K-report
 

Archive through 30.leden 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archive through 30.leden 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 225
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 18:34:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

jenomže z Ruzyně jede 70% pasažérů na Karlův most

Což jinými slovy znamená při číslech, která tady kolovala, že celé 3 miliony pasažérů chce z letiště jinam než do Prahy. A to není málo. ;) Nebo je ten zbytek transit? A nebo ten v těch číslech nefiguruje?

Třeba Letňany nepřinesou místním vůbec nic.

To není pravda, budou tam mít pár let cestou staveniště...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1502
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 19:17:50   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice:
Čti prosím starší příspěvky. Zapomínáš na jednu dost zásadní věc a to je ta, že metro mě rozveze po celém centru, rychlodráha mě vyhodí jen v jednom bodě v Praze a tak jako tak si tam budu muset přestoupit. K tramvaji na Dědinu jsem se již vyjádřil - stačí číst starší příspěvky. Já ji tu nechci, důvody jsem uvedl.

Hnidopich:
Jo 3 miliony cestujícíh za rok je pořád méně, než 7 milionů, kteří končí v Praze.

Nic, hotovo, necháme toho. Většina z vás je deformována svým koníčkem a nesnaží se pochopit názory těch, kterých se tento problém přímo týká. Pokud obyvatelům Prahy 6 bylo celá léta slibováno metro, nemůžete se divit, že dnes neopěvují rychlodráhu jako spásu. Jak krásné, že P6 má dobré spojení tramvajemi, ale jaksi v ulicích úbytek IAD nevnímám. Pokud tramvaje řešením nejsou, je třeba hledat asi něco jiného. Já jako obyvatel Prahy 6 nic nemám proti modernizaci trati do Kladna, ale už zásadně nesouhalsím s tím, že by tato varianta byla definitivním řešením pro obslužnost Prahy 6.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 226
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 19:28:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Méně, ale hodně. ;)
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 464
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 19:35:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Tvoje názory na rychlodráhu a tram beru.

Ale těch 25 mld.Kč za železnici nevim, kde jsi vzal?! Když vemu v potaz, že koridor Hostivař-Strančice (16 km) má stát cca 3 mld.Kč, tak opravdu nevim, za co by bylo tolik peněz z Masny na letiště (cca 16km), tj. za rekonstrukci a eletrifikaci tratě a stanic + výstavba nové tratě dlouhé cca 3km... Můj odhad je do 10-ti mld.Kč.
Proč???
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1505
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 19:50:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice:
Poslední futuristický projekt počítal s 25miliardama. Pokud se náklady seškrtaly, nevím o tom.

Hnidopich:
Více ja 2X víc.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 227
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 19:53:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale pořád hodně. ;)))
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 743
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 19:54:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, z tvojí argumentace se mi dělá zle. často se s tebou shodnu, třeba ohledně linky 100, ale to, co tady uvádíš, jsou prostě nesmysly, plynoucí z naprosté zaslepenosti tvou výchozí situací (tedy že bydlíš na sídlišti jménem Dědina). zkus se na pár let odstěhovat jinam, snad ti to pomůže. moje reakce na pár věcí, co jsem si poznamenal z předchozí diskuse:

"letiště bude brzy 3.největší zaměstnavatel v republice" a "za XX mld. postavíme pendl pro turisty (tzv.rychlodráhu)"

to si trochu protiřečíš, ne? myslíš snad, že by tím vlakem nikdo ze zaměstnanců nejezdil?? jednak by existovalo jeho napojení na m-A (Hr), B (NR) i C (VL) a za druhý oblasti kolem áčka nejsou žádný pupek Prahy (ostatně úsek MU-SK jezdí vytížený relativně málo), takže v současnosti se většina lidí musí nejdřív dostat na A, pak na 119, nikoli jen na 119.

"cestování IAD z Prahy 6 je nejhorší v rámci celého města"

to se mi zdá hooodně relativní. magistrálu nemáme, ale že by byla takovým ternem, to teda nevím. třeba od nás z břevnova je doprava IAD docela bezproblémová (skoro se mi chce říct bohužel) - hrad+chotkova+nábř.e.beneše, strahovský tunel nebo holečkova, to všechno jede. je vidět, že se v chotkově moc často nevyskytuješ.

"kolony na P6 svědčí o tom, že lidem tramvaje moc neříkají"

bohužel si nedělám iluze, že se díky metru nějak razantně změnila poptávka obyvatel P6 po MHD. spíš se to týká mimopražských, co jezdí autem na DE.
a mimochodem - při nesrovnatelně menších investicích, který by se měly vrazit do optimalizace všech 3 tramvajových radiál na P6, by se udělalo pro obyvatele jejich okolí ve výsledku víc, než stavbou chalupoidního metra, které pojede vzdálenost Bílá Hora-Malostranská stejně dlouho, jako dnes 22, a N.Velesl.-Letiště dýl než 119.
problémem metra na P6 je m.j. nízká hustota obydlení na dané ploše (oproti sídlištím typu JM a JZM), což opět znevýhodňuje metro. lidé ho nebudou mít "za rohem", ale budou se k němu kodrcat tramvají se zvýšeným intervalem po starých tratích v BKV.

"Dejvice jsou přirozeným centrem P6"

Pro Břevnov, Střešovice a Petřiny to neplatí. což je další důvod proti chalupoidě přes Motol.

"tram má z centra zpoždění, bus nikoli"

no a není to tak i naopak? ve směru z DŠ si v tram sedneš, v busu ne. z DŠ jede tram na minutu, bus nikoli. takže 50:50.

"dědina nemá nadstandardní dopravu"

má, protože překryvné nezastávkové 218 a 119 jsou nadstandardní. v případě, že by byla před lety TT na Dědinu postavena, bude tu stejný režim jako v Řepích, tj. řekněme dnešní 2+20+26 a z DŠ/ČV ještě jedna linka. a nikoho by nenapadlo žádat expresní linku. žádám snad já expres BH-MB-Vypich-Ří-BK-U Kaštanu-Drin.-Marj.-Malovanka-(bez zastávek)-Hradčanská s poukazem, že ta 25 je už na Malovance plná?????? stejně tak argumentuješ ty se svojí 119.

promiň, ale když to čtu, tak mám chuť jen tak na chvilku zrušit letiště, paneláky na ČV a TT na Evropské. pak by sis teprv v plně zastávkové 119 v trase Ciolkovského-Dejvická (žádná stanice "Dědina" by totiž bez letiště neexistovala) za těch 15 minut jízdy vychutnal, co je to standardní autobusové spojení s metrem.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1506
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 20:25:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel:
Zastávka rychlodráhy na letišti bude mít nejspíš speciální tarif. Uvidíme zda bude cestování zaměstnanců nějak zvýhodněno. Já se toho obávám.

Chotkova, že jede? Chotkova tedy rozhodně nejede, doporučuji např. páteční odpoledne. Proto tam často v zatáčce stojí policie a chytá ty co jezdí po kolejích.

Pro Petřiny a Střešovice jsou Dejvice přirozeným centrem. Za tím si stojím. Nevím jak pro Bělohorskou, ale Kulaťák a Dejvická ulice byly vždy centrem severozápadu Prahy, tak jako Anděl pro Prahu 5.

Samé kdyby byla. Já takto nepřemýšlím, dnes tu express je a jeho zrušením by se cesta jen protáhla. Nevím, čím jsou linky 119 s 218 tak nadstandartní? Zhruba tak stejně nadstandartní jako 167, 250, 274, 271 a jiné. Víš co zase tady na k-reportu strašně sere mě? Že cokoli je proti "mým milovaným vláčkům a tramvajkám" je lobby, uplacené a špatné. Ne, v oblasti Dědina-Dejvice je to použití selského rozumu a neexistuje tu jediný důvod, proč by autobusy měly mít SOUBĚH s tramvajemi = zastavovaly by spolu s nimi na stejném místě. Prostě je logické, že oblast, kde jezdí tramvaje ty tramvaje staví a autobusy tu profrčí. Moc dobře si pamatuji na zastávky Koospol nebo Červený Vrch pro linku 119 a lidi, kteří radši jeli s ní, ikdyž jim jela tramvaj. Proč asi? Já se v této věci neřídím mou úchylkou k MHD, která i mě říká, že tramvaje na Dědinu ano. Ale z pohledu člověka, kterej tu strávil většinu života, mám prostě názor jiný a vím, že tramvaj by tu dopravu jen zpomalila.
Zase tady zastává někdo názor, že pokud to někde funguje hůř, měla by se tomu srovnat i Dědina. Ne, aby se to zlepšilo tam, kde to nefunguje a tam, kde to funguje se to nechalo tak jak to je.

Představ si, že se často vyskytuju v bytě na Bělehradský a u přítelkyně na Zbraslavi. A nepřipadá mi, že by Dědina měla tak nadstandartní spojení. Pokud mi tu jezdí Karosy ve špičce na stupni č. 4, tak to zas já za nadstandart nepovažuji.

S modernizací TT v oblasti P6 naprosto souhlasím. To, ale nesouvisí s metrem a už vůbec ne s Chalupou.

A k názvu Chalupoidní metro ti napíšu asi toto.
-Chalupa je starostou m.č. P6
-Pro Prahu 6 rychlodráha opravdu žádný význam nemá
-Veřejné mínění na P6 se proti rychlodráze staví dost zásadně
-Ta veřejnost si zvolila za svého starostu Chalupu

Stále si ještě myslíš, že Chalupa půjde směrem opačným a půjde na ruku všem vlakofilům a šotoušům? Kdyby to totiž udělal, byl by to špatný starosta a podved by své voliče. Neznamená, že když má jiný názor, je hned špatným starostou.

Tím nechci říct, že jeho názor je jakkoliv správný, ale že je jen pochopitelný.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 272
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 20:25:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

"Nic, hotovo, necháme toho. Většina z vás je deformována svým koníčkem a nesnaží se pochopit názory těch, kterých se tento problém přímo týká. Pokud obyvatelům Prahy 6 bylo celá léta slibováno metro, nemůžete se divit, že dnes neopěvují rychlodráhu jako spásu. Jak krásné, že P6 má dobré spojení tramvajemi, ale jaksi v ulicích úbytek IAD nevnímám. Pokud tramvaje řešením nejsou, je třeba hledat asi něco jiného. Já jako obyvatel Prahy 6 nic nemám proti modernizaci trati do Kladna, ale už zásadně nesouhalsím s tím, že by tato varianta byla definitivním řešením pro obslužnost Prahy 6."

Obsluhu Prahy 6 řeší linka A.
Obsluhu Kladenska a letiště řeší linka K, která přes Prahu 6 více méně pouze vede.

Nevím, co kdo kdy sliboval obyvatelům Prahy 6, ale trasa A se odjakživa plánovala z Dejvické, tehdy Leninovy, na Pohořelec a přes Břevnov a Petřiny do Liboce. Tam měla být konečná a odtud měla navazovat Buštěhradka, která měla být odtud směrem do centra zcela zrušena. Letiště a celá Evropská měly být bez metra i bez dráhy. Po revoluci se nedělo nějakou dobu nic a teprve asi v polovině 90. let se objevila myšlenka metra spodem přes ČV a Veleslavín a rychlodráhy i na letiště a už z centra.

To jen pro pořádek.

(Příspěvek editován uživatelem lord vetinari leden 18, 2006)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1507
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 20:25:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Hnidopich:
Ale pořád míň
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1508
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 20:28:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Od té doby co tu bydlím 1988, tu všichni počítali s tím, že sem jednou pojede metro. takové tu bylo veřejné mínění. Teď neví nikdo nic a 119 nám praská ve šveh. Nediv se, že se k rychlodráze lidi stavěj skepticky a nechtěj jí tu.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 273
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 20:39:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No vždyť to říkám - metro mělo končit v Liboci, jak je Brodecká. Odtud je to na Dědina kousíček. Z Černého mostu na Černý Most je to taky kousíček :-)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 274
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 20:50:53   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A ještě jedna věc. Tady se píše:

"V roce 2004 letiště odbavilo 9.7 miliónů cestujících, letos /2005/ by jejich počet měl přesáhnout hranici 11 miliónů a to přesto, že Letiště Praha - aliance Sky Team je takříkajíc "v obklíčení" uzlových letišť konkurenčního seskupení leteckých společností Star Aliance. Na rozvoj kapacit pražského letiště je úzce navázán i další rozvoj ČSA a.s. a její pozice v alianci Sky Team. Letiště Praha Ruzyně nechalo daleko za sebou své dva přirozené konkurenty - letiště ve Varšavě a Budapešti. Má ambice spolu s Vídní a Mnichovem hrát klíčovou roli významného uzlu letecké dopravy ve střední Evropě. ..."

A teď mi někdo osvětlete, jak s tím jsou dohromady ti turisti a to, že nárůst cestujích má být nárůstem především cílových cestujících? Čeho se to letiště tedy tak bojí? Toho, že turisti budou lítat do konkurenční Varšavy či Budapešti a odtud pocestují na Karlův most vlakem?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 275
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 21:06:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

http://metro.dnsalias.org/metro/historie/mapy/mapa_etapizace.jpg

(Ještě že ten Metroweb máme ...)

(Příspěvek editován uživatelem lord vetinari leden 18, 2006)
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1509
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 21:20:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
Rozlišuj omáčku pro novináře a širokou veřejnou a to jak to chodí doopravdy. Nebo máš snad pocit, že metro do Depa Hostivař také výrazně sníží podíl autobusovách linek v oblasti Skalky, že tam bude záchytné parkoviště P+R blablabla?

Abys mohl v tržní ekonomice říct o něčem, že to funguje dobře, je nutný růst. Kdyby Škoda vyrobila o jedno auto méně než loni, začne se psát o stagnaci. Každá tržní firma se chubí tím, že roste a letiště nejsou vyjímkou. Snad si nemyslíš, že podobné kecy nenajdeš na wiennaairport.com nebo ferihegyairport.hu? Ruzyně má turisty jisté, jediné čeho se může v budoucnu bát jsou ti nadregionální cestující z Moravy, kteří jednou budou létat přímo z Ostravy nebo Brna. Pak se ještě může bát letiště ve Vodochodech a to je tak všechno. Divím se, že zrovna ty, bereš podobné články tak vážně.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 276
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 21:39:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To nebylo ani pro novináře, ani pro širokou veřejnost. To bylo z materiálu Letiště Praha pro jednoho profesora. Nebo chceš říct, že tvoji šéfové krmí mého šéfa kecy a mají ho za blbce?
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 277
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 21:45:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A kromě toho si myslím, že něco jiného jsou radniční mekty o Skalce a něco jiného celkem jednoznačné konstatování - jinak všeobecně známé - o konkutenčním boji mezi Sky Team a Sky Alliance.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1511
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 21:47:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Možná, že ho mají za blbce, přece jen paní Černochová je politická figurka dosazená dnešní KSČSSD.

A podobných článků jsem se už načet...

Mimochodem, co se ti na tom článku zdá tak zajímavé? Teď jsem trochu out. V tom článku není žádná lež, ani nic z toho, že by se letiště něčeho obávalo nebo mělo strach. Jen konstatují pravdu.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 278
Registrován: 4-2005
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 22:04:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martine, v tom odstavci je shrnuto, proč letiště potřebuje paralelní dráhu. Potřebuje jí, aby nezakrnělo a nezůstalo za Varšavou a Budapeští (kde navíc mají holport s konkurneční Sky Alliance). Z toho usuzuji, že turisti, kteří touží prohlédnout si Karlův most, jsou ti poslední cestující, které Letiště zajímají, protože ti přijedou tak jako tak.

A nebyl to novinový článek, byly to podklady pro rozhodnutí, na kterém mělo letiště zcela eminentní zájem.

Pro dnešek mizím.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Hnidopich
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 228
Registrován: 6-2004
Odesláno Středa, 18. ledna 2006 - 23:08:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chotkova, že jede? Chotkova tedy rozhodně nejede, doporučuji např. páteční odpoledne.

To je trochu nefér příklad. O pátečním odpoledni obvykle stojí dobře půlka Prahy... Mj. např. Kolbenova, kde je metro i tram, takže hledat souvislost mezi IAD (zejména v pátek odpoledne) a dostupností nějakého prostředku VHD v dané oblasti, může být zcela zavádějící.

Mj. P6 a okolí má kromě dědiny a pár dalších menších hromadných ubikací na své území a ve svém okolí dost obytných čtvrtí s "lepší adresou", jejichž obyvatelé (odhaduji) nepojedou v naprosté většině "sockou" ani v případě, že jim zastaví metro přímo ve sklepě.

Plus to kladno. A myslím, pokud je autoposun na P6 tragický, tak to metrem nebude ani se to tím nějak podstatně nespraví. Když rád uvádíte vysoká čísla, tak to taky řeknu: miliardy v tahu a kýžený efekt nikde...

Jinak poznámky k tomu, že hájíte pouze své bydliště: je to přirozené, chápu to a nijak negativně bych to nehodnotil. Ale snažte se prosím pochopit, že jiní se stejnou razancí hájí své zájmy, které jsou jiné a mj. k nim patří nevyhazování peněz tam, kde je z toho nic nemají: letiště, Dědina, ale nakopak je chtějí směrovat k sobě: JZM, Bohnice, Kounice...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1512
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 08:41:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
Kolikrát jsem ti vysvětloval, proč letiště potřebuje paralelní dráhu. Sám si tu mě a Mv napsal "přesvědčili jste mě". Samozřejmě, že letiště potřebuje růst a proto nezbytně potřebuje paralelní dráhu. Ale tu potřebuje i kvůli tomu, že zkrátka ta dnešní hlavní dráha přestává stačit. A už tu poněkolikáté vysvětluju, že pokud nebude dráha, provoz se rozšíří od 22:00 do 6:00. Letiště není nafukovací a zkrátit časy mezi přistávajícími a odlétávající letadly, jaxi z bezpečnostních důvodů a norem, nejde. D1 přestává stačit, tak buď převedem kamiony na železnici, nebo postavíme dálnici z Hradce do Mohelnice anebo rozšíříme D1 na 6 průhů. Jenomže letiště těch možností moc nemá.

Nemá se to nikde moc vytrubovat, ale dnešní hlavní runway by měla zůstat především pro přistávající letadla a nová paralelní pro startující. A jestli se v 90% startuje proti větru - na Ruzyni na západ, nová dráha tobě moc neublíží, tady to spíš odskáče Jeneč.

Hnidopich:
Nemyslím si, že by Kolbenova byla tak špatná, jako Chotkova. A Chotkova při pátečním odpoledni není špatná, ona je totiž naprosto neprůjezdná. Už párkrát jsem to raději otočil v ulici Badeniho a jel do S. tunelu. Co mě, ale k překvapení nečekalo na Prašňáku... Prostě z Šestky se dostat na východ Prahy - jedině přes Letenské náměstí, což je tedy opravdový med anebo přes Jižní spojku, což si také koleduji.

Sakra chlape, vy mi tu píšete o xenofobním tónu k důchodcům a sám házíte lidi s lepší adresou do jednoho pytle. To není o tom, jestli člověk bydlí na lepší adrese a o tom, co má zaparkované ve vl. garáži.

Kladno: Ale spraví, autobusy z Kladna můžou končit na Dlouhý Míli.

S posledním příspěvkem samozřejmě souhlasím, to bych tu, ale nesměl dostávat takovou sodu. Povězme si to upřímně, kdyby tu většina n k-r. sbírala houby, motýly zkrátka žila nešotoušský životem. Byly by jim rychlodráha a metro naprosto ukradené. Pokud byste tu bydlel a věděl, že autem budete z Šestky skoro každým směrem paralizován, že vám tu posledních 15 let slibovali metro a nakonec se dozvíte o tak drahém projektu, který povede přes vaší městskou část, ale nebude mít pro vás žádný význam. Tak vás med kolem huby alá tramvaje na Dědinu, rozhodně neuspokují. A to nepočítám to, že by to bylo v konečném důsledku ještě zhoršení dopravní obslužnosti oproti dnešnímu stavu. Pokud jakéhokoliv člověka nabažíte, že vyhrál Mercedes, ale nakonec nedorozuměním vyhraje jen Fábii, tak ten člověk už radostí skákat nebude. A já chci, aby zase tady všichni pochopili pocity mé a dalších min. 100 000 obyvatel Šestky.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1513
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 08:47:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord vetinari:
Také jsem tu popisoval dost podrobně, jakým směrem se bude letiště ubírat. Vysvětloval jsem tu dost podrobně vzrůstající životní úroveň = dovolená letecky, čím dál více zahraničních podniků v Praze = business klientela atd. Jestli si opravdu paralelní dráhu vysvětluješ tím, aby Ruzyně nezakrněla, tak budiž. Pak si, ale rozšiřování D1 vysvětluješ i tím, že chceme přilákat ještě více kamionů a soupeříme s dálnicí A1 Wien-Salzburg. Ne, v obou případech reagujeme jen na vzrůstající poptávku. U dálnice špatně, u letiště jinou možnost nemáme.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 337
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 10:53:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chotkova při pátečním odpoledni není špatná, ona je totiž naprosto neprůjezdná

Martine, klidne Ti verim, ze Chotkova je v patek odpoledne neprujezdna. Je tomu tak totiz uz pres 30 let, stejne jako je uz od poloviny 60.let treba v nedeli odpoledne prakticky neprujezdna silnice I/4 v useku Chuchle - Smichov.

Jinak se ovsem staci podivat na http://www.udi-praha.cz, stranky pro odborniky a tam v kterekoliv Rocence prazske dopravy najit mapu intenzit. A tam se zjisti, ze treba Vinohradska ulice (cili jeste bliz centru = Vaclavaku, podkopana metrem ve vetsine sve delky, s tramvajemi na povrchu a soubeznymi tramvajemi hned ve vedlejsi vetsi ulici) ma denni intenzitu provozu jen o trochu mensi nez Evropska. Pricemz mohu objektivne prohlasit, ze pred lety to byvala klidna ulice, na ktere 50 % vozidel byly tramvaje a pri jizde IGK cloveka zastavily jen semafory.

politická figurka dosazená dnešní KSČSSD.

Tedy mam pocit, ze "nejvyssi pan zeleznicar" by nebyl rad, kdyby se docetl, do jake strany ho umistujes
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 279
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 11:27:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin:
A když vedle sebe položím dvě tvrzení:

1. letiště potřebuje paralelní dráhu, protože roste počet turistů, a protože skoro všichni budou chtít na Karlův most, tak je urgentní vyřešit dopravu na letiště, a

2. letiště potřebuje paralelní dráhu, protože roste počet turistů, a když dráha nebude, přebere nám je jiné letiště > většina tranzituje,

přičemž tvrzení jedna pochází od tebe, jen jsem je shrnul, a tvrzení dvě je oficální stanovisko Letiště Praha, v.o.s, jen jsem je shrnul, hádej, které z těch dvou tvrzení si vyberu?

Udělám si ten závěr, že počet cestujících rosta a poroste především v kategorii tranzit. Na MHD to až tak velký dopad mít nebude.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1518
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 15:01:49   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
Jenomže když pojedu z Chuchle na Smíchov kdykoliv, mám menší pravděpodobnost, že chytnu trafic právě tady než v Chotkově.

Evropská je oproti Vinohradské v pohodě. Ale Vinohradská oproti Korunovační, Veletržní a Horákový je dvakrát víc v pohodě.

Tedy mam pocit, ze "nejvyssi pan zeleznicar" by nebyl rad, kdyby se docetl, do jake strany ho umistujes
Teď moc nechápu, co tím chtěl básník říct. Jestli ten idiot Dušek, tak tam bych přihodil jetě NSDAP...

Lord vetinari:
1) Pak tedy nevím, proč tak podporuješ myšlenku rychlodráhy na letiště, když to tedy vůbec není třeba?

2) Pak jsem tedy asi velice ztloustnul, že mi ve 119 začíná být čím dál více těsno. Pak tedy růst pasažérů mílovými kroky se stálým procentem tranzitu, jsou jen vymyšlená čísla od LP a stříbrné Prassaty s nálepkou VISA jsou jen vlastněny bývalými zaměstnanci Poldovky.

3) Nevím, jak jsi z bodu 2 vydedukoval, že většina tranzituje? Oni totiž do ČR nakonec nemusejí přijet vůbec.

4) A pokud přeci jen přijedou přes Vídeň, bude z toho těžit hlavně Schwechat a přínos v podobě zaměstnanosti na letišti bude v Ruzyni nulový.

Ležej ti ty letadla v žaludku hodně, co? Jediné, co ti zbývá, je přestěhovat se z města, nebo si zkrátka zvyknout.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1670
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 17:54:06   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord_vetinari: Ale ta tvoje dvě tvrzení se nevylučují, spiš se vzájemně podporují. Pokud budou lítat do Prahy turisti převážně s přestupem, bude jich míň. Tranziťáci zase zlepší úroveň letecké dopravy i Pražákům, protože jim doplní poloprázdné letadlo. A poloprázdné by neletělo vůbec, protože se to nevyplatí. Ruzyně je navíc "tři v jednom", tedy letiště pro klasické aerolinie, chartery i low-costy. Tak velký trh zase v ČR nemáme, abychom budovali separátně LHR, LGW, STN a ještě k tomu třeba LCY pro Malou Stranu. :-)

Já v tom prostě žádný rozpor nevidím. Je to jen jiný úhel pohledu na stejnou situaci.

A pokud prodlužovat metro A, volil bych minimální variantu - dvě zastávky do Veleslavína, kde by byl bus-terminál. Evropské i Kulaťáku by se ulevilo, autobusová doprava na západ by se zrychlila a další eventuální prodloužení by zůstalo otevřené (včetně možného větvení). O zaplněnost metra v tomto úseku bych se až tak nebál.
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 282
Registrován: 4-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 18:03:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

O to nejde, M_v.

Jde o to, že Martin tady tvrdil, že za pár let se počet cestujících zdesateročidvacateronásobí a 119 praskne ve švech.

Já oponuji, že z materiálu, který mám na stole a cituji někde výše, vyplývá především snaha předběhnout Vídeň a Budapešť, což já si vykládám jako konkurenční boj o tranzitující spoje, resp. cestující. Tudíž nárůst leteckých pasažérů na Ruzyni nebude přímo úměrný nárůstu cestujících v MHD.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
M_v
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1674
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 19:15:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord_vetinari: Lineárně určitě ne, ale o kolik se to bude odklánět??? Vídeň udává v kolonce Transfer passengers něco víc než třetinu všech cestujících, kolik je jich teď v Praze, to netuším. Mnoho tranzitujících pojede z Ruzyně stejně tou 119 nebo AE (třeba Brňáci, kteří nevyužijí přímé busy z letiště). Jako alternativu můžou použít pozemní cestu do Vídně nebo let z Tuřan do Mnichova. Ani v jednom případě je nebude zajímat Karlův most. :-)
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1529
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 19:37:29   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Mv:
Souhlas s metrem do Veleslavína. Dál by bylo možná opravdu luxusem. Ať stát zmodernizuje do Kladna trať a letiště s městem ať si zaplatí odbočku. Tady snad všichni souhlasí?

LV:
Pokud si Ruzyně udrží 22% tranzitní počet, což bude obtížné - myslím tím, že spíš toto číslo půjde dolů. A za 10 let tu projde branami 20 milionu pasažérů během jednoho roku, tak ta 119 prostě ve šveh praskne. A už ti po třetí říkám, že nejde jen o turisty, ale o čím dál víc majetnější Čechy, kteří si tu dovolenou u moře letecky budou moct dovolit. A ti se samozřejmě na 119 projeví také.

Vykládáš si to špatně. Nejde tu o konkurenční boj, možná tak před novinářema a před politikama. Jde tu o to, že se Ruzyně > rozuměj město > rozuměj stát > rozuměj hoteliéry, majitele restaurací, pracovní úřady - se bojí toho, aby nám kvůli přetíženému letišti = neposkytující obvyklý standart oproti jiným letištím = kroužící letadla spotřebovávající kerosin a kyslík, čekající na přistání - dlouhé fronty při odbavení - dlouhé časy při vykládce zavazadel - nedostatečný komfort pro posádky atd.... nezačaly z Prahy odcházet aerolinky do Bratislavy nebo do Vídně. Tomu se totiž říká trh a boj o bytí či nebytí.

A pokud bude letiště Praha nabízet stále odpovídající a kvalitní zázemí jak pro letecké společnosti, tak pro cestující, může si jí vybrat v příštích deseti letech dalších X společností od japonských aerolinek, přes ty čínské až třeba po brazilské. A i kvalitní dostupnost rozhoduje o tom, zda turisti dané místo navštíví. Vždy byla převaha Korejců ve Vídni a po Praze ani neštěkli. Po zavedení pravidelné linky Soul-Praha se tento poměr otočil. I dobré letecké spojení má vliv na to, kam se rozhodnou lidi cestovat. Pojedeš snad na Podkarpatskou Rus? Já se tam chystám už pěkně dlouho, při představě, že mi na nádraží oznámí, že vlak pojede, pokud bude palivo, si to raději rozmyslím a pojedu do Alp. Ono to pro někoho své kouzlo má, ale určitě ne pro Japonce. Přitom, kdyby na Podkarpatský Rusi bylo bezpečno a měl ses tam jak dostat, možná by se tam uživily i ***** hotely, protože ta příroda tam musí být opravdu krásná.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 469
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 20:19:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Když už prodlužovat metro z Dejvické, tak možná až na ty Petřiny, jelikož na Veleslavín by metro cestující z dnešních 20, 26, 218 a busů na Nebušice + Horoměřice asi nezaplnili. Ale jinak souhlas.

L_v: Co máš pořád proti tomu zvyšování kapacity letiště??? Prosperující letiště a turisti jsou přece pro Prahu přínosem, nebo ne?
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 744
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 19. ledna 2006 - 23:10:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MV,Martin: souhlas. metro zatím (a hlavně hned) k nádraží veleslavín, k tomu ovšem - a teď se vyrojí nesouhlasné reakce - železniční spojení na letiště (s tím, že se tam může metro dokopat taky) a do kladna v podobě elektrifikované buštěhradky, od veleslavína dvojkolejné + TT DŠ-Vlastina-Staré letiště + komplet reko TT DŠ-Veleslavín, resp. Dejvická. tím se zbavíme busů z Dědiny, letiště i Kladna.

v další fázi pak pokračování metra přes Petřiny kamsi dál, nejspíš ale také směr letisko.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1540
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 09:43:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel:
Pokud bude vlak jezdit z Masaryčky přes letiště až do Kladna. Budu spokojenej.
Pokud bude vlak jezdit jenom z Masaryčky na letiště. Budu kopat, řvát, škrábat a kousat jako Lord v Bohnicích (myslím na sídlišti v Bohnicích).
Pokud bude metro do Veleslavína. Rád těmi tramvajemi z Dědiny budu jezdit.
Pokud bude metro končit v Dejvicích, tramvaje pojedou na Dědinu a bude zrušena 218. Bude mým expressem do Dejvic osobní auto.

Ačkoliv mám tramvaje sebevíc rád, tak je chci hlavně tam, kde zkulturní a zrychlí cestování. To ovšem neplatí v případě Dědina-Dejvická.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 918
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 10:14:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na Praze 6 je TT do Podbaby a na Petřiny nez semaforů. Dobře je na tom i TT na Bílou horu, kde je navíc automobilová doprava v části vedena jinými ulicemi než tramvaj. Evropská se jako jediná jezdí od semaforu k semaforu a zelenou vlnu mají auta a autobusy (119 a 218). Na druhé straně i tam vede tt po vlastním tělese a jsou odstraněny skoro všechna odbočení přes koleje do leva pro auta, což je ale málo. Z toho důvodu Evropská a okolí chce MHD pod zem, u obyvatel Petřin to není tak akutní (zvláště když je nejdříve bude čekat pár let kopání a dopravy v KT8) a přínos bude pro někoho 5 minut plus pro někoho 5 minut mínus.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 483
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 15:54:16   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Borovička: Souhlasim, že metro na Petřiny, Motol i Bílou horu bude znamenat časový přínos téměř nulový. A navíc si lidé nepolepší ani, co se týče pohodlí, protože bude nepříjemná stavba, větší vzdálenosti od stanic, lezení do podzemí, omezování tram do některých míst v Praze atd.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 747
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 15:58:01   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

pro Petřiny a BH je problematický úsek Hradčanská-Vozovna. To je taky od semaforu k semaforu. proto dávám často přednost 22, která jede od Malostranský jak buldozér...
trať na Petřiny je od vozovny dál už luxus, na dolní Bělohorské jsou problematická auta vjíždějící na tramvajový pás, na začátku horní pak neuvěřitelně nebezpečná křižovatka u kláštera. Vypich je bez problémů.

P.S. pokud by byly vozokm, zavedl bych (hned teď) pro posílení Evropské vložené spoje na d-2 vždy v ranní a odpolední špičce v úseku Vozovna ST - ČV. nemusí se to zavádět s velkou pompou jako nová linka a v případě nouze se to dá nějak osekat či v tichosti zrušit. otázkou je, co by na to řekla křižovatka na Prašňáku.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 16:46:33   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

L. 22 a 23 jsou celoročně hodně vytěžovány turisty. Lidé bydlící podél Bělohorské to také mohou pokládat za znepříjemňování a křivdu svého cestování do centra a zpět na těchto linkách. To ani nemluvě o koncentraci kapsářů.

Jiný problém je kapacita křižovatek, jako argument proti posílení některých linek nebo směrů VHD (tramvajemi). Nevím, do jaké míry přetíženosti některých uzlů odpomůže výstavba okruhů, ale spíš se mi zdá (a veřejnost je tomu v drtivé většině zatím nakloněna), že zastupitelstva jsou odhodlány kolizi VHD a IAD v Praze řešit uvolněním povrch pro IAD zakopáním VHD; tedy metrem.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 748
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 16:58:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK: no já nevím, ono to s těma 22/23 zas tak horký neni. směr dc je zcela vpohodě, z centra záleží na zpoždění, ale v průměru je to taky ok. a na Malé Straně jednoznačně nad poptávkou směr Národní/IPP vítězí směr Smíchov. plnou 23 v Karmelitský jsem zažil naposledy někdy v létě...

turisty v 22/23 si naopak pochvaluju - díky nim máme co do množství spojů nadstandardní dopravu

kapacita křižovatek: přesně. proto raději 2xT na 25, 15 na ČV nebo třeba i 2xT na 2. sice je to v rozporu s tím, co jsem psal výše (vložené spoje na 2), to bylo ovšem myšleno jako jednorázové řešení. eliminace sól by znamenala koncepční změnu v LV.
naopak o víkendech bych sól poslal víc než dnes, ale v půleném intervalu. ve výsledku by počet řidičů mohl zůstat stejný, jen by se víc pracovalo o víkendu a míň v Pd.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 17:00:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A jsou dostatečné prostory v lokalitě Veleslavína pro velká záchytná parkoviště; pokud tam metro bude končit? Nejsem o tom přesvědčen. Možná tam pak obyvatelé nebudou nijak nadšeni, když si tam nyní užívají relativní klid.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 17:08:07   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dle mých zkušeností, jsou v současnosti l. 22 a 23 nejvíce zpožďované z celé vypravenosti DP. V těsném závěsu jsou l. 7 a 16.
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 17:16:17   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pracovat o víkendech by nebyl problém. O ty je značný zájem ze strany brigádníků.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 749
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 17:16:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK: jenže za to nemůžou turisti, ale otevřená malá strana a křížení magistrály na nám. I.P.P.

ad Veleslavín: samozřejmě, že to tak dopadne. v roce 1990 se Skalka těšila na metro, dnes je ráda, že většinu negativních dopadů převezme stanice v Depu. jenže ten veleslavín takhle dopadne jistojistě, i v případě minimální varianty metra, i při realizaci celé nyní navrhované 1.etapy (Dejvice-Motol) a nakonec i po dostavbě 2.etapy, protože jízdní doba Dl.míle-Veleslavín bude pořádně zdlouhavá a mnozí se asi raději svezou až sem.
Pawel
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 750
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 17:18:32   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

k tématu: příspěvěk uživatele Matus z 20.1.2006 16:50, diskuse "Pražské metro" - http://tram-forum.prazsketramvaje.cz/viewtopic.php?t=566
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 62.245.69.198
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 17:58:29   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel: Já to Martinovi pořád říkám, že zlepšení se dočká, až bude mít vnoučata. Proto jsem přesvědčen, že rychlodráha by situaci kolem letiště a přetíženosti Kulaťáku řešila nejrychleji. Metro může těch 10 - 20 let klidně počkat.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 485
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 20. ledna 2006 - 19:58:39   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pawel: S tou 15 a 25 souhlasim. Jezdim s nimi denně ve Střešovicích a ve směru z centra jezdí pravidelně za sebou, a tak je jedna nacpaná, druhá prázdná. Často se přeplňují křižovatky tramvajemi na Prašňáku i před vozovnou ve směru z centra. 25-ku bych klidně zrušil, 15-ku 2xT a případně též 2-ku 2xT.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1544
Registrován: 5-2002
Odesláno Sobota, 21. ledna 2006 - 10:07:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tady pro Káema - prázdné autobusy z letiště.
http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=018&r=mfpraha&c=416508
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1549
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 09:34:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To už tu 127 nemůžou vést jako rychlíkovou?
http://www.prazskeautobusy.cz/Trvalé%20změny.htm
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 338
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 10:42:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Clanek "Prazdne autobusy z letiste" je 1 ze 3 nebo 4, ktere byly v sobotni MfD na tema "metro na letiste" otisteny. Pak se tam taky nekdo zamyslel nad tim, zda tato trasa metra musi byt opravdu cela podzemni atd.

Jinak nepodepsany autor uvedeneho dopisu trochu "blaboli" na zaklade novinovych clanku, zjevne bez vlastni zkusenosti. Autobusy nemaji interval 15 minut (Martinem doporucovana linka 100 ma 30 minut, 119 ma intervaly vetsinou kratsi), ceny "letistnich taxiku" jsou vyveseny jak na firemnim stanku, tak na stanovisti.

Zajimave je, ze na letistich po cele Evrope se proud priletajicich cestujicich rozdeluje priblizne stejne jako v Praze (tj. kolem 50 % IGK, zbytek rovnomerne taxi a verejna doprava) a nikomu to po cele Evrope nevadi.
Naopak treba stav, ze by na taxiky byla dlouha fronta cekajicich a auta nikde, jsem v Praze nikdy nevidel (pravda, nejsem na Ruzyni tak casto), ba ani MfD ani Martin o nem nikdy neinformovali. V BRU je to stav opakujici se pomerne casto, staci rozhazeni leteckeho provozu kvuli pocasi + k tomu nehoda na prijezdove dalnici ci z jineho duvodu lehce ucpany prijezd na letiste.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 69
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 12:17:24   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Teda k tomu příspěvku, co je na něj odkaz výše, bych podotknul asi to, že ho psal někdo, pro kterého metro je něco jako bůh. Já nevim, ale mně osobně by se vymotávalo líp z Masaryčky, kde vylezu z vlaku a vidím na ulici, než odkudsi z podzemí. Obzvlášť na přestupních stanicích jako třeba Můstek, kde není problém zabloudit i pro pražáka...
Borovička
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 924
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 12:35:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

V periodiku Logistika jsem zachytil tento náhled:

Počítá také s rozšířením integrovaných dopravních systémů, v nichž má páteřní roli hrát železnice. Podle náměstka ředitele firmy Ropid, která zajišťuje integrovaný dopravní systém v Praze, se ale západní Evropa začíná v řadě míst vracet v integrovaných systémech k páteřní autobusové dopravě.

KáeMa asi nepotěší, že do tohoto schématu se žádné přestupy na nádraží v Roztokách nevejdou. Ale pokud to Ropid pojme takto, tak se má železnice v okolí Prahy na co těšit.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 618
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 13:29:56   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiří t: Pokud uvádíte Můstek jako symbol podzemního motání, paxte prd viděl a houby zažil. Jděte na kteroukoliv stanici metra v LDN nebo Paříži.
Borovička: Víte, dopravní teoretici míní a píší si o tom ve svých vysoce specializovaných časopisech, politici mění a nakonec je to nezávisle na obou ale závisle podle peněz. Nepamatujete si ty teorie, kam metro ze Skalky? O Depu nikdo z erudovaných vysoce teoreticky vzdělaných a světa znalých expertů ani necekl. Trasu A přes Motol si taky nikdo nedovedl představit. A to ještě nevíte, že ona nakonec v tom Motole skončí.
Jiří_t
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 71
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 14:04:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: Můstek jsem uváděl jako příklad pro Prahu. Samozřejmě stanice v Paříži, to jsou teprv lahůdky. Akorát jsem narážel na to, že někomu připadá složitější výstup na Masně, kde z vlaku vylezu takřka rovnou na ulici, než z metra, kde se motám po eskalátorech, podchodech a vestibulech....
Káeme, nezapomeň že jsme tenkrát v hospodě potykali Mimochodem, nechystá se zase nějaká sešlost?

(Příspěvek editován uživatelem Jiří T. leden 23, 2006)
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 426
Registrován: 6-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 14:09:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo sešlost by bodla, zejména s Martinem bych dal pivo rád bo sme si na diskusi očividně sedli
Sbohem a díky za ryby.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 619
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 15:31:51   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jiř T: Aha. Sorry. Jako bys mě neznal, jaxem zmatenej :-)
Nojo, sešlost... Absolut: No já s Martinem hovořil, embargo na 119 jsme vyhlásili a v ostatním se shodli... No mohli bychom o tom pouvažovat. Na nějaký únor... Cuže?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 345
Registrován: 9-2005
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 16:20:11   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ja budu v Praze na porade 16.+17.2. (to budou oficialni vecere) a pak chci zustat tak do stredy 22.2. Takze bud obvykle K-reporti xxxxxxx u xxxxx nebo pondeli vicemene kdekoliv.
Mcbain
Administrátor

Číslo příspěvku: 5072
Registrován: 5-2002
Odesláno Pondělí, 23. ledna 2006 - 20:18:18   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj - sorry, ale musel jsem cenzorsky zasáhnout!
Padesát let přepravy silničních návěsů po železnici
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 244
Registrován: 6-2003
Odesláno Neděle, 29. ledna 2006 - 23:40:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Konečně utichlo (umrzlo?) téma letiště.Tak by se mohla probrat blízká změna GVD nebo "Depo Hostivař" Ačkoli vím,že proběh víkend bez řádů,proč 6 v neděli kolem 20h 3 zastávky od konečné má +7 (zřejmě si řidič hodně věřil) a kolem půl 11 z Pavláku 22 z centra klasických +4. Co na tvůrci jízdních řádů? Co na to policie? Co na to Jan Tleskač? A co na to Káem?
Akribius
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 493
Registrován: 4-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 09:14:54   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Tím myslíš,že byl 7 minut napřed? To není na l.č.6 ani v SO+NE možné.I když je to solo a je menší provoz.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 625
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 11:24:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Kubix:Znaménkem + se označuje zpoždění. Byla sedm minut resp. 4 pozadu???
Akribie, jakkoliv jseš řidič ty a já jen kaštan, možné to je. Divil by ses, jak byly 26 už na Vltavské dopředu. Nechtěl bych vidět průjezdy kolem Vozovny Vokovice.
Na desítce míváš večer na Orionce dc +1-2 minuty, včera jela o minutu napřed, kolik by tam byl rychlejší řidič si netroufám odhadnout, ale do Řep určitě dojel o dost dřív.
Ale zase pětka jela už na Strossu v 44 místo 45 a na Flóře byla v 04 místo v 01. Což bylo ale odpoledne.
Kubix
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 6-2003
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 12:33:07   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Akribius,Káem: Samozřejmě + je plus, čili zpoždění. Což mě při nedělním večeru zaráží.Abych byl přesný, 6ka z Obloukové směr centrum (3 zastávky od Kubáně) a místo 19:54, odjezd v krásných 20:01. Samozřejmě, než bych se nechal ukamenovat,je třeba říct,že to může být způsobeno na Kubáni 3 linkami na 2 kolejích..no a co. Řešení je 6 protáhnout na Radošovickou nebo 19 na Koh-i-noor, resp. Čecháč a byla by to průjezdná pro 4 i 19. Vozokilometry by se daly sebrat z okolo Kobylis:-)
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 626
Registrován: 8-2005
Odesláno Pondělí, 30. ledna 2006 - 13:30:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Chichichi, Kubixi: Řešením je zkrátit 6 na Obloukovou, nebo spojit 6 a 19. Nebo 19 a 4 ono by se taky prd stalo, kdyby kolem Kolbenový v neděli ráno nic nejelo.
Vozokm v okolí Kobylis lze samozřejmě ušetřit taky, úspora bude aspoń větší.
Ta zpožděná 6: Neměla vepředu medvěda? To by odpovídalo... ;-)

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace