K-report
 

Archive through 03.březen 2006 Odhlásit | Diskusní skupiny | Vyhledávání
Moderátoři | Registrace | Editace profilu

Diskuse K-report » Tramvaje a metro » Optimalizace linkového vedení v Praze » Staré archivy » Archive through 03.březen 2006 « Předcházející Další »

Autor Příspěvek
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 693
Registrován: 8-2005
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 16:07:46   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

McB: při 4 zastávkách na znamení a stanicování 20 sec. o minutu a půl při dosavadních 20min , to je 7,5 % .Pro mě za mě to být nemusí, já jen chtěl vyhovět Martinovi a nezabít mu to hned jako tu 100.
Martin: Jo dílčí prohry zaznamenávám, ale T3RPV v počtu 4 souprav do Vokovic, střídané přestávky a podobně se plní - a to jsem říkal před dvěma roky. Uvidíme, zda za 2 roky bude 177 tak jak je (no nebude, protože bude C do Letňan:-)))). Proti posilování 100 jsem neřekl ani slovo, jsem pouze proti násilnému převádění frekvence na ní.
Žádná 133 nevznikla a 136 je jen prostá výměna linek - kdybys slyšel lidi na Hlavní, co říkají na závlek a ještě ke všemu jednosměrný, divil by ses, že to ještě tak jezdí. Tipuji do prázdnin.
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 517
Registrován: 9-2005
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 16:18:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono by se nejednalo o 2 zastávky, ale aspoň o 5

To by mne docela zajimalo, ktere by se podle Tebe daly zrusit. Ja uz jsem tam davno pomoci MHD nebyl, ale nedaji se zrusit Hotel Golf (protoze tam je stav naprosto stejny jako na letisti > jsou-li tam ubytovany 2 skupiny duchodcu z ex-DDR, vyrazeji vzdy rano a po obede do centra tramvaji jako 60-80-hlava grupa; nejsou-li, vypada to tam jako chciply pes), vozovna (odborari by se vzbourili), krematorium (ve smeru z centra nepovoli zastavku bus cetnici - a maji pravdu).

A jeste dotaz - kolik cestujicich nastupuje na "Tve" zastavce do 119? Moji zkusenosti, kdyz jednou za ctvrt roku jedu 119, rikaji, ze vecer ve smeru do centra (po priletu OK 633 nebo ted spis novym spojem SN/OK kolem 19 hod.) je pomerne silny nastup [= 3 lidi] letistnich zamestnancu u eFka, dtto u stareho letiste, pak vyrazne silnejsi [nekdy i 5 lidi] u brany do stareho letiste a pak po zbytku trasy 0-1-max. 2 lidi (pricemz az 5 lidi vystoupi na konecne tram). V opacnem smeru (coz je moje cesta na linku OK 632) vystoupi u konecne tramvaje tak 2-3 lidi a 1-2 na zastavkach v dosahu vaseho sidliste.

Takze pokud neni ve vylozene spicce (ale ten cas kolem 16:30-17 z centra asi do spicky patri [?]) vyrazne vyssi nastup/vystup, tak by se na "zastavkovou 119 bez leteckych cestujicich" hodil mimo dobu stridani smen na letisti interval kolem 15-20 minut ve standardnim busu > a furt by si v zasade vsichni meli mista k sezeni.
Coz by nepochybne vsichni z Vaseho sidliste rvali - protoze prazdny bus 3x za hodinu je nesporne zhorseni proti relativne az plne obsazenemu busu 6-10x za hodinu.
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 520
Registrován: 6-2005
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 17:40:28   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Aha takhle o je on tam Martin bydlí:-) Bohužel mám hafo práce dnes takže no comment
VYSMÁTÝ ÚNOR SE ŠKODOU 14T
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1651
Registrován: 5-2002
Odesláno Úterý, 28. února 2006 - 21:17:26   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Však píšu, že zaznívají hlasy přímo z Ropidu, že 177 zůstane stejná i po IV.C2.
Jak to? 133 se prodloužila na úkor 207 a tím se přeci přenáší zácpy od Právnický fakulty do Malešic...:-) 136 není žádná prostá výměna linek, to je natažení už tak dost dlouhé linky. A myslím, že takový Žižkov se na Jižním Městě projeví víc než Zahraďák v Bohnicích.

Arj:
OK, nechme tramvaje do Řep, tak jak jsou. Tam je mi to naštěstí jedno. Ale být z Řep, zastavovat bych tam nechtěl - aspoň na znamení by být mohly.

"119" - "má" zastávka se neliší od ostatních běžných zastávek v celé Praze vůbec nijak. Ráno hafo lidí do centra, odpoledne zpět. To tu píšu už min. rok. Taktéž jsem nikdy nepsal, že jsou návaly zaměstnanců okolo 19 hodiny, ale ráno tam a odpoledne mezi 14-17 hodinou zpět.

To je trochu pošetilý udělat závěr z jedné či dvou cest, ne? Samozřejmě, že tyto zastávky jsou frekventované dost a i já mohu tvrdit, že jsem viděl v Bohnicích na Odře vystupovat dva lidi z busu pozdě odpoledne. Těžko si to tu budeme dokazovat, ale 1-2 lidi ve špičce na zast. Dědina či Nová Šárka to je opravdu úkaz velmi ojedinělý. Každopádně velice děkuji za příspěvek, který se stává vodou na Káemův mlýn a jiných řvounů. Opravdu mě celá debata kolem letiště vysiluje a nebaví mě se k ní stále vracet jen kvůli jedné cestě v lince 119. A pokud by tedy celé sídliště kolem ulice Navigátorů dokázalo zaplnit spoj 119 1-2 lidma, tak by to bylo asi nejmotorizovanější sídliště v celé Praze. Je to samozřejmě kravina - zast. DŠ-Dědina zaplňují kloubák ve špičkách na st, č. 3-4 celý rok - 10 let s tou 119 jezdím tam a zpět.

Absolut:
Aha takhle o je on tam Martin bydlí
Ty jsi asi dost přepracovaný?
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 694
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 09:46:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ale 133 tak jezdila odjakživa, to je jen návrat. Navíc zdůvodněnej - 207 bych omezil ještě víc.
Na 136 a 177 jednou bude muset dojít, hlasy z Ropidu sem nebo tam. Já jsem trpělivý. Po IVC budou v P8 187 a 195 místo 177 nebo si 195 a 177 prohodí konce za Skalkou. Dávej na to pozor.
Hele Martine, ale měl bys vidět některé busy v P4, pak bys považoval 119 za docela pohodovou linku. Vzals i tohle do úvahy?
Absolut
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 522
Registrován: 6-2005
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 11:02:20   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ad Martin: Asi jsem:-( Taky už se radši dva dny nepouštím do úvah o téhle diskusi, neb jsem se přistihl že píšu kokotiny. Na P4 doporučuju z mého sektoru zájmu odpolední a-188, a-193, a-205.
VYSMÁTÝ ÚNOR SE ŠKODOU 14T
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 240
Registrován: 5-2003
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 12:34:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ono stačí z Dědiny zajet jen na kulaťák a tam je mnohem větší problém P6 - 107 (dle tam studujících mýchz námých se často ráno vejdou až do 5. autobusu!).
Navíc nevím, co má Martin proti tomu, aby se JŘ 119 měnil sezónně. Stejně se ten JŔ mění za rok tak 3x tak jako tak. Navíc je o prázdninách dost volných budů právě ze 107 (která právě problémem není JEDINĚ o prázdninách, zatímco 119 JEDINĚ o prázdninách problémem je) a 143. Takže přes zimu cca stejný rozsah jako 218, v létě třeba dvojnásobek, když na to budou peníze.
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1652
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 16:20:10   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
Samozřejmě, že vzal. Mně ani tak nevadí plné spoje, to bych na 119 zkousnul, ale mně vadí to neustálé zpožďování a hromady zavazadel, přes které je problém někdy i vystoupit.

Absolut:
Ale já moc dobře vím, že jsou tu přeplněné linky jinde než na Šestce. Taková 140 ráno z Palmovky je také maso. Jenomže mnohde jde řešit situace jen těžko - na posilování nejsou peníze. Naopak 119 se bude draze dále posilovat, když to jde levněji přes Zličín.

218:
107 určitě problém je, ale jak ho řešit jinak, než neustálým posilováním? Tramvaje do Suchdola ano, ale i to je na dlouhý lokte.

Protože 119 opravdu vozí v lednu na některých spojích vzduch a v létě praská ve svěch. Kdyby byla 119 problém jedině o prázdninách, tak je mi to celkem jedno, protože stejně v Praze nejsem. Bohužel ona je problémová od dubna po říjen a takový květen a červen bývají opravu nářez hlavně v podvečer do Dejvic. Mně nevadí plné spoje, mně vadí, že jezdí pozdě a na sedačkách se válí tuny báglů a ještě mě na Červeňáku přizabije hromadné vystupování dvaceti Taliánů, kteří zaslechli z reproduktoru něco jako Dejvická-Metro.

Takže přes zimu cca stejný rozsah jako 218, v létě třeba dvojnásobek, když na to budou peníze.
A proč namísto posilování 119 za drahý peníze, neposílit konečně jednou Zličín za menší peníze?

Jistojistě vím, že PID má hafo jiných problémů, jenomže většina z nich vězí v penězích. Problém letiště vězí v konzervatismu - Leninova ulice toť vstupní brána do ČR. Přitom tady opravdu problém v penězích není, tedy pokud pominu letáky, ukazatele na letišti, záložák a dispečera.

Mimochodem, co říkáte tomuto?
http://citybus.cz/archiv/06_02/pid-2006.pdf

Snad se linka 125 bude konečně realizovat, ikdyž bych tam raději viděl linku 216. Co se týká linky Barrandov-Stodůlky, tak o té se také hovoří už dost dlouho, ne? Naopak kvituji 102 Davídkovou na Ládví a novou 258.

A o letišti se tam píše také. Cituji: Rostoucí provoz letiště Ruzyně vyvolává zatím neřešitelné problémy zajištění dopravní obsluhy neúměrnými požadavky na nárůst frekvence autobusové dopravy Dále se tam píše: úspory výkonů získané ve 2. pololetí 2005 a další, budou orientovány na řešení nárůstu výkonů u nového terminálu Letiště Praha Čili rozumím tomu tak, že se jinde bude omezovat na úkor posílení 119 :-) Cháá Cháá
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 18:31:05   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Od r. 1992 do 1999 jsem denně dojížděl z Vršovic na Novou Šárku. Int. 119 ve špičce byl 4 až 6 min. Už tehdy to byla překážková dráha přes bágly a kufry. Někdy jsem jezdil z kulaťáku tramvají a asi 1 km šel pěšky. Z práce ale s kolegama vždy 119. Teď to mám do práce 20 min. pěšky, tak jsem si docela v tomto směru oddychl.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1653
Registrován: 5-2002
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 19:13:37   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

MK:
No vidíš. Já to podstupuju každý den a v roce 1999 odbavovalo letiště 5 milionu cestujících a za rok 2005 jich bylo už 11 milionů. Dnes je interval ve špičce 5 a 7,5 minuty, ale v kloubech.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 591
Registrován: 8-2005
Odesláno Středa, 01. března 2006 - 23:20:52   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Ta 125-ka je fajn, i když musím s Tebou, Martine, souhlasit, že prodloužení 216-ky by bylo levnější a možná pro obyvatele Baby i výhodnější. Jinak jsem zvědav, jak proběhne omezení provozu tramvají mezi Kobylisy a Holešovicemi. Tipoval bych zanechání linky 17, která nabízí zcela jinou nabídku než-li metro C.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 241
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 02:02:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

216 na Babu? A to myslíte jako v trase Špejchar - Bořislavka - Baba, Nové Vokovice - Bořislavka - Baba nebo (Nové Vokovice) - Bořislavka - Hradčanská - Baba? (Variant je mnoho;). 125 je určitě lepší řešení, protože dnešní 131 v úseku Hradčanská - U Matěje je přetížená a v úseku U Matěje - Bořislavka vozí skoro vzduch;). Spíš bych uvítal 100% rozdělení 50:50 a ne každá 3. spoj ve špičce na Babu, jako to navrhuje Ropid.
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 76
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 09:01:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proti 125 se sepisuje nějaká petice, takže to asi uvázne.
Jinak k DEPU HOSTIVAŘ, co takhle:
188 Kavčí Hory - .. - Strašnická
101,224 ... - Strašnická - Dobročovická - Černokostelecká - Depo Hostivař

Třeba by se omezilo trošku zpoždění u 188, zvláště třeba v SO,NE měto vadí, 224/101 jede 5 minut po 188 (ze Strašnické), ta když má 2-3 min. zpoždění nabere další metro a 224/101 veze vzduch... Ono vůce proklad 188/224+101 je čistě iluzorní...
Iaya
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 77
Registrován: 6-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 09:02:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

+ posílit 155+239 samozřejmě
Ondřej_wagner
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 261
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 09:32:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pokud vím, tak proti lince 125 jsou lidé, kteří bydlí v blízkosti stanice autobusu U Matěje, pro linku jsou zase lidé, kteří bydlí blízko zříceniny. Uvidíme, kdo z nich zvítězí. Já jsem na Dopravní komisi MČ Praha 6 navrhoval, že by tato linka mohla jet ulicí Šáreckou z Evropské, ale bylo mi řečeno, že zde je frekvence malá a ještě více by se zatížila stanice Dejvická.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 695
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 11:01:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Na citybus.cz převažují ohledně linkového vedení spíše sny a dohady nad realitou. Těch věcí co tam bylo psáno jako jistota a pak škrtnuto jako odloženo/zrušeno je nadprůměrně (naposledy idiocie v podobě 127). Orientujte se spíše původními stránkami Ropidu. 125 je samozřejmě blbost a nebude.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 242
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 11:13:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem: ten dokument na citybus.cz je z Ropidu (a je ke stažení i na ropid.cz - projekt dopravy na rok 2006).

Jinak 125+131: pro začátek by asi stačilo ukončit každý 2. spoj z Hradčanské U Matěje (resp. na Špitálce, protože U Matěje to nemá kde otočit) s tím, že interval Hradčanská - U Matěje by se snížil a U Matěje - Bořislavka prodloužil.
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 243
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 11:16:43   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A k petici: to je celkem logické, protože lidi z okolí zastávky U Matěje tu linku nepotřebují, navíc by na Hradčanskou jezdili ze dvou zastávek (zast. 125 U Matěje by byla jinde než 131), zatímco lidi od zříceniny ji potřebují, protože to mají k Matěji celkem daleko.
A než tady někdo začne argumentovat, že to je vilová čtrvt, kde autobusy nikdo nechce, vily jsou jen 1/2 (možná ani to ne) Baby, zbytek je sídliště.
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Mop
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 48
Registrován: 2-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 12:09:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

na spitalce by byl problem s odstavem. muselo by to byt udelano tak, ze jede kolo jako 125 a kolo jako 131.. no a jak je znamo, repy na 131 rady vypravuji cedulaky..
Fotožurnál, toť mé dítko
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 245
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 12:14:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pořád vidím dvě řešení:
a) vypravovat na 125/131 pouze BUSE,
b) označit to celé jako 131 (po vzoru 102, 103,...) - měnit pouze tu malou cedulku s koncovou zastávkou by řidiči zvládli, to musí dělat tak jako tak, jen by ty cedulky měly 2 místo 1.
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 696
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 12:44:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: Ono to jen jako sídliště vypadá. A ještě z pořádné dálky. Přinejmenším je to velmi luxusní sídliště. Asi jako Villa Bianca. Ty opravdové "sídlištní" baráky jsou tam 4 (čtyři) v místě kdy by nějak 125 mohla něco znamenat. Prostě se bude posilovat 131 furt dokola a pak se na ní daj kloubusy.
Až bude zasávka ČD a smyčka TT Podbaba, udělaj se jim jezdící schody (nahoru) a sešup (dolu).
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 246
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 13:22:22   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Zas tak luxusní sídliště to není. Vysokých baráků je tam opravdu jen pár a zbytek jsou 1 patrové domy - ale charekterem je to pořád sídliště, byť malé a nízké. Byl jste tam někde uvnitř? Sice to určitě připomíná rodinné domky, ale v zásadě je to běžná bytová zástavba. Každopádně to nejsou luxusní vily.
Ale to není tak podstatné. Důležité je, že 131 má frekvenci v úseku HR - UM. A kdo ji asi plní? Kdyby tam byly jen luxusní vily, tak asi nikdo. 131 běžně vypadá tak, že z Hradčanské jede plná, tak čtvrtina vystoupí po cestě až na Julisku, až polovina vystoupí U Matěje a zbytek se rozplizne po cestě na Hanspaulku. Na Bořislavku už to jede jen na svačinu.
Tak jako tak z toho vyplývá nutnost posílit 131 HR - UM a na Bořislavku může naopak být oslabena. 125 není bezpodmínečně nutná, mnou navrhované spoje Hradčanská - Špitálka by stačily, ale být může.
Samozřejmě, pokud sami místní proti ní píší petice, tak bych se na ně vykašlal.

Jezdíci schody? Paťankou? Proč ne, ale zatím nádraží v Podbabě není a 125 Hradčanská - U Matěje - Špitálka je možné zavést prakticky okamžitě, bez nákladů (kromě tisku JŘ) a bez protestů nějakých "politicky neuvědomělých místních" na Babě.
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Arj
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 528
Registrován: 9-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 14:12:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

bez protestů nějakých "politicky neuvědomělých místních"

A proti cemu vsemu vlastne protestuji?

Co si pamatuji, na kopcich nad Smichovem taky panovalo velke nadseni, kdyz jim oznamili zavedeni minibusove linky. Kratce po jejim zavedeni si obcane (ti neuvedomeli) zacali stezovat, ze ty busy delaji hluk, jedou pomaleji nez jejich vlastni IGK atd. K tomu navic, jak jsem dozvedel, zaloha "pouhych" 25 % skvelych madarskych vyrobku je na vypraveni dost premie vrazdici atd.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 248
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 15:20:02   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Proti hluku (nejspíš). A to tam ten autobus ještě nejezdí. Ta "politická neuvědomělost" je samozřejmě jen nadsázka.
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1654
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 16:22:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
216:Špejchar-Bořislavka-Baba
116:Minibus Dejvická-Břetislavka-Jenerálka-ulicí Na Krutci-Nové Vokovice-Nádraží Veleslavín. Minubus se může otočit v ulici U Vizerky úplně v pohodě.

Ondřej wagner:
Také mě napadla linka ulicí Šáreckou. Ale nastalo by asi toto: Linka 125 by byla ulicí Šáreckou na Hanspaulce za 5 minut a pak by nikdo 131 nejezdil. Tudíž by většina zátěže přešla na 125 a pak tu máme další problém - plný Kulaťák a obratová stání busů.

218:
No luxusní domy... to nevím, ale vím, že sídliště Baba má velkou šanci se zapsat do světového dědictví Unesco. Jejímu zapsání brání spíše to, že Praha už v Unescu je a dalšímu rozšiřování se v Paříži brání. Kdyby takové sídliště Baba či kostel Nejsvětější Srdce Páně stály jinde než v Praze, nejspíš by zapsány už byly. Je to jedna z nejzdařilejších funkcionalistických staveb v ČR. Nevím čím se dnes měří luxus, ale hodnota vil jako je Tugendhat v Brně či Mülerova vila na Ořechovce bude asi nevyčíslitelná. Na druhou stranu, pochybuji, že by na Babě bydleli multimilionáři, spíš dědici.

Když se podívám do mapy, tak taková zřícenina Baba od 131 je blíž, než taková suchdolská čtvrť Spáleník od 107 a o Nepasickým náměstí v Klánovicích už nepíšu vůbec.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1655
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 16:25:38   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Arj:
tak tak, DP má problém s Ikarusy E-91. V pracovní dny existuje jen jedno pořadí. Při bouračce jednoho kusu, tak neexistuje záloha. DP žádal letos o přidělení dotace na 35-Citelisů, 35-B951E, 15-KB Citelisů, 15-B961E a 2-Ikarusů E-91. Bohužel magistrát přidělil dotaci jen na 10-Citelisů a 40-B951E.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 593
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 16:54:09   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: 216 by jela, jak psal Martin. Myslím, že by byla dobrá především pro Hanspaulku. Navíc si nemyslím, že 131 vozí mezi Hanspaulkou a Bořislavkou vzduch, jelikož hodně lidí jede na tramvaj. Možná by nebylo špatné ukončit polovinu 131 na Špitálce a 216 zavést až na Babu. Zajíždění 216 do Nových Vokovic je stejně pro pár lenochů.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1656
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 16:56:45   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice:
Nové vokovice by řešila linka 116 ul. Na Krutci.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 595
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 17:08:25   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Jestli se minibus otočí v křižovatce mezi ul. V Šáreckém údolí a Horoměřická, tak v pohodě. Jediným problémem by bylo, že by tím nikdo nejezdil, respektive maximálně důchodce.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1657
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 17:28:41   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Maj jezdit prázdný autobus do Nebušic nebo nahradit 216 v Nových Vokovicích? Smyčka na Nádraží Veleslavín je a ulicí Na Krutci v pohodě autobus projede a to i velký. Akorát opravdu nevím, jak s tou Jenerálkou, když tam maj teď šmitec.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 598
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 17:50:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Je samozřejmě inteligentnější ho hodit do Nových Vokovic. Ale pořád si nejsem jist, zda vytočí minibus tu zatáčku na 360° před Jenerálkou, protože na Jenerálce se již otáčet nemůže. Pokud tu zatáčku vytočil, tak by jednoduše vynechal Jenerálku a jel by rovnou do ulice Na Krutci.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1658
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 18:16:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Dejvice:
O problému "Jenerálka" samozřejmě vím. Nevím, jestli by tu zatáčku vytočil, ale vím jistě, že v ulici U Vizerky (to je tam, jak je ta chorvatská restaurace) je plácek před zámečkem, kde by se minibus otočil 100%ně.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 249
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 18:31:42   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Baba má dvě části - vilovou, funkcionalistickou nad Podbabou a sídlištní (domkovou) nad Šáreckým údolím (ty dvě části na sebe těsně navazují). 125 by měla význam pro tu druhou jmenovanou.
216 by tam neměla žádný význam, na Bořislavku nikdo nechce a oklikou přes Střešovice pojede na Hradčanskou jen blázen. To je mnohem rychlejší dojít to pěšky k Matěji a pak jet 131.

Dejvice: No, nejezdí tam ÚPLNĚ prázdná:-). Jezdí cca takhle:
Hradčanská - Santinka 70 - 90 lidí,
Santinka - U Matěje 50 - 70 lidí,
U Matěje - Hanspaulka 15 - 30 lidí
Hanspaulka - Bořislavka 0 - 10 lidí (chcete-li 1 - 10).
Pro spojení k tramvaji to moc význam nemá, lepší přestup na tramvaj je na Hradčanské (blíž centru, víc linek). Na Bořislavku to má význam jen pro lidi cestující v relaci Hanspaulka - ČV - DŠ.

216: Mám čím dál víc pocit, že kdyby se tahle linka zrušila úplně, nikdo po ní ani nevzdechne.
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1659
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 20:12:59   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
Kdepak, ta významná funkcionalistická vilová oblast se nachází právě tam, kam má jezdit 125! Tady se mýlíš. Celá oblast ulice Nad Paťankou, Na Ostrohu apod. je ona významná čtvrť. Více tady:
http://www.info-foto.com/modules.php?name=News&file=article&sid=91

216 by tam právě měla ten význam, že by se nemuselo zbytečně hýbat se 131 a trhat jí na dvě linky o nestejném intervalu. A jet od Matěje na Hradčanskou přes Ořechovku není o tolik delší, než přes Bubeneč.
Př. 131 U Matěje-Hradčanská = 10 minut
131+216 U Matěje-Bořislavka-Hradčanská = 5+8 = 13 minut.

Takže o žádnou velkou zajížďku nejde. 131 trhat na 2 linky s nestejným intervalem je hloupost - nepůjde vymyslet proklady a obávám se přetíženější 131 do oblasti zadní Hanspaulky na úkor 125 zajíždějící mezi pár vilek. Kdyby se posílila 216 aspoň na interval 15/30/20/40, tak by to bylo ideální.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1660
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 20:21:27   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro 218:
Vilová osada Baba, pražské Dejvice
Jak se tam dostat: pojedete autobusem 131 z Hradčanské a vystoupíte na zastávce U Matěje, pak se dáte ulicí nahoru na sever a poté doprava, funkcionalistické domy se nacházejí v ulicích Nad Paťankou, Na ostrohu, Na Babě, Jarní a v Průhledové


Linka 125 má jet ulicemi Matějská a končit v ulici Na Ostruhu, tedy projíždí samým středem této vilové funcionalistické čtvrti.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 601
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 20:23:40   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218: 216: No, ráno (7:15-8:15), když stojím na Vozovně Střešovice, tak se z busu této linky z Bořislavky vždy vyvalí cca 10-ti až 20-ti členná skupina lidí + cca 10-20 lidí pokračuje na Hradčanskou. Odpoledne ji pak vídám ve směru na Bořislavka zaplněnou cca 20-ti lidmi. V jinou dobu je počet lidí zanedbatelný. Znám několik lidí, kteří tuto linku využívají proto, že je to rychlejší asi o 7 minut než jet linkou 2 přes Dejvickou, což je po ránu fajn. Jinak tato linka zajišťuje obsluhu Ořechovky, a tak její zrušení by některým tamním obyvatelům znepříjemnilo život, někteří by to naopak přivítali, jelikož si stěžují na hluk.
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1661
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 20:37:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jo a samozřejmě na linku 216 nasadit midibusy. Ty už na ní měly být dávno.
-Babě nabídnu nové spojení přímo na Hradčasnkou novou linkou 216, která sice pojede o 3 minuty déle, ale pokud k tomu připočteme docházkovou vzdálenost na dnešní 131, vychází cesta přinejmenším na stejno, ale je pohodlná.
-Ponechám stávající 131 = klasické intervaly 5/12/6/15 a nestane se, že odjedou 125 se 131 za sebou a pak deset minut nic.
-Největší koncentrace cestujících na 131 je hlavně ze zast. Hanspaulka, Dyrinka a U Matěje. Tam se nachází bytovky a je tam také největší počet obyvatel z celé Hanspaulky - proto omezovat 131 právě tam, by bylo chybné.
-Konečně by přestaly jezdit, do očí bijící, prázdné autobusy přes Ořechovku.
-je tu jen jeden problém a to jak zajistit, aby cestující z dnešních zastávek Hanspaulka a Dyrinka nejezdili právě kratší cestou přes Střešovice?
-Problém Nových Vokovic řeší 116.
A co s nima pak děláte, když je takhle chytáte? Já je zahazuju...
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 603
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 20:50:04   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: je tu jen jeden problém a to jak zajistit, aby cestující z dnešních zastávek Hanspaulka a Dyrinka nejezdili právě kratší cestou přes Střešovice?

A proč to zajišťovat? Když budou lidé jezdit 216-kou, tak se posílí a 131 se v úseku U Matěje-Bořislavka "oslabí".
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1662
Registrován: 5-2002
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 20:56:23   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

No jo, ale abychom nedosáhli toho, že by nakonec bylo lepší zrušit 216 celou a 131 protáhnout z Bořislavky na Špejchar :-)
http://www.kostnidren.cz/
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 251
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 21:18:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Martin: Aha, vycházel jsem z toho, že když se ta navrhovaná zastávka jmenuje "Sídliště Baba", tak obsluhuje právě to sídliště. Po důkladném studiu mapy jsem dospěl k tomu, že nejbližší zastávkou pro sídl. Baba by zůstala zastávka U Matěje, což asi není neideálnější řešení.

K dělení 131: Samozřejmě ten návrh Ropidu na dělení 1:2 je nesmysl. Smysl by mělo jen dělení 1:1. Mezi Hradčanskou a U Matěje 4/7,5/5/10, od Matěje dál 8/15/10/20.

K 216: Pouhým součtem jízdních dob se to zdá přes Bubeneč nebo Střešovice skoro stejné, ale 216 by zbytečně přenášela zácpy z Milady Horákové na Hanspaulku. Prostě spojení přes Bubeneč je spolehlivější, protože je téměř bezkolizní.

Dejvice: Já taky nejsem pro zrušení 216, jen mám pocit, že její zrušení by až tak moc "zla" nenadělalo. K tramvaji je to kousek a při těch intervalech to má opravdu význam jen v ranní špičce.
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Jana Tolnaiova
Neregistrovaný host
Odeslán z: 87.197.119.5
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 21:20:47   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

chcela by som sa spytat ako sa dostanem z autobusovej zastavky na letisko,idu aj nejake busy,okrem metra
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 252
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 21:31:36   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Pro představu jsem vytvořil tuhle broskvovinu:
Baba

Červeně je sídliště, modře jsou vily, oranžově je autobus. Hlavní část sídliště (jediná) leží vlevo, takže by pro lidi bylo prakticky jedno, jestli půjdou na zastávku Baba nebo Matěj => Šli by k Matěji
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 253
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 21:33:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jana Tolnaiova: metrem "A" na Dejvickou a potom "119" na letiště. Na letiště metro nejezdí, jen autobus.
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 606
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 21:35:14   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jana: Jestli myslíte z Florence, tak je nejlepší metrem B na Zličín, odkud linkou 100 (viď Martine). Autobusy jezdí, ale zpravidla nějaké dálkové s konečnou na letišti.
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 607
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 21:36:19   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218 mě předběhl, ale poradil něco jiného
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 254
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 21:40:05   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jen doufám, že jsem tím svým příspěvkem nevyvolal další vášnivou debatu na téma letiště.
On pojem z "autobusové zastávky" je v Praze dost neurčitý
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Dejvice
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 610
Registrován: 8-2005
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 21:51:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jj, těch zastávek není málo Jinak k tomu Sídlišti Baba: Ani to, co máš vyznačené červeně není zdaleka sídliště v "socialistickém" slova smyslu.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 256
Registrován: 5-2003
Odesláno Čtvrtek, 02. března 2006 - 21:55:55   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Já vím, já tam byl (už jsem to psal pár příspěvků výše, jak bych to nazval). Ale pořád je to něco jiného, než ta původní funkcionalistická zástavba. Samozřejmě, že s Bohnicemi, co jsou na protějším kopci se to nedá srovnávat.
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 698
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 10:15:44   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přátelé... Já vím, že to vypadá, že bydlím a jezdím úplně všude, ale...
116: taky jsem si myslel, že by mohla do N.Vokovic. Ale tamodtud jezdí JEN lidé z Bussiness centra, tedy pracující, kteří nestojí o vyhlídkovou jízdu Šárkou. Klidně bez mrmlání půjdou pěšky, když tam bude jezdit blbej bus. 116 by měla smysl jedině jako závlek k Bussines centru a ukončení na smyčce Nádr.Velesl... s přestupem na tram. Z údolí do Horoměřické se vytočí minibus, z Horoměřické do údolí bezpečně ani ten. Plácek na Jenerálce jinde nic neřeší, protože bude asi taky soukromý. Navíc k Bussines centru je potřeba pár spojů po půl hodinách při začátku a konci prac doby, ale ne celej den 60-40.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 699
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 10:22:03   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Přátelé drazí, teď už fakt budete mít pocit že bydlím na tisíci místech, ale....
Na Babě to dědici již dávno stihli prodat boháčům. Navíc oni opravdu nepojedou k metru tak, aby se od něj nejprve vzdalovali - tedy cesta přes Bořislavku a Ořechovku. Tramvaj z Dejv. na Boř a pak 131 používají lidé max. na Dyrinku (2. zast.).Šáreckou vám nikdo nic nepovolí, všimněte si, že ani výlukové trasy 131 nebyly nikdy tak řešeny. Lidi preferujou (a těžce platěj) Hanspaulku pro klid a ne pro MHD v každé ulici. Pokud by skutečně nastala nějaká přepravní poptávka, pak tedy část spojů 131 otočit na Špitálce a přestávku řešit na Hradčanský. Ono by šlo o pár spojů ve špičce, to by řidiči vydrželi.
Já se vám moc omlouvám, ale tyhle sny jsem měl taky, jenže sám jsem je musel označit za šotoušské a ne za dopravně potřebné.
Káem
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 700
Registrován: 8-2005
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 10:26:47   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A do třetice: Nové Vokovice bych řešil linkou 716 z Dejvické, se zastávkou jen na Červeném vrchu a s šesti spoji ráno a odpoledne.
Ořechovku bych řešil odklonem 161 mezi Horoměřickou a Dejvickou přes zastávky Starodejvická, na Vyhlídce a Macharovo nám v ulici Na Ořechovce, protže z horní části náměstí je to už blízko na tramvaj. Obyvatelé Nebušic kteří by pospíchali by nadále měli spojení bez okliky k metru 254 a 312.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 257
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 11:29:12   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Káem:
116 + 216: souhlas
Baba + 131: prodali - neprodali, to je celkem jedno, pořád je tam i to "sídliště" a zastávka U Matěje je zastávka s největší frekvencí na 131. Takže ten návrh 125 má něco do sebe, nicméně z mapy vyplývá, že k Matěji to bude blíž než na zastávku na Babě. Takže ta Špitálka by byla asi nejlepší řešení (ušetřené vozokm z úseku na Bořislavku by se použily pro posílení od Matěje na Hradčanskou). Takže taky souhlas.
716 + 161: Se vším souhlasit nemůžu, takže nesouhlas. Ono nakonec nejlepší je nechat to tak jak to je.
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 305
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 15:02:00   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

ad sídliště Baba)

Takže v domcích zřejmě nežijí lidé a nebo žijí, ale vozí si prdele výhradně v luxusních bavorácích, takže MHD nepotřebují. Bezva. Tak to bychom mohly zrušit veškerou MHD mimo sídliště ...

Speciálně na Babě ty domky znám - od sídlištního bytu se liší jen tím, že
- mají malou předzahrádku,
- jsou patrové.
V jednom z nich bydlí můj profesor mezinárodního práva, specialista na kosmické a mořské právo. Fakt si myslíte, že když jede do města, ať už nakupovat nebo přednášet, že jezdí autem? Ne, Peugeota vytáhne jen když jede do Vídně. Tak si odpusťte ty kydy, že 125 bude k ničemu.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Lord_vetinari
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 306
Registrován: 4-2005
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 15:08:15   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

A dál. Dnes jsem měl ráno nějaké zařizování na Václaváku (pominu, že jsem tam šel pěšky z Hlaváku, protože na Příkopech velmi chybí tramvaj). Pak jsem jel do práce 22. Na Malostranské přistoupila banda turistů, v do té doby prázdné tramvaji najednou nebylo k hnutí. Všichni vystoupili u Hradu. Kolegové, kteří jsou nuceni jezdit 22/23 denně, mne poučili, že se to stává celkem pravidelně.

Tudíž, abychom oddělili turisty od normálního plebsu, bych navrhoval:

- zavést novou speciální turistickou tramvajovou linku Dlabačov - Pohořelec - Hrad - Chotkovy sady - Malostranská - Čechův most - PF - Staroměstská - Malostranská a zpět, nebo alternativně

- zavést autobusovou účelovou linku v nějaké obdobné trase, která by nestavěla u Chotkových sadů.

Podporu očekávám zejména od Martina.
SI NON CONFECTUS NON REFICIAT
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1664
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 16:15:57   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
Pokud by se rozdělila 131 na 50/50, tak by na Babu jezdilo pár lidí a 131 na Hanspaulku by jezdila plná.

Káem:
A co tady navrhuju? 116 závlek do Nových Vokovic a ukončení u tramvají na Veleslavíně. Nikdo nechce lidi tahat přes Tichou Šárku. A ten provoz mimo špičku by bylo bráno jako plus pro místní.

Lidem nejde o to, jestli se metru vzdalují, ale jak se k němu dostanou. A pokud jim 216 nabídne přímé spojení bez docházky na 131 se stejným časem cesty, bude jim úplně u ******, kudy se na tu Hradčanskou dostanou.

161 přes Ořechovku. Pokud tam chceš tahat 161, pak tedy všechno. Jinak to nemá smysl. 716 budiž, přesto je lepší řešení 116. A pokud chceš mermomoci zrušit 216, pak 161 a 254 přes Ořechovku na Špejchar. Ale i to je podle mého názoru hloupost. 216: Baba-Bořislavka-Špejchar řeší vše. Pokud se ti tedy nelíbí pro Babské cestování přes Bořislavku, pak se tedy zase mně nelíbí pro Nebušické cestování přes Ořechovku. Tady si trochu protiřečíš. A pokud by je 2-3 minuty navíc přeci jen tak obtěžovaly, zbyla by jim stále ta stará dobrá 131 a čas by teprve ukázal, jestli to bylo řešení správné.

Lorde vetinari, rozdíl mezi turisty ve 22 a ve 119, je především ten, že ty ve 22 sebou nevozí tuny zavazadel, časovou jízdenku mají již dávno koupenou a nechtějí ji koupit po řidiči s bankovkou v hodnotě 1000,-. Dále bych si dovolil tvrdit, že návaly turistů na Malostranské jsou přeci jen rovnoměrnější než z Jumba pro 500 lidí v sobotu večer a ze 737 pro 120 cesťáků v pátek ráno - přičemž interval 119 nereaguje.
www.kostnidren.cz
Martin
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 1665
Registrován: 5-2002
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 16:16:17   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Jana Tolnaiova:
Pokud jedete autobusem na nádraží Florenc, je nejlepší použít spojení s jedním přestupem - metro B na Zličín a dále linkou 100. Pokud pojedete přes Dejvice, budete muset dvakrát přesedat. Přes Zličín to pojedete pod 45 minut.
www.kostnidren.cz
Mpenc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 236
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 17:07:58   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

To Hnidopich 23. 2.: Vyhrazení bus pruhu není jen represe, okamžitě po jeho zřízení nabízím vyšší kvalitu - plynulou bus dopravu, navíc na stejné intervaly potřebuju míň vozů. Nebo se stejným počtem vozů mohu zkrátit interval (když "dostanu" vozokilometry).

To Martin 24. 2.: Zástavba v ulici Hrozenkovská a Mistřínská je sto metrů od okruhu.
S počty obyvatel bydlících na Evropské to neporovnávám, oponuji pouze větě, že okruh je postaven "kilometry od obytných částí".

Na D1, pokud nenastane uzavírka nebo bouračka, zácpa nenastane.

Ale nastane, a nastává. Zácpa nastává ne kvůli bouračce, ale kvůli tomu, že je překročena kapacita komunikace (při bouračce nebo uzavírce se kapacita komunikace sníží, a proto zácpy nastávají častěji). Ale kdyby byla rezerva kapacity vysoká, nenastane zácpa ani při bouračce a ani při jiném omezení počtu jízdních pruhů.
Mpenc
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 237
Registrován: 6-2002
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 17:11:30   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

218:
pěkná mapka. Ale zástavba na konci laloku (od spodku písmene "p" ve výrazu přír. park) nejsou prvorepublikové vily, nýbrž řadové rodinné domky. Zavést 125 bych zkusil.
218
Registrovaný uživatel

Číslo příspěvku: 258
Registrován: 5-2003
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 17:35:08   Poslat uživateli soukromou zprávu  Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

Lord_Vetinari: konečně někdo, kdo taky tvrdí, že je to sídliště. V tom není problém, problém je v tom, že pěší vzdálenost dejme tomu z Krochovy ulice je k Matěji a k Sídl. Baba stejná, přičemž U Matěje by byla i 131.

Martin: Ale ne. Zastávka U Matěje, potažmo sídl. Baba "vygeneruje" tolik cestujících jako Bořislavka - Špitálka dohromady. Bořislavka - tak 5 lidí, Hanspaulka - nejsilnější zastávka, tak 10 lidí (občas víc způsobí jen školáci cestující na Babu), Dyrinka - opět tak 5 lidí, Špitálka - 2 lidi. Opravdu myslíte, že intervaly 8/15/10/20 (od Matěje tedy 4/7,5/5/10) by tady nestačily?

Mpenc: díky. Tím posledním lalokem jsem si nebyl jistý, ale šlo mi hlavně o odlišení sídliště/vily (v příští verzi mapy vyznačím RD zeleně).
A on ti jako řek`, že jsou to peníze Jardy?
MK
Neregistrovaný host
Odeslán z: 84.42.137.46
Odesláno Pátek, 03. března 2006 - 18:41:56   Editovat příspěvek Smazat příspěvek Vytisknout příspěvek   Přesunout příspěvek (jen Moderátoři/Administrátor) Zobrazit příspěvek/IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor) Zakázat IP adresu (jen Moderátoři/Administrátor)

LV: Souhlasím, neb je tam i šikovná hospoda s letním posezením Na Faře.

Diskusní skupiny | Poslední den | Poslední 4 dny | Stromové zobrazení | Vyhledávání | Seznam uživatelů | Nápověda | Program Credits Administrace