K-report
 

Archive through 18.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archive through 18.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1441
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 16:43:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK:
Již předem muselo být seriózním studiím jasné, že tento stav nebude vyhovovat
Ano a tyto studie znalo i město.

Ty nabízíš jakési PROVIZORNÍ ŘEŠENÍ. Supluješ práci za někoho, kdo ji odflákl. Budeme-li se vždy spoléhat na provizorní řešení, tak pak se nediv, když většinu svého života prožijeme v PROVIZÓRIU se všemi důsledky.

Hale chlape, fakt už nemá sílu. Kolikrát tu mám vysvětlovat, že cestování 119 není žádný med a že problém by se dal řešit ze dne na den s minimálními finančními náklady. Za nikoho tu práci nesupluji, jen poukazuji, že do teď jí někdo dělá špatně. A špatně jí dělá především ten, kdo to tu absolutně nezná. A nevím, co je špatného na provizoriu do doby, než se to provizorium vyřeší. Protože Zličín je stokrát lepší provizorium, než to, co tam je teď a tím je zastávkový autobus na mezinárodní letiště s 11 miliony pasažéry za rok.

A než na mě opět s něčím vyrukuješ, dej si prosím tu práci a pročti si tu diskuzi celou -30 dnů. Pak možná pochopíš o co tu usiluji a nebudeš mi tu klást dotazy typu "proč to chceš řešit provizoriem", když tu provizorium existuje již mnoho let a to v té nejhorší podobě - 119. Ušetříš si tím práci a mě nervy.
Díky
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1442
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 16:59:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Tak zas já opravím omyly tvé.
1) Doprava na letiště samozřejmě je v kompetenci města potažmo státu. Není na světě letiště, které by platilo vlak/metro/bus zahrnuté v MHD. Nechceš, aby se letiště podílelo na provozování celé MHD určitým procentem, že ne? Pak já budu chtít, aby se podíleli na chodu MHD všichni podnikatelé jednotným procentem ze svých zisků. Opět veliký omyl, protože veškeré přivaděče k dálnici I.II.II třídy jsou v kompetenci krajů či okresů. Nikdo tu nechce, aby Praha platila letišti údržbu runwayí.

2) Opět veliký omyl, podle této teorie, nakoupíme všem lidem osobní automobily a zaplatíme jejich provoz, zasypeme metro, vytrháme koleje apod. Existují určité priority - např. ekologie, které musím nadřadit zájmům někoho, kdo si chce odvézt zadek až do centra a jediný problém, který ty vnímáš u Zličína, jsou pole a deset minut navíc. Já ti zase opáčím, že mě je milejších 100 autobusů na dálničním okruhu, než 500 mikrobusů v Chotkových sadech.

3) Jsi natvrdlý a hloupý, kolikrát jsem tu psal, že 119 jezdí od října do dubna úplně v pohodě? Nepsal jsem ti náhodou, že si teď užívám krátkých intervalů a prázdných vozů? Kolikrát jsem ti psal, že na letiště, které odbavuje v červenci 1,5 milionu psažérů jezdí stejný počet spojů, jako v lednu, kdy odbavuje 0,5 milionu psažerérů? Kolikrát jsem tu psal, že největší špička letiště je od 9 do 13 a od 17 do 22 hodin? Kolikrát tu s podobným argumentem ještě vyrukuješ, abych mohl reagovat úplně stejně jako teď?

4) Pokud ty účelové linky zaplatíš, pro mě za mě, si je provozuj. Pokud tu budeme posilovat 119 do aleluja z rozpočtu hl.m. Prahy, budeme mít vždy peníze na to, posilovat místo ní několikanásobně levnější a ekologičtější provoz autobsů na Zličín.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 17:52:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:

1.Na rozdíl od tebe pokládám za naprosto normální, aby se letiště podílelo na spolufinancování moderní velkokapacitní dopravy pro své cestující. Skutečný problém ale vidím v dalším bodě:

2.Pokud by již takovou spoluúčast letiště chtělo realizovat (čímž by odpadly argumenty ekonomického rázu ve smyslu nedostatku peněz), narazíme na totální nepřipravenost a nepružnost ze strany magistrátu. Tedy:

3. Jak je vidět, oba největší hráče (letiště i město) problémy s dopravou a její perspektivní řešení nechávají klidné. Místo toho je v plánu další rozšiřování letiště. K čemu dochází a jaké jsou možnosti řešení:

4. Popsaným stavem nejvíce trpí obyvatelé sídliště Dědina a přilehlých oblastí. V této patové situaci jsi přišel na jednoduché okamžité řešení, jak zkoušeným pomoci: naučit přilétavší hosty z l.119. na l.100. Závěr:

5. Uniká mi důvod, proč daňoví poplatníci platí tolik magistrátních úředníků.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 589
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 20:35:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Bože muj Martine, ale jasně že se letiště nebude podílet na financování celé MHD. Proto nechci aby chvilkové návaly byly řešeny pravidelnou linkou, ale speciální operativní linkou - letištním expresem. To chceš na 119 měnit jízdní řád každou chvíli ještě víc než se to děje na 112 kvůli Zoo??? Samozřejmě že si letiště organizuje dopravu - kdopak platí ty mikrobusíky? Kdopak se stará o místa pro stání taxíků? Kdo zařídil AE790???
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1445
Registrován: 5-2002
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 21:27:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK:
Letiště je ochotno spolufinancovat úsek Dlouhá Míle-Letiště, dál už ne.

Letiště rozhodně doprava nenechává klidným. Kolegové, kteří se mnou pracují a vedení si moc dobře uvědumuje vážnost situace. Především v letních měsících se tu tvoří kolony aut a MHD nepobírá.

Letiště nemůže nijak zastavit růst. To by muselo zakázat leteckým společnost na Ruzyň létat, což z právního hlediska nelze. Zakážeme na Ruzyň létat oranžovým společnostem a povolíme to červeno-bílým? Letiště zvyšuje své kapacity, protože současná nabídka neodpovídá poptávce. Přesto to nechává magistrát klidným i přesto, že tu za deset let bude odbaveno 15X více cestujícíh, než po převratu a doprava sem zůstává stále stejná.

Já nejsem proti projektům financovaných soukromými subjekty, ale jak rozhodnout, kdo bude platit? Letiště ano a Tesco už ne? To je obtížné definovat. Já bych vybíral mýto do centra Prahy a peníze z něj poskytl na MHD.

Káem:
jasně že se letiště nebude podílet na financování celé MHD
Já to myslel jako nadsázku

Proto nechci aby chvilkové návaly byly řešeny pravidelnou linkou, ale speciální operativní linkou - letištním expresem.
Já taky, jenomže my dva se neshodnem na to, jakým expresem. Já tvrdím, že za současné finanční situace magistrátu, je levnější posílit provoz Stovky, kterou mám u metra za pár minut po průjezdné komunikaci k autobusovému nádraží a které není umístěnu uvnitř zastavěné oblasti byty. Já tvrdím, že Stovka je pro svou krátkou variantu operativnější a spolehlivější - zácpy na Evropské. Ty chceš expres do Dejvic jen kvůli polím a hypermarketům, které vylekají cizince. Když si dám na misky vah obě řešení, převládá mi Zličín, ikdyž vím, že to není ideální řešení. Pokud bude realizován expres do Dejvic, a to že určitě časem bude, tak ještě víc zaseká Evropskou, ještě víc se projede nafty, ještě víc budu potřebovat řidičů a za 10 let zjistíš, že koleje na letišti nejsou, že ti Dejvická s Evropskou praská ve šveh a Vítězné náměstí je od rána do večera na st. 5.

To chceš na 119 měnit jízdní řád každou chvíli ještě víc než se to děje na 112 kvůli Zoo???
Pokud jsi dobře četl, tak moc dobře víš, že já právě 119 každý qartál posilovat nechci a namísto toho, chci od teď posilovat Stovku.

Samozřejmě že si letiště organizuje dopravu - kdopak platí ty mikrobusíky? Kdopak se stará o místa pro stání taxíků? Kdo zařídil AE790???
Kecáš, protože firma CEDAZ je soukromou firmou, která pouze kdysi vyhrála VŘ a dnes jezdí s mikrobusíkama, jejichž provoz si platí sama z vlastní režie a tak je tomu i u TAXI Fix Car a Airport Cars. Žádné letiště nedotuje žádný provoz, to si platí pouze vnitropodnikovou dopravu a autobusy k letadlům.

Linku 790 AE si objednaly ČD a ČSA, nikoliv letiště. Letiště pouze poskytlo místo, kde se AE může bezplatně odstavit. takže si pleteš pojmy s dojmy.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 590
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 22:13:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale tak bys měnil JŘ Stovky, to je ze systémového hlediska stejné. To samý ten ČEDAZ - pročpak se o to tak cpal, kdyby to nebylo lukrativní? Když bude Expres na Dejvickou, jen se zvýší tlak na konečné řešení - kolejovou dopravu na letiště, tvoje 100 to jen zametá pod koberec a v důsledku oddaluje. A stejně do 5 let bude stát v zácpách kolem Zličína. A navíc - za současné finanční situace magistrátu (i na tom se shodneme, to je tvůj výraz) je lepší (a nejlevnější) hodit dopravu pasažérů na krk letišti.
Btw. Víš co způsobuje zácpy na Kulaťáku? Jeden jediný přechod! To by se dalo řešit kusem zábradlí a několika čárami...
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 453
Registrován: 8-2005
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 23:30:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: A stejně do 5 let bude stát v zácpách kolem Zličína.

Na té šestiproudé dálnici asi těžko... V současnosti je téměř prázdná (tedy byla vždy když jsem po ní jel).

Jeden jediný přechod!

Spíše tři přechody a také fakt, že z náměstí vedou tři tramvajové tratě, 4 velké silnice + je tam mnoho odboček - na autobusovou stanici + do dalších 3 uliček paralelních s okruhem, které mají též odbočku... To je prostě moc křižovatek na jednom náměstí při takovém provozu!
Proč???
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 204
Registrován: 5-2003
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 23:45:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: zácpy na kulaťáku jsou v pohodě, problém je hlavně úsek kolem Hadovky (až po Horoměřickou) odpoledne nahoru a ráno dolu. Třeba z Horoměřic je ve špičkách rychlejší 355 přes Podbabu, protože 316 a 356 na Evropský naberou zdržení tak 5 minut...
Jestli myslíš ten přechod u zastávky Vítězné náměstí, tak s tim se asi nic dělat nedá, neb je tam tramvajová zastávka, takže 1 přechod tam být musí (aspoň by teda být měl). Řešením by samozřejmě bylo prodloužení metro podchodu až za Svatovítskou s výstupy na zastávky tram.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 205
Registrován: 5-2003
Odesláno Neděle, 15. ledna 2006 - 23:47:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Okruh Zličín-Dlouhá míle se nebude zacpávat minimálně do té doby, dokud nebude propojen s D8 a spíš ani potom, možná až po propojení i s R10 a D11; zatím je to takový silniční vzduchovozič
Jahu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 21
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 09:56:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na té šestiproudé dálnici asi těžko... V současnosti je téměř prázdná (tedy byla vždy když jsem po ní jel).

Problém není dle mého názoru v dálnici, ale v silnici spojující ulici Na Radosti s Avion parkem. Z této silnice se sjíždí na dálnici, ke Globusu, do AN Zličín a do nák centra Metropole. V určitých denních dobách je zacpaná již nyní (a to se před rokem a půl rozšiřovala ze 2 na 4 pruhy). Jak bude vypadat za 5 let si netroufám odhadnout (obzvlášť, jestli si NC Metropole ještě vymyslí zvětšit prodejní plochy). Navrhujete jako okamžité možné a levné řešení vozit lidi z letiště do ZL. Možná ano, ale chci je vidět, jak se budou tvářit, až budou ve ZL čekat 9 minut na metro (na Dejvické v sedle max. 5) a potom pojedou 20 - 25 min nacpaným metrem do centra (z DE cca 8 min). Příště pojedou raději taxíkem po Evropské.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 10:43:35   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Já nemluvím o financování provozu VHD soukromými firmami, ale o spolufinancování VÝSTAVBY nových tratí.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 11:03:20   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Jsou zde jistě povolanější na toto téma, ale osobně nevidím důvod, aby firma která, chce někde postavit vilovou čtvrť, nový obytný komplex nebo nákupní zónu, tedy i hypermarket, nespolufinancovala i dopravní infrastrukturu. Argumentuješ tím, že se to u nás nikde nedělá, ale to není argument. Vždycky musí být někdo první. Tím spíše, má-li všechny trumfy v rukou veřejná správa, tedy magistrát. Cožpak on nemusí povolit rozšiřování letiště. Byl by to asi pěkný kocourkov, kdyby nemusel, ale on to udělal, aniž je doprava na letiště uspokojivě vyřešena. A to primátor pochází z Prahy 6! Za komunistů se stavěla sídliště bez občanské vybavenosti, dopravní infrastruktury, a jak je vidět, pokračuje se v tom, s malými obměnami, vesele dál .
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 591
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 11:34:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice: Ale chvilku to tam pozoruj - zjistíš že auta z kulaťáku dávají přednost chodcům na vjezdu do Svatovítské, kde jich chodí nejvíc a tím blokují i blízký vjezd z Evropské, kde zas přijíždí nejvíc aut. Tím se ucpává Evropská. Totéž se ale neděje z/na ČSLA nebo Jug.part. Čili tou brzdou je ten přechod. Jistě, problém je , co s ním.
No já bych řekl že se nám silnice I/1 zaplní už po dostavbě Lahovic a Lahoviček.
Jahu: děkuji za hlas lidu.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 206
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 14:37:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Co s ním: vuz můj příspěvek 15.1., 23:45... problémem je prostě ta zastávka, na ní se lidi dostat nějak musí. Proto by byl nejlepší asi ten podchod, ale taky nejdražší a nejnáročnější.
Jinak v územním plánu kdysi bylo (snad pořád je) silniční "obchvat" Vítězného náměstí, nevim přesně kudy to tam chtěj protáhnout, ale asi někde za Diplomatem a podél tratě... ale nedovedu si to nějak moc představit, zvlášť když vedle Diplomatu se teď začalo cosi stavět.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1447
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 14:40:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
to je ze systémového hlediska stejné
Mně je ukradené systémové hledisko, já raději použiju rozum.

A stejně do 5 let bude stát v zácpách kolem Zličína
Opět kecáš, celý Pražský okruh je veden jako dálnice s mimoúrovňovým křížením, narozdíl Evropská je klasická ulice s dvaceti semafory. Na Zličíně už další megahypermarkety neporostou, proto tu neexistuje důvod, proč by měl být Zličín ucpávaný. Tonoucí se stébla chytá...

Víš co způsobuje zácpy na Kulaťáku? Jeden jediný přechod! To by se dalo řešit kusem zábradlí a několika čárami
Opět kecy, dnes jsem jel autem a v osm hodin ráno jsem stál už od křižovatky s Šáreckou ulicí až na Kulaťák. Vítězné náměstí ucpavájí tuny automobilů, žádný přechod. A Evropská kolem této doby do centra, už také není žádný med.

218:
Záleží v jakou dobu, doporučuji Vítězné náměstí mez 7:30 - 10:00. Už se mi párkrát stalo, že nás 119 vyklopila ještě před Diplomatem.

Jahu:
Na Zličíně je husto hlavně okolo Vánoc, na tom kousíčku nabírá 100 zpoždění jen sporadicky a když už, tak max. 2-3 minuty. Na Zličíně už nemá vyrůst nic, jen výjezd z Metropole přímo na dálnici. 119 jezdí pravidelně letiště-Dejvice přes 25 minut, za 20 minut se to nedá nikdy vyjet, snad jen pozdě večer. Já mám problém jet autem z Dejvic na Šárku za 10 minut, narvaná kloubová supící 119 jedoucí jen do kopce, to má podle JŘ zvládnout za 9 minut, to je naprosto nereálné. U 100 se mi snad nestalo, že by nedodržela JŘ, 119 jezdí zpožďovaná pravidelně. A 9 minut na Zličíně? Pche, když čekali na odbavení či při přestupech několik hodin.

Navrhujete jako okamžité možné a levné řešení vozit lidi z letiště do ZL. Možná ano, ale chci je vidět, jak se budou tvářit, až budou ve ZL
Ach jo, už další. Prosím, a to moc, přečti si tu diskuzi zpátky o pár neděl. Vysvětloval jsem tu už snad tisíckrát, proč turisty do Zličína. Zatím nikomu, z těch co tuto trasu použili, to problém nedělalo. Až zjistíš, co je to dobytčák 119 především v červenci, rád by sis na tom Zličíně počkal i minut 15.

MK:
Argumentuješ tím, že se to u nás nikde nedělá, ale to není argument.
Nikdy jsem tento argument nepoužil a novým věcem se nebráním.

Cožpak on nemusí povolit rozšiřování letiště. Byl by to asi pěkný kocourkov, kdyby nemusel, ale on to udělal
Opět prosím, na toto téma se tu již také diskutovalo, najdeš to zpátky. Současná kapacita terminálu je skoro dvakrát překročená a novým terminálem se jen letišti ulevilo. Kdyby se nepostavil nový terminál nebo nová runway, žádný stopstav letadel by nenastal, jen by se rozšířil do pozdních nočních hodin a nároky na pracovní vytížení zaměstnanců letiště by se jen neúměrně zvyšovalo. Doporučoval bych exkurzi v loňském červenic na letišti. Čekací doba na pasovce až hodinu, zpožděná letadla - milionové ztráty, zpožďovaná letadla, která kroužila nad Parhou i půl hodiny, než dostaly povolení přistát. Prostě nepovolit rozšíření letiště by v důsledku bylo daleko horší a nedovedu si představit Suchdoláky, kdyby jim ve dvě ráno, přistávala letadla nad hlavou každou minutu. Další věcí je finanční i sociální přinost z turistů a zaměstnanosti.

Káem:
Vysvětli jak se zacpe komunikace dálničního charakteru s mimoúrovňovým křížením bez jediného semaforu? Bouračkou? Ano, ale ta hrozí spíš na Evropské a po magistrále je Evropská ulice na druhém místě v počtu nehod. A pak vřele doporučuji v létě stát v narvané 119 popojíždějící přes půl hodiny z Dejvic na Šárku. Dispečera, který nám na nástupní zastávce radil, že bude lepší jít na tramvaj, jsem tu už začil také hodněkrát.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 592
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 15:21:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: No nic, až čas nás rozsoudí a já oslavím velké vítězství ve všech bodech. Pozoruj někdy ten kulaťák, kde se to zadrhává. To není jen prostým faktem "tuny aut".
No jinak co ucpává Jižní spojku? Právě ty "tuny aut" Chichichi.
Btw: Pročs neodbočil?
218: Ten obchvat by měl být téměř po trase Buštěhradky od Gymnazijní - bůh s ní (s tratí, ne s ulicí)! Přivede veškerou dopravu na Praštěný most, což bude reálné až v okamžiku, kdy bude tunel Hládkov-Špejchar.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1450
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 16:48:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Jsitojistě magistrát nakonec tvůj express na Dejvickou zavede, to ovšem nebude znamenat, že je to tak správně! A pokud byde IAD růst jako dnes a pokud letiště opravdu za 10 let odbaví 20 milionu pasažérů během jednoho roku, tak jistojistě ti ta Evropská s Kulaťákem zkolabuje. Ikdyž express na Dejvickou bude zaveden, vždy jeho provoz bude dražsí a méně ekologický než 100 a to jen kvůli deseti minutám... a polím... Jen mě zajímá, jak pak budou řešit tarif, zaměstnance a nástupní zastávku tak, aby se netřískala se 119?

Ty pozoruješ Kulaťák, já se tam vyskytuju 2X za den. Ve směru od Gymnazijní po kruháč, žádný přechod není a tam se převážně tvoří fronty.

Jižní spojku ucpává především semafor na mostě a stoupák na Barrandov. Jižní spojka se v žádném případě okolo Barrandovského mostu nedá srovnávat s Pražským okruhem, který je vybudován jako dálnice s minimálním stoupáním a se 100% mimoúrovňových křižovatek. Nebo se snad na dálnicích tvoří z ničeho nic fronty? Pokud nepočítám havárie či uzavírky?
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 255
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 17:09:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Že do toho zasahuji, nemá být ten nárůst cestujících na letišti dán především nárůstem tranzitních pasažérů? Z toho materiálu, co jsem viděl a jehož autorem je Letiště, je jejich strategií především stát se přestupním uzlem - jedině tak mohou konkurovat Vídni. U cílových pasažérů těžko mohou nějak konkurovat, pasažér, který chce do Prahy, prostě poletí do Prahy a ne do Vídně. Zato pasažér, který chce dejme tomu z Osla do Damašku, si může vybrat, jestli chce přesedat v Praze nebo ve Vídni. A i když si vybere tu Prahu, nepojede ani na Zličín, ani na Dejvickou, ale prostě zůstane na letišti, popř. přespí v nějakém letištním hotelu.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 456
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 18:03:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jahu: Možná ano, ale chci je vidět, jak se budou tvářit, až budou ve ZL čekat 9 minut na metro (na Dejvické v sedle max. 5) a potom pojedou 20 - 25 min nacpaným metrem do centra (z DE cca 8 min).

Interval metra na Zličín se jednoduše zkrátí. Po dostavění nového zab. zař. na této lince a s tím spojenou možnost provozu modernizovaných souprav to nebude problém.

Káem: : Ale chvilku to tam pozoruj - zjistíš že auta z kulaťáku dávají přednost chodcům na vjezdu do Svatovítské, kde jich chodí nejvíc a tím blokují i blízký vjezd z Evropské, kde zas přijíždí nejvíc aut. Tím se ucpává Evropská.

Ano, souhlasim, ale určitý podíl na tom mají i další dva přechody (na Českosl. armády a na Jugosl. partyzánů). Pozoruji to ráno, když čekám na 180-tku, se kterou vyjíždí řidič z výstupní raději o cca 5 i více minut dříve, aby to stihl objet.

Zase Káem: Přivede veškerou dopravu na Praštěný most, což bude reálné až v okamžiku, kdy bude tunel Hládkov-Špejchar.

No to bude úžasný!!! Ten je málo zacpaný, že??
Proč???
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1451
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 18:06:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
Nikoliv, současní tranzitní pasažéři tvoří 22% a bude velice težké toto číslo udržet. Letiště Ruzyně roste především kvůli čím dál většímu přílivu turistů nejen do Prahy, ale dnes i do celé ČR, roste kupní síla obyvatel ČR a s tím souvisí dovolená u moře - letecky. Přece jen si dnes rakouský důchodce dovolí letět na Tahity, ale ten český ještě dlouho asi ne. Další je business klientela, která roste s přílivem investic do ČR - zahraniční firmy sídlí čím dál více v Praze, pak tu máme Hyundai, TPCA apod. Dále je to nabídkou letů, která na Ruzyni poroste a začne konkurovat třeba Mnichovu nebo dnes už i Vídni. Pokud budeš Ostravák a budeš se potřebovat dostat např. do Palerma a z Prahy ti letadlo neletí, ale z Vídně ano, tvá přestupní stanice vlak/letadlo je jasná. Jistěže v Praze budou přibývat dálkové letecké linky, které ale budou hlavně zaměřeny na pasažéry s cílovou destinací Praha/ČR, kdyby sem lítaly jen za účelem tranzitu cestujícíh, asi by brzy zkrachovaly. Pak záleží na domovském dopravci ČSA, jak zvládne marketingovou roli a nepustí Moraváky do Vídně a naopak je lákavými destinacemi a cenami, dostane na Ruzyň. A tak bych mohl pokračovat dál a dál. Ruzyně bude významný tranzitní bod, ale nikdy nebude tak významný, jako konečný cíl. Praha je atraktivní metropole a většina turistů ji bude mít jako cílovou destinaci. Ač je Paříž významným tranzitním bodem, většina cestujících na letišti CDG chce vidět Eiffelovku, což je přesný opak tranzitního letiště Frankfurt, kde jen malé procento cestujících končí právě tam. A co do atraktivnosti, je Praha podobná spíš Paříži než Frankfurtu.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1452
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 18:08:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice:
Po vybudování tunelu Blanka se celý Prašný most překope.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 18:15:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, příliv turistů není nekonečný, ta křivka má svůj nárůst, vrchol i pokles. A můj pocit je, že ten vrchol už máme za sebou a následovat bude pokles.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 458
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 18:21:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Jj, vím - bude z něj velký "výfuk" aut z tunelu...
Proč???
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1454
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 18:54:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
Čísla z minulého roku potvrzují pravý opak. Tvůj pocit je možná hezký, ale cestovní kanceláře mají ten názor, že turistika v Praze ještě několik let poroste. A pokud přijde vrchol, neboj se, že bude následovat strmý pád, spíš se udrží na +- vrcholné fáze. V současné době je Praha na 6. místě v návštěvnosti v Evropě a Czechtourism chce, aby byla čtvrtá. Jestli Prahu loni navštívili necelé 4 miliony turistů, má to být v budoucnu až 6-8 milionů.

Další impuls cestovního ruchu bude přijetí Eura, ještě stále mnoho lidí na celém světě neobjevilo ČR a v dalších několika letech se sem chystají. Kdepak, turistika v Praze za zenitem ještě zdaleka není. To potvrzuje i výstavba hotelů. Dnes mají pražské hotely kapacitu asi 100 000 lůžek, odhad do budoucna je až 180 000. Málokdo by stavěl dnes v Praze hotel, kdyby věděl, že přijde brzy pád.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 19:15:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Nerad ti to říkám, ale o cestovním ruchu leccos vím. Dokonce mám i kurs :-)

To, co CK říkají, je z části jejich zbožné přání, zčásti reklama. Klidně se s Tebou vsadím, že do dvou, tří let se Praha okouká. Všude to tak bylo.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 210
Registrován: 5-2003
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 20:45:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Okouká,neokouká... Je ale jasné že se ten růst musí zastavit, nicméně si nemyslím, že by následoval strmý pokles. Částečný určitě bude, ale pak se to ustálí, vždyť paříž, Řím, Londýn... navštěvují lidi pořád, a taky už tam neni nic k vidění. Samozřejmě Praha může (a asi by měla) dělat vše proto, aby nalákala turisty i jinak.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1455
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 21:08:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
Neokouká, Florencie, Paříž, Benátky, Řím se také neokoukaly. Aby se Praha okoukala, musel by se zbořit hrad a kamenný most. Budou tu noví mladí turisté. Možná se okouká anglickým opilcům, ale naopak se očekává boom z Japonska, Korey a nikdo neví, co udělá miliardová Čína za deset let. Dá-li se očekávat, že to bude stejně cestovatelský národ jako Japonci, počítej s tím, že sem budou časem létat pravidelné linky Šanghaj-Praha, Peking-Praha, Hongkong-Praha plné tlustých Číňanů. Já se vsadím, že počet turistů nepoleví, možná existuje strop, nebudu spekulovat, kde se nachází, ale ten strop se bude držet a jestli klesne tak jen o málo a pak zas vzroste. Paříž tu stojí stovky let a neokouká se nikdy. Karlův most se totiž taky okoukat nedá.

218:
Souhlas, Prahu podle mého názoru navštívilo zatím tak 5% světové populace, která je aktivní v cestování. Těch 95% se na Prahu teprve chystá, myslím, že pravý boom teprve přijde.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 742
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 21:15:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

mnozí se taky vracejí. loni jsem dělal průvodce a spoustu turistů říkalo, že je tu znovu - minule na víkend, tentokrát na týden.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 21:36:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kde jsem mluvil o STRMÉM poklesu?
Jen Martina varuju, aby nebyl jako sovětští soudruzi a nepředstavoval si exponenciálně se zvedající křivky ... pravda, některé křivky mohou být velmi velmi zajímavé, ale ty zrovna teď na mysli nemám :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1457
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 21:44:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
Já si nic nepředstavuji, já vycházím z toho, co tvrdí odborníci, co vidím v ulicích, co vidím na vlastní oči v cizině a co čtu o čínských turistech, kteří za chvíli zaplaví svět a Praha mezi nimi jistě chybět nebude. Uvidíme, jen mám jiný názor na to, jakým způsobem se bude vyvíjet v Praze turistika. Samozřejmě nepočítám-li pandemie chřipky, další 11. září, pád stroje ČSA a mnoho dalších faktorů ovlivňující leteckou dopravu a celou turistiku.

Jinak, tady něco pro tebe. Bohnice jsou proti tomu oázou klidu:
http://planepictures.net/netshow.php?id=435776
Jen dodám, že se jedná o letiště v Hongkongu a denně tam přistane až 3000 letadel a že to nejsou obyčejné 737... Praha denně až 600 letadel.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 259
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 22:15:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No, jen aby nás místo čínských turistů nezaplavila čínská armáda ... to Írán udělá bum na Izrael, USA vlítnou do Íránu, na jeho stranu se přidá Čína a už to pofrčí a nechci to vidět ... ale to je OT.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 260
Registrován: 4-2005
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 22:17:33   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teď mne napadá, Bohnice, to je cvokárna, a cvoci potřebujou klid a ne éra nad hlavou ... ta by je mohla zbytečně rozrušit a narušit tak jejich léčbu :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1458
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 16. ledna 2006 - 22:38:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Je pravda, že něčeho podobného se taky ve skrytu duše obávám, doufejme, že se to nevyplní.

Já bych cvokárnu přestěhoval přímo k ranveji - léčit jedině dalším šokem.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Jahu
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 22
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 10:44:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin, Dejvice:

Můj včerejší příspěvek nebyl myšlen tak, že jsem vysloveně proti tomu, vozit turisty z letiště do ZL. Diskuzi jsem si přečetl před napsáním minulého příspěvku a Vaše argumenty beru. Tato varianta (ZL) byla navrhována jako OKAMŽITĚ proveditelné řešení (do doby kolejového napojení letiště), tak jsem pouze popsal SOUČASNOU situaci na m-B. Zmíněnou trasu metra beztak považuju za "přehlídku nesplněných slibů" - nejdřív se mluvilo o 20 nových soupravách, zbytek modernizace, nyní se již počítá pouze s modernizacemi. Nové zabzař zatím stále v nedohlednu. Loňské léto se psalo, že nejpozději do konce r. 2005 musí být z důvodu odstavování starých šrotů nasazeny do pravidelného provozu min 2 soupravy 8171M. Dodnes se tak nestalo. Stále všude jenom výmluvy a sliby...
Přitom se již v předstihu nakoupily soupravy 3. série M1 pro m-C, které jsou ale nezbytně nutné až pro provoz po prodloužení m-C do polí u Letňan.
Věřím tomu, že linka 119 je v létě dobytčák (nejezdím s ní). M-B je ale dnes, bohužel, dobytčák denně a slibované zlepšení se stále odkládá.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 12:59:55   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zná někdo termín slibovaného kolejového napojení letiště, a jakou formou bude realizováno. Bude toto napojení integrálně navazovat na ostatní druhy dopravy, tedy s možností plynulé návaznosti na městskou a meziměstskou dopravu nebo jen "vyplivne" cestující z letiště v jednom bodě poblíž centra a pak ať se starají. Nepopírám, že nejvíce možností v tomto směru nabízí prodloužení metra z Dejvické. Možná mám malou představivost, ale vše ostatní mi připadá příliš krkolomné, a tudíš záměru co nejplynulejšího a Pražany co nejméně zatěžujícího řešení odvozu lidí z letiště né zcela vyhovující.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 894
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 13:34:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ano, máte velmi malou chalupoidní představivost. Ale pokud ty stamiliardy zacálujete, je to metro také možné řešení.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 321
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 13:35:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zná někdo termín slibovaného kolejového napojení letiště?

Jak se doctes na teto adrese, zna se termin napojeni Motola.
http://zpravy.idnes.cz/praha.asp?r=praha&c=A060117_101126_praha_mia
Dalsi pokracovani se mozna bude stavet hned, mozna pozdeji; v kazdem pripade je uz odepsan Hostivar ... protoze "je to politicke rozhodnuti".
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 596
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 13:51:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Nejvíce možností nabízí jednokolejná koncová trať částečně zahloubená se dvěma nástupišti u Terminátoru 2 (prostor je již vybetonován) vedená z ruzyňského zhlaví Hostivic a napojená tak na Buštěhradku v obou směrech, Semmering i Hrbatou za náklady dražší vlečky. EU pak dá něco na elektrifikaci zmíněných tratí a slavnostní otevření metra A na Horoměřickou a této trati bude ve stejný den.
Pokud nevěříte, koukněte se do diskuse Pendolino, co jsme věštil před měsícem a půl, neboli týden před GVD 06.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 60
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 13:53:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK:No, ono pro jistotu bude krkolomně vedené i to metro, aby se necestovalo zase tak jednoduše. Já teda nevim, ale když se kouknu na tu mapku, jak má m-A vést, nemůžu se ubránit dojmu, že to vyplodil nějakej chorej mozek.
Pokud jde o MfD, tam jsem odhalil úžasnou lež, a sice že do Motola už lidi nebudou muset jezdit přeplněnými busy. Já teda nevim, ale přeplněný busy jezděj do Motola především od Anděla, a těm jaksi metro úplně opačným směrem nepomůže.
Doufám že se na tuhle debilně vedenou trasu metra nenajdou peníze. To už radši déčko.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 61
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 13:54:35   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Tak tentokrát bych ti rád věřil
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 14:15:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Tak to za těch nejmíň 10 let patřičně zestárneš a už ti ta přetlačovaná ve 119 nebude tolik vadit. Možná i přivítáš, když se budeš moci, jaksi nedopatřením, přimáčknout na nějakou šik turistku.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 14:17:49   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Letiště je "kvočna, která snáší zlatá vejce". není co řešit..., BUDE METRO.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 896
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 14:54:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To je mi dobrá představa (možná i mylně sdílená na P6) o zlatých vejcích. Letiště je business, ale metro díra na peníze (zvláště to klikaté a 100% zakopané).
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 15:55:28   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Osobně by se mi také daleko více líbila železnice. Je to takové "patriarchálnější". Železnice působí uklidňujícím, všeobjímajícím dojmem. Metro, to je podzemí, smrt a tlení, neznámo, tajemno a strach. Železnice je veselá a pulsuje životnou radostností. Železnice je věčné mládí, střetávání a shledávání lidí. Železnice je láska. Má veskrze pozitivní náboj. Napiš, prosím tě, svoji představu návaznosti železnice na letiště a její propojení s městem a republikou. Díky.
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 899
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 16:38:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To jako, že to metro propojí letiště s hlavním nádražím včetně odsunutého brněnského? Nebo na co ty narážky? Studie snad známé jsou.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 17:04:08   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Metro není poesie. To není "můj šálek kávy". Na spojení letiště s centrem Prahy METREM není nic zajímavého. Mě zajímá právě výlučně spojení ŽELEZNIČNÍ. To není vtip, myslím to smrtelně vážně.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 323
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 17:22:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

metro díra na peníze

No, stavba podzemni drahy je sice nakladna zalezitost (zvlast, kdyz je opravdu podzemni), ale funguje ke spokojenosti. O zeleznici si vetsina cs. obcanu mysli neco ne prilis dobreho. Ted byla sance verejne mineni napravit, ale vysledkem je spis to, ze pokud nekdo vyslovi nazev "rychlovlak", bude asi vetsinovy (opravneny)nazor "dalsi vyhozene miliardy" . A protoze ta draha smer letiste se od pocatku (ponekud nesmyslne) nazyva "rychlodraha", bude to mit tezke.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 17:50:50   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj: Jak vypadají pro srovnání kalkulace spojení s letištěm "rychlodráha" versus metro. I to by v nemalé míře mělo hrát roli při rozhodování. Mělo by se lidem říci, s čím se budou muset rozloučit, pokud si zvolí dražší variantu.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1462
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 18:05:21   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Všichni:
Nerad bych se tu rozepisoval o rychlodráze v. metro, však tu existuje vedle diskuze. Přesto jsem přesvědčený, že tak složitý problém, se nedá vyřešit věcně na jedné diskuzi, kam ještě chodí 95% vlakofilů. Obě varianty mají své plusy i minusy, nedá se rozhodně říct, že tohle je strašné a tohle naopak skvělé. Pokud bude metro, bude stát šílené peníze, od státu na něj Praha nedostane ani halíř a na letišti bude nejdřív v roce 2020. Ale oproti celé rychlodráze má jedno obrovské plus a tím jsou stanice umístěné v zastavěné oblasti celé Prahy 6. A jestli mám postavit něco za 25 miliard korun, aby mi to jezdilo kilometr až dva od sídlišť někde mezi chatičkama u dnešní Buštěhradky, tak to radši Béčko ze Zličína. A jestli na rychlodráze trvá stát, Středočeský kraj nebo Kladno, tak ať si jí zaplatí. A než mě začnete kamenovat, upozorňuju, že metro v této podobě (přes Motol), jako ideál v žádném případě neprosazuji.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1463
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 18:12:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK:
Nejde tu tolik o peníze, ale o to, co za ty peníze nabídnu. Jestli za 38 miliard nabídnu metro, které bude jezdit každou chvíli, stavět lidem v docházkové vzdálenosti +-500 metrů a doveze je do celé Prahy. A pak jim nabídnu něco za 25 miliard, na co se budou koukat dalekohledem z 12. patra, něco co budou používat výhradně cizinci a něco, co je za 25 mld. odveze jen do jednoho bodu v Praze, kde si tak jako tak budou muset přestoupit např. na tramvaj, tak vím, co si zvolí.

Kladno je u rychlodráhy krásný argument, ale kdo to zaplatí až tam? Stát, kraj nebo město samotné? Kdepak, platit to bude Praha a jen na letiště, dál ani šmitec. Rychlodráha je opravdu levnější řešení a rychleji realizovatelné, ale pro 90% území přes, které vede, nebude mít vůbec žádný význam a to je u projektu za 25 mld. trochu drahý špás.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 19:07:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Motol, Břevnov, Petřiny mají velmi kvalitni tramvajové spojení a pokud se propojí Vypich s Motolem nebude mít chybu. Zrovnatak Červený vrch a Šárka. Rychlodráha z Kladna přes letiště je daleko vhodnější řešení. Ulehčila by Praze a také dojíždějícím kladeňákům. K tomu připočtěme ekonomické argumenty a není co řešit.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1468
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 19:18:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK:
Nesouhlasím s ničím a už vůbec ne s tvrzením Rychlodráha z Kladna přes letiště je daleko vhodnější řešení
1) Se tak závažný problém nedá zhodnotit jednou větou
2) Jak jsem už psal, rychlodráha do Kladna nebude, neb jí nemá kdo zaplatit. Praha nic Kladnu platit nebude a stát je rád, že zaplatí koridory.
3) Zrovna tak by Praze ulehčilo metro, které jede pod hustě obydlenými částmi a ne někde dva kilometry daleko podél chat a sídlištím se úplně vyhýbá.
4) Když připočteme ekonomické náklady tak METRO = obsluha letiště+obsluha celé části P6+záchytná doprava autobusů z Kladna=38 miliard
RYCHLODRÁHA=JEN obsluha letiště = 25 miliard
Nejsem zas až tak velký ekonom, ale tady mi něco jasně napovídá, že stavět něco za 25 mld., aby mi to řešilo jen jediný problém a úplně se vy*ralo na 90% území přes které projíždí, není zrovna košér.

A pokud má tedy Praha 6 dobrou obslužnost tramvajovou dopravou, o čemž nepochybuji, a je třeba řešit jen letiště, pak tedy stačí prodloužit Béčko ze Zličína a ne stavět něco z centra, co bude stát ukrutný prachy a vyřeší jen cizince s báglama.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1469
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 19:24:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen dodám, že nejsem úplným zastáncem metra a jeho nevýhody si samozřejmě uvědomuji. Těmi nevýhodami jsou především peníze a čas na výstavbu. Přesto jsem, ale přesvědčen, že stavět něco JEN v úseku centrum-letiště bez významnu pro území přes, které projíždí za 25 mld. je mrháním peněz.

Ještě zdůrazňuji, že nemám vůbec nic proti zdojkolejnení a zelektrifikování Buštěhradky do Kladna, aby mě tu někdo neházel do jednoho pytle se sdružením CHCEME METRO....
Pokud stát nebo St. kraj Praze s výstavbou dráhy do Kladna pomůže, nejsem proti. Pokud si výstavbu vlaku z centra na letiště má hradit sama Praha, jsem proto si připlatit a zabít 2 mouchy jednou ranou a napojit P6 na metro.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 20:17:40   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Do Prahy dojíždí hodně lidí i ze Slánska. A právě autobusy z Vítězného náměstí a přilehlého okolí chce P6 odbourat. Shodli jsme se, že dopravní obslužnost P6 není problém, ale problémem je přeprava velkého množství lidí z letiště a severozápadu středních Čech. Z celospolečenského hlediska tedy bude rychlodráha přínosnější. Mylím, že je předčasné spekulovat, kdo co zaplatí. Pro rozvoj regionů je možné čerpat i z fondů EU. Na druhou stranu výstavba metra bude namnoze jen zdvojením nebo ztrojením existujícího dopravního spojení.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1471
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 20:31:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK:
1) Proč by autobusy z Kladenska či Slánska nemohly končit u metra na Dlouhé Míli?

2) Z celospolečenského hlediska tedy bude rychlodráha přínosnější.
JAK TO? Co to je z celospolečenského hlediska? Vyhovuje to mě, musí to vyhovovat všem? Miluju mé zbožné vláčky, proto cokoliv jiného je špatné? Nikoliv já zas říkám, že z celospolečenského hlediska je rychlodráha veliký omyl, který řeší jen jediný problém a to letiště za šílené peníze.

3)Mylím, že je předčasné spekulovat, kdo co zaplatí
To vůbec není předčasné, to je totiž velice aktuální a pokud mám v současné době pramalou jistotu, že se na výstavbě bude spolupodílet stát, tak já zas z celospolečenského hlediska říkám rychlodráze NE!

4) Jde mi o to, že když se má něco stavět za tak šílené peníze, má to řešit celý problém. Ne jen sotva z poloviny. A rychlodráha není nic jiného, než vláček vyhýbající se veškerým osídleným oblastem, který nás bude stát takové prachy, že se z toho budeme vzpamatovávat ještě několik let. Jenže metro pro tu Prahu bude mít aspoň nějaký význam, rychlodráha ne a jestli ano, tak jen pro letiště. Modernizovaná železnice bude mít význam za Prahou, ale to zas nebude financovat Praha a nikdo jiný to nezaplatí.

Především odmítám jakékoliv teorie "z celospolečenského hlediska" apod. Já tu společnost tvořím také a oproti 25tisícům dojíždějícíh Kladeňáků, je nás, na Šestce 150 000! A pro mě nemá rychlodráha žádný význam, ačkoliv jí zaplatím z daní a pojede mi 2 kilometry od domu.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1474
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 21:01:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Z dnešního dne na letišti:

Nevíte někdo, kdo má na starosti u DP hlášení zastávek? Nové hlášení v oblasti letiště je opravdu komické!
Vytknul bych asi toto:
-příští zastávka Terminál Sever 1 (oboje namluveno jinou paní)
-next stop Terminál Sever 1 (to už ten název nemohli namluvit taky anglicky?, komu co asi řekne SEVER JEDNA?)
-obojí se opakuje i u terminálu Sever 2
-po příjezdu do zast. Terminál Sever 1 se ozve hlášení asi v této podobě: "vítejte na letišti Praha, terminál 1 slouží letům mimo Schengenské dohody" To se opakuje i v anglické verzi a to na všech linkách vč. 225! To by mi ještě nevadilo, ale proč ten text nemůže namluvit jeden člověk?
-Naopak po odjezdu z letiště se ve 119 ozývá mužský hlas informující, že do centra se musí přestoupit na linku metra A ve stanici Dejvická, ovšem tentokrát pouze v angličtině.
-Předpokládal jsem, že ode dneška budou přemluveny i zastávky v lince 100. Nestalo se tak.
Vypadá to asi takto:
-Příští zastávka U Hangáru (typický ženský hlas z pražských autobusů)
-next stop (mužský hlas)
-U Hangáru (opět ženský hlas)
-Příští zastávka Letiště Ruzyně (typický ženský hlas z pražských autobusů)
-next stop airports (mužský hlas)
-Letiště Ruzyně konečná zastávka, prosíme vystupte (typický ženský hlas z pražských autobusů)
-Airports (mužský hlas)
-would you leave the bus please - s otazníkem (nějaká patnáctiletá holčička, která hlášením rozesměje snad úplně každého)

Vřele doporučuji projet si celou linku 100 a hlášení se vám dostane ve dvou jazycích, ale namluvené 5 (slovy pěti) lidmi!
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 21:14:30   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:

1.Začínáš si odporovat. Na jedné straně říkáš, že P6 má dobrou stávající dopravní obslužnost. Brečíš ale, že letiště ji má špatnou a že tím trpíte na Dědině.

2.Celospolečenský prospěch neuznáváš, ale velmi ti leží na srdci tvoje vlastní pohodlí a občanů Dědiny a okolí. Možná i z toho pramení averse nelokálních přepjatých patriotů z ostatních částí ČR k podobnému způsobu uvažování; zřejmě tak častému v pražské kotlině. Díky tvému mládí a životní nezkušenosti se to dá ještě jakž takž omluvit.

3. Pokud si stěžuješ na neřešenou dopravu z letiště, tak mi není jasné, v čm by ti rychlodráha ze Středočeského kraje přes letiště tak ublížila. Bojíš se snad, že bys přišel o svoje expresní spojení s kulaťákem?

4. Naopak metro považuji pro P6 za luxus. Není luxus pro Jižní město ani pro Jihozápadní město. Tam by se opravdu bez metra nepohnuli.
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 222
Registrován: 6-2004
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 22:42:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK:

bod 4)

Na JZM se nepohnete ani v tom metru, nejen bez nej. :-) A kdo by si dovolil oznacit B za luxus, dostane vyhybkovou tyci! ;)
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 264
Registrován: 4-2005
Odesláno Úterý, 17. ledna 2006 - 23:05:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Rychlodráha je de facto další trasa metra s potenciálem přerůstv "příměstské metro". Není co řešit - na Ruzyň patří rychlodráha - už jen proto, že by vela i na Kladno - a metro ať hezky pokračuje do Zličína.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Petr_nosek
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1910
Registrován: 8-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 08:55:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na netu je teď návrh na vedení trasy metra A- z Dejvické přes Veleslavín, Petřiny, Motol, Dlouhou Míli. Co si o tom myslíte? Nemáte obavu, že trasa metra A bude přetížená a nebude pobírat? Sice je mi jasné, že obrovské množství lidí teď jede autobusem či tramvají a přestupují na Dejvické, takže tak jako tak tím metrem jedou, ale neobáváte se toho, že bude trasa A přebírat cestující z oblasti Motola trati metra B?

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace