nepovažuju. Naopak - za profesionála, který by měl být vzorem ostatním! Je ostudou jiných, že nejsou jako Ty, je Tvou předností, že jsi schopen vykonávat svou profesi kvalitně a se 125% nasazením. Za to budiž Tobě díky!

(Příspěvek byl editován uživatelem pako.)
Vznik tram.provozu v Ostravě:
Důvod: Spojení města s nádražím Přívoz. Omnibusy nestačily. 18.08.1894 otevřena linka parní tramvaje z nádr. přes Mor.Ostravu do Vítkovic. Majitel: Brněnské místní dráhy (BLEG). 18.05.1899 zahájen provoz na další trati v úseku Mor.Ostrava–Lhotka–Hulváky. Rozšiř.sítě parní tramvaje zvyšovalo náklady, klesala hospodárn.; síť k 1.05.1901 elektrifikována.
Solarisák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 557
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 23:16:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hmm, tak kdybychom se takhle řídili všichni, tak jsme národ nezaměstnaných občanů. Jsme jen lidi..... někdo se přehmátne, někdo chybuje..... Jenže potrestán je většinou ten, kdo za nic nemůže.

Ať je všemi veleben každý řidič MHD, plní-li své povinnosti s profesionálním nasazením a vědomím plné zodpovědnosti za ty, kteří v dobré víře nastupují do přistaveného vozidla s nadějí, že je přepraví v pořádku, bez nehody a bez újmy na zdraví z místa výchozího do místa cílového. A nechť je jakýmikoliv prostředky diskvalifikován ten řidič, který nectí svou profesi a stavovskou čest tak, jak je od něj požadováno.
Není to komunistická idea? V tom případě se nechám zmrazit na několik desítek let, ať mě pak vozí robot, vše je řízeno computery.
Rodina Solarisů = můj druhý domov.
SOLARIS - Power of Enthusiasm
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1680
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 23:19:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Solariskák:

Kolego... Jen doufám, že nejsi řidičem DPO. Pokud jsi, pak prosím všechny svaté, ať Tě DPO co nejdříve propustí. Merit věci přeci není v tom, aby řidič přišel o prémie v důsledku bonzování, ale v tom, aby o ně přišel, pokud nepracuje kvalitně...???? Prosím, vysvětli mi, co je na tom NEPOCHOPITELNÉHO a ŠPATNÉHO????

Pane bože, nezbývá mi, než si povzdechnout, co to tady potencionálně jezdí za řidiče a komu dávám všanc život svých blízkých a svůj...

Když se se svým autem nabourám v důsledku své chyby, můžu nadávat sám sobě. Ale pokud tím zárověň ohrožuju životy jiných, to už není prdel...
Vznik tram.provozu v Ostravě:
Důvod: Spojení města s nádražím Přívoz. Omnibusy nestačily. 18.08.1894 otevřena linka parní tramvaje z nádr. přes Mor.Ostravu do Vítkovic. Majitel: Brněnské místní dráhy (BLEG). 18.05.1899 zahájen provoz na další trati v úseku Mor.Ostrava–Lhotka–Hulváky. Rozšiř.sítě parní tramvaje zvyšovalo náklady, klesala hospodárn.; síť k 1.05.1901 elektrifikována.
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1682
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 23:27:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Solarisák:

No, pokud zrovna já se svým světonázorem, který už tady byl na přetřes několikát, inklinuji ke komunistickým ideám...

Mno... Ono to není o politickém názoru, ale o tom, jak dalece je každý z nás odpovědný za svou práci. Odpovědný je a chce být... Pokud Ti jako řidiči nevadí, že máš nastoupit na šichtu k vozidlu, které neznáš a neumíš ovládat na 100%, pak mi nezbývá než jako prostému cestujícímu doufat, že se Tvému spoji snad vyhnu. Na pivo bych s Tebou nešel a za kamaráda bych Tě nechtěl. Za spolupracovníka, na kterého se člověk musí občas spolehnout, už teprve ne!

Potrestán bývá často ten, kdo za to může. Je jen otázkou, zda je ochoten si svou vinu jako chlap připustit, nebo zda se svéřepě snaží přehodit ji na všechny ostatní. Ale v tom je právě rozdíl mezi chlapem a krysou.


Cca 1x až 2x za týden/14 dnů páchám jízdu Ostrava-Praha Pendolínem na otočku. Ráno 4:00 hlavák tam, odpoledne Praha-Holešovice 18:26 zpět, v Ostravě 21:55, a to musím celý den fungovat i vůči cíli služební cesty na místě. Bez 5 minut 18 hodin výkonu, povolených dle zákoníku práce je 12. Druhý den ráno v 7:00 už zařezávám na pracovišti... Nikdo se mě na nic neptá, důležitý je výsledek. Taky bych si mohl říct, co mi je po tom. Jenže - je to má profese, živím se tím. Ne vždy se mi to líbí. Ale když už to musím dělat - budu to dělat pořádně a s plným nasazením. Jsem za to placen. Je jedno, jakou sumou. Pokud uzavřu se zaměstnavatelm smlouvu, ve které je i smluvní cena za výkon, je mou povinností vykonávat mi přidělenou práci, je-li smlouva platná. Vždy mám možnost ji vypovědět. Leč, pokud se jí řídím, musím ji dodržovat. A vykonávat to, co jsem na sebe dobrovolně vzal!!!


Howg. Dobrou noc.

(Příspěvek byl editován uživatelem pako.)
Vznik tram.provozu v Ostravě:
Důvod: Spojení města s nádražím Přívoz. Omnibusy nestačily. 18.08.1894 otevřena linka parní tramvaje z nádr. přes Mor.Ostravu do Vítkovic. Majitel: Brněnské místní dráhy (BLEG). 18.05.1899 zahájen provoz na další trati v úseku Mor.Ostrava–Lhotka–Hulváky. Rozšiř.sítě parní tramvaje zvyšovalo náklady, klesala hospodárn.; síť k 1.05.1901 elektrifikována.
Karosák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 745
Registrován: 11-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 23:27:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Solarisák: Ne, jsem student. A i když já něco ve škole udělám špatně, myslíš, že se mě někdo ptá, proč jsem to tak udělal??

A taky je rozdíl chybovat a chybovat. Něco jiného je, když řidič výjimečně dostane na jednu směnu jiný vůz a trochu se v něm nevyzná, a něco jiného když jezdí neustále na všechny okolo naštvaný, s vozem v nepořádku apod. A co se týče motivace - tu může vytvářet i zaměstnavatel. A zkrátka když už si řidič nemůže pomoct, kdykoliv může odejít, tohle není profese s nadbytkem lidí. Navíc v Ostravě na tom ještě nejsou tak špatně, podívej se třeba do Havířova.

Toť ode mě dnes vše, jinak se ztotožňuji s názory Paka, Mirdy etc.
MHD v Ostravě - nové CD, 300 fotografií, aktuality, vozový park, vypravenost. Objednávat můžete na http://www.mhdaktualne.net

Solarisák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 558
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 23:32:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako: zachovej klid! Já jen chci, abys z řidiče nedělal to, co není - nedělal nějaký technický výtvor z (třeba tvé) kanceláře, co se nemůže nikdy zmýlit! Jsi člověk, co musí mít vše ťip ťop, což taky není dobré!!
Rodina Solarisů = můj druhý domov.
SOLARIS - Power of Enthusiasm
Solarisák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 559
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 23:40:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Karosák: motivaci k výborné práci může vytvářet pouze zaměstnavatel a stát!! A že může zaměstnanec jen tak odejít? Může, pokud si hned najde místo někde jinde, protože jinak hledá práci velmi těžko. Tudíž raději zůstane.
Rodina Solarisů = můj druhý domov.
SOLARIS - Power of Enthusiasm
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1683
Registrován: 6-2002


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 23:45:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Solarisák:

Ne, to není pravda... Jen bych chtěl, aby řidič dělal s plným nasazením a s dostatečnou odborností a kvalifikací to, co má. Pak bude vše v pořádku, on bude spokojený, DPO bude spokojený, cestující bude spokojený.

Mýlíš se v tom, že musím mít vždy ťip-ťop. Ale chci to mít tehdy, je-li to potřeba. V tom je dost velký rozdíl.

Sám jezdím poslední dobou více, než je na můj vkus zdrávo. Ale když jsem měl jet onehdá s šéfovou oktávkou II., osobně zvyklý na felicie/fábie, nejprve jsem si objel cvičně dvorek. A dobře jsem udělal. Ač vše Škoda (VW), obsluha ne ve všem stejná. Na dálnici při 130 km/h by se mi to vymstilo. Vezl jsem další 3 lidi. A život je mi pořád milý.

Motivaci k práci bys měl mít především v sobě! To je ten motor, který by Tě měl hnát kupředu. Pokud jsou motorem pouze peníze...

(Příspěvek byl editován uživatelem pako.)
Vznik tram.provozu v Ostravě:
Důvod: Spojení města s nádražím Přívoz. Omnibusy nestačily. 18.08.1894 otevřena linka parní tramvaje z nádr. přes Mor.Ostravu do Vítkovic. Majitel: Brněnské místní dráhy (BLEG). 18.05.1899 zahájen provoz na další trati v úseku Mor.Ostrava–Lhotka–Hulváky. Rozšiř.sítě parní tramvaje zvyšovalo náklady, klesala hospodárn.; síť k 1.05.1901 elektrifikována.
Solarisák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 560
Registrován: 10-2005


Odesláno Čtvrtek, 07. prosince 2006 - 23:50:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jsem za to placen. Je jedno, jakou sumou.

Pako: v tom případě si udeální zaměstnanec pro všechny zaměstnavatele. Dal bych ti tu minimální mzdu + zákonné cestovní náhrady a můžeš tam jezdit klidně 4x týdně a dřít v práci od rána do večera. A ještě k tomu kvalitně. Takových lidí na úřadu práce nenajdeme...
Rodina Solarisů = můj druhý domov.
SOLARIS - Power of Enthusiasm

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace