K-report
 

Archive through 15.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Tramvaje v Ostravě » Staré archivy » Archive through 15.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 939
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 10:20:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenže pak zase pro jednu linku jsou 3 konečné... Navíc 9x ASTRA v úseku Zábřeh-Kino Luna, Zábřeh, vodárna-Nádr. Vítkovice-Hala, to víc jak luxus, protože by se vozilo dost vzduchu...

Osobně se domnívám, že stávající linkové vedení bylo optimalizováno několik dlouhých let a musela se zohlednit různá hlediska... I provozní, např. kapacity konečných a kapacity dílčích provozovaných úseků.
Výškovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.69.106
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 10:28:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vše závisí na počtu vozů, které vlastní DPO. Mi šlo jen o zlepšení dopravního spojení z Výškovic do Mariánských Hor zejména v ranních hodinách. Když vyšel dopravní podnik vstříc obyvatelům Hrabůvky (oblast Jubilejní kolonie a ulice Dr. Martínka) tím, že část spojů d-17 jede v úseku Nádraží Vítkovice - Poliklinika - Vřesinská, tak by mohl tuto situaci podobně vyřešit i ve Výškovicích.
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 940
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 10:29:34   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No však právě, se mi zdá, že toto nebylo úplně nejšťastnější...
Výškovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.69.106
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 10:34:41   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já s tím naopak souhlasím, sice neznám zaplněnost těchto spojů, takže nemůžu objektivně hodnotit, ale tyto kurzy slouží k rychlému spojení, kterého je v ranních hodinách potřeba. Dostat se z Jubilejní kolonie rychle do Poruby je docela obtížné, aspoň díky za ty ranní spoje.
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2003
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 10:40:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V případě d-17 jedoucích po d-3 je to spíše vedlejší účinek - jsou to trhačky vracející se z d-3 do vozovny Poruba.

Každopádně je v tom DPO tak napůl - neméně důležité je stanovisko příslušného ÚMOb a celková hromádka peněz, která je k dispozici. Vzhledem k tomu, že poslední dobou nějak moc vítězí pravidlo "šetřit se musí ať to stojí co to stojí" se dá jen těžko odhadnout, jestli by výsledkem dobrého nápadu nebylo celkové zhoršení :-(
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 11-2004
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 11:38:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zkusil jsem podle jízdních řádů na webu vytvořit vzorek spojení Dubina-Marianské Náměstí a Výškovice-Mariánské náměstí v době od 7:00 do 8:00 ráno v pracovní den.
Dubina, 18možností spojení průměrný čas 22minut 15sekund.
Výškovice, 21možností spojení průměrný čas 25minut 30sekund.
Změnou linky d-11 na Výškovice by se ale časy spíš prodloužili než zkrátili.

Stejně to nic neznamená jelikož když se budu snažit najdu si místo kde budu z Výškovic dřív než z Dubiny třeba Horymírova.
Jinak co si pamatuju tak na Výškovice už před x roky (cca 7) jezdila d-3 Výškovice-Mariánské náměstí-Poruba a nakonec se neuchytila takže byl asi důvod ji zrušit (jinak ta by taky rychlostní rekord netrhla)
Xx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.195.158
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 14:50:39   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Mayg: Nechytla se proto, že její jízdní doba byla neúměrně dlouhá, vůči jiným spojům (sice s přestupem, ale rychlejším). Kdyby d-3 v té době jezdila Výškovice - Mírové náměstí - Mariánské náměstí ... tak by to bylo už o něčem jiném. Tím nechci říct, že by to bylo ideální, protože si myslím, že spojení d-2 na Mírové náměstí a pak přestup buď na d-3, nebo d-14 je dostatečná a srovnatelně rychlá alternativa.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 376
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 21:37:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mno, čekat 3-10 minut na zastávce (mimo špičku?) je docela v klidu. Co mám - jako novovesčan - říkat, když a-48 (37, 61) jezdí jako štrůdl a pak 20 minut nic (mimo špičku, víkend)? Jít na Vodárnu? +10 min. A to by se dalo říci, že NV je geometricky střed OV...
Taky si už nestěžuju, prže vím, že prostě to tu musí stačit, když nás tu je tak málo...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
Xx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.195.158
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 22:51:43   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V současném inverzním počasí jsem zaregistroval, respektive nezaregistroval za čelními skly dopravních prostředků piktogram o tom, že je inverze. To už se od toho upustilo, nebo DPO už o tom neinformuje, aby předcházel zbytečným dohadům, o tom, že si někteří cestující mylně vysvětlují toto období jako možnost bezplatné přepravy?
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 377
Registrován: 12-2004
Odesláno Pátek, 13. ledna 2006 - 23:10:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jenki (resp. jiní informovaní): a kdypak bude to "nechejte se překvapit" o informacích k wanám? Zkus tu dát hrubý nástřel, ať tím do té doby nezacpáváme diskusi...
Inverze: a nebo to nebylo takové, aby byl důvod ji vyhlásit? (jinak takovéto podmínky byly dnes v Beskydech=pár km za OVou)

solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
Xx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.195.158
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 18:35:58   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všimnul jsem si, že se u některých "novějších" rekonstrukcí omezilo osazování madel připevněných ke stropu. Jsou už pouze dvě, což si myslím, že je málo. U "starších" rekonstukcí (oranžové zbarvení madel) jsou ke stropu připevněny madla tři, stejně tak tomu je u klasických T3, kde jsou tuším i čtyři. Já bych byl pro tři, protože v období špiček se cestující uprostřed vozu nemají čeho držet (pokud se zrovna nedrží ostatních cestujících). To je docela nepříjemné, navíc pokud se chce cestující dostat ke dveřím, jde v drtivé většině případů vprostřed vozu a opět balancuje a spoléhá na to, že řidič nesešlápne razantně brzdu, i z tohoto důvodu by tam být měla.
Dále jsem si všiml (sice je to banalita), že u starších rekonstrukcí kačen (1510, 1500) jsou v zadní části hodiny umístěny poněkud vpravo a cestující ze středního článku na ně nemají šanci vidět a musejí se dívat na ty, které jsou umístěny na stanovišti řidiče. U novějších rekonstrukcí jsou již hodiny dány blíže k výstupním dveřím a vše je O.K..
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1296
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 20:05:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Včera (nebo vlastně už dneska) jsem jel na nočním spoji d-12 KT8D5 ev.č. 1513 a všimnul jsem si takových světel, které byly vždy uprostřed každého článku nad prostorem přede dveřmi. Nikdy jsem si ničeho takového v žádné kačeně nevšiml. Vypadá to, že je to z nějakého busu.
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Xx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.195.158
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 20:58:54   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Už jsem se na ta světla kdysi ptal, ale nikdo mi neodpověděl, jsou v 1513 a v minimálně ještě jedné kačeně, ale číslo z hlavy bohužel nevím.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1297
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 21:17:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nevím. Ta světla vypadala jako nějaké nouzovky, a jelikož jsem jel v noci, tak i svítila jako nouzovky.
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Zajoncz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 22:05:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ohledně inverze:
http://www.ostrava.unas.cz/kamery/webkamery_lysahora.htm
lyssa
Právě teď svítí na Lysou mesíček, takže na kameře něco málo uvidíte.

Ke kwatru nebo jak se to píše: Můžu se někde dozvědět, jak vypadá výroba, jestli se už vyrábí a v jakém stavu teďka je? Ve dne v noci na ni myslím, pořád o ní před kámoši mluvím.. děs!
www.OSTRAVA.unas.cz
>>> špehujte Ostravu online!
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2005
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 22:20:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Můžu se někde dozvědět, jak vypadá výroba, jestli se už vyrábí a v jakém stavu teďka je?

Nesmíš, je zakázáno...
Zajoncz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 6-2005
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 22:28:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nesmíš, je zakázáno...
Hm, tak to jste teda pěkní hajz**!
Rád bych o ní věděl vše, chtěl bych vědět, jak vyrůstá, jak se jí daří...

(Příspěvek editován uživatelem ZajoncZ leden 14, 2006)
www.OSTRAVA.unas.cz
>>> špehujte Ostravu online!
Jenki
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 2006
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 22:46:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hm, tak to jste teda pěkní hajz**!

To ne, jen mám rád svou práci...
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 5-2004
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 22:56:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajoncz: buď rád aspoň za ty informace co máš, mohlo by se stát že příště tu někdo nebude už nic ventilovat když ho pak ostatní napadají. Já si myslím že Jenki tu vždy dostatečně informoval o tom co se v Martinově i jinde děje. Až to bude tak to bude. Chceš senzaci? Dojdi si do trafiky a kup si bulvár.
Martin_zlivský
Moderátor

Číslo příspěvku: 18652
Registrován: 4-2003
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 23:19:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ach ta mládež...

Ale vážně, Zajonczi, zkus se nad sebou občas zamyslet. Chodí jsem i lidi, kterým dost možná nesaháš ani po kotníky (a to nemyslím nijak zle, prostě to tak je), tak by bylo dobré (nejen) k nim chovat trochu úcty. Děláš si tím obrázek hlavně o sobě.
(A piš si, že to tu můžou číst i osoby, které Tě pak podle toho třeba budou posuzovat.)


Onlouvám se za off-topic, ale asi by to sem napsal někdo jiný...
Karotenovič Carotsson s mrkvistorovou regulací z Mrkvanova

World Jumping Day: www.worldjumpday.org
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 380
Registrován: 12-2004
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 23:23:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajíc: Asi jsi nepochopil, že život není hra, ale krutá realita, v níž, kdo si nevydělá alespoň na chleba, tak nežije. A jak známo, bez práce koláče nejsou. A kdo má svou práci rád, ten tu nebude říkat to, co nemá/nesmí... I já občas docela riskuju tím, co tady za informace zveřejňuji, ale naštěstí nejsem ten, kdo dělá průsak jako jeden z prvých (tedy na postihnutelném místě).
Až si budeš muset na své živobytí vydělávat, budeš mluvit jinak...
Na mé otázky někteří také jen mlčí a usmívají se, ale to neznamená, že se tím chovají nefér... Jen mají dost rozumu
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1298
Registrován: 5-2005
Odesláno Sobota, 14. ledna 2006 - 23:56:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ZajoncZ: Zase si trošku (trošku víc) ulítnul. Docela výmluvná je odpověď Jenkiho To ne, jen mám rád svou práci... Pokud to DPO, ČKD Pragoimex (nově Pragoimex) tají, tak se není čemu divit. Moc dobře víš, že pokud se jedná o tvou osobu, tak se tě spíše zastávám, ale Jenki ti prozatím prostě odpovědět nemůže a jedním z těch, kteří informují hned jak je to možné, takže příště prosímtě vol slova.
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 941
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 09:58:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobré dopoledne.

Osobně bych navrhoval všem zde diskutujícím, aby otázky sice kladli, ale nevyžadovali na ně za každou cenu odpověď... Kdo jen trochu používá mozek, snad mu dojde, že ten, kdo zde zpravidla odpovídá, obvykle odpoví na vše, na co může, ale pokud neodpoví, není to otázka toho, že nechce, ale že nemůže... Navíc víme/tušíme, kdo to zde všechno čte...

A osobně bych navrhoval každého, kdo zde použije vulgární narážky na jiného diskutujícího, pro příště prostě na diskusním fóru ignorovat...

Díky.
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 942
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 10:59:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak, včera jsem vyjel za Ostravu, abych si vyzkoušel, jaké to je odhazovat sníh i ve vyšších polohách...

A při této bohulibé práci jsem přemýšlel na v týdnu diskutovaným tématem případné změny linkového vedení tramvají...

Myslím, že se většina z nás snad shodne, že hodně cestujících moc nepreferuje linky, jejichž trasy označují za vyhlídkové jízdy Ostravou. Ta d-11 je ukázkovým příkladem. Stejně tak možná stávající d-3... Většina cestujících nerada na trase nástupní-výstupní zastávka jejich cesty jede jinudy než nejkratší možnou trasou. Pokud linka bere jízdu přes jednu objížďku vůči jiné konkurenční lince, už se jim do toho moc nechce. Pokud ale 2 objížďky, pak cestující zpravidla vyčkají na zastávce na tu linku, která to bere po kratší trase. Viz d-11 např. pro cestujícího, který chce ze zastávky Kino Luna do centra. Srovnám-li d-2 a d-11, pak d-11 má první objížďku přes nádr. Vítkovice (cca + 4 min.) a druhou přes Mariánky (cca 5 min.). Tím se stávavá, že i cestující jedoucí ze zábřežské smyčky raději vystoupí na Kotvě a vyčká na mrazu příjezdu d-2, než by absolvoval jízdu s d-11...

Proto bych k diskusi stran jisté dílčí optimalizace navrhoval následující (samozřejmě maximálně preferující přestupný tarif):
1) Linka d-11 změna trasy: Zábřeh-Kotva-Nádr. Vítkovice-Dopravní inspektorát-Vysoké pece-Dr. Malého (ÚAN)-Výstaviště. Provoz špička 10/ sedlo 20 min.
2) Linka d-3 změna trasy: Poruba, vozovna-Nová Ves, vodárna-Mariánské nám.-Mírové nám.-Ředitelství Vítkovic-ČEZ aréna (Ledňáček)-Most ČSA-Nádr. Vítkovice-Zábřeh, vodárna-Výškovice. Provoz v celé trase 20/20, v segmentu Poruba-Mír. nám. špička 10 min.
3) Obnovena linka d-15, trasa: Dubina-ÚMOb Jih-Dolní-Palkovského-Ředitelství Vítkovice-Mírové nám.-Vysoké pece-Elektra-Hlučínská. Provoz 10/20.
4) Linka d-12 zrušit, nahradí ji d-15.
5) Linka d-6 změna trasy: Nádr. Vítkovice-Palkovského-Nová Ves, vodárna-Poruba, vozovna (nebo Martinov???). Provoz 20/20.

Zdůvodnění:
a) Když bude d-11 v navrhované trase, lidi od Zábřehu nebudou chtít při jízdě do centra přestupovat. Zároveň až po zábřežskou vodárnu je to rozumná alternativa pro d-2 do centra, takže posbírá lidi, kteří se nechtějí trmácet přes ShP a Vítkovice, takže odlehčuje d-2...
b) Spojení Výškovic na nádr. Vítkovice a Městský stadion bude zajištěno.
c) Posílí se výrazně spojení úseku Nádr. Svinov-Hulvácká/Palkovského, kde lze vhodně kombinovat přestupy dalšími možnostmi.
d) Zůstává zachováno spojení Nádr. Svinov-Hulvácká-Nádr. Vítkovice, a to nejkratším možným spojením.
e) Kdo bude chtít rychle do Mar. Hor z Výškovic, stačí dojet d-2 na Mír. nám. a zde počkat na d-14 či d-3, nemusí absolvovat ty dvě objížďky se stávající d-11.
f) Ve špičce pracovního dne lze vhodně posílit segment Poruba-Mírové nám., kdy d-3, která od Poruby dojede na Mír. nám. a Ředitelství Vítkovic, pokračuje dál jako d-6 zpět na Poruba, vozovna. Dopoledne tímto směrem, odpoledne naopak: Po d-6 z Poruby na Palkovského, zde změna na d-3. Takže vlastně d-3 a d-6 po celé délce trasy budou jezdit co 20 min. a jako proklad do intervalu co 10 min. bude provozován částečný segment trasy.
g) Kapacitně zůstává provoz v plus mínus sjeném vypravení vozů během pracovního týdne. U víkendu by to znamenalo možná 2-3 sóla navíc (d-3, d-6)... To by se muselo dopočítat... Ale omezit by se to dalo zase třebas tím, že d-6 by v sobotu byla v provozu pouze 6:00-19:00.

Jedna nevýhoda: Navrhovanou variantou se Nová Ves, vodárna, stane křižovatkou, kde nebude zajištěno odbočení od Střelnice na hulvácký kopec. Ale je otázkou, zda by to byla moc velká ztráta. V zásadě když bude nová konstrukce zastávek (vždy za křižovatkou), usnadní se přestup tím, že cestujcí nebude muset dumat, na kterou refýž jít, bude prostě jen jedna. A kdo jede z Výškovic/Zábřehu na Mariánské nám., ke Carrefouru či k hejtmanství, ten užije raději přestupu na Mír. nám. než kodrcání se se stávající d-11. Takže vlastě přijde o spojení na zastávky Hulváky a Prostorná, ale jelikož stejně stávající d-11 jezdí ze Zábřehu, min. 1 přestup musí teď realizovat i tak.

Co vy na to...? Myslím, že dopravní obslužnost by se zlepšila tím, že by se odbouraly linky vyhlídkové jízdy, zároveň by byla možnost dostupnosti všech tras zajištěna na úrovni přestupů na klíčových zastávkách...

(Příspěvek editován uživatelem pako leden 15, 2006)
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 346
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 11:26:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Pako: na to abych Ti plnohodnotně odpověděl bych to musel přečíst ještě tak 3x a 2x si to překreslit, ale nemám dojem že vyhlídkové linky (kterýma tak rád jezdím) jsou nevyužívané, dokonce bych řekl že d-11 hlavně v úseku Prostorná-Nádraží vítkovice jezdí až nezdravě narvaná a taková K2 by se tam hezky vyjímala možná víc než na d-3 (ale zas tak často d-3 nejezdím abych znal poměry).
Mírně mi spíš chybí linka jak kdysi jedzila d-6 Poruba-Vodárna-Palkovského-Mírák-dr.Malého-Výstaviště ale to by asi musela být špičková linka .
No a poslední věc co se mi nelíbí je interval 20min kdekoliv ať už v sedle nebo ne, byť s proklady. Intervaly by se měli zkracovat a věřím tomu že kdyby kapacita vřesinské stačila tak d-8 jezdí ve stejných intervalech jako d-2. Vysoké intervaly vedou k nepoužitelnosti linek, dobře si pamatuju jak kdysi jezdila slavně d-6 Dubina-Výškovice asi s intevalem "na podzim v sudou středu za úplňku" raději jsem chodil tuto destinaci přes Bělský les pěšky.
Ale neposílám Tvuj návrh k šípku jen se mi zdá moc změn najednou.

A teď k jiné otázce (či vlastně otázkám):
Jako naprostý neznalec určitých částí drážní dopravy se ptám, mohl by mi někdo vysvětlit rozdíl mezi tramvajovými kolejnicemi v Ostravě a jiných městech? (všude se opěvuje teď nevim zda v kladném nebo záporném smyslu že v ostravě je železniční ?profil? koleji).

No a druhá otázka: tramvaje KT4 měli (mají) otočné podvozky nebo pevné? Slyšel jsem že otočné ale potom by se mohli chovat dost vtipně při jízdě když mají ještě kloub.
Ondrys
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 5-2004
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 11:28:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Otázka pro Borise, Jenkiho a ostatní odborníky :
V Liberci mají přes zimu tramvaje na otvorech sání vzduchu takové filtry :
http://www.tram9001.goo.cz/32_fugnerova_VI.JPG
http://www.tram9001.goo.cz/vetrani.JPG
Není to právě kvůli tomu aby se nedostal sníh tam kam nemá? Já vím že v Liberci a Jablonci je větší pravděpodobnost sněhových srážek než v Ostravě, ale nevyplatilo by se něco takového i u Vás? Já nevím, ale opravování elektrických částí do kterých se dostal sníh mi příjde nákladnější něž pořídit si takové ochrany. Vždyť ty zdechlé tramvaje u Vás měli za následek i zhoršení image DPO kvůli nedostatku vozů. Je mi jasné že to co nastalo - sněhová kalamita - je takový extrém, ale na druhou stranu nikdo neví kdy se tato situace bude opakovat. Proto se ptám jestli ta prevence není pro DPO lepší?
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 11:49:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako: Něco na tom možná bude, ale v úseku NV vodárna - nám. Republiky by jste ubral 2 linky. Zejména d-12 pomáhá brát lidi v tomto úseku. Pokud vezmeme úsek NV,vodárna - Elektra, tak by tam zůstala jenom d-8 a d-4, což si myslím, že je málo.
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 382
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 11:56:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

S d-11 je to trochu složitější. Prakticky denně (v prac. dny) s ní jezdím v úseku Frýdl. mosty-Vítk.nádr., a nejpozději od Mar.nám. (častěji už od SME) je docela slušný nátřesk, který mizí až kolem Hulvácké a hlavně až na Kotvě(!)... Dokonce se mi už párkrát stalo, že byla vpodstatě plná jak d-2 ve špičku. Jak řekl Mayg, asi by neškodilo prohodit kapacitu d-11 a d-3, co se týče K2 (a dříve1301+301).Ona ta d-3 má své opodstatnění od Vítk. nádru po rondl (d-14 je taky co 20´, ne?) a pak od Palkovského po Mar. nám., prže d-14 (viz. výše)...

A přidám se (jako elektrický ignorant) s otázkou: jak je to s polaritou troleje? Nelze to snad chápat tak, že někde je v troleji "+" a jinde "-" (různá města)...
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 347
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 12:09:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Norton: Pokud se nemýlím tak OSTRAVA,BRNO a KOŠICE mají v troleji plus (+) zatímco ostatní města mají mínus (-) spolu s tím že máme jiné koleje to pak dopadne tak že nikdy nevidíme v ulicích to co se v Martinově vyrobí (Tria pro USA a Olomouc, Wany pro Liberec...)
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 383
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 12:21:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mi jde o to, mohu-li to chápat tak, že když je v troleji "-", tak v koleji "+" a tudíž by měl každý, kdo na kolej šlápne, dostat , ne? Ale tak to asi určitě není, že? Tož to teda, prosím, někdo hlupému stavařovi vysvětlete. Díky moc
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
Xx
Neregistrovaný host
Odeslán z: 194.108.195.158
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 12:26:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tak zkuste šlápnout na kolej a uvidíte.
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 733
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 12:29:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Železniční profil prakticky znamená následující: V Ově jezdila kdysi po kolejích veškerá vozidla s železničními koly, tedy se širokou jízdní plochou a okolkem. Později se šířka kol zmenšila ze 135 mm na 120 mm ubráním "masa" na vnějším čele kola, ale mohutný okolek a složený kuželový profil zůstaly nezměněny. U nákladních tramvají zůstal profil v původní šířce, pravděpodobně kvůli zachování možnosti přechodu na ČSD. Vzhledem k provozu nákladních vozů ČSD v síti městské dopravy musela mít odpovídající profil i hlava kolejnice. S tvarem okolku souviselo i používání kolejnic se žlábkem mnohem širším než např. v Olomouci a dalších provozech, kde se mnohdy zároveň jezdilo s koly s válcovou jízdní plochou.
S nástupem vozů T se postupně zaváděl pro tyto tramvaje "kompromisní" profil kol. V praxi to znamenalo zúžení kola z vnější i vnitřní strany na 95 mm při zachování kuželovitosti jízdní plochy a jen minimální úpravě profilu okolku na jeho vnější straně. Dlouho jezdily vozy T s koly šířky 95 mm, od poloviny 90. let se zvolna přechází na šířku 100 kvůli lepšímu pojíždění srdcovek.

Tramvaje KT4 měly a mají otočné podvozky, ale chovají se úplně normálně, protože podvozky jsou se skříní spojeny vahadlovým systémem. Nikdy jsem to neviděl, ale zjevně to funguje a v ČKD to měli patentově chráněno.

Principiálně podobná ochrana proti nasávání sněhu jako v Liberci se používá v Ově už od roku 1963 , ale vypadá to jinak a mnohem prostěji (ve skutečnosti jsem liberecký "filtr" nikdy neviděl a neznám jeho účinnou složku). Na sací žaluzii MG se přivazuje nebo natahuje na prostrčené dráty dečka z řídké tkaniny, která zachycuje značnou část sněhu a zabraňuje jeho usazování v elektrických zařízeních. Velmi účinné, ale už řadu let se to (aspoň v Porubě) na vozy (s výjimkou TV8) nedávalo. Nevím proč, ale teď by to sehrálo velkou roli.
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 734
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 12:37:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Za prvé, Ostrava, Brno a Košice mají v troleji MÍNUS a nééé PLUS!!!!!!!

Za druhé, na polaritě vůbec nezáleží, protože plusový potenciál kolejnice má i všechno v okolí, tj. asfalt, dlažební kostky, panely, zábradlí, sloupy atd. V KOLEJI/KOLEJNICI NENÍ ŽÁDNÉ NAPĚTÍ. NAPĚTÍ JE MEZI TROLEJÍ A KOLEJNICÍ a tam potom hrozí možnost úrazu.

Jinak PLUS kolejnice má jako účel ochranu před bludnými proudy, které devastují potrubí a další kovové věci v zemi. Plusovou polaritou koleje se účinek bludných proudů mění tím způsobem, že koroze probíhá sice na mnohem větší oblasti, zato s mnohem menší intenzitou, takže výsledek se projevuje podstatně později.
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1736
Registrován: 7-2003
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 12:38:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mno koleje maji dycky potencial zeme. Jde o to kterym smerem potece proud . Kdysi sem mel doma vcelku solidni studii o ucincich bludnych proudu v provozu tramvaji a jejich ucinosti na starych olovenych rozvodech a a novejsich litinovych.

Jinak je zajimavy ze vsechny mesta s - v troleji mely , nebo maji siroky zlabek a mely nakladni dopravu :-)
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 735
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 12:45:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajímavé to je, ale mě by spíš zajímalo, kdy byla "opačná" polarita v konkrétních městech zavedena. U Ovy se nemůžu ničeho dopátrat.
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 348
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 12:46:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Boris: děkuju za vysvětlení všeho na co jsem se ptal a diky i za tu opravu záměny + a -. Asi bych si měl tyto odpovědi někam ukládat protože nepochybuju že se za rok zeptám na to stejné.
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 384
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 12:51:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Díky moc. Aspoň vidíte, jaký přístup (a myšlenkový pochod) k tomu má laik. Holt v elektro věcech se většinou nedá "učit" metodou pokus - omyl, prže by to asi bylo
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
Boris
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 736
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 12:54:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bohužel, v elektro knížkách toho člověk moc užitečného nenajde, takže strkání nosu do různých zařízení je pak mnohem užitečnější. Ale opatrně!
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1299
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 13:02:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako: Sice mě některé tvé změny oslovily, ale například změna trasy d-11 a d-12 ne. Tyto linky jsou jak už tady někdo psal plné vždy od Domu energetiky až po Kotvu/Antonína Poledníka. Velká frekvence cestujících se na d-12 vyměňuje na ÚMOb Jih, takže d-12 má několik úseků: Hlučínská - Muglinovská; Muglinovská - Dům energetiky; Dům energetiky - ÚMOb Jih; ÚMOb Jih - Antonína Poledníka; Antonína Poledníka - Dubina. Každý úsek má jinou narvanost spojů. Od Domu energetiky po Antonína Poledníka je to fakt nejhorší. Na dnešních ostravských linkách mi vadí pouze 1 linka a to je d-3, ale co s ní, když plní několik funkcí: babky z Hrabůvky -> ÚMOb Jih; lidi ze starého Zábřeha -> Vítkovice; zaměstnanci Vítkovic -> Poruba. Takže teď si sednu ke kusu apíru a budu špekulovat.
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 349
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 13:14:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Napadla mě myšlenka polookružních tramvajových linek
d-15: Hlučínská-Náměstí republiky-Nová Ves Vodárna-Palkovského-Mírák-dr.Malého-Hlučínská
d-16: Výškovice-Pakovského-Nová Ves vodárna-Krajsý úřad-dr.Malého-Mírák-Výškovice

řekněte proč NE.
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1302
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 13:25:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mayg: A co by to řešilo? Ony by teoreticky nemusely být polookružní, ale přímé:
d-15: Hlučínská-Náměstí republiky-Nová Ves Vodárna-Palkovského-Výškovice
d-16: Hlučínská-Náměstí republiky-Mírové náměstí-Palkovského-Výškovice
V tom případě cosi řeší pouze linka d-15, protože s d-16 bychom se vrátili o deset let zpátky a vznikla by posilová linka d-2, takže já jsem možná jen pro tu d-15, ale to ještě s jinou konečnou řekněme:
d-15: Plynárny-Náměstí republiky-Nová Ves Vodárna-Palkovského-Výškovice
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Zajoncz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 247
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 13:34:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

d-16: Hlučínská-Náměstí republiky-Mírové náměstí-Palkovského-Výškovice
A jak by to prosím tě jezdilo, na Palkovského by to zacouvalo a pak vesele pokračovalo dál do Výškovic?
www.OSTRAVA.unas.cz
>>> špehujte Ostravu online!
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1304
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 13:41:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ZajoncZ: Chybička se vloudila.
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Zajoncz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 13:42:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ondrys: vždycky to tu bude někdo "ventilovat" protože tu jsou lidi, kteří mají rádi svou práci a budou se s tím chtít pochlubit.
Další věc: když já jsem se do kwatra už zamiloval a chci se o ní něco dozvědět, její obrázek z dílen, a když mi na to nějaký tramvaják z Martinova odpoví né nesmíš tak je to podle mě prostě haj*l (v jistém slova smyslu nemyšleném vážně). Tak ať prostě odpoví, že tyto informace BOHUŽEL nesmí poskytnout a že je mu to LÍTO a je to fajn, pak bych neměl důvod si o někom myslet, že je socka, že nám to všecko zatajuje, jasný? Tak pro příště!
www.OSTRAVA.unas.cz
>>> špehujte Ostravu online!
Norton
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 385
Registrován: 12-2004
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 13:51:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajíci, přečti si POŘÁDNĚ příspěvky, které reagovaly na ten tvůj "úžasně upřímný", který jsi tu vypustil a třeba ti dojde, proč je to tak, jak je
solidní dopravní fotogalerie... http://norton1.wz.cz
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 943
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 13:51:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kdo má mozek, pochopí. Kdo nemá, netřeba mu něco vysvětlovat...
Výškovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.69.106
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 13:52:22   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako: Některé Vaše nápady nejsou špatné, např. změnit d-11 na rychlou linku spojující Zábřeh s centrem a d-3 přesměrovat do Výškovic. D-12 bych každopádně ponechal a nenahrazoval bych ji d-15, nic by to neřešilo, proud Dubina - Hulváky, Prostorná bývá velký, naopak bych se snažil zavést nějakou vnitroobvodovou linku:
d-13: Výškovice - Zábřeh vodárna - ČEZ Aréna - Palkovského - ÚMOb Jih - Poliklinika - Jubilejní kolonie - Nádraží Vítkovice
Částečně by nahrazovala úsek nynější d-3, která by byla přesměrována ze zastávky Ředitelství Vítkovic do Výškovic přes Nádraží Vítkovice
Zajoncz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 13:53:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já bych navrhnul spojení tramvajové trati kolem býv. nemocnice jih s Plzeňskou, samozřejmě až po dostavbě D47, která odvede dopravu z těchto "městských" lokalit. Nákladné by to nebylo, cesta už tam je, jen končí slepá. Ulehčilo by to autobusům přes SNP, ne-li zrušení některých "méně významných" linek. Tím by se už dále nemuselo řešit propojení Výškovic a Dubiny přes Bělský les, který je prezentován jako rekreační oblast s chodníčky, lavičkami a cyklostezkami. Co si o tom myslíte?
(tím by se asi i zrušila tram. spojka z Plzeňské na "Polaneckou spojku", která stejně vede docela nevhodně)
www.OSTRAVA.unas.cz
>>> špehujte Ostravu online!
Mayg
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 350
Registrován: 11-2004
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 13:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad Zajoncz: ja vím že by jsi chtěl podrobnou omluvu nejlépe písemně od každého kdo Ti neodpověděl ale takhle to prostě asi nejde. Pokud na zdejší diskusi chodíš tak víš že lidi co ty informace mají je dát nemůžou a vysvětlují to tu x krát do měsíce.
Jinak klidně si nadávej na kohokoliv ze zde diskutujících a ono to nějak projde,ale v okamžiku kdy začneš moc rypat do lidí jako je Jenki a spol tak Tě ostatní zde diskutující sežerou zaživa. Protože ostatní jsou vděčni za každou informaci a pokud třeba i tak nemyšlené výpadky uzavřou informační kohoutky úplně tak budeš dost nenáviděný člověk. :-)
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 944
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 13:57:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale k linkám:

Díky za názory... S tím omezením na Mariánky to chápu, však jsem to psal jako stinnou stránku... Proto jsem to dal k diskusi...

Osobně mám poslední dobou jeden problém... Co bydlím v Přívoze a do práce to mám 200 m pěšky, omezil se mi rozhled na provoz tramvají pouze na Přívoz a jednou za čas na oblast Výškovice-Starý Zábřeh... Zbytek už jen velmi příležitostně... Holt to není, jako když jsem bydlel na Bělském Lese a do Přívozu denně dojížděl...

Ale ty okružní vyhlídkové linky bych fakt doporučoval zvážit, i když jejich jednotlivé úseky mohou vykazovat různou obsazenost. Přeci tyto úseky mohou převzít i jiné linky, ne?

Dík.
Výškovičák
Neregistrovaný host
Odeslán z: 88.81.69.106
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 14:00:15   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dost často jezdím d-3 v celé její trase a nejvytíženější úsek je Poruba vozovna - Mírové náměstí, pak žádná sláva, snad jen mírně zaplněn je ještě úsek ÚMOb Jih - Nádraží Vítkovice.
Zajoncz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 250
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 14:00:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako:
Osobně bych navrhovalOsobně bych navrhoval...
A když si myslíš, že je zbytečné odpovídat, proč odpovídáš? Proč na to reaguješ? PROČ?
Kdyby mi Janki napsal hned, že to prostě nejde, tak pohoda! Ale že přímo nesmím, tak to je mi teda líto. Poté, co napsal, že má rád svou práci, to už jsem tady ale bohužel nebyl, abych se mu omluvil za nedorozumnění, a pak jste se do toho vložili vy, jak říká Pako, proč na to odpovídat, a sám odpovídá. Já bych si to s Jenkim vyřešil sám. Díky!
PS: Ostraváku, jak jsi na tom s těmi zvuky? A co foťák, daří se?
www.OSTRAVA.unas.cz
>>> špehujte Ostravu online!
Pvvs
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1738
Registrován: 7-2003
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 14:01:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zajoncz: Snad jednou pochopis ze neco se proste dovedet nemuzez a ze svet neskace okolo tebe jako pudlik.
S tvym pristupem se tu za chvili dozvis akorat datum . Riskovat kvuli nejakymu floutkovi v dnesni dobe vypoved, nebo financni postih nikdo nebude.
Kdyz se ti to nelibi, zajdi si na DPO a pozadej je o primy vstup na intranet a do vsech prostor DPO. A jako bombonek o kopie vsech dokumentu. Urcite ti radi vyhovi.
Kdyby si mel jakykoliv web a na nem DF , asi by si se pak u pocitadla dost divil kdo a odkud monitoruji ruzny weby a kde se nakonec leccos objevi. Ono to nejni jenom o tom napsat dneska se dela to a zejtra tohle.Leccos je vhodne nepoustet ven.
S trpělivostí učitele zvláštní školy dojdeš nejdál .
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 945
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 14:01:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Zajonz: Toto zde bylo již diskutováno před cca rokem. Jak tenkrát tuším uvedl Jenki, ten nápad je už cca 20 let starý, bohužel nerealizovatelý. A jak tenkrát uvedl tuším Haki, problém by to byl hlavně s dopravkou, protože kousek předtím je připojovací pruh z Rudné na Plzeňskou, což by znamenalo takové riziko kolizí, že by na to dopravka nekývla... Ne, že by se mi to nelíbilo...

Ad Mayg: Podepisuju, doslova...!
Pako
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 946
Registrován: 6-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 14:09:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Vážení kolegové,

navrhuji pro všechny, kteří chtějí vést o MHD Ostrava kultivovaný a produktivní dialog toto:
1) Sejděme se někde v hosdpodě, ať víme konečně, kdo je kdo.
2) Zaregistrujeme si vlastní doménu a zde uděláme vlastní diskusní fórum, kde bude pouze autorizovaný přístup, a to jak na čtení, tak i na zápis. Osobně jsem nápomocen k jeho realizaci.
3) Klidně nechť je věnována organizaci provozu jako takovému, tramvajím, trolejbusům i autobusům... Otázka konstrukce a dohody...

Vyhneme se tak komplikacím vyplývajícím z příspěvků uvedených výše.

Děkuji.
Zajoncz
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 6-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 14:15:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pvvs: Ale já to už chááápu, tak nevíím, co tady pořád řééšííš? =o/
Pako: jo, vím to, že to bylo přes asi 20 lety takhle myšleno, jenže Ostrava je Ostravou a všechno je tu jeden kocourkov a my se z toho nakonec můžeme zbláznit (já už jsem na nejlepší cestě). Jenomže po dokončení D47 se tady počítá s rapidním snížením dopravy. Navíc, s tím odbočovacím pruhem, každé ráno tady chodím ze 45, a to bývá provoz největší (krom toho, že tu byly jednu dobu přechody a teď zase zmizly...), ten odbočovací pruh je dost dlouhý, nevyužívatelný na takovou délku, co se týše křižovatky Pavlovova x Plzeňská, byla by každopádně jen v "polovičním profilu" (bez semaforů, jen tramvaje se semaforem), situace s odbočovacím pruhem podobně jako výjezd od Hornbachu na Opavskou a pak hned sjezd k Tescu - čerp.st.Shell. A taky ještě k té Plzeňské, vedou zde souběžně dvě cesty směr Příbor, kolem Bělského lesa a Horní přes Dubinu, stejně po vybudování terminálu jih by byla křiž. u ÚMOb Jih už zbytečná. Ach jo,všechno je kocourov!
www.OSTRAVA.unas.cz
>>> špehujte Ostravu online!
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1305
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 14:25:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ZajoncZ: Zvuky budou, jen je musím upravit a zkrátit a podobně. Foťák už v pohodě.
Pako: Já bych zůstal na k-reportu (mám ho rád) a ZajoncZ se už určitě polepší, že ZajoncZi? =:0)
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Jan_Širc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 223
Registrován: 1-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 17:23:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pako: Na K-Reportu se mi taky líbí jako Ostravákovi, ale nějaký ten sraz, to je hodně dobrý nápad. Možná, že by to ani nemuselo být v hospodě, ale třeba na nějaké akci, kde budeme všichni - třeba Czech Raildays.
http://jansirc.webz.cz/
Všechno jde, když se chce
Ostravák
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1311
Registrován: 5-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 17:27:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jan Širc: Souhlasím. Též tam určitě budu. Kdo by si taky nechal ujít vidět VarioLF3, že?
schémata, budoucnost, historie, nákresy, zvuky ''''Ostravákovy stránky

...s DPO na věčné časy a nikdy jinak...
Petulienka
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 17
Registrován: 3-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 18:07:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dobry vecer. Za prve by me zajimalo jestli se da nekde sehnat nejaky jakoby sbornik nehod tramvaji ostravskeho dopravniho podniku proste nejaky seznam a za druhe bych chtela vedet, kdo vymyslel to uzasne opisovani cisel ze sloupu a kdo mi bali mojeho chlapa na to, ze na rozdil ode me vydrzi v tramvaji az osm hodin v kuse!?!

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace